PDA

View Full Version : Izbori 2011.

Pages : [1] 2

PJ
03-11-2011, 11:03
Tkach me podsjetio.

Let the games begin!

Kalin
03-11-2011, 12:22
Manjine se ponovno diskriminira, vidim.

fat drummer
03-11-2011, 15:55
mislim da ću morati poderati listić uz povike - ovo je sve komunizam drugovi!

Darkbuster
03-11-2011, 17:46
Moj glas ide Autohtonoj Hrvatskoj Čistoj Stranci Prava Dr. Ante Starčevića 1861

PJ
03-11-2011, 18:00
Tim jugočetničkim srbokomunistima? Nisam znao da toliko mrziš hrvatsku, izdajico.

Moj glas ide stranci Hrvatskog Čistog Kršćanskog Plamena Hrasta Lužnjaka i Hrvatskog Rodoljuba i Domoljuba Doktora Franje Tuđmana 1990.

Tkach
03-11-2011, 18:03

A ne Iskonskoj Harahvatskoj Iranskoj Blaženoj Stranci Prava Mr. Ante Đapić 155 (kg)?!

Inače, ako je suditi po anketama, trebalo bi dodati među ponuđene opcije i Blok umirovljenici zajedno-PGS-dr. Ljubo Jurčić-gosp. Kruno Kurčić. Možda i nezavisnu listu don Ivan Grubišić-don Ivan Grubišić-don Ivan Grubišić.

PJ
03-11-2011, 18:11
Čak 4 glasa za HDZ :D

Želite podijelit svoje motive s nama?

don_corleone
03-11-2011, 18:32
HRAST i HSP AS nisu u koaliciji? :unsure:

Darkbuster
03-11-2011, 18:37
Da cini se da je KOS opet uspio razjediniti svekoliko jedinstvo hrvatski orijentiranih opcija, ili je to ovaj put bila OZNA?

don_corleone
03-11-2011, 18:51
A baš sam se veselio da imam za koga glasati. Izgleda da ću ovaj put preskočiti to silovanje demokracije. Ionako se sve zna...

konzerva
03-11-2011, 19:13
hsp as je sa ludim hčsp-ovcima (molim ispravku u anketi :D ) a bili su i bliski dogovori sa hrastom, ali čini se da ih ruža otkantava.
mislim da im je užasno glupo ak otprde hrast jer su više manje svugdje na rubu prelaska praga pa bi im jako dobro došli i hrastovi glasovi.

ako ne koaliraju ove dve opcije onda će dobit moj glas ona koja će u 7. izb.jed. imat normalnijeg kandidata.
mislim nije da očekujem nešto od ovih izbora, ali nebi škodio koji nabrijanović u oporbi (a ne samo adeze papci)

joejoejoe
03-11-2011, 19:19
Mislim da ću glasati za relativno novu stranku "Hrvacku krščansku stranku poštenja i domoljublja". Vodi je Božica Jurić i njezin muž Juko.

"ma dali ste vi ćuli šta rekoše da če komunsiti dapobijede sad naizborima i uni neki kukuriku ko da su kokoši a ne politićari ma bože me saćuvaj injija i ko če zanjija daglasa zato vam mi porućivamo da glasate zanašu stranku hrvacku krščansku stranku poštenja i domoljublja i mi vam porućivamo za ćistu hrvacku bez ćetnika homosapjensa i kurvaćetina i protiv une evropske kuge zakoju nesmjete glasat da nebi velko zlo došlo i zato morate daglasate zanas jel juko je pošteno pemziju zaradijo i pošteno smo doktoru platili potvrdu da pemziju dobije a mi čemo da hrvacku porodimo da sretna bude" Božica Jurić, https://www.facebook.com/profile.php?id=1805782979&ref=ts

Od drugih opcija razmatram ne izlazak, zaokruživanje svih opcija, paranje listića, crtanje smajlića na listiću i druge centralnodesnolijeve opcije.

konzerva
03-11-2011, 19:31
e Tkach jesi vidio tko nosi listu laburista u 1.izb.jed.? daju mu velike šanse za ulazak u sabor :rotfl:

Tkach
03-11-2011, 19:32
Da, čekaju me još 4 godine "A jel to tvoj tata?" pitanja. Utjeha mi je što se bar ne prezivam Lesar.

Brain32
03-11-2011, 19:38
Vidim da je sprdnja sa pravaškim opcijama u modi ove izbore....

konzerva
03-11-2011, 19:46
Vidim da je sprdnja sa pravaškim opcijama u modi ove izbore....
kad su idioti... da su se dogovorili skupa izać pobrali bi 8-10 posto bez beda i bar 10ak zastupnika, ovak će tu i tamo netko preć prag i skupa neće imat 4 zastupnika

Lucky38
03-11-2011, 19:47
Mislim da ću glasati za relativno novu stranku "Hrvacku krščansku stranku poštenja i domoljublja". Vodi je Božica Jurić i njezin muž Juko.

"ma dali ste vi ćuli šta rekoše da če komunsiti dapobijede sad naizborima i uni neki kukuriku ko da su kokoši a ne politićari ma bože me saćuvaj injija i ko če zanjija daglasa zato vam mi porućivamo da glasate zanašu stranku hrvacku krščansku stranku poštenja i domoljublja i mi vam porućivamo za ćistu hrvacku bez ćetnika homosapjensa i kurvaćetina i protiv une evropske kuge zakoju nesmjete glasat da nebi velko zlo došlo i zato morate daglasate zanas jel juko je pošteno pemziju zaradijo i pošteno smo doktoru platili potvrdu da pemziju dobije a mi čemo da hrvacku porodimo da sretna bude" Božica Jurić, https://www.facebook.com/profile.php?id=1805782979&ref=ts

Od drugih opcija razmatram ne izlazak, zaokruživanje svih opcija, paranje listića, crtanje smajlića na listiću i druge centralnodesnolijeve opcije.

Ja ne vjerujem da se ovo netko sjetio okačit na pkt :rotfl::rotfl::rotfl:

don_corleone
03-11-2011, 19:59
kad su idioti... da su se dogovorili skupa izać pobrali bi 8-10 posto bez beda i bar 10ak zastupnika, ovak će tu i tamo netko preć prag i skupa neće imat 4 zastupnika

Točno to. Samo me odbijaju da glasam kad vidim kolko ih je a svi u biti nude isto. Nema smisla izlaziti na izbore.

Brain32
03-11-2011, 20:07

A čuj nisam ni ja oduševljen baš sa njima ali čak i takvi kakvi jesu su mi bliži nego koalicija hrvatskog sljepila, tj. kukuriku.

Da i ne pričamo o tome kako u startu nemaju baš previše šanse s obzirom na višegodišnju političko-medijsku kampanju koja se vodila protiv pravaštva okarakteriziranog kao politčke opcije primitivnih ljudi kockastih glava koji mastrubiraju na ustaške masakre...

sickboy
03-11-2011, 20:31
ostajem vjeran pisanju parola na glasacki listic!!

remorker988
03-11-2011, 23:33
Za kukuriku, da ne postoji koalicija onda za HNS.
Nek netko od HDZ-ovih birača obrazloži razloge svoje odluke, molim.

Kalin
03-11-2011, 23:36
Molio bih da svi "obrazlože razloge svojih odluka", ne samo HDZovi birači!

travis
04-11-2011, 00:08
Za kukuriku, da ne postoji koalicija onda za HNS.
Nek netko od HDZ-ovih birača obrazloži razloge svoje odluke, molim.

Zato što su lopovi. Kakvo drugačije objašnjenje očekivati od ljudi koji ne glasaju za Čačića?

ReMi
04-11-2011, 00:18
moj djed je neki dan rekao da ce glasati za HDZ i od toga dana vise nemam djeda. ::E:

smart girl
04-11-2011, 01:04
Da i ja nešto napišem ovdje :D.. Neću glasovati ni za koga, vjerojatno ću prekrižiti listić. Što se kukuriku koalicije tiče ne želim podržati ljude koji su 2000. u mom gradu pod izlikom viška radnika otpustili par stotina ljudi koji su pošteno i časno zarađivali za svoj kruh (članovi hdz-a svi odreda na službeničkim položajima, dakle nikakav visoko pozicionirani stranački kadar). Također onog bahatog čačića, ne mogu vidjet nacrtanog.

Eto popljujte me sad slobodno :D

don_corleone
04-11-2011, 07:13
Meni su HNSovci najdraži ljudi na svijetu. S jedne strane opravdano govore da ako HDZ kojim slučajem pobijedi imamo na vlasti stranku koja je praktički kriminalna organizacija. S druge pak strane ako kukuriku pobijedi imamo u vlasti ministra koji je pod kaznenim postupokom zbog dvostrukog ubojstva. I sad po čemu je ta koalicija drugačija? S jedne strane govore da će se boriti protiv kriminala i korupcije, a s druge strane nemaju snage da kažu Čačiću da jednostavno nije fer prema biračima da u vladi koja želi biti drugačija od sadašnje sijedi osoba nad kojom se vodi kazneni postupak. Nek mi netko od kukurikavca to objasni. Ili je to ona koja je trenutno aktualna kod partizana ovaj naš ne može odgovarati jer se bori za pravu stvar, a svi ostali mogu jer ne misle kao mi.

georgee
04-11-2011, 07:41
drukčija je po tome što je u prvom slučaju riječ o organiziranoj pljački, a u drugom o nehajnom kaznenom djelu
drukčija je jer u prvom slučaju već postoje pravomoćne presude, u drugom ne postoje
drukčija je jer će čovjek odstupit ako se donese osuđujuća presuda, za razliku od trenutnih ministara koji nikad ne bi podnijeli ostavke - samo ih dobili u slučaju potrebe za pozitivnim izbornim rezultatom

po toj logici je čitav hdz trebao odstupit kad su krenuli kazneni postupci

uglavnom, the list goes on

daleko je kukuriku od savršenog rješenja za sve naše probleme
ali gore od ovog ne može

čačić i slični slučajevi samo su alibi
nema potrebe skrivat se iza toga, svatko mora glasovati po vlastitom nahođenju pa kako god se nekome nerazumnim činio određeni listić

@smart girl:
problemi 2000. su problemi različiti od onih današnjih
istina je da se otpuštalo, sjećam se smjena ravnatelja bolnica, samo zato što su bili hdz-ovci
al što se tiče otpuštanja, snižavanja plaća i slično - radilo se o nužnoj mjeri jer se prije izbora pred kraj devedesetih zaposlio enorman broj ljudi, a plaće su narasle i do 25 %

fat drummer
04-11-2011, 08:27
radimir čačić je definitivno najsuspektnija ličnost izbora van hdz-a, i hns je zapravo minorna stranka, koja bi imala jednog predstavnika u saboru da se lukavo nije prikrpala sdp-u. hns je nešto kao hss, i bio bih jako sretan da hss, hns i hsu potpuno nestanu s političke scene jer zapravo ili ne nude ništa novo (hns je zapravo lijevo krilo sdp-a), ili su stranka koja se isključivo brine za parazitiziranje dijela populacije na proračunu (umirovljenici i "seljaci" sa dva hektara zemlje)
bandić i kerum su izborni folklor, debili koji će dizati bunu, a zatim se ispuhati nakon izbora kada shvate da su kurac od ovce, što će izborni rezultati neminovno i pokazati. mislim da bi bandiću bilo mudrije da se kandidra u splitu jer tamo ima patinu nekog uspješnog čovjeka od naroda, shema koju je kerum već popušio pa vjerujem da će taj moron ostati sa oko 2% glasova.

hrast je toliko morbidno glup pojam i ideja da bih prije glasao da se vrati tito, a da mi gradonačelnik bude ante pavelić sa košaricom srpskih očiju, tako da ne mogu zamisliti da takva nakupina probisvijeta nešto zastupa u saboru. tj. ne želim to zamisliti jer jedna takva nakupina probisvijeta iz slavonije hdssb ekšuli nešto zastupa u saboru i, kako stvari stoje, pojačat će svoj konto, a sve zahvaljujući rasapu trogloditnog biračkog tijela od hdz-a prihvatljivijim domoljubnim opcijama. istina je ta da je hdssb rodobljuban koliko i stanimirović ili pupa, ali jebi ga, to su srbočetnici.

kukuriku koalicija je neprihvatljiva opcija ljudima koji vjeruju pričama o otpuštanju iz političkog revanšizma kao o nečemu rezerviranome samo za crvene komunjare sa iblerovog trga. također neprihvatljiva je opcija i ljudima kojima se jebeno gadi hsu (to sam ja) te bih radije glasovao za mentalno poremećene laburiste vođene oni krepilom lesarom. što neću. nego ću škartirati listić.

Kalin
04-11-2011, 10:29
HNS niti teoretski niti u praksi ne može biti "lijevo krilo" SDP-a jer je historijski i programski riječ o staro liberalnoj stranci (odnosno, nisu soc. liberali, centralisti ili štogod tomu slično). Polit. demagogija ih također ne čini centralno lijevo orijentiranom strankom jer istu počesto koristi deklarirano cen. desne stranke poput HDZ-a.
Stav stranke, odnosno njezinih bitnih predstavnika, o temama rata, fašizma/antifašizma, gay brakova isl. nažalost predstavlja oslonac stranci da se u RH deklarira kao lijevo orijentirana, no ukoliko bismo komparirali stavove sa drugim liberalnim strankama u Europi, shvatili bismo da ih ti stavovi načelno ne čine niti lijevo niti desno orijentiranima.

Đ!
04-11-2011, 10:40
Što se kukuriku koalicije tiče ne želim podržati ljude koji su 2000. u mom gradu pod izlikom viška radnika otpustili par stotina ljudi koji su pošteno i časno zarađivali za svoj kruh (članovi hdz-a svi odreda na službeničkim položajima, dakle nikakav visoko pozicionirani stranački kadar).

Čačić-argument na stranu ali nisi li ti u svojim prethodnim istupima na ozbiljnim temama iskazivala nekakvu "bliskost" HDZ-u?

remorker988
04-11-2011, 10:45
HNS mi je ideološki najbliži. Iz treće sam izborne jedinice i kod nas su uvijek na vlasti SDP/HNS/HSLS i ne možemo reći da nam je loše. Evo i novi gradonačelnik Varaždina je HNS-ovac.
A ako netko ima dokaze da je Čačić lopov, nije mi jasno zašto se sa njima ne javi u DORH?
Ili vjerujete da SDP ima veći utjecaj na DORH od HDZ-a pa štiti svoje partnere? Sigurno postoji neka teorija urote zbog koje se progone samo HDZ-ovci, zar ne?

Slažem se sa ovim o prometnoj nesreći u Mađarskoj, možda je trebao podnijeti ostavku. Ja bi na njegovom mjestu podnio. Ali to nije razlog da ne glasam za njih na izborima.

HDZ ima previše grijeha da bi itko glasovao za njih, osim onih koji žive na račun te stranke. Kad se sjetim izbornog sabora u Areni kada je Kosor preuzela dužnost predsjednika HDZ-a, diže mi se kosa na glavi. Pogledajte na youtube-u, ima snimka.

Laburisti će dobro proći na SZ Hrvatske i u Istri, u ostalim neradničkim dijelovima Hrvatske nemaju šanse.

HSLS mi je sličan ideološki, ali kad vidim tko im je nositelj u trećoj izbornoj jedinici, gube moj glas.

Inače, kukuriku je krenula odmah u početku loše jer si je uzela HSU kao uteg oko vrata. Još im samo treba Lesar u koaliciji i nema šanse da se dogodi ikakva promjena.

Đ!
04-11-2011, 10:50
Inače, kukuriku je krenula odmah u početku loše jer si je uzela HSU kao uteg oko vrata. Još im samo treba Lesar u koaliciji i nema šanse da se dogodi ikakva promjena.

Zamislimo samo situaciju u kojoj oni nisu u koaliciji. Pa HSU ne bi valjda ni prag prešao, bilo bi super!

Za kukuriku koaliciju glasam jer OPET nema bolje opcije. :mrgreen:

Kalin
04-11-2011, 11:04
A ako netko ima dokaze da je Čačić lopov, nije mi jasno zašto se sa njima ne javi u DORH?

Ako se ne varam (a ne varam se), Karamarko je u samom saboru najavio pokretanje istrage u vezi s privatizacijom odmarališta Zelena punta. To nije jedini slučaj u kojem se Čačićevo ime spominje u vezi sa kaznenim djelima sličnog karaktera.
Eto, očito je netko imao dokaze pa se sa njima odlučio javiti DORHu.

remorker988
04-11-2011, 11:15
Ako se ne varam (a ne varam se), Karamarko je u samom saboru najavio pokretanje istrage u vezi s privatizacijom odmarališta Zelena punta. To nije jedini slučaj u kojem se Čačićevo ime spominje u vezi sa kaznenim djelima sličnog karaktera.
Eto, očito je netko imao dokaze pa se sa njima odlučio javiti DORHu.

http://www.sudacka-mreza.hr/dokument.aspx?DocID=1751

Da ne bi sad ispalo da se igram Čačićeva odvjetnika, samo ukazujem na činjenice.

Kalin
04-11-2011, 11:22
http://www.sudacka-mreza.hr/dokument.aspx?DocID=2281

Da odmah pojasnim, ovo je članak objavljen 27.01.2011.
Članak koji si priložio je objavljen 02.11.2010.
Ne želim se igrati tužitelja, samo ukazujem na činjenice.

remorker988
04-11-2011, 11:28
Ne želim se igrati tužitelja, samo ukazujem na činjenice.

Išao sam editirat post da napišem da ne znam o kojim se datumima radi i da sam možda u krivu, al je bilo prekasno.

Kalin
04-11-2011, 11:30
Nema veze, bitno je da si svjestan da si u krivu.

remorker988
04-11-2011, 11:34
Nema veze, bitno je da si svjestan da si u krivu.

U krivu sam, priznajem :mrgreen:
Dakle, ja sad kad glasam za kukuriku, zapravo podržavam lopova i ubojicu... sranje!

Darkbuster
04-11-2011, 11:52
Mozda za Laburiste, da nagradim sto se na nasoj politickoj sceni pojavila stranka cija ekonomska politika odstupa od dogme. Ali vjerojatno ce mi poceti ici i oni na zivce tijekom kampanje, predosjecam.

Tkach
04-11-2011, 11:59
HNS je najkriminalnija stranka u Hrvatskoj kad se gleda omjer političke moći i afera koje su iz nje proizašle. Da je HNS bio sam na vlasti u državi 17 godina kao HDZ, u Banskim dvorima ne bi ostale ni kvake na vratima.

@Dark

Imaš i Ljubu Jurčića kao malo tvrđu ekonomsku ljevicu od Kukuriku.

Darkbuster
04-11-2011, 12:30
Toliko lud bas i nisam :D

Kalin
04-11-2011, 13:02
Dakle, ja sad kad glasam za kukuriku, zapravo podržavam lopova i ubojicu... sranje!

To ja nisam rekao.
Odmah sada ću napomenuti da je pozivanje na prometnu nesreću koju je izazvao (ili je samo sudjelovao) R. Čačić kao oruđe napada na Kukuriku koaliciju nešto što osobno smatram degutantnim. Iako osobno smatram da je navedenom trebalo oduzeti vozačku dozvolu još prije 15ak godina kada je počeo nizati sudare, držim da je njegova vozačka bahatost nešto što nema apsolutno nikakve veze sa njegovim političkim radom.
Doduše, sa druge strane, smatram od njega više nego neodgovornim najavljivanje svoje buduće pozicije ministra s obzirom na to da je vrlo izgledno da će odgovarati za počinjeno djelo te mu usput nad glavom visi zatvorska kazna (iako sam siguran da ju izdržavati neće, no o tome ćemo u neko drugo vrijeme).
Sa druge strane, ne vidim razloga zašto nitko nebi preispitao afere pripadnika Kukuriku koalicije, pa tako i gospodina Čačića koji ih ima mnogo.

konzerva
04-11-2011, 13:04
hns je zapravo minorna stranka, koja bi imala jednog predstavnika u saboru da se lukavo nije prikrpala sdp-u.
nažalost nije to baš tako... naime tako je mislio milanović prošle izbore pa je hns pobrao ukupno 168 800 glasova, a da su išli skupa u koaliciji i uzeli glasove sdp+hns zbog dhontove metoda osvojili bi više mandata od hdz-a.

A čuj nisam ni ja oduševljen baš sa njima ali čak i takvi kakvi jesu su mi bliži nego koalicija hrvatskog sljepila, tj. kukuriku.

Da i ne pričamo o tome kako u startu nemaju baš previše šanse s obzirom na višegodišnju političko-medijsku kampanju koja se vodila protiv pravaštva okarakteriziranog kao politčke opcije primitivnih ljudi kockastih glava koji mastrubiraju na ustaške masakre...
slažem se, zato ću osobno vjerojatno glasat za hsp as

PJ
04-11-2011, 13:14
HNS niti teoretski niti u praksi ne može biti "lijevo krilo" SDP-a jer je historijski i programski riječ o staro liberalnoj stranci (odnosno, nisu soc. liberali, centralisti ili štogod tomu slično). Polit. demagogija ih također ne čini centralno lijevo orijentiranom strankom jer istu počesto koristi deklarirano cen. desne stranke poput HDZ-a.
Stav stranke, odnosno njezinih bitnih predstavnika, o temama rata, fašizma/antifašizma, gay brakova isl. nažalost predstavlja oslonac stranci da se u RH deklarira kao lijevo orijentirana, no ukoliko bismo komparirali stavove sa drugim liberalnim strankama u Europi, shvatili bismo da ih ti stavovi načelno ne čine niti lijevo niti desno orijentiranima.

HNS je dosta sličan HDZ-u utoliko što je klijentelistička stranka, al za razliku od HDZ-a koji je mogli bismo reć provincijalno klijentelističan, HNS je urbano-gradski klijentelističan (tzv. "urbani jugoslaveni"), pošto proizlaze iz jednog miljea građanske elite još iz prošlog režima kojem je uvijek bilo dobro. Kao takvi i nemaju ideologiju, a progresivni liberalizam koji su preuzeli je ono što najviše odgovara nekom njihovom socijalnom statusu. Čitava svrha te stranke je da taj status održava, i to uspjeva jer uvijek dobiva isti broj glasova od istih ljudi, i od pokojeg naivca koji misli da glasuje za ono što u europi zovu liberalno-demokratsku stranku.

Ja bih teoretski glasovao za laburiste jer su najljevija od ozbiljnih političkih opcija, ali mi se čini da je to uvelike one-man party i ne vidim da imaju dovoljno obrazovanih i inteligentnih kadrova da imaju ikakav utjecaj, što je čudno jer bi ljeve inteligencije trebalo bit na bacanje. Bilo bi dobro da se Jurčić njima pridružio. No vidjet ću kak će vodit kampanju, ak mi pokažu da se ne radi samo o Lesaru već da se radi o ozbiljnijoj grupi ljudi, tko zna. Ako ne, onda neću glasat.

Barroom Hero
04-11-2011, 13:16
Tko bazira svoju glasačku odluku na temelju Čačićeve prometne nesreće, taj je očito neinformirana budala koja u nedostatku političkog stajališta glasuje prema naslovnicama 24-sata. Naravno da je opravdano glasovati protiv koalicije zbog nekih suvislih uvjerenja ili zamjerki, da se razumijemo. To što Kalin kaže je s druge strane pragmatično, jer ako je izgledno da će završit u buksi, neodgovorno je konkurirati za bilo kakvu višu političku funkciju - no zatvorske kazne sasvim sigurno neće biti.

Da ne okolišam, glasujem za koaliciju jer mi se HDZ toliko jebeno gadi da mi se grči želudac, i postajem sve više nasilan svaki put dok čujem vrh stranke u govorima. Zbilja se bojim da ću završiti u zatvoru (s Čačićem možda) ako ne glasujem za najjačeg protivnika HDZ-a i zbog mene i meni sličnih HDZ dobije više od 2 mjesta u Saboru

konzerva
04-11-2011, 13:21
Ja bih teoretski glasovao za laburiste jer su najljevija od ozbiljnih političkih opcija, ali mi se čini da je to uvelike one-man party i ne vidim da imaju dovoljno obrazovanih i inteligentnih kadrova da imaju ikakav utjecaj, što je čudno jer bi ljeve inteligencije trebalo bit na bacanje. Bilo bi dobro da se Jurčić njima pridružio. No vidjet ću kak će vodit kampanju, ak mi pokažu da se ne radi samo o Lesaru već da se radi o ozbiljnijoj grupi ljudi, tko zna. Ako ne, onda neću glasat.

zašto misliš ovo boldano?

što se tiče ozbiljnije grupe ljudi, pogle tko im nosi listu u 1.zb.jed! branko vukšić :rotfl:

ne znam koja si ti izb.jed. ali molim te ko Boga nemoj glasat za njega ::E:

PJ
04-11-2011, 13:34
zašto misliš ovo boldano?

što se tiče ozbiljnije grupe ljudi, pogle tko im nosi listu u 1.zb.jed! branko vukšić :rotfl:

ne znam koja si ti izb.jed. ali molim te ko Boga nemoj glasat za njega ::E:
Filozofski fakultet u zagrebu? :mrgreen: Radnička borba je generalno mjesto di se marksistički intelektualci osjećaju kao kod kuće, a uz njih vezano odmah i studentska inteligencija, umjetničko-književnička, itd. Laburisti imaju relativno ozbiljan i fokusiran program, a Lesar je poprilično artikulirana i kompetentna osoba koja odaje dojam kao da bi i mogla stvorit ozbiljnu ljevu opciju, pa mi je čudno da ne dobiva veću potporu od tog segmenta društva.

Znam da je ta osoba s televizije, al realno ne znam ništa o njemu. Al eto, takve stvari me odma odbijaju, jer to vrišti na nedostatak kadra i to da je Lesar jedini ozbiljan političar u toj stranci.

Kalin
04-11-2011, 13:46
Baš, bilo bi žalosno da smo svih ovih desetljeća bacali novac u vjetar školujući ne-intelektualce.
Kad malo bolje razmislim, uistinu jesmo.

konzerva
04-11-2011, 13:49
Filozofski fakultet u zagrebu? :mrgreen:
slabo ima inteligencije na tom faksu, posebno lijeve :mrgreen:
samo bi još nedostajalo da se kapović i sl. spodobe uključe u neku stranku... osim toga oni se kao "marksisti" nebi baš mogli svrstat uz lesarov program. slažem se da lesar djeluje artikulirano pa čak ponekad i kompetentno, barem u usporedbi s ostalim likovima s naše političke scene...

nego, zna netko nešto više o ovoj jurčićevoj listi? jel tamo onaj lik zlatko klarić? čujem i neki lazar grujić (obećavajuće ime) s nekakvom umirovljeničkom strankom

Kalin
04-11-2011, 13:54
Ako Kapović oformi stranku, oformit ću je i ja.
Eto, ako želite kruha i igara, nagovorite uvaženog asistenta da se aktivno uključi u borbi za saborske fotelje!

PJ
04-11-2011, 13:58
samo bi još nedostajalo da se kapović i sl. spodobe uključe u neku stranku... osim toga oni se kao "marksisti" nebi baš mogli svrstat uz lesarov program. slažem se da lesar djeluje artikulirano pa čak ponekad i kompetentno, barem u usporedbi s ostalim likovima s naše političke scene...

Lesarov program puca na novokeynezijanski sa naglaskom na prava radnika i obrušavanje na krupni kapital i financijaše. S obzirom na to koliko je SDP zapravo desno ekonomski orijentiran, mislim da se s tim može poistovjetit svaki ljevičar koji ne očekuje da će se sutra dignut anarhosindikalistička revolucija.

smart girl
04-11-2011, 16:28
@smart girl:
problemi 2000. su problemi različiti od onih današnjih
istina je da se otpuštalo, sjećam se smjena ravnatelja bolnica, samo zato što su bili hdz-ovci
al što se tiče otpuštanja, snižavanja plaća i slično - radilo se o nužnoj mjeri jer se prije izbora pred kraj devedesetih zaposlio enorman broj ljudi, a plaće su narasle i do 25 %

Slažem se da su neka otpuštanja bila nužna, ali otpuštanje ravnatelja koji sigurno nisu višak i popunjavanje tih mjesta SDP-ovcima nije nužna mjera već oblik političke čistke. A takvo nešto ne priliči 'uvijek poštenom i nekorumpiranom' SDP-u. Isto vrijedi za primjere koje sam ja navela, nisu ta mjesta ostala upražnjena, već su ih popunili 'odgovarajući' ljudi.

Čačić-argument na stranu ali nisi li ti u svojim prethodnim istupima na ozbiljnim temama iskazivala nekakvu "bliskost" HDZ-u?

Iskazivala sam bliskost desnici. Time i HDZ-u. Ne znam što je tu sporno.

Za kukuriku koaliciju glasam jer OPET nema bolje opcije. :mrgreen:

Ne razumijem zašto između 2 zla moramo izabrati ono koje nam se čini manje. Slabosti HDZ-a ne čine SDP i HNS boljim izborom. Ne zaboravimo da su i oni bili ne tako davno na vlasti, ali iz nekog 'čudnog razloga' nisu tu ostali. Ili ćemo reći da su birači glupi pa ih nisu opet izabrali 2003. SDP je imao svoju priliku, koju je prokockao. Čaćić je bio ministar graditeljstva. Koje je to sjajne poteze povukao dok je bio na vlasti? Baš me zanima. Sada će dobiti drugu priliku, a za 4 godine ćemo opet vidjeti smjenu vlasti. Zašto? Ne zato jer je HDZ neka uberkul stranka već zato jer će koalicija opet pokazati da je nesposobna voditi državu. Ne želim ni pomisliti gdje bismo bili da su oni 20 godina na vlasti. Srećom pa ih je biračima bilo dosta već nakon nepune 4 godine :rotfl:

Netko je napisao da će za HDZ glasati samo oni koji žive na račun stranke. Nije istina. Iz IX. izborne jedinice sam i znam puno ljudi koji će glasati za HDZ, a nikad ništa nisu dobili od njih.

georgee
04-11-2011, 16:31
osim neovisnu hrvatsku
jer svi znamo da je to najbitnije
20 godina i milijarde kuna manje nakon

smart girl
04-11-2011, 16:41
osim neovisnu hrvatsku
jer svi znamo da je to najbitnije
20 godina i milijarde kuna manje nakon

A kakvo je bilo stanje 2003. nakon SDP-ove vladavine? Sigurno sjajno, samo što to zločesti birači nisu znali prepoznati.
Što se tiče neovisne Hrvatske svima je kristalno jasno tko ju je htio, a tko ne. Srećom da to nije jedini kriterij za glasovanje, inače se nekima ne bi dobro pisalo.

PJ
04-11-2011, 16:48
Ne razumijem zašto između 2 zla moramo izabrati ono koje nam se čini manje. Slabosti HDZ-a ne čine SDP i HNS boljim izborom.
Primjenjuješ tu logiku na račun SDP-a, al očito ne na račun HDZ-a. HDZ je izgubio izbore 2000. jer su ih birači smatrali politički odgovornima za probleme u državi. Koalicijska vlada je izgubila 2003. iz istih razloga. Make no mistake, da u SDP-u nisu toliko bili politički nezreli i uveli se u pogrešnu retoriku, kao i da su izlazili s HNS-om, dobili bi prošle izbore. Ove godine će birači opet birat na temelju razloga protiv, a ne za. HDZ se smatra politički odgovornim, al to smatraš problematičnim, iako isti fenomen 2003. smatraš posve opravdanim.

Meni je posve jasno zašto ljudi ne glasuju za veće zlo, koje je redovito ono koje je na vlasti.

smart girl
04-11-2011, 17:00
HDZ se smatra politički odgovornim, al to smatraš problematičnim, iako isti fenomen 2003. smatraš posve opravdanim.

Ja nisam nigdje rekla da HDZ nije politički odgovoran, no tu činjenicu neće umanjiti pobjeda koalicije. Niti 2003. niti sada. Za 4 godine ćemo biti u istom ili sličnom stanju i onda ćemo se opet hvatati za glavu kog smo to birali. Jednako kao što radimo sada.

PJ
04-11-2011, 17:02
A smatraš da se nebi hvatali za glavu da biramo opet HDZ?

smart girl
04-11-2011, 17:05
A smatraš da se nebi hvatali za glavu da biramo opet HDZ?

Pa rekoh da se sad ljudi hvataju za glavu što su birali HDZ. Ja ne, jer prije 4 god nisam imala pravo glasa :D
Ali za 4 god ću se hvatat ako glasam za bilo koga od njih dvoje.

PJ
04-11-2011, 17:10
Aha, znači onda dijeliš moje ideje o diktaturi proletarijata, ok.

Brain32
04-11-2011, 17:31
Iako osobno smatram da je navedenom trebalo oduzeti vozačku dozvolu još prije 15ak godina kada je počeo nizati sudare, držim da je njegova vozačka bahatost nešto što nema apsolutno nikakve veze sa njegovim političkim radom.

E pa vidiš ja malo drugačije gledam na to. Lik je uzrokovao tu prometnu nesreću svojom bahatošću, nije mu nitko uskočio, iskočio ili ne znam kaj napravio na cesti(uostalom onda ne bi on niti bio kriv).
On je time zapravo zorno pokazao da mu npr. uopće nije stalo do tuđih života a niti baš pretjerano do vlastitog jer bi u malo drugačijim okolnostima takvim ponašanjem i on mogao stradati.
I ja bi takvom čovjeku trebao povjeriti toliki utjecaj na svoj život dok on ne mari ne samo za tuđe nego i za vlastiti? Nema šanse.

Kod nas ljudima općenito nedostaje malo više smisla za osobnu odgovornost, svi stalno imaju neke izlike(sje*** me država, žena, djeca, šef, policajac, magla, poledica, pušenje u kabini broda, sudac(sportski ili naše struke svejedno) ali malo ljudi gleda na to što su sami sj***.

Općenito "ljevicu" u Hrvatskoj smatram tragikomičnom, arhaičnom pa čak i potpuno promašenom. Ali nema veze većina ljudi će sada glasati za njih, kao da gledaš tenis, samo se prebacuje loptica, to što su oni tijekom ovih godina nemilice pljačkali tamo gdje su mogli (na lokalnoj razini gdje su nerijetko držali vlast npr. Rijeka, Zagreb itd.) nema veze, to se valjda ne računa...

Nekakva treća opcija kod nas vjerojatno nikada neće ni imati šanse, što zbog demokratske nezrelosti populacije(demografski smo država - starački dom a k tome još i tranzicijska pa će nove ideje jako sporo pritjecati), što zbog medijskog terora koji nemilice forsira samo te dvije dobro poznate opcije, što zbog stranih utjecaja kojima smo podložni jer još od smrti F.T. nemamo kičmu nego samo pi****.itd.

Pa opet ja ću bar pokušati nešto drugačije, ove izbore za HSP AS, pa ako i završe sa 0,083% kaj onda? Bar ću znat zašto sam izašao na izbore a da razlog nije - da ne dobiju "oni drugi"...

Brain32
04-11-2011, 17:34
Pa rekoh da se sad ljudi hvataju za glavu što su birali HDZ.

Da sad, hvatali smo se još krajem 2007 kad su si rihtali koalicije, no iskreno a po mojem mišljenju u to vrijeme je izbor bio još lošiji :mhm:

magic
04-11-2011, 17:36
Slažem se da su neka otpuštanja bila nužna, ali otpuštanje ravnatelja koji sigurno nisu višak i popunjavanje tih mjesta SDP-ovcima nije nužna mjera već oblik političke čistke.

hdz ovo nije radio?

don_corleone
04-11-2011, 17:43
Aha, znači onda dijeliš moje ideje o diktaturi proletarijata, ok.

http://www.youtube.com/watch?v=suVB3YGIUk0

Kalin
04-11-2011, 18:19
E pa vidiš ja malo drugačije gledam na to. Lik je uzrokovao tu prometnu nesreću svojom bahatošću, nije mu nitko uskočio, iskočio ili ne znam kaj napravio na cesti(uostalom onda ne bi on niti bio kriv).
On je time zapravo zorno pokazao da mu npr. uopće nije stalo do tuđih života a niti baš pretjerano do vlastitog jer bi u malo drugačijim okolnostima takvim ponašanjem i on mogao stradati.
I ja bi takvom čovjeku trebao povjeriti toliki utjecaj na svoj život dok on ne mari ne samo za tuđe nego i za vlastiti? Nema šanse.

Mislim da je zorniji primjer nepoštovanja drugih varanje i ignoriranje zaposlenika i poslovnih partnera negoli brza vožnja po skliskoj cesti.
U RH vjerojatno preko 50% vozača svakodnevno razgovara na mobitel prilikom vožnje, svakodnevno vozi brže od dopuštenog isl., odnosno, krši cijeli niz propisa usput ugrožavajući promet, time vjerojatno dokazujući da ne drži do tuđih (a niti svojih) života.

Pa opet ja ću bar pokušati nešto drugačije, ove izbore za HSP AS, pa ako i završe sa 0,083% kaj onda? Bar ću znat zašto sam izašao na izbore a da razlog nije - da ne dobiju "oni drugi"...

Ukoliko želiš da u saboru sjede i predstavnici konzervativne i nacionalističke desnice, zašto bacaš glas na stranke koje nemaju nikakve šanse za takvo što?
Odnosno, uistinu me zanima kako si birao između HSP-ovog desnog "bloka" i HSP AS.

Kalin
04-11-2011, 18:26
Iz IX. izborne jedinice sam i znam puno ljudi koji će glasati za HDZ, a nikad ništa nisu dobili od njih.

IX. izborna jedinica obuhvaća Ličko-senjsku, Zadarsku, Šibensko-kninsku županiju i sjeverni dio Splitsko-dalmatinske županije.
Bit ću politički nekorektan i grohotom se nasmijati na gore citirano.

Tkach
04-11-2011, 18:27

nego, zna netko nešto više o ovoj jurčićevoj listi? jel tamo onaj lik zlatko klarić? čujem i neki lazar grujić (obećavajuće ime) s nekakvom umirovljeničkom strankom

Nije! Grof Klarić ide s nekom drugom ljevičarsko-umirovljeničkom formacijom i optužuje Jurčića i Grujića da rade za HDZ. Mislim da se trenutno spore oko toga kome pripada ime Blok umirovljenici zajedno :rotfl:

Ali taj lik ništa ne vrijedi na izborima. Pravi kiks ultraljevice je što se Lesar i Jurčić nisu udružili jer je prema anketama očito da su njihove liste u svim jedinicama negdje oko praga ili malo preko praga, te da su mogli zajedničkim nastupom sigurno osvojiti 15-ak mandata.

Ekipa s Filozofskog se ne može svrstati ni uz jednu stranku prije svega zato što su oni protiv predstavničke demokracije i za plenume. Politički im sigurno nisu daleko ni laburisti ni Jurčićeva lista. To su svakako socijalističke opcije u okvirima onoga što je razumno moguće danas postići bez oružane sile i diktature.

Kalin
04-11-2011, 18:34
Ali taj lik ništa ne vrijedi na izborima. Pravi kiks ultraljevice je što se Lesar i Jurčić nisu udružili jer je prema anketama očito da su njihove liste u svim jedinicama negdje oko praga ili malo preko praga, te da su mogli zajedničkim nastupom sigurno osvojiti 15-ak mandata.

Moram priznati da držim jednim od najvećih propusta manjih političkih stranaka u RH konstantno izbjegavanje bilo kakvog oblika udruživanja/koaliranja.
Činjenica je da velik broj stranaka ima srodne stavove, no iz nekog čudnog razloga ne žele povecati svoje biračko tijelo i šansu da netko od njihovih predstavnika uđe u Sabor.
Egoizam, licemjerstvo, nedostatak ideja ili jednostavno idiotluk?

PJ
04-11-2011, 18:54

Ekipa s Filozofskog se ne može svrstati ni uz jednu stranku prije svega zato što su oni protiv predstavničke demokracije i za plenume. Politički im sigurno nisu daleko ni laburisti ni Jurčićeva lista. To su svakako socijalističke opcije u okvirima onoga što je razumno moguće danas postići bez oružane sile i diktature.
Slažem se, bila bi tragedija da Jurčić i Lesar ne udruže snage. Bili bi ozbiljnija opcija od bilo čega usporedivog na desnici.

S Lesarovim bi se mogli svrstat jer mu je jedan od ciljeva snizit prag za referendume i uvest ih za sva bitnija pitanja.

Đ!
04-11-2011, 19:06
Iskazivala sam bliskost desnici. Time i HDZ-u. Ne znam što je tu sporno.

Pa sporno je to što spominješ da je SDP dao parsto otkaza izvan spoil sistema dok ti se ne čini spornim to što si podržavala stranku koja je aktivno i kontinuirano oštećivala hrvatske interese što bi reklo - malo više od parsto ljudi. Al već su ti ukazali na propuste u tvojoj argumentaciji. :mrgreen:

Tkach
04-11-2011, 19:13
@PJ

Po meni je više tragedija što imaju toliko glasača, ali dobro... :D

Ne može se preko noći doći sa mali milijun stranaka na četiri-pet opcija. Ovo je već čudo koliko ove godine ima koaliranja, za daljnji iskorak će vjerojatno trebati mijenjati zakone a i uvesti više unutarstranačke demokracije koja je rak rana hrvatskog političkog sustava.

Darkbuster
04-11-2011, 19:36
Lesarov program puca na novokeynezijanski sa naglaskom na prava radnika i obrušavanje na krupni kapital i financijaše. S obzirom na to koliko je SDP zapravo desno ekonomski orijentiran, mislim da se s tim može poistovjetit svaki ljevičar koji ne očekuje da će se sutra dignut anarhosindikalistička revolucija.

Laburisti su zapravo ono sto bi SDP trebao biti, ona reformisticka ljevica koja je iscezla u Europi u zadnja dva desetljeca.

Tkach, filozofi bi teoretski mogli za Laburiste buduci da sam citajuci neki pamflet vidio da Lesarovi inzistiraju na referendumima

Tkach
04-11-2011, 19:47
I priznati supremaciju Sabora nad Plenumom? No pasaran, fašistička svinjo.

Darkbuster
04-11-2011, 19:50
Hahah,a dobro, pa ne mislim bas da su i oni toliko ludi da bi ukinuli parlamentarizam u potpunosti,ali mozda grijesim..

PJ
04-11-2011, 20:01
@PJ

Po meni je više tragedija što imaju toliko glasača, ali dobro... :D

Po meni je tragedija što SDP ima program kojeg se nebi posramio Tea Party. Laburisti su programski poprilično mainstream ljevo, samo nam je perspektiva posve pomaknuta udesno jer socdem stranke već dulje vremena štite interese krupnog kapitala i financijskog sektora.

konzerva
05-11-2011, 12:42
Nije! Grof Klarić ide s nekom drugom ljevičarsko-umirovljeničkom formacijom i optužuje Jurčića i Grujića da rade za HDZ. Mislim da se trenutno spore oko toga kome pripada ime Blok umirovljenici zajedno :rotfl:

haha eto nije samo desnica u zavadama oko imena i hdz-ovih petokolonaša :rotfl:

Ukoliko želiš da u saboru sjede i predstavnici konzervativne i nacionalističke desnice, zašto bacaš glas na stranke koje nemaju nikakve šanse za takvo što?
Odnosno, uistinu me zanima kako si birao između HSP-ovog desnog "bloka" i HSP AS.

hsp as ima jaku bazu u x. i v. izbornoj s realnim šansama da tamo pređu prag, hsp pak ima u iv. realne šanse.
sve ostalo bi bio veliki uspjeh i za jednu i za drugu stranku, tako da nije baš da hsp ima puno veće šanse.
nadalje, meni osobno je glavna stvar u cijeloj priči anto đapić. on i dalje drma hsp-om i te spodobe mi je zbilja dosta. najsmješnije mi je šta on, koji je 20 godina držao lojtre hdz-u, sad optužuje hsp as da radi za interese hdz-a...

uglavnom, tko hoće glasati za takve nekakve stranke, po mom skromnom mišljenju, logičnije je da će prije glasat za hsp as jer je hsp već dojadio svima a ništa nije napravio...
također, zanimljivi su i rezultati anketa nove tv-vecernji-media servis koje je radio ipsos puls. pokazuje da je hsp as u većini krajeva jači od hsp-a. btw i mene su zvali doma i sudjelovao sam u anketi :mrgreen:

1. i 9. izb. http://www.hsp-ante-starcevic.hr/images/stories/ZDZ/Anketa1112011/418412.jpg
6. http://www.hsp-ante-starcevic.hr/images/stories/GZ/VI._IZBORNA.JPG
7. http://www.hsp-ante-starcevic.hr/images/stories/GZ/VII._IZBORNA.JPG
2. http://www.hsp-ante-starcevic.hr/images/stories/GZ/II._IZBORNA.JPG
10. http://www.hsp-ante-starcevic.hr/images/stories/BPZ/60530780.jpg

PJ
05-11-2011, 12:52
Ova naša anketica čak i neloše predstavlja neko nacionalno mišljenje kak sam ga vidio u anketama. Al još se nijedan HDZ-ov glasač nije izjasnio. :mrgreen: Kao i ovaj heroj koji je dao glas Mikiju. :mrgreen:

Pinhas
05-11-2011, 13:47
Ja se dvoumim između HSP - AS i Laburista.. Znam, potpuno oprečne opcije, al ne razmišljam lijevo - desno...

Ruža Tomašić ima zdravu patriotsku crtu i to treba podržati, posebno danas kad male nacije gube svoj identitet i prestaju zastupati svoje interese radi kao nekog ideala neke "zajedničke europe"/"nepresušnog izvora financijske pomoći"... S druge strane, "moćnije nacije" govore "ne multi kulti", "van romi", spašavaju nacionalna poduzeća u kakti slobodnom tržištu, itd...

Ne mislim zastupat Europu koja ne stoji iza svojih temeljnih načela i u kojoj moćnici provode svoju prikrivenu nacional-interesnu politiku.. no tejnk ju EjU..

Patritotizam je zdrav i poslužio je mnogim nacijama u stvaranju nacionalnog prosperiteta, samo je problem što je kod nas slika patriota ravna onoj Pavelićevog malog u NHD... naš problem, ne patriotizma itself.. GO ROSE!

Lesar...
čovjek razmišlja svojom glavom i jedini je političar za kojeg bi mogao reći da je spreman staviti interese većine ispred vlastitih.. sviđa mi se njegov pogled na ekonomsku politiku i to što govori ono što svi znamo - pohlepne banke su jedan od glavnih krivaca za krizu i trebaju snositi odgovornost. i da, devizna klauzula se može ukinuti, zašto ne?

Na kraju, mislim da ću ipak za lesara.. Ne treba mi da mi D'Hondt da glas Kukuriku i HDZ..

---Pinhas out do kraja ispitnog roka---

Brain32
05-11-2011, 13:48
hsp as ima jaku bazu u x. i v. izbornoj s realnim šansama da tamo pređu prag, hsp pak ima u iv. realne šanse.
sve ostalo bi bio veliki uspjeh i za jednu i za drugu stranku, tako da nije baš da hsp ima puno veće šanse.
nadalje, meni osobno je glavna stvar u cijeloj priči anto đapić. on i dalje drma hsp-om i te spodobe mi je zbilja dosta. najsmješnije mi je šta on, koji je 20 godina držao lojtre hdz-u, sad optužuje hsp as da radi za interese hdz-a...

uglavnom, tko hoće glasati za takve nekakve stranke, po mom skromnom mišljenju, logičnije je da će prije glasat za hsp as jer je hsp već dojadio svima a ništa nije napravio...
također, zanimljivi su i rezultati anketa nove tv-vecernji-media servis koje je radio ipsos puls. pokazuje da je hsp as u većini krajeva jači od hsp-a. btw i mene su zvali doma i sudjelovao sam u anketi :mrgreen:

Hvala, sad ne moram pisati identični odgovor :thumbup:

Tkach
05-11-2011, 13:51
Po meni je tragedija što SDP ima program kojeg se nebi posramio Tea Party. Laburisti su programski poprilično mainstream ljevo, samo nam je perspektiva posve pomaknuta udesno jer socdem stranke već dulje vremena štite interese krupnog kapitala i financijskog sektora.

Ne budi apsurdan. Za početak, u Hrvatskoj nema skoro nikakvog krupnog kapitala, nema velikih privatnih investicija, imamo mrtvu burzu na kojoj se skoro ništa ne trguje, par relativno bogatih veletrgovaca koji se mogu pobrojati na prste jedne ruke i pola ekonomije koja je još u državnim rukama uključujući strateške sektore kao što je proizvodnja paštete u Podravci. Da, tu su i famozne banke koje su krive valjda zato što dobro posluju, što im omogućavaju prije svega glupi Hrvati koji misle da su podstanarstvo i vožnja javnim prijevozom sramota. Dakle, kod nas nema ni Wall Streeta ni Citya, ni mešetaranja niti se provodi ikakva dosljedna neoliberalna politika niti se ikad provodila, već je na snazi državni, etatistički kapitalizam koji zagovaraju i HDZ i SDP.

Brain32
05-11-2011, 14:05
Ja se dvoumim između HSP - AS i Laburista.. Znam, potpuno oprečne opcije, al ne razmišljam lijevo - desno...

Ruža Tomašić ima zdravu patriotsku crtu i to treba podržati, posebno danas kad male nacije gube svoj identitet i prestaju zastupati svoje interese radi kao nekog ideala neke "zajedničke europe"/"nepresušnog izvora financijske pomoći"... S druge strane, "moćnije nacije" govore "ne multi kulti", "van romi", spašavaju nacionalna poduzeća u kakti slobodnom tržištu, itd...

Ne mislim zastupat Europu koja ne stoji iza svojih temeljnih načela i u kojoj moćnici provode svoju prikrivenu nacional-interesnu politiku.. no tejnk ju EjU..

Iskreno i ja kažem "ne multi-kulti", to je potpuno promašena politika koja mi se gadi. Ne znam koja bi to točna bila korist ili općenito što bi opravdalo otvaranje Europe milijunima Arapa i ostalih koji redovito većinom sa sobom donose negativne aspekte...

Patritotizam je zdrav i poslužio je mnogim nacijama u stvaranju nacionalnog prosperiteta, samo je problem što je kod nas slika patriota ravna onoj Pavelićevog malog u NHD... naš problem, ne patriotizma itself.. GO ROSE!

Tu sliku stvaraju mediji a ona je tek fašistička.

Kalin
05-11-2011, 14:11
@konzerva i Brain32
Vi ste svjesni da su HSP i HSP AS/HČSP svjetonazorno drugačiji?
Naime, HSP AS je koalirajući sa HČSP-om prihvatio HČSP-ove nacional-šovinističke temelje i klerofašističke stavove, samim time i koaliciji davši status ekstremne desnice, dok je HSP standardna nacionalistička i konzervativna desnica (koja doduše počesto i sama koketira sa ekstremizmom, no ponajprije iz populističih razloga).

PJ
05-11-2011, 14:21
Ne budi apsurdan. Za početak, u Hrvatskoj nema skoro nikakvog krupnog kapitala, nema velikih privatnih investicija, imamo mrtvu burzu na kojoj se skoro ništa ne trguje, par relativno bogatih veletrgovaca koji se mogu pobrojati na prste jedne ruke i pola ekonomije koja je još u državnim rukama uključujući strateške sektore kao što je proizvodnja paštete u Podravci. Da, tu su i famozne banke koje su krive valjda zato što dobro posluju, što im omogućavaju prije svega glupi Hrvati koji misle da su podstanarstvo i vožnja javnim prijevozom sramota. Dakle, kod nas nema ni Wall Streeta ni Citya, ni mešetaranja niti se provodi ikakva dosljedna neoliberalna politika niti se ikad provodila, već je na snazi državni, etatistički kapitalizam koji zagovaraju i HDZ i SDP.
Ne, slažem se s tobom, mislio sam na socdem stranke u europi + demokrati u americi. SDP je programski isti kao i oni, druga stvar je što slobodno tržište kao takvo i ne postoji u hrvatskoj, u kojoj jaca mjesec prije izbora sa majčinskom ljubavlju isplaćuje plaće radnicima iz bankrotiranih privatnih kompanija. U hrvatskoj je problem što je ekonomska politika usmjerena na uvoz i uslužni sektor, dok je industrija i proizvodnja gotovo posve izumrla. Čiji su to interesi?

Brain32
05-11-2011, 14:38
@konzerva i Brain32
Naime, HSP AS je koalirajući sa HČSP-om prihvatio HČSP-ove nacional-šovinističke temelje i klerofašističke stavove, samim time i koaliciji davši status ekstremne desnice, dok je HSP standardna nacionalistička i konzervativna desnica (koja doduše počesto i sama koketira sa ekstremizmom, no ponajprije iz populističih razloga).

Ja jesam, naime nisam baš niti bio previše oduševljen tim koaliranjem ali bez nekakvog okrupnjavanja teško će biti doći do povoljnijih rezultata.
Kod HČSP-a me najviše smeta njihova zastarjelost a ne navodni extremizam jer je sam pojam extremizma u današnje vrijeme prenapuhan do smiješnih razmjera.

Evo ti primjer liberalnosti, umjerenosti i "napretka" u "naprednom" zapadnom svijetu:

Više od 30 tisuća britanskih školaraca završilo je u bazi podataka britanske vlade koja prati "rasiste i homofobe", a neka od ove djece su tek napunila tri godine. Djeca koja se na igralištu nazivaju lezbijkama i gejevima mogu dobiti svoj dosje prema kojem u kasnijoj dobi ravnatelji sveučilišta i poslodavci odlučuju koje će od ovih osoba primiti.

I LINK (http://www.monitor.hr/vijesti/britanija-trogodisnjaci-okarakterizirani-kao-rasisti/180072/)

Za ovakve gadarije HČSP je stranka obožavatelja Mahatma Gandhija...

Kalin
05-11-2011, 15:00
Moram priznati da u RH još nisam vidio niti primjer u praksi niti pol. opciju koja se zalaže za takav teror (naprotiv, činjenica jest da RH poprilično tolerira kako desne tako i lijeve ekstremiste i njihove ispade) pa stoga nebih o takvim stvarima htio niti raspravljati na topicu o izborima 2011.
Uostalom, prebacivanje loptice na V. Britaniju ne osporava činjenicu da je HČSP stranka koja direktno relativizira krivnju ustaškog pokreta, direktno negira cijeli niz zločina iz doba NDH te definira NOB kao "zločinački pokret". Također, to ne osporava niti činjenicu da je HČSP stranka čiji predstavnici su jasno zazivali egzodus srpske populacije sa teritorija RH, čiji su predstavnici imali počesto ksenofobne i homofobne ispade, usput počesto zazivajući nasilje i agresiju!
Naposlijetku, to ne osporava niti činjenicu da je HČSP još prije 4 godine predlagao ustavne promjene, zahtjevajući rušenje sekularizma.
Odnosno, možda HČSP i jest Gandhi naspram fašistoidnih britanskih "liberala", no i dalje je riječ o ustašoidnoj klerofašističkoj stranci!

Tkach
05-11-2011, 16:16
U hrvatskoj je problem što je ekonomska politika usmjerena na uvoz i uslužni sektor, dok je industrija i proizvodnja gotovo posve izumrla. Čiji su to interesi?

Da, to je veliki strukturalni problem, svojevrsna luđačka košulja iz koje nema jednostavnog izlaza. Proizvodnja i izvoz su propali zato što se uvijek vodilo više računa o socijalnom miru nego o konkurentnosti hrvatske industrije i budućnosti hrvatskog gospodarstva. Dakle mi već 20 godina subvencioniramo i potičemo gubitaštvo, odnose u poljoprivredi primjerene 19. stoljeću, antiinvesticijsku klimu, prekomjernu potrošnju javnu i privatnu (zbog privatne potrošnje na kredit smo osuđeni na vječnu obranu kune)... To su sve stvari koje smo zakuhali sami a za koje nisu krive banke. Ako želimo ekonomiju u kojoj će cvjetati i drugi sektori osim bankarskog, umjesto dodatnog oporezivanja bankarske dobiti i sličnih punitivnih mjera trebali bi mijenjati uzroke takvog stanja.

Darkbuster
05-11-2011, 16:53
A mozda je i jos koja stvarcica doprinjela propadanju proizvodnje.

Brain32
05-11-2011, 19:01
Moram priznati da u RH još nisam vidio niti primjer u praksi niti pol. opciju koja se zalaže za takav teror (naprotiv, činjenica jest da RH poprilično tolerira kako desne tako i lijeve ekstremiste i njihove ispade) pa stoga nebih o takvim stvarima htio niti raspravljati na topicu o izborima 2011.

Moja poanta je samo bila da extremizam relativan i nije vezan isključivo na određene političke opcije, utoliko je ovo itekako vezano za temu izbora 2011. jer naše mainstream političke opcije itekako prate i preuzimaju vanjske uzorke ponašanja.

Uostalom, prebacivanje loptice na V. Britaniju ne osporava činjenicu da je HČSP stranka koja direktno relativizira krivnju ustaškog pokreta,
Relativiziram i ja, nema sumnje da je zločina bilo kao i u svakom ratu i to sa svake strane no povijest pišu pobjednici tako da uopće ne sumnjam da se puno toga i "natočilo" na postojeće ekscese.

direktno negira cijeli niz zločina iz doba NDH
Za neke je stvarno upitno da li su se uopće i dogodili sad ja nisam točno pratio što, odnosno koje zločine oni negiraju ali uopće ne sumnjam da su poneki "anegdotalne prirode"...

te definira NOB kao "zločinački pokret".
Koji relano gledano nije niti bio ništa manje zločinački od ustaškog pokreta, ili misliš da su masovna pogubljenja, silovanja, robijanje i sl. iz nekog razloga bili nekakvi "pravedni zločini". I tu ne pričam samo o NoB-u već o kompletnim Savezničkim snagama od masovnog bombardiranja civilnih meta zapaljivim bombama, hiroshime do ruskih, čovjeka nedostojnih zvjerstava krajem rata u Njemačkoj.

Ako ćemo gledati pravedno zločin je zločin bez obzira tko ga počinio.

Također, to ne osporava niti činjenicu da je HČSP stranka čiji predstavnici su jasno zazivali egzodus srpske populacije sa teritorija RH,

Hmm, nismo li se riješili zla 1995.?::E: Uostalom ni ja nisam zadovoljan ignoriranjem zločina četničkih terorista koji danas slobodno šeću Istočnom Slavonijom...

Naposlijetku, to ne osporava niti činjenicu da je HČSP još prije 4 godine predlagao ustavne promjene, zahtjevajući rušenje sekularizma.
Njihov statut posve jasno razdvaja crkvu od države. Bio sam na stranici...ali dobro ne mogu sporiti to što navodiš jer ih do sada medijski nisam uopće ispratio, tek na razini "onih luđaka koji se neš' deru pred HNK"..

I da ponovim ja HČSP-om nisam baš zadovoljan jer oni po mojem mišljenju nisu moderna i intelektualna desnica kojoj ja zapravo težim nego briju na pravaški program kakav je valjda bio još 1861 :rotfl: što je pomalo smiješno.
Ali opet imam li drugog izbora kao pravaš u političkom smislu?

Tkach
05-11-2011, 19:25
A mozda je i jos koja stvarcica doprinjela propadanju proizvodnje.

Dobro, kriminal, korupciju, sveopće nefunkcioniranje pravne države i slične stvari nisam htio nabrajati jer se valjda podrazumijevaju. A čini se da ipak postoji i nekakav nacionalni konsenzus da se takve stvari treba spriječavati u budućnosti. Ti si vjerojatno još mislio i na propalu privatizaciju nekih poduzeća koja nisu bila posve besperspektivna, i slažem se da je i to odigralo ulogu, iako sumnjam da se slažemo o razmjerima. No i to se opet nadovezuje na antiinvesticijski odij, strah od stranaca koji će nas porobiti i sl., sve redom društvene fenomene koji su sjajno došli domaćim lopovima.

Kalin
05-11-2011, 19:48
Moja poanta je samo bila da extremizam relativan i nije vezan isključivo na određene političke opcije, utoliko je ovo itekako vezano za temu izbora 2011. jer naše mainstream političke opcije itekako prate i preuzimaju vanjske uzorke ponašanja.

Jesam li ja možda igdje naveo ili natuknuo da je ekstremizam vezan samo uz desno orijentirane političke opcije?
Ekstremizam, odnosno politički radikalizam je sklop ideja koje prelaze granice opće društveno prihvatljivog u određeno povijesnom trenutku. Stranke poput HČSP-a koketiraju, naginju ili zagovaraju radikalne teze.
Usput i ponovno rečeno, u RH ne postoji niti jedna politička opcija koja preuzima "vanjske uzorke ponašanja" ekstremnog liberalizma niti se definicija političke korektnosti na ovim prostorima poklapa sa onom na zapadu.

Relativiziram i ja, nema sumnje da je zločina bilo kao i u svakom ratu i to sa svake strane no povijest pišu pobjednici tako da uopće ne sumnjam da se puno toga i "natočilo" na postojeće ekscese.

Revizionizam koji pokušava relativizirati rasne zakone i mehanizam koji ih je provodio osobno smatram smiješnim.
HČSP-ovi predstavnici su ili licemjerni pa ne žele priznati da ne vide ništa sporno u progonima i diskriminaciji na temelju nacionalnog i religijskog identiteta ili su jednostavno glupi pa uistinu vjeruju da je M. Luburić u Jasenovcu organizirao pravoslavne derneke uz domaću rakiju i romske trubače.

Za neke je stvarno upitno da li su se uopće i dogodili sad ja nisam točno pratio što, odnosno koje zločine oni negiraju ali uopće ne sumnjam da su poneki "anegdotalne prirode"...

Jasno da je upitno jesu li se dogodili svi zločini koje povijest pripisuje određenim vojnim i drugim formacijama u II. sv. ratu, no teze o svega 20ak jasenovačkih žrtava tokom postojanja tog logora su ništa više negoli parodične te uistinu ne predstavljaju propitivanje pov. zbilje.

Koji relano gledano nije niti bio ništa manje zločinački od ustaškog pokreta, ili misliš da su masovna pogubljenja, silovanja, robijanje i sl. iz nekog razloga bili nekakvi "pravedni zločini". I tu ne pričam samo o NoB-u već o kompletnim Savezničkim snagama od masovnog bombardiranja civilnih meta zapaljivim bombama, hiroshime do ruskih, čovjeka nedostojnih zvjerstava krajem rata u Njemačkoj.

Ako ćemo gledati pravedno zločin je zločin bez obzira tko ga počinio.

Očito se razilazimo u definiciji "zločinačkog pokreta".

Hmm, nismo li se riješili zla 1995.?::E: Uostalom ni ja nisam zadovoljan ignoriranjem zločina četničkih terorista koji danas slobodno šeću Istočnom Slavonijom...

Kakve točno veze gore navedeni imaju sa zazivanjem progona na nacionalnoj osnovi?

Njihov statut posve jasno razdvaja crkvu od države. Bio sam na stranici...ali dobro ne mogu sporiti to što navodiš jer ih do sada medijski nisam uopće ispratio, tek na razini "onih luđaka koji se neš' deru pred HNK"..

Poput tebe provjerio sam njihovu stranicu prije negoli sam napisao prošli komentar te sam shvatio da su jednu točku programa promijenili sa vremenom, stoga pažljivo napisah "(…) prije četiri godine (…) ".

I da ponovim ja HČSP-om nisam baš zadovoljan jer oni po mojem mišljenju nisu moderna i intelektualna desnica kojoj ja zapravo težim nego briju na pravaški program kakav je valjda bio još 1861 :rotfl: što je pomalo smiješno.
Ali opet imam li drugog izbora kao pravaš u političkom smislu?

Ne znam što je točno danas "pravaš u političkom smislu".

Brain32
05-11-2011, 20:25
Ne znam što je točno danas "pravaš u političkom smislu".

Ono što predstavlja HSP AS :thumbup:

A HČSP-ovce si očito ispratio daleko bolje nego ja te ti tu ne mogu parirati što mi je jasno iz ovoga što si navodio kroz zadnjih par postova jer je za takvo što nikad nisam čuo...no kao što sam ti rekao njih nisam pratio upravo zato jer ih nisam uopće uzimao za ozbiljno...

konzerva
06-11-2011, 10:50
@konzerva i Brain32
Naime, HSP AS je koalirajući sa HČSP-om prihvatio HČSP-ove nacional-šovinističke temelje i klerofašističke stavove, samim time i koaliciji davši status ekstremne desnice.

gle hčsp su idioti i za njih neću glasat, nositelj liste u mojoj izb.jed. će bit podpredsjenik hsp as i za njega ću glasat.

inače tkach, tvoja razmišljanja mi zvuče kao izborni program hsls-a, a opet vidim gore u anketi da imaju 0 glasova?

Tkach
06-11-2011, 13:04
U anketi sam glasao za "nisam još odlučio", jer stvarno nisam još odlučio. Proučavam novu politiku HSLS-a već neko vrijeme ali me stranački kadrovi ne impresioniraju, a tu je i pitanje socijalnog liberalizma koji baš i nije moja ideologija. Za HDZ sigurno neću glasati jer zaslužuju što teži poraz koji će umiroviti cijelo trenutno vodstvo stranke. Scena desno od HDZ-a tradicionalno izgubljena u aoristu i belosvetskim zaverama, isto me baš ne privlači. Kukuriku, laburisti i ostala ljevica to ne moram ni objašnjavati zašto neću glasati za njih. Tako da sam najbliži neizlasku.

Btw, kad već raspravljate o HČSP-u, evo zanimljive vijesti. Savršena udavača za prave Hrvate katolike, članica filoustaške stranke i obožavateljica lika i djela Siniše Vuce :rotfl:

www.index.hr/xmag/clanak/katarina-banic-uclanila-se-u-hcsp/581262.aspx

Kalin
06-11-2011, 17:18
Ono što predstavlja HSP AS :thumbup:

Ovo nažalost nije odgovor na moje pitanje.
Bez imalo šale, doista me zanima što danas predstavlja pravaštvo?
Koji su temelji i obilježja tog pol. konstrukta koji ti nazivaš "pravaštvom u političkom smislu".
"Bog i domovina" nažalost također ne mogu priznati kao odgovor, odmah te upozoravam!

Đ!
06-11-2011, 17:58
"Bog i domovina" nažalost također ne mogu priznati kao odgovor, odmah te upozoravam!

Pa kaj nisi čitao ovaj članak kaj je tkach linkao? Bogoljublje, čovjekoljublje i domoljublje! Tvoja verzija je malo manjkava. :D

Brain32
06-11-2011, 18:38
Ovo nažalost nije odgovor na moje pitanje.
Bez imalo šale, doista me zanima što danas predstavlja pravaštvo?
Koji su temelji i obilježja tog pol. konstrukta koji ti nazivaš "pravaštvom u političkom smislu".

Ustvari je, s obzirom da si mi dao privid kako posjećuješ stranice hrvatskih političkih stranaka prezumirao sam da ti Opće programske odrednice HSP AS nisu strane, no dobro nije meni teško ni staviti: LINK (http://www.hsp-ante-starcevic.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=2792&Itemid=544)

To je ali pazi sada po mojem mišljenju "pravaštvo u političkom smislu".

Kalin
06-11-2011, 20:51
Iako nisam imao namjeru pregledati "programske smjernice" od 30ak stranica (još par stranica i mogli su napisati Mein Kampf), ipak sam si dao koliko toliko truda da barem preletim preko njega kako nebih ispao bezobrazan i nekulturan kao sudionik u ovoj diskusiji.
Stoga sam proučio programska načela (koja se ne razlikuju uvelike od HSP-ovih načela koja su čak, primjetio bih, "ekstremnije desno" orijentirana) te preletio preko ostatka navedenog programa koji ne predstavlja ništa revolucionarno te nalikuje bilo kojem programu ideal-tipske populističke desnice.
Realan program stranke puno više mogu pojmiti kroz "paket mjera R-7", no on ipak ne daje pojašnjenje što je to "pravaš u političkom smislu".
Ukratko, iz navedenih programskih smjernica uistinu ne mogu doći do zaključka što danas "pravaštvo" razlikuje od prosjeka desnog centra, primjera radi.
Uz to, prilaganje smjernica stranke kao pojašnjenja termina "pravaš" smatram promašenim zato što su službene definicije (kroz smjernice, programe, statute itd.) ideološkog konstrukta današnjih stranaka poprilično šture i zapravo podosta slične jer se temelje na već iskustvom isprobanim i jasnim frazama (socijalna pravda, globalizam, nacionalna osvještenost, demokratičnost) koje samo donekle mogu smjestiti stranke na lijevi odnosno desni spektar političke scene ne definirajući striktno njihovu direktnu poziciju na tom spektru (pa tako znamo da ona stranka koja u statutu težinu stavlja na "dizanje nacionalne svijesti" predstavlja desnu, dok stranka koja uzima kao jedan od temelja "radništvo i radnička prava" lijevu poziciju). Činjenica je da stoga mlađe generacije (u mlađim demokracijama poput RH pravilo nažalost ne vrijedi samo za mlađe generacije) ne razlikuju socijal-liberale, socijal-demokrate, demokršćane itd. nego poimaju samo okvirno sklopove ljevice i desnice.
Uz to, treba imati na umu da bilo koja iole ozbiljna stranka izbjegava direktno navođenje ideoloških stavova (navodim termin "ideologija" jer mislim da bolje predstavlja temu o kojoj raspravljamo za razliku od termina "politike").
Stoga, molio bih te, reci mi svojim riječima, što danas predstavlja "pravaštvo"?

Brain32
06-11-2011, 21:46
Iako nisam imao namjeru pregledati "programske smjernice" od 30ak stranica (još par stranica i mogli su napisati Mein Kampf), ipak sam si dao koliko toliko truda da barem preletim preko njega kako nebih ispao bezobrazan i nekulturan kao sudionik u ovoj diskusiji.
Lijepo od tebe, detaljan pregled svega tamo napisanog nije toliko ni bitan(što će ti ustroj lokalne uprave i samouprave), no dobro....na to ću se još vratiti.

Stoga sam proučio programska načela (koja se ne razlikuju uvelike od HSP-ovih načela koja su čak, primjetio bih, "ekstremnije desno" orijentirana) te preletio preko ostatka navedenog programa koji ne predstavlja ništa revolucionarno te nalikuje bilo kojem programu ideal-tipske populističke desnice.
Realan program stranke puno više mogu pojmiti kroz "paket mjera R-7", no on ipak ne daje pojašnjenje što je to "pravaš u političkom smislu".
Ukratko, iz navedenih programskih smjernica uistinu ne mogu doći do zaključka što danas "pravaštvo" razlikuje od prosjeka desnog centra, primjera radi.

Ne znam zašto misliš da bi to trebalo biti nešto revolucionarno ili nešto ekstremnije desno?

Uz to, prilaganje smjernica stranke kao pojašnjenja termina "pravaš" smatram promašenim zato što su službene definicije (kroz smjernice, programe, statute itd.) ideološkog konstrukta današnjih stranaka poprilično šture i zapravo podosta slične jer se temelje na već iskustvom isprobanim i jasnim frazama (socijalna pravda, globalizam, nacionalna osvještenost, demokratičnost) koje samo donekle mogu smjestiti stranke na lijevi odnosno desni spektar političke scene ne definirajući striktno njihovu direktnu poziciju na tom spektru (pa tako znamo da ona stranka koja u statutu težinu stavlja na "dizanje nacionalne svijesti" predstavlja desnu, dok stranka koja uzima kao jedan od temelja "radništvo i radnička prava" lijevu poziciju). Činjenica je da stoga mlađe generacije (u mlađim demokracijama poput RH pravilo nažalost ne vrijedi samo za mlađe generacije) ne razlikuju socijal-liberale, socijal-demokrate, demokršćane itd. nego poimaju samo okvirno sklopove ljevice i desnice.
Uz to, treba imati na umu da bilo koja iole ozbiljna stranka izbjegava direktno navođenje ideoloških stavova (navodim termin "ideologija" jer mislim da bolje predstavlja temu o kojoj raspravljamo za razliku od termina "politike").
Stoga, molio bih te, reci mi svojim riječima, što danas predstavlja "pravaštvo"?

Ono što se kroz "prelet" preko tih smjernica(makar bi ti realno i onih par redaka programskih načela trebalo biti sasvim dovoljno bez muke sa pojedinim dijelovima) možda teško može uočiti(ne znam kako i zašto ali dobro) jer naglasak na zaštiti nacionalnih interesa i umjerenom konzervatizmu dakle ništa posebno drugačije, kako i sam navodiš ali uz taj dodatak(dodatnog?) naglaska na nacionalnim interesima. Sve ostalo(pri pitanju "zašto ti onda nisu u igri i ovi ili oni") je naravno stvar povjerenja koji je uvijek subjektivan.

Kao što i sam znaš(nadam se jer ako su nekoga filali sa poviješću onda smo to mi) sama ideja ili ako hoćeš ideologija pravaštva je bila uspostava hrvatske države i buđenje nacionalne svijesti(u tom je smislu HDZ početkom 90-ih itekako bio pravaška stranka), kako je taj cilj danas ostvaren, moderno pravaštvo zapravo teži očuvanju postignutoga. Znači ako baš hoćeš neki uvriježeni termin(iako se unutar jednog takvog termina može svašta utrpati) onda je to "konzervativni desni centar" ili "konzervativna desnica"

A ako ti ovo nije dovoljno, ja stvarno ne znam

PJ
06-11-2011, 21:53
Svi su za očuvanje nacionalnih interesa. Mislim da Kalina zanima što za pravaše spada pod pojam nacionalnih interesa.

konzerva
06-11-2011, 23:06
ma u hrvatskoj su ionako "programi" 90% stranaka identični u 90% stvari, jedino je pitanje izabrati ljude koji su sposobni te programe provesti, odnosno koji neće okrenut ploču kad dođu na vlast i gledat samo kako si napunit džepove kao što je recimo hdz napravio

Kalin
07-11-2011, 00:48
Ne znam zašto misliš da bi to trebalo biti nešto revolucionarno ili nešto ekstremnije desno?

Krivo si shvatio moj komentar, ja ne smatram da bi program trebao biti revolucionaran ili da bi trebao koketirati sa ekstremnom desnicom, samo sam konstatirao da ih program ne čini drugačijima od stranke ala HDZ.

Ono što se kroz "prelet" preko tih smjernica(makar bi ti realno i onih par redaka programskih načela trebalo biti sasvim dovoljno bez muke sa pojedinim dijelovima) možda teško može uočiti(ne znam kako i zašto ali dobro) jer naglasak na zaštiti nacionalnih interesa i umjerenom konzervatizmu dakle ništa posebno drugačije, kako i sam navodiš ali uz taj dodatak(dodatnog?) naglaska na nacionalnim interesima. Sve ostalo(pri pitanju "zašto ti onda nisu u igri i ovi ili oni") je naravno stvar povjerenja koji je uvijek subjektivan.

Kao što je PJ napisao, sve desno (ali i lijevo, no sa drugom terminologijom i pretežno drugačijim sadržajem) orijentirane stranke u suštini programa sadrže ono što se kolokvijalno naziva "nacionalnim interesima".
Uostalom, da se vratim na gore navedenu stranku, i sam HDZ je u svom programu pozivao na zaštitu nacionalnih interesa pod koje je svrstao, kao i HSP AS, zaštitu obitelji, branitelja, seljaka i radnika itd. Koja je razlika između HDZ-u i HSP AS-u u definiranju nacionalnih interesa?
No, kao što si i sam napisao, sve naposlijetku ipak ovisi o povjerenju.

Kao što i sam znaš(nadam se jer ako su nekoga filali sa poviješću onda smo to mi) sama ideja ili ako hoćeš ideologija pravaštva je bila uspostava hrvatske države i buđenje nacionalne svijesti(u tom je smislu HDZ početkom 90-ih itekako bio pravaška stranka), kako je taj cilj danas ostvaren, moderno pravaštvo zapravo teži očuvanju postignutoga. Znači ako baš hoćeš neki uvriježeni termin(iako se unutar jednog takvog termina može svašta utrpati) onda je to "konzervativni desni centar" ili "konzervativna desnica"

Moram priznati da sam se nadao da će barem jedna osoba pravaštvo prezentirati kroz, primjera radi, Hrv. glavničar i Kvaternika ili bilo kojeg drugog pravaškog mislioca koji ideologiju nije gradio isključivo na državotvorstvu i naciji kao apstraktnim pojmovima (čime ne želim omalovažavati navedene pojmove kao temelje ili dijelove spomenute ideologije, da se odmah ogradim od potencijalno krivog iščitavanja), no nažalost pravaštvo i dalje kao pol. opcija isključivo predstavlja jednostavnu i naivnu misaonu konstrukciju "očuvanja", u praksi godinama njegujući ulogu utvrde hrv. nacionalizma (koji, nažalost, nije prilagodio svoje okvire modernom dobu pa i dalje živi u drugoj polovici 19. stoljeća, no o tome na nekoj drugoj temi).
Doduše, poštujem tvoju konstrukciju pravaštva te nemam apsolutno ništa protiv postojanja i takve političke opcije. Gore ostavljeni komentar nije napad na tvoje viđenje pravaštva nego predstavlja isključivo moj stav i blago ogorčenje zbog činjenice da u RH postoji poprilično veliko biračko tijelo koje zbog, po mom osobnom mišljenju, zaostale interpretacije nacionalne svijesti onemogućuje razvoj novih ideja.

Galijun
07-11-2011, 20:55
Padobranski ulijećem - ali koji se to mamlaze nalaze iza crveno-plavih plakata sa pokurama: "Ukinut ćemo poduzetništvo i obrtništvo!", "Do 2013. svi će biti zaposleni u javnoj upravi i županijama." ??????!!!!!

Darkbuster
07-11-2011, 21:09
Vjerojatno HSLS, crveno i plavo su boje SDP-a i HDZ-a pa mi je logicno da ih netko sa ajmo reci centra zeli staviti pod isti nazivnik i ocrniti,a i vjerojatno je program liberala rezovi u upravi, poticanje poduzetnistva itd.

apocalypse
07-11-2011, 21:47
Vjerojatno HSLS, crveno i plavo su boje SDP-a i HDZ-a pa mi je logicno da ih netko sa ajmo reci centra zeli staviti pod isti nazivnik i ocrniti,a i vjerojatno je program liberala rezovi u upravi, poticanje poduzetnistva itd.

http://www.vecernji.hr/izbori/hsls-centra-plakatima-puca-lijevo-desno-clanak-343130

You are correct!

fat drummer
08-11-2011, 09:17
ova rasprava brain32 vs. kalin je bolna.

Lucky38
08-11-2011, 10:30
http://danas.net.hr/izbori/page/2011/11/08/0104006.html

Što mislite o ovome?

Kalin
08-11-2011, 10:39
ova rasprava brain32 vs. kalin je bolna.

Zašto, dragi, zašto!?

fat drummer
08-11-2011, 11:48
Očito se razilazimo u definiciji "zločinačkog pokreta".

u ovom trenutku sam recimo plakao od jada. mislim da je sumanuto nob uspoređivati sa ustaškim pokretom. jednako kao da netko pokušava naći sličnosti između oktobarske revolucije i hrvatskog proljeća. ljudi su bili na ulicama. recimo...

ali tek me dotukla rasprava o pravaštvu, potpuno anakronoj struji hrvatske politike koja zadnjih godina životari kao i nominalno liberalne stranke.

Brain32
08-11-2011, 12:11
Zašto, dragi, zašto!?

I ja se pitam, meni je baš ok :)

Inače htio sam ti napisat da mi je interesantno ono što si spomenuo o novim idejama i interpretaciji nacionalne svijesti ali bio sam prezauzet upropaštavanjem još jednog roka i nadolazećih praznika i blagdana...

Brain32
08-11-2011, 12:12
u ovom trenutku sam recimo plakao od jada.

A jaadan, sad mi je fakat žao, evo ako se ikad upoznamo plaćam cugu pa ćeš nadam se to prihvatit kao djelotvorno kajanje...:thumbup:

fat drummer
08-11-2011, 13:18
umri u bolovima ustašo, ja kao ortodoksni židov ne pijem i svi to znaju. prijavljen si centru simon wiesenthal

Brain32
08-11-2011, 13:29
umri u bolovima ustašo,
Pa bolno je stalno stajat, zato ja i sjedim i ležim i svašta :thumbup:

ja kao ortodoksni židov ne pijem i svi to znaju.
Ne piješ?!?!? :blink: I nikad ne dehidriraš? Pheeeew pa zašto se uopće mučiš sa pravom, mogao si zarađivati kao "čovjek koji ne pije"...

prijavljen si centru simon wiesenthal
To nije lijepo, kao neklasični Hrvat ne volim shopping centre i prešetavanja po istima :unsure:
Jel ima taj Wiesental bar neke dućane sportskom opremom ili tehnikom?

fat drummer
08-11-2011, 13:56
kako god, mislim da je fakat morbidno pogrešno uspoređivati nob i ustaški pokret u smislu zločinačkog poduhvata. a o pravaštvu kao o ozbiljnoj strančkoj paradigmi je stvarno izlišno govoriti.

Brain32
08-11-2011, 14:41
kako god, mislim da je fakat morbidno pogrešno uspoređivati nob i ustaški pokret u smislu zločinačkog poduhvata.
A ja mislim da je morbidno braniti masovne ubojice, silovatelje i sl. "stupove društva" s koje god oni strane bili...možda sam zato licemjer...tko zna.

a o pravaštvu kao o ozbiljnoj strančkoj paradigmi je stvarno izlišno govoriti.
To je ipak subjektivno. Mogao bi i ja zauzeti takav stav prema mnogim temama pak ipak to rijetko biram raditi, valjda mi fali ta neka doza besmislene bahatosti...

fat drummer
08-11-2011, 15:04
apsolutno si licemjeran, tu se slažem s tobom!
a što se tiče pravaštva, mislim da ti je kalin odavno pokušao objasniti kako pravaštvo nema nekog smisla ako se njegova bit ne može objasniti u koherentnoj izjavnoj rečenici. taj zadatak još nikome nije uspio

Brain32
08-11-2011, 15:27
apsolutno si licemjeran, tu se slažem s tobom!
U tom slučaju mi je izrazito drago biti tako licemjeran :thumbup:

a što se tiče pravaštva, mislim da ti je kalin odavno pokušao objasniti kako pravaštvo nema nekog smisla ako se njegova bit ne može objasniti u koherentnoj izjavnoj rečenici. taj zadatak još nikome nije uspio

To Kalin nije rekao(nego smo se malo "loptali" uoči rokova) niti to može biti potpuno točno, isto tako sama činjenica da postojeća objašnjenja možda ne zadovoljavaju ukus pojedinaca ne znači da te opcije nemaju smisla. Običnim ispraznim laprdanjem i filozofiranjem lako se može za doslovno bilo koji pojam doći do zaključka da isti jednostavno - nema smisla pa se ajmo kolektivno ubit jer ništa nema smisla ili ne zadovoljava našu neku imaginarnu predodžbu koju još zapravo nismo ni zamislili.
No lijepo priznaj da je tebe najviše zabolilo to što se je negdje u nekom kutku svemira a ovaj put blizu tebe netko drznuo spomenuti da su i pripadnici NoB-a itekako činili zločine što zapravo i nema neke pretjerane veze sa temom(niti sam ja ljubitelj ustaško-partizanskih prepucavanja nego upravo suprotno) kao ni ovo naše umjereno prepucavanje kojemu sam ja pokušavao dati blaži ton usprkos tvojoj bahatosti...očito - neuspješno, valjda mi je takav dan.

fat drummer
08-11-2011, 15:35
mislim da ne shvaćaš koncept nob-a kao pokreta niti što ti se želi reći. također deficitaran si kod opsega pojmova, ali dobro. što se tiče pravaštva, tvoje dramatiziranje oko nihilizma je također besmisleno i pogrešno, jer ne shvaćaš što se imputira paradigmi pravaštva

Brain32
08-11-2011, 16:35
mislim da ne shvaćaš koncept nob-a kao pokreta niti što ti se želi reći.

Shvaćam u potpunosti, ali tebi bježi činjenica da samo zato što je nešto zamišljeno kao dobra i pozitivna stvar istoj ne daje opravdanje za činjenje zla.

također deficitaran si kod opsega pojmova, ali dobro. što se tiče pravaštva, tvoje dramatiziranje oko nihilizma je također besmisleno i pogrešno, jer ne shvaćaš što se imputira paradigmi pravaštva
Bla,bla, gluposti, mislim da je ovdje posve jasno da se vrtimo u krug oko osobnih predrasuda prema određenim političkim opcijama pa tako u ovom slučaju i pravaštvu.
Moje "dramatiziranje oko nihilizma" uopće nije besmisleno jer se upravo takvom argumentacijom možemo beskonačno vrtjeti u krug i to ne samo raspravljajući o pravaštvu nego i o bilo kojoj drugoj političkoj opciji. Objasni mi bit bilo koje političke opcije u jednoj rečenici i ja na jednaki način mogu pokušati obezvrijediti tvoje mišljenje kao što si i ti pokušao(a kod nekih i zasigurno uspio upravo zbog osobnih predrasuda i odnosa povjerenja svakog pojedinca prema raznim političkim opcijama) i opet nećemo stići nigdje nego u taj moj "izdramatizirani nihilizam"...
Kalin je bio jako konkretan(i korektan) ostalo je tek tvoja nadogradnja, opet ponavljam temeljem osobnih predrasuda i vjerovao ili ne - ja to poštujem.

remorker988
08-11-2011, 17:40
http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Politika/Potpisano-je-Kerum-i-Kosor-idu-zajednu-na-izbore?homesrclink=carousel

Tkach
08-11-2011, 17:54
Mislim da govorim u ime svih ovdje kad kažem da je to koalicija koju smo čekali! Rumke-kola i Jadro keksi, fuj.

PJ
08-11-2011, 19:00
http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Politika/Potpisano-je-Kerum-i-Kosor-idu-zajednu-na-izbore?homesrclink=carousel
:pj:

Kukuriku plakati su toliko iritantno stupidni sa onim rimama, zašto oni moraju uvijek tako failat? Mislim da će laburisti bit najveći dobitnici na ovim izborima...

PJ
08-11-2011, 19:07
I toliko mi idu na kurac ove njihove nove amerika style prezentacije di je publika na tribinama oko centralne pozornice, plus prekomjerna upotreba ručne gestikulacije i catchy riječi i slogana. Da, shvatili smo, imate PR agenciju i stručnjake za govor tijela, možete li nam se skinut sa kolektivnog kurca? Zoki, nisi Obama. Dapače, rijetko kad vidim osobu sa manje karizme od tebe, i koja je samom svojom pojavom antipatična. Nikakva količina mahanja rukama i odijela bez kravate to neće promijeniti. Kada si se awkwardly razbacivao latinskim i francuskim sentencama, barem si bio iskren. Dušbeg, ali iskren.

2Pac
08-11-2011, 20:15
Kosorica će se sučelit s kukurikuom samo ako budu sva četvorica protiv nje. Tako je zborio i njen mentor. Znači sučeljavanje možemo prekrižit, ostaju nam plakati i chat.

remorker988
08-11-2011, 21:09
Stanković je javno pozvao Jadranku (kad je bio gost Darinko Kosor) da dođe k njemu u emisiju, ali naravno nije se odazvala :(
To bi bila vjerojatno najgledanija emisija u godini :D

don_corleone
08-11-2011, 22:49
Jel meni može netko objasniti što to točno znači "misliti hrvatski"? Jel to znači koalirati sa SDSSom ili odustati od ZERPa?

fat drummer
09-11-2011, 08:42
Jel meni može netko objasniti što to točno znači "misliti hrvatski"? Jel to znači koalirati sa SDSSom ili odustati od ZERPa?

upravo tako!

remorker988
09-11-2011, 09:02

Znači da ne želiš stvoriti novu Yugu, kao što to žele Josipović (uz potporu SDP-a) i Tadić, hallo!

fat drummer
09-11-2011, 09:52
misliti hrvatski znači ne ići u beograd po instrukcije

konzerva
09-11-2011, 09:55
i da ćeš mirno gledat branitelje u srpskim zatvorima ili generale u haagu, ali ni pod koju cijenu nećeš dopustit da diraju u svetinju zvanu vladimir šeks! ali oni su osim hrvatina i kršćani! skupa sa svojim frendom mamićem (sjeća se tko proglasa od nk dinamo- glasajte za hdz?) http://www.youtube.com/watch?v=faEJqGvWJj0

remorker988
09-11-2011, 10:08
I toliko mi idu na kurac ove njihove nove amerika style prezentacije di je publika na tribinama oko centralne pozornice, plus prekomjerna upotreba ručne gestikulacije i catchy riječi i slogana.

Sve je bolje od Jadranke koja skakuće na hitove Colonije.

2Pac
09-11-2011, 15:33
Kerumov intervju danas je izvrstan, kao da je netko iz sprdačine zamislio kako bi razgovor s tim likom mogao izgledat.

Nisam siguran jel HDZ-u preostao još neki potez koji bi pomaknuo i ove granice apsurda, osim naravno koalicije s HDSSB-om.

veteran
09-11-2011, 20:53
Kukuriku (Milanović i Čačić kao glavni, pomozi Bože) i HDZ (jel treba išta reći) nikako, a ostale još moram proučiti, s tim da većina otpada odmah.

PJ
09-11-2011, 21:12
Ova mobilizacija bivših generala, branitelja i crkve/hbk samo pokazuje kako nikad ne treba HDZ olako otpisivati...mnogi su njima dužni i poslušno se odazivaju kada zatreba, bez obzira na kojekakve ankete.

Nebi me čudilo da koaliraju sa Mikijem u zagrebu, imalo bi smisla.

fat drummer
10-11-2011, 13:53
mene bi čudilo da ne koaliraju sa bandićem i takvim marginalnim polustrankama i listama

konzerva
10-11-2011, 14:42
bilo bi dobro da bandića uključe da su sva najveća govna na hrpi.
jutarnji pak opet radi kukuriku propagandu pokušavajući pokazati jurčića i ružu tomašić kao hdz-ove igrače...

fat drummer
10-11-2011, 15:08
hsp as me oduševio sa svojim kada ste zadnji put vidjeli starčevića letcima. jako su gay. jako. rekao bih to ruži u lice, ali se bojim da me ne upuca u lice

remorker988
10-11-2011, 15:15
A gdje li je Boris Mikšić sa nekom listom za dijasporu?

Tkach
12-11-2011, 11:40
Našao sam jednu zanimljivu kartu izbornih jedinica u Zagreba... Dosta Zagrepčana nema pojma u kojoj je jedinici, većina misli da su u "elitnoj" prvoj, ali nije to baš tako. Čak i na ovoj karti ne možete znati sa sigurnošću jer u nekim dijelovima grada granice prolaze doslovno kroz dvorišta.

http://i718.photobucket.com/albums/ww186/Daniel__N/Zagreb-ij.jpg

suni
12-11-2011, 11:45
Našao sam jednu zanimljivu kartu izbornih jedinica u Zagreba... Dosta Zagrepčana nema pojma u kojoj je jedinici, većina misli da su u "elitnoj" prvoj, ali nije to baš tako. Čak i na ovoj karti ne možete znati sa sigurnošću jer u nekim dijelovima grada granice prolaze doslovno kroz dvorišta.

http://i718.photobucket.com/albums/ww186/Daniel__N/Zagreb-ij.jpg

pijuuu i dalje sam u prvoj ali ne kužim recimo jedan dio tresnjevke u prvoj drugi u sedmoj i to skupa koliko vidim s gorskim kotarom?!
http://www.sabor.hr/Default.aspx?sec=2013

Malecka
12-11-2011, 15:39
Ja sam u šestoj, najbolji mi je ovaj zeleni komadić Novog Zagreba koji je pridodan šestoj. :D

veteran
12-11-2011, 15:59
Mi ponositi Turopoljci smo u sedmoj! Nekoć bijah u prvoj, ne znam koja mi je draža.

konzerva
13-11-2011, 10:10
špansko je u 7. to se zna :mrgreen: još ju zovu i karlovačka

Kalin
13-11-2011, 12:08
Mislio sam da moj kvart ne spada pod ovu državu.

PJ
13-11-2011, 12:19
Ja sam oduvijek izlazio na mađarske izbore... Attila Mesterházy 2014! Dolje Orbán!

georgee
13-11-2011, 19:42
vas dvoje koji ste glasali gore, hoćete sad zaokružit hrast :mrgreen:

Kalin
13-11-2011, 20:33
HDZ očito okuplja sve redikule, anonimce i zaboravljene čudake iz bajnih 90ih.
Ovo će uistinu biti zabavni izbori.

fat drummer
14-11-2011, 10:23
o da! ovo je kao neki dokaz da ne postoji desna inteligencija ili što? svatko tko je bio etiketiran kao pripadnik inteligencije i to desne otišao je pod skute hdz-a. i vesna škare ožbolt :/

PJ
14-11-2011, 19:12
http://www.jutarnji.hr/uzurbano-u-sredisnjici-hdz-a--slazu-se-liste--dosao-i-zeljko-kerum-sa-sestrom/987177/

Jel se to Tuđman prodao za judine škude? :pj:

Rad oslobađa! :pj: Nek nam se Željko i Nevenka izbore za Sabor, bit će veselja. Znaju i on' reč nešta pametno

fat drummer
14-11-2011, 19:42
ovo s tuđmanom je presmiješno... gdje je sada crobot :(

Kalin
14-11-2011, 21:27
Nisam bio daleko u predviđanju budućnosti te velike stranke uštogljenih srednjovječnih muškaraca. I par homofobnih lezbijki, ne smijem njih zaboraviti!
Očekujem od HRAST-a neko "originalno" pojašnjenje ove velike odluke, makar pozivanje na "obranu nacionalnih interesa".

Tkach
14-11-2011, 22:01
Nije ovo neko iznenađenje, HDZ zbog afera i nesposobnosti više ne može rasti u centru i među neodlučnim glasačima već jedino na nacionalističkoj desnici. A s druge strane, desničari koji su bili u vanparlamentarnom Sibiru u vrijeme sanaderizma njuše unutarstranačko previranje koje neminovno slijedi nakon izborne kataklizme i žele se što bolje pozicionirati za predstojeće redefiniranje stranke u oporbenom razdoblju.

fat drummer
15-11-2011, 09:05
Nisam bio daleko u predviđanju budućnosti te velike stranke uštogljenih srednjovječnih muškaraca. I par homofobnih lezbijki, ne smijem njih zaboraviti!
Očekujem od HRAST-a neko "originalno" pojašnjenje ove velike odluke, makar pozivanje na "obranu nacionalnih interesa".

http://www.politikaplus.com/novost/45994/tudman-pomazem-hdz-u-jer-mu-je-u-totalno-nefer-utakmici-prijetio-teski-poraz

misterija riješena... tuđman voli biti gubitnik

Pinhas
15-11-2011, 09:22
Loš politički potez za Tuđmana, jako loš.. Čovjek je bio jedan od rijetkih kvalitetnih euroskeptika i da je samo zastupao ista načela kao i u predsjedničkim izborima kad-tad bi došao na političku scenu, ako uzmemo u obzir da je velik dio HR populacije euroskepitčan i da nema suvremene desnice u Hrvata.. e moj tuđmane...

Po mom, takvo nešto nedostaje našoj politici, suvremena desnica.. Bez obzira sad za ili protiv EU, nije politički zdravo da je cijeli sabor (osim onog jednog iz HDSSB-a) već jednom nogom u uniji.. danas se to najbolje vidi u lošoj pregovaračkoj taktici, sutra će se u podaničkom mentalitetu države članice..

eh..

treba nam prosvijećeni apsolutizam..
ozbiljno.. bar na 5 godina
propagandna demokracija nema smisla...

don_corleone
15-11-2011, 10:10
Politika. Svi bi se prodali za dobre penzije. Ja sam naime toliko razočaran u trenutačnu političku situaciju da sam odlučio da na izbore jednostavno ne izlazim.

http://www.politikaplus.com/novost/45973/slucaj-habus-dvostruka-mjerila-kukuriku-koalicije-

Poserem vam se na promjene koje donosi kukuriku koalicija. Isti su ko HDZovci isti svi od prvog do zadnjeg.

Darkbuster
15-11-2011, 10:22
Tudman je kvalitetan euroskeptik? I spada pod suvremenu desnicu? I sto to uopce znaci?

fat drummer
15-11-2011, 10:35
tkach je naravno u pravu, u hdz-u će krenuti gozba vrana pa sada redikuli i aveti iz prošlosti izlaze van i traže svoje mjesto pod hdz-ovskim suncem. opet će doći do katarze u hdz-u, opet će se krasti izbori i opet će za pet godina to izaći na vidjelo, a netrko će završiti u zatvoru.

tuđman je bio i ostao politički redikul i uz keruma, seku i vesnu škare čini krasan kvartet potpunih moralnih olupina

don_corleone
15-11-2011, 18:49
http://www.jutarnji.hr/hns-skida-varazdinskog-gradonacelnika-gorana-habusa-s-liste/987428/

Iznenađen sam. Ipak su ga skinuli s lista. Sad da vidimo dal bude dao ostavku na mjesto gradonačelnika.

Pinhas
15-11-2011, 20:17
Tudman je kvalitetan euroskeptik? I spada pod suvremenu desnicu? I sto to uopce znaci?

Miroslav Tuđman je kvalitetan euroskeptik ako uzmeš u obzir da je u stanju svoje ne-uniji argumentirati kritikom ekonomske, socijalne i unutarnje politike same Unije, nije ograničen u argumentima sira i vrhnja i u stanju je pojmiti širu sliku dobrih i loših stvari koje Unija pruža. Njegov problem je što ga mediji prikazuju kao ogorčenog propalog desničara, izvlače njegove ideje iz konteksta i svode ih na beznadne krikove propalog političara, a i u prilog mu i ne ide što je doslovce isti otac, što stasom što ponašanjem..

Suvremena desnica je ona koja je u stanju pružiti cjelovit ekonomski, socijalni i desno orjentirani politički program lišen temeljenja na dnevnopolitičkim prepiranjima na nacionalnoj osnovi i događajima iz prošlosti.

PJ
15-11-2011, 20:49
Tuđman je oduvijek bio osuđen na marginalnost, a na tezu da je on suvremena desnica ću se samo slatko nasmijati.

Kalin
15-11-2011, 22:21
Možda bi uvaženi gospon Tuđman, ukoliko ponovno popuši mjesto u Saboru, nakon toga mogao pokušati glumiti "suvremenog desničara" i u rodnom Beogradu? Uvjeren sam da bi tamo daleko dogurao!

Tkach
15-11-2011, 23:10
Tuđman je oduvijek bio osuđen na marginalnost, a na tezu da je on suvremena desnica ću se samo slatko nasmijati.

Miro je ipak osnivač socijaldemokracije u Hrvata, dvije godine prije nego što se SDP proglasio socijaldemokratskom strankom :D

Što se tiče pojma "kvalitetan euroskeptik", slušam Tuđmana danas na televiziji i on kaže da uopće nije euroskeptik, nego je bio kritičan prema ustupcima koje je Hrvatska radila na putu prema EU. Ne znam sad koliko je to stajalište konzistentno s onim što je pričao zadnjih godina jer nisam detaljno pratio njegove izjave, ali sam stav mi se ne čini problematičnim. Mislim da je glupo više inzistirati na anti-EU pozicijama kad je cijena ulaska već plaćena a šteta koja je pritom napravljena ne može biti ispravljena pukim odricanjem učlanjenja. Razloga za euroskepticizam u RH danas ima manje nego prije 5-6 godina, što je paradoksalno jer EU nikad nije bila bolesnija :mrgreen:

Pinhas
16-11-2011, 10:40
Miro je ipak osnivač socijaldemokracije u Hrvata, dvije godine prije nego što se SDP proglasio socijaldemokratskom strankom :D

Što se tiče pojma "kvalitetan euroskeptik", slušam Tuđmana danas na televiziji i on kaže da uopće nije euroskeptik, nego je bio kritičan prema ustupcima koje je Hrvatska radila na putu prema EU. Ne znam sad koliko je to stajalište konzistentno s onim što je pričao zadnjih godina jer nisam detaljno pratio njegove izjave, ali sam stav mi se ne čini problematičnim. Mislim da je glupo više inzistirati na anti-EU pozicijama kad je cijena ulaska već plaćena a šteta koja je pritom napravljena ne može biti ispravljena pukim odricanjem učlanjenja. Razloga za euroskepticizam u RH danas ima manje nego prije 5-6 godina, što je paradoksalno jer EU nikad nije bila bolesnija :mrgreen:

Miro je sad politički korektan i u skladu sa svojom novom strankom, to je u modelu stranačke demokracije sasvim normalno, zato ona i ne valja...

Već sam rekao gore, Hrvatskoj treba prosvijećeni apsolutizam. Problem je samo u tome što nemamo prosvijećenog kadra i što se narod još nije umorio od praznih obećanja, prevara, lošeg vođenja države i upropaštavanja iste do te mjere da zatraži jednu takvu radikalnu promjenu. Do tad će, bojim se, sve nastavati propadati i bit će nam sve lošije. Model demokracije je izopačen do te mjere da ne više ne postoji vrijednosni sustav njegovih aktera koji bi garantirao vođenje države u interesu naroda. Prvo je vlastiti interes, pa interes stranke i tek onda interes naroda - i takvo nešto je "normalno". Nitko ni ne razmišlja da bi zajedničko pristupanje problemu od strane svih stranaka dalo daleko bolje rješenje od samostalnog i gotovo partijskog odlučivanja o pojednom problemu. Prolaze gotovo samo zakonski prijedlozi stranaka koje su na vlasti, valjda one poberu svu pamet države na 5 godina, ne znam... ili je to samo možda želja za moći.. Političke kalkulacije, interesi bankarskog i -inih lobija, "vlade u sjeni" su u tolikoj mjeri jake da se demokracija ni u čemu ne približava svom ideal-tipu, odnosno to više demokracija nije...

Dovoljno je reći kako u zemljama "vladavine prava", "socijalne države", "zaštite ugroženih" i 3423545 povelja i kataloga ljudskih prava, narod je nezadovoljniji nego ikad, živi na rubu egzistencije i dužničkog ropstva..

Al zato budu zloglasni Kinezi, mrzitelji ljudskih prava, kupili naše obveznice i ostavili nam naše brojne kataloge i povelje i slobodu govora... yey

Darkbuster
16-11-2011, 11:40
Da, a zato i prosjecni Kinezi pod vodstvom prosvjecene partije zive u poprilicno katastrofalnim uvjetima. Nemoj mjesati drzavni i osobni dohodak.

Pinhas
16-11-2011, 19:30
ma je, slažem se s tobom, to su dvije različite stvari... iskreno, kako je kinezima u Kini, ne znam.. znam samo da nema religijskih sloboda, a sad kako je zaista raspoređen dohodak, pojma nemam..

Njih sam naveo kao primjer nekoga čija je ek.politika često podcjenjivana dok očito ima nekih elemenata koji bi se mogli preuzeti (prvenstveno mislim na mjere poticanja znanosti i tehnologija, regulacije trgovine i sl.)

PJ
16-11-2011, 19:58
Ekonomska politika kineza je često podcjenjivana? :pj::pj:

Šta sve neću čut od tebe...

Pinhas
16-11-2011, 20:25
Ekonomska politika kineza je često podcjenjivana? :pj::pj:

Šta sve neću čut od tebe...

http://www.nytimes.com/2010/09/17/business/17geithner.html

again... i rest my case
pj.. my young padawan..

PJ
16-11-2011, 20:47
Jesi li ti uopće pročitao taj članak i znaš što te riječi u njemu znače?

Pinhas
16-11-2011, 21:04
Jesi li ti uopće pročitao taj članak i znaš što te riječi u njemu znače?

Da ekonomska politika Kine, a i azijskih tigrova, nije bila podcjenjivana u početku druge zemlje bi kopirale njihov pristup ekonomiji i danas bi situacija vjerojatno izgledala drugačije. Za to ne trebaš čitat članke, kad nešto ne podcjenjuješ i prihvačaš onda to usvajaš i prmjenjuješ na vlastitom primjeru... jedan pristup isključuje drugi, argumentum a contrario..

A što se tiče članka, o mogućoj manipulaciji tečaja Kine se govorilo i u našim medijima prije godinu dana..

PJ
16-11-2011, 21:23
Da ekonomska politika Kine, a i azijskih tigrova, nije bila podcjenjivana u početku druge zemlje bi kopirale njihov pristup ekonomiji i danas bi situacija vjerojatno izgledala drugačije. Za to ne trebaš čitat članke, kad nešto ne podcjenjuješ i prihvačaš onda to usvajaš i prmjenjuješ na vlastitom primjeru... jedan pristup isključuje drugi, argumentum a contrario..
Wowowow, dićeš, stani malo. Sad smo na azijskim tigrovima već, a ne Kini. Koji je to "početak" o kojem govoriš? Početak njihovog ekonomskog razvitka? Govorimo o šezdesetima, sedamdesetima? Koje su to točno države koje su trebale kopirat njihov pristup ekonomiji? Mislim, jel govoriš tipa o Japanu, Indoneziji i Tajlandu ili Njemačkoj, SAD-u i Francuskoj?

Znam da je posve beskorisno da te pitam sva ova pitanja jer je ovo citirano pucanj u prazno a ne nešto bazirano na educiranom ekonomskom stavu, al ok.

A što se tiče članka, o mogućoj manipulaciji tečaja Kine se govorilo i u našim medijima prije godinu dana..
Ne znam što bi ova izjava trebala značit...ja sam samo htio istaknut da si kopirao link na članak nakon što si guglao nešto tipa "kritika kineske ekonomije", bez da si ga pročitao, a da si to napravio vidio bi da nema previše veze s ovim što si ti rekao. Osim ako naravno ne smatraš da bi sve države trebale držat valutu depreciranom. :pj:

Pinhas
16-11-2011, 21:58
Krenuo sam pisat duži post, stavit linkove članaka, al mi se ne da PJ, sori.. više sam live tip, ne forumaš..

Evo, ako se ikad upoznamo, pričat ćemo o ekonomskoj politici, Kini, tigrovima i deprecijaciji, nadam se s više ozbiljnosti i poštovanja.

Do tad,
pozdrav i respect!

Kalin
16-11-2011, 22:35
Njušim slabost!

fat drummer
16-11-2011, 23:55
dobro, ne bih se sada htio ovako iznebuha uključivati ali ovaj članak koji je pinhas stavio stvarno nema veze s njegovom izjavom
mislim mogu i ja svoju tvrdnju da sam super dokazati ovim člankom http://www.agroklub.com/vocarstvo/urod-jagoda-tezak-osam-tona/3099/

keeva
19-11-2011, 12:23
super mi je ova kukuriku imamo plan kampanja.
prije reklama neke turističke agencije.

zgmetropola
19-11-2011, 12:25

Kad srce kaže ljeto, kaže Kukuriku :D

konzerva
22-11-2011, 13:18
Mislim da je glupo više inzistirati na anti-EU pozicijama kad je cijena ulaska već plaćena a šteta koja je pritom napravljena ne može biti ispravljena pukim odricanjem učlanjenja. Razloga za euroskepticizam u RH danas ima manje nego prije 5-6 godina, što je paradoksalno jer EU nikad nije bila bolesnija :mrgreen:

moram se složit s tobom.

inače, ful mi je loša ova kampanja dosad, sa svih strana,... danas slušao na 101ici "sučeljavanje" bošnjakovića i leke oko pitanja pravosuđa, a samo su se cijelo vrijeme jedan s drugim slagali...

Tkach
22-11-2011, 14:05
Nije samo kampanja loša nego i popraćenost izbora na PKT-u. Tražio sam jučer topic o izborima 2007. na drugoj stranici i pronašao 144 stranice brutalnog flejma o partizanima, ustašama, Haagu, dijaspori, vjeronauku, abortusu, pederima :rotfl:

fat drummer
22-11-2011, 14:22
Bala su to bolja vremena... uostalom, koja je razlika u ekonomskom programu hdz-a i sdp-a? nikakva... kao ni u društveno socijalnoj tamatici - sdp ne misli uvesti abortus kao obvezatan u školaam, ne misli porušiti crkve, pederi neće imati pravo silovati djecu po ulicama. bejsikli misle pojačati prava braniteljima, ostaviti status quo kod abortusa i položaja crkve, vjeronauka i homopedera

dakle, u koaliciji sa hsu-om stanje kod proračuna će ostati isto jer ćemo i dalje davati slude pare umirovljenicima radi pola glasa u saboru, samo možda eventualno netko sjebe seljake, ali sumnjam, jer će hss ako uđe u sabor biti tihi partner sdp-a

ovo je za kurac, prije smo se bar klali jer su postojali ljudi koji su čak i vjerovali u hdz

PJ
22-11-2011, 14:51
Desnica na ovom forumu je umrla. Konzerva je preveliki krscanin, treba nam legionar i trpinja koji ce nas optuzivat za veleizdaju i koji pristaju jedino glasat za stranku koja ce ozivit funkciju cuvara drzavnog pecata.

Darkbuster
22-11-2011, 15:40
Budimo realni, najvise nam fali jedan latinofil visih akademskih kompetencija.

Kalin
22-11-2011, 15:50
Gospe sinjska ako si u stanju, uzmi Pinhasa a vrati nam legionara ili Titu!!

Brain32
22-11-2011, 16:02
Istina a HDZ-ove su mi kao reklama za pogrebno poduzeće...

PJ
22-11-2011, 16:10
Sad sam vidio novi SDP-ov plakat...plan za novi dan: hobotnicu ispod peke a ne u državi ili tak neš. Jel SDP svjestan da sedmogodišnjaci ne mogu glasat?

Brain32
22-11-2011, 16:15
Sad sam vidio novi SDP-ov plakat...plan za novi dan: hobotnicu ispod peke a ne u državi ili tak neš. Jel SDP svjestan da sedmogodišnjaci ne mogu glasat?
Sudeći po bajkama koje slušamo svake izbore mislim da svi oni obrnuto tumače dobnu granicu od 18 godina....

Lucky38
22-11-2011, 16:38
Kukuriku koalicija zna šta radi!

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/386978_292973384067063_116623358368734_992300_1225 99289_n.jpg

andjeo29
22-11-2011, 16:41
Što se tiče reklama za izbore, negdje sam u ZG-u vozeći se tramvajem ili busom vidjela neki plakat na kojem je pisalo: do 2013. svi ćemo raditi u državnoj upravi (ili tako nešto slično). Također mislim da je bio još neki plakat s takvom ironičnom porukom, pa me zanima čiji su to plakati, SDP-ovi?

PJ
22-11-2011, 16:50
Što se tiče reklama za izbore, negdje sam u ZG-u vozeći se tramvajem ili busom vidjela neki plakat na kojem je pisalo: do 2013. svi ćemo raditi u državnoj upravi (ili tako nešto slično). Također mislim da je bio još neki plakat s takvom ironičnom porukom, pa me zanima čiji su to plakati, SDP-ovi?
HSLS. Ciljana publika: Tkach.

andjeo29
22-11-2011, 16:53
HSLS. Ciljana publika: Tkach.

aha, znači HSLS
hvala, baš me zanimalo čije je to

konzerva
22-11-2011, 17:44
Gospe sinjska ako si u stanju, uzmi Pinhasa a vrati nam legionara ili Titu!!

e neki dan sam malo čitao imena likova na izbornim listama i našao jednog s prezimenom Krobot :rotfl: odmah sam se sjetio starih dana pkt-a

Nije samo kampanja loša nego i popraćenost izbora na PKT-u. Tražio sam jučer topic o izborima 2007. na drugoj stranici i pronašao 144 stranice brutalnog flejma o partizanima, ustašama, Haagu, dijaspori, vjeronauku, abortusu, pederima :rotfl:

dobro, meni se čini da e pkt općenito zamro uslijed popularizacije facebooka i nedostatka volje za svađanjem kod mlađih generacija :mrgreen:

s druge strane nije sve take crno, evo pojavila se iva-lena :mrgreen: http://www.pravokutnik.net/forum/showthread.php/2742-Snobovi-zaglupljeni-svojom-tobo%C5%BEnjom-veli%C4%8Dinom-foleri...itd?p=625857#post625857

Darkbuster
22-11-2011, 20:01
Sudeći po bajkama koje slušamo svake izbore mislim da svi oni obrnuto tumače dobnu granicu od 18 godina....

Sudeci po izbornim rezultatima mislim da dobro i tumace.

don_corleone
22-11-2011, 20:17
Zašto nema svađe? Vjerojatno zato jer je sve riješeno. HDZovci više ne vjeruju HDZu i svi smo svjesni da će nam ubojice i pijanci voditi državu slijedeće 4 godine. Teme poput crkve, abortusa ovaj put su u drugom planu jer ih ne forsa ni HDZ ni SDP već nešto sitno oni smiješni HSSovci koji neće proći prag. Ko što je rekao fat oko ekonomije se slaže i HDZ i SDP i nekih većih promjena neće biti. Ljudima je pun kufer politike i političara jer su svi oni isti.

Breeder
22-11-2011, 20:22
sta je, je...ovi izbori su festival cobana...kerum, bandic, mamic...

...wtf?!

don_corleone
22-11-2011, 20:23
Kaj i Mamić se kandidira?

Ok. Edit: http://www.jutarnji.hr/na-lokalnim-izborima-ide-lista-zdravka-mamica/989050/ ali tek na lokalnim

Kalin
22-11-2011, 23:50
Mamić zasigurno ima moj glas.

fat drummer
23-11-2011, 21:37
A-HSP se zalaže na nacionalizaciju banaka. i hapšenje političara
Demokratska stranka žena se također zalaže za hapšenje političar i oduzimanje stečene imovine koja će se vratiti hrvatskom narodu
SRP se zalaže za samoupravni socijalizam.
Nacionalni demokrati se zalažu za veaćanje imovine hrvatskom narodu.
svi su također za poništavnaje privatizacije i prekida pregovora sa EU ili barem neka tvrđa stajališta spram bankarsko-financijsko-masonsko-nadnacionalne tvorevine briselskih birokrata i korumpiranih predatorskih kapitalista

uglavnom... shvatio sam kako je taj diktatorski staljinistički komunizam duboko ukorjenjen u svim slojevima društva i jednostavno je nemoguće osmisliti politički program koji ne uključuje policijsku državu, neku vrstu diktature proleterijata, društveno vlasništvo, ukidanje ustavne zaštite prava vlasništva te nešto što se zove "vraćanje imovine hrvatskom narodu"

koju to točno imovinu hrvatski narod ima i je li na nju platio porez?

Kalin
23-11-2011, 23:08
Upravo gledam snimku sučeljavanja (za II. izbornu jedinicu, zaboravih gledati u ponedjeljak) i uživam u rušenju liberalnog kapitalizma i vješanjem bankara, masonskim urotama, militantima u SS uniformama, fosilima iz SRP-a i ostalim fantastičnim bićima. Oduševljen sam, priznajem.
Evo, baš počinje rasprava o legalizaciji homoseksualnih brakova, trčim po kokice!

fat drummer
23-11-2011, 23:19
danas sam kupio Naciju, hrvatski nacionalni tjednik. ovo je ipak moj tjedan desničarske kršćanske tematike te nakon uvijek popularnog book-a za mlade i foruma koji je prepun debilizam kakve sam inače nalazio u jutarnjem, danas sam otkrio novi izvor zabave. vesna pusić će uvesti homoseksualnizam i abortus u škole umjesto vjeronauka. brak je stvorio bog da bi se iz njega stvarali dobri ljudi. odustao sam i sada gledam tv.

Kalin
23-11-2011, 23:23
I to je suvislije od Pernarovog odgovora (parafrazirano) "mi želimo legalizirati konoplju, pitanje homoseksualnih brakova forsiraju bankari kako bi nas zavadili".

fat drummer
24-11-2011, 00:20
http://www.youtube.com/watch?v=iK7lJyvYSzM

B (http://www.youtube.com/watch?v=iK7lJyvYSzM)AM!

georgee
24-11-2011, 00:44
ja ću glasat za one koji će uhapsit sve političare
šteta što ne mogu glasat za sve tri liste

Angie
24-11-2011, 04:10
"U plusu tri plaće, a ne u minusu da ti se plače."

Šta reći, koju posluku porati?!

don_corleone
24-11-2011, 15:38
http://www.vecernji.hr/izbori/vuco-ispred-pecenjare-najavio-pobjedu-budite-face-dajte-pare-clanak-349778

ajme koji govor :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl:

Tkach
25-11-2011, 10:35
A-HSP se zalaže na nacionalizaciju banaka. i hapšenje političara
Demokratska stranka žena se također zalaže za hapšenje političar i oduzimanje stečene imovine koja će se vratiti hrvatskom narodu
SRP se zalaže za samoupravni socijalizam.
Nacionalni demokrati se zalažu za veaćanje imovine hrvatskom narodu.
svi su također za poništavnaje privatizacije i prekida pregovora sa EU ili barem neka tvrđa stajališta spram bankarsko-financijsko-masonsko-nadnacionalne tvorevine briselskih birokrata i korumpiranih predatorskih kapitalista

uglavnom... shvatio sam kako je taj diktatorski staljinistički komunizam duboko ukorjenjen u svim slojevima društva i jednostavno je nemoguće osmisliti politički program koji ne uključuje policijsku državu, neku vrstu diktature proleterijata, društveno vlasništvo, ukidanje ustavne zaštite prava vlasništva te nešto što se zove "vraćanje imovine hrvatskom narodu"

koju to točno imovinu hrvatski narod ima i je li na nju platio porez?

Opazio sam da se skoro sve lijevo-desne (a)nacional-socijalističke stranke zalažu za "jaku nacionalnu banku koja će kreditirati hrvatsko gospodarstvo". Tko je to prvi provalio svaka mu čast, to sad svi ponavljaju.

konzerva
25-11-2011, 10:52
http://www.vecernji.hr/izbori/pesalov-listi-srp-a-frustriran-je-situacijom-hrvatskoj-clanak-349991
http://www.vecernji.hr/slika-640x348/vijesti/pesalov-listi-srp-a-frustriran-je-situacijom-hrvatskoj-slika-428889

eto sad i jbt i lucius imaju za koga glasati :)

veteran
27-11-2011, 13:01
Pravokutnikov forum je gotov (onaj neslužbeni dio). Sve se na facebook premjestilo.

A izbori su dosadni, ne zato jer se ne zna tko će pobijediti, nego jer su jedni i drugi govna (HDZ i Kukuriku) pa se rasprave mogu svesti na to tko je manje govno. Onaj gradonačelnik Varaždina bude razapet jer je popio i zagrebao auto nekoj ženi pa ga skinu s liste za Sabor, a Čačić vozi utrke po kiši, skrivi smrt dvoje ljudi i biti će ministar. Mediji o tome ne pišu. Nema srcedrapateljskih intervjua s njegovom obitelji kao što je to u slučaju s Horvatinčićem. Horvatinčić je ubojica, a ovom se dogodila osobna tragedija. Da se ubiješ u medijskim slobodama u ovoj državi.

Ne bih glasao za Kukuriku ni da mi plate. Ogromna količina licemjerja, a da ne spominjem što mi je SDP od grada napravili instalacijom Bandića za gradonačelnika 12 godina, sad ga naravno ne poznaju kao niti Jaca Sanadera. HDZ je suvišno spominjati, sve se zna. Sad treba naći alternativu u manjim strankama, a to je na stvarno umjetnost.

H-8
28-11-2011, 19:55
HSLS, mislim da imaju najbolji program i uglavnom super ljude, samo vjerojatno neće koalirat s vladajućima, ako uopće i uđu u sabor, al moj glas ide njima..... mislio sam za Kukuriku no razočarali su me i kampanjom i porukama premda će sigurno dobiti izbore.

Ostali...

HDZ- što uopće reći, premijer koji je skoro 6 godina vodio vladu je sada pritvorenik ( a to nitko sad ni ne spominje). Pozitivno što su pokrenuli politiku nulte tolerancije na korupciju čime god to izazvano i u koliko mjeri se uistinu provodilo, sve ostalo katastrofa

Laburisti- teško mi je reći tu nešto, mislim da su populisti više nego išta drugo

HSP- ok predsjednik, ali reciklirano govno u obliku suradnje đapića i onog klauna nakon toliko godina samo zato da bi se propovijedalo protiv eu znači da ih ne treba shvaćati ozbiljno

HSP AS- nema mi previše smisla ta priča i diskreditirani su koaliranjem sa hčsp, odnosno oslabljeni glupošću lidera tih desnih strančica koji svi žele biti prvi.... nemaju ljude koji mogu nešto suvislo napraviti ili reći iako su pošteni. Naivna predsjednica bez političkog iinstinkta i s nikakvim znanjem kako se odvijaju stvari

HDSSB- regionalna stranka, Kerum/Bandić- logičan nastavak njihove priče, ništa pametno ni bitno

HRAST- beznačajna krajnje konzervativna udruga bez izgleda za ulazak u parlament

jurčić- marginalno

don ivan grubišić- pozitivno iznenađenje i ugodna pojava, bilo bi mi drago da uspije ući iako je sve to moralistička kampanja protiv nekih pojava nego za nešto za što nemaju ni kapaciteta

georgee
28-11-2011, 22:09
Pozitivno što su pokrenuli politiku nulte tolerancije na korupciju čime god to izazvano i u koliko mjeri se uistinu provodilo, sve ostalo katastrofaa kak su oni to pokrenuli? zakoni na kojima se danas ta borba temelji postoje od 2003.
ako su to doista oni pokrenuli, onda moramo biti jako zabrinuti za naš pravosudni sustav i sustav kaznenog progona

Kalin
28-11-2011, 23:16
a kak su oni to pokrenuli? zakoni na kojima se danas ta borba temelji postoje od 2003.
ako su to doista oni pokrenuli, onda moramo biti jako zabrinuti za naš pravosudni sustav i sustav kaznenog progona

Pa i trebali bismo biti jako zabrinuti, to je nešto novo?

georgee
29-11-2011, 00:54
samo primjećujem da se nešto što je u demokratskoj državi očekivano i pretpostavljeno ne može pripisivati zaslugama neke stranke/vlade
još samo fali da budemo zahvalni što više ne vrše pritisak na tijela kaznenog progona

ne bismo trebali biti zahvalni, nego zadovoljno i pomalo cinično izreći "fala kurcu" i zaokružiti drugu listu
il barem prekrižiti listić iako nisam fan te opcije

don_corleone
29-11-2011, 07:12
Ti si svjestan da pričaš o Hrvatskoj? Državi u kojoj je do nedavno bilo nemoguće početi bilo kakav kazneni progon na višim razinama a da dr. Dragi Ivo nije dao dopuštenje? Treba biti svjestan da je Kosorica tu praksu prekinula iako se to samo po sebi podrazumjeva. Žena je napravila više po pitanju korupcije u 2 godine nego svi premijeri do sad zajedno.

georgee
29-11-2011, 07:33
učinila je to tako da ništa nije učinila?
hvala joj!

don_corleone
29-11-2011, 09:08
učinila je to tako da ništa nije učinila?
hvala joj!

Zvuči lijepo. Zar ne? ::E:

zgmetropola
29-11-2011, 09:17
Ne dirajte Jadranku :soppy:

2Pac
29-11-2011, 14:57
Koja crna nulta tolerancija na korupciju? Ne bih nazvao nekoliko uhićenja nultom tolerancijom, treba čekat presude. Uhićenje znači apsolutno ništa kad nedostaje onaj drugi dio. Teško da se ovo kod nas može nazvat borbom protiv korupcije. Kosoricu ne vrijedi uopće komentirat, a još treba vidjet kakav ćemo mizeran rezultat imat kad se okončaju kazneni postupci.

Kalin
29-11-2011, 19:24
Vg-JCaa-thw

Mislim da nakon ovoga svi znamo za koga ćemo glasati.

georgee
29-11-2011, 20:05
kakav vizionar!

PJ
29-11-2011, 20:57
Ček, jel to znači da ćemo pod Švarcom moć imat kmetove?

don_corleone
29-11-2011, 21:55
Ček, jel to znači da ćemo pod Švarcom moć imat kmetove?

Apsolutno. Ali samo ako dokažeš da si arijevac.

georgee
29-11-2011, 21:57
problem solved!

PJ
29-11-2011, 22:09
Jel ovo znači da ću bit georgeejev kmet?

georgee
29-11-2011, 22:18
žao mi je
a sad se počni pripremat za 1/9, dva kopuna, hoblu masla i slično

smart girl
29-11-2011, 22:20
Ne dirajte Jadranku :soppy:

Upoznala sam je za dan oluje, krasna žena ::E:

don_corleone
29-11-2011, 22:37
Upoznala sam je za dan oluje, krasna žena ::E:

Svi su oni krasni i divni kad su sa potencijalnim biračima.

smart girl
29-11-2011, 22:41
Svi su oni krasni i divni kad su sa potencijalnim biračima.

Da, taj dan je i Zoky bio divan i krasan. Ali nekako mi se čini da je on takav i inače :D

Kalin
29-11-2011, 22:45
4K_imesrmkQ

Kalin
29-11-2011, 23:17
1zJUT1-5nN4

Malecka
29-11-2011, 23:53
Rekla bih jadni novinari, ali onda se sjetim debilnog izvještavanja kojim se inače bave, ovo im samo karma vraća.

georgee
30-11-2011, 12:21
http://www.vjesnik.hr/webs/anketa/Default.aspx

ispalo je kak ću i glasat
al čak mi je hdz ispao 3% više od laburista :rotfl:

Hollow
30-11-2011, 13:03
http://www.vjesnik.hr/webs/anketa/Default.aspx

kukuriku, hsls, laburisti, hdz, hss i hsp

nitko nije prešao 50%. :/

don_corleone
30-11-2011, 13:10
Ovo ne funkcionira.

kukuriku, laburisti, hdz, hss, hsp, hsls (nijedan preko 50%)

apocalypse
30-11-2011, 13:29
kukuriku, hsls, laburisti, hdz, hss i hsp

nitko nije prešao 50%. :/

Meni isto. S tim da su hsls i laburisti izjednačeni.

Hollow
30-11-2011, 13:34
Meni isto. S tim da su hsls i laburisti izjednačeni.
i meni su izjednačeni. 30% ;)

Noola
30-11-2011, 14:06
Meni laburisti 51%, pa kukuriku 21%, pa hsls, hss , hsp i hdz...

Kalin
30-11-2011, 15:07
HDZ 100%.
Šala mala.
Laburisti 53%, ostalo manje.
Nisam previše zadovoljan anketom.

Tkach
30-11-2011, 15:40
Kad Švarc nije u algoritmu.

H-8
30-11-2011, 18:24
Wow, đorđi, uspio si u gluposti nadmašiti onaj post kad na ovom topicu novinarima portala objašnjavaš formalnopravni status optuženika u slučaju Ritz. Commendable.

Kviz, neka su pitanja prepisana s onog o političkom koordinatnom sustavu, ugl dobih HSLS 46%, Kukuriku 40%, Laburisti i HSP 26% , HDZ 10%, HSS 6% :rotfl:

Što se tiče Švarca prije 10 god je čitao isto ovdje :D

http://www.youtube.com/watch?v=dkqBnaeGp4s

H-8
30-11-2011, 19:35
Btw

http://www.youtube.com/watch?v=7HkcxykJN84&feature=youtu.be

:D:D:D:D

Đ!
30-11-2011, 19:50
40% HSLS, 30% Kukuriku, 20% HSS, 20% HDZ, 13% laburisti, 10% HSP. Whaaaaaaaaaa?

Ova mi je bolja => http://izbori2011.tportal.hr/anketa

Tkach
30-11-2011, 20:20
A ova tvoja je tek teška papazjanija. Svi su mi u rasponu od 52% (Kukuriku) do 62% (HDZ).

Hollow
30-11-2011, 20:22
ova vjesnikova mi se ipak čini boljom. kukuriku i hdssb su mi 60% po ovoj t-portalovoj. wtf?

Darkbuster
30-11-2011, 20:24
Po jednom sam HDSSB po drugom HSLS.

Tkach
30-11-2011, 20:31
Po jednom sam HDSSB po drugom HSLS.

Ti si Zlatko Kramarić.

don_corleone
30-11-2011, 20:36
po t portalu sam HDZ ::E:

Đ!
30-11-2011, 20:36
A ova tvoja je tek teška papazjanija. Svi su mi u rasponu od 52% (Kukuriku) do 62% (HDZ).

Što da ti kažem, bit će da dijeliš stavove svih stranaka. :mrgreen:

sickboy
30-11-2011, 21:09
stav laburista o piratstvu:
http://www.muzika.hr/clanak/34327/muzikabiz/stavovi-politickih-stranaka-o-internet-piratstvu-i-buducnosti-hrvatske-glazbe.aspx

nadal
30-11-2011, 21:27
Šutnja je zlato, pričat ću na komisiji :)

Tkach
30-11-2011, 21:56
stav laburista o piratstvu:
http://www.muzika.hr/clanak/34327/muzikabiz/stavovi-politickih-stranaka-o-internet-piratstvu-i-buducnosti-hrvatske-glazbe.aspx

HSLS je uspio zauzeti čak i gluplji stav.

PJ
30-11-2011, 22:35
Ček tkach, ti ne podržavaš najprokorporativiji stav laburista koji sam ja dosad vidio?

PJ
30-11-2011, 22:39
I želio bih samo istaknuti da odgovor na treće pitanje ide direktno protiv odluke Europskog suda donešene prije nekoliko dana: http://www.nytimes.com/2011/11/25/technology/eu-court-rejects-call-for-isps-to-curb-illegal-file-sharing.html?_r=1

Kalin
30-11-2011, 23:17
Tportalova anketa zasigurno još gora od Vjesnikove.
Inače, dobih 63% Laburisti/HSLS.
Slabo.

georgee
30-11-2011, 23:20
40% HSLS, 30% Kukuriku, 20% HSS, 20% HDZ, 13% laburisti, 10% HSP. Whaaaaaaaaaa?

Ova mi je bolja => http://izbori2011.tportal.hr/anketa
slažem se s tkachem
samo mi je hdz ispod 50%

PJ
30-11-2011, 23:23
Ja opet neću izać na izbore, sve mi se čini. Ionak nema veze, sad kad se raspadne eurozona počet će ili treći svjetski rat ili će se dogodit socijalistička revolucija, ukinut ćemo ova demokratska sranja i svi vi idete u gulag.