View Full Version : Promjena statusa studenta (redovni - izvanredni)
Pravokutnići
02-07-2011, 00:16
PREBACIVANJE NA REDOVNE ZA OSOBNE POTREBE I REDOVNE BEZ PLAĆANJA
Uvjeti su da imate prosjek viši od 3.5 te da ste stekli uvjet na godini nakon koje tražite prebacivanje. Status se može mijenjati čak i ako ste pali godinu uz zadovoljene uvjete (uvjet na godini i 3,5), samo što je dodan još uvjet da to mora biti upisana čista viša godina i dana (dakle, nikakav "parcijalan" upis, kao kad padnete godinu). Dakle, prije su ljudima govorili da kad jednom padnu godinu, ne mogu više mijenjati status (recimo s izvanrednog studenta, na redovnog). Danas sam pitala Relkovića za to i on je rekao da je jedino bitno da se postigne prosjek, uvjet i da ta godina, na kojoj se to postiglo, nije upisana kao parcijala (uzet ćemo primjer druge godine, pa onda kao imaš upisane i predmete s treće, moraju biti samo predmeti s druge, čista druga godina). I onda možeš mijenjati status.
Status se može mijenjati više puta tokom studiranja.
Postupak:
SVE MATERIJALE PREDAJETE ODMAH i NE UPISUJETE NIŠTA NA STUDOMATU!
Po koracima ovako:
1. Popuniti uplatnicu i platiti upisninu ili upisninu i školarinu (preporučujem FINU - pristojba samo 1% - dakle nekih 33 kn vam naplate na uplatu od 3300 kn)
2. Kupiti molbu za prelazak na redovne u skriptarnici (TMT 3, dvorište podrum), popuniti i urudžbirati u pisarnici (TMT 14, prizemlje) koja radi od 9-13h
3. Popuniti prijavni list koji se pokupi u sobi do Stane (ili kupiti u skriptarnici)
4. Sve to zajedno sa indeksom donijeti u referadu.
Oni će ručno vršiti upis preko studomata za one koji prelaze na redovne op/redovne bez plaćanja, tako da nemamo nikakvog posla na studomatu --> razlog: kada se mijenja status, to je promjena u strukturi studiranja pa dolazi do većih problema na studomatu! Probleme i komplikacije žele izbjeći time što će taj dio posla oni odraditi za nas.
U prosjek se ne uračunavaju seminari.
Upute za popunjavanje molbe:
Kad kupiš taj formular, ispuniš svoje podatke, te upotpuniš ostatak:
Molim da mi se odobri - promjena statusa (sa izvanrednog na redovan studij)
Razlog - (sa izvanrednih na redovne ili OP na bez plaćanja) U akademskoj godini xx/xx sam ostvario/la uvjete za upis više godine studija (50/52/60 ECTS-a) sa prosjekom ocjena (_____), što mi po Pravilniku o preddiplomskom i diplomskom studiju omogućava prelazak u redovne studente za OP, odnosno redovne studente bez plaćanja (jedno od toga).
PRELAZAK S REDOVNIH NA IZVANREDNE
U izvanredne padate ako dvaput padnete istu godinu.
Također izvanredni možete postati tako da to sami zatražite.
U oba slučaja postupak je isti: molbu kupujete u skriptarnici, urudžbirate u pisarnici i predate u referadu. Studenti koji gube pravo studiranja kao redoviti studenti ili žele nastaviti studij kao izvanredni studenti dužni su prije upisa na studomatu podnijeti molbu u studentsku referadu za prijelaz na izvanredni studij.
Postupak:
SVE MATERIJALE PREDAJETE ODMAH i NE UPISUJETE NIŠTA NA STUDOMATU!
Po koracima ovako:
1. Popuniti uplatnicu i platiti školarinu plus upisninu od 300 kn (preporučujem FINU - pristojba samo 1% - dakle nekih 33 kn vam naplate na uplatu od 3300 kn)
2. Kupiti molbu za prelazak na izvanredne u skriptarnici (TMT 3, dvorište podrum), popuniti i urudžbirati u pisarnici (TMT 14, prizemlje) koja radi od 9-13h
3. Popuniti prijavni list koji se pokupi u sobi do Stane (ili kupiti u skriptarnici)
4. Sve to zajedno sa indeksom donijeti u referadu.
Oni će ručno vršiti upis preko studomata za one koji prelaze na izvanredne, tako da nemamo nikakvog posla na studomatu --> razlog: kada se prelazi na izvanredne, to je promjena u strukturi studiranja pa dolazi do većih problema na studomatu! Probleme i komplikacije žele izbjeći time što će taj dio posla oni odraditi za nas.
U prosjek se ne uračunavaju seminari.
Naravno da ako padate u izvanredne, više niste bez plaćanja - bez obzira jeste li kao redovni plaćali ili ne.
Upute za popunjavanje molbe:
Kad kupiš taj formular, ispuniš svoje podatke, te upotpuniš ostatak:
Molim da mi se odobri - promjena statusa (sa redovnog na izvanredan studij)
Razlog - U ak. godini xx/xx po drugi put nisam ostvario/la uvjet za upis više godine, te po treći put upisujem istu godinu. ILI Zbog osobnih, poslovnih i sl. razloga, radi smanjenja obveza molim da mi se odobri prelazak na izvanredne studente.
Prilikom prelaska na redovite studente sa plaćanjem, odnosno bez plaćanja u obzir se uzima prosjek samo prethodne godine ili svih godina?
U pravilu, potrebno je steći uvjete za upis u višu godinu studija i prosjek 3,5 u jednoj akademskoj godini.
Je li moguće imati više promjena studentskog statusa (sa izvanrednog na redovne sa plaćanjem, pa bez plaćanja)?
Da. To znači da je npr. moguće da padnete u izvanredne pa ispunjenjem danih uvjeta ponovno pređete u izvanredne.
Prešao sam na studente bez plaćanja, moram li i dalje održavati prosjek 3,5 da bih ostao u tom statusu?
Ne. Kada ste jednom ostvarili uvjete da se oslobodite plaćanja, dalje ne morate održavati taj prosjek. Ostajete bez plaćanja sve dok dvaput ne padnete istu godinu kada ćete morati prijeći u izvanedne.
Prešao sam sa izvanrednih na studente sa plaćanjem, moram li i dalje održavati prosjek 3,5 da bih ostao u tom statusu?
Ne. Kada ste jednom ostvarili uvjete da prijeđete na redovne sa plaćanjem, dalje ne morate održavati taj prosjek. Ostajete redovni sve dok dvaput ne padnete istu godinu kada ćete morati prijeći u izvanedne.
Trebam li kupovati novi indeks zbog promjene statusa?
Ne.
Drugi put sam upisao 3. godinu studija. Zanima me da li je dovoljno dati uvjet za 4. kako bih izbjegao status izvanrednog studenta ili moram položiti sve ispite s 3. godine? Naime, ako bih dao uvjet ostao bi mi jedan predmet iz ljetnog semestra koji bih prema tome upisivao 3. put. Da li to ima ikakve veze? Hvala
Drugi put sam upisao 3. godinu studija. Zanima me da li je dovoljno dati uvjet za 4. kako bih izbjegao status izvanrednog studenta ili moram položiti sve ispite s 3. godine? Naime, ako bih dao uvjet ostao bi mi jedan predmet iz ljetnog semestra koji bih prema tome upisivao 3. put. Da li to ima ikakve veze? Hvala
Dovoljno je da daš uvjet.
Mondays_suck
31-08-2011, 23:04
Situacija:
Predmet sa više godine (druge) prvi puta upisan 2008/2009.. prilikom prve parcijale 1.godine. Predmet je iz zimskog semestra!
2009/2010, upisana prvi put druga godina (bez parcijale treće, samo ono što mi je bilo preostalo od druge za očistiti), samim time ponovno je upisan predmet iz zimskog semestra 2.godine koji je prvi put upisan 2008.
2010/2011, prvi put upisana treće godina i uvjet treće godine je položen, ali ostao je predmet s 2.godine, koji je prvi upisan 2008. Sad sveukupno tri puta upisan.
Što će biti sa redovnim statusom studiranja ako predmet koji je ostao a prvi put upisan 2008 ostane ne riješen? Znači 4. upis.
Hvata me panika i razmišljam o svemu, voljela bih znati na čemu mogu završiti, ako netko pouzdano zna odgovor...please help.
Insecure
31-08-2011, 23:08
Nije to bokte bitno koliko puta si upisala neki predmet. Ja sam gp2 imala upisan isto par puta, vukla sam ga jako dugo, ne desi se nista, ne primjenjuju na nasem faxu tu odredbu pravilnika.
Nece se desit nista, imas uvjet za trecu, ostajes redovna, upisujes 3.godinu i prenosis taj sa druge godine. To je to.
samo ako dvaput padneš istu godinu, prelaziš u vanredne
Mondays_suck
31-08-2011, 23:28
Ok, hvala ljudi, pouzdam se u vasu informaciju!
Ali još nešto mi nije jasno ako bi došlo do takve situacije.
Ljetni semestar treće godine mi je riješen, nemam ništa za upisati ponovno.. ako ovaj predmet riješim do ljetnog semestra, upisujem li ljetni semestar iz četvrte?
A što ako ga ne uspijem riješiti do ljetnog semestra (ako pokupim zabranu izlaska bla bla), onda nemam nikakav upis ljetnog semestra?? Ili postoji možda šansa da uz molbu mogu upisati, unatoč tome što imam predmet sa druge godine, uvjet treće i očišćen ljetni semestar? Znam, vjerojatno pitam za kruh preko pogače :/
Izgubljena sam.
Ok, sad više nisam sigurna u ništa..
U pravilniku je navedeno, da student gubi status studenta ako
6. ako ni nakon ponovnog upisa ni četvrti put ne položi ispit iz istog nastavnog predmeta,
Dal' to znači da imam fore za položiti 4.upisan kolegij do ljetnog semestra ili čitavu akademsku godinu? A ako ne položim,ne da gubim redovni status nego uopce status studenta?
AupM.
CroatianAngel
31-08-2011, 23:55
Sve su ti lijepo odgovorili. Odahni.
1) Ako ćeš imati upisati predmet sa druge, ne možeš upisati sa 4. Ali, ako taj predmet sa druge položiš do upisa u ljetni semestar, možeš upisati sa 4. cijeli ljetni semestar. Ako ne položiš do upisa u ljetni semestar, ništa od ljetnog semestra 4.
2) Možeš upisati predmet koliko god puta trebaš, bitno je da ga ne padneš 8 puta.
Mondays_suck
01-09-2011, 13:32
Hvala puno, mailom sam pitala i u referadu. Dobila sam isti odgovor.
Ali ne i odgovor na pitanje, što sa ljetnim semestrom budući da ne bih imala što upisati u njega (- ako dođe do situacije da ovo sranje iz zimskog semestra ne rijesim do tad /ako rijesim znam da mogu čitav ljetni semestar 4.god upisati / ).
Da li bi mi mogla reći koji je mail od referade, imala bih i ja slično pitanje za njih!! :)
Ali ne i odgovor na pitanje, što sa ljetnim semestrom budući da ne bih imala što upisati u njega (- ako dođe do situacije da ovo sranje iz zimskog semestra ne rijesim do tad /ako rijesim znam da mogu čitav ljetni semestar 4.god upisati / ).
Ništa, upisala bi 0 bodova.
CroatianAngel
01-09-2011, 13:58
Ali ne i odgovor na pitanje, što sa ljetnim semestrom budući da ne bih imala što upisati u njega (- ako dođe do situacije da ovo sranje iz zimskog semestra ne rijesim do tad /ako rijesim znam da mogu čitav ljetni semestar 4.god upisati / ).Tada nećeš išta upisati taj semestar.. yep, i to postoji. :D
Da li bi mi mogla reći koji je mail od referade, imala bih i ja slično pitanje za njih!! :)drelkovic @ pravo.hr je najbolji. :)
post editiran od strane admina, ne ostavljate tuđe mailove u postu, razdvojite prije @ da ih botovi ne pokupe.. hvala
ja sada prelazim s red-vanred zbog upisa iste god 3 puta. ok sva mi je procedura recimo jasna, ali me zanima budući da se plo novom ( jer prvi post je iz 2007) molbe i sve to više ne nabavlja u skriptarnici nego se to uzima tam u informatičkom kabinetu. dal se ta molba onda uzima tamo ili gdje...
CroatianAngel
06-09-2011, 13:01
ja sada prelazim s red-vanred zbog upisa iste god 3 puta. ok sva mi je procedura recimo jasna, ali me zanima budući da se plo novom ( jer prvi post je iz 2007) molbe i sve to više ne nabavlja u skriptarnici nego se to uzima tam u informatičkom kabinetu. dal se ta molba onda uzima tamo ili gdje...Ne. Prvi post je uređivan 2010. i sve stoji. Lijepo je objašnjeno.
redovan sam student, ali ove godine sam upisala drugi puta 3.godinu, skupila sam samo 20 ects bodova..znam da sada prelazim na vanredne, ali me zanima da li mi se priznaju ovi ispiti i seminari i vjezbe polozene sa 3 godine? sto ja onda sve upisujem sad..? ponovno cijelu 3 kao vanredan???
hvala
Naravno da se priznaju.
Upisuješ ponovo treću godinu kao izvanredan student; što se tiče predmeta upisuješ sve sa treće što nisi položio/la i onoliko bodova sa četvrte koliko si dao/la sa treće.
Insecure
07-09-2011, 05:03
Dobro jel ovo sa prelaskom na izvanredne ako padnes dvaput istu godinu vrijedi i za bolonjce ili za njih idu neka posebna pravila?
Znam da je glupo pitanje ali vise ne znam promice li mi sto, na stranicama faksa je hrpetina toga u tim propisima sto se ne primjenjuje i vise nisi pametan.
Thanks
Da primjenjuje se i na bolonjce
mene zanima kad predem na izvanredne, dal mi ostaje broj izlazaka na ispite npr na kpp sam izasla 2 puta, ili krecem od pocetka..znaci dal mi se ponistavaju ti izlasci ili se nastavlja?
CroatianAngel
08-09-2011, 11:04
jel itko zna jel istina ono sto su na početku str. napisali, da ako si redovni bez plaćanja, tj. ako si upisao fax u prvih 200 i ne plaćaš, i ako imas prosjek manji od 3.5, da gubiš pravo neplaćanja??? btw, upisala sam fax 2009/2010. zanima me još, koliko padova može bit, a da ne plaćaš. jedna kolegica mi je rekla da mozes 2 puta pasti, ali ne istu godinu i zadržati pravo neplaćanja. (što bi značilo, padnem prvu, ponovno upišem, dam prvu, upišem drugu i onda padnem drugu, i ponovno ju upišem, i nakon toga više nema padanja) :D
Odgovaram ovdje jer ovo nema veze sa topikom nemoguće misije. :wink:
Ovo što si pročitala vrijedi za generaciju iza tebe, a ne tebe. Ti ćeš biti besplatno sve dok ne padneš istu godinu dva puta, tj. treći put upišeš istu godinu. Prestaješ biti na teret ministarstva i prelaziš na izvanredne tek kad upišeš treći put istu godinu. Dakle: prvi upis prve godine ti bio besplatan. Drugi upis prve godine bi ti bio besplatan. Treći upis prve godine mijenja stanje. Ne samo prve godine nego bilo koje. Sve godine možeš pasti jednom, tek kad dva puta padneš istu godinu, tj. upišeš ju treći put status studenta ti se mijenja. Do tada ostaješ na teret ministarstva i ne plaćaš. :thumbup:
Odgovaram ovdje jer ovo nema veze sa topikom nemoguće misije. :wink:
Ovo što si pročitala vrijedi za generaciju iza tebe, a ne tebe. Ti ćeš biti besplatno sve dok ne padneš istu godinu dva puta, tj. treći put upišeš istu godinu. Prestaješ biti na teret ministarstva i prelaziš na izvanredne tek kad upišeš treći put istu godinu. Dakle: prvi upis prve godine ti bio besplatan. Drugi upis prve godine bi ti bio besplatan. Treći upis prve godine mijenja stanje. Ne samo prve godine nego bilo koje. Sve godine možeš pasti jednom, tek kad dva puta padneš istu godinu, tj. upišeš ju treći put status studenta ti se mijenja. Do tada ostaješ na teret ministarstva i ne plaćaš. :thumbup:
sorry sto sam offtopic pitala, al već me panika uhvatila :D nema razloga za strah, očistila sam prvu :) ugl, bas me iznenadilo ovo, nisam znala da sve dok se ne padne na vanredne se ne plaća.. upisnina se svake godine normalno plaća, onih 300 kn? znači sad cu upisat neku mini parcijalu 3., jer obitelj samo nisam lani upisala, a ostao mi kp, i trebam samo platiti tih 300 kn? ugl tnx na inf, bas si me obradovala..ovo je prvi put da nasu generaciju nije zapala neka nova ideja :D
znači to ziher još vrijedi za nas koji smo upisali 2009/2010. tj, koji bi sad trebali upisivat treću? :)
CroatianAngel
08-09-2011, 12:04
sorry sto sam offtopic pitala, al već me panika uhvatila :D nema razloga za strah, očistila sam prvu :) ugl, bas me iznenadilo ovo, nisam znala da sve dok se ne padne na vanredne se ne plaća.. upisnina se svake godine normalno plaća, onih 300 kn? znači sad cu upisat neku mini parcijalu 3., jer obitelj samo nisam lani upisala, a ostao mi kp, i trebam samo platiti tih 300 kn? ugl tnx na inf, bas si me obradovala..ovo je prvi put da nasu generaciju nije zapala neka nova ideja :D300kn upisine kao i uvijek plaćaš. Školarinu ne, samo tu upisninu u rujnu koji svi plaćaju. :mhm:
Oni koji su redovni bez plaćanja padaju odmah na izvanredne ako do toga dođe, a ne na redovne za osobne potrebe, tj. s plaćanjem.:wink:
znači to ziher još vrijedi za nas koji smo upisali 2009/2010. tj, koji bi sad trebali upisivat treću? :)
Da.
Imam ja jedno..
kod prelaza sa osobnih potreba na neplaćanje.. kako to da treba prije uplatiti godinu (odnosno semestar) kod samog podnošenja molbe? i može li se bez toga?
CroatianAngel
08-09-2011, 13:12
Imam ja jedno..
kod prelaza sa osobnih potreba na neplaćanje.. kako to da treba prije uplatiti godinu (odnosno semestar) kod samog podnošenja molbe? i može li se bez toga?Zapravo, uplatiš samo 300kn, i ne, bez upisnine te neće upisati. Upisninu od 300kn u rujnu svi plaćaju. Kad te već oni ručno upisuju, trebaš i upisninu.
Hej =)
Imam situaciju da sam upisala faks 2008/2009 bez plaćanja. I sad, bila sam upisala parcijalu druge, i onda sam se "riješila" te parcijale, odnosno preskočila godinu (jer sam bila dala neke predmete iz ljetnog semestra 1.godine do ljetnog semestra druge godine, no nebitno), tako da sam bila normalno sa svojom generacijom upisala čistu 3.godinu. I što sad ako padnem tu 3., morala bi biti sa plaćanjem, ili sam i dalje na teret Ministarstva?'
Iz jednog odgovora gore skužila sam da sam bez plaćanja i dalje, ali opet nisam sigurna.
Browneyes
09-09-2011, 17:19
Da, bez plaćanja si i dalje.
Malo se pogubih, molim pomoć.
Faks sam upisala 2004. u statusu redovitog studenta, nisam imala ni jedan pad, prošle godine sam upisala apsolventsku u statusu redovitog studenta za osobne potrebe, prema pravilniku imam pravo studirati u statusu redovitog studenta dvostruko vrijeme trajanja studija što bi značilo da još ovu godinu mogu upisati kao redoviti uz osobne potrebe?
Ili me prebacuju na izvanredne jer sam dva puta pala apsolventsku, računa li se apsolventska kao pad godine?
Hvala unaprijed...
Browneyes
09-09-2011, 19:18
Apsolventsku godinu se ne može pasti. Mislim da je to i bob rock negdje već ranije napisao.
2007. sam upisao pravo kao redovan student(bez plaćanja).
Ove, još uvijek aktualne akademske godine 2010/2011. sam upisao 3. godinu studija 1. put.
U dvije uzastopne akademske godine( 09/10 i 10/11) nisam ostavario 35 ECTS bodova. Zanima me što se događa sa mojim studentskim statusom (naišao sam na zbunjujuća razjašnjenja pitanja na linku fakulteta http://www.pravo.hr/studenti/pitanja_i_odgovori , odgovor na pitanje br. 18 i odgovor na pitanje br.38; uz to sam pročitao na ovom forumu da se dotično pravilo o 35 ECTS-a na našem fakultetu u praksi ne primjenjuje).
Nema veze šta piše na stranici faksa. To pravilo o 35 ECTS se NE PRIMJENJUJE!
lilymarlene
12-09-2011, 10:00
Pozz imam pitanje u vezi prelaska na izvanredne studente.....ove godine bi trebala upisati po 3 puta 3. godinu (do sada sam bila redovan student uz plaćanje)
pa me zanima koliko će me koštati godina ili za sva pitanja moram do referade?? pročitala sam obavijest sa prve sranice ali ne znam da li se išta mjenjalo u vezi toga.......
miss-luce
12-09-2011, 10:04
Sve ti je isto, 1 etcs bod=100kn. Naravno, gubiš studentska prava i moraš sredit zdravstveno.
anahit88
12-09-2011, 19:16
Bok ljudi!
Ja cu ove godine prijeci sa redovnog statusa na izvanredni pa mi to placanje nije najjasnije.Znam znam zvat cu danijela sutra ali cisto da ne razmisljam vise o tome danas :D
Znaci placam li 3300 kn fiksno, ili se placa po semestru i po upisanim ects bodovima?
Primjerice. Imam upisati samo jedan ispit iz prvog semestra trece godine. Ocu onda upisivati nesto sa cetvrte da se popune ta 2 mjesta za jos 2 ispita ili placam 800 kn za taj jedan ispit?
I sto ako dam jos ta 3 ispita sto imam, racunajuci i one iz ljetnog semestra trece godine, jel upisujem onda 0 ects bodova ili? :D
hvala vam puno:)
CroatianAngel
12-09-2011, 19:57
Bok ljudi!
Ja cu ove godine prijeci sa redovnog statusa na izvanredni pa mi to placanje nije najjasnije.Znam znam zvat cu danijela sutra ali cisto da ne razmisljam vise o tome danas :D
Znaci placam li 3300 kn fiksno, ili se placa po semestru i po upisanim ects bodovima?
Po semestru i po upisanim bodovima, baš kao i redovni.
Primjerice. Imam upisati samo jedan ispit iz prvog semestra trece godine. Ocu onda upisivati nesto sa cetvrte da se popune ta 2 mjesta za jos 2 ispita ili placam 800 kn za taj jedan ispit?
Pa, formalno minimum za izvanredne je 18ects bodova (iako je i to promijenjivo). Plaćaš koliko upisuješ baš kao redovni sa plaćanjem.
I sto ako dam jos ta 3 ispita sto imam, racunajuci i one iz ljetnog semestra trece godine, jel upisujem onda 0 ects bodova ili? :DNe shvaćam kako bi upisivala 0 ako možeš kombinirati treću i 4., no dobro... objasni malo pitanje. :)
anahit88
12-09-2011, 20:20
Po semestru i po upisanim bodovima, baš kao i redovni.
Pa, formalno minimum za izvanredne je 18ects bodova (iako je i to promijenjivo). Plaćaš koliko upisuješ baš kao redovni sa plaćanjem.
Ne shvaćam kako bi upisivala 0 ako možeš kombinirati treću i 4., no dobro... objasni malo pitanje. :)
Evo ovako onda.:)
Znaci iz prvog semestra trece godine mi je ostao jedan ispit. Imam rjesene vjezbe i seminare. Koliko placam pri upisu zimskog semestra i sto upisujem? :smartass:
Dalje, iz ljetnog semestra trece godine su mi ostala 2 ispita. Znaci ako ih dam u 2 mjesecu, prije upisa ljetnog semestra (imam rjesene seminare i vjezbe i odlusani su svi predmeti), sto onda upisujem pri upisu ljetnog semestra i koliko placam?
Browneyes
12-09-2011, 23:05
Uvijek moraš upisati minimalno 18 ects bodova ako si izvanredni student (od tog pravila se odstupa ako ne moežeš upisati išta s više godine jer imaš još predmet s godine niže od one na kojoj si). Dakle, dva predmeta i vježbe/seminar/još jedan predmet. Biraj kako te volja. Isto i u drugom semestru. Plaćaš 100 kuna po upisanom bodu.
futangiu
19-09-2011, 17:00
da li, kada se jednom zamjeni status red studenta za osobne potrebe onim bez plaćanja, dakle ispunjenjem uvjeta, tj prosjeka 3.5,
se taj status opet može izgubiti ako se naredne godine prosjek ne održi?
CroatianAngel
19-09-2011, 17:06
da li, kada se jednom zamjeni status red studenta za osobne potrebe onim bez plaćanja, dakle ispunjenjem uvjeta, tj prosjeka 3.5,
se taj status opet može izgubiti ako se naredne godine prosjek ne održi?
Ako si upisana 2009/2010 ili ranije, ne, taj status ti ostaje dok ne padneš istu godinu dva puta. Prosjek se ne treba održavati.
Ako si upisana 2010/2011 svake godine moraš održavati prosjek ili opet plaćaš.
Ovisi koje si godine upisala pravo.
Pozdrav svima!
Imam jedno pitanje. Pročitao sam cijeli thread ali mi i dalje nije jasno zašto bolnjci prelaze u izvanredne nakon 3. upisa iste godine. U Statutu Pravnog fakulteta i Pravilniku nisam našao takvu odredbu. U Pravilniku o preddiplomskom i diplomskom studiju piše slijedeće:
" Članak 39.
(1) Status redovitog studenta ima student za vrijeme propisanog trajanja studija, a najviše za vrijeme koje je za dvostruko dulje od propisanog trajanja studija. U vrijeme trajanja studija iz ovog stavka ne uračunava se vrijeme mirovanja obveza studenta.
(2) Student koji studira duže od roka iz stavka 1. ovoga članka može nastaviti studij kao izvanredni student."
Dakle, po tome bi se status redovnog studenta gubio tek nakon 10 godina studiranja. Da li neki viši propis govori o tom famoznom pravilu 3. upisa godine? Jer stvarno mi nije jasno zašto bi takvo što napisali u pravilniku ako je to samo mrtvo slovo na papiru. Zar se ne bi moglo pozvati na tu odredbu prilikom 3. upisa iste godine?
Hvala unaprijed na odgovoru!
Evo baš čitam pitanja i odgovore sa stranice http://www.pravo.hr/studenti/pitanja_i_odgovori
I tu je navedeno da bolonjci ne prelaze u izvanredne nakon ponovnog pada godine. Jesam li ja stvarno tako glup da ne kužim u čemu je kvaka?
"18. Koliko puta se može ponavljati jedna godina studija i koje su posljedice?
Ne-bolognska generacija: pojedina se studijska godina može ponavljati samo jednom, nakon toga se gubi status redovitog studenta.
Bolognska generacija: status redovitog studenta prestaje kad u dvije uzastopne akademske godine student ne ostvari barem 35 ECTS bodova.
Status redovitog studenta prestaje kad studentu istekne dvostruko vrijeme od vremena propisanog trajanja studija."
CroatianAngel
20-09-2011, 00:02
@ Delboy:
Kao redovan možeš studirati 10 godina, da. Ali pod tim oni misle: prvi upis prve godine, pad prve godine, prvi upis druge godine, pad druge godine, prvi upis treće godine, pad treće godine, (nastavi niz ::E:). Dođe na deset godina, zar ne? :wink:
Odredba o 35ects se ne primjenjuje. Pri drugom padu iste godine, tj. trećem upisu iste godine padaš u izvanredne. Da su nejasni u nekim svojim odredbama, jesu. Ti to možeš sve provjeriti na faksu, reći će ti isto.
Hvala na brzom odgovoru!
Shvaćam to njihovo tumačenje, ali po meni to i nije u duhu odredbi koje sam ja citirao. Po meni si oni ne bi smjeli dozvoliti tako usko tumačenje. Još uz to, u rubrici pitanja i odgovori ti daju drugačije tumačenje. Dakle to je više donešeno kako bi formalno bio pravilnik u skladu s pravilima bolonje, pretpostavljam. To je smiješno. Da se raspravljati o tome, ali dobro. Ja ću probati nešto poduzeti u vezi ovog pa vam javim rezultate svega nakon dekanskog roka ;) Ne dam se ja tako lako :)
Hvala na brzom odgovoru!
Shvaćam to njihovo tumačenje, ali po meni to i nije u duhu odredbi koje sam ja citirao. Po meni si oni ne bi smjeli dozvoliti tako usko tumačenje. Još uz to, u rubrici pitanja i odgovori ti daju drugačije tumačenje. Dakle to je više donešeno kako bi formalno bio pravilnik u skladu s pravilima bolonje, pretpostavljam. To je smiješno. Da se raspravljati o tome, ali dobro. Ja ću probati nešto poduzeti u vezi ovog pa vam javim rezultate svega nakon dekanskog roka ;) Ne dam se ja tako lako :)
Neces uspjeti nazalost :/
Istina, to izricito ne pise, ali se da zakljuciti tumacenjem, a i godinama je to vec potvrdivana praksa.
Insecure
20-09-2011, 04:28
Hvala na brzom odgovoru!
Na drugim fakultetima ako zaredom padnes istu godinu 2 puta, letis sa fakulteta.
Mi bi trebali bit sretni da uopce mozemo u izvanredne.
Ove godine prelazim na izvanredne..3put upis 3 godine..sad me me zanima jel mogu upisati cijeli zimski semestar iz cetvrte ( imam rjesno gp1 i financije osim kpp i vjezbe i seminar sa 4 rjesene ,a u ljetnom samo upravnu znanost i seminare i vjezbe ).. sta upisujem? jedan manje zbog kpp ili cijeli semestar iz zimskog? hvala
her_alone
20-09-2011, 09:13
sad u zimskom jedan manje zbog kpp-a,ne smijes imat vise od 30 bodova po semestru jer nemas uvjet za 4.
a kao izvanredni prvo upisujem ljetni semestar redovnog studija? onda je bolje da sto vise dam iz ljetnog semestra posto se prvo to upisuje..ako sam ja to dobro shvatila
Ovaj faks ce me ravno do Vrapča odvesti :/ :/
Evo ovako da ne izludiš jer sam i ja bila u toj fazi ludila!! :) U istoj sam situaciji i pitala sam u referadi kako i šta. Sad se pri upisu prebacuješ na izvanredne odmah jer nemaš 50 ectsa za uvjet. Znači ako daš kpp na dekanskom, ne znam dali imaš tu namjeru, onda upisuješ cijeli zimski bez vježbi i seminara jer si to riješila. Znači ostanu ti mp i gp2 i ako njih uspiješ riješiti do kraja 2 mj, upisuješ cijeli ljetni semestar 4, a ako ne onda upisuješ po onom sistemu koliko si položio toliko upisuješ. Eto, nadam se da sam pomogla! :)
a kao izvanredni prvo upisujem ljetni semestar redovnog studija? onda je bolje da sto vise dam iz ljetnog semestra posto se prvo to upisuje..ako sam ja to dobro shvatila
Ovaj faks ce me ravno do Vrapča odvesti :/ :/
Mislim ono, dodeš do četvrte godine i ne znaš da su semestri obrnuti samo na prvoj godini.
Mislim ono, dodeš do četvrte godine i ne znaš da su semestri obrnuti samo na prvoj godini.
mislim ono zahvaljujem malecka :D
pa šteta što se ova odredba od 35 ects ne primjenjuje,jer ja imam tih 35 bodova i već sam jednom ponavljala 4.god...sad nemam uvjet za 5.god.fale mi još 2 ispita i obadva su iz ljetnog semestra,ali sumnjam da ću to proć i još mi ostaje jedan iz ljetnog-ukratko-gpp iz 4.god i radno,mpp i društva....anyway....zanima me ovo-da li ja svejedno padam u izvanredne ako u zimskom semestru upišem sve ispite s 5.god + gpp + praksa i do rokova u 2.mj dam ove iz ljetnog semestra-radno u 11.mj,mpp u 2.mj i društva isto tako u 2.mj-dakle prije upisa ljetnog semestra iduće akad.god,što bi značilo da imam uvjet za 5.god,bitno je samo da ih ne upišem po četvrti put.jel moram sad prije upisa pisati zamolbu za izvanredne ili kako?da se napravim blesava pa da upišem na studomatu šta mi je preostalo i čekam da me zovu zbog nepravilnosti upisa i da mi onda kažu da moram prelazit u izvanredne?jer ako dam uvjet za 5 god do 2.mj nisam izvanredan student,a nadam se da ću to uspjet jer sam već sve to prije učila i samo trebam ponovit....i don't get it............. at all!!help!ne bih bila izvanredni jer ni ovako ne plaćam faks,pa ja smatram da ne bih trebala pisati molbu sad,jedino ako ne budem dala uvjet pa da onda pri upisu ljetnog semestra to napišem....
CroatianAngel
20-09-2011, 20:50
Kikka, status studenta za tekuću akademsku godinu se određuje pri upisu u zimski semestar, ne ljetni. I da, prije upisa predaj molbu za prelazak na izvanredne.
fat drummer
20-09-2011, 21:08
pa šteta što se ova odredba od 35 ects ne primjenjuje,jer ja imam tih 35 bodova i već sam jednom ponavljala 4.god...sad nemam uvjet za 5.god.fale mi još 2 ispita i obadva su iz ljetnog semestra,ali sumnjam da ću to proć i još mi ostaje jedan iz ljetnog-ukratko-gpp iz 4.god i radno,mpp i društva....anyway....zanima me ovo-da li ja svejedno padam u izvanredne ako u zimskom semestru upišem sve ispite s 5.god + gpp + praksa i do rokova u 2.mj dam ove iz ljetnog semestra-radno u 11.mj,mpp u 2.mj i društva isto tako u 2.mj-dakle prije upisa ljetnog semestra iduće akad.god,što bi značilo da imam uvjet za 5.god,bitno je samo da ih ne upišem po četvrti put.jel moram sad prije upisa pisati zamolbu za izvanredne ili kako?da se napravim blesava pa da upišem na studomatu šta mi je preostalo i čekam da me zovu zbog nepravilnosti upisa i da mi onda kažu da moram prelazit u izvanredne?jer ako dam uvjet za 5 god do 2.mj nisam izvanredan student,a nadam se da ću to uspjet jer sam već sve to prije učila i samo trebam ponovit....i don't get it............. at all!!help!ne bih bila izvanredni jer ni ovako ne plaćam faks,pa ja smatram da ne bih trebala pisati molbu sad,jedino ako ne budem dala uvjet pa da onda pri upisu ljetnog semestra to napišem....
wau... ovo je wau... ti bi se napravila blesava? napravila? daj me nemoj jebat?! da se napraviš blesava to bi značilo da si manje glupa nego sada
čemu psovanje???mislim ono,ali kad se već svi kurčimo,evo da se onda i ja pridružim uljudnom i civiliziranom razgovoru...koji kurac tebi netko daje pravo da me nazivaš glupom i vrijeđaš???pitala sam sve te gluposti jer ni sama ništa ne razumijem,jedno piše u pravilniku a drugo se zapravo provodi..nisam kriva što netko donosi propise da samo stoje za ukras i da se ne primjenjuju!!!!nisam glupa ako sam nešto krivo protumačila,nisam ja pisala pravilnike na našem faksu.bilo bi ljudski da se onda napiše sve kako i jest u praksi,a ne da samo stoji forme radi....
ako je moje pitanje bilo glupo,nije razlog da se bilo tko tako ponaša i piše uvrede.ne padam ja svake godine godinu pa da znam kako to funkcionira,nisam nikad bila izvanredni student nit znam ikog tko tako studira i ne čitam jebene pravilnike koji nemaju veze s vezom i životom!
bilo bi ljudski da se onda napiše sve kako i jest u praksi
:nosebleed:
Al ti si dosla skoro do kraja faxa a ne znas da se status studenta utvrdjuje pri upisima u 9.mj...jebote ja sam prosle godine oresla na bolonju pa su me to prvo naucili...
okad ste svi već tako pametni,onda podijelite svoju pamet nama glupima,jer ih ima... :P
nema potrebe za uvredama,a ja ako sam ikog naživcirala,osim same sebe,onda se ispričavam jer sam zbunjena i neupućena u sve formalnosti pa sam se ovdje obratila za pomoć i odgovore.nikome nija situacija čista kako i što upisuje,ima ponovljenih pitanja milijardu puta što bi ljudi već trebali znat,što je osonovno,ali meni je sve ovo prekomplicirano i na osnovu tuđih netočnih informacija sam si složila neke stvari u glavi,i očito krivo zaključila.
Al ti si dosla skoro do kraja faxa a ne znas da se status studenta utvrdjuje pri upisima u 9.mj...jebote ja sam prosle godine oresla na bolonju pa su me to prvo naucili...
znam da se utvrđuje pri upisima,ali nisam znala s kojim statusom nastavljam faks...ipak nisam toliko glupa....najjače mi je kad donesu neku odredbu i na forumu nađem da se ona ne primjenjuje u praksi.mislim stvarno......
fat drummer
20-09-2011, 21:50
zato što si jebeno glupa i to je empirijski sigurno. sve ti je već jebeni pedeset puta napisano, petsto puta objašnjeno i onda dođeš ko zadnji debil i pitaš pizdarije ko da si jučer sišla s planine gdje zadnjih 300 godina prakticiraju incest s medvjedima
da si krivo protumačila ne bih ništa rekao, ali ti nemaš jebene kurčeve osnove. 35 ects je gubitak prava studiranja, a ne uvjet. izvanredni plaćaju faks. toliko toga ne shvaćaš da je sasvim razvidno da svoje znanje temeljiš na pričama i da nisi niti jednom pročitala pravilnik o studiranju. a ako jesi, onda si ekstra glupa
mislila sam da odredba od 35 ects znači gubitak statusa redovnog studiranja ne općenito statusa studenta.nabrzinu sam sve čitala.....za uvjet mi fale 2 ispita samo,ako ih dam ostajem redovan student...bez obzira na gpp,sveukupno nepoloženih s 4.god imam 3,nadam se da ću od ta 3 položit ova 2.....ako ne položim,upisujem sve kao prošle god.28 ects,što znači sve predmete s 5.god + gpp,ne praksu,ali sam to krivo zbrojila nešto....znam ja sve,samo me buni status..ništa drugo....ne možeš reć da sam glupa ili da je bilo tko ovdje na ovom forumu glup!!!!
znam da se utvrđuje pri upisima,ali nisam znala s kojim statusom nastavljam faks...ipak nisam toliko glupa....najjače mi je kad donesu neku odredbu i na forumu nađem da se ona ne primjenjuje u praksi.mislim stvarno......
Al ti mislis da je ta odredba dobra za tebe a nije jer se gubi pravo studiranja...zisku?!
Kad bolje razmislim mozda i je dobra...
ukratko-gpp iz 4.god i radno,mpp i društva....
bez obzira na gpp,sveukupno nepoloženih s 4.god imam 3
ajde odi misli negdje drugdje, molim te.
fat drummer-znam ja koji je uvjet za višu god,ne mislim uopće da je to 35 bodova....mislila sam da to ima drugo značenje,a pravilnik sam nabrzinu pročitala još jako davno,ali nisam čitala odredbe o izv,studentima jer me se to tad nije ni ticalo....
haha...da,ostaje mi samo 3 kad položim mpp sutra!!
fat drummer
20-09-2011, 21:59
joj kikka, ajde molim te prestani dok te i normalni ljudi ne pošalju u kurac
Kikka i Andrej 21 su zajedno ucili zbrajat...
joooj,ajde dobro.shvaćam da je glupost al kad mi neke stvari nisu jasne,šta bih ja sad.nisu svi jednako pametni.maknut ću pitanje.
fat drummer
20-09-2011, 22:06
it will forever remain in our hearts
it will forever remain in our hearts
da,da,kao i na tvom statusu!neoj ga brisat nikad!
@kikka
Tebi treba zabraniti da diplomiraš...
miss-luce
21-09-2011, 10:31
Napisala sam na topicu Izvanredni studenti, napisat ću i ovdje:
Prije tjedan sam dana bila kod Relkovića, još jednom-valjda po stoti put :D- mi je potvrdio da se odredba o 35 etcs bodova u 2 ak. god. ne primjenjuje kao niti ona koliko puta jedan te isti predmet može biti upisan!
I molim vas, vi koji upadate s problematikom vezanom uz ovo gore napisano, sjašite više s ovakvih pitanja koja su mali milijun puta prožvakana!
slowpoke
21-09-2011, 16:39
Jel može netko drugi umjesto mene predati molbu (vlastoručno napisanu i potpisanu za prelazak na izvanredne) i ostalo i upisati me na faks?
Browneyes
21-09-2011, 19:22
Da, samu predaju papira može napraviti i netko drugi.
Ispricavam se ako je vec netko postavio ovo pitanje, sta je sa zdrastvenim ako sad prelazimo na izvanrden.planiram izaci na dekanski ( naravno ako ga bude) a cula sam da se treba rijesiti do 30.9.jel mogu i poslije dekanskog rjesiti? predpostavljam da mozemo ali neka mi samo netko potvrdi..hvala :)
Imas temu izvanredni studenti i tamo ti je u uvodnom postu sve objasnjeno.
benjamina
26-09-2011, 15:46
Pozdrav!
Samo da pitam treba li molba za prelazak sa redovnog bez plaćanja u redovne uz plaćanje, tj. za osobne potrebe? I koliko bih morala platiti otprilike? Čula sam da bih trebala platiti 3600kn (za upis apsolventske god. - po starom)... a sad nisam sigurna je li u to uključena i upisnina od 300 kn.. Hvala unaprijed! :D
Da, treba ti za bilo koje mijenjanje statusa. Za pare ne znam, ako ti se ne javi nitko od starih pogledaj na str. faksa odluku o plaćanju.
Pozdrav!
Samo da pitam treba li molba za prelazak sa redovnog bez plaćanja u redovne uz plaćanje, tj. za osobne potrebe? I koliko bih morala platiti otprilike? Čula sam da bih trebala platiti 3600kn (za upis apsolventske god. - po starom)... a sad nisam sigurna je li u to uključena i upisnina od 300 kn.. Hvala unaprijed! :D
http://www.pravo.hr/studenti/odluka
DAkle 3300 plus 300 upisnina..to je ako imas vise od tri ispita za polozit, ako imas manje onda je 1650 plus 300 upisnina...sve na str.od faxa ima
benjamina
26-09-2011, 16:15
Hvala! Evo maloprije sam našla to. :) I hvala malecki. :D
pozdrav svima - malo blesavo pitanje - ove godine prelazim na izvanredne - a znam da referada radi za izvanredne od 15:30 do 16:30 utorkom- moram li ja baš dolaziti u to vrijeme, ili mogu se otići upisati recimo u četvrtak u 10h ? LOL eh da, ja upisujem 3. godinu - jesu li i meni obrnuti semestri ili nisu ? jer, mislila sam da nisu, a neki frendovi me zbunjuju, pa eto, pitam da budem ziher <3
Mozes doci kad hoces...ne mora nuzno biti utorak, to je samo za one izvanredne studente koji rade pa se predpostavlja da ne mougu doci ujutro.
Nisu obrnuti semestri...samo na prvoj godini, a posto upisujes trecu ne moras brinuti.
wow, znači ja koja prelazim s redovnih na izvanredne se mogu upisati TEK 17og listopada ? holy shit that's a long time ???!!
Little 15
28-09-2011, 16:58
da, ako upisuješ 1. ili 2.godinu, ako upisuješ više godine onda su ti upisi od 29.09 - 14.07.. izmijenili su obavijest, pa si malo pogledaj!
Ove godine prelazim na izvanredne jer treći put upisujem 1. godinu. Moja pitanju su koliko traje postupak urudžbivanja molbe u pisarnici? Dal bude odmah gotovo pa mogu ići u referadu ili se čeka? I niša ne upisujem preko studomata?
Little 15
28-09-2011, 17:26
odmah je gotovo..
ništa ne upisuješ preko studomata..
da, ako upisuješ 1. ili 2.godinu, ako upisuješ više godine onda su ti upisi od 29.09 - 14.07.. izmijenili su obavijest, pa si malo pogledaj!
da, vidim da su izmijenili prvotnu obavijest. thanks =)
muškatni oraščić
29-09-2011, 22:17
za prebacivanje redovni s op na redovnog bez plaćanja gleda se tekuća akademska godina-prosjek 3.5 i uvjet.
al ako je u toj godini položen i ispit s prethodne godine (zaostatak jel), dal se u prosjek ubraja i ocjena iz tog predmeta ili samo predmeti godine na kojoj se oslobađa od plaćanja?
CroatianAngel
29-09-2011, 22:20
za prebacivanje redovni s op na redovnog bez plaćanja gleda se tekuća akademska godina-prosjek 3.5 i uvjet.
al ako je u toj godini položen i ispit s prethodne godine (zaostatak jel), dal se u prosjek ubraja i ocjena iz tog predmeta ili samo predmeti godine na kojoj se oslobađa od plaćanja?Ne, iz tog se ne ubraja. Gledaju se relevantni predmeti.
prebacujem se sa redovitog na izvanrednog zbog isteka roka od 8 godina (stari sistem). znači ako sam dobro pohvatao na prvoj stranici topica, moram popuniti i urudžbirati molbu, uplatiti 1950 kunića, popuniti one debilne upisne materijale i tamo između 17. i 26. listopada sa svim tim i indexom do dančija. jesam falio šta? :)
Pozdrav!
Ovako,imam pitanje,jer me sad panika vec polako lovi. Ukratko,sad bih trebala biti 4.godina da je sve islo po planu,ali nisam uspjela dati naciju prosle godine,pa sam bila druga. Uglavnom,uspjela sam ju dati i trebala sam upisati cistu trecu,ali imam obiteljsko i kazneno jos,sto znaci da bih ja upisivala parcijalu trece,ali se to vodi kao druga,jel tako? Jel to sad znaci da ja prelazim u izvanredne studente,posto jednom samo smijes pasti godinu? Molim odgovor,hvala!!!!!!
Ako dva puta padnes istu godinu onda letis na izvanredne..
Znaci,sad sam izvanredan? O boze...
Browneyes
30-09-2011, 21:29
*drama*
jel zna tko kad se upisuju oni koji prelaze s redovnih na izvanredne?
Postoji jedna super stranica http://www.pravo.unizg.hr/studenti?@=5yp1#news_10757
na kojo to sve pise....ne bi covjek vjerovo...cak je i objasnjenjo super..
Dakle prvo trebas podnjeti molbu za prelazak i tek onda pristupiti upisu...a posto prelazis na izvanredni onda se upisujes u terminu kada se upisuju izvanredni studenti..
post sa upisa u višu godinu od 29.9.2011.
evo upisala me sofija danas (presla sam na izvanredne). nije vikala :D
pa mozes probat otic i ranije ak ti je hitno
Greeneyes
02-10-2011, 15:49
nemojte me ubit jer postavljam ovo pitanje, ali dobivam razne odgvoore. ove godine po treći put upisujem prvu (ostaju mi oppd i rim), znači padam na izvanredne.
mogu li iduće godine, uz to da postignem 3.5 prosjek, i ocistim sve sto upisem sa druge, ponovno prijeci na redovne?
mislila sam rim dati u 11., a oppd u 2. mj, uzmimo da mi to sve tako uspije...teoretski bi imala samo jedan ispit iz 2. godine neodslusan. da li se tada mogu ponovno vratit na redovne?
help :(
pa iviv ti je odgovorila već, boktenevidijo.
http://www.pravokutnik.net/forum/showthread.php/401-Promjena-statusa-studenta-%28redovni-izvanredni%29
citaj
gospodicna_kull
02-10-2011, 19:11
ja prelazim ove godine u vanredne studente pa me zanima...dali molbu i index i to sve trebamo donest u referadu između 17. i 21. 10. kad je upis vanrednih studenata (gore piše da će nam oni sve u studomat upisat) ili moram doć do onog roka 12.10 kad je zadnji dan upisa u studomat?
ja prelazim ove godine u vanredne studente pa me zanima...dali molbu i index i to sve trebamo donest u referadu između 17. i 21. 10. kad je upis vanrednih studenata (gore piše da će nam oni sve u studomat upisat) ili moram doć do onog roka 12.10 kad je zadnji dan upisa u studomat?
*STUDENTI KOJI UPISUJU PONOVNO PRVU I DRUGU GODINU STUDIJA INDEKSE PREDAJU U STUDENTSKU REFERADU, SOBU 50, OD 10 DO 12 SATI:
- REDOVITI STUDENTI OD 29. RUJNA DO 14. LISTOPADA 2011.
- IZVANREDNI STUDENTI OD 17. DO 21. LISTOPADA 2011.
*STUDENTI KOJI UPISUJU TREĆU, ČETVRTU I PETU GODINU STUDIJA INDEKSE PREDAJU U STUDENTSKU REFERADU, SOBU 51, OD 10 DO 12 SATI:
- REDOVITI I IZVANREDNI STUDENTI OD 29. RUJNA DO 14. LISTOPADA 2011.
evo, sve ti ovdje piše
brooklyn
03-10-2011, 15:04
Ukoliko su od 17.-21. upisi za izvanredne, a tek sam ove godine pao u izvanredne do kojeg sam datuma ja redovan student? Bitno mi je zbog prijave na burzu jer sam čuo da se to zbog zdravstvenog treba napraviti u kratkom roku. Hvala vam.
Topik izvanredni studenti...prvi post..tamo je sve objasnjeno.
Ispričavam se unaprijed, ali samo želim utvrditi gradivo :mhm: U vezi prelaska na izvanredne.
Ispunim molbu, urudžbiram je, ispunim prijavni list i to sve odnesem u referadu i to je to? Upisana kao izvanredna studentica sa kiselim osmjehom na licu? :D Ne upisujem nikaj preko studomata i tim jednim odlaskom u referadu sam riješila sve? Nemojte me napasti, pročitala sam prvu stranu, samo provjeravam :tomato:
Insecure
03-10-2011, 17:19
Ispričavam se unaprijed, ali samo želim utvrditi gradivo :mhm: U vezi prelaska na izvanredne.
Ispunim molbu, urudžbiram je, ispunim prijavni list i to sve odnesem u referadu i to je to? Upisana kao izvanredna studentica sa kiselim osmjehom na licu? :D Ne upisujem nikaj preko studomata i tim jednim odlaskom u referadu sam riješila sve? Nemojte me napasti, pročitala sam prvu stranu, samo provjeravam :tomato:
I uplatnicu svega toga sto ces upisati.
I isto tako najbolje i na papiricu napisano i zakeljeno na indeks sto ces upisati od predmeta.
Da, to je to.
koliko sam ja shvatila, ove godine su to promijenili - prvo trebamo samo odnijeti molbu, onda čekamo da nam to srede, onda se sami upisujemo preko studomata ??
''5. Molbe za promjenu statusa studenta obvezno se predaju PRIJE pristupanja postupku upisa na studomatu, u studentsku referadu. Upis se može izvršiti NAKON ODOBRENJA zamolbi.
6. Studenti koji gube pravo studiranja kao redoviti studenti i/ili žele nastaviti studij kao izvanredni studenti dužni su PRIJE UPISA NA STUDOMATU podnijeti molbu u studentsku referadu za prijelaz na izvanredni studij.''
možda sam u krivu ?
koliko sam ja shvatila, ove godine su to promijenili - prvo trebamo samo odnijeti molbu, onda čekamo da nam to srede, onda se sami upisujemo preko studomata ??
''5. Molbe za promjenu statusa studenta obvezno se predaju PRIJE pristupanja postupku upisa na studomatu, u studentsku referadu. Upis se može izvršiti NAKON ODOBRENJA zamolbi.
6. Studenti koji gube pravo studiranja kao redoviti studenti i/ili žele nastaviti studij kao izvanredni studenti dužni su PRIJE UPISA NA STUDOMATU podnijeti molbu u studentsku referadu za prijelaz na izvanredni studij.''
možda sam u krivu ?
Eto, upravo to me zbunjuje...
A da ne pričam kako onda riješavam zdravstveno...
Little 15
04-10-2011, 12:00
ljudi, ne trebate čekati da vam se molba "odobri" to je samo formalnost.. znači kad idete na upis, priložite sve moguće i ne moguće papire koje vam trebaju za upis: molbu za prelazak na izvanredne (koju ste prethodno urudžbirali u pisarnici), upisni list, uplatnicu i još potvrdu za reguliranje zdrastvenog osiguranja koju ste podigli u informatičkoj dvorani (samo ta potvrda vam treba, nikakva druga).. u referadi vam na tu potrdu lupe štambilj, da vam prava vrijede do 30.09.. i onda tu potvrdu date stracima da vam je odnesu u firmu.. iiii da, ništ ne upisujete preko studomata, to vam vrše tete i stričeki u referadi!! amen!
ljudi, ne trebate čekati da vam se molba "odobri" to je samo formalnost.. znači kad idete na upis, priložite sve moguće i ne moguće papire koje vam trebaju za upis: molbu za prelazak na izvanredne (koju ste prethodno urudžbirali u pisarnici), upisni list, uplatnicu i još potvrdu za reguliranje zdrastvenog osiguranja koju ste podigli u informatičkoj dvorani (samo ta potvrda vam treba, nikakva druga).. u referadi vam na tu potrdu lupe štambilj, da vam prava vrijede do 30.09.. i onda tu potvrdu date stracima da vam je odnesu u firmu.. iiii da, ništ ne upisujete preko studomata, to vam vrše tete i stričeki u referadi!! amen!
HVALA!!! Ljubim ruke! Danima gledam, pitam... Napokon razuman odgovor. Čist i jednostavan (totalno antipravo ::E: )
anahit88
07-10-2011, 12:09
Ljudi ako se prelazi sa redovnih na izvanredne upisuju li se ponovo seminari i vjezbe koji su odslusani vec na toj godini koja se ponovno upisuje ili samo ispiti? znaci ako se upisuje 3 ispita u zimskom semestru - 24 boda - 2400 + 300 kn upisnine = 2700 kn na kraju?
Little 15
07-10-2011, 12:13
ako imaš položen seminar i vježbe onda samo ispiti.. da, to je 2700kn..
Ove godine prelazim na izvanredne pa se nisam upisivala sama preko studomata. Na upisu sam predala i papirić na koji sam napisala što hoću upisati.
Sad sam vidjela na studomatu da su mi upisali nešto drugo. Da se javim u kartoteku ili referadu?
mala pravnica
13-10-2011, 18:54
Padam u izvanredne jer sam kao treci put upisala prvu godinu,zapravo drugi put parcijalu prve i druge i sad mi se zamjenjuju ljetni/zimski semestar i trebala bi upisati 38 ECTS umjesto samo 30 bodova,znaci i placam 3800 + upisnina?
Little 15
13-10-2011, 20:40
ne možeš nikako upisati 38ECTS bodova jer upisuješ parcijalu, to upisuju samo oni koji imaju uvjet, a ti to nisi.. kaj ti je ostalo iz prve godine??
CroatianAngel
13-10-2011, 21:19
Padam u izvanredne jer sam kao treci put upisala prvu godinu,zapravo drugi put parcijalu prve i druge i sad mi se zamjenjuju ljetni/zimski semestar i trebala bi upisati 38 ECTS umjesto samo 30 bodova,znaci i placam 3800 + upisnina?
ne možeš nikako upisati 38ECTS bodova jer upisuješ parcijalu, to upisuju samo oni koji imaju uvjet, a ti to nisi.. kaj ti je ostalo iz prve godine??
Netočno. Mala pravnice, ako ti se zbog prebacivanja na izvanredne preklapaju ranije upisani predmeti čak i preko 30ects bodova, upisuješ više od 30ets bodova. Jer se prije upisani a ne riješeni predmetu uvijek trebaju ponovno upisati neovisno o ovom slučaju. (Tipa, već ranije upisano nepoloženo Rimsko pravo i ranije upisani a ne položeni OP, UP, PI, seminar, Eng3... bila bi dužna sve ponovno upisati jer su bili ranije upisani a nisu položeni i kao takvi se moraju ponovno upisati.)
Prvenstveno upisuješ predmete koje si već imala upisane, na žalost nema iznimke bez obzira na inverziju.
Plaćanje do sada znaš, ipak ti je treća godina na faksu. Upisnina 300kn sad + 100kn*svaki upisani ects bod. :thumbup:
Little 15
13-10-2011, 21:58
uuuu pardon, krivo sam si ja to posložila u glavi.. da, mala pravnice, slušaj croatianangel:thumbup:
Mhm..moci ces...strpi se...cak je i na str.faxa pisalo da ce se upisani predmeti moc prijaviti TEK nako 26., al su danas kolegici rekli da ce taj problem bit rjesen sutra...ja sam super raspolozena pa ti odgovaram...al fulo/la si temu skrooooz
ako pri upisu u zimski semestar druge godine nisam imala prosjek 3,5, a imala sam uvjet, a do upisa u ljetni semestar ostvarim taj prosjek, ocu li ga morat placat?
CroatianAngel
24-12-2011, 02:18
ako pri upisu u zimski semestar druge godine nisam imala prosjek 3,5, a imala sam uvjet, a do upisa u ljetni semestar ostvarim taj prosjek, ocu li ga morat placat?
Status studenta se određuje i mijenja kod upisa u zimski semestar, i traje cijelu akademsku godinu. Kod upisa u ljetni semestar se status studenta ne može mijenjati.
Upisala si sa plaćanjem ovu godinu = i u ljetnom semestru si sa plaćanjem. :wink:
blondie_
24-01-2012, 03:01
evo imam i ja jedno pitanje,zaista ne znam što da mislim pa ću pitati da sam na čistom.. dakle,izvanredni sam te sam trebala biti 3.godina no još sam druga i neću ništa upisivati iz 3.godine sljedeći semestar. pitanje je dali je moguće da se prebacim na redovne sljedeću godinu, naravno ako položim sve i ostavarim uvjet,ili to ipak nije moguće?
CroatianAngel
24-01-2012, 09:12
evo imam i ja jedno pitanje,zaista ne znam što da mislim pa ću pitati da sam na čistom.. dakle,izvanredni sam te sam trebala biti 3.godina no još sam druga i neću ništa upisivati iz 3.godine sljedeći semestar. pitanje je dali je moguće da se prebacim na redovne sljedeću godinu, naravno ako položim sve i ostavarim uvjet,ili to ipak nije moguće?Pročitaj prijašnje postove i naći ćeš svoj odgovor. :wink:
Status studenta se određuje i mijenja kod upisa u zimski semestar, i traje cijelu akademsku godinu. Kod upisa u ljetni semestar se status studenta ne može mijenjati.
Upisala si sa plaćanjem ovu godinu = i u ljetnom semestru si sa plaćanjem. :wink:
Pozdrav, zanima me jel se može nekom molbom ili nekako prebacit na vanredne pri upisu u ljetni semestar? Redovan sam na prvoj godini koju sam upiso drugi put. Htio bi se prebacit na vanredne da se riješim prava na zdrastveno i prava na rad prek SC-a (ili ak se može zamrznut tih prava, a da zadržim status?) jer trebam stupit u radni odnos. Ako ne dobijem taj posao upitno mi je dal ću si moć financirat onda daljnje studiranje bilo redovno ili ne...
Može. Kupit običnu molbu i napišeš da tražit prebacivanje u izvanredne zbog stupanja u radni odnos. Detaljnije imaš pojašnjeno u prvom postu.
Ma pročital sam, al nisam znao jel mogu to usred godine, odnosno između dva semestra. A kak onda s upisom predmeta za taj semestar, sad imam ponovno upisane predmete iz prvog semestra, što je onda s predmetima drugog semestra koje bi nornalno upisao da se ne prebacujem na vanredno?
Mislim da se ne može između dva semestra, ali nazovi relkovića pa ga pitaj.
No pa to sam prvo pito jel se može to prije ljetnog semestra? Jer što se događa ak ne platim drugi semestar? Jel opće postoji kao opcija mirovanje prava il rješavanje istih? Ima ko na faksu da ga se može pristojno pitat i dobit odgovore vezano za to?
Možda sam malo otišo široko, al malo je panika...
Ako ne upišeš drugi semestar smatra se da više ne studiraš na PFZG. Ako se odlučiš vratit moraš napisat molbu i obrazložit zašto se nisi upisao. Postoji mirovanje statusa studenta ali nikako nije primjenjivo na ovaj slučaj.
Ima koga možeš pitat, ponavljam, nazovi relkovića.
Znam da je iduće pitanje, a koji je broj pa da te odmah preduhitrim
Studentska referada
01.4564.332, 01.4564.327, 01.4564.328
Jedan od ovih.
Osim toga možeš i na mail drelkovic @ pravo.hr
Sad je lako pričat al nadam se da bi se potrudio potražit broj onda, al svakak puno fala!
Jesi saznao išta? Imam isto pitanje
Zvao sam ih, reguliranje mirovanja studentskih prava im je totalna nepoznanica makar se spominje u onoj rubrici pitanja i odgovori na stranici faksa. A za prebacivanje na vanredne, rekla mi je gospođa s kojom sam razgovaro, može se kao, treba napisat molbu i valjda će vam potvrdit, s tim da me uvjeravala da je prebacivanje na vanredne najgora stvar na svijetu koju mogu napravit.
niš,hvala,otić ću ja do referade jedan dan.