PDA

View Full Version : Na dva kotaca tj. o biciklima

Pages : [1] 2

Wilbur
18-05-2007, 17:15
ne, ne radi se o motorima, radi se o biciklima. pa tko voli dotièni naèin rekreacije / prijevoza / oèuvanja okoliťa ;) neka se slobodno ovdje izrazi...

camao
18-05-2007, 17:21
vec dva ljeta padaju neki dogovori da se ode bajsovima na moreno...
if so, Krk je prva destinacija..uvjerih se da su staze milina :smt050

Canuleia
18-05-2007, 17:26
ak su izumi lockani... [-(

tyrandas
18-05-2007, 17:27
:badgrin: :lol: :-D
ja bi bike :(

camao
18-05-2007, 17:28
Wilbur, dai barem promijeni naslov teme i makni dijakriticke znakove...veoma ruzno izgleda a i umanjujes si sanse da topic ostane ziv nakon valkyrinog pohoda ;)

:badgrin: :lol: :-D
ja bi bike :(

da nesto konkretno i smisleno odgovorite, mozda i ne bi... :smt016

Canuleia
18-05-2007, 17:29
wilbur! netko gleda ReĹži me... :-D

Wilbur
18-05-2007, 17:32
Wilbur, dai barem promijeni naslov teme i makni dijakriticke znakove...veoma ruzno izgleda a i umanjujes si sanse da topic ostane ziv nakon valkyrinog pohoda ;)

sorry, na Macu sam, oni se bas ne vole s ĹĄčćĹž... :-(

evo idem brisat, ali ne znam kako editiram poll

Canuleia
18-05-2007, 18:37
ovo joĹĄ nije lockano??? :shock:

fat drummer
18-05-2007, 18:52
uredniĹĄtvo posjeduje 85% dionica limexa.... ovo je tek lukava reklama

malimrav85
18-05-2007, 20:23
Kupio sam bickl prije 3 tjedna
u hervisu,ona njihova marka
bio je 3000kn pa su imali rasprodaju pa je bio 2000kn ali mi ga je frend koji tam radi sredio za 1600kn
montiĂŚ
vozim se tjedno jedno 50km, obièno krug ili 2 oko jaruna
bilo bi dobro da radim oko 100
moĹžda...

Just a little bit
18-05-2007, 20:23
evo ja si planiram kupit neki bic, nis posebno, sam nek vozi i da izdrzi koju godinu , dao bi oko 1500 kuna, se za to mozes dobit dobar bajs ?

malimrav85
18-05-2007, 20:27
preporuèam barem 2000kn

leonisa
18-05-2007, 21:01
mi smo femili na biciklu. vikendom se vozamo.
samo najmladji clan ima kacigu. i ne pedalira.
iako moj ceka remont. malo mu je volan zahrdjao. i sve ostalo. osim vozaca :-D

jel fax jos uvijek ima onih par parkirnih mjestasca ili je kupio jos jedan set?

malimrav85
18-05-2007, 21:35
Ima dva seta tih mjestaĹĄaca
kak su ljudi mutavi, jebalo ih hodanje po biciklistièkoj stazi!
dok nekog ne zgazim mira ne bu

malimrav85
18-05-2007, 21:46
Ima neko kartu bic staza u zg?

leonisa
18-05-2007, 22:08
Ima dva seta tih mjestaĹĄaca
kak su ljudi mutavi, jebalo ih hodanje po biciklistièkoj stazi!
dok nekog ne zgazim mira ne bu
ajme, jednom sam se skoro fizicki obracunala sa babom sparkanoj na bic.stazi.
grrrrrrrr....izdim na njih.

Tal
18-05-2007, 22:12
moj grad je i sluŞbeno grad bicikla. èak na trgu imamo i spomenik biciklu.

volim bicikle. pogotovo iÌi na malo dalje relacije - oko 20-30 km. ko bi reko da moja ½bela strela½ s koťaricom moŞe to preÌi, jel?

ne moraĹĄ plaĂŚati parking, vidiĹĄ sve i svaĹĄta jer ideĹĄ polakĹĄe. ako ti se nekud Ĺžuri - kreneĹĄ prije. usput se i rekreiraĹĄ. ma mrak!

veteran
18-05-2007, 22:52
Bilo bi fora da naprave biciklisticku stazu ZG - VG...to bi bilo jebeno 8)

A bickli rules 8)

Đ!
18-05-2007, 23:16
Anketa je diskriminatorna, sve neki odgovori protiv bicikala. [-X Ja imam jedno 5 godina stari gary fisher i joť je u vrhunskom stanju. Osim straŞnje gume i mjenjaèa, lol. A i koènice nisu ťto su bile kad sam ga kupio. Meðutim, joť funkcioniraju. :lol: Jedini problem je ťto nemam ekipu za voŞnju. A koristit ga kao prijevozno sredstvo je meni debilana, radije uzmem auto. :-D

Picok
19-05-2007, 01:21
NajbrĹže prijevozno sredstvo po gradu, definitivno.

Ak se ja koji sam joť nekih 600 m od treťnjevaèkog placa probudim u 8:48 i stignem u GunduliÌevu na seminar do 9h biciklom, onda je to valjda dokaz. :-) (doduťe ,bilo samo jednom)

mimi87
19-05-2007, 01:38
joj...dobila sam ga od deèka prije mj dana...ja sam bila smrt na kotaèima za posjetitelje jaruna. :oops:
a sad....preèko-jarun(2 kruga)-preèko i bať mi je super,malo sam sigurnija i ljudi me se ne boje kad me vide na biciklu
èak dobivam komplimente:"nisam znao da dalmatinci znaju vozit bajk!" :badgrin:
koja je marka i kakav je?iskreno nemam pojma,Ĺžensko sam :-D ...vozi,ĹĄto je najbitnije

Ruler
19-05-2007, 02:25
Predobro prijevozno sredstvo, pod mojom kontrolom brĹže od tramvaja, efikasno za rekreaciju, zafrkanciju, zastraĹĄivanje neduĹžnih prolaznika, uglavnom za mnoge oblike uĹživancije. I definitivno zasluĹžuje topic!
Pravo na pedale...

malimrav85
19-05-2007, 03:05
joj...dobila sam ga od deèka prije mj dana...ja sam bila smrt na kotaèima za posjetitelje jaruna. :oops:
a sad....preèko-jarun(2 kruga)-preèko i bať mi je super,malo sam sigurnija i ljudi me se ne boje kad me vide na biciklu
koja je marka i kakav je?iskreno nemam pojma,Ĺžensko sam :-D ...vozi,ĹĄto je najbitnije
di su preèkom?
u preèkom je fakat dobro to kaj je jarun blizu ali me ne jarunu Şivciraju muťice i rolerice u gaÌama :)

mimi87
19-05-2007, 10:35
ma to mi je relacija,nema neka staza posebna(bar koliko sam ja upuĂŚena)...jedino nasip ili do jaruna uz nasipa...

Ruler
19-05-2007, 10:49
di su preèkom?
u preèkom je fakat dobro to kaj je jarun blizu ali me ne jarunu Şivciraju muťice i rolerice u gaÌama :)
imať pravo od njih se ne da vozit, a za muťice moram nabavit sunèane jer vole ulijetat u vidno polje (kao i u usta ako puno prièam)..

Wilbur
19-05-2007, 21:31
ako netko zna neku inovativnu lokaciju za cycling...

na jarunu je fakat guĹžva skoro uvijek (najbolje je bilo jednu subotu kad je padala kiĹĄa, jedino onda nije bilo rolera), na bundeku je ili guĹžva a i nema toliko staza, a nasip prođeĹĄ i to je to

na sljeme se joĹĄ nisam zaletavao

camao
19-05-2007, 21:35
na sljeme se još nisam zaletavao

onda moras probat..staza ko u prici...
pogotovo ako se za ekstremnije varijante poput downhilla i sl. :smt023

Wilbur
19-05-2007, 21:39
zaĹĄto ne? sad imam bic koji to moĹže izdrĹžat

jel ima neki plan tih staza na sljemenu? brijem da mogu i googlat ali volim kad mi se rjeĹĄenje servira ;-)

camao
19-05-2007, 22:04
http://www.dropbike.com/
nasa stranica na kojoj ima podosta o ovoj tematici, preporucam Wilbure.

http://www.bicikl.hr/
http://www.bicikl.biz/

MinesweePer
20-05-2007, 01:34
http://www.northeastcycling.com/Xtcds1_nrs.jpg
moj nedosanjani san :(

Ruler
20-05-2007, 01:39
Lijep primjerak, ja razmiĹĄljah o ovome ali sad se neĹĄto dvojim
http://www.ciklus.hr/images/modules/tn_large_1158694895-0-knoxville_43_mattpepplegrey.jpg
neĹĄto mi KTM nije u nekim komponentama odgovarajuĂŚi. Kad kupujem bajk, kupujem ga za duĹži period, al onda mora biti makina..

angel1cFruitcake
20-05-2007, 20:43
bicikl.. tu sam provele najljepse dane svoje mladosti. obisli smo valjda sva sela u zupaniji, uvijek krasne uspomene :!: u ljeto se ne skidam s njega, na kupanje i u grad, a ovog idem na bajku preko njemacke granice u nizozemsku...
bas si planiram neki bajk isfurat sad u zg, ali kolko sam ja smotana, to bas i nije dobra ideja, a i stvarno mi je sve gdje idem na max 15 minuta pjesice.

djevojcica sa sibicama
20-05-2007, 21:14
zadnji put vozila sam bicikl prije pet godina :shock:
izmeðu naťe ljubavi isprijeèila se slomljena ruka i blaŞi potres mozga...
bemti utrke u parkiĂŚu :D :-D
otad...a priznajem-strah me pa ne vozim nijedan osim onog sobnog:( 8)

Ruler
20-05-2007, 21:38
Suoèi se sa strahom..
i ja nekoĂŚ nosih longetu zbog (voĹžnje na zadnjoj) biciclette ali i dalje vozim i uĹživam :)

leteca medvjedica
20-05-2007, 21:49
bicikl je jedna od najboljih stvari na svijetu
al nemam ga u zg pa sam veĂŚ zaboravila
jedva èekam ljeto i vozit se stalno! odlièno.

Ruler
21-05-2007, 04:28
danas sam svjedoèio voŞnji unatraťke.. jedan poznanik sjede na volan i vozi u rikverc. Kasnije smo malo vozili na zadnjoj i tako. A Şene su okolo slinile..

djevojcica sa sibicama
21-05-2007, 10:35
Suoèi se sa strahom..
i ja nekoĂŚ nosih longetu zbog (voĹžnje na zadnjoj) biciclette ali i dalje vozim i uĹživam :)

pa proťlo ljeto mi je èak doťlo da se provozam malo, al problem je u tome ťto mi je stari bacio moj bicikl tad kad sam se na njemu skoro ubila i odbija mi kupiti novi! :x :(
od prve plaĂŚe si ga kupujem sama! :-)

Luka....
21-05-2007, 12:10
ok su mi bicikli..prije sam svaki dan bar 1h pedalirao okolo.a sada...
nego,sve 5 al kad vidim ekipu s kacigicama,onim uskih gej odjelima kak se voze po tipa vukovarskom....daj pucaj si u glavu!!! treba uvest zatvorsku kaznu sto se toga tice..
btw.jel se itko vozio po maksimiru?meni daleko najnaj mjesto,cim se skuze neki malo alternativniji putevi.

Spygirl
21-05-2007, 12:14
ne kužim se u kvalitetu bicikla, ali frend radi u jednom poznatom lancu sportske opreme i kaže da sv bikeove nabavljaju po cijeni od 20-tak dolara i onda ih prodaju po 1.500-2.000 kn tako da osobno nikada ne bi dala toliko za bicikl jer mi služi isključivo za rekreaciju...e sad tko se kuži u tipove/modele/proizvođače bicikla vjerovatno zna koliko koji vrijedi. Ja bi doÅ¡la u dućan i popuÅ¡ila cijenu od 1.500 kn :-D misleći da cijena znači neÅ¡to a frajer ga nabavio za 100 kn...

Luka....
21-05-2007, 12:18
ne kuŞim se u kvalitetu bicikla, ali frend radi u jednom poznatom lancu sportske opreme i kaŞe da sv bikeove nabavljaju po cijeni od 20-tak dolara i onda ih prodaju po 1.500-2.000 kn tako da osobno nikada ne bi dala toliko za bicikl jer mi sluŞi iskljuèivo za rekreaciju...e sad tko se kuŞi u tipove/modele/proizvoðaèe bicikla vjerovatno zna koliko koji vrijedi. Ja bi doťla u duÌan i popuťila cijenu od 1.500 kn :-D misleÌi da cijena znaèi neťto a frajer ga nabavio za 100 kn...

opce poznata stvar...neznam sad jel to tocno 20-tak dolara ili ne,al sigurno tu negdje.
http://www.fumic-bicikli.hr/web/marin_mtb.asp

pogledaj si ovo :-D
rade kupim auto hebote....

Ante Gotovina
21-05-2007, 12:19
Ma nema do mog partizana, doduťe veÌ koju godinu stoji u garaŞi (zadnja guma u defektu) jer mehanièki remonti nikad mi nisu bili jaèa strana. A uostalom ionako bicikl koristim 1-2 puta tjedno tako da ni s te strane nema previťe poticaja da se neťto uradi. :-D

Dakle uglavnom posuðujem od mame/brata, koji mi se prvi naðe pri ruci. :p

hrvoje2003
21-05-2007, 12:43
zašto ne? sad imam bic koji to može izdržat

jel ima neki plan tih staza na sljemenu? brijem da mogu i googlat ali volim kad mi se rješenje servira ;-)

Naravno da ima:
http://www.pp-medvednica.hr/Medvednica_hr/Medvednica_ponuda_bicstaze.htm

@minesweeper(mozda prestanes sanjati o Giantu):
http://www.maraton.si/images/specialized7/Epic_SW_Disc_Flo-Red_l.jpg

@Wilbur-imas Maksimir, mozes proci nasip od Savice do Jankomira, ak hoces malo zagrijavanje prije Sljemena penji se na Bukovac/Remete, kasnije se fora spustiti

A sad malo ot-objasni meni netko kako se slazu ovi sugavi linkovi da ne izgleda ovak kak izgleda. Hvala

Picok
21-05-2007, 13:44
Ma kaj ĂŚe vam skupi bicikl?
Meni bi to stalno bilo na brigi, optereĂŚen, kaj ak ga netko mazne, ovo ono..

Ovak ja krasno imam polovni bic kupljen za 200kn, prastari, sad vrijedi joť manje i nije mi ga Şao negdje ostavit i prek noÌi, èesto ga i ne zakljuèam, nema potrebe, ne Ìe ga nitko...

Samo je problem dok imate bicikl ak vam se nekaj strga (dovoljno je da se samo guma zbuĹĄi) na drugom kraju grada pa se nemrete viĹĄe vozit. To mi se dogodilo par puta, nije baĹĄ lijepo...

malimrav85
21-05-2007, 13:49
ma koje otkrièe da lanci kupuju sve jeftino i prodaju 20 puta skuplje
obiène majce, tipa nike itd. kupe po 1-2€ i prodaju od 120-150kn
ali ako misliĹĄ da moĹžeĹĄ solo jeftinije sastavit bike istih komponenti,probaj

iviv
21-05-2007, 13:54
http://www.kustomkruiser.com/images/bike/07/m/G7_IMPALA_m.jpg

ajmo sad svi jedan popljuv na mene, jer ipak je ovo forserski bicikl i la la..
to nis ne valja i ostalo.
al svejedno cu si kupit :-D

konzerva
21-05-2007, 13:59
nikad neÌu preŞalit ťta su mi maznuli moj home made bmx, jedna plava jedna crvena guma, torpedo koènice, masivne Şute gumene ruèke....
sad vozim neko smeÌe iz peveca èisto da se dokotrljam do treninga

Ruler
21-05-2007, 13:59
zaĹĄto ne? sad imam bic koji to moĹže izdrĹžat

jel ima neki plan tih staza na sljemenu? brijem da mogu i googlat ali volim kad mi se rjeĹĄenje servira ;-)

Naravno da ima:

http://www.pp-medvednica.hr/Medvednica_slike/biciklisticka_karta]

@minesweeper(mozda prestanes sanjati o Giantu):
http://www.maraton.si/images/specialized7/Epic_SW_Disc_Flo-Red_l.jpg

@Wilbur-imas Maksimir, mozes proci nasip od Savice do Jankomira, ak hoces malo zagrijavanje prije Sljemena penji se na Bukovac/Remete, kasnije se fora spustiti

A sad malo ot-objasni meni netko kako se slazu ovi sugavi linkovi da ne izgleda ovak kak izgleda. Hvala

za slike staviĹĄ a za ostale linkove
------------------------------------------------------------------------------------
mislio sam se dovuĂŚ do Sljemena bicom, ali neĂŚu joĹĄ dok ne dam godinu..
@ Picok
èuo sam za prièu da je nekome ukradena bicikla od 30 000 kuniÌa, a na njoj je bilo 1000 zaťtitne opreme, lanaca itd. E da mi je vidit to èudo

hrvoje2003
21-05-2007, 14:57
Koliko znam, zastitna oprema nija bas efektivna zastita. Tako da, nemojte se zavaravati s tim. Sajla ili U-lock se bez problema razvale. Kad se vozite onda ste na biciklu, a kada se ne vozite neka bicikl bude u vodnom polju ili pod kljucem(garaza, tavan, podrum, balkon).

Đ!
21-05-2007, 15:52
ajmo sad svi jedan popljuv na mene, jer ipak je ovo forserski bicikl i la la..
to nis ne valja i ostalo.
al svejedno cu si kupit :-D

Forserski do bola. :-D Nemojte mi prièat samo o tome kak je udobno sjedit na tome. Mah, ima da te boli zdjelica tjedan dana nakon prve voŞnje u novoj sezoni. 8) I helou, nema brzina. Ma to je za voŞnju od toèke A do toèke B s tim da budeť viðen putem :badgrin:

iviv
21-05-2007, 16:04
Forserski do bola. :-D Nemojte mi prièat samo o tome kak je udobno sjedit na tome. Mah, ima da te boli zdjelica tjedan dana nakon prve voŞnje u novoj sezoni. 8) I helou, nema brzina. Ma to je za voŞnju od toèke A do toèke B s tim da budeť viðen putem :badgrin:

dopusti da primjetim da si ti jedini komentirao, a ustvari i stavljeno je samo da se tebe izazove :p
namjerno!!!

i da, pa posluzit ce za voznju od tocke a do tocke b, zar ne sluze i inace bicikli za to? zar nije da uvijek ides od tocke a do tocke b, bez obzira kako brzo ides ili ne?! ah.. nebitno!!

:p

Đ!
21-05-2007, 20:27
i da, pa posluzit ce za voznju od tocke a do tocke b, zar ne sluze i inace bicikli za to? zar nije da uvijek ides od tocke a do tocke b, bez obzira kako brzo ides ili ne?! ah.. nebitno!!

:p

Mah, to je tek osnovna funkcija. Bicikl je za ðiranje, za uŞivanje. Toèka A i B, pih... :p

iviv
21-05-2007, 20:46
Mah, to je tek osnovna funkcija. Bicikl je za ðiranje, za uŞivanje. Toèka A i B, pih... :p

pa nu.. moj se i zove kruzer, da kruzam znjim, kaj ne!??
fino, polagano, da bojicu dobijem!!!! :p

tomy81
21-05-2007, 23:50
e imate u dugoj resi dućan sa bicevima i lik koji ga vodi je zakon.
možeÅ¡ birat kaj ćeÅ¡ uzet, čovjek ce rastaviti bic i tebi dat dio........ i jos dobijes popust i mozes se bilo kaj dogovoriti....

i u sloveniji se isto moze povoljno proci. samo nikako nemojte kupovat u pevecu/getrou isl bic i onda npr krenut na sljeme s njime (mozete odma u intenzivnu)...

23-05-2007, 12:46
ako netko zna neku inovativnu lokaciju za cycling...

na jarunu je fakat guŞva skoro uvijek (najbolje je bilo jednu subotu kad je padala kiťa, jedino onda nije bilo rolera), na bundeku je ili guŞva a i nema toliko staza, a nasip proðeť i to je to

na sljeme se joĹĄ nisam zaletavao
KiĹĄa je zakon za oprati bajk! :D

Wilbur
23-05-2007, 15:17
KiĹĄa je zakon za oprati bajk! :D

nekima je to jedini način kojeg se sjete :-D

Just a little bit
23-05-2007, 16:00
ja sam dobil za prvu pricest bicikl koji su mi kupili (pazi sad) u EUROPATRADEU , za tadasnjih 100-ak maraka
ne da mu nikad nista nije bilo, nego ni guma ni u zivotu nije pukla.....dal sam ga u prvom srednju susjedu

sad si gledam za kupit neki bajk, nis posebno, konzerva kakvi su ti bajkovi iz peveca kaj kostaju 500 kuna ? :smt109

glupo mi je dat 2000 kuna za bajk koji cemi neko maznut

(imo sam limex smece i to su mi cak maznuli pred kucnim vratima u zakljucanoj zgradi=)

Wilbur
23-05-2007, 16:12
ja bi ti ipak savjetovao da ne kupiĹĄ tzv. Pevecikl

gledaj, ako bic koĹĄta 500 kuna, ok ako je jednostavan i ima samo ramu, kotače, lanac i kočnicu

ali ako prodaju bic od 500kn koji ima 18-brzinski mjenjač, duplu suspenziju, disk kočnice, blatobrane, svjetla... onak gle znači da je svaki dio koĹĄtao u prosjeku 40kn

a uz najbolju volju amortizer od 40 kuna je smeće, kocnice isto

uglavnom, za vozit se po parku u kvartu ajde, ali nemoj sa njim ici na Sljeme jer ce se raspasti

Just a little bit
23-05-2007, 16:16
http://www.pevec.hr/katalog/Katalog_10_2007.pdf
pazi oko

pazi ova dva po 300/500 kuna

brijem da mi je to sve sto treba za voznju od doma do nsb-a/faxa/birtije

hrvoje2003
23-05-2007, 16:26
Ja bi na tvojem mjestu kupio ovaj za 300, jer je sigurno bolji od onog za 500(taj jos ima zadnju suspenziju). Ak je za birtiju, nsb, fax i ako ce stajati konstantno na cesti onda je savrsen. Druga mogucnost je kupiti polovan

Just a little bit
23-05-2007, 16:27
a pazi ovo

http://www.hervis.hr/flugblatt/letak1007.pdf

(malo treba cekat da se otvori, pri dnu su bickli)

ovaj za 900 kuna - muski naravno hehehe

kaj cemi montic jos da se potrgam negdje hehe

hrvoje2003
23-05-2007, 16:50
Taj ti je isti ko i onaj u Pevecu, samo tri puta skuplji. Bolje kupit tri Pevecova

Wilbur
23-05-2007, 17:21
mhm. bolje tri smeća od bicikla, bit ce vise za staro zeljezo :?

ok, ako ti ne treba nego za po cesti, uzmi onaj sa sto manje "super" dijelova, dakle onaj za 299 kn

ali s obzirom da je rama celicna, racunaj da ce biti dosta tezi od onog sa aluminijskom ramom

i opreza radi, odi u neki pravi bike shop da ti pogledaju/pritegnu kocnice, i podmazi si lanac i amortizer

23-05-2007, 18:24
mhm. bolje tri smeĂŚa od bicikla, bit ce vise za staro zeljezo :?

ok, ako ti ne treba nego za po cesti, uzmi onaj sa sto manje "super" dijelova, dakle onaj za 299 kn

ali s obzirom da je rama celicna, racunaj da ce biti dosta tezi od onog sa aluminijskom ramom

i opreza radi, odi u neki pravi bike shop da ti pogledaju/pritegnu kocnice, i podmazi si lanac i amortizer
Ljudi ne kuŞe koliko je teŞa èelièna rama. A ta teŞina se bať ne odraŞava najbolje ni na integritet felgi. :roll:

Wilbur
24-05-2007, 17:14
Ljudi ne kuŞe koliko je teŞa èelièna rama. A ta teŞina se bať ne odraŞava najbolje ni na integritet felgi. :roll:

neka, neka, ionako će mu se amortizer raspast prije nego uspije svinut felgu ;)

24-05-2007, 18:08
Jadan, odma' ce morati i kacigu uzeti :D

Wilbur
24-05-2007, 18:20
bez kacige nigdje! ĹĄeĹĄir glavu čuva! ](*,)

24-05-2007, 18:31
Pa da, vidiĹĄ kakvu ja roman-style kacigu nosim - kod peveca samo za 9,99!

Ruler
24-05-2007, 22:49
http://www.pevec.hr/katalog/Katalog_10_2007.pdf
pazi oko

pazi ova dva po 300/500 kuna

brijem da mi je to sve sto treba za voznju od doma do nsb-a/faxa/birtije
solidan bajk, vidjeh ga uĹživo (sad je u djelovima), moĹže izdrĹžat cca 4-9 mjeseci, ovisi o intenzitetu uporabe

Just a little bit
29-05-2007, 14:46
iĹĄao sam uzivo vidit kak izgleda pevecikl -> ukratko, sranje kroz gusto granje

Ruler
29-05-2007, 17:32
Igraèka, bolje malo ťtedi pa kupi neťto u voznom stanju

Wilbur
29-05-2007, 18:04
tak je i moj frend, prvo htio pevecikl, pa onda neĹĄto pola-pola za 1500 kn, i sad na kraju se zapalio za *brand name* bicikl... :-D

Daysleeper
29-05-2007, 18:26
Sad u nedjelju, 3.6. je vecernjakova biciklijada. :smt026
za one koji neznaju ide se od borongaja do jaruna- cca 15 km.
bilo super prosle godine. :smt023

hrvoje2003
29-05-2007, 18:44
išao sam uzivo vidit kak izgleda pevecikl -> ukratko, sranje kroz gusto granje

Hehehe, a kaj si ocekivao za te novce? Ali, ako ga mislis ostavljati bez nadzora dulje vrijeme onda je idealan. Svaki dan citam po newsima da se bicikli kradu ko ludi, a ako ti taj ukradu onda ti nije zao. Ako hoces nesto bolje, nekakav entry model, to ti je oko 2500kn cca. A to ostaviti 5-6 sati bez nadzora je ludost. Ako tako nesto kupis onda se na njemu vozis i ne ostavljas ga nigdje.

Just a little bit
29-05-2007, 19:07
zato cu uzet nekaj na sredini, oko 1000 kuna
da se ne ubijem, a opet da nije neki veliki bed ak ga ukradu
ovi pevecikli su zaista prevelik ĹĄrot :shock:

vuffek
29-05-2007, 22:23
zato cu uzet nekaj na sredini, oko 1000 kuna
da se ne ubijem, a opet da nije neki veliki bed ak ga ukradu
ovi pevecikli su zaista prevelik ĹĄrot :shock:
moj je koĹĄtal toliko, ali rabljeni toliko...i opet su mi ga ukrali...ali ovaj put je netko iz zgrade....jebem im mater pokvarenu :evil:
2 bicikla u pol godine :cry:

Just a little bit
30-05-2007, 00:16
ma stoka ! :evil: meni su maznuli bicikl pred kucnim vratima, zavezan lancem, dole zakljucana ulazna vrata zgrade.... :cry: nemres vjerovat

malimrav85
30-05-2007, 02:46
brijem da vidim nekoga da mi oÌe bicikl maznut da bi mu na glavu skoèio ali doslovno
nije mi tolko zbog bicikla kolko zbog jebene ideje da ideĹĄ drugome uzet ono ĹĄto znaĹĄ da je njegovo
kupio sam u-lock za 150kn pa da ga makar ne uzme samo tak
veŞem ga za ramu i kotaè zadnji jedino kaj moŞe je prednji skinut za bicikl Ìe mu trebat kolko tolko

cho
30-05-2007, 10:56
pa bila je neka akcija u turbo sportu..
scott *naziv modela* utorkom za 1900kn..neloĹĄ.pouzdan.kvalitetan.cuva se zivotom. :D

Wilbur
30-05-2007, 13:41
je, bili su plakati za to po gradu. pogledao sam ga i ipak se odluèio za svoj prvi izbor. Taj Scott je stvarno neloť, rama, oprema, itd. ali nije bilo one emocionalne komponente "moram te kupit" :-D

Ruler
30-05-2007, 13:44
Scottice, stvarno kvalitetni bicovi, pogotovo kostur, isprobano.. :)

ZER0
30-05-2007, 14:22
Po mojem iskustvu ĹĄiljci u sjedalu su vrlo efektivna zaĹĄtita...samo se morate sjetiti zamijeniti sic prije nego sjednete na njega

Ruler
30-05-2007, 16:26
a onda moĹžeĹĄ slijedit krvave tragove hihihi....

Just a little bit
14-06-2007, 01:12
znalci kaj mislite o ovom :

http://www.mercator.hr/podjetje/Datotek ... klizma.pdf (http://www.mercator.hr/podjetje/Datoteke/CRO/Prodajna%20mjesta/intersport/mjesec_biciklizma.pdf)

trekking bajsovi.
idem sutra pogledat

14-06-2007, 01:27
tekin, montiĂŚ..koja razlika?

inace dobro zgledaju..pazi samo da ti je rama cvsta

Just a little bit
14-06-2007, 20:11
trek je brdsko-gradski bicikl, a montiĂŚ je montiĂŚ

uglavnom danas sam otiso i kupio si bicikl - montiĂŚ - ovi treking bicikli su za metroseksualce :smt109 :lol:

hrvoje2003
14-06-2007, 23:37
uglavnom danas sam otiso i kupio si bicikl - montiæ - ovi treking bicikli su za metroseksualce :smt109 :lol:

Ajde konacno! Na kojeg je pao izbor? Nego, kad se ide na Sljeme?

Just a little bit
14-06-2007, 23:49
nakamura high lander (tak nekaj) :smt109

na sljeme ? :shock:

valjda mislis do virtuoza ? :lol:

bude za koji dan kad nestane benge u skuteru :-D

cho
29-06-2007, 14:24
kupio moj najdrazi buraz bajk...
a dobar je..
bajk, ne buraz..
koliko ja njega znam, dopizdit ce mu uskoro.
a onda je mooooj..ustedio lovu i dobio bajk..whoohoooh!

veteran
29-06-2007, 14:25
I onda stoji doma i uci i spava umjesto da ide pit samnom...pizda...

ZrntscheZ
02-07-2007, 11:38
kak se bliži Tour de France tak je i mene puknula neki dan ideja o biciklijadi pod lajtmotivom..."3 države u jednom danu"

HR-SLO-HUN-HR
cca 90km

realizirat će se tokom ovog tjedna...

oprema?
malo ozbiljnija...
TREK 6500 with hydraulic disc sa puno dodatnih stvarčica gore...

cho
05-07-2007, 23:36
potegnuo danas do jaruna i natrag.....i tak svaki dan..
bas fino... :-D

camao
05-07-2007, 23:51
kak se bliži Tour de France tak je i mene puknula neki dan ideja o biciklijadi pod lajtmotivom..."3 države u jednom danu"

HR-SLO-HUN-HR
cca 90km

realizirat će se tokom ovog tjedna...
.

najs :smt023

sljedece ljeto planira se zg-krk-zg i otkrivanje svih ljepota Krka na bicklistickim stazama...

cho
05-07-2007, 23:52
uh..vi planirate do mora...puno je to km...
ja cu se zasad drzat do siska(+30 km) i natrag...

MinesweePer
06-07-2007, 00:14
potegnuo danas do jaruna i natrag.....i tak svaki dan..
bas fino... :-D

od jaruna do jaruna, do lepog jaruna pedalirao sam ja :badgrin:
ili ĹživiĹĄ u nekom malo daljem kvartu? :badgrin:

cho
06-07-2007, 01:16
:lol:
ne bih to bas nazvao kvartom...kod velike gorice.sad ce neki pizdeki rec da sam u gorici, al ipak sam u zg-u...
trebam 40-ak min do jaruna...onda lagano krug , sladoled or something i doma... :D

Woodstock
24-07-2007, 09:35
Mislim da su mi otiÅ¡li kuglageri na tražnjem kotaču... Zna li netko koliko će me popravak koÅ¡tati? Otprilike.. 150, 200, 300kn...?
Glupi bicikl! Hitit ću ga u Savu ako će me koÅ¡tati puno. Bila sam na servisu prije 3 mjeseca i 4 puta ga vozila od tad! Vidim kako su ga servisirali! Obični novcožderi su ti moji serviseri, očito. :(

Gospodin Pravokutnik
25-07-2007, 14:11
Ja sam dobio bajs od buraza prije nekih 12-13 godina i jos ga peljam hehe.U zadnje vrijeme skoro svud idem na biciklu. Pucala mi sajla od kocnica par puta vec u voznji al na svu srecu nisam tad vozio brze od 20km/h pa nisam se razbio ko zivotinja.Od 18 brzina mogu vozit u njih 3 jer na ostalima pada lanac :D. Gume nisam nijednom promijenio tak da celavije nemreju bit (posebno to osjetim u zavojima pri vecim brzinama ) . Prednja kocnica mi uopce ne radi a ako zelim kocit zadnjom zaustavljanje mi traje bar 20-tak metara hehe al nisam se jos ubio :D .Kad poznajes svoju mrcinu mozes radit sve s njom i da, pise mi na sipki od bajsa steel rider(opa).Frend koji ne zna bas engleski je to preveo kao kradljivac brzina :D.Jos nesto,nijednom mi bajs nije ugledao servis :D

cho
25-07-2007, 15:17
Mislim da su mi otiťli kuglageri na traŞnjem kotaèu... Zna li netko koliko Ìe me popravak koťtati? Otprilike.. 150, 200, 300kn...?
Glupi bicikl! Hitit Ìu ga u Savu ako Ìe me koťtati puno. Bila sam na servisu prije 3 mjeseca i 4 puta ga vozila od tad! Vidim kako su ga servisirali! Obièni novcoŞderi su ti moji serviseri, oèito. :(

sami lageri nisu skupi...al u servisu ti naplate malo viĹĄe, pa dodaju 10 sati posla i popne se cijena..ne bi trebalo bit vise od 150 kn..al opet, ja si sve sam radim tak da me servis bas ne vidja cesto

Gospodin Pravokutnik
17-09-2007, 14:25
Kak sam se danas posteno razbio na bajsu,u punoj brzini sam pedalirao i to stojecki,pao mi lanac i propala pedala a bio nagnut k tome jos prema naprijed. Razbio glavu,ruku, i rame. Tak mi i treba kad u 13 godina bajs nije ugledao servis a nece ni sad i dalje cu se vozit ko ludjak,bas me boli kurac :D

cho
17-09-2007, 14:28
ou jea..
moras se samnom onda ic vozit jednom..
ja jucer skoro pod autom zavrsio, a par dana prije mi preskocio lanac i propao sam..razbio sam meðunoŞje :-D

veteran
17-09-2007, 14:32
..razbio sam meðunožje :-D

steta minimalna...

Gospodin Pravokutnik
17-09-2007, 14:36
ou jea..ja jucer skoro pod autom zavrsio, a par dana prije mi preskocio lanac i propao sam..razbio sam meðunoŞje :-D

dobar si hehe, steta kaj se danas nisam razbio na nekoj zemlji,travi na necem meksem od betona. Em je krvarilo i imam sad kvrgu velicine oraha :D

cho
17-09-2007, 15:13
..razbio sam meðunoŞje :-D

steta minimalna...

da, na biciklu.smotao sam zeljezo :-D

cho
03-10-2007, 21:02
koji ste vi trupci..

kaj se samo ja vozim na bajku??

no dobro..danas sam covjeku spasio zivot.
+skoro zgazio pekinezera i pokupio neku tetu na rolama. mislio sam da je zgodna, al je good from far, far from good.i stara je.te napravio cca 100 prekrsaja.srecom ne postoje tablice na biciklima..

inace, jel ima netko da zna nekog tko sverca diskove za scott bajkove?

DH
08-07-2008, 18:03
A evo ja se po Istri vozikam na Freri, ne znam koji model, uglavnom tube su od legure krom-molibden, shimano acera 24 brzine, shimano v-brake i dalje ne znam... Meni jako dobar bicikl, ima već 4 ili 5 godina kako sam ga dobio na nagradnoj igri i prezadovoljan sam njime.

Just a little bit
25-08-2008, 19:13
jucer se vozim i pukne mi zadnja mašinica , tj odvoji se od okvira bicikla i završi medju žbicama u kotaču :evil:
to još nisam cuo da se desilo
evo slikica

http://img390.imageshack.us/img390/8053/biciklllllllllke6.th.jpg (http://img390.imageshack.us/my.php?image=biciklllllllllke6.jpg)

sad pitanje jel bum mogo kak to naštelat, pošto je puko ovaj dio žebeljeza koji drzi zadnji kotač :evil:

cho
26-08-2008, 00:09
pa kak si to uspio strgat?jesi pao vec prije ili??
mislim, nije nakamura pevec-bajk, pa mi malo cudno..
najbolje da ne prckas po tome, jos ces vise zajebat stvar.idi na servis..

malimrav85
26-08-2008, 03:05
nema druge osim varenja
kad zavariš kupi željeznu zaštitu za mašinicu,oko 50kn ti košta

Švabosanac
26-08-2008, 11:23
hmmmm
varenje .... grah, sarma, bosanski lonac ......
ili je zavarivanje ha ?

malimrav85
26-08-2008, 11:36
varenje
nisam rekao da treba to zavarit nego da mu osim varenja nema druge opcije
aparat za varenje
http://www.tehnocom.com/Novi-i-rabljeni ... renje.html (http://www.tehnocom.com/Novi-i-rabljeni-strojevi/Bravarski-strojevi/Plazme-i-aparati-za-varenje.html)

varenje=welding
zavariti=to weld

ili?

Švabosanac
26-08-2008, 14:36
ne bas
sori ali kaze se zavarivanje :P
vari ti u zelucu .....
ovi gore su nepismeni

malimrav85
26-08-2008, 15:06
variti i zavariti nije isti glagol
a nisam ni čuo nikad u životu da je neko rekao da mu vari u želucu

Švabosanac
26-08-2008, 16:04
dobro to sam reko iz zajebancije, u glavnom ima veze sa hranom XD
variti - oznacava kuhati nesto
zavariti - oznacava cin spajanja dvaju metala sa ili bez dodatka treceg
mislim gle, nije da ga i ja serem ponekad ali tako je :P
btw. offtopic smo totalno XD

malimrav85
26-08-2008, 17:10
da završimo

Amić kaže
variti, nesvršeno
1.kuhati, podvrgavati postupku kuhanja
2.probavljati hranu u želucu
3.spajati metalne (plastične itd.) dijelove s pomoću plamena koji razvija visoku temperaturu; zavarivati

zavariti,svršeno
spojiti užarene metalne dijelove, zašvajsati

:smt006
:smt005

Alita
26-08-2008, 17:12
Ako cemo vec toliko u offtopic, variti i zavariti su isti glagol, samo u svrsenom i nesvrsenom obliku i znacenje se toliko mijenja time. Cudno, ali moguce >_>
Kao i skociti i zaskociti. Valjda.
...edit- mrav me pretekao. ulala ima vise znacenja u nesvrsenom obliku my my isnt that something kaze morgan freeman.

Moj bicikl je Trekov cruser. Wasabi model. :-D
Jer se vozim po gradu uglavnom.

malimrav85
26-08-2008, 17:15
Moram jedan dan isprobat novu stazu na zelenom valu. Jos da naprave stazu po savskoj, di nam bio kraj...

Alita
26-08-2008, 17:23
Moram jedan dan isprobat novu stazu na zelenom valu. Jos da naprave stazu po savskoj, di nam bio kraj...
Pravi gust je bio zadnjih tjedan dana, dok je bila jos zatvorena, vozit po novoj cesti tamo :smt007
2-3 ujutro, nikoga nema, biciklisticka nedovrsena (savrsen izgovor :lol: )
I onda vijugash do Sheratona. :-D
No da, ok im je biciklisticka.
Makar mi jos nisu jasna ta nasa oznacavanja biciklisticke crvenom bojom.
Ok, kuzim da su ljudi coravi i ne kuze da mi stoje na putu i dok idem ravno prema njima, al nije li crvena u prometu za oznacavanja privremenih promjena za vrijeme radova na cesti i sl.?
Mnja.

erufu
26-08-2008, 17:41
Ok, kuzim da su ljudi coravi i ne kuze da mi stoje na putu i dok idem ravno prema njima, al nije li crvena u prometu za oznacavanja privremenih promjena za vrijeme radova na cesti i sl.?
Mnja.

Nda, ali budući da su biciklističke staze kod nas često na povišenom dijelu koji je inače nogostup možda vrijede potpuno drugačija pravila označavanja. :D
Da ne govorim da se ljudi vole parkirati na biciklističke staze, ovakvim bojanjem im je uočljivije da rade prekršaj.

19) »biciklistička staza« je izgrađena prometna površina namijenjena za promet bicikala koja je odvojena od kolnika i obilježena propisanim prometnim znakom,
20) »nogostup« je posebno uređena prometna površina namijenjena za kretanje pješaka, koja nije u razini s kolnikom ceste ili je od kolnika odvojena na drugi način.

Imho, mislim da bi ih bilo najjednostavnije označiti žutim trakama kako su izgledale ranije.

Evo kako je to riješeno u jednom biciklima napučenom i uzornom europskom gradu kakav je Amsterdam:

http://z.about.com/d/goamsterdam/1/7/E/0/-/-/bike_path2.JPG

malimrav85
26-08-2008, 21:50
U Parizu recimo biciklisti imaju na cesti svoju traku. Isto ko i auti.
Evo, bus pa bicikl
http://www.streetsblog.org/wp-content/uploads/2008/04_14/paris_rochechouart2.jpg

Ili tamo di ne ide paralelno sa cestom ide široka okomita
http://img.stimpy.net/pics/bike/pbp2007/paris/320x240/IMG_2496.JPG

Plus kaj imaju bicikle na kovanice
http://intelligenttravel.typepad.com/photos/uncategorized/2007/09/28/paris_bikes.jpg
:smt007

S tim da nikome ne pada na pamet parkirat gore ili ne daj Bože hoda po stazi

Švabosanac
27-08-2008, 01:03
omg pa amic nema pojma :P
ot:
to sam vidio i u berlinu, i vidis to je recimo odlicna ideja, niti smetaju autima niti pjesacima.
dok recimo tu, kad god vidim nekog dedu na nasred ceste dobijem trnove u stopalu u zelji da ga pregazim.
moram dodat da recimo u njemackoj svaki djak mora tjekom skolovanja proc vozacki za bicikle da stekne znanja u vezi sa tim prometnim pravilima i onda, ako to imas, sa navrsenih 12 godina smijes vozit po cesti.
ovi tu su cist bezobrazni, sve bi to kaznjavo govna jedna ......

malimrav85
27-08-2008, 01:10
ma nemamo mi kulture
vozači na zelenom valu uopće ne paze da li biciklist možda nastavlja ravno dok oni skreću lijevo i onda kaj bude
:smt010

Švabosanac
27-08-2008, 01:15
istina
ali budimo realni, koja je vjerovatnost da taj biciklist ima imalo pojma o prometnim pravilima.....

erufu
27-08-2008, 10:57
Plus kaj imaju bicikle na kovanice

U Osijeku i mislim djelomicno u Zagrebu postoji program voznje besplatnih bicikala.
Uzmes ga na oznacenom mjestu, odvezes gdje trebas i ponovo vratis na oznaceno mjesto.
Samo sto ne znam koliko je to dobra ideja obzirom na nas mentalitet. Tocnije koliko ce trebati da bicikli dobiju krila, osjete zov slobode i nikad se vise ne vrate u ropstvo zlih burzuja koji ih iskoristavaju.

Tj. da ih netko ukrade.
:?

malimrav85
27-08-2008, 11:54

pa velika jer se po zelenom valu ne voze djeca nego odrasli ljudi a znamo da kod nas ljudi prvo idu u autoškolu pa onda kod doktora, ako ostane pare

Tocnije koliko ce trebati da bicikli dobiju krila, osjete zov slobode i nikad se vise ne vrate u ropstvo zlih burzuja koji ih iskoristavaju.

Švabosanac
27-08-2008, 23:59
nema veze, ja bi to svejedno provjeravo... svakom od njih , i na zelenom valu mi i ne smetaju nego mi smeta ekipa kaj se vozi nasred ceste i ujebu cijeli promet ....

konzerva
28-08-2008, 00:16
Samo sto ne znam koliko je to dobra ideja obzirom na nas mentalitet. Tocnije koliko ce trebati da bicikli dobiju krila, osjete zov slobode i nikad se vise ne vrate u ropstvo zlih burzuja koji ih iskoristavaju.

Tj. da ih netko ukrade.
:?
uh moram spomenut zgodu sa juniorskog europskog prvenstva u danskoj pred par godina kad su bosanci natrpali svoj bus tim biciklima nak ovanice pa su nudili nama da si pospremimo kojeg u bunker jer njima eto više ne stane :-D

ultraviolet
28-08-2008, 09:38
obožavam svoj bajk :smt050
svaki dan idem na posao s njim, na kave, na vožnju u prirodu a ponekad i van.
marka je diamondback, tirkizno je plavi i ima košaricu! :smt050

Švabosanac
28-08-2008, 10:32
moj je marke kalkhof, plavo srebreni je i ima dinamo .....
mislim da bi bili dobar par

cho
28-08-2008, 12:21
mislim da su ti bicikli kod nas nestali u roku dva dana..

inace, nervira me ekipa koja se ne zna vozit, kad cuju auto iza sebe pocnu se tresti ruke, gledaju drito ravno i broje sekunde do pada.a da ne spominjem kak skrecu.ili ne pogledaju ili siđu tak traljavo s bajka da im treba tri metra ispred da se zaustave.a to je obicno metar na kolniku.ili na tramvajskoj pruzi.pa yebemumater,ak vec znas da ne mozes, kud ides do zadnjeg centimetra????

vozacki za sve bicikliste!

Đ!
28-08-2008, 23:46
svaki dan idem na posao s njim

Ja ću uzet svakodnevni posjet NSBu kao posao. :-D Dakle, probao jednom i nikad više. Oznojiš se ko prase dok dođeš do tam. Džabe mi tuširanje onda kad sam mokar ko nitko kad dođem tamo. :lol: Ak netko planira predložit neku ležernu vožnju, forget it. :lol:

Alita
29-08-2008, 00:18
obožavam svoj bajk :smt050
svaki dan idem na posao s njim, na kave, na vožnju u prirodu a ponekad i van.
marka je diamondback, tirkizno je plavi i ima košaricu! :smt050
imas fotkicu ims fotkicuu? :smt007

ultraviolet
29-08-2008, 09:30
Ja ću uzet svakodnevni posjet NSBu kao posao. :-D Dakle, probao jednom i nikad više. Oznojiš se ko prase dok dođeš do tam. Džabe mi tuširanje onda kad sam mokar ko nitko kad dođem tamo. :lol: Ak netko planira predložit neku ležernu vožnju, forget it. :lol:

ma meni ti do posla treba svega kilometar, a i pedaliram lagano jer još poluspavam. :D

imas fotkicu ims fotkicuu?
nemam, al bum ga poslikala
fino bum ga fino sredila, postavila u profil (to mu je najbolja poza) i kliknula.

hermogen
30-08-2008, 15:49
već dugo nisam sjeo na bicikl. A šta možeš, prokletstvo postojanja automobila i motocikala

>>kinFA<<
01-09-2008, 21:12
ne, ne radi se o motorima, radi se o biciklima. pa tko voli dotièni naèin rekreacije / prijevoza / oèuvanja okoliťa ;) neka se slobodno ovdje izrazi...

jebate izgleda po ovoj anketi da su svi sportiva na našem faxu :D

Švabosanac
02-09-2008, 00:17
nemas pojma, jos nisam vidio debelog studenta prava ....
a to moze bit i zato sto svu energiju trose na ucenje ....

ultraviolet
02-09-2008, 00:50
jučer skoro zgazila babu na šetnici dok sam proučavala onaj držač za flašu na rami jer je raskliman....u vožni naravno.... :-D
osto trag kočenja od metar i pol :-D
neka fina baba, nije me ispsovala, samo se jako prestrašila

konzerva
02-09-2008, 14:53
jos nisam vidio debelog studenta prava ....
ne znaš cho-a?

cho
02-09-2008, 23:31
osto trag kočenja od metar i pol :-D
neka fina baba, nije me ispsovala, samo se jako prestrašila

mogu ti pokazat kak da ostane duzi trag i da te baba štapom prebije :-D :-D
u mraku..
baba u crnini.
pomisliš da je batman
kad opizdi ziher si da je ninđa
onda te pogodi gebisom i tu vise nema dileme. :-D

@konzerva.. najnovija mjerenja pokazuju da sam ponosni vlasnik 77.5 kg. :-D

ultraviolet
02-09-2008, 23:38
mogu ti pokazat kak da ostane duzi trag i da te baba štapom prebije :-D :-D
u mraku..
baba u crnini.
pomisliš da je batman
kad opizdi ziher si da je ninđa
onda te pogodi gebisom i tu vise nema dileme.

dođi na biciklijadu u samobor!
pokazat ću ti di ima najboljih baba za zgazit.
palit ćemo gume zajedno! :smt050

Alita
02-09-2008, 23:39
Joj, ta biciklijada! :smt007 Na to bih htjela ici, ali se bojim da cu se izgubiti po putu :smt005
Kad je to uopce?

ultraviolet
02-09-2008, 23:46
obično u 5., 6. mjesecu..
ove godine nije bila, ne znam zakaj :?
nemreš se izgubit jer obično pun kufer nadobudnih biciklista a imamo samo jednu cestu i auto - put. preporučam da auto - put izgjegavaš. :-D zato, samo slijedi nabrijane bicikliste i dok kažeš keks si na vugrinščaku!

cho
03-09-2008, 21:03
ma briem da sam za sat i pol u samoboru
c ya iduce godine!
kupujem nove gume :-D

cho
13-09-2008, 00:24
kaj nitko tu ne pise?
svi ste truli?

danas me kiša ubrzala, vg-moje selo, 4.5 km za rekordnih 10 minuta.stao sam na jedno crveno i jednom klincu psovao rodbinu.

jedva cekam da ispit prođe..al rekli su lose vrijeme..

Sir Galahad The Pure
13-09-2008, 01:58
volim bickle i upravo ću si kupit novi. bicikli su zakon.

sickboy
23-09-2008, 20:00
Recimo- NE- fasistima na dva kotaca...

tapir_u_magli
25-09-2008, 22:50
http://motorrad-erinnerungen.de/wp-content/uploads/2008/05/fz6.jpg

fz6 naked :smt060

http://www.motorcyclespecs.co.za/Gallery%20B/Aprilia%20Shiver%20750%2007%20%201.jpg

i aprilia shiver. :smt060

totalni offtopic.

Libro
25-09-2008, 23:08
da, dobro bi došao jedan topic o motociklima :-D

jel vozite motore? šta vozite? :p

ultraviolet
26-09-2008, 09:35
stiže nam jesenjska kenjaža od vremena
morat ću pospremit bicikl :cry:

suni
26-09-2008, 09:52
dajte da vas pitam jesu jamis bajkovi neka kvaliteta ili?

i dal je uopće 2000kn dovoljno za kvalitetniji gradski bic?

malimrav85
26-09-2008, 19:20
2000kn ti je neki swatch recimo od bicikla
pa sad ti vidi di bi to stavila
recimo da je festina oko 3000-4000
4000-5000 su recimo tissot

pa vidi kaj ti treba i kolko

cho
29-09-2008, 23:33
Recimo- NE- fasistima na dva kotaca...

hahahahah
:smt005 :smt005

aha :-D

suni, mozes za 2soma kupit super bajk

narf
01-10-2008, 15:33
bicikl je teška ovisnost, čak se i na 10 stupnjeva nekad vozim :roll:

Just a little bit
09-10-2008, 15:32
napokon sam bajk otfuro na popravak, sutra bu gotov :smt110
150 kuna :happy6: :tongue6: :triplets:

Švabosanac
09-10-2008, 17:08
budi sretan, kad je moj bio na popravku lik mi je nabio cifru od 400 kn ....
mislim, bajs je bio fakat u kurcu ali opet ....

konzerva
09-10-2008, 17:39
meni je lik htio naplatit 200 za zategnut kočnice i podmazat lanac... rekoh nisam ipak tolko lijen :-D

Đ!
09-10-2008, 18:20
http://www.motorcyclespecs.co.za/Gallery%20B/Aprilia%20Shiver%20750%2007%20%201.jpg

i aprilia shiver. :smt060

Hot hot hot! :smt007

Libro
09-10-2008, 21:47
preporučam da se ova tema preimenuje u neko pogodnije ime tak da možemo raspravljat i o motorima i o biciklima te stavljat slike... :-D

sva moja vozila, bivša i sadašnja :-D

http://www.woodburysawandmower.com/images/sm_tomos_targa_2.gif

http://www2.arnes.si/~sspsskva/R10/spletnastran2a1/TomosAPN6.jpg

http://www.yauto.cz/includes/img/inzerce/Peugeot_Jet_Force_50.jpg

http://s2.bikewalls.com/pictures/Yamaha_YBR_125_2005_07_1024x768.jpg

Alita
05-04-2009, 19:44
Nikad mi nisu bili jasni ti roditelji koji s malom djecicom idu na biciklisticku/rolersku stazu na Jarunu. Jednog dana kad zaista i pokupim nekog klinca stvarno necu biti kriva. Stare ljude bar lako zaobides jer imaju stalnu brzinu, ali djecicu koja skakucu okolo nepredvidivo :smt009
I klinci od 4 godine na rolama, what's up with that? To se ne vodi na mjesta gdje drugi voze brzo, ili bar pokusavaju voziti brzo, ali ne mogu od rulje ljudi koja izgmize niotkud cim sunce proviri iza oblaka .. i hoda. Jer nema drugih mjesta za setnju osim biciklistickih staza :smt011
Sad, kuzim zasto ljudi ne vole bicikliste, ima ih koji se ne pridrzavaju prometnih pravila, ali ja sam posteni law abiding biciklist i zahtjevam normalan tretman :-D
*mrrmlj mrmlj nije bilo ni mjesta za sjesti i citati nesto na Jarunu radi gomile ljudi*
*mrmlj memlj idem na Jarun odsad samo kad je oblacno*
Ali s pozitivne strane danasnjeg dana, znas da imas dobar bicikl kad ti i nakon godinu i pol dana ljudi iz Audija na steroidima znaju fuckati i vikati komplimente biciklu. :-D :-D :-D
Bicikli su :smt007

PJ
05-04-2009, 19:46
"Mala imas dobre felge"?

Alita
05-04-2009, 19:50
'*zvizd*!'
'EEee! Super bicikl!!'
: P

veteran
05-04-2009, 19:54
jel zna netko gdje mogu kupiti drzac za trelock U - lock?

malimrav85
05-04-2009, 21:49
do sad najbolji dućan kaj sam ja vidio za te pizdarije za bicikl je onaj kod vodnikove/jukićeve
stanica južno od nađeg faksa

fat drummer
07-04-2009, 11:12
do sad najbolji dućan kaj sam ja vidio za te pizdarije za bicikl je onaj kod vodnikove/jukićeve
stanica južno od nađeg faksa
rog joma? meni su malo bahati

Alita
07-04-2009, 11:51
Meni su super bili :-D
Cak i kad sam im jednom uletila s malo cudnim zahtjevom :D
Tamo sam i kupila svoj biciklic :smt050 :smt050 :smt050
Koji necu pokazivati na topicu iz raznih razloga :smt019 :smt016

iviv
07-04-2009, 11:57
Meni su super bili :-D
Cak i kad sam im jednom uletila s malo cudnim zahtjevom :D
Tamo sam i kupila svoj biciklic :smt050 :smt050 :smt050
Koji necu pokazivati na topicu iz raznih razloga :smt019 :smt016

kad sam svoj kupovala tam bili su uber bahati, kao da oni od mene kupuju ne ja od njih.
i ono, da je cifra bila mala ja bi jos rekla.

alita; waj not? sramis se?! :p

fat drummer
07-04-2009, 12:11
agreed...

šupci su i ne volim ih...

Alita
07-04-2009, 13:53
kad sam svoj kupovala tam bili su uber bahati, kao da oni od mene kupuju ne ja od njih.
i ono, da je cifra bila mala ja bi jos rekla.

alita; waj not? sramis se?! :p
:o :(
Okej, zakljucujem da su bahati, iviv experience tops alita exp.
I stavljam sliku bicikla cim ti prva stavis sliku svog :smt007 :smt050
*iz razloga skrivanja identiteta :-D *
(bez brige, ne sramim se :D )

ultraviolet
07-04-2009, 19:32
očem i ja vidjet alitin biciklin!!! :smt022 :smt022 :smt022

joj kak guštam na biciklu ovih dana! :smt050

veteran
07-04-2009, 22:00
sad i mene zanima alitino biciklo :(

fat drummer
07-04-2009, 22:14
sad i mene zanima alitino biciklo :(
ma neko cvjetasto ženskasto čudo, izgleda kao poni, nema ni kočnice već torpedo

veteran
07-04-2009, 22:19
ma neko cvjetasto ženskasto čudo, izgleda kao poni, nema ni kočnice već torpedo

kaj onaj tip kaj moze samo po ravnom a ak probas uz brdo padas? :-D

Alita
07-04-2009, 22:24
Mnahaha, najveci mi je gust preteci nekoga na "pravom" biciklu :-D
Nema cvjetice fetko, to je samo tvoja percepcija, a ni ne izgleda kao poni :-D
Moze i uzbrdo :lol:
Sram vas bilo :-D

fat drummer
08-04-2009, 00:05
Mnahaha, najveci mi je gust preteci nekoga na "pravom" biciklu :-D
Nema cvjetice fetko, to je samo tvoja percepcija, a ni ne izgleda kao poni :-D
Moze i uzbrdo :lol:
Sram vas bilo :-D
ma samo ima roze kotače i ogromnu košaricu

i izgleda kao poni

ovaj tu

http://i.zdnet.com/blogs/lucha_pony.jpg

Frenki
27-04-2009, 15:50
Da sad kupujem (a za sad jos na zalost ne), uzeo bih definitivno ovaj bike:
U zivo je 5x atraktivniji neg na slici (kao i inace Cube bicikli) :smt007

http://www.huni-bike-shop.hr/uploads/Slike/Cube/Attention_gruen.jpg

Just a little bit
28-04-2009, 11:13
kolko to čudo košta?

ja vozim trenutno nakamuru - dobar bicikl za do birtije :-D u intersportu kosta 900 kuna :smt109

Frenki
28-04-2009, 13:01
5 somova

Just a little bit
28-04-2009, 19:20
brutalan je bajs, ali bio bi mi bed svaki put kad ga ostavljam da mi ga neko ne mazne.

tapir_u_magli
23-08-2009, 02:23
mala provokacija :)

http://www.motorcyclespecs.co.za/Gallery%20C/Yamaha%20XJ6n%2009%20%201.jpg

the_nikola
27-09-2009, 21:15
:ban:... i strike back!
http://www.smartcycleshopper.com/images/photogallery/Aprilia/2007/Tuono%201000%20R/07_Aprilia_Tuono1000R_02.jpg
http://mybikeshop.files.wordpress.com/2008/01/aprilia_tuono_1000r_01.jpg
Tuono 1000r :mhm: (2006?)

Libro
27-09-2009, 22:02
Boss Hoss ZZ4

Tip agregata: V8, 4T
Zapremina: 5 700 ccm
Razvod: jedna bregasta osovina i 2 ventila po cilindru
Snaga: 355 KS pri 5250 okr./min.
Napajanje: ubrizgavanje
Završni prijenos: zupčasti remen
Hlađenje: tekućinom
Mjenjač: automatski,2 brzine
Težina: 555 kg
Okvir: čelični cjevasti
Prednji ovjes: izokrenuta vilica, promjera 63mm, hoda 89mm
Stražnji ovjes: dvostruki amortizeri
Prednja/stražnja guma: 130/90-16, 230/60-15
Kočnice naprijed/straga: 2 diska/disk
Međuosovinski razmak: 2 030mm
Visina sjedala od tla: 711mm
Spremnik goriva: 32 L

http://www.bcbosshoss.com/sitecm/i/jay%20lenos%20bike.jpg

tapir_u_magli
27-09-2009, 23:44
Boss Hoss ZZ4

cut

na ovoj slici izgleda zacudjujuce maleno... daj baci koju fotku sprijeda/straga.

brijem da pored toga intruder izgleda kao mala maca.

totalni overkill.

Libro
28-09-2009, 09:46
http://www.gulum.net/motor/resimler/BossHoss__BHC-3_ZZ4_350_2007_02_1024x768.jpghttp://www.ebosshoss.com/content/data/id00056/image/002.JPG

Nema baš slika odostraga, probaj malo pogledat na google-u :smile:

Al vozilo je zvijer, samo ne znam baš koliko je praktično sa svojih pola tone :lol:

tapir_u_magli
28-09-2009, 10:03
U svakom slucaju nadam se da je serijska oprema ono sta pisti na kamionima kad ga guras unazad :)

kresholino
03-11-2009, 20:49
Ima neko kartu bic staza u zg?
imam ti ja kartu bic staza sljemenskih.

Libro
08-11-2009, 14:13
imam ti ja kartu bic staza sljemenskih.

Podijeli s nama :thumbup:

tapir_u_magli
09-11-2009, 00:27
jebes ovo vrijeme po kojem se nemres vozit a da se ne smrznes.

Libro
15-12-2009, 19:29
http://www.nestreetriders.com/forum/attachments/general-bike-related/9707d1199910744-new-bikes-coming-ktm-990-super-duke-r-07-1.jpg

tapir_u_magli
21-12-2009, 11:51
novi super duke?

ja sam se zaljubio u xj 6 (ne diversion)

8SAqEuRB0O0

Đ!
21-12-2009, 12:15
jebes ovo vrijeme po kojem se nemres vozit a da se ne smrznes.

Kad si pussy. U Sloveniji je sasvim normalno vozit se na biciklu/motoru i na minus 5.

Libro
16-01-2010, 18:18
Danas prvi đir (na biciklu) ove godine ::E:

Srednjim tempom po nasipu, uživancija :smartass:

Dobro da je temperatura u plusu :mrgreen:

kresholino
27-02-2010, 12:10
Danas prvi đir (na biciklu) ove godine ::E:

Srednjim tempom po nasipu, uživancija :smartass:

Dobro da je temperatura u plusu :mrgreen:

jesi ti bio konačno na sljemenu isprobat staze?

ultraviolet
28-02-2010, 12:54
back to my bike!!!:soppy::soppy::soppy:

moram ga malo sredit prvo, gume, kočnice i to

Libro
03-03-2010, 20:15
jesi ti bio konačno na sljemenu isprobat staze?

Kondicija mi je grooozna :(

Mislim da budem spreman taman nakon rokova u četvrtom mjesecu :mhm:

Jel tko za put na Sljeme? ::E:

kap u moru
30-06-2010, 10:28
Pozdrav svima.
Ovako, kupila bih neki bicikl do nekih 1000 kn pa me zanima jel ima netko neki dobar prijedlog.... Hvala

Just a little bit
30-06-2010, 12:23
kakav bicikl? za ić na sljeme ili za za ić do birtije po asfaltu? :)
Ako oćeš pravi ženski bicikl, vidio sam u Hervisu zenske bicikle na akciji, 1500 kuna, prodaju se ko ludi, djeluju kvalitetno. imaju i košaru :jlb:

s druge strane, ako zelis dat 1000 kuna za neki ok bicikl, u ovom doba godine brijem neces to uspjet. usred zime ima bajkova za 1000 kuna koji su ok, npr ja sam svog platio 1400 kuna (bio je 3000) a usred zime sam vidio da ga prodaju za 999. sad je opet 1700 :)

jebeš bicikl, krecem skupljat pare za ovo
http://www.pro-moto.hr/tomos.asp?id=18

POTROŠNJA GORIVA 1,8 l/100 km :jlb: :jlb: :jlb:

kap u moru
02-07-2010, 11:30
kakav bicikl? za ić na sljeme ili za za ić do birtije po asfaltu? :)
Ako oćeš pravi ženski bicikl, vidio sam u Hervisu zenske bicikle na akciji, 1500 kuna, prodaju se ko ludi, djeluju kvalitetno. imaju i košaru :jlb:

s druge strane, ako zelis dat 1000 kuna za neki ok bicikl, u ovom doba godine brijem neces to uspjet. usred zime ima bajkova za 1000 kuna koji su ok, npr ja sam svog platio 1400 kuna (bio je 3000) a usred zime sam vidio da ga prodaju za 999. sad je opet 1700 :)

jebeš bicikl, krecem skupljat pare za ovo
http://www.pro-moto.hr/tomos.asp?id=18

POTROŠNJA GORIVA 1,8 l/100 km :jlb: :jlb: :jlb:

hvala ti na savjetu! a jesi čuo kad za neke xplorer bicikle? vidim da se full reklamiraju, a nitko mi niš ne zna reć za njih

Libro
15-07-2010, 22:51
hvala ti na savjetu! a jesi čuo kad za neke xplorer bicikle? vidim da se full reklamiraju, a nitko mi niš ne zna reć za njih

Ovisi kaj ćeš raditi s njim.
Xplorer je za do trgovine, eventualno za vožnje oko Jaruna. Daj neki model stavi, da vidimo komponente.
Npr. ja imam Head za 3000 kuna, bio je 5000 prije popusta. Ali ga derem tolko da sam zdrobio lagere u srednjem pogonu pa sam promjenio cijeli pogon u nadi da mi se to nikad više neće dogoditi. Da sam to radio sa Peveciklinom već bi ga odavno morao baciti.
I nije ti uopće važno koje je marke bicikl, važni su dijelovi od kojih je sastavljen. I Explorer može imati Shimano XT na sebi, a Trek može imati kineski otpad...

Sad restauriram Peugeot specijalku :soppy:

kap u moru
16-07-2010, 12:39
Rama: čelična rama
Veličina rame: 26“
Prednja vilica: HLW-987
Zadnja suspenzija: PV-320

Kotači: alu kotači crni
Gume: 26x1,95

Ručice mjenjača: FALCON Grip shift MLG -56I
Mjenjač I: FALCON MF-22, 3 brzine
Mjenjač II: FALCON MR-22, 7 brzina

Kočnice: prednja 203 SG POWER V-brake kočnica, zadnja 203 SG POWER V-brake kočnica

ili

Rama: čelična rama
Veličina rame: 26“
Prednja vilica: 995 H

Kotači: alu kotači crni
Gume: 26x1,95

Ručice mjenjača: MICROSHIFT Grip shif TS 50
Mjenjač I: FALCON MF-31, 3 brzine
Mjenjač II: SHIMANO RD-30, 7 brzina

Kočnice: prednja DB 280 ZOOM disc kočnica, zadnja 203 SG POWER V-brake kočnica

kaj kažeš jel vrijedi to kaj?

Libro
16-07-2010, 12:54
Za kaj ti treba bicikl?
Koja će mu biti namjena?

kap u moru
19-07-2010, 10:39
pa za laganu vožnju po gradu, tu i tamo jarun i tak nešto... htjela bi bicikl koji će mi trajati više od jedne sezone

Libro
10-08-2010, 16:14
Jučer sam u rukama imao bicikl vrijedan 50000 kuna :devil:
Koja perverzija :cold:

http://www.ab-bike.com/image/photo_focus-bikes-raven-extreme_1228.jpg

malimrav85
10-08-2010, 22:44
viđe ga, ni pedala nema
pih

Libro
10-08-2010, 23:43
Težak je ko Klarićev GP :rotfl:

malimrav85
26-08-2010, 13:09
Jel neko zna di bi mogao prelakirat bicikl?
Znači novi bicikl, htio bi čitavu ramu prelakirat u drugu boju.

veteran
26-08-2010, 14:08
To sam napravi sa sprejom. Nije teško ;)

malimrav85
26-08-2010, 15:47
Ma ne bi rađe, htio bi da se napravi kak treba. Kupio bi curi bicikl za diplomu i našao sam jedan koji je super po svemu osim, njoj, po boji.

sickboy
26-08-2010, 21:40

Krades okolo jeli? ::E:

Libro
27-08-2010, 00:17

http://www.dropbike.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=36402

tapir_u_magli
23-09-2010, 23:19
http://www.youtube.com/watch?v=D8OdXisFSZI

Tony Montana
24-02-2011, 14:47
Op op ekipica. Di su biciklisti nestali s ovog topica. Ugl..ful sam se zaželio vožnje i skupio sam neke novce, tocnije oko 2.5k. Trebam neku preporuku za neki trekking bike. Gledam meridu crossway 100 i ona mi se čini kao neki best buy, ali imam feel da bi sad u ovo vrijeme mogla biti sniženja prošlogodišnjih modela pa da se možda ipak strpim još malo. Ako ima tko kakvih iskustva, nek slobodno piše. :D

malimrav85
24-02-2011, 17:47
Kolko ja pratim sad će ti snišenja prestat jer počinje sezona. Vjerujem da će bit tu i tamo neka akcija ali kolko sam ja vidio najveća sniženja budu u rujnu.

Tony Montana
24-02-2011, 20:12
Mrav, jel imaš kakvu preporuku? Ma strpit cu se jos max mjesec dana jer je jos uvijek zima...pa bumo vidli.

malimrav85
24-02-2011, 21:02
Nemam, ne pratim bike-ove tolko da bi mogao preporučivat ali znam jer sam gledao cijene nedavno pa sam skužio da je najbolju kupit bike na jesen.

veteran
25-02-2011, 13:39
Mrav, jel imaš kakvu preporuku? Ma strpit cu se jos max mjesec dana jer je jos uvijek zima...pa bumo vidli.

Sad ga kupi, u ovih par dana jer će ti proći baba s kolačima.

Noola
25-02-2011, 18:39
DAj odi do rog jome...imaju oni dobre akcije...ja sam svoj fuji kuplia tamo prije dve godine, doduse moje je bio 7000 pa je snizen na 3 500 (za gotovinu i bio je model iz 2005.al to je meni tak nebiton) jer ocito nitko ne kupuje treking bajkice sa tako dobrom opremom, pa sam fino prodala prek dropbike-a djelove koji su bili predobri za ono sto je meni trebalo (vozna od doma do faxa-posla) i sredila si bajkica da je sad mrak....bas mi je jucer stigo novi sic....ak te zanima nekaj posalji pm pa ti mogu preporucit :)

Grizzly
25-02-2011, 20:19

Imam ja. Kupi Trek-a... Zašto? Zato što ga ja imam i zadovoljan sam njime. Model 3700. Kupio ga za nešto manje od 2 i pol tisuće prošle godine.

Ali koliko sam skužio, dolaze novi modeli. Pazi da ne kupiš neki model iz 2009. Možda dolazi i nova serija 2011.

Još bih savjetovao Gianta, Scott u Turbo Sportu.

Noola
25-02-2011, 22:38
Imam ja. Kupi Trek-a... Zašto? Zato što ga ja imam i zadovoljan sam njime. Model 3700. Kupio ga za nešto manje od 2 i pol tisuće prošle godine.

Ali koliko sam skužio, dolaze novi modeli. Pazi da ne kupiš neki model iz 2009. Možda dolazi i nova serija 2011.

Još bih savjetovao Gianta, Scott u Turbo Sportu.

Krivooooo, za te pare nece kupuit dobrog scotta a za iste novce moze dobit puno bolji bajs...treba u dsg-u univege gledat.

veteran
26-02-2011, 00:20
Krivooooo, za te pare nece kupuit dobrog scotta a za iste novce moze dobit puno olji bajs...tteba u dsg-u univege gledat.

Slažem se s Noolom :)

Grizzly
26-02-2011, 08:06
Nisam niti napisao da kupi Scotta za 2.500kn nego samo preporučio marku iako znaju biti snizenja kad dođu novi modeli. I dalje savjetujem Treka. Ispričavam se, nije mi bila namjera davati krive informacije.

I ako se kupuje Treka, treba znati da on dolazi bez ikakve opreme. Treba se izdvojiti još nekih 200 kuna, ja sam zasada potrošio 400kn.

Noola
26-02-2011, 09:36
MA treba dosta para za te bicikle...znam ja :mrgreen: al eto sad sam pocela malo gledat jer sam obecala Tonyu da cu mu pomoci, pa sam u tom gledanju nasla sebi novi bajs....hahaha
Tony hoces mog fujia kupit da ja mogu ovu bebu? ::E:

http://img.magma-apps.com/large/91576712.jpg

p.s.Tony danas ti javim za bajkice :)

Tony Montana
26-02-2011, 15:08
Hvala na prijedlozima. Trenutno sam prekopavajući net i malo istraživajući zaključio kako je za moje potrebe najbolji omjer uloženo/dobiveno jedan od od ova dva.

ktm life one (http://www.bim-bike.hr/hr/ktm-bicikli/trekking-offroad/ktm-life-one-bicikl/)

merida crossway 100v (http://www.ciklus.hr/katalog/view/1073/)

Fkors, to ne znaci da ne postoji nesto bolje, evo grizzly je spomenuo treka tak da cu jos vidjet, a i cekam nulicu da me izvjesti. :D

Grizzly
27-02-2011, 01:48
http://www.rog-joma.hr/baza/rogjoma/slike/karusel/3700disc_black.jpg

Ovo je moja preporuka: Trek 3700 Disc

http://www.trekbikes.com/us/en/bikes/mountain_hardtail/3_series/3700disc/

Libro
28-02-2011, 20:54
Za Trek sam čuo da je u biciklističkom svijetu ono što je VW u automobilističkom - nepoderiv :)

Noola
28-02-2011, 21:05
Da, da...dobri su trekici...al ja nekak nisam njihov fan...bacila sam oko na jednog specializeda....al treba para....:(

Grizzly
04-03-2011, 20:46
U Hervisu sam vidio sniženje 20% na Scottove (i ostale) bicikle. No i dalje je za mene Trek broj 1.

Noola
15-03-2011, 23:07
Moram se pohvaliti...uspjesno sam prodala svog Fuji i od danas sam ponosna vlasnica ove bebe :soppy:
http://www.pohrani.com/f/3N/tz/1jZHeSCx/giant-seek-2-2010.jpg

Grizzly
15-03-2011, 23:22
Bravo, čestitam.:thumbup:

Koliko si dala za taj bajk? I koja je marka, ne vidim dobro natpis?

Još me zanima što je Tony na kraju odlučio,

Noola
16-03-2011, 00:06
Giant.al to je bas ovaj za grad..3500 snizen sa 5000...neka akcija u Turbo sportu, traje do 20.3.
jedino me ova kisa sad sjebala....najavljujj da ce padat cijeli tjedan, kak cu ga vozit...smrc :(

Tony Montana
16-03-2011, 12:55
Još me zanima što je Tony na kraju odlučio,

Odlučio sam uštedit još 500kn i uzet ovaj bajk http://www.merida.com.au/en_au/bike/2010/1008/Cross+Bike/Crossway+60-V

Oprema je deore, slx. Uglavnom, nisam ni znao da mi je ni 500 metara od kuće jedan od najpovoljnijih i najboljih dućana s bajkovima u rh:)..tako da sam se prošetao dolje, isprobao i zaljubio se na prvi pogled. Tako da vrlo brzo dolazim po meridu ;) A onda možda i nabacimo neku grupnu vožnju :D
Btw, Noola, čestitke na novom ljubimcu :)

Grizzly
16-03-2011, 16:37
Dobar je, hoćeš se mijenjati?::E:

Koliko si dao za njega?

Ja jesam za grupnu vožnju. Po mogućnosti po ovakvim terenima:

http://www.youtube.com/watch?v=t2Fn8ykPW-0

Noola
16-03-2011, 20:18
Tony super ti je meridica...di je taj duckas?! Jel to Ciklus mozda?! ::E:
E Grizzly tesko cu ja po takvom trenu sa svojim bajkoma...moj je gradska beba ::E: al nema veze...moze neka druga tura..

Grizzly
16-03-2011, 21:30
Kako hoćeš. Moj može i po gradu iako više volim voziti po makadamu, zemlji i dr. Gume su mu ogromne. Gazi ko tenk sve pred sobom.:kamikaze:

Tony Montana
16-03-2011, 21:36
Haha, Grizlly..offroad nula bodova za nulicu i mene, mi smo na trekićima cestovnjacima koji eventualno mogu podnijet malo prašnjavog makadama :D:D
Da, radi se o ciklusu, a cijena je oko 3.5k kn, ovisi plaćaš li u kešu, do kolko rata, kako se znas cjenkat i tak to :D

Just a little bit
16-03-2011, 21:44
ima u ciklocentru Koni po akcijskim cijenama, vec od 2500 kn.

Ja kupio prije 3 godine nakamuru u intersportu, bajk nije neš posebno, ali za do birtije idealan :)
sad sam si ga spimpao, preko ebaya kupio si wireless brzinomjer i prednje i zadnje svijetlo, sve skupa me kostalo nekih 25-30-ak kuna :D
skoro sam si kupio i elektricno zvono :jlb:

Noola
16-03-2011, 22:39
Kako hoćeš. Moj može i po gradu iako više volim voziti po makadamu, zemlji i dr. Gume su mu ogromne. Gazi ko tenk sve pred sobom.:kamikaze:

Heh, nije da ne zelim nego nemrem...gradski je bajk i ima tanke gume i moj cak nema prednju vilicu (bar ne onu koju tvoj trek ima) tako da se ja na makadamu mogu sam razbit :mrgreen:

@tony- ti u ciklusu su ludi...al vidis da bas briju na to...super ce ti bit ta merida za ono sto ti treba...

malimrav85
16-03-2011, 23:56
ja sam se tak zajebo kaj nisam neki city kupio
ovo moje đubre ima gume ko gusjenice a van asfalta idem 1% vožnje
umirem kad se po cesti vozim
probao sam na jarunu od frenda city s tankim gumama, leti u usporedbi s mojim

veteran
17-03-2011, 00:05
Pa kupi nove kotače i gume. Imaš ziher polovne kotače, a gume nisu tak skupe.

norman belle
17-03-2011, 00:23
Pa kupi nove kotače i gume. Imaš ziher polovne kotače, a gume nisu tak skupe.

http://www.youtube.com/watch?v=F-03qxWaxQk

Just a little bit
17-03-2011, 01:06
da sad kupujem bajk, ziher bi uzeo neki trek. montići su out :D (vozim se 3x godisnje po neasfaltu)
frend piknuo konu, sa 9 smanjili na 6 iljada kuna, bicikl je VRH. ali kaj ce ti to kad ga nemres privezat ni 3 min pred ducanom jer bu ti ga neko maznuo.

Libro
17-03-2011, 01:20
probao sam na jarunu od frenda city s tankim gumama, leti u usporedbi s mojim

Imam ja na specijalki ovakve... kad se prebacim sa XC-a na cestovni moram paziti da ne pređem ograničenje brzine na cesti :D
http://www.bikepartsplace.com/images/med/31236189.jpg

Noola
17-03-2011, 08:30
Imam ja na specijalki ovakve... kad se prebacim sa XC-a na cestovni moram paziti da ne pređem ograničenje brzine na cesti :D
http://www.bikepartsplace.com/images/med/31236189.jpg

Jucer sam isla po bajk, da se razumijemo presla sam s gradskog na jos bolji gradski i od Kerempuha do Srednjaka sam tak jurila da to nije normalno, to cudo je tak brzo da cu morat pocet kacigu furat iako mi ne ide uz outfit ::E:

veteran
17-03-2011, 08:59
frend piknuo konu, sa 9 smanjili na 6 iljada kuna,

Frend isto sad kupio neki bajs (ne znam koja marka) za 7500 kn, snižen sa 14-15000. Ne znam čem to služi, gledao sam, ne leti:neko:

schtudent
29-03-2011, 14:40
Imamklasicni montić i razmisljao sam staviti tanje gume, zna li netko koliko tanje smijem a da ne mijenjam felge i da ne poremetim geometriju bicikla i koji model preporuciti?

Tony Montana
31-03-2011, 19:57
Stigao bike prije nekoliko dana, prvi bolovi u dupetu počeli, ali počelo već lagano prolazit. :D

E sad ovak..OPREMA! Izgleda da je kupit bike bio najmanji posao...sad treba kvalitetna zaštita (ulock?), svjetla, ciklokomp, pumpa, rukavice i quickdry odjeća! Dragi kolege forumaši, što imate od navedenog :D Ja cu prvo u nabavku ciklokompa nekog, bas trazim, ima ih hrpu..mislio sam možda i preko ebaya jer vidim da ima hrpa stvari duplo jeftinijih nego kod nas :)

veteran
31-03-2011, 20:53
E sad ovak..OPREMA! Izgleda da je kupit bike bio najmanji posao...sad treba kvalitetna zaštita (ulock?), svjetla, ciklokomp, pumpa, rukavice i quickdry odjeća! Dragi kolege forumaši, što imate od navedenog :D Ja cu prvo u nabavku ciklokompa nekog, bas trazim, ima ih hrpu..mislio sam možda i preko ebaya jer vidim da ima hrpa stvari duplo jeftinijih nego kod nas :)

U lock sam kupio Trelockov i vrhunski je, kupljen u Varaždinu. Svjetla sam kupio mlad i naivan i uzeo sam LED (od 9komada) na Trgu Franc rep, e brate koje je to smeće i skupo. Dakle, LED nemoj ni lud kupovat (zadnje možeš, al prednje ne), nego lijepo na E-bay i kupi neko normalno svjetlo (pogle si reviewe, ima brutalnih svjetala) za 70-100 kn kaj ima baterije za punjenje. Ciklokomp sam uzeo Sigmu u Rog Jomi (bar mislim - cura mi je to uzela) i super je. Za quick dry odjeću odi kod naših dragih susjeda Slovenaca u Brežice u dućan sport 2000. NIGDJE U RH NEĆEŠ NAĆI JEFTINIJE!

Sretno!:thumbup:

Noola
31-03-2011, 20:59
Ulock obavezno, ja svoj prije par god u rog jomi uzela, vise se ne sjecam koliko para je bio. Kupi si zabicu prednju i zadnju, svjetlo ti skoro pa ni ne treba jer je u gradu pa skoro sve osvjetljeno :D, zabice su dobre jer se lajo stave i skinu. Ja doduse imam samo zadnju,nemam potrebu za prednjom, njih imas u skoro svim duckasima s bajkovim i dogju nekih 70kn, ja svoju kupila u Protea Jaska na Branimirovoj, tamo sam i kupila jebene rukavice jer idem na job jako rano pa mi bude hladno za prstice ::E:. Zimus sam piknula u Intersportu jebeni flis od mckinleya i softshell takodjer njihov, sve skupa nekih 350 kn sto je dosta povoljno jer su skupi, moja preporuka je da odes do Cisalfe u King Krossu ili jos bolje do njihovog outleta na Crnomercu i pogledas tamo jer je znatno jeftinije...drugo ti ni ne treba...o da imas od microfibre one potkusulje, mislim da to valjda ima u svakom ducanu sa sportskom opremom :) eto, nadam se da sam pomogla.

Noola
31-03-2011, 21:02
U lock sam kupio Trelockov i vrhunski je, kupljen u Varaždinu. Svjetla sam kupio mlad i naivan i uzeo sam LED (od 9komada) na Trgu Franc rep, e brate koje je to smeće i skupo. Dakle, LED nemoj ni lud kupovat (zadnje možeš, al prednje ne), nego lijepo na E-bay i kupi neko normalno svjetlo (pogle si reviewe, ima brutalnih svjetala) za 70-100 kn kaj ima baterije za punjenje. Ciklokomp sam uzeo Sigmu u Rog Jomi (bar mislim - cura mi je to uzela) i super je. Za quick dry odjeću odi kod naših dragih susjeda Slovenaca u Brežice u dućan sport 2000. NIGDJE U RH NEĆEŠ NAĆI JEFTINIJE!

Sretno!:thumbup:

Ili u Maraton u Brezicama ::E:

veteran
31-03-2011, 21:16
Ili u Maraton u Brezicama ::E:

Nema odjeće tam :/

Btw i pumpu sam kupio u SPORT 2000 za 1 euro, snižena sa 7 ili 9 :mrgreen:

Očito nisi bila tamo, na dupe padneš kad vidiš cijene. Majicu sam platio 10 EUR, jaknu 32 EUR, kratke hlače 6 EUR (sve biciklističko i kvalitetno).

Noola
31-03-2011, 21:58
Nema odjeće tam :/

Btw i pumpu sam kupio u SPORT 2000 za 1 euro, snižena sa 7 ili 9 :mrgreen:

Očito nisi bila tamo, na dupe padneš kad vidiš cijene. Majicu sam platio 10 EUR, jaknu 32 EUR, kratke hlače 6 EUR (sve biciklističko i kvalitetno).
Znam da je povoljno jer decko ide malo-malo tamo pa kupi nesto, ja sam imala srecu u Intersportu i kupila jeftino, doduse jakna je muska al xs tako da je super...isla sam skoro cijelu zimu na bajsu do posla, a imam se sto vozit od Srednjaka do Heinzelove i nije mi bilo uopce hladno tako da je prosla test :D.
Ja si sad trazim tajice za bajk kratke s onim za guzu :mrgreen: al je to sve tak skupoooo kod nas...morat cu i ja do Brezica

Tony Montana
31-03-2011, 23:00
Veteran i Noola, svaka čast! Pa vi ste ko profići, sve imate xD

S obzirom da živim u predgrađu zagreba i da ne svijetli sve ko u gradu, svjetla mi trebaju zbog sigurnosti i zbog kretena na cesti koji doslovce prolaze na 10 centimetara..ne kuzim..kaj je toliki problem malo prikocit ako ide auto u suprotnom smjeru i onda fino zaobići.

Ak je ovak jeftino u brežicama onda se fakat isplati, uzmem sve od jednom i miran sam.