PDA

View Full Version : Mr. sc. Irena Horvatić Čajko (prosjek 3,73)

Pravokutnići
11-12-2006, 10:10
Možete izabrati samo jednu ocjenu i njome ocjenjujete sve: kvalitetu predavanja i seminara, objektivnost pri ocjenjivanju, točnost dolaska na predavanja, seminare i konzultacije,odnos prema studentima (na ispitu, predavanjima, seminarima i konzultacijama), nastup i pripremljenost.

Sve to možete i komentirati (podsjećamo da se suzdržite od tračeva, uvredljivih epiteta i komentara jer ćemo takve brisati čim ih uočimo).

Glasati mogu svi registrirani korisnici i to za svakog predavač samo jednom tijekom akademske godine. Na kraju godine, dobivena prosječna ocjena ide u arhivu i anketa kreće ispočetka.

Zabranjeno je glasati 2 puta, kao što je zabranjeno i ponovno se registrirati pod drugim nickom da bi se opet glasalo. Onim korisnicima koji to budu radili zatvorit ćemo sve accounte i zabraniti pristup forumu.

Ako umjesto palatala vidite neke čudne znakove, u svom profilu promijenite jezik na hrvatski. Ako s time, glasanjem ili bilo čim tehničke prirode imate problema pošaljite privatnu poruku nekome od nas.

Uredništvo

A sad - ocijeni! :smt080

Luka....
19-04-2007, 12:12
eto mojih dojmova s usmenog jer na predavanjima jos nisam bio :)

profesorica koja je ovaj semestar dosla umjesto socanec ako se nevaram.to je nekima mali problem jer mozda misle da ce kod Irene usmeni biti isti,tj dodes odes i imas 5 u indexu.Èajko tak to ne radi,nego lijepo posteno ispituje,trazi da se zna to sto odgovaras sta i nije problem jer je to u pravilu 10lekcija.tak da na kraju ekipa ode s 3 ili 4.za 5 nije problem naucit jednostavno procitas jednom vise i izades s ipak malo zasluzenijom 5 nego kod nekih drugih :badgrin: :badgrin:

e da ,pismeni je prelagan,al ok,mislim da nema neku preveliku ulogu u zakljucnoj ocjeni.

tyrandas
19-04-2007, 13:08
Èajko tak to ne radi,nego lijepo posteno ispituje,trazi da se zna to sto odgovaras sta i nije problem jer je to u pravilu 10lekcija.
e da ,pismeni je prelagan,al ok,mislim da nema neku preveliku ulogu u zakljucnoj ocjeni.
e a ĹĄto bi, da te ,kao mene npr, od tih 10 lekcija, pita pitanje koje je iz 12te lekcije, dakle iz ENGLESKOG 2!! :smt076 :smt066

ťto se pismenog tièe, slaŞem se da je prelagan

kufi
18-01-2008, 18:27
a kako izgleda taj pismeni? otprilike? i jel predrok isti ko to?

jekily
08-02-2008, 12:05
katastrofa...vidi se da je nova ovdje i zeli uvesti nesto novo!!! zeli od engleskog napravit neki k....
kakvi sad pismeni se pisu? LOL

Lewis Hamilton
21-02-2008, 11:41
Ok je žena, ne traži ništa extra kako se pisalo na netu u zadnje vrijeme, sva pitanja koja me pitala su bila isključivo iz knjige, osim onog o legal aid.

TILA
02-03-2008, 17:24
Dala sam joj pet je jer fakat dobra profa.To što ona traži sad pismeni orvo nije razlog da je se prozove lošom profom.Na satovima je dobra,sviđa mi se kako organizira sat i stavi na projektor ono što je bitno i mi to prepisujemo a ona usput još govori i pojašnjava.Sve lekcije je na taj način pojednostavila i to je pitala na usmenom.Pismeni su joj stvarno lagani.Na usmenom ti pokaže test i pita te ono što nisi znao i par pitanja vezana za lekcije,pomaže ak zapneš.Možda nije bilo puno petica,al je opet bilo dosta četvorki.
Jedino se borim s tim dali da ju karakteriziram kao toplu osobu ili hladniju,to još uvijek nisam dokužila.

Ovo je moj pogled na nju na drugoj godini.

suresha
09-07-2008, 20:02
već sam se drugi put uvjerila da kod nje nema straha ni panike i da ako naučiš iz knjige recimo prepričati svaku lekciju neće biti problema. šteta jedino što je uvijek na knap sa svim ispitima jer ima hrpu studenata, ali ajde, onda barem potroši po cijele dane da sve dovede u red bez obzira na to hoće li joj se ili ne. strpljiva je i sve pet :-D

Antonio de Oliveira Salazar
07-09-2008, 17:31
Pismeni je "malo" škakljiv jer treba cca 75% bodova za 2

Alita
07-09-2008, 17:37
Realno postavljena bodovna granica.
Škakljiv.
:smt010

denzacar
07-09-2008, 20:24
Realno postavljena bodovna granica.
Škakljiv.
:smt010
Nije mi bas jasan zakljucak no...

Jer ne vidim kako za 3/4 trazenog znanja mozes dobiti 1/4 (jer najniza ocjena nije prolazna) moguce ocjene - i da je to pravedno.
Tako visoka margina prolaza indicira favoriziranje i protekciju u ocjenjivanju.

3/4 za prolaz ostavljaju po 1/12 kompletnog testa za ostale 3 ocjene. 1/12 testa za 3, 1/12 za 4 i 1/12 za 5.
S tim da je 5 tada ocjena "apsolutno savrseno odradjenog testa". 100% poznavanje ispitne materije.

slatkiš ubojica
09-09-2008, 17:26
Zadnji rok je za pismeni trebalo 60% a pismeni je bio prelagan.
Ali usmeni je druga stvar, totalno cudni kriteriji.
Ne volem ju. :smt011

chloe
18-01-2009, 15:38
Zanima me kak joj izgleda pismeni/usmeni tj dal zahtjeva od mene da neki pravni pojam objašnjavam na engl il mogu odmah hrv. prijevod i dal takvog tipa pitanja ima u pismenom budući da je iza svake lekcija hrpetina riječi čije značenje znam a neda mi se učit to i na engl. bez potrebe..Hvala

aeon
19-01-2009, 12:12
Jel mi moze neko reci kako izgleda pismeni, tj. sto trebam uopceuciti za njega?? I jeli u predroku isti kao u redovnom roku??? Hvala unaprijed :oops:

annabel
28-01-2009, 16:47
jel ima šanse da zena navuce covjeku 1 bod....ono tam kad pregledava testove na usmenom....e da, jel istina da ruši drugi put kad izađu sve koji nisu prošli predrok??zahvaljujem

legal_neverland
28-01-2009, 20:08
ja nisam nista posebno ucila za predrok, ali sam izasla, da ako padnem mogu na redovan rok. iako mislim da sam pismeni ok napisala, cudno mi je to kako je usmeni tek u utorak, znaci nakon 2.2. ..
a profa na predavanjima trazi aktivnost i razumjevanje sto je sasvim logicno nakon truda kojeg ulozi na pp prezentaciju i objasnjavanje. napokon, kad bi mi otisli s tog predavanja ne znajuci nista novo i ne razumjevajuci taj unit, to bi znacilo da ona nije dobro obavila svoj posao.
( pa bi mozda mogla biti removed from office :-D ) joke...

a nakon svih onih prica o njoj, na kraju ispadne da nista nije istina. uvijek je jako ljubazna i spremna pomoci na konzultacijama, predavanju ili putem mail-a. naravno da ne trpi da ne znas neke osnovne stvari, a tko to uopce dopusta? bi li kregar pustio studenta koji ne zna anomiju? ( kregar uvijek pili to tom durkheimu)

sto se tice onih izjava "nikad od vas akademskih građana"... ionako ih 60% nece vidjeti na engleskom 3...

TIGER_89
28-01-2009, 20:44
je žena je korektna, ali čekaj je na usmenom, baš mi ju je žao tad pita od 8h do 20h i toliko ludi da je smiješna sva trese se doslovce. Ali ok je, možeš odg za jednu ocjenu više nego na pismenom, ne traži znanje britanskog engleskog nego traži da znaš gradivo. Možeš savršeno znati govorit engleski ali kad te pita tko je Lord Chancellor a ti kažeš neku glupost na savršenom engleskom nemreš očekivat više nego poklonjenu dvojku. A ta izjava je sasvim točna. Rijetki su danas akademski građani...

annabel
28-01-2009, 23:25
ja nisam nista posebno ucila za predrok, ali sam izasla, da ako padnem mogu na redovan rok. iako mislim da sam pismeni ok napisala, cudno mi je to kako je usmeni tek u utorak, znaci nakon 2.2. ..
a profa na predavanjima trazi aktivnost i razumjevanje sto je sasvim logicno nakon truda kojeg ulozi na pp prezentaciju i objasnjavanje. napokon, kad bi mi otisli s tog predavanja ne znajuci nista novo i ne razumjevajuci taj unit, to bi znacilo da ona nije dobro obavila svoj posao.

a nakon svih onih prica o njoj, na kraju ispadne da nista nije istina. uvijek je jako ljubazna i spremna pomoci na konzultacijama, predavanju ili putem mail-a. naravno da ne trpi da ne znas neke osnovne stvari, a tko to uopce dopusta? bi li kregar pustio studenta koji ne zna anomiju? ( kregar uvijek pili to tom durkheimu)

sto se tice onih izjava "nikad od vas akademskih građana"... ionako ih 60% nece vidjeti na engleskom 3...

cel cek...koliko kuzi i ti si kod cajko?il?...ugl...pa zena je nama popisala na plocu danas na predroku kad koji red dolazi na usmeni....i svi smo sutra ili u petak..jesi ti možda bila 2.grupa kaj je cekala vani?....e da..pa kaj nije da mi koji smo neslavno(ili mozda slavno) izašli na rok ne možemo 2.2. opet nek tek 16.02??...inace se slažem profa je ok

annabel
28-01-2009, 23:40
je žena je korektna, ali čekaj je na usmenom, baš mi ju je žao tad pita od 8h do 20h i toliko ludi da je smiješna sva trese se doslovce. Ali ok je, možeš odg za jednu ocjenu više nego na pismenom, ne traži znanje britanskog engleskog nego traži da znaš gradivo. Možeš savršeno znati govorit engleski ali kad te pita tko je Lord Chancellor a ti kažeš neku glupost na savršenom engleskom nemreš očekivat više nego poklonjenu dvojku. A ta izjava je sasvim točna. Rijetki su danas akademski građani...

jel ja tu samo gajim uzaludne lazne nade ili mi se u ovom tekstu ucinilo da mozes nes izvuc kad dodješ na pismeni i kad ti ona tam pogleda test(ak slucajno ..onak..za dlaku..nije pozitivan :smt010 )..mislim ovo je glupo..znam...al ono :smt001 ...jer nekako mi je glupo da neko ko je imo prek 60% ne zna ko je Lord Chancellor..pa onda?...aj nek mi neko ko je to prošo kaze istinu,please....inace, opet velim..profa je super.......e da i kaj je s onda drugim rokovima.....zahvaljujem :smt006

legal_neverland
29-01-2009, 09:14

cel cek...koliko kuzi i ti si kod cajko?il?...ugl...pa zena je nama popisala na plocu danas na predroku kad koji red dolazi na usmeni....i svi smo sutra ili u petak..jesi ti možda bila 2.grupa kaj je cekala vani?....e da..pa kaj nije da mi koji smo neslavno(ili mozda slavno) izašli na rok ne možemo 2.2. opet nek tek 16.02??...inace se slažem profa je ok

da, ja sam bila u drugoj grupi.... ona je na predavanju rekla da ce usmeni biti odmah, a da ce se ispiti ispravljati u tijeku usmenog, a na predroku je napisala na plocu kad koja "grupa" odgovara iako su na ispitu bile mislim samo dvije :-D
i sad trebamo doci u ponedjeljak na usmeni, mislim da sam ja u devet, i tamo cemo saznati jesmo li prosli pismeni i odmah odgovarati.... predobro :-D :-D
nesto je netko govorio o nekakvom iscitavanju imena onih koji nisu prosli :smt005

annabel
29-01-2009, 12:22
ha ha :smt023 a brijem da ove koji produ predrok..onak koji su joj posebno simpaticni :lol: profa po novom namjerava uzet za svoje demose..koji ce je morat zaljubljeno gledat svakom predavanju novih brucosa :smt007 i bacat se na pod od zabrinutosti svaki put kad se p jace cuje na mikrofonu :-D

TIGER_89
29-01-2009, 20:43

jel ja tu samo gajim uzaludne lazne nade ili mi se u ovom tekstu ucinilo da mozes nes izvuc kad dodješ na pismeni i kad ti ona tam pogleda test(ak slucajno ..onak..za dlaku..nije pozitivan :smt010 )..mislim ovo je glupo..znam...al ono :smt001 ...jer nekako mi je glupo da neko ko je imo prek 60% ne zna ko je Lord Chancellor..pa onda?...aj nek mi neko ko je to prošo kaze istinu,please....inace, opet velim..profa je super.......e da i kaj je s onda drugim rokovima.....zahvaljujem :smt006

O da vjeruj mi bilo je toga koliko hoćeš i još gorih primjera.... Neki imaju sreće s pismenim pa nabadaju i piknu točno, a onda dođu na usmeni i čude se da dobe slabe ocjene, a ne znaju na takva pitanja odgovoriti.

annabel
30-01-2009, 16:55
prof.Čajko je carica....ne kazem zato jer sam prošla engl. :smt001 hihi..nego zato jer je zena fakat carica....da,malo je hladna..al je definitivno pozitivna osoba :smt023

legal_neverland
03-02-2009, 11:08
to je ona prividna "hladnost". jako je tolerantna, uvijek spremna pomoci. ja sam isla kod nje na konzultacije i objasnila mi je dosta stvari. kolega je dobio slideove s predavanja na mail.
postavlja podpitanja i sugerira ako vidi da si napet ili nesiguran.
bas mi ju je zao kad netko dođe pa bubne ociglednu glupost, kao da joj netko rusi svijet.

petica

piranja
18-02-2009, 21:41
Čajko je baš ok ženska i dajem joj peticu ;) ..Pismeni uopće nije težak, a na usmenom je stvarno ok i nema nikakvog starah ni ništa ;)

georgee
20-02-2009, 12:57
4 samo szbog predavanja koja su mi fkt bila muka,al to joj nije smanjilo drastično ocjenu jer se žena trudi,to kaj je meni dosadna ubibože je druga stvar
na usmenom maksimalno korektna iako mi nije jasno zašto je njezin sin moro bit tamo kad sam ja odgovaro usmeni :?

jedan manje
20-02-2009, 19:11
Evo ovako....da i ja nešto kažem....pismani su joj stvarno fer i korektni....samo osnovne stvari koje bi trebalo znati iz tog sveg gradiva... Usmeni...još bolji...ne pili na nekim sitnicama...traži smisleno razumjevanje gradiva...ako ste pročitali gradivo i pokušali prepričati lekcije iz knjige nemate beda...garantirana vam je dobra ocjena(ne mislim na 3). Ako vam ide glatko žena je presretna, a ako vam zapne fakat se trudi da vam objasni i da vas navede na pravi put...ima razumjevanja za "početnu blokadu" na pismenom....sve u svemu...jedna čvrsta petica....Bravo profesorice..svaka čast!!!

zečica
20-02-2009, 22:51
moram vam reći da je moj dojam s usmenog kod prof. Čajko jako dobar... apsolutno opuštena atmosfera, normalna pitanja, još malo gledanja kroz prste, sve super... fakat nemam zamjerki... i svi oni koji o njoj pišu išta loše stvarno nisu u pravu... svaki dan bi od nje odgovarala. i svi smo dobili super ocjene... :p

georgee
21-02-2009, 01:02
kod nje je samo bitno ne zavaravati se...nemreš ne pogledat i dobit 5
al mislim da nije problem dobit najmanje 4 kod nje...za 5 ak je pismeni dobar nikakvih problema,al ak je pismeni za 4 ipak malo vieš treba...

little lost princess
13-03-2009, 13:38
pismeni kod čajko su toliko lagani i jednostavni da dok ih pišeš imaš osjećaj da ne studirašpravo već da si u osnovnjaku
na usmenom ti je druga priča tamo ti daje onoliko koliko si ti njoj davao znanja i zalaganja tijekom cijelog semestra. ma ona je super prema onima koji to zaslužuju.
čudo božje da ju već rad na ovom faksu nije iskvario.

little lost princess
13-03-2009, 13:38
pismeni kod čajko su toliko lagani i jednostavni da dok ih pišeš imaš osjećaj da ne studirašpravo već da si u osnovnjaku
na usmenom ti je druga priča tamo ti daje onoliko koliko si ti njoj davao znanja i zalaganja tijekom cijelog semestra. ma ona je super prema onima koji to zaslužuju.
čudo božje da ju već rad na ovom faksu nije iskvario.

i da zaboravila sam tisuću 55555555555555555555555555555

rečica u srcu
23-06-2009, 00:15
sve u svemu ok profesorica...objektivna i poštena...al baš kaj je par ljudi već reklo...oće od eng napravit najvažniji predmet na faxu i ne moze se pomirit s tim da joj predmet nosi sam 2 pišljiva boda...al šta ćete, mlada i nadobudna=)solidna trojčica...