PDA

View Full Version : Da se ne zaboravi... + (Posjet Vukovaru)

Insomniac
31-03-2007, 11:49
Specijalna postrojba MUP-a 31. oŞujka 1991. iznenadnom je akcijom oslobodila podruèje Plitvièkih jezera koje su nedugo prije toga okupirali èetnièki teroristi. U borbama je ubijen policajac Josip JoviÌ, prva Şrtva u Domovinskom ratu. U MUP-ovu akciju umijeťali su se tenkovi JNA, navodno da stvore tampon zonu, a u biti zato da osiguraju velikosrpsku okupaciju Hrvatske.

Just a little bit
31-03-2007, 12:41
Josip JoviÌ - Poèivaj u miru BoŞjem !

Vjeèna slava i hvala svim hrvatskim braniteljima !

Ante Gotovina
31-03-2007, 12:50
http://www.imotski.hr/novo/josip-jovic.jpg

Josip JoviÌ roðen je 21. studenog u ArŞanu, od oca Filipa i majke Marije. Nije bio oŞenjen.

VeÌ 5. kolovoza 1990. javlja se dragovoljno meðu hrvatske redarstvenike i postaje djelatnik aktivnog sastava MUP-a RH.

Život junaèki gubi u oruŞanom sukobu sa srpskim zlikovcima, 31. oŞujka 1991. u Plitvicama, u 22. godini Şivota.

Pokopan je uz sve vojne poèasti, na mjesnom groblju u ArŞanu 13. travnja 1991.

Poèivao u miru boŞjem!

Trpinja
31-03-2007, 13:29
bas danas cijelo vrijeme sluam jednu te istu pjesmu napisanu njemu u cast od sinova ravnice..imao 21 godinu..cijeli zivot jos bio pred njim :cry: ..takvima nema oprosta
PRVOJ ZRTVI MOJE HRVATSKE
Snjegovi sa plitvickih jezera...
procvali su poput makova...
tu gdje janje iz Arzana bijela...
poda dusu krilu andjela...

Ponad slapa pjesama i zora...
cijelivan? od zvijezde danice...
prvi junak Hrvatskih sinova...
ubran iz sna zore Uskrsnje...
ponad Drave , Dunava i mora...
ponad svoje rodne Dinare....
uzdigla se poput sokolova...
prva suza nase Hrvatske...

Nikad takav Uskrs u Arzanu...
nikad takva molitva i bol...
Dinari su otvorili ranu....
ranili joj vrleti i dol...

cijelivan?od zvijezde danice...
ponad Drave, Dunava i mora...
ponad svoje rodne Dinare...
prva suza moje Hrvatske....

veteran
31-03-2007, 13:32
Nece se zaboravit...nikada...

legionar
31-03-2007, 13:38
...

Tkach
31-03-2007, 13:51
Prisjetimo se da je jedan od sudionika plitvièke akcije bio i Mirko Norac, danas politièki zatvorenik RHahaha i Haaťkog suda.

Trpinja
31-03-2007, 14:02
pa da spomenem onda i rojsa kojeg je metak pogodio u automatsku pusku sar 80 koja mu je visila oko vrata..a naletili i na tromblon ak se ne varam..luda sreca

fat drummer
31-03-2007, 14:06
taj rojs.... baĹĄ je luckast

ZER0
31-03-2007, 14:29
Zadnje trenutke zivota brojim,
Sada pred Bogom cist i nevin stojim,
Umrieti cu pravedan i posten,
Crne se smrti ni malo ne bojim...
[-o<

creative
31-03-2007, 14:58
Josip Joviæ - Poèivaj u miru Božjem !

Potpisujem...

camao
31-03-2007, 21:08
Oprostiti, ali ne i zaboraviti!

Vjecna Im slava... :!:

http://img68.imageshack.us/img68/7203/iconavesd1.gif

Condor
31-03-2007, 21:09
requiem in pacem R.I.P

malimrav85
01-04-2007, 00:07
Ne direktno vezano uz temu...
PredloĹžio sam ovima iz aegisa da organiziraju izlet u Vukovar, nadam se da ĂŚe bit neĹĄto od toga.
Ima zainteresiranih?

Cro
01-04-2007, 00:48
Za sve naĹĄe sokolove..
Neka poèivaju u miru..

Ĺveliki kuracto se izleta u Vukovar tièe.. Mrav je predloĹžio..
Nama se iz Udruge to dosta svidjelo.. Osim ĹĄto odavno planiramo proputovati Hrvatsku i dati izvjeĹĄĂŚa sa putovanja i naĹĄih poznatih gradova, planirasmo i do Grada Heroja..
Mogli bi svi zajednièki sloŞiti dostojanstveni izlet u 5 mjesecu kada nema rokova...
Sve ovisi koliko nas se okupi..
O tome ĂŚemo se sve na vrijeme dogovoriti..

No, sada ostavimo topic onima zbog kojih je i otvoren..
http://img396.imageshack.us/img396/7471/najavafy4.jpg

legionar
01-04-2007, 14:51
Za sve naĹĄe sokolove..
Neka poèivaju u miru..

Ĺveliki kuracto se izleta u Vukovar tièe.. Mrav je predloĹžio..
Nama se iz Udruge to dosta svidjelo.. Osim ĹĄto odavno planiramo proputovati Hrvatsku i dati izvjeĹĄĂŚa sa putovanja i naĹĄih poznatih gradova, planirasmo i do Grada Heroja..
Mogli bi svi zajednièki sloŞiti dostojanstveni izlet u 5 mjesecu kada nema rokova...
Sve ovisi koliko nas se okupi..
O tome ĂŚemo se sve na vrijeme dogovoriti..

No, sada ostavimo topic onima zbog kojih je i otvoren..
http://img396.imageshack.us/img396/7471/najavafy4.jpgja sam ZA! bio sam u Vukovaru, ali nisam razgledao Ovèaru, toranja..... bilo bi zbilja lijepo!

Trpinja
01-04-2007, 15:04
ja sam bio za obljetnicu..posjetio ovcaru i memorijalno groblje..bio na trpinjskoj cesti kod kuce od blage zadre..nemos to opisat...kad se ide od hangara prema ovcari put je tolko pust da je sablastan bez da znas sta se dogodilo,a kamoli ovako..ako bog da i polozim naciju,picim odma za vukovar,a normalno da idem i ak cete vi sta organizirat..VUKOVAR-PONOS U SRCU,SUZA NA OKU

MinesweePer
25-04-2007, 16:01
evo da PATRIOTA podsjetim da veĂŚ postoji ovaj topik :!: :-D

Trpinja
25-04-2007, 16:44
brigadir damir tomljanovic gavran
Roðen je 18. travnja 1968. u Senju, otac Ivan. Odrastao je u Krivom putu , blizu Žute Lokve i Senja, a ťkoluje se u Senju i Zagrebu.

Pristupa postrojbi za posebne namjene MUP-a u Rakitju kraj Zagreba te napreduje do zapovjednika bojne 1. gardijske brigade Tigrovi.

Poginuo je 17. veljaèe 1994. godine kod Tulovih greda na Velebitu.

26. srpnja 1994. u Ĺveliki kuracepurinama kod Zadra, predsjednik Franjo Tuðman otvorio je Obuèno srediĹĄte gardijskog desantnog pjeĹĄaĹĄtva 'Pukovnik Damir TomljanoviĂŚ Gavran'.

Èin:
12. veljaèe 1992. - satnik
28. svibnja 1992. - pukovnik
27. svibnja 1994. – brigadir, posmrtno
Odlikovanja:
24. studenog 1994. – Grb grada Zadra, posmrtno
Redom Petra Zrinskog i Frane Krste Frankopana, posmrtno
Redom Petra Zrinskog, posmrtno
Redom kneza Domagoja, posmrtno
6. srpnja 2000. - Redom hrvatskog trolista, posmrtno
6. srpnja 2000. - Spomenicom domovinske zahvalnosti, posmrtno
DuĹžnosti:
15. svibnja 1991. – dozapovjednik satnije u Prvoj gardijskoj brigadi
1. srpnja 1991. – zapovjednik satnije
dozapovjednik 4. bojne
8. svibnja 1992. – zapovjednik 4. bojne 1. gbr
17. prosinca 1992. – zapovjednik 2. pješaèke bojne 1. gbr
zapovjednik 1. Sektora IZM Zadar, ZP Split
Umro:
Poginuo u borbi 17. veljaèe 1994

Trpinja
25-04-2007, 16:48
Nadimak: Ĺveliki kuracljuka; Ime oca:; Roðen: 31.3.1944.; DrĹžava roðenja: Bosna i Hercegovina; Adresa tijekom rata: Donji MamiĂŚi - Ledinac, Grude, Bosna i Hercegovina; Postrojba: 204. Vukovarska brigada HV; BojiĹĄte: Istoènoslavonsko; Mjesto pogibije: Vukovar; Datum pogibije: 16.10.1991.; Status: Èin: general-bojnik, posmrtno. 1991. godine bio je dopredsjednik HDZ-a u Vukovaru, predsjednik Mjesne zajednice "Bratstvo i Jedinstvo", zapovjednik obrane Borovog Naselja, zapovjednik 3. bojne 204. Vukovarske brigade za podruèje Borovog Naselja i Trpinjske ceste. Obitelj se 1954. seli u Borovo Naselje, industrijsku èetvrt Vukovara gdje Blago zavrĹĄava osnovnu i srednju ĹĄkolu te se zapoĹĄljava u Kombinatu "Borovo". Ĺ˝eni se Katicom s kojim ima tri sina Roberta, Tomislava i Josipa. Nakon prvih izbora politièki se aktivira i postaje prvi dopredsjednik HDZ-a u Vukovaru te se ukljuèuje u organiziranje obrane. Do pogibije osobno vodi akcije koje zaustavljaju prodore JNA na Trpinjskoj cesti. Od trojce sinova dvojca najstarijih takoðer su se ukljuèili u obranu, najstariji Robert kasnije je nestao u borbama kod Kupresa. Pokopan je u Aleji hrvatskih branitelja na vukovarskome Novom groblju 16.10.1998. nakon ĹĄto su njegovi posmrtni ostaci ekshumirani u ljeto 1998. zajedno s 937 Ĺžrtava iz masovne grobnice na vukovarskome Novom groblju. Danas njegovo ime nosi Zapovjedno stoĹžerna ĹĄkola "Blago Zadro" u hrvatskoj vojsci.
sto se tice sina roberta negdje sam nacuo informaciju da je uletio sa kombijem skupa sa suborcima u klopku i da ih je izravno pogodila tenkovska granata :cry: :cry: ..pocivali u miru

bOG
25-04-2007, 17:21
I za sve one cije ime ne pamtimo, na svim stranama:

The Green Fields Of France

Oh how do you do, young Willie McBride?
Do you mind if I sit here down by your graveside,
And rest for a while in the warm summer sun?
I've been walking all day, and I'm nearly done.
And I see by your gravestone you were only nineteen
When you joined the great fallen in Nineteen-Sixteen.
Well I hoped you died quick, and I hoped you died clean,
Oh Willie McBride, was it slow and obscene?

Did they beat the drums slowly,
Did they play the fife lowly,
Did they sound the death march as they lowered you down?
Did the band play the last post and chorus,
Did the pipes play the flowers of the forest?

And Did you leave a wife or a sweetheart behind?
In some loyal heart is your memory enshrined?
And though you died back in Nineteen-Sixteen,
To that loyal heart you're forever nineteen,
Or are you a stranger without even a name?
Forever enshrined behind some old glass pane,
In an old photograph torn, tattered and stained,
And fading to yellow in a brown leather frame

The sun's shining down on these green fields of France,
The warm wind blows gently and the red poppies dance.
The trenches have vanished long under the plow,
No gas, no barbed wire; no guns firing now!
But here in this graveyard, that's still no mans land,
The countless white crosses in mute witness stand,
To a man's blind indifference to his fellow man,
And a whole generation were butchered and damned

And I can't help but wonder, oh Willie McBride,
Do all those that lie here know why they died,
Did you really believe them when they told you the cause,
Did you really believe that this war would end wars?
Well the suffering, the sorrow, the glory, the shame,
The killing and dying it was all done in vain.
Oh Willie McBride, it all happened again,
And again and again and again and again!

funkymonoloko
25-04-2007, 18:50
Nismo dobili Evro jer nas ne vole P.masters :?

Trpinja
25-04-2007, 19:36
prejaka pjesma bog..pogotovo ova verzija od dropkick murphys-a,al draga mi i izvorna..
jel planirate vi sta za vukovar il ce sve ostat na rijecima..

Cro
25-04-2007, 20:13
prejaka pjesma bog..pogotovo ova verzija od dropkick murphys-a,al draga mi i izvorna..
jel planirate vi sta za vukovar il ce sve ostat na rijecima..

Planiramo u 5 mjesecu..
NeĂŚemo pijani s tuluma doteturati u Vukovar..
:-D
Mora biti dostojanstveno, ne?

Trpinja
28-04-2007, 16:48
trpinjska cesta..
http://www.youtube.com/watch?v=VZP9Eqk4j6E

malimrav85
29-04-2007, 22:36
Recimo ne ludim idejama:
http://www.pravokutnik.net/forum/viewto ... 289#234289 (http://www.pravokutnik.net/forum/viewtopic.php?p=234289#234289)

Balada iz predgrađa
30-04-2007, 00:33
30.travnja 1671. u Beèkom Novom Mestu pogubljeni hrvatski velikani Petar Zrinski i Fran Krsto Frankopan

Trpinja
30-04-2007, 00:37
..sada kada mirom disu kolovoska jutra..sja kroz banijska praskozorja svjetla sjeta u ocima Gordana Lederera
http://www.youtube.com/watch?v=D8DSX0ub-aU

cho
01-05-2007, 00:21
e, ovo ti je fenomenalno...

Trpinja
01-05-2007, 13:52
.1 svibnja 1995, hrvatske vojne i redarstvene snage munjevitom su akcijom Bljesak oslobodile okupirana podruèja zapadne Slavonije. U samo 31 sat osloboðeno je oko 500 èetvornih kilometara teritorija koje je zaposjeo srpski agresor i uspostavljen je nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac. Akcija Bljesak poèela je 1. svibnja u 5,30 sati, a zavrťena je veÌ iduÌi dan, 2. svibnja u popodnevnim satima. Bljesku su prethodile teroristièke akcije pobunjenih hrvatskih Srba na putnike na autocesti Zagreb-Lipovac.

U akciji Bljesak sudjelovalo je oko 7200 hrvatskih vojnika i policajaca. OslobaðajuÌi zapadnu Slavoniju, poginula su 42 pripadnika Hrvatske vojske i policije, a 162 su ranjena. Tijekom akcije Srbi su sruťili i zrakoplov Rudolfa Periťina, pilota koji je u vrijeme najjaèih napada na Hrvatsku 1991. zrakoplovom MIG-21 prebjegao u Austriju.
Hrvatskim snagama pokuĹĄalo se suprotstaviti oko 5500 pobunjenih Srba koji su najviĹĄe nade polagali u 18. korpus tzv. srpske krajinske vojske. No, taj je korpus razbijen, a veĂŚina njegovih pripadnika pobjegla je u susjednu BiH. Srpski gubici procijenjeni su na oko 350 do 450 mrtvih te oko 1000 do 1200 ranjenih.

PokuťavajuÌi podiÌi moral poraŞenih srpskih pobunjenièkih postrojbi, ratni zloèinac Mile MartiÌ hvalio se kako je osobno zapovjedio osvetu raketiranjem Zagreba, Siska i Karlovca, 2. i 3. svibnja. U tim zloèinaèkim napadima poginulo je i ranjeno viťe civila.

Akcijom Bljesak i pobjedom nad postrojbama pobunjenih hrvatskih Srba Republika Hrvatska dokazala je da ima oruŞanu silu koja je sposobna osloboditi okupirane dijelove hrvatske drŞave. Pripadnici Hrvatske vojske i policije pokazali su visoku profesionalnost, a ťto su potvrdili i pojedini strani diplomati tijekom obilaska osloboðenih podruèja.
slava i hvala svim poginulim redarstvenicima u akciji..

legionar
01-05-2007, 14:48
.1 svibnja 1995, hrvatske vojne i redarstvene snage munjevitom su akcijom Bljesak oslobodile okupirana podruèja zapadne Slavonije. U samo 31 sat osloboðeno je oko 500 èetvornih kilometara teritorija koje je zaposjeo srpski agresor i uspostavljen je nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac. Akcija Bljesak poèela je 1. svibnja u 5,30 sati, a zavrťena je veÌ iduÌi dan, 2. svibnja u popodnevnim satima. Bljesku su prethodile teroristièke akcije pobunjenih hrvatskih Srba na putnike na autocesti Zagreb-Lipovac.

U akciji Bljesak sudjelovalo je oko 7200 hrvatskih vojnika i policajaca. OslobaðajuÌi zapadnu Slavoniju, poginula su 42 pripadnika Hrvatske vojske i policije, a 162 su ranjena. Tijekom akcije Srbi su sruťili i zrakoplov Rudolfa Periťina, pilota koji je u vrijeme najjaèih napada na Hrvatsku 1991. zrakoplovom MIG-21 prebjegao u Austriju.
Hrvatskim snagama pokuĹĄalo se suprotstaviti oko 5500 pobunjenih Srba koji su najviĹĄe nade polagali u 18. korpus tzv. srpske krajinske vojske. No, taj je korpus razbijen, a veĂŚina njegovih pripadnika pobjegla je u susjednu BiH. Srpski gubici procijenjeni su na oko 350 do 450 mrtvih te oko 1000 do 1200 ranjenih.

PokuťavajuÌi podiÌi moral poraŞenih srpskih pobunjenièkih postrojbi, ratni zloèinac Mile MartiÌ hvalio se kako je osobno zapovjedio osvetu raketiranjem Zagreba, Siska i Karlovca, 2. i 3. svibnja. U tim zloèinaèkim napadima poginulo je i ranjeno viťe civila.

Akcijom Bljesak i pobjedom nad postrojbama pobunjenih hrvatskih Srba Republika Hrvatska dokazala je da ima oruŞanu silu koja je sposobna osloboditi okupirane dijelove hrvatske drŞave. Pripadnici Hrvatske vojske i policije pokazali su visoku profesionalnost, a ťto su potvrdili i pojedini strani diplomati tijekom obilaska osloboðenih podruèja.
slava i hvala svim poginulim redarstvenicima u akciji..mislim da je osloboðeno viťe od 500 kvadratnih, mislim èak skoro pa 800. kako god:VJEÈNA IM SLAVA, POÈIVALI U MIRU BOŽJEM!

Balada iz predgrađa
02-05-2007, 19:45
Josip JoviÌ - Poèivaj u miru BoŞjem !

Potpisujem...

i ja.

Balada iz predgrađa
02-05-2007, 19:50
ja sam ZA! bio sam u Vukovaru, ali nisam razgledao Ovèaru, toranja..... bilo bi zbilja lijepo!

I JA. sam za. ne bila u Vukovaru.
kaj planirate na jedan dan ili viĹĄe dana?
i kak? i kad, peti je tu

Trpinja
03-05-2007, 19:56
OBAVEZNO POSLUSAT
BRANILI SU KUPRES BOJOVNICI PRAVI,VUKOVARSKE LEGENDE ZVANI ZUTI MRAVI
http://www.youtube.com/watch?v=mZNmb3eI ... ed&search= (http://www.youtube.com/watch?v=mZNmb3eIW8g&mode=related&search=)

Trpinja
05-05-2007, 18:43
http://www.youtube.com/watch?v=caM31C1R9pA
u boj u boj decki sa juga 2 8)

Trpinja
05-05-2007, 18:46
HVALA TYSONU ZA USTUPLJENE PRICE..NEK ONI KOJE ZANIMA SAZNAJU IZ PRVE RUKE O DOMOVINSKOM RATU ;)

HVALA TI - Volim svoju Domovinu, volim grad koji je dao sebe za Hrvatsku. Grad koji je kao Krist dopustio da ga se razapne da bi se spasila Hrvatska. To je grad hrabrih ljudi. Taj grad ima tisuÌu rana koje se viťe ne vide, ali se osjeÌaju. I peèe me svaka njegova rana. Njegovi su me branitelji obranili. Život njima dugujem. Taj mali grad je morao biti uniťten. Uniťten da mi se vidio veliki znak. UveÌao je svoju malu Hrvatsku. Kad se mojoj Domovini kaŞe ruŞna rijeè ili se uputi ruŞan pogled, zapeèe me svaka ta rana, a poneka opet prokrvari. Prokrvari, jer pobjeda ima teťku ranu.

Volim ljude koji su nekad Şivjeli u tom gradu, voljeli ga i dali svoj Şivot za njega, za mene i tebe. Volim ljude koji nisu otvorili vrata, nego su ih èvrsto drŞali zatvorenima, ali ipak ih je napasnik razvalio. Ali nije uniťtio srce i ljubav. Jer ljubav èini veliki neprobojni zid koji ne moŞe nitko sruťiti.

Volim ljude koji su Şivjeli u tom gradu, jer su voljeli Hrvatsku. Hrvatska za njih nije bila samo kuÌa, rijeka, planina. Hrvatska je za njih bila svaki dah, pogled, svaki park, ťuma, klupa u parku i ono drvo na kojem su urezivali imena svojih ljubavi i rijeè LJUBAV koju su nauèili od svojih roditelja.

Volim srce hrabrih ljudi, jer joĹĄ uvijek kuca u mom i tvom srcu.

I u meni postoji praznina, jer ljudi viĹĄe nema, nestao je Èovjek. Nema onoga koji mi je pokazao ljubav. Postoji samo njegova rijeè. Ali i ta rijeè je dovoljna, jer je jaèa od svake mrĹžnje. I zbog te rijeèi i te ljubavi mogu reĂŚi „Hvala ti, Èovjeèe, iz Vukovara, hvala ti, Èovjeèe iz Ĺveliki kurackabrnje.“

Moja Domovina Şivi na grobovima onih koji su dali sve za naťu slobodu. No, to nisu istinski grobovi. Oni leŞe na posteljama ove Hrvatske zemlje, zagrlili su ju svojom ljubavlju. ZahvaljujuÌi njihovoj ljubavi, raste divno cvijeÌe i cvijeta najljepťim sjajem. I èuje se njihova pjesma, rajska melodija. I nije Èovjek umro, on samo spava i sanja svoju Domovinu. Opet Ìemo se sresti, Èovjeèe, ali taj dan je daleko. Do tog dana nastavit Ìe kucati srce za tebe i uzdignut Ìe se Golubica visoko do neba.

I opet mi suza krene kad te se sjetim, Èovjeèe. Suza ljubavi, suza ponosa, suza zahvalnica. I zacijelit Ìe jednom rane i rodit Ìe se nova nada. A ti Ìeť i dalje, Èovjeèe, leŞati na svojoj postelji i iz tvoje ljubavi Ìe rasti cvijeÌe za Hrvatsku.

Trpinja
05-05-2007, 18:48
DJECA SA PUSKOM U RUCI

SjeÌa li se joť netko fotografije iz Domovinskog rata (DR) koja je obiťla svijet - golobradi djeèarac u maskirnoj uniformi sjedi na protuavionskom mitraljezu a u pozadini na zidu kuÌe piťe : "guns 'n' roses" ?

O maloljetnim dragovoljcima se jako malo govori i piĹĄe, gotovo nigdje ih se ne spominje. ZaĹĄto je to tako ? Jesu li oni moĹžda joĹĄ jedan dodatni teret ovoj drĹžavi ? DrĹžavi za koju su se borili, drĹžavi za koju su ginuli, drĹžavi za koju su ostavili svoje zdravlje, svoju mladost, svoje djetinjstvo, svoje prve ljubavi... Ako su teret ovoj drĹžavi, onda je bolje da i nema ove drĹžave !

Postoje razne potkategorije branitelja iz Domovinskog rata ; ratni invalidi, dragovoljci, oboljeli.... ali ťto je sa onima koji su u rat iťli sa 14, 15, 16, 17 godina !? Ženevska konvencija zabranjuje maloljetnim osobama sudjelovanje u ratu. Hrvatska je potpisnik te konvencije i po tome ispada da je Hrvatska krťila Ženevsku konvenciju dopuťtajuÌi maloljetnim osobama da sudjeluju u ratu. Krajem 1991. ili poèetkom 1992. godine u sve postrojbe HV-a stigla je uredba po kojoj su se svi maloljetni pripadnici i oni koji nisu imali "odsluŞeni vojni rok", morali otpustiti iz postrojbi HV-a i uputiti na odsluŞenje vojnog roka.

Koliko je maloljetnika sudjelovalo u Domovinskom ratu, koliko ih je poginulo, koliko ih je ostalo invalidima, ťto je s njima danas, jesu li regulirali svoj status, kako su se "snaťli" u civilnom Şivotu nakon povratka iz rata.... ? Toènih podataka nema. Nitko nije smatrao potrebnim da vodi evidenciju o tome. Nedavno je osnovana udruga maloljetnih dragovoljaca , nadam se da Ìe uspjeti odgovoriti na neka od ovih pitanja, nadam se da Ìe pomoÌi svojim èlanovima u borbi protiv mrske birokracije, ťume nejasnih zakona i prava koja je ionako jako teťko ostvariti....

Hrvatska je DUŽNA SVIMA BRANITELJIMA pa tako i onima koji su bili djeca kada su iťli u rat, osigurati koliko - toliko normalan Şivot, dostojan èovjeka. Hrvatska je duŞna braniteljima dati osjeÌaj sigurnosti jer mi smo hrvatskoj taj osjeÌaj dali, Hrvatska je duŞna branitelje uèiniti ponosnima na to ťto su HRVATSKI BRANITELJI ! Hrvatska je duŞna zaťtiti dignitet Domovinskog rata i dostojanstvo hrvatskih branitelja.

Na Ĺžalost, ali danas ima svakakvih branitelja. Svi mi koji se smatramo istinskim i poĹĄtenim braniteljima moramo jasno i glasno reĂŚi da ima laĹžnih branitelja i laĹžnih invalida domovinskog rata ! Da, ima ih. To je naĹĄa stvarnost ali i naĹĄ teret. Ne slaĹžem se sa miĹĄljenjem nekih branitelja kako to nije naĹĄ problem i kako postoje institucije koje to trebaju rijeĹĄiti. Pa upravo zato ĹĄto te institucije nisu radile svoj posao kako treba ti laĹžni branitelji i invalidi i postoje !
Kakvi su to ljudi koju mogu mirne savjesti Şivjeti u druťtvu kao laŞni invalidi ? Kako netko tko je podmitio lijeènièku komisiju, doktora ili na neki drugi neèastan naèin doťao do statusa ratnog vojnog invalida, moŞe mirne savjesti sjediti u bolnici, ambulanti ili negdje drugdje, pored pravog istinskog invalida ?! To je najveÌe smeÌe ljudskog roda ! To su najveÌi izdajnici svoga naroda i kao takvima bi im trebalo suditi ! <endif>

Ĺveliki kuracto god ja mislio o tome i koliko god ja bio ogorèen, oni su tu meðu nama.... i kad god pomislim na te kalkulante koji danas koriste nezasluĹžene mirovine, aute, kredite sjetim se te 1991.godine. Sjetim se sebe i mojih prijatelja. Sjetim se nas djece, naĹĄih èistih srca, naĹĄeg domoljubnog zanosa..... Mi niĹĄta nismo kalkulirali ! Svaka slijedeĂŚa minuta provedena u ratu znaèila je veliku moguĂŚnost za ranjavanje, moguĂŚnost za ostanak bez dijela tijela, moguĂŚnost da se pogine ! Ali smrt je bila najmanji problem. Poginuti èasno za Domovinu, poginuti èasno za Slobodu, to nikome od nas nije bio problem. O tome se nije prièalo, to se podarzumijevalo!

Znam da sve ovo danas zvuèi drugaèije nego iz perspektive '91. godine ali nismo kalkulirali onda ne kalkuliramo niti danas

legionar
06-05-2007, 13:59
DJECA SA PUSKOM U RUCI

SjeÌa li se joť netko fotografije iz Domovinskog rata (DR) koja je obiťla svijet - golobradi djeèarac u maskirnoj uniformi sjedi na protuavionskom mitraljezu a u pozadini na zidu kuÌe piťe : "guns 'n' roses" ?

O maloljetnim dragovoljcima se jako malo govori i piĹĄe, gotovo nigdje ih se ne spominje. ZaĹĄto je to tako ? Jesu li oni moĹžda joĹĄ jedan dodatni teret ovoj drĹžavi ? DrĹžavi za koju su se borili, drĹžavi za koju su ginuli, drĹžavi za koju su ostavili svoje zdravlje, svoju mladost, svoje djetinjstvo, svoje prve ljubavi... Ako su teret ovoj drĹžavi, onda je bolje da i nema ove drĹžave !

Postoje razne potkategorije branitelja iz Domovinskog rata ; ratni invalidi, dragovoljci, oboljeli.... ali ťto je sa onima koji su u rat iťli sa 14, 15, 16, 17 godina !? Ženevska konvencija zabranjuje maloljetnim osobama sudjelovanje u ratu. Hrvatska je potpisnik te konvencije i po tome ispada da je Hrvatska krťila Ženevsku konvenciju dopuťtajuÌi maloljetnim osobama da sudjeluju u ratu. Krajem 1991. ili poèetkom 1992. godine u sve postrojbe HV-a stigla je uredba po kojoj su se svi maloljetni pripadnici i oni koji nisu imali "odsluŞeni vojni rok", morali otpustiti iz postrojbi HV-a i uputiti na odsluŞenje vojnog roka.

Koliko je maloljetnika sudjelovalo u Domovinskom ratu, koliko ih je poginulo, koliko ih je ostalo invalidima, ťto je s njima danas, jesu li regulirali svoj status, kako su se "snaťli" u civilnom Şivotu nakon povratka iz rata.... ? Toènih podataka nema. Nitko nije smatrao potrebnim da vodi evidenciju o tome. Nedavno je osnovana udruga maloljetnih dragovoljaca , nadam se da Ìe uspjeti odgovoriti na neka od ovih pitanja, nadam se da Ìe pomoÌi svojim èlanovima u borbi protiv mrske birokracije, ťume nejasnih zakona i prava koja je ionako jako teťko ostvariti....

Hrvatska je DUŽNA SVIMA BRANITELJIMA pa tako i onima koji su bili djeca kada su iťli u rat, osigurati koliko - toliko normalan Şivot, dostojan èovjeka. Hrvatska je duŞna braniteljima dati osjeÌaj sigurnosti jer mi smo hrvatskoj taj osjeÌaj dali, Hrvatska je duŞna branitelje uèiniti ponosnima na to ťto su HRVATSKI BRANITELJI ! Hrvatska je duŞna zaťtiti dignitet Domovinskog rata i dostojanstvo hrvatskih branitelja.

Na Ĺžalost, ali danas ima svakakvih branitelja. Svi mi koji se smatramo istinskim i poĹĄtenim braniteljima moramo jasno i glasno reĂŚi da ima laĹžnih branitelja i laĹžnih invalida domovinskog rata ! Da, ima ih. To je naĹĄa stvarnost ali i naĹĄ teret. Ne slaĹžem se sa miĹĄljenjem nekih branitelja kako to nije naĹĄ problem i kako postoje institucije koje to trebaju rijeĹĄiti. Pa upravo zato ĹĄto te institucije nisu radile svoj posao kako treba ti laĹžni branitelji i invalidi i postoje !
Kakvi su to ljudi koju mogu mirne savjesti Şivjeti u druťtvu kao laŞni invalidi ? Kako netko tko je podmitio lijeènièku komisiju, doktora ili na neki drugi neèastan naèin doťao do statusa ratnog vojnog invalida, moŞe mirne savjesti sjediti u bolnici, ambulanti ili negdje drugdje, pored pravog istinskog invalida ?! To je najveÌe smeÌe ljudskog roda ! To su najveÌi izdajnici svoga naroda i kao takvima bi im trebalo suditi ! <endif>

Ĺveliki kuracto god ja mislio o tome i koliko god ja bio ogorèen, oni su tu meðu nama.... i kad god pomislim na te kalkulante koji danas koriste nezasluĹžene mirovine, aute, kredite sjetim se te 1991.godine. Sjetim se sebe i mojih prijatelja. Sjetim se nas djece, naĹĄih èistih srca, naĹĄeg domoljubnog zanosa..... Mi niĹĄta nismo kalkulirali ! Svaka slijedeĂŚa minuta provedena u ratu znaèila je veliku moguĂŚnost za ranjavanje, moguĂŚnost za ostanak bez dijela tijela, moguĂŚnost da se pogine ! Ali smrt je bila najmanji problem. Poginuti èasno za Domovinu, poginuti èasno za Slobodu, to nikome od nas nije bio problem. O tome se nije prièalo, to se podarzumijevalo!

Znam da sve ovo danas zvuèi drugaèije nego iz perspektive '91. godine ali nismo kalkulirali onda ne kalkuliramo niti danasjebiga, neku su iťli u rat zbog domovine, drugi zbog profita. uostalom, tvoj sig to najbolje opisuje. oni koji su u ratu krali, u takvoj situaciji:pred Jelaèièev trg i streljanje! stalno seru da Ìe se razraèunat sa ratnim profiterstvom :lol: samo da mi je znat tko, kad su se gotovo svi nakrali :evil: :evil:

cho
06-05-2007, 14:09
edit.

kitty
11-05-2007, 23:56
Ekipo, vas ĹĄto zanima odlazak u Vukovar..
Ajde, javite mi se na PM i recite koliko bi vas iĹĄlo, da se Udruga moĹže dogovoriti sa prijevoznicima..
Mi iz Aegisa bi dogovorili neki bus tamo i nazad..
Iťli bi krajem 5. - samim poèetkom 6. mjeseca..
Neka se jave oni koji su naèelno za put tako da znamo na koji broj ljudi moŞemo raèunati i da dogovorimo ťto niŞu cijenu..

Trpinja
12-05-2007, 00:02
bas pred rokove..al ajd uvijek za posjet gradu heroju..i ovim putem molim sve neka se odazovu pozivu..ovako..
pogledajte oko sebe i vidte svoje prijatelje..prije 16 godina tadasnja generacija koja je bila jednako stara kao mi je stala na prag domovine da ju obrani..nekih vise nema..neki su zauvijek izgubili svoje prijatelje..podjite u vukovar da zapalimo svijece tim mladim deckima,tim herojima koji dadose svoje malde zivote za hrvatsku..
na kraju krajeva bit ce i ok zabava u busu i to je sigurno..taman da se neki i malo bolje upoznaju..koja romanticna setnja kraj dunava..tko zna sta jos sve moze ispast iz toga :-) ..
znam da netreba zivjeti u proslosti,al rijetko kad se tko sjeti:pere tromblona,andrije marica,robera zadre,blage zadre,blage tice i ostalih..
pogotovo upacetlkjivo je meni ostalo to mlado lice blage tice i roberta zadre te andrije marica iz koje je isijavala dobrota,mladost,poletnost,volja za zivotom..a njih vise nema..red je da ih se sjetimo i odemo im odat postovanje kakvo zasluzuju
I ZATO SVI U VUKOVAR

Trpinja
12-05-2007, 00:06
ej kitty bilo bi ok kad bi ovo tvoje bilo stavljeno pod sticky jer rijetko tko otvara ovaj topic,nazalost..

MinesweePer
12-05-2007, 00:36
PATRIOTE na otv-u je emisija za tebe :-D

bestijica
12-05-2007, 13:50
Svaka èast kitty i aegisovcima na organizaciji :smt023

Trpinja
12-05-2007, 14:01
ako ste za ja cu pokusat doci do nekog od branitelja da nam malo isprica o tim vremenima kad se branio grad heroj..naravno nista ne obecavam,al pokusao bi doci do nekog od njih

Lucius Veratius
12-05-2007, 19:15
ako ste za ja cu pokusat doci do nekog od branitelja da nam malo isprica o tim vremenima
Naravno.

Cro
12-05-2007, 22:04
To bi bilo lijepo Patriot..
Èuti iz prve ruke..

Radim na skupljanju kontakata prijevoznika i raspitivanju o ponudama da bi proĹĄli ĹĄto bolje svi zajedno..

Luka....
13-05-2007, 12:50
13.5.1990.

http://www.youtube.com/watch?v=EbVW8kMcSw0

Ante Gotovina
14-05-2007, 16:20
Franjo Tuðman (Veliko TrgoviťÌe, 14. svibnja 1922. - Zagreb, 10. prosinca 1999.), povjesnièar i prvi predsjednik samostalne Republike Hrvatske. Tvorac samostalne i neovisne hrvatske drŞave, otac domovine.

http://hdz-samobor.com/slike/ostalo/tudman.JPG

Gloria aeterna!

fidy
14-05-2007, 16:57
super je bilo na prijamnom iz filozofskog kod pitanja di je rodjen prvi hrv predsj....90% ljudi ukljucujuci mene stavilo kumrovec :-D
velko trgoviste,,,nikad cula..

Veliko TrgoviĹĄĂŚe.....

i vjeèna hvala i slava pokojnom predsjedniku...

kitty
14-05-2007, 17:34
i vjeèna hvala i slava pokojnom predsjedniku...

khm..vjecna hvala i slava svima koji su dali zivot za domovinu ;)

..just passing by..

topic je zalijepljen zbog posjete Vukovaru..daklem, podsjecam jos jednom da mi se svi zainteresirani jave na pm..

Lucius Veratius
14-05-2007, 22:57
http://img261.imageshack.us/img261/1927/franjoislobocy7.gif (http://imageshack.us):shock:

Picok
15-05-2007, 19:25
http://img47.imageshack.us/img47/7016/picture043ac0ai2.jpg (http://imageshack.us)

http://img504.imageshack.us/img504/5411/picture017vh4rc6.jpg (http://imageshack.us)

http://img519.imageshack.us/img519/6565/maillj5.jpg (http://imageshack.us)

Cro
15-05-2007, 21:49
Vjeèna im slava!

malimrav85
16-05-2007, 01:08
Jel treba javit toèan broj ili samo okvirno skupljate zainteresirane? MoŞemo frendove van faksa uzet sa sobom?

Cro
16-05-2007, 11:02
Jel treba javit toèan broj ili samo okvirno skupljate zainteresirane? MoŞemo frendove van faksa uzet sa sobom?

Za poèetak okvirno, al poslije toèno..
Moramo èovjeku reÌi hoÌemo li manji bus, bus na dva kata i sl.
Naravno da moĹžete dovest frendove..
JoĹĄ bolje da nas je viĹĄe..
Onad ĂŚemo moĂŚi spustiti cijenu..

Balada iz predgrađa
22-05-2007, 20:45
19.5.1991.
referendum

22.5.1992.
''Imamo svoju drĹžavu, naĹĄa je, i bit ĂŚe onakva kakvu mi Ĺželimo.''

(Jadan Francek u grobu se okreĂŚe.)

Cro
24-05-2007, 01:27
JoĹĄ jednom podsjeĂŚam da je zadnji rok da se kitty jave na PM oni koji Ĺžele na put u Vukovar..
Javite i broj frendova koji Şelite voditi kako bi zbrojili nas Aegisovce i sve vas da dobijemo ukupni broj i vidimo hoÌemo li naťim prijevoznikom ili na klasièni naèin (standardna kupnja karata na autobusnom)..

malimrav85
24-05-2007, 12:42
A kad se ide toèno?
Ja idem kad god da se ide ali da znam reĂŚ frendovima ako bi iĹĄao tko

teđi
24-05-2007, 15:55
probajte se raspitat na HĹ˝-u za posjet vukovaru, znam da imaju posebne povlastice za put do tamo, samo ne znam dali to vrijedi samo za 11.mj. ili stalno, a ako i ne vrijedi uvijek imate popust na veĂŚi broj putnika i na to ako ste redovni studenti.
SRETAN PUT! rado bih s vama,ali zdravlje me sprijeèava

Wilbur
24-05-2007, 17:16
ako idete autom, treba vam jedno tri do tri i pol sata, ovisno o tome koliko postujete ogranicenje na autoputu. nedavno sam isao posla radi, i drago mi je da sam bio i to sve vidio

s tim da ne znam je li vozi bus od centra do memorijalnog centra Ovcara...

teđi
26-05-2007, 19:10
na HaŽeju imate popust od 20% na povratne karte ako vas ide barem 5, a ako naŞicate potvrdu od faxa dobijete popust od 50%.

Cro
27-05-2007, 14:25
na HaŽeju imate popust od 20% na povratne karte ako vas ide barem 5, a ako naŞicate potvrdu od faxa dobijete popust od 50%.

Hvala na info teðice!
:-)

Balada iz predgrađa
30-05-2007, 20:56
SVIMA KOJI SLAVE JOĹveliki kurac, SRETAN DAN DRĹ˝AVNOSTI!

Tkach
30-05-2007, 21:22
Tako je, jedini pravi :-)

Cro
30-05-2007, 21:29
Istina, ne moĹže se protiv tradicije i povijesti..
:-)

legionar
03-06-2007, 19:50
Istina, ne moĹže se protiv tradicije i povijesti..
:-)ustaĹĄe jedne jel vas nije sram.ma puj! da ste mi se nacrtali u kumrovcu 22.6. kakav dan Hrvatske drĹžavnosti, ruĹĄite tekovine socijalne revolucije. joj dok vas ozna dovati. ozna sve dozna :lol: :lol: :lol:
p.s naravno, zajebavam se :-D

fidy
13-06-2007, 20:16
i jeste bili vi u Vukovaru...?

ili se put odgaða za 18.11. ?

kitty
13-06-2007, 20:20
i jeste bili vi u Vukovaru...?

ili se put odgaða za 18.11. ?

drago mi je sto si pitala..

javilo se premali broj ljudi, valjda zbog rokova..

jos se nisam konzultirala s croom (sutra mu je usmeni), ali se nadam da ljudi nece zaboraviti na to putovanje i da ce mi ih se mnogo javiti..

zapamtite, nije ispolitizirana namjera..cisto otici na izlet, posjetiti Vukovar, pomoliti se na groblju, a i tata je bio nedavno otkako su srwedili onaj spomen dom, nisam ziher sto tocno, ono mjesto gdje je hangar prije bio, i rekao je da je stvarno nezaboravno iskustvo..tuzno, naravno, ali nezaboravno..

tako da svi koji bi htjeli odati pocast nasim poginulima..javite mi se na pm :-)

fidy
13-06-2007, 20:27
a da, rokovi su sad... :smt102

bilo bi stvarno lijepo otiĂŚi tamo, ja sam bila jednom, ali sam imala neke "obveze" pa nisam skoro niĹĄta vidjela...

Rus
13-06-2007, 20:34
Ja bi iĹĄo, al mi ovaj datum nije odgovarao, pitanje kad ĂŚe onda bit iduĂŚi, pa ne znam baĹĄ.

Mohikanac
14-06-2007, 17:06
zapamtite, nije ispolitizirana namjera..cisto otici na izlet, posjetiti Vukovar, pomoliti se na groblju, a i tata je bio nedavno otkako su srwedili onaj spomen dom, nisam ziher sto tocno, ono mjesto gdje je hangar prije bio, i rekao je da je stvarno nezaboravno iskustvo..tuzno, naravno, ali nezaboravno..

tako da svi koji bi htjeli odati pocast nasim poginulima..javite mi se na pm :-)

Spomen dom Ovèara - nalazi se u hangaru nedaleko od samog stratiťta. Tu su busom dovoðeni i premlaÌivani, pljaèkani zarobljenici i ranjenici iz bolnice, njih ukupno 261. Povremeno se izvodilo grupe od 20 ljudi i slalo na stratiťe gdje su ih èekali egzekutori s pripremljenim jamama. Ubijeni su rafalima strojnice postavljene na kamion, a zatim je veÌini ispaljen i metak u potiljak. Naðeni su na nekim ostacima i tragovi noŞa. 200 Şrtava je naðeno, a za joť 60 se sumnja da postoji joť jedna jama u okolici.
Spomen dom je preureðen navedeni hangar pored stratiťta. Na podu se u betonu nalaze razbacane èahure metaka po kojima hodate dok gledate slike lica Şrtava na svjetleÌim ploèama koje se naizmjenièno pale i gase. Ispod slika su u slami stavljeni dokumenti Şrtava, osobne, svjedodŞbe, diplome, osobni predmeti, krunice - koji su naðeni kod njih. Ono ťto njihovi èetnièki krvnici nisu uzeli jer im nije bilo od vrijednosti. U sredini hangara se projeciraju imena ubijenih.

Spomen dom Ovèara I (http://www.hdlskl.hr/Spomendom/slike%20sd/ovcara_2.jpg)

Spomen dom Ovèara II (http://www.hdlskl.hr/Spomendom/slike%20sd/sd%20ulaz.JPG)

Vrijeme posjeta: uto - ned od 10 h - 16 h

Trebala bi se kao jedna od organizatorica puta bar bolje raspitati o spomen domu, a ne ovako pisati - ispada stvarno neozbiljno prema samom spomen domu, a i ĹĄto ĂŚe ljudi misliti o organizaciji puta - joĹĄ s porukama moĹžda idemo busom ili odite na vlak uz popust...i problem s terminima zbog rokova...Neki ljudi su mi rekli da bi iĹĄli, ali da im je ovako neozbiljno i ne znaju kako bi to ispalo. Zato vam se puno ljudi niti ne javlja, a ne samo zbog rokova.

Napravite neki plan puta - dajte par termina da kolege mogu veÌinski izabrati koji bi im odgovarao s obzirom na obveze, napravite toèan raspored gdje bi se iťlo u tom kratkom vremenu i prvo to prezentirajte uz slike (Ovèara, spomen dom Ovèara, Memorijalno groblje, Velepromet, Vukovarska bolnica + podrum u kojem je sada novootvoreni muzej s gipsanim lutkama i imenima poginulih, centar grada i kriŞ na Dunavu, dvorac Eltz, obnovljena crkva i samostan sv. Filipa i Jakova uz knjiŞnicu- 3.barokni kompleks u Europi, Trpinjska cesta, spomenik Blagi Zadri). Sve je relativno blizu. Zatim gdje se moŞe otiÌi na ruèak i u kojem terminu (tko Şeli) - Vrťke, pivnica, hotel Dunav. To bi se moglo sve obiÌi u jednom danu bez problema uz dobar plan rute i ako se krene jako rano iz ZG, a vrati noÌu. I najbolje je uzeti bus tako da se moŞe sve prilagoditi u dogovoru s vozaèem.

U bolnici vas moĹže, ako se najavite, kroz bolnicu i podrum-muzej provesti pomoĂŚnik ravnateljice, kum Damir GunèeviĂŚ i sam branitelj i ranjenik, jer dr. Bosanac nema baĹĄ vremena za grupe. U samostanu i crkvi moĹžete se javiti fra Ĺveliki kuracpeharu koji ĂŚe vam reĂŚi o povijesti samostana, ratu i ruĹĄenju crkve, obnovi crkve, samostana i knjiĹžnice, pokazati najstarije knjige, izuzetna je osoba i velik rodoljub. Kroz grad vas moĹže uz najavu i dogovor provesti oèev prijatelj i suborac Pero JanjiĂŚ (Tromblon) jer on buduĂŚi da je u vojnoj mirovini ima volje pokazivati i voditi grupe. Malo preuvelièava svoju ulogu i hvalisav je, ali moĹže posjetiteljima dati ĹĄirok pregled dogaðaja i bio je u Vukovaru na prvim linijama i uz to ranjen. Na Ovèari u spomen domu radi sluĹžbeni vodiè i moĹžete dobiti sve informacije uz letke i popis Ĺžrtava.

malimrav85
14-06-2007, 17:44
ja sam znao da su rokovi ali sam mislio da ĂŚemo svejedno iĂŚ oko 01.06.
taj jedan dan ne bi nikome niťta znaèio, tipa jedna nedjelja. Ali poťto nisam u OO puta, ne bi se ťtel meťat.
Luda ideja: Mogo bi nas ti vodit poťto si upoznat sa svim tamo, neťto kao vodiè.
?

kitty
14-06-2007, 23:32
Trebala bi se kao jedna od organizatorica puta bar bolje raspitati o spomen domu, a ne ovako pisati - ispada stvarno neozbiljno prema samom spomen domu, a i ĹĄto ĂŚe ljudi misliti o organizaciji puta

ispricavam se, na brzaka sam pisala post, a zadnji put sam davno bila u Vukovaru, dok jos nije bilo spomen doma..

ja mogu organizirati sve tek kad budem znala koliko ljudi bi otprilike islo jer o tome ovisi hocemo li ici posebnim prijevoznikom..malo mi je neodgovorno da 4 covjeka moraju ogromnu cijenu platiti za poseban bus, pa ako imas malo slobodnog vremena molim da mi javis za koliko zainteresiranih znas (mozes i preko pm-a)

meni se svida mrafceva ideja, ako bi ti htio biti vodic :-)

ja sama ne znam dovoljno o svemu skupa i svaka pomoc je veoma dobrodosla.. ;)

Mohikanac
15-06-2007, 13:39
Ne volim iÌi s grupama u Vukovar. Idem uvijek s obitelji i onda nam je to odreðeni ritual da posjetimo sve naťe poginule i da se sjetimo ťto smo proťli, pomolimo se, zapalimo svijeÌe, stavimo cvijeÌe na par mjesta, zahvalimo ťto smo ostali Şivi. Tako da ne shvaÌam posjet Vukovaru kao izlet i èak i malo zabave i druŞenja, nadam se da razumijete.Uostalom, ima vas tko voditi na ovim mjestima koja sam naznaèio.

Treba viťe rada oko organizacije i marketinga puta, ali ima vas dosta u udruzi pa da svatko napravi neťto - neÌete ni osjetiti. Spremite onda za poslije ljeta dobar program puta sa slikama lokacija i prvo ga prezentirajte ovdje na forumu, ali malo agresivnije - nova tema s par termina oko kojih bi se veÌina interesenata sloŞila s izloŞenim programom i brojem za prijave i informacije. MoŞete naljepiti i na faxu obavijesti, nagovarati ljude u NSB-u, na kavicama, apelirati na moralnu obvezu da odaju poèast Şrtvi Vukovara. Neka u odreðenom roku izabere bar 20-30 ljudi kad bi im odgovaralo i onda neka se drugi probaju prilagoditi tom terminu koji odgovara veÌini. Tek zatim kad moŞete raèunati s odreðenim brojem ljudi, krenite s angaŞiranjem prijevoznika. Nakon svega ovoga valjda Ìe vam se javiti dovoljno ljudi za bus - uz vaťu udrugu joť nekoliko desetaka onih koji stvarno Şele iÌi.

Ovako bez agresivnije promidŞbe, zanimljivog programa puta i bez ponuðenih termina se neÌe previťe ljudi javiti, a ako se i jave nema smisla. To je kao da agencija kaŞe moŞete u Tunis - javite se pa Ìemo vidjeti kako Ìemo tamo, ťto Ìemo i kada i hoÌemo li uopÌe iÌi. Prvo okvirna opÌa ponuda organizatora, a onda prihvat ponude od interesenata i dogovor oko svih pojedinosti.

malimrav85
15-06-2007, 15:00
SlaĹžem se.
Ja to ne gledam kao zabavni izlet, da kao izlet jer idem negdje ali ne tipa piknik nego kao upoznavanje povijesti.
Bilo bi dobro ako imať nekoga koga bi mogao preporuèiti od tamo da nas provede pa gradu jer bi bilo glupo da smo tamo a ne vidimo sve ťto se vidjeti mora.

http://www.vecernji.hr/newsroom/news/cr ... 2/index.do (http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/887312/index.do)

Cro
15-06-2007, 16:31
Nismo mi samoinicijativno pokrenuli ovo..
Hrpa ljudi se javljala i pitala: ZaĹĄto ne sloĹžite put u Vukovar?
Mi smo rekli: Budemo.
Agresivne kampanje bi se radili da smo mi neĹĄto smislili i prvi put prezentiramo to javnosti.
Ukoliko se neĂŚe javiti dovoljan broj ljudi, neĂŚe se iĂŚi.
Nema tu nièijeg profita. Ovo radimo samo za prijatelje i zainteresirane da proðu jeftinije.
Dao sam kitty povjerenje, jer je odlièno organizirala nať zadnji tulum, odaziv je bio velik.
Osim toga, kitty nam vodi odjel za studente tako da se ona bavi time.
Morate razumjeti kolege koji imaju obveze trenutno oko Fakulteta + ĹĄto ĂŚe mnogi otiĂŚi na more.
PredlaŞem kitty da naðemo bolji termin (na poèetku iduÌe ak.god.) kada studenti rijeťe statuse i budu rastereÌeni.
Ma i da ide samo nas 30 iz Udruge, to je dosta.
No, radimo ovo prvenstveno za kolege.

@Mrav - nať novi èlan Udruge, Trpinja s Pravokutnika Ìe nam pomoÌi da dobijemo i ispovijest nekog od branitelja i slièno..

Picok
15-06-2007, 23:31
Odite onda 18.11. i bok.

kitty
15-06-2007, 23:53
@mohikanac
zahvaljujem jos jednom na obavijesti..i shvacam tvoje razloge ;)
i ovak vec pomazes ;)

evo ljudi..cim dam rim cu se malo vise u to sve upustiti pa cete dobiti potrebne podatke :-)

Tkach
06-07-2007, 16:57
Umro je pukovnik Marko BabiÌ, vukovarski heroj. Svega 42 godine, prestraťno, nemam rijeèi.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/prem ... 52643.aspx (http://www.index.hr/vijesti/clanak/preminuo-vukovarski-heroj-marko-babic/352643.aspx)

NOÆAS je u Klinièkoj bolnici Rebro u Zagrebu, od posljedica moždanog udara, umro pukovnik Marko Babiæ, vukovarski branitelj, zamjenik zapovjednika 3. bojne 204. vukovarske brigade i jedan od najbližih suboraca i zamjenik legendarnog zapovjednika, general-bojnika Blage Zadre.

Nakon pogibije general-bojnika Blage Zadre, Marko BabiĂŚ preuzeo je zapovijedanje obrane Borova naselja. BabiĂŚ je roðen u Vukovaru 1965. godine. Nakon nekoliko godina provedenih na privremenom radu u Ĺveliki kuracvicarskoj u travnju 1991. godine vraĂŚa se u Vukovar i prikljuèuje vukovarskim braniteljima na Trpinjskoj cesti u obrani svoga grada od srpske agresije.

Marko BabiÌ, ostao je, meðu ostalim zapamÌen i kao vukovarski branitelj koji je na Trpinjskoj cesti uniťtio najviťe neprijateljskih tenkova - 14. "Marko je bio neustraťivi ratnik i jedan od najveÌih ratnika i domoljuba u stoljetnoj hrvatskoj povijesti. Ljudi koji su ga znali uvijek su govorili da hrabrijeg i ponosnijeg èovjeka nisu vidjeli." - tvrde njegovi suradnici.

Ratovao je na svim bojiťtima diljem Hrvatske do konaènog osloboðenja. Pukovnik Marko BabiÌ odbio je predsjednièku mirovinu jer je Şelio Şivjeti i raditi. Uvijek je isticao da je ponosan ťto su njegova generacija i on sudjelovali u ostvarenju sna, stvaranju demokratske Hrvatske drŞave.

Posljednje vrijeme radio je kao producent na snimanju dokumentarne serije Heroji Vukovara koja sada ostaje kao spomenik njemu i ljudima koji su s njime ratovali te Hrvatima kao izvor o istine o herojstvu i velièini vukovarske bitke.

Njegov posljednji ispraĂŚaj obavit ĂŚe se na Memorijalnom groblju Hrvatskih branitelja u Vukovaru dana 9. srpnja u 14 sati.

legionar
06-07-2007, 19:55
R.I.P. Hvala mu na onom ĹĄto je dao za domovinu!

Picok
07-07-2007, 16:36
Heroji ĂŚe uvijek Ĺživjeti u naĹĄim srcima...

legionar
07-07-2007, 21:15
Repetitio est mater studiorum; pa saĹžmimo joĹĄ jednom lik i djelo ove legende.
http://i13.photobucket.com/albums/a285/ddijanov/babic.jpg

Marko BabiĂŚ, legendarni vukovarski branitelj roðen je 1965 godine u gradu Vukovaru. Poèetkom rata iz Ĺveliki kuracvicarske gdje je bio na privremenom radu, vraĂŚa se u Vukovar da bi pomogao vukovarskim braniteljima na Trpinjskoj cesti u obrani protiv velikosrpske agresije.
http://i13.photobucket.com/albums/a285/ddijanov/vu_tenk_trpces.jpg
Svakako Ìe ostati upamÌen, kao vukovarski branitelj koji je uniťtio najveÌi broj èetnièkih tenkova, njih 15. Bio je jedan od najbliŞih suboraca i zamjenik legendarnoga zapovjednika general - bojnika Blage Zadre.
http://i13.photobucket.com/albums/a285/ddijanov/s_000777.jpg
Svakako Ìe ostati upamÌen kao jedan od najhrabrijih i najodluènijih boraca Domovinskoga rata, ali i cjelokupne Hrvatske povijesti. Nakon svrťetka Domovinskoga rata, u kojem je sudjelovao po brojnim bojiťtima diljem Lijepe naťe, odbio je primiti predsjednièku mirovinu i odluèio nastaviti sa normalnim radom, èime je joť jednom pokazao svoju velièinu kao èovjeka i pravog domoljuba èije su zasluge neraskidivo utkane u same temelje Domovinskoga rata, Hrvatskoga osloboðenja i nastanka samostalne i suverene Republike Hrvatske. Posljednje godine svojega Şivota proveo je snimajuÌi dokumentarni film Heroji u kojem je saŞet prikaz otpora vukovarskih branitelja, a time ujedno i otpor cjelokupne Hrvatske èetnièkoj teroristièkoj agresiji. Neka mu je lako Sveto Hrvatsko tlo u za koje je Şrtovovao svoj mladi Şivot!

Prisjetimo se joĹĄ jednom vukovarskih branitelja kroz jednu pjesmu legendarnoga Ive Fabijana: http://www.youtube.com/watch?v=mZNmb3eIW8g

Trpinja
16-10-2007, 13:22
BLAGO ZADRO 31.3. 1944-16.10.1991 GENERAL BOJNIK
ALFRED HILL ?-16.10.1991 ZAPOVJEDNIK SATNIJE VOJNE POLICIJE
HEROJI SE NIKAD NE ZABORAVLJAJU

malimrav85
16-10-2007, 13:55
Dosta.

ZER0
16-10-2007, 13:59
Ja sam iskreno zaboravio,al ja zaboravljam i roðendan od staraca jer imam slabo pamÌenje nekih stvari...
Laka im zemlja i pokoj duĹĄi,dali su Ĺživote za Hrvatsku i na tome im zahvaljujemo svaki dan dok Ĺživimo slobodno.AMEN

Joker
16-10-2007, 14:01
Laka im zemlja i pokoj duĹĄi,dali su Ĺživote za Hrvatsku i na tome im zahvaljujemo svaki dan dok Ĺživimo slobodno.AMEN
Mislim da tako svi mislimo....

Trpinja
16-10-2007, 14:07
napiso ti dva posta na pm,al mi pise onaj internal kurac-palac..ok moje isprike..stvarno pretjero..doduse neznam sta napisao da bi rekla da te zivciram i ostalo,al imas pravo na svoje misljenje..nemos se svakom ni svidit uostalom..mene emocije jace puknu kad su neke obljetnice i tako..jos na trpinji i bratic poginuo,a znam poimence dosta heroja i sa sajmista,luzca i bogdanovaca..
moje isprike jos jednom

legionar
16-10-2007, 21:50
http://www.youtube.com/watch?v=mZNmb3eI ... ted&search (http://www.youtube.com/watch?v=mZNmb3eIW8g&mode=related&search)
Ekipa, jel postoje kakve ĹĄanse da se organiziramo i odemo za obljetnicu u Vukovar?

Cro
16-10-2007, 23:52
Mi u Aegisu idemo 18.11.
O detaljima ĂŚu kada se to pribliĹži...
Svi zainteresirani se mogu prijaviti za prijevoz...
SloĹžit ĂŚemo neĹĄto..

legionar
16-10-2007, 23:57
Jel se zna okvirno kolko bi nas iĹĄlo i kak? bus?

Cro
17-10-2007, 00:02
Zasad se malo zna..
Zna se da mora biti minimalno 25 ljudi za mini bus... Zivkat ĂŚemo privatne prijevoznike, znam ih par.. No, znaĹĄ princip.. Ĺveliki kuracto nas je viĹĄe, manja je cijena...
I potrudit ĂŚemo se naĂŚi nekog tko bi nas malo proveo kroz ta mjesta i rekao poneĹĄto o tome.. Da bude organiziranije..

legionar
17-10-2007, 00:05
pretpostavljam da mogu iÌ i frendovi? imam 2-3 kandidata... bilo bi ok da naðemo nekog tamo... nisam siguran jel Ìe mi stric iÌi ove godine, ako da onda je problem rjeťen. al, mislim da je i patriot spominjo da zna hrpu branitelja odande...

Cro
17-10-2007, 00:06
Patriot je poèasni èlan Aegisa :-D i vjerujem da Ìemo upravo preko njega dobiti iskustva branitelja..
No, to Ìemo sve poèeti organizirati poèetkom 11.

Rus
17-10-2007, 00:08
Ako ne idem sa starim, idem s vama.

Tkach
17-10-2007, 00:13

16.10. je ubijen i Bruno BuĹĄiĂŚ (1978.). To sam skoro i ja smetnuo s uma.

fidy
17-10-2007, 00:14
18.11 ĂŚe tamo biti milijun ljudi, sumnjam da ĂŚe vas netko htjeti/moĂŚi voditi...
kud svi idu, tamo odite i vi... :-D

kitty
17-10-2007, 01:01
pretpostavljam da mogu iÌ i frendovi? imam 2-3 kandidata... bilo bi ok da naðemo nekog tamo... nisam siguran jel Ìe mi stric iÌi ove godine, ako da onda je problem rjeťen. al, mislim da je i patriot spominjo da zna hrpu branitelja odande...

mogu ici svi koji budu htjeli ici..samo cete se morati javiti..cro je vec objasnio da moramo znati brojku :)

morticiva
18-10-2007, 20:49
U utorak 23.X.2007. u Mimari ce biti koncert u èast Brune BuťiÌ.
Ulaznice 50kn

16.10. je ubijen i Bruno BuĹĄiĂŚ (1978.). To sam skoro i ja smetnuo s uma.

Tkach
18-10-2007, 20:56
Tko ĂŚe nastupiti?

Trpinja
19-10-2007, 16:22
Patriot je poèasni èlan Aegisa :-D i vjerujem da Ìemo upravo preko njega dobiti iskustva branitelja..
tesko na dan pada jer sve udruge idu tada u vukovar i rijetko kome je do price na taj dan..makar cu pokusat nesto iskemijat..plus bus ce se tesko dobiti..najbolje da idemo sa par auta jer sumnjam da ce biti dovoljno zainteresiranih..jos jedna stvar je vazna..od vodotornja na mitnici preko memorijalnog groblja,pa hangara i ovcare ima brat-bratu jedno 4-5 kilometara ,a bus vozi samo do groblja odakle ima 2 km do ovcare..treba to i propjesacit..da ne pricam za guzve..dakle nek se sto pĹĄrije izjasne oni koji zele ici da imamo pribliznu brojku ljudi koja bi htjela ici..
dakle ja idem sigurno

fidy
19-10-2007, 16:32
ja vam nikako ne preporuèam 18. ako Şelite sve to "razgledati" (da se tako izrazim),
bit ĂŚe jaaaaaaaaaaaaako puno ljudi tamo...

a Trpinja, 5 km ti je malo viĹĄe od pola sata hoda, valjda ljudi toliko mogu izdrĹžati ;)

morticiva
19-10-2007, 20:24
Dragim prijateljima / zainteresiranima

Srdacno Vas pozivamo da svojom nazocnoscu uvelicate okupljanje kojim cemo izraziti podrsku, postovanje i privrŞenost prema Zvonku BuťiÌu, u 32. godini njegova zatoèeniťtva u najteŞim amerièkim zatvorima:
ZVONKO BUĹveliki kuracIÆ

JE LI SOKOL IL' JE VIHOR

u utorak, 23. listopada 2007. u 20 sati
u Sveèanoj dvorani Muzeja Mimara u Zagrebu

U programu ĂŚe pjesmom nastupiti Meri CetiniĂŚ, a interpretacijom pisma Zvonku BuĹĄiĂŚu Anja Ĺveliki kuracovagoviĂŚ Despot.

Molimo Vas da ulaznice po cijeni od 50 kuna, za pokriÌe troťkova unaprijed naruèite.
Pozdravljamo Vas, a VaĹĄem se dolasku iskreno veselimo.
Krug prijatelja
Jelica Krpan, Maja Blaškov

legionar
19-10-2007, 20:26
prije si napisala da je za Brunu

morticiva
19-10-2007, 20:42
Koliko sam inform.prosle godine je bilo za njega...
Ne ce biti lose samo da ne dodje nitko iz sabora...

legionar
19-10-2007, 20:43
neĂŚe, ne brini se...

morticiva
19-10-2007, 20:46
Nadam se jer onda ode sve...
Nego,jel ce biti kakvih projekcija mozda na Jelacicu u 11.mj-znademo na koji nadnevak?

Cro
19-10-2007, 23:21
tesko na dan pada jer sve udruge idu tada u vukovar i rijetko kome je do price na taj dan..makar cu pokusat nesto iskemijat..plus bus ce se tesko dobiti..najbolje da idemo sa par auta jer sumnjam da ce biti dovoljno zainteresiranih..jos jedna stvar je vazna..od vodotornja na mitnici preko memorijalnog groblja,pa hangara i ovcare ima brat-bratu jedno 4-5 kilometara ,a bus vozi samo do groblja odakle ima 2 km do ovcare..treba to i propjesacit..da ne pricam za guzve..dakle nek se sto pĹĄrije izjasne oni koji zele ici da imamo pribliznu brojku ljudi koja bi htjela ici..
dakle ja idem sigurno

Istina ovo za guĹžve..
Evo, meni u programu piťe da mi je obavezan odlazak sa stranaèkom mladeŞi 18. u Vukovar..
Tak da ĂŚu pomoĂŚi u organizaciji, ali idem sa ovima..
Ak se javi 25 ljudi, probat ĂŚu skemijati minibus za vas.. (ukoliko bude moguĂŚe)

Trpinja
22-10-2007, 17:28
A DANI SE VRTE KA BASKET KA SRICA,NAJLIPSU SI PRICU O MLADOSTI PRICA
DraĹžen PetroviĂŚ (Ĺveliki kuracibenik, 22. listopada 1964. - Deggendorf, 7. lipnja 1993.)
http://img137.imageshack.us/img137/1484/77886109jm3.th.png (http://img137.imageshack.us/my.php?image=77886109jm3.png)

legionar
22-10-2007, 17:37
koĹĄarkaĹĄki Mozart. R.I.P

Insomniac
10-11-2007, 16:02
http://www.youtube.com/watch?v=ofg8UuF7bf4

Uvijek se sjetim ovog filma kada slusam brothers in arms

Trpinja
10-11-2007, 18:32
ja idem u petak za vukovar..ako jos neko oce nek se javi da nesto iskombiniramo jer vidim da nema nesto zainteresiranih

malimrav85
18-11-2007, 11:42
http://img412.imageshack.us/img412/4028/candlelightzg8.gif

malimrav85
18-11-2007, 18:01
Bilo mi je odlièno Otvoreno danas, pogotovo zadnjih 2 minute, hi hi, kak slatko.
Ali ne vjerujem joť kolko je èovjer miran i razborit, èudo jedno.

Ruler
19-11-2007, 02:05
http://www.youtube.com/watch?v=ofg8UuF7bf4

Uvijek se sjetim ovog filma kada slusam brothers in arms
svaka èast! Ljude pitam sjeÌaju li se ovog, a nitko ne zna..

legionar
19-11-2007, 02:39
http://www.youtube.com/watch?v=xcVYzAWV ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=xcVYzAWVKDM&feature=related)

malimrav85
14-03-2008, 12:40
Ima prijenos suđenja na
http://domovina.xs4all.nl/bcs/court3bcsv.asx

Odete u winamp
file/play url
i onda ovo paste-ate unutra i play

sad je pauza ili nešto

malimrav85
14-03-2008, 13:05
krenem editirat post kad ono...

Evo, počeo je prijenos samo su neke pauze svake 2-3 minute
nemam pojma zašto

legionar
16-03-2008, 22:37
Misli tko na Bleiburg ove godine :?: Nas par s prava mislimo ic pa da nas bude sto vise :?:

Picok
17-03-2008, 11:42
Ja idem u Bleiburg.
Samo još ne znam kak.

*Sranje, putovnica mi je istekla... kolko dugo se to dela?

Picok
17-03-2008, 14:04
E Pravaš, kad bu vrijeme otvori temu Bleiburg...

Trpinja
31-03-2008, 23:36
Hrvatski sokole,leti vrijeme,ali vjecno zivis u nasim srcima..nema oprosta onima koji ti u cvijetu mladosti,odrezase krila..pocivaj mirno na hrvatskoj grudi za koju si zivot dao
PRVOJ ZRTVI MOJE HRVATSKE
Snjegovi sa plitvickih jezera...
procvali su poput makova...
tu gdje janje iz Arzana bijela...
poda dusu krilu andjela...

cijelivan? od zvijezde danice...
ponad Drave , Dunava i mora...
ponad svoje rodne Dinare....

Nikad takav Uskrs u Arzanu...
nikad takva molitva i bol...
Dinari su otvorili ranu....
ranili joj vrleti i dol...

cijelivan?od zvijezde danice...
ponad Drave, Dunava i mora...
ponad svoje rodne Dinare...
prva suza moje Hrvatske

Just a little bit
31-03-2008, 23:40
Josip Jović R.I.P !

legionar
31-03-2008, 23:45
R.I.P

Cro
31-03-2008, 23:50
Počivao u miru.

Murphy
01-04-2008, 00:05
RIP

Picok
15-04-2008, 19:01
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/c ... ,116154.jl (http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2008,4,15,,116154.jl) :smt098 :-D

Ante Gotovina
30-04-2008, 12:36
http://hr.wikipedia.org/wiki/Zrinsko-frankopanska_urota

http://www.croatianhistory.net/gif/zrfr.jpg

Navik on živi ki zgine pošteno!

konzerva
30-04-2008, 14:18
da se ne zaboravi?
http://www.vecernji.hr/newsroom/regions ... 4/index.do (http://www.vecernji.hr/newsroom/regions/slavonija/3070364/index.do)
:smt009

Cro
30-04-2008, 22:40
E, takve stvari me najviše ljute..
Sada mi se dignuo tlak kao Trpinji..
Neovisno što sada moja stranka radila ili mislila, ako ikada dođem do neke jače funkcije sve ću srpske ulice satrat (maknuti imena) i vratiti našim junacima što im pripada..
U mojoj državi ne bi seljačine s motorom prolazili Borovom i mahali četničkom zastavom, razbijali učeničke domove..
Osilili su se ti četnici u hrvatskoj..
Kako mi ovakve stvari dignu tlak, neopisivo!!
Ond kada gledam te manjine koje traže svaki qrtz..
Ma j*bem ti mater - budi kuš, imaaš hrvatsku domovnicu, alo hrvatsku!
Treba kao Francuska ukinuti manjine i odrediti: tko ima državljanstvo taj je Hrvat.. Kao i oni u Francuskoj - svi crnci i doseljenici su Francuzi..
Uvijek su kakti ti Francuzi bili liberali, ali ne daju da im se u nacionalno dira.

Stavit ću disclaimer na post, jer me uhvatila neka tuga i bijes istovremeno..
:smt011 :smt011
Još oni Slovenci prije par dana..
:smt011

Insomniac™
30-04-2008, 23:00
Neovisno što sada moja stranka radila ili mislila, ako ikada dođem do neke jače funkcije sve ću srpske ulice satrat (maknuti imena) i vratiti našim junacima što im pripada..
U mojoj državi ne bi seljačine s motorom prolazili Borovom i mahali četničkom zastavom, razbijali učeničke domove..
Treba kao Francuska ukinuti manjine i odrediti: tko ima državljanstvo taj je Hrvat.. Kao i oni u Francuskoj - svi crnci i doseljenici su Francuzi..
Uvijek su kakti ti Francuzi bili liberali, ali ne daju da im se u nacionalno dira.

Pazi Cro,google sve pamti,pa da ne bi jednog dana Luku Parača na nekoj tv emisiji pitalo što je mislio ovim postom :smt011

Insomniac™
30-04-2008, 23:02
da se ne zaboravi?
http://www.vecernji.hr/newsroom/regions ... 4/index.do (http://www.vecernji.hr/newsroom/regions/slavonija/3070364/index.do)
:smt009

Što je iduće ?

Cro
30-04-2008, 23:05

Pazi Cro,google sve pamti,pa da ne bi jednog dana Luku Parača na nekoj tv emisiji pitalo što je mislio ovim postom :smt011

Luku Parca..
Zato što sam Luka Parac..
:-D

Ma fućka mi se.. Ostajem čvrsto pri tom stavu..
Uvijek sam tako razmišljao.
"Napredna" Francuska tako misli, pa može i jedan momak iz Hrvatske..
:)

Picok
01-05-2008, 01:17
E Rođo da se mene pita, ja bi njih sve šmajserom pobio...

legionar
01-05-2008, 02:30
Meni svaki dan par puta takve stvari dignu tlak, sva sreća da imam gnijezdo na glavi jer bi već odavna oćelavio... Al' sve će to doći na svoje, kad-tad. Samo polako.

Picok
27-05-2008, 10:30
Ko je na kraju bio u Bleiburgu?

Trpinja
07-06-2008, 00:04
7.6.1993-7.6.2008..ZIVOT LETI KAPETANE :cry: :cry:

http://img66.imageshack.us/img66/7003/83315196ct0.png (http://imageshack.us)
A DANI SE VRTE KA BASKET,KA SRICA..NAJLIPSU SI PRICU O MLADOSTI PRICA

Josip Broz Tito
07-06-2008, 02:38
7.6.1993-7.6.2008..ZIVOT LETI KAPETANE :cry: :cry:

http://img66.imageshack.us/img66/7003/83315196ct0.png (http://imageshack.us)
A DANI SE VRTE KA BASKET,KA SRICA..NAJLIPSU SI PRICU O MLADOSTI PRICA
Najveći :(
Uh šta bismo sve napravili u košarci da Dražen nije poginuo.
Pokoj mu duši :cry:

Ježurka Ježić
07-06-2008, 10:34
Najbolji europski igrač ikada! Život leti, kapetane... Počivaj u miru. :cry:

"(...)Svoju si dobrotu ostavio svima,
nekoj novoj dici igru s Baldekina..."

konzerva
24-07-2008, 23:01
Majci Kenduši

Ove noći u mojoj tamnici
U prokletoj zemlji Americi.
Sanjao sam da mi majka stara
s Međugorskom Gospom razgovara.

Gospu pita o povratku momu,
i moli se Bogu velikomu.
Da joj spasi iz tamnice sina
koga čeka već dvajest godina.

Moja majka zaklinje i moli
a Gospa joj ublažava boli
i tješi je da ne gubi nadu
da viruje u Božiju pravdu.

Da će skoro sina dočekati
i sa njime Uskrs proslaviti.

http://www.vecernji-list.hr/system/galleries/pics/080724/busic-txt.jpg

Lucius Veratius
25-07-2008, 01:33
Otkad je kršćanski slaviti teroriste?

konzerva
25-07-2008, 11:04
pitaj Irce...
nije terorist nego borac za slobodu.
ne kažem da se slažem sa svim što je uradio,ali mora ti bit toplo oko srca kad vidiš čovjeka koji je trunuo preko 30 godina u zatvoru sanjajući neovisnu Hrvatsku i baš zbog tog sna, kako sad prvi put stupa na tlo neovisne Hrvatske

Đ!
25-07-2008, 11:27

To svi kažu. :lol:

sickboy
25-07-2008, 11:43
Otkad je kršćanski slaviti teroriste?
sad smo krscani odjednom...?

To svi kažu. :lol:

a ko kaze da je terorist...amerikanci i komunjare...
weeeeee....

konzerva
25-07-2008, 15:31
mislim da su 32 godine koje je odležao i više nego dovoljna kazna.
izrazito je kršćanski radovati se povratku čovjeka iz zatvora za kojeg je mogućnost povrata u zločin nikakva jer više ne postoje razlozi zbog kojih ga je počinio. jesi čuo za priču o razmetnom sinu? ovaj nije bio razmetan,ali je pogrješio i za grijeh je bogme puno ispaštao. 32 godine za ubojstvo iz nehaja za koje je pokazao duboko žaljenje. a pri otmici aviona nije bilo mogućnosti da se bilo tko povrijedi jer je eksploziv bio lažan.
dobro došao kući!

Lucius Veratius
25-07-2008, 20:07
izrazito je kršćanski radovati se povratku čovjeka iz zatvora za kojeg je mogućnost povrata u zločin nikakva jer više ne postoje razlozi zbog kojih ga je počinio.
Slažem se.

32 godine za ubojstvo iz nehaja za koje je pokazao duboko žaljenje. a pri otmici aviona nije bilo mogućnosti da se bilo tko povrijedi jer je eksploziv bio lažan.
dobro došao kući!
Putnici i posada aviona nisu znali da je lažan i zato su traumatizirani za ostatak života. Nećemo nikad saznati koliko je taj ekstreman stres otetima i njihovim najbližima skratio život.
Kaj se tiče policajca, vjerujem da ga nisu htjeli ubiti, ali što su onda uopće postavljali bombu? Zna se da takve stvari lako odu krivo.

Ove noći u mojoj tamnici
U prokletoj zemlji Americi.
Sanjao sam da mi majka stara
s Međugorskom Gospom razgovara.
Ova pjesma je uvreda za zdrav razum. On otme avion s američkim državljanima, bomba ubije američkog policajca (neplanirano, ali ga ubije) i onda je on žrtva, a Amerika prokleta...

Bušić je i jedno i drugo, s time da je daleko više terorist. Imao je dobru namjeru, ali se odlučio svoje ciljeve postići preko civila.

Zbog svega navedenog, smatram da Bušića treba dočekati kao osobu koja je htjela dobro svojoj zemlji, ali je svejedno zločinac koji je dugogodišnjim robijanjem vratio dug društvu. Ne treba ga slaviti kao heroja, kao što to mnogi sad čine, jer on to nije.

don_corleone
25-07-2008, 22:31
Bušić je tipičan primjer "borca" za Hrvatsku za vrijeme komunističkog mraka. Iako cijenim njegvu dobru namjeru da svijetu ukaže na stvarnu situaciju u bivšoj Jugoslaviji, njegov potez apsolutno osuđujem. Čemu bomba?? Valjda će gosp. Bušić prije ili kasnije dati jedan intervju da malo razjasni neke poteze, ali u svakom slučaju dobro došao kući, u svoju Hrvatsku.

legionar
25-07-2008, 23:29
Zvonko je zločinac i terorist, tako su uostalom rekli i Ameri, slažete li se onda da je Grm Stariji koji je dao zakopat 12 000 živih Iračkih vojnika također zločinac? :x :smt007 Jel su mu ikad sudili? :o

konzerva
26-07-2008, 11:22
Ova pjesma je uvreda za zdrav razum. On otme avion s američkim državljanima, bomba ubije američkog policajca (neplanirano, ali ga ubije) i onda je on žrtva, a Amerika prokleta...

ajde pročitaj ju ponovo ali ovaj put cum grano salis...
naravno da je njemu amerika prokleta kad je robijao tamo 32 godine. dopusti čovjeku malo pjesničke slobode.
zanimljiva stvar http://www.nytimes.com/2008/07/25/nyreg ... ref=slogin (http://www.nytimes.com/2008/07/25/nyregion/25deport.html?_r=1&oref=slogin) ovaj članak u ny timesu ga nigdje ne zove teroristom nego kaže independence fighter

Tkach
26-07-2008, 21:00
32 godine za ubojstvo iz nehaja za koje je pokazao duboko žaljenje.

Mislim da je na vrijeme koje je Bušić proveo u zatvoru utjecao i bijeg koji je priredio 1987. za koji uopće nisam znao do neki dan dok nisam švrljao arhivom New York Timesa. S obzirom da sam na usranom Simpa web-n-walku koji guta pare ko noćni taksi i otvara stranice brzinom Žaka Houdeka na 38. kilometru maratona ne mogu ostaviti međumrježnu poveznicu ali možete i sami potražiti, jelte... Taj se detalj inače malo zataškava kod nas, npr. za tu priču nije znao ni moj stari koji je dugo godina radio s Bušićevim bratom.

Uz to, čovjek se mora upitati koliko je efektnu metodu Bušić odabrao u svojoj nesumnjivo plemenitoj borbi za hrvatsku stvar. Zamislite čovjeka kojem su npr. žena i dijete bili u tom avionu, iako je sve na kraju dobro prošlo mislim da bi nakon takvog stresa većina ljudi postali članovi srpsko-američkog društva prijateljstva.

Đ!
27-07-2008, 14:56
Tkach opet ima ratio. :lol:

Trpinja
27-07-2008, 15:01
na stranu ovi jugo-debili koji su jedva docekali da ga prikazu kao ekvivalent dinku sakicu :roll: ,ali odabir metode borbe za hrvatsku je bio katastzrofalno los..makar niti nije imao nekog izbora,ali da meni neki valonac koji se bori za neovisnost proba oteti zrakoplov jer se on bori za neovisnost,a ja u njemu..pa izbacio bi ga osobno iz njega..
nazalost splet nesretnih okolnosti je doveo do pogibije onoga policajca i osljepljivanja drugoga..znamo svi da to nikako nije bio cilj zvonka,al tako je isšpalo i on je svoje odsluzio

don_corleone
27-07-2008, 15:27
potpisujem....drugi policajac je ostao slijep? To nisam znao... :roll:

sickboy
28-07-2008, 09:25
Putnici i posada aviona nisu znali da je lažan i zato su traumatizirani za ostatak života. Nećemo nikad saznati koliko je taj ekstreman stres otetima i njihovim najbližima skratio život.
Kaj se tiče policajca, vjerujem da ga nisu htjeli ubiti, ali što su onda uopće postavljali bombu? Zna se da takve stvari lako odu krivo.

o da...
nikad necemo znati koliki su stres studentima i njihovim najblizima izazvali zli profesori...
profesori su teroristi...

nikad necemo znati koliki je ivanisevic stres izazvao gledateljima za vrijeme wimbledona...
ivanisevic je terorist...

a tek rukometna reprezentacija...

a fat...?

Đ!
28-07-2008, 13:52
Sva sreća pa navedeni ne čine kaznena djela da bi poslali poruku svijetu => tzv. terorizam.

sickboy
28-07-2008, 13:53
Sva sreća pa navedeni ne čine kaznena djela da bi poslali poruku svijetu => tzv. terorizam.

Cilj opravdava sredstvo...
;)

Đ!
28-07-2008, 13:58
Cilj opravdava sredstvo...
;)

Pretpostavit ću onda da ti opravdavaš i razna podmetanja automobila-bombi, zalijetanje u nebodere avionima, slanje bombaša-samoubojica na tržnice, puštanje plina u podzemnu i slično... Mislim, legitiman cilj se postiže => npr. slanje poruke Amerima da se gube natrag u SAD sa tim svojim imperijalističkim namjerama. Legitman cilj, pošto neće milom, bogme će silom.

sickboy
28-07-2008, 14:16
Pretpostavit ću onda da ti opravdavaš i razna podmetanja automobila-bombi, zalijetanje u nebodere avionima, slanje bombaša-samoubojica na tržnice, puštanje plina u podzemnu i slično... Mislim, legitiman cilj se postiže => npr. slanje poruke Amerima da se gube natrag u SAD sa tim svojim imperijalističkim namjerama. Legitman cilj, pošto neće milom, bogme će silom.

Opravadavam to koliko i nasilno svrgavanje vlasti u ime demokracije...
Ocito nasilje zapada drugima donosi boljitak...jer eto siroti divljaci sa istoka se ne mogu brinuti za sebe pa ih zapad treba nauciti kako se upravlja....
Ako su ameri njima pobili toliko ljudi u ime demokracije...pa red je da njima vrate u ime islama...
Sigurno da ih vise cijenim jer se i dalje bore umjesto da se naguze amerima...

Murphy
28-07-2008, 14:37
buhuhu, poginuo je kretenoidni policajac koji nije imao pojma kako deaktivirati bombu... Hajte ljudi, lako je kenjkati kako se teroristi bore ovakvim ili onakvim kukavickim metodama... Lako bi oni stali oci u oci s protivnicima da imaju vojsku i sredstva bar priblizna protivnickoj strani. Ako kriminalca stvara drustvo, onda i terorista stvara neprijateljski rezim...

@Đ - zaboravljas da se kaznena djela propisuju radi zastite poretka... po tome ce terorizam (makar bez ijedne zrtve ili materijalne stete) uvijek biti kazneno djelo, tako da to nije bOG zna kakvi protuargument. Stvari se nerijetko okrenu u korist boraca...pogledaj samo Mandelu - nekad svima okorjeli terorist, a kasnije najpopularnija osoba za naslikavanje

Đ!
28-07-2008, 16:41
Terorizam nije borba protiv nadmoćnijeg neprijatelja već je to na što aludiraš partizanija. :-D Oni su enemy combatants. :lol: A ovo je baš terorizam - slanje poruke čineći kaznena djela. Bar se ja tak nečeg sjećam iz Derenčinovićeve knjige. :D

Trpinja
28-07-2008, 17:28
gle,nije niti svako ubojstvo,ubojstvo..pa tako i u slaucaju busica i terorizma..malo jest debilni nacin odabrao,ali su ciljevi bili ispravni..borba za slobodnu i neovisnu hrvatsku..vise splet nesretnih okolnosti nego ikakve zelje za smrcu doticnog policajca

Đ!
28-07-2008, 18:15
A jasno da nije svako ubojstvo ubojstvo ali ovdje nije riječ samo o ubojstvu već više toga što mu ne ide u prilog. Ma mene baš briga za dotičnog al morao sam odgovorit na neke postove. :D

Murphy
28-07-2008, 18:15
Terorizam nije borba protiv nadmoćnijeg neprijatelja već je to na što aludiraš partizanija. :-D Oni su enemy combatants. :lol: A ovo je baš terorizam - slanje poruke čineći kaznena djela. Bar se ja tak nečeg sjećam iz Derenčinovićeve knjige. :D

Ajde mi ti navedi prakticnu razliku konacnom cilju... ne metodi, ne okruzenju vec cilju. I jedni i drugi imaju nadmocnog neprijatelja... pogledaj IRA-u i ETA-u, njihova "poruka", kako ti kazes, moze se protumaciti samo kao - ako se ne povucete s nase zemlje, jos ce vas izginuti. Po tome su teroristi cak i manji krvnici od partizana. :-D Blago tebi ako ces o terorizmu uciti po americkoj doktrini... ona mi se po tom pitanju ne cini bas najvjerodostojnijom buduci da bi se mogla sazeti u definiciji - terorist je svaki onaj koji napada americke interese. Njihov popis teroristickih organizacija je zanimljiv ne samo zbog malih skupina na njemu, vec i zbog puno vecih koje na njemu nisu

Đ!
28-07-2008, 18:39
Gle, drugo je raznosit ekipu na placu ili otimat avione samo da možeš preuzet odgovornost kasnije i reći što imaš, a drugo je ubijat, uvjetno rečeno, okupatore. Tipa, kad iračani dižu u zrak humveeje ili ubijaju američke vojnike je različito od dizanja u zrak automobila pred nečijom ambasadom jer je neka strana država osudila nekog lika(recimo). Al danas se ionako sve živo naziva terorizmom. Svaki šaban može reći "ako se ne povučete s naše zemlje, još će vas izginuti", al ima nešto u tome što kažeš. Danas se teroristi koriste partizanskim metodama tipa napad na WTC. Prije 50 godina su dizali pruge u zrak, danas ruše nebodere. :lol: A što se tiče enemy combatanta, nije da ja vjerujem u taj koncept. I totalno smo ontopic. :lol:

sickboy
28-07-2008, 19:08
Gle, drugo je raznosit ekipu na placu ili otimat avione samo da možeš preuzet odgovornost kasnije i reći što imaš, a drugo je ubijat, uvjetno rečeno, okupatore. Tipa, kad iračani dižu u zrak humveeje ili ubijaju američke vojnike je različito od dizanja u zrak automobila pred nečijom ambasadom jer je neka strana država osudila nekog lika(recimo). Al danas se ionako sve živo naziva terorizmom. Svaki šaban može reći "ako se ne povučete s naše zemlje, još će vas izginuti", al ima nešto u tome što kažeš. Danas se teroristi koriste partizanskim metodama tipa napad na WTC. Prije 50 godina su dizali pruge u zrak, danas ruše nebodere. :lol: A što se tiče enemy combatanta, nije da ja vjerujem u taj koncept. I totalno smo ontopic. :lol:

Ili su se partizani koristili teroristickim metodama...

Đ!
28-07-2008, 22:47
Ili su se partizani koristili teroristickim metodama...

Ti razmisli što su terorističke metode i koje od njih koriste partizani(u onom pravom smislu riječi koji ja ovdje koristim, ne oni Titovi iz ww2, a ak neznaš koji bi to bio smisao => A Partisan is a member of an irregular military force formed to oppose control of an area by a foreign power or by an army of occupation, citat s neta) pa nam obznani.

sickboy
29-07-2008, 10:04
Ti razmisli što su terorističke metode i koje od njih koriste partizani(u onom pravom smislu riječi koji ja ovdje koristim, ne oni Titovi iz ww2, a ak neznaš koji bi to bio smisao => A Partisan is a member of an irregular military force formed to oppose control of an area by a foreign power or by an army of occupation, citat s neta) pa nam obznani.

a kako se ta defnicija razlikuje od titovih partizana...?
:?:

Darkbuster
30-07-2008, 12:08
Nisam bas upucen u terminologiju ali partizani su bili valjda oni koji cheraju okupatora iz vlastite zemlje boreci se samo na vlastitoj zemlji. Npr jugoslavenski,poljski,grcki itd

legionar
31-07-2008, 02:05
Mate Parlov RIP

legionar
05-08-2008, 03:13
Želim svima sretan DAN POBJEDE i Domovinske zahvalnosti! Vječna slava svim poginulim braniteljima, Hrvatska im zaboravit neće kao što su to učinili slugani i izdajice koji će se danas licemjerno naslikavat u medijima da budu viđeni! Počivali u miru Božjem!

http://www.youtube.com/watch?v=U2dS3XKJOqU

http://i13.photobucket.com/albums/a285/ddijanov/oluja-1.jpg

http://i13.photobucket.com/albums/a285/ddijanov/knin.jpg

http://i13.photobucket.com/albums/a285/ddijanov/generali.jpg

http://i13.photobucket.com/albums/a285/ddijanov/legende.jpg

Antonio de Oliveira Salazar
05-09-2008, 02:04
Hehehe Oluja 95. na slici
HV nema ni jedno od toga ( Apache, Dune Buggy, Abrams)

U vezi terorizma
najbolje je to opisano u famoznoj dječjoj enciklopediji, "Svijet oko nas",
opisujući tzv. NOB prvo je navedeno nešto tipa:
"Neprijatelj je razorio našu zemlju, uništio naša polja, tvornice,mostove, pruge, sela itd. a mi smo to sve nakon rata morali ponovno izgraditi"

Koji članak dalje opet je tema NOB i piše nešto u ovom stilu:
Partizani su nanijeli ogromne gubitke neprijatelju: uništeno je (recimo) 500 vagona i vlakova, 400 kilometara pruge, 60 neprijateljskih tvornica, 80 mostova, 500 km vodova...
:lol:

Priceless...

Darkbuster
05-09-2008, 02:13
Masovna neka teroristicka organizacija taj tzv NOB. cirka milijun terorista dala, Hrvata ponajvise :-D

Josip Broz Tito
06-09-2008, 03:21
Hehehe Oluja 95. na slici
HV nema ni jedno od toga ( Apache, Dune Buggy, Abrams)

U vezi terorizma
najbolje je to opisano u famoznoj dječjoj enciklopediji, "Svijet oko nas",
opisujući tzv. NOB prvo je navedeno nešto tipa:
"Neprijatelj je razorio našu zemlju, uništio naša polja, tvornice,mostove, pruge, sela itd. a mi smo to sve nakon rata morali ponovno izgraditi"

Koji članak dalje opet je tema NOB i piše nešto u ovom stilu:
Partizani su nanijeli ogromne gubitke neprijatelju: uništeno je (recimo) 500 vagona i vlakova, 400 kilometara pruge, 60 neprijateljskih tvornica, 80 mostova, 500 km vodova...
:lol:

Priceless...
Pa vidiš kad netko uništava imovinu druge zemlje u toj zemlji onda je to terorizam,ali kad netko nešto razori da bi tog okupatora istjerao iz svoje zemlje onda to nikako ne može biti terorizam.

Neki ne razumiju ni dječju enciklopediju :smt009

06-09-2008, 03:40
Nije ovdje uopće ikakva rasprava jeli to terorizam ili ne,
nego primjer kako sami sebi skaču u usta.

Podrazumijeva se da je u slučaju 2. svj. rata korišten terorizam i veleizdaja protiv novoosnovane države i njenih građana,
na koji je ista odgovorila terorizmom protiv nekih svojih nelojalnih građana.

Darkbuster
07-09-2008, 10:44
Zivo me zanima da li bi neku diverzantsku akciju HV-a nazvao terorizmom ili kako bi reagirao da ju netko drugi tako nazove :-D
Ono sto si htio sugerirati jest da je NOB alkajda prije alkajde :smt010

Darkbuster
07-09-2008, 11:42
Kada je tema "da se ne zaboravi" danas je 66. godišnjica formiranja Prve dalmatinske proleterske brigade. Slava dalmosima! :-D

07-09-2008, 17:15
Zivo me zanima da li bi neku diverzantsku akciju HV-a nazvao terorizmom ili kako bi reagirao da ju netko drugi tako nazove :-D

Takvo što bi mogli izreći samo polupismeni pobunjeni seljak iz okolice Benkovca ili slično
(ili neki provokator kao ti)
kojem su preci čuvali ovce,
ali su oni padali i na senzacionalnije nazive tipa "Legije genocidnih fašistoidnih koljača djece" i slične gadarije kako su nazivali HV,
što je čak mjestimično imalo i odličan učinak jer je neprijatelj povjerovao u to i bojao se još više HV-a.

Josip Broz Tito
07-09-2008, 17:22
Kako onda nazvati nekoga tko naziva pokret koji je oslobodio našu zemlju od okupatora terorističkim :-D

07-09-2008, 17:56
Kako onda nazvati nekoga tko naziva pokret koji je oslobodio našu zemlju od okupatora terorističkim :-D

Jel se i mimo interneta u stvarnom životu toliko služiš provokacijama ?

Darkbuster
07-09-2008, 23:45

Takvo što bi mogli izreći samo polupismeni pobunjeni seljak iz okolice Benkovca ili slično
(ili neki provokator kao ti)
kojem su preci čuvali ovce,
ali su oni padali i na senzacionalnije nazive tipa "Legije genocidnih fašistoidnih koljača djece" i slične gadarije kako su nazivali HV,
što je čak mjestimično imalo i odličan učinak jer je neprijatelj povjerovao u to i bojao se još više HV-a.

Gle, ajde malo ohladi, ovaj post ti nisam obrisao da ne ispadne da zloupotrebljavam mod ovlasti, ali ako kanis vrijedati to je ono sto slijedi.

08-09-2008, 00:12
Vrijeđati ?
Tko je vrijeđao ?

Nemoj osvrt na svoje vrijednosti i mišljenja smatrati jeftinom uvredom na tebe, kako se kaže, treba razgraničiti posao i osjećaje.

Nadam se da nečije ovlasti neće pojesti demokraciju i poštenje
(nije li se upravo to dogodilo u socijalističkoj praksi?),
pravo iznošenja mišljenja i argumentiranu raspravu na ovome forumu, koliko god bila praksa da ovdje ljudi iznose razna "zanimljiva"mišljenja,
pa kasnije govore da su se "samo šalili".

Darkbuster
08-09-2008, 00:20
Eto, ja uspio tvoje rafinirane analogije protumaciti kao uvrede, ko bi rekao :-D
Ne kanim jesti demokraciju, zato i smijes iznositi stavove kakve iznosis,ali ne na nacin na koji si krenuo iznositi. Inace,opet si se zaletio, pola sire obitelji mi je sudjelovalo u Domovinskom ratu (kao i u NOB-u),ali mi je zato odlicno kako ti podupires svoju doktrinu licitirajuci braniteljima. Da smo kojim slucajem u Jugi vjerojatno bi palamudio o tekovinama revolucije i "nasim slavnim partizanima". NHF,samo oladi :-D

08-09-2008, 00:37
Jesam li ja tebe upitao jesu li dijelovi tvoje obitelji sudjelovali u Domovinskom ratu ili 2. svj. ratu ?

Zašto onda to iznosiš ?

Darkbuster
08-09-2008, 00:39
Zato jer kenjas i jer si jos jednom ispao panj. :smt002

08-09-2008, 00:52
Zanimljivo izražavanje moderatora foruma (pravnog fakulteta!)
prema članovima.

Darkbuster
08-09-2008, 00:54
A cekaj tek da upoznas administratora!

Trpinja
09-09-2008, 22:26
15 godina od akcije medacki dzep..oslobodjen je dzep koji je stiskao gospic io uklonjena prijetnja od pada gospica..
onima koji su zeljeli taj scenarij,samo jedno mahanje :smt006

10-09-2008, 02:51
U Medačkom džepu su srbi vidjeli da nema i neće bit više nikakve zajebancije sa HV-om kao 1991. kad su žarili i palili po nenaoružanim selima diljem Hrvatske.

fat drummer
10-09-2008, 11:07
suck my balls you commy faggot

don_corleone
10-09-2008, 13:49
U Medačkom džepu su srbi vidjeli da nema i neće bit više nikakve zajebancije sa HV-om kao 1991. kad su žarili i palili po nenaoružanim selima diljem Hrvatske.

Ma oni su bili najveći heoji samo kad su ulazili u prazna sela ili kad je njih 1000 išlo na 100 naših....makar i onda su imali problema :lol:

Darkbuster
11-09-2008, 15:53
suck my balls you commy faggot

Told you so! :-D

konzerva
12-09-2008, 22:46
gledao sam večeras onu emisiju na hrt-u, mislim da se zove heroji vukovara.
odvalio sam se kad su spomenuli Trpinju kao srpsko selo i četničko uporište :-D pozdrav trpo

Tkach
24-09-2008, 12:36
Počivao u miru.

http://jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2 ... ,134467.jl (http://jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2008,9,24,,134467.jl)

Zvonila su za oluje, zvonila su za vjenčanja
Zvonila su za živote i za zadnja putovanja
Kao neka vječna glazba, naše slave, našeg jada
Zvonila su od davnina, stara zvona moga grada

legionar
24-09-2008, 16:09
Legenda. R.I.P

konzerva
24-09-2008, 16:20
http://www.youtube.com/watch?v=RmNxY10RhRY

To je tvoja zemlja, tu sagradi dom,
tu je stari temelj, tu na kršu tvom.
Tuđin i oluje kidali su nju,
al' još uvijek tu je sve dok mi smo tu.

malimrav85
08-10-2008, 22:08
nisam stigo stavit snima emisiju na vrijeme pa ako netko možda snima u digitalnom formatu nek mi javi
:smt006

unknown_heroine
09-10-2008, 10:42
mislim da imaš za kupiti sve dvde serijala (10) heroji Vukovara uz neki list, večernji čini mi se.

lijepa je bila ova emisija jučer. i inače dobar serijal ti Heroji Vukovara. Kak su ti ljudi ostali normalni, a tada su kao 18 godišnjaci bili u takvom ratu...strašno. Najviše me se dojmio onaj tip kaj su ga trebali streljati pa je bježao ko lud preko cijele poljane jer su troje prije njega streljani.... milsim u takovj se situaciji naći sa 18 godina.... strašno, strašno.

malimrav85
09-10-2008, 10:53
ma to si skinem, znam za to

09-10-2008, 21:53
mislim da imaš za kupiti sve dvde serijala (10) heroji Vukovara uz neki list, večernji čini mi se.

lijepa je bila ova emisija jučer. i inače dobar serijal ti Heroji Vukovara. Kak su ti ljudi ostali normalni, a tada su kao 18 godišnjaci bili u takvom ratu...strašno. Najviše me se dojmio onaj tip kaj su ga trebali streljati pa je bježao ko lud preko cijele poljane jer su troje prije njega streljani.... milsim u takovj se situaciji naći sa 18 godina.... strašno, strašno.

Neki njegovi vršnjaci misle da je normalno sa 18 godina igrati po cijele dane i noći World Of Warcraft,
tako da je sudbina ovog u svakom slučaju bolja i ispunjenija, i čovjek je zadovoljniji kad vidi što je prošao u životu i da je to preživio.

Trpinja
14-10-2008, 00:36
gledao sam večeras onu emisiju na hrt-u, mislim da se zove heroji vukovara.
odvalio sam se kad su spomenuli Trpinju kao srpsko selo i četničko uporište :-D pozdrav trpo
trpinja,brsadin,bobota,borovo,pacetin,negoslavci itd su cetnicka sela..trebalo pisati trpinjska kao na jednom drugom forumu,al napisao trpinja i tako ostalo :lol: ..
ova pricala o nevenku mauzeru iz turbo voda..nije samo on i radmanovic je imao 18 i brekalo cini mi se..jugeca su tog 19 ubili ako se ne varam..ma bilo je jako puno klinaca..pogotovo medju hos-opvcima na sajmistu,al valda bude i ta epizoda..
robert zadro je kasnije poginuo na kupresu..i andrija maric zajedno sa njim..uletili u zasjedu..to je i najcrnji dan prosloga rata..strasno kolik omomaka je poginulo taj dan..50% od zrtava toga dana,nismo imali niti jedan drugi dan..ma niti u tjednu valda :cry:

Trpinja
16-10-2008, 14:46
Nije visok tko na visu stoji,
nit je visok tko se velik rodi,
već je visok tko u nizu stoji
i visinom nadmaša visine,
a velik je tko se malen rodi,
al kad padne golem grob mu treba
BLAGO ZADRO 16.10.1991-16.10.2008.
VJECNA SLAVA I ALFREDU HILLU TE MALOME SPENCU KOJI JE IZVLACIO BLAGU I SAM POGINUO..VJECNO U NASIM SRCIMA

malimrav85
15-11-2008, 12:02
Ima neko zadnju epizodu Heroja Vukovara? Imam prvih 9 ali 10. ne mogu nać

unknown_heroine
16-11-2008, 19:16
jel ide ko od vas ovim posebnim vlakom u utorak?

konzerva
17-11-2008, 12:25
planirao sam ja,ali na kraju ću morat radit cijeli dan u utorak :cry:

Trpinja
17-11-2008, 23:04
Brutalna istina o palim sinovima herceg-bosne..za sve sinove ove hrvatske regije koji polozise zivote na oltar domovine.

UVIJEK CEMO VJERNI BITI,DOMOVINI I OLTARU
ZAKLETVA JE NA KAMENU-U MOSTARU

HERCEGOVINO, ZEMLJO NASA, ZEMLJO SVETA
HERCEGOVINO, NAJTVRDJI SI KAMEN SVIJETA

http://img252.imageshack.us/img252/445/ultzrassj4.png (http://imageshack.us)
[URL=http://g.imageshack.us/img252/ultzrassj4.png/1/][IMG]http://img252.imageshack.us/img252/ultzrassj4.png/1/w800.png[/

legionar
18-11-2008, 00:36
http://i13.photobucket.com/albums/a285/ddijanov/36702.jpg
18.11.1991.-18.11.2008

Stormrage
18-11-2008, 22:08
evo gledam po internetu kad naiđem na jednog od glavnih protagonista današnje ceremonije kako komentira jednog od glavnih protagonista same bitke

[youtube:2mfkkog5]http://www.youtube.com/watch?v=mi-n8DSJ50o[/youtube:2mfkkog5]

blago se nama Hrvatima

zato je vitez što je samo mjesec i pol bio u vukovaru?..

a koliko si ti moj mesiću bio na bilo kojem ratištu a ne vukovaru..

Stormrage
18-11-2008, 22:12
evo malo i o prvom proboju, u vezi sa današnjim "dobrim vjestima" i haaga, da se zna tko nam sudi i tko će presuđivati o vukovaru

[youtube:bd8f60j1]http://www.youtube.com/watch?v=W964-CAIhkI[/youtube:bd8f60j1]

legionar
04-03-2009, 18:53
RIP
http://i13.photobucket.com/albums/a285/ddijanov/ivcic.jpg