View Full Version : Đurđa Petravić (prosjek 2,85)
malimrav85
22-08-2007, 01:14
Kod g. Petravić se na Trgu Maršala Tita 14 (soba 61/II) prijavljuju:
⢠politička ekonomija (http://www.pravokutnik.net/forum/viewtopic.php?t=12&start=0)
⢠ekonomska politika (http://www.pravokutnik.net/forum/viewtopic.php?t=26&start=0)
⢠pravna informatika (http://www.pravokutnik.net/forum/viewtopic.php?t=32&start=0)
⢠radno i socijalno pravo (http://www.pravokutnik.net/forum/viewtopic.php?t=51&start=0)
Pravila ocjenjivanja i komentiranja profesora vrijede i ovdje - glasati mogu svi registrirani korisnici, samo jednom tijekom akademske godine; na kraju godine prosječna ocjena ide u arhivu, a anketa se nastavlja.
A sad - ocijeni! :smt029
moĹžda je to bilo samo tada jer je bila neka strka oko dvorana, ali bila je neljubazna, neĹĄto se izderala na mene i tak... a samo sam doĹĄla reĂŚi da je dvorana zauzeta :?
fat drummer
23-08-2007, 18:09
ono besmisleno inzistiranje na pokazivanju indeksa mi je uvijek bilo zaèin dana
Mohikanac
23-08-2007, 18:22
Andrea, dala si joj 3? Sram te bilo! A èekat Ìe tebe radno i socijalno...pa jel mogu dobiti Potoènjaka molim vas, nekako, ako bi moglo... :)
Teta Ăurða = "Kraljica svih tajnica"
Pazite ĹĄto piĹĄete, teti Ăurði sam stavio pravokutnik u bookmark pa èita! :shock:
Da bi ipak dobili uvid da je osoba, a ne pripadak faxa napisat ĂŚu neke stvari pa se moĹžda veĂŚi dio smiluje i udijeli 4 ili 5.
Uglavnom vam pomogne oko svega - i sa zakaťnjelim prijavama i ubaci vas u zapisnik i kaŞe vam ili vas uputi na nekog da dobijete odgovor, stavi obavijesti o odgoðenim konzultacijama na vrijeme i meni javi da stavim na forum. Par puta je veÌ zvala osobe koje nisu izaťle na politièku po ocjenu jer su mislili da su pali kuÌi i to traŞeÌi broj preko kartoteke ili informacija i zvala redom po deset brojeva dok nije dobila roditelje od studenata i javili im da hitno doðu na upis ocjena da im ne propadne rok. Zvala je ljude kuÌi i radi ispravljanja krivih brojeva zapisnika i ocjena, ťto nije bila njezine greťka i ťto je sluèajno znala opaziti.Bila je desetak godina zaduŞena i za postdiplomski iz graðanskog i uvijek je zvala sve polaznike na posao ili kuÌi da ih obavijesti o svemu i svi su imali odlièan odnos s njom, uvijek su se nastavljali javljati kad bi doťli na fax poslom.
A ako je nekad Şivèana, tko od vas nije. Starija je i voli mirniju atmosferu, a na faxu je èesto prava zbrka, 600 prijava za politièku, 200 za ekonomsku, 200 za pravnu informatiku, 100 za radno i socijalno ona neťto tipka i mora paziti koje brojeve ukucava i koja prezimena, a zvoni joj jedan telefon, drugi telefon - zovu prodekanica, nezadovoljni roditelji jer im je dijete palo politièku po ťesti put pa se deru na nju koja nema veze s ispitom, netko je izgubio indeks jer ga je predao u pogreťnoj referedi, ťalju joj prijavnice putem poťte bez podataka i kopije indeksa pa se neke izgube i ni ne stignu ili ne budu primljene i utipkane, a onda se na nju obruťavaju, dolaze roditelji pravnici koji Şele kod nje urgirati da dobije njihovo dijete "lakťeg" profesora po izboru, uvode nove sustave ispitne evidencije i prijava pa èeste greťke i studenti Şivèano dolaze kod nje, a ona nije zaduŞena za informatièke poslove sustava. Da ne spominjem ulazak bez pozdrava ili rijeèi i lupanje vratima na odlasku kod svakog treÌeg studenta. Trebali bi staviti skrivenu kameru par dana u rokove pred kraj godine - nakupilo bi se zanimljivog materijala.
I ona kao i Stana MatiÌ jako voli svoje unuke. No, na katedri je prozraènije jer ne puťi i uvijek je zrak podnoťljiv, a u pozadini se èesto tiho èuje klasièna ili zabavna glazba s radija...
A oni kojima se bať zamjerila u odreðenoj situaciji jer nije htjela napraviti neťto totalno nepropisno, a traŞili su i derali su se ili im nije bila dovoljno ljubazna zbog loťeg dana, strpite se joť malo. IÌi Ìe joť malo u mirovinu pa Ìe moŞda doÌi nova mlada tajnica koja Ìe vam servirati piÌe, dijeliti bombone i slati pusice kad doðete neťto traŞiti ili pitati i ona neÌe nikad imati loť dan.
P.S. Fat -nije besmisleno bilo predoèavanje indeksa jer meðu izvanrednim studentima ih jedno 10 na 100 nema upisanu godinu jer si zaborave obnoviti upis, a svaki 4-5 student nema peèat "poloŞeni svi ispiti prve godine" pa mulja ili stvarno ne zna da ne moŞe na ispit bez rijeťene prve, a tako se najlakťe otkrije.
fat drummer
23-08-2007, 18:32
ah da, sjeÌam se genijalnog ðurðinog cima... gledamo tako neka kolegica i ja pismeni iz ekonomske (totalno nezasluŞen pad, ali votever), ðurða pita kako je na sociologiji sada. poťto sam ja to polagao davno prije, isprièam kako je to bilo kada je i prof petkoviÌ bio na katedri i kako nas je znao iznenaditi super esejskim pitanjem (moŞe li inteligencija eventualno izbjeÌi krute historijske determinacije svojih koncepcija), kolegica se okrene i totalno krene prat profesora petkoviÌa, na ťto se ðurða nasmije od srca...
zna mohikanac zaĹĄto
Mohikanac
23-08-2007, 18:42
Teta Ăurða je udana za umirovljenog prof. PetkoviĂŚa!
Joť idealnih dosjetki studenata prava - ne znajuÌi, niťta ne sluteÌi - peri po tajnièinom muŞu najgore traèeve i uvrede i onda traŞi uslugu ili osmijeh kod tajnice... :-D
Eto, ima teta Ăurða i smisla za humor i ĹĄale na svoj raèun.
naĹžalost, imala sam samo jedan susret s njom pa se valjda tako dogodilo...
ali evo jedan plus - bez obzira ťto je bila malo Şivèana, dala mi je broj zapisnika iako sam trebala doÌi drugi put po to... :-)
Dobro, sad kad je nať vrli demos odradio formalan dio posla (kod svake rasprave, na poèetku se moraju izrecitirati sve pozitive osobine,
onda ide ono famozno ali :lol: ), moĹžemo nastaviti.
O nositelju tema nemam neko izraŞeno + ili - miťljenje, par puta sam prijavljivala ispit i bila je uobièajeno otresita (stupanj koji unaprijed oèekujete).
Ono ťto mi je u cijeloj prièi s prijavljivanjem posebno dizalo Şivce jest to tvrdoglavo inzitiranje na pokazivanju indeksa.
Pretpostavka je da osoba koja je dogurala do 2.god neĂŚe biti toliko blesava i iĂŚi prijavljivati ispit ako nije sredila obveze s 1.god.
To je valja skopèalo 90% ljudi pa imaju kutije ispred ureda ili hrpice na koje slaŞu prijavnice bez posveÌivanja previťe pozornosti.
Nemojte sluèajno pitati zaťto morate davati indeks na uvid jer se to smatra glupim pitanjem na koje se nadovezuje logièan odgovor - zato.
Isto je i sa svim glupim situacijama koje se dogaðaju zbog toga; zaťto sam ja morala svojedobno juriti u Zg tjedan ranije da bih prijavila ispit,
zaĹĄto je jedan frend imao gnjavaĹžu iako je iĹĄao na komisijski ispit (tj. veĂŚ 3 puta prijavljivao), i zaĹĄto je jedna kolegica imala ozbiljne probleme s ovim spitom jer su joj ukrali indeks - zato.
Živjeli.
Teta Ăurða je udana za umirovljenog prof. PetkoviĂŚa!
Znala sam da je ovo s tajnicama i ocijenivanjem super ideja jer Ìe, izmeðu ostalog, studenti konaèno skuŞiti gdje se ťto prijavljuje, kako, kod koga i tko je tko.
Al bať da Ìemo toliko saznati o tajnicama - eh, to nisam oèekivala... :oops:
bestijica
25-08-2007, 12:16
Odlièna Şena,pristupaèna...poŞeli sreÌu pred usmeni i uvjer nas da Ìemo izaÌi sa 4 ili 5 i tako je i bilo. Eto i pronincljiva je...
PoĹĄto joĹĄ nisam otiĹĄla po zapisnik ocjene iz ekonomske koju sam dobila na predroku, uskoro ĂŚemo se opet vidjeti :-)
ja joj dajem 5!
prema meni uvijek ljubazna i fina, a i ako je tu i tamo nervozna kako vi kazete, a ko nije...
ja joj dajem 5 i pozdravljam je ako nas cita!!
StraÅ¡no i prestraÅ¡no...ne smijeÅ¡ ju ni slučajno pitat viÅ¡e od jednog pitanja i ono mora bit jednostavno, inače žena poludi. Ne kužim zaÅ¡t. ponekad mi se čini da je ona zapravo profesorica undercover...Ima taj gard. napuhani i prevažni. A najbolje mi je kad uđeÅ¡ unutra, a ona kokodače s frendicom na telefon o tome kak budu iÅ¡le na Sleme, na Sleme, na Sleeeemeee i koja bude nosila orehnjaču, a koja Å¡trudlu...a ti stojiÅ¡ tam unutra ko bogac dok te ona strijelja pogledom koji govori: A kaj me sad opet trebate vi studenti?!?! :badgrin:
Teta Ăurða = "Kraljica svih tajnica"
Ne b' reka.
Pazite ĹĄto piĹĄete, teti Ăurði sam stavio pravokutnik u bookmark pa èita! :shock:
Sjajno ako èita. Ne mislim da je pertinencija faksa, ali da se moĹže upristojit, moĹže. Sjajno ako inaèe pomaĹže ljudima, ja sam s njom imala najgore iskustvo ikad. Ăak je nisam Ĺžicala nikakvu uslugu, samo sam htjela par infosa o naèinu na koji se dolazi kod kojeg profesora. Prekidala me usred svake reèenice i bila uĹžasno osorna. StraĹĄno.
A ako je nekad Şivèana, tko od vas nije.
Kakav je ovo argument? RelkoviÌ i Fakleť imaju jednako naporan posao pa se ne istresaju na ljude samo zato jer su 'Şivèani'.
...a na faxu je èesto prava zbrka, 600 prijava za politièku, 200 za ekonomsku, 200 za pravnu informatiku, 100 za radno i socijalno ona neťto tipka i mora paziti koje brojeve ukucava i koja prezimena, a zvoni joj jedan telefon, drugi telefon - zovu prodekanica, nezadovoljni roditelji jer im je dijete palo politièku po ťesti put pa se deru na nju koja nema veze s ispitom, netko je izgubio indeks jer ga je predao u pogreťnoj referedi, ťalju joj prijavnice putem poťte bez podataka i kopije indeksa pa se neke izgube i ni ne stignu ili ne budu primljene i utipkane...
Da, to ťto si ti opisao se zove - posao. Koji se obavlja za novac i nije uvijek turbo zabavan. Mene su nauèili da se za novac radi, najbolje i najodgovornije ťto moŞeť, pa kad ti se i ne da i/li si 'Şivèan'. Jer te se za to plaÌa i imať odgovornost.
RelkoviÌ ... imaju jednako naporan posao pa se ne istresaju na ljude samo zato jer su 'Şivèani'.
auuu, ne bih rekao..ono sto sam vidio me jako iznenadilo..
no to je jos samo jedna potvrda da svi imamo drugacije dojmove...
konkretno, sto se tice tete Ăurðe-jako ugodan razgovor, dobih sve potrebne informacije,,zahvalim se i odem..
Pazite Å¡to piÅ¡ete, teti Ãurði sam stavio pravokutnik u bookmark pa èita! :shock:
Kaj nije to poanta podforuma........?.........
Nek malo procitaju kaj studenti misle o njima....
[no to je jos samo jedna potvrda da svi imamo drugacije dojmove...
...koji na kraju èine ukupnu sliku...
na prvoj godini mi je bila antipatièna, neťto je bila bahatam davno je to bilo, pa se ni ne sjeÌam viťe o èemu je bila rijeè, al kad sam iťla sreðivat ekonomsku je bila jako ljubazna. svi imamo boljih i loťijih dana, al svejedno, oni su tu radi nas, pa bi mogli nekad biti i ljubazniji. 3
Hm... dat ću joj 3, nije mi ostala ni u izrazito pozitivnom, ni u izrazito negativnom sjećanju, a i proÅ¡ao je već jedan duži period otkad sam neÅ¡to prijavljivao kod dotične, pa dobro da mi je joÅ¡ uopće i ostala u sjećanju. :-D
blond no more
20-09-2007, 12:53
Najneljubaznija tajnica na faksu, èista jedinica od mene.
U Z A S!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll:
Necu joj dat niti jedan jer niti to ne zasluzuje. Antipaticna,zivcana,izderava se na ljude bez ikakvog razloga..
Balada iz predgrađa
04-11-2007, 18:08
Hej!! Dugo mi je trebalo da razotkrijem ovu krasnu temu :lol:
Dakle, madam vidjeh par puta, al to si indeksom je gluparija totalna,
uostalom svi su kompjutorski povezatni (bar bi trebali bit) pa nek otipka tri tipke pa bu skuŞila jel neko ima godinu oèiťÌenu il ne. (znam da je jednom frka bila jer nije dala cura iz dalmacije prijavit bez tog jebenog indeksa pa je ova morala kopiju slat poťtom, itd.)
Drugo, inaèe se slaŞem s Mohikancem, al taj faksno-zaťtitnièki stav je ovdje postao smijeťan, mislim floskule tipa ''starija je Şena a nas je puno'' , (pa kaj nije otiťla radit negdje u neki zavod il kajaznam, voditi knjige ili slièno; mislim, ono jel ju ko tjerao da radi s ljudima??? -nije), ne serviraj ovdje. Svatko treba biti pristojan sa svima, i kao ťto je netko rekao svi bi oni meni (skupa s profaèima) iťli na sate pedagogije i opÌeg ophoðenja (ko Musa npr -. ona bi imala blok-sat).
Zato je madam dobila dvojku (jedinica je rezervirana za madam Komotar, koja je fakat zla - ona èak nije ni onako ravnoduťna, ne da joj se, nego je bať zla prema studentima) od mene!!
Ava adore
01-07-2008, 00:13
Ovako, sto se mene tice, zena je cista katastrofa. Imala sam prilike dva puta susresti se sa njom i oba puta se na mene derala ko da sam joj nekoga ubila, a jednom samo zato sto sam je pitala za informaciju. U biti, evo danas sam je trebala samo pitati nesto vezano za index kojega su mi "otuđili" na ispitu iz političke ekonomije, a pitanje je glasilo: "Oprostite sto smetam, imam jedan problem..." i prije negoli samo uspjela izustiti recenicu do kraja zena se na mene izderala da i ona ima svojih problema, i nesto u stilu da koji qrac mi nju stalno nesto ispitujemo. Pa zar to nije njezin posao i njezina duznost da pruza informacije studentima na ovom, zalosno organiziranom, faksu? Mene iskreno zaboli sto je njoj los dan, i meni je masu puta puna kapa svega pa - tko me sto pita? Nema se ona nikakvo pravo izderavati na studente zbog dezinformacija koje, ionako, najcesce dolaze od strane same administracije... Gospođa je evidentno isfrustrirana cinjenicom da se bavi time cime se bavi, a njena averzija prema studentima izvire iz svake njezine pore. Ocijena? Nula. :lol:
Stormrage
01-07-2008, 11:03
meni bila vrlo pristojna i korektna. 2 puta je trebao, 2 puta nešto krivo izbrbljao 2 puta me ljubazno ispravila i napravila što mi je trebalo
Zena je kao i tajnice opcenito na ovom fakultetu ostavlja bez komentara, u negativnoj konotaciji dakako.
Sto to znaci?
To znaci da se teta ponasa ko da je doma, da ode usred vremena kad treba uzet te jebene prijavnice (dva sata zaboga!!!) pa ju ti lijepo cekas kojih 5-10-15-20 minuta a teta ni bu ni mu kad se vrati (ne daj boze da kaze: Oprostite sto ste cekali!).
Sace neko pametan doc i rec: Pa kaj ti je to par minuta pricekas???
Misim, nist nije nist, stvar je principa a i bogami toga da ako vec placam masnu skolarinu ne cekam tajnicu i jos pride se doticna otrese na mene ko da smo si dobre i u rodu.
Famozna kultura.
A ako je nekad Şivèana, tko od vas nije.
Ja radim i kad sam zivacana - pregrizem i nasmijesim se!
Radim s ljudima i ne izderavam se na njih zato sto sam zivcana!
To radim doma (cak i tad rijetko jer me moji posalju na jedno mjesto iz kojeg sam primarno dosla) jer da to radim na radnom mjestu spusila bi otkaz.
Al na pravu je to valjda neki kodeks tajnica i njihovog ponasanja.
Starija je i voli mirniju atmosferu, a na faxu je èesto prava zbrka, 600 prijava za politièku, 200 za ekonomsku, 200 za pravnu informatiku, 100 za radno i socijalno ona neťto tipka i mora paziti koje brojeve ukucava i koja prezimena, a zvoni joj jedan telefon, drugi telefon - zovu prodekanica, nezadovoljni roditelji jer im je dijete palo politièku po ťesti put pa se deru na nju koja nema veze s ispitom, netko je izgubio indeks jer ga je predao u pogreťnoj referedi, ťalju joj prijavnice putem poťte bez podataka i kopije indeksa pa se neke izgube i ni ne stignu ili ne budu primljene i utipkane, a onda se na nju obruťavaju, dolaze roditelji pravnici koji Şele kod nje urgirati da dobije njihovo dijete "lakťeg" profesora po izboru, uvode nove sustave ispitne evidencije i prijava pa èeste greťke i studenti Şivèano dolaze kod nje, a ona nije zaduŞena za informatièke poslove sustava. Da ne spominjem ulazak bez pozdrava ili rijeèi i lupanje vratima na odlasku kod svakog treÌeg studenta. Trebali bi staviti skrivenu kameru par dana u rokove pred kraj godine - nakupilo bi se zanimljivog materijala.
Ovo gore je opis njezinog radnog mjesta.
Znaci uzimanje prijavnica, pisanje lista, javljanje na telefon... ako je to cini nervoznom i ako se u svo to vrijeme radnog staza nije navikla raditi s ljudima i ophoditi koliko toliko uljudeno (ne treba ona sa studentima pit kafu i tapsat se po ramenu, ali treba bit profesionalna) nek:
1) promjeni radno mjesto (iako za to je malo kasno) ili
2) nek ode u mirovinu (ziher sam da bi joj ovi iz radnog mogli izracunat istu po nekoj od imbecilnih forumula)
Pridružujem se kritikama. Nikakav stres ili sranja koja gđa. Petravić mora slušati ne opravdavaju njeno ponašanje. Sofija Cvitanović sluša više sranja od bilo koga na faksu pa se ne ponaša tako, kao ni Danijel Relković. :!:
bunny rabbit
21-07-2009, 15:17
Ja nju nikad u zivotu nisam vidjela :O