PDA

View Full Version : Prof. dr. sc. Robert Podolnjak (prosjek 3,56)

Pravokutnići
12-12-2006, 13:13
Možete izabrati samo jednu ocjenu i njome ocjenjujete sve: kvalitetu predavanja i seminara, objektivnost pri ocjenjivanju, točnost dolaska na predavanja, seminare i konzultacije,odnos prema studentima (na ispitu, predavanjima, seminarima i konzultacijama), nastup i pripremljenost.

Sve to možete i komentirati (podsjećamo da se suzdržite od tračeva, uvredljivih epiteta i komentara jer ćemo takve brisati čim ih uočimo).

Glasati mogu svi registrirani korisnici i to za svakog predavač samo jednom tijekom akademske godine. Na kraju godine, dobivena prosječna ocjena ide u arhivu i anketa kreće ispočetka.

Zabranjeno je glasati 2 puta, kao što je zabranjeno i ponovno se registrirati pod drugim nickom da bi se opet glasalo. Onim korisnicima koji to budu radili zatvorit ćemo sve accounte i zabraniti pristup forumu.

Ako umjesto palatala vidite neke čudne znakove, u svom profilu promijenite jezik na hrvatski. Ako s time, glasanjem ili bilo čim tehničke prirode imate problema pošaljite privatnu poruku nekome od nas.

Uredništvo

A sad - ocijeni! :smt080

veteran
14-12-2006, 18:52
Bio samo na usmenom i bio je odlican...ne pita pizdarije i ne cjepidlaci...jedino mu se tu i tamo omakne da ne pita iz knjige nego iz opce kulture...sto je mozda i plus

NSR
18-12-2006, 20:44
Ja sam njegov seminarist i jako me ugodno iznenadio, za svaki seminar se potrudi kopirat nam materijale, bavimo se zanimljivim i aktualnim stvarima. Ovo mi je dosad najugodniji, najzanimljiviji i najpouèniji seminar!

Daysleeper
21-12-2006, 23:04
Bio samo na usmenom i bio je odlican...ne pita pizdarije i ne cjepidlaci...jedino mu se tu i tamo omakne da ne pita iz knjige nego iz opce kulture...sto je mozda i plus

sve isto. jedan od ugodnijih usmenih :smt023

23-12-2006, 21:11
Sve super! Ugodan ispitivaè, ťto mi je jako vaŞno na ispitu.

engel
23-12-2006, 23:17
ko je ovo?nikad cula....

veteran
25-12-2006, 00:40
ko je ovo?nikad cula....

Ustavno...

radzid
07-01-2007, 21:23
Ma OK, tolerantan, trudi se kopirat nam relevantno, ne ponaÅ¡a se prema nama ko da smo totalni idioti, ispriča nam neke zanimljive cake...Makar mislim da smo vrlo malo toga obradili, ne osjećam se puno pametnije nakon ovih seminara kao kod Kregija i Jaramazice.

morenita
29-05-2007, 19:14
na ispitu te zbuni s masom pitanja na koja odgovor ne mozes naci u knjizi ali ti pomaze poditanjima!
zanimljiv tip i ispit!
:)

*SUPERMAN*
31-05-2007, 00:44
Èudan...

crazyralf
25-06-2007, 18:32
odjedno uskrsnuo na usmenom...uglavnom solidan-neka trojka

legionar
23-01-2008, 21:53
Znam da se ne mogu birat profesori, ali definitivno preporuke. Seminar je bio odlièan, za svaki seminar nam je uploadao èlanke na net, obraðivali smo aktualne teme. Smirena i korektna osoba. Iako je ponekad imao dugaèke monologe, veÌinom mi ga je bilo zanimljivo sluťat. Sve u svemu 5. Joť ako je desno krilo u svojoj stranci, dam mu 6 :-D

mariaa
30-01-2008, 23:40
Ja sam na upisu seminara, na preporuku demosa, napisala na papiric da zelim seminar kod asistenta Gardaševića i nije mi se to ispunilo. Na sreću.

U trenucima kad smo na ovom faxu svjedoci i zrtve brojnih nepravdi (i od same katedre Ustavnog prava), dogodi se profesor Podolnjak. Stručan je predavač, spreman je na odgovaranje na pitanja studenata, teme na seminarima je prilagodio aktualnim dogadanjima, što nam je olaksalo shvacanje i ucenje materije za kolokvije i ispite, sto pokazuju i ocjene. Na predavanja je uvijek dolazio spreman, a dao je i nama istu mogućnost jer je sadržaje na vrijeme stavljao na internet. Priliku za uljucivanje u razgovor je dao uvijek i svima. Na seminar nikad nije kasnio, što je ovdje ogroman plus. Jako je ugodan i pristupačan, na mailove i razna pitanja odgovara brzo. Od mene ima jednu veliku peticu.

Osobito mi se svidjelo kod njega što ne "tjera po svome" što god mi mislili o tome. U više navrata nam je dao priliku da se izjasnimo o pozitivnim i negativnim stranama seminara, što mi želimo, što nam se sviđa, a što ne, s ciljem da poboljša seminar nama, i budućim studentima. Nikada nam nije htio bespotrebno komplicirati, ionako nimalo jednostavno studiranje, a to kod njega cijenim najviše. Sa svakim problemom mu se može obratiti, a on ima sposobnost to i shvatit i ići nam na ruku koliko može. Nekad i ne može, ali to je sad neka druga tema. Ionako je bitna namjera.

Kod mene je zaradio veliki plus i čuvam ga do kraja studiranja.

Maxxx
20-02-2008, 10:38
Stvarno ugodan ispitivač, ima mnogo strpljenja i pomaže kad vidi da negdje šteka. Uistinu preporučujem!

juicy
10-04-2008, 16:07
sve pohvale...jedan od najboljih profesora s kojim sam se do sada susrela...svaka cast :smt038 :smt041 :wav:

Đ!
10-04-2008, 19:30
Neka trojka, kaj ja znam. Ispit mi je bio relativno ugodan, svidjelo mi se to što sam bio sam u kabinetu(ne volem baš publiku :-D ) ali sam imao osjećaj da on jedva čeka da nas se rješi. Iako je bio korektan i pitao me relativno lagano, nekak nisam baš oduševljen. Bio sam unutra max 2 minute. Mislim, hej, ispit manje ali opet me mogao ne pitat kad je već tak prošlo. Daj 3 i bok. :lol: Imao sam toliko iz pismenog i na kraju toliko i dobio. Slično ko kod Petraka, nisam imao osjećaj da je moguće odgovarat za više. Sve u svemu, solidan. Al opet, 3. :-D

Malecka
28-02-2009, 20:01

Neka trojka, kaj ja znam. Ispit mi je bio relativno ugodan, svidjelo mi se to što sam bio sam u kabinetu(ne volem baš publiku :-D ) ali sam imao osjećaj da on jedva čeka da nas se rješi. Iako je bio korektan i pitao me relativno lagano, nekak nisam baš oduševljen. Bio sam unutra max 2 minute. Mislim, hej, ispit manje ali opet me mogao ne pitat kad je već tak prošlo. Daj 3 i bok. :lol: Imao sam toliko iz pismenog i na kraju toliko i dobio. Slično ko kod Petraka, nisam imao osjećaj da je moguće odgovarat za više. Sve u svemu, solidan. Al opet, 3. :-D

Potpuno isti dojam i kod mene, vidjela sam ga samo na usmenom na kojem je bio relativno ok, ali mozda mu je mala zamjerka sto nitko u mojoj grupi nije podigao ocjenu sa pismenog/kolokvija. Meni nije smetalo sto pita neka aktualnija politicka pitanja kojih nema u knjizi.

TIGER_89
01-03-2009, 19:04
Pismeni ocjenjuje vrlo strogo (doduše svi oni), puno na njemu ruši, a jako teško se može dobiti više od onog na pismenom, ali vrlo lako može manje. Ali čovjek je prekorektan i preugodan i jako mi se sviđa što traži stvari iz opće kulture i povezivanje s realnošću, a ne samo štrebanje i učenje napamet, a zatim puko reproduciranje (ko što Dragičević prakticira). Zato 5. :D

bubašpara
18-10-2009, 23:04
bila sam kod njega na usmenom.. fenomenalan!! postavi ti pitanje i pusti te da pričaš, nema onog da ti ubacuje neka suluda podpitanja pa te voza kroz knjigu sad vamo sad tamo.. ako nešto fulaš lagano te ispravi i pusti te da pričaš dalje!!
pravo osvježenje nakon usmenog kod smerdela!!

ocjena 5!!

winnie
16-01-2010, 17:38
simatičan, korektan...jedan od ugodnijih ispitivača!

Lexie
15-04-2010, 18:23
Ocjenjivanje pismenog- Subjektivni dojam, bez bodovanja, bez posebnih kriterija...sve u svemu..SVE ovisi o njegovom subjektivnom dojmu! A prakticira strogoću! Sam je rekao da ukoliko ste dobili 2 na ispitu, pozvao vas je na usmeni iz čistog razloga jer ste mu između 1 i 2, pa da on ipak to provjeri. Jel....
Usmeni...ljudi, nemojte se zavaravati da nije potrebno znati članke..potrebno je znati pjevati, recitirati članke, snalaženje u Ustavu na najjače, uspoređivati i sl.! Danas je pitao isključivo po Ustavu RH, ne znas prvo pitanje, pozdravi se sa žigićem u indexu!
Štrebetanje. Ono o povezivanju nisam imala prilike doživjeti, a vec sam ga susrela 2 puta. I nikad više, hvala Bogu!
Ak ste seminaristi..moj dobronamjerni savjet je... UČITE ZA KOLOKVIJE, nisu preteški, a to vam je 90% ocjene na usmenom!! Definitivno se isplati! I obavezno čitajte i proučavajte Ustav, stvarno nije zamorno, a lakše ce vam sve sjesti, mislim, bar je meni puno pomoglo!
I da, voli lijepo formirane rečenice, po sistemu "reproduciranje knjige", izbjegavajte odgovore "ovo bi mogla svojim riječima!"

Jest da djeluje smireno, ali u oba 2 puta sam doživjela da je dok sam čekala usmeni raspoloženje promjenio XY puta, a i ljudi su masovno padali zbog tog.
I zna često kasniti i premjestati usmene za par sati, pa sad se snađite.. :mad2:

Napominjem, ovo je samo moje iskustvo i subjektivno mišljenje kako sam profesora doživjela.

Sretno...i Robi...daj malo popusti..ljudima trebaju žigići!!!!
:smartass:

_k_i_k_a__
17-02-2011, 18:41
Dugo zapravo nikad nisam imala ugodniji usmeni ispit :)
Smirena osoba, uvodi te u temu, razgovara o njoj, doslovno nemas dojam da odgovaras za ocijenu.
Pita konkretna pitanja i pita skoro sva iz naseg ustava. Doista je rijetkost da pita razlicite vrste ustava drugih drzava.
Pita ono sto osoba ne zna u testu jer ispred sebe ima test i na temelju toga pita ono sto nisi najbolje znao.
Vrlo ugodan i jako jako puno pomaze.
Ljudi se dugo zadrzavaju kod njega, ali ne iz razloga sto pita puno, nego bar iz moga iskustva i promatranja - zato sto on puno prica o temi
Odgovarala sam svojim rijecima i zapravo on vise ide na logicko zakljucivanje.
Voli jako puno pitati stvari opce kulture profila - Clinton, aktualne teme (Egipat, Sudan) itd.
Osobe koje imaju 2 - pita ih dosta i pita ih teze stvari, u principu sto je ocijena veca pita lakse.
Kasni na ispite, dugo se ceka, ali vrijedi cekanja jer nije neugodan sugovornik :)

BarbieBrunette
17-02-2011, 22:44
Slažem se s prethodnim postom. Nije strog, ove kaj imaju 2 pita teže nego ove kaj za 5 odgovaraju. Pita aktualne stvari, to je mene koštalo ocjene, al dobro, bitno da sam položila :) Ne pita one filozofske dijelove niti baš druge države.

kvazi
18-02-2011, 09:41
pri ispravljanju kolokvija nema pravila, znaci, procita sve pa kako mu se svidi. u pravilu s nekakvim normalnim odgovaranjem do 5 recenica to bi trebalo bit dovoljno.
seminari su bili zanimljivi, uvijek je bila nekakava aktualna tema ili je jednostavno nadopunjavao knjigu u onim djelovima gdje je knjiga zastarijela. na usmenom je korektan, postavi pitanje, prije toga te uvede u pitanje, malo prica, ukoliko vidi da imas tremu i sl. nije strog, ne treba biflat članke, traži razumjevanje i traži povezivanje hrvatskog pravnog sustava s ostalima spomenutim u knjizi, tipa s francuskim, njemackim i sl. :)

jedina zamjerka je sto kasni na seminare i ne drzi se zadanih granica trajanja istog. od mogucih 10 dolazaka na seminar ili koliko smo ih vec imali, bio je točan mozda jedan put.