PDA

View Full Version : Nasilje u školama

Vuk SaMOtNjaK
19-12-2006, 02:24
ne sjeæam se da je postojao neki topic vezan za to... ako je, marš u kantu !

ovaj topic otvaram potaknut filmiæem koji sam skinuo... mislim, prestrašno...
pogledajte -->

http://www.budalizacija.hr/download/skola.wmv

ok, možda mi je u poèetku bio smiješan, al s vremenom mi se poèeo gaditi...
jer... ipak ima istine u tome da su djeca najveæa èudovišta...

stalno se govori o bullyingu i nasilju o školama... mislim da je svaki od nas bar jednom bio izložen nekoj vrsti nasilja... ne znaš kaj je gore, psihièko ili fizièko... a tek to dvoje zajedno :roll:

veteran
19-12-2006, 10:31
Idiotski klinci...a i profesor je kriv kaj se ne zna postaviti...

Ustvari je cijelo skolstvo u kurcu ali nikog nije briga...ove majmune treba disciplinirati...

Ja sam imao taj peh da sam bio najnizi u razredu cijelu osnovnu...katastrofa...nije bilo dana da nisam batina dobio...

konzerva
19-12-2006, 11:06
mi smo otpoèetka izloŞeni nasilju i na neki naèin programirani za nasilje. od lanca probijanca u 1. osnovne, granièara itd. nema u tome niťta loťe.
i kad neki idiot ťora zakrŞljalog limaèa, njega bi trebalo nasilno urazumit!
a ovakvi filmiĂŚi su samo posljedica ĹĄto je ovoj bagri nedostajalo nasilja u kuĂŚnom odgoju, da ih je nalemal stari par puta poĹĄteno i nametnuo im neku disciplinu nebi tako...
Ĺželim reĂŚi: NASILJE JE ODGOVOR!

suz
19-12-2006, 11:27
da, u trećem osnovne kada su me tri dečka zatvorila u učionicu i počela skidat i malteretirat.ja se počela derat nikog nije bilo i na kraju je neko otvorio vrata pa sam pobegla. :roll:
to mi se baÅ¡ urezalo u pamćenje.

Romana
19-12-2006, 11:29
Nisam bila izlozena nikakvom nasilju, a bome nit znam za nekog da je bio maltretiran iako vjerujem da tog ima, cini mi se sve vise.

Ovaj filmic je, ne znam, meni bezveze.
Covjek se nije postavio i naravno da ce mu klinci onda skakat po glavi bilo figurativno, bilo prakticki doslovno ko ovdje. To je ono kaj klinci u pubertetu rade - igrice moci i nadmudrivanja.

Aris€
19-12-2006, 11:41
ne
al smo zajebavali klince

walter
19-12-2006, 11:45
ja sam prilièno èesto imala priliku biti glavni akter djeèjeg nasilja. kao meta.
nisam bila neťto naroèito lijepo dijete ( but i'm foxy now :-D ) mama me ťiťala na jeŞeka ( who would do that to their child :cry: ) i joť bila ťtreberica.
tak da kad god je trebalo mene su mlatili. al onak poĹĄteno.
par primjera.
cure se ťale sa deèkima, ťta god one kaŞu oni se smiju. ja progovorim, jedan deèko iz razreda uzme mi glavu i nabije u koljeno. krv.
ja stojim pokraj jednog stupa, doðe tip i kaŞe mi makni se. ja se neÌu maknut uzme loptu i napuca mi je u glavu.osim udraca lopte frontalno imala sam udarac u glavu i u stup.
uglavnom sve ťto su ostlae cure radile ťalile se ja nisam smjela jel bi batina pokupila. ťamarèina, bacanje na pod i udaranje... fun days.
genijalno mi je ĹĄta sam ajde kao proljepĹĄala se pa sad kad hodam po kvartu dovikuju suseda kad ĂŚemo na kavu.
ma nabije vas suseda na k.... pizde proklete

merić
19-12-2006, 11:50
...

grozno...
a mislila sam da je meni bilo straĹĄno... :?

Aris€
19-12-2006, 11:50
ja sam prilièno èesto imala priliku biti glavni akter djeèjeg nasilja. kao meta.
nisam bila neťto naroèito lijepo dijete ( but i'm foxy now :-D ) mama me ťiťala na jeŞeka ( who would do that to their child :cry: ) i joť bila ťtreberica.
tak da kad god je trebalo mene su mlatili. al onak poĹĄteno.
par primjera.
cure se ťale sa deèkima, ťta god one kaŞu oni se smiju. ja progovorim, jedan deèko iz razreda uzme mi glavu i nabije u koljeno. krv.
ja stojim pokraj jednog stupa, doðe tip i kaŞe mi makni se. ja se neÌu maknut uzme loptu i napuca mi je u glavu.osim udraca lopte frontalno imala sam udarac u glavu i u stup.
uglavnom sve ťto su ostlae cure radile ťalile se ja nisam smjela jel bi batina pokupila. ťamarèina, bacanje na pod i udaranje... fun days.
genijalno mi je ĹĄta sam ajde kao proljepĹĄala se pa sad kad hodam po kvartu dovikuju suseda kad ĂŚemo na kavu.
ma nabije vas suseda na k.... pizde proklete

hahahahahaha
a bed :-D

Aris€
19-12-2006, 11:53
ironicno je to kaj su za veèinu zajebavanja tog u ťkoli krivi roditelji
mislim, po meni nema niť loťe ak neko nekog ťiťa na jeŞeka, al klinci to shvacaju vjerojatno ko joť jednog deèka kojeg mogu zajebavat a da je slabiji od njih
onda imam i primjera kad roditelji mom frendu nisu dali da gleda dosjee x ili predatora jer bi on to sanjo poslije(8. razred) i to samo zato kaj su ga pazili i mazili ko suho zlato...i opet su ga zajebavali
onda lika koji nije volio jest to i to, jer mu starci doma to nisu dali, pa su ga opet zajebavali...
strange

Figo9
19-12-2006, 11:56
Hvala Bogu nisam bio izloĹžen nasilju...ali siguran sam da je to bilo samo zato ĹĄto imam starijeg brata :oops:
BaĹĄ me zanima dali je Murphy bio izloĹžen nasilju .................................................. ....NOT :lol:
btw. kladim se da je Aris€ jedan od ovih dvoje što su bili glavni nasilnici :badgrin:

walter
19-12-2006, 11:56
nije to niĹĄ. ovo je samo par primjera. al sam redovito dobivala batina i to stvarno brutalno.
koliko puta sam znala dobit ĹĄakom u trbuh pa ona osjeĂŚaj ko da ti je netko izbio sva zrak iz tijela.
jebem im majku kad se samo sjetim kaj su mi radili.
jednom je stara bila popizdila jel me jedan mali bacio s bicikla dok sam se vozila i razbila ruke i bradu, da mu nije mama doĹĄla brijem da bi mali na hitnoj zavrĹĄio.
nevjerojatno koliko djeca mogu biti okrutna.

Aris€
19-12-2006, 11:59
nije to niĹĄ. ovo je samo par primjera. al sam redovito dobivala batina i to stvarno brutalno.
koliko puta sam znala dobit ĹĄakom u trbuh pa ona osjeĂŚaj ko da ti je netko izbio sva zrak iz tijela.
jednom je stara bila popizdila jel me jedan mali bacio s bicikla dok sam se vozila i razbila ruke i bradu, da mu nije mama doĹĄla brijem da bi mali na hitnoj zavrĹĄio.

pa no...percipirali te ko deèka koji je dosta slabiji od njih
kaj klinac zna da ce ti poslije narast sise i da ce te stara prestat ĹĄiĹĄat

Tighelia
19-12-2006, 12:10
-cut-
Ajme, uŞas... Skoro sam se rasplakala kad sam ovo proèitala. :cry:
Mene su u osnovnjaku zajebavali jer sam uvijek bila najniŞa i sitna, ali me nikad nitko nije fizièki maltretirao, sreÌom. VeÌe traume vuèem iz srednje kad sam u razred morala iÌi s dvoliènim i zlim gadurama koje su smatrale da su centar svijeta i da je tako cool omalovaŞavati druge ljude (koji su, zamisli èuda, razlièitiji od njih). Uh, nikad se ne bih voljela vratiti u taj period.

Insomniac
19-12-2006, 12:14
Dok sam bio osnovna skola,isao sam u skolu u jedan od tada gorih kvartova u splitu.Znalo je biti sranja,ali bi to uvik rijesili na staromodan naèin. Potukli bi se :D

bob rock
19-12-2006, 12:26
srećom po mene, imali smo dovoljno čudaka u razredu koji su sami po sebi bili dobar temelj za maltretiranje, tak da srećom nisam bio naročito zanimljiva meta.

red_orange
19-12-2006, 13:15
moj mlaði brat je od 5 razreda pa do nedavno (sad je 8.)bio Şrtva nasilja..sigurno se ne da usporediti s prethodnim primjerima ali ipak... verbalno je maltretiran redovito ali to se nekako dalo pretrpjeti iako bi èesto kad bi doťao iz ťkole plakao, a i ja skupa s njim jer mi je bilo teťko gledati ga.komentair su uglavnom bili tipa joj gle ťpekeca i ťunkicu, kak je debeli-fora je u tome ťto uopÌe nije ni ťpekec ni ťunkica i svi koji su ga gnjavili su 10 kila deblji od njega.govorila sam mu da im se suprostavi, da ode ravnatelju ali nije htio jer se bojao da ga nakon toga ne bi pretukli. je li u pitanju neka ljubomora zbog odliènog uspjeha i lijepog izgleda ili kompletnog uspjeha ne znam.ali pretpostavljam da jest.potom je uslijedilo fizièko nasilje naizgled bezazleno.kad bi pao snijeg njegovi kolege bi pravili one ledene grude i ťopali ga, jednom je mogao i oslijepiti od udarca.roditelji su odluèili intervenirati razgovorom s njihovim roditeljima meðutim opomena nije dugo potrajala.ťto je najgore roditelji uvijek misle da njihova divna i uzorna djeèica ne rade sranja.nedavno su ga toliko udarali (tzv. paralize) da su mu cijele ruke bile u masnicama.moji su podivljali, otiťli k ravnatelju i zaprijetili policijom.sad ga viťe ne gnjave i puŞu za njim da im oprosti.bratu zamjeram jedino ťto se ponekad ne zna izboriti za sebe i odgovoriti na sva ta sranja prijetnjom ili neèim drugim.i za kraj bi rekla: vjerujem da djeca danas prenose jedni na druge ono ťto proŞivljavaju unutar svoja 4 zida ili na taj naèin oslobaðaju svoje frustracije zbog osobnog neuspjeha.

Just a little bit
19-12-2006, 13:20
meni su osnovna i srednja bile prejebeno razdoblje u zivotu, i ne sjecam se uopce da je itko ikoga maltretirao....doduse bile su one tuènjave na kjima se skupi cijela skola, ali to je bilo voljno sudjelovanje, a ne bullying
:-)

malimrav85
19-12-2006, 13:41
Prvo, tko je da skupimo kaznenu ekspediciju i odemo do Bjelovara naĂŚ ovu ekipu sa filmiĂŚa pa da vidimo tko je bully?

Drugo, ove prièe su straťne. Ja sam mislio da je kod nas bilo nasilja jer su nas stariji deèki tjerali sa ťkolskog kad su doťli na nogomet i zato jer smo morali branit kad im je falio golman. Ovo je fakat koma. Mislim, imali smo i mi u razredu u osnovnoj 2-3 lika koja smo svi zajebavali, koji su dobivali èvegere i tome slièno ali nije bilo bať nekih tako velikih sranja, bilo je èak tolko mirno da je moŞda 1 ili 2 puta netko od roditelja u svih 8 godina dolazi o ťkolu zbog takvog nekog razloga.

SlaŞem se sa time da su u svemu tome najveÌi problem roditelji i njihova percepcija o vlastitoj djeci. Kad sam ja bio mali ako bi se dogodilo neko sranje starci bi prvo mene optuŞili i uvijek sam ja bio kriv za sve. Nije poťteno ali je jako dobro odgojno jer ti ne pada bať èesto na pamet radit sranja ili ulazit u javne sukobe.
Gledam svog neĂŚaka. Nije mali loĹĄ ovak ali je "Ĺživ" ĹĄta bi se reklo. A moja buraz i ĹĄogorica stalno ma on je pametan,ma on nije niĹĄta kriv,ma on je smijeĹĄan ma on ovo ma on ono i tako stalno. Mislim da je samo pitanje vremena kad ĂŚe s njim imat viĹĄe problema i onda ĂŚe se svi pitat pa kak to. A ja stalno govorim...
Ok, kad su nam radili tramvaj u Preèkom uzeli smo traku za izolaciju traènica, neťto ko selotejp samo Şilavije i deblje i svezali lika iz razreda u wc-u da nemre van. Ali je to bila zajebancija i on se èak smijao cijelo vrijeme.

Just a little bit
19-12-2006, 13:44
Prvo, tko je da skupimo kaznenu ekspediciju i odemo do Bjelovara naĂŚ ovu ekipu sa filmiĂŚa pa da vidimo tko je bully?

dovoljno je otic od FER-a i potrazit ih - tak pise na indexu

malimrav85
19-12-2006, 13:49
Ooooooooooooo pa odlièno. Ja sam za...

funkymonoloko
19-12-2006, 13:57
ja sam se volio èak tuè ali samo onda kada je mene netko htio
jer to je bilo meni vau baĹĄ fino
Èudno
da 53% je dobilo po p to kada su sjedili ili kada su zajebavali pa tek onda dobili po piè????????? :?

Galijun
19-12-2006, 14:06
Od 1.-4. osnovne sam bio dost izlozen verbalnom nasilju od strane nekolicine klinaca koji su se danas pokazali kao potpuni propaliteti, em su dolazili iz krajnje nesredjenih obitelji, ali nista jako strasno, igrao bi se s njima tak da su to bili vise izolirani incidenti.

5.-8. je bilo zapravo zlatno razdoblje jer nam je razred bio zaista slozan i rijetko su bile situacije kada bi se dogodilo neko sranje i iz toga bi redovito izmicao...

Srednja je bila specijalna prica, no to nije bilo zlostavljanje koliko sputavanje, jer, razred nam je bio dost sjeban po tom pitanju, tudje misljenje se skoro pa i nije postivalo sto me je malo odmaklo od zelje da govorim vlastito misljenje, srecom, faks je sve promjenio.

Ali da, opcenito mislim da su danasnji klinci presjebanog odgoja. Starci me nisu mlatili kad bi napravio pizdariju, ali bi starino histeriziranje kompenziralo batine pa se i danas suzdrzavam nekih (re)akcija :)

Insomniac
19-12-2006, 14:07

dovoljno je otic od FER-a i potrazit ih - tak pise na indexu

Ma to su lazne objede na racun Pferovaca :roll:

Gledam svog neĂŚaka. Nije mali loĹĄ ovak ali je "Ĺživ" ĹĄta bi se reklo. A moja buraz i ĹĄogorica stalno ma on je pametan,ma on nije niĹĄta kriv,ma on je smijeĹĄan ma on ovo ma on ono i tako stalno. Mislim da je samo pitanje vremena kad ĂŚe s njim imat viĹĄe problema i onda ĂŚe se svi pitat pa kak to. A ja stalno govorim...

BaĹĄ to...Nitko od nas nije bio svetac,ali smo znali sto ce nam se desiti ako prijedemo neka pravila. A danas klinci nemaju nikakvog straha . Sad cekam iducu konvenciju Eu-a u kojoj ce biti pod prijetnjom smrtne kazne zabranjeno fizicki kazniti svoje dijete kad napravi neku pizdariju.

Vuk SaMOtNjaK
19-12-2006, 14:29
očito ima istine kad govore da su nove generacije sve gore i gore... kad pročitam ovo od suz i waltera... užas... možda takve stvari nisu bile tako česte tada, ali takve stvari su danas postale normalne Å¡to je nevjerojatno...
sjetimo se onog slučaja vjeÅ¡anja onog dečka u Tesli za vjeÅ¡alicu...
mislim, otkud im te ideje ?! ideja i načina mučenja ne bi se posramili ni najveći kriminalci... idijoti
al kao Å¡to je netko rekao, roditelji tih najvećih govana brane ta ista govna bezrezervno ! jer naravno, njihovo dijete to ne bi nikada moglo ti napraviti...
dokaz kako je "nikada" vrlo relativna riječ... u takvom slučaju treba zaÅ¡amarat najprije roditelje...

u srednjoj nisam imao nekih problema ( makar mi je došlo da zašoram par debila :D ), ali sam u osnovnjaku ima bogatu "ultimate fight" karijeru...
bio sam na piku četvorice debila i to na verbalnoj osnovi Å¡to nije bilo baÅ¡ ugodno... tak da mi je puno puta prekipilo i bilo mi teÅ¡ko tak da sam se poÅ¡orao s čak 3 od 4 njih :smt027
s jednim od njih sam se tukao cijeli 6. razred, al ono doslovno...
najveća ironija je to Å¡to je baÅ¡ taj 4. bio "mozak" svega toga --> pizda mu materina gdje god da živi ( a živi u mom kvartu, 100 m dalje )

Tkach
19-12-2006, 14:33
Djeca su najpokvarenija i najzlobnija vrsta ljudi. Ja sam bio boy-genius u osnovnoj pa sam trpio dosta psihièkog maltretiranja, ali sam uvijek znao vratiti "Kaj je cvikerťajba?" "Kaj ti kretenu, jel ti stigla socijalna pomoÌ doma?" :-D
Fizièki me vrťnjaci bať i nisu maltretirali jer sam uvijek bio meðu viťima i volio papati, ali sam par puta zbog jezièine zamalo uletio u velika sranja s nekim starijim delikventima.

tomy81
19-12-2006, 14:50
mene nije nitko zajebaval ni u osnovnoj ni u srednjoj.
burkea jesu malo u osnovnoj. stalno mu je jedan kreten lepil žvake u kosu i meni je dopizdilo i malog sam ofarbal po cijeloj glavi sa autolakom.

i od onda mir i tisina

Posrnuli
19-12-2006, 15:16
Ja sam valjda bio jedini koji je u osnovnoj pustio dugu kosu(u mojoj generaciji),pa neko vrijeme nosio rajf(da to na neť liÌi...),ťto su me svi zajebavali,ali nema toga viťe, sad samo èekam priliku da mi netko digne tlak pa da ubijem boga u njemu :badgrin:

Posrnuli
19-12-2006, 15:24

Ja sam za 8)

*SUPERMAN*
19-12-2006, 15:34
Djeca znaju stvarno biti najgora cudovista...
Isao sam u dvije razlicite osnovne(1-4. u jednu i 5-8. u drugu) i u jednu gimnaziju. To su dakle tri razlicita razreda... I uvijek je bila barem jedna osoba koju se masovno zezalo,jedna koja je kao bila outkast.. kada se sada toga sjetim uzas... Mislim da krajem 1. razreda srednje se jedna cura odselila u drugu skolu,kao joj zapinjao grcki ali sigurno je jedan od razloga bio i kolektivno zadirkivanje od strane muskog roda. I ja sam bio medu njima... Stvarno smo bili glupa djeca... Mislis da si faca ako s ekipom zezas nekoga,a sada gledajuci u natrag bi bio faca onaj koji bi istupio i rekao nesto u stilu : ''Ej,koji vam je k.?! Prestanite malo..."

konzerva
19-12-2006, 16:03
meni su osnovna i srednja bile prejebeno razdoblje u zivotu, i ne sjecam se uopce da je itko ikoga maltretirao....doduse bile su one tuènjave na kjima se skupi cijela skola, ali to je bilo voljno sudjelovanje, a ne bullying
:-)
da, i moŞda sam èudan al kod nas je bila bruka tuÌ nekog Şgoljavog cvikeraťa. tuci se s pravim deèkima ak si frajer. kad bi netko maltretirao par likova iz razreda koji su bili ajmo reÌ geek mi bi se skupili i nauèili ih pristojnom ponaťanju :-D
ja sam mislio da te prièe o ťoranju Şgoljavaca postoje samo u amerièkim filmovima, mislim, tko je toliko jadan da ide tuÌ cure ili ťtreberèiÌe? fakat ne kuŞim...

walter
19-12-2006, 16:26
ma kad sam ja bila klinka bilo je teĹĄko.
dovoljno je oèito bilo da nemať dugu kosu pa da si autsajder.
danas je joĹĄ gore.
poludim kad vidim da klinci gledaju ťta imať obuèeno i koja je marka.
popizdila sam neki dan kad sam èula da je od jedne malo starije frendice kÌerka rekla da za BoŞiÌ hoÌe benetton vestu jel Maja ima veÌ dvije.
pa nevjerojatno.
strah me vodit od bratiÌa klince bilo gdje èisto iz razloga ťto nalikuju na Emily Rose kad im kaŞem da im neÌu kupit i 5. transformera.
pa nije mi padalo na pamet radit starcima scene u duĂŚanu.
krivo je kao prvo trŞiťte i konkurencija koja je uèinila da jebena barbika ne koťta viťe pola plaÌe, pa starci na svakoj plaÌi kupe jednu.
ti boga prvu barbiku sam dobila kad mi je doťla teta iz Njemaèke.
Drugo krivi su glupi roditelji koji kupuju ko nenormalni samo da djete bude mirno dva dana.
i kako da to dijete onda cijeni neke trajnije vrijednosti.
ne znam , mene sve strah ikad imati djecu uopÌe. jel lako mi je ovako lajati dok nemam djecu. al znam da kad èuvam klince nakon pola sata bi ih zatukla koliko su zloèsti. al to su opet roditelji napravili od njih.

ultraviolet
19-12-2006, 17:52
ovo nisu klinci. ovo su monstrumi.
i mi smo u osnovnoj imali profesoricu iz glazbenog koja je bila sirota ni nije imala ni grama autoriteta i generacije i generacije debila su se iživljavale na njoj. neÅ¡to slično ovom na filmiću.
moja teta je čitav život radila u Å¡koli i bila profesorica, i iako je jedna stvarno smirena i divna osoba, nekoliko je puta zbog nekih iskonski zlih učenika bila na rubu živčanog sloma. i onda na roditeljskom sastanku niti jedan roditelj ne vjeruje Å¡to je njegov "mali anđeo" napravio.
stvarno treba napravit neÅ¡to s tom disciplinom u Å¡koli, smatram da su učenici previÅ¡e zaÅ¡tićeni i da im se previÅ¡e toga dopuÅ¡ta. a i kućni odgoj je sve gori, tj. uopće ga nema. mislim da nam treba neki malo viÅ¡e nacistički pristup, ili neÅ¡to slično internatima u engleskoj. jedan krivi potez i letiÅ¡. u popravni dom il kopat kanale. ne zaslužuje svatko obrazovanje.
oke, malo karikiram, al zbilja me već izluđuju ti naslovi po novinama "učenik uboo profesora", "skupina učenika pretukla profesoricu" itd.

konzerva
19-12-2006, 17:55
najveĂŚe zlo je kad su krenuli s onim sranjim dijete ima pravo na...
ima pravo na ĹĄutnju! sve ĹĄto kaĹže moĹže i bit ĂŚe iskoriĹĄteno protiv njega :badgrin:

Insomniac
19-12-2006, 18:23
ima pravo na ĹĄutnju! sve ĹĄto kaĹže moĹže i bit ĂŚe iskoriĹĄteno protiv njega :badgrin:

Potpisivam

Galijun
19-12-2006, 18:45

Drito to !
Nase generacije roditelja su jos kako-tako dobre bile, ak bi bilo neko sranje, odmah, samar 'Koji kurac si to isao raditi ????'. Klince treba uciti od pocetka disciplini i samosvijesti, a ne ovo sto ovi rade... I jos si onda CUDAN ako ucis dijete bontonu, EEEEEEEEJ

sickboy
19-12-2006, 19:07
najveæe zlo je kad su krenuli s onim sranjim dijete ima pravo na...
ima pravo na šutnju! sve što kaže može i bit æe iskorišteno protiv njega :badgrin:

Bas.............
Pa dok sam ja bio u osnovnjaku nije bilo dana bez sore (zivjela Volovcica), a kamoli nekakvog vrijeđanja...........
Klinci i roditelji se non- stop zale oko nekakvog maltretiranja, kaj te ko ima maltetirati..........??!!....................izbor i se za svoja faking prava inace nece nitko to uciniti za tebe...................
..

suni
19-12-2006, 19:32
fizièki nikad nisam bila zlostavljana ali jesam pred kraj osnovne psihièki jer sam kakti bila ťtrepsa i nisam se druzila s in crowd koja je jela tripove.

danas ta in crowd sjedi po zatvorima i Ĺžica po kvartu za pivu :badgrin:

Andrea
19-12-2006, 19:34
u osnovnom nisam bila meta nekakvog zajebavanja, ali bilo je stvarno puno djece koja jesu...
uglavnom su to deblja djeca, "ťtreberi" ili bilo tko tko se po neèem razlikuje...
znala sam se naÌi u druťtvu onih koji su ih vrijeðali i danas kad se toga sjetim ful mi je Şao ťto nisam neťto napravila, ali i da jesam vjerojatno bi se okomili na mene...
bila je jedna treba koju su gaðali sa kamenjem kad bi proťla blizu njih, jedna je imala predivnu dugu zlatnu kosu i nju su zajabevali da izgleda kao konj s tom drivom pa se jadna oťiťala na skroz kratko, ali onda je bilo joť gore...
nije bilo nikakvih premlaĂŚivanja ili tako neĹĄto, ali su svi uĹžasno jedni drugima nabijali komplekse...
a u srednjoj sam bila meta ravnateljice koja me par puta vrijeðala... (a joť sam plaÌala ťkolu :roll: )
ťto se tièe vrijeðanja u srednjoj, kod mene skoro opÌe nije bilo, uglavnom su to bila nekakva mala zadirkivanja, ali zato je bilo gledanja koja ti je ovo marka, kak moŞeť imati tako veliki mobitel, izvadi mi discman iz torbe pa deranja: èiji je ovo ooogromni discman, pa koje su ti marka tenisice, koliko si ovo platila itd., ali to me bať i nije previťe diralo...

kitty
19-12-2006, 20:37
zlo mi je kad procitam walterina iskustva..

a suzinima suosjecam..mene nikad nitko nije tukao u skoli, jedino mi je jedan decko razvalio rebro s nogom kad sam se usprotivila igri silovanja..i imam sjeban lakat zbog istog..bilo je dosta maltretiranja u mojoj osnovnoj..vecinom se svodilo na to da su me zatvarali u wc i pokusavali skinuti, slatali me..bili su dosta nasilni decki, a profesori su vidjeli i nikad nisu reagirali, cak ni kad su frendicu za vrijeme sata bacili na klupu i poceli je skidati profesori nisu reagirali..u to vrijeme mi je to bilo uzasno jer nikad nisam imala mira, i znalo je fakat biti traumaticno iako vam to izgleda potpuno bezazleno..nije ugodno kad te skidaju i pipkaju..

Fortuna
19-12-2006, 21:02
Ovo su fakat grozne price :( ..al toga ima,to je stvarnost..ja sam bila meta dvije godine u srednjoj dok me nisu napokon natjerali da promijenim skolu..nisu me tukli,al ja bi volila da jesu,jer bi bi barem neki udarac uspjela vratit,mozda.. maltretirali su me svaki dan,zbog svake krivo izgovorene rijeci,zbog svakog mog pokreta koji im se nije svidio..vrijedali su me pred profesorima i pred mojim frendovima,a na kraju su mi ukrali moju biljeznicu u kojoj sam se dopisivala sa frendicama(intimne,zenske stvari!!!! ),fotokopirali je i podijelili po cijeloj skoli..nakon toga se nisam vise nikad vratila u tu skolu..jednostavno vise nisam mogla.

tomy81
19-12-2006, 23:41
isuse, tek sam sad pročital sve postove:
pa kaj se ljudi stvarno tak ponašaju? ja bi im to zapamtil i vratio kad tad.
onda ispada da sam ja iÅ¡el u najnormalnije Å¡kole u zg. a u osnovnoj sam i mucal i nitko me nije ni na koji način podje.....

za poÅ¡tovane kolegice koje su proÅ¡le takva sranja imam ponudu: dođemo ja i tri gorile i ubijemo boga u konjima i joÅ¡ i nateramo da se ispričaju. Na nasilje se odgovara nasiljem, nema druge.

Posrnuli
20-12-2006, 00:16
Jednostavno radiĹĄ spisak ljudi koji su ti se zamjerili,pa ak jednog dana pukneĹĄ,piĹĄtolj ili veĂŚ nekaj u ruke i ideĹĄ od jednog do drugog....ah osveta,tako je slatka...

tomy81
20-12-2006, 00:22
pa ja to i :evil: radim

camao
20-12-2006, 00:36
Jednostavno radiš spisak ljudi koji su ti se zamjerili,pa ak jednog dana pukneš,pištolj ili veæ nekaj u ruke i ideš od jednog do drugog....ah osveta,tako je slatka...

kao:

[Refren]
Hej nemoj jebat me
Jednog dana kada tada ja cu sjebat te
Sve se vraca, sve ce placa majmune
Jebat cu ti mater za dvije, tri godine

[Edo Maajka]
'Svi ste vi budale, svi ste jebene budale'
Govorio je svojim vrsnjacima mali Sale
Jebo klikere, video igre i sve vas
Ja odoh krast, necu ko vi tu skupljat mast
S 13 godina u guzi, vec je karo u kuruzi
Almu, Vesnu i rodicu Aidu
Iso na mjesta gdje samo odrasli idu
Uvijek sluso, uvijek smeko kad je neko nesto reko
Pa kopiro u jarku svakome vrsnjaku
Krao pare, djelio samare, nosio marame na glavi
Oko mu poplavi kad ga drukaju mami i tati
Stari ga je znao da prati
Kad ide u skolu al on je imao foru
Pa bjezo na odmoru sa ekipom na motoru

Visio po gradu i prodavo cigle
Pa ga istuko Mile jer mu zajebavo brata
Ukro mu lanac s vrata sto mu dao tata
Sale nije plako tako lako vec reko ovako:
'Od sad pa na dalje, ubuduce
Zapisat cu na papir svakoga ko me istuce
Evo prvi su mi ovdje ovaj Hile i Muce
On mi je prijetio jucer kad sam mu piso pored kuce'
Bilo je vruce ljeto 85-o
Sale krao, svakom srao
Nije znao da ga prate murijaci
I da ga drukaju znanci
Zlaja, Moke zbog koke
Al' ne one bijele vec zbog Mirele
Moketove trebe, sto je isamaro i sto je natjero da mu popusi
Reko da ce da je ugusi, sasjece na komade
Ako se istina slucajno saznade
Al' Moke to zna, zna i murija zna i sudija
Sto je izdo nalog, zatvorise Saleta malog

[Refren 2x]
Hej nemoj jebat me
Jebat cu ti mater za dvije, tri godine

[Edo Maajka]
U zatvoru je naucio sve i svasta
A najvaznije je ono da se nikom nikad ne prasta
Nekolko tetovaza, stariji, ludji, jaci
Bojali su ga se svi igraci
Cijeli zatvor, cak i cuvari znali su kako stoje stvari
Da je lud ustvari psiholozi su bili stari
Popusili foru,
poslije 5 godina Sale opet na motoru
Tolko dugo je ovo planiro ceko
Nikom nista nije reko
Nikad nije bio ljuci
Iso kuci crnu listu izvuci
Navuc vojno odjelo i cizme
Procito prvo ime i ponavljo
'MILE'
Kalasnjikov u ruksaku, bombe puni okviri
Niko nece da prezivi za sve su oni krivi
Uz jebem li ti majku Muce prvi rafal puce
I to tacno tamo pored njegove kuce
Gdje je cesto piso
Najebo je i Miso
Samo zato jer je slucajno tuda naiso
I Hora zvani ludi i jos 20 ljudi
Koji su pili gore u onoj Andjenoj vili
Svi su oni bili na Saletovoj listi nedjela
Medju njima Moke, Mirela njihov mali sin
Tek je prohodo
Sale ga ubi, pogleda mrtvo tijelo i rece
'Ja sad odoh'
Jos je samo Mile osto
Naso ga u parku gdje klinci igraju kosarku
Balavi neku starku
'Jebem li vam majku' rece
Mile trazim te cijelo ovo krvavo vecer
Ispuco je dva okvira, obadva po njima
'Eto sad sam vam pokazo svima'

Hej Sale, Sale
'Neces vise nikom srat'
Bio je to Miletov brat
Sad ga zovu ludi Boris
Ocito je i on imao svoj popis

[Refren 2x]
Hej nemoj jebat me
Jebat cu ti mater za dvije, tri godine[/size]

...

uvijek ima ludji od tebe...ne isplati se ;)

.

kitty
20-12-2006, 00:36
@posrnuli
koji si osnovnjak isao?

(totalni off, znam..)

Vuk SaMOtNjaK
20-12-2006, 02:00
kaj te ko ima maltetirati..........??!!....................izbor i se za svoja faking prava inace nece nitko to uciniti za tebe...................
..

ha čuj, tebi će se živo jebat ak si u grupi koja druge zajebava, a ne tebe... lako je bit frajer kad si u čoporu i kad osjećaÅ¡ tu "moć", a Å¡ta je s tim kad imaÅ¡ cijeli čopor protiv sebe ? i uz to si predobar i preslab da bi se suprotstavio ? Å¡ta napravit s takvim djetetom ? proglasit ga pičkicom, ispisat iz Å¡kole ili ga se jednostavno odreći vodeći se Darwinom jer ipak samo najjači opstaju ?

ne bi baš rekao...

netko je spomenuo osvetu protiv tih koji su vas/nas maltretirali --> ja sam protiv toga jer osveta nema smisla... trebaÅ¡ im pokazati na način da im dokažeÅ¡ da si uspio u životu za razliku od njih i da si sretniji od njih... to njih pogađa... ali ako ti se opet upetljaju u život s istom namjerom, slomi im sve moguće kosti, hrskavice, žile...

Cro
20-12-2006, 02:29
Mene su zezali i povremeno ĹĄorali od 1. - 4. osnovne, jer sam bio mal i debel i nisam bio u nekoj spremi..
Onda sam u 4. osnovne upisao taekwondo i poèeo rapidno mrťaviti, do 6. razreda sam bio prilièno razvijen za svoje godine (Şilav), u 7. sam se veÌ natjecao u taekwondo-u i mlatnuo bez beda onog koji bi me iťao muèiti..
(posebno bi guťtao dat Ìuťku onima koji su me prije muèili)
:badgrin:

walter
20-12-2006, 08:53
Pa dok sam ja bio u osnovnjaku nije bilo dana bez sore (zivjela Volovcica), a kamoli nekakvog vrijeðanja...........
..

sick pa mi smo susedi bili. moŞda je sad malo jasnija moja prièa,a obzirom na kvart na kojem sam odrasla.

Fortuna
20-12-2006, 13:02
netko je spomenuo osvetu protiv tih koji su vas/nas maltretirali --> ja sam protiv toga jer osveta nema smisla... trebať im pokazati na naèin da im dokaŞeť da si uspio u Şivotu za razliku od njih i da si sretniji od njih... to njih pogaða... ali ako ti se opet upetljaju u Şivot s istom namjerom, slomi im sve moguÌe kosti, hrskavice, Şile...

Potpuno se slazem..takvi ljudi ne zasluzuju cak niti osvetu,jer to je spustanje na njihov nivo,a to je faaakat nisko.... treba im pokazat da su te sa takvim postupcima samo ojacali(znate onu pjesmu,stronger od c.aquilere) kad sam otisla iz te skole,popravila sam ocjene(jer me napokon nitko nije zaje.. kad god odgovaram),upisala sam pravo,i sad sam iznimno uspjesna studentica i demosica,a vecina tih ljudi faks nije mogla upisat i sad sam im odjedamput fora i druzili bi se samnom :roll:

veteran
20-12-2006, 13:19
Folnegovicevo naselje...iliti nasilje...tam je svaki dan netko dobio postene batine...a kad su se tukli cigani, pa djeca branitelja pa stari...ko bande su bili organizirani...

Mene su jednom u boksericama ubacili u dvoranu za tjelesni i zakljucali dok profesorica nije dosla...kad me vidila pitala me sto izvodim a ja sam rekao da ne mogu uci u svlacionicu...pa mi je rekla trci okolo kroz zensku svlacionicu debeli...uf brijem da bi joj samar opalio da je sretnem na ulici

ZER0
20-12-2006, 13:30
Ja sam znao dobivati batine od lokalnih dilera,narkomana i ostalih manijaka,ali to je bilo viťe zato jer sam i sam bio manijakalan dok sam bio mlaði...uglavnom nikome nisam ostao duŞan,veÌina ih je doťla na naplatu,neke joť procesiram ali Ìe i oni kad tad.Najgore sam proťao kad su me u osnovnoj prebili u mraku njih pet-ťest i igrali nogomet sa mojom glavom,nije bilo jako ugodno iskustvo,ali sam to preŞivio (iako sa malo teŞim ozljedama)...nakon toga mi je bilo svejedno tko si ťta si (jer se to jako voli spominjati po Dubravi "znať ti onoga Zefu" i te ťeme) tako da sam se mlatio sa kim god sam stigao,i sa èim god sam stigao.Ali onda je doťlo do sranja i napokon sam se opametio,i danas ne diram nikoga tko ne dira mene :-)

konzerva
20-12-2006, 15:24
treba im pokazat da su te sa takvim postupcima samo ojacali(znate onu pjesmu,stronger od c.aquilere)
e baĹĄ mi je ta pala na pamet... :smt044

dr.Mitch
20-12-2006, 18:06

Pa di ti ĹživiĹĄ jebote? Treba ih sve plinom potuĂŚi

leptirka
20-12-2006, 19:45
a vecina tih ljudi faks nije mogla upisat i sad sam im odjedamput fora i druzili bi se samnom :roll:
ovo je velika istina.

inaèe sam bila izloŞena vrijeðanju i takvim stvarima, ali nisam bila jedina. to rade jadnici. i iako me i danas kad se sjetim takve rijeèi bole (nema veze koja budala ti neťto kaŞe, uvijek je to grozno za èut), jednostavno, sjetim se da sam jaèa i bolja i da takve budale ne zasluŞuju moju paŞnju.
nek oni govore i dalje, neka vrijeðaju. ali ako ih ignorirať, onda se vidi tko je prava budala. nek provode slobodno vrijeme smiťljajuÌi ťto Ìe mi reÌi, ja imam pametnijeg posla. :-D

ako ste se pitali, vrijeðanje nije bilo nièim izazvano, jednostavno sam bila tamo i eto. :?

Murphy
21-12-2006, 00:42
Ne znam...pokusao me jedan papak zajebavat u 2. osnovne...nes je stajao na klupi i srao da sam ja strgao zavjese po kojima se on vjesao, da priznam uciteljici umjesto njega ili ce me tuziti...pa sam ga povukao za gleznjeve, zrokao se glavom u klupu i poceo plakat :-D To je to od mojih iskustava s bullyingom

camao
21-12-2006, 01:06
mi smo kao i ova ekipica iz filmica radili sranja samo profesorima, rijetko kad medjusobno...a toga je bilo....sve po onoj shemi "svaki dan za nesto novo" :-D

jedini pravi fight u skoli je bio sa razrednim drugom oko toga tko ce braniti na tekmi skolskog prvenstva.posto sma ja bio bolji, nije bas ulazio, pa se raspizdio i zaletio se na mene, malo smo se koprcali u golu pa nastavili dalje igrat.
a onda sam mu nakon tekme u prolazu bacio loptu u glavu uz socno "Evo ti pa se igraj..."...e onda su tek pocele komedije...jesma li rekao da je apsolutno cijela skola bila i pola profesora? :lol: :lol:

Đ!
21-12-2006, 01:08
Nikad me nitko nije tukao ili tak neťto u ťkoli. Iako, bio je jedan lik koji me kao zajebavo al su bile totalne debilane a nije se usudio tuÌ me jer sam bi veÌi od njega. :lol: Mi smo bili miroljubivi, sad kad èitam sve ove boleťtine... Inaèe, ťkola u Varaťavskoj.(nisam se daleko maknuo, a?, ulicu dalje :-D )

konzerva
21-12-2006, 12:47
Mi smo bili miroljubivi...
a je li?
imam za tebe 1 ime... M.L. :-D

Đ!
21-12-2006, 14:28
a je li?

Morat ĂŚeĹĄ me peemat, ne mogu se sjetit ko je to.

walter
21-12-2006, 14:32
Pa di ti ĹživiĹĄ hebote? Treba ih sve plinom potuĂŚi

tam blizu di je sick prije bio ako sam dobro shvatila
ako nisam molim da se uzme u obzir moja boja kose :-D

bestijica
21-12-2006, 15:04
Kriste BoŞe,ovo je koma.Ja nisam imala takvih situacija,ali sam prisustvovala verbalnom uznemiravanju razrednih kolega.Žao mi ja sada kaj se nismo tim ljudima suprostavili neg smo se smijali.

vuffek
21-12-2006, 15:21
iz vlastitog iskustva...verbalno nasilje je gore od fizièkog maltretiranja, zakljuèavanja u wc...i tako
pogotovo ako je osobi samopouzdanje poljuljano...stanje se samo pogorĹĄava...to je toliko teĹĄko ispravljati u kasnijoj dobi...

bestijica
21-12-2006, 15:35
iz vlastitog iskustva...verbalno nasilje je gore od fizièkog maltretiranja, zakljuèavanja u wc...i tako
pogotovo ako je osobi samopouzdanje poljuljano...stanje se samo pogorĹĄava...to je toliko teĹĄko ispravljati u kasnijoj dobi...

to je istina sigurno su svi koji put znali reè "bolje bi mi bilo da me starci izmlate nego da mi seru" istina verbalno zna i je gore od fizièkog jel poljuljava samopouzdanje i moŞe imati trajnih posljedica.

Galijun
21-12-2006, 15:42
U osnovnjaku je bio jedan lik koji je ovako, volio zajebavati sve oko sebe i jedno vrijeme je bas pikirao na mog najfrenda. U jednom je casu poceo provocirati i zajebavati ga za njegovu simpatiju do koje mu je bilo jako stalo. Epilog je da je likova glava zavrsila na radijatoru 3-4 puta i da ga je raska sa jos nas par morala odvajati od nes(p)retnika koji je presao granicu.

Smeghead
21-12-2006, 16:06
ne znam...ja kroz osnovnu i srednju ne da nisam doĹživio,veĂŚ ni primjetio ikakvo nasilje :)
pogotovo ne to ĹĄablonsko 'sportaĹĄi tuku ĹĄtrebere'
ne znam...mirna sredina valjda :-D

Đ!
21-12-2006, 20:18
a je li?

LOL èovjeèe. Pa i on je bio dobar momak. :lol:

Fortuna
21-12-2006, 23:04
ako ste se pitali, vrijeðanje nije bilo nièim izazvano, jednostavno sam bila tamo i eto. :?

U 90% slucajeva nije isprovocirano..takvi nasilnici traze ljudi koji su drukciji ili izdvojeni jer su sami kukavice i jedino tako mogu dokazat koliko su "fora".. mene su maltretirala 4 decka,lako njima protiv mene jedne... :cry: al cak nisam toliko ljuta na njih koliko na ostale iz razreda..oni su gledali dvije godine kako me maltretiraju i nitko nikad nije ni pokusao pomoci il barem nekom nesto reci...na njih sam uzasno ljuta

Vuk SaMOtNjaK
22-12-2006, 03:19
nažalost, te priče o maltretiranju u Å¡koli prenose se i na kasniji život, samo u sofisticiranijem obliku...
malo je off --> npr. jeste primijetili da danas jako mali broj ljudi ima hrabrosti izreći svoj stav, bez obzira na to jel će biti ismijana ili će doć u sukob s nekim ? svi se neÅ¡to papče, a kad onda njih par ( mentalno slabijih ) navali na ovog jačeg koji ima stav, onda Å¡ute i puÅ¡taju da sukob traje da slučajno i oni ne bi doÅ¡li na pik...

btw, svi koji su bez nekih težih posljedica podnijeli bilo koju vrstu maltretiranja --> svaka čast... to čovjeka samo ojača

Alita
22-12-2006, 04:01
Maltretiranje je vrlo edukativno i odgojno. Nema ljepse stvari za proci i ne razmisljati o njoj.
As for me, i ja sam bila u osnovnoj u 'strebersko-cudnoj' ekipi. Imam i starijeg brata, tako da sam se znala braniti =p. Provokacije, zajebavanja, i ono sto danas tako jadno nazivaju 'bullying'
Tako da sam se uglaaavnom tukla. I grizla. I kastrirala okolo. Vrsnjake i starije. Ah da, bila je i 'jezek frizura' faza. Onda je bilo zabavno. I agresivno.
Ali da, jednom kad se maknes od tih gadova, nikad se vise ne osvrnes. No i sada je agresivno.
A i u srednjoj je bilo fun.
Ah, ti dani.
Mozda trebam dodati da jos imam problema s kontrolom agresije. Nazalost, meni to nije problem. Yoyo recimo pomazhe.
GeehehehehehhehehehhehehHEHEhehEHHEhEhHEhe.

Cro
22-12-2006, 17:27
malo je off --> npr. jeste primijetili da danas jako mali broj ljudi ima hrabrosti izreÌi svoj stav, bez obzira na to jel Ìe biti ismijana ili Ìe doÌ u sukob s nekim ? svi se neťto papèe, a kad onda njih par ( mentalno slabijih ) navali na ovog jaèeg koji ima stav, onda ťute i puťtaju da sukob traje da sluèajno i oni ne bi doťli na pik...

Situacija iz moje srednje..
Toèno si pogodio.
Tak je meni bilo u srednjoj.
Mrzio me jedan dio, jer sam imao svoje stavove i nisam se dao jebat, a papci koji su bili uz mene nisu imali muda.
No, bio sam predsjednik razreda sve 4 godine i radio po svom, sada sam na pravu, pa tko jebe luzere iz srednje.
:-D

vuffek
22-12-2006, 22:08
Mrzio me jedan dio, jer sam imao svoje stavove i nisam se dao jebat, a papci koji su bili uz mene nisu imali muda.
No, bio sam predsjednik razreda sve 4 godine i radio po svom, sada sam na pravu, pa tko jebe luzere iz srednje.
isti sluèaj samnom...

Vuk SaMOtNjaK
23-12-2006, 02:04
e pa to
u prirodi je svakog čovjeka da se istakne, na ovaj ili onaj način... eh sad, većina se ljudi forsira na totalno debilan način --> parama, autima, svojom "intelektualnom" nadmoći bez pokrića ili su jednostavno bahati ( teÅ¡ki slučaj )... zanimljivo, većina ljudi to puÅ¡i, bilo zato jer su i oni sami takvi ili zato Å¡to su skučeni u svojim malim mozgovima pa odbijaju proÅ¡irit vidike...
no, čim se netko ističe nekom vrlinom --> dobrotom, pameću, sportskim rezultatima, uspjesima na faxu ili jednostavno čvrstim stavom --> taj je nahebo... taj "netko" automatski postaje zanimljiv jer se ne uklapa u postojeće kalupe pa stječe opozicija u onim "prvima" koji se forsiraju krivim stvarima...
svijet bi bio puno ljepši da ljudi znaju poštovati druge, a da istovremeno imaju svoj stav...

Romana
23-12-2006, 16:19
malo je off --> npr. jeste primijetili da danas jako mali broj ljudi ima hrabrosti izreÌi svoj stav, bez obzira na to jel Ìe biti ismijana ili Ìe doÌ u sukob s nekim ? svi se neťto papèe, a kad onda njih par ( mentalno slabijih ) navali na ovog jaèeg koji ima stav, onda ťute i puťtaju da sukob traje da sluèajno i oni ne bi doťli na pik...

Da, to obicno ide tak da si prvo konformist.

Onda imas one koji kontriraju masi iz jedinog razloga da se iz mase izdvoje.
To je nesigurnost koju treba prikrit ili uklapanjem da postanes nevidljiv ili isforsiranim kontriranjem da si stvoris identitet.

Za rijesit se tih strahova treba i vrijeme i iskustvo, a bome kak se produzava skolovanje pa sad sve vise ljudi ide na faks - produzuje se i vrijeme koje ljudima treba da sazriju i prestanu sa preseravanjima, a kak mi generacija jedan po jedan zavrsava vidim da neki nece s tim prestat nikad. To se vidi po taĹĄkici koju si kupe cim zavrse i serioznom izrazu lica 'D pravnika' kojeg su svi samo cekali da mu ovako iberstrucnom tutnu u ruke placu od 10 000 kuna :-D
Ok, zabrazdila sam :-D

Robierre de Cochon
23-12-2006, 19:56
To se vidi po taĹĄkici koju si kupe cim zavrse i serioznom izrazu lica 'D pravnika' kojeg su svi samo cekali da mu ovako iberstrucnom tutnu u ruke placu od 10 000 kuna :-D
Ok, zabrazdila sam :-D
Hehe, do jucer su plakali zbog cetvorke iz pomorskog, a sad su vec ozbiljni ljudi s aktovkom i vizit-kartom....lol...znam ja takve. :-D

Vuk SaMOtNjaK
09-02-2007, 01:22
http://www.index.hr/images2/vinkovci.MPG

tko je želja dobre šore, nek pogleda ovo...
jer ipak, riječ je o dvije "kokoÅ¡i" koje se tuku oko dečka...

lame...

a da ne govorim kako se svi okolo guštaju nad tim...

Galijun
09-02-2007, 01:31
A jebiga, ko im kriv sta su isle taj spor rjesavat tako, na balkanski. A lijepo su mogle prici Opcinskom sudu i uz par somova kuna, bi vidjele pravdu na djelu :-D

Đ!
09-02-2007, 01:37
Koje glupe kuje... :lol:

Tavanzi
09-02-2007, 02:29
ja sam u osnovoj (5-7 razred) imao jednog krpelja, ali onda smo se posaketali i nakon toga mirna bosna. kasnije nikad nisam imao slicnih problema :-D

bOG
10-02-2007, 15:07
Ja sam radio prostacke pjesme o ljudima koji bi izgledali kao prijetnja.
Fascinantno je kako i najveci bully radije prestane gnjaviti nego da slusa po skoli prostote o sebi za koje ni nezna sto znace.
A ako je netko stvarno bio neugodan onda sam radio "Vecer poezije" pred cijelim razredom o njemu i njegovoj simpatiji (to je uvijek bolna tema). Primjer:
"Marina je htjela da Ivan bude Carter Nick
Ali je on odlucio postati umjetnik
Pa je sa dvije cisterne
Vlastite sperme
Nacrtao neke slièke
Marinine piè..."

itd.......vjerujte mi - pero je jace od maca.

ZER0
10-02-2007, 15:10
Ja sam radio prostacke pjesme o ljudima koji bi izgledali kao prijetnja.
Fascinantno je kako i najveci bully radije prestane gnjaviti nego da slusa po skoli prostote o sebi za koje ni nezna sto znace.
A ako je netko stvarno bio neugodan onda sam radio "Vecer poezije" pred cijelim razredom o njemu i njegovoj simpatiji (to je uvijek bolna tema). Primjer:
"Marina je htjela da Ivan bude Carter Nick
Ali je on odlucio postati umjetnik
Pa je sa dvije cisterne
Vlastite sperme
Nacrtao neke slièke
Marinine piè..."

itd.......vjerujte mi - pero je jace od maca.
ti si jebeni genijalac :smt044 :smt044 :smt044 :smt044

doli
10-02-2007, 16:09
jooj kak ste vi svi dobri...kaj nema ni jednog koji je maltertiral a da nije bil izazvan...
nema???
no dobro, bum ja onda nest malo napisala...

sve je jos pocelo u vrticu kad neki mali mi nije htel dati svoje siljilo(kojeg sam ja zvala "Å¡pičilo")...pri cemu moram nadodati da sam ga ljepo upozorila da ce dobiti samar ako mi neda, ko mu kriv, nije slusal, popusil batine, a drugi dan je stara morala doci na razgovor....

u 2 razredu osnovne decko iz razreda mi dal pusu u obraz...(u toj dobi je to ko nasilje nad curom jer hellooooooooooooooooo cijeli faking razred se smije tebi)...moja reakcija-dosla sam do njegovog stola, poderala sve knjige i biljeznice, konacno uhvatila njega i namlatila ga....

sad malo gora prica...bil jedan decko koji se interesiral za mene a bil je nesto punasniji s frizurom koja je podsjecala na gljivu...
kad sam saznala da mu se svidam, pjevala sam po cijeloj skoli:
"debela gljivica, pivu mi popila ojlarija oj"......

u 7 i 8 razredu(kad su spojili razrede) je bil jedan decko koji je sjedil ispred mene i konstantno imal seksisticke ispade(il seksualne...uljez???)a ja sam redovito ubijala boga u njemu..jednom sam mu strgala majcu a prije toga izudarala po ledima, pa kad sam vidla kak su mu crvena sam ostala u soku...batine su uvijek bile sakom i to svom snagom, znam da ga je boljelo, al on se stalno smijal, okretal i dalje zezal..
danas smo si inace dobri prijatelji...

bilo je tu par dogodvstina u srednjoj, evo nedavno napljuskala frenda u klubu, jednom na ulici(za bozic ispred saloona), uputila ozbiljnu prijetnju camau i tak....
nekak mi je draze pocet maltiti nekog nego se derati na njega..a nest moram ak sam zivcana

bOG
10-02-2007, 16:18

Koja je logika ove pjesmice?
Debela gljivica ti je popila pivu?
Zato jer piva deblja?
To da ste vi klinci i on tebi krade i pije tvoju pivu mi znaci da imate problema sa alkoholizmom u obitelji.

doli
10-02-2007, 16:21
Koja je logika ove pjesmice?
Debela gljivica ti je popila pivu?
Zato jer piva deblja?
To da ste vi klinci i on tebi krade i pije tvoju pivu mi znaci da imate problema sa alkoholizmom u obitelji.

:lol: :lol: ...imala sam 10 godina, mislis da sam razmisljala koja je poanta

bOG
10-02-2007, 16:30
:lol: :lol: ...imala sam 10 godina, mislis da sam razmisljala koja je poanta

To i je poanta.
Imala si problem koji si podsvjesno kroz pjesmu rijesavala.
Isto kao sto sam ja pjevao:
"Mama je krava,tata je slon
najbolji je heptanon....
a alimentacija je samo 500 kuna.....tralalaalala ojla!"

ultraviolet
10-02-2007, 16:35
hm..... :-k
ovo ima potencijala...
razmišljam o nekom etno aranžmanu
ono lidija bajuk - legen šprehe....
sa čisto malo drum`n`bassa na Å¡pici
i sa semplovima "ja sem varaždine varaždinec domovine sin..."
spot u stilu kraftverka
masivni roboti piju pivu i plešu robotizirani ples
za miks pultom radimir čačić i čehok
i bicikl u pozadini kao duboka simbolika

magister
15-09-2008, 13:38
iskustva s bullingom??uu puunoo toga...cilia osnovna od 1. osnovne ..nediraj nikog iz svog razreda,ali tuci sve po redu...
ja i frend u 3. osnovne kod ravnatelja i ukor zbog nogetanja...a poslije da i ne pricham(ali do 8. razreda sam se valjda totalno ispuha)..i onda je doshla srednja bez problema...samo shto profesorima nisam bia drag(ni oni meni mislim)..izabran za predsjednika razreda zbog svakodnevnong svadjanja(kad bi bia u shkoli naravno)..svaki 2.-3- dan-.-
...

magister
15-09-2008, 13:39
To i je poanta.
Imala si problem koji si podsvjesno kroz pjesmu rijesavala.
Isto kao sto sam ja pjevao:
"Mama je krava,tata je slon
najbolji je heptanon....
a alimentacija je samo 500 kuna.....tralalaalala ojla!"

:smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005

Antonio de Oliveira Salazar
15-09-2008, 20:53
iskustva s bullingom??uu puunoo toga...cilia osnovna od 1. osnovne ..nediraj nikog iz svog razreda,ali tuci sve po redu...
ja i frend u 3. osnovne kod ravnatelja i ukor zbog nogetanja...a poslije da i ne pricham(ali do 8. razreda sam se valjda totalno ispuha)..i onda je doshla srednja bez problema...samo shto profesorima nisam bia drag(ni oni meni mislim)..izabran za predsjednika razreda zbog svakodnevnong svadjanja(kad bi bia u shkoli naravno)..svaki 2.-3- dan-.-
...

Nadam se da si naučio da u svađanju sa profesorima i sličnima
NEMA NIKAKVE KORISTI

Darkbuster
15-09-2008, 23:47
Ja sam bi bully, sad mi je zao :( :-D

Trpinja
16-09-2008, 01:51
ja nisam nikada bio nasilnik neki,al bas nikada.,i uvijek me to smetalo..na norijadi se jedan mali zakacio se debilom iz moje generacije..ono klinac je imao muda i nije se dao jebati..a ovaj debil ga krene tuci i ja se sletim prema njemu,al bas u tom trenutku ih ekipa rastavi..bilo je jos takvih scena i nikad mi nije bilo jasno u cem je fora akd maltretiras slabije od sebe..takvi ljudi ocito imaju neke komplekse koji ih jebu

suni
16-09-2008, 12:32
bila sam zlostavljana i sama sam zlostavljala...tak nekak to ide u krugovima :lol:

nikad fizičko nasilje naravno, ali žene su majstorice psihičkog ubijanja i psihičkog nasilja :oops:

moraš bit mali bully u životu...istina jbga.

Barroom Hero
16-09-2008, 13:28
Ja sam bio bully i većinom je zabavno dok se prisjetim ali mi je nekih stvari žao. Ali sveukupno se sramim.

17-09-2008, 01:23
Jedan od dobrih i jeftinih pokazatelja kakva je uistinu neka osoba i što možete očekivati od nje je odnos prema slabijima od sebe,
onaj tko se besmisleno iživljava na drugima je izkompleksirano smeće od čovjeka koji će to nastaviti i kasnije na svojoj obitelji i drugima oko sebe, tako da bi ga trebalo probat nekako preodgojiti,
najbolje homeopatijom

Barroom Hero
17-09-2008, 03:17
Jedan od dobrih i jeftinih pokazatelja kakva je uistinu neka osoba i što možete očekivati od nje je odnos prema slabijima od sebe,
onaj tko se besmisleno iživljava na drugima je izkompleksirano smeće od čovjeka koji će to nastaviti i kasnije na svojoj obitelji i drugima oko sebe, tako da bi ga trebalo probat nekako preodgojiti,
najbolje homeopatijom

Pričaš idiotarije. U osnovnoj školi je najveća stopa nasilja tj. bullyinga, a u toj dobi si ipak još dijete. Samo budala može reći da nečije ponašanje s 12-13 godina u školi definira čovjeka do kraja života.

suni
17-09-2008, 10:14
čuj jedino kaj sam ja skužila je da bullyi dobro prolaze u životu.

ak neces ti netko ce tebe. pa ti biraj.
ne mislim sad tu na fizičko zlostavljanje ili psihički teror ali gard i nastup mora postojati inače te ekipa gura ko crknutog miša lopatom.

klinci to skuže već u vrtićkoj dobi...to je samo preslika života odraslih.

Darkbuster
17-09-2008, 10:16
Ma to je glupost, ja sam definitivno maltretirao neke ljude u osnovnoj,ali me sada zbog toga bas sram i ne podnosim kad netko maltretira druge (pa ni ja :-D )

magister
17-09-2008, 18:52
ma nikad nisam maltretira ok ljude,nego samo one koji su se kurchili...
nebi nikad isha isklepati mulca ili neshto tako..nego lika svoje generacije ili nekad i starijeg zato shto misli da je faca..
sad mi je zha.ali sve je to zhivot...

a shto se tiche u vezi prepirke s profesorima..to toga mi nije na faksu...a prije mi nisu nishta mogli,a i bolila me briga iskreno..
ja bi sve otvoreno u facu istresa...sicham se kad sam profesorici iz politike i gospodarstva reka u facu da je djubre...
:smt005 :smt005 ..to je bilo dobro...

Đ!
17-09-2008, 18:54
sicham se kad sam profesorici iz politike i gospodarstva reka u facu da je djubre...

Now that's just childish. [-X

Barroom Hero
17-09-2008, 19:10
sicham se kad sam profesorici iz politike i gospodarstva reka u facu da je djubre...

Now that's just childish. [-X

Word.

suni
17-09-2008, 19:15
okej...ja sam ipak išla u finiju gimnaziju... :lol: :lol:

magister
17-09-2008, 20:41
ja san zavrshia medicinsku..a i bilo je zasluzheno..
nije bolje ni zasluzhila...

18-09-2008, 09:55
[quote="Antonio de Oliveira Salazar":2s2m15r8]Jedan od dobrih i jeftinih pokazatelja kakva je uistinu neka osoba i što možete očekivati od nje je odnos prema slabijima od sebe,
najbolje homeopatijom

Pričaš idiotarije. U osnovnoj školi je najveća stopa nasilja tj. bullyinga, a u toj dobi si ipak još dijete. Samo budala može reći da nečije ponašanje s 12-13 godina u školi definira čovjeka do kraja života.[/quote:2s2m15r8]

Hohoho, gospon pedagog, pa kad se to onda ponašanje formira nego od najranije dobi ?

Aj daj se sjeti tko su bili najveći "bully" i "face" u OŠ,
te pogledaj gdje su danas i što rade.
Mislim da baš ne ganjaju trenutno na fakultetima doktorat.

Kad pogledam svoju školu (a takva je situacija i u ostalima),
takvi su danas ili nezaposlene propalice
(propalice su i onda bili, ali je to bilo lakše uklopiti u dječji mentalitet kada su takvi bili junaci među vršnjacima),
ili rade za neki minimalac.

Đ!
18-09-2008, 12:18
Kad pogledam svoju školu (a takva je situacija i u ostalima),
(propalice su i onda bili, ali je to bilo lakše uklopiti u dječji mentalitet kada su takvi bili junaci među vršnjacima),

Kod mene su uglavnom studenti ali su sad pristojni i normalni. :?

suni
18-09-2008, 13:18
[quote="Antonio de Oliveira Salazar":msg39zn2]Kad pogledam svoju školu (a takva je situacija i u ostalima),

Kod mene su uglavnom studenti ali su sad pristojni i normalni. :?[/quote:msg39zn2]

i kod mene isto...i pričam o ekipi iz srednje i iz osnovne. svi su se probili i studiraju, nije ih život kaznio kaj su bili bullies :smt005 dapače

magister
18-09-2008, 13:38
tako je vishe manje sa cilom mojom ekipom...
a oni neki shto koji su bili nade za faks sad ishta ne rade ili koshare po gradu..
jbga c*est la vie...

Barroom Hero
18-09-2008, 19:24
@Antonio de Oliveira Salazar -

Slažem se s ostalima, i kod mene su više manje uspješni XD Statistika ti baš ne valja.

19-09-2008, 02:50
@Antonio de Oliveira Salazar -

Slažem se s ostalima, i kod mene su više manje uspješni XD Statistika ti baš ne valja.

Kod tebe nisu onda bili pravi "bullyi" nego nekakvi jadni "fakeri"

Đ!
19-09-2008, 13:48
Kod tebe nisu onda bili pravi "bullyi" nego nekakvi jadni "fakeri"

Ili smo mi išli u neke pristojne škole. :badgrin: :-D

Barroom Hero
19-09-2008, 14:39
A moguće da je i u tome stvar.

suni
19-09-2008, 14:49
joj dajte to se antonio uzda u neku božju pravdu kao zlostavljači svi potonu u mulj i crnilo i niškoristi su nakon škole.

de de većina se od njih fakat probije u životu. ovo je samo mazanje očiju da se sve vraća i plaća. moš mislit :badgrin:

19-09-2008, 20:10
joj dajte to se antonio uzda u neku božju pravdu kao zlostavljači svi potonu u mulj i crnilo i niškoristi su nakon škole.

de de većina se od njih fakat probije u životu. ovo je samo mazanje očiju da se sve vraća i plaća. moš mislit :badgrin:

Ti možda misliš na to da se netko tko je malo agresivniji lakše probije u businessu, životu i slično, od nekoga tko je sramežljiv, to je istina.

Ali ja pričam o pravim bullyima iz osnovne škole koji su većinom zlostavljali druge i radili "sranja" po školi i okolo te su time i stekli status nekakvih "faca",
velika većina njih neće baš postati akademski građani, nego niži sloj koji će onda pak na poslu tlačiti štreberi, poslušnici i šmokljani koji su se uspjeli probiti na više položaje, te dobili priliku da ispolje svoje frustracije iz djetinjstva zbog zlostavljanja bilo od roditelja (jer na učenje tjeraju roditelji), bilo od ovih "bully-a".
Ovo zvuči čudno ali je istina.

Đ!
19-09-2008, 21:07
A neznam, takvih očito nije bilo u mojoj školi. Što osnovnoj, što srednjoj. Najveća smeća sam upoznao na faksu. :lol:

malimrav85
20-09-2008, 01:23
He he he
:smt005
u školi ako i ima bully tuče te
na faksu dobiješ sablju u leđa da ti zlo bude

Đ!
20-09-2008, 01:30
Tako je! Bullying - serious bussiness! :lol: Grownups' game.

bOG
23-09-2008, 12:42
Nasilje je besmisleno.....bez profita.
A profit je mir.
Tuces slabije da im zgadis nasilje da ga oni ne bi sirili dalje.
Krenes od najslabijih, tako kad se prebacis na jace vec imas vecinu pacifista koji rade peer pritisak da se batine trebaju trpiti.
Proklet posao, ali ga netko mora odraditi.
Nekada mislim da cu poluditi, da me svi gledaju i da misle da sam ga ja ubio.
Ali nisam. On nije trebao ulaziti u Sabor sam. Bez obzira sto sam radio u tom trenutku sa njegovom zenom.

magister
29-09-2008, 00:17
:smt005 :smt005 :smt005 ...