View Full Version : Pravna pitanja
Pages :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
"jel mozes nekak saznat(ak ne znas) dal je kaznjivo npr. pisat po oglasnicima sranja tipa stene huskya, 4mj, bez rodovnika mijenjam za mobitel.dal je kaznjivo mijenjat zivinu za tak nes(ak neko to ozbiljno misli) i dal je kaznjivo tak se glupirat po oglasniku(ak ne misli ozbiljno neg iz zajebancije pise)?"
kak se Ĺživotinja tretira kod nas u Hrvatskoj?ko Ĺživo biĂŚe ili ko privatno vlasniĹĄtvo?
aj pliz odg. mi ko zna, fala
Insomniac
19-02-2007, 14:29
"jel mozes nekak saznat(ak ne znas) dal je kaznjivo npr. pisat po oglasnicima sranja tipa stene huskya, 4mj, bez rodovnika mijenjam za mobitel.dal je kaznjivo mijenjat zivinu za tak nes(ak neko to ozbiljno misli) i dal je kaznjivo tak se glupirat po oglasniku(ak ne misli ozbiljno neg iz zajebancije pise)?"
kak se Ĺživotinja tretira kod nas u Hrvatskoj?ko Ĺživo biĂŚe ili ko privatno vlasniĹĄtvo?
aj pliz odg. mi ko zna, fala
Ĺživotinja je stvar,znaci mozes komodno je prodavati,mijenjati,itd
Hmm,nisam ti joť polagala gp,ali sam iťla na sva predavanja i koliko sam shvatila,pesek ti spada pod STVAR.Zvuèi ogavno,znam... :(
:boggle: jadno,bas jadno !
Just a little bit
19-02-2007, 16:56
lik mjenja psa za mobitel ! ovo prvi put cujem :smt109 :smt044
malimrav85
19-02-2007, 17:54
lik mjenja psa za mobitel ! ovo prvi put cujem :smt109 :smt044
pa dobar deal
ako je neki eng. buldog mogi bi ga dat za auto :D
hy!!!! ne znam spada li ovo ovdje, al vrijedi pokuĹĄati!!! :) :)
bijah danas ujutro s tatom na terapiji kod fizioterapeuta.
on posjeduje polikliniku i tati osiguranje plaĂŚa terapije, a fizijatar ih
propisuje. dakle, izravne veze s tim fizioterapeut nema jer on nije doktor, samo namjesta one aparate za terapije.
i tako sam prvi dan danas ja vozila tatu i kad sam veĂŚ bila tamo,
pogleda meni fizioterapeut stopala. opet ponavljam nije on struènjak za to.
laièkim jezikom mi kaŞe sve ono ťto otprije znam..
i joť mi kaŞe vjerojatno kao i svim ljudima da sam nedovoljno razgibana, da bi trebala kod njega na fitness, a ja sam naravno nezainteresirana, ťto uopÌe nije bitno nego eto, da prièamo o neèem kad sam veÌ bila tamo.
kad je tata bio gotov sa svojim terapijama, pitao je fizioterapeuta onako iz pristojnosti jel duĹžan ĹĄta za mene. i ovaj nam je BEZ RAĂUNA i BEZ IKAKVOG PAPIRA naplatio 200 kuna.
nisam sigurna moĹže li to napraviti fizioterapeut koji je samo izvrĹĄitelj poslova ĹĄto mu drugi narede!!!
mi smo platili, naravno prezbunjeni da bi reagirali jer je bilo i drugih ljudi.
razoèarana sam.bila bi zadovoljnija da je 200 kn odletjelo nego ťto smo dali njemu za niťta. ima li on ikakvu osnovu uopÌe za vrťenje pregleda??
molim vas savjet. tata ima joť cijeli tjedan terapije i sutra je opet kod njega.moŞemo li traŞiti novce natrag ili bar raèun ili bilo ťto?? pokvario mi je cijeli dan!!!
fat drummer
15-05-2007, 12:39
traŞi raèun... jer ako je naplatio pregled onda je duŞan platiti pdv. ovako radi na crno. ako niťta drugo prijavite ga nadreðenima
i taj racun prilozi u poreznu prijavu. odnosno tvoj tata ili mama...cija si vec porezna olaksica :-D
i taj racun prilozi u poreznu prijavu. odnosno tvoj tata ili mama...cija si vec porezna olaksica :-D
kad se veĂŚ spominju porezne olakĹĄice...
frendica kaŞe da prestajemo starcima biti porezna olakťica ako zaraðujemo preko neke odreðene svote mjeseèno....
1. pitanje: je li to istina?? :-D :-D
2. pitanje: odnosi li se to na redovne studente i na posao preko student servisa???
3. ako netko zna neĹĄto viĹĄe o tome, neka slobodno napiĹĄe (kolika je ta svota,....)
hvala :-D :-D :-D
frendica kaŞe da prestajemo starcima biti porezna olakťica ako zaraðujemo preko neke odreðene svote mjeseèno....
2. pitanje: odnosi li se to na redovne studente i na posao preko student servisa???
3. ako netko zna neĹĄto viĹĄe o tome, neka slobodno napiĹĄe (kolika je ta svota,....)
Svota preko student servisa koja nije oporeziva ti je 48000 kuna godiĹĄnje mislim...to ti piĹĄe na svakom ugovoru.
elizabeta
15-05-2007, 17:49
vidim da je ovo postao topic za rjesavanje pravnih problema, pa imam jedno zapravo vazno pitanje.
molila bih da mi netko laickim jezikom, najbolje objasni sve karakteristike etaznog vlasnistva, razlike i slicnosti za suvlasnistvom, ja sam prva godina a trebaju mi te informacije u praksi...
hvala... :-D
da, neoporezivo je do 48000, al vec preko nekih 10000 nisi vise porezna olaksica..tak mi je rekla teta u poreznoj, al raspitaj se...
Hell's Angel
15-05-2007, 19:15
da, neoporezivo je do 48000, al vec preko nekih 10000 nisi vise porezna olaksica..tak mi je rekla teta u poreznoj, al raspitaj se...
da, toèno tako
E ovo je kazneno djelo :lol:
http://www.net.hr/2007/04/26/0329007.23.jpg
Canuleia
24-05-2007, 12:41
kakav KRETEN mjenja peseka za mobitel???!!!??? :evil: :evil: :evil:
kakav KRETEN mjenja peseka za mobitel???!!!??? :evil: :evil: :evil:
wtf?
Canuleia
24-05-2007, 12:45
pa pogledaj prvi post!
a so, nekad davno proèitala, sad sam èitala samo nove postove! :lol:
a ima kretena ;)
Canuleia
24-05-2007, 12:48
a to je staro! ja uopĂŚe nisam datum gledala, mislila sam da je novi topic! :lol:
itekakvih kretena! ;)
Ja mjenjam sobnu lampu za dvosobnu :D
Pitanjce... Imo danas prometnu blaŞu. Skuter mi se zaletio u bok auta. Enivej, ja dolazim iz smjera TMT, dolazim kod mimare i oÌu skrenut lijevo u perkovèevu. U traci za suprotni smjer je kolona koja èeka na crvenom. Lik se pomièe malo u rikverc da mogu proÌ izmeðu autiju i skrenut. I dobro, ja kreÌem polako, gledam da mi neki kreten ne doleti u Şutoj traci i kad sam se uvjerio da nikog nema, krenem ja polako kad se u mene zaleti lik na skuteru. Lik se vozio po Şutoj traci i zaobilazio je kolonu sa desne strane i tak je brzo doťo da ga nisam mogo skuŞit. Tko je kriv? Ja koji sam kakti oduzimo prednost ili lik koji krťi propise i vozi po Şutoj? Liku nije neť posebno, malo si je nogu natuko. Pizdek.
Pichka im materina, skloni su tome oèigledno.
http://www.legalis.hr/modules/newbb/vie ... forum=29&4 (http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=16885&forum=29&4)
BaĹĄ me zanima kak je to proĹĄlo.
fat drummer
31-05-2007, 08:15
Pitanjce... Imo danas prometnu blaŞu. Skuter mi se zaletio u bok auta. Enivej, ja dolazim iz smjera TMT, dolazim kod mimare i oÌu skrenut lijevo u perkovèevu. U traci za suprotni smjer je kolona koja èeka na crvenom. Lik se pomièe malo u rikverc da mogu proÌ izmeðu autiju i skrenut. I dobro, ja kreÌem polako, gledam da mi neki kreten ne doleti u Şutoj traci i kad sam se uvjerio da nikog nema, krenem ja polako kad se u mene zaleti lik na skuteru. Lik se vozio po Şutoj traci i zaobilazio je kolonu sa desne strane i tak je brzo doťo da ga nisam mogo skuŞit. Tko je kriv? Ja koji sam kakti oduzimo prednost ili lik koji krťi propise i vozi po Şutoj? Liku nije neť posebno, malo si je nogu natuko. Pizdek.
nisam bať stoposto ufuran u jel sve to (zaravo nisam uopÌe), ali postoje neke formule krivnje ovisno o tome tko si i ťto si... auto je naravno viťe kriv od pjeťaka jer je "jaèi". poťto si i ti sjebavao prometna pravila kriv si, pa ti savjetujem da si uzmeť odvjetnika ko i ovi na legalisu :-D
Seksi Madez
31-05-2007, 11:58
Oboje ĂŚete dobit prekrĹĄajnu prijavu od policije za nepostivanje propisa. Ti, jer si oduzeo prednost, a on jer se vozio po zutoj traci i nepropisno pretjecao. Znam iz prakse da ti na sudu sudac uzima u obzir koliko je taj skuter bio udaljen od tebe kad je doslo do nezgode, odnosno jesi li ga ti mogao pravovremeno vidjeti i sprijeciti nezgodu. Ako si ti vec poceo nesmetano skretati i posteno zakoracio u raskrizje te je onda on naletio, mislim da je apsolutno njegova krivnja. A ako si se ti zakoracenjem u raskrizje zabio u njega, onda ti snosis krivnju.
Just a little bit
31-05-2007, 12:11
Stvar je u tome kaj se vecina ljudi na skuterima voze ko zadnji debili, obilaze i pretjeèu takvom brzinom da ih zbilja ne stignes ne vidit, pa kad ih pogodis, onda se cude
prednjace skuteri city expressa koji nemaju cak ni retrovizore tak da lakse prolaze izmedju kolona
fidel_castro
31-05-2007, 12:26
[quote="Ă!":216stjep]Pitanjce... Imo danas prometnu blaĹžu. Skuter mi se zaletio u bok auta. Enivej, ja dolazim iz smjera TMT, dolazim kod mimare i oĂŚu skrenut lijevo u perkovèevu. U traci za suprotni smjer je kolona koja èeka na crvenom. Lik se pomièe malo u rikverc da mogu proĂŚ izmeðu autiju i skrenut. I dobro, ja kreĂŚem polako, gledam da mi neki kreten ne doleti u Ĺžutoj traci i kad sam se uvjerio da nikog nema, krenem ja polako kad se u mene zaleti lik na skuteru. Lik se vozio po Ĺžutoj traci i zaobilazio je kolonu sa desne strane i tak je brzo doĹĄo da ga nisam mogo skuĹžit. Tko je kriv? Ja koji sam kakti oduzimo prednost ili lik koji krĹĄi propise i vozi po Ĺžutoj? Liku nije neĹĄ posebno, malo si je nogu natuko. Pizdek.
Oboje ĂŚete dobit kaznenu prijavu od policije za nepostivanje propisa. Ti, jer si oduzeo prednost, a on jer se vozio po zutoj traci i nepropisno pretjecao. Znam iz prakse da ti na sudu sudac uzima u obzir koliko je taj skuter bio udaljen od tebe kad je doslo do nezgode, odnosno jesi li ga ti mogao pravovremeno vidjeti i sprijeciti nezgodu. Ako si ti vec poceo nesmetano skretati i posteno zakoracio u raskrizje te je onda on naletio, mislim da je apsolutno njegova krivnja. A ako si se ti zakoracenjem u raskrizje zabio u njega, onda ti snosis krivnju.[/quote:216stjep]
Nadam se da je ovo lapsus! Valjda ĂŚe dobiti prekrĹĄajnu prijavu! :shock:
@ð ma mi vjerujemo da je on kriv, a i ti si pravnik pa Ìeť lako naÌi rupu u zakoni i cijelu krivnju prebaciti na njega. Inaèe, po tvojoj prièi ste oboje jednako krivi jer ste oboje krťili zakon i svatko bi trebao snositi svoj dio krivnje. Naravno, on viťe jer je izravni krivac za nesreÌu!
[quote="Seksi Madez":35nr6c3m][quote="Ă!":35nr6c3m]Pitanjce... Imo danas prometnu blaĹžu. Skuter mi se zaletio u bok auta. Enivej, ja dolazim iz smjera TMT, dolazim kod mimare i oĂŚu skrenut lijevo u perkovèevu. U traci za suprotni smjer je kolona koja èeka na crvenom. Lik se pomièe malo u rikverc da mogu proĂŚ izmeðu autiju i skrenut. I dobro, ja kreĂŚem polako, gledam da mi neki kreten ne doleti u Ĺžutoj traci i kad sam se uvjerio da nikog nema, krenem ja polako kad se u mene zaleti lik na skuteru. Lik se vozio po Ĺžutoj traci i zaobilazio je kolonu sa desne strane i tak je brzo doĹĄo da ga nisam mogo skuĹžit. Tko je kriv? Ja koji sam kakti oduzimo prednost ili lik koji krĹĄi propise i vozi po Ĺžutoj? Liku nije neĹĄ posebno, malo si je nogu natuko. Pizdek.
Oboje ĂŚete dobit kaznenu prijavu od policije za nepostivanje propisa. Ti, jer si oduzeo prednost, a on jer se vozio po zutoj traci i nepropisno pretjecao. Znam iz prakse da ti na sudu sudac uzima u obzir koliko je taj skuter bio udaljen od tebe kad je doslo do nezgode, odnosno jesi li ga ti mogao pravovremeno vidjeti i sprijeciti nezgodu. Ako si ti vec poceo nesmetano skretati i posteno zakoracio u raskrizje te je onda on naletio, mislim da je apsolutno njegova krivnja. A ako si se ti zakoracenjem u raskrizje zabio u njega, onda ti snosis krivnju.[/quote:35nr6c3m]
@ð ma mi vjerujemo da je on kriv, a i ti si pravnik pa Ìeť lako naÌi rupu u zakoni i cijelu krivnju prebaciti na njega. Inaèe, po tvojoj prièi ste oboje jednako krivi jer ste oboje krťili zakon i svatko bi trebao snositi svoj dio krivnje. Naravno, on viťe jer je izravni krivac za nesreÌu![/quote:35nr6c3m]
kad vec boldamo..nije rupa nego pravna praznina :-D
Seksi Madez
31-05-2007, 12:49
Oboje ĂŚete dobit kaznenu prijavu od policije za nepostivanje propisa
!
Ups, my bad, valjda je to posljedica trenutacnog pisanja sem iz kppa i mnogih kaznenih prijava vezanih za temu :shock: :)
Ako si ti vec poceo nesmetano skretati i posteno zakoracio u raskrizje te je onda on naletio, mislim da je apsolutno njegova krivnja. A ako si se ti zakoracenjem u raskrizje zabio u njega, onda ti snosis krivnju.
Ja sam veÌ sa viťe pola auta proťo kad me on pogodio u vrata. Znam po tome ťto se kretao toèno po sredini traènica kad me udario. Moj prednji kraj je preťo traènice. Ak ti ťto znaèi... A iťo sam fakat sporo.
fat drummer
31-05-2007, 20:25
koliko sam skuĹžio i ti si radio prekrĹĄaj....
koliko sam skuĹžio i ti si radio prekrĹĄaj....
Pa frajer me propustio. Kaj je prekrĹĄaj ak te lik propusti? Al da, oduzimo sam prednost liku na motoru al kaj mu ja mogu, em ga nisam vidio od automobila em je doĹĄo tak brzo da mi nebi pomoglo ni da sam ga vidio. :lol:
fat drummer
31-05-2007, 22:14
koliko sam skuĹžio on je nepravilno pretjecao po traci po kojoj se nije smio kretati... mislim kretan samo takv, treba ga namlatit
Pitanjce... Imo danas prometnu blažu. Skuter mi se zaletio u bok auta. Enivej, ja dolazim iz smjera TMT, dolazim kod mimare i oæu skrenut lijevo u perkovèevu. U traci za suprotni smjer je kolona koja èeka na crvenom. Lik se pomièe malo u rikverc da mogu proæ izmeðu autiju i skrenut. I dobro, ja kreæem polako, gledam da mi neki kreten ne doleti u žutoj traci i kad sam se uvjerio da nikog nema, krenem ja polako kad se u mene zaleti lik na skuteru. Lik se vozio po žutoj traci i zaobilazio je kolonu sa desne strane i tak je brzo došo da ga nisam mogo skužit. Tko je kriv? Ja koji sam kakti oduzimo prednost ili lik koji krši propise i vozi po žutoj? Liku nije neš posebno, malo si je nogu natuko. Pizdek.
Kupi vazelina i reci kak je u Lepoglavi 8)
Seksi Madez
01-06-2007, 00:38
Ja sam veÌ sa viťe pola auta proťo kad me on pogodio u vrata. Znam po tome ťto se kretao toèno po sredini traènica kad me udario. Moj prednji kraj je preťo traènice. Ak ti ťto znaèi... A iťo sam fakat sporo.
Njegova je krivnja apsolutno, jer si ti vec bio u raskrizju i u svome traku, dok se on nepravilnim pretjecanjem s desne trake po Şutoj liniji zabio u tebe. Napomenuo si da te lik iz suprotnog smjera propustio da skrenes lijevo iako je on imao prednost i napomenuo si da si se uvjerio da je sve èisto, stoga nemas brige nikakve. Bilo bi super kad bi imao nekog svjedoka, pogotovo tog lika koji te propustio da skrenes, jer se onda ne radi o prekrsaju s tvoje strane. To sto je ovaj specijalac na skuteru naletio, nema nikakve veze s tobom jer je on koji je bio u prekrťaju, a ne ti. Ti si bio regularno u svome traku i regularno si postivao kolegijalnost vozaca iz suprotnog smjera. Amen. ;)
He he, fakat si me umirio. Hvala. (neovisno o tome dal je istina, lol :lol: )
malimrav85
01-06-2007, 01:05
He he, fakat si me umirio. Hvala. (neovisno o tome dal je istina, lol :lol: )
daj boĹže da je tako
ali nije dobra logika
to ťto je on u prekrťaju ne iskljuèuje tvoju krivicu. (recimo netko parkira auto negdje gdje nije dozvoljeno parkiranje, makar to bilo nasred autoputa i ode na kavu sa sva 4 upaljena opet si ti kriv ako ga lupiť)
on se kretao po prometnom traku po kojem nije smio ali je opet to prometni trak i ti si njemu oduzeo prednost ĹĄto je, mislim, teĹži prkrĹĄaj od voĹžnje po Ĺžutoj traci
vidjet ĂŚeĹĄ kaj ĂŚe ti reĂŚ na sudu
mislim da ti je naj naj najbolja ĹĄansa da ste 50-50% krivi i svako plaĂŚa svoju kaznu i popravak
ali to je nategnuto
kaĹžem,moje miĹĄljenje
ali nije dobra logika
Al uzmi u obzir da se frajer kretao brzo posred Ĺžute trake iza kolone automobila sa skuterom koji je sam po sebi slabo vidljiv.
Seksi Madez
01-06-2007, 01:18
daj boĹže da je tako
ali nije dobra logika
to ťto je on u prekrťaju ne iskljuèuje tvoju krivicu. (recimo netko parkira auto negdje gdje nije dozvoljeno parkiranje, makar to bilo nasred autoputa i ode na kavu sa sva 4 upaljena opet si ti kriv ako ga lupiť)
on se kretao po prometnom traku po kojem nije smio ali je opet to prometni trak i ti si njemu oduzeo prednost ĹĄto je, mislim, teĹži prkrĹĄaj od voĹžnje po Ĺžutoj traci
Pa da èitať malo bolje vidio bi da se ovaj sa skuterom zabio u njega, a ne à sa svojim autom u skuter. ;) Osim toga, u prometu postoje propisi gdje se smije kretati, kojim trakom, koja linija i kada se i kako vrťi pretjecanje. Ove sve segmente propisa je vozac skutera prekrťio i kao posljedicu toga krťenja se zabio u auto. ;)
malimrav85
01-06-2007, 01:24
ja joť uvijek mislim da je ð, pravno, krenuo u skretanje bez da se uvjerio da to moŞe uèiniti bez opasnosti za druge sudionike prometa
ja znam da ð relano nije kriv, da ljudi tamo tako skreÌu svaki dan i ja uvijek stanem dalje malo da neko moŞe proÌ ako hoÌe i da vjerovatno nije mogao niti teoretski vidjeti skuteraťa
ali kad veĂŚ raspravljamo...
na tom djelu ceste di je bio sudar,nije Ĺžuta traka. recimo da tip kaĹže da se nije vozio po Ĺžutoj nego da je vozio po normalnom dijelu di nije Ĺžuta (po tom prekidu).moĹže tvrdit da je zaobilazio nekoga,ĹĄto moĹže poĹĄto na tom komadu nije Ĺžuta linija. jel postoji ĹĄansa da ti dokaĹžeĹĄ da je on vozio po Ĺžutoj?ako kaĹžeĹĄ da si ga vidio da se vozio po Ĺžutoj,zaĹĄto nisi stao?
zajebavam te malo,ali fakat me zanima to
Seksi Madez
01-06-2007, 01:32
ja joť uvijek mislim da je ð, pravno, krenuo u skretanje bez da se uvjerio da to moŞe uèiniti bez opasnosti za druge sudionike prometa
ja znam da ð relano nije kriv, da ljudi tamo tako skreÌu svaki dan i ja uvijek stanem dalje malo da neko moŞe proÌ ako hoÌe i da vjerovatno nije mogao niti teoretski vidjeti skuteraťa
ali kad veĂŚ raspravljamo...
na tom djelu ceste di je bio sudar,nije Ĺžuta traka. recimo da tip kaĹže da se nije vozio po Ĺžutoj nego da je vozio po normalnom dijelu di nije Ĺžuta (po tom prekidu).moĹže tvrdit da je zaobilazio nekoga,ĹĄto moĹže poĹĄto na tom komadu nije Ĺžuta linija. jel postoji ĹĄansa da ti dokaĹžeĹĄ da je on vozio po Ĺžutoj?ako kaĹžeĹĄ da si ga vidio da se vozio po Ĺžutoj,zaĹĄto nisi stao?
Mrav, ove tvoje sumnje padaju u vodu ako je policija napravila oèevid. Ne znam, nisam vidio jel à gdje spomenuo da je policija radila ocevid. Ako je, onda postoji zapisnik, a u njemu je sve tocno napisano tko se, kada, gdje i kako kretao. Taj zapisnik ide na sud i na temelju toga sudac Ìe imati smjernice kako da rjesi slucaj.
U slucaju da nije bilo policije, onda moze biti dosta zeznuto, jer ide rijec jednoga protiv drugoga, ali opet napominjem ako Ă ima kakve svjedoke, pogotovo onog vozaca iz suprotnog smjera koji ga je propustio, ima velike sanse da se izvuce iz svega po svoju najmanju mogucu stetu. ;)
malimrav85
01-06-2007, 10:55
zapisnik se pobije na sudu u roku sekunde
kad sam ja imao sudar zapisnik je bio da smo se i ja i drugo vozilo kretali u rikverc i da smo se zabili jedno u drugo ali je na sudu èim sam doťao sudac je rekao da to nije moguÌe i da zapisnik ne odgovara stanju
svjedoka nema, veĂŚ sam ga pitao, osim frenda u autu koji na sudu neĂŚe imati neki kredibilitet poĹĄto su ono, zajedno bili u autu ali opet bolje i to nego niĹĄta
vjerovatno skuteraĹĄ neĂŚe ni doĂŚ na ideju da ide tvrdit da je baĹĄ u trenutku prekida Ĺžute trake iĹĄao zaobilaziti neĹĄto ili nekoga
ja kaĹžem da je najbolji sluĹĄaj 50-50
oĂŚemo anketu otvorit?
:)
[quote="fat drummer":1w7lhox4]koliko sam skuĹžio i ti si radio prekrĹĄaj....
Pa frajer me propustio. Kaj je prekrĹĄaj ak te lik propusti? Al da, oduzimo sam prednost liku na motoru al kaj mu ja mogu, em ga nisam vidio od automobila em je doĹĄo tak brzo da mi nebi pomoglo ni da sam ga vidio. :lol:[/quote:1w7lhox4]
frajer te propustio ali ti se nisi smio kretati ako nisi bio 100% siguran da ne ugrozavas promet, a nisi jer da jesi u zutoj traci ne bi bilo nikoga.
to ti je prica mog kuma: isparkirava se, pogled lijevo, pogled desno, nema nikog i ide. odjednom bum. tip mrtav pijan prebrzo vozi i zabije se u njega. ne da je krivnja podjeljena vec je on kriv 90%. bez obtira sto je ovaj bio pijan, bez obzira sto je ovaj vozio prebrzo. on se isparkiravao. on je dno dna na pravilima prvenstava. isto kao onaj koji sijece suprotnu traku. sretno. nadam se da niste izmijenili police i da ste cekali murju.
malimrav85
01-06-2007, 12:50
Jebi ga, nije fer ali je tak...
Mislim, kod nas nema sudske prakse pa moĹže bit ko zna kaj.
...krenuo u skretanje bez da se uvjerio da to moŞe uèiniti bez opasnosti za druge sudionike prometa...
I dalje mislim da je najbolji ishod 50-50% a da ti je najbolja ĹĄansa probat do zastare s tim.
Moj roðak pripravnik mi kaŞe da su motoristi bezobrazna gamad, ali da ipak u 80% sudara auto-motor ipak vozaè auta pravno snosi krivnju.
Drugo je ovo ĹĄto mi iz iskustva znamo, a to je da su motoristi predrski
:-D , a drugo je ipak to da ako gledamo propise, auto je u 80% sluèajeva kriv iz npr. razloga koje je mrav gore nabrojao.
malimrav85
01-06-2007, 13:00
ma motoriste, tj skuteraĹĄe treba batinom tuĂŚ
to su u 90% sluèajava kreteni
primjer
koju kitu se provlaèe izmeðu autiju i onda kad budu prvi su vuku posred trake umjesto da se po crti voze da ih se moŞe mimoiÌ
ma stoka
jedino koga od motorista poĹĄtujem su oni preko 100 kubika ovo ispod je za odstrel
Da, jebeni forseri na skuterèiÌima koji voze najviťe 70..
:evil:
Prvo, dio di nema Şutog je tamo da ljudi mogu skrenuti, a ne da ekipa nastavlja ravno. Ak je nekog zaobilazio, zaobilazio je cijelu kolonu jerbo nije bilo ťanse da stane u traku skupa s tim autima. Vozio je tak brzo da ga nisam mogao vidjet, a iťao sam polako bať zbog takvih debila. Nikog nisam vidio pa sam krenuo dalje i onda je lik naletio na polovicu mojih vrata, toèno po sredini traènica(policajac je vidio tragove plastike toèno po sredini), ťto bi znaèilo da sam ja poprilièno zagazio u kriŞanje i da je lik tak brzo vozio da nije mogao stati èemu u prilog ide i oťteÌenje na mom autu koje nije mogao napraviti skuter koji se vozi 40-50(mislim, faktièki je on tolko vozio jer je morao koèit al je inercija napravila svoje). Ja ga nisam vidio da vozi po Şutoj, ja sam vidio na kojem mjestu me udario i iz kojeg pravca je stigao. Uzmimo u obzir da se frajer vozio malo manje od pol metra od automobila koji stoje u koloni a pogodio me po sredini vrata iz èega vidimo koliko sam ja duboko uťao u raskriŞje i put kojim je on vozio i èinjenicu da nije vozio bať sporo jerbo je ekťli koèio.
Ĺveliki kuracto se tièe uvjeravanja da mogu proĂŚ bez opasnosti za ostale, pa ja sam se uvjerio al je lik prebrzo vozio. To ko da mi doleti auto pri brzini od 100 na sat pa ga nema u mojem vidokrugu u trenu kad kreĂŚem. JoĹĄ je ovaj lik sitan i vozi se iza kolone automobila u traci gdje ne smije ni biti.
Znaèi, lik vozi tamo gdje ne smije, prestiŞe kolonu vozila i joť ih prestiŞe sa strane s koje ne smije i vozi brzo te se na kraju zaletava u mene koji sam fakat vidljiv. Joť lik u koloni ide u rikverc dosta prije nego sam ja uťao u raskriŞje pa je mogao predvidjet da se neťto dogaða. Al ne, on je super pametan pa Ìe on samo produŞit ravno. Respect my authority, ono.
malimrav85
01-06-2007, 15:35
Ok, ja kuĹžim kaj je bilo, ne moraĹĄ mi objaĹĄnjavat, ja pitam teoretski.
Ne znam po èemu je 40-50 velika brzina, nije preko ogranièenja u svakom sluèaju. Drugo, nije preticao kolonu jer se to radi po lijevoj strani nego je zaobilazio, moŞda vozilo ili neťto zbog èega je privremeno skrenuo desno. To da prekid Şute trake sluŞi da ti skreneť lijevo a ne da neko zaobilazi, to negdje zapravo piťe ili se "to zna"?
mislim, znam ja za kaj sluĹži ali nije on krĹĄio nikakav propis vozeĂŚi se tamo. drugo, osim ako nema znam za obavezno ravno, mogao je i on skrenuti tamo desno.
Mah, neĂŚu viĹĄe niĹĄ reĂŚ. Ăinjenica je da sam ja i provjeravo dal neko ide i polako vozio, a njegov je problem ĹĄto je brzo vozio i mislio je da je jedini na cesti.(vozio je on brĹže od 40-50 al je u trenutku udarca sigurno tak negdje iĹĄao zbog koèenja)
Mah, neĂŚu viĹĄe niĹĄ reĂŚ. Ăinjenica je da sam ja i provjeravo dal neko ide i polako vozio, a njegov je problem ĹĄto je brzo vozio i mislio je da je jedini na cesti.(vozio je on brĹže od 40-50 al je u trenutku udarca sigurno tak negdje iĹĄao zbog koèenja)
u principu propuťtať jednu bitnu èinjenicu, ako ne i viťe njih:
èisto sumnjam da se sa 40-50 zaletio direkt u tvoja vrata i
"..Liku nije neĹĄ posebno, malo si je nogu natuko..".
po tom mi se cini da prica bas i nije sva tu.
dalje, ako je tebe auto "propustio" to ne znaci da ti sad imas prednost.
mozda je skuter skrenuo na tracnice da izbjegne auto koji je krenuo u rikverc, ti mislio : aha, ovaj me pusta, kreces, ALI skuter dolazi i IMA PREDNOST i dalje.
u biti si ti kriv jer si njemu oduzeo prednost.
ti skreces a on pici ravno.
za to ti ne treba pravni savjet nego auto-ĹĄkola
i btw
nije: "..a njegov je problem ĹĄto je brzo vozio..."
nego si i TI NAJ*BO.
Učeći KP nije da dolazim do bolesnih misli, ali mi padaju na pamet neke situacije.
Jel kažnjivo za 14 godišnjaka imati spolni odnošaj s 13 godišnjakinjom.
Znam da je to dio Maloljetničkog kaznenog prava ali me zanima kak bi se takva situacija tretirala u praksi?
malimrav85
01-06-2007, 20:19
Uglavnom Ă, oèekujemo prijenos... Od prvog poziva do pravomoĂŚne presude.
UèeÌi KP nije da dolazim do bolesnih misli, ali mi padaju na pamet neke situacije.
Jel kaĹžnjivo za 14 godiĹĄnjaka imati spolni odnoĹĄaj s 13 godiĹĄnjakinjom.
Znam da je to dio Maloljetnièkog kaznenog prava ali me zanima kak bi se takva situacija tretirala u praksi?
Nije...ali ti nemaĹĄ 14,pa se imaĹĄ razloga brinuti :badgrin:
Daj Zero, nisam ja takav, ja samo pitam... [-(
Ma ĹĄalim se...idemo se sad legalno ubijati u COD2? :-D
Ma šalim se...idemo se sad legalno ubijati u COD2? :-D
Nemogu prebolit što ste me ostavili da se natežem na onim severima s francuzima i FER-ovcima iz Hrvatske. Al o tome sam dosta jadikovao na drugj temi. ](*,)
Pobogu, Cutki, pa nisam dao gas ko manijak, pogledo sam prvo dal ima koga i krenuo polako naprijed za sluèaj da ima nekog tko brzo dolazi da me skuĹži. Ĺveliki kuracto je njegovoj nozi, neznam, sam je doguro skuter al ga je hitna odvela na kirurgiju. Da si bio prisutan, nebi tak prièo, nisam se ni snaĹĄo, a frajer je bio u mojim vratima. Zapitaj se kak to da se zaletio baĹĄ u vrata ak je vozio tak sporo, jerbo sam ja vozio tak sporo da nisam ni mijenjo u drugu a uspio sam doĂŚ tako daleko na prugu. Daklem, cca 5 kmh. I kak zaobilaziĹĄ auto koji ide u rikverc pol metra u koloni? Ili zaobilaziĹĄ cijelu kolonu il ne zaobilaziĹĄ nikog.
malimrav85
02-06-2007, 01:57
ha ha ha
ako je lik krenuo u rikverc i napravio prolaz da tuda moŞe proÌ auto (recimo nekih 5-7 metara), onda kolona poèinje tek nakon njega a on je samo jedan auto
kolona, ono, viĹĄe od 2 vozila
(recimo nekih 5-7 metara)
Ti si udlu, 3 metra je bilo. :lol: Vozim fiat uno, ne jebenu s klasu. :-D
Inaèe, kaj nije 3 vozila kolona?
malimrav85
02-06-2007, 02:44
pa 3 je viĹĄe od 2
E imam jedan problem. Moja stara ima posao u upravi priznaje joj se radni staž od 9 godina u naÅ¡oj voljenoj RH. No ona ima radni staž iz amerike joÅ¡ 20 GODINA! Tak da je plača niža koji tisučak.
Jel bi netko možda slučajno znao dal bi se to moglo sredit. Molim ljude koji uče Međunarodno, Radno pravo ili ak slučajno znaju? Kad Hrvatska uđe u EU vjerojatno će se nač neka uredba ili direktiva al sad je hitno, nemam vremena do 2019. :-D
Za najkorisniju informaciju osobno uručujem novčanicu od 100kn s potpisom Rohatinskog iz 2001.
Ali vjerojatno ću se morati registrirati na Legalis. :doubt:
Koliko ja znam,majka je trebala ispuniti neki formular za priznavanje radnog staŞa,ali mislim da je na to neki ogranièeni rok...najbolje da se raspita kod nekoga tko je struènjak u tom podruèju :-)
Ma je fora je u tome da je ispunila i napisala neki zahtjev, koji su naravno odbili, sad je napisala žalbu, ali sumnjam u to.
Radi se o tome da ne žele oni sad povečavati plače samo tako. Povečaju troÅ¡kove uz isti rad. Po mom miÅ¡ljenju treba to sudskim putem. :?
Browneyes
07-06-2007, 16:21
Ako netko zna, koja je procedura prilikom ozlijede na radu? Bit ĂŚu jaaaako zahvalna. :!:
JoĹĄ jedno pitanje u vezi sudara. Rekli su mi neĹĄ kao da ĂŚe zapisnik bit za 3 tjedna do mjesec dana u heinezlovoj. KOja je ĹĄema s tim? Ja to moram poupit il kaj?
malimrav85
07-06-2007, 17:30
Ha ha ne. Zapisnik ti murija radi, ti ga moĹžeĹĄ podiĂŚ za osiguranje mislim. ako ti treba ali to viĹĄe treba ono drugom liku nego tebi.
malimrav85
07-06-2007, 17:38
uzmimo da ĂŚeĹĄ ti bit kriv
jesi bio s tim likom na osiguranju? on mora iĂŚ prijavit ĹĄtetu i vjeĹĄtak mora pogledat ĹĄtetu i napravit procjenu, dal ĂŚe mu dat totalku dal ĂŚe popravljat, kolko ĂŚe koĹĄtat popravak,bla bla bla
ali poĹĄto idete na sud prije nego ĹĄto presuda bude pravomoĂŚna mislim da osigurnje neĂŚe nikome niĹĄta popravljat niti plaĂŚat
Robierre de Cochon
07-06-2007, 17:52
odeĹĄ s njim na osiguranje, popunite obrasce, napravi se rekonstrukcije, poslika se sve i tako.... ja sam imo isto sranje prije koji tjedan, s tim da sam ja bio "kviv", on je stavio odĹĄtetni zahtjev, a isplaĂŚivati ĂŚe mu moj osiguravatelj.
mislim da policijski zapisnik treba priloĹžiti....iako nisam siguran jer mi nismo ni zvali policiju.
ali ako doðe do spora, zapisnik je dokaz u parnici.
Robierre de Cochon
07-06-2007, 18:08
e da..sad kad sam proèitao cijelu prièu:
tu je klasièna podijeljena krivnja.
ti si prvenstveno kriv jer si skrenuo u suprotnu traku a da se prethodno nisi uvjerio da nitko ne dolazi. to ťto te auto propustio, ne opravdava. u biti je tamo dosta teťko skretati, vjeèno su kolone kod novinarskog.
ALI:
ako ode u parnicu, moglo bi se svaliti dosta odgovornosti na vozaèa mopeda. on je nepropisno preticao kolonu, moŞda je bio i u prekoraèenju brzine - tu bi se svakako moglo traŞiti prometno vjeťtaèenje.
makar, ne znam kakva je ĹĄteta, jel neĹĄto sitno, ili ozbiljno.
ja ti èesto na sudu zastupam jedno osiguravajuÌe druťtvo bať kod prometnih nezgoda, znam da je dosta nezgodno utvrditi tko je kriv.
Nije neka ogromna ťteta al opet, Ja sam iťo stvarno polako i èak sam prugu preťao. Znaèi, on je vozio fakat brzo ak nije stigao stati jerbo me mogao vidjet nadaleko. Mah, neznam. Vidjet Ìemo.
Robierre de Cochon
07-06-2007, 19:48
ja sam prije koji tjedan zakaèio lika na Britancu.
skretao sam u Nazorovu, njegov auto je bio parkiran uz cestu prije kriŞanja. iako, sve mi se èini da je on kretao s parkiraliťta jer mi je cijela desna strana ulegnuta. njemu je samo blatobran ulegnut.
po njegovim rijeèima, "spremao se krenuti". :?
malimrav85
08-06-2007, 14:04
ja sam prije koji tjedan zakaèio lika na Britancu.
skretao sam u Nazorovu, njegov auto je bio parkiran uz cestu prije kriŞanja. iako, sve mi se èini da je on kretao s parkiraliťta jer mi je cijela desna strana ulegnuta. njemu je samo blatobran ulegnut.
po njegovim rijeèima, "spremao se krenuti". :?
pa da
i opet je njemu lakťe dokazati da je stajao radi èega si ti kriv nego tebi da je on izlazio
meni je sudac pitao: da li na kojem od vozil apostoji crta ili je samo udubljenje?
ja: samo udubljenje
sudac: znaèi da je jedno vozilo mirovalo.
i presudio da sam ja mirovao ĹĄto i jesam
poťto ti imať viťe iskustav u tome i uvida u praksu, da li je moguÌe da vozaè motora kaŞe da je zaobilazio 2 auta (ťto nije kolona) i da je to èinio bať na prekidu Şute i na koji naèlin bi recimo ð dokazao da to nije tako?
legionar
08-06-2007, 19:30
ajmo KP - ovci: kolko se dobiva za pljaèku npr. kladionice ili mjenjaènice? a.) bez uopÌe pokazivanja vatrenog ili hladnog oruŞja
b.) pokazivanjem, ali ne i upotrebom
èist informativno, nije da imam namjeru iÌ pljaèkat iťta :-D
ajmo KP - ovci: kolko se dobiva za pljaèku npr. kladionice ili mjenjaènice? a.) bez uopÌe pokazivanja vatrenog ili hladnog oruŞja
b.) pokazivanjem, ali ne i upotrebom
èist informativno, nije da imam namjeru iÌ pljaèkat iťta :-D
evo ti pa si ti misli.... ja ne znam :-D :-D
Kraða
Ălanak 216.
(1) Tko tuðu pokretnu stvar oduzme drugome s ciljem da je protupravno prisvoji,
kaznit ĂŚe se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.
(2) Ako je vrijednost ukradene stvari mala i poèinitelj je postupao s ciljem prisvajanja stvari takve vrijednosti,
kaznit Ìe se novèanom kaznom ili kaznom zatvora do ťest mjeseci.
(3) Kazneni postupak za kazneno djelo iz stavka 2. ovoga èlanka pokreÌe se privatnom tuŞbom, a ako je stvar drŞavno vlasniťtvo, kazneni postupak se pokreÌe povodom prijedloga.
(4) Ako je poèinitelj ukradenu stvar vratio oťteÌeniku prije nego je saznao da je otkriven, sud ga moŞe osloboditi od kazne.
(5) Za pokuťaj kaznenog djela iz stavka 1. ovoga èlanka poèinitelj Ìe se kazniti.
Teťka kraða
Ălanak 217.
(1) Kaznom zatvora od ťest mjeseci do pet godina kaznit Ìe se tko poèini kraðu (èlanak 216. stavak 1.):
1. obijanjem, provaljivanjem ili drugim savladavanjem veÌih prepreka da doðe do stvari iz zatvorenih zgrada, soba, blagajna, ormara ili drugih zatvorenih prostorija ili prostora,
2. na osobito opasan ili osobito drzak naèin,
3. iskoriťtavanjem stanja prouzroèenog poŞarom, poplavom, potresom ili drugom nesreÌom,
4. iskoriĹĄtavanjem bespomoĂŚnosti ili drugog osobito teĹĄkog stanja druge osobe.
(2) Kaznom iz stavka 1. ovoga èlanka kaznit Ìe se poèinitelj kaznenog djela kraðe (èlanak 216. stavak 1.):
1. ako je ukradena stvar velike vrijednosti i poèinitelj je postupao s ciljem prisvajanja stvari takve vrijednosti,
2. ako ukradena stvar sluĹži u vjerske svrhe ili je stvar ukradena iz crkve ili druge zgrade ili prostorije koja sluĹži za vjerske obrede,
3. ako je ukradeno kulturno dobro ili stvar od znanstvenog, umjetnièkog, povijesnog ili tehnièkog znaèenja, ili se nalazi u javnoj zbirci, zaťtiÌenoj privatnoj zbirci ili je izloŞena za javnost.
(3) Novèanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine kaznit Ìe se tko poèini kraðu (èlanak 216. stavak 2.) na naèin i pod okolnostima iz stavka 1. ili stavka 2. toèka 2. ili 3. ovoga èlanka.
(4) Kaznom zatvora od jedne do osam godina kaznit Ìe se tko poèini kraðu (èlanak 216. stavak 1.) u sastavu grupe ili ako je pri sebi imao kakvo oruŞje ili opasno oruðe radi napada ili obrane.
(5) Za pokuťaj kaznenog djela iz stavka 3. ovoga èlanka poèinitelj Ìe se kazniti.
RazbojniĹĄtvo
Ălanak 218.
(1) Tko uporabom sile protiv neke osobe ili prijetnjom da Ìe izravno napasti na njezin Şivot ili tijelo oduzme tuðu pokretnu stvar s ciljem da je protupravno prisvoji,
kaznit ĂŚe se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
(2) Ako je razbojniťtvo poèinjeno u sastavu grupe ili zloèinaèke organizacije, ili ako je uporabljeno kakvo oruŞje ili opasno oruðe,
poèinitelj Ìe se kazniti kaznom zatvora od tri do dvanaest godina.
Razbojnièka kraða
Ălanak 219.
(1) Tko je zateèen pri poèinjenju kaznenog djela kraðe, pa s ciljem da ukradenu stvar zadrŞi, uporabi silu protiv neke osobe ili prijetnju da Ìe izravno napasti na njezin Şivot ili tijelo,
kaznit ĂŚe se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
(2) Ako je razbojnièka kraða poèinjena u sastavu grupe ili ako je uporabljeno kakvo oruŞje ili opasno oruðe,
poèinitelj Ìe se kazniti kaznom zatvora od tri do dvanaest godina.
e
i presudio da sam ja mirovao ĹĄto i jesam
I ĹĄto ako si mirovao? Jerbo ja imam udubljenje, kreto sam se 5 na sat.
ajmo KP - ovci: kolko se dobiva za pljaèku npr. kladionice ili mjenjaènice? Ovisi o onome koji to naruèi...ja osobno dajem 10% ako je svota do 200.000kn, a ako je veÌa onda 15% :smt044 :smt043
sorry, nisam se mogao suzdrĹžati ;)
malimrav85
08-06-2007, 21:00
to se ne odnosi na tebe
samo sam dao primjer odluke kao ogled na robijev sluèaj kad je tipa zakaèio u prolazu
Robierre de Cochon
08-06-2007, 21:28
poťto ti imať viťe iskustav u tome i uvida u praksu, da li je moguÌe da vozaè motora kaŞe da je zaobilazio 2 auta (ťto nije kolona) i da je to èinio bať na prekidu Şute i na koji naèlin bi recimo ð dokazao da to nije tako?
ne znam baĹĄ koja su prometna pravila.
jel moped smije tako vrludat ili mora vozit u koloni.
ťto se tièe sudske prakse, s obzirom da mi saobraèajke ulete tek tu i tamo s roèiťtima, nisam bať neki struènjak. ali do sad je uvijek pretegnulo vjeťtaèenje prometnog struènjaka, ako se plati naravno. :)
malimrav85
09-06-2007, 01:08
ista su pravila ko i za auto
a vjeĹĄtak je ko kladionica, misliĹĄ da je zicer i onda padneĹĄ na njemu
ne znam baĹĄ di bi ovo stavio, pa ĂŚu tu probat:
ima li netko ideju kako u Hrv. legalizirati marihuanu?
ťta se treba toèno izvest da bi se trenutna nepravda ukinula?
ťta se treba toèno izvest da bi se trenutna nepravda ukinula?
Imat veĂŚinu u Saboru? :lol:
cute poison
19-06-2007, 20:48
imam pitanje...
ovak-od bratovog frenda zena izazvala prometnu nesrecu,tj pokupila je pjesaka,nije kriva al sud ju proglasio krivom...
oko pol 10(bio je mrak),vozila je u koloni,ispod ogranicenja i na cestu joj je izletio lik koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju-citaj izaso iz birtije i drito na cestu...
sve u svemu pokupila ga i zadobio je teze tjelesne ozljede..
sad nju drzava tuzi i odredili su kaznu od 10 tisuca kuna,jos su nasrali da je ona dobrog imovinskog stanja,sto nije i da s obzirom na tezinu djela i okolnosti pod kojima se djelo dogodilo smatraju da je kazna primjerena...
ne kuzim,bio je mrak,pijani frajer joj izleti,al doslovno izleti na cestu i nju proglase krivom...
jedino joj preostaje da napise zalbu jel da?
jel ima ko iskustva s pisanjem zalbe?
malimrav85
20-06-2007, 00:55
Prvo bi ti preporuèio da si naðe odvjetnika a ne da nas ispitujueť o tak vaŞnim stvarima. Da znam kak nekog sigurno spasit od 10.000kn kazne ne bi ziher drkao po forumu nego bi pisao Şalbe.
drugo bi bilo dobro da napiťeť toène èlanke zospc-a ili kojeg veÌ zakona i detalje iz zapisnika.
Ja sam naèuo da morať pazit na cugere viťe nego na trijezne. Jebga, mene pokupio skuter koji je ne kriv, nego je KRIV pa Ìu vjerojatno ja bit kaŞnjen djelom plus ťto me moŞda pizdek i tuŞi. Al ja raèunam na njegov niski IQ pa moŞda neÌe. :-D
jel mi moĹže netko objasniti ĹĄto je to skraĂŚeni prekrĹĄajni postupak?
Ja sam naèuo da moraš pazit na cugere više nego na trijezne. Jebga, mene pokupio skuter koji je ne kriv, nego je KRIV pa æu vjerojatno ja bit kažnjen djelom plus što me možda pizdek i tuži. Al ja raèunam na njegov niski IQ pa možda neæe. :-D
:-D Pa za pijance poput Đibera ne kužim zaÅ¡to bi trebalo viÅ¡e pazit nego za druge (dakle neki su jednakiji pred zakonom). Uostalom ako je pijanac krÅ¡io prometne propise onda je i on kriv, pa bi se i njega trebalo kaznit. Svjestan je da bi u takvom stanju mogao nabasat na auto.
:-D Pa za pijance poput Ăibera ne kuĹžim zaĹĄto bi trebalo viĹĄe pazit nego za druge (dakle neki su jednakiji pred zakonom). Uostalom ako je pijanac krĹĄio prometne propise onda je i on kriv, pa bi se i njega trebalo kaznit. Svjestan je da bi u takvom stanju mogao nabasat na auto.
Hahahaha, ma mislio sam na pjeťake pijance. Ono, tipa padne s ploènika na cestu i to. Napominjem da fakat neznam otkud mi to(brijem iz autoťkole) pa nemojte uzimat kao sigurnu èinjenicu. :smt044
:-D Pa za pijance poput Ãibera ne kužim zaÅ¡to bi trebalo viÅ¡e pazit nego za druge (dakle neki su jednakiji pred zakonom). Uostalom ako je pijanac krÅ¡io prometne propise onda je i on kriv, pa bi se i njega trebalo kaznit. Svjestan je da bi u takvom stanju mogao nabasat na auto.
Hahahaha, ma mislio sam na pješake pijance. Ono, tipa padne s ploènika na cestu i to. Napominjem da fakat neznam otkud mi to(brijem iz autoškole) pa nemojte uzimat kao sigurnu èinjenicu. :smt044
E pa i ja mislim na pjeÅ¡ake. I oni su sudionici u prometu. Nisam iÅ¡ao u autoÅ¡kolu, ali ako ovakve stvari uče mogao bi čeÅ¡će dizati ruku. :badgrin: :badgrin: :badgrin: Zna da nakon 10-te piva može pasti na cestu, možda ne krÅ¡i neki propis (sumnjam da se neÅ¡to nemože nač), ali ugrožava promet i sebe.
Hm..poluhitni problem..
Decko mi se upisao na visu elektrotehnicku, a radi na HRTu i nema neko fiksno radno vrijeme..
I sad pitanje je da li postoji neki propis nesto koji regulira te slucajeve, mislila da ima u Zakonu o radu, nema nista, npr. da li ima pravo neko trazit ne znam da mu se oslobodi dan kad ima ispit, da moze trazit neke manje prilagodbe u rasporedu tipa da ne radi ujutro kad ima vjezbe nego taj dan popodne ili sve ovisi o dobroj volji jednih i drugih?
Pliz ljudi fakat su mi bitni neki konkretni odgovori jer ovi na telki gamad i nisu neka pregovaracka,a nije da ne bi mogli bit..
Hvala puno ;)
legionar
08-09-2007, 02:07
dobra volja... taman da i postoji zakon moĹžeĹĄ se s njim slikat pred Banskim dvorima..
malimrav85
08-09-2007, 21:13
Ăista dobra volja, ako ga ne Ĺžele pustit a on se buni naĂŚi ĂŚe neki razlog da mu daju otkaz.
Ăiberu,kako ide sudovanje?
Ăiberu,kako ide sudovanje?
Nisam joĹĄ niĹĄta dobio. :-D
fat drummer
08-09-2007, 22:51
Hm..poluhitni problem..
Decko mi se upisao na visu elektrotehnicku, a radi na HRTu i nema neko fiksno radno vrijeme..
I sad pitanje je da li postoji neki propis nesto koji regulira te slucajeve, mislila da ima u Zakonu o radu, nema nista, npr. da li ima pravo neko trazit ne znam da mu se oslobodi dan kad ima ispit, da moze trazit neke manje prilagodbe u rasporedu tipa da ne radi ujutro kad ima vjezbe nego taj dan popodne ili sve ovisi o dobroj volji jednih i drugih?
Pliz ljudi fakat su mi bitni neki konkretni odgovori jer ovi na telki gamad i nisu neka pregovaracka,a nije da ne bi mogli bit..
Hvala puno ;)
pa jel potpisao kakav ugovor o djelu, radu ili ĹĄtogod?
Znaci tamo da trazim?
I ako tamo nema to je to?
MinesweePer
24-10-2007, 00:38
ako netko moŞe neka mi objasni zasto je sluèaj vozaèa pokojnog Toťe prepuťten makedonskom pravosuðu. zasto se ne podigne u Hrv optuŞnica protiv njega i tu mu se sudi?
http://www.net.hr/crnakronika/page/2007 ... 61006.html (http://www.net.hr/crnakronika/page/2007/10/23/0561006.html)
MoĹže li mi netko (tko zna) odgovoriti dali je istina da u autu ne smijem imati bejzbolsku palicu :roll:...jednom frendu su je na carini uzeli, a mene zanima ĹĄta bi bilo da mene policija zaustavi i ja kraj sjedala imam palicu za bejzbol! UopĂŚe ne vidim razloga zaĹĄto ju nebi smio nositi
MinesweePer
24-10-2007, 00:45
jer se smatra kao oruĹžje, ne?
a mislim da sam èuo da je moŞeť nosit jedino u kompletu sa bejzbol rukavicom i lopticom, pa se onda mozes izvuÌ da ti je za sport :-D neka me neko ispravi ako imam krivo ;)
malimrav85
24-10-2007, 00:46
Govorim èisto laièki.
Ono, hladno oruĹžje i to?
Ja sam imao cijev od vode u autu pokraj sica jer za to mogu reĂŚ da baki vozim popravit nekaj.
dobro, tako mesar moŞe nositi noŞ i reÌi da ide na posao! To preko granice kuŞim, ali jebote, onda neka mi uzmu i mjenjaè...i s njim mogu nekoga dotuÌi...neka mi osjeku i ruke i noge :roll:
fidel_castro
24-10-2007, 00:54
ako netko moŞe neka mi objasni zasto je sluèaj vozaèa pokojnog Toťe prepuťten makedonskom pravosuðu. zasto se ne podigne u Hrv optuŞnica protiv njega i tu mu se sudi?
http://www.net.hr/crnakronika/page/2007 ... 61006.html (http://www.net.hr/crnakronika/page/2007/10/23/0561006.html)
za ovo kazneno djelo su jednake kazne u Hrvatskoj i Makedoniji... da je proces kod nas, morao bi biti ubrzan jer se radi o stranom drŞavljaninu kojiima pravo na to, a u FYR Makedoniji mogu napraviti normalni postupak... a i to je lijepa gesta hrvatskog pravosuða... neka mu oni sude, njihov je drŞavljanin, a i u nesreÌi je stradao takoðer njihov drŞavljanin... i ja bi im prepustio suðenje...
malimrav85
24-10-2007, 00:55
dobro, tako mesar moŞe nositi noŞ i reÌi da ide na posao! To preko granice kuŞim, ali hebote, onda neka mi uzmu i mjenjaè...i s njim mogu nekoga dotuÌi...neka mi osjeku i ruke i noge :roll:
Pa ono, policijaca moĹže ima piĹĄtolj i reĂŚ da mu je to za posao.
PoĹĄto nisi mesar...
pa policajci i imaju dozvolu za noĹĄenje piĹĄtolja i smiju ga stalno nositi! Pa nisi ni ti vodoinstalater...ne napadam ja sada tebe, nego ako je zakon stvarno takav onda je glup! Jedino smijeĹĄ onda nositi onu ĹĄipku za dizalicu :D
zato kaj se takvi sluèajevi obièno prepuťtaju pravosudju zemlje iz koje je krivac ako se radi o strancu.
@figo-bejzbol palica nije hladno oruĹžje osim ako ga ne nosiĹĄ na recimo nekakva okupljanja u cilju da nekom razbijeĹĄ glavu i onda te s njom uhvate.
meni se èini da nije carinik smio uzeti tu palicu.
malimrav85
24-10-2007, 01:05
ja sam najdublje uvjeren da carinik nije poludio pa uzimao palicu jer mu je doĹĄlo
i bratiĂŚu su uzeli palicu na granici
ja sam najdublje uvjeren da carinik nije poludio pa uzimao palicu jer mu je doĹĄlo zaboravio sam reĂŚi da je to bilo na granici sa Srbijom :D
malimrav85
24-10-2007, 01:08
pa znam da me ne napadaĹĄ :-D
ja samo iznosim svoje miĹĄljenje
ja sam najdublje uvjeren da carinik nije poludio pa uzimao palicu jer mu je doĹĄlo
i bratiĂŚu su uzeli palicu na granici
ma fakat ne znam kaj je njima u glavi ali sjeÌam se jer sam nedavno dala policijsko pravo, da palice, harpune, imitacije oruŞja i sliène gluposti moŞeť unositi preko granice.
a da palica moĹže biti hladno oruĹžje jedino ako se nosi na javnim mjestima s namjerom da nekog bijeĹĄ.
ali jasno carinici vode neku svoju politiku, il kaj ja znam. nisam upuĂŚena.
ali zakaj se ne bi dopustilo unoĹĄenje palica...evo to mi nije jasno. :oops:
dobro joť preko granice mogu i vjerovati...ali to znaèi da ja nemogu u italiji kupiti palicu za bejzbol i moram igrati sa ovim domaÌim :(
@suni A ĹĄta kaĹže zakon za noĹĄenje palice u autu?
dobro joť preko granice mogu i vjerovati...ali to znaèi da ja nemogu u italiji kupiti palicu za bejzbol i moram igrati sa ovim domaÌim :(
@suni A ĹĄta kaĹže zakon za noĹĄenje palice u autu?
pa ne znam niĹĄta u vezi auta i palice konkretno ali mislim da na carini nemaju osnove da ti oduzmu palicu.
jer ako dopuĹĄtaju da nosiĹĄ sa sobom harpune preko granice trebali bi i palicu.
e sad da se osigurať, moŞda bi mogao izvaditi neku potvrdu da si èlan kluba ili kaj veÌ? pa da im to pokaŞeť za svaki sluèaj
Ma to mi je stvarno glupo...pa ne moram ja biti èlan kluba da bi igrao! Gdje bi mogao naÌi taj zakon? Znam da u NN, ali gdje to spada
Ma to mi je stvarno glupo...pa ne moram ja biti èlan kluba da bi igrao! Gdje bi mogao naÌi taj zakon? Znam da u NN, ali gdje to spada
http://www.poslovniforum.hr/zakoni/zakon_o_oruzju.asp
javim joť èl. toène
Ălanak 9.
Hladno oruŞje su bokseri, bodeŞi, kame, maèevi, sablje, bajunete, buzdovani (topuzi) i drugi predmeti kojima je osnovna namjena napad ili nanoťenje ozljeda.
Hladnim oruŞjem u smislu ovoga Zakona smatraju se i predmeti pogodni za nanoťenje ozljeda kada se nose na javnim okupljanjima, lokalnim i sliènim mjestima.
mislim palica jedino moĹže spadati u hladno oruĹžje, vatreno def nije :roll:
ali palica je oruĹžje samo ako ju nosiĹĄ na javnim mjestima s namjerom ozljedivanja drugih.
ne kuĹžim zakaj ga toliko kompliciraju :roll:
hvala, bať sam i ja to naťao! Znaèi po zakonu ja mogu nositi palicu za bejzbol u autu jer niti je to javno mjesto niti joj je osnovna namjena napad ili nanoťenje ozljeda. (barem ne po deklaraciji :))
malimrav85
24-10-2007, 01:53
Ălanak 9.
Hladno oruŞje su bokseri, bodeŞi, kame, maèevi, sablje, bajunete, buzdovani (topuzi) i drugi predmeti kojima je osnovna namjena napad ili nanoťenje ozljeda.
Hladnim oruŞjem u smislu ovoga Zakona smatraju se i predmeti pogodni za nanoťenje ozljeda kada se nose na javnim okupljanjima, lokalnim i sliènim mjestima.
mislim palica jedino moĹže spadati u hladno oruĹžje, vatreno def nije :roll:
ali palica je oruĹžje samo ako ju nosiĹĄ na javnim mjestima s namjerom ozljedivanja drugih.
ne kuĹžim zakaj ga toliko kompliciraju :roll:
mislim da oni tu palicu stave pod to
kolko sam do sad nauèio kp (12 stranica) :-D zakonodavac ne Şeli predetaljno ulaziti u nabrajanje jer bi se onda lakťe moglo reÌi da neèega nema na popisu pa se stavlja takva opÌa definicija
npr.
Ălanak 5.
Zraèno oruŞje su sve vrste puťaka, piťtolja, revolvera i druge naprave koje snagom stlaèenog zraka ili drugog plina izbacuje kroz cijev zrno, kuglicu ili druge projektile.
Ălanak 8.
OruĹžje s tetivom su lukovi, samostreli, praĂŚke i druge naprave koje snagom napete tetive potiskuju strijelu ili drugi projektil.
moĹžda sam u krivu
ajmo svi palice u aute i to pod ťajbu i èekat da nas murija zaustavi
pa reĂŚ da piĹĄu prijavu da vidimo kaj ĂŚe pisat
na sudu ĂŚemo reĂŚ da je bilo istraĹživanje
:-D
malimrav85
24-10-2007, 01:53
http://www.mdc.hr/msb/oruzje-oprema.htm
Da, ali palici za bejzbol je osnovna namjena, tko bi rekao, da bude palica za bejzbol, a ne za tuèu
legionar
24-10-2007, 02:08
ma mogu te poljubit nosijo èakiju neku ili palicu. namjena palice nije da nekom razbijeť pol zubi, kljuènu kost i smjestiť ga na godiťnji na kirirgiju, nego ima drugu svrhu. palica postaje hladno oruŞje ako se ne upotrebi svrsishodno, i zloupotrijebi. jedino ako govorimo o slovenskoj granici, optuŞili bi te da ideť izvrťit teroristièki napad na njih....
jedino ako govorimo o slovenskoj granici, optuŞili bi te da ideť izvrťit teroristièki napad na njih.... Jebiga, nije to zajebancija...istuèeť jednog janeza i to je veÌ pokuťaj etnièkog èiťÌenja
malimrav85
24-10-2007, 10:14
Da, ali palici za bejzbol je osnovna namjena, tko bi rekao, da bude palica za bejzbol, a ne za tuèu
isto kak je i osnovna namjena noĹžda da si nareĹžeĹĄ prĹĄut
malimrav85
24-10-2007, 10:24
sa legalisa
Novi prerkĹĄajni zakon donosi neke novine, a najviĹĄe ĂŚe vas zanimati ZASTARA.
Rokovi zastare su produŞeni, pa tako za pokretanje prekrťajnog postupka iznosi 2 godine, a apsolutna zastara 4 godine (osim ako ťto drugim posebnim zakonom nije odreðeno).
Drugim rijeèima sve je poduplano nego ťto je danas.
Zakon stupa na snagu 01. sijeènja 2008., pa imate vremena da se pripremite na to da se viťe neÌemo moÌi vaditi na zasatru tako lako.
Uz sve to prekrĹĄajni postupak je ubrzan, pa bi kaĹžnjavanje trebalo biti vrlo, vrlo efikasno.
NavjaĹžniji izvaci:
Zastara prekrĹĄajnog progona, tijek i prekid zastare
Ălanak 13.
(1) Prekrťajni se progon ne moŞe pokrenuti kad protekne dvije godine od poèinjenja prekrťaja.
(2) Posebnim se zakonom moĹže propisati dulji rok za pokretanje prekrĹĄajnog postupka za prekrĹĄaje propisane tim zakonom ali ne dulji od tri godine.
(3) Zastara ne teèe za vrijeme za koje se prema zakonu prekrťajni progon ne moŞe poduzeti ili se ne moŞe nastaviti.
(4) Zastara se prekida svakom postupovnom radnjom nadleŞnog tijela koja se poduzima radi prekrťajnog progona poèinitelja zbog poèinjenog prekrťaja.
(5) Nakon svakog prekida zastara poèinje ponovno teÌi.
(6) Zastara prekrťajnog progona nastupa u svakom sluèaju kad protekne dvaput onoliko vremena koliko je prema zakonu odreðena zastara prekrťajnog progona.
(7) Propisi o zastari, njezinom tijeku i prekidu odnose se i na stegovne kazne koje sud izrièe tijekom postupka.
Materijalno pravo i dovrĹĄenje postupaka u tijeku
Ălanak 251.
(1) Materijalnopravne odredbe ovoga Zakona se primjenjuju na prekrťaj poèinjen nakon stupanja na snagu ovoga Zakona, osim u sluèaju primijene pravila o blaŞem propisu za poèinitelja prekrťaja te ako odredbama ove Glave nije neťto drukèije odreðeno.
(2) Prekrťajni postupak koji je pokrenut prije stupanja na snagu ovoga Zakona nastavit Ìe se i pravomoÌno dovrťiti po postupovnim odredbama Zakona o prekrťajima (Narodne novine, br. 88/02., 122/02., 187/03. 105/04. i 127/04.), osim ako odredbama ove Glave nije neťto drukèije odreðeno.
(3) U pogledu izvanrednih pravnih lijekova u prekrĹĄajnim postupcima pravomoĂŚno dovrĹĄenim prema Zakonu o prekrĹĄajima (ÂťNarodne novineÂŤ, br. 88/02., 122/02., 187/03. 105/04. i 127/04.), primijenjivati ĂŚe se odredbe toga Zakona.
IzvrĹĄenje odluka
Ălanak 252.
Odluke donesene prema Zakonu o prekrĹĄajima (ÂťNarodne novineÂŤ, br. 88/02., 122/02., 187/03. 105/04. i 127/04.) izvrĹĄit ĂŚe se prema odredbama toga Zakona.
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2007/3125.htm
pa ljudi, sretno!
isto kak je i osnovna namjena noĹžda da si nareĹžeĹĄ prĹĄut
Pa je, ali zna se kakvog noŞa, nemoŞeť uzet maèetu i reÌi da je za to! Ali ako u pretincu imať noŞ i vilicu onda ti isto nebi smjeli niťta...
Pa je, ali zna se kakvog noža, nemožeš uzet maèetu i reæi da je za to! Ali ako u pretincu imaš nož i vilicu onda ti isto nebi smjeli ništa...
Ovak nes??
http://www.youtube.com/watch?v=TG1qOIsfqB0
@mravac
evo ovaj dio je mislim bitan.
sada ako ti kuhinjski noŞ nosiť na izlet, pa te sluèajno zaustavi rija, pa ti pregledaju auto i bla bla ne mogu te optuŞiti da si ne znam nosio hladno oruŞje jer tu nije vidljiva namjera da si ti nekog s tim htio ubiti ili ozlijediti.
moĹžeĹĄ ti nositi i noĹž i vilicu u autu, kao i ĹĄvicarski noĹžiĂŚ-jer velim ne vidim osnove zakaj bi ti to netko oduzimao.
mislim da ga carinici seru :-D
Ovo je pravi urazumitelj :-D
Legalan, dobro nanosi ozlijede i murija ti nemre niĹĄ...
http://www.robotmonkeylab.com/Monkeyshop/BigWrench/Props%20-%20Bigass%20wrench.jpg
Isuse kako je tezak posao nas modova...................nadam se da bus dobila odgovor........
jel moze pravno pitanjce za master pravne umove???? jel ja mogu nekom dat svoj studentski ugovor za rad s tim da uzmem 10%,jel to protuzakonito il nije? :oops:
i ako imate koga kome treba,najte se sramiti ;)
malimrav85
30-10-2007, 15:21
Naravno da je protuzakonito. Da nije onda bi svi imali te ugovore i ne bi plaĂŚali porez a ne samo studenti.
10% je ok, mislim da svi tolko uzimaju kad daju ugovore.
malimrav85
31-10-2007, 19:00
Pozdrav forumskim starijeĹĄinama i njegovim posjetiteljima!
Nego, naðoh se u dilemi, a sajtovi nam imaju sliènu tematiku (ja dilam skripte na http://www.perpetuum-lab.com/forum , za medicinare), pa se nedavno dogodio jedan problemèiÌ, a to je da je djevojèurak neiskusni i relativno glup pao ispit zbog tiskarske greťke u jednoj od skripti koje su uploadali korisnici, Umjesto CH2 netko napisao CH3, ova nije skuŞila.... i ťto Ìeť. bye bye rok.
Naravno, na katedri se digla panika, jer se bezobrazni djevojèurak branio tom skriptom, iako skripta ima disclaimer. Pa katedra prijeti tuŞbom... kao i mali monstrum koji je pao ispit.
Sad me zanima, jeste vi na svom sajtu imali takvih sluèajeva, i imaju li takve tuŞbe ikakvu pravnu utemeljenost? Imam li se èega bojati?
Unaprijed hvala.
malimrav85
31-10-2007, 19:01
bojim se da kod nas jedno slovo(broj) ne moĹže utjecati da padneĹĄ ispiti, odnosno sve shvatiĹĄ iz konteksta... na ostala pitanja ne znam odgovor... ali ako si pisala i ono bitnije, PRODAVALA skripte koje su pisane po knjizi, onda mislim da ima nekih elemenata za tuĹžbu...
Ma to je minorna greťka, ali su pitanja na zaokruŞivanje, i igrom sluèaja su bile ponuðene dvije varijante, a ona je odabrala ono ťto je vidjela u skripti, i pala ispit za jedan bod. Pa se hvata za slamku.
Skripta je naravno po knjizi, ali nitko nije prodavao, besplatno je sve za download.
Koristite li vi neki generalni disclaimer za skripte, koristilo bi mi?
e sad,jel se za to moŞe tuŞit ili ne,ne znam.ako je svojim rijeèima preprièala udŞbenik ne,ako je doslovno prepisivala cijele odlomke,naslove-vjerojatno (tj. bez citiranja i navoðenja autora).a ako niťt drugo tu studenticu treba tuŞit za okrutan debilizam s predumiťljajem.a fakat ima mutavih ljudi.daljnji komentar suviťan...
Da kaŞem ovako laièki...
Nego, jel ta vaťa skripta navedena u sluŞbenoj literaturi? Ako nije, kaj se tu sad moŞe. Ko da netko u Veèernjem napiťe da se ubojstvo nije KD pa ja doðem na ispit iz kaznenog i kaŞem da je u Veèernjem pisalo da to nije kd.
Ne vidim po kojoj osnovi bi to bilo utuĹživo ali neka me netko ispravi.
Inaèe, ima topic sliène tematike
http://www.pravokutnik.net/forum/viewto ... &start=100 (http://www.pravokutnik.net/forum/viewtopic.php?t=2154&start=100)
Eeeeee, U MOJE VRIJEME se nije samo tak otvaralo topic.
Pozdrav i sretno! Drugi put sestru pitaj kak i di... :lol:
MinesweePer
31-10-2007, 19:06
help! danas sam taman kad se upalilo crveno na pjeťaèkom ubrzao i pretrèao ga, i eto ti preðem ja tako cestu i naletim na murjaka (sa odorom graniène policije) fuck. pito me samo osobnu, zapiso podatke i niťta me drugo nije pitao niti mi rekao, niti upozorio da sam poèinio neki (oèiti) prekrťaj. nikakvu kaznu mi nije spomenuo. kao ťto rekoh, jednio me osobnu pitao.
mogu li oèekivati nekakvu kaznu ili?
malimrav85
31-10-2007, 19:11
MoĹžeĹĄ.
Ako dobijeĹĄ neĹĄto doma javi pa onda dalje...
MinesweePer
31-10-2007, 19:13
ma ako dobijem neťto doma jednostavno neÌu podignut. to dolazi preporuèeno jelda?
MinesweePer
31-10-2007, 19:16
a jel meni murjak trabao reĂŚi neĹĄto iĹĄta, upozorit me, ponudit mi da platim kaznu. jel piĹĄe takvo ĹĄto u nekom zakonu? jer lik je mene samo osobnu pito kao da me samo legitimira, niĹĄta viĹĄe...
malimrav85
31-10-2007, 19:21
Da. Ali ako ne uzmeĹĄ mogu:
a. Presudit bez tebe
b. Poslat neke ljude u plavom tebe
Pa po pravilu bi trebao ali...
MinesweePer
31-10-2007, 19:24
ma e, sad ĂŚe se oni sa mnom iĂŚ zayebavat, otiĂŚe to valjda u zastaru, a i imam boraviĹĄte u rijeci pa i ne mogu to podignut u bujama kad mi dojde poĹĄta doma.
Insomniac
31-10-2007, 19:35
Nego, naðoh se u dilemi, a sajtovi nam imaju sliènu tematiku (ja dilam skripte na http://www.perpetuum-lab.com/forum , za medicinare), pa se nedavno dogodio jedan problemèiÌ, a to je da je djevojèurak neiskusni i relativno glup pao ispit zbog tiskarske greťke u jednoj od skripti koje su uploadali korisnici, Umjesto CH2 netko napisao CH3, ova nije skuŞila.... i ťto Ìeť. bye bye rok.
Naravno, na katedri se digla panika, jer se bezobrazni djevojèurak branio tom skriptom, iako skripta ima disclaimer. Pa katedra prijeti tuŞbom... kao i mali monstrum koji je pao ispit.
Sad me zanima, jeste vi na svom sajtu imali takvih sluèajeva, i imaju li takve tuŞbe ikakvu pravnu utemeljenost? Imam li se èega bojati?
Unaprijed hvala.
Ne vidim po cemu bi katedra imala temelja za tuŞbu ? Lapaèa koja je pala ispit jos manje ....
Mi (nasciturus) smo stavili standardni disclaimer, Skripte koriste na vlastitu odgovornost,preporuèuje se koriťtenje knjige. Administratori i moderatori ne odgovoraju za moguÌe pogreťke u skriptama,kao ni za posljedice nastale upotrebom istih.
fat drummer
01-11-2007, 10:33
Unaprijed hvala.
al ga mala sere! da mi je vidjeti koji Ìe to sud popuťiti... èak i da nemate disclamer ne bi bilo razloga za tuŞbu jer skripta nije propisana literatura, vi niste jamèili prolaz i niste naplaÌivali download.
ako vas tuŞi katedra onda su profesori maltene retardirani (niťta èudno)
joj da vas bar tuĹže, joj, da vas bar tuĹže, da mi je vidjeti tu tuĹžbu, dao bih dosta novaca
legionar
01-11-2007, 10:38
a jel meni murjak trabao reÌi neťto iťta, upozorit me, ponudit mi da platim kaznu. jel piťe takvo ťto u nekom zakonu? jer lik je mene samo osobnu pito kao da me samo legitimira, niťta viťe...ne mora ti niťta reÌ. samo Ìeť dobit èestitku. tak mi i frend dobio. ja mu pisao prigovor, smanjili mu dvostruko, pa opet piso sad èekamo :-D :lol:
Pa katedra prijeti tuĹžbom... kao i mali monstrum koji je pao ispit.
Unaprijed hvala.
Ne, ovdje su ljudi veÌinom na pravu (ili su bili), pa znamo koliko smjeťno zvuèi kad neko prijeti tuŞbom jer je bio toliki idiot da je uèio samo po skripti i onda umjesto da se pokrije uťima i ťuti, prijeti tuŞbom! Sve ovisi kako je skripta pisana, pa postoje i izgledi da vas katedra tuŞi, ali ne vidim razloga, jer oni su od ovog najviťe profitirali! Studenti su iz ove prièe mogli izvuÌi pouku - uèi iz knjige a ne iz skripte
help! danas sam taman kad se upalilo crveno na pjeťaèkom ubrzao i pretrèao ga, i eto ti preðem ja tako cestu i naletim na murjaka (sa odorom graniène policije) fuck. pito me samo osobnu, zapiso podatke i niťta me drugo nije pitao niti mi rekao, niti upozorio da sam poèinio neki (oèiti) prekrťaj. nikakvu kaznu mi nije spomenuo. kao ťto rekoh, jednio me osobnu pitao.
mogu li oèekivati nekakvu kaznu ili?
Evo, ja mislim da se to ovako dogodilo. Ti si vidio crveno, ali si odluèio proĂŚi jer nije bilo auta. Meðutim, ti nisi vidio policajca kojeg su drugi vidjeli. Da je on tebe ignorirao svi bi rekli da ne radi svoj posao ne znajuĂŚi pri tome da je on pogranièni policajac i da nema sa sobom blok za kazne! Pa je on napisao na obièni blok tvoje podatke tako da tebe malo zastraĹĄi i da ljudima koji su to sve gledali pokaĹže da on ipak radi svoj posao! Ĺveliki kuracto znaèi ne vjerujem da ĂŚe ti doĂŚi kazna, a ako ipak doðe vadi se time da ti nije dao priliku da na licu mjesta platiĹĄ kaznu i da ti nije uopĂŚe ni rekao koji si prekrĹĄaj poèinio. I sudac ĂŚe to definitivno uvaĹžiti. Ali izglednije ti je ovo da ti neĂŚe ni doĂŚi
legionar
01-11-2007, 13:08
ne bih rekao da mu neĂŚe poslat niĹĄta. poslat ĂŚe, mora pokazat da neĹĄto radi... i hebe se sucu ĹĄto mu nije dao moguĂŚnost da odma plati... suca to ne zanima - provjereno.
ne bih rekao da mu neĂŚe poslat niĹĄta. poslat ĂŚe, mora pokazat da neĹĄto radi... i hebe se sucu ĹĄto mu nije dao moguĂŚnost da odma plati... suca to ne zanima - provjereno.
Nije istina! Ja sam to napisao jer znam iz iskustva...doduĹĄe ne moga, ali siguran sam da je to proĹĄlo! I daj crobot stavi si nekog sveca na avatr ovako stalno mislim da je to fifi :lol:
legionar
01-11-2007, 13:22
Ovisi tko je sudac. Nijedan pametan to ne bude popuĹĄio. Bar ne slavonski sudac sa kojim je frend imao posla.
Ako se ne varam Majns je bio u Ri...tamo to puĹĄe! Slavonci su pametniji :D
legionar
01-11-2007, 13:27
Slavonci su pametniji :Ddobro, ne morať sada tako oèito hvaliti svoje Slavonske korjene :-D
Canuleia
01-11-2007, 21:21
da ziher! :lol:
MinesweePer
10-11-2007, 23:39
imam 2 pitanja:
1.postoji li joĹĄ uvijek u Hrv moguĂŚnost dvojnog drĹžavljanstva? naime, imam u planu dat zahtjev za talijansko drĹžavljanstvo.
2. kad sam upisao pravo 2004/05, bio sam dobio gradsku stipendiju, koju sam sljedeÌe godine, je li, izgubio naravno :lol: jer nisam uspio upisat drugu godinu. U ugovoru o stipendiji je pisalo koliko se sjeèam da ako ne upiťem sljedeÌu godinu da moram vratit svu lovu. Ja ju kao ťto znate nisam upisao, no mene nitko iz grada nije pitao niti barem pismeno kontaktirao da trebam vratiti tu lovu, pa me zanima koliko je vremena potrabno da to ode u zastaru? Dvije godine, pet?
imam 2 pitanja:
1.postoji li joĹĄ uvijek u Hrv moguĂŚnost dvojnog drĹžavljanstva? naime, imam u planu dat zahtjev za talijansko drĹžavljanstvo.
Kolko ja znam, da. Samo dotièna drŞava mora imat ureðene odnose sa RH. KaŞe mi frend koji ima maðarsko drŞavljanstvo da on nemre dobit dvojno jer RH nema ureðene odnose sa Maðarskom. Pa ti vidi. :lol:
legionar
10-11-2007, 23:52
Ako se ne varam Dr. Ivica je uredio odnose sa Talijanskom vladom koja svesredno omoguĂŚava velikom broju Hrvata u Istri i Slovenaca da uzmu dvojno drĹžavljanstvo, tako da mislim da - da.
Ĺveliki kuracto se tièe stipendija, to kao ako ne vratiĹĄ moraĹĄ nakon ĹĄto zavrĹĄiĹĄ fakultet radit na podruèju grada, ali de facto nitko te za to ne pita nikad.
a inaèe, novèana potraŞivanja zastarjevaju nakon 5 godina.
nutshell
11-11-2007, 00:07
imam 2 pitanja:
2. kad sam upisao pravo 2004/05, bio sam dobio gradsku stipendiju, koju sam sljedeÌe godine, je li, izgubio naravno :lol: jer nisam uspio upisat drugu godinu. U ugovoru o stipendiji je pisalo koliko se sjeèam da ako ne upiťem sljedeÌu godinu da moram vratit svu lovu. Ja ju kao ťto znate nisam upisao, no mene nitko iz grada nije pitao niti barem pismeno kontaktirao da trebam vratiti tu lovu, pa me zanima koliko je vremena potrabno da to ode u zastaru? Dvije godine, pet?
novèana potraŞivanja zastarjevaju nakon 5 godina
misliĹĄ zbrisat u Italiju na 5 godina?
legionar
11-11-2007, 00:09
Nisam ja rekao da bi uzeo Talijansko drŞavljanstvo nego Majns. :roll: Mislim da kad bi ga i podnio da mi ga ne bi dali, jer su mi Talijani upoznali dobro ťukundjeda na Soèi :badgrin: :badgrin:
nutshell
11-11-2007, 00:33
Nisam ja rekao da bi uzeo Talijansko drŞavljanstvo nego Majns. :roll: Mislim da kad bi ga i podnio da mi ga ne bi dali, jer su mi Talijani upoznali dobro ťukundjeda na Soèi :badgrin: :badgrin:
pa to sam i mislio, ali kuŞim te poťto si "desnièar"..
znaĹĄ onaj vic(u biti to je sasvim racionalno opaĹžanje), ide ovako nekako: "zaĹĄto je Thompson prodao 40,000 cd-ova? zato jer njegovi fanovi neznaju koristit prĹžilicu." hahaaa
legionar
11-11-2007, 01:02
ne nego zato ťto su pravi desnièari poťteni i ne kradu kao ljudi tvog kalibra :smt098
Ĺveliki kuracto se tièe informatièkog znanja, ja sam za tebe Doktor informatike :!: :smt002
bwt u D. ratu su na èelu obavjeťtajnih sluŞbi koja je koristila sofisticirane informatièke i informacijske tehnologije bili upravo ljudi od Tuðmanovog povjerenja, ergo desnièari, a te sluŞbe su mnogo doprinijele u oslobaðanju.
Dakle, ti prŞiť ilegalno cd - ove, prièať gluposti i neistine, imať loťe viceve. logièka posljedica tj. RACIONALNO OPAŽANJE svega navedenog je da si neduhoviti i glupi lopov i laŞov gebelovske kuhinje.
majns, definitivno moŞeť imat dvojno drŞavljanstvo i definitivno Hrvatska ima ureðeno to pitanje s Italijom
MinesweePer
21-11-2007, 21:36
jel postoji u RH neki zakon ili bilo ĹĄto, a da zabranjuje kanibalizam, spominje li se uopĂŚe negdje?
Canuleia
21-11-2007, 22:40
jel postoji u RH neki zakon ili bilo ĹĄto, a da zabranjuje kanibalizam, spominje li se uopĂŚe negdje?
kanibalizam ko kanibalizam ne, mislim da bi to spadalo pod teťko ubojstvo zbog osobito okrutnog naèina poèinjenja...
fat drummer
21-11-2007, 23:55
kanibalizam ko kanibalizam ne, mislim da bi to spadalo pod teťko ubojstvo zbog osobito okrutnog naèina poèinjenja...
ne nuĹžno... ĹĄto ako jedeĹĄ veĂŚ mrtvo truplo? mljaci
da li ugovor vrijedi ĹĄta ako nije ovjeren kod javnog biljeĹžnika? jel ga moĹžemo iskoristiti na sudu ako su ga samo potpisale stranke a nije ga ovjerio biljeĹžnik?
Harles Arkely
28-11-2007, 22:17
dragi remorker988!odgovor na vaťe pitanje je NE! taj "ugovor" bi vrijedio da je u RH na snazi obièajni sustav...
legionar
28-11-2007, 22:20
da li ugovor vrijedi ťta ako nije ovjeren kod javnog biljeŞnika? jel ga moŞemo iskoristiti na sudu ako su ga samo potpisale stranke a nije ga ovjerio biljeŞnik?Iako se zahtjeva ovjera, moŞe posluŞit kao dokaz ako imať dva svjedoka koji su nazoèili. Ovisi od suda do suda kako Ìe reagirat.
dragi remorker988!odgovor na vaťe pitanje je NE! taj "ugovor" bi vrijedio da je u RH na snazi obièajni sustav...
WTF? :shock: nemoj siriti dezinformacije! Imas li uopce pojma o obveznom pravu?
Oblik javnobiljeznickog akt potreban je samo ako se radi o ugovorima o uredjenju imovinskih odnosa osova u braku ili izvanbracnoj zajednici, ugovorima o darovanju bez predaje stvari u posjed, ugovorima o raspolaganju imovinom maloljetnika i osoba lisenih poslovne sposobnosti i pravnim poslovima koje poduzimaju slijepi i gluhi koji ne znaju citati i nijemi koji ne znaju pisati...
Ovdje se ocito radi o pisanom ugovoru koji je sklopljen od trenutka kad ga obje strane potpisu... ovjerava se samo ako su jedna ili obje strane nepismene i stave znak umjesto potpisa
legionar
28-11-2007, 22:33
Ako se radi o posudbi novaca onda sam siguran da vrijedi. Dalje ne bih ulazio, kolega Murphy je u to bolje upuĂŚen obzirom da je treĂŚa godina.
Warheart
28-11-2007, 22:49
Ovjera kod jb je samo u nekim slučajevima obvezatna, a i to radi zaÅ¡tite slabije ugovorne strane.Kolega remorker nije napisao o kakvom se ugovoru radi.
Ma da su ga usmeno sklopili vrijedit ce, osim ako je u ZOO propisan pisani oblik... :-D a za javnobiljeznicki akt sam naveo sve NUZNE primjere... bilo koji ugovor se uvijek moze osnaziti dodatnom ovjerom.
ubuduce zakon u ruke! :-D narodne novine ne grizu
Warheart
28-11-2007, 23:07
Da, usmeno na zapisnik sudu.Kakav običajni sustav...Osnovni pravni izvor obveznog prava je ZOO iz 2005,sad jedino ak je mislio na trgovačke uzance...
Ante Gotovina
02-12-2007, 18:00
Postoje li kriteriji o odazivu birèa na izbore, da bi bili valjani? Ăuo sam neki dan verziju po kojoj je potrebno 50% ljudi se odazvati, u protivnom su nevaĹžeĂŚi...
Hvala na odgovorima na moje proĹĄlo pitanje.
Sad me zanima da li se gdje u zakonima spominje pravilo po kojem se kapara vraĂŚa u dvostrukom iznosu tj. ne vraĂŚa se. :?: Ili je to nepisano pravilo?
malimrav85
02-12-2007, 23:58
u kojem su zakonu odredbe kome pripada imovina nakon rastave braka?
nije za mene, sam pitam ovak
hvala! :-D
legionar
03-12-2007, 00:00
MoĹžda u Obz-u....
http://public.carnet.hr/gpp/Akti/Propisi/ObZ/7-ObZ.htm
malimrav85
03-12-2007, 00:04
dalje :-D
legionar
03-12-2007, 00:09
Ovdje piťe da se na braènu imovinu primjenjuje odredbe stvarnog i obveznog prava. U taj dio se ne bi ťtel meťat.
U pravilu, steèena imovina za vrijeme braka se dijeli, ono ťto je steèeno prije braka ne. Ovisi jel postoji kakav ugovor.
fat drummer
03-12-2007, 01:00
u kojem su zakonu odredbe kome pripada imovina nakon rastave braka?
nije za mene, sam pitam ovak
hvala! :-D
obz, pa onda ovisno jel sklopljen ugovor tjeraĹĄ dalje na ugovor
dobro crobot kaĹže, ako je bez ugovora ide fifti fifti, a ako ima ugovor gleda se ugovor.
sad moĹžda zakon o obveznim odnosima ima ĹĄtogod reĂŚi o tom ugovoru...
Postoje li kriteriji o odazivu birèa na izbore, da bi bili valjani? Ăuo sam neki dan verziju po kojoj je potrebno 50% ljudi se odazvati, u protivnom su nevaĹžeĂŚi... Kod nas ne! Ali u srbiji je bilo tako pa su ponavljali par puta...ah srbi :roll:
Trebam osobu s iskustvima rasprave na Prekrsajnom sudu...kolko je to (ne)ozbiljno...i savjeti trebaju...troskovi, jel se dolazak tam racuna kao vrhunski primjerak idiotizma...ajmo, pomoc :?
Trebam osobu s iskustvima rasprave na Prekrsajnom sudu...kolko je to (ne)ozbiljno...i savjeti trebaju...troskovi, jel se dolazak tam racuna kao vrhunski primjerak idiotizma...ajmo, pomoc :? Prvo reci ĹĄta si napravio
malimrav85
03-12-2007, 01:37
kaj te zanima?
ja bio tri puta
platio 0kn
1 druga strana kriva
1 opomena
1 zastara
Nisam pokazao kartu kontroloru u tramvaju za sto nisam dobio ni zapisnik ni prethodnu opomenu, sam poziv da se tam nacrtam....
O jebote mrave, pa ti si veĂŚ staĹžiranje odradio :lol:
Nisam pokazao kartu kontroloru u tramvaju za sto nisam dobio ni zapisnik ni prethodnu opomenu, sam poziv da se tam nacrtam.... Pa od kuda mu tvoji podaci? Jel ih policajac zapisao ili taj kontrolor? Molim te nemoj mi reĂŚi da si njemu dao osobnu
malimrav85
03-12-2007, 01:42
kaj ĂŚeĹĄ
8)
kaj ti piĹĄe u pozivu?
odma si ga preuzeo? mislim, to ti je prvi put da te zovu?
ako da , zaĹĄto si preuzeo? nikad ne preuzimaj pozive sa suda osim ako ideĹĄ sebi u korist,barem ne prvi put.
po meni dvije opcije
ili nemoj otiĂŚ
ili nemoj otiÌ ali nazovi i isprièaj se ispitom/neurednom probavaom/slomljenom nogom
onda iduĂŚu put nemoj preuzet poziv
pa ga uzmi, odi tamo, traŞi suoèavanje sa kondukterom koji nema ťanse da Ìe ikad doÌ
onda nemoj preuzimat rjeĹĄenje o pravomoĂŚnosti
ako nekako i doðe do pravomoÌnosti, Şalba viťem prekrťajnom ali morať imat neki razlog. recimo da imať svjedoka koji nije sasluťan u prvom stupnju
ne garantiram uspjeh, samo kaĹžem svoje iskustvo
Nisam pokazao kartu kontroloru u tramvaju za sto nisam dobio ni zapisnik ni prethodnu opomenu, sam poziv da se tam nacrtam.... Pa od kuda mu tvoji podaci? Jel ih policajac zapisao ili taj kontrolor? Molim te nemoj mi reĂŚi da si njemu dao osobnu
Naravno da nisam, zato me to cudi. Nisam siguran niti kad se tocno to dogodilo jer mi je dogadjaj iscezao iz glave. Ali ziher nisam davao podatke, niti predocavao ista... :?
malimrav85
03-12-2007, 01:46
onda kad nekim èudom doðeť do suda pitaj od kud njima da te zovu jer da se ti ne sjeÌať da si bio tamo tada
Kad smo veÌ kod kontrole u tramvaju...jel mu morať pokazati osobnu? Jel te smije zadrŞavati...npr. ako ti kreneť u svom smjeru kad izaðete iz tramvaja, dali te smije povuÌi i zadrŞati? @Galijun, rekao si da mu nisi pokazao, a ne da nisi imao! Jel moŞda imať godiťnju, a zaboravio si ju ponesti ili?
onda kad nekim èudom doðeť do suda pitaj od kud njima da te zovu jer da se ti ne sjeÌať da si bio tamo tada
To cu i rec jer nit su mi ista rekli prije nit slali opomene...bu valjda sve proslo ok...
malimrav85
03-12-2007, 01:51
@figo
ne
ne
ne
ali bi se ogranièio na defenzivnu obranu ili bjeŞanje jer ti ne treba sranje da si zet-ovca tukao a i uvijek ih ima okolo pa te razbiju bez beda njih 3-4
@gal
pa ne buĹĄ valjda odma iĹĄao tamo?
pa kaj ti piťe da je prekrťaj poèinjen?
ma bit ĂŚe ok, prvi prekrĹĄaj i to ovo sranje... ma nema ĹĄanse da bude problema ;)
Naravno da nisam, zato me to cudi. Nisam siguran niti kad se tocno to dogodilo jer mi je dogadjaj iscezao iz glave. Ali ziher nisam davao podatke, niti predocavao ista... :? Jesi li ti inaèe iz ZG ili? Ako nisi, doði tamo i pravi se blesav...reci da nemať pojma o nikakvom tramvaju da ti tada nisi ni bio u Zg, da dolaziť samo na ispite! Reci da pogledaju u zapisnik policije, jer ako su oni zapisali sigurno si u zapisniku! Ko fol, studirať pravo i nikada nebi dao dokumente osobi koja nema ovlasti traŞiti iste :lol:
@figo
ne
ne
ne
ali bi se ogranièio na defenzivnu obranu ili bjeŞanje jer ti ne treba sranje da si zet-ovca tukao a i uvijek ih ima okolo pa te razbiju bez beda njih 3-4 To sam i mislio! Znaèi ne mogu ti niťta...pogotovo kad si sa ekipom, samo izaðeť i odeť
malimrav85
03-12-2007, 01:54
ma ĹĄteta prvi prekrĹĄaj potroĹĄit za takvo sranje od 150-200kn
ja sam svoj iskoristio za 2000kn kaznu. :oops:
a jel si imao pokaz tada pa ga nisi imao sa sobom ili ga nisi imao uopĂŚe?
Ma kakvo zadrzavanje, tog nigdje nema. Osobnu nikad ne traze, a ima mali milijn drugih nacina da se to sredi... Zanimalo me cisto radi ponasanja jer vidim da su prekrsajni postupci prava mala farsa...
Nisam ga imao uopce, al stoji u zapisniku da ga 'nisam pokazao'....ma bmk, vidim da se mrafac izvukao sa tom cifrom, valjda cu ja tak isto
malimrav85
03-12-2007, 01:55
pa da, van moraĹĄ a dalje pa pa
ili joť bolje mu scenu napravit i poèet vriťtat (ok ne ja ali neko sitnije graðe) napad, upomoÌ, zovite policiju, silovanje itd.
ha ha ha
pa da, van moraĹĄ a dalje pa pa
ili joť bolje mu scenu napravit i poèet vriťtat (ok ne ja ali neko sitnije graðe) napad, upomoÌ, zovite policiju, silovanje itd.
ha ha ha
:smt005 :smt005 :smt005
Pa zato ih uglavnom budu dvojica, kao element straha! Galijun joť nisi odgovorio dali imať pokaz inaèe ili ne?
pa redovni je student
trebao bi imat :?
Pa zato ih uglavnom budu dvojica, kao element straha! Galijun joť nisi odgovorio dali imať pokaz inaèe ili ne?
Citaj gore...nisam ga opce bio izvadio za tu godinu...
malimrav85
03-12-2007, 01:59
datum prekrĹĄaja?
Datum prekrsaja je kriv definitivno...jer otprilike znam kad se to desilo...kojih mjesec i pol ranije....al znam da njima vrijeme i mjesto malo znace jer su mi vec slali gluposti za prekrsaje sa krivim mjestom prije pa to sam ide men u korist...
Citaj gore...nisam ga opce bio izvadio za tu godinu... A sorry nisam vidio! Ma moĹžeĹĄ se izvuĂŚi bez beda sa tom kaznom! Ljudi se izvuku sa ubojstvom, a da ti neĂŚeĹĄ sa tim :lol:
Pa ako to nije to vrijeme, samo se sjeti gdje si bio tada i ako to moĹžeĹĄ dokazati rijeĹĄio si stvar :D
malimrav85
03-12-2007, 02:05
ma pitam te koji je da vidim kolko ima joĹĄ do apsolutne
obièno treba 4-6 mjeseci za prvi poziv, joť tolko za drugi pa joť tolko za pravomoÌnost pa joť tolko za Şalbu
zna li netko plaĂŚa li se porez na dobivenu odĹĄtetu (npr. kod ozljeda) i ako da, koliko??? :?:
malimrav85
11-12-2007, 12:28
Ja mislim da ne. Barem moji nisu...
A po kojoj bi se osnovi placao porez na odstetu ??? Drzava ti da lovu pa ti jos malo uzme u procesu kao proviziju ?? :D
A po kojoj bi se osnovi placao porez na odstetu ??? Drzava ti da lovu pa ti jos malo uzme u procesu kao proviziju ?? :D
znaĹĄ, nije drĹžava jedina koju moĹžeĹĄ tuĹžit za odĹĄtetu :-D
A ne ??? :shock: :shock: :shock: :-D
Ak je iz parnicnog postupka troskove radnji smatraj 'porezom', kao i sto se ne oporezuje lova od osiguranja nakon ozljeda...
Warheart
11-12-2007, 18:07
Krivo gledate na to-treba vidjet što sve ide u porez na dohodak/dobit.Ne da mi se sad vršljat po zakonima o tim porezima, al tamo piše.
Ajd neko ko uèi Pravo druťtava (ili netko tko to jednostavno zna) nek mi napiťe ťto je sve potrebno za osnivanje zadruge. Temeljni kapital, osnivaèi, koji su organi i sl.
Dobio sam poziv za prekršajni sud za jedan prometni prekršaj ( :-D ) al je zakazano za dan kad je meni ispit iz obiteljskog. Jel mogu ja njih nazvat i odgodit roèište(koje je btw "pripremno", što god to znaèilo jer se spominje samo taj prekršaj pa ne kužim)?
malimrav85
13-01-2008, 01:30
Možeš nazvat pa molit da se odgodi.
Jel neko zna, dal se u Hrvatskoj kažnjava manipulacija jajnim stanicama?
Jel neko zna, dal se u Hrvatskoj ka�njava manipulacija jajnim stanicama?Jel se zbog prof. dr. Kurjaka vodi(o) spor upravo zbog toga?
fat drummer
17-01-2008, 11:25
Jel neko zna, dal se u Hrvatskoj ka�njava manipulacija jajnim stanicama?
koje bi kd to bilo?
kurjak je bio tužen zbog krivotvorenja nalaza
Jel neko zna, dal se u Hrvatskoj ka�njava manipulacija jajnim stanicama?
koje bi kd to bilo?
kurjak je bio tužen zbog krivotvorenja nalazaAjde da budem malo precizniji:
OpÌinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je optužni prijedlog protiv hrvatskih državljana A. K. (1942.), B. F. K. (1943.), S. K. (1963.) i E. S.(1947.) zbog kaznenih djela nedopuštenog presaðivanje dijelova ljudskog tijela iz èl. 242 st. 2 i 7 Kaznenog zakona.
Radi se o kraði jajnih stanica.
fat drummer
17-01-2008, 11:41
ne, ovo sada što je izbjegao zbog zastare je bilo krivotvorenje isprava
a za ovo što si ti naveo degen tvrdi kako jajna stanica nije dio ljudskog tijela
Ma krivo sam te citirao, trebao sam ispustiti ovaj dio o ispravama.
Sasvim je jasno da Ìe Degen tvrditi ono što Kurjaku ide u prilog kad je njegov odvjetnik. Isto tako, Županijsko državno odvjetništvo traži kaznu zatvora i sigurnosnu mjeru zabrane obavljanja lijeènièkog zvanja.
fat drummer
17-01-2008, 12:25
heh, da degen... ali fakat nisam siguran bi li se jajna stanica prema trenutnom zakonodavstvu smatrala dijelom ljudskog tijela
Ako ne prije, možda Ìe nam neke stvari biti jasnije kad se završi ovaj postupak.
ako mjenjam prebivalište, da li trebam promjeniti i vozaèku?
MinesweePer
25-01-2008, 22:44
kada bi htio prijavit profesora ťto prodaje knjige bez da izdaje raèun, makar ja zahtjevao to, kome bih ga trebao prijavit?
imam to u planu napravit, samo prvo trebam saèekat Şig u indexu, tj ocjenu na studomatu :-D
MinesweePer
30-01-2008, 23:50
hvala na odgovoru.
next question:
je li brak sklopljen recimo u indiji važeći i u RH, tj može li osoba koja je sklopila brak u toj indiji sklopiti brak sa drugom osobom u RH. Postoji li uopće mogućnost provjere da li je osoba u nekoj stranoj zemlji već sklopila brak?
Kad želiš sklopit brak, moraš priložiti određene dokumente(izvadak iz matice rođenih i dodatne dokumente koji su potrebni) pa će matičar ziher tražiti neki dokaz, kaj ja znam. Pretpostavljam da vrijedi.
hvala na odgovoru.
next question:
je li brak sklopljen recimo u indiji važeći i u RH, tj može li osoba koja je sklopila brak u toj indiji sklopiti brak sa drugom osobom u RH. Postoji li uopće mogućnost provjere da li je osoba u nekoj stranoj zemlji već sklopila brak?
trebat ce hrvatske izvadke iz matice i dr dokumente, a to izdaje hrv konzulat i onda ce konzulat to registrirati i brak se upisuje u maticu i to je to-ne postoji mogucnost da se sklopi pravovaljani brak u drugoj zemlji bez da konzulat rvacke tu ne sudjeluje.
znaci da brak je vazeci i postoji vrlo jednostavna mogucnost provjere
MinesweePer
31-01-2008, 01:17
ne postoji mogucnost da se sklopi pravovaljani brak u drugoj zemlji bez da konzulat rvacke tu ne sudjeluje.
znaci da brak je vazeci i postoji vrlo jednostavna mogucnost provjere
to sam htio znati, fala mnogo :smt001
ayde da tu probam pitati.
jel iko zna koliko vremenski treba da ministarstvo okoliša odobri novi urbanistički plan jednog manjeg dalmatinskog grada?
županija je sve prihvatila, sad se samo čeka odobrenje ministarstva...
anyone?
MinesweePer
09-02-2008, 00:43
probaj poslat mail ministarstvu.
pitanje:
ako osoba nešto prodaje i za to ne izdaje račun - koje sve zakone, propise krši? i koje su moguće kazne za takva djela, pogotovo ako se utvrdi da je takvim radnjama osoba stekla neku malo veću imovinsku korist?
fat drummer
09-02-2008, 00:52
probaj poslat mail ministarstvu.
pitanje:
ako osoba nešto prodaje i za to ne izdaje račun - koje sve zakone, propise krši? i koje su moguće kazne za takva djela, pogotovo ako se utvrdi da je takvim radnjama osoba stekla neku malo veću imovinsku korist?
evazija poreza... definiraj što znači malo veću imovinsku korist 11 kuna ili 11 milijuna kuna
Utaja poreza i drugih davanja
Članak 286.
Tko s ciljem da on ili tko drugi izbjegne potpuno ili djelomično plaćanje poreza, doprinosa mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, drugih propisanih doprinosa ili davanja, daje lažne podatke o zakonito stečenim dohocima, o predmetima ili o drugim činjenicama koje su od utjecaja na utvrđivanje iznosa ovakvih obveza, ili tko s istim ciljem u slučaju obvezne prijave ne prijavi zakonito stečeni prihod, odnosno predmet, ili druge činjenice koje su od utjecaja na utvrđivanje ovakvih obveza, koje je po zakonu dužan prijaviti, a iznos obveze čije se plaćanje izbjegava prelazi deset tisuća kuna,
kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga
Članak 287.
Tko ne vodi trgovačke ili poslovne knjige koje je po zakonu obvezan voditi, ili ih tako vodi da je otežana preglednost poslovanja ili imovinskog stanja, ili trgovačke ili poslovne knjige ili poslovne isprave koje je obvezan čuvati uništi, prikrije, u većoj mjeri ošteti ili na drugi način učini neuporabljivim,
kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do pet godina.
MinesweePer
09-02-2008, 02:24
evazija poreza... definiraj što znači malo veću imovinsku korist 11 kuna ili 11 milijuna kuna
Utaja poreza i drugih davanja
Članak 286.
a iznos obveze čije se plaćanje izbjegava prelazi deset tisuća kuna,
ne vjerujem sada da je prevelika imovinska korist, ali pretpostavljam da je svakako iznad 10k kuna u ovom slučaju.
hvala!
malimrav85
09-02-2008, 03:46
kod krađe je korist mala ako je ispod 1000kn
velika ako je preko 30.000kn
Luka....
09-02-2008, 03:54
znaci nemres tuzit kiosk kaj ti nije izdao racun? :oops:
fat drummer
09-02-2008, 10:10
znaci nemres tuzit kiosk kaj ti nije izdao racun? :oops:
normalno da možeš... to što će vps biti 11,54 je tvoj problem
MinesweePer
09-02-2008, 12:18
kod krađe je korist mala ako je ispod 1000kn
velika ako je preko 30.000kn
u ovom mom slučaju se na radi o krađi već utaji poreza (možda još i kojeg drugod djela uz to) koja se najvjerojatnije vrši već godinama. istraga bi trebala pokazati o čemu se zapravo radi :smt001
malimrav85
09-02-2008, 12:56
znam da ne,samo se razbacujem svojim znanjem dok je još tu
:smt005
zovi inspekciju... ali mislim da kiosci nemaju obvezu izdavanja računa, ne znam dal sam ikad dobio račun na kiosku.
i znam da će tisak sad počet uvodit blagajne na svoje kioske da smanji krađe zaposlenika
MinesweePer
09-02-2008, 13:04
ne radi se o kiosku
poslao sam već mail DORH-u, tj ODO-u u Rijeci :-D
ej ljudovi... :smt006
jel netko zna kakve su cake kod imenovanja firme, ako je zelis nazvati stranim ili mrtvim jezikom??? :?
Insomniac™
11-02-2008, 15:27
ej ljudovi... :smt006
jel netko zna kakve su cake kod imenovanja firme, ako je zelis nazvati stranim ili mrtvim jezikom??? :?
dozvoljeno je na mrtvim jezicima,tipa latinski i grcki...
na stranom malo teze,moras dokazati da rijec slicnog sadrzaja i znacanje ne postoji u HRV jeziku....
MinesweePer
18-02-2008, 16:36
kaj ovo znači:
KR-DO-12O/07
MinesweePer
19-02-2008, 00:14
šta stvarno nitko ne zna kaj znače ove oznake KR-DO?
hitno mi je pa ono :-D
fala na odg :-D
legionar
19-02-2008, 00:34
Vjerojatno broj slučaja u KZ zapisniku.
kaj ovo znači:
KR-DO-12O/07
hm..
drzavno odvjetnistvo u..krapini
nek predmet iz 2007.godine pod rednim brojem 120
zajebavam se.pojma nemam
MinesweePer
19-02-2008, 00:59
oho, znači došlo je barem do zapisnika :wav:
e kolko dobijem ak pogodim Sanadera ili Mesica...ili Sanadera i Mesica trulim jajem...a koliko ak ih pogodim trulim jajima?
a koliko ak pogodim Milanovica?
legionar
19-02-2008, 02:34
Od mene dobiješ gajbu pive.
Od mene dobiješ gajbu pive.
isplati se :D
karlovacko nadam se :D
ili velebit :D
ozbiljno pitam kak se to kaznjava i kolko
Ima kod nas undercover cop/hookers?
Jedan frend me pitao sljedeće: koliki je rok zastare za naplatu sudskih troškova po izgubljenoj tužbi (pravomoćnoj)? Ja sam rekao da mi je to smijesno i da mislim da tako sta ne postoji :smt005 Ali s obzirom da je proslo vec 7 godina od kada je treba platiti, ne znam koji je k... :? Jel zna netko?
fat drummer
21-02-2008, 22:27
@bOG - da postoje, ali nisu kao u americi
zastara za naplatu sudskih troškova? generelno zoo ima rok zastare 5 godina, ali taj rok ovisi od instituta do instituta. mislim da bi u slačaju da ti frend nije platio sudske bila prisilna naplata. mislim da je za ovrhu zastara ili tri ili pet
vježbenici pomozite, fat sere
pa postoji figo kak be bi postojalo.... :smt005 zastara dolazi nakon par godina. nakon 7 godina bi svakako trebala biti.
znam da postoji zastara, ali zastara za platiti sudske troškove :smt005 ja sam mislio da se nemoguće izvući od duga državi :?