Picok
28-12-2006, 20:04
Jeste èuli za to?
Ste primili koga?
Ja dobio 2 Poljakinje.... :-)
Ste primili koga?
Ja dobio 2 Poljakinje.... :-)
|
View Full Version : Taize Picok 28-12-2006, 20:04 Jeste èuli za to? Ste primili koga? Ja dobio 2 Poljakinje.... :-) funkymonoloko 28-12-2006, 20:09 Vau ti Mali perveznjak Vau Ma Vauuuuuuuuuuuuu Su Dobre?! Nisam jer nisam ni znao a mogao bih nego Kako to ide? :D Ante Gotovina 28-12-2006, 20:15 Jeste èuli za to? Ste primili koga? Ja dobio 2 Poljakinje.... :-) Svaka èast. Nisam iz zg pa ne mogu pomoĂŚi, ali svaka pohvala ljudima koji se se ukljuèili... iviv 28-12-2006, 20:28 ja nisam, nazalost. ali frendica dobila dvije poljakinje isto, od kojih je jedna studentica prava.. Galijun 28-12-2006, 20:30 Nisam, premalo prostora doma tak da nemrem niti jednu osobu primit (tehnicki bi mogao, al bi netko morao na podu spavat), al sam cuo o tome...mozda odem do tamo da vidim kak je... Aris€ 28-12-2006, 20:58 lol osjecam se ko stranac u tramvajima funkymonoloko 28-12-2006, 20:59 lol osjecam se ko stranac u tramvajima Da samo u tram i u Busu svi prièaju neĹĄto w iau fj nioru Jao Ăak i susjed :D Smeghead 28-12-2006, 21:20 lol osjecam se ko stranac u tramvajima jesi li ti ikog primio :-D Đ! 28-12-2006, 21:39 Jesu to oni vjerski fanatici? Da nebi moĹžda takve doma primio... :lol: šola-braveheart 28-12-2006, 21:47 a na trgu ce slaviti novu godinu hehe mozda ulovim kakvu francuskinju ili talijanku Smeghead 28-12-2006, 21:50 a na trgu ce slaviti novu godinu hehe mozda ulovim kakvu francuskinju ili talijanku sumnajm da'ĹĄ dobit p'''' :-D ZvRk 28-12-2006, 21:52 Jesu to oni vjerski fanatici? Da nebi možda takve doma primio... :lol: ma kaki.. pol se ženski vrati doma u drugom stanju... :lol: true krÅ¡ćani ..i don't think sou nudistica 28-12-2006, 21:52 Slazem se, vidi ðiberov post, vjerski fanatici... ThunderBoy 28-12-2006, 22:08 http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif) šola-braveheart 28-12-2006, 22:11 Jesu to oni vjerski fanatici? Da nebi možda takve doma primio... :lol: ma kaki.. pol se ženski vrati doma u drugom stanju... :lol: true krÅ¡cani ..i don't think sou kaj si ti bila na nekom priasnjem druzenju,pa imas saznanja iz prve ruke :-D M!!! 28-12-2006, 22:12 ma kaki.. pol se Ĺženski vrati doma u drugom stanju... :lol: true krĹĄĂŚani ..i don't think sou moĹžda bezgreĹĄno zaèeĂŚe? :smt017 Tkach 28-12-2006, 22:18 Koji qratz vi antiklerikalni izrodi imate potrebu zaseravati topic sa svojim treĂŚerazrednim cinizmom? ThunderBoy 28-12-2006, 22:24 http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif) fat drummer 28-12-2006, 22:39 ajde thunder ne seri... gdje god nabacaĹĄ viĹĄe tisuĂŚa mladih (ajmo reĂŚi da barem 10% njih putuje s taizeom jer je jeftino) netko ĂŚe se povalit. bio sam u taizeu i veĂŚi dio tog je prava lakrdija jer ljudi ne mogu progurat ni tih bijednih pola sata pjevanja pjesama na stranom jeziku jer im se ne da. za vrijeme veèernje mise se igrao internacionalni nogomet (sve nacije vs englezi, skor je bio 10-0 za sve nacije, hahaha gamad prepotentna), a za vrijeme jutranje se spavalo ili tuĹĄiralo u onim blesavim tuĹĄevima. a da ne govorim o iskustvima s bilkojeg masovnog okupljanja vjernika koji su rijetko kada u duhu katolièkog promiĹĄljanja kitty 28-12-2006, 22:42 s obzirom na ono vriskanje mladih djevojaka koje sam danas vidjela na telki cisto sumnjam da su se dosle samo moliti bogu.. :roll: ThunderBoy 28-12-2006, 22:44 http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif) dr.Mitch 28-12-2006, 22:47 Ĺ*aljite djevojèad na ĹĄaru. 90% soba je slobodno. I krevet u mojoj. Pa, zdravo Marijo, how you doin'? Đ! 28-12-2006, 22:53 Koji qratz vi antiklerikalni izrodi imate potrebu zaseravati topic sa svojim treĂŚerazrednim cinizmom? Ajde fakof. :roll: Oèito 99,9% foruma nije po tvojoj volji(treĂŚerazredni cinizam, pesudointeligentne ljevièarske falange i ostalo), a znaĹĄ kaj mogu oni kojima se ne sviða negdje. OtiĂŚi(u sluèaju da je ovo pretreĂŚerazredno i debilno za tvoj profinjen ukus). Cro 28-12-2006, 23:35 Neka se mladi okupljaju i druĹže, to je lijepo. A hoĂŚe li se jebat, to je njihova stvar. ZvRk 28-12-2006, 23:45 meni idu na živce taka okupljanja... znam curke iz srednje koje su iÅ¡le na hodočaÅ¡ća okolo sam da bi se napuÅ¡ile, napile... a busale se ja sam velka vjernica trala lala.. a sve su radile iz pogreÅ¡nih razloga... ... ma nema veze s vjerom.. razuzdana mladež... zgubili su se u svemu tome Ante Gotovina 29-12-2006, 00:01 Stvar je pojedinca kako ĂŚe sebi uzet i protumaèit sve to, a vjera nam sasvim jasno govori kako bi se trebali ponaĹĄati. Osobno nikad ne bih iĹĄao na susrete mladih ovakovog tipa jer dobar dio dolazi iz razloga da se zabavi i vidi svijeta, a vjera ponekad pada u drugi plan. Puni doĹživljaj hodoèaĹĄĂŚa moĹže se najbolje osjetiti ako ideĹĄ sam ili s obitelji u neko svetiĹĄte, dok namjenski susreti poput ovog znaju privuĂŚi dosta ljudi kojima razlog dolaska nisu iskljuèivo vjerske potrebe. Ali svejedno, pohvalno od onih koji se ugostili nekog u svoj dom i pokazali joĹĄ jednom da kod nas ima puno gostoljubivih i susretljivih ljudi. ZvRk 29-12-2006, 00:04 ma nije čak ni loÅ¡e vidjet svijeta, upoznat nove ljude,...al to sve pretvorit u razvrat je preveć (sestra se stalno dere na tu temu orgije , orgije... iz pouzdanih izvora kaže) Ante Gotovina 29-12-2006, 00:25 To su ipak rijetki pojedinaèni primjeri koje ne treba uzimati kao mjerodavno obiljeĹžje ovakvih susreta. OpĂŚenito, smatram da su mladi ljudi, u godinama kad je èovjek Ĺželjan provoda (18-25) preneozbiljni, a da bi vjeru shvatili ozbiljno i zato je teĹĄko oèekivati od susreta ovakvog tipa veliku uèinkovitost. Kad èovjek uðe u ozbiljnije godine (30+), druga prièa. Tada se zapravo vidi tko vjeru shvaĂŚa kao svoj Ĺživotni moto, a ne samo razlog za susrete i putovanja... dorro 29-12-2006, 01:14 Jeste èuli za to? Je, radi se organiziranim susretima mladih (ne spominje se vjernika) diljem Europe. PlatiĹĄ si prijevoz, neĹĄto sitno za sve moguĂŚe karte gradskog prijevoza i uletiĹĄ negdje na spavanje. Npr, ja sam u Barceloni spavala u svojoj vreĂŚi na podu uèionice nekakve osnovne ĹĄkole, u BudimpeĹĄti u fancy stanu dvoje sveuèiliĹĄnih profesora, u Milanu neĹĄto izmeðu toga svega. Ste primili koga? Nisam jer mi je bilo dosta Zagreba i htjela sam doĂŚ doma nadisat se svjeĹžeg morskog zraka i vidit neĹĄto sunca. Da sam kojim sluèajem ostala, sigurno bih primila minimalno 5 ljudi i prijavila se kao volonter. Ne zato ĹĄto sam neki hard core vjernik, nego zato ĹĄto mi je ta cijela prièa genijalna. Na tim susretima sam upoznala masu ljudi, svih vjera, nacija, vrste i oblika :D A na susrete sam iĹĄla prvenstveno zbog jeftinog putovanja. Svaki put smo imali uobièajeni ritam: ujutro misa, nakon toga kratak (cirka 1h) razgovor i druĹženje (ĹĄto mi je prve godine zvuèalo totalno ĹĄtreberski crkveno, pa sam namjerno ignorirala dok se jednom nisam reda radi pojavila i skuĹžila kako je zgodno sa svojim vrĹĄnjacima iz doslovno svih dijelova svijeta poprièati o svemu - ĹĄkoli, faksu, muzici, filmovima, uvjetima Ĺživota itd) zatim imaĹĄ cijeli dan slobodno za razgledavanje grada. Ako spavaĹĄ u nekim prostorijama, uglavnom se moraĹĄ nacrtati do ponoĂŚi, ako si kod obitelji - sve ovisi kako se dogovoriĹĄ... OpĂŚenito, sve ovisi o tebi i tvojim Ĺželjama. Nikoga ne sile da bude prisutan na misama - pojedinci naravno to onda izbjegnu, ali zanimljivo kako, po mojoj procjeni 80% ljudi ipak doðe. Ma da, samo zbog doruèka.. :D Ne kuĹžim cinizam "pih, i to su mi neki vjernici, napuĹĄavaju se" Jel vam idu na Ĺživce vjernici, ili ljudi koji tu i tamo zapale koju (narkomanèine jedne proklete) :-D Mislim, ja bih se isto znala naduvati na tim susretima navecer s ekipicom. Ne vidim nikakvu blasfemiju gleda toga... :roll: Lijepo je Cro rekao, ako se mladi hoĂŚe druĹžit - lijepo, ako se hoce j... njihova stvar. Ĺ*to se Fatovog iskustva s nogometom tièe, ne bih znala. Ja i frendovi smo recimo u Barceloni imali dogovoren turbo party u nekom klubu za Novu, predveèer smo sluèajno proĹĄli 'bacit pogled' do ogromne dvorane za meditaciju, i dobrih sat vremena si razmiĹĄljali dal da tu doèekamo Novu godinu! :roll: :roll: :oops: Zamisli 500-tinjak ljudi u dvorani velièine cijelog tmt-a sa zapaljenim svijeĂŚama, samo sjede u tiĹĄini. U dvorani je vladao takav mir i spokoj da to ne mogu opisati. Od ekipice, dva deèka koja uopĂŚe nisu bili vjernici, valjda veĂŚ umorni od viĹĄednevnog trèanja i razgledavanja, njaglasniji su bili glede pitanja "HoĂŚemo li ovdje doèekati Novu". Iz ove perspektive mi zvuèi totalno èudno smo uopĂŚe razmiĹĄljali o toj opciji... Ja dobio 2 Poljakinje.... :-) U Barci sam se opijala s tom ekipom... U BudimpeĹĄti se u vlaku natjecali u pjevanju budnica (dok su nas Maðari zbunjeno gledali). Koji veseljaci.. Pitaj cure da te nauèe pjevat "Hej sokole":smt023 :D Smeghead 29-12-2006, 01:16 kolko si recimo sve skupa platila taj boravak u barceloni i kolko dana je to trajalo? Figo9 29-12-2006, 01:48 Koji qratz vi antiklerikalni izrodi imate potrebu zaseravati topic sa svojim treĂŚerazrednim cinizmom? Ajde fakof. :roll: Oèito 99,9% foruma nije po tvojoj volji(treĂŚerazredni cinizam, pesudointeligentne ljevièarske falange i ostalo), a znaĹĄ kaj mogu oni kojima se ne sviða negdje. OtiĂŚi(u sluèaju da je ovo pretreĂŚerazredno i debilno za tvoj profinjen ukus). =D> On.t. Joj koji sam ja pehist...uvijek kad se neĹĄto dogaða, ja nisam u ZG :cry: Aris⏠je ljubomoran, jer sigurno ima neki Ăeh koji moĹže viĹĄe popiti od njega :lol: konzerva 29-12-2006, 01:53 da od 40 000 kolko ih doðe 1 doĹživi vjeru a ostalih 39 999 se ponapija sve se isplatilo. a likovi koji preko interneta ispoljavaju svoje seksualne frustracije ne zasluĹžuju komentar. zapravo mi je prilièno smijeĹĄno kako sve pokuĹĄavaju okrenuti nekakvim seksualnim aluzijama jer je totalno oèito kak se tjeĹĄe da su bolji od tih "licemjera"... e pa nije licemjer tko posustane,nego tko odustane! inaèe, natrag na temu, meni su doĹĄle 2 debele berte :lol: i ja sam oèekivao masovna opijanja,ali zbilja stoji ĹĄto dorro reèe- 80% ih zbilja ode u crkvu! mene ugodno iznenadilo. moĹžda odem dogodine fat drummer 29-12-2006, 10:04 nije licemjer tko posustane nego tko odustane? wtf?! znam neke kojima je posustanje naèin Ĺživota u tolikoj mjeri da je postlo odustajanje. i kako je odustajanje licemjerstvo opet ostaje misterija, barem viĹĄe nikom ne sereĹĄ, odustao si i gotovo slatkiš ubojica 29-12-2006, 10:33 nisam uzeo nikoga, jerbo nisam vjernik... ali jedan frend je dobio dva talijana, a drugi dve litvanke. kaze da su talijani zogdni... :lol: francuskinja 29-12-2006, 12:03 meni doĹĄla dva Poljaka, i ne èini mi se baĹĄ da su se doĹĄli tu opijat i seksualno iĹživljavat..ali to je samo moj dojam.. osobno, nemam niĹĄta protiv takvih okupljanja..jedino me Ĺživcira ĹĄto im je glavna lokacija, Velesajam, u blizini doma moga..pa su uĹžasne guĹžve tu, i svi busevi voze tamo, a be redovnim putem.. ali dobro, nek se mladeĹž veseli.. ;) Đ! 29-12-2006, 12:38 nije licemjer tko posustane nego tko odustane? wtf?! znam neke kojima je posustanje naèin Ĺživota u tolikoj mjeri da je postlo odustajanje. i kako je odustajanje licemjerstvo opet ostaje misterija, barem viĹĄe nikom ne sereĹĄ, odustao si i gotovo Da fakat, konzerva, licemjer je onaj koji posustane. Znaèi, tebi se neda iĂŚ u crkvu i jebe ti se Ĺživo za zabranu seksa prije braka i to ne prakticiraĹĄ a svejedno se zoveĹĄ velikim katolikom(hipotetski, ne kaĹžem da si ti takav). Ti si onda licemjer, a ne onaj koji je odjebo katolièanstvo i nema takvih ogranièenja. suni 29-12-2006, 12:41 ma da ne bi jos i njih! ateist sam i da da tolerancija bla bla poĹĄtujem sve ali moram izbaciti iz sebe misao da-fuck takve mlade! imho nhf plur ;) Murphy 29-12-2006, 12:47 Da fakat, konzerva, licemjer je onaj koji posustane. Znaèi, tebi se neda iĂŚ u crkvu i jebe ti se Ĺživo za zabranu seksa prije braka i to ne prakticiraĹĄ a svejedno se zoveĹĄ velikim katolikom(hipotetski, ne kaĹžem da si ti takav). Ti si onda licemjer, a ne onaj koji je odjebo katolièanstvo i nema takvih ogranièenja. O bOZe...ovo se pretvara u jos jednu raspravu o religiji... hmmm....da predvidim konzervin odgovor i skratim nam vrijeme...dakle: Tko je bez grijeha, nek baci prvi kamen.Ljudski je grijesiti i posustajati pred kusnjama, zakoraciti na stranputicu... to sto krscanstvo propovijeda nisu zabrane, jer ih je uostalom nemoguce provesti, vec upute za bolji zivot i svijetlo koje te uvijek moze dovesti natrag na pravi put *mode off* :-D Đ! 29-12-2006, 12:50 -cut- Ma blah, koja demagogija. :lol: UopĂŚe mi nije Ĺžao ĹĄto TO ne prakticiram viĹĄe, dojadilo mi. konzerva 29-12-2006, 13:44 Da fakat, konzerva, licemjer je onaj koji posustane. Znaèi, tebi se neda iĂŚ u crkvu i jebe ti se Ĺživo za zabranu seksa prije braka i to ne prakticiraĹĄ a svejedno se zoveĹĄ velikim katolikom(hipotetski, ne kaĹžem da si ti takav). Ti si onda licemjer, a ne onaj koji je odjebo katolièanstvo i nema takvih ogranièenja. tko se tak ponaĹĄa je odj**** katolièanstvo. toèka i to nisu ogranièenja, to je ko npr blata cesta,ono do koljena. i uski poploèani put. on ti nije ogranièenje, on ti je pomoĂŚ.ak skreneĹĄ s njega blato te ogranièava. e to je ogranièenje. inaèe, ima ljudi fakat od svud! do sad sreo: poljaka,talijane, francuze, rumunje,engleze,ĹĄvicarce,nijemce, portugalce, srbe, ukrajince,litvance i ĹĄveðane! Posrnuli 29-12-2006, 14:14 Bila frendica tak negdje proĹĄle godine isto na tom okupljanju mladih,pa je povalila sina od domaĂŚina kod kojih je spavala :badgrin: Romana 29-12-2006, 15:45 Neka se mladi okupljaju i druĹže, to je lijepo. A hoĂŚe li se jebat, to je njihova stvar. Slazem se u potpunosti [(c) snjeska] :smt023 fat drummer 29-12-2006, 15:47 i to nisu ogranièenja, to je ko npr blata cesta,ono do koljena. i uski poploèani put. on ti nije ogranièenje, on ti je pomoĂŚ.ak skreneĹĄ s njega blato te ogranièava. e to je ogranièenje. osim ako ne percipiraĹĄ vjeru kao blato, onda ti je ona ogranièenje... demagogija ide u oba smjera dorro 29-12-2006, 18:44 kolko si recimo sve skupa platila taj boravak u barceloni i kolko dana je to trajalo? trajalo nekih 5 dana mislim. joĹĄ dva dana (27h do tamo busom, i nazad). i joĹĄ dva dana - jerbo smo doĹživjeli prometnu nezgodu koju nitko nije ni skuĹžio da je nezgoda jer su svi spavali, nikome nije bilo niĹĄta, vozaè malo trknuo kamion ispred sebe i razbio cijelo prednje staklo. :D Tako da smo se zadrĹžali joĹĄ dva dana u Montpellieru dok nije doĹĄao novi bus. Definitivno najluði izlet :roll: :-D Sve to skupa, 800kn prijevoz i tada 50 maraka za sve moguĂŚe viĹĄednevne karte javnog prijevoza i bonove za ruèak i veèeru koju ti dijele u glavnom centru susreta (najèeĹĄĂŚe to bude na velesajmu, ko u Zg). Mislim, niĹĄ posebno - dobiĹĄ sendviè, par konzervi nekih fileta, povrĂŚa, gulaĹĄa ili èega veĂŚ, vodu, neko voĂŚe i èokoladicu. Ma to su ti najnormalnija putovanja, samo ĹĄto ne plaĂŚaĹĄ smjeĹĄtaj, nego put do tamo, pa ĂŚe te koĹĄtati koliko je daleko taj grad... ProĹĄle god je bilo u Portugalu i to nisam iĹĄla jer je bilo prekomplicirano - ili s brodom 2 dana, avionom 2000kn mi se nije dalo, a kombinacije s busom joĹĄ manje... Ove susrete bih svakome preporuèila bez obzira na vjeru - uostalom, kad god sam iĹĄla uvijek su cirka petina busa bili ateisti :-D Mislim da ste skuĹžili da to nisu nikakvi turbo vjernici koji po cijele dane mole, niti sexsualni manijaci, nego najnormalniji ljudi naĹĄih godiĹĄta kojima nije bed ĹĄto nisu u hotelu s par zvjezdica, i putuju prije svega da posjete i upoznaju neki novi grad, da se druĹže, zabavljaju itd za malo para. tomy81 29-12-2006, 22:54 ma pustite ljude nek uzivaju. meni svako malo ulecu sa planom grada i ja ih sve lepo saljem u dubravu ili kozari bok (moraju malo pravog zg vidit :D ) ok su ljudi. ja nisam nikakav vjernik, al frend je doma primil par ljudi i čist su ok sam kaj nisam uspjel pohvata od kud su, al mislim da su poljaci. ak je to tak jeftinjara idem i ja slj godine negde....... valjda nisu vjerski fanatici.......... :D b@dek 30-12-2006, 01:51 .jedino me Ĺživcira ĹĄto im je glavna lokacija, Velesajam, u blizini doma moga..pa su uĹžasne guĹžve tu, i svi busevi voze tamo, a be redovnim putem.. ali dobro, nek se mladeĹž veseli.. ;) da i ja sam isto blizu velsajma .. ali kao sto kazes nek se mladez veseli .. ThunderBoy 30-12-2006, 21:35 http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif) Galijun 30-12-2006, 22:05 Jel se jos moze upast na paviljone ?? Ili je to vec pred 2 tjedna gotova prica ???!! Ici cu sutra na misu i vidjet kako to izgleda. Insomniac 30-12-2006, 22:37 Ma odhebi ne zelim slinu razmjenjivati s pola brazila.Ona je u punom smislu rijeci sirila ljubav i radost oko sebe :badgrin: Eh ,kad si ti nazadan,ovo ti je nova krĹĄĂŚanska mladeĹž :-D ;) I ja sam jednom u srednjoj skoli zavrĹĄio na okupljanju krĹĄĂŚanske mladeĹži.Nije baĹĄ bilo orgijanje,al nije bilo ni daleko od toga Galijun 30-12-2006, 22:48 Oce itko ici sutra na misu u katedralu ?! Löwin Lily 30-12-2006, 23:44 Moji gosti su Alessio i Giovanni, drugi razred srednje jeziène ĹĄkole. Simpatièni, srameĹžljivi, skromni deèki. Ăak su mi dofurali poklone, neki zanimljiv svijeĂŚnjak, kroasanèiĂŚe s èokoladom, sir, bombonjeru, i èudan kolaè, domaĂŚi. Izgleda kao pogaèa punjena gustom smjesom od smokava. Ukusan je. :) Uglavnom, njima ne trebaĹĄ dat ni hranu, pa èak ni krevet, ako ne ĹželiĹĄ. Oni nose vreĂŚe za spavanje i bitno je da se mogu negdje leĂŚ, dakle, zadovoljit ĂŚe ih i tepih, a kamoli krevet. Ja sam svojima oslobodila sobu i kupaonicu, èak sam im isprintala kartu Zagreba sa voznim linijama tramvaja, vozni red busa i tak. Svako jutro doruèkuju samnom, i joĹĄ im mama radi sendvièe da ne ostanu gladni tijekom dana. O:) Nek se ljudi zabave! Pa ne dolaze svake godine u Zagreb. Nije da mi smetaju ili rade neka sranja, iako moĹžda ima i takvih, ali par dana se moĹže izdrĹžat. :-) Galijun 31-12-2006, 00:49 Ma znam, al meni je bas bed dovoditi tako nekog jer blage nemam kog dofuravam u stan. Sve oke, pomagati gostima, udomljivati ih, ali brate kajjaznam tko su ti koji dolaze... camao 31-12-2006, 00:53 Koji qratz vi antiklerikalni izrodi imate potrebu zaseravati topic sa svojim treæerazrednim cinizmom? koji kurac ti imas ikog prozivat? :evil: Löwin Lily 31-12-2006, 01:00 Ma znam, al meni je bas bed dovoditi tako nekog jer blage nemam kog dofuravam u stan. Sve oke, pomagati gostima, udomljivati ih, ali brate kajjaznam tko su ti koji dolaze... Ma da, shvaĂŚam. To sam se i ja pitala. Ali zabiljeĹženo je tko kod koga ide. Ako bude problema, lako moĹžeĹĄ doĂŚ do podataka o toj osobi. I smislit mu neku spaĂŚku! :badgrin: camao 31-12-2006, 01:00 sto se tice Taižanki....hm..nisu lose... :-k upoznali u Melinu 6 Poljakinja iz Gdanjska, cugali i otisli kod njih. imaju cijelu zgradu iznad nekog restorana u Savskom Gaju... na kraju se ispostavilo da je jedna od njih 3 god, a druga apsolventica i bila na polozaju PR-a i blagajnika ELSA-i kroz par godina. btw. nemojte Poljacima govorit pravo, vec ravno jer pravo za njih znaci desno. i kurče je bozicna jelka. :-D Dark Lady 31-12-2006, 17:57 cak i selo izvan zg-a di sam ja su dosli - kod nas francuzi, ukrajinci i poljaci. nisam nikog primila jer sam prekasno saznala ali frendica preko puta ima 3 francuskinje. stvarno s njima nema nikakvih briga. ujutro rano odu, navecer se vrate, trebaju samo neko mjesto za prespavat, ne mora bit ni krevet jer nose vrece za spavanje sa sobom kako je netko rekao. a bila sam jucer u centru i ima stranaca stvarno na svakom koraku, hodaju s planovima grada i foticima... meni su ti susreti isto ok. bila sam prije par godina u parizu i bilo je sasvim ok. za male novce vidjela grad (700 kn prijevoz, 35 eura tamo karta za metro za tjedan dana, hrana). nisam bila u obitelji nego u skoli nekoj al mi je to cak bilo draze. i poljakinje su stvarno spaljene... Tkach 31-12-2006, 18:06 koji qrtz ti imas ikog prozivat? :evil: [/color] Pa tko se prepozna, nisam mu ja kriv :lol: camao 31-12-2006, 19:28 koji qrtz ti imas ikog prozivat? :evil: [/color] Pa tko se prepozna, nisam mu ja kriv :lol: jesi, kriv si. tebe nitko ne proziva i vrijeda zbog tvojih stavova, Å¡upčino. Tkach 31-12-2006, 20:16 Ja nisam nikog prozivao zbog stavova kao takvih nego zbog mjesta na kojem su prezentirani. Tko ima problema s organiziranom religijom i njezinim prakticiranjem jer ga je tata tukao raspelom po glavi kad je bio mali, ili iz nekog drugog razloga, moĹže to kanalizirati negdje drugdje na Forumu. Ovdje se radi o Taizeu. I operi usta... sickboy 31-12-2006, 20:36 MrÅ¡te..................natrag u svoje zemlje..............zauzimate mi prostor..................trosite moj zrak.................stvarate guzve po tramvajima........i ne znate trcati za istim.............i ponasate se ko balkanci.................. :evil: Murphy 01-01-2007, 19:02 MrĹĄte..................natrag u svoje zemlje..............zauzimate mi prostor..................trosite moj zrak.................stvarate guzve po tramvajima........i ne znate trcati za istim.............i ponasate se ko balkanci.................. :evil: Chill...odlaze danas :-D camao 01-01-2007, 22:16 gledaj, Tkach: tvoj prvi post na ovoj temi proziva sve koji misle da Taize nije neko savrsentvo. ljudi su iznijeli svoje misljenje - O TAIZEU! pogledaj jos jednom temu od pocetka ako si propustio to primjetiti! a to sto Tvoju Svetost vrijeda spoznaja da Taize pokret i nije vrhunac pozitivnih Crkvenih angazmana nije razlog da vrijedas ljude koji nisu tvoji istomisljenici. ja nemam ni najmanje namjeru "prati svoja usta" ili bilo sto slicno jer moj jezik samo je odgovor na tvoju wannabe-provokaciju ili jos bolje uvredu na racun ljudi koji se ne slazu s tvojim stavom o temi. nekako nalazim to djetinjasto, a i nije ti ovo prva tema u kojoj ovako reagiras. Ja nisam nikog prozivao zbog stavova kao takvih nego zbog mjesta na kojem su prezentirani. doima li se samo meni ovo smijesno? :lol: da odem komentirat svoje stavove o Taizeu na topic "Nogomet" nisi mi jasan Tkach, je li sve u redu s tobom, kakve su ovo gluposti??? :lol: P.S. hvala sto imas potrebu sugerirati mi promjenu ponasanja, no molim te da se suzdrzis od toga, cisto iz razloga sto i nema bas nekog smisla i/ili ucinka ocjenjivati istu osobi koju uopce ne poznajes. :smt039 leonisa 01-01-2007, 22:22 :flower: Löwin Lily 01-01-2007, 23:30 Ma deèki, sad se moĹžete opustiti. OtiĹĄli su! Nema ih! Pa- pa Taizeovci! :smt006 Nema viĹĄe guĹžve, kisika dovoljno ima za sve. I svi su nastavili svoje Ĺživote sretno i zadovoljno... :-) :smt008 :smt050 :smt051 Galijun 02-01-2007, 00:29 U Ĺ˝enevi sljedece godine? konzerva 02-01-2007, 00:36 U Ĺ˝enevi sljedece godine? uz vrijedne savjete robija de svinjèeta moglo bi baĹĄ bit ok camao 02-01-2007, 00:45 jel zna tko koji su uvjeti da bi se moglo ic putem toga? koliko otprilike financijski moram ispastat i koliko vremena oduzimaju radionice i slicni sastanci? skoro zaboravih...a jel se treba bit katolik, uzorni vjernik i sl. za to?? :smt017 :-D ...jer ove koje upoznah ne bih bas svrstao u najuzornije katolike, niti priblizno! :smt077 Tkach 02-01-2007, 00:50 gledaj, Tkach: tvoj prvi post na ovoj temi proziva sve koji misle da Taize nije neko savrsentvo. ljudi su iznijeli svoje misljenje - O TAIZEU! pogledaj jos jednom temu od pocetka ako si propustio to primjetiti! a to sto Tvoju Svetost vrijeda spoznaja da Taize pokret i nije vrhunac pozitivnih Crkvenih angazmana nije razlog da vrijedas ljude koji nisu tvoji istomisljenici. Ismijavanje sudionika Taizea kroz vrtiĂŚke seksualne aluzije nije iznoĹĄenje miĹĄljenja... Nemam ja niĹĄta protiv ljudi suprotnih stavova koji ih prezentiraju na uljuðen naèin. [color=blue] ja nemam ni najmanje namjeru "prati svoja usta" ili bilo sto slicno jer moj jezik samo je odgovor na tvoju wannabe-provokaciju ili jos bolje uvredu na racun ljudi koji se ne slazu s tvojim stavom o temi. nekako nalazim to djetinjasto, a i nije ti ovo prva tema u kojoj ovako reagiras. Ja izbjegavam vrijeðanje ljudi s kojima raspravljam, svjedok mi moĹže biti kima s kojim sam se dokaèio milijun puta i s kojim bi gotovo uvijek izokrenuo na ĹĄalu. Moj prvi post nije uvredljiv nego provokativan, a s obzirom na reakcije reklo bi se da je ispunio svrhu. P.S. hvala sto imas potrebu sugerirati mi promjenu ponasanja, no molim te da se suzdrzis od toga, cisto iz razloga sto i nema bas nekog smisla i/ili ucinka ocjenjivati istu osobi koju uopce ne poznajes. :smt039 Mda, poznajem te dovoljno dobro i nisi mi pretjerano simpatièan, i znam da je taj osjeĂŚaj obostran. U skladu s tim me baĹĄ briga za tvoje ponaĹĄanje u cjelini, samo bi molio da mi se civilizirano obraĂŚaĹĄ... konzerva 02-01-2007, 00:57 jel zna tko koji su uvjeti da bi se moglo ic putem toga? koliko otprilike financijski moram ispastat i koliko vremena oduzimaju radionice i slicni sastanci? skoro zaboravih...a jel se treba bit katolik, uzorni vjernik i sl. za to?? :smt017 :-D] :smt077 plaĂŚaĹĄ put. radionice i sastanci (molitve) su opcionalni. ako hoĂŚeĹĄ moĹžeĹĄ na njima provest cijeli dan,ako neĂŚeĹĄ ne moraĹĄ ni minute. drugih preduvjeta nema. osim spremnosti na prisutnost sto razlièitih svjetonazora camao 02-01-2007, 02:55 plaæaÅ¡ put. radionice i sastanci (molitve) su opcionalni. ako hoæeÅ¡ možeÅ¡ na njima provest cijeli dan,ako neæeÅ¡ ne moraÅ¡ ni minute. drugih preduvjeta nema. osim spremnosti na prisutnost sto razlièitih svjetonazora zahvaljujem na pruzenim informacijama! Ismijavanje sudionika Taizea kroz vrtiæke seksualne aluzije nije iznoÅ¡enje miÅ¡ljenja... Nemam ja niÅ¡ta protiv ljudi suprotnih stavova koji ih prezentiraju na uljuðen naèin. Tkach, kako bi reagirao kad bih ti ja rekao da imam osobnih iskustvaa sa njima i da nijedan komentar na ovoj temi nije dovoljno daleko od istine da je zasluzio vrijedanje sa tvoje strane? mozda je i bilo djetinjastih i uvredljivih komentara (sve ovisno o inidividualnoj interpretaciji pojedinog forumasa/ice) no nemaju li oni podlogu koja im takav ton i karakter moze opravdati ako znamo da su velik broj njih istiniti i imaju takvu formu cisto zbog gnusanja i neodobravanja autora istih prema postupcima mladih u toj zajednici.. bi li opet opravdao onaj svoj post kad bi znao da je vecina onog iznad, koliko god gnusno zvucala dok se spominje u kontekstu vjerske organizacije, istinita i provjerena, a opet od autoriteta zanemarena i prividno etiketirana kao zanemarujuci faktor zbog nemogucnosti da se postigne pozitvni progres po pitanju ponasanja, stavova, postupaka i uvjerenja pripadnika i posjetitelja u sklopu ove zajednice. jednostavnijim rijecima, vecina tih mladih, uglavnom u dobi iznad 20 sklona je, dokazano, svim i jednakim porocima kao i svaka druga mlada osoba kod nas ili bilo gdje drugdje na ovom nam svijetu, bila ona uzorni mladi katolik ili "smrdljivo agnosticko/ateisticko smece" kao ja. ;) josobno sam u svaku od gorenapisanih rijeci uvjeren i dokazano posjedujem takav stav prema istim. Ja izbjegavam vrijeðanje ljudi s kojima raspravljam, svjedok mi može biti kima s kojim sam se dokaèio milijun puta i s kojim bi gotovo uvijek izokrenuo na Å¡alu. Moj prvi post nije uvredljiv nego provokativan, a s obzirom na reakcije reklo bi se da je ispunio svrhu. moja malenkost takodjer izbjegava vrijedati ljude s kojima raspravljam, doduse, ne samo s kojim raspravljam, vec ljude opcenito. svjestan sam da je takva reakcija samo dokaz nemoci ili, u najboljem slucaju, nedostatka odredenog volumena adekvatnog vokabulara. :D no kolicina naboja koju si ti sposoban izazvati komentarom kao sto je prvi na ovoj temi ne ostavlja mjesta promisljenoj i stalozenoj reakciji, dok god posjedujem temperament i imam potrebu "obraniti" i iskazati svoj stav i/ili misljenje jednako gorljivo kao i ti. karakteriziras svoje postove kao provokaciju, a ne uvredu. zasto isti kriterij ne primjenis na neke od mojih proslih postova? radeci razliku u pristupu zorno prikazujes koliko subjektivno pristupas temi, pa mi stoga nije ni cudno da su tvoje rijeci opravdane za razliku od mojih, iako je razlika izmedju njih jedino nominalna, dok ih je kategorizirati moguce u najgorem slucaju u slicne termine. sapienti sat. kao sto vidis, u ovom postu nema uvreda ni bilo kakvih slicnih negativnih "instrumenata" no kako ne posjedujem svaki dan dovoljno vremena koje bi mogao utrosiit na kvalitetno odgovoranje na svakog posta za koji osjetim potrebu komentirati ga. kad tome ne bude tako, bit ce mi cast i zadovoljstvo polemizirati s tobom na razini koliko god visokoj,objektivnoj zelis i koliko god da cvrste argumente pruzas. do tad ja tebe molim da prihvatis moj komentar jedino kao odgovor i reakciju na stav jedne slicice i imena iznad "Tkach", nikako ne kao ljudskog bica, jedne odrasle osobe i inidividue, a shodno tome da ne uzimas ka srcu ako mi se zalomi koja teza rijec. Mda, poznajem te dovoljno dobro i nisi mi pretjerano simpatièan, i znam da je taj osjeæaj obostran. U skladu s tim me baÅ¡ briga za tvoje ponaÅ¡anje u cjelini, samo bi molio da mi se civilizirano obraæaÅ¡... stvarno ne znam od kud bi me mogao znati uzivo no jako dobro znam da o meni ne znas apsolutno nista sto me iole bitnije kao osobu karakterizira.. samo nekoliko ljudi ima tu mogucnost da me jako dobro poznaje i da jedan si od njih znao bi. mozes samo biti uvjeren da me poznajes, ako to doista mislis, prvi put kad cemo se vidjet uzivo stisnut cu ti ruku i cestitat na iznimnoj hrabrosti i nadobudnosti. tvrditi da svoje spoznaje o meni, cijelu moju karakternu sliku, sve pripadajuce im cinjenice iz blize i dalje vlastite mi proslosti te sve one stvari, stavove, vjerovanja i slicne duhovne tvorevine koje znam i spoznao sam o sebi samo ja, a nikad nisu bile ni na koji nacin iznijete ovdje, smatras transparentnim i usvojenim (valjda telepatijom...hm...) te se smatras kompetentnim sve to skupa zaokruziti i ocijeniti me kao osobu u globalu, stvarno mi tada ne preostaje nista doli ti cestitati i predloziti te Alfredu da iskemija neku nagradicu i solidnu premiju... ....a onda te tuziti u Strasbourgu zbog besramnog pokusaja minoriziranja ljudskog duha i osobnosti na velicinu ne mnogo vecu od prosjecnog streptokoka. :-D :smt039 Lucynda 02-01-2007, 13:47 meni je ideja odlièna- putujeĹĄ po svijetu, upoznaĹĄ masu novih ljudi ( s kojima putujeĹĄ i kod kojih putujeĹĄ), pretpostavimo da se odlièno zabaviĹĄ, i joĹĄ se uz sve to pomoliĹĄ i Bogu... a sad ko je koliko "uzoran".... zapravo po meni uopèe nije vaĹžno.. ..ja sam vjernica i idem u crkvu i trudim se bit ĹĄto bolji krťèanin i osoba...ali to ne znaèi da doma stalno molim krunicu!!! tako i oni....ako su i doĹĄli moliti ne znaèi da moraju po koljenima hodat po katedrali cijeli dan!!!!! dr.Mitch 02-01-2007, 15:11 neĂŚu se ukljuèivat u ovu raspravu jer ĂŚe svi popizdit opet na mene ko na religiji Lucius Veratius 02-01-2007, 19:06 drugih preduvjeta nema. osim spremnosti na prisutnost sto razlièitih svjetonazora Nisu valjda protestantkinje one dvije cure koje si dobio?! :shock: Kako ĂŚeĹĄ to podnijeti? :-D Ĺ*alu na stranu, svaka èast onima koji su nekog udomili. =D> Bilo je fora kad sam u subotu iĹĄao van pa sam pred kuĂŚom u magli ugledao 2 Poljaka kako na podu listaju plan grada. :-D Nisu znali gdje su, pa sam im pokazao na karti i objasnio im di da idu. OtiĹĄli su u skroz krivom smjeru. Uporno su htjeli skratiti put tako da do odrediĹĄta odu preko parka, ali sam sam ih od toga odgovarao iz sigurnosnih razloga (vjerojatno ne bi bilo nikaj, ali znalo je tamo po noĂŚi biti luðaka koje je lovila policija). Đ! 02-01-2007, 20:13 Sad baĹĄ razmiĹĄljam, iĹĄo bi u Genevu al nebi iĹĄo na radionice i mise. :lol: camao 02-01-2007, 20:18 Sad baÅ¡ razmiÅ¡ljam, iÅ¡o bi u Genevu al nebi iÅ¡o na radionice i mise. :lol: isto i mene muci vec par dana. :smt077 Löwin Lily 02-01-2007, 23:06 Ma kakve radionice!!! Ovi deèki ĹĄto su kod mene bili nisu iĹĄli ni na kakve radionice. Trebali su svako jutro na molitvu u 8.30. IĹĄli su jednom. Ăitav dan su istraĹživali Zagreb, zezali se.. :smt018 :D Tkach 03-01-2007, 00:11 karakteriziras svoje postove kao provokaciju, a ne uvredu. zasto isti kriterij ne primjenis na neke od mojih proslih postova? radeci razliku u pristupu zorno prikazujes koliko subjektivno pristupas temi, pa mi stoga nije ni cudno da su tvoje rijeci opravdane za razliku od mojih, iako je razlika izmedju njih jedino nominalna, dok ih je kategorizirati moguce u najgorem slucaju u slicne termine. Ĺ*to sam ja to konkretno napisao u prvom postu a ĹĄto se moĹže protumaèiti kao uvreda? "Antiklerikalni izrodi?" Evo, stvarno mi je Ĺžao ako je to netko protumaèio kao osobno vrijeðanje. stvarno ne znam od kud bi me mogao znati uzivo no jako dobro znam da o meni ne znas apsolutno nista sto me iole bitnije kao osobu karakterizira.. samo nekoliko ljudi ima tu mogucnost da me jako dobro poznaje i da jedan si od njih znao bi. mozes samo biti uvjeren da me poznajes, ako to doista mislis, prvi put kad cemo se vidjet uzivo stisnut cu ti ruku i cestitat na iznimnoj hrabrosti i nadobudnosti. tvrditi da svoje spoznaje o meni, cijelu moju karakternu sliku, sve pripadajuce im cinjenice iz blize i dalje vlastite mi proslosti te sve one stvari, stavove, vjerovanja i slicne duhovne tvorevine koje znam i spoznao sam o sebi samo ja, a nikad nisu bile ni na koji nacin iznijete ovdje, smatras transparentnim i usvojenim (valjda telepatijom...hm...) te se smatras kompetentnim sve to skupa zaokruziti i ocijeniti me kao osobu u globalu, stvarno mi tada ne preostaje nista doli ti cestitati i predloziti te Alfredu da iskemija neku nagradicu i solidnu premiju... ....a onda te tuziti u Strasbourgu zbog besramnog pokusaja minoriziranja ljudskog duha i osobnosti na velicinu ne mnogo vecu od prosjecnog streptokoka. :-D :smt039 O BoĹže... Zar stvarno misliĹĄ da je nemoguĂŚe stvoriti miĹĄljenje o tebi kroz tvojih 3000 i neĹĄto postova ovdje? Ili o bilo kome drugome tko je intenzivno aktivan duĹže vrijeme na Forumu? Naravno da ne znam detalje tvog Ĺživota niti te uopĂŚe znam uĹživo, ali zar to znaèi da ne smijem imati neko uopĂŚeno miĹĄljenje o tebi? Zar ti doĹživljavaĹĄ sve osobe van najintimnijeg kruga kao sivu, bezobliènu masu? ThunderBoy 03-01-2007, 09:34 Sad baĹĄ razmiĹĄljam, iĹĄo bi u Genevu al nebi iĹĄo na radionice i mise. :lol: isto i mene muci vec par dana. :smt077 Ima kakav pravoslavni taize u rusiju i ukrajinu? :badgrin: :badgrin: konzerva 03-01-2007, 10:45 Nisu valjda protestantkinje one dvije cure koje si dobio?! :shock: Kako ĂŚeĹĄ to podnijeti? :-D naravno to su priznale tek na oproĹĄtajnom ruèku.... Ĺžali boĹže sarme krivovjernicima... fat drummer 03-01-2007, 10:47 Nisu valjda protestantkinje one dvije cure koje si dobio?! :shock: Kako ĂŚeĹĄ to podnijeti? :-D naravno to su priznale tek na oproĹĄtajnom ruèku.... Ĺžali boĹže sarme krivovjernicima... gle nema beda, moĹžeĹĄ ih ubiti.pap ĂŚe ti napisati ispriènicu, bog ĂŚe se razveseliti i sve pet. joĹĄ ih natjeraj da ti plate odĹĄtetu za sarmu konzerva 03-01-2007, 10:49 ne beri brigu, mislim ja na sve... ubacio sam im u sarmu malo otrova pa neĂŚe Ĺžive do dresdena. a papa je ĹĄvabo pa mi moĹžda ne bude naklonjen,ali ovo je ipak vaĹžnije! fat drummer 03-01-2007, 11:27 to care!!! beskompromisno za boga!!!! jer kaĹže luka: u ono vrijeme izaðe isus i u sarmu utrpa laksativa i podjeli farizejima. i vidje da je dobro i bi tako. tako da fakat imaĹĄ i uporiĹĄte u bibliji pa nek se onaj benedikt poĹždere od muke Robierre de Cochon 03-01-2007, 12:47 uz vrijedne savjete robija de svinjèeta moglo bi baĹĄ bit ok Nema beda...snalazim se dobro u Zenevi, bio sam triput. Ako ne treba biti vjernik i nije obavezno obilazit mise, isao bih i ja. :-D Ali da se skupi jos neka ekipa tipa camao, djiber...inace bih se osjecao ugrozeno da tamo svi pocnu pjevati vjerske pjesme, rasprave o bogu i tako....nije to za mene! :-D A jel ima neki ateisticki taize? :-D b@dek 03-01-2007, 14:26 meni je frendica bila ..smo ne znam gdje tocno .. spavala sa sinom ljudi koji u je udomili a vratila se doma sa curom hehehehehe .. ludaca :lol: :lol: :lol: i sa njom je u vezi do tad konzerva 03-01-2007, 15:32 i jel misliĹĄ da sam pao na stari ĹĄtos s poklonjenom bombonjerom? jok! sve pobacao u smeĂŚe hoĂŚe da me otruju antikriĹĄti maskirani... Picok 03-01-2007, 16:21 Ja dobio zbilja simpatiène Poljakinje, ljubazne pristojne i kaj je najvaĹžnije - doĹĄle su tu ne zbog zabave nego stvarno radi duhovnih stvari. To mi se sviða. Imam skromni stan, a valjda su zadovoljne, dao sam im krevet, jednu posebnu sobu, posebnu kupaonicu to je to. I tak - razmjenili darove, pozvao ja njih na more, one mene u Poljsku, pa bumo vidli. Bio sam na jednoj radionici, na nekim molitvama, na Velesjamu, bilo je predobro... Planiram u Ĺ˝enevu... vidjet ĂŚemo. Đ! 03-01-2007, 16:50 Ako ne treba biti vjernik i nije obavezno obilazit mise, isao bih i ja. :-D Ali da se skupi jos neka ekipa tipa camao, djiber...inace bih se osjecao ugrozeno da tamo svi pocnu pjevati vjerske pjesme, rasprave o bogu i tako....nije to za mene! :-D JA ozbiljno razmiĹĄljam o tome. Neka putna vibra me pere ovih dana, iĹĄo bi ja svukud. Tour-de-bivĹĄa Juga bi nabacio(al samo tam di oĂŚu, CG, Sarajevo, Novi Sad, mejbi Beograd...), put po Hrvatskoj(nisam posjetio dobar dio Hrvatske, a htio bih), Prag obavezno, Beè... Volem putovati mada ne putujem èesto. b@dek 03-01-2007, 18:23 ryan air is your friend ja i frendice sad razmiljamo proc bolonju, veneciju, firencu, rim , dio arezza, milano .. pa od tamo u london pa na floridu .. tam sve imam ekipu gdje mogu spavat ... sad radimo da zaradimo pa zivi bili pa vijdlei .. no sto me odusevljava su karte ryan airom .. bolonja -london .. 21 euro .. taxa uracunata u cijenu :-D sad bi se ta komp trebala i rasirit iz zg-a... no zivi bili pa vidjeli .. dr.Mitch 03-01-2007, 18:30 no sto me odusevljava su karte ryan airom .. bolonja -london .. 21 euro .. taxa uracunata u cijenu :-D Prilièno jeftino...ako preĹživiĹĄ b@dek 03-01-2007, 18:33 ha cuj nije prva klasa . :-D :-D ...ali sva moja ekipa iz inozemstva sa tom kompaniom putuje .. isplati im se otic i negjde za jedan dan ili tako nesto .. non stop su negdje jer je stvarno jeftino .. studentska lomljava..no naravno to se malo izorganizira .. isplanira .. rezervira i toje to .. ak su svi prezivili do sad .. budemo i mi .. :-D dr.Mitch 03-01-2007, 18:36 MA ĹĄalim se...ali jebote, fakat mi nije jasno kak je tak jeftino. Pa da ideĹĄ s autom treba ti viĹĄe para za benzin nego kaj oni skupe od tih para. A plaĂŚe pilotima, osoblju? OdrĹžavanje aviona? Pa otkud? Osim ako su ugradili plin na avione b@dek 03-01-2007, 18:39 OFT Ma to je poznata kompanija vani .. mislim i tu je isto poznata ..kao sto je moja frendica meni prije objasnjavala .. you have cars .. we have ryan air hehehe .. sva mladez je koristi .. ja mislim da za sad imas samo iz pule npr za london .. rezerviras mjesec dana unaprijed .. put te kosta nekih 1 euro +20 eura taxe.. nesto su uveli iz zagreba milim no nisam ziher .. imas stranicu pa si pogledaj ako te zanima .. da ne offtopicarim vise :-D :-D :-D :-D :-D :-D Robierre de Cochon 04-01-2007, 16:28 JA ozbiljno razmiĹĄljam o tome. ajmo :-D ThunderBoy 04-01-2007, 16:30 [quote="Robierre de Cochon":2jwjplua]Ako ne treba biti vjernik i nije obavezno obilazit mise, isao bih i ja. :-D Ali da se skupi jos neka ekipa tipa camao, djiber...inace bih se osjecao ugrozeno da tamo svi pocnu pjevati vjerske pjesme, rasprave o bogu i tako....nije to za mene! :-D JA ozbiljno razmiĹĄljam o tome. Neka putna vibra me pere ovih dana, iĹĄo bi ja svukud. Tour-de-bivĹĄa Juga bi nabacio(al samo tam di oĂŚu, CG, Sarajevo, Novi Sad, mejbi Beograd...), put po Hrvatskoj(nisam posjetio dobar dio Hrvatske, a htio bih), Prag obavezno, Beè... Volem putovati mada ne putujem èesto.[/quote:2jwjplua] i ja isto negdi di je jeftino za provesti se Đ! 04-01-2007, 16:34 [quote="Ăiber":18osp5zm] JA ozbiljno razmiĹĄljam o tome. ajmo :-D[/quote:18osp5zm] I'm in. :-D Bum predloĹžio joĹĄ nekima. camao 04-01-2007, 16:34 ajmo :-D ajmo! ocekujem angazman od iskusnih pootnick-ova kao Å¡to su Å¡jor Robi da se raspitaju glede daljnjih poduzbenih činova! :-D Robierre de Cochon 04-01-2007, 16:34 i ja isto negdi di je jeftino za provesti se Nakon Bugarske, Bosne i Srbije...ja samo razmisljam o Makedoniji, Albaniji, Rumunjskoj. Zagarantiran dobar provod za sitnu lovu. ThunderBoy 04-01-2007, 16:36 i ja isto negdi di je jeftino za provesti se Nakon Bugarske, Bosne i Srbije...ja samo razmisljam o Makedoniji, Albaniji, Rumunjskoj. Zagarantiran dobar provod za sitnu lovu. A i istanbul je blizu. Koliko se sjecam ima jedan jeftin hostel u starom djelu tik uz aju sofiju... Robierre de Cochon 04-01-2007, 16:42 A i istanbul je blizu. Koliko se sjecam ima jedan jeftin hostel u starom djelu tik uz aju sofiju... Ma koji hostel. Treba uzet hotel 4-5 zvjezdica i bahatiti se. Inace ovo je meni u najfinijem bugarskom restoranu...bio neki dan....i nisam mogao vjerovati: aperitiv - rakija 0,06, 2 komada mineralna voda, litra vino crno, dvaput po pola litre topli kruh, neogranicene kolicine hladno predjelo: cobanska salata juha glavno jelo: biftek punjen paprikom kajmakom i slaninom (ostali su birali perverzije poput zecetine a la wild) desert: svjezi kozji jogurt sa susenim smokvama napojnica (cca 30kn nas petero) cijena: 100 kuna :-D Galijun 04-01-2007, 16:44 idemo tamo a nakon toga gruzija/armenija/azerbejdzan sve s prizvukom katolicke vjere ThunderBoy 04-01-2007, 16:49 A i istanbul je blizu. Koliko se sjecam ima jedan jeftin hostel u starom djelu tik uz aju sofiju... Ma koji hostel. Treba uzet hotel 4-5 zvjezdica i bahatiti se. Inace ovo je meni u najfinijem bugarskom restoranu...bio neki dan....i nisam mogao vjerovati: aperitiv - rakija 0,06, 2 komada mineralna voda, litra vino crno, dvaput po pola litre topli kruh, neogranicene kolicine hladno predjelo: cobanska salata juha glavno jelo: biftek punjen paprikom kajmakom i slaninom (ostali su birali perverzije poput zecetine a la wild) desert: svjezi kozji jogurt sa susenim smokvama napojnica (cca 30kn nas petero) cijena: 100 kuna :-D zanimljivo,ali turska je svejedno jeftina jos ako je last minute platio si smao 100kn jelo? fidy 08-06-2007, 18:01 ako netko ima kakave informacije o Genevi, naka ih slobodno napiĹĄe... ja znam samo da se ide od 28. 12. do 1.1.... i ozbiljno razmiĹĄljam o odlasku, mada je to joĹĄ prilièno daleko... Picok 12-06-2007, 18:59 http://www.taize.fr/hr_rubrique396.html Ja isto planiram iĂŚi.. fidy 12-06-2007, 22:08 hvala, Picok,,, veĂŚ sam i ja bila naĹĄla, samo sam zaboravila staviti link... #-o uglavnom, idemoooooooo :-D :-D :-D Ante Gotovina 12-06-2007, 22:52 Eamus, eamus (ako nije preskupo)... :-D Koliko bi inaèe, po prilici, trebala biti cijena prijevoza? Picok 13-06-2007, 08:33 100 ojra moĹžda :smt102 fidy 13-06-2007, 13:31 ma ja mislim i manje, pogotovo ako crkva organizira.... uglavnom, mislim da bi 200⏠bilo dosta za sve skupa... (prijevoz+onih45⏠koje moramo platiti+cuga i to za svaki dan) (ja ne mislim moliti baĹĄ cijele dane i noĂŚi) bar se nadam... Picok 15-06-2007, 15:27 Privremeni program Susreta u Ĺ˝enevi: http://www.taize.fr/hr_article4592.html Praktiène informacije: http://www.taize.fr/hr_article4704.html Ante Gotovina 28-11-2007, 18:09 Update - ide netko? :p konzerva 28-11-2007, 18:49 znam da se prek frame (sv.duh) ide za 500kn prijevoz + 45 eura boravak u Ĺženevi Picok 29-11-2007, 11:47 Ide fidy, veteran i ja. To je sve kaj znam zasad. 500+45 Posrnuli 01-12-2007, 12:30 Idem ja :-D fidy 01-12-2007, 15:37 tu se plaĂŚa 500 kn za put (moram platiti do èetvrtka...), a tamo dajemo 45 âŹ. ide se 27.12. poslijepodne i tamo smo oko 10 ujutro 28. dolazimo meðu prvima jer se pretpostavlja da prvi dobivaju smjeĹĄtaj u obiteljima...:-D :-D meki ĂŚe biti smjeĹĄteni i preko granice (u francuskoj)... ja malo gledala - do lyona ima malo viĹĄe od 100 km, mislim da ĂŚe pasti neki izletiĂŚ... :-D :-D legionar 01-12-2007, 16:22 Ăe iĂŚi ko u Australiju na onaj susret? fidy 01-12-2007, 17:00 Ăe iĂŚi ko u Australiju na onaj susret? to nema veze s taizeom, ali nema veze... ja bi iĹĄla, ali nemam baĹĄ toliko para, treba mi neĹĄto i za more, a planiramo i u moskvu u 8./9. mjesecu... legionar 01-12-2007, 17:04 Znam da nema veze. Samo pitam. Ne znam kolike ĂŚe biti cijene, zato i pitam da vidim el zna ko ĹĄta. Posrnuli 01-12-2007, 17:25 kolko planirate sa sobom para ponjeti u Ĺ˝enevu? fidy 01-12-2007, 19:40 Znam da nema veze. Samo pitam. Ne znam kolike ĂŚe biti cijene, zato i pitam da vidim el zna ko ĹĄta. cijena je okvirno oko 1400 ⏠+ hodoèasnièki paket A od oko 250 âŹ, + tamo ti treba dosta novaca jer se ide na 3 tjedna mislim... pogledaj si tu info, mislim da prijave poèinju vrlo brzo ili su veĂŚ poèele... http://mladi.hbk.hr/ured/medj-08-sydney.html fidy 01-12-2007, 19:43 kolko planirate sa sobom para ponjeti u Ĺ˝enevu? nemam pojma, oko 200 ⏠ili 350 CHF. mozda i vise, ako cu kupovati parfeme u duty-free shopu... :? Columbo 02-12-2007, 12:45 cijena je okvirno oko 1400 ⏠+ hodoèasnièki paket A od oko 250 âŹ, + tamo ti treba dosta novaca jer se ide na 3 tjedna mislim... Kolko para :shock: :shock: :shock: Inaèe, oke su ta druĹženja, uvijek upoznaĹĄ nekog novog. Nisam neki vjernik, tj. nisam uopĂŚe vjernik, al mi se ovo èini kao jedna jako pozitvina stvar. :smt023 fidy 02-12-2007, 14:32 ovih 1400 ⏠je samo put do australije............... Posrnuli 02-12-2007, 16:57 ja sam neĹĄ naèuo da nebude australija za nas,ne znam sad iz toèno kojeg razloga,i dal je to toèno? ali stvarno je puno cca 10000kn samo za put... Picok 04-12-2007, 17:54 Posrnuli s kojom Ĺžupom ti ideĹĄ u Ĺ˝enevu? Kaj se tièe para, ne znam kolko ĂŚu uzet, al mislim nosit dosta stvari pa trampat tamo s ekipom, stvari mu budu sredstvo placanja :D I samo treba biti u druĹĄtvu fidy, ona nosi 200 eura :-D fidy 05-12-2007, 00:42 I samo treba biti u druĹĄtvu fidy, ona nosi 200 eura :-D hihi... :-D platim ti kavu ako budeĹĄ dobar... ultraviolet 05-12-2007, 09:04 Posrnuli s kojom župom ti ideÅ¡ u Ženevu? LOL... :-D Posrnuli 06-12-2007, 21:03 Ĺ˝upom iz Velike Gorice,BlaĹženog Alojzije Stepinca,mislim.. :lol: poskočica 06-12-2007, 21:22 e a do kad se to moze uplatit? jer se joĹĄ dvoumim :? fidy 06-12-2007, 22:00 mislim da su prijave zavrĹĄile, ali nisam sigurna... :? znam da sam ja danas morala uplatiti 500 kn za put, a 45⏠dajem tamo... poskočica 06-12-2007, 22:11 scheise :shock: budem se joĹĄ raspitala za svaki sluèaj, tnx fidy fidy 06-12-2007, 22:12 raspitaj se, nisam ja sigurna jer sam sve radila preko frendica... veteran 08-12-2007, 00:00 nisam upao na Tai ze...probat cu sutra u nekim drugim zupama ali izgleda nis od tog :( poskočica 08-12-2007, 00:03 nisam upao na Tai ze...probat cu sutra u nekim drugim zupama ali izgleda nis od tog :( ĹĄta je stvarno proĹĄao rok za uplatit??? :shock: :( ja ĂŚu joĹĄ pokuĹĄat preko frendice u Ĺžupi sv.obitelji tam na drĹžiĂŚevoj, ona je rekla da ne bi trebalo bit problema, a sad...hm...budemo vidjeli :? veteran 08-12-2007, 00:11 Å¡ta je stvarno proÅ¡ao rok za uplatit??? :shock: :( ja æu joÅ¡ pokuÅ¡at preko frendice u župi sv.obitelji tam na držiæevoj, ona je rekla da ne bi trebalo bit problema, a sad...hm...budemo vidjeli :? tam isto krcato...zvat cu i ja sutra ali sumnjam da ce bit nesto od tog... poskočica 08-12-2007, 00:13 a daj me nemoj.... :x bojim se da ĂŚu veze morat potezat :lol: fidy 08-12-2007, 02:26 sa stranice http://www.taize.fr/hr Registracija Nakon 10. prosinca viĹĄe neĂŚemo primati nove prijave. Ako Ĺželite sudjelovati na Susretu u Ĺ˝enevi, ne prijavljujte se on-line. Morate odmah kontaktirati TaizĂŠ, prije nego ĹĄto organizirate svoj put, kako bismo provjerili moĹžemo li vas joĹĄ primiti. Ako ste se veĂŚ prijavili, joĹĄ moĹžete promijeniti svoju prijavu. To ĂŚe biti moguĂŚe do 20. prosinca. Molimo vas, ne zaboravite ispuniti sve pojedinosti koje se tièu vaĹĄeg putovanja â mjesto prelaska granica, vrijeme dolaska u Ĺ˝enevi, itd. eleanor rigby 08-12-2007, 12:40 ja malo gledala - do lyona ima malo viĹĄe od 100 km, mislim da ĂŚe pasti neki izletiĂŚ... :-D :-D kaj ti ne moraĹĄ tam radit kaj ti oni kaĹžu, ono molit se i to? :D Galijun 08-12-2007, 12:53 To bi se kao trebalo, al da svi prakticiraju, ne prakticiraju :-D Posrnuli 08-12-2007, 13:09 al da svi prakticiraju, ne prakticiraju a ĹĄto se tek prakticira :badgrin: :badgrin: :badgrin: Trpinja 08-12-2007, 13:15 nisam upao na Tai ze...probat cu sutra u nekim drugim zupama ali izgleda nis od tog :(jel to frama :? ..ak je povucem ja neke veze ;) fidy 08-12-2007, 16:08 ja malo gledala - do lyona ima malo viĹĄe od 100 km, mislim da ĂŚe pasti neki izletiĂŚ... :-D :-D kaj ti ne moraĹĄ tam radit kaj ti oni kaĹžu, ono molit se i to? :D da, ziher... imaĹĄ dvije molitve dnevno i imaĹĄ isplanirane aktivnosti tijekom dana, ali tko ĂŚe te provjeravati... kaĹžem svom sveĂŚeniku da idem u lyon i aj bok... :-D nisam upao na Tai ze...probat cu sutra u nekim drugim zupama ali izgleda nis od tog :(jel to frama :? ..ak je povucem ja neke veze ;) pa nije samo frama... i nema viĹĄe prijava, moĹžeĹĄ se prijaviti samo direktno u taizeu ili zamoliti neku Ĺžupu da te stave na listu èekanja ako netko odustane... Picok 08-12-2007, 16:32 SjeĂŚam se da je lani isto tak jedna Austrijanka doĹĄla bez organizacije, solo i onda su joj traĹžili smjeĹĄtaj tu naknadno... sve je to tako vrhunski organizirano tak da bi se moglo i malo improvizirati i ne bi trebalo biti problema. Jedino nisam siguran da se u tom sluèaju moĹže dobit karta za javni prijevoz, bonovi za ruèak i sl... veteran 08-12-2007, 21:38 upao...jedva...al upao...krumpir svjetski...vidimo se tam :D fidy 08-12-2007, 23:44 upao...jedva...al upao...krumpir svjetski...vidimo se tam :D preko koje Ĺžupe ideĹĄ...? moĹže i na pm... fidy 09-12-2007, 16:49 za one koji idu: Posljednje obavijesti za prijavljene sudionike Susreta (http://www.taize.fr/hr_article2914.html) i Posljednje obavijesti â dodatak za Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu (http://www.taize.fr/hr_article2951.html) Picok 09-12-2007, 23:20 Dakle da zakljuèimo: FIDY VETERAN PICOK ... Ide joĹĄ neko? Posrnuli, na obraĂŚenje moĹžda? :D veteran 10-12-2007, 09:33 zakaj je zena na prvom mjestu? :? Picok 10-12-2007, 14:28 Kad je Ĺ˝ena. I ima najljepĹĄe ime meðu nama na popisu :!: ;) Samo kaj me to onda podsjeĂŚa na nekog, al to je veĂŚ nekaj drugo... veteran 10-12-2007, 14:46 Kornelija? Asfaltina? Gromobranka? Andjelka? Budislava? Nives? fidy 10-12-2007, 18:31 zakaj je zena na prvom mjestu? :? zloèest si, "vety" :smt014 [-( Ante Gotovina 11-12-2007, 11:44 Dakle da zakljuèimo: FIDY VETERAN PICOK ... Ide joĹĄ neko? Vrlo vjerojatno (oko 90 %) da idem i ja... èekamo povratnu informaciju. Picok 12-12-2007, 17:21 Ajde, bit ĂŚe nas onda... *NEKA VIDE DA NAS IMA* veteran 13-12-2007, 23:24 bit ce bit ce...nazalost picok i ja nismo u istom busu...ali to nazalost nema veze samnom...nisam mogao utjecati na izbor busa :( Picok 14-12-2007, 14:07 Nema veze... ionak idemo svi zajedno samo drugim busevima...tek juèer sam skuĹžil kolko ide ljudi koje znam... a ide i par kolega s faksa. Jedva èekam da krenemo. Ăini mi se da nas ima 46 u busu... znaèi ima joĹĄ par mjesta, mogli bi neke Slovenke pokupiti usput ;) Sefica 15-12-2007, 02:07 idem i ja!!! (ne,ti ne :) ) e,po kojem kriteriju ce nas stavljat u obitelji??? Picok 15-12-2007, 18:01 idem i ja!!! (ne,ti ne :) ) e,po kojem kriteriju ce nas stavljat u obitelji??? Nema kriterija, ako doðeĹĄ u Ĺžupu di je sve popunjeno ideĹĄ u dvoranu. Prema nekim saznanjima 80% ljudi bu po obiteljima, ostali u dvoranama. Ali taj razlika se moĹžda i poveĂŚa u korist obitelji, jer oni se mogu prijavljivat do samog kraja i sad vjerojatno Taizeovci animiraju Ĺžupljane da nas prime.... Picok 03-01-2008, 14:15 Ja se vratio juèer. Bio s 4 Rumunjke zajedno... ;) Apsolutno sve je bilo super, tak se potrefilo. Znam neke koji su dobili smjeĹĄtaje po kojekavim dvoranama, pa s razlogom nisu mogli biti zadovoljni. Al ja eto ne. PosreĂŚilo se, samo kaj sve kaj je lijepo kratko traje. O BoĹže kako mi nedostaje ta jedna Rumunjka! veteran 03-01-2008, 14:28 ja nisam imao tu srecu ko Picok da budem s ciganima :-D al i ja sam imao odlican smjestaj...i to s Hrvatima...doduse 60km od Zeneve ali nije bilo bed 45 minuta vlakom putovat... organizacija super i moram saznat di ima za kupit tih raviloa u konzervi...prefina klopa :D Picoka nisam vidio a i to je bilo manje vise nemoguce zbog stvari o kojima sam ovisio al to objasnjenje u 4 oka...neda mi se pisat... Ante Gotovina 03-01-2008, 15:04 Mi stigli kasno, kad je smjeĹĄtaj u obiteljima bio popunjen i preostao bunker. :-D Odnosno, zgrada civilne zaĹĄtite. Pomalo nevjerojatno djeluje spoznaja da Ĺ*vicarska drĹži obvezni vojni rok, a nikad u povijesti nije ratovala. Kako god, na kraju ispalo da nije tako tako loĹĄe kao ĹĄto je bio prvi dojam. Izuzev toga ĹĄto smo bili 2 kata ispod zemlje, iza dviju vratiju koja ne bi zolja probila... i nema signala. Lijepo ureðen, miran gradiĂŚ, toèno po ĹĄvicarskom modelu. Prvo ĹĄto upane u oko jest zapadni mentalitet... nitko Ĺživ u gradu ne trubi. Mislim da sam usred silnog prometa u tih nekoliko dana èuo svega jedan automobil da je zatrbubio. Science-fiction za Zagreb, promet izgleda naĹĄtiman ko ĹĄvicarski sat. A zapravo je kljuèno ponaĹĄanje ljudi, svatko ĂŚe stati pjeĹĄaku kad prelazi zebru. Od znamenitosti vrijedi spomenuti baziliku Notre-Dame, prekrasno zdanje. Organizacija na nivou, ĹĄto viĹĄe reĂŚi. MoĹžda se vidimo slijedeĂŚe godine u buduĂŚoj hrvatskoj prijestolnici. :-D fidy 03-01-2008, 15:34 evo i mene :-D bilo je predobro, iduĂŚe godine idemo u bruxelles :smt041 mi smo bili smjeĹĄteni jednu stanicu vlakom od laussanne, mjesto se zove pully, takoðer na obali jezera. nas 9 kod jedne obitelji, neki super bakica i dedica :-D nas 2 hrvatice, 2 nizozemke i 2 rumunjke s njima u kuĂŚi, a joĹĄ 2 naĹĄa hrvata i 1 rumunj u dvoriĹĄtu u "ljetnoj kuĂŚi"... upoznala sam Picoka i Antu :smt026 :smt026 ĹĄvicarska me fakat oduĹĄevila, tako je sve mirno, uredno, organizacija na nivou, nas je isto fascinirala èinjenica da svi obavezno staju na zebri i da nitko Ĺživ ne trubi na cesti... bili smo u olimpijskom parku i olimpijskom muzeju u laussani, prekrasno... evo i par slikica... "kuĂŚica" u kojoj smo bili smjeĹĄteni http://img244.imageshack.us/img244/6848/kuaub3.jpg pogled na jezero i planine http://img247.imageshack.us/img247/3346/pogledsi9.jpg draĹžen petroviĂŚ u olimpijskom parku u laussanni http://img247.imageshack.us/img247/8524/petrovios1.jpg odbrojavanje do eura 2008. http://img166.imageshack.us/img166/739/odbrojavanjedr3.jpg Ĺženevsko jezero, fontana http://img90.imageshack.us/img90/7522/fontanakh2.jpg Picok 03-01-2008, 15:35 Sreo ja nekog Brba pa kaĹže da mu se sviða promet jer je "sve tako lepo obeleĹženo" :-D Ja sam se jedan dan druĹžio s Gotovinom (duĹžan sam ti joĹĄ 1/2 franka!), a ostalo vrijeme uglavnom s Rumunjkama i Rumunjima. Ti Ĺživot! :D Sluèajno sreo fidy pred jednom crkvom i joĹĄ neke ljude iz mojeg mjesta za koje nisam ni znao da idu. Al na raèunu mi nestalo love vrlo brzo, skupi pozivi, skupe poruke i ode zaèas 100 ĂŚuna tak da za neke druge dogovore nije bilo para. :? Al ove Rumunjke su bile totalno lude!! Oni su joĹĄ nastavili prema Parizu pa onda u Beè, na putu su skoro do kraja ovog tjedna. Platile sve to 250 eura, a to je otprilike i prosjeèna plaĂŚa kod njih tak da vjerojatno Ĺžive iznad tamoĹĄnjeg prosjeka. poskočica 03-01-2008, 15:42 bilo je predobro, iduĂŚe godine idemo u bruxelles :smt041 :shock: ja biiiiiiiiiiiiii :smt041 veteran 03-01-2008, 15:50 je...bruxelles...jedva cekam ak ce bit ko ove godine bit ce super!!! sam cemo se valjda bolje Picok i ja organizirat :lol: :-D fidy 03-01-2008, 15:52 bilo je predobro, iduĂŚe godine idemo u bruxelles :smt041 :shock: ja biiiiiiiiiiiiii :smt041 idi, tko ti brani... ja veĂŚ danas poèinjem skupljati novce, ĹĄvicarska me totalno iscjedila... :-D evo cjenika iz pivnice, ovo prvo su svijetle pive i idu prema tamnijima, zadnja je boĹžiĂŚna (8%alkohola), ja ne pijem pivo pa sam pila vino - 2 dl = 8 CHF (1 CHF je oko 4,5 kn pa vi raèunajte :D) http://img72.imageshack.us/img72/7523/cjeniksk7.jpg I predlaĹžem ako ĂŚe netko iĂŚi tako negdje, u neki veĂŚi grad, da si organizira pripreme jedno 2-3 tjedna prije. Traènje, noge u teretani, hodanje... Mi smo bili vani od 08.00 do 23.00, radili 25-30km dnevno pjeĹĄke. s ovim se totalno slaĹžem. muskulfiber me ubio... iduĂŚe godine moĹžemo krenuti sa zajednièkim kondicijskim pripremama 1.12. :lol: poskočica 03-01-2008, 15:54 a di ste doèekivali novu? na trgu nekom ili na njihovim organiziranim doèecima? fidy 03-01-2008, 15:57 mi u nekoj dvorani, sokiĂŚi i kolaèi :-D a kasnije smo kad naĹĄih domaĂŚina otvorili njihov chardonnay :-D Ante Gotovina 03-01-2008, 23:15 Ja sam se jedan dan druĹžio s Gotovinom (duĹžan sam ti joĹĄ 1/2 franka!), Ukljuèit ĂŚemo i kamate jer nisi poĹĄtivao dogovor za sutradan. :-D Moja kuĂŚica (ne, ovo nije Pentagon :-D ): http://s60.photobucket.com/albums/h34/a ... 7_2130.flv (http://s60.photobucket.com/albums/h34/ante_heroj/?action=view¤t=28-12-07_2130.flv) Cijene su pomalo urnebesne za hrvatske prilike, ne ĹželiĹĄ uĂŚi u ugostiteljski objekt jer bi mogao izaĂŚi dekintiran... svega jednom bio u restoranu i ne Ĺželim da se ponovi - piletina s riĹžom, mrkvom i ĹĄpinatom doðe 16.5 chf. Vrlo nalik meniju u menzi... joĹĄ smo naletjeli na nekog isfrustriranog Kineza (kuhara). Jedino loĹĄe iskustvo. Toèno je ovo ĹĄto vet kaĹže u vezi s konzumacijom alkohola, ljudi kod kojih smo bili na ruèku u utorak kategorièki odbijaju pomisao na alkohol... pomalo neobièno. Ăovjek je neki jaèi igraè - pisao zakone za parlament, kao junior nastupio na Wimbledonu, sudjeluje na golf turnirima za veterane, govori 4 jezika i kuĹži se u politièka zbivanja na naĹĄim porostorima... iako su veoma situirani ni po èemu ne odaju raskoĹĄ, stvar vrijedna respekta. I ne glume pretjeranu finoĂŚu, joĹĄ vaĹžnije. Sve u svemu najviĹĄe mi se svidio duhovni dio programa, prekrasan je osjeĂŚaj biti u zajedniĹĄtvu s pripadnicima ostalih konfesija, iz cijele Europe. http://www.ca-schleppy-chaux-de-fonds.ch/mediac/400_0/media/DSCN3725revu$E0traiter.jpg :smt109 Sefica 04-01-2008, 17:38 mi smo bili smjesteni u francuskoj u obitelji,odma na granici sa svicarckom.oni su nas svaki dam ujutro vozili autom do zeneve i svaku vecer dolazili po nas u 22h...sto je znacilo da nije bilo bas nekog nocnog zivota tamo,al ionako mi se zeneva po tom pitanju cini pomalo trulom-imaju jedva 5 birtija u centru grada (ako i tolko)... inace je bilo super,grad je predivan,molitve su bile super,ekipa PREDOBRA...u nasoj zupi su pretezito bili hrvati i poljaci,super smo se skompali sa svima i na novu godinu im pokazali kako se tulumari :) s obzirom na to da smo morali bit u toj dvorani sa zupom na novu godinu iz 2 razloga: 1)nemamo kako doc do grada poslije vecernje molitve u zupi,a i nemamo se kak vratit nazad da bi nas obitelj pokupila i vozila doma 2)bili smo u centru zeneve u 22h na staru godinu i nije bilo ni zive duse (ili smo mi na krivom mjestu trazili...)!!!!! ...napravili smo svoju festu tamo,na pultu garderobe smo s poljacima slozili svoj sank sa pravom cugom i fakat je bilo zakon...:))) Picok 06-01-2008, 00:32 E da, Ante - ja sam doĹĄao na dogovoreno mjesto u dogovoreno vrijeme, al nije te bilo tam... hm... ne znam di smo zakazali. Veèera je bila od 17.30h, u 18h ja tebe nisam mogao naĂŚi tam... zbilja nemam pojma... i da, natipkaj adresu (poĹĄtansku) da ti slike poĹĄaljem... Na onom programu poslije doèeka smo pjevali beĂŚarac :D Ma prestraĹĄno, eh da su domaĂŚini razumijeli kaj znaèe svi ti stihovi... ne bi se baĹĄ tak smijali... :-D Inaèe, ja sam bio smjeĹĄten na farmi, totalno izvan svijeta, pa nas je domaĂŚin u dĹžipu svaki dan morao voziti i dolaziti po nas na stanicu... jeli smo samo domaĂŚu hranu, imaju likovi svoju farmu i bave se poljoprivredom, govore 3 jezika (èak i njihov pas razumije komande i na njemaèkom i na francuskom, svejedno mu je :-D ) ..... e moj veteran, ne znam kaj da ja tebi velim.... nije nam suðeno valjda! inek 25-10-2009, 14:43 Evo ga, pocinje opet.......pripreme.... ovaj put idemo u Poznan. Zainteresirani javite se.... cijena puta ce biti 700-750kn Uvjerenja sam da ce biti odlicno, Poljaci su slicnog mentaliteta kao i mi, vjerujem da ce dati sve od sebe da nas lijepo ugoste.... sto vidjeti u Poznanu? To sam bas krenula istraziti pa javim.... Picok 30-11-2009, 19:41 Ima li netko da ide u Poznan ove godine? Da udružimo snage eventualno? konzerva 01-12-2009, 10:45 ja ti idem ali u pripremnoj skupini, dakle već 26og |