PDA

View Full Version : prosjek

pattie
11-11-2011, 21:37
pozdrav :)
u prosjek se uračunavaju samo pravni predmeti,jel tako?mene zanima koliki prosjek mora biti za povlastice na višim godinama i koje su to povlastice? :D

sunnygirl
11-11-2011, 21:43
I eng/njem. Trebas 4.2 da bi birao profesore kod kojih ces odgovarati i seminare.

pattie
11-11-2011, 22:01
a taj prosjek se zbraja po semestru il ukupno po cijeloj godini? :D
i što onda,treba nam neka molba ili nešto?to možemo birat profesore od druge godine već il?

the blizzard
11-11-2011, 22:08
I eng/njem. Trebas 4.2 da bi birao profesore kod kojih ces odgovarati i seminare.
i 3,5 da možeš izlaziti na ispite prije nego što su odslušani

pattie
11-11-2011, 22:13
sad sam zbunjena.koji prosjek onda? :) 4,2 mi zvuči puno xD

the blizzard
11-11-2011, 22:32
Kao što je sunnygirl rekla,prosjek 4,2 je potreban da imaš pravo birati profesora na ispitu. također imaš pravo birati kod koga želiš na seminar.
S prosjekom 3,5 možeš izlaziti na ispite prije nego si ih odslušala. To vrijedi tek od 2. godine. Npr.- u 2. godini upišeš obiteljsko pravo (u 10. mjesecu) i odmah ga položiš u 11. mjesecu i tako si riješila 1 predmet ranije.
Dakle,riječ je o dvama različitim povlasticama pri čemu jednu ostvaruješ s prosjekom 3,5,a drugu s 4,2.

pattie
12-11-2011, 09:31
a jel ima nešto na stranici od faksa o tome? :unsure:
Može neko dat link ako da :mrgreen:

suni
12-11-2011, 10:53
http://www.pravo.unizg.hr/fakultet/propisi/prav_pos_usp

http://www.pravo.unizg.hr/fakultet/propisi/pravilnik_o_studiju

Članak 17.

(1) Student može pristupiti polaganju ispita iz određenog nastavnog predmeta ako je odslušao predavanja i u propisanom roku te na propisani način podnio prijavu za polaganje ispita.
(2) Student koji redovito ispunjava svoje studijske obveze, a tijekom studija postigao je na ispitima prosjek ocjena najmanje 3,5, ima pravo polagati ispite iz upisanih predmeta prije završetka nastave, pod uvjetom da je izvršio ostale studijske obveze iz tih predmeta. Student gubi pravo na prijevremeno polaganje ispita iz tih predmeta ako na ispitu bude ocijenjen negativnom ocjenom.

pattie
12-11-2011, 11:38
hvala :)

pattie
12-11-2011, 18:33
a što se tiče onog "odbijanja" ocjena ako nismo zadovoljni,na kojem je to principu?
jel to prema članku 27?
(1) Student koji nije zadovoljan postignutom ocjenom na ispitu, može u roku 24 sata nakon priopćenja ocjene podnijeti zahtjev za ponavljanje ispita pred povjerenstvom. Zahtjev se podnosi dekanu.
(2) Ako utvrdi da je zahtjev pravodoban, dekan imenuje predsjednika i dva člana povjerenstva pred kojim će se ispit ponoviti. Ispitivač s čijom ocjenom student nije bio zadovoljan ne može biti predsjednik povjerenstva.
(3) Dekan određuje vrijeme ponavljanja ispita, a ispit se mora ponoviti u roku tri radna dana od podnošenja zahtjeva studenta.
(4) Pisani dio ispita neće se ponoviti, već će povjerenstvo ponovno ocijeniti pisani rad studenta.
(5) Povjerenstvo donosi odluku većinom glasova.
(6) Odluka povjerenstva o uspjehu na ispitu je konačna.

il se taj članak odnosi na nešto drugo?

Malecka
12-11-2011, 18:43
Ne, ovaj članak se ne odnosi na to.
Jednostavno pristojno kažeš profesoru da ćeš doći na idući rok.

pattie
12-11-2011, 20:33
a jel se taj rok onda bilježi kao pad ili?

Malecka
12-11-2011, 20:44
Da, naravno.

pattie
12-11-2011, 21:10
:(
i onda si na iduće roku kod drugog profesora?znaju oni loše reagirat na odbijanje njihove ocjene?:cold:

andjeo29
12-11-2011, 22:58
Ne, ovaj članak se ne odnosi na to.
Jednostavno pristojno kažeš profesoru da ćeš doći na idući rok.

da li se može desiti da ti profesor sam odmah upiše ocjenu u indeks bez da ti kaže koja je to ocjena? tj. da ti ''ne stigneš odbiti'' ocjenu prije nego je upisana?
ili bolje možda da pitam da li se ocjene odmah upisuju u indeks na usmenom ili kasnije ideš na upis ocjene?

superfly
12-11-2011, 23:03
pa može. onda se vratiš i kažeš mu da ti prekriži žig i da ćeš se vratit na idućem roku ::E:
na usmenom se upisuju ocjene odmah

the blizzard
12-11-2011, 23:04
da li se može desiti da ti profesor sam odmah upiše ocjenu u indeks bez da ti kaže koja je to ocjena? tj. da ti ''ne stigneš odbiti'' ocjenu prije nego je upisana?
ili bolje možda da pitam da li se ocjene odmah upisuju u indeks na usmenom ili kasnije ideš na upis ocjene?
Pa ako izlaziš na usmeni (što je najčešća situacija),ocjena se upisuje odmah na usmenom. I da,nekad ti se upiše ocjena i ti ju tek vidiš kad izađeš van (barem se meni tak dogodilo par puta)

*tearsinheaven
13-11-2011, 09:56
Pa ako izlaziš na usmeni (što je najčešća situacija),ocjena se upisuje odmah na usmenom. I da,nekad ti se upiše ocjena i ti ju tek vidiš kad izađeš van (barem se meni tak dogodilo par puta)

Da, meni se to na nacije dogodilo, kod prof. Krešić. No znam par cura koje su joj prije nego što im je htjela lupit žig rekle da će odbiti sve što je ispod 4, tako da je bila upozorena :D
No recimo na socki Ksenija svakom poimence kaže koju ocjenu je zaslužio, pa se eventualno možeš žalit i pokušat odgovarat za višu.