PDA

View Full Version : Prof. dr. sc. Jasenko Marin (prosjek 4,19)

Pravokutnići
12-12-2006, 01:01
Možete izabrati samo jednu ocjenu i njome ocjenjujete sve: kvalitetu predavanja i seminara, objektivnost pri ocjenjivanju, odnos prema studentima (na ispitu, predavanjima, seminarima i konzultacijama), točnost dolaska na predavanja, seminare i konzultacije, nastup i pripremljenost.

Sve to možete i komentirati (podsjećamo da se suzdržite od tračeva, uvredljivih epiteta i komentara jer ćemo takve brisati čim ih uočimo).

Glasati mogu svi registrirani korisnici i to za svakog predavača samo jednom tijekom akademske godine. Na kraju godine, dobivena prosječna ocjena ide u arhivu i anketa kreće ispočetka.

Zabranjeno je glasati 2 puta, kao što je zabranjeno i ponovno se registrirati pod drugim nickom da bi se opet glasalo. Onim korisnicima koji to budu radili zatvorit ćemo sve accounte i zabraniti pristup forumu.

Ako umjesto palatala vidite neke čudne znakove, u svom profilu promijenite jezik na hrvatski. Ako s time, glasanjem ili bilo čim tehničke prirode imate problema pošaljite privatnu poruku nekome od nas.

Uredništvo

A sad - ocijeni! :smt080

Belle Rally
16-01-2007, 14:45
Moja iskustva s ovog ispita su ugodna iskljucivo zbog njega. Knjiga mi je bila uzasna (prvenstveno suhoparna,tehnicka) al on ne trazi sve one "nepravne" dijelove.
Znam da su neki ljudi bili razocarani jer su za njega culi da je super a onda jedva pobrali 2; za njega obavezno nabavit pitanja -tek tada je prof. Marin super (ne trazi dubinu, ima malo svojih finti,ugodan).

Robierre de Cochon
17-01-2007, 13:35
Cool tip. Treba nam viĹĄe takvih profesora. :-)

Dario
17-01-2007, 21:09
Cool tip. Treba nam viĹĄe takvih profesora. :-)
SlaŞem se i moram dodat da je on rjedak primjer mladog profesora koji je spreman smireno i strpljivo odgovarat na sva pitanja koja mu se postave na konzultacijama. Jako fer i korektan na ispitu i ja sam steko dojam da doista razumije o èemu prièa i uvjek je spreman slikovito objasniti ono ťto ga se pita.

Moja ocjena: izvrstan (5) :)

Mose Pijade
06-02-2007, 15:28
Takodjer sve pohvale i èista petica iz zalaganja !

pepi 2
26-09-2007, 21:50
bila sam kod njega na seminaru i na ispitu, prof. je stvarno odlièan, spreman pomoÌi i nije prezahtjevan na ispitu, kada bi takvih profesora bilo viťe nama studentima bi bilo puno lakťe studirati na ovom faksu....
:D
ukratko - SVE NAJ...

tapir_u_magli
08-07-2009, 22:29
Ne znam kakav je predavac ili voditelj seminara ali kao ispitivac je prilicno dobar.

Ugodna atmosfera, dobar nacin ispitivanja (npr. ne daje direktn hintove nego kroz druge pravne institute navodi na tocan odgovor), ne ide u pretjerane detalje a na ocjenama ne skrtari.

Pomorsko bi uz zahtjevniji nacin ispitivanja mogao biti tezi ispit.

zabluda o supsumciji
09-07-2009, 16:39
Marin je najveci kralj. miljun pozitivnih stvari sam cuo o njemu ali je to najbolje i najjednostavnije reko moj frend rijecima: "Marin je dusa od covjeka!". nemoguce pasti kod covjeka ako si bar malo ucio. Treba samo jednom pazljivo procitati knjigu i one clanke i onda uzet dan-dva za sve to ponoviti. za knjigu se vidi da je nije pisao profesor s naseg faxa, jer se stvarno lako cita, ko referat iz zemljopisa o pomorskoj plovidbi ::E:, a i ima par pogresnih pravnih kvalifikacija, na koje bi se ekipa s gp katedre samo slatko nasmijala :rotfl:. Treba nauciti konvencije (ne puni naziv i godinu nego skraceni naziv) - iz njih samo skraceno ime i temelj odgovornosti (cak ne pita ni egzoneracijske razloge, tu i tamo mozda). naravno, sve napisano je samo moje individualno misljenje i uvijek ima onih koji misle drugacije. 2 tjedna je i vise nego dovoljno. odavno nisam tako lako polozio neizborni predmet i to bez imalo stresa, od trtenutka kad sam uzeo knjigu prvi put u ruke do trenutka kad mi je lupio žig znao sam 100 % da cu proci!

pozdrav

Galijun
14-09-2009, 22:41
Čovjek koji nudi Batonsima studente na ispitu ne može biti loš !!!!!:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:

Cherry Darling
03-06-2010, 13:05
ugodan i ne komplicira, dobro predaje, drzi se bitnog, osebujan smisao za humor :mrgreen: ...hoce dat vecu ocjenu, preporucam svima koji mogu doc do njega na ispit + isti billy iz ally macbeal ::E:

Scarlet Legata
05-06-2010, 16:20
tip your hat 4mrJM :D
dobrica, fair play, ali ne i bez karaktera!
stvarno ne znam sta mogu prokomentirati a da vec nije receno, ne mogu zamisliti osobu kojoj se stricek marin ne bi svidio. radi se o normalnom covjeku koji se trudi ljudima pristupati kao ljudima a ne brojevima u zapisniku, atmosfera je ok, ima bombone, ispituje jednog po jednog studenta i stvarno uspjeva izvuci najbolje iz svakoga.
i volim nacin na koji kaze 666
(SDR-a) :)

ps. preporucam vjezbe iz pomorskog jer su stvarno odlicne i korisne, a zapravo i nisu obavezne za slusati. prvo sam bila pissed off kaj moramo rjesavati neke zadake za svaki put, ali kasnije sam skuzila da ih je ekshueli samo 4 (treba 2-3 sata za rjesiti svaki) i da zadnja par tjedna (taman kad stisne predispitna euforija i svaki odlazak na faks je luksuz) nismo vise trebali dolaziti. voila!

DIO
16-06-2010, 19:18
Najbolji covjek-profesor.
Naprosto divan. Ne poznajem ni jednu osobu koja se ne bi slozila.

Najugodniji usmeni na faksu. Daleko.

titan224
05-07-2010, 14:24
legenda, frajer vas nudi bombonima, pušta relaksirajuću muziku i naravno prilikom ispitivanja traži razumjevanje, ima puno strpljenja

bob rock
17-11-2010, 21:46
o marinu kao predavaču se može reći dosta dobroga
- predavanja su poprilično sadržajna, ne gubi se u praznom hodu
- ne filozofira nepotrebno
- ostavlja dojam nekoga tko je sposoban percipirati problem u praksi (al ne mogu jamčiti)
- tok misli poprilično jasan
- primjeri upotrebljivi

uglavnom, možda čak i ima boljih predavača na drugim katedrama, nažalost ne znam - ne mogu se pohvaliti redovitim (čitaj ikakvim) pohađanjima istih, međutim da znam da druge katedre mogu ponuditi sličnu kvalitetu, vrlo vjerojatno bih se više trudio dolaziti.

što se tiče njega kao ispitivača, nažalost mogu ponuditi samo priče ljudi koji su polagali kod njega. ne sjećam se da sam čuo nešto negativno o njemu, pa ni od onih koji su pali, naprotiv.

nadal
07-02-2011, 12:51
5.00

Insecure
14-02-2011, 17:56
Od mene isto petica. Da moze visa ocjena od toga, dobio bi ju!
Malo mi je cudno djelovao na vjezbama, onako zahtijevao je tisinu, neke cake oko toga da svi moramo bit mirni kada ulazi ili prije nego nas pusti i to, kao neko vjezbanje discipline, ali tad jos nisam skuzila da se on samo zeza i da je sve to samo iz fore.
Ali na ispitu je fantastican, smiren, strpljiv, ugodan, glazba svira u pozadini, salama razbija tremu, ima bas pravi tajming za humor. Osim toga i na ispitu se nadoveze na tebe i da onako malo triviu sto se tice neke konvencije ili nekog instituta, tipa da ako ti kazes da to mi jos nismo ratificirali, onda se od nadoveze i kaze da budemo, da je predvidjeno za tad i tad i slicno, pa se dobije dojam kao da razgovarate prijateljski o pomorskom pravu, a ne da ti je pitanje prolaza ili pada ispita.
I to toliko pomaze, jer sam primjerice sama jako nervozna na ispitima i to me cesto kosta i ocjene jer se od treme spetljam i zapetljam, lose se izrazim ili opcenito ne pokazem onakvu razinu znanja kakvu zbilja imam, ali kod njega se to ne desava i za stvaranje atmosfere na ispitu bih mu dala +100 a ne 5.

Sto se tice ispitivanja, ocekujte da necete dobiti pitanje o kojem trebate ispricati sve sto znate, treba kratko i jasno odgovorit sto se pita i dosta trazi logicko zakljucivanje, za koje prethodno ipak treba imati neko znanje da bi se odgovorilo. Usporedbe Montrealske i Atenske konvencije, kao i usporedbe Haskih-Hasko-Visbijskih-Hamburskih pravila su favoriti medju pitanjima.
Ne preskacite opceprometno, ali ne trebate znati u detalje sve, ne cjepidlaci i trazi skroz normalno prezentiranje gradiva.

Ma da su svi profesori na faxu kao on, pa mi bismo tih 5 godina zavrsili za 3 :mrgreen:

malimrav85
14-02-2011, 20:47
Ali na ispitu je fantastican, smiren, strpljiv, ugodan, glazba svira u pozadini, salama razbija tremu, ima bas pravi tajming za humor. Osim toga i na ispitu se nadoveze na tebe i da onako malo triviu sto se tice neke konvencije ili nekog instituta, tipa da ako ti kazes da to mi jos nismo ratificirali, onda se od nadoveze i kaze da budemo, da je predvidjeno za tad i tad i slicno, pa se dobije dojam kao da razgovarate prijateljski o pomorskom pravu, a ne da ti je pitanje prolaza ili pada ispita.
Kaj bila plata ili sendvič?

Insecure
14-02-2011, 21:38
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Nadala sam se da cete previdjet nedostatak kvacica, godine internetskog ovisnistva ucinile su svoje. No sad kad to kazes... umjesto batonsa... pa tukli bi se za njega, Bravar bi bio so long gone :mrgreen:

mickey mouse
14-06-2011, 18:21
nema boljeg!!!! ni blizu!

ek84
06-07-2011, 16:21
evo mu 5. objašnjenje nije potrebno.

megi555
06-09-2011, 23:09
Predivan je!!! Da su drugi barem 50% takvi, ovaj faks bi bilo milina studirat! Smiren, normalna pitanja, objasnjava, izvlaci, klima glavom u znak odobravanja.... Ma prekrasan je!!!! Petica ko kuca!

Barfly
07-09-2011, 12:56
Više voli bespomoćne glupače nego smirene studente sa znanjem. Zbog toga 4. Naivan.

funnyluna
19-09-2011, 12:45
Čista petica, prije svega ČOVJEK, toliko rijetka kvaliteta na PFZG-u!

Emme
20-09-2011, 01:53
Jednostavno fantastičan!

RI
14-10-2011, 01:28
Ljudina! Nema pozitivnijeg bića na ovom faksu, bar ga ja nisam sreo. 5+.

inek
22-10-2011, 17:53
stvarno je dobar ispitivač! petica (5)!

mariaa
07-11-2011, 14:34
Kapa dolje profesoru. Jedan od najugodnijih, ako ne i najugodniji, usmeni (razgovor) dosad.

mikili
09-11-2011, 14:12
Kapa dolje profesoru. Jedan od najugodnijih, ako ne i najugodniji, usmeni (razgovor) dosad.

Potpisujem! :)

TILA
30-01-2012, 16:01
Petica ko kuća.Najbolji,najugodniji,najtopliji profesor na faksu,nema boljeg::E: Ispit je više razgovor i imaš mogučnost i pokazat znanje i udijelit svoje mišljenje.Ne traži puno i nije škrt na ocjenama.I ima u svom kabinetu zdjelicu bombona za ponudit se:neko: