View Full Version : Prof. dr. sc. Leo Cvitanović (prosjek 2,87)
Pravokutnići
30-12-2006, 18:14
Možete izabrati samo jednu ocjenu i njome ocjenjujete sve: kvalitetu predavanja i seminara, objektivnost pri ocjenjivanju, točnost dolaska na predavanja, seminare i konzultacije,odnos prema studentima (na ispitu, predavanjima, seminarima i konzultacijama), nastup i pripremljenost.
Sve to možete i komentirati (podsjećamo da se suzdržite od tračeva, uvredljivih epiteta i komentara jer ćemo takve brisati čim ih uočimo).
Glasati mogu svi registrirani korisnici i to za svakog predavač samo jednom tijekom akademske godine. Na kraju godine, dobivena prosječna ocjena ide u arhivu i anketa kreće ispočetka.
Zabranjeno je glasati 2 puta, kao što je zabranjeno i ponovno se registrirati pod drugim nickom da bi se opet glasalo. Onim korisnicima koji to budu radili zatvorit ćemo sve accounte i zabraniti pristup forumu.
Ako umjesto palatala vidite neke čudne znakove, u svom profilu promijenite jezik na hrvatski. Ako s time, glasanjem ili bilo čim tehničke prirode imate problema pošaljite privatnu poruku nekome od nas.
Uredništvo
A sad - ocijeni!
Vuk SaMOtNjaK
30-12-2006, 18:51
od svih profesora i profesorica na KP - u svrstao bioh ga na zadnje mjesto, 4. mjesto...
ocjena 2 ( jedva ! )
mozda malo subjektivan, ali jedini profesor koji je trazio da ukljucim mozak na ispitu, nije trazio sta negdje pise, nije zelio nabubano, zelio je da upotrijebim glavu i jos to i pohvalio. moram priznati da je to velika rijetkost. obicno ako upotrijebis mozak dobijes po prstima.
nevjerojatno nekorektan profesor.
od svih dosad njega najmanje cijenim.
nisam od onih koja ĂŚe pljuvat po profesoru kad ju sruĹĄi. ok ako ne znam priznajem iĹĄla sam na sreĂŚu , nisam je imala , sruĹĄio me.
al ako ti voliť predmet, nauèiť ga sa razumijevanjem, a profesor te sruťi na pitanju na kojem se i DerenèinoviÌ zamislio i iťao gledati u rijeènik.. e onda ... ne zasluŞuje prolaznu ocijenu. i joť ti se bezobrazno smije.
Violetica
01-03-2007, 15:28
mmm, not so much. Neki vele, cijeni RAZUMIJEVANJE ali ne bih rekla, s obzirom da sam smatrala da sam shvatila srz predmeta da bi me pitao prvo pitanje da nabrojim nekakvu unutrasnju raspodjelu kaznenih djela (SVE!!!) i kad sam blenula, nasmijao se i rekao "budete to do Uskrsa valjda rijesili). :evil:
Na sljedecem roku sam, uz pohvale za razumijevanje naucenog, prosla kod prof.Turkovic.
omiljeni naèin postavljanja pitanja "reproducirajte mi to i to kazneno djelo, tj. taj i taj èlanak"
Od kada sam poloĹžio, KZ se promjenio veĂŚ par puta :roll: :roll:
to profesora ne dira, èini se
specialized
27-03-2007, 14:07
Leo je za seminar i zajebanciju SUPER!!!
Ali ono što je nama seminaristima priredio je strašno. Za nas preko 90 napravio experimentalni predrok na kojem mu niko nije prošao sve dok prag nije spustio sa 14 na 5 (od max. 20). Tad mu je jedva prošlo 10 ljudi a od toga 6 na usmenom.
Mene onda drugi put ruÅ¡io na pitanjima "zakonska definicija istovjetne osobe" i "zakonska definicija plačenika".
U 10. mj. imao je pitanja ala - sankcija za oskvrnuće gorba ili presjacanja podvodnog kabla.
Ruši bezobzira na znanje. Tako na jednom roku sve ih je srušio osim zadnja 2!! KOMA
morenita
29-05-2007, 19:12
tip napisao zakon o zastiti okolisa a ljeti redovito u restoranima narucuje prstice (citaj PRSTACE)!
mene na ispitu pita primjere, naravno sa nedovoljno iskazanim cinjenicama i ja mu tako rjesavam slucaj!
i sve sto ja kazem on meni na to nadoda da je to tocno ali da on nije na to mislio,te da se to moze tako rijesiti ali on ne bi! naravno na kraju mi kaze kako bi on!
i ja vec mislila da cu roknuti ka velika kao on meni "kolegice dovoljan"!
najcudniji ispit i ispitivanje dosada!
:oops:
jako loť ispitivaè, sklon ekspresnom i èudnovatom ispitivanju. tko se zadrŞi u kabinetu duŞe od 2 minute taj ili je poèaťÌen ili je imao sretan dan... ocjena 1 :(
one_perfect_girl
28-06-2007, 18:43
kratko i jasno: ocjena za Lava je s moje strane ĂISTA PETICA !!!! =D> =D>
Hell's Angel
28-06-2007, 19:38
dojmovi su se davno slegli pa eto vrijeme je da i ja dam svoju ocjenu.
predavanja su zanimljiva, on je zanimljiv i nadasve duhovit predavaè.
seminar je onako srednji, niti osobito koristan, ali s druge strane ne zahtijeva previťe vremena niti nekog ekstra truda (osim one pojaèane povijesti).
kao ispitivaè, krajnji dojam je ipak da je malo zahtjevniji od prosjeka. kod njega ne prolazi ono "znanje u komadu" (da znať isprièati prièicu o neèemu), nego se traŞi da stvarno dobro razumijeť i da znať odgovoriti na njegovo pitanje koje je uglavnom malo tricky. ali! to se jako lako moŞe rijeťiti time da odete odsluťati barem jedan usmeni ispit.
ako ste njegov seminarist, potrudite se do maksimuma i isplatit ĂŚe vam se.
sve u svemu, 4 od mene. oko za oko :-D ...
crazyralf
28-06-2007, 19:44
...pasta za zube :-D :-D :-D
Kod profesora mi se najviťe sviða to kaj pita dal hoÌemo sluťaèe na ispitu. to nisam doŞivjela joť ni na jednom ispitu i mislim da je to super i korektno prema studentu.
istina da puno traŞi ali daleko od toga da je nekorektan, zna dobro nagraditi trud. valjda je svima jasno da je i bolje da je malo stroŞi jer to je ipak kazneno pravo (za razliku od kurtoviÌa koji nema opravdanja zaťto tolko ruťi za obiènu povijest).
kulturan i ljubazan, èak se i nasmije tu i tamo:-).
ko nauèi s razumijevanjem, nema ga se zaťto bojati.
meni je ovaj profesor zakon,bila sam kod njega prosle godine na seminaru i same rijeci pohvale za njega...
Ante Romac
11-04-2008, 02:49
Leo je car za zajebanciju! 8)
A na ispitima tak-tak.., al to je ionak udrugom planu... :lol:
vječiti-student
17-05-2008, 23:44
najčudniji profesor na godini
kod njega na ispitu često veću ulogu igra njegovo raspoloženje nego nečije znanje
Scarlet Legata
20-06-2008, 19:48
meni je skroz lego. neocekivano bezbolni usmeni i definitivno najzabavnija predavanja dosad...nisam propustila ni jedno.. :-D :-D taj tip ima beskrajne kredite kod mene sam za scenski nastup.
ekscentrican je skroooooz..mijenja glasove, face, skace, pjeva, plese, glumi, spominje visestruke orgazme.. ma neponovljiv. mislim da cu opet ic na predavanja drugu sezonu 8)
jako nepravedan...sve ovisi o njegovu raspoloženju...čista jedinica...
buzzy bee
26-09-2008, 19:57
frustriran čovjek i potpuno neobjektivan ispitivač....ČISTA JEDINICA :kermit: ipak mi nije uspio ubiti volju za studiranjem...žalim leo :smt005
Kancelar
23-02-2009, 20:20
Mit i legenda.
one_perfect_girl
14-03-2009, 21:08
ko sto rece kolega iznad, mit i legenda... ja bih dodala i car :)
usmeni prelegendaran - sva neka ironicna i cinicna atmosfera, frajer spreman za za*ebanciju, baca fore, ljudi preukoceni i ustrtareni da bi reagirali, ludnica :lol: usmeni ugodan, ne davi previse i ne daje previse prilika, znas-ne znas... nakon svih prica o njemu, shvatis da je i on samo covjek na kraju, hahaha :)
starislav
14-05-2009, 09:30
zlatna sredina
voli sve okrenuti na salu a to ponekad i je i nije dobro
bubašpara
18-10-2009, 23:33
ocjena 1!!!!
samo ću reći da sam par puta preskočila ispit (iako sam učila) jer sam bila kod njega na listi..
jednostavno ne bi otišla.. da se poštedim njegovog psihičkog maltretiranja!!
.. računanja kazne po metodi asperacije.. a da ti doslovno 3 sekunde.. da si bog svemogući triba ti vrimena dok sve to izračunaš u glavi... "ne znate! kolega Vi!? Vi? Vi? ne znate ni Vi!??" svima 1!! ajmo van, a nova grupa unutra.. užas!!
e da ne zaboravim i pitanja o podvodnim kablovima!!! bolesno!!!
ne znam zašto ga ljudi pljuju, ovi gore postovi su mi čudni, znam da zna imati svoj dan, ali usmeni mu uopće nije loš, vrlo velika prolaznost, a predavanja - da ima svoj stand up comedy show bila bih u prvom redu :D petak od mene
p.s. prof.cvitanović je više puta na predavanju rekao da NIKAD nikoga nije pitao o podvodnim kablovima i da ne zna otkud taj trač, i ja sam to čula o njemu, dajte ljudi ak nešto niste čuli na svoje oči, nemojte vjerovat!
bubašpara
20-10-2009, 21:23
p.s. prof.cvitanović je više puta na predavanju rekao da NIKAD nikoga nije pitao o podvodnim kablovima i da ne zna otkud taj trač, i ja sam to čula o njemu, dajte ljudi ak nešto niste čuli na svoje oči, nemojte vjerovat!
nemoj ni ti virovati svemu što ti profesor kaže...
nikad neću zaboravit prvo predavanje na prvoj godini.. sociologija- prof. Kregar... svi smo se samo pogledavali i pitali "pa zašto o njemu svi pričaju neke grozne priče...a on baš super, zanimljiv..." kad smo počeli izlaziti na ispit skužili smo..
jer predavanje je jedno, a ispit nešto sasvim drugo..
a što se Lea tiče, ne znam kakav je sad trenutno, ali znam da je još lani bio više nego grozan i stojim iza svake riči koju sam za njega napisala!!
:mah:
ars boni
23-02-2010, 12:40
Najteže mi ga je ocijeniti od svih profesora kod kojih sam dosad bila.
Neka bude 4, zato što nije težak za dati prolaz, što je 90 posto ljudi i najvažnije, ali ocjenjivanje mu je krajnje čudno i neobjektivno.
Npr. nekoga pita dva banalna pitanja koja naučiš u onim prvim danima učenja i to ti je kao dobar dan, i taj netko dobije 4, a sljedećeg pita neku nebulozu nad kojom bi sud imao što razmišljati mjesecima, i taj dobije 2, doduše, ali mu se ne da postaviti neko drugo pitanje da vidi koliko si naučio, bi li možda bila veća ocjena... Po principu "da vas se riješim".
Ne znam, previše truda ulažemo u te ispite da bi te netko samo tako isprašio s dvojkom, a on the other hand, sretan si da si položio.
Inače je ok, nije neugodan, ali nije sad ni da ste si frendovi, djeluje ravnodušno zapravo.
4
Potpuno neubrojiv.
Pitao me GDJE se nalazi definicija pripremnih radnji. Znao sam ja definiciju ali nisam znao GDJE se nalazi. Na sljedećem roku za 15 dana dobio 5.
Denny Crane
07-04-2010, 22:05
Davno sam ovo položila i to baš kod njega.. Pitao me definiciju neubrojivosti i na pola odgovora lupnuo žig i upisao dvojku(imala sam 9 bodova, treći mi je put bio). Još su dvije cure odgovarale prije mene, njegove seminaristice, pitao ih je koje su im bile seminarske teme i lupnuo odmah žig i dvojke(one su imale po 6bodova svaka, isto treći put). Iskreno, bilo mi je krivo jer sam stvarno naučila KP za više od 2. Sad me boli qurac, glavno da je ispit položen.
Malo dosadan na predavanjima ali na ispitu objektivan i strpljiv.
Pa dobar je Cvita. Meni osobno jedan od ugodnijih usmenih. Samo ne kužim te fore na kaznenom da je na jednom roku za prolaz potrebno 5 i pol, a na drugom 6 i pol bodova. Po meni bi pismeni trebao biti uvijek podjednake težine i istog bodovanja za određenu ocjenu. Ocjena 4.
on meni dva,ali je njemu dajem 5, legenda
tyrandas
08-06-2010, 21:07
Ako je netko zanimljiv na predavanjima onda je to upravo on.
Nekad pomislim da stavim 94 na brzo biranje jer se čovjek toliko trudi i baca po katedri
da objasni da samo čekam da si strga ruku, što mi je prvo bio šok jer nisam navikla da netko objasni a ne da zvergla sve što piše u knjizi.
Jedina zamjerka su oni psihodelični kolokviji na zaokruživanje, no to ću pripisat sebi jer mi taj oblik provjere jednostavno ne leži...
Go LEO !!!! Svima koji planiraju ići na predavanja, zaista savjetujem da slušaju kod njega!
potpis
na njegovim predavanjima rijetko tko spava :mrgreen:
za ispit: odličan! toliko sam strahovala od tog usmenog, da bi mi na kraju bio jedan od ugodnijih i bezbolnijih na faksu. trazi razumijevanje gradiva, jedino za visu ocjenu trazi definicije iz zakona, pa ljudi bas i ne podignu ocjene ::E:
svaka čast profesoru, samo neka nastavi ovako :thumbup:
mala princeza
17-06-2010, 00:18
profesor cvitanovic je definitvno najgori izbor na kaznenom pravu... iako duhovit i zabavan, teatralan takoreci, njegovi seminari su cisti gubitak vremena jer se nista ne nauci na njima, kriteriji ocjenjivanja na pismenom su nadasve cudni, na nekom odgovoru napisete sve sto smatrate bitnim a on vam da 0 bodova, takoder voli stavljati pitanja iz zakona i zakonske definicije koje niste uopce ocekivali....ali ako uspijete proci pismeni, na usmenom vas nece rusiti....uglavnom, bjezite glavom bez obzira ::E:
princeza-ispod-neona
17-06-2010, 23:12
Leo Cvitanović je CAR!!!
Još uvijek mi nije jasno kako prof. Turković može imati veću ocjenu od njega, čovjek je stvarno zakon. Slušala sam predavanja kod njega, em što sam se nasmijala em što sam shvatila osnovne institute koje je na duhovit način ispredavao u 8 ujutro sve pohvale!!
Tko će izlazit na kolokvije kod njega, neka ga zaista posluša kad savjetuje da se mora početi učiti bar 3 tjedna prije, jer sastavlja ovako dosta zeznuta pitanja da bi i najbolji posumnjali u svoje znanje. Zapravo su mi i jedina zamjerka ovi kolokviji. Na predavanjima je čak znao reći da neko gradivo neće spadati u TAJ kolokvij nego u slijedeći ali se (konkretno u mojoj grupi) pojavilo čak pet pitanja iz tog djela koja su trebala biti u slijedećem.
Čovjek poštuje akademsku četvrt (za razliku od gore spomenute koja dolazi kad joj se hoće i uvijek izgleda kao da se digla prije pet minuta), predavanja nisu preduga, primjeri živahni.
Najviše što mi se svidjelo je kad dođu slušači da prvo pita studente da li imaju što protiv da pusti slušače u kabinet.
Cvita car, a pogotovo jer je više puta priznao da prati forum!!!!
Sivi Ptic
23-09-2010, 19:48
ja sam mu dao 4. Iznimno ga cijenim, odlicna predavanja, nje bilo price da se srijedom ujutro u 8 ne bude u dvorani broj 2. Super je i to sto je omogucio ljudima koji su dosli slusat, da pisu kolokvije, i imaju isti tretman ko seminaristi, sto mi je i pomoglo da polozim. nije 5 jer nije dao na predroku da se digne ocjena, kao i sto ljude koji su imali 5,9 bodova nije pustio i dao im dva. to je onako, bilo fakat bzvz, osim toga, dosad mi najdrazi profesor
PET!
Trenutno drži prvo mjesto na popisu najkorektnijih profesora, uz Šimonovića, Josipovića i Cindori.
Odmjeravanje kazne za KD u stjecaju
Čedomorstvo
Sudioništvo
Poticanje
Uvjetna osuda
Olakotne i otegotne okolnosti iz čl.56/2
...i još neke sitnice kojih se ne mogu sjetit :)
Law Guru
22-01-2011, 20:10
Nisam bila nikad na njegovim predavanjima, ali za ispit mogu reći da mi je bio čudan - previše povijesnog dijela, pa smo se tu zadržali, započelo se s politiziranjem; pa onda primjena znanja na zbunjujućim primjerima...Iako, ne mogu reći da je profa nekorektan - smiren je, nije bio zločest, voli se šaliti, no nekako nisam očekivala takav razvoj događaja. Možda mu je samo bio takav dan, tko će znati.
Sjećam se i da je imao najteži pismeni, tj. posebni dio mu je bio koma, nekakvi detalji i sitnice. Sjećam se da sam upravo taj dio loše napisala, za razliku od općeg, i mislila sam da ću zbog toga pasti, ali nije uopće cjepidlačio, štoviše ispalo je da mi je test bio sasvim dobar.
zgmetropola
04-06-2011, 15:14
Ugodan i zabavan na seminaru, vrijeme proleti. Obveza je bila napraviti seminarsku prezentaciju, samo rijetki su je i izlagali.
Što se tiče ispita, mala ogorčenost zbog pogažene vlastite riječi što je dovelo do toga da je pola seminarske grupe palo na predroku. Ostali su dobili ocjene iz pismenog, bez odgovaranja.
Sve u svemu, dojmovi su podijeljeni, nažalost, opravdano.
dovoljan (2)
Zanimljivo ime
05-06-2011, 14:54
A sve je upučivalo na 5, zanimljiv seminar i predavanja, a onda je došao ispit :thumbdown:
Pogazio je vlastitu riječ, tako da su pale osobe koje su učile više nego netko tko je dobio 3 kod ostalih profesora a učili samo po pitanjima.
Tako je ukupna ocjena na kraju 3.
Meni je seminar kod njega nadaleko bio najbolji do sada, i sigurno ga ne bih mjenjala... Zna nasmijati i zanimljiv je, ali to već ionako većina zna. Što se tiče predroka, ne zamjeram mu ona pitanja jer, sad kad su se već dojmovi malo slegnuli, mogu iskreno reći da su to bila standardna ispitna pitanja, ništa puno teža niti lakša,(stavimo na stranu onaj terorizam za koji je rekao da neće biti jer mislim da ga na kraju nije ni bodovao), ALI trebao je onda odmah, na početku, nedvosmisleno i jasno dati do znanja da pitanja na katedri - not gonna happen. Zamjerali bi mi njemu i dalje ,naravno, ali onda bi barem znali što slijedi. :smile:
Meni isto nije nimalo drago zbog tog disbalansa u kriterijima na katedri, ali kao što su već neki naglasili, to je samo jedna od čari studiranja na PFZg-u. :awe:
Na kraju nam ostaje spoznaja da stojimo čvrsto iza naših ocjena, i da Cvitanovićeva trojka (u mom slučaju), nije bilo kakva trojka. :grin:
Cvitanović je dosta hmmm specifičan. Stekla sam dojam da relativno lako kod njega dobiti 2, dok za višu ocjenu stvarno moraš dobro baratati gradivom. Ukazala bih samo na par stvari na koje bi bilo dobro biti spreman. Ove sam godine imala seminar kod njega što je bilo dovoljno da shvatim kako su mu sankcije najdraži dio. Pogotovo, uvjetna osuda i odmjeravanje kazne za KD u stjecaju. Sva bi pravila trebalo znati savršeno. Kod posebnog dijela se često osvrće na imovinu. Što se njegovih specifičnosti tiče:
- u sustav kp-sankcija nemojte zaboraviti ubrojiti i maloljetnički zatvor (kod kazni), prirdržaj maloljetničkog zatvora (nesto kao uvjetna osuda kod maloljetnika-mjera upozorenja) i odgojne mjere (naći ćete ih u Zakonu o sudovima za mladež)
- iz čl. 89 naučite definiciju imovinske koristi, skupine ljudi, grupe ljudi i zločinačke organizacije
- definiciju pripremnih radnji naće ćete pod člankom 153 (pripremanje KD-a protiv RH)
- povezujte rehabilitaciju s povratom (okolnosti važnine za odmjeravanje kazne) koji je stoga fakultativna otegotna okolnost
- obratite pozornost na latinske riječi i njihovo značenje
Paralelno s učenjem ČITAJTE ZAKON! proučavajte ga i istražujte. Cvitanović to dosta forsira, a i nekako će vam se neke stvari razbistriti. Pritom obratite pozornost na načelo zakonitosti koje je polazišno u odmjeravanju kazne te načelo krivnje. Učite se da razmišljate logički i da povezujete.
Cvitanović stvarno dosta traži, ali dajte sve od sebe i neće biti problema :thumbup:
Scarlet Legata
09-06-2011, 12:21
ali dajte sve od sebe i neće biti problema :thumbup:
da da..kao i na svakom ispitu..i do cetvrte godine cete imati lijepu bijelu kosulju koja se veze s ledja i sobicu sa pufastim zidovima u koje cete moci udarati bez da se ozlijedite i vikati 'dao sam sve od sebe, zasto sada glasovi ne odu'
Zanimljivo ime
09-06-2011, 12:39
da da..kao i na svakom ispitu..i do cetvrte godine cete imati lijepu bijelu kosulju koja se veze s ledja i sobicu sa pufastim zidovima u koje cete moci udarati bez da se ozlijedite i vikati 'dao sam sve od sebe, zasto sada glasovi ne odu'
očito pojam "dati sve od sebe" shvačate u malo glupom smislu kolegice; zapravo, kad pročitaš ispočetka ovaj tvoj komentar shvatiš da je glup sam po sebi da se čak niti ne može smisliti neka dobra replika.
istina, jedan od mogućih i čestih ishoda, ali svatko sam treba vidjeti gdje su mu granice. netko to skuži u sobici s pufastim zidovima, a netko prije nošenja bijele košulje. ja sam samo govorila o svom iskustvu koje zbilja je relativno. Išla sam s namjerom da ce barem dio posta biti od koristi.
Scarlet Legata
14-06-2011, 10:02
očito pojam "dati sve od sebe" shvačate u malo glupom smislu kolegice; zapravo, kad pročitaš ispočetka ovaj tvoj komentar shvatiš da je glup sam po sebi da se čak niti ne može smisliti neka dobra replika.
to sto si ti krajnje nemastovit i nesposoban smisliti neki otrovan komentar nema veze s mojim postom (koji NIIIJE glup, nghh XD),
ali na stranu to...pa znamo svi sta znace gradacije 'dati sve od sebe', a sta 'stvarno dobro pripremiti ispit' sta 'solidno znanje' a sta 'provlacenje'.
mislim da sad, na kraju, s jos jednim ispitom, imam pravo davati bahate komentare. nije bas tak tezak ovaj faks, bila sam i ja kod cvite na usmenom, ima i gorih stvari za koje treba cuvati zivce i zdravlje!
nemojte se bas odma potrosit, djeco. ccc
Zanimljivo ime
14-06-2011, 12:14
Stvarno mi ne da ulazit u raspravu s tobom o tome što određeni pojmovi za koga znače (a i nemam pravo na bahate komentare jer mi nije ostao još jedan ispit do kraja, kao i što ne vidim svrhu i smisao istog), ali mislim da je više nego očito da izraz "dati sve od sobe" u kontekstu koje je kolegica napisala ne znači potrošiti živce i zdravlje na ispit (što bi na kraju rezultiralo citiram "bijelom košuljom u pufastoj sobi s glasovim koji ne žele otići") i da nema gorih stvarih od kaznenog prava, kako ga ti tumačiš.
ajmo svi čestitati kolegici Scarlet Legata, pokloniti joj se i držati fige za zadnji ispit kako bi joj se ego dovoljno podigao i kako bismo na kraju krajeva zaobišli ovakve bespotrebne digresije. :thumbup:
enivej,
još sam se sjetila da je Cvitanović rekao da ne pita dva zadnja poglavlja iz općeg dijela- pravne osobe i međunarodno kp (a i koliko sam skužila u postevima kolega, nisam naisla na takva pitanja). Također, povezujte pravne škole sa sigurnosnim mjerama (pozitivistička skola ak se ne varam), te povezujte kazne s klasičnom školom.
Rekao je da povijest "rijetko kad pita", pretpostavljam za višu ocjenu pa čisto da povežete te neke stvari...
IzraAsper
29-06-2011, 19:30
Dala sam ga prošle godine u drugom mjesecu. Učila sam 8 tjedana +/-, kontinuirano oko 4-5 sati dnevno, odnosno toliko sam si vremena ostavila s tim da je između bio Božić i Nova za što sam potrošila minimalno 5 dana., a tempo sam naravno poduplala pred ispit.
Prvo sam se usrala jer sam kod Lea, a ispalo je hmm pa prolazno. Pet nas je ušlo postavlja pitanje pa ako onaj tko odgovara ne zna odgovor, pita sljedećeg (sve dok netko ne zna). Dakle, ekipno ispitivanje. Ne daje puno vremena za razmišljanja, i čim počneš nešto krivo pričati ide dalje. E sad to je loše ako si prvi, pa i drugi, ako si kasnije imaš vremena razmisliti.:mrgreen: Nije bio baš najugodniji, i ljutio se što neke stvari ne definiramo točno ali smo svi prošli. Iako smo mogli dobiti i bolje ocjene.
Imala sam dojam da ne prati tko je najviše točno odgovorio, jer je cijelo vrijeme nešto pisao i uglavnom bio nezainteresiran za nas, osim povremenog podizanja glasa. :mrgreen: Uglavnom ekipno nam je dao trojke i dvojke, kako mi se čini kako je koga 'zapalo' jer po znaju smo bili tu negdje.
Na predavanjima zanimljiv, a na ispitu hmm, uglavnom dala sam mu 3 koliko i on meni! ::E:
chokosica
08-07-2011, 13:17
Veoma korektan i strpljiv na usmenom. Predavanja vrijedi poslusati, veoma su zanimljiva.
Sve u svemu, od mene 5!
odličan, od mene čista petica, mislim da je sreća ako kod njega dođete na usmeni...bitnije mu je razumjevanje, nego čisti štreberaj :)
pivska klupa
07-10-2011, 12:41
Profesoru 5 od mene:)! Dao je priliku svima da odgovaraju usmeno i to stvarno cijenim...a imao je i maksimalno razumijevanja prema nama koji smo odgovarali....nije zurio,atmosfera je ugodna,trazio jednostavno razumijevanje... Respect!
starislav
07-10-2011, 13:10
Profesoru 5 od mene:)! Dao je priliku svima da odgovaraju usmeno i to stvarno cijenim...a imao je i maksimalno razumijevanja prema nama koji smo odgovarali....nije zurio,atmosfera je ugodna,trazio jednostavno razumijevanje... Respect!
čekaj, kažeš da je prof Cvitanović dao svima da odgovaraju usmeno
bez obzira na to dal su prošli pismeni????
ribapsihopat
07-10-2011, 16:51
čekaj, kažeš da je prof Cvitanović dao svima da odgovaraju usmeno
bez obzira na to dal su prošli pismeni????
bila mi je frendica, rekla je da je dao svima koji su imali barem 4 boda
Profesoru 5 od mene :) Odličan,strpljiv,objektivan,najbolji od svih na katedri.
Nikoga nije pitao nekakve nebuloze na usmenom,ne pita ništa teško,ne pita oštećenje podmorskih kablova,niti protuzakoniti lov niti slično.....
Meni definitivno najbolji usmeni do sad :)
ena.emich
04-02-2012, 16:34
Ja sam slušala usmene kod njega na ovom roku, svima je podijelio dvojke, jer, citiram: "Priča se da Cvitanović nikog ne pušta, e pa danas sam čvrsto odlučio da nikog neću rušit!"
Svakoga je pitao jedno pitanje i svatko si je jedno pitanje izabrao sam. Nisu svi znali prolaz, ali eto, svi su imali sreće jer je profesor bio jako dobre volje :D
Meni se čini da je malo prestrogo ispravljao pismene, prošlo je 5 ljudi+1 cura kojoj je nategnuo bodove jer joj bio 7. izlazak.
Sve je bilo gotovo za 10ak minuta!
A pitanja- osnove osnova: def. neubrojive osobe, prekoračenje nužne obrane, vrste zatvora (ne zaboraviti maloljetnički!!). Mislim da je to to.
Jedino nije dobar izbor za one koji pucaju na višu ocjenu, jer nikome nije dao priliku da odgovara za više od 2. Ak vam je prolaz dosta- Cvitanivić je pravi čovjek za vas!