PDA

View Full Version : gym...gym

Pages : [1] 2 3 4 5 6

vuffek
29-03-2007, 21:15
...ja Ìu ovo ovako napraviti...pa ako se gazdaricama se sviða potez nek ga mièu...ja samo Şelim napraviti reda na topicu prehrambene...bar za nas koji volimo papati fino 8)

zapoèinjemo ovako...

topic posveĂŚujem *goranu* ;) i svima koji su ludi...ili malo manje ludi za teretanom i svime ĹĄto uz to veĹžete

sandi imerovic mozda..evo i slikica
http://img102.imageshack.us/img102/3300/bajaf2evkk9.jpg (http://imageshack.us)

vidla ga i ja danas u nsb-u...meni je privlaèan...ali bogte...netrebaju mu ove koťulje...ali majko mila...koje ruke ima :oops:

Just a little bit
29-03-2007, 21:18
2 puta tjedno sam isao
vec mjesec dana imam plan otic se opet upisat, ali nikako da odem, jebiga lijen sam :evil:

*goran*
29-03-2007, 21:20
I ja ĂŚu jednom narast veliki i jaki kao sandi! 8)
Inaèe gym 4 puta tjedno + trèenj, ťetanje sa ðukelom i od ovog tjedna amerièki nogomet 3 puta tjedno.

Andrea
29-03-2007, 21:21
iĹĄla sam neko vrijeme u teretanu, ali to je viĹĄe bilo kao teretana za zagrijavanje, a onda vjeĹžbanje sa fizioterapeutom - i to je bilo zbog kraljeĹžnice...
inaèe ne volim takva mjesta, a i nemam vremena... :-)

Tkach
29-03-2007, 21:23
Bolje drva cijepati, fizièki se napreŞeť, a ne plaÌať ti nego plaÌaju tebe :-D

vuffek
29-03-2007, 21:25
èak sam i ja imala razdoblje odlaska u teretanu...i to 2 puta tjedno...bicikl i steper...i onda malo po spravicama...i opet bicikl, steper...

brzo mi je dosadilo...iĹĄli su mi na Ĺživce likovi(diĹžem majicu do sisa...non stop se gledam u ogledalo)...trener mi je bio zakon...a samo je jedna Ĺženska iĹĄla samnom...

mislim da ĂŚu opet...kad me primi :-D

Švabosanac
29-03-2007, 21:35
minimalno 4 puta tjedno po 3 sata (teretana, trcanje, tai boks) kad stignem odem i na DIF (kojeg zbog neznam cega nema vise ?!?!) ili doma napravim nesto

Rus
29-03-2007, 21:44
6 puta na tjedan. S time da sad vec tri tjedna nisam iťo zbog testova pa Ìu opet nakon desteog. Znaèi 6 puta na tjedan po dva sata.

Đ!
29-03-2007, 21:46
Bolje drva cijepati, fizièki se napreŞeť, a ne plaÌať ti nego plaÌaju tebe :-D

Ja idem u teretanu i cijepam drva. :lol: Al me ne plaĂŚaju, samo mi daju jest. :-D 3 puta tjedno, do prije 2 tjedna je bilo po sat i pol, sad je po 45 min - 1 sat(al brutalnije :-D ), ne odem samo u iznimnim prilikama(tipa kad sam bolestan).

frost
29-03-2007, 21:58
bokte kak je ovaj Sandi nabildan :shock:
jos gledam naslovnicu i poznata mi faca; taj lik je isao sa mnom u srednju skolu i nije bio tako velik, al to je mozda zato jer je srednja skola bila davno :-D
svaka mu cast

Aris€
29-03-2007, 22:06
fors bokte
jebeť ti takav Şivot di nemreť popit 3 pive naveèer jer ujutro "morať na treeening" ili ti je previťe...
i ovak mi nabildan onda hoda po plaŞicama i èuva noène klubove, a brijem da bi mu prosjeèni poznavatelj borilaèkih vjeťtina takvu ťamarèinu skeljio da to ni normalno
ta ekipa : "idem u teretanu zato kaj neznam ĹĄutnut ili ulovit loptu, pa tek tak da se bavim sportom" mi tak ide na Ĺživce
i onda se nakljukaju glupostima i sad su si frajeri
rajt
(u 100 eura da frajer nikad u vojsku nece otic)

gym?
naravno da nejdem, nisam pederko

Aris€
29-03-2007, 22:08
a paz ovo!
101 naèin kak skinut trbuh!!

ti mater e

digneĹĄ se ujutrooo
odfuraĹĄ se na jarun
i trèiť kolko moŞeť
odeĹĄ doma, najedeĹĄ se zdravo i tak 2 mjeseca i to e to...ode
tu i tam trbuĹĄnjake i jej

Just a little bit
29-03-2007, 22:12
ti si Arise kralj !!!!! :smt109

Romana
29-03-2007, 22:15
Arise, kiselo nesto to grozdje ove godine :-D

frost
29-03-2007, 22:41
fors bokte
jebeť ti takav Şivot di nemreť popit 3 pive naveèer jer ujutro "morať na treeening" ili ti je previťe...
i ovak mi nabildan onda hoda po plaŞicama i èuva noène klubove, a brijem da bi mu prosjeèni poznavatelj borilaèkih vjeťtina takvu ťamarèinu skeljio da to ni normalno

:smt082 :smt082 :smt043 :smt043

idem ja krknut pivu, dve :smt023

Aris€
29-03-2007, 22:45
pa gledo sam one mome

power lifting, deèki iz doma sportova
diĹžu onak, 350 kila valda
na benèu
da se razmemo, to podrŞavam, deèki imaju sponzore i sve, natjeèu se ko sportaťi u svijetu i tak...

al sam èuo da kad izaðu van pope onak, 0.5 pive i gotovi su...mortus

aj beĹž vrit
radije da ne mogu to dic, pa da mogu popit 4 l pive
oi!

i fakat nebi htjel imat takvo tjelo, jer ak sluèajno lik prestane delat na sebi i to se poène suťit...jao majko, bi vas onda vidio Şene sa vaťim uzdasima

hihihi :lol:

Đ!
29-03-2007, 22:45
fors bokte

Nije fors nego stvar interesa. "Trea iè pit" ti nije fors? :lol: :-D

Aris€
29-03-2007, 22:46
[quote="Aris€":3q52wpgw]fors bokte

"Trea iè pit" ti nije fors? :lol: :-D[/quote:3q52wpgw]

Filozofija bokte e
filozofija

Posrnuli
29-03-2007, 22:48
3 puta tajlandski boks + 2-3puta teretana(kak stignem)....

suni
29-03-2007, 22:59
i fakat nebi htjel imat takvo tjelo, jer ak sluèajno lik prestane delat na sebi i to se poène suťit...jao majko, bi vas onda vidio Şene sa vaťim uzdasima

hihihi :lol:

arajz ti si fakat mudar eto iz svog iskustva ti mogu rec da nema gore nego dejtat profi bildera/sportaĹĄa. bogte to stalno u teretani, gleda se u ogledalo, 90% razgovora oko toga kad je kaj je i kad treba jist..mislim sjaĹĄi bogte :roll:

tak da ono pravilo je da ne izlazim s bilderima i deèkima koji nose viťe nakita od mene :-D

suni
29-03-2007, 23:00
mislim da ne bi bilo zabune ali meni je taj sandi extrem, ne volim takove a ni one koji fakat nis ne rade.

zlatna sredina, normalno tijelo to je nice :D

DH
29-03-2007, 23:00
Je li imate gym na faksu ili ga ja danas na proĹĄetavanju nisam vidio?

by: mladi nadobudni maturant

Đ!
29-03-2007, 23:05

Nemamo. :-D A ni menzu, kad smo veĂŚ kod toga.

suni
29-03-2007, 23:06

ali imaju ti wece i automat za kafu

jao jao ðibs jadni li smo svi mi skupa

Aris€

imamo vraga na faksu! :lol:

:-D

Trpinja
i to kakav gym ko coloseum od sarceva :lol: ..
3 puta tjedno boks i tri puta teretana..
aris nadrobio si gluposti al nek ti bude..bas me zanima kak bi izgledalo to samaranje roni-a kovacica iz rijeke oko 197 i 150 kila van sezone :badgrin: :badgrin: ..
suni je bas taman kak bi htio biti,nesto ko vin diesel

Đ!
29-03-2007, 23:09
aris nadrobio si gluposti al nek ti bude..

Da ti budem iskren, ne sjeÌam se kad je on neťto pametno napisao. On uglavnom napiťe "Trea iè pit" pa nek te to ne èudi. :lol: On nek ide pit. :-D

Trpinja
29-03-2007, 23:09
kad stignem odem i na DIF (kojeg zbog neznam cega nema vise ?!?!)
ja nikako da odem po mob koji sam ostavio kod frendice prije tri tjedna i nemrem kontaktirat frenda da odemo..ak dif-a vise nema zbog ekipe,potrudit cu se ja da dolazim,a ak je zbog termina valda bi mogli nesto sredit..ocu vise parter pocet radit :x ..

DH
29-03-2007, 23:12
Elem, potonule nade...

Ima neka u blizini mozda? :-D

suni
29-03-2007, 23:12

haha meni je i to dosta nabildano :oops: :D
al ti si zadovoljan i boli te briga hahah

meni mozda najbolje tijelo imaju plivaèi, pa oni kaj su isli na judo i tekvando..onak ful Şilava tijela a lepa i narafski tenisaèi..aeee te noge su mi savrsenstvo :smt050

Nivette
29-03-2007, 23:15

haha meni je i to dosta nabildano :oops: :D
al ti si zadovoljan i boli te briga hahah

meni mozda najbolje tijelo imaju plivaèi, pa oni kaj su isli na judo i tekvando..onak ful Şilava tijela a lepa i narafski tenisaèi..aeee te noge su mi savrsenstvo :smt050

definitivno najbolja tijela imaju plivaèi/vaterpolisti!

Trpinja
29-03-2007, 23:17
cuj mene suni :lol: :lol: ..htjedoh reci da je sandi ima misicne mase kolko bi i ja htio..
nemoze biti zilaviji i definiranije od ovoga..kakvi plivaci,pih 8)

Aris€
29-03-2007, 23:24
aris nadrobio si gluposti al nek ti bude..

Da ti budem iskren, ne sjeÌam se kad je on neťto pametno napisao. On uglavnom napiťe "Trea iè pit" pa nek te to ne èudi. :lol: On nek ide pit. :-D

ja sam ovaj tjedan 3 puta igro nogomet po 2 i pol sata (ko i svaki, u zadnjih godinu dana), svaki dan ujutro trèim par kilometara(kolko stignem), te doma napravim sklekove i trbuťnjake

moje osobno miĹĄljenje je da mi teretana ne treba

sa svojih 185 i 80 kila sam zadovoljan

Đ!
29-03-2007, 23:28
moje osobno miĹĄljenje je da mi teretana ne treba

Ne kaĹžem ja da ti treba. ;) :smt023

Aris€
29-03-2007, 23:31
[quote="Aris€":2qn2086i]moje osobno mišljenje je da mi teretana ne treba

Ne kaĹžem ja da ti treba. ;) :smt023[/quote:2qn2086i]

Pa no, ne treba nikome
Ljudi u teretanu idu zato kaj su doma preljeni napravit to kaj treba, pa si tam lijepo plate, a poĹĄto nemaĹĄ niĹĄ drugog ni za radit u teretani, onda diĹžeĹĄ...

Ti ideĹĄ sa croom u teretanu jel?
Kolko na benèu drobite?

Đ!
29-03-2007, 23:36
Ljudi u teretanu idu zato kaj su doma preljeni napravit to kaj treba, pa si tam lijepo plate, a poĹĄto nemaĹĄ niĹĄ drugog ni za radit u teretani, onda diĹžeĹĄ...

Pa sorry al trbuťnjaci i sklekovi ti nisu bať sveobuhvatne vjeŞbe. Nek ti ovi "struènjaci" bolje objasne, ja nisam bať upoznat. I u teretanu se ide zbog poveÌanja snage i miťiÌne mase. Doma nemrem radit sve ťto radim u teretani.

Ne radimo bench veÌ dugo. Zadnje je bilo 60 kg al to je bilo prije valjda 2 mjeseca. Nije neznam kaj, al ono, mi smo praktièki poèetnici.

suni
29-03-2007, 23:36
cuj mene suni :lol: :lol: ..htjedoh reci da je sandi ima misicne mase kolko bi i ja htio..
nemoze biti zilaviji i definiranije od ovoga..kakvi plivaci,pih 8)

ajuj ma sve sam krivo skuzila. :-D

sretno u bildanju, stavi tu neku slikicu kad se "izdefiniraĹĄ" pa da mi curke ocjenimo :lol:

Trpinja
29-03-2007, 23:40
imam ja na mobitelu par reprezentativnih slika koje pokazujem okolo trebicama :lol: :lol: ..ja bi htio tak izgledat,al nisam u stanju i neam zivaca podredit stil zivota u potpunosti tome..a i dosta frustrirajuce zna biti kada napredak ne ide kak si zamislio..kada ne stignes jesti..i tak..

Đ!
29-03-2007, 23:42
imam ja na mobitelu par reprezentativnih slika koje pokazujem okolo trebicama :lol: :lol:

Imam ja i viĹĄe od par. :lol: :-D

Trpinja
29-03-2007, 23:44
[quote="Ðiber":2s2ctwwh][quote="Aris€":2s2ctwwh]moje osobno mišljenje je da mi teretana ne treba

Ne kaĹžem ja da ti treba. ;) :smt023[/quote:2s2ctwwh]

Pa no, ne treba nikome
?[/quote:2s2ctwwh]
ja idem u teretanu jer doma neam nikakvih mogucnosti za napredak..kak cu razvit ledja??..ramena??..noge??..ruke??..mislim mogu ja radit zgibove,propadanja,sklekovi,trbusnjake i tak te neke vjezbe,al nema nikakvog napretka sa njima..kad misic ubijes sa recimo 30 ponavljanja samno radis kontraefekt i moze doci do toga da se samo smanji..u najbolju ruku ce stagnirati..fora je napravit max 10-12 ponavljanja sa tezinom koju ces zadnje ponavljanje jedva dici..ja mogu sklekova negdje sezdesetak napravit..sta mi to pomaze??
za bench neznam..nisam ga radio jako dugo,na ravni mislim..radio 2 serije 80 kg,10 ponavljanja

Aris€
29-03-2007, 23:45
[quote="Aris€":1kg2e4gr]Ljudi u teretanu idu zato kaj su doma preljeni napravit to kaj treba, pa si tam lijepo plate, a pošto nemaš niš drugog ni za radit u teretani, onda dižeš...

Pa sorry al trbuťnjaci i sklekovi ti nisu bať sveobuhvatne vjeŞbe. Nek ti ovi "struènjaci" bolje objasne, ja nisam bať upoznat. I u teretanu se ide zbog poveÌanja snage i miťiÌne mase. Doma nemrem radit sve ťto radim u teretani.

Ne radimo bench veÌ dugo. Zadnje je bilo 60 kg al to je bilo prije valjda 2 mjeseca. Nije neznam kaj, al ono, mi smo praktièki poèetnici.[/quote:1kg2e4gr]

Da, normalno da nemreĹĄ, ali nisi profi bilder, nit ces to ikad bit
I znam da ideĹĄ radi snage i miĹĄiĂŚne mase, samo kad vidim murphya u pogu, zavrti mi se
I da se krivo ne shvatimo, podrŞavam ove koji treniraju borilaèke sportove + teretana...

Ali samo teretana mi je niť koristi, èim prestaneť naglo, gubiť sve
A to se na faksu zna dogaðat, naŞalost

Trpinja
29-03-2007, 23:45
samo mali ispravak..zgib je brutalno vjezba za ledja i rijetko tko moze napravit id o 5 ponavljanja sa nadhvatom..

Murphy
29-03-2007, 23:46
Prop'o sam... treninzi mi se krecu izmedju 5 i 9 h tjedno... 3 X po cca sat i pol teretane, a vreca i sparing kol'ko stignem... unistili me ispiti i neorganizacija :(

I znam da ideĹĄ radi snage i miĹĄiĂŚne mase, samo kad vidim murphya u pogu, zavrti mi se

:lol: tebi se vrti od alkohola

I da se krivo ne shvatimo, podrŞavam ove koji treniraju borilaèke sportove + teretana...

i bolje ti je :-D

Đ!
29-03-2007, 23:47
rijetko tko moze napravit id o 5 ponavljanja sa nadhvatom..

id o?

Aris€
29-03-2007, 23:48
ja idem u teretanu jer doma neam nikakvih mogucnosti za napredak..kak cu razvit ledja??..ramena??..noge??..ruke??..mislim mogu ja radit zgibove,propadanja,sklekovi,trbusnjake i tak te neke vjezbe,al nema nikakvog napretka sa njima..kad misic ubijes sa recimo 30 ponavljanja samno radis kontraefekt i moze doci do toga da se samo smanji..u najbolju ruku ce stagnirati..fora je napravit max 10-12 ponavljanja sa tezinom koju ces zadnje ponavljanje jedva dici..ja mogu sklekova negdje sezdesetak napravit..sta mi to pomaze??
za bench neznam..nisam ga radio jako dugo,na ravni mislim..radio 2 serije 80 kg,10 ponavljanja

Znam sve, nisam ja reko da ne diĹžem tu i tam ;)
Kod frenda sam jednom tjedno(kad oboje naðemo vremena), on ima ťtangu, utege i benè, pa kombiniramo vjeŞbe, tek tak da ostali dio tijela(prsa, leða) ne zakrŞljaju
Al niĹĄta ekstravagantno

Trpinja
29-03-2007, 23:50
i do 5 ponavljanja sam mislio..mene isto unisti to sto sam totalno neorganiziran..sad sam u maloj krizi i umoran sam dosta,al valda ce me brzo proci..jednostavno ne ide kak sam ja to zamislio..gotovo nista nisam ostvario ono sto zacrtao koncem ljeta :cry: ..a nista skupo platio skolu,znat cu bolje za drugi put

Rus
29-03-2007, 23:50
ja idem u teretanu jer doma neam nikakvih mogucnosti za napredak..kak cu razvit ledja??..ramena??..noge??..ruke??..mislim mogu ja radit zgibove,propadanja,sklekovi,trbusnjake i tak te neke vjezbe,al nema nikakvog napretka sa njima..kad misic ubijes sa recimo 30 ponavljanja samno radis kontraefekt i moze doci do toga da se samo smanji..u najbolju ruku ce stagnirati..

To je jednostavno krivo. NeĂŚe ti se niĹĄta koriĹĄtenjem ikada smanjit.
VeĂŚa optereĂŚenja, a manje ponavljana se rade radi napumpavanja, odnosno mase.
Manja optereĂŚenja, viĹĄe ponavljanja se rade radi definicije miĹĄiĂŚa, odnosno da je istaknut i da ljepo zgleda.
Znaèi, buduÌi da cilj nije na ruci imat samo veliki komad neèega, treba raditit i jednu i drugu varijantu, za ono pravo.

Trpinja
29-03-2007, 23:54
ma nista ti vise ni netreba..sa stangom mos radit prsa,biceps,triceps,ramena i noge te ledja..
bench,dead lift i cucanj ko osnove..sa prsima radi i prednje rame..mos i srednje rame napravit sa sipkom..zadnje sa bucicama..biceps sa stangom i bucicama..isto ko i triceps..ledja sa dead liftom i veslanje u pretklonu te zgibovima i bucicama veslanje itd,itd..uglavnom to je sve sto ti treba,ja na spravama nisam jako dugo radio..evo jednog zanimljivog istrazivanja..koje vjezbe najbolje pogadjaju koji misic

Pectoralis major - prsa

Potisak buèicama na kontra kosoj klupi 93%
Bench press na kontra kosoj klupi 90%
Sklekovi izmeðu klupa 88%
Potisak buèicama na ravnoj klupi 87%
Bench press na ravnoj klupi 85%
Fly buèicama na ravnoj klupi 84%

Pectoralis minor - prsa

Potisak buèicama na kosoj klupi 91%
Bench press na kosoj klupi 85%
Fly buèicama na kosoj klupi 83%
Bench press kosi na smith maĹĄini 81%

Medial deltoid – srednje rame

Fly buèicama na kosoj klupi – ramena 66%
Fly buèicama u uspravnom poloŞaju 63%
Fly buèicama u sjedeÌem poloŞaju 62%
Fly na sajlama – jednoruèni 47%

Posterior deltoid – stražnje rame

Fly buèicama u pretklonu – stojeæi 85%
Fly buèicama u pretklonu – sjedeæi 83%
Fly na sajlama u pretklonu 77%

Anterior deltoid – prednje rame

Potisak buèicama - sjedeÌi 79%
Potisak buèicama - stojeÌi 73%
Potisak ĹĄtangom prednji 61%

Biceps brachii – biceps

Pregib ravnom ĹĄtangom na biceps klupi 90%
Pregib buèicama na kosoj klupi – naizmjenièni 88%
Pregib štangom stojeæi – ravna štanga, uski hvat 86%
Pregib buèicama stojeæi – naizmjenièni 84%
Koncentracijski pregib ĹĄtangom 80%
Pregib štangom stojeæi – ravna štanga, široki hvat 63%
Pregib E-Z štangom stojeæi – široki hvat 61%

Triceps brachii – triceps

Potisak s èela na kontra kosoj klupi – ravna štanga 92%
Triceps potisak na lat mašini – nakošeni nastavak 90%
Dips (propadanje) izmeðu klupica 87%
Jednoruèna triceps ekstenzija na sajli – obrnuti hvat 85%
Triceps ekstenzija uĹžetom iznad glave 84%
Triceps ekstenzija buèicom iznad glave 82%
Uski bench press – ravna štanga 72%

Latissimus dorsi – lat

Veslanje u pretklonu – štangom 93%
Veslanje buèicom u pretklonu – jednoruèno 91%
T-bar veslanje 89%
Lat mašina – povlaèenje naprijed 86%
Veslanje na maĹĄini - sjedeĂŚi 83%

Rectus femoris – kvadriceps

Èuèanj, do 90 stupnjeva, stopala u ťirini ramena 88%
NoĹžna ekstenzija 86%
Hack èuèanj, do 90 stupnjeva, stopala u ťirini ramena 78%
NoĹžni potisak na maĹĄini, do 110 stupnjeva 76%
Èuèanj na smith maťini, do 90 stupnjeva, stopala u ťirini ramena 60%

Biceps femoris – zadnja loža

Pregib stojeĂŚi 82%
Pregib leĹžeĂŚi 71%
Pregib sjedeĂŚi 58%
Prilagoðeni deadlift za zadnju loŞu 56%

Semitendinosus – zadnja loža

Pregib sjedeĂŚi 88%
Pregib stojeĂŚi 79%
Pregib leĹžeĂŚi 70%
Prilagoðeni deadlift za zadnju loŞu 63%

Gastrocnemius – list

MagareĂŚi potisak 80%
Stojeæi potisak – na jednoj nozi 79%
Stojeæi potisak – na obje noge 68%
SjedeĂŚi potisak 61%

Trapezius – trapez

Slijeganje ramenima – štanga iza tijela 59%
Slijeganje ramenima – štanga ispred tijela 54%
Potisak iza glave 41%

Rectus abdominis – trbušnjaci

Crunch na kosoj klupi s optereĂŚenjem 81%
Crunch na ravnoj povrĹĄini 80%
Nautilus crunch 69%
Crunch na sajli 68%

Aris€
29-03-2007, 23:56
e ovo je veĂŚ profi

Đ!
29-03-2007, 23:57
e ovo je veĂŚ profi

Pa i nije, ja za prsa radim potisak na kosoj klupi buĂŚicama, na ravnoj s buĂŚicama i na kontrakosoj s buĂŚicama, bez pauze. A ja sam sve samo ne profiĂŚ. :lol:

Aris€
29-03-2007, 23:59
[quote="Aris€":2se6svk1]e ovo je veæ profi

Pa i nije, ja za prsa radim potisak na kosoj klupi buĂŚicama, na ravnoj s buĂŚicama i na kontrakosoj s buĂŚicama, bez pauze. A ja sam sve samo ne profiĂŚ. :lol:[/quote:2se6svk1]

ja to radim sa ĹĄipkom i utezima
al kad vidim ove nazive
i to...
neda mi se ni citat :lol:

Trpinja
30-03-2007, 00:00
ja idem u teretanu jer doma neam nikakvih mogucnosti za napredak..kak cu razvit ledja??..ramena??..noge??..ruke??..mislim mogu ja radit zgibove,propadanja,sklekovi,trbusnjake i tak te neke vjezbe,al nema nikakvog napretka sa njima..kad misic ubijes sa recimo 30 ponavljanja samno radis kontraefekt i moze doci do toga da se samo smanji..u najbolju ruku ce stagnirati..

To je jednostavno krivo. NeĂŚe ti se niĹĄta koriĹĄtenjem ikada smanjit.
VeĂŚa optereĂŚenja, a manje ponavljana se rade radi napumpavanja, odnosno mase.
Manja optereĂŚenja, viĹĄe ponavljanja se rade radi definicije miĹĄiĂŚa, odnosno da je istaknut i da ljepo zgleda.
Znaèi, buduÌi da cilj nije na ruci imat samo veliki komad neèega, treba raditit i jednu i drugu varijantu, za ono pravo.
nema broa ponavljanja za definciju i za masu..uvijek radis jednak broj ponavljanja..sad cu citirat jednog poznatog strucnjaka na tu temu

Èovjek se upiťe u fitness centar radi zadovoljavanja nekih svojih potreba. Ne zaboravimo da samo mali broj upisanih ostane (prema Latinici na temu body building, svega 1-2 % ). Ostali doŞive nemoguÌnost zadovoljenja svoje potrebe i budu frustrirani.
Želja mi je pomoÌi, kako èlanovima fitness centara tako i samostalnim kuÌnim vjeŞbaèima, u postavljanju realnih ciljeva i nalaŞenju puta do njihovog ostvarenja.

Poèetak je obièno ovakav: ma, znate, ne bih ja htio/la puno, da budem kao onaj/a tamo na slici, ja bih samo malo da prosirim ramena i smanjim struk...
Voditelj kaŞe : nema problema; evo, za poveÌanje ramena radite (npr.) stojeÌe odruèenje, a za smanjenje struka radite (npr.) popularne trbusnjake !
Zvuèi uvjerljivo, pogotovo ako je voditelj i sam dobro postavljen.

Zamislimo, èisto radi raspleta nekih nedoumica, i ovakav poèetak: ma, znate, ne bih ja htio/la puno, da budem kao onaj/a tamo na slici, ja bih samo malo da prosirim struk i smanjim ramena ...
Voditelj kaŞe : nema problema; evo, za smanjenje ramena radite (npr.) stojeÌe odruèenje, a za poveÌanje struka radite (npr.) popularne trbusnjake !
Zvuèi uvjerljivo, pogotovo ako je voditelj i sam dobro postavljen.

Gdje je tu greĹĄka?
Ne postoje vjeŞbe za poveÌanje nekog dijela tijela niti vjeŞbe za smanjenje nekog dijela tijela ! Ne postoje vjeŞbe za masu i vjeŞbe za definiciju! Ne postoje èak ni proteinski koncentrati "za masu" niti "za definiciju"! Jedan primjer s kojim Ìemo se svi sloŞiti: idemo li kupiti gumicu za brisanje nekome tko ide u drugi razred osnovne skole, necemo pitati: "Imate li gumicu za brisanje za drugi razred osnovne skole?"

Banalan primjer, ali pokazuje da se mnogi od nas razumiju u marke automobila, vrste pasa i stotinu drugih stvari, ali malo nas se razumije u svoje tijelo!

PokuĹĄajmo problem sagledati s ove strane.
Mnogi dolaze u fitness centar sa Şeljama koje se dadu opisati lijepim i egzotiènim rijeèima : htjela /o bih uèvrstiti tijelo, podignuti straŞnjicu, oblikovati miťiÌe, izduljiti miťiÌe da mi budu vretenasti, zategnuti tijelo, ...

U stvari, postoje samo dvije promjenjive velièine na koje moŞemo utjecati:

- velicina (promjer) pojedinog miĹĄiĂŚa :
pojedini miťiÌ se moze (usljed nasih prehrambenih i treninťkih aktivnosti) poveÌati, moŞe ostati isti, a moŞe se èak i smanjiti, unatoè naťim Şeljama i unatoè tome ťto izvodimo "vjeŞbe za poveÌanje miťiÌa"

- postotak potkoĹžnog masnog tkiva (ukupno, u tijelu)
postotak potkoŞnog masnog tkiva (ukupno, u tijelu) se moŞe (usljed naťih prehrambenih i treninťkih aktivnosti) smanjiti, moŞe ostati isti, a moŞe se èak i poveÌati, unatoè naťim Şeljama i unatoè tome ťto izvodimo "vjeŞbe za definiciju miťiÌa", tj. "vjeŞbe za izgaranje potoŞnog masnog tkiva"

(to , da se masno tkivo, usljed izvoðenja neke vjeŞbe "povuèe" iskljuèivo sa Şeljenog mjesta, ne treba niti oèekivati, jer se, ukratko reèeno, ne moŞe dogoditi; takvo neťto jednostavno ne postoji).

Vratimo se onome ťto se moŞe ostvariti, ali i ne mora , a moŞe se èak ostvariti i suprotno: poveÌanju pojedinog miťiÌa !

Razdvojimo, na trenutak, èovjekov um od èovjekovog tijela.
Um Ĺželi da nam, npr. naraste biceps i poduzima razne prehrambene i treninĹĄke aktivnosti, kako bi ostvario svoju Ĺželju.

Meðutim, ťto ako biceps nema takvu Şelju? Da je biceps "Şelio"biti veÌi nego ťto je, bio bi veÌi nego ťto je. Ali, nije veÌi! Dakle nema takvu Şelju!
Jedino, ĹĄto naĹĄe tijelo Ĺželi, je homeostaza: zadrĹžavanje postojeĂŚeg stanja.
To nam je ugradila priroda, kroz evoluciju.

Dakle, jedini put do ostvarenja naĹĄe Ĺželje za poveĂŚanjem bicepsa, je da dovedemo biceps u stanje da on Ĺželi narasti, iz svog razloga!
Jedino tako Ìe miťiÌ narasti, ako on sam (misiÌ) osjeti potrebu za rastom (a mi mu, kao logistièka podrťka, to omoguÌimo).

Svaki organizam u prirodi ima sposobnost prilagodbe (one vrste, koje se nisu mogle dovoljno dobro prilagoðavati promjenama, izumrle su).
Isto, tako, i svaki dio organizma ima sposobnost prilagodbe.
Prilagodba znaèi opstanak!
I, na tu kartu trebamo igrati.

Kad, u nekoj vjeŞbi, obavljamo fizièki rad, naťi se miťiÌi kontrahiraju (pretvaraju kemijsku energiju u mehanièku) i tako proizvode odreðenu privlaènu silu izmedju svojih krajeva. Ta sila, preko raznih krakova i poluga ( poluga u tijelu i poluga u spravi za vjeŞbanje) ostvaruje zakretni moment koji dovodi do pomicanja optereÌenja!

Je li to, samo za sebe, doprinosi poveĂŚanju miĹĄiĂŚa?
Naravno da ne. Jedino je sigurno da Ìe nam se miťiÌ smanjiti za vrijeme izvoðenja vjeŞbe (napumpanost, koja se pri vjeŞanju dogaða, posljedica je poveÌanog protoka krvi kroz miťiÌ koji se napreŞe, a ne poveÌanja miťiÌnih vlakana).

Kako da miĹĄiĂŚ naraste u periodu nakon vjeĹžbanja?

Ako smo, putem optereĂŚenja, miĹĄiĂŚ opteretili silom, on ĂŚe se, naravno opirati svojom silom, koja mora biti ista po iznosu.
Ako je sila izmedju krajeva miĹĄiĂŚa dovoljno velika, miĹĄiĂŚu prijeti opasnost od prekinuĂŚa!

MiĹĄiĂŚ ne zna koju vjeĹžbu radi njegov vlasnik, niti kakve su njegove Ĺželje i namjere, miĹĄiĂŚ zna samo kako je njemu (miĹĄiĂŚu)!
U njemu zvoni uzbuna! Aktivira se mehanizam zaťtite integriteta! Najprije javlja u centralu: "Ukjuèi umor, moglo bi doÌi do pucanja!"

No, ako vlasnik ne odustaje (tj. ako se sila ne smanjuje), miťiÌ mora zapoèeti s prilagodbom, kako bi opstao!
A prilagodba moze znaèiti, u ovom sluèaju, samo jedno: poveÌanje popreènog presjeka miťiÌa!

Na taj Ìe naèin, jednako velika sila biti rasporeðena na veÌoj povrťini presjeka, pa Ìe po jedinici presjeka sila biti manja!
I miĹĄiĂŚ je spaĹĄen.

Nije joť dokazano da je moguÌa hiperplasia = poveÌanje broja miťiÌnih stanica, u èovjeka, ali je sigurno moguÌa hipertrofija = zadebljanje, poveÌanje presjeka!
To je naĹĄ cilj: da miĹĄiĂŚ, ĹĄtiteĂŚi svoje interese, zadovolji naĹĄe Ĺželje!

Naravno, trebamo mu pomoĂŚi u hipertrofiji odgovarajuĂŚim hranjenjem, nakon naprezanja kojim smo inicirali njegovu potrebu za hipertrofijom!
Hiper + trÊfo = hranim (grè.)

Kojom smo vjeĹžbom, na kojoj spravi, inicirali hipertrofiju miĹĄiĂŚa?
On (miĹĄiĂŚ) to ne moĹže znati.
Pa, ne bismo ni mi od toga trebali praviti suviĹĄnu filozofiju.

Je li to kraj? Naravno da nije.
Èim se miťiÌ uspije dovoljno prilagoditi (na naèin da poveÌa svoj popreèni presjek) sili koja mu prijeti, vlasnik treba ponoviti proces: malo poveÌati silu i tako u miťiÌu opet izazvati "konstruktivnu paniku"!

Rus
30-03-2007, 00:04
Gle isto tako bih ja sad mogao izvuÌi 101 èèlanak, i koliko brojeva mens healtha u kojem tvrde suprotnu, i gdje bi nas to dovelo?

Trpinja
30-03-2007, 00:07
a dobro ti citaj mens helath i ostale znalacke casopise..ovo je izvorno tekst vedrana jaksica,a to dovljno govori o kredibilitetu ovog teksta..imam negdje i tekst od milosa o slicnoj temi..a milos je bog sto se tice treninga i prehrane i doslovno mu nitko nije na svijetu do koljena..pa ti sad vidi..plus govorim i iz iskustva..nekad je vise puno manje,vjeruj mi

kitty
30-03-2007, 00:48
gadno mi vidjeti tak nabildane tipove..najljesi su mi misicu na obicnim sportasima..a i skembice su sasvim ok..ovi tipovi koji su opsjednuti teretanom su mi jednaki kao i zenskice koje vise po cijele dane u solariju, jedu samo salatu i dozivljavaju slom zivaca ak im nedajboze pukne nokat..(koji je isto umjetan..)

meni to sve bolesno..i zaboli me sta ce mi netko reci da sam se uprasila..bas ne idem u teretanu..bit cu fino lijepo zenstvena i mekana..

Cro
30-03-2007, 00:48
meni mozda najbolje tijelo imaju plivaèi, pa oni kaj su isli na judo i tekvando.

:)
8 godina sam trenirao taekwondo..
:-)

Mah, buduÌi da sam prestao aktivno trenirati kada sam doťao na faks, sada idem 3 puta tjedno u teretanu (kratki, ali intenzivni treninzi) + 2 puta tjedno trèanje..
pon-sri-pet = teretana
uto-èet = trèanje

Sve s ciljem skidanja nakupljenog sala oko struka..
Leðima, rukama i prsima sam zadovoljan..
Sada treba srediti najteĹže, trbuh..
:lol:

Đ!
30-03-2007, 00:54
bit cu fino lijepo zenstvena i mekana..

http://mywits.com/images/uploads/bigfatwoman.jpg

I ona je mekana.

:lol: :lol: :lol:

Löwin Lily
30-03-2007, 00:58
@Ðiber- kako je masna.. to ruka utone u salo kad je dirať, pa je morať traŞit.. :lol:
Ja sam mislila da ti samo mnogo lepa tela gledaĹĄ.. :smt118

Đ!
30-03-2007, 01:00
Ja sam mislila da ti samo mnogo lepa tela gledaĹĄ.. :smt118

Ovo je bila posebna prilika. :lol: A i nisam baĹĄ gledo, kliknuo sam na prvu koju sam naĹĄo i kopi pejst. :-D

Trpinja
30-03-2007, 01:06
sve ok kitty,al ic pisat kak je to bolesno :? ..krvavi treninzi i odricanja..mucenje sa prehranom..nista drukcije od nekog drugog sporta..welcome to house of pain :x :x ..
zivot je prekratak da bi bio mali,velicina je vazna 8)

Đ!
30-03-2007, 01:08
sve ok kitty,al ic pisat kak je to bolesno :?

A usporeðivat to sa umjetnim noktima(pretpostavljam miťiÌe)??? :shock:

Cro
30-03-2007, 01:09
Da, jebote...
KuŞiť, Ðiber, kak ne znať!!!
Ful je teĹže dobit umjetne nokte, nego savrĹĄene miĹĄiĂŚe..
Pih
NemaĹĄ ti pojma!

Đ!
30-03-2007, 01:11
Da, hebote...
KuŞiť, Ðiber, kak ne znať!!!
Ful je teĹže dobit umjetne nokte, nego savrĹĄene miĹĄiĂŚe..
Pih
NemaĹĄ ti pojma!

Istinabog, morať tam sjedit dok ti ih ugraðuju, PREDOSADNO!!! I joť platiť puno!!! :shock:

Cro
30-03-2007, 01:13
*fufica mode on*
I onda joĹĄ odrĹžavanje..
Ðizs, Ðibs ko bi to kuiť ono??
Žasu..
*fufica mode off*

Löwin Lily
30-03-2007, 01:14
Ako sad dam rimsko [-o< , kreĂŚem u teretanu..
Onda Ìe mi Cro & Ðiber davati savjete.. \:D/ :-)
Mislim, nije da mi treba... 54 kg na 173 cm.. :lol:
Ali hoĂŚu iĂŚi da malo probam, vidim kako je to, i kako ĂŚu se osjeĂŚati.
Ne Ĺželim se bildat, ono.. :-D

Đ!
30-03-2007, 01:14
Idemo jedan citat: "Nemoj se mijeťat u ono o èemu nemať pojma!!!" :lol: :-D

Löwin Lily
30-03-2007, 01:15
Idemo jedan citat: "Nemoj se mijeťat u ono o èemu nemať pojma!!!" :lol: :-D
Ovo se odnosi na mene?
:smt042 :smt043 :smt005

Đ!
30-03-2007, 01:16
[quote="Ðiber":1nwhsf3z]Idemo jedan citat: "Nemoj se mijeťat u ono o èemu nemať pojma!!!" :lol: :-D
Ovo se odnosi na mene?
:smt042 :smt043 :smt005[/quote:1nwhsf3z]

Ne, uletila si. ;)

Cro
30-03-2007, 01:19

Ne znam zbog tvog srèeka!

Ĺveliki kuracala
:smt008
:smt049

30-03-2007, 01:20
Ja idem 2 puta tjedno od 12 mjeseca i prilièno sam zadovoljna kako mi se tijelo oblikovalo, radim sve po malo. :-D

Trpinja
30-03-2007, 01:26
Ja idem 2 puta tjedno od 12 mjeseca i prilièno sam zadovoljna kako mi se tijelo oblikovalo, radim sve po malo. :-D
ak treba asistencija da ti za cucanj netko stoji iza sam javi :-D ..

Löwin Lily
30-03-2007, 01:29
Bravo, tak treba!
Meni moj Cro ne bi ponudio pomoÌ, da mi guzu pridrŞi dok radim èuènjeve..
Da se mogu diĂŚ'.. pih.. [-( :lol:

*goran*
30-03-2007, 01:32
Ekipica seruckate.
Za muĹĄki dio: Serete protiv teretane i "nabildanih" likova, a svi bi htjeli super tijelo. I onda poĹĄto to nemate odnosno jednostavno ste prelijeni da se pokrenete, pizdite.
Za Şenke: Samo vi prdekajte, ali bome vam je svima drago brojat "ploèice" i kad se deèko skine a ko apolon. zato please. A kad vidite zgodnog i "nabildanog" deèka sline :badgrin: , a uskoro Ìe plaŞica i kratke majice i zato kaŞe Funky Biznis PUMPAJ PUMPAJ"

To je jaaaako zejeban "sport", zahtjeva punooo jebenog odricanja i truda. I ako niĹĄta bar cijenite taj trud.

Cro
30-03-2007, 01:34
Bravo, tak treba!

Nudim ja tebi pomoĂŚ u situacijama kada ti najviĹĄe treba..

:smt047 :smt047 :smt047 :smt050 :smt016 :-D

Đ!
30-03-2007, 01:34
Za Şenke: Samo vi prdekajte, ali bome vam je svima drago brojat "ploèice" i kad se deèko skine a ko apolon. zato please. A kad vidite zgodnog i "nabildanog" deèka sline :badgrin: , a uskoro Ìe plaŞica i kratke majice i zato kaŞe Funky Biznis PUMPAJ PUMPAJ"

Citat: "Joj, ja tak volim vidit ťkembicu kod deèka." *neťto kasnije* "Ajme, kakve ploèice *slin slin*." :lol:

30-03-2007, 01:35
ak treba asistencija da ti za cucanj netko stoji iza sam javi :-D ..[/quote]

Pa ne radim èuènjeve, al mi treba nekad pomoÌ da mi se pokaŞe kako se koja vjeŞbica radi, ono da ne radim krivo bezveze :-D

Löwin Lily
Istina!
Ako ĹželiĹĄ imat tijelo seksi, PUMPAJ, PUMPAJ!!!
Da ti TodoriĂŚa ja namjestim, PUMPAJ, PUMPAJ!!!
Jedan, dva.. \:D/
Pa da vidiĹĄ.. :smt047

Cro
Drito to...

Trpinja
30-03-2007, 01:36
to mi je najjace..svi bi plocice i fina tijela,a kad jedes posni,onda su komentari:kak to mos jesti,kaj ti nije ogavno,to ja nebi mogla nikad..kaj ti ne cugas vani??..ajme to je tak out,kuis ono neee..grrrrrr :x :x ..
i tak ja jednom jedem u autu na parkingu od nacionalne i netko mi kuca na prozor..ja dignem pogled a ono stricek policajac..dobar dan,jel ovo vas auto??..je..a sta radite??..jedem :lol: ..jel imate kakve dokumente??
i onda me provjeravao jedno 20 minuta..ja se raspricao o teretani u medjuvremenu :lol:

Trpinja
30-03-2007, 01:37

Pa ne radim èuènjeve, al mi treba nekad pomoÌ da mi se pokaŞe kako se koja vjeŞbica radi, ono da ne radim krivo bezveze :-D[/quote]
uvijek sam na usluzi :-D ..cucnjevi su obavezni za cvrstu guzu..i iskorak.. ;)

30-03-2007, 01:38
Drito to...
Pa bit je u ispravnom vjeĹžbanju, kaj ne ;), ak se to uopĂŚe odnosilo na mene :oops:

Đ!
a sta radite??..jedem :lol:

:lol: :lol: :lol: Smijeh. Mislim pitanja li. :-D

Cro
@Talya - . . i u pokazivanju curama koje ne znaju . .

Trpinja
30-03-2007, 01:39
Bravo, tak treba!

Nudim ja tebi pomoĂŚ u situacijama kada ti najviĹĄe treba..

:smt047 :smt047 :smt047 :smt050 :smt016 :-D
ima jedan zgodan clanak kak vjezbat trbusne dok se izvode odredjene stvari :-D ..ja trenutno nisam u situaciji da javim jel valja sta,al cro probaj ti pa javi :lol:

*goran*
30-03-2007, 01:42
Ja se viťe ne obaziren na to, a i okolina je navikla na moje "èudne" navike. Samo me straťno ljuti kad ljudi tako seruckaju, a svi mudonje bi htjeli bit izrezani i zgodni, a curice jednog takvog (i joť da ima neťto u glavi a i u novèaniku po moguènosti, ne cure, nismo svi Brad :badgrin: )
A bome ni vi angeline.... :-D

Löwin Lily
ima jedan zgodan clanak kak vjezbat trbusne dok se izvode odredjene stvari :-D ..ja trenutno nisam u situaciji da javim jel valja sta,al cro probaj ti pa javi :lol:
E da... vjeŞba on to, pa se èudi kako je to jebeno za trbuťnjake..
Onak ful dolaze do izraĹžaja.. :smt016

Cro
Ma zapravo dosta miĹĄiĂŚi rade u raznim pozama..
Tak da nije bed..

Đ!
30-03-2007, 01:43
A bome ni vi angeline.... :-D

Fala bogu na tome, ona je sad kost. :lol:

@Talya - . . i u pokazivanju curama koje ne znaju . .

Pa deèki imaju samo dobru volju i to je za svaku pohvalu, a ja uvijek neťto krivo radim, nikak nemrem zapamtit toèan poloŞaj :D

Cro
E da... vjeŞba on to, pa se èudi kako je to hebeno za trbuťnjake..
Onak ful dolaze do izraĹžaja.. :smt016

Istina!

*goran*
30-03-2007, 01:44
Jaaako dobar èlanak, ugodno s korisnim.
Zato sam je poèeo primjenjivat seks sa promjenama lokacija po stanu. odradiť cilo tijelo a jaaakoo ugodnoo... :badgrin:

Trpinja
30-03-2007, 01:45
najjace mi je kad brad za 2 mjeseca dobije 6-7 kila cistih misica..pa ekipe krene prije ljeta da se nabilda,al ne previse :lol: ..il norton za generaciju x..natural 101% :-D

*goran*
30-03-2007, 01:47
GH je tvoj a i njihov prijatelj!!

konzerva
30-03-2007, 01:48
u klubu imamo bench klupu i slobodnih utega kolko ti srce Ĺželi
to plus sklekovi trbuťnjaci na sto naèina i plus ragbi 4 puta tjedno je èist dovoljno, tak da nemam potrebu pljuvat 200 kn mjeseèno za teretanu.
jedno vrijeme sam iĹĄao studentsku na cvjetno ali sad smo opremili klub pa je to dovoljno

Trpinja
30-03-2007, 01:59
:? :? ..pa moj bas i nije..jest da je primamljivo

*goran*
30-03-2007, 02:04
:? :? ..pa moj bas i nije..jest da je primamljivo
Nimalo nije primamljivo, viruj mi. Sa 40+ je jeeebeno ali do tad zajebi.
Puuuno previťe novaca samo za fakin pretrage jer ako imať iti jednu nasljednu bolest ili slièno, bye bye. Sve raste, pa tako i npr. stanice tumora...

Trpinja
30-03-2007, 02:08
razmisljao neko vrijeme,al reko nije mi potrebno iz vec nabrojanih razloga..doduse tad bio totalno u k.... sto se tice raspolozenja..
al za 10 milja dolara za neki film to sto nebi :-D

malimrav85
30-03-2007, 02:53
3-4 puta tjedno po sat do sat i pol

I naravno da postoje vjeŞbe za masu i vjeŞbe za definiciju. Èim je veÌi broj ponavljanja sa manjom kilaŞom po svim zakonima fizike to viťe naginje nekom aerobnom treningu
radi mjesec dana bench 4 serije po do 6 ponavljanja pa onda mjesec dana 4 serije po 12-15 ponavljanja pa ĂŚeĹĄ vidjet u kojem je veĂŚi obujam prsa ili bilo kojeg miĹĄiĂŚa...

camao
30-03-2007, 03:01

ma jok, to sve CH4 ](*,)

veteran
30-03-2007, 11:01
bokte kak je ovaj Sandi nabildan :shock:
jos gledam naslovnicu i poznata mi faca; taj lik je isao sa mnom u srednju skolu i nije bio tako velik, al to je mozda zato jer je srednja skola bila davno :-D
svaka mu cast

Kaj XVIII? Jebote kolko nas ima! :-D

veteran
30-03-2007, 11:11
To je jednostavno krivo. Neæe ti se ništa korištenjem ikada smanjit.

:smt044

Pa ne bi trebalo :lol:

Za muški dio: Serete protiv teretane i "nabildanih" likova, a svi bi htjeli super tijelo. I onda pošto to nemate odnosno jednostavno ste prelijeni da se pokrenete, pizdite.

Kaj os se tuc? :evil:

Sada treba srediti najteže, trbuh..

Doslovno najteze ili? :-D

unistili me ispiti i neorganizacija :(

I zena, djeca, pas :badgrin:

ja mogu sklekova negdje sezdesetak napravit..sta mi to pomaze??

U kondi si....tomu sluze...

[

Zadnje je bilo 60 kg al to je bilo prije valjda 2 mjeseca. Nije neznam kaj, al ono, mi smo praktièki poèetnici.

To je ok...meni je max 80 bio...sad vec dugo nisam pa ne znam...

Elem, potonule nade...

Ima neka u blizini mozda? :-D

FORMA...u Hebrangovoj...

Condor
30-03-2007, 11:12
ekipa imam jedno pitanjce jel uzimate ťta za pump prije treninga neki NO,Cee, il neťto slièno. Sad je scitek izdo neke nove proizvode (no burst i attack) pa me zanima jel se to isplati uzimat jer je neka sitna lova,kakva su vaťa iskustva

fat drummer
30-03-2007, 11:19
ja sam jednom proĹĄao pokraj teretane... fakat naporno izgleda unutra. neki tip je neĹĄto dizao, ono, skoro sam se umorio gledajuĂŚi ga. sreĂŚom da sam imao colu i hamburger da me okrijepe.... mmmm vitaminasto!

tomy81
30-03-2007, 13:06
@????? scitec je uglavnom sranje, kaj kod da uzmeÅ¡. ak se hoćeÅ¡ dić preporučujem ti celltek od inkospora. kreatin al nemaÅ¡ punjenja. rokneÅ¡ prije treninga i udri. ili za dizanje uzmeÅ¡ pol efedrina ak oćeÅ¡ i eto.......

moram i ovim putem pozvati kolegice i kolege da navrate do mene u teretanu, nek odrade par treninga besplatno i vide jel im se sviđa, da ne plaćate bezveze ak niste nikad probali..........

kitty
30-03-2007, 13:54
sve ok kitty,al ic pisat kak je to bolesno :?
A usporeðivat to sa umjetnim noktima(pretpostavljam miťiÌe)??? :shock:

:roll:
ne misice..
opsjednutost velicinom tih misica..

dajte mi samo jedno recite..koji vam je uspjeh u tome?mjeriti si svaki dan ruku or what?razumijem sportase kojima je cilj postici neki uspjeh u sportu kojim se bave..al vas..ne zelim vas vrijedati, al koji vam je cilj tog bildanja?aizgledati bolje, zar ne..?i po cemu se onda razlikujete od cura koje su opsjednute svojim izgledom..? :-)

a ti ðiberu..bas me zanima jel bi se toliko mojih citata sjecao da te nisam kicknula sa msn-a jucer..uostalom..zar mislis da je normalno imati onoliko svojih slika na mobu i svakom prilikom ih pokazivati ljudima?

Tkach
30-03-2007, 14:13
Meni je recimo ovaj Sandi bezveze... Ne bih tako htio izgledati sve da to mogu postiĂŚi dok sjedim u fotelji, pijuckam Chivas Regal a Jessica Alba mi puĹĄi qratz.

Moj ideal je ovaj (ne mislim na Japanca :-D):

http://img161.imagevenue.com/loc590/th_53073_Fedor3_122_590lo.jpg (http://img161.imagevenue.com/img.php?image=53073_Fedor3_122_590lo.jpg)

suni
30-03-2007, 14:27

ma kaj brijeĹĄ :shock: nikakva ti teretana ne treba! :)

nemoj da te voða na to navuèe :smt018

ZER0
30-03-2007, 14:29
ne misice..
opsjednutost velicinom tih misica..

dajte mi samo jedno recite..koji vam je uspjeh u tome?mjeriti si svaki dan ruku or what?razumijem sportase kojima je cilj postici neki uspjeh u sportu kojim se bave..al vas..ne zelim vas vrijedati, al koji vam je cilj tog bildanja?aizgledati bolje, zar ne..?i po cemu se onda razlikujete od cura koje su opsjednute svojim izgledom..? :-)

a ti ðiberu..bas me zanima jel bi se toliko mojih citata sjecao da te nisam kicknula sa msn-a jucer..uostalom..zar mislis da je normalno imati onoliko svojih slika na mobu i svakom prilikom ih pokazivati ljudima?
Daj pusti ðibija na miru,pa ťta ako ima svoje slike na mobu...isto kak vi pokazujete novu frizuru i ťminku,tak se mi volimo dièiti sa svojim telesima :p
Ja sam ko klinac htio biti ko oni bodybuilderi,ali danas mi je vaĹžniji izgled miĹĄiĂŚa i snaga,od toga da nabijam masu
:-)

Đ!
30-03-2007, 14:37
a ti ðiberu..bas me zanima jel bi se toliko mojih citata sjecao da te nisam kicknula sa msn-a jucer..

Brijem da sam ovaj post napiso prije toga , pa ono. :p

A ovo drugo moĹžda je moĹžda malo pretjerano al da je nenormalno, i nije.

Ante Gotovina
30-03-2007, 18:16
Al ima svakakvih zaljubljenika u teretanu. Ima jedan tip iz osnovne kojeg znam, ama baĹĄ svaki put kad prolazi pored nekoga, kad ga gleda netko - napuhava svoju figuru ko balon :lol:

ZER0
30-03-2007, 19:29
Al ima svakakvih zaljubljenika u teretanu. Ima jedan tip iz osnovne kojeg znam, ama baĹĄ svaki put kad prolazi pored nekoga, kad ga gleda netko - napuhava svoju figuru ko balon :lol:
A ima i ekipe kojoj se diĹže na drveĂŚe ;)
Ja bi krenuo opet,ali nemam u blizini nikakvu normalnu koja ima jutarnje radno vrijeme...ali ionako mi viĹĄe paĹĄe za sad vjeĹžbanje doma

frost
31-03-2007, 04:12
Kaj XVIII? hebote kolko nas ima! :-D

yes
kaj nas ima puno?
sve koje znam su il propali il odustali

frost
31-03-2007, 04:14
moram i ovim putem pozvati kolegice i kolege da navrate do mene u teretanu, nek odrade par treninga besplatno i vide jel im se sviđa, da ne plaćate bezveze ak niste nikad probali..........

moze neki info?

camao
31-03-2007, 04:45
ili za dizanje uzmeÅ¡ pol efedrina ak oćeÅ¡ i eto.......
.

za dizanje? :lol:
cega, raspolozenja? :-D

veteran
31-03-2007, 10:31
Kaj XVIII? hebote kolko nas ima! :-D

yes
kaj nas ima puno?
sve koje znam su il propali il odustali

Propali iili odustali...al fakat...losa srednja...jebi ga

Cro
31-03-2007, 12:00

Ona sama plaèe da se neèime hoÌe baviti..
PredlaĹžem joj neĹĄto Ĺžensko onak tipa neko skakutanje :-D , al ona hoĂŚe tu teretanu..

@kitty - Bog te ubio.. Najbolje je da leŞimo doma i onda svaki dan tlaèimo ljude pitanjem: "Jesam li debel/premrťav??"

Teretana sama po sebi, kao ĹĄto je i *goran* rekao, uz takav odricanja moĹže biti jebeno teĹžak sport..
Takoðer, teretana + trèanje moŞe biti sredstvo kojim Ìeť svoje tijelo vratiti u formu za ponovno aktivno bavljenje sportom (ťto je donekle i meni cilj)..
zatim, nekome je ona tu jednostavno zbog guĹĄta ili nedostatka vremena za aktivnost..
A zaljubljenost u vlastito tijelo..
ZaĹĄto ne?
Naravno, ukoliko nije prebolesna opsjednutost..
ZnaĹĄ kako se kaĹže: "Da bi volio druge ljude, prvo moraĹĄ voliti sebe"
(tu se misli na cjelokupnu personu, ali i ljubav prema tijelu je jedan od preduvjeta)
Stoga, nek Ð ima milijun slika svojih na mobu ak hoÌe..
(èak ni ja nemam toliko svojih, al nema veze - joť je lik zdrav)

Just a little bit
31-03-2007, 12:45
hebes teretanu
ajmo na kebab
:smt109 :smt109 :smt109

Ante Gotovina
31-03-2007, 12:51
hebes teretanu
ajmo na kebab

...i pivo...:smt109 :smt109 :smt109

Just a little bit
31-03-2007, 12:53
... nakon pet pivi jos na cevape

Đ!
31-03-2007, 13:37
Stoga, nek Ð ima milijun slika svojih na mobu ak hoÌe..
(èak ni ja nemam toliko svojih, al nema veze - joť je lik zdrav)

Pobriso sam skoro sve. Ostalo ih je 8 s tim da su 4 grupne di pijemo.. Nedostajat ĂŚe vam moje slike, znam ja... :-D Naravno, prvo sam sve kopiro na komp, da se razumijemo. :lol:

veteran
31-03-2007, 13:38
Diber pizo si mi dofurao trening?

Đ!
31-03-2007, 13:40
Diber pizo si mi dofurao trening?

Ne, zaboravio sam. :-D Al napiĹĄem ti kaj trebaĹĄ radit, znam napamet.

Betty Boop
31-03-2007, 14:14
teretana mi je èisto iŞivljavanje. ja doma napravim 50ak trbuťnjaka dnevno svaki dan, kad mi se da odvozim sobni bicikl i pazim da ne jedem zadnje smeÌe i bok. za teretanu nemam ni vremena ni volje.

Posrnuli
31-03-2007, 14:57
U zdravom tijelu zdrav duh...ak se netko oĂŚe krmit sam neg da,mene bi bilo sram da tak zgledam...

Đ!
31-03-2007, 17:03
teretana mi je èisto iŞivljavanje.

Da ideĹĄ u teretanu redovno tri puta tjedno i odradiĹĄ pravi trening, osjeĂŚala bi se puno bolje. MisliĹĄ da se osjeĂŚaĹĄ super i bez teretane? Probaj iĂŚi 2 tjedna pon sri pet pa ĂŚeĹĄ vidit... ;)

Tkach
31-03-2007, 19:59
Jebateled, gori ste od Jehovinih svjedoka :smt044

Đ!
31-03-2007, 21:05
Jebateled, gori ste od Jehovinih svjedoka :smt044

Joť ne kucamo na vrata i ne dijelimo neke fitness èasopise- :lol:

Condor
31-03-2007, 21:11
deèki kakav vam je status na benchu-how much :)

veteran
31-03-2007, 21:14
10...i to sa svake strane..kae os se tuc...ha? Ja sam zvijer!!! Huga buga! :-D Meni prije neg kaj sam ruku slomio bio 80...a sad ne znam...nisam bencao skoro pol godine....

Đ!
31-03-2007, 21:16
Ja sam zapostavio bench, nisam valjda bio na benchu 2 mjeseca. Vidit ĂŚemo za 2 tjedna kaj ĂŚe bit, tad zavrĹĄavam kao s ovim nekim programom. MoĹžda nastavim, moĹžda promijenim.

Löwin Lily
31-03-2007, 21:19

Ma htjela sam na kick boxing, ali nisam naĹĄla neku lokaciju koja mi odgovara.. :(
A moram se negdje dodatno ispucati.. jer inaèe jadni Cro nadrapa.. :lol:
Patim od viĹĄka energije.. :smt102 :-D

Trpinja
31-03-2007, 21:26
pretpostavljam da bi mogao 100 dici..nisam nikad pokusavao da vidim kolko mogu dead lift,cucanj i bench press..
zasad je to bilo ovako..sve tri nabrojene discipline 80 kg 2 serije po deset ponavljanja..
jako sam nezadovoljan naravno sa cucnjom i dead liftom i to namjeravam uskoro popravit..i imam osjecaj da je to sve od dana..nekad nemrem ni 70 il 60 :( ..onda nekad seosjecam ko da bi mogao 110 dead liftat..uglavnom uskoro cu probat da vidim kolko mogu najvise dici

gandalf
31-03-2007, 22:20
patriot vidim da se prati forum teretana :-D

a sandi imerovic, lik sa pocetka topica, je moj prijatelj i jedan od idejnih zacetnika pravokutnika, to sigurno malo vas ovdje zna hehe

Trpinja
31-03-2007, 22:23
da samo teretana..malo vise foruma na tu tematiku :-)

gandalf
31-03-2007, 22:27
i, kad ce fotke :-D

Trpinja
31-03-2007, 22:31
mozda krajem sestog mjeseca..al kad nisam nikako zadovoljan kako odradio masu tak da razmisljam da se usvinjim do kraja pa tek sljedece godine odem na defku..

tomy81
01-04-2007, 14:30
opet velim ak ko hoće odradit par treninga đabe nek mi se javi na pm.

ovo pogotovo vrijedi za one koji nisu nikad iÅ¡li u teretanu da probaju malo. inače teretana je u travnom. i stalno je neka zajebancija, naručimo, pizzu, ćevape itd. i malo vježbamo između

Ante Gotovina
01-04-2007, 14:31
inaèe teretana je u travnom. i stalno je neka zajebancija, naruèimo, pizzu, Ìevape itd. i malo vjeŞbamo izmeðu

:shock:

Đ!
01-04-2007, 14:35
inaèe teretana je u travnom. i stalno je neka zajebancija, naruèimo, pizzu, Ìevape itd. i malo vjeŞbamo izmeðu

:shock:

VeĂŚ vidim kak vi vjeĹžbate... :lol: Jel padne kakvo pivo uz te ĂŚevape? :-D

tomy81
01-04-2007, 14:36
kaj je tu čudno. ko vježba mora i jesti......... pohvala pizzerijama a1 i ala via

camao
01-04-2007, 14:37
a sandi imerovic, lik sa pocetka topica, je moj prijatelj i jedan od idejnih zacetnika pravokutnika, to sigurno malo vas ovdje zna hehe

http://img380.imageshack.us/img380/6192/editor233yx4.png

malo nas je al smo govna... :smt016 :smt033

gandalf
01-04-2007, 14:52
hehe e da, nisam vidio ;)

Just a little bit
01-04-2007, 15:12
najvise kaj sam digo na benchu je 80 kg.....to sam isao isprobat kolko mogu (i to na kraju treninga)
inaèe mi to nema smisla
radje odradim nekoliko serija sa 40/50 kg i za mene super
dobro je kaj se otvorio ovaj topic, sve mi se cini da se sutra idem upisat u teretanu , opet sam se zainteresirao 8) :smt109

cho
01-04-2007, 16:23
koji ste vi manijaci... :-D
ajd mi onda fino recite kak do ljeta skinut ťkembicu??? bez grèenja u teretani...

Đ!
01-04-2007, 16:26
ajd mi onda fino recite kak do ljeta skinut ťkembicu??? bez grèenja u teretani...

Nikak? :lol:

camao
01-04-2007, 16:44
koji ste vi manijaci... :-D
ajd mi onda fino recite kak do ljeta skinut škembicu??? bez grèenja u teretani...

trcanje i bicikl.
sto vise to bolje, ako imas do 5 kila za skinut dovoljno ti 5 puta tjedno po pola sata od navedenog.
naravno samo po sebi nista ne znaci, najbitnija je prehrana.
pazi sto i kad jedes, vjezbaj kontinuirano i za mjesec-dva max skines skembicu. ;)

Švabosanac
01-04-2007, 19:35

Ma htjela sam na kick boxing, ali nisam naĹĄla neku lokaciju koja mi odgovara.. :(
A moram se negdje dodatno ispucati.. jer inaèe jadni Cro nadrapa.. :lol:
Patim od viĹĄka energije.. :smt102 :-D

pa gdje zivis ? imas na savici kod mene klub .....

na benchu sam digo maks 105kg jednom dead lift nisam radio pun k, ne mjerim kolko mogu napravim si svoju seriju i sve dobro .

acid
01-04-2007, 19:48
Imam traume od teretane, joť od srednje ťkole. Ne znam ťto bi me natjeralo da se odluèim opet otiÌi.

Trpinja
01-04-2007, 20:40
sad gledam ovu reportazu o teretanama i fitnes centrima na drugom i ostao sam sokiran..sve moguce pederske spravice imaju..milijun osamsto cardio spravica..neka trebica govori kak se treba vjezbati :lol: :lol: ..i onda najjace u najavi da su to najbolji fitnes centri..aha,a po cemu :evil:,zato sto imaju sve moguce te sprave ..HARDCORE RULES..kao to se euroski i svjetski standardi i ako je netko bio vani da onda to zna :lol: ..da naravno svi znamo da u takvim fitnes centrima vjezbaju oni koj iih sve pojedu..odo ja dizat utege u svoju jazbinu 8)
to je to :x
http://img508.imageshack.us/img508/5764/f66ohxt1.jpg (http://imageshack.us)

Đ!
01-04-2007, 21:05
Ne vidim u èemu je problem, pa ne morať ti radit na tim spravama. Radiť svoje i bok.

Rus
01-04-2007, 21:55
A moŞda bi se trebali sjetit natpisa u pothodniku kako se ide u èetvrtu gimnaziju. "Da Şene vole ploèice, spavale bi u kupaonici!"

Trpinja
01-04-2007, 22:15
Ne vidim u èemu je problem, pa ne morať ti radit na tim spravama. Radiť svoje i bok.
bio sam u jednom nasem takvom centru..svi te gledaju cudno ak nisi fensi obucen,ak nemas dva moba koja furas sa sobom..nedo bog slucajno znojem zamazat neku spravu il malo glasnije spustit uteg..plus atmosfera radna u takvim centrima je nikakva..kad vidim sad u mojoj teretani kak se radi odma se nabrijes,pozitiva totalna sto se tog tice itd,itd..

Đ!
01-04-2007, 22:50
bio sam u jednom nasem takvom centru..svi te gledaju cudno ak nisi fensi obucen,ak nemas dva moba koja furas sa sobom..nedo bog slucajno znojem zamazat neku spravu il malo glasnije spustit uteg..

Ma btk. Nek te gledaju èudno, kaj te briga. :smt023 Znam da mene nebi bilo. Mislim, to ide u oba smjera ako ti je sluèajno promaklo... Oni tebe gledaju èudno jer nisi fensi, a ti njih jer rade na "pederskim spravama". :!:

Condor
01-04-2007, 23:08
sandi fenomenalno izgleda,znam ga sa foruma teratana,jednostavno mrak izgled,al dobro sam je prizno da uzima extra pomoÌ.... citiram ½èist sam kolko i ťprinter na 100m½, al opet nije ni to lagano postiÌ i uz steroide pa veliki respect njemu, by the way ima te ga i na bodybuilding.com kao amateur of the week,i tam treba doÌ 8)

Trpinja
02-04-2007, 00:02
ma da,a ja mislio da je natural :lol: ;) ..ionak je cijeli sport na tome manje-vise

dr.Mitch
02-04-2007, 01:31
JebeĹĄ steroide. Steroidi su varanje! Teretana+prehrana+dodaci prehrani i bok.

Proťlo ljeto bio zadnji put u teretani. Bať uťo u formu i sve i onda faks. Fala bogu da genetiku imam dobru, jer bez puno vjeŞbanja vrlo lako odrŞavam masu i snagu (doduťe seks pomaŞe) a sa svojih 74kg na 174cm dignem 100 kg dva puta u benchu. Poslje ustavnok kreÌem ponovo i do ljetnog roka sam, dao bog, na 80kg èistog kamenja ;)

Đ!
02-04-2007, 01:32
Fala bogu da genetiku imam dobru

Ja imam ťto se tièe metabolizma, al meni se niť ne prima gaddemit. U zadnjih tjedan dana sam dobio mizernih kilu i pol a Şderem ko svinja. Sutra kupujem drogu. :-D

dr.Mitch
02-04-2007, 01:36
Whey Pro - proteini sirutke, 3 kg - 400kn, plus treba ti neĹĄto za noĂŚnu miĹĄiĂŚnu izgradnju jer miĹĄiĂŚi rastu samo dok spavaĹĄ. ZA viĹĄe kvalitetnih informacija:

http://www.heliks.hr

*goran*
02-04-2007, 01:48
Whey Pro - proteini sirutke, 3 kg - 400kn, plus treba ti neĹĄto za noĂŚnu miĹĄiĂŚnu izgradnju jer miĹĄiĂŚi rastu samo dok spavaĹĄ. ZA viĹĄe kvalitetnih informacija:

To hoèeť reÌi za veèi porez na budale!?!?
Jedino ťta je must have od dodataka je Whey + glutamin i neki vitamini. I to ubodeť Scitec za 500kn 5kg, ja ga koristim veè 1.5god i best buy za sve koji nisu profiÌi.

Za svu ostalu izgradnju, pa tako i noènu, HRANA! Kvalitetna i uravnoteŞena!

Poslje ustavnok kreÌem ponovo i do ljetnog roka sam, dao bog, na 80kg èistog kamenja
Si ti mali dorian Yates pa èeť nabacit 6kg èiste miťiÌne!?
:roll: :roll:
Pozdrav sa zemlje!

*goran*
02-04-2007, 01:50
Ja imam ťto se tièe metabolizma, al meni se niť ne prima gaddemit. U zadnjih tjedan dana sam dobio mizernih kilu i pol a Şderem ko svinja. Sutra kupujem drogu. :-D
Droga je HRANA!!
A tebi pogotovo ako imaĹĄ brz metabolizam, odnosno ektomorf si pa nemoraĹĄ toliko brinit o kalorijama.
Samo trpaj i treniraj!!!

camao
02-04-2007, 01:51
I to ubodeš Scitec za 500kn 5kg, ja ga koristim veè 1.5god i best buy za sve koji nisu profiæi.

ko zna, zna.
koristim isto, okus vanilije, fkors. :-D

gandalf
02-04-2007, 01:55
tog sciteca sam popio, brat bratu, oko 70 kg u godinu i nesto sitno :-D

za tu lovu je ok, ali objektivno gledajuci je losa kvaliteta...jbg kolko para tolko muzike :p

dr.Mitch
02-04-2007, 01:55
[quote="dr.Mitch":e98s92c2]Whey Pro - proteini sirutke, 3 kg - 400kn, plus treba ti neĹĄto za noĂŚnu miĹĄiĂŚnu izgradnju jer miĹĄiĂŚi rastu samo dok spavaĹĄ. ZA viĹĄe kvalitetnih informacija:

To hoèeť reÌi za veèi porez na budale!?!?
Jedino ťta je must have od dodataka je Whey + glutamin i neki vitamini. I to ubodeť Scitec za 500kn 5kg, ja ga koristim veè 1.5god i best buy za sve koji nisu profiÌi.

Za svu ostalu izgradnju, pa tako i noènu, HRANA! Kvalitetna i uravnoteŞena!

Poslje ustavnok kreÌem ponovo i do ljetnog roka sam, dao bog, na 80kg èistog kamenja
Si ti mali dorian Yates pa èeť nabacit 6kg èiste miťiÌne!?
:roll: :roll:
Pozdrav sa zemlje![/quote:e98s92c2]

Znať da se rezultati razlikuju od èovjeka do èovjeka. Kao ťto rekoh i prije sam iťao u terertanu i doťo sa 72 na 76 u dva mjeseca, dakle 2 kg mjeseèno, a nisam koristio ama bať nikakve dodatke prehrani, pa èak ni vitamine jer nisam za njih znao. Ako sam dobio 4 kg èiste miťiÌne mase (mogu ti probat naÌ neku svoju sliku iz tog vremena pa procjeni kolko imam masti) u 2 mjeseca bez dodataka, mislim da Ìu uspjet dobit i 6 i 3 mjeseca s dodacima. Uglavnom, probat Ìu, javim vam

*goran*
02-04-2007, 01:57
ko zna, zna.
koristim isto, okus vanilije, fkors. :-D
Ma ljudi misle da je Whey èarobni napitak i ako ambalaŞa puno sjaji i skup je da rastu i dok spavaju. Anabloci whey ili Whey isolat(jeben, bez aspartmana) od sciteca su idelani!
ASTERIX I OBELIX SU SAMO LIKOVI IZ CRTIÆA..... :badgrin:

*goran*
02-04-2007, 02:00
Znať da se rezultati razlikuju od èovjeka do èovjeka. Kao ťto rekoh i prije sam iťao u terertanu i doťo sa 72 na 76 u dva mjeseca, dakle 2 kg mjeseèno, a nisam koristio ama bať nikakve dodatke prehrani, pa èak ni vitamine jer nisam za njih znao. Ako sam dobio 4 kg èiste miťiÌne mase (mogu ti probat naÌ neku svoju sliku iz tog vremena pa procjeni kolko imam masti) u 2 mjeseca bez dodataka, mislim da Ìu uspjet dobit i 6 i 3 mjeseca s dodacima. Uglavnom, probat Ìu, javim vam
Ajde super, onda imamo èast razgovarat sa buduÌim arnijem. Prijatelju ti znať ťta je 6kg èiste miťiÌne mase!?
Evo da ti probam doèarat, Ronnie Coleman je u prosjeku dobivao 5-7kg godiťnje uz extra AAS (koje inaèe rade po njegovom genetskom kodu).
Sad ti malo jasnije!?

Evo ako ne znaĹĄ ko je Ronnie
http://www.hirepgym.com/images/ronnie_coleman/ronnie-coleman-large.GIF

camao
02-04-2007, 02:06
pravo zboris gorane.
Mitch, sumnjam da ce ti uspjet dobit cistih 6kg u tako kratkom vremenu.
6g mase -da.
10kg mase-da
ali cistih misica (cak i da si rekao kilu, kilu i po sala..)..covjece, ako ti stvarno uspije, imas takvu genetiku da mozes lagano odjebat ovaj faks i zivjet kao car od svog tijela.
nhf, nemoj ovo shvatit kao napadanje. ;)

dr.Mitch
02-04-2007, 02:09
Pa dobro, vjerojatno onda nisam dobio bať èiste miťiÌne mase, ali nisam imao primjetnog sala. Pa ťto nije neki prosjek uz pravilnu prehranu i sve dobivat oko 1,2-1,5kg miťiÌne mase mjeseèno? To sam proèitao na viťe mjesta

dr.Mitch
02-04-2007, 02:12
Inaèe ta mrcina mora jest bar 15000 kalorija da bi odrŞavao teŞinu. Vidim kako je njemu malo teŞe dobit kilaŞu jer ne moŞe jast 24h dnevno

Trpinja
02-04-2007, 03:48
ljudi imamo novog flex whelera :lol: :lol: ..u idealnim uvjetima(prehrana+trening+san)mozes dobit do 4,5 kg misicne mase..dakle ciste misicne mase..daj mi ovaj izvor o kilu i pol mjesecno :lol: ..to znaci petnaestak kila godisnje misica..flex inace ima gen koji mu dozvoljava rast misicne mase,takav vjerovatno ima i nas mitch :lol: :-D ..ronnie je malo ekstremni primjer jer je vec probio sve granice tak da je realno za ocekivat da ce kod pocetnika ici bolje,ali zna se uz sta..za sprecavanje nocnog katabolizma posni sir 8) ..
e mitch ak se pocnes sad spremat mogo bi izac i na drzavno :badgrin: :badgrin:..inace ak mislis da je ciste misicne mase odi nek t izmjeri bf prije i poslije..mogo bi se iznenadit,neugodno

Trpinja
02-04-2007, 03:56
inace ja sam dosta zaliven pa se premisljam dal ic na defku ili ne..ak odem mogo bi izgubit ovo dragocjeno dobivenih misica..trenutno na 86 kg,180cm..sve mi se cini da odem jos 5 kila gore do ljeta..jer kao sto vec netko rekao..da cure vole plocice spavale bi u kuhinji :badgrin:

Sephiroth
02-04-2007, 10:32
...opet o teretanama i stuff...neznam ja sam probao sve(tribulus, yohimbe(forica) cla, hcl, amino sranja...etc...) al opet ono mislim kako je sve to tak tak-u najbolju ruku bacanje lowe...inace sam u formi ovak-svaki drugi dan s frendom otrcim po 8 km i mogu rec da je to najjaci nacin za smrsavit-to je vec legenda Arise spomenuo cini mi se...a i doma si s utezima odvjezbam...a teretana-bio sam tj isao sam kad su frendice isle sa mnom-onda je bilo ok-solo mi se neide!...a inace jos samo da se osvrnem na propagandu tipa Men's Health i slicnog smeca koje isto takve sheme promoviraju tipa skinite trbuh u 3 tjedna and crap...i naravno stave na naslovnicu lika koji ima cca 6% masti u tijelu i normalno da izgleda wow fit-al onda to oni prodaju specijalcima koji misle da ce za par tjedana isto tak izgledat...WRONG!te likove koji su na naslovnici placaju da vise u teretani-oni za to dobivaju pare-to im je posao aostalim ljudima nije i tocka!vjezbati, biti fit i u formi da naravno jer je dobro za zdravlje i sve opcenito-biti opicen u glavu s druge strane i pretjerivati ne!

Posrnuli
02-04-2007, 12:01
Najbolji naèin za smrťavit ti nije trèanje,nego brzo hodanje,i to da ti je puls izmeðu 120-140otkucaja po minuti,moŞda malo viťe/manje ovisi o godinama...s trèanjem gubiť miťiènu masu,dok kod hodanja ti je u prvih 15-20 min utroťak energije iz miťiÌa 99% iz masti1% a nakon toga 50-50,dok nakon cca 3 sata ide skoro sve iz masti,ťto je trening laganijieg intenziteta lakťe sagorjevať masti,teŞi intenzitet odlaze miťiÌi...

dr.Mitch
02-04-2007, 15:10
ljudi imamo novog flex whelera :lol: :lol: ..u idealnim uvjetima(prehrana+trening+san)mozes dobit do 4,5 kg misicne mase..dakle ciste misicne mase..daj mi ovaj izvor o kilu i pol mjesecno :lol: ..to znaci petnaestak kila godisnje misica..flex inace ima gen koji mu dozvoljava rast misicne mase,takav vjerovatno ima i nas mitch :lol: :-D ..ronnie je malo ekstremni primjer jer je vec probio sve granice tak da je realno za ocekivat da ce kod pocetnika ici bolje,ali zna se uz sta..za sprecavanje nocnog katabolizma posni sir 8) ..
e mitch ak se pocnes sad spremat mogo bi izac i na drzavno :badgrin: :badgrin:..inace ak mislis da je ciste misicne mase odi nek t izmjeri bf prije i poslije..mogo bi se iznenadit,neugodno

Oèito nisam bio skroz na èisto s terminom "èista miťiÌna masa" kaj me sad jebete.

I evo ti link. ImaĹĄ ih po netu kolko oĂŚeĹĄ. 8 tjedana - 7lb to je 3kg negdi, ne?
http://www.naturalstrength.com/research ... icleID=204 (http://www.naturalstrength.com/research/detail.asp?ArticleID=204)

dr.Mitch
02-04-2007, 15:11
Najbolji naèin za smrťavit ti nije trèanje,nego brzo hodanje,i to da ti je puls izmeðu 120-140otkucaja po minuti,moŞda malo viťe/manje ovisi o godinama...s trèanjem gubiť miťiènu masu,dok kod hodanja ti je u prvih 15-20 min utroťak energije iz miťiÌa 99% iz masti1% a nakon toga 50-50,dok nakon cca 3 sata ide skoro sve iz masti,ťto je trening laganijieg intenziteta lakťe sagorjevať masti,teŞi intenzitet odlaze miťiÌi...

Samo kaj dosta ljudi ide u teretanu baĹĄ po suprotno - dobit kile, ne smrĹĄavit.

Condor
02-04-2007, 15:30
vidim da ste spominjali scitec,koristio sam whey isolate i whey concentrat,ne moŞe se reÌ da je smeÌe al da ima boljih to sigurno ima,trenutno uzimam whey elite od dymatize,scitecovi proteini su slaði,nekak ko da imaju viťe ťeÌera a i to sami vidite kad npr.stavite par Şlica u obiènu staklenu èaťu i vidite kristaliÌe ťeÌera dok tog u dymatize nema,neznam moŞda se varam al probajte i jedan i drugi pa Ìete vidit, u scitecovom rangu je i universalov ultra whey isto èisto solidan potroťio sam bar 6 kante tak da nije loť 8)

tomy81
02-04-2007, 15:51
scitec prodajem, ko i weider, multipower, universal i joÅ¡ neke firme tipa inkospor i slično.
po meni su najkvalitetniji inkospor i weider, jer stvarno vredi ona kolko para tolko muzike. kad sam pio od sciteca proteine prdio sam ko zmaj...... od inkospora niš.
okuse da i ne spominjem.....

naj mi je ekipa koja uzme kantu od npe american musclea i onda se čudi kak nije niÅ¡ dobil na masi a popil je 10 kila tog smeća.........

Figo9
02-04-2007, 15:55
A kakva iskustva imate sa kreatinom (monohidrat)? Jel ima netko iskustva sa bionabolom, ECA i tako time? Nije da bi ja uzeo...zanima me ovako :)

Figo9
02-04-2007, 16:02
Mrťaviti i topiti salo nije isto! Pazi koje izraze upotrebljavať, jer Ìete napasti kao i mitcha zbog "èiste miťiÌne mase"! ;) Za gubitak masti je bitno da organizam dovedeť u stanje kalorijskog deficita, znaèi kalorijski unos mora biti manji od kalorijskog izlaza ili potroťene energije.

Condor
02-04-2007, 16:07
creatin monohydrate, neznam za mene funkcionira,èut Ìeť dosta ljudi da kaŞu da niť od tog,ja osobno uzimam od labrade pol. kg 2oo kn,6-8 tjedana uzimať pa jedan mj. pauza(po sistemu punjenja i praŞnjenja),da bi neť osjetio morať uzimat duŞe vrijeme tak je i sa svakim drugim suplementom, ak si malo pri lovi probaj creatin ethil ester (cee) od labrade isto 200 kn(al 2o dana dura) al mnogo bolji,pokuťavam skupit neku lovu za supercharge al mi je preskup.
mene isto zanima za ECA iskustva,pa ak je neko koristio da podijeli s nama

camao
02-04-2007, 16:15
mene isto zanima za ECA iskustva,pa ak je neko koristio da podijeli s nama

koristih ja prije par godina onaj famozni Arslanov efedrin, aspirin i nesto kofeina prije treninga.
ima ucinak kao speed samo duplo slabiji.
uglavnom, ucinkovit jest, ali ne treba vam to u zivotu, osim ako vec niste ozbiljno zagrizli u bb vode pa se "morate" srezat do nikakvog bf-a u mjesec-dva.
koliko god neki pljuvali po l-carnitinu, meni je bio jednako ucinkovit kao i eca.
tim stvarcicama postizes vise psiholoski nego fizicki efekt, a nakon sto mi je nos dvaput prokrvario, prodah to zlo. :-D

Figo9
02-04-2007, 16:22
Ĺveliki kuracto se tièe kreatina uzimao sam ga (TransX) dok sam igrao nogomet, a sada bi si uzeo PupmFx (180 kn neĹĄto viĹĄe od tjedan dana traje) jer ipak je ĹĄumeĂŚa formula najbolja :lol:
Ĺveliki kuracto se tièe l-carnitina, njegovo djelovanje je upitno (osim za osobe kojima prirodna fali te aminokiseline), ali vjerovatno ĂŚu si uzeti CarniFx ili ThermoFX :) Gdje se moĹže nabaviti ECA?

camao
02-04-2007, 16:26
ECA?

aspirin u ljekarni.
kofein iz bilo koje kave.
efedrin, koliko znam, legalno ne mozes nabavit.
ja sam ga na crno nabavio.

Figo9
02-04-2007, 16:29
aspirin u ljekarni.
kofein iz bilo koje kave.
efedrin, koliko znam, legalno ne mozes nabavit.
ja sam ga na crno nabavio.
To znam, mislio sam dali tko zna gdje se moŞe kupiti ECA u savrťenom omjeru! Èuo sam da negdje ima, ali ne znam gdje! I da, efedrin se ne moŞe legalno nabaviti kod nas

Condor
02-04-2007, 16:49
jel ima neko iskustva sa superchargom ili xpandom,to bi si kupio pa me zanima jel ima kakav pump efekat da ne bacam lovu bez veze

*goran*
02-04-2007, 16:57
jel ima neko iskustva sa superchargom ili xpandom,to bi si kupio pa me zanima jel ima kakav pump efekat da ne bacam lovu bez veze
Koristi Supercharge i Xpand. Oba proizvoda su jakoo dobra. Pump je prejeben, slièan u oba. Sam Labradin supercharge malo bolje podiŞe snagu. Za nijensu je bolji.

ECA: koristim redovno, ĹĄta za dizanje prije treniga ĹĄta u "kurama" kad je defka. Uziman ga bez aspirina jer je nepotreban, mala razlika a jebeĹĄ jetru. Kofeinske tablete i arsan i ideĹĄ.
U kuri tipa 3-4 x po 25mg uz 150-200mg kofeina.
Ako je samo za dizanje prije treninga ili neke druge aktivnosti 50mg arsana i 250mg kofeina.

ZER0
02-04-2007, 17:06
A da probate otrov za ťtakore i skratite si muke :lol: ...ok,ťalim se,ali ťta su vam sve te pizdarije stvarno potrebne da bi dobro izgledali i imali masu..ja sam uzimao proteine nakon operacije,2 mjeseca i doťao sam na staro.Nakon toga sam prekinuo i nastavio sa aktivnostima i vjeŞbanjem i uèinak mi je bolji nego da bilo ťta uzimam...nemojte se pumpati sa tim glupostima,koji Ìe vam to bog.Radije odite raditi na bauťtelu,dobijeť miťiÌe i joť te plate za to :-D

dr.Mitch
02-04-2007, 17:07
http://www.naturalstrength.com/research ... icleID=204 (http://www.naturalstrength.com/research/detail.asp?ArticleID=204)

DAkle kaj velite na ovaj èlanak? Sranje ili? Piťe da se u prosjeku uz pravilnu vjeŞbu i prehranu dobiva 7lb "lean body mass" u 8 tjedana. MoŞe bit i viťe moŞe bit i manje. Uglavnom proèitajte

tyrandas
02-04-2007, 17:28
gdje? ĹĄto? kako? KADA??
gym, hehe kidding me? :roll: :-D

gandalf
02-04-2007, 18:04
[, a nakon sto mi je nos dvaput prokrvario, prodah to zlo. :-D [/color]

pa nisi valjda na nos vukao :-D ;)

camao
02-04-2007, 18:36
[, a nakon sto mi je nos dvaput prokrvario, prodah to zlo. :-D [/color]

pa nisi valjda na nos vukao :-D ;)

jebga, zamjenio sa brzim... :-D

Just a little bit
02-04-2007, 19:31
znate kaj mi nije jasno
taj posni sir - post - znaci neko odricanje bla bla
patriote kaj nisi ti reko da sad se prezderavas jer oces masu ? zakaj onda jedes posni ? ili sam ja nekaj fulo ?
tolko pricate o tom posnom siru, majke mi sutra cu ga kupit i probat :smt109 :smt109

inaèe odlucio sam : necu ic u teretanu
bas imam sexy ĹĄlauf :smt109

dr.Mitch
02-04-2007, 19:33
Jel ima neko neki link di se moŞe vidit sastav raznih namirnica, da vidiť kolko proteina, a kolko ugljikohidrata, kolko masti i toga ima u èemu?

Figo9
02-04-2007, 19:37
ECA: koristim redovno, ĹĄta za dizanje prije treniga ĹĄta u "kurama" kad je defka. Uziman ga bez aspirina jer je nepotreban, mala razlika a jebeĹĄ jetru. Kofeinske tablete i arsan i ideĹĄ.
U kuri tipa 3-4 x po 25mg uz 150-200mg kofeina.
Ako je samo za dizanje prije treninga ili neke druge aktivnosti 50mg arsana i 250mg kofeina.
Sada ne kuĹžim :? ĹĄta uzimaĹĄ, efedrin i kofein ili?

camao
02-04-2007, 19:43
patriote kaj nisi ti reko da sad se prezderavas jer oces masu ? zakaj onda jedes posni ? ili sam ja nekaj fulo ?

lol..pa ne znaci da ce se prezderavat burekom i čevapima ako je na masi...posni sir ima dosta proteina i minimalno masti, zato se i zove posni.
no to ne znaci da neces dobit sala koristenjem njega i ostalih bb namirnica. ;)

Posrnuli
02-04-2007, 21:04
Jel ima neko neki link di se moŞe vidit sastav raznih namirnica, da vidiť kolko proteina, a kolko ugljikohidrata, kolko masti i toga ima u èemu?

imaĹĄ na forum teretana negdje pod prehranom toga,vidio sam link,samo kaj ga nemam sad vremena traĹžit...

camao
02-04-2007, 21:55
http://www.prosport.net/articles.php?id=60

odlicne tablice sa sajta hrana.com koji je nedavno ugasen:
http://rapidshare.com/files/3875959/ptablice.rar.html

Trpinja
02-04-2007, 22:26
http://www.naturalstrength.com/research/detail.asp?ArticleID=204

DAkle kaj velite na ovaj èlanak? Sranje ili? Piťe da se u prosjeku uz pravilnu vjeŞbu i prehranu dobiva 7lb "lean body mass" u 8 tjedana. MoŞe bit i viťe moŞe bit i manje. Uglavnom proèitajte
dakle tak lik za kojeg prvi put cujem,tvrdi da mos dobit ciste misicne mase tri kile u dva mjeseca,a da smanjis bf..dakle u 12 mjeseci to je 18 kg cistih misica..pa ti sad vidi jel on radi sebi marketing il prica o cinjenicama..istina jest doduse da covjek koji nikad nije dizao utege puno brze dobiva na masi tih prvih 2-3 mjeseca,al mi pricamo o drugim stvarima..plus jesi ti vidio kako izgledaju lee priest,ronnie colman,jay cutler i ostali van sezone??..ko svinjcad,totalno se uprase..a on tvrdi da dobivas misice tek tako,a usput gubis mast..ja vjerujem sarcevu kad kaze da je to moguce(sarcev je bog da se razumijemo),al se ne sjecam da je on igdje tvrdio da je moguce ovoliku kolicinu misica dobivat..

Trpinja
02-04-2007, 22:33
jel moze netko jos malo o superchargu i xpandu..

Just a little bit
02-04-2007, 22:40

lol..pa ne znaci da ce se prezderavat burekom i èevapima ako je na masi...posni sir ima dosta proteina i minimalno masti, zato se i zove posni.
no to ne znaci da neces dobit sala koristenjem njega i ostalih bb namirnica. ;)
a kaj ja znam :smt109

za mene je nabijanje kila svaki dan cevapi, burek, piza, mekdonalds obavezno , shakeovi itd :-D

niĹĄ
odo na dijetu

;-)

gandalf
02-04-2007, 23:50
[..ja vjerujem sarcevu kad kaze da je to moguce(sarcev je bog da se razumijemo),..

moguce je ako si na kemiji, da....naturalac nikada

*goran*
02-04-2007, 23:57
[..ja vjerujem sarcevu kad kaze da je to moguce(sarcev je bog da se razumijemo),..

moguce je ako si na kemiji, da....naturalac nikada
Uz neznam kakvku kemiju plafon je da Ìe ti ostat 6-8kg godiťnje kvalitetnog LBM-a. A to je da ti okice iskoèe.

Švabosanac
03-04-2007, 00:08
bog te mazno ovdje se svi drogiraju, ja sam dobio 30kg u 4 godine bez ikakvih pizdarija, ako malo pazis na prehranu i redovito radis napravis od sebe zvjer, naravno treba ti duze,a li iskreno bolje se osjecam nego neki ljudi koji su ta sranja koristili, imaju vise kila nego ja i opet isto rade :lol:

dakle ... ta vam sranja netrebaju, ko da imate komplekse jebo vas :lol:

gandalf
03-04-2007, 00:11
mozemo negdje vidjeti tih tvojih 30 kg koje si dobio? ;-)

Just a little bit
03-04-2007, 00:16
masa + snaga

http://kombatko.free.fr/image_wrestling/yokozuna.jpg

:smt109

camao
03-04-2007, 00:20
bog te mazno ovdje se svi drogiraju, ja sam dobio 30kg u 4 godine bez ikakvih pizdarija

ja sam skinuo skoro 30 kg u pola godine, bez ikakve kemije.
beat that. 8)

Đ!
03-04-2007, 00:21
Boktemazo, ovaj Ronnie Coleman. Kaj kad taj umre, u kakav lijes bu taj stao... :shock: :shock: :shock: :-D

Švabosanac
03-04-2007, 00:22

pa nabavi mi slike iz drugog srednje i vidjet ces :lol:

tada sam imo 62kg a trenutno sam na 89 dakle 27 je zapravo ali mislim da to nije bitno...
ljudi koji me znaju duze vrijeme znaju i o cemu pricam.
a uostalom zasto bi ja tebi ista dokazivo :lol: ja vjezbam za sebe a ne da se nekom dokazem i iskreno bas me briga jel mi neko vjeruje ili ne

Trpinja
03-04-2007, 00:23
pa sumo hrvaci u prosjeku maju najvise misica..samo sto se oni naravno nevide od prevelike kolicine masnih naslaga..

gandalf
03-04-2007, 00:26

pa nabavi mi slike iz drugog srednje i vidjet ces :lol:

tada sam imo 62kg a trenutno sam na 89 dakle 27 je zapravo ali mislim da to nije bitno...
ljudi koji me znaju duze vrijeme znaju i o cemu pricam.
a uostalom zasto bi ja tebi ista dokazivo :lol: ja vjezbam za sebe a ne da se nekom dokazem i iskreno bas me briga jel mi neko vjeruje ili ne

pa zanimalo me, buduci da su "to sve sranja koja nikome netrebaju, imamo komplekse i jebo nas to sve" :-D ...pa rekoh da vidimo o cemu se radi i kakvih je to 30-ak kila dobiveno :p

fat drummer
03-04-2007, 00:31
http://static.iftk.com.br/mt/2007/03/4_years_of_persistent_training.html

Švabosanac
03-04-2007, 00:32
pa gle naravno da sam dobio i sala ali u relativno malom omjeru nasprem snage, u odnosu na to doba kad sam poceo .
gle to je moje misljenje o proteinima i creatinima etc. jer eto znam ljude koji to uzimaju i ne svidja mi se :lol:

Trpinja
03-04-2007, 00:35
ajmo jednom za svgda da to rjesimo..ja uzimam bjelancevinu u prahu jer nema brzeg proteina od sirutke..i to jedna mjerica ima 24g proteina ti moji koje ja pijem..ja unosem jos 225g proteina iz ostatka hrane:bijelo meso,riba,bjelanjci,sir itd,itd..
ne vidim u cem je problem sa proteinima..znam da su bjelanjci isto brzi izvor proteina,al nekak je jednostavniji i ucinkovitiji popit proteine u prahu

Švabosanac
03-04-2007, 00:38
jeste ...
samo sto te 5-6 kila kosta po 600kn, a ja bome radje te pare potrosim na neku bolju klopu i najedem se usput.
brze je ali cemu trosit te pare kad to sve mozes dobivat iz prehrane, ne zuri mi se nigdje :lol:
i jetru ti uniĹĄtava...

*goran*
03-04-2007, 00:39
Hebote same mrcine na pravokutniku.
Ajmo slikice!!!! Da vidimo te puste kilice!

Murphy
03-04-2007, 00:40
Svabo je dobio na masi jer je od niceg krenuo na tajlandski boks i u teretanu... vrlo jednostavno - bio je mrsav, a sad se izgradio do idealne mase

dr.Mitch
03-04-2007, 00:41
http://static.iftk.com.br/mt/2007/03/4_years_of_persistent_training.html

Uf...tip je fakat u kurcu, negdi na sredini si je napravil jebeno tijelo, a onda je valjda zaglibil u sve to i od sebe napravil mrcinu, ne sviða mi se krajnji rezultat

Trpinja
proteini ti jetru unistavaju :shock: :shock: :shock: :shock: ..ovaj da nisi ti pobrkao neke stvari..nisam na kemiji..jedino mozda bubrege,al ne whey neg opcenito prevelik unos proteina iz prehrane,al nikakvu stetu ak pijes 2, 2,5 litre vode na dan..

gandalf
i jetru ti uništava...

to sam cekao :-D ...mozes malo to objasnit, kako, na koji nacin i tak to? ;)

*goran*
03-04-2007, 00:43
jeste ...
samo sto te 5-6 kila kosta po 600kn, a ja bome radje te pare potrosim na neku bolju klopu i najedem se usput.
brze je ali cemu trosit te pare kad to sve mozes dobivat iz prehrane, ne zuri mi se nigdje :lol:
i jetru ti uniĹĄtava...

Nekad je i ĹĄutnja zlato! :roll:
Ajmo raèunica:
5000gr whey-a = 500kn
1000gr = 100kn
100gr = 10kn
50gr = 5kn
Zobene 500gr 4kn
100gr = ispod kune
Znaèi doruèak je 6kn, a ne moŞe bit kvalitetniji.
Skupo!? :badgrin:

Cro
03-04-2007, 00:43
[quote="fat drummer":2bvbrfyo]http://static.iftk.com.br/mt/2007/03/4_years_of_persistent_training.html

Uf...tip je fakat u kurcu, negdi na sredini si je napravil hebeno tijelo, a onda je valjda zaglibil u sve to i od sebe napravil mrcinu, ne sviða mi se krajnji rezultat[/quote:2bvbrfyo]

SlaĹžem se..

dr.Mitch
03-04-2007, 00:44
A di ima taj Muay Thai? I ja bi se upiso. Kolko para? Ĺveliki kuracvabo il neko, moĹže malo informacija?

Black Ash
03-04-2007, 00:44
jel se raèuna teretaniranje bicepsa s kriglom?

Švabosanac
03-04-2007, 00:48
inace nije zdravo unositi prevelike kolicine bilo cega u organizam, ali dobro.
ovako jel ovdje ima ikojeg pravog sportaĹĄa ?
milsim ono na treninge po dva tri puta dnevno od dva tri sata ?
sumnjam .. vidis njima trebaju proteini jer ne stignu jest i puno vise trose od nas.
sad kad to malo povezes shvatis da nama nisu potrebni proteini, idealna tezina covjeka od 180 bi bila 80kg nisi sportas, dakle nebi trebo imati vise teoretski, pravilnom prehranom unosis dovoljno proteina u tjelo i dodatci ( mislim i na kreatine i na vitamine etc.) su jednostavno previĹĄe, unistava jetru kolko i coca cola i pivo ...ali unistava ...

Trpinja
03-04-2007, 00:49
A di ima taj Muay Thai? I ja bi se upiso. Kolko para? Ĺveliki kuracvabo il neko, moĹže malo informacija?
pa onak od klubova holy spirit u krizanocevoj,barun u dubravi,tigar cikatic na mladosti,imau keniskoj skoli cini mi se..znam da ima i kod mene na savici tam di je bila sukerova akademija ak se ne varam..ja bi preporucio holy spirit

Švabosanac
03-04-2007, 00:51

ima u savici(Ĺveliki kurac.D. janko) , imas u kemijskoj(barun trenk), kod mladosti(cikatic)

neznam di bi jos bilo

dr.Mitch
Ĺveliki kuracvabo - Muay Thai, informacije? Kada, gdje, koliko koĹĄta?

Cro

Bio sam nekada..
:smt089

8 godina taekwondo - 6 puta tjedno po 2 sata...

Ukoliko se vratim u formu, vraĂŚam se na aktivno treniranje i natjecanja..

Trpinja
03-04-2007, 00:52
svabo nisu u pravu..evo bas pricao nedavno sa jednim doktorom na tu temu u nsb-u koji sprema specijalizaciju..pitao ga nesto u vezi ECA..i tak me pitao za proteine..i kad sam rekao da uzimam 3 g po kili proteina jedina rekacija je bila da cu se zdebljat..kad mu rekao ovakve nekakve tvrdnje rekacija je bila u stilu ljudi govore gluposti..

Švabosanac
03-04-2007, 00:52
Ĺveliki kuracvabo - Muay Thai, informacije? Kada, gdje, koliko koĹĄta?

tajlandski boks nije isto ko mhuay thai, mislim da tog ima u kemijskoj .
gdje zivis ?

dr.Mitch
03-04-2007, 00:53

Bio sam nekada..
:smt089

8 godina taekwondo - 6 puta tjedno po 2 sata...

Ukoliko se vratim u formu, vraĂŚam se na aktivno treniranje i natjecanja..

Ah, i ja sam aktivno hrvao. Imao èak i koji rezultat tu i tamo. TreÌe mjesto na prvenstvu hrvatske dok sam bio u 8 razredu. Puno se mora otad dunavom slilo...

dr.Mitch
03-04-2007, 00:54
[quote="dr.Mitch":2ynd65id]Ĺveliki kuracvabo - Muay Thai, informacije? Kada, gdje, koliko koĹĄta?

gdje zivis ?[/quote:2ynd65id]

Ĺveliki kuracara

Švabosanac
svabo nisu u pravu..evo bas pricao nedavno sa jednim doktorom na tu temu u nsb-u koji sprema specijalizaciju..pitao ga nesto u vezi ECA..i tak me pitao za proteine..i kad sam rekao da uzimam 3 g po kili proteina jedina rekacija je bila da cu se zdebljat..kad mu rekao ovakve nekakve tvrdnje rekacija je bila u stilu ljudi govore gluposti..

ma boli me, radi kaj oces :lol:
meni je moja ljecnica to tako objasnila
a i ima neke logike zar ne ?

gandalf
ovako jel ovdje ima ikojeg pravog sportaša ?
milsim ono na treninge po dva tri puta dnevno od dva tri sata ?
sumnjam .. vidis njima trebaju proteini jer ne stignu jest i puno vise trose od nas.
sad kad to malo povezes shvatis da nama nisu potrebni proteini,

a da?.....nisu potrebni proteini? jel znas sto sve proteini izgradjuju? od cega su tvoji misici, koza, kosa, nokti izgradjeni (izmedju ostalog)? od zraka?...i kome to "nama"?...bilderima je potrebno 2-3 grama proteina po kilogramu tjelesne tezine, dok jednom maratoncu sigurno ne toliko, jer mu izgradnja misicne mase nije primarna

( mislim i na kreatine i na vitamine etc.) su jednostavno previše, unistava jetru kolko i coca cola i pivo ...ali unistava ...

i opet nisi nista odgovorio, niti potkrijepio sa bilo cim svoje tvrdnje... daj malo, budi odredjeniji i konkretniji ako vec oces raspravljat o necemu, a ovako ispadas ko baba s placa koja se nasla klepetati o proteinima

Trpinja
03-04-2007, 00:56
[quote="dr.Mitch":2zm3bgmq]Ĺveliki kuracvabo - Muay Thai, informacije? Kada, gdje, koliko koĹĄta?

gdje zivis ?[/quote:2zm3bgmq]
:? :? ..tajlandski boks jest isto sto i muay thai

Švabosanac
03-04-2007, 00:56
Ĺveliki kuracara

haha
neznam di je to
upisi u google mhuay thai zagreb i vidi kaj nadjes
ako bi tio samnom trenirat, javi na PM

Švabosanac
03-04-2007, 00:57
[quote="dr.Mitch":1n8ni27s]Ĺveliki kuracvabo - Muay Thai, informacije? Kada, gdje, koliko koĹĄta?

gdje zivis ?
:? :? ..tajlandski boks jest isto sto i muay thai[/quote:1n8ni27s]

nije
u mhuay thai-u imas i drzanja sto u tai boksu nemas...

gandalf
03-04-2007, 00:58
meni je moja ljecnica to tako objasnila

sta ti je objasnila?...da proteini "unistavaju jetru"? krasno objasnjenje..

i ima neke logike zar ne ?

ne

Trpinja
03-04-2007, 00:58
dakle za tajlandski boks:U skladu s pravilima, dozvoljeni su udarci rukama i nogama uz uporabu koljena, laktova te drzanje, guranje i bacanje (bez uporabe poluga) ťto i èini razliku od drugih sliènih sportova (K1, kick boxing).mi smo samo muay thai preveli ko tajlandski boks..il sam ja zivio u zabludi dobar dio godina :?

Švabosanac
03-04-2007, 01:00
@ gandalf : a tebi su samo maratonci sportaĹĄi ha ? a rugby-aĹĄi ? hokejaĹĄi ?
dokazano je da je prekomjerna konzumacija vitamina etc. stetna i to ne samo za jetru, gle mene ne zanima, ja znam da sam u pravu a ti sreco radi kako oces ne govorim ti u zlu

Švabosanac
03-04-2007, 01:04
dakle za tajlandski boks:U skladu s pravilima, dozvoljeni su udarci rukama i nogama uz uporabu koljena, laktova te drzanje, guranje i bacanje (bez uporabe poluga) ťto i èini razliku od drugih sliènih sportova (K1, kick boxing).mi smo samo muay thai preveli ko tajlandski boks..il sam ja zivio u zabludi dobar dio godina :?

neznam ja u casopisu BUDO imam rubriku pod muay thai i pod tailandski boks tam su tak objasnili, moze bit i da sam ja u krivu ....

gandalf
03-04-2007, 01:06
gandalf : a tebi su samo maratonci sportaši ha ? a rugby-aši ? hokejaši ?

maratonce sam samo kao primjer uzeo, a danas svaki malo ozbiljniji sportas uzima dodatke prehrani, a oni vrhunski i doping

dokazano je da je prekomjerna konzumacija vitamina etc. stetna i to ne samo za jetru, gle mene ne zanima, ja znam da sam u pravu a ti sreco radi kako oces ne govorim ti u zlu

ribica ne moras se ti brinuti za mene...u 5 godina sam popio, po svojoj racunici, oko 280-300 kg proteina u prahu (da, dobro si procitao), i popio ne znam ni sam koliko multivitaminskih tableta itd itd...prije 2 mjeseca sam vadio krv, urin, sve moguce i nemoguce pretrage jetrenih enzima, i bubrega....rezultat? krvna slika nikad bolja, bez ijedne greske....2 godine nisam bio bolestan...kako ti to zvuci? unistavajuce po jetru i imunitet? ;-)

Trpinja
03-04-2007, 01:08
e svabo kad si vec tu da upitam..jel ovo na difu vise nema termijna il ekipe..treba mi netko da me nauci vjezbe istezanja i malo noznu tehniku

camao
03-04-2007, 01:10
-cut-

prije nego pobjegnes...
daj malo slikica svojih..da vidimo napredak (moze i na pm)
mozda me uvjeris da je moguce zavrsit pravo sa bf-om ispod 10%.. :-D

dr.Mitch
03-04-2007, 01:11
Mhuay Thai i Tajlandski boks su jedno te isto, ali se razlikuju od kickboxa. Recimo FilipoviÌ je bio kickboxer, a Anderson Silva (UFC-ev MW champion) dolazi iz Mhuay thai gdje se koriste koljena u klinèu itd

Švabosanac
03-04-2007, 01:12
e svabo kad si vec tu da upitam..jel ovo na difu vise nema termijna il ekipe..treba mi netko da me nauci vjezbe istezanja i malo noznu tehniku

e neznam ti ja to , to ti vodi Vuk samotnjak, ja bih rado otiso koji put

Trpinja
03-04-2007, 01:13
a jesi nasao kog ces usporedjivat :-D ..inace i silva je iz kickboxinga i to sam uvjeren 101 posto..edit sad vidio anderson..
svabo kolko se ja sjecam vuk mi rekao da sam dodjemo tamo u sest..ja bio jedanpu(sa strucnjakom za parter :-) ),al nikog nije bilo pa nam bio bed..sutra bi rado dosao,dvorana ionako je bila prazna

gandalf
03-04-2007, 01:16
-cut-

prije nego pobjegnes...
daj malo slikica svojih..da vidimo napredak (moze i na pm)
mozda me uvjeris da je moguce zavrsit pravo sa bf-om ispod 10%.. :-D

evo ti link, malo scrollaj prema dole, malo ispod sredine bi trebalo biti 6-7 slika od proslog ljeta

http://forum.teretana.net/viewtopic.php ... c&start=60 (http://forum.teretana.net/viewtopic.php?t=3976&postdays=0&postorder=asc&start=60)

dr.Mitch
03-04-2007, 01:16
a jesi nasao kog ces usporedjivat :-D ..inace i silva je iz kickboxinga i to sam uvjeren 101 posto..edit sad vidio anderson..
svabo kolko se ja sjecam vuk mi rekao da sam dodjemo tamo u sest..ja bio jedanpu(sa strucnjakom za parter :-) ),al nikog nije bilo pa nam bio bed..sutra bi rado dosao,dvorana ionako je bila prazna

http://www.sherdog.com/fightfinder/figh ... terID=1356 (http://www.sherdog.com/fightfinder/fightfinder.asp?FighterID=1356)

Muay thai

I ja sam htio doÌ par puta al su mi objasnili da se samo naðu, zajebavaju i lupaju po vreÌi

Švabosanac
03-04-2007, 01:17
ja necu moc sutra,nema mi auta a ima do kasno faks, u cetvrtak eventualno ako mi se auto vrati , ajde ja cu postat na dogadjanja na faksu kad budem mogo

Trpinja
03-04-2007, 01:18
ne sve u redu ja zabrijao za wandi-a..a cuj nije lose ni vrecu radit ak se radi za ozbiljno,malo skole,shadowa,parter..solidan trening..
mitch tebe cekam na treningu da raspravimo do kraja onu nasu raspravu sa religije :-D :lol: ;)