PDA

View Full Version : Zakoni oko carine?

Posrnuli
04-05-2007, 17:23
Znate li kakvi su zakoni ťto se tièe carinjenja stvari naruèenih izvana? Kad mogu kad ne mogu cariniti...znam da ima neka fora da ak je paket do 300kn(ili 350kn nisam siguran) onda nejde carina? kak im dokazat vrijednost paketa ako je naruèen s ebay-a poťto ne dobijeť raèun? Znate li dal postoje kakve rupe u zakonu,koje se mogu iskoristit prilikom naruèivanja?

suni
04-05-2007, 17:35
Znate li kakvi su zakoni ťto se tièe carinjenja stvari naruèenih izvana? Kad mogu kad ne mogu cariniti...znam da ima neka fora da ak je paket do 300kn(ili 350kn nisam siguran) onda nejde carina? kak im dokazat vrijednost paketa ako je naruèen s ebay-a poťto ne dobijeť raèun? Znate li dal postoje kakve rupe u zakonu,koje se mogu iskoristit prilikom naruèivanja?

do 300kn se kakti ne bi trebalo cariniti ali ja sam cula da su nekima carinili :?
tu ti ne vrijede ni zakoni ni pravila ovisi kakve si sreĂŚe i dal je brkata baba s carine dobre ili loĹĄe volje.
na knjige ne placas carinu i èini mi se na promo materijal.

kad dobis poziv da dodes po paket ces sve vidjeti ali kazem ti da se pripremis da platis nekoliko stotina kn :-D

veteran
04-05-2007, 17:38
300 kn ali kao ne smije biti na jednom racunu...nego na vise racuna...tak su mene gnjavili na granici...

suni
04-05-2007, 17:39
300 kn ali kao ne smije biti na jednom racunu...nego na vise racuna...tak su mene gnjavili na granici...

ma ne. drugacije je kad se radi o paketu.

Insomniac
04-05-2007, 18:41

1.Okvirno si siguran do kojih 300 kn,al u praksi nikad nisi siguran.
2.Navodno im mozes isprintati sa aukcije iznos,al je na vjerujem u tu prièu
3.Neka ti prodavatelj upise na deklaraciju da se radi o poklonu,i da je maksimalna vrijednost kojih 20-30 $. Nakon toga mozes se pomoliti svetom Anti i platiti misu da carinik nije nadrkan taj dan i da ce ti propustiti stvari bez carine. Meni su recimo otvorili na carini naoèale,i iako je sigurno da ne koťtaju 5.99 $ koliko je prdoavaè napisao,nisu me davili.

leonisa
04-05-2007, 22:49
djecji proizvodi :-D

Posrnuli
05-05-2007, 01:23
Gledam sad ak si naruèim borbeni prsluk s ebay-a,koj koťta izmeðu 30-50$(al zato je poťtarina oko 50$) znaèi ne mogu me carinit ak im dofuram kopiju da sam ga platio 50-tak $ ?

Insomniac
05-05-2007, 01:35
Gledam sad ak si naruèim borbeni prsluk s ebay-a,koj koťta izmeðu 30-50$(al zato je poťtarina oko 50$) znaèi ne mogu me carinit ak im dofuram kopiju da sam ga platio 50-tak $ ?

U teoriji da moj dragi Watsone :)
U praksi mogu sto god hoce :D

Posrnuli
05-05-2007, 01:42
U teoriji da moj dragi Watsone Smile
U praksi mogu sto god hoce Very Happy

Veoma utjeĹĄno :lol:

Insomniac
05-05-2007, 02:03
U teoriji da moj dragi Watsone Smile
U praksi mogu sto god hoce Very Happy

Veoma utjeĹĄno :lol:
cuo sam da je Ĺženi naplatilo kojih 300 eura za laznu Gucci torbicu. Cura narucila torbicu preko neta,i kad je doslo na carini joj pukli punu vrijednost :lol:
Jer oni imaju kataloge sa cijenama

Tkach
05-05-2007, 11:12
A ťto je s onim naravouèenjem da carinici ne pripadaju najnepotkupljivijem sloju druťtvu?

Insomniac
05-05-2007, 11:19
A ťto je s onim naravouèenjem da carinici ne pripadaju najnepotkupljivijem sloju druťtvu?da uvozis nesto ekstremno skupo,to se isplati.Al ovako da i platis carinu manje bi te kostalo od usluge koju ti netko mora napraviti.

suni
05-05-2007, 11:49
znam da vam ovo niťta ne znaèi ali postoji jedan sajt za naruèivanje ťminke i svih girlie proizvoda. cijene su 50% niŞe nego tu a ak na njihov paket platish carinu oni ti REFUNDIRAJU carinu!

dr dan ti iznos koji si dao na carinu sjedne na raèun :D
nevjerojatno ali istinito i provjereno

Insomniac
05-05-2007, 11:58
znam da vam ovo niťta ne znaèi ali postoji jedan sajt za naruèivanje ťminke i svih girlie proizvoda. cijene su 50% niŞe nego tu a ak na njihov paket platish carinu oni ti REFUNDIRAJU carinu!

dr dan ti iznos koji si dao na carinu sjedne na raèun :D
nevjerojatno ali istinito i provjereno

Ako imas volje i vremena,uvijek mozes na ebayu naci stvari puno puno jeftinije

suni
05-05-2007, 12:03
jooj ne volim bas ebay i fakat nemam zivaca tamo kopati

Insomniac
05-05-2007, 12:27
jooj ne volim bas ebay i fakat nemam zivaca tamo kopati

ne znaĹĄ ĹĄto propuĹĄtaĹĄ :D