View Full Version : Prof. dr. sc. Tatjana Josipović(prosjek 2,80)
Pravokutnići
12-12-2006, 11:36
Možete izabrati samo jednu ocjenu i njome ocjenjujete sve: kvalitetu predavanja i seminara, objektivnost pri ocjenjivanju, točnost dolaska na predavanja, seminare i konzultacije,odnos prema studentima (na ispitu, predavanjima, seminarima i konzultacijama), nastup i pripremljenost.
Sve to možete i komentirati (podsjećamo da se suzdržite od tračeva, uvredljivih epiteta i komentara jer ćemo takve brisati čim ih uočimo).
Glasati mogu svi registrirani korisnici i to za svakog predavač samo jednom tijekom akademske godine. Na kraju godine, dobivena prosječna ocjena ide u arhivu i anketa kreće ispočetka.
Zabranjeno je glasati 2 puta, kao što je zabranjeno i ponovno se registrirati pod drugim nickom da bi se opet glasalo. Onim korisnicima koji to budu radili zatvorit ćemo sve accounte i zabraniti pristup forumu.
Ako umjesto palatala vidite neke čudne znakove, u svom profilu promijenite jezik na hrvatski. Ako s time, glasanjem ili bilo čim tehničke prirode imate problema pošaljite privatnu poruku nekome od nas.
Uredništvo
A sad - ocijeni! :smt080
blond no more
14-12-2006, 11:22
Smirena, pristojna, uljudna i dama u pravom smislu te rijeci!
Zanimljiva predavanja i seminar!
Sve se slaĹžem samo ĹĄto ponekad postavlja malo preteĹĄka pitanja na ispitu i traĹži sve one sitnice kojih ima mali miljun :)
Miss Sarajevo
14-12-2006, 20:00
Sve se slaĹžem samo ĹĄto ponekad postavlja malo preteĹĄka pitanja na ispitu i traĹži sve one sitnice kojih ima mali miljun :)
Sve ste rekli...
Ma daaaaj u koje detalje ulazi to nije normalno...
Da, tu se nema ĹĄto nadodat svi se slaĹžemo.
Jako uljudna, ali joĹĄ viĹĄe i traĹži.
Dmitar Zvonimir
01-02-2007, 14:49
OdvaĹžna Ĺžena, malo me podsjeĂŚa na Ĺveliki kurackare-OĹžbolt, a to kaj radi na ispitu jako mi slièi LapaĹĄu na meðunarodnom. Ljubazna je, ali ocjena ne moĹže veĂŚa od 2!
jel netko zna nekoga koji je dobio visoku ocjenu kod profesorice? :-D
jel netko zna nekoga koji je dobio visoku ocjenu kod profesorice? :-D
Ja sam slusala na jednom roku i cura je dobila 5 kod nje.
Istina, ispitivala ju je doslovno sat vremena, ali cura je stvarno zasluzila.
Odlična profesorica, danas položih ispit kod nje. Pravo osvježenje je na faksu naći ispitivača koji viÅ¡e cijeni razumijevanje gradiva nego puku Å¡trebersku reprodukciju. Uz to je i užasno ljubazna, profesionalna i objektivna, i nikako mi nije jasno zaÅ¡to je na loÅ¡em glasu. Velika petica za prof. Josipović!
I think I'm in love. :oops:
Odlična profesorica, danas položih ispit kod nje.
Aha, znači ti si taj jedini koji je prošao na zadnjem roku :lol: :lol: :lol: :lol:
od njih 10ak...kako su ono kolege napisali na Ispitima? palih za slobodu. :D
1-10, 10-1... žena ima stila.
Valjda je to ona generacija koju su u mladosti tjerali da recitira Ćopićevu poeziju uz teatralno podrhtavanje glasa "deset na jednoga, jedan na deset...o, zar se i to može?!"
Ne znam kako drukčije objasniti postotak prolaznosti na ispitu nego kao sublimaciju potisnutih stihova čije se značenje tokom godina izvitoperilo, pa osuvremenjena verzija proleterske pjesme glasi
"Pa zar se i to može, mi smo studenti?" - "Može se, može, vi ste imprudenti!". http://degiorgi.math.hr/forum/images/smiles/lol2.gif
Ova bolonja počinje dobivati smisao tek na trećoj godini :smt041
Hmm... da, izgleda zastraÅ¡ujuće, ali onaj dan kad sam ja odgovarao 6 ljudi je odmah odustalo i uzelo indexe, 1 cura se totalno zblokirala, 1 definitivno nije znala za prolaz, a ne znam Å¡to je bilo sa zadnjih dvoje koji su odgovarali poslije mene. Nije baÅ¡ uvijek ni profesor kriv. ;)
Odustali...?
Zbrisali...?
:ohmy: :ohmy: :ohmy:
Znači, ispada da su dušmani imali pravo kada su na Ćopićevo/partizansko upitno "zar se i to može, mi smo proleteri?" odgovorili "može se, može, vi ste dezerteri!"?!
Strašno.. koja germanska katedra.
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Balada iz predgrađa
23-01-2008, 16:20
Odlièna profesorica, danas poloŞih ispit kod nje. Pravo osvjeŞenje je na faksu naÌi ispitivaèa koji viťe cijeni razumijevanje gradiva nego puku ťtrebersku reprodukciju. Uz to je i uŞasno ljubazna, profesionalna i objektivna, i nikako mi nije jasno zaťto je na loťem glasu. Velika petica za prof. JosipoviÌ!
I think I'm in love. :oops:
s obzirom na ovo kaj je mini fontom napisano, ne možeš biti objektivan :lol:
omega_3r
07-04-2008, 21:40
a kaj je s onim njenim famoznim pitanjem, od kojeg do kojeg članka je uređena zastara u Zakonu? to mi se nekak i ne čini previše objektivnim, uljudnim, dragim, i sve...
a niš, ocijenit ću je u petak.
omega_3r
18-04-2008, 15:23
četvorka, unatoč padu.
pitanja su dosta elementarna, gospođa Zeleni Obad tolerira dosta neznanja i zastajkivanja, samo da se pokaže da se materija razumije, reprodukcija znanja pritom i nije od važnosti. ponekad ode u neke detalje, ali to nije ništa što se kod drugih profesora ne događa, ima i puno gorih od nje.
sve u svemu, ne znam zašto je na lošem glasu. ja bih opet na ispit kod nje. bitno da ne moram deklamirati napamet naučene definicije kao papiga.
the chief
28-06-2008, 23:57
jedna od najboljih predavaca
na ispitu te izreseta,da ne znas di si
trazi povezivanje
ali izlazi u susret,meni osobno je bila super :D :D :D :D :D
the chief
28-06-2008, 23:59
i nije trazila da moramo znat napamet nabrojat
7 materijalnih nedostataka,koje je nikako nisam mogla naucit
napamet po redu,nego je pitala po primjerima
Autumn Harmony
07-02-2009, 02:20
iako je nema ove godine, koliko čuh, moram ju pohvaliti! ženska zaista rulz, pravedna, ugodna, korektna, sve što uopće tražim od jednog profesora....toplo preporučam svakome iduće godine (kad se vrati)! 5 od mene :)
konzerva
13-11-2009, 14:29
preporučam! 5
+ 1
Vrlo ugodan, normalan i objektivan ispitivac. Usmeni je relativno kratak, pitanja konkretna s primjerima, forma dijaloga much appreciated.
Drzi dobar seminar; od toga da se pisu tuzbe do toga da gradivo jos jednom objasnjava na hodniku nakon kolokvija ako je potrebno.
Maksimalno pristojna i korektna.
Petica. :thumbup:
Slusao usmeni na ovom roku. Uglavnom, ugodno iznenaden, ocekivao sam nekog monstruma prema pricama, ali zena je skroz oke, objektivna, normalna, cak se i nasmijala par puta, pita uglavnom normalna pitanja. Jedina neobjektivnost, ali to je tipicno, prvih par koji su odgovarali imali su zbilja puuuuno laksa pitanja. Ovi koji su dosli kasnije, e njima je vec malo pocela komplicirati stvari.
I minus i plus joj je sto trebas pokazati razumijevanje, ali i primjeri su, barem oni koje sam ja cuo, u granicama normalnog.
eo nešto svježe. jučer sam prošla kod nje.
ah,što reći,treba znati:) ja sam bila predzadnja u grupi i nije bilo utješno gledati sve prije mene da su popadali i nitko nije prošao. jedna je čak uspjela doći do nasljednog i svejedno pala.
ja sam već na vlasništvu imala osjećaj da prolazim, jednostavno prema toku ispitivanja je ona vidjela da znam i tako se ponašala prema meni.
nije jednostavno jer spaja gradivo i prelazi iz jednog u drugo- posjed-zemljišne-vlasništvo-založno-nasljedno.
pitanja znaju biti teža,lakša.
evo savjet, samo odgovori ono to te pita i super. ide ona dalje. obavezno uči po gavelli i najbolje po knjizi jer su unutra neke sitnice kojih nema u skriptama a ona to pita (kao što je mene). znači,ne možeš samo niti zakon proći jer ona zahtijeva primjere.
zemljišne knjige su njezina ljubav- šta kod te pita, pitat će te i kako provesti upis toga, koje isprave i gdje ih nabaviti... malo je to zeznuto jer tih primjera nema u knjizi. ali,samo treba razmisliti i doći ćeš do odgovora:) to je čista logika i ona nije stroga po tom pitanju.
eto, meni je stvarno jedna od najboljih ispitivača jer zatijeva znanje i razumijevanje, i nakon položenog ispita stvarno znaš da si to naučio.
ali,nije velika prolaznost. ali,mislim da je razlog tome što ljudi ne nauče dovoljno,a izlaze. recimo,preskaču založno ili nasljedno. treba sve!
ti ljudi po meni nisu znali i samo vjerujte sebi.
btw. ugodna atmosfera kod profe. da se šaliti, ali onako pristojno:) ja sam ju malo nasmijavala nekih ispadima nevezanim uz pitanje.
pozdrav!
ars boni
16-06-2010, 15:20
Jako korektna, strpljiva i ljubazna, postavlja se jako toplo prema studentu, sluša, ispravlja, pokušava pomoći. Preugodan usmeni, ako ne i najugodniji od tih velikih ispita. Istina traži detalje i traži stvari da se znaju i razumiju, al hej, to je gp, ništa što ne bi naučili i ni pogledali u knjizi.
Iskreno preporučujem svima koji imaju pravo birati/seminaristima da idu kod nje.
Prof Josipović- gp2
Stvorila se fama da je prof josipovic najstroža prof na faksu, da je prestroga i sl a to jednostavno nije istina. Ona je po meni skoro pa ideal tip sveučilišnog profesora, tj takvi bi svi morali biti.
Kao prvo, super predavanja iz stvarnog prava, preporucujem svakome. Pomaze pri ucenju.
A i lakse se shvati sto je bitno, zalozno i fiducija je apsolutni must have jer krati ucenje najmanje 10ak dana.naglasava uvijek na predavanju sta pita na usmenom. Meni je bilo vec i smijesno kad je 5.put ponavljala da treba znati sto je nekretnina- ali kad sam slusao usmeni bilo je puno kolega koji nisu znali ni odgovor iz zv cl 9. a kamoli onaj iz cl 19. zzk glede pojma zk tijela(makar sve pise i u gavelli) , sto je i meni stvarno bilo razočaravajuće, jer misliti da se moze poloziti ispit bez tog znanja se ne bi smjelo, a kod prof. Josipovic se ni ne moze.
Glede prolaznosti na ispitu, kod nje je veća nego npr.kod petraka,jer tamo prođe uopce 10 posto pismeni, a kod nje je prolaznost i na najgorem roku bar malo visa. Ali gp nema filtra na pismenom i dođu na usmeni ljudi koji nisu ni prolistali zakone ni knjige i onda se žale kad ih sruši. A pali su opravdano.
Njoj je stvarno drago dati dobru ocjenu onima koji nauče, pa ju kolegama koji ciljaju na visoke ocjene i koji ce doći spremni na ispit preporučujem, samo dođite slusati prije da shvatite nacin i glavne teme ispitivanja.
Tretman slušača joj je najbolji od svih prof na faksu, makar moja iskustva sa slusanjem ispita su mala, pa uzmite ovo sa zrnom soli. Ako je ispit samo usmeni, treba omogućiti ljudima da ga slusaju, a ona to i radi, i kroz raspored usmeni na netu (nema nje na jednom roku, kao sad i odmah tog tocnog rasporeda vise nema) i kroz to sto ispituje, ako je puno slusaca, u onom njihovom zavodu pa onda ima mjesta i za 15-ak slušača, a da svi sjede i mogu normalno bilježiti pitanja.ja sam slucajno kod nje otisao slusat (gliha je kasnio s isptima, pa je bio jos na gp1 kad je trebao biti na gp2), ali drago mi je, jer sad znam da priče o njoj nisu istinite.
Glede pitanja, prvo pitanje je uvijek ili iz POSJEDA, koji treba znati i iz knjige i iz zakona ili pitanje ŠTO JE NEKRETNINA, na kojem je skoro pa pokolj bio kad sam slusao.ili nešto iz suvlasništva-idealni dio po zakonu ili razvrgnuće suvlasništva vrlo detaljno.
Tad kreće na stjecanje vlasništva po zakonu uz povezivanje sa POSJEDOM ili ZEMLJIŠNIM KNJIGAMA(KOJE TREBA ZNATI PERFEKTNO PO KNJIZI,dobro je i procitati i uciti po zzk).
Ali NAGLAŠAVAM, JEDINO ŠTO TREBA ZNATI I IZ KNJIGA SU ZK I POSJED, ZA DRUGO SU DOVOLJNI ZAKONI,koji zapravo sadrže sve bitno.i primjena zakona na konkretne slučajeve.
Pa onda ide pitanje iz ostalih stvarnih prava, gdje pita stvari iz zakona. Zalozno pravo tad nije pitala ništa čega nema u zakonima, samo je pitala odredivost tražbine, te simultanu hipoteku jednog kolegu za visoku ocjenu.
na kraju prelazi na zn, ne pita u pravili nista iz gavelle u tom dijelu.
Evo pitanja koja je pitala na prvom roku u 6. mjesecu, s tim da neću ulaziti u previse u detalje jer o onome što pita treba znati sve što pise u zakonu, ako ima o npr. nalazu 6 clanaka s 20ak stavaka-treba sve znati(pise sve u knjigama, ali ovakvo ucenje krati vam vrijeme),
1.što je posjed-sve moguće pita
npr.-što se može posjedovati,posjed prava st. služnosti,razlika prema pravu st. sl.
Posredan neposredan posjed, kakvoća posjeda, primjeri pa odgovor kakav posjed,zaštita
2.što je nekretnina-cl 9. Zv i cl 19. zzk do zadnjeg slova
3.suvlasništvo- idealni dio, razvrgnuće,redovita i izvanredna uprava
4.pravni temelj etažnog vlasništva, pretpostavke, odg suvl. dio
5.zajedničko vl-ovlasti, razlike prema suvl
6.stjecanje vlasništva po zakonu(nema potrebe za knjigom)-sve moguće, uz povezivanje s funkcijama posjeda i zem knjiga
-nalaz,dosjelost, prisvojenje,građenje na tuđem zemljištu (tri slučaja iz zakona- rekla i na predavanju i tako ispitivala) , na temelju pravnog posla- veza s zk i posjedom
7.pretpostavke za stjecanje svih zaloznih prava bi trebalo naučiti, ostalo iz zp i ne treba-osim onog sto je pričala na predavanjima(a to nažalost teško mogu prepričati)
-konkretno je pitala- odredivost tražbine, pretpostavke za stjecanje dobrovoljnog sudskog zp na pokretnini, gdje provodi upis, koja služba
8.pravo građenja- sve po zakonu – zanimljivo je da se i kod importanea radi o pravu građenja na nekretnini regenta esplanade(to nam je rekla na predavanju, samo jedna zanimljivost, valjda se vise ljudi vec pitalo kako je to riješeno pravno)
9.simultana hipoteka
10. ustup prvenstva- zk zzk
11.odgovornost nasljednika za dugove ostavitelja, odvajanje na zahtjev vjerovnika
12.odricanje od nasljedstva, ugovor o odricanju od nasljedstva
13.što ulazi u ostavinu
14. pravo na nuzni dio-osnovno ne detaljno kao kod glihe
15. nedostojnost
16. isključenje, lišenje nuznih nasljednika
17.ugovor o ustupu i raspodjeli imovine za života
18.ograničenja vlasništva- cl 31 zv
19.vrste upisa u zk i sastav zk uloška- temelj polaganja ispita jer ce vam sigurno naletit ovo pitanje kod nekog stjecanja stvarnog prava
najbitnije je dolaziti na predavanja za uspjesno polaganje ispita ili barem doći koji put slušati ispit.
Vrlo je objektivna pri ocjenjivanju.
skroz je ok, jedino ima takav način ispitivanja kojim lako detektira rupe u znanju
Law Guru
22-01-2011, 18:50
Vrlo je ozbiljna pa ostavlja dojam strogoće. Voli detaljno propitati, ali ako dobro znate i sposobni ste gradivo povezati, nagradit će vas visokom ocjenom - nije zločesta i ne postavlja "zamke", već iznimno korektna i ugodna. Studentima koji su jako loše znali (čitaj: nisu znali) je znala dati puno prilika prije no što bi ih srušila (sruši tek ako je očito da student ne zna osnovne stvari). Sjećam se i da je znala biti hrpetina natiskanih studenata-slušača ispita u njenoj sobi, dok su neki profesori znali uzimati po max. dvoje slušača.
bila sam danas kod tete josipović, 3. put mi je bio, bojala sam se komisije, još više nje. ispred mene je 7 ljudi palo, nije da ljudi nisu znali, strah je napravio svoje, par kolegica nije moglo smislenu rečenicu sastaviti. i ja sam se sva tresla i hiperventilirala , a onda ugodno iznenađenje. pita jako jednostavna, osnovna pitanja, stvarno pomaže sa potpitanjima, jako je strpljiva pa čak i kad ljudi lupe najveću glupost. ne ruši na prvom pitanju, daje prilike. al mora se znat. iznimno je ugodan profesor, meni je osobno jedan od boljih profeseora što se tiče usmenog ispitivanja na ovom faksu. ima neka svoja pitanja koja stalno ponavlja : promjene na strani vjerovnika i dužnika, jasmtvo, pravne radnje dužnika na štetu vjerovnika, pravne poslove ( stalno dere po manama volje i konvalidaciji) i odgovornost za štetu. i 5 je u indeksu :)))
cantrell
23-09-2011, 14:58
Ugodna na usmenom jest ,al istina je da puno i po meni previse trazi za prolaz. pismeni uopce ne uzima u obzir,a kolege je rusila na nekakvom poslovniku sto uređuje upis u upisnik sudskih i jb osiguranja trazbina.
Big_cojones
07-10-2011, 18:27
slušao sam petero kolega na usmenom gp2...nikoga nije pitala nasljedno (nakratko samo u primjeru na ostavinskoj raspravi kada ne bi bila upisana bračna stečevina u zemljišnoj knjizi pa što bi mogla žena umrloga na ostavinskoj tražiti), sve je pitala založno većim dijelom uzduž i poprijeko.
osim toga vlasništvo i posjed, zemljišne knjige na neki način dotakne u svakom pitanju tipa koja vrsta upisa u koji dio ili povjerenje.
hipotekarna tužba!!! obavezno znati što je i založno, čini mi se da joj je to najbitnije.
ljudi kažu da se bazira na zakonu i to je istina ali mi se čini više na praksi (npr kako bi vi postavili zahtjev, kaj bi u njemu napisali od koga ćete tražit zaštitu i sl)
dosta strogo ispituje i jaaako je potrebno razumijevanje, postavlja puno primjera pa na tome odgovarate.
inače, još opće i posebno stvanopravno uređenje odnosno ograničenja, ovrha (kako se pokreće, kakvom ispravom, kako ju ishodit i sl.)
dobro objašnjava, preporučam poslušat usmeni, poput repetitorija vam služi ili predavanja jer shvatite bit nečega.
što se tiče ispitivanja, ne čini mi se baš najpravednije... od 5 je jedna kolegica prošla a jednu je rušila samo na založnom, ništa drugo ju nije pitala. dakle, založno nikako izbjegavat.
zgmetropola
23-04-2012, 13:00
Nakon iskustva s slušanjem usmenih ispita i polaganjem istog kod profesorice (gp1), dajem joj doista zasluženu peticu.
Profesorica traži možda jedan detalj po pitanju više od ostalih ispitivača, ali je doista objektivna i pravedna. Slušao sam još u studenom pa u veljači, i sada odgovarao u travnju. Od ukupno 20ak kolega, nitko nije zakinut ni pola posto. To ne znači da nije bilo nesretnika koji su pali tko zna kako, ali ovo je moje iskustvo s navedenih rokova.
Tko dobije profesoricu, možda je ključ (uz naučeno gradivo, naravno) ne prepasti se profesorice. Iako za to ljudi nemaju razloga, stvarno sam vidio svega.
Kad uhvatim vremena ću na topic stavit pitanja koja sam prikupio, to su više manje ona koja već postoje u privitku prvog posta.
zgmetropola
23-04-2012, 13:01
Nakon iskustva s slušanjem usmenih ispita i polaganjem istog kod profesorice (gp1), dajem joj doista zasluženu peticu.
Profesorica traži možda jedan detalj po pitanju više od ostalih ispitivača, ali je doista objektivna i pravedna. Slušao sam još u studenom pa u veljači, i sada odgovarao u travnju. Od ukupno 20ak kolega, nitko nije zakinut ni pola posto. To ne znači da nije bilo nesretnika koji su pali tko zna kako, ali ovo je moje iskustvo s navedenih rokova.
Tko ju dobije (ili odabere), možda je ključ (uz naučeno gradivo, naravno) ne prepasti se profesorice. Iako za to ljudi nemaju razloga, stvarno sam vidio svega.
Kad uhvatim vremena ću na topic stavit pitanja koja sam prikupio, to su više manje ona koja već postoje u privitku prvog posta.