PDA

View Full Version : Studentski domovi

Pravokutnići
15-05-2007, 19:41
NATJEČAJI ZA DOMOVE (ovogodišnji 2010.)

http://www.sczg.hr/gallery/kat/488/d...j_natjecaj.pdf (http://www.sczg.hr/gallery/kat/488/data/smjestaj_natjecaj.pdf)
http://www.sczg.hr/gallery/kat/454/d...estaj_2010.pdf (http://www.sczg.hr/gallery/kat/454/data/kriteriji_smjestaj_2010.pdf)
Dokumenti se mogu predati kopirani, ali originali se moraju pokazati na uvid.

Još neki korisni linkovi

Cjenik
http://www.sczg.hr/gallery/kat/489/d..._smjestaja.pdf (http://www.sczg.hr/gallery/kat/489/data/cjenik_smjestaja.pdf)

Adrese i br. telefona domova
http://www.sczg.hr/default.php?id=kat&katID=36 (http://www.sczg.hr/default.php?id=kat&katID=36)

Popis liječnika za liječnički (može se obaviti nakon useljenja, brucoši mogu i u svom gradu napravit liječnički)
http://www.sczg.hr/gallery/kat/490/d..._lijecnika.doc (http://www.sczg.hr/gallery/kat/490/data/popis_lijecnika.doc)

Bodovni pragovi za ovu godinu
B 1453 - brucoši
S 1545 - stariji studenti
P 1551 - prva godina

Koristan link je svakako http://www.forum.hr/showthread.php?t=191087 (http://www.forum.hr/showthread.php?t=191087) gdje ćete naći puno dojmova o studentskim domovima.

Natječaj izlazi u 6.mjesecu i traje otprilike do 20.07.
Rezultati se objavljuju na www.sczg.hr (http://www.sczg.hr/) sredinom osmog.
Moguće je rezervirati sobu (bilo novu ili prošlogodišnju gdje si već bio) telefonom, ali najbolje osobno - to je zapravo useljenje jer se preuzima ključ i plaća se stanarina.
Postupak useljenja i iseljenja bude objavljen na ulaznim vratima uprave i paviljona, kao i informacije o ljetnom smještaju.
Što se tiče pogodnosti st. doma to su neograničeni internet (zabranjeno skidanje glazbe i filmova), dobra ekipa i jeftini smještaj.
Na svakom katu postoje učionice,a u okviru doma se nalazi i menza( na savi i cvjetnom dvije, na šari nema, za lašćinu ne znam), zatim trgovina, pošta, fitness i teretana...

Natječaj izlazi svake godine krajem 5. ili početkom 6. mjeseca na stranici sczg.hr..Tamo se nalaze i kriteriji za raspodjelu bodova, te popis potrebnih dokumenata. Sve piše i treba samo pažljivo čitati.
Ako tamo piše indeks na uvid, onda to znaci točno to- indeks sluzi samo za utvrđenje identiteta i da vam se potvrdi da ste predali molbu-ne gledaju se unutra ocjene.
Sve potrebne materijale, tj. molbu možete kupiti u knjižari sc nasuprot samog Studentskog centra.
Kad piše na molbi da napišete matični broj-to je onaj broj koji vam daje sc i koji vam upisu u zig na kraju indeksa kao potvrdu da ste predali molbu.
Puno je pitanja bilo u vezi obrasca A- vi ga možete ovjeriti isti dan kad izađe natječaj, a ujedno i taj obrazac, ako ste tada zadovoljni s prosjekom koji imate u tom trenutku, npr. prva godina prosjek 4.8 i na rok u 7. izlazite na naciju, očekujete dvojku- možete dan prije otići i ovjeriti taj prosjek bez problema. Kad ćete predavati molbu nitko vise ne gleda prosjek osim na tom obrascu. Dapače, meni je gospođa na faksu (nomina sunt odiosa) ovjerila i krivi broj ects bodova jer sam krivo popunio obrazac (upisao sam na oba mjesta broj ectsa iz tekuće akademske godine). Pa sam morao natrag u Zg po novi obrazac jer sam tek za par dana skužio šta sam napravio. Tako da mogu reci da se svašta može ovjeriti kod nas, samo ako je gužva i ako se službeniku koji treba ovjeriti obrazac ne da npr. računati prosjek nego vam vjeruje na riječ.

Nakon predaje molbe i dokumenata slijedi čekanje do drugog tjedna u 8. mjesecu kad dođu rezultati.

Osnovni bodovi se dobivaju dijeljenjem vašeg prosjeka s prosjekom faksa pa puta tisuću. Npr. vaš prosjek je 4.1, prosjek faksa je bio 3.48 (to je prosjek koji se računa tako da se zbroje prosjeci svih studenata prava koji su predali molbu za dom pa podijeljeno s brojem tih istih), dobije se 1.178. Množenjem s tisuću dobije se u ovom slučaju 1178. Tom broju se dodaju dodatni bodovi za braću, sestre itd. Taj prosjek faksa raste od 3.33 prije dvije g, pa do 3.4 prošle g. i 3.48 ove godine.
Dobro je znati da, ako vam roditelj ima status branitelja, dobivate 200 bodova. Očevi skoro svih nas ga imaju i to diže u cijelom natječaju broj potrebnih bodova za dobivanje doma.

Postoje tri osnovne kategorije unutar natječaja, brucoši, prva godina i stariji studenti. Pragovi variraju od godine do godine u sve tri kategorije- najniži je prag za brucoše, malo visi za prvu godinu i obično najviši za starije studente. Ipak, primjetna je tendencija rasta broja potrebnih bodova za dobivanje doma. Ovogodišnji pragovi su bili: B 1453 S 1545 P 1551. Prošle godine su bili manji, u sve tri kategorije, a godinu prije slični ovogodišnjima. Ali mislim da sa iznad 1600 bodova dobivate dom koji ste htjeli.

O DOMOVIMA
Postoji 4 doma u Zg- Cvjetno, Lašćina, Sava i Šara.

Lašćina ne bi trebala zanimati studenta prava. Dosta udaljena od faksa, a i većinom je troje ljudi u sobama. Ima dobrih paviljona, ali vrlo malo i to se teško dobiva.

Sava je najveći dom. Postoje tri kategorije paviljona:
stari paviljoni-1., 2., 3., 4., 7.,8., 9.
Tu sobe uvijek dobivaju brucoši i oni s malim brojem bodova, bar što se tiče nas s prava.
Sobe su uske, dvoje vas je u sobi i komfor nije bas prevelik. Cijeli kat ima 2 kupaone s po 8 tuševa.
Na donjim katovima su studenti, na višim studentice. Dobro bi bilo izbjeći 1. 2. 3. i 4. pogotovo stranu prema Roku, prema dvorištu se buka od Roka i drugih kafića i da izdržati. Najbolji od tih starih paviljona su 7., 8. i 9., i to strana prema ulici, dakle prema zapadu.
Novi paviljoni su 5. i 6.. Oni su vrlo traženi i na njih brucoši i prva godina mogu zaboraviti.
Kupaonicu dijele dvije sobe. U sobama je novi namještaj, buka je puno manja jer su izdvojeni od ostalih, a i tu žive većinom bolji studenti koji rade manju buku.
Prošle godine su izgrađena 2 nova paviljona, jedan je navodno za studente s razmjene, drugi za nas domaće. O tim paviljonima ne znam previše, samo da je cijena 600 kn, a pisalo je u novinama da će svaka soba imati kupaonicu i svoj dnevni boravak. Ili da će to isto dvije sobe dijeliti.
Menza na Savi je ok, ali uvijek je velika gužva i čeka se većinom barem pol sata.

Cvjetno je, barem meni, najbolji dom. Postoji 8 paviljona.
Prvih 5 je starijih, namještaj u velikoj većini soba ok, sobe su velike(najveće sto se može dobiti u domu), svaka soba ima svoju kupaonicu. Prvi i drugi su isključivo ženski(1. skoro cijeli sa potpuno novim namještajem), a treći, četvrti i peti su miješani, ali većinom muški.
6.paviljon i 7. su isti, samo sto je 6. muški, a 7. ženski. 2 sobe dijele kupaonicu, sobe su uže nego u prvih 5 paviljona, ali svaka soba ima predvorje i vise ormara nego stari paviljoni, a u ženskom 7. paviljonu ima rešo i sudoper, bar koliko sam čuo.
U 8 paviljonu su studenti na razmjeni.
Cvjetno je puno mirniji dom, s puno manje buke nego Sava. A i oni koje bi i radili buku su u manjini i ako pozovete zaštitara, on će stišati te koji rade buku.
Svi su paviljoni ok, ali ja bi ipak preporučio prvih pet i zbog lokacije (6. i 7. su iznad menze, dvorane i slastičarne pa je buka veća, nema toliko drveća ispred pa je vruće u sobama).
Najbolji su prvi, drugi sobe prema istoku, treći prema zapadu , a 4. prema istoku. Zašto?
Da izbjegnete prozor prema dvorištu i buku s klupica koje su ispod prozora.
Menza je ok- hrana ok, gužve nikad nema.

Šara je isto ok dom, 200-njak metara prema sjeveru od Cvjetnog. Sobe su manje, namješaj je novi, dvije sobe dijele kupaonicu. Nema menze.
Svi koji mogu dobiti Šaru, mogu i Cvjetno, pa mi se čini bezveze ići u manje sobe i dijeliti kupaonicu i nemati menzu odmah ispred nosa

Da bi dobili bolje sobe (ako ne idete u istu sobu jer tada imate dva dana prije svih da uzmete tu istu sobu), treba doći odmah prvi dan kad dom proradi za studente (obično su obavijesti kroz 7. mjesec izvješene na domovima) i to čim ranije jer inače bi mogli izvisiti i dobiti lošu sobu. Useljenja su obično moguća već 26. 8 (bar u zadnje 2 g), a može se i samo rezervirati soba (bilo osobno, bilo po nekom drugom). Možete biti s nekim poznatim u sobi, tj. birati cimera ako dođete kad još ima praznih soba.

Moderatorski tim zahvaljuje smart girl i Romulusu na ovim informacijama koje su nam poslali (jer smo mi tudumi koji pojma nemaju o domovima). :neko:

pravnica_88
11-05-2010, 16:47
ovo što kažeš da nemaš roditelja i da ćeš na to dobiti 60% bodova,to ti znači sljedeće: dakle, svoj prosjek podijeliš sa prosjekom faksa koji se kreće uvijek tu oko 3.3-3.4, što bi značilo da si ti taman tu kod prosjeka faksa. Taj broj koji dobiješ pomnožiš sa 1000, a ako si parcijala sa 900 ako se ne varam. Ako si redovno upisala drugu godinu, a jesi, dakle bez parcijale, pribrojiš tim bodovima još ovih 200 za drugu godinu....to bi trebalo biti negdje 1200 bodova,a na socijalni status možeš dobiti maksimalno 720 bodova( to ti je tih 60% bodova od bodova koji ostvariš na temelju uspjeha). A u socijalni status se ubrajaju braća,sestre, rastavljeni roditelji, primanja po članu kućanstva i sl. Za svako o toga je propisan određeni broj bodova,to sad ne znam napamet kolko je za što. Ako tebi sad ispadaju bodovi na temelju socijalnog statusa kad sve zbrojiš, npr.900, dobit ćeš 720,tj. tih 60% jer imaš oko 1200 bodova na temelju uspjeha. Zaključak: što više bodova imaš na temelju uspjeha, to više bodova možeš dobiti i na temelju socijalnog kriterija....nadam se da sam ovo objasnila donekle ok,onima koji možda nisu znali što to točno znači...:smartass:

cokolada1
11-05-2010, 18:07
ahaaaaa. :) Ja sam to krivo onda shvatila. Dobro da si napisala. Ja sam mislila da će mi priznati samo 60% od tih bodova za jednog roditelja. Dakle, za to ću dobiti 400 bodova (i ako bi se ostvarilo ono sa bodovima da ću imati 1000+200, onda bi mi još dodali i ovih 400). Jer je tih 400 u toj granici od 60% od 1200, što je cca 720. E sad jesam dobro to shvatila? :)) Recimo znači to bi otprilike bilo 1600 bodova(1000+200+400)?
Da odmah usput pitam, a koliko je prag otprilike za natječaj S (na taj sad idem ak sam druga godina jela? :))

pravnica_88
11-05-2010, 22:35
Da,to bi ti značilo onda oko 1600 bodova. Prošle godine je prag bio nešto malo manje od 1500 bodova,ne znam sad točno...ja si računam da bude i ove godine oko 1500 bodova...samo neka svi kriteriji ostanu kao i prošle godine i svi sretni..:)

p-kutnica
19-05-2010, 21:20
2.4. Studenti koji su u tekućoj akademskoj godini 2008./2009. prvi put upisali prvu godinu preddiplomskoga sveučilišnog i stručnog studija, integriranoga preddiplomskog i diplomskoga studija te prvu godinu diplomskoga sveučilišnog studija i specijalističkog diplomskoga stručnog studija boduju se na isti način kao i studenti iz točke 2.1., pod uvjetom da imaju najmanje stečenih 18 ECTS bodova zaključno do 20. srpnja 2009. godine.

e sad me zanima dal ima razlike između onog studenta koji ima npr. 50 ECTS, dakle uvjet, i onoga koji ima npr 44 ECTS?

pravnica_88
20-05-2010, 14:54
2.4. Studenti koji su u tekućoj akademskoj godini 2008./2009. prvi put upisali prvu godinu preddiplomskoga sveučilišnog i stručnog studija, integriranoga preddiplomskog i diplomskoga studija te prvu godinu diplomskoga sveučilišnog studija i specijalističkog diplomskoga stručnog studija boduju se na isti način kao i studenti iz točke 2.1., pod uvjetom da imaju najmanje stečenih 18 ECTS bodova zaključno do 20. srpnja 2009. godine.

e sad me zanima dal ima razlike između onog studenta koji ima npr. 50 ECTS, dakle uvjet, i onoga koji ima npr 44 ECTS?

Kao prvo,ovo su ti kriteriji za prošlu akademsku godinu,tj ovu trenutno važeću,a ovih dana bi ministarstvo trebalo raspisati kriterije za sljedeću godinu,al bit će vjerojatno isti jer već 3 godine se javljam na natječaje i uvijek je sve manje-više isto pa sumnjam da će ove godine biti drukčije. Što se tiče tvojeg pitanja,prilično sam sigurna da ti je svejedno dal imaš 44 ili 50 bodova,tj.uvjet, jedino ako daš sve ispite,odnosno skupiš 60 ECTS-a,onda dobivaš 400 bodova. Mislim da ti se ništa posebno ne boduje to da ti imaš uvjet u 7.mjesecu,bar se ovih godina nije,i ne vjerujem da će se to mijenjati. Ali za svaki slučaj,prati stranicu ministarstva obrazovanja pa vidi kriterije za ovu godinu kad ih objave.

p-kutnica
20-05-2010, 15:44
Kao prvo,ovo su ti kriteriji za prošlu akademsku godinu,tj ovu trenutno važeću,a ovih dana bi ministarstvo trebalo raspisati kriterije za sljedeću godinu,al bit će vjerojatno isti jer već 3 godine se javljam na natječaje i uvijek je sve manje-više isto pa sumnjam da će ove godine biti drukčije. Što se tiče tvojeg pitanja,prilično sam sigurna da ti je svejedno dal imaš 44 ili 50 bodova,tj.uvjet, jedino ako daš sve ispite,odnosno skupiš 60 ECTS-a,onda dobivaš 400 bodova. Mislim da ti se ništa posebno ne boduje to da ti imaš uvjet u 7.mjesecu,bar se ovih godina nije,i ne vjerujem da će se to mijenjati. Ali za svaki slučaj,prati stranicu ministarstva obrazovanja pa vidi kriterije za ovu godinu kad ih objave.

pa znam da su kriteriji za prošlu godinu, to sam samo uzela za primjer, hvala na odgovoru :mhm:

smart girl
23-05-2010, 18:21
Da li imam izravno pravo na dom ako ove godine primam državnu stipendiju grupe A (na temelju rezultata sa prijemnog) bez obzira na prosjek i broj položenih ispita u 1.godini?

kelj
23-05-2010, 21:52
Da li imam izravno pravo na dom ako ove godine primam državnu stipendiju grupe A (na temelju rezultata sa prijemnog) bez obzira na prosjek i broj položenih ispita u 1.godini?

koliko znam, da.

shosanna
30-05-2010, 14:01
sorite ako je ovo vec na nekom od linkova koji su na stranici,ali nikako ne vidim ,je li za dom bitno financijsko stanje roditelja i koja je papirologija za to potrebna?

smart girl
30-05-2010, 14:36
sorite ako je ovo vec na nekom od linkova koji su na stranici,ali nikako ne vidim ,je li za dom bitno financijsko stanje roditelja i koja je papirologija za to potrebna?

Ja znam da ima takva kategorija jer su neki ljudi na to dobivali 200-tinjak bodova,a sad ne znam koje dokumente treba izvadit, ali to ti ionako piše u natječaju...

shosanna
30-05-2010, 15:04
a znaci ima i kategorija u kojoj se financije ne gledaju? meni bi ta kategorija bolje odgovarala

smart girl
30-05-2010, 17:41
Pa ako su ti roditelji imućniji, to ne može spriječit dobivanje doma jer nisu nužne nikakve potvrde o financijskom stanju roditelja. To donosiš samo u slučaju da imaju niska primanja pa na to dobiješ dodatne bodove.

joko
31-05-2010, 11:39
Pa ako su ti roditelji imućniji, to ne može spriječit dobivanje doma jer nisu nužne nikakve potvrde o financijskom stanju roditelja. To donosiš samo u slučaju da imaju niska primanja pa na to dobiješ dodatne bodove.
ja sam sad 2.godina, s prve imam sve očišćeno, drugu namjeravam do 9.mjeseca.prosjek druge godine mi je 5.0,a prve i druge 4.5. imam dva brata , jedan je u srednjoj školi van mjesta prebivališta , a drugi studira u zagrebu,također van mjesta prebivališta. stari mi ima status branitelja, ja mislim. što se tiče financijskog stanja nismo primali nikakve pomoći. molio bih da mi netko odgovori mogu li ja dobiti dom i što trebam napraviti po tom pitanju ?(eh da, ak je to bitno nisam bio u domu na prvoj , ni na drugoj, očito;) hvala unaprijed

joko
01-06-2010, 17:36
ja sam sad 2.godina, s prve imam sve očišćeno, drugu namjeravam do 9.mjeseca.prosjek druge godine mi je 5.0,a prve i druge 4.5. imam dva brata , jedan je u srednjoj školi van mjesta prebivališta , a drugi studira u zagrebu,također van mjesta prebivališta. stari mi ima status branitelja, ja mislim. što se tiče financijskog stanja nismo primali nikakve pomoći. molio bih da mi netko odgovori mogu li ja dobiti dom i što trebam napraviti po tom pitanju ?(eh da, ak je to bitno nisam bio u domu na prvoj , ni na drugoj, očito;) hvala unaprijed

zna netko?

smart girl
01-06-2010, 18:30

Pa ne može ti nitko reći sa sigurnošću hoćeš li dobiti dom, ali s tim prosjekom i bodovima na braću i starog 99 % hoćeš. Uglavnom prati kad bude objavljen natječaj, pročitaj uvjete i na što se sve dobivaju dodatni bodovi i donesi odgovarajuće dokumente na prijavu i to je to :mhm:
Vrlo jednostavno :roll:

jesus19
01-06-2010, 19:26
Ne 99% posto nego 100% hoces , samo na bracu i oca dobijes preko 400 bodova,plus ocjene stvarno nemas nikakve brige

smart girl
01-06-2010, 20:10
Ne 99% posto nego 100% hoces , samo na bracu i oca dobijes preko 400 bodova,plus ocjene stvarno nemas nikakve brige

Ma ja to tako kažem jer znam slučajeve sa 1700 bodova na drugoj godini i nisu dobili dom
On bi trebao Cvjetno dobit s tim ocjenama, ali nikad se ne zna, sve te veze i vezice :rotfl:

točkica*
02-06-2010, 16:38
prošle godine bi s tim prosjekom dobio izravno dom koji želiš (iznad 4.499), sad ne znam hoće li se mijenjati uvjeti, ali mislim da ne bi trebali.
zna li netko, kad bi mogao natječaj izaći?

pravnica_88
05-06-2010, 21:56
Na stranici ministarstva objavljeni kriteriji za dom,sad još sc treba objavit natječaj...koliko sam pogledala,manje-više sve je isto što se tiče kriterija ko i proteklih godina

joko
21-06-2010, 07:41
Molim nekoga da mi odgovori na ova pitanja :
1. Kolike su cijene domova ?( znam za Lašćinu i SD S.Radić, ,pa ak netko zna za ostale , molim neka napiše)
2.Kako se plaća dom , da li to funkcionira tako da , ako npr. ne trebaš biti 10.mjesec u zagrebu i nećeš tad biti u domu , taj mjesec ne plaćaš ili se plaća sve?
3. Može li mi netko reći koliko se otprilike na našem faksu čeka da ti potvrde onaj obrazac "A" ?Zasad imam ove dokumente :domovnicu , potvrde o prebivalištu i školovanje za braću i status branitelja , još trebam samo taj obrazac i molbu ili i prijepis ocjena i nešto drugo ?
4. Namjeravam dati 2 ispita sad u 7.mjesecu , dal postoji šansa da mi se to upiše pa da mi se povisi prosjek i imam više položenog- i kako ?
5. Kako se dokazuje da sam upisao čistu drugu godinu , za to se ,kollko sam skužio ,dobivaju bodovi ?
6.Koliko vam vremena to prijavljivanje za dom obično oduzme ?
puno puno hvala unaprijed;-)

NASTASJA
22-06-2010, 15:38
Može pomoć, tj. vaše mišljenje?! Prva sam godina. Neću ju uspjeti dati u ljetnim rokovima, za 9. mj. planiram ostaviti oppd i naciju (iskreno se nadam da ću rim uspjeti dati u 7 mj., s tim da čak jedan predmet moogu prenijeti). Sad me zanima imam li ja po tome šanse za dom??? S tim da ciljam da će mi socijalni status pomoći, jer imam braću i sestre koji idu na faks (1), neki idu u školu, neki u šk. izvan mjesta prebivališta (1) i takvih sl. stvari vezanih za socijalni status (primanja. . .), što mislite??? Koliki je uopće prag za dom??

NASTASJA
22-06-2010, 15:45
Kako se plaća dom , da li to funkcionira tako da , ako npr. ne trebaš biti 10.mjesec u zagrebu i nećeš tad biti u domu , taj mjesec ne plaćaš ili se plaća sve?

Plaćaš sve. Npr., faks ti počinje u 10.mj, a rezervirao si već ranije u 8.mj, onda se samo upiši za tu sobu, a ključeve uzmi kad dođeš u 10.mj, tako nećeš morati platiti za 9. mj.
Za ostale mjesece koje nisi u domu ćeš morati platiti, nema veze jesi tu ili nisi (praznici, etc.).

Marie Dali
22-06-2010, 17:19
E, ljudi, koju svu papirologuju trebam priložiti, gdje to piše (mislim na rodni list, domovnicu, . . .)?? Što se tiče ocjena - prosjeka, što s tim (kome, kako, gdje. . .)?? To ne piše ništa uz objavljeni natječaj. Do kad su prijave za natječaj, je l' do 23.7.??? Pojma nemam, pomoziteee!!

papa
22-06-2010, 17:28
Sada kroz koji dan će izaći natječaji pa će ti tamo sve pisati...na www.sczg.hr Ovo što je objavljeno su kriteriji..

smart girl
22-06-2010, 17:35
Molim nekoga da mi odgovori na ova pitanja :
1. Kolike su cijene domova ?( znam za Lašćinu i SD S.Radić, ,pa ak netko zna za ostale , molim neka napiše)
2.Kako se plaća dom , da li to funkcionira tako da , ako npr. ne trebaš biti 10.mjesec u zagrebu i nećeš tad biti u domu , taj mjesec ne plaćaš ili se plaća sve?
3. Može li mi netko reći koliko se otprilike na našem faksu čeka da ti potvrde onaj obrazac "A" ?Zasad imam ove dokumente :domovnicu , potvrde o prebivalištu i školovanje za braću i status branitelja , još trebam samo taj obrazac i molbu ili i prijepis ocjena i nešto drugo ?
4. Namjeravam dati 2 ispita sad u 7.mjesecu , dal postoji šansa da mi se to upiše pa da mi se povisi prosjek i imam više položenog- i kako ?
5. Kako se dokazuje da sam upisao čistu drugu godinu , za to se ,kollko sam skužio ,dobivaju bodovi ?
6.Koliko vam vremena to prijavljivanje za dom obično oduzme ?
puno puno hvala unaprijed;-)

1.Cvjetno i Šara ti je 300 kn, a Moša 100
2.Čim preuzmeš ključ, odnosno sobu moraš plaćat.
3.Ne znam koliko se čeka, ali mislim da će objaviti natječaj u kojem piše što treba priložit od dokumenata, barem je tako prošle godine bilo.
4.Sve što položiš zaključno sa rokom u 7.mj. ti se upisuje.
5.Ako očistiš sve do 7.mj. dobiješ 400 bodova, ako daš uvjet dobiješ 200.
To sve piše u ocjenama, ne znam da treba neki poseban dokument.
6. Ovisi koliko čekaš u redu u sc-u. Koliko se sjećam ide dosta brzo jer ima puno ovih što zaprimaju dokumente.

Može pomoć, tj. vaše mišljenje?! Prva sam godina. Neću ju uspjeti dati u ljetnim rokovima, za 9. mj. planiram ostaviti oppd i naciju (iskreno se nadam da ću rim uspjeti dati u 7 mj., s tim da čak jedan predmet moogu prenijeti). Sad me zanima imam li ja po tome šanse za dom??? S tim da ciljam da će mi socijalni status pomoći, jer imam braću i sestre koji idu na faks (1), neki idu u školu, neki u šk. izvan mjesta prebivališta (1) i takvih sl. stvari vezanih za socijalni status (primanja. . .), što mislite??? Koliki je uopće prag za dom??

Pa bilo bi dobro kad bi dala uvjet u 7.mj.,ali mislim da ćeš i na braću dobit dosta bodova. Doduše, ne znam koliki će prag biti ove godine za P natječaj(To je natječaj za one koji završavaju 1.godinu)

E, ljudi, koju svu papirologuju trebam priložiti, gdje to piše (mislim na rodni list, domovnicu, . . .)?? Što se tiče ocjena - prosjeka, što s tim (kome, kako, gdje. . .)?? To ne piše ništa uz objavljeni natječaj. Do kad su prijave za natječaj, je l' do 23.7.??? Pojma nemam, pomoziteee!!

To i mene zanima jer još nisu objavili koje dokumente moramo priložit kao prošle godine. Nadam se da će to uskoro napravit. Natječaj je negdje do 15.7. ak se ne varam.

cokolada1
23-06-2010, 09:38
http://www.sczg.hr/
Objavljen je natječaj za smještaj studenta u akademskoj godini 2010/2011.

Dokumente možete preuzeti u .pdf formatu:

Tekst natječaja

Obrazac za prijavu redovitih studenata "A"

Obrazac za prijavu brucoša "B"

Marie Dali
23-06-2010, 14:55
E, što se tiče ocjena, ne trebam ništa od faksa tražiti, već samo ovima dam na uvid index, haa????????????????

Je l' zaključni rok 26.7.???????????

the blizzard
23-06-2010, 17:09
Kolege,imam jedno pitanje u vezi natječaja koje će vam se vjerojatno činiti glupim...Ovako-mene zbunjuje malo ovaj dio "Studenti koji imaju prosjek ocjena svih položenih ispita na studiju veći od 4,499 ako
nemaju zaostajanja tijekom studija u Republici Hrvatskoj..."
Što znači ovo zaostajanje? Ja imam još 2 ispita za dati,a ne znam hoći li uspjeti prije rujna?

Goth Angel
24-06-2010, 20:30
Ajde neka mi netko kaže ako ima iskustva..koliki bo otprilike trebao biti prosjek faksa za 3. godinu što se tiće upada u dom??? Kolika je bila bodovna granica prošle godine?

Suede
24-06-2010, 20:35
Mene tkđ malo zbunjuje ovaj najtečaj. Daklem, ja sam prva godina,prvi puta uspisala. Za sad imam 36 skupljenih bodova, sa prosjeko 4.8. Znači li to da imam izravno pravo na dobivanje doma? Naime, nije mi jasan onaj dio sa zaostajanjem studija :|
"Studenti prve godine preddiplomskoga sveučilišnog i stručnog studija, te integriranoga
preddiplomskog i diplomskoga sveučilišnog studija koji imaju prosjek svih položenih ispita
iznad 4,699 uz najmanje stečenih 30 ECTS bodova u tekućoj 2009./2010. akademskoj godini, a
zaključno do 23. srpnja 2010. godine i ako nemaju zaostajanja tijekom studija u Republici
Hrvatskoj"
I da, kada se na uvid daje taj indeks? :D jer ocekujem da ce mi nakon nacije 12.07 prosjek past na min 4.67

Romulus
24-06-2010, 22:46
uzmi prijepis ocjena prije nego nesto sljedece polazes i skupi sve dokumente jer vec ispunjavas uvjete za dobiti izravno dom.
ako ne upises redovno 2. godinu, ergo skupis 50 ects do revizije koja je krajem 10. mjeseca gubis dom, ali sad ga sigurno dobivas jer ti je potrebno 30 ectsa i 4.7.
indeks se daje na uvid prilikom predaje dokumenata, ali samo radi identifikacije, niposto se ne gledaju ocjene u indeksu u scu jer taj dio ćeš dokazati s prijepisom ocjena.

zakljucno, jedino moras uzeti prijepis prije nego ti prosjek padne.

prosjek faksa glede onih koji su tražili dom je bio prosle godine 3.4. tendencija rasta postoji, ja ocekujem da ce ove godine biti 3.45 jer bolonja ima vise engleskog ako nista drugo pa to diže prosjek sa svakom novom generacijom.
prag za vise godine, dakle od druge nadalje je bio prosle godine nesto niži nego inace, oko 1460-ak bodova, ak se dobro sjecam.
za prvu godinu je bio nesto nizi, ali ne sjecam se koliko.

cokolada1
24-06-2010, 23:19
A jel nije dovoljno samo onaj obrazac za prijavu gdje upisuješ one podatke o studiju. ECTS bodove i prosjek i to potvrdiš u referadi? Kaj je potreban i prijepis ocjena?

Suede
25-06-2010, 00:07
uzmi prijepis ocjena prije nego nesto sljedece polazes i skupi sve dokumente jer vec ispunjavas uvjete za dobiti izravno dom.
ako ne upises redovno 2. godinu, ergo skupis 50 ects do revizije koja je krajem 10. mjeseca gubis dom, ali sad ga sigurno dobivas jer ti je potrebno 30 ectsa i 4.7.
indeks se daje na uvid prilikom predaje dokumenata, ali samo radi identifikacije, niposto se ne gledaju ocjene u indeksu u scu jer taj dio ćeš dokazati s prijepisom ocjena.

zakljucno, jedino moras uzeti prijepis prije nego ti prosjek padne.

prosjek faksa glede onih koji su tražili dom je bio prosle godine 3.4. tendencija rasta postoji, ja ocekujem da ce ove godine biti 3.45 jer bolonja ima vise engleskog ako nista drugo pa to diže prosjek sa svakom novom generacijom.
prag za vise godine, dakle od druge nadalje je bio prosle godine nesto niži nego inace, oko 1460-ak bodova, ak se dobro sjecam.
za prvu godinu je bio nesto nizi, ali ne sjecam se koliko.

Hvala na detaljnom odgovoru :smile:
Još jedno pitanje. Na temelju čega nas raspoređuju po domovima tj. koji dom imam šanse dobiti?

smart girl
25-06-2010, 00:16
A jel nije dovoljno samo onaj obrazac za prijavu gdje upisuješ one podatke o studiju. ECTS bodove i prosjek i to potvrdiš u referadi? Kaj je potreban i prijepis ocjena?

Da, to je dovoljno. Ne treba prijepis ocjena

cudoprirode
25-06-2010, 00:58
ako se ne varam, pojam ZAOSTAJANJA je tocno razraden i definiran u sklopu dokumenta "Kriteriji za..." ;)

Kolege,imam jedno pitanje u vezi natječaja koje će vam se vjerojatno činiti glupim...Ovako-mene zbunjuje malo ovaj dio "Studenti koji imaju prosjek ocjena svih položenih ispita na studiju veći od 4,499 ako
nemaju zaostajanja tijekom studija u Republici Hrvatskoj..."
Što znači ovo zaostajanje? Ja imam još 2 ispita za dati,a ne znam hoći li uspjeti prije rujna?

Romulus
25-06-2010, 01:25
prvo se gleda natjecaj za studente visih godina, pa prvo dobivaju unutar tog natjecaja ono sto su trazili oni koji imaju direktno dom, a onda oni koji zadovolje prag za taj natjecaj za vise godine.
tad se gleda natjecaj za 1. godinu pa unutar toga opet jednako, prvo ovi koji dobivaju direktno, pa onda ostali.
zadnja mjesta popunjavaju brucoši.
kad sam bio prva godina ko i ti dobio sam cvjetno koje sam i trazio i koje je, barem meni, najbolji dom. bilo je na knap onda (imao sam sve polozene ispite do 7. mj koji su mi donijeli 400 bodova), a prosle godine sam opet dobio cvjetno sa landslide razlikom od praga jer natjecaj favorizira vise godine dajuci plus bodove za cim visu godinu (kad si druga g. dobis 200 , kad 3. 300. itd).
mislim da ce se s direktnim dobivanjem doma makar si prva godina moci dobiti sto god trazis.

preporucujem cvjetno-zasto?
menza je blizu, nikad u njioj nije guzva.
nema toliko buke kao na savi jer vecina ljudi koji su na cvjetnom su vise godine i vecina postuje kucni red.
i svaka soba u prvih 5. paviljona ima svoju kupaonicu.
faks je na 7-8 min tramvajem.
samo izbjegni 3. paviljon sobe prema dvorištu radi buke s klupa ispred paviljona.

Suede
25-06-2010, 02:28
prvo se gleda natjecaj za studente visih godina, pa prvo dobivaju unutar tog natjecaja ono sto su trazili oni koji imaju direktno dom, a onda oni koji zadovolje prag za taj natjecaj za vise godine.
tad se gleda natjecaj za 1. godinu pa unutar toga opet jednako, prvo ovi koji dobivaju direktno, pa onda ostali.
zadnja mjesta popunjavaju brucoši.
kad sam bio prva godina ko i ti dobio sam cvjetno koje sam i trazio i koje je, barem meni, najbolji dom. bilo je na knap onda (imao sam sve polozene ispite do 7. mj koji su mi donijeli 400 bodova), a prosle godine sam opet dobio cvjetno sa landslide razlikom od praga jer natjecaj favorizira vise godine dajuci plus bodove za cim visu godinu (kad si druga g. dobis 200 , kad 3. 300. itd).
mislim da ce se s direktnim dobivanjem doma makar si prva godina moci dobiti sto god trazis.

preporucujem cvjetno-zasto?
menza je blizu, nikad u njioj nije guzva.
nema toliko buke kao na savi jer vecina ljudi koji su na cvjetnom su vise godine i vecina postuje kucni red.
i svaka soba u prvih 5. paviljona ima svoju kupaonicu.
faks je na 7-8 min tramvajem.
samo izbjegni 3. paviljon sobe prema dvorištu radi buke s klupa ispred paviljona.

Izvrsno,i hvala još jednom za iscrpan odgovor :smile:

kostadinka00000
27-06-2010, 22:08
Bok ljudovi! 2. sam godina i imam državnu stipendiju A kategorije još od prošle godine. Znam da imam pravo na izravan upad u dom, samo trebam predat papire. E sad mene zanima da li i ove godine trebam predat samo kopiju ugovora o državnoj stipendiji (kao i prošle godine) ili uz to trebam još neki papir koji će potvrdit da sam ostala među 10% najboljih i da stipendiju i dalje primam?? Nije mi baš jasno jer nigdje u natječaju ne stoji da taj ugovor treba potkrijepiti nečim, a malo mi je čudno predat samo taj ugovor na kojem piše da je sklopljen 2009. Drugim riječima, kako će oni znat da mi stipendija još uvijek vrijedi i da im nisam "podvalila"? Hvala unaprijed.. :smartass:

smart girl
28-06-2010, 01:05
Bok ljudovi! 2. sam godina i imam državnu stipendiju A kategorije još od prošle godine. Znam da imam pravo na izravan upad u dom, samo trebam predat papire. E sad mene zanima da li i ove godine trebam predat samo kopiju ugovora o državnoj stipendiji (kao i prošle godine) ili uz to trebam još neki papir koji će potvrdit da sam ostala među 10% najboljih i da stipendiju i dalje primam?? Nije mi baš jasno jer nigdje u natječaju ne stoji da taj ugovor treba potkrijepiti nečim, a malo mi je čudno predat samo taj ugovor na kojem piše da je sklopljen 2009. Drugim riječima, kako će oni znat da mi stipendija još uvijek vrijedi i da im nisam "podvalila"? Hvala unaprijed.. :smartass:
Pa znat će po onom obrascu koji svatko treba ispunit. U njemu imaš rubrike di trebaš napisat prosjek ocjena.

Oyla
28-06-2010, 22:34
Molim vas pomozite
Ja sam studentica prve godine i jako bi bi znacilo kada bi mi netko pojasnio dio iz natječaja gdje pise da izravan upad u dom imaju studenti "koji imaju prosjek SVIH položenih ispita iznad 4,699 uz najmanje stečenih 30 ECTS bodova"...
naime ja trenutno imam prosjek 4.72 i daleko vise od 30 bodova, ali ne i polozen još jedan ispit...Znaci li to da se onda ovo odnosi samo na one koji imaju polozene "SVE" ispite u toj godini i pri tome ostvaren minimalan prosjek od 4,699 ???

CroatianAngel
28-06-2010, 22:53
Molim vas pomozite
Ja sam studentica prve godine i jako bi bi znacilo kada bi mi netko pojasnio dio iz natječaja gdje pise da izravan upad u dom imaju studenti "koji imaju prosjek SVIH položenih ispita iznad 4,699 uz najmanje stečenih 30 ECTS bodova"...
naime ja trenutno imam prosjek 4.72 i daleko vise od 30 bodova, ali ne i polozen još jedan ispit...Znaci li to da se onda ovo odnosi samo na one koji imaju polozene "SVE" ispite u toj godini i pri tome ostvaren minimalan prosjek od 4,699 ???

Ne. To se odnosi da ti prosjek treba iznad 4.699 svih trenutno položenih predmeta a trebaš imati bar 30 ECTS bodova.

Oyla
28-06-2010, 23:04
Aha, hvala :)...dakle kao po tome imam pravo na izravan upad??
Ako mogu jos samo pitat jeli zna netko oce li mi praviti probleme oni u SC-u dok budem davala indeks na uvid... jer ce u meduvremenu biti upisana i ta ocjena preostalog ispita, a ja sam ispunila obrazac bez nje...inace ona mi snizava prosjek i nista od 4.7 :/?!

the blizzard
28-06-2010, 23:09
A da probaš predati sve dokumente i indeks prije nove ocjene?

CroatianAngel
28-06-2010, 23:11
Aha, hvala :)...dakle kao po tome imam pravo na izravan upad??
Ako mogu jos samo pitat jeli zna netko oce li mi praviti probleme oni u SC-u dok budem davala indeks na uvid... jer ce u meduvremenu biti upisana i ta ocjena preostalog ispita, a ja sam ispunila obrazac bez nje...inace ona mi snizava prosjek i nista od 4.7 :/?!

Bez te ocjene dobivaš izravan upad. Dobro si shvatila. :thumbup:
A sa tom ocjenom.... izravan ne. No to ne znači da nebi upala. Ne bi izravno. No tko kaže da nebi upala?
Pogledaj si koliki bi imala prosjek sa svim položenim predmetima i što kažu na to. ;)

Oyla
28-06-2010, 23:15
A necu nikako moci....papiri mi nece stici na vrijeme, a upis ocjene je sutra :S
Mislis da oni provjeravaju indeks?

the blizzard
29-06-2010, 11:30
A necu nikako moci....papiri mi nece stici na vrijeme, a upis ocjene je sutra :S
A gle-probaj pa ak skuže,pravi se " Ajme meni,pa ja to nisam skužila uopće":mrgreen:
i predaj ovu drugu dokumentaciju za osobe s prosjekom manjim od 4,7.
A naporni su sa svim tim dokumentima-100000 ih traže :blink:

kelj
29-06-2010, 18:29

i mene muči isti problem, ako dobijem 2 iz ovog sad ispita imat ću manje od 4,5 što mi je potrebno za izravan upad.
ali i da dobijem 2 ispit mi sigurno neće bit odma sljedeći dan upisan na studomatu pa će valjda na potvrdi stajat 4,5inešt.
a oni ti ne gledaju index 100%, tj.ne gledaju ti ispite i ocjene iz istih.

the blizzard
30-06-2010, 14:12
i mene muči isti problem, ako dobijem 2 iz ovog sad ispita imat ću manje od 4,5 što mi je potrebno za izravan upad.
ali i da dobijem 2 ispit mi sigurno neće bit odma sljedeći dan upisan na studomatu pa će valjda na potvrdi stajat 4,5inešt.
a oni ti ne gledaju index 100%, tj.ne gledaju ti ispite i ocjene iz istih.
Zar nama kao integriranom studiju nije potreban prosjek 4,7?

kelj
30-06-2010, 15:39
Zar nama kao integriranom studiju nije potreban prosjek 4,7?

kad si prva godina traži se 4,7, a na ovim višima je 4,5.

aleksica
30-06-2010, 21:15
jedno pitanje.

jel ja mogu zatraziti ispis ocjena ako imam jedan ispit u tijeku, odnosno ne znam hocu li ga proc ili necu, dakle hocu li imati problema pri ispisu ocijena ako imam jedan ispit koji jos nije upisan u studomat ali je bio odrađen(isla sam na pismeni)?

i moze li se okvirno dobiti dom sa prosjekom 4.2 za prvu godinu? i dvije sestre u skolovanju plus od dodatnih bodova.

unaprijed puno hvala!

smart girl
30-06-2010, 23:21
jedno pitanje.

jel ja mogu zatraziti ispis ocjena ako imam jedan ispit u tijeku, odnosno ne znam hocu li ga proc ili necu, dakle hocu li imati problema pri ispisu ocijena ako imam jedan ispit koji jos nije upisan u studomat ali je bio odrađen(isla sam na pismeni)?

i moze li se okvirno dobiti dom sa prosjekom 4.2 za prvu godinu? i dvije sestre u skolovanju plus od dodatnih bodova.

unaprijed puno hvala!

Ne treba ti ispis ocjena, imaš u onom obrascu polje gdje trebaš samo upisat prosjek i broj položenih ispita do 15.7
A taj ispit koji si položila, a nije u studomatu isto možeš upisat, ja mislim
S 4.2 bi trebala dobit dom

aleksica
30-06-2010, 23:23
ali ja sam mislila mogu li ispisat to sto imam bez ta dva ispita? je li bas mora biti do 15.7 ?

smart girl
30-06-2010, 23:26
ali ja sam mislila mogu li ispisat to sto imam bez ta dva ispita? je li bas mora biti do 15.7 ?

E to ti ne znam, a to svi pitaju.
Skužila sam da pitaš jel možeš ubrojit i predmet koji ti nije u studomat,a položen je.

Dragutin
05-07-2010, 19:02
Pa znat će po onom obrascu koji svatko treba ispunit. U njemu imaš rubrike di trebaš napisat prosjek ocjena.

Ali to se odnosi na prosjek iz druge godine (ili prve i druge zajedno, kako god). Stipendija se dobiva na osnovu prosjeka iz 1. godine.

smart girl
05-07-2010, 21:38
Ali to se odnosi na prosjek iz druge godine (ili prve i druge zajedno, kako god). Stipendija se dobiva na osnovu prosjeka iz 1. godine.

Pa dobivaš ju svake godine na temelju prosjeka svih položenih ispita,a ne samo prve

pravnica_88
08-07-2010, 01:58
Pročitah negdje u par postova prije da je netko napisao da se kod revizije u 11.mjesec gubi pravo na dom ako se upiše parcijala,tj.pad. TO NIJE TOČNO! Ako sad ispunjavate uvjete da se javite na natječaj,dakle ostvarenih min 18 bodova ove godine, i dobijete dom,pa upišete parcijalu,nećete se nakon revizije morati iseliti iz doma. Isto,možete se javiti na natječaj i sljedeće godine,bez obzira na parcijalu,samo što se onda prosjek ocjena ne množi s 1000,nego 900. Tako da imate šanse za dom,premda ste parcijala,naravno uz neke dodatne bodove,a boduje se sve moguće koliko sam vidjela u natječaju.

the blizzard
08-07-2010, 10:09
Je li netko uopće iselio iz doma ikada nakon revizije?

jinxy
08-07-2010, 14:09
koji je prosjek fakulteta našeg? da znam kolko bodova dobivam na temelju prosjeka... hitno, ak neko zna...
i kolko cca treba bodova ukupno imat da se dom dobije?
hvala unaprijed

pravnica_88
08-07-2010, 19:43
prošle godine je prosjek faksa s kojim se dijelio prosjek bio 3.4,a prije dvije god 3.25...znači i sad bi trebao biti oko 3.3 do 3.5...a treba okvirno oko 1500bodova za dom,mislim da je prošle godine trebalo i nešto manje oko 1450,al ipak računaj s malo višim pragom za svaki slučaj jer nikad ne znaš točno što će biti ove godine.

Marie Dali
08-07-2010, 20:12
Do kad se mogu predati papiri???

mirica
08-07-2010, 22:04
u onom OBRASCU A, kad treba upisati točan prosjek svih položenih ispita,dal tu računam i seminare il bez seminara?

i dal je pametnije predati papire sa 1 ispitom više položenim,a manjim prosjekom ili pak je bolje s tim jednim ispitom manje,a prosjek je veci..
jer imam sad ispit jos jedan kojeg ako prodem sumnjam da ce biti vise od 2.i to bi mi smanjilo prosjek..a ects-a ionako imam vise od 30 vec sad..
hvala::E:

damjan
09-07-2010, 09:18
u onom OBRASCU A, kad treba upisati točan prosjek svih položenih ispita,dal tu računam i seminare il bez seminara?

i dal je pametnije predati papire sa 1 ispitom više položenim,a manjim prosjekom ili pak je bolje s tim jednim ispitom manje,a prosjek je veci..
jer imam sad ispit jos jedan kojeg ako prodem sumnjam da ce biti vise od 2.i to bi mi smanjilo prosjek..a ects-a ionako imam vise od 30 vec sad..

Pa ne mozes ti napisat ono sto nije istina. Nece ti to ovjerit u referadi.
Moj savjet ti je da padnes na tom ispitu ili da ne izidjes na njega. Jer nakon što prikupiš 18 ects bodova, za dom ti se daljnje gleda prosjek, tako da, bolje hvataj prosjek.
i ne racunas seminare.
pise jasno na studomatu da seminari ne ulaze u prosjek.
uostalom i broj ects-a i ocjene ti pisu na studomatu.

smart girl
09-07-2010, 13:47

U referadi ti ovjeravaju ispite položene do 23.7 jer tako piše na obrascu

kRiLetAn
12-07-2010, 10:59
pozdrav!
dokad(do kojeg datuma) radi referada jer bi trebao si potvrditi za natječaj?
pa da znam dokad to trebam obaviti, jer nisam iz zg

hvala

smart girl
12-07-2010, 11:06
pozdrav!
dokad(do kojeg datuma) radi referada jer bi trebao si potvrditi za natječaj?
pa da znam dokad to trebam obaviti, jer nisam iz zg

hvala

Najbolje da nazoveš samu referadu i pitaš. Oni će ti dati najispravniju informaciju.
Evo ti link za broj http://www.pravo.hr/fakultet/kontakt

the blizzard
12-07-2010, 21:59
Gdje je SD Ante Starčević? Mislio sam da znam,ali očito ne znam...Ispričavam se ako je krivi topic,ali nisam znao gdje pitati

axl
12-07-2010, 23:30
Gdje je SD Ante Starčević? Mislio sam da znam,ali očito ne znam...Ispričavam se ako je krivi topic,ali nisam znao gdje pitati

Preko ceste Vjesnikove zgrade (tj. malo dalje, al uglavnom tu).
Evo, pogledaj ovdje, sve je prikazano pa se lakše skuži:
http://wikimapia.org/1465635/hr/Studentski-dom-Ante-Star%C4%8Devi%C4%87

the blizzard
13-07-2010, 01:02
Hvala!I mislio sam da je negdje tu,ali nisam bio siguran.

shosanna
13-07-2010, 22:22
jel je obrazac a, potvrda o prebivalistu i uplatnica sve sto mi treba od dokumenata, dal prijepis ocjena treba? frendica mi kaze da treba,ja mislim da ne.
i da,ako ne navodim imovinski status,brace i sestre ne trebam nista ovjeravati kod javnog biljeznika ili ?
tnx

Romulus
13-07-2010, 22:43
treba ti uvjerenje o prebivalištu, dokaz o uplati i obrazac a.prijepis ocjena ipak ne treba jer su uveli taj obrazac a na kojem piše prosjek.
za dodatne bodove trebas i drugih stvari ali ovi su condicio sine qua non.

ovjerava se samo izjava o zajedničkom kućanstvu, tj ako tražiš bodove na temelju niskih primanja po članu obitelji.

the blizzard
15-07-2010, 15:52
jel je obrazac a, potvrda o prebivalistu i uplatnica sve sto mi treba od dokumenata, dal prijepis ocjena treba? frendica mi kaze da treba,ja mislim da ne.
i da,ako ne navodim imovinski status,brace i sestre ne trebam nista ovjeravati kod javnog biljeznika ili ?
tnx

Moraš u knjižari SC-a tražiti molbu (uz nju dobiš obrazac A i uplatnicu) koja košta 5 kn. Nju obavezno moraš popunit i s njom i dokumentima ideš onda predati.

aleksica
10-08-2010, 12:48
ima jedno mozda glupasto pitanje ali sad me nesto kopka, naime, nakon sto sam izvadila prosjek ocijena u onoj informatickoj ucionici, nisam otisla da mi ovjere u referadu s tim, jer sam vidila neki potpis dole i pecat cim sam dobila kopirani list.
zanima me jesam li trebala ipak otici u referadu za ovjeru i mogu li sada imat posljedica nekih ako nisam a trebala sam ? :/

dole je bio potpis i pecat. :?

smart girl
10-08-2010, 12:56
Nisi ni trebala priložiti prijepis ocjena jer se to u natječaju nije tražilo.
Na onom obrascu se upisivao prosjek i broj položenih ispita i to je dovoljno. A koju ocjenu imaš iz pojedinog predmeta njih apsolutno ne zanima.

wall-e
13-08-2010, 01:55
ja nisam dobila dom i imam pitanje: sto ako ja sad u 9. mjesecu polozim ispite i time dobijem dodatnih 200 bodova za dom, jel ima neki jesenski rok za domove?
il se ja sad zalim? makar...ne mogu se zaliti ako jos te bodove nemam.
ima li netko nekakav savjet?

Suede
13-08-2010, 02:03
Da li još ikome javlja grešku pri upisu jmbga?

kelly
13-08-2010, 08:09
Da li još ikome javlja grešku pri upisu jmbga?
da, meni... izludit ću :mad2:

Username
13-08-2010, 09:24
da..i ja imam problema pri upisu jmbg-a ,a i maticnog broja.. koji je to broj? x-ica il index..ma svejedno je jer ne lovi!!
ajd javite ak nes saznate!!

smart girl
13-08-2010, 10:11
Pretraga po jmbg-u nikome ne radi. Morate upisati matični broj. To je onaj na pečatu na zadnjoj stranici indexa što su nam ga dali u sc-u :smile:

kelly
13-08-2010, 10:12
da..i ja imam problema pri upisu jmbg-a ,a i maticnog broja.. koji je to broj? x-ica il index..ma svejedno je jer ne lovi!!
ajd javite ak nes saznate!!
matični broj je onaj broj koji imate na računu od doma (oni koji su dosada bili u domu)
da, ili taj u indeksu :)

Username
13-08-2010, 10:49
matični broj je onaj broj koji imate na računu od doma (oni koji su dosada bili u domu)
da, ili taj u indeksu :)

Hvala ljudi,uspjela se ulogirat..ja imam 1157 bodova, kaj znaci da mi nisu dali 400 bodova(koje sam ocekivala) kao 4 godine redovnog upisa jer imam jednu godinu zaostajanja?? jel iko zna,dal sam trebala to dobit il zbog jedne godine zaostajanja ja gubim i tih 400 bodova..

Maat
13-08-2010, 11:00
ja nisam dobila dom i imam pitanje: sto ako ja sad u 9. mjesecu polozim ispite i time dobijem dodatnih 200 bodova za dom, jel ima neki jesenski rok za domove?
il se ja sad zalim? makar...ne mogu se zaliti ako jos te bodove nemam.
ima li netko nekakav savjet?

nažalost ne radi tako. računa se samo prosjek do 7. mjeseca, kad si podnijela prijavu. i da postoji ta opcija, ne bi te imali kud smjestiti, jer sve bude popunjeno odmah. postoji sad neki kratki rok za žalbe i to je više manje to. :(

Hvala ljudi,uspjela se ulogirat..ja imam 1157 bodova, kaj znaci da mi nisu dali 400 bodova(koje sam ocekivala) kao 4 godine redovnog upisa jer imam jednu godinu zaostajanja?? jel iko zna,dal sam trebala to dobit il zbog jedne godine zaostajanja ja gubim i tih 400 bodova..

bojim se da da, meni piše "Studenti četvrte godine, bez zaostajanja 400"

kelly
13-08-2010, 11:24
Jel ima netko iskustva sa žalbama? Meni fali glupih 19 bodova :cold: ne znam jel imam ikakve šanse dobiti nakon žalbe?

shosanna
13-08-2010, 11:41
ja nisam dosad bila u domu,a iza imam samo zig i potpis bez broja,sto da radim da vidim rezultate,jer mi preko jmbga nece

smart girl
13-08-2010, 11:49
Kažu u sc-u da će popodne osposobit pretragu preko jmbg-a.
Frendica je zvala :smile:

Suede
13-08-2010, 12:47
Oni koji nemaju matični broj, a silno su nestrpljivi, nazovite 01/4593-641. Meni su se tamo iz prve javili i dali mi matični broj.

the blizzard
13-08-2010, 12:59
Jel ima netko iskustva sa žalbama? Meni fali glupih 19 bodova :cold: ne znam jel imam ikakve šanse dobiti nakon žalbe?
Ja sam prošle godine ulozio zalbu i dobio dom. Kod mene je razlog bio jedan dokument koji sam zaboravio dati pa sam ga prilozio u zalbi.

mirica
13-08-2010, 17:54
studenti koji su u statusu redovitog studenta u RH upisani u drugu godinu studija bez zaostajanja tijekom studija -2oo bodova.

...koje meni nisu dali! a imam uvjet,ostao mi je samo jedan predmet za 9. mj.!

da pišem žalbu ili ipak nisam trebala (zbog neznam čega) dobiti tih 2oo tolko značajnih bodića?

smart girl
13-08-2010, 18:27
studenti koji su u statusu redovitog studenta u RH upisani u drugu godinu studija bez zaostajanja tijekom studija -2oo bodova.

...koje meni nisu dali! a imam uvjet,ostao mi je samo jedan predmet za 9. mj.!

da pišem žalbu ili ipak nisam trebala (zbog neznam čega) dobiti tih 2oo tolko značajnih bodića?

To se odnosi na one koji su upisani u 2.godinu. Ti si upisana u prvu, prema tome nisu te zakinuli :smile:
Na 1.godini možeš dobit dodatnih 400 bodova ak očistiš godinu.

mirica
13-08-2010, 18:36
To se odnosi na one koji su upisani u 2.godinu. Ti si upisana u prvu, prema tome nisu te zakinuli :smile:
Na 1.godini možeš dobit dodatnih 400 bodova ak očistiš godinu.

hm al ne kužim onda cemu to.kad u 7 mj ni nisam mogla biti upisana u 2.,jer su upisi tek u 10 mj il kad vec.. kaj onda nitko ne dobi tih 200 bodova?!:unsure:

CroatianAngel
13-08-2010, 18:44
hm al ne kužim onda cemu to.kad u 7 mj ni nisam mogla biti upisana u 2.,jer su upisi tek u 10 mj il kad vec.. kaj onda nitko ne dobi tih 200 bodova?!:unsure:

Dobe oni koji su upisali drugu bez zaostatka sa prve godine i sada u listopadu će na treću godinu. Druga godina dobije koja nema zaostatke s prve, ne prva. ;)

Tako da gledaj na te bodove sljedeće godine. ;)

mirica
13-08-2010, 18:48
Dobe oni koji su upisali drugu bez zaostatka sa prve godine i sada u listopadu će na treću godinu. Druga godina dobije koja nema zaostatke s prve, ne prva. ;)

Tako da gledaj na te bodove sljedeće godine. ;)

ukratko,mi na prvoj godini smo u najnezahvalnijoj poziciji.super!:wink:

jinxy
13-08-2010, 19:25
ej, ajd pliz vi koji ste uspjeli doći na str sc-a :)
jeste probali izračunati prosjek faksa? zanikma me da znam kaj mogu očekivat???
hvala

Suede
13-08-2010, 19:29
Evo ti direktan link ako jos nisi uspjela, on radi :)
http://x2.cap.srce.hr/scnatjecaj/

jinxy
13-08-2010, 19:34
ok, meni su def nekaj zmotali?
ste probali izračunati prosjek?
koji br da zovem za žalbe??? meni se ništ neće otvorit?

kelly
13-08-2010, 22:11
ok, meni su def nekaj zmotali?
ste probali izračunati prosjek?
koji br da zovem za žalbe??? meni se ništ neće otvorit?
a po mojim nekim računanjima ispada oko 3.5 ako se ne varam ali ni meni nije jasno baš. imaš broj od poslovnice za smještaj na stranici od sc-a pa njih probaj nazvati i pitati iako mislim da ćeš svejedno morati pisati žalbu.

smart girl
13-08-2010, 22:23
I mene zanima koliki je prosjek faxa pa ak netko zna, nek napiše :mhm:

Romulus
13-08-2010, 23:14
racunica je jedostavna
brojeve koji se ticu uspjeha podijelite s 1000 dakle npr. 1200 podijeljeno s 1000
i dobijete 1.2. taj broj je dobiven diobom vaseg prosjeka i prosjeka faksa. i sad podijelite svoj prosjek s tim brojem.
i broj koji se dobije je prosjek faksa.

ja sam izracunao tako i dobio da je prosjek faksa 3.48.

primjetan je rast. prije dvije godine je bilo 3.33, prosle 3.4.
valjda zbog vise engleskog pri bolonji.

dakako, ne salju svi, nego samo oni koji se nadaju da ce dobit, prosjek svih polozenih ispita je ipak nizi, kolko je kregar pricao, u zadnjoj godini njegova mandata bio je 3.18.ali taj se ne racuna.

jinxy
14-08-2010, 00:26
ej, da, al je problem i u tome što meni po računici ispda tak negde, a po računici od cimerice koja je na drugoj godini ispada da je 3.0...
kak je to moguće? tj jel prosjek različit i po godinama ili je univerzalan za jedan fakultet
i da, nisu mi brata računali uopće :(

the blizzard
14-08-2010, 02:12
ej, da, al je problem i u tome što meni po računici ispda tak negde, a po računici od cimerice koja je na drugoj godini ispada da je 3.0...
kak je to moguće? tj jel prosjek različit i po godinama ili je univerzalan za jedan fakultet
i da, nisu mi brata računali uopće :(

Što se brata tiče,obavezno onda ulozi zalbu i dobit ćeš dodatne bodove. A za prosjek ne znam.

p-kutnica
14-08-2010, 17:39
imam prosjek veći od prosjeka faksa i nisam dobila dom, dobila bi ga da imam prosjek gotovo 4.1, pa gdje toga ima....prva sam godina

imam još dodatnih 400 bodova za brata i tatu.

zapravo ne znam što da pitam, jednostavno se moram izjadati i ostaviti frustracije tu!

ima još takvih koji imaju prosjek 3.8 i više i nisu dobili dom?

kelj
14-08-2010, 18:51
imam prosjek veći od prosjeka faksa i nisam dobila dom, dobila bi ga da imam prosjek gotovo 4.1, pa gdje toga ima....prva sam godina

zapravo ne znam što da pitam, jednostavno se moram izjadati i ostaviti frustracije tu!

tako je to...ja sam na prvoj imala 4,5 i nisam dobila....najteže je dobit dom kad si prva godina, stvarno ne znam kakvi su im to glupi kriteriji.

kelly
14-08-2010, 18:55

evo me :mah: jedino što ja imam na brata i rastavljene roditelje. ne znam šta je tu onda igralo presudnu ulogu? kad sam tražila stipendiju prošle godine, onda su rekli da će, ukoliko bude previše kandidata, gledati prosjek ocjena. na kraju, moja frendica sa prosjekom iz gimnazije svake godine 3.5 dobije stipendiju a ja sa 4.9 ne dobijem. :lol: gadovi :mad2: sad me ovi iz sc-a za dom sj... bitno da sam se cijelu godinu trudila imat što bolje ocjene. mah... :angry:

p-kutnica
14-08-2010, 19:37
evo me :mah: jedino što ja imam na brata i rastavljene roditelje. ne znam šta je tu onda igralo presudnu ulogu? kad sam tražila stipendiju prošle godine, onda su rekli da će, ukoliko bude previše kandidata, gledati prosjek ocjena. na kraju, moja frendica sa prosjekom iz gimnazije svake godine 3.5 dobije stipendiju a ja sa 4.9 ne dobijem. :lol: gadovi :mad2: sad me ovi iz sc-a za dom sj... bitno da sam se cijelu godinu trudila imat što bolje ocjene. mah... :angry:

znam kako ti je...

nepotizam i nepravda u sc:mad2:

smart girl
15-08-2010, 19:19
moja frendica sa prosjekom iz gimnazije svake godine 3.5 dobije stipendiju a ja sa 4.9 ne dobijem

Samo državna stipendija daje izravan upad u dom, a ne gradska ili neka druga :smile:

Ali suosjećam ovo za prosjek, ja sam u srednjoj imala sve 4 godine 5.0 prosjek i nikad nisam dobila gradsku stipendiju dok su je dobivali oni koji ni 4.5 nisu imali :rotfl:

kelly
15-08-2010, 19:35
Samo državna stipendija daje izravan upad u dom, a ne gradska ili neka druga :smile:

braniteljska daje isto izravan upad u dom :mhm:

smart girl
15-08-2010, 20:03
braniteljska daje isto izravan upad u dom :mhm:

A da, nemam branitelja u obitelji pa sam ju potpuno zaboravila :lol:

jinxy
16-08-2010, 09:39
heh,
znam kako vam je...
treća sam godina i do sada sam svaki put imala veći prosjek od prosjeka faksa i nikad nisam dobila dom...
da sam ga tražila kao brucoš, dobila bih ga sigurno jer sam imala 5.0 kroz cijelu gimnaziju, al nisam... nije važno zašto :((
jbg...
od dodatnih bodova samo 120 za brata i naravno za redovni upis svake godine pa tako i ove ... i to je to ! isto imam stipendiju, ali nije državna...
ostalo ne bih htjela komentirati... neki iskorištavaju svašta...
i da, imam posebnu rektorovu- i ne žele mi je priznati...
imam dodatnih 4 ects-a, al ni to ne priznaju... te još nekoliko nagrada na nivou fakulteta, al to očiot nije dovoljno, i tako...

suni
16-08-2010, 13:28
heh,
znam kako vam je...
treća sam godina i do sada sam svaki put imala veći prosjek od prosjeka faksa i nikad nisam dobila dom...
da sam ga tražila kao brucoš, dobila bih ga sigurno jer sam imala 5.0 kroz cijelu gimnaziju, al nisam... nije važno zašto :((
jbg...
od dodatnih bodova samo 120 za brata i naravno za redovni upis svake godine pa tako i ove ... i to je to ! isto imam stipendiju, ali nije državna...
ostalo ne bih htjela komentirati... neki iskorištavaju svašta...
i da, imam posebnu rektorovu- i ne žele mi je priznati...
imam dodatnih 4 ects-a, al ni to ne priznaju... te još nekoliko nagrada na nivou fakulteta, al to očiot nije dovoljno, i tako...

klasicna rvacka prica!

glavu gore i zajebi to! bar nemas mrlju na sebi i znas da si sve posteno stekla. homo homini lupus i dalje nastavlja u krug:D

Suede
21-08-2010, 18:47
Molim pomoc od ljudi koji su bili u domovima tj. ako je moguce, na cvjetnom.
Dakle, 28.08 su rezervacije za one koji ne zele svoje proslogodisnje sobe. Mene zanima da li ja mogu na tu vrazju rezervaciju makar sam stavila kao datum useljenja 1.10 (idiotizam). I da li vec na tim rezervacijama moram imati obavljen test na tuberkulozu i sistematski?
Hvala

kelj
21-08-2010, 20:13
Molim pomoc od ljudi koji su bili u domovima tj. ako je moguce, na cvjetnom.
Dakle, 28.08 su rezervacije za one koji ne zele svoje proslogodisnje sobe. Mene zanima da li ja mogu na tu vrazju rezervaciju makar sam stavila kao datum useljenja 1.10 (idiotizam). I da li vec na tim rezervacijama moram imati obavljen test na tuberkulozu i sistematski?
Hvala

rezervacija kao takva ne postoji, moraš se odmah uselit u sobu, tj.platit stanarinu i obavit ostale formalnosti.
i prije useljenja moraš obaviti sistematski u zavodu za javno zdravstvo.

the blizzard
21-08-2010, 21:07
rezervacija kao takva ne postoji, moraš se odmah uselit u sobu, tj.platit stanarinu i obavit ostale formalnosti.
i prije useljenja moraš obaviti sistematski u zavodu za javno zdravstvo.
Je li se moze useliti već idući tjedan (ako smo stavili useljenje 1.9.)?

kelj
21-08-2010, 21:22
Je li se moze useliti već idući tjedan (ako smo stavili useljenje 1.9.)?

26. i 27. useljavaju oni koji su bili u domu prošle god i žele istu sobu, od 28. svi drugi mogu uselit.

Suede
22-08-2010, 01:16
Da,da, skuzila sam da nema rezervacija. Ako se zelim onda uselit 30.08., nece mi praviti probleme jer sam zaokruzila 1.10?

disco_stick
22-08-2010, 09:53
26. i 27. useljavaju oni koji su bili u domu prošle god i žele istu sobu, od 28. svi drugi mogu uselit.

Od kud ti ova informacija? Mislim, svi bacaju neke datume iz rukava, a neda mi se bezveze potezati 150km da me netko tamo u ZG stera u PM.

Mislim, u natječaju sve piše osim datuma useljenja :rotfl: A web stranica SCZG je korisna kao i baba od 97 godina u tvornici metala.

I još nešto, dali brucoši (koji još nemaju indeks i x-icu) moraju pregled obaviti kod doktora iz srednje škole ili kod doktora zaduženog za faks (u mom slučaju pravni)?

the blizzard
22-08-2010, 10:14
I još nešto, dali brucoši (koji još nemaju indeks i x-icu) moraju pregled obaviti kod doktora iz srednje škole ili kod doktora zaduženog za faks (u mom slučaju pravni)?
Ja sam prošle godine kao brucoš išao kod svoje doktorice nadlezne za moju srednju školu. Kod doktora nadleznog za Pravni fakultet ćeš ići iduće godine.

kelj
22-08-2010, 15:34
Od kud ti ova informacija? Mislim, svi bacaju neke datume iz rukava, a neda mi se bezveze potezati 150km da me netko tamo u ZG stera u PM.

Mislim, u natječaju sve piše osim datuma useljenja :rotfl: A web stranica SCZG je korisna kao i baba od 97 godina u tvornici metala.

obavijest je još u 7 mj zalipljena na više lokacija na cvjetnom naselju! ;)

fishkal
27-08-2010, 12:05
Imam jednu nedoumicu, pa se nadam da će mi netko informiran moći odgovoriti: Dobio sam dom, i kao svake godine, u 11. mjesecu je revizija. Kako ja nisam baš siguran da ću uspijeti dat uvjet za petu (3 ispita u devetom....), znači li to da ću izgubiti dom na reviziji?

krvava meri
27-08-2010, 12:41
nećeš izgubit dom. revizija služi samo da se vidi jesi li bilo šta upisao, pa makar to bio i pad godine. za ovu god si dobio dom, a pad će te brinut sljedeće ;)

anabel
04-09-2010, 18:03
imam jedno pitanje za vas koji ste bili na sistematskom za dom. da li se treba prije naručiti ili mogu samo doći? situacija je da sam nenadano dobila priliku otić u pon.u zagreb :mrgreen: i htjela bih si obaviti to, a sad ne znam da l će me primiti. :unsure:

the blizzard
04-09-2010, 18:22
Hm...ja sam se naručivao...a sad...Probaj otići i objasni situaciju,možda izađu u susret. Samo obavezno ponesi onaj dokument da si se testirala na tuberkolozu (ili možda već imaš taj pečat u indeksu) Ako si brucošica,sistematski obavljaš kod liječnika nadležnog za svoju srednju školu.

Romulus
09-09-2010, 01:06
ja se nisam narucio niti jednom, samo moras doci u vrijeme
kad radi nasa doktorica (raspored je na sczg.hr).
eventualno ako nisi jos testirana na tuberkulozu, bolje je nazvat
jer taj test ne rade bas svaki dan,
nego dok se skupi vise ljudi.

jedan frend je uspio i useliti prosle g. bez sistematskog,
tek ga je morao obaviti za reviziju.

Browneyes
09-09-2010, 10:11
Daklem, zahvaljujući smart girl i Rolmulusu, uspjeli smo skupiti neke informacije o domovima, natječaju i sve korisne linkove. Ako se nekome da pogledati i možda napomenuti što je bitno, a oni su možda zaboravili, bit će mu vječna hvala i slava. Pozz

smart girl
09-09-2010, 13:03
Ja bi još samo nadodala da je Moša od ove godine zatvorena pa ju možete izbrisat iz 1.posta

Malecka
09-09-2010, 14:01
Done!

anabel
12-09-2010, 10:26
a kaj se tiče naručivanja za sistematski, obavezno je! ne znam kako je bilo prošlih godina, al ja sam se naručila, i hvala bogu da jesam, jer bi uzalud došla! bilo je ljudi koji su samo tako došli, i onda ih je dok. poslala kući, i rekla nek dođu neki drugi dan, tj. naručila ih! :D

smart girl
14-09-2010, 14:37
Moraš obaviti opet test na TBC, ali mislim da čak možeš otići doktorici i pitat je da ti samo prepiše prošlogodišnju potvrdu

mirica
14-09-2010, 19:31
Moraš obaviti opet test na TBC, ali mislim da čak možeš otići doktorici i pitat je da ti samo prepiše prošlogodišnju potvrdu

si ti sigurna u to?
ja sam čula da se taj test obavlja samo kod prvog upisa u dom:?

Maat
14-09-2010, 19:33
samo kod prvog upisa, na svakom sljedećem ti doktorica samo provjeri jel imaš žigić T.M. ak ga imaš to je to

mirica
14-09-2010, 19:34
samo kod prvog upisa, na svakom sljedećem ti doktorica samo provjeri jel imaš žigić T.M. ak ga imaš to je to

super,tnx:)
znači,neki dodatni lječnički pregled,sistematski,..to ništa ne trebam?

Maat
14-09-2010, 19:37
dada, moraš ić na sistematski prije svakog useljenja al to bude vrlo kratko, sam dođeš tam i gotova si za pol minute :D

anabel
14-09-2010, 19:38
kaj se tiče nas koji smo prošle god obavili test za tuberkulozu..
i imali smo sistematski na faxu krajem 2. semestra..
dal sad opet moram na sistematski ili nešto slično za dom?

ne, ne moraš ponovno na taj test. A na sistematski moraš ponovo, jer ne žele uvažiti ovaj s kraja 2.semestra! ja sam bila pitala, ali rekli su da mora biti baš žig da si pregledan za smještaj u st.dom! malo glupo, kad sam kod te iste dok.bila na sis.prije 4 mj., al kaj ćeš! :D

mirica
14-09-2010, 19:40
ne, ne moraš ponovno na taj test. A na sistematski moraš ponovo, jer ne žele uvažiti ovaj s kraja 2.semestra! ja sam bila pitala, ali rekli su da mora biti baš žig da si pregledan za smještaj u st.dom! malo glupo, kad sam kod te iste dok.bila na sis.prije 4 mj., al kaj ćeš! :D

ajme,gnjavaža:S
oke,hvala puno:)

anabel
14-09-2010, 19:43
ajme,gnjavaža:S
oke,hvala puno:)

da, je gnjavaža, i pogotovo dok moraš doći u zg samo radi pregleda koji traje 1 minutu, a sastoji se od toga da te doktorica posluša kak dišeš , heh ! vele ljudi :"kaj se mora, nije teško!" :)

mirica
14-09-2010, 20:34
da, je gnjavaža, i pogotovo dok moraš doći u zg samo radi pregleda koji traje 1 minutu, a sastoji se od toga da te doktorica posluša kak dišeš , heh ! vele ljudi :"kaj se mora, nije teško!" :)

a to si išla kod ove naše doktorice za fax? na onaj institut štampar...?

anabel
15-09-2010, 11:06
a to si išla kod ove naše doktorice za fax? na onaj institut štampar...?

da, k toj. kod te iste doktorice sam bila na sistematskom u 5 mj. :D

anabel
15-09-2010, 12:31
brijem da ja ipak nebudem otišla:DD
neda mi se,a sutra se selim u dom hahah

ma i ja sam ti došla u dom samo tak, bez lječničkog :D i nije bilo nikakvih problema! pital me lik kad mogu donjeti potvrdu tu potvrdu, rekla sam za tjedan dana, a donjela ju za 2 :D i niko mi ništ nije prigovoril ,ni ništ slično! tak da, bez brige! ;-)

Noola
21-09-2010, 21:49
NATJEČAJI ZA DOMOVE (ovogodišnji 2010.)

Lašćina ne bi trebala zanimati studenta prava. Dosta udaljena od faksa, a i većinom je troje ljudi u sobama. Ima dobrih paviljona, ali vrlo malo i to se teško dobiva.

Ma ja bas preporucam studentima prava Lascinu, ja sam tamo bila 4 godine i sve te 4 godine mi je islo super :) onda sam se doselila decku i sve palo u vodu :)
Nego, zasto kazem da je dobro, to je mozda sam moje misljenje, al ipak...bas zato sto tamo nema toliko puno studenata prava, malo imate prilike vidjet kak dise ekipa s drugih fakulteta, kak ekipa s pmf-a nije normalna i tak. Nije istina da je troje ljudi po sobama, uglavnom dvoje u sobama dva do tri puta vecim nego na Sari, Savi i Cvjetnom, je da sobe nisu nove, al meni to nije smetalo. Cijena stariji paviljona je 80 kn mjesecno (bar je bilo prije 2 god) i sumnjam da se to mjenjalo. Menza je meni bila odlicna, mala, mirna i klopa uglavnom ok, osoblje je genijalno. Udaljenost je relativna stvar, ja sam npr. uredno isla na seminare i predavanje pjehaka, laganini setnja Vlaskom i zacas si na Trgu, a super je opcija ici busom na Kaptol jer zaobidjes guzvu, a od Kaptola si zacas do faxa, to sam pogotovo prakticirala kad sam imala na GG seminar iz rima.
Ne znam zasto ekipa izbjegava tu Lascinu, ja ju uistinu toplo preporucujem. Na jednom mjestu imate sve, a najbitnije paviljoni su mali i mir je, sto se definitivno ne moze reci za savu ili cvjetno.

smart girl
21-09-2010, 23:20
Cijena Lašćine je već neko vrijeme 100 kn, a što se tiče mira neistina je da je na lašćini mirnije neg na cvjetnom. Najveći 'nemir' je na savi, ali opet to je normalno jer radi se o studentskom domu, a ne samostanu ::E:

Također sobe na cvjetnom imaju predsoblje, kuhinju, trokrilni ormar i vlastitu kupaonicu što je velika pogodnost, a i hrana je tamo najbolja, puno kvalitetnije pripremljena i bez puno nekakvih dodataka: npr. na savi u mrkvu stave neko sranje pa imaš osjećaj da je pošećerena što mi je odvratno, dok je na cvjetnom hrana prirodnija i ne previše začinjena. No, opet možda neki ljudi baš vole takvu hranu, tak da ukusi su različiti :smile:

Noola
25-09-2010, 12:18
Cijena Lašćine je već neko vrijeme 100 kn, a što se tiče mira neistina je da je na lašćini mirnije neg na cvjetnom. Najveći 'nemir' je na savi, ali opet to je normalno jer radi se o studentskom domu, a ne samostanu ::E:

Također sobe na cvjetnom imaju predsoblje, kuhinju, trokrilni ormar i vlastitu kupaonicu što je velika pogodnost, a i hrana je tamo najbolja, puno kvalitetnije pripremljena i bez puno nekakvih dodataka: npr. na savi u mrkvu stave neko sranje pa imaš osjećaj da je pošećerena što mi je odvratno, dok je na cvjetnom hrana prirodnija i ne previše začinjena. No, opet možda neki ljudi baš vole takvu hranu, tak da ukusi su različiti :smile:

Vjerujem da je u ovom paviljonu u kojem sam ja bila 4 godine cijena i dalje 80 kn, ostali paviljoni su i prije bili 100 kn.
Gle sve je to individualno, i od hrane i smjestaja...ja sam se samo nadovezala na ono da studente prava nema sta zanimat Lascina, sto je bezveze...dom je super i to govorim iz vlastitog iskustva. I definitivno je mir jer su paviljoni mali sa svega 10- 12 soba.

gnaahh
07-10-2010, 10:29
Jel' prijavljivanje kao treća u sobi znači da mogu prijavit boravište na adresu doma? I koliko košta to? 80kn/mj.? (stanarina, znam da se na mupu ne plaća :D)

fishkal
12-11-2010, 12:34
Pozdrav,
Upisao sam parcijalu 5. godine, ili ti pad 4. E sad, zanima me gubim li ja na reviziji pravo na dom, ili je revizija samo da se utvrdi da je bilo što upisano?

damjan
12-11-2010, 14:45
Ne gubiš pravo na dom.
Na reviziji, dom gube oni koju nisu upisali godinu u rujnu/listopadu.

Suede
21-11-2010, 20:39
Sto se dogada ako na reviziji nemamo lijecnicki? :O Naime, ja imam novi indeks u kojem nemam ni pecat sa sistematskog ni s onog pregleda za tuberkulozu. Hvala

the blizzard
21-11-2010, 22:04
Sto se dogada ako na reviziji nemamo lijecnicki? :O Naime, ja imam novi indeks u kojem nemam ni pecat sa sistematskog ni s onog pregleda za tuberkulozu. Hvala
Odi upravitelju i objasni situaciju. Mislim da ne bi trebalo biti problema...susretljivi su oni

Romulus
23-11-2010, 00:20
mislim da ces morat natrag po stambilj za sistematski, mozda i za tuberkulozu. vremena ce ti dat, za to nemas frke.samo moras ici cim prije do osobe koja radi reviziju u tvojem domu, to je u pravilu netko tko ne radi u domu nego u sc-u i samo ta dva tjedna sjedi u nekoj kancelariji u svakom domu da obavi taj posao.
frend se prosle godine igrao, nije mu se dalo na sistematski, nego se sjetio zadnji dan doci na reviziju bez stambilja.
rekli su mu da to obavi i dode za par dana gore u sc ili ce ga izbacit van.

kak ti kazem, morat ces opet sigurno barem po stambilj za sistematski.

fishkal
26-01-2011, 18:57
Imam jedno pitanjce. Živim u SD Cvjetno, i prijatelj i ja razmišljamo da budemo cimeri (trenutno smo u različitim sobama). Jel moguće to izvesti u pola ak. godine, kome da se obratimo, ima li netko slična iskustva?

smart girl
26-01-2011, 19:24
Imam jedno pitanjce. Živim u SD Cvjetno, i prijatelj i ja razmišljamo da budemo cimeri (trenutno smo u različitim sobama). Jel moguće to izvesti u pola ak. godine, kome da se obratimo, ima li netko slična iskustva?

Pa trebali biste otići u upravu i raspitat se. Moje 2 poznanice su to napravile na početku godine, ali možda može i sada :mhm:

joejoejoe
26-05-2011, 19:36
Može netko pojasniti par nejasnoća u vezi upisa u dom za sljedeću godinu.

Moram skupiti 18 ECTS bodova da bih ušao u konkurenciju. To znači da mogu dati dva predmeta i engleski, te da mi se onda na osnovu prosjeka tih predmeta računaju bodovi za dom?

Što ovo znači?
3.2. Studenti koji su u statusu redovitoga studenta u Republici Hrvatskoj upisani u drugu
godinu studija bez zaostajanja tijekom studija - 200 bodova.

Što znači zaostajanje tijekom studija? Ako je to parcijala, kako oni mogu znati da cu ja imati manje od 50 ECTS bodova u 7.mjesecu kad rade izračun? Ovo dobivaju samo oni koji trenutno studiraju drugu ili više godine?

Koji je prosjek za studente prava u domu?

Treba mi pojašnjanje jer se polako počinjem razmisljati što i kako sljedeće godine :) .

buchika
27-05-2011, 13:33
da,pod zaostajanje se misli na parcijalu,ponavljanje godine,manje od 18 ects-a ,itd.

tih 200 bodova dobe oni koji su sad prva godina,ja mislim :unsure:

edit-morali bumo im dati potvrdu sa studomata gdi bude broj ostvarenih bodova,znači ak do 7.mj.ne nakupiš 50ects-a nema tih dodatnih bodova :D

joejoejoe
27-05-2011, 18:15
da,pod zaostajanje se misli na parcijalu,ponavljanje godine,manje od 18 ects-a ,itd.

tih 200 bodova dobe oni koji su sad prva godina,ja mislim :unsure:

edit-morali bumo im dati potvrdu sa studomata gdi bude broj ostvarenih bodova,znači ak do 7.mj.ne nakupiš 50ects-a nema tih dodatnih bodova :D

Mislim da nije tako. Raspitao sam se i koliko sam razumio to dobivaju samo oni koji su trenutno druga godina i nemaju zaostataka iz prve godine. Jel piše da se to odnosi na studente "upisane u durgu godinu", a mi do kraja natječaja nećemo biti upisani u drugu godinu.

Druga stvar, ja sam riješio neke predmete, neke još nisam. Planiram jedan teži rješavati u 7., što bi značilo da mogu prijavu predati odmah prilikom otvaranja natječaja (sredinom 6. mjeseca) i tako izbjeći da mi eventualno lošija ocjena koju dobijem početkom 7. mjeseca uđe u prosjek za dom? Ima netko da je tako već radio?

joejoejoe
07-06-2011, 17:48
Dali ocjene iz seminara ulaze u prosjek za dom? Što mislite koliki će prosjek fakulteta biti ove godine?

kelj
07-06-2011, 17:53
ne ulaze. obično je oko 3,2...

the blizzard
09-06-2011, 10:09
Objavljen natječaj za smještaj u studentskim domovima na stranicama SC-a ,a i izvješen je u SC-u

aleksica
19-06-2011, 00:14
Imam jedan upit.:)
Zanima me jel mogu dobiti dodatnih 400 bodova, ako sam dala sve predmete koje sam upisala te godine, iako mi u studomatu pise da sam ponovni upis prve godine, imat cu 116 bodova od mogucih 120, pitam za jednu prijateljicu ona je sa Grf-a, dakle njoj u indeksu ne piše da nije upisala taj jedan predmet,prema tome ni u ispisu ocjena.Jel parcijala poništava dobitak tih 400 bodova ako je osoba dala sve predmete upisane i prenesene zbog parcijale?

the blizzard
20-06-2011, 08:23
Imam jedan upit.:)
Zanima me jel mogu dobiti dodatnih 400 bodova, ako sam dala sve predmete koje sam upisala te godine, iako mi u studomatu pise da sam ponovni upis prve godine, imat cu 116 bodova od mogucih 120, pitam za jednu prijateljicu ona je sa Grf-a, dakle njoj u indeksu ne piše da nije upisala taj jedan predmet,prema tome ni u ispisu ocjena.Jel parcijala poništava dobitak tih 400 bodova ako je osoba dala sve predmete upisane i prenesene zbog parcijale?
U onom obrascu A stoji samo pitanje jesi li ostvario maksimalan broj ECTS-a tijekom te godine što će reći da moraš dati sve predmete do 22.7. dakle,parcijala to ne poništava

aleksica
20-06-2011, 13:05
dakle moraš dati samo te predmete sto si upisao i one koji su zaostali, bez obzira sto jesi parcijala?

the blizzard
20-06-2011, 23:31
dakle moraš dati samo te predmete sto si upisao i one koji su zaostali, bez obzira sto jesi parcijala?
Pa sudeći po obrascu-da. Ako si dala sve što si upisala-imaš 400 bodova,ali ne dobivaš dodatne bodove za upisane godine bez zaostajanja

Isabell
25-06-2011, 09:46
kaj je s nama koji smo bili na sistematskom prije 2 mjeseca radi faxa..mogu samo doći po novi štambilj il treba opet na pregled?I dal rade krajem 8.mjeseca? :/

the blizzard
25-06-2011, 11:21
kaj je s nama koji smo bili na sistematskom prije 2 mjeseca radi faxa..mogu samo doći po novi štambilj il treba opet na pregled?I dal rade krajem 8.mjeseca? :/
Moraš ponovno na sistematski. Znam da je retardirano,ali se mora. Kad dođu rezultati natječaja,doći će i popis liječnika kod kojih se može otići na pregled.(Za naš faks je Juhović-Markus)
Može se krajem 8. mjeseca. Sve je isto kao i za ove liječnike opće prakse-nazoveš,naručiš se i dođeš

Durica
27-06-2011, 11:51
Mislim da je ovo pitanje vec postavljeno, ali kolko sam uspjela primjetiti razlicito je na njega odgovoreno.
Tko zna, ali bas sa sigurnoscu, dal osoba koja ima uvjet na kraju 1. godine dobiva ili ne onih 200 bodova za upis u 2.???

Isabell
27-06-2011, 12:03
Mislim da je ovo pitanje vec postavljeno, ali kolko sam uspjela primjetiti razlicito je na njega odgovoreno.
Tko zna, ali bas sa sigurnoscu, dal osoba koja ima uvjet na kraju 1. godine dobiva ili ne onih 200 bodova za upis u 2.???

ne

Isabell
29-06-2011, 13:35
ako ima nekog da je na Šari,molim da mi objasni postupak oko iseljenja ..kome se trebam javiti,do kad i kaj sve treba :unsure: ,čula sam da se spominje 15.7,znači li to onda da plačam pri iseljenju 150kn ili punu stanarinu za taj mjesec(300kn) ?

the blizzard
29-06-2011, 17:21
ako ima nekog da je na Šari,molim da mi objasni postupak oko iseljenja ..kome se trebam javiti,do kad i kaj sve treba :unsure: ,čula sam da se spominje 15.7,znači li to onda da plačam pri iseljenju 150kn ili punu stanarinu za taj mjesec(300kn) ?
Ovako-kad odlučiš da ti je dosta Šare (što je nemoguće :D ) i odlučiš se iseliti,najprije moraš pospremiti sobu i kupaonicu. Onda vratiš posteljinu i kabel za internet. Tada odlaziš po čistačice koje provjere je li soba u urednom stanju i trebaš li možda platiti popravak nečega. I kad to sve prođe, odlaziš teti koja naplaćuje stanarine i platiš. Plaćaš po principu da broj dana u srpnju koji si provela u domu pomnožiš s 10. Dakle,ako se iseljavaš 10.7.-10 dana x 10 kuna =100 kn. Moraš se iseliti do 15.7. mada sam čuo priče da su dozvoljavali nekima da ostanu dan-dva duže ako imaju kakav ispit (naravno,naplate ti i to kaj si bila)

Isabell
29-06-2011, 17:50
Ovako-kad odlučiš da ti je dosta Šare (što je nemoguće :D ) i odlučiš se iseliti,najprije moraš pospremiti sobu i kupaonicu. Onda vratiš posteljinu i kabel za internet. Tada odlaziš po čistačice koje provjere je li soba u urednom stanju i trebaš li možda platiti popravak nečega. I kad to sve prođe, odlaziš teti koja naplaćuje stanarine i platiš. Plaćaš po principu da broj dana u srpnju koji si provela u domu pomnožiš s 10. Dakle,ako se iseljavaš 10.7.-10 dana x 10 kuna =100 kn. Moraš se iseliti do 15.7. mada sam čuo priče da su dozvoljavali nekima da ostanu dan-dva duže ako imaju kakav ispit (naravno,naplate ti i to kaj si bila)
hvala! :thumbup:

blackandwhite19
06-07-2011, 19:39
jel ima ikakvog smisla se prijavljivati za dom, ako sam izvanredni student 3. god prava, i sad cu upisati prvu godinu filozofskog fakulteta kao paralelan studij (gdje cu dobiti sva studentska prava) ? ako ima, kakve bi mi šanse bile? Hvala

the blizzard
06-07-2011, 20:49
jel ima ikakvog smisla se prijavljivati za dom, ako sam izvanredni student 3. god prava, i sad cu upisati prvu godinu filozofskog fakulteta kao paralelan studij (gdje cu dobiti sva studentska prava) ? ako ima, kakve bi mi šanse bile? Hvala
Moraš na FF-u biti redoviti student da imaš pravo na dom. Prijava ima smisla ako ćeš imati dovoljno bodova i dobiti mjesto. Imaš natječaj na www.sczg.hr pa pogledaj.

demarkis
06-07-2011, 20:59
Ako ima koga tko ima iskustva s kupnjom doma/ilegalnom stanovanju u domu neka mi se javi na pm. Diskrecija zajamčena :D

Idiot Wind
06-07-2011, 23:16
Jedno pitanje. U pravilniku piše da se u tekućoj godini 2010./2011. treba skupiti minimalno 18 bodova da bi se uopće moglo natjecati, ja ponavljam 1. godinu, u ovoj tekućoj još nisam skupila 18 bodova (planiram na jesen još to dati) pa jel se ja onda uopće smijem natjecati??? Mislim, znam da ionako nemam šanse za s. smještaj, ali mi je važno natjecanje i odbijenica. Onda??

p-kutnica
11-07-2011, 14:37
Jedno pitanje. U pravilniku piše da se u tekućoj godini 2010./2011. treba skupiti minimalno 18 bodova da bi se uopće moglo natjecati, ja ponavljam 1. godinu, u ovoj tekućoj još nisam skupila 18 bodova (planiram na jesen još to dati) pa jel se ja onda uopće smijem natjecati??? Mislim, znam da ionako nemam šanse za s. smještaj, ali mi je važno natjecanje i odbijenica. Onda??

brijem da ćeš baciti 100kn, jer ne vjerujem da će ti uopće gledati molbu čim skuže da nemaš 18 ECTS... a nećeš dobiti nikakvu odbijenicu u papirnatom smislu (osim ako tražiš tamo u sc-u, ali nisam sigurna), samo ti na netu piše dali si dobila dom ili ne...

Lucija_Danon
11-07-2011, 23:45
jel mi na nasem faksu dobijamo prijepis ocjena? meni je ona teta ispunila samo obrazac A,a sad mi svi kazu da moram imat prijepis ocjena sa studomata :///

the blizzard
11-07-2011, 23:48
jel mi na nasem faksu dobijamo prijepis ocjena? meni je ona teta ispunila samo obrazac A,a sad mi svi kazu da moram imat prijepis ocjena sa studomata :///
Da. Moraš otići u informatičku dvoranu na studomat i tamo ćeš dobiti.

Lucija_Danon
12-07-2011, 00:35
jel moram to osobno,ili? pliz reci mi dA ne moram.

smart girl
12-07-2011, 00:48
Da. Moraš otići u informatičku dvoranu na studomat i tamo ćeš dobiti.

Pa ne mora imati prijepis ocjena, ne piše nigdje u natječaju. Ja sam dosad svake godine samo obrazac predavala i to je dovoljno jer na njemu napišeš prosjek.

Lucija_Danon
12-07-2011, 00:54
i to je bilo to? nisu ti poslali odbijenicu zbog nepotpune dokumentacije? sad me vec panika oprala jer mi se stvarno ne da u zg samo zbog toga :D

smart girl
12-07-2011, 00:59
i to je bilo to? nisu ti poslali odbijenicu zbog nepotpune dokumentacije? sad me vec panika oprala jer mi se stvarno ne da u zg samo zbog toga :D

Ne, dobila sam dom :smile:. Ne treba ti prijepis jer ti na obrascu piše broj ects bodova i prosjek ocjena, a ni u natječaju se nigdje ne traži prijepis.

I prošle godine su ljudi postavljali isto pitanje, pročešljaj malo topic :thumbup:

Lucija_Danon
12-07-2011, 01:02
uhvatila me panika,nisam imala vremena za češljat topic :D hvala do neba :)

the blizzard
12-08-2011, 14:40
Došli su rezultati natječaja za studentske domove.

Btw-ne sjećam se da su ikad ovako rano došli

cokolada1
12-08-2011, 17:48
Ako itko ima bilo kakav prijedlog neka pomaže. Ovako trebam imati sve skupa 1636 bodova što je za natječaj S i više nego dovoljno, ali gospoda iz SC-a umjesto da mi uračunaju 400 bodova zato što nemam jednog roditelja (smrtni list je predan sa svom dokumentacijom) oni su nekim čudom mi uračunali bodove za razvedene roditelje 150. Tako da kao imam 1386 bodova. Zvala sam ih cijeli dan ne javljaju se, a slijede tri neradna dana. Bila sam i prošle godine u domu, na Savi 5.6.pav. i htjela sam si rezrvirati svoju sobu, ali pošto njihovom greškom je došlo do krivog izračuna ne mogu naravno. I sada ako idem na žalbu moram čekati, a smatram da je žalba namijenjena za propuste studenata, ako zaborave neke potvrde i sl. U ovom slučaju uistinu ja nisam ništa kriva,pa kaj mislite mogu li oni to ispraviti?

the blizzard
12-08-2011, 18:15
Ako itko ima bilo kakav prijedlog neka pomaže. Ovako trebam imati sve skupa 1636 bodova što je za natječaj S i više nego dovoljno, ali gospoda iz SC-a umjesto da mi uračunaju 400 bodova zato što nemam jednog roditelja (smrtni list je predan sa svom dokumentacijom) oni su nekim čudom mi uračunali bodove za razvedene roditelje 150. Tako da kao imam 1386 bodova. Zvala sam ih cijeli dan ne javljaju se, a slijede tri neradna dana. Bila sam i prošle godine u domu, na Savi 5.6.pav. i htjela sam si rezrvirati svoju sobu, ali pošto njihovom greškom je došlo do krivog izračuna ne mogu naravno. I sada ako idem na žalbu moram čekati, a smatram da je žalba namijenjena za propuste studenata, ako zaborave neke potvrde i sl. U ovom slučaju uistinu ja nisam ništa kriva,pa kaj mislite mogu li oni to ispraviti?
Male su šanse da će ti se javiti. Ja sam ih jednom nešto trebao pa su se javili kad sam ih nazvao valjda stoti put. Vjerujem da stvarno nisu mogli više trpiti telefon :mrgreen:
No,morat ćeš pisati žalbu i imaš tamo opisan cijeli žalbeni postupak. U žalbi bi trebala navesti da su ti dali bodove po pogrešnoj osnovi i da bi trebala dobit 400 bodova. Možda bi bilo pametno opet priložiti potreban dokument. Mislim da ćeš dobit svoje mjesto. Zapravo,siguran sam.
E,sad provjeri do kad traju žalbe i kad su rezultati. Možda ne budu riješene prije 17.8. kad studenti rezerviraju sobe u kojima su boravili prošle godine,ali bi trebale bit riješene prije drugih rezervacija.

face to face
12-08-2011, 18:57
ma nema šanse da ti se jave. ja sam prošle godine imao zavrzlamu s time, zvao 7 dana da bi me otpilili, slao žalbu ( kod mene je bio problem s kategorijom smještaja), pa su na kraju i to uspjeli zagubiti, katastrofa. tek kad sam već išao useliti, se ispostavilo da su krivo upisali na netu i da je sve uredu. nema ništa dok ne odeš osobno ili ne pošalješ pismeno s povratnicom jer se onda ne mogu izvlačiti da nisu ni imali posla s tobom. ne sekiraj se za ne radne dane, imaš sasvim dovoljno vremena za žalbu, rezervacije ćeš propustiti, ali je važnije da dobiješ dom.

e, sad, mene zanima prosjek našeg faksa. kako da se dokopam te info, a da ne moram u zg?

the blizzard
12-08-2011, 19:00
Meni je žalba uspjela. No,ne čudi me da koju izgube...
Prosjeci svih fakulteta su ti na stranici SC-a (ako te to zanima)
http://www.sczg.unizg.hr/naslovnica/vijest/2011-08-12-rezultati-natjecaja-za-smjestaj-2011/

face to face
12-08-2011, 19:13
upravo to me zanimalo. puno hvala :thumbup:

the blizzard
21-08-2011, 19:21
Ima li tko iskustva sa useljavanjem u dom bez obavljenog sistematkog,tj. želim se useliti pa kasnije obaviti sistematski (koji dan nakon useljenja)

edit: našao sam odgovor

Zanimljivo ime
21-08-2011, 21:26
edit: našao sam odgovor

I jel se smije?

smart girl
23-08-2011, 21:32
I jel se smije?

Ja sam se već 2 god tako useljavala. Liječnički bih donijela kasnije kad stignem :D.

the blizzard
24-08-2011, 17:07
Ja sam se već 2 god tako useljavala. Liječnički bih donijela kasnije kad stignem :D.
Da,može se i tak,ali sam ja to obavio već da se ne moram kasnije penjati tamo... :mrgreen:

Zanimljivo ime
24-08-2011, 18:33

Ma i ja to uvijek naknadno obavim, samo sam pročitao negdje da su se ove godine postrožili i da neće dopuštati više, pa sam se prepao :D

smart girl
25-08-2011, 11:29
Ma i ja to uvijek naknadno obavim, samo sam pročitao negdje da su se ove godine postrožili i da neće dopuštati više, pa sam se prepao :D

E pa nek mi samo nešro prigovore :mrgreen:. Sigurno da neću u vrijeme ispitnog roka ići gore na mirogojsku :rotfl:

the blizzard
25-08-2011, 18:04
E pa nek mi samo nešro prigovore :mrgreen:. Sigurno da neću u vrijeme ispitnog roka ići gore na mirogojsku :rotfl:
Sam kaj to trebaš napravit do 11. mjeseca ili kad već bude revizija.

smart girl
26-08-2011, 10:40
Sam kaj to trebaš napravit do 11. mjeseca ili kad već bude revizija.

Znam, napravim uvijek u 10.mj.

the blizzard
27-08-2011, 14:12
Ne znam jeste li to znali,ali sada prilikom useljenja plaćamo troškove useljenja,preseljenja i iseljenja u iznosu od 100 kn.
Postali su kreativni sa izmišljanjem novih troškova.

smart girl
27-08-2011, 15:16
Ne znam jeste li to znali,ali sada prilikom useljenja plaćamo troškove useljenja,preseljenja i iseljenja u iznosu od 100 kn.
Postali su kreativni sa izmišljanjem novih troškova.

Wtf??:unsure: Pa sami se iseljavamo i useljavamo. Zašto bi njima išta plaćali?:mad2:

the blizzard
27-08-2011, 16:19
Wtf??:unsure: Pa sami se iseljavamo i useljavamo. Zašto bi njima išta plaćali?:mad2:
kažem-postali su kreativni. Ako ne vjeruješ,obavijest je na stranici SC-a pod "smještaj" :mrgreen:

Ja zahtijevam da mi osoblje doma dođe i unese stvari :rotfl:

smart girl
27-08-2011, 16:30
kažem-postali su kreativni. Ako ne vjeruješ,obavijest je na stranici SC-a pod "smještaj" :mrgreen:

Ja zahtijevam da mi osoblje doma dođe i unese stvari :rotfl:

Da, ma vidjela sam, vjerujem ti. Nisu oni normalni. Ja ću na blagajni zahtijevat da mi objasne koji je razlog što moramo platiti te 'troškove' :rotfl:.

nefertari
30-08-2011, 00:15
Liječnička potvrda se mora donesti do 15.09. Inaće se gubi pravo na smještaj :D
Ja sam se danas useljavala :)

estel
04-09-2011, 19:16
Da,može se i tak,ali sam ja to obavio već da se ne moram kasnije penjati tamo... :mrgreen:

koliko otprilike vremenski traje taj liječnički?
ja sam se naručila za sutra, a vjerojatno će mi biti usmeni iz eng popodne, pa da znam koliko se s tim trebam tlačiti.

the blizzard
04-09-2011, 19:21
koliko otprilike vremenski traje taj liječnički?
ja sam se naručila za sutra, a vjerojatno će mi biti usmeni iz eng popodne, pa da znam koliko se s tim trebam tlačiti.
Ne duže od 15 minuta (uključujući čekanje)

the blizzard
31-01-2012, 19:56
Čekam trenutak kad će se ovo dogoditi u Zagrebu :rotfl:
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2012/01/28/0393006.html?pos=n0