View Full Version : Prof. dr. sc. Davor Derenčinović (prosjek 3,71)
Pravokutnići
14-12-2006, 21:11
Možete izabrati samo jednu ocjenu i njome ocjenjujete sve: kvalitetu predavanja i seminara, objektivnost pri ocjenjivanju, točnost dolaska na predavanja, seminare i konzultacije,odnos prema studentima (na ispitu, predavanjima, seminarima i konzultacijama), nastup i pripremljenost.
Sve to možete i komentirati (podsjećamo da se suzdržite od tračeva, uvredljivih epiteta i komentara jer ćemo takve brisati čim ih uočimo).
Glasati mogu svi registrirani korisnici i to za svakog predavač samo jednom tijekom akademske godine. Na kraju godine, dobivena prosječna ocjena ide u arhivu i anketa kreće ispočetka.
Zabranjeno je glasati 2 puta, kao što je zabranjeno i ponovno se registrirati pod drugim nickom da bi se opet glasalo. Onim korisnicima koji to budu radili zatvorit ćemo sve accounte i zabraniti pristup forumu.
Ako umjesto palatala vidite neke čudne znakove, u svom profilu promijenite jezik na hrvatski. Ako s time, glasanjem ili bilo čim tehničke prirode imate problema pošaljite privatnu poruku nekome od nas.
Uredništvo
A sad - ocijeni!
Optimist
15-12-2006, 10:34
E pa ove godine i nije tako divan i bajan, barem za veĂŚinu seminarista... :( :(
To kaj ove godine nije dao pitanja ne znaci da nije kvalitetan profesor...covjek izlazi u susret svima...i stvarno se trudi i pomoci i objasniti...
creative
15-12-2006, 17:16
Ociti dokaz koliko je susretljiv i dobar u odnosu sa studentima je i taj da nas ima gro na izbornom na trecoj godini...Mislim da je strucnjak u onome sto radi i da nastoji maksimalno pomoci svima koji pokazu i malo volje i truda....Jednom rijeci:SVe 5
predavanja mrak, poloĹžaj seminarista ove godine za -1.katastrofa :evil:
Black Ash
20-12-2006, 17:23
Danas na ispitu iz kriminologije koji se odrŞavao u 2 uleti neki lik u dvoranu u pola 3 isprièa ťto kasni, a profesor mu samo kaŞe da JEST zakasnio ali da svejedno sjedne-respect :smt038 kod veÌine ostalih ne bi ni uspio zakoraèit, veÌ bi bio vani
bob rock
21-12-2006, 12:53
po pitanju strpljenja i sluÅ¡anja studentskih abnormalnih gluposti, derenčinović ima prilično debelu kožu.
Jednostavno - predivan profesor,predivan èovjek,strpljiv,susretljiv....netko koga bih preporuèila svim studentima koji poput mene pate od straha da se ne osramote.
fat drummer
16-01-2007, 00:54
predaje uz toliko digresija da bi mu valjda trebala tri mjeseca za jedno poglavlje knjige... ali to je super, jedno od boljih predavanja kojem sam svjedoèio. ipak predavanja prof. novoselca su korisnija
odlièan predavaè...trudi se pojasniti...
ne mogu mu naci niti jednu zamjerku, bila sam na predavanjima, seminaru, upisala kriminologiju...
predavanja su zanimljiva, ali mislim da nisu baĹĄ najkorisnija ( moĹžda za neko opĂŚe i ĹĄire znanje, ali za ispit ne... :? )
specialized
27-03-2007, 14:10
Za razliku od Cvitanovića, čovjeku je bitno da razumijete ono Å¡to ste naučili. Izvlači iz studenata samo da ih pusti. Jako dobar profesor, realan, i ne traži pizdarije (kao Cvitanović).
Neznam o njemu baÅ¡ toliko puno jer sam se susreo s njim samo jednom i to kad sam odma i proÅ¡ao (nakon Å¡to me Cvitanović ruÅ¡io 2 puta)
dankinja
02-05-2007, 16:31
Bila kod njega na kriminologiji, i tek sad polagala kazneno, lik je zaakkooon!!
Stvarno svaka èast, i odnos prema studintu na ispitu, kao da si na nekom razgovoru, a ne ispitu, i samo ťto poèneť govorit, odma klima glavom, pa on nastavlja...èista desetka!! E da ih je viťe takvih.... 8)
Nirnaeth Arnoediad
08-05-2007, 13:48
Ĺveliki kuracto da kaĹžem, na ispitu joĹĄ nisam bila, ali na seminaru je fantastièan, predaje genijalno, terorizam je tema za pet. Nema dosadna predavanja na kojima on govori, a mi samo sluĹĄamo, stalno komunicira sa studentima, daje nam primjere, tjera nas da razmiĹĄljamo, ne poniĹžava kad ne znaĹĄ i bubneĹĄ glupost, dapaèe samo zapita neĹĄto tipa ''jeste li sigurni?'' ili slièno, nemam ni jedne loĹĄe rijeèi za njega:) I pedagog i predavaè i èovjek:)
terminator1972
03-06-2007, 00:06
5+. Zanimljiv, inovativan i kreativan pristup kao znanju tako i studentu. Na PDS-u sam iz kaznenog prava u Osijeku, a navedeni je profesor jedan od predavaèa. Imponira njegovo enciklopedijsko znanje i mnoťtvo digresija. Osobno volim takav interdisciplinaran pristup. Krajem lipnja kod navedenog izlazim na ispit iz kriminologije, i nadam se izvrsnoj ocjeni. \:D/
*SUPERMAN*
13-06-2007, 19:14
CAR! Definitivno najveca faca medu profesorima s kojom sam se do sada susreo... I prije ispita mogu reci samo ovo: legenda i jedan od najboljih profesora na citavom fakultetu. Tolika pozrtvovnost, toliko razumijevanje za nase probleme, zelja da nam pomogne da prodjemo...rijetki su takvi.
crazyralf
25-06-2007, 18:33
frajer s pokriĂŚem!!! :-D :-D :-D
Mnogi misle da profesora ocjenjujes prema tome kako on ocijeni tebe, i u skladu s tim onda onima koji su nam dali slabije ocjene nalazimo mane, a onima koji su nas "pustili da se provucemo" dizemo spomenike.
Ne slazem se, i moje iskustvo sa ovim Profesorom je zivi dokaz tome.
Profesor Derencinovic je
NAJBOLJI ISPITIVAC KOJEG SAM DO SAD IMALA
OSOBA KOJA U ROKU PAR MINUTA ODGOVORI STUDENTU NA MAIL
OSOBA KOJA TI SVE RASPOLOZENO I VEDRO OBJASNI NA KONZULTACIJAMA, bez da i u kojem trenutku imas dojam da mu se negdje zuri ili da ga smeta sto ga "davis" sitnicama.
OVAKO IZGLEDA PROFESOR koji zasluzuje nositi titulu profesora.
Stvarno fenomenlana covjek.
Danas sam ga slucajno srela i spontano razvukla osmijeh od uha do uha, i znate sta, iako je njegova ocjena trenutno najlosija ocjena u mom indeksu, to uopce i apsolutno nije vazno, jer covjek takav pozitivan dojam ostavlja, i toliko je sposoban, profesionalan i pametan, da je nevjerojatno.
Svima koji mogu birati ispitivaca preporucujem neka izaberu njega, jer u mojih 16 ispita iskustva, ovo je bio najugodniji.
Bravo, bravo, bravo !
EDIT: sve je ovo napisano u vrijeme kad jos nisam bila njegov demos, vec demos prof.Kregara... da ne mislite da je odraz puke subjektivnosti (a kao da icije misljenje nije,...)... :)
malimrav85
06-02-2008, 19:49
Predavanje:
Meni odlično. Općenito me nervira kad mi netko prepričava knjigu. Zato mi je ovo super, saznam nešto kaj ne mogu pročitat u knjizi.
Ispitivanje:
Prema meni ok, nisam baš sve znao ali moram reći da su moja grupa i grupa nakon mene dobila malo funny pitanja. Baš da 6 od 7 ljudi ne zna...
Općenito, ispitivanje ugodno. Više kao neki razgovor nego kao ispit.
Veliki plusevi:
Izuzetna brzina ispravljanja repetitorija i ispita.
PP prezentacije!
5
Nadasve stručnjak sa izvrsnim smislom za izražavanje, otkačenim stilom i forama, zanimljiv lik..
vječiti-student
17-05-2008, 23:46
podmukao lik
legenda, toliko se trudi shvatiti nas i pomoći gdje god stigne. predobar je lik, baca fore stalno i nije umišljen ni mrvicu!
prof DD je car!
čovjek je fantastičan :smt007 na ispitu ti pomaže,postavlja podpitanja,navodi te,poprilično je brz s ispravljanjem ispita i na kraju usmenog ako prođeš ti čestita i rukuje se s tobom :-D evo jedna velika petica od mene 8)
najveći plus- odlična organiziranost! Točno se zna kad je kolokvij, koje gradivo obuhvaća, znaš da će biti ispravljen u najkraćem roku...isto vrijedi i za seminar-unaprijed se zna što će se i kad raditi, nema kašnjenja...
zamjerka-nekima se svidio koncept seminara kao debatnog natjecanja o terorizmu, terorizmu i samo terorizmu, ali meni nije. Nekako mi je beskorisno svaki tjedan 2 sata tupiti o terorizmu koji obuhvaća max 20 stranica ispitne literature, pored tolike gomile jaaako bitnih stvari!
micamaca
05-06-2009, 18:22
najbolji profesor na ovom faksu!!!!
maksimalno korektan, izlazi u susret studentima, a tek da ne pricam o tome koliko su njegova predavanja zanimljiva i korisna....
stvarno...koliko je on zanimljiv, strucan, pametan i koliko znanja on uspije prenijeti studentima, ne znam da li na ovom faksu postoji jos netko takav!
zato od mene 5+ :)
na ovoj katedri definitivno najbolji izbor za polaganje ispita.
ne ispituje lagano, dapače, ispita cijeli opći dio i po koju glavu svakog studenta iz posebnog dijela. s tim da su mu omiljene glave kd protiv života i tijela, protiv imovine. dobro je znati i ona njegova preostala poglavlja iz pos. dijela.
na kraju ocjena ne ovisi od jednog krivog odgovora kao kod cvitanovića ili od nekog pitanja koje je aktualno trenutno u zemlji kao kod turkovićke.
a za oblik seminara sve najbolje.definitivno najorginalniji seminar na faksu.
predavanja su znala biti jako zanimljiva, ali možda malo previše dopušta studentima da pričaju i da iznose što oni misle.
uglavnom, četvorka od mene.
Blaugrana
14-07-2009, 22:07
Odličan (5)
Manje ne zaslužuje. Divan profesor. Neće vam uzeti za zlo ako se malo zbunite i neće vas rušiti zbog jedne-dvije greške.
Glede posebnog dijela, morate znati bit kaznenog dijela, što ga razlikuje od ostalih.
Glede općeg dijela, pita općenita pitanja, npr. klasična škola pa onda vi pričate što znate (ne zahtjeva detalje iz tih dijelova).
Jako, jako ugodan usmeni.
mali_vrag
19-08-2009, 21:45
Odličan (5)
Manje ne zaslužuje. Divan profesor. Neće vam uzeti za zlo ako se malo zbunite i neće vas rušiti zbog jedne-dvije greške.
Glede posebnog dijela, morate znati bit kaznenog dijela, što ga razlikuje od ostalih.
Glede općeg dijela, pita općenita pitanja, npr. klasična škola pa onda vi pričate što znate (ne zahtjeva detalje iz tih dijelova).
Jako, jako ugodan usmeni.super,drago mi je to cuti jer imam usmeni kod njega uskoro.::E:inace,na predavanju i seminaru je bio stvarno ok.imam neko strahopostovanje prema njemu.
bubašpara
18-10-2009, 23:48
najbolji na katedri,ali samo zato što su drugi grozni.. dobro novoselec nije baš grozan..
vidim da ga dosta ljudi hvali... ali od mene dobiva čisto prolaznu ocjenu- zašto!? zato što zna biti jako nepravedan!!! jednima sve, drugima ništa..
evo kako je bilo kad sam ja došla na usmeni kod njega (2mj 2008)
ulazilo je dvoje po dvoje.. prvih dvoje su prošli, pita ih je neke banalne stvari, posebni dio nije uopće pita, drugi dvoje pali- pita ih neke totalno sulude stvari, dera po posebnom dijelu, kd protiv okoliša i sl... treći opet prošli, četvrti pali... i tako redom... ja sam imala sreću da uđem nakon onih što su pali..
uglavnom, dok smo vani čekali stajali smo naslonjeni na vrata i samo pratili kako pita.. nekima ful jednostavna pitanja, nekima pitanja za koja uopće nismo znali di je to, koji dio gradiva...ovisi kad je ko uša odgovarati, tj nakon koga...
Bijah seminarist, seminar zanimljiv i prvi koristan na faksu... kroz primjere koji su zabavni i izazovni primjenjuješ neke stvar koje nikada nećeš zaboraviti. Najbolji odabir, definitivno. Kolokviji više nego korektni, treba naučiti, treba razumijeti, pa je klasičan sistem pitanje- odgovor idealan. Ispit, kao svaki- ako znaš prođeš, ako ne znaš padneš bez obzira jesi li seminarist ili ne! A ako dobro znaš također su moguće visoke ocjene, ali se treba pomiriti s time kako se dobre ocjene ne zarađuju više tako jednostavno kao do sada! Uzmite si puno vremena za ispit, dakako prvo apsolvirajte opći dio s jedno mjesec dana posla, posebni onda ide tečno!
Sretno svima!!!:smartass:
Čista petica :thumbup:
Cheeky_Lying_Git
11-11-2009, 19:53
Daleko najbolji usmeni ispit do sada (ne samo na faksu, a i nisam se proslavio baš ocjenom :smile:), a čak se radilo o komisiji. Prvo vas lijepo pozdravi prije ispita i krene s prvim pitanjem. Prvo pitanje dosta je općenito i ostavlja vam prostora da se o tome lijepo napričate i čini mi se da mu je to logika ispitivanja. Čim odgovorite na pitanje već zna na temelju vašeg odgovora koje će biti slijedeće pitanje, bilo da ste nešto krivo rekli ili ukoliko je bio preškrt odgovor da vas podpitanjima navede na potpun odgovor.
To nije nimalo iritantno, kao kod nekih drugih profesora, već naprotiv izuzetno pozitivno, jer će tako proći kroz cijelo gradivo i to kroz set pitanja i podpitanja koja se nadovezuju jedno na drugo.
Izuzetno mu je važno logičko zaključivanje i na usmenom stalno su mu pitanja koncipirana po primjerima.
Stisak ruke i čestitka na položenom ispitu na kraju usmenog samo su šlag na torti. :smile:
Čovjek je stvarno faca kad se onak digne,čestita ti i rukuje se-osječaš se baš važno i ponosno::E:
Danas smo se rukovali ::E:
Petica!
mala princeza
17-06-2010, 00:24
ako na ispitu dobijete profesora Derenčinovića, budite zahvalni i nemojte prokockati tu priliku...iako na pismenom prode malen broj ljudi, usmeni je zaista ugodno iskustvo- pita osnovna pitanja, zatim trazi da razumijete i povezujete, ukoliko se zapletete, navodi vas i pomaze...atmosfera na ispitu je poput kave s prijateljem....kada prodete pismeni, pita vas dali ste zadovoljni ocjenom i rukuje se s vama i zazeli vam srecu.....skidam kapu!!!!:rotfl:
Luka....
17-06-2010, 17:53
u potpunosti se slazem s malom princezom, odlicno iskustvo, pogotovo s obzirom koliko sam ga povlacio.
voli ubaciti pokoji primjer , ili traziti da se nesto objasni preko primjera, ali nista sto nakon pokolja od pismenog nebi mogli znati.
a tko cilja na vece ocjene, mene je za 5 pitao povjest - hrv kaz.zakonodavstvo, u ja mislim prvoj polovici 19 stoljeca .)
5/5
Korektan, zanimljiv, izuzetno ugodna i normalna osoba, što se na ovom faksu rijetko susreće.
lawww003
19-02-2011, 17:43
Nisam vjerovala da usmeni ispit može ikada biti ugodno iskustvo dok nisam došla kod njega.Svaka čast, 5 od mene:)
Lady Lux
12-03-2011, 21:00
Ja sam tek bila na jednom njegovom predavanju i dodjeljena sam u njegovu seminarsku grupu pa neću još ocjenjivati ali mi se dosada čovjek čini najboljim profesorom i to na temelju jednog predavanja.
Oduševio me način predavanja, zanimljivost , dikcija.... ma čovjek ima sve što ga čini savršenim predavačem a ja to obožavam. Kad bi barem svi predavači bili takvi...
I vratit ću se ovdje zapisat ocjenu kad mi prođe seminar, čula sam da imamo debate na njegovom seminaru što mi je isto super jer sam se već bavila debatom :))
apsolutno se uzivi dok predaje, ukljucuje studente u priču, npr. kolegice u 3.redu, vi ste odvjetnik: što biste napravili ako... i tako održava pažnju studoša
pohvali ako dobro zaključuješ, iako možda krivo
na ispitu ok, rukovanje mu je super stvar
Lolleeeee
28-05-2011, 16:27
Kad imaš mogućnost birati voditelja seminara, a ne znaš koga bi izabrao, obično si si sam kriv ako ne izabereš dobro. :D
Ja sam imala sreće da sam dobrovoljno izabrala voditelja seminara koji je bio odličan. Osim što ima široki spektar znanja, zna prepoznati potencijal u ljudima i cijeni trud.
Debate su genijalna ideja (uz neke manje) korekcije. Vrh je što nam da da uzmemo ocjenu iz predroka. Car. Car. CAR :)
OCJENA: Izvrstan (5) i nadam se daljnjem druženju. ;)
Trenu ostavite ispred kabineta. Za proferosa na našem fakultetu izuzetno smiren, zna se našaliti, cijeni trud kod studenta, zalaganje, seminar mu je čist pogodak.
Ne pita teško, pita na primjerima što je odlično, ne moraš štrebati definiciju, nego traži primjenu znanja.
Čista, čista petica od mene.
Samo tako nastavite!!
Lady Lux
03-06-2011, 17:49
prof. Derenčinović je deinitivno najbolji profesor kojeg sam ikad u životu imala priliku upoznat. Razloga ima mnogo :
- prvo - izuzetna je osoba. Njegov način ophođenja sa studentima (kad ti pruži ruku i ustane se kad ti da ocjenu :)) ) njegova pristojnost prema svima, njegova profesionalnost
- prof. Cvitanović mi je npr. bio simpatičan na predavanjima ali malo previše neprofesionalan za jednog sveučilišnog profesora.
- Osoba od koje se može mnogo mnogo mnogo naučit.
-Nagrađuje trud i rad.
Mi smo kao seminaristi imali pravo prihvatit ocjenu iz pismenog ispita što je meni bila četvorka pa nisam išla odgovarat za 5 iako mi je kasnije bilo jako žao jer sam shvatila da sam znala lijepo odgovorit na sva pitanja koja je druge pitao ali eto, trema radi svoje.
Najviše mi je žao jer sam htjela 5icu kako bi mogla bit njegov demonstrator jer mislim da je s njime, od svih profesora, najveći gušt surađivat a i jako jako me zanima kazneno pravo.
Ali, sve u svemu ljudi moji tko god njega dobije na seminaru imate sreću surađivat s jednim divnim čovjekom i divnim profesorom. Budite zahvalni na tome :))
zgmetropola
04-06-2011, 15:17
Iznimno pozitivna osoba, sa vrlo korisnim i zanimljivim predavanjima. Cijenim dosljednost i korektnost.
Petica!
Zanimljivo ime
05-06-2011, 00:53
Iznimno pozitivna osoba, sa vrlo korisnim i zanimljivim predavanjima. Cijenim dosljednost i korektnost.
Petica!
Slažem se svim navedenim.
I super mi je to što iznimno poštuje studente, tako da svakomu poslije ispita čestita na prolazu i što se rukuju na početku :worship:
don_corleone
14-06-2011, 17:29
Jako korektan i pošten.
definitivno najugodniji ispit do sad i danas su svi kod njega položili :)...profesor jako korektan, opuštena atmosfera, pita na primjerima i očekuje razumijevanje gradiva a ne učenje na pamet...postavlja potpitanja, pomaže...super super super...
ribapsihopat
06-09-2011, 20:35
odličan usmeni :thumbup: čestitke svima koji su danas prošli! najviše pita opći dio, i to sve osnove koje svi koji su prošli pismeni dio sigurno znaju, npr. nužna obrana, formalni pojam kd, posredno počiniteljstvo, krajnja nužda, uvjetna osuda i uvjetni otpust, amnestija i pomilovanje, poticanje i pomaganje, ugl. kad ponavljate za usmeni kod njega, orijentirajte se na elemente kd, i na dio o pokušaju i sudioništvu, da znate objasniti, prepoznati na primjeru i usporediti po sličnostima i razlikama pojedine pojmove. iz posebnog dijela danas nije pitao nikakva egzotična kd :mrgreen:, samo iz 4 najvažnije glave.
profesor je izvrstan ispitivač, potpisujem potpuno post iznad mojeg! svaka čast!
dat ću mu 5. nisam bila seminarist niti kod njega na ispitu pa se ocjena temelji na dojmovima s predavanja koja su jako zanimljiva iako ne predaje samo gradivo iz knjige nego se više bazira na primjerima i raznim pričama iz prakse s hrpom digresija, što daje predmetu jednu dodatnu dimenziju. osim toga, hrpom povlastica izlazi u susret studentima i nastoji na sve moguće načine olakšati polaganje ovog ispita što su rijetki prof. na ovom faksu spremni učiniti.
toothfairy
03-02-2012, 14:43
čista petica za njega! on je za mene profesor, za razliku od nekih koji sebe sami vole tako nazivati. najugodniji usmeni IKAD! ne pila po definicijama, bitno mu je razumijevanje. primjeri su dosta jednostavni, na njima vidi koliko ste zapravo shvatili gradivo. ako se nečeg ne možete sjetit, pokušat će vas navest na odgovor (umjesto hvala doviđenja).. nema odmahivanja glavom, izvođenja kojekakvih faca.. ugodna atmosfera.. dobar dan kolegice, izvolite sjesti, smiješak na licu. puno to znači za atmosferu u sobi. na mom roku nije nikog rušio na usmenom. kad ste to čuli? nikog! oni koji su znali su sa usmenim bili gotovi za par minuta. dizao je ocjene kom god je mogao (naravno na nekom temelju). oni koji su bili slabiji su bili dulje na usmenom, al su svi izašli sa pozitivnom ocjenom. big lajk. kad bi barem svi profesori bili takvi