View Full Version : Doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić (prosjek 3,90)
Ma tko je rekao da je Milas na loĹĄem glasu??
erm..bogme ni ja nisam cuo nis dobro o njoj na pocetku godine i jos kad sam sazno da sam kod nje na seminaru bilo mi je onak :o al zena je fakat zakon i kak je netko vec reko ovo mi je bio najbolji seminar do sad. :smt041
Hell's Angel
06-02-2007, 18:29
Ma tko je rekao da je Milas na loĹĄem glasu??
erm..bogme ni ja nisam cuo nis dobro o njoj na pocetku godine i jos kad sam sazno da sam kod nje na seminaru bilo mi je onak :o al zena je fakat zakon i kak je netko vec reko ovo mi je bio najbolji seminar do sad. :smt041
toèno to!
OnlyGodCanJudge
02-03-2007, 23:54
zena je jednom rijecju- KATASTROFA
specialized
27-03-2007, 14:15
Ajme meni!!!
Ispit - prepiÅ¡em odgovore iz knjige (viÅ¡e-manje istim riječima, bitno da se ne kuži da je prepisano) a ona mene RUÅveliki kuracI i to debelo. Dodjem na uvid i vidim da na zadnja 3 prelagana pitanja imam 0 (od 5 mogućih) bodova. Pitam zaÅ¡to.
Odgovor joj bio: "Vaš odgovor me iziritirao!"
WFT?!? Kak može odgovor na ispitu iziritirati nekog a da je usto i poluprepisan iz knjige.
Za 2. pitanje obrazloženje je bilo da nisam napisao to, to i to. A upravo to, to i to je pisalo u moje prve dvije rečenice. No nije htjela priznati odgovor.
Za sljedeći rok učio ni viÅ¡e ni manje neg 8 dana i to ne pretjerano, doÅ¡ao kod Majstorović, imao najbolji ispit na ROKU i u njenoj grupi i dobio 4.
Theodore Bagwell
21-09-2007, 17:01
Lagano nezainteresirana za probleme studenata,kantanje na najgori naèin ne i gotovo... Al ovo gore od specialized sve govori! Jedino ťmeka svoje seminariste...
TIGER_89
07-10-2008, 20:08
Da li please može netko napisati kakva su iskustva s njom na seminaru i koje su šanse za bolje ocjene? Thanks
:smt006
i mene zanima kakva je prof. Milas na seminaru...nadam se da će netko ubrzo napisat neki komentar vezan za to...unaprijed zahvaljujem..:)
evo da napisem komentar buduci da sam bio kod milas na usmenom sad u studenom. Uglavnom, ja sam citajuci po pravokutniku stekao dojam da je ona sotona, ku..ka, .. i sl., ALI kad sam dosao na usmeni jako se iznenadio; prosli su skoro svi, kad sam usao bila je neka zezancija, kad sam zavrsio opet neki suvisli komentari, puno smijeha tijekom odgovaranja i slicno.
Pitanja kako koje, ali za dvojku definitivno osnove, kasnije mozda za neku cetvorku treba odgovoriti na primjer, u stilu "a kako bi se vi obranili od tuzbe na utvrdivanje ocinstva...". Inace, ja kad sam odgovarao pitala me jedno 5, mozda 6 pitanja i sva su bila vezana za skrbnistvo, osim jednog (konvencija o posvajanju) i gore navedeni primjer o ocinstvu.
Naravno, prvo sto napravi kad udete je pismeni, da vam da ga pogledate, a kad dodete na red onda ga ona malo prokomentira i vjerojatno, ali nije pravilo, pita nesto sto je lose odgovoreno.
Inace, moja jedina krititka je kako ocjenjuje, mislim da u odnosu na druge profesore s katedre sigurno spusta svakome za jednu ocjenu i pismeni i usmeni - to je definitivno losa strana!
p.s. moze je se sarmirati, ako ste malo simpaticniji (ne mislim na ulizivanje) bit ce joj jako drago
Blaugrana
02-02-2009, 18:14
Evo da ja malo podignem nezasluženo niski prosjek asist. Milas. Ocjena odličan(5) zbog:
1. ocjene koju sam dobila
2. postavljenih pitanja (nikakvi detalji, razumno opsežna, dovoljno do možeš pričati)
3. necjepidlačenja (ako vidi da nešto ne ide, ali općenito znate, prijeđe preko toga)
3. trajanja ispita (kratko, dva pitanja u prosjeku)
4. opuštene atmosfere (nemate osjećaj kao da ste na strjeljanju)
Ako ste kolokvirali i samo potvrđujete ocjenu, pitanje je stvarno reda radi. Možete dati vlastito mišljenje. Usput, sve pohvale asistentici što to dozvoljava i potiče. Toga općenito nedostaje u našem školstvu, a mnogi studenti (i ja) vole dati svoje mišljenje o nečemu što su izučavali mjesecima. Lijepo je kada vas netko pita za vaše mišljenje. I to sam oduvijek cijenila kod profesora.
Podignuti ocjenu sa 4 na 5 je gotovo kao potvrditi 5 (kolegica je podizala, čula sam postavljena pitanja). Jedno do dva pitanja. Ipak malo teža. Ali gotovo nezamjetno teža. Tipa nabroji dužnosti bračnih dugova.
Možete objašnjavati vlastitim riječima. Definicije nije pitala.
Sve pohvale asistentici. :smt007
seminar okej, ispitivanje ugodno, ne davi previše, blagonaklona je i simpatična
4
evo ja nisam bila seminarist i nisam dobila puno bodova na pismenom, ali profa je prema meni bila odlična, ispitivanje ugodno i ležerno kao neki razgovor par osnovnih pitanja
rijetko ruši ljude, stvarno super!
jedan od boljih seminara .. dijelom zbog atmosfere, a dijelom jer mi je prof milas uvijek bila baš zgodna zenska:) ima sarmantan osmijeh i kul bas-me-briga stav.. ma zakon mi je.. zavidim legendi klaricu.. ciao
jedan od boljih seminara .. dijelom zbog atmosfere, a dijelom jer mi je prof milas uvijek bila baš zgodna zenska:) ima sarmantan osmijeh i kul bas-me-briga stav.. ma zakon mi je.. zavidim legendi klaricu.. ciao
hahaha, mene je malo podsjećala na carlu del ponte, ali ajde simpatična je skorz i meni je dobra hehehhe :smt023
michael clayton
17-04-2009, 13:53
seminar okej, ispitivanje ugodno, ne davi previše, blagonaklona je i simpatična
4
Potpisujem.
little_snowflake
17-04-2009, 18:37
čista petica, odlična, predobra!!!
thekiller
21-04-2009, 23:40
Uz Šimonivića najbolja profesorica na faksu pogotovo ako ste njen seminarist onda gotovo da ne možete pasti ispit. Čista petica! :smt006
meni je ostala u vrlo dobrom sjećanju. prema seminaristima dosta blaga, seminar jako koristan jer se većinom rješavaju pitanja s ispitnih rokova. u trećem semestru jedan od boljih izbora za seminar.ne kužim zasto ima tako loš prosjek.zaslužuje bar ocjenu više.
ne znam zaista zašta ima tako nizak prosjek... jednom sam se susrela s njom (nakon gubitka kolokvija na ispitivanju) i bila jako ugodna i draga....normalna pitanja je postavljala, iz svakodnevnog života, pomaže ako zapneš.... izgleda da ju ljudi ili vole ili mrze
Stvarno super usmeni, nasmijana, ugodna, zaslužuje peticu od mene... ne znam zašto ima tako nizak prosjek :wink:
Petica :smartass:
mali_vrag
19-08-2009, 21:46
Stvarno super usmeni, nasmijana, ugodna, zaslužuje peticu od mene... ne znam zašto ima tako nizak prosjek :wink:
Petica :smartass:slazem se.cista petica :thumbup:
Starfish
16-09-2009, 17:55
I ona definitivno ulazi u mojih top 5 nastavnika na faksu!
Seminar iznimno koristan, zbilja zna prokuziti koji je dio gradiva studentima tezak, a onda ga kristalno jasno i efikasno objasniti. Obiteljsko danas znam bolje nego sto znam neke pozitivnopravne predmete koje sam polagala puno kasnije.
Usprkos ovome gore - easy going, neopterecena potrebom da bude stroga, ozbiljna i da demonstrira silu nad studentima (sto je mladim nastavnicima cesto omiljena dokolica).
I uzasno duhovita, cesto i na svoj racun.
"Mmmm da, mislim da nisam donjela popis seminarista, pa vas ne mogu prozvat. *kopa po torbi* Al vazno da imam raspored tjedna mađarskog filma u tuškancu..." :rotfl:
ne znam zaš joj je prosijek smao 2,77 ... od mene čista petica, ženska je super!!!!!!!!! :)
Nema prosjek 2,7 vec 3,7..komp ne zna racunati...Predobra je..:wink:
To joj je proslogodisnji prosjek. Svake akadem.god. se prosjeci azuriraju.
Cheeky_Lying_Git
11-11-2009, 18:35
Izuzetno dobra profesorica. Seminar je daleko najbolji koji sam dosad imao, zanimljiv, a još i izuzetno koristan (jer uz to što objasni cijelo gradivo, napomene uvijek koja su često pitanja u ispitima i gdje se studenti najviše bune i gube bodove).
Jako opuštena osoba s dobrim smislom za humor, kojoj nije nikad teško odgovoriti na, tko zna kakvo, pitanje.
Usmeni je bio jako dobar, opušten. Navodi vas na odgovor, a ako ne znate, nema problema, niš' se ne naljuti nego postavi zamjensko pitanje. Možda je malo preblaga u ocjenjivanju, al' eto većina to ne bi stavila kao minus. :smile:
I vidi se da joj je stalo do studenata, našali se s njima, objasni, daje savjete i poželi sreću na budućim ispitima. <3
najbolji seminar do sad, jako dobra profesorica, ma nekako naj ok katedra do sad (kuc kuc u drvo)..traze ali i daju puno...ma 5
Barroom Hero
04-02-2010, 14:19
Mislim ful je korektna i blagonaklona, ali ako vam je to najbolji seminar koji ste do sad imali moram se zapitat kako su vam izgledala prva dva...
Cilj seminara je postići raspravu, dijalog i razrada gradiva. Naš seminar je izgledao kao predavanje više manje, "tko zna nabrojati to i to" pa se nitko nece javit i na kraju se netko ipak javi i nabroji to iz knjige. "evo vam ova pitanja pa odgovorite na njih u 10 minuta pomocu knjige i onda si međusobno kontrolirajte".
Za razliku od vas, ja sam na prošla 2 seminara imao priliku sudjelovati u vrlo zanimljivim raspravama u koju su bili ukljuceni svi seminaristi, a ne da se javlja jedan ili nijedan, što je krivnja i profesorice jer ne postavlja odgovarajuca pitanja. A naravno da je na ovom faksu ta nezainteresiranost i đubretarstvo studenata koji samo jedva docekaju kraj radnog dana jer im se ionako ne da studirati pravo nego to cine radi roditelja/novca/neodlucnosti ljigav problem.
sve pohvale, pristupačna, nasmijana, ne cjepidlači na usmenom i ne zadržava se na onom što ne znaš. gleda pismeni. ma zakon, čista petica, jako ugodan usmeni;)
ovo je nešto krivo s prosjekom, žena zaslužuje puno više, a i ima najviše petica :/
aksiominka
02-06-2010, 20:53
Objektivna, korektna, nasmijana, ugodna atmosfera na usmenom! Cista petica!
evo, položila dns kod milasice! iz prve, 15 bodova, 2 pitanjca i trojčica u indexu!!! i kako sad ne zapičit joj petaka?haha:rotfl:
sam opušteno kod nje, žena je super:mhm:
*barbie*
12-07-2010, 11:59
najbolja profesorica do sada,čista petica!
petruška
26-07-2010, 14:37
moram priznati da sam mislila sve najbolje o njoj za vrijeme seminara i predavanja, no na usmenom mi je ostavila užasan dojam. naime, kao seminaristica i to s vrlo visokom ocjenom pretpostavila sam da me neće pitati lagano, već dosta toga, tako da sam detaljno prošla cijelu knjigu za usmeni. a kad ono-jedno pitanje! ja se malo zbunila nešto u vezi szss te se pokušala ispraviti, a ona kaže, kolegice to je loš odgovor, to vam je dva, hoćete to ili da vas rušim? mislim nakon svega trebala sam reći da me ruši jer 2 nije nikakav pokazatelj mog pravog znanja iz obiteljskog prava!! postaviti samo jedno pitanje nekome na usmenom, ma užasnuta sam nakon svega!
Kompletan ispit kod prof. Milas je idealan primjer kakav bi svaki ispit (pismeni i usmeni) na ovom faksu trebao izgledati.
Pimeni ocjenjuje objektivno, ne samo striktno ono što je bilo traženo u samom pitanju, nego pokuša iz odgovora isčitati da li je taj dio shvaćen ili ne - znači, ako se odgovor i ne napiše točnom onim riječima, redosljedom i stilom koji piše u knjizi, ali je ipak točan, za to se dobe bodovi.
što se usmenog tiće - samo pohvale. dobio sam točno toliko koliko sam i zaslužio - 3. ove bitne dijelove koje se odnose na majčinstvo, očisnstvo, brak, posvojenje, skrbništvo, znao sam super, ali ono što nisam znao, a nisam niti znao na pismenom je bilo ono vezano uz konvencije, međunarodne odredbe i sl.
atmnosfera pre ugodna, ko na kavi, često pita što mi mislimo o nečem, kako bi možda moglo pisati u zakonu i onda to sve voli prokomentirati. za 2 izvlači iz čovjeka, samo da nekako potvrdi tu ocjenu, za više se treba znati...
u glavnom, jako, jako simpatična osoba, preporučam za ispit :))
Cape Town
23-10-2010, 15:04
kako joj je tako nizak prosjek, kad svi većinom imaju jako dobro mišljenje o njoj?Nije mi jasno.
sve pohvale profesorici Milas, nisam do sad vidjela tako ljudski pristup studentu kao do usmenog kod nje.
sa svakim je porazgovarala o tome koliko ispita još ima, kako mu ide, jel zadovoljan i sl.
a što se tiče samog usmenog ispitivanja pokazala je da ne traži nikakvo bubanje već samo razumijevanje i povezivanje.
starislav
25-02-2011, 11:12
najbolji ispitivač iz obiteljskog sa smislenim potpitanjima izvukla je iz mnogih prolaz na usmenom
smart girl
25-02-2011, 11:45
Ona ne bi trebala imati prosjek ispod 4.5. Mislim da se na prste mogu nabrojat osobe koje je ona rušila ::E:.
ne zaslužuje ništa drugo osim 5.
divna! <3
Izvrstan (6) :worship:
Sve ostalo je suvišno za govorit.
nefertari
30-05-2011, 15:39
Najbolja!!! ... 10+
Meni je ovo najbolji usmeni do sada
pismeni solidno ocijenjen, na usmenome još povišena ocjena, ugodno, profesionalno, pitanja iz knjige, pita jel vam nešto nije jasno, jel biste vi nešto drugačije riješili i to je to... brzo, učinkovito i pravedno... svakako preporučujem
ne bi je ocjenila jer nisam imala susreta s njom osim pismeni-usmeni, a kako je to mnogima najvažnije ...
izrazito draga, (pre)pravedna, komunikativna. 5+++ :D
Anwaltin
27-01-2012, 16:43
Dosad najbolja i najugodnija profesorica s kojom sam se susrela i najugodniji usmeni dosad! Sve pohvale!
*tearsinheaven
27-01-2012, 17:00
Profa je svijetla točka pfzg-a :D
Preporučam je za voditeljicu seminara, nećete požalit :)
Iznimno korektno i blago ispravlja kolokvije, na usmenom je smirena, fleksibilna i draga, bez problema podiže ocjenu :mrgreen: Ne traži štreberaj već povezivanje gradiva i vaš stav o određenoj temi.
Seminar je bio zanimljiv i nenaporan, prava petica! :neko:
shootingstar
27-01-2012, 17:09
Profa je svijetla točka pfzg-a :D
Preporučam je za voditeljicu seminara, nećete požalit :)
Iznimno korektno i blago ispravlja kolokvije, na usmenom je smirena i simpa, bez problema podiže ocjenu :mrgreen: Seminar je bio zanimljiv i nenaporan, prava petica! :neko:
U potpunosti se slažem s kolegicom! Atmosfera na usmenom je totalno opuštena, a profesorica jako simpatična i ugodna :) Svakako je odaberite za voditeljicu seminara ako imate tu mogućnost. I savjet za sve buduće seminariste: za kolokvije si pogledajte pitanja s rokova od prošlih godina, jer su nama ove godine na kolokvijima bila ta identična pitanja :mhm:
Odličan seminar, odlična katedra, odlična ocjena :thumbup:
Slažem se s kolegicama.
Žena je odlična! Ako vas uhvati trema ili zablokirate, pričat će sve i svašta samo da dođete k sebi.
Ispitivanje više izgleda kao razgovor nego kao ispit. Voli vas pitati mišljenje o nekim dijelovima gradiva. :D
I jako cijeni aktivnost na seminaru i pisanje seminarskog rada, tako da toplo preporučam da tu i tamo nešto kažete na seminaru. :D
divna je, trudi se pitati ono što znate, a ne ono što ne znate