View Full Version : doc.dr.sc. Tereza Rogić-Lugarić (prosjek 4,26)
Pravokutnići
12-12-2006, 11:07
Možete izabrati samo jednu ocjenu i njome ocjenjujete sve: kvalitetu predavanja i seminara, objektivnost pri ocjenjivanju, točnost dolaska na predavanja, seminare i konzultacije,odnos prema studentima (na ispitu, predavanjima, seminarima i konzultacijama), nastup i pripremljenost.
Sve to možete i komentirati (podsjećamo da se suzdržite od tračeva, uvredljivih epiteta i komentara jer ćemo takve brisati čim ih uočimo).
Glasati mogu svi registrirani korisnici i to za svakog predavač samo jednom tijekom akademske godine. Na kraju godine, dobivena prosječna ocjena ide u arhivu i anketa kreće ispočetka.
Zabranjeno je glasati 2 puta, kao što je zabranjeno i ponovno se registrirati pod drugim nickom da bi se opet glasalo. Onim korisnicima koji to budu radili zatvorit ćemo sve accounte i zabraniti pristup forumu.
Ako umjesto palatala vidite neke čudne znakove, u svom profilu promijenite jezik na hrvatski. Ako s time, glasanjem ili bilo čim tehničke prirode imate problema pošaljite privatnu poruku nekome od nas.
Uredništvo
A sad - ocijeni! :thumbup:
:-D :o :-D :-D :-D :-D :-D :-D
ťto bi to trebalo znaèit? meni se ona èini sasvim ok prof.
Ima nekakav èudan naèin ispitivanja s obzirom na jutarnju-popodnevnu smjenu. I predivne srneðe oèi. Ăetvorka. :-)
pravo_i_pravda
16-01-2007, 19:58
Da,Şenska fakat super izgleda.Ima krasne oèi,uvijek super sreðena,moŞes je barem gledati dok smiťljať odgovor koji nemať pojma :badgrin:
ivy- smile
22-01-2007, 09:26
to koliko ona malo trazi je strasno
svarno samo ako znas mrvicu osnoza mozes racunati na prolaz a ja se mucila kod drugih!!!
to koliko ona malo trazi je strasno
svarno samo ako znas mrvicu osnoza mozes racunati na prolaz a ja se mucila kod drugih!!!
Ajde baĹĄ mi je drago da je ona barem dobra na ispitu na toj katedri. Ja sam ju gnjavio na konzultacijama dok joĹĄ nije imala pravo ispitivanja i stvarno je bila dobra; fino je strpljivo odgovarala na moja pitanja. BaĹĄ sam si razmiĹĄljo da li ĂŚe biti tako strpnjiva i na ispitu :)
Od mene dobija peticu iako ju nisam vidio niti na ispitu niti na predavanjima, ali dovoljno je i ovo sa konzultacija :)
fat drummer
22-02-2007, 09:15
nakon juèeraťnjeg ispitivanja svoju objektivnu ocijenu i dugaèak post zamjenjujem :wubom: - :smt050
deèki, kako ste vi meni simpa... :-D :-D :-D :-D :-D
Joga bonito
02-04-2007, 23:37
tereza, Ĺžao nam je ĹĄto odlaziĹĄ, falit ĂŚeĹĄ nam na usmenom
jedna od najboljih ispitivačica na faxu :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023...svojim pristupom prema studentima i samim ispitivanjem stvarno najvažnijih stvari koje bi svatko trebao znati, podsjeća na gardaševića.....kada bi fax imao više ovakvih profesora kao što su oni, stvarno bi bilo ugodno polagati ispite...
za nju čista petica i preporuke svima koji je mogu izabrati za ispit...
omega_3r
03-10-2008, 22:22
nikad nisam doživio da me netko pita tri pitanja koja znam, onda šest pitanja koja ne znam ili kažem krivo, pa još dva koja znam i da mi prolaznu ocjenu. ali eto, to je tereza. trebala bi biti uzor ostalima.
Još jedna ispitivačica koja se pridružila skupini najfer i najugodnijih ispitivača. Šimonović je dobio konkurenciju :-D
Hell's Angel
12-11-2008, 21:11
4.
ugodna ispitivačica, iako se povremeno malo s visoka postavlja
ali fer, ujednačena, pravedna, svakoga pošteno ispita
možda mrvicu previsoko postavljena letvica za 2,
ali u svakom slučaju uvijek ista pitanja iz istih područja - savjet: dobro se informirati i eventualno ići slušati ispit.
O-Ren Ishii
16-11-2008, 16:00
5 od mene!! :smt006 Jako ugodna ispitivačica, ne pili, drži se svojih standardnih grupa pitanja i imam dojam da ne podliježe hirovitim promjenama raspoloženja...
Kancelar
04-02-2009, 14:29
Fascinatno mi je što je svima zapamtila ime kad smo dolazili na ispit kod nje - to se ne viđa često. Svaka pohvala za to i sve ostalo. :smt007
Tony Montana
24-02-2009, 00:05
Jedan od najugodnijih usmenih dosad. Maksimalno korektna i nadasve draga profesorica. Pita dosta pitanja, ali ne cjepidlači ni najmanje. Čista petica.
Majka Tereza. :)
Billie_Jean_69
26-02-2009, 11:24
Jest da sam čekala cca 5 sati na usmeni, ali isplatila se svaka minuta čekanja.
Terezica je apsolutna kraljica, pitanja su korektna, pomaže koliko je potrebno ali najbitnije od svega je to što je jako ugodna, humana, a i zna se zafrkavati.
Ne znam šta da kažem, ovakvu pristupačnost i toplinu rijetko doživim na ispitu.
Od mene ima +5 i veliki pozdrav ako kojim slucajem čita ovo.
:smt006
nobody0770
14-04-2009, 12:18
Definitivno najbolja profesorica na fasku..Maksimalno korektna, pristupačna,jednostavna..ono duša od čovjeka...Samo tako naprijed profesorice! :smt006
MAKSIMILIJAN
14-04-2009, 14:03
Čista petica, primjer svim ostalim profesorima..:)
art vandalay
09-06-2009, 23:21
seminar odličan, žena draga, pristojna, korektna, ma 5! :D
definitivo najbolja i najsimpaticnija profesorica do sada na faxu..da je barem vise takvih..:thumbup:
vzapadne
16-09-2009, 15:40
petica i zelja da naletim bar na jos jednog takvog ispitivaca do kraja faksa...
Arhimedex
21-09-2009, 18:12
Na ispitu vrlo ugodna i ljubazna, to se ne može poreći!:mhm:
Međutim, na drugom roku u rujnu ljudi masovno padali.:mad2: Ispitivala ja detaljnije i znala je zagnjaviti na manje važnim stvarima. Dobio sam dojam da ne raspodjeljuje pitanja po težini ravnomjerno.
Curu prije mene pitala vrlo općenito što je prevaljivanje, PDV-što je, pretporez, odbitak pretporeza, te ukidanje i poništenje po pravu nadzora! Muljala je i prošla, jedva!:roll:
Mane zagnjavila s detaljima o dohotku, prijavama, predujmovima,vlastitoj potrošnji kod PDV-a, minimalnoj osnovici, te upravni spor (detalji i rokovi).
Prošao!:mrgreen:
Trebala bi imati jednake kriterije prema svima!
Prof. mr.sc. T. Lugarić je jedna od rijetkih profesora na našem fakultetu koja odgovara na mailove, izlazi u susret studentima - kada je to moguće, ima zanimljiva predavanja i stvara ugodnu atmosferu na ispitu bez nervoze i dodatnog presinga. Za nju dajem čistu peticu! :thumbup:
Stella55
09-10-2009, 21:20
Ne bih se baš složila s navedenim epitetima, nije pomagala, tražila štrebersko znanje, uglavnom, očekivala sam puno više i na kraju ostala u potpunosti razočarana.
fat drummer
11-10-2009, 23:00
tereza ftw!!!!! i dalje tvrdim da je najbolja ispitivačica na faksu
i najzgodnija (da čak i od tebe musa!)
Potvrđujem ovo u vezi mailova.. valjda je samo 5 puta provjerila poštu za vrijeme mog usmenog.. Meni se sviđa to što ti i daje priliku pa čak i nakon dva pitanja na koje gotovo ništa vrlo nisi odgovorio. Uvijek ti postavi barem 6 pitanja. Naglasak je na porezima i postupku (to treba stvarno dobro znat), ali sama je rekla da ukoliko tu ne zablistaš, još uvijek možeš popraviti dojam na onoj drugoj skupini pitanja.. Nakon zadnjeg pitanja napravi kratak rezime i objasni ti koliko je to, zbog čega, kako, gdje nije išlo, gdje je išlo i to je to!
Cheeky_Lying_Git
04-02-2010, 16:23
Terezi petica velika ko kuća! Stvarno jedna od najugodnijih i najpristupačnijih profesora/ispitivača na faksu.
Pita puno, no objektivna je, ak ne i preblaga (što se tiče rušenja). Stvara ugodnu atmosferu na ispitu i na seminaru, pomaže na ispitu i lijepo objasni na seminaru.
Samo da je još ovakvih profesora na faksu, bil bi čak i užitak izlazit na ispite. ::E:
fat drummer
05-02-2010, 21:11
eteričnost tereze rogić lugarić prepoznale su i nove generacije :wub:
pravnica_88
24-02-2010, 16:20
bila sam seminarist asistentice lugarić....kao prvo vrlo je simpatična,pristupačna,spremna pomoći,tko kaže suprotno,ne govori istinu...što se tiče seminara,vrlo ležeran,međutim kolokviji katastrofa,ne toliko pitanja koliko ispravljanje i cjepidlačenje kod ispravljanja...u drugom kolokviju koji je navodno bio lakši od prvog apsolutno nitko nije dobio 5,čak ni 4,a iksreno ne vjerujem da su baš svi tako loše naučili....što se tiče usmenog,naravno za seminariste,ne bih se složila da je asistentica najbolji izbor...kriteriji kakve ima za seminariste i neseminariste jesu potpuno različiti....većina profesora je blaža prema seminaristima,a ona je puno stroža,barem 30-ak %. ako ste njezin seminarist praktički možete zaboraviti na ocjenu odličan,tu i tamo kakva 4, ostalo 2 i 3....naravno,konačna ocjena vam ovisi o kolokviju,pa da ne znam kako briljirate na usmenom,nećete dobiti dobru ocjenu jer su kolokviji loši....što se tiče ostalih studenata,dakle neseminarista,mislim da je ona dobar izbor, međutim nađe se neko pitanje koje nije navedeno na prvoj strani,a koje zna pitati,al mislim da ono nije presudno za prolaz. s obzirom na njene dvostruke kriterije kod ocjenjivanja, ocjena dobar.
tyrandas
14-04-2010, 00:01
prof. Terezi cista petica!
zena je ljubazna, toliko da ako te mora rusiti vise je njoj zao nego tebi :mrgreen:
strpljiva, ne pita nebuloze, uvijek isto u principu. cjepidlaci tu i tamo na nabrajanjima, al ako ocekujes ni to nije tesko:mhm:
preporuka sposlusati ispit, pomaze
svaka cast profesorici, treba nam vise takvih na faksu. puno vise::E:
Cheeky_Lying_Git
14-04-2010, 17:35
zena je ljubazna, toliko da ako te mora rusiti vise je njoj zao nego tebi :mrgreen:
s
Jednostavno moram ovo komentirati, jer je živa istina. Teška srca mi je dala labuda i vidil sam da joj je tako žal, da je meni bil samo žal nju gledat kak joj je žal, a uopće mi nije bil problem oko dvojke. ::E:
Godfather
08-06-2010, 18:42
Jednostavno moram ovo komentirati, jer je živa istina. Teška srca mi je dala labuda i vidil sam da joj je tako žal, da je meni bil samo žal nju gledat kak joj je žal, a uopće mi nije bil problem oko dvojke. ::E:
Da ja ispričam svoje iskustvo sa dotičnom prof. To je bio vjerojatno jedini ispit na kojem sa ja briljirao,dotična me ispitivala nekih 40 min.,znao sam svako potpitanje,da bi mi na kraju ponudila trojku sa objašnjenjem da tu nije bilo sigurnosti...pa ljudi moji ako nije bilo sigurnosti(a po meni je itekako bilo),onda se ponudi 4,ne 3. Žena fakat nezna ocjenit...ocjena 2 za nju:mad2:..sa gosponom Uzelcem imam bolje iskustvo,taj lik je jedan od najvećih careva na tom prokletom faksu..Uzi drži se!:thumbup::thumbup::thumbup:
tapir_u_magli
13-06-2010, 01:40
Da ja ispričam svoje iskustvo sa dotičnom prof. To je bio vjerojatno jedini ispit na kojem sa ja briljirao,dotična me ispitivala nekih 40 min.,znao sam svako potpitanje,da bi mi na kraju ponudila trojku sa objašnjenjem da tu nije bilo sigurnosti...pa ljudi moji ako nije bilo sigurnosti(a po meni je itekako bilo),onda se ponudi 4,ne 3. Žena fakat nezna ocjenit...ocjena 2 za nju:mad2:..sa gosponom Uzelcem imam bolje iskustvo,taj lik je jedan od najvećih careva na tom prokletom faksu..Uzi drži se!:thumbup::thumbup::thumbup:
oh i dont know... ja bi ocijenjivao i sigurnost. jer kvaliteta dobrog pravnika je da izgleda uvjerljivo i sigurno dok izgovara najvecu hrpu govana koju je u tom trenutku moguce izgovoriti :grin:
sori za oftopik dragi moderatore/ice
Godfather
15-06-2010, 12:54
oh i dont know... ja bi ocijenjivao i sigurnost. jer kvaliteta dobrog pravnika je da izgleda uvjerljivo i sigurno dok izgovara najvecu hrpu govana koju je u tom trenutku moguce izgovoriti :grin:
sori za oftopik dragi moderatore/ice
Njezin posao je da ocijenjuje znanje(odnosno neznanje),a ne dal neko izgleda sigurno il ne...to je već primjena subjektivnog kriterija,a to nije dobro...makar,velim ti,neznam po čemu je ona zaključila da ja nisam siguran...kad neko zna svako pitanje i potpitanje,onda je i pun samopouzdanja,pa i siguran..to ti je čista psihologija dečko moj..jebiga,možda joj nisam bil dovoljno zgodan da prijeđe prek te kvazinesigurnosti..:roll:
Nisam bio kod nje na ispitu, ali sam joj uletio nesto u ured i nesto malo pricao s njom, i doima se neobicno simpaticnom...gotovo da bi se zabrinuo, cudno nesto ; )
Uglavnom, neka cura i tip su odgovarali, a van se culo prilicno smijeha, tako da mislim da je dosta dobra za ispit..
Takoder, ono sto sam mogla cuti dok su odgovarali, je da ima beeeeskrajno strpljenje. I superkul modni ukus. Asimetrija je superkul.
*sad znam tko je martin weee*
Takoder, ono sto sam mogla cuti dok su odgovarali, je da ima beeeeskrajno strpljenje. I superkul modni ukus. Asimetrija je superkul.
*sad znam tko je martin weee*
nekako mi se cini da i ja znam tko je alita..ako me moja slabasna muska intuicija ne vara ; ) juhuhuu
ponavljam, tereza je mrak, i to ne samo fizicki ; ))
princeza-ispod-neona
17-06-2010, 21:58
Tereza je jedna divna profesorica na našem fakultetu. Seminare vodi odlično, a o ispitima da ne pričam. Strpljiva na usmenom, izvlači potpitanjima, ne daje odvratne komentare ako netko nešto ne zna, ne demoralizira studente, uz to uvijek je lijepo našminkana i sa osmjehom na licu čak se sjeća nekih seminarista i ljudi sa predavanja pa ih i nakon godinu dana pozdravlja. Možda ih se zaista sjeća ili je jednostavno žena lijepo odgojena :D
Uglavnom moje osobno mišljenje je sve najbolje, tko dospije kod nje na usmeni neka se pripremi na čekanje (ako je u sredini abecede) ali i na jedan vrlo ugodan ispit, jedina zamjerka je što se jako čudno oblači ali joj stoji.
GO TEREZA, GO TEREZA!
jedina zamjerka je što se jako čudno oblači ali joj stoji.
strašno grozno ne znam kako noću možes zaspat od pomisli na terezine asimetrične suknje
princeza-ispod-neona
18-06-2010, 10:23
strašno grozno ne znam kako noću možes zaspat od pomisli na terezine asimetrične suknje
Jedva jedvice. To je već filozofsko pitanje
poskočica
21-06-2010, 12:50
tereza je cudo od zene :soppy::soppy::soppy::soppy:
definitivno najsusretljivija i najnormalnija osoba na PFZG. da nam je vise takvih na faxu,ne bi bila potreba za psiholoskim savjetovalistem studenata pravnog faxa ::E:
zanimljiva predavacica,strpljiva i simpaticna ispitivacica,pamti imena (s tim se bas nisam susrela na faxu).uvijek dotjerana,nasmijesena i jedna od rijetkih kod koje vidis da stvarno gusta u onom sto radi,a ne kao velika vecinam,da radi preko one stvari i onda se jos izivljava na studentima. nema joj ravne :worship::worship::worship::worship::worship:
one_perfect_girl
07-07-2010, 16:11
Dajem joj +4, zato jer je izrazito draga i ugodna na ispitu i bas se trudi oko svakog, i postavlja puno pitanja samo da izvuce nesto na cemu ce temeljiti ocjenu. Bas mi se dopala, jako je draga! Preporucam! :)
sladoled
12-11-2010, 12:53
Tereza je odlična,al stvarno! dugo se ceka na njenim ispitima samo zato sto ljudi ne znaju,pa izvlaci iz njih da im da dva. ako znas,ne postavlja ti nikakva potpitanja,trazi konkretne odgovore.po meni do sada najbolja i najkorektina prof.na faksu. i da,ispituje svoja pitanja koja kruze po pravokutniku,tako da ih obavezno prođite! sretno svima!
korektna je, al iskreno ja se do sad nisam susrela niti s jednim nekorektnim profesorom na pf-u (sto ne znaci da ih mozda nema, al u tragovima. sve je subjektivno). ali meni iskreno nije bila niti malo simpaticna, pa ne kuzim cemu ovako visoka ocjena. ja sam dobro znala pa sam i zasluzila svoju ocjenu, al cura do mene je priblizno znala sva pitanja al joj nije nijednom pokusala bar malo pomoci da dođe do onog sto se trazi...mogla sam birati pa sam izabralu nju, sad bi vise voljela da sam izabrala mijatovica. on mi je totalno cool. tereza je ok, al ima svojih dana pa se nadam da bas vama nece potrefit jedan od tih, onima koji je budu izabrali. sretno
Browneyes
12-11-2010, 23:19
Zbilja sve najbolje o njoj. Cijedi i cijedi da bi nažla neki temelj za prolaz, ali i višu ocijenu. I traži točno one dijelove koji su već ovdje navedeni. Zapisuje si pitanja joja je nekome postavila i kako je na njih odgovorio (priznaje i polovično), a onda ako treba i čisto matematički odredi ocijenu. Mislim da imam novog najdražeg ženskog profesora na faksu.
Vrlo dobar zbog 6osatnog čekanja na hladnoći i vlazi Ćirilometodske. A ispit je WAU, superiška!Vrlo ugodno, korektno i sve stoji što piše na forumu za ispitno gradivo. (položeno prošle godine, ne odgovaram za promjene)
Luka....
16-02-2011, 10:16
Zbilja sve najbolje o njoj. Cijedi i cijedi da bi nažla neki temelj za prolaz, ali i višu ocijenu. I traži točno one dijelove koji su već ovdje navedeni. Zapisuje si pitanja joja je nekome postavila i kako je na njih odgovorio (priznaje i polovično), a onda ako treba i čisto matematički odredi ocijenu. Mislim da imam novog najdražeg ženskog profesora na faksu.
Potpisujem sve gore navedeno !
Joinam se u fan club .)
homo oeconomicus
17-04-2011, 22:31
Pravi (do sada neviđeni:() primjer odnosa prema studentu - strpljiva, pomaže kad zapneš, ljudski se odnosi prema tebi ali možda i najvažnije - nema majci, moraš znati znanje!!!
Bravo Tereza!
Korektna, ako zapneš pomaže i pričeka da se sjetiš odgovora. Zna se malo našaliti da razbije nervozu kod studenta i popravi atmosferu, ali traži cijelovite odgovore i sva nabrajanja. Kao što su kolege već napisali, morate znati za prolaz zato nemojte pasti na priče "ako znaš malo pustit će te i da ćeš teško pasti". Koliko sam skužio uvijek prvo pita poreze, a zatim porezni postupak, tako da ako niste dobro naučili i razumijeli te dijelove nemojte ni izlaziti na ispit.
Draga, pristupačna, razlikuje raspon ocjena od 2 do 5, ne moraš znati sve da prođeš ispit ko na nekim katedrama. Pita po svojim pitanjima ali odgovore bi trebalo potražiti u knjizi, ne pita baš samo osnove. Mene je pitala- kako se utvrđuje porezna osnovice, pretporez, naknada kod pdva(definicija naknade!), od čega se odbija pretporez ( to vam je ona metoda računa pdv plaćen na intput se oduzima od pdva plaćen na output), kada se koristi metoda parifikacije, kada se ne može odbiti pretporez, inspekcijski nadzor kako započinje, kad žalba nema suspenzivni učinak. ne mogu se više sjetiti.
leptirić
23-04-2012, 12:43
Ja ne znam, ovi super postovi su valjda poprilično stari jer...sada je puno teže proći kod Tereze.Položila sam na roku u 2 mj., bila seminarist i svatko tko je imao iz kolokvija 4 ili 5 je dobio jedno pitanje i potvrdio ocjenu.
Svi ostali su odgovarali po pola sata, sa najmanje 10tak pitanja i ako neku podjelu ne znaš do kraja ili nešto lijepo se gledamo, nema pomaganja niti navođenja na pravi odgovor. Lijepo svi šutimo i gledamo se.
Kolegu neseminarista prije mene je dosta detaljno pitala, možda nije znao dvija potpitanja (ali stvarno jako detaljna) i nakon nekih 40min mu je kao ponudila 2??
Mene je ispitivala pola sata, isto nisam neke stvari znala, ali kao bila sam seminaristica pa 2.
Velika ogromna diskriminacija na temelju kolokvija stoga... nategnuta trojka
Predugo ispituje, a i ima čudne kriterije ocjenjivanja. Kolegicu je pitala vise od pola sata, samo jedno pitanje nije baš znala i dala joj je 2.