PDA

View Full Version : Prof. dr. sc. Jure Šimović (prosjek 3,71)

Pravokutnići
12-12-2006, 11:14
Možete izabrati samo jednu ocjenu i njome ocjenjujete sve: kvalitetu predavanja i seminara, objektivnost pri ocjenjivanju, točnost dolaska na predavanja, seminare i konzultacije,odnos prema studentima (na ispitu, predavanjima, seminarima i konzultacijama), nastup i pripremljenost.

Sve to možete i komentirati (podsjećamo da se suzdržite od tračeva, uvredljivih epiteta i komentara jer ćemo takve brisati čim ih uočimo).

Glasati mogu svi registrirani korisnici i to za svakog predavač samo jednom tijekom akademske godine. Na kraju godine, dobivena prosječna ocjena ide u arhivu i anketa kreće ispočetka.

Zabranjeno je glasati 2 puta, kao što je zabranjeno i ponovno se registrirati pod drugim nickom da bi se opet glasalo. Onim korisnicima koji to budu radili zatvorit ćemo sve accounte i zabraniti pristup forumu.

Ako umjesto palatala vidite neke čudne znakove, u svom profilu promijenite jezik na hrvatski. Ako s time, glasanjem ili bilo čim tehničke prirode imate problema pošaljite privatnu poruku nekome od nas.

Uredništvo

A sad - ocijeni! :smt080

ivy- smile
22-01-2007, 09:38
mislim da je covjek malo ostao u proslosti to je sve kaj mogu reci............

Dmitar Zvonimir
01-02-2007, 14:47
Èovjek je korektan, ako znať ne radi ti probleme, dapaèe pomaŞe koliko moŞe i vidi se da mu nije cilj sruťiti studente, ťto je kod nekih profesora gotovo pravilo ! Solidna 4 !

Wolf
04-02-2007, 15:44
Korektan, smiren i objektivan, ni pad kod njega nije traumatično iskustvo.

merić
03-05-2007, 13:50
najtraumatiènije iskustvo na treÌoj godini do sad... a ni na ispitu nisam bila...
za sada nedovoljan, a negdje oko sv.Ante Ìe dobit konaènu ocjenu ( koja Ìe bit viťa ako proðem ovaj ispit)

La mariposa
08-05-2007, 19:18
Korektan, smiren i objektivan, ni pad kod njega nije traumatièno iskustvo.
ĹĄteta ĹĄto nisi bio proĹĄli tjedan :D

ayyita
15-10-2007, 23:09
prof. simovic je jedan od najljepsih i najopustenijih usmenih dosad. ne uzima za zlo mucanje i ostale govorne mane :-D gleda koliko znas, bez obzira na formulaciju. petica od mene!

bubašpara
18-10-2009, 23:06
s obzirom na to da je na seminarskom predroku (kojeg je zadnji tren pomaka na tjedan prije nego što je triba biti) svoje seminariste porušio sve redom i to na nekim suludim pitanjima... ocjena 1!!

Romulus
10-07-2010, 19:28
Slusao sam šimovića pred otprilike 5 mjeseci, na drugom roku u 2. mjesecu. Tad nisam
nista napisao o dojmovima jer nisam znao dovoljno o materiji da mogu nesto pametno reći, a nakon sto sam polozio u 4. nisam nekako nasao vremena, kojega sad imam,pa sam sad napisao dojmove i pitanja.
Uglavnom, prof je ok lik, ni slucajno se ne bi moglo reći da je prestrog, ali strozi od vecine na katedri je.
Svoje dijelove ispituje strahovito detaljno, a iz ostalih dijelova samo osnove.
Ja sam vec pomalo zaboravio materiju financija, pa se mozda potkrade koja greska u formuliranju pitanja.
Pitanja koja je pitao:
1.pdv, zašto su banke oslobođene plaćanja istog, usklađenost s direktivom, zašto je teško utvrditi individualnu transakciju kod banaka,akti eu vezani za pdv- 6. smjernica i direktiva 112,
2.porez na dohodak od nesamostalnog rada, porez po odbitku, zašto je tipičan, dva razloga za takvo rješenje
3.kako se naziva danas stanje u gospodarstvu- recesija, tko se njome prvi bavio, keynesovo djelo i rad, njegov utjecaj na javne financije, kojim postupcima je izvukao gosp. iz recesije,
4.žalba u poreznim stvarima, tko odlucuje, koju rijec izbaciti iz njezina naziva- samostalna
5.upravni spor, tko sudi
6.načelo proracunskog jedinstva, vertikalni i horizontalni aspekt
7.podjela javnih dobara
8.mirovinski sustav u rh, subjekti 1. i 2. stupa
9.europska povelja o lokalnoj samoupravi-vrlo često pitanje
8 nacela, tko ju donio
10.koje metode pdva imamo
11.kurt schmit
12.izrada proracuna vrlo detaljno
13.sto su imovinski porezi, u uzem i sirem smislu, nasi im porezi,porez na supstancu od imovine,temeljni vidovi imovine-ovih par zadnjih pitanja je pitao kolegu kojem je rekao da ce ga rusiti, a ovaj je molio za jos jedan pokusaj, ali šimović je odluku donio pa ga je pitao stvari kojih nema u knjizi ako se dobro sjećam
14.pdv-cl 11. oslobođenja
15.porezna kartica
16.tipovi pdva, pa onda po tome detaljno
17.nacela po wagneru i objasniti- cesto pitanje
18.teorija herberta tima
19.što je proracun
20.inspekcijski nadzor- tko, kad, specifičnosti
21.proracunske rezerve
22.komunalna naknada, obveznik iste
24.proracunsko pravo
25.pretporez