PDA

View Full Version : Dipl. iur. Joško Pavković (prosjek 3,30)

Pravokutnići
11-12-2006, 13:16
Možete izabrati samo jednu ocjenu i njome ocjenjujete sve: kvalitetu predavanja i seminara, objektivnost pri ocjenjivanju, točnost dolaska na predavanja, seminare i konzultacije,odnos prema studentima (na ispitu, predavanjima, seminarima i konzultacijama), nastup i pripremljenost.

Sve to možete i komentirati (podsjećamo da se suzdržite od tračeva, uvredljivih epiteta i komentara jer ćemo takve brisati čim ih uočimo).

Glasati mogu svi registrirani korisnici i to za svakog predavač samo jednom tijekom akademske godine. Na kraju godine, dobivena prosječna ocjena ide u arhivu i anketa kreće ispočetka.

Zabranjeno je glasati 2 puta, kao što je zabranjeno i ponovno se registrirati pod drugim nickom da bi se opet glasalo. Onim korisnicima koji to budu radili zatvorit ćemo sve accounte i zabraniti pristup forumu.

Ako umjesto palatala vidite neke čudne znakove, u svom profilu promijenite jezik na hrvatski. Ako s time, glasanjem ili bilo čim tehničke prirode imate problema pošaljite privatnu poruku nekome od nas.

Uredništvo

A sad - ocijeni! :smt080

face to face
15-12-2006, 23:16
e ovdje ĂŚe se pokazati...

zbog odnosa prema ljudima tj. studentima 1.

mr. mojo risin
16-12-2006, 00:33
bio sam kod njega na konzultacijama i ostavio mi je jako dobar dojam, i bio jako simpatican i pristupacan, stoga 4

tumpekcet
19-12-2006, 12:30
:lol:
Ma asistent je super. Otiťa san na konzultacije i èovik me primio pravo ko kolegu. Ma kakva uèenost, govori èisto knjiŞevni jezik, nisam uopÌe prepozna zemljaka dok èovik nije reka da je od Trogira.
Samo je loťe ťto su bacili PavkoviÌa u hodnik. Treba sam iÌ kod MilotiÌa na konzultacije a PavkoviÌ tipka na raèunalu, a ljudi prolaze.

MinesweePer
19-12-2006, 14:21
tko je J. PavkoviĂŚ??

Ljepotica
19-12-2006, 16:20
Novi asistent na OPPD.

Donna R.
20-12-2006, 22:09
:lol:
Ma asistent je super. Otiťa san na konzultacije i èovik me primio pravo ko kolegu.

slaŞem se. na konzultacijama je stvarno susretljiv i spreman pomoÌi. ne sviða mi se to ťto djeluje prestraťeno kraj predstojnika katedre, èini mi se da ga se viťe boji nego pojedini studenti.

fidel_castro
03-02-2007, 00:34
Jako je antipatièan. Ima komplekse od Ĺveliki kuracefka pa moram pokazati svoju velièinu pred jadnim studentima! Bez razmiĹĄljanja - 1!

Condor
14-02-2007, 11:57
joĹĄko kupi si Ĺživot u pevecu! nemreĹĄ izigravat ĹĄefka kad nisi i samo nerviraĹĄ ekipu: nakon svih naĹĄih opaski moĹžda se promijeni

lawyer girl
14-02-2007, 20:29
uĹžasan je... toliko mi je antipatièan, a iskreno izgleda kao da nema blagog pojma koji je uopĂŚe dan, a o njegovom znanju da ni ne prièam, do sada nije niti jednu rijeè progovorio, znam da kod Ĺveliki kuracefka ni ne moĹže, ali ni kada ga dotièni neĹĄto pita, on ga tako glupo pogleda, kao da ga je pitao ne znam ĹĄto.... prestraĹĄan lik

neozbiljno dijete
22-02-2007, 23:15
ĹĄefko wannabe...loĹĄa kopija..ocijena 1

Scarlet Legata
23-02-2007, 15:20
Ah, joťko..odrasli èovjek, ima Şenu i djecu a profesor mu daje minus jer je krivo razmjestio ljude na seminaru :smt082
5+

Franka
27-02-2007, 21:24
Zapravo mislim da je lik ok, samo da se malo otrgne od Ĺveliki kuracefkovih skuta, taj èim ga pogleda, on jadan sav bude :cry: ...Zato, 4

Thorn
18-07-2007, 17:24
ma ljudi,josko je zakon... ne trebate ga gledati po predavanju i seminaru jer nije inace takav. lik je faca. a tek da ste vidjeli kako mu zena izgleda... aaaaaaaaaaaaa... josko mi te volimo...

Urdhak
08-12-2007, 21:31
Josko je odlicna osoba i ima siroko znanje, najboljeg moguceg mentora i potencijal da postane jako dobar profesor. Vrlo je prstupacan i uvijek spreman pomoci. To sto postuje i respektira Kurtovica nikako ne umanjuje nejgovu osobnost, bas naprotiv to pokazuje da nije licemjeran i da je svijestan svih Kurtovicevih kvaliteta.

Ocjena: 4

09-12-2007, 07:30
Lik je ok,djeluje malo geeky i suho,ali to mi je viťe simpatièno nego minus.Spreman je pomoÌi i stvarno pozitivno djeluje.
Kad nam je u petak mijenjao Ĺveliki kuracefa na seminaru pokazao je da stvarno puno zna i bila je puno opuĹĄtenija atmosfera.

Zasad ocjena oko 4/5,vidjet ĂŚu na kraju seminara

I Ĺveliki kuracefko ga je zezao za Ĺženu,kao "A pogledajte ovog,bezveze tipèina,a kakvu Ĺženu ima! To mu jedino i vrijedi u Ĺživotu!" :lol: :lol: :lol:

studos2godine
18-01-2008, 20:23
dvije rijeèi,katastrofa, katastrofa

Iustitia
02-02-2008, 16:47
probajte od početka pokazat zainteresiranost, pitajte ga razno-razna pitanja na konzultacijama, na hodniku, bilo kad. zapamtit će vam to i to će vam utjecat na ocjene iz kolokvija, jer mala je razlika između 2 i 4, inače...

TILA
07-02-2008, 23:32
Ma najbolje da će mi to dić ocjenu.Ne volim ulizivanja

suresha
08-02-2008, 10:15
joško mi je super, zahvalna sam mu što je skužio da sam bila u komi zbog ozljede te me na vrijeme poslao na hitnu. čovjek ima znanje, tolerantan je, trudi se. nije mu lako jer ga prof. kurtović stalno podbada, ali drži se. neka nastavi tako :D

Iustitia
08-02-2008, 13:55
Ma najbolje da će mi to dić ocjenu.Ne volim ulizivanja
ha gle, tak je kak je. moj savjet onima koji to žele, ja nisam ak te to zanima...

09-02-2008, 12:03
Sad kad sam preko seminara položio ispit mogu reći da je asistent stvarno ok. Na zaključivanju je mnogima podignuo ocjenu, bio je korektan na kolokvijima, pogotovo na ispravcima gdje je davao stvarno lagana pitanja, a forama kojima ga je podbadao Šefko ću se smijati još dugo.

Jedini minus što je u Hrvatskom Bloku :smt011

Petica

papricica
28-02-2008, 23:46
u pocetku mi je bio cudan a kasnije mi je postao bas simpa, lik je presmjesan. na konzultacijama maksimalno pomaze a to sta ga smatraju kurtovicevom kopijom je zato sto ga ocigledno jako cijeni ali, ruku na srce, nema mu se sta ni zamjerit jer kurtovic je stvarno faca i niko mu nije ni do koljena! imao je na seminaru par predavanja na kojima su svi pisali od smijeha! a na konzultacijama su mu cesto dosli u posjet neki demosi i neki lik valjda vanjski suradnik ili tako nesto ja nisam mogla doc k sebi koje bombe su valjali.prebolesno... kurtovicu trebala cijela karijera da si nade adekvatnu zamjenu, a ocito ju je nasao jer niko ne moze rec da josko nema siroko znanje i da ce bit sigurno dobar i fer profesor! josko je zakon! cista 5!

suni
07-03-2008, 20:22
najveće iznenađenje do sada. pozitivno iznenađenje...iako ima tu dosta niske ocjene on je tip osobe koji kad se smije smije se iskreno. nije lažan kao neki profesori.

Enid
14-10-2008, 11:04
joooškec :-D

ajme, iala sam ga tek prvi put, ali taj covjek je presmijesan. em sta sepucka gore dolje sa herodotovom knjizurinom u ruci (i ne iz tehnickih razloga, npr da bi ponesto procitao ... nego.. ko zna, mozebit iz estetskih razloga...ili postoji neka sinergija pa coek upija znanje iz knjige... voodoo!! :-D ) em sta se lomim kad po 13. put veli jurisprudencija i slusajuc njega, ponavljas si malo klaica... a uz to jos ias eye-contact, di ces boljeg asistenta :smt043

:toothy4:

ifka1
28-01-2009, 22:09
prica se da ima dooooobru zenu ali da mu ju je šefko namjestio. :lol:
inace solidan asistent

nemam pojma
30-04-2009, 14:44
Dobar je ,ali malo ga treba izvest na neki party da se malo opusti :D

Mrgud
13-05-2009, 20:43
Lol. Jel' to onaj koji je Kurtovicu rekao sjor na seminaru (dok je jos studirao), a ovaj njemu da on njemu nije nikakav 'sjor' :). Masovno ga je ismijavao i kao studenta, od seminara do predavanja. Ukoliko je to on (prezimena se ne sjecam, jer sam ovo cuo od starijeg studenta o nekom Josku koji je bio s njime na seminaru) onda je covjek stvarno sklon sadomazohizmu.
Mada, opet. On je upisao prije vise od 10-12 godina, a ovaj ima samo obicnu titulu pravnika kako vidim na stranicama katedre...

nemam pojma
20-05-2009, 16:04
Jao sadomazohizmu hahhhaaha za krepat..ma nije ..Jozica je dobar samo cekaj malo kad se covjek opusti, treba vremena/pa nejde to preko noci..

Mrgud
27-05-2009, 03:37
Jao sadomazohizmu hahhhaaha za krepat..ma nije ..Jozica je dobar samo cekaj malo kad se covjek opusti, treba vremena/pa nejde to preko noci..

Bo'me, ako mu je uzor 'Kurta', onda ce biti sjasi Kurta da uzjasi Murta :).
Na fakultetu niti tajnice nisu opustene... Bas se cuo sa frendom u medjuvremenu. Izgleda da je to on. Sto sam se jos naslusao, a necu na forumu... Biti cu obazriv :).
Jedino sto mi je cudno da u toliko vremena jos nije niti magistrirao, a frend (koji je njegova generacija) vec razmislja o doktoratu. Bo'me, ode faks u 'tri lepe'...
Mada da budem iskren ta katedra je totalno 'opicena' - pa valjda i privlaci ljude sklozne sadomazohizmu. Ono sto je Kurtovic radio od te koja je sada 'glavna', to je bilo za anale...
Mislim, zenska je bila OK, ali da je to meni Kurtovic radio sljusno bi ga samo tako i rekao mu da se vrati u pripizdinu odakle je dosao. Mislim covjek predaje predmet koji ima vise veze sa povijesti, nego sa pravom i onda od predmeta napravi prakticki 'mehaniku'. Pa mene je rusio (stari sistem) jer sam mu se usudio doci odmah nakon prvog semestra (bio jednosemestralni predmet) s izgovorom - kolega ja cu vas rusiti do ljetnog ispitnog roka, bolje odustanite. Vidite, ja tu imam studente s druge godine i ne mozete vi nauciti za pola semestra, ako oni nisu za 3 semestra naucili. I naravno, polozio sam tako negdje (a rusenja su bila izgovor tipa, ovo zadnje pitanje mi je malo sturo, ili necu vam dati 2, jer ste iz seminara imali 5).
A to hoce li se on opustiti ili nece, apsolutno me briga za taj predmet... No, cisto sumnjam, prema pricanjima od frenda.

nemam pojma
27-05-2009, 11:51
Svima s te katedre dadoh 5,pa cu dat i Josku ..Mislim da nema ljepseg zanimanja nego biti profesor ,samo ako se covjek zna postavit prema studentima ..inace !!!!! ove price o Kurtovicu su prestrasne,stvarno ne znam sta to mora bit u covjeku da se ponasa kao tiranin.

mali_vrag
18-08-2009, 16:54
da, malo je preukocen.vec mu je vrijeme da napusti kurtoviceve metode

Dreamer
28-10-2009, 19:31
E ovako, od svih profesora na pravu on je definitivno ostavio najgori dojam na mene.atmosfera na predavanju je katastrofa.samo čekaš kad će ti postavit pitanje na koje nećeš znat odgovor .profesorica erent-sunko bi mu trebala biti uzor o boljem odnosu prema studentima.Lako je sa završenim faksom praviti se pametan pred učenicima. zanima me da li je on znao sve te informacije koje traži u našim godinama.

Rex
28-10-2009, 21:27
Po meni bi se ona trebala ugledati na njega prvenstveno u njegovom znanju (razumije se žena ne bi bila docent da nema znanja, ali u svakom zanimanju postoje razlike u kvaliteti pa tako i u ovom) ali dobro svako ima svoje prioritete. a meni osobno nije važno dal' će mi usmeni izgledati kao kava, dal' će mi bit ugodno i da li će me gledati netko mrkim ili toplim pogledom. važna mi je objektivnost, a to je da se cijeni znanje, a ne da se bez naučenog pola najvažnijeg gradiva (mislim seminaristi) dijele 5ice, jasna granica između pitanja za 5 i pitanja za 2. To je ono što on ima i zato će jednog dana biti izvrstan profesor.

voyage
28-10-2009, 21:28
apsolutna katastrofa od čovjeka, predavanje koncipirano idem ja ispast nenadmašno pametan a studenti polupismeni i nezainteresirani idioti!!!mislim, čovjek je intelektualac i svaka mu čast, ali onoliko arogancije, bahatosti i nepristojnosti( prekine te bar 3o puta u ilaganju da nekoga drugog ocrni) odavno ne vidjeh...

donkey's
31-10-2009, 21:30
Car, vrlo pametan dečko! To se mora priznati!

demarkis
22-12-2009, 19:59
Ajme kakvih sve užasnih komentara.. Moram priznati da bih i ja neke od njih bio potpisao prije koji mjesec kada sam se bio zakačio s njim, ali kompletno sam promijenio mišljenje. Čovjek se stvarno trudi, a o ogromnom znanju koje ima da i ne pričam..Možda zato malo kasni za svojom generacijom što je završio dva fakulteta. To mu nitko nije uzeo u obzir?!? Takav čovjek mi može biti samo uzor i već mi je sad jer se nadam jednog dana, ako ću ikada imati volje i vremena, završiti još i povijest. :smile: Za sat se uvijek maksimalno pripremi i trudi se biti zanimljiv. Uvijek donese hrpu materijala i uspijeva zadržati budnost cijelo vrijeme. Možda je bit u blic pitanjima koja zna postaviti, ali neka, bar nas razbudi. :thumbup:

natbac
13-01-2010, 20:47
najcooool asistent :ubercool::ubercool::ubercool:

smart girl
13-01-2010, 21:14
Ma Joškec je živa legenda, da ga nema trebalo bi ga izmislit :mhm:
Evo malo ću mu povećat prosjek :mrgreen:

Dreamer
24-01-2010, 15:01
Njega većina krivo procjeni pa tako sam i ja jer nas je prva dva puta ozbiljno isprepadao...ali na usmenom je bio super..postavlja lakša pitanja od zrinke i puno je objektivniji :smile:

alisa
24-01-2010, 19:30
dajem josku 4 jer mislim da bi tokom necijeg izlaganja trebao pustiti vise tu osobu da prica umjesto da stalno prekida..

inace je simpatican, puno toga zna (ali ne treba koristiti svaku priliku da to pokaze), puno je objektivniji od zrinke, organiziraniji i sve u svemu jedan vrlo dobar buduci profesor

anchica23
03-02-2010, 22:05
mislim da smo svi u pocetku imali krivu sliku o njemu...al popravila se mnogo. stvarno cijenim njegov trud oko nastave i svo znanje koje ima. samo bih mu dala mali savjet da nebude tako odbojan na pocetku,jer ionako nam je bio drazi kad se sali i kad je otvoreniji :) ugl pohvale njemu kao najboljem asistentu u 1.semestru :)

Barroom Hero
16-02-2010, 12:45
apsolutna katastrofa od čovjeka, predavanje koncipirano idem ja ispast nenadmašno pametan a studenti polupismeni i nezainteresirani idioti!!!mislim, čovjek je intelektualac i svaka mu čast, ali onoliko arogancije, bahatosti i nepristojnosti( prekine te bar 3o puta u ilaganju da nekoga drugog ocrni) odavno ne vidjeh...

Nemrem vjerovat da je izniknuo ovakav post među svom silom ulizica, svaka čast!

Madlen
19-02-2010, 19:25
Sad kad je gotovo da ocjenim (da ne bi bilo da se ulizujem :roll:)

Ahhh...Joško :lol:.

Pomalo čudan početak s njim, a zapravo divan završetak.

Neopisivo susretljiv bilo oko dodatnih pitanja vezanih za gradivo, kolokvije, seminarske radnje bilo kad (do sad mi je uvijek na sve mejlove odgovorio u roku od 2 sata), štoviše čak i oko potpuno izvannastavnih pitanja.
Posebno mi se sviđa što (kao i kod Savića iako možda zbog ove usporedbe neće biti sretan) se vidi da u potpunosti uživa materijom posla kojim se bavi.
Trudi oko predavanja - potpuna interakcija, korelacije s ostalim predmetima, donošenje knjiga, mapa, filmova, stvari --ono što Zrinka nema (ili ne zna postići).
Ima različiti pristup od uobičajenog, a zapravo nastoji studente potaknuti na daljnji rad. Voli i zna cijeniti znanje, ali stvarno znanje kod studenata što je jedan od razloga zašto su "dežurne zrinkine ulizice" većinom šutile na njegovim predavanjima i za razliku od zrinkih, čak bili i neprimjećeni, a ne kao na zrinkinim predavanjima privlačili pažnju svojim pitanjima poput "jesu li u rusiji smjeli držati pse u stanovima"...

Kao što već rekoh za njega, nedostajat će mi u 2. semestru :mhm:.

Lisica
24-03-2010, 18:57
Kad je došo prvi put, isprepado okolo sve, ono kao ja sam baja, pametniji, itd...(to valjda svima napravi, rofl), ali kasnije pokazo se, bar po meni bolji od profesorice, jer su mu seminari zanimljiviji i svaki put se potrudi malo više dat, npr. kad je bila tema 'Razvoj gradova', donio je negdje 20 karti gradova po Europi, jedino kaj bi se mogo malo ispravit, kad hoda.

ripper
28-06-2010, 11:47
Lol. Jel' to onaj koji je Kurtovicu rekao sjor na seminaru (dok je jos studirao), a ovaj njemu da on njemu nije nikakav 'sjor' :). Masovno ga je ismijavao i kao studenta, od seminara do predavanja.
ne znam za to, ali nama je na seminaru rekao da mu je jednom Kurtovic skoro razbio nos dok mu je predlozio da u novo izdanje udzbenika stave koju kartu ili sliku da nebude monotono :rotfl:

inace, josko je meni lud, lik nevjerojatno puno zna i fakat se moze s njim pricati o svemu. i totalno je nabrijan na Rusiju i sovjete, a to mu je samo plus kod mene. cista petica :thumbup:

msim
16-09-2010, 17:45
Joško.. totalno razočaranje, totalno nekorektan, bezobrazan, bla bla bla.. jako lijepo što nosi slike i sličice po predavanjima, ma bravo Joškec !!! Bilo bi lijepo da je čovjek.. Zadnji rok u 9.mj. ljudima ovisi upis više godine (primjerice mojoj frendici koja je na tabletama za smirenje od poč 9.mj.), a dragi slatki lijepi Joško stavi ispit s pitanjima koja je tražio povećalom po knjizi.. Bravo, hvala ti Joškec.. Zapitaj se malo.. Katedra iz opće teorije KOJA JE PUUUNOOO BITNIJA je napomenula da se trudi kad je 7. ili 9. mj. stavit normalna pitanja kako bi ljudima KOJI SU UČILI omogućili normalno ljeto ili normalan upis.. ali ne, zašto bi ljudi koji su učli prošli kad ih možemo uhvatit na idiotskim pitanjima.. kad gledam pitanja s ispita iz opće povijesti, kao da su pitanja za neki kviz! a ne za ispit normalnog studenta koji hoće 2.. ČISTA JEDINICA!!!!! nek se srame..

Bree
16-09-2010, 21:45
Ja znam barem 10ak osoba koji su sad pov rješavali za uvjet, koji su pali prvi i past će drugi rok sad, a rim su dali iz prve, dakle radi se o savjesnim studentima, i o nekorektnosti katedre, jer postoji ocjene i 2,3,4 a ne samo pad i 5.
Joško je inače super na seminaru i predavanjima, ali ovo što sad radi s pitanjima stvarno nije fer i totalno nekorektno. srećom dala sam ovaj ispit kolokviravši, a sad ne bih znala niti na dva pitanja odgovorit, nisam baš očekivala ovo od njega :/

georgee
16-09-2010, 23:57
zašto ste tako uvjereni da on slaže pitanja? i iskreno, msim, nemam inače običaj komentirat pitanja, al za ovaj si rok komentirao da je ne znam kakav, a pitanje na koje si se žalio (common law) nalazi se među tisuću pitanja. ne kažem da je bilo lagano, al dramite oko toga bezveze, umjesto da uzmete fino skripte i nadopunite ih knjigom. niko nije rekao da su skripte loše. samo da nisu dovoljne. a kad neko ne zna pitanje koje se nalazi i u skripti, nema pravo srat da je pitanje uberteško. ponavljam, lagano nije, al nije ni tako nenormalno kako ti, msim, naglašavaš na topicu.

msim
17-09-2010, 01:01
dakle, georgee, one koji nisu učili po 1000 pitanja treba kaznit s takvim pitanjima.. dobro da na ispitu nisu rekli - "eto vidite trebali ste učit po skripti!!" pitanje nije teško, na to pitanje znam odgovor inače, iako sam položio na roku u 7.mj i to nakon dugo mučenja s ovim predmetom... ali jest "podlo".. iskreno ja sam učio po knjizi, ali je činjenica da se pol toga što bi čovjek inače preskočio, upravo pojavljivalo na ispitu - u tu grupu spada i to pitanje i tisuću drugih..
ne pišem ovo zbog sebe, već mi je bolesno da se na pravu ljude muči s ovakvim stvarima.. moja jako dobra frendica ima prosjek 3.8. - dakle, nije problem u njenom (ne)radu, a pije tablete za smirenje zbog povijesti. dakle, ne zbog građanskog, kaznenog itd. već povijesti.. ne podcjenjujem ovaj predmet ali kužim da pili po detaljima npr. katedra iz kaznenog.. pobogu, to nam je struka, to je ono čime ćemo se bavit.. i slažem se da treba znat Izjavu o pravima čovjeka i građanina, prvi ustavni akt u povijest, habeas corpus, i takve činjenice radi opće kulture. s tim se slažem.. ali pitanje: kolika je zakupnina u babilonu, koliko iznosi štitovina i sl.. su bedastoće.. to naučiš i za 5 dana nakon ispita se ne sjećaš.. a treba ti sto godina da popamtiš bračno u babilonu, bračno u ateni, bračno tamo bračno vamo i tako još nasljedno stvarno bla bla bla.. to je čupanje živaca a ne opća kultura.. ali to je samo moje mišljenje.. katedra ima puno pravo da nas terorizora i to pravo iskorištava.. ok, njima na dušu!

msim
17-09-2010, 01:06
da napomenem:i ne želim se svađat.. zaista..svatko ima pravo na svoje mišljenje..

georgee
17-09-2010, 10:48
ni ja se ne svađam, raspravljamo ne? samo sam primjetio da su ova pitanja solidna za razliku od onih koja su bila u 2mj. uostalom katedra je sad više-manje ustalila pitanja po težini. mene samo jebe taj common law po kojem si srao jer sam ja, prošle godine, kad je uberlako bilo proći ispit, kad su postojale povlastice, naučio takve i još milijun stvari. to su normalna pitanja. nije pitanje iz zagrade. pitanje iz škola je na ovom roku bilo jedno od najlakših ove godine iz tog područja. rusija je bila lakša nego na zadnjem roku. dokazna sredstva u babilonu su također osnovno pitanje. grafe paranomon (ili kako već) nalazi se i u najjadnijoj skripti. zakon o parlamentu također (s time da smo ga mi spominjali i na engleskom I ili II). ugl, nabrojao sam šest pitanja, šest pitanja koja su se mogla riješiti i proći ispit. francuska je bila teška, ok. turska je bila nezgodno postavljena. ok. uredba o zemlji sjeverozapada - e pa, to je ko habeas corpus u engleskoj, moglo se riješiti, ali ajde.
ono što želim naglasiti - bilo je i gorih rokova. puuuuno gorih rokova. vidjet ćemo prolaznost na ovako veliki broj ljudi, ali ako ne bude barem 50 ljudi, onda ne bih rekao da je stvar katedre, nego studenata. ne mislim da se dovoljno ne trude, već da su izgubljeni u tom ogromnom gradivu. ali tome služe predavanja, ak se to ne stigne konzultacije, tome služi topic na ispitima i predavanjima, tome služe skripte koje se moraju nadopuniti.
i naravno, prebaciti svu krivnju na ovog čovjeka, bez da ste 100% sigurni da on slaže pitanja... zanimljivo.

msim
17-09-2010, 11:53
ok, možda joško nije kriv za sastavljanje ispita, ako nije - ispričavam se.. i nije riječ o ovom ispitu toliko, koliko općenito ne mogu shvatit (kao ni mnogi) rad katedre.. i stojim iza toga da su ispit preteški bespotrebno.. tko god da ih sastavlja.. od 9.mj. prošle godine, bez obzira o kojem je god roku riječ, nemilosrdni su.. mislim naučiš cijelu državu dobiš 1 pitanje i to onak dosta detaljno, i možeš sve znat to ne znat - ode bod.. trebalo bi sastavit ispit da ga može napisat za dva svatko to je učio, a dalje 3, 4, 5 oni koji su toi zaslužili.. a ne cijeli ispit sastavljen od pitanja za veću ocjenu..
ali, bolje da raspravu privedemo kraju, naše mišljenje nije bitno nit je ikad bilo bitno, nećemo ništa promijenit.. i takk.. nadam se samo da ću ja uspjet nagovorit frendicu da ne odustane od faksa zbog ovako glupog predmeta gdje čovjek jedino zatupi od tolike kolčine nepotrebnih činjenica..

Bree
17-09-2010, 13:02
Pa zar nije profesorica rekla da će izdati skiptu s uputama za učenje ili običnu skriptu, nisam sigurna, znam da smo raspravljali o tome na predavanjima. Mislim da ovaj ispit to očajnčki treba, ima i nacija jednako stranica kao i ovaj ispit, pa se fino da razdvijiti bitno od nebitnog, izbaciti detalje i ostale gluposti, kod oppd to već predstavlja problem :/

georgee
17-09-2010, 13:05
dotad, preporučam konzultacije.

1234
17-09-2010, 13:32
da se nadovežem i ja na ovo-svi koji su rješavali ispit od 9. mj prošle godine shvatili su da ispit nije lagan, detaljan je i više nikad neće biti lagan kao što je očito bio na početku kad su tek uveli pismene(kako su mi rekli stariji kolege). traže detalje iz svake države, (ponekad i dođe koje lakše, već viđeno pitanje, ovisno o roku) i s tim se treba pomiriti. ja nisam prošla sve dok nism cijelu drugu knjigu, doslovno stranicu po stranicu, ispisivala stvari za koje sam mislila da bi mogle doći, dakle detalje. treba zbilja znati, i jedino se tada može proći!!! na početku sam i ja bila užasno bijesna na katedru,(bila ogorčena kao što je sada msim, posebno na joška kad se razglasilo da on sastavlja pitanja), ali to te mora proći s vremenom jer ispit položiti moraš, a protiv katedre na možeš. treba sve znati i gotovo:(
iako smatram da je bespotrebno bubat sve te sitnice za, kako kaže zrinka"najlakši ispit na godini, ako ne i na cijelom faksu"/moš mislit/

pravnica88
28-01-2011, 12:29
Joško je super, šteta da mu ljudi ne pružaju više šansi. Možda on i sastavlja pitanja za kolokvije/ispite, ali zato na ponavljanju postavi sva ta pitanja, možda nešto šire ili uže, ali ih sva spomene. Označiš si u knjizi, daš tome više vremena kod učenja - i super ocjena stiže. Čista petica!

*tearsinheaven
28-01-2011, 12:42
Joško me ugodno iznenadio.
U početku ga nisam baš doživljavala, rijetko je vodio seminar i stalno bio u Zrinkinoj sjeni.
No, na usmenom je stvarno korektan, smirivao je Zrinku, pomagao ljudima koji su odgovarali, čak ponekad i postavio neko pitanja jer je mislio da će ta osoba znati odgovor :lol:
Preporučam da se probate skompat s njim, javljat se na seminarima i sl. jer će vas zapamtit i onda možda čak i pitati ono što misli da znate.
Ne bih ulazila u njihov način koncipiranja i ocjenjivanja kolokvija, mislim da je veći problem u njihovoj metodi zaključivanja ocjena koje je poprilično subjektivno.

Pravnica :)
01-06-2011, 09:25
a joškooo, čudna biljka, ali u pozitivnom smislu. dobar je on, i predavanja su mu ok, pogotovo nama seminaristima, skoro nam je praktički svaki put rekao koji su dijelovi izuzetno bitni, tj skoro pa nema je rekao točna pitanja koja će biti u kolokviju. jedino što je pod njegovim predavanjima zamorno je konstantno slanje knjiga po razredu i opsjednutnost rimskim pravom.i još mi je jedna stvar super kod njega je to da se uživi dok objašnjava gradivo, počne skakutati po predavaonici i mahati rukama ;) ma općenito cijela ta katedra je odlična!
ali sve u svemu dobar je pa mu dajem neku četvorčicu :D

sedmica77
01-06-2011, 10:22
vec sam za profesoricu sve napisao, pa da ne pisem ponovno.

Josko kralj, pomaze, na usmenom klima glavom kad si nes dobro reko. Predavanja su legendarna, mislim covjek nam posalje Alan Forda jer se u toj epizodi spominjao neki francuski kralj.
Sve zna, ponekad to pokazuje i previse, ali ne vidim nista lose u tome, covjek se trudio i upijao svo znanje i jos upija i ima ga pravo pokazivati koliko hoce.

Kako sam i reko, najbolja katedra na prvoj godini, za dalje jos ne znam, Josko kao i profesorica cista petica

ivan66
11-07-2011, 16:00
Meni ko neko malo dijete izgleda, mislim tako je građen :-) ali inače je simpić :-*

gummy bear
07-09-2011, 14:23
čista petica za sastavljanje ispita :)) takva pronicljivost i orginalnost, toliki trud za svako pojedino pitanje..ma joško je fantazista, virtuoz rekli bi talijani... yeah right 1 KO KUĆA!!

Pinhas
07-09-2011, 16:40
Sjećam se kad sam jednom bio na uvidu... pao, falio mi mislim bod i pol..
joško gleda moj test...
aha, kolega.. i tu vam je ovo krivo..
i skine mi bod s ionako negativnog testa.. :rotfl:

domina_litis
18-10-2011, 23:21
Pun znanja, načitan, iznimno ga poštujem i cijenim.Osim što ćemo ga pamtiti kako ulazi u dvoranu s hrpom knjiga pod rukom, posebno su mi zanimljiva bila njegova predavanja, a posljednji repetitorij za seminariste je također bio od velike pomoći.Sve u svemu, jako je pristupačan studentima, na predavanjima se trudio prenjeti gradivo s emocijom, a ne suhoparno poput nekih.Vidi se da on živi svoj posao. Ako vam treba pomoć, svakako mu se obratite.

noir
01-02-2012, 15:18
slažem se s dominom. i predavanja i repetitoriji su korisni - nastoji zainteresirati studenta pa donosi knjige, fes, karte i svašta na predavanja. na usmenom (za seminariste) su ispitivali on i zrinka, pita čak lakše od nje. možete samo poželjeti joška na usmenom. 5 :thumbup: