View Full Version : IZBORI I POSTIZBORNI KOMENTARI 2007.
Pages :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
fidel_castro
01-10-2007, 23:31
Manje od 2 mjeseca je do izbora i mladi pravnici zasluĹžuju ovaj topic na kojem ĂŚe izraziti svoje miĹĄljenje o strankama, programima i svemu ĹĄto je vezano uz izbore.
dakle, uĹživajte! :-D
dobar topic...
ja jos ne znam za kog cu glasat...ali kad budem ziher glasat cu na anketi...
nadam se nekoj novoformiranoj stranci ili nezavisnoj listi Rozica i Tadica...tu je najvjerojatnije da cu dat glas..inace stvarno ne vidim razliku HDZ i SDP makar su stvarno jaki...HNS smatram korumpiranijima od HDZa...HSP ima loseg vodju a i stranka se lagano raspada jer se ekipa opametila...a i neka stajalista su im bozesacuvaj...HSS nije za mene ko ni HSU...
eleanor rigby
01-10-2007, 23:36
Moj glas ide SDP-U, uh jedva èekam taj dan!!! Drugi put Ìu obrazloŞit zaťto... 8)
Hahaha, oèekivao sam ovakav topic veÌ dugo. :-D SDP dakako. Nema se tu ťto obrazlagat, to je moja opcija.
fidel_castro
01-10-2007, 23:41
SDP i HDZ imaju sliène programe, ali SDP je realnije postavio situaciju i stavio ljude s ideom na èelo tako da ne samo ťto sam èlan stranke, nego i zato ťto vjerujem da su sposobniji, moj glas bez razmiťljanja ide SDP-u...
bestijica
01-10-2007, 23:52
zna se,ko i uvijek
S obzirom da je moj prezir prema cjelokupnoj hrvatskoj politièkoj sceni od smrti dr. Tuðmana dobro poznat svima koji prate forum, posve je jasno da neÌu glasati ni za jednu od ovih opcija.
Dugo sam mislio da neÌu izaÌi na izbore, ali sam odluèio iz vica glasati za HSU. Oni jesu stare krvopije i antiteza parlamentarne demokracije, ali su bar iskreni po pitanju onoga za ťto se zauzimaju i dobro predstavljaju glavninu svog biraèkog tijela. Želim im 20-ak mandata s kojima Ìe moÌi beskrajno ucjenjivati vladu.
VLADIMIR JORDAN MINISTAR VANJSKIH POSLOVA!!!!! :lol:
uf navijam da se ovaj topik zatvori jer mi je vec dosta politike i izbora.
iz paĹĄtete svi vire i zajebavaju me
gasim teve u iducih pol godine. necu ic na izbore jer nemam za kog ili ĹĄto glasovati. svi su jadna ĹĄaka jada nitko ne ulaĹže u znanost i u bitne stvari.
tak da fak off
fidel_castro
01-10-2007, 23:56
uf navijam da se ovaj topik zatvori jer mi je vec dosta politike i izbora.
iz paĹĄtete svi vire i zajebavaju me
gasim teve u iducih pol godine. necu ic na izbore jer nemam za kog ili ĹĄto glasovati. svi su jadna ĹĄaka jada nitko ne ulaĹže u znanost i u bitne stvari.
tak da fak off
jbg suni, netko treba i vladati i ti si jedna od onih koja bi o tome trebala odluèivati kao i svi mi ostali... inaèe, meni jako smeta kad ljudi kaŞu da ih politika ne tièe i da neÌe izaÌi na izbore, a onda kad proðu izbori krenu srati po vlasti... :roll:
glasam za jedine koji jos nisu bili na vlasti pa da vidim jel oni mogu sta napravit..kao sto vec utvrdio,vecu stetu sve da hoce nemogu napravit nego sto je napravila sestorka i hdz-a..a realna je opcija i da na izborni listic napisem jebem vam svima mater
Just a little bit
02-10-2007, 00:00
jos cu jako dobro razmislit...... glupo mi je bacit glas na neku marginalnu stranku koja tak i tak nece nis dobiti/ne glasovati ....
ma sve to stoji ali meni se ne da ono ne da razmiĹĄljati o naĹĄim lokalnim njuĹĄkama.
sdp mi je postao tak antipatièan lately s onom njuťkom od jurèiÌa i milanoviÌem. bas su ljigi ljigi ..onak kao sto je valentino u big braderu :-D :-D :-D
fat drummer
02-10-2007, 00:03
jbg suni, netko treba i vladati i ti si jedna od onih koja bi o tome trebala odluèivati kao i svi mi ostali... inaèe, meni jako smeta kad ljudi kaŞu da ih politika ne tièe i da neÌe izaÌi na izbore, a onda kad proðu izbori krenu srati po vlasti... :roll:
a nego po kom Ìe? kaj nemaju graðanska prava jer nisu glasali? komunistu!
fidel_castro
02-10-2007, 00:06
[quote="fidel_castro":te07lxwr]
a nego po kom Ìe? kaj nemaju graðanska prava jer nisu glasali? komunistu![/quote:te07lxwr]
pa ima je priliku promijeniti... kad ne glasujep, to je kao da podrŞavať svaku vlast pa nemať ni moralno pravo pljuvati po vlasti, a ti idalje prièaj da si komunist! :D
ispada da smo mi krivi kaj ne glasujemo a ne odvratne politièke stranke i njihove jadni programi.
kaj im ja mogu kad me ne privlaèe, kad ne kazu nis novog i kad ne postoji nikakva razlika izmedu njih.
èak je bolje da hdz ostane na vlasti jer ako neko drugi dojde opet bi se utroťilo 3 i pol godine na mjenjanje garniture u sudstvu i upravi a to je tlaka.
MinesweePer
02-10-2007, 00:09
pyzdo, IDS nisi stavio, sram te bilo :!: :!: :!: :!:
fat drummer
02-10-2007, 00:10
normalno da imaĹĄ moralno pravo pljuvat po bilokome tko obnaĹĄa biranu duĹžnost.... to je kao da kaĹžeĹĄ da neam pravo pluvat po ivankoviĂŚu jer ga nisam birao
nisam glasao i kaj sada? moŞda su stranke za toliki kurac da nema smisla izaÌi i dati ikome glas jer su i hdz i sdp apsolutno jednaki i po kraði i po sitnièavosti, a ostatk politièke svite je nula
fidel_castro
02-10-2007, 00:15
pyzdo, IDS nisi stavio, sram te bilo :!: :!: :!: :!:
sorry, samo sam stavio drĹžavne stranke... znaĹĄ da volim IDS, to su nam koalicijski partneri! ;)
fidel_castro
02-10-2007, 00:16
èak je bolje da hdz ostane na vlasti jer ako neko drugi dojde opet bi se utroťilo 3 i pol godine na mjenjanje garniture u sudstvu i upravi a to je tlaka.
da, bolje da ostanu korumpirani nego da damo nekome priliku da se barem proba suprostaviti korumpiranoj upravi i sudstvu... :roll:
MinesweePer
02-10-2007, 00:16
pa ids je prvi istupio iz koalicijske vlada ako se dobro sjeèam, ne?
as ti koalicije :lol:
fidel_castro
02-10-2007, 00:18
pa ids je prvi istupio iz koalicijske vlada ako se dobro sjeèam, ne?
as ti koalicije :lol:
naravno da se sjeĂŚam, ali su sada rekli da opet idu s SDP-om nakon izbora... :)
da, bolje da ostanu korumpirani nego da damo nekome priliku da se barem proba suprostaviti korumpiranoj upravi i sudstvu... :roll:
:smt044 :smt044 :smt044 :smt044
ahhhahahaha nasmijaĹĄe me joooj fifi kaj mi delaĹĄ u ove kasne sate.zloĂŚko!!!
a gle decko je utopist...drazi su mi ti koji vjeruju nego oni koji nikom ne vjeruju ko ni ja...a ti cho reci rijec i noge ti polomim...
:smt043 :smt043 :smt043 :smt043 ..aaaaa ovo je vrh,ja nemogu vise..umirem od smijeha..a to je naravno sdp-e..hrabro se suprostavlja korumpiranoj upravi i sudstvu..uzimaju bogatima i daju siromasnima :-D :lol: ..vas glas nama,glas je za sigurniju,bez korupcije i bogato hrvatsku :-D ..
btw-vec imali vi priliku da se suprotavite takvoj upravi i sudstvu :p
VidiĹĄ suni, fifi ti stvarno Ĺživi u iluziji da su jedni korumpirani a drugi poĹĄteni i sl. Dajmo mu joĹĄ par godina da vidimo jel bio naivan ili je jednostavno skroz-naskroz blesav.
Trebo si stavit opciju "neĂŚu izaĂŚi na izbore".
:smt109 100x sobova fa fifija..JLB ce znat u cem je caka
Just a little bit
02-10-2007, 00:31
sob majka http://www.torcida.org/forum/images/smiles/hippie.gif http://www.torcida.org/forum/images/smiles/hippie.gif http://www.torcida.org/forum/images/smiles/hippie.gif
fidel_castro
02-10-2007, 00:31
samo se vi smijte... ovo je sdp koji je sposoban poťteno voditi Hrvatsku i ne davat laŞna obeÌanja, ruťiti dostojanstvo graðana i sve ostalo negativno ťto je donijela ova vlast... ja vjerujem i to i nitko me ne moŞe uvjeriti u suprotno... uostalom, da to ne vjerujem, ne bih bio aktivan u partiji...
btw-vec imali vi priliku da se suprotavite takvoj upravi i sudstvu :p
Ono nije bila prava prilika. Proťlo je tek 10tak godina od rata i Sanader je mogao kenjat kolko je htio, a hdz se favorizirao. Sad kad se vidi da su svi kenjatori, sad se moŞda moŞe neťto napraviti. Radije vjerujem u to nego da sam tu neki pesimist i da kmeèim "joj svi su lopovi, ajmo sjest i plakat". Netko mora vladat, kao ťto reèe fidel i smatram da je naťa opcija bolja. A i da ne mislim tako, ja sam uvijek za SDP, ne spadam u neodluènu veÌinu. :D
vas dva nemate zajedno 100kg tako da vasa misljenja i nisu nesto meritorna :-D :lol:
uostalom, da to ne vjerujem, ne bih bio aktivan u partiji...
Gle, ne seri prika.. Bit Ìeť do kraja Şivota u partiji, pa makar te razoèarali 100 puta..
:-D
No, to ti je i duŞnost kao èlana stranke da ju braniť, jbga..
I da se nadaĹĄ da ĂŚeĹĄ ti moĹžda jednog dana biti taj koji ĂŚe ju okrenuti nabolje
;)
ON-T:
Nisam èlan niti jedne stranke zbog svog aktivistièkog djelovanja..
Kada jednog dana ne budem viťe u neprofitnom, nestranaèkom i nevladinom sektoru moja iskaznica Ìe biti HDZ-ova..
Dakle, zna se za koga glasujem..
Razlike izmeðu HDZ-a i SDP-a su minimalne, ali HDZ je moj izbor oduvijek.. Nemam ťto obrazlagati.. Razlozi su kao i fifijevi kod njegove stranke.. Jednostavno mi je bolji HDZ-ov tim (pa i najloťiji) od SDP-ovog..
The freedom to vote is just a big fucking joke,
It only gives us a new set of leaders,
To keep the power up at high,
And to fan the flames of complete stagnation!
I ti se cudis zasto su ljudi ogorceni... tko ce ikome od njih vise vjerovati? Mislim, daj bOZe da ce SDP neki kurac promijeniti kad dodje na vlast (realno gledano, najizgledniji su pobjednici ako uspiju iskoristiti propagandnu masinu koja de facto upravlja ljudskim odabirom), ali ne vjerujem dok ne vidim. Ako se nesto kojim cudom promijeni, ispune se obecanja, ispostuju se interesi kolektiva... e onda mozes ocekivati da ce ljudi rado aktivnije sudjelovati na izborima. Status quo obeshrabruje narod i dosta im je sranja Vlade i oporbe... sve rijeci bez djela... kako ne srati po tome?
fidel_castro
02-10-2007, 01:07
tako da izabereĹĄ opciju koju smatraĹĄ najprikladnijom... valjda vrijedi barem jedna od sto i neĹĄto stranaka koliko ima u Hrvatskoj... :?
tako da izabereĹĄ opciju koju smatraĹĄ najprikladnijom... valjda vrijedi barem jedna od sto i neĹĄto stranaka koliko ima u Hrvatskoj... :?
fifi... apatija... znaci li ti ista ta rijec? To je trenutno stanje uma hrvatskog glasaca... tipa: "SDP i HDZ su isti kurac, a ostali ionako nemaju sanse", dok nasa politicka scena svojim (ne)radom to jos dodatno betonira. Na kraju je bitno da se osoba nakon svog glasa osjeca kao da je pridonijela nekoj promjeni, pomaku ka boljem zivotu, a iskreno - takvih ima jako malo i to iz dobrog razloga... mijenjaju se samo ljudi na vlasti
fidel_castro
02-10-2007, 01:17
fifi... apatija... znaci li ti ista ta rijec? To je trenutno stanje uma hrvatskog glasaca... tipa: "SDP i HDZ su isti qrtz, a ostali ionako nemaju sanse", dok nasa politicka scena svojim (ne)radom to jos dodatno betonira. Na kraju je bitno da se osoba nakon svog glasa osjeca kao da je pridonijela nekoj promjeni, pomaku ka boljem zivotu, a iskreno - takvih ima jako malo
odlièno, nek na biraliťta izlaze samo nabrijani hdz-ovi biraèi pa mogu vladati ovako joť 1000 godina... :?
konzerva
02-10-2007, 01:29
:smt109 100x sobova fa fifija..JLB ce znat u cem je caka
sob majka http://www.torcida.org/forum/images/smiles/hippie.gif http://www.torcida.org/forum/images/smiles/hippie.gif http://www.torcida.org/forum/images/smiles/hippie.gif
braĂŚo! :smt109 :-D
inaèe,trebala bi bit opcija neÌu izaÌ,jer je naŞalost prevladavajuÌa... ljudi joť ne shvaÌaju da je neposredna demokracija najmanje loť naèin ureðenja vlasti
Odlièno, nek na biraliťta izlaze samo nabrijani hdz-ovi biraèi pa mogu vladati ovako joť 1000 godina... :?
Ti ne kuzis, jelda? ZA LJUDE NEMA NIKAKVE RAZLIKE... kao sto im je bilo svejedno jesu li pod Austrijancima ili Mlecima - cizma je cizma! Ako postoje dvije razlicite pekare u kjojima se pece jednako nekvalitetan kruh, vise musterija ce privuci oni sa boljom propagandom (trenutno stanje u RH) dok ce vecinu gastronomski osvjestenih boliti kurac di ce kupiti kruh jer je isti drek... Ali ako se jedna pekara potrudi proizvesti bolji proizvod, bez brige, svi ce pohrliti tamo. Tvoji nek se pokazu boljima od ostalih kad pobijede, pa ces vidjeti kako ce izborni proces glatko ici... sudbina hrvatske demokracije nije u rukama gradjana, nego stranaka... tek kad se pocnu diferencirati - ne po programima, vec akcijama - kotac ce se pokrenuti... i doslovno ce se nadmetati za naklonost gradjana koji ce sa zadovoljstvom izlaziti na izbore znajuci da njihov glas znaci nesto vise nego produljenje iste agonije (ah, ta utopija... :-D)
do tada... meni je posve ravno hoce li HDZ ili SDP vladati sljedecih 1000 godina... jer su isti drek dok jedni od njih ne dokazu suprotno (prenesi Zokiju) :-D
malimrav85
02-10-2007, 02:35
Ako Ìemo veÌ otvoreno raspravljat o izborima mislim da nije ok da neki èlanovi stranaka otvoreno vrťe predizbornu promidŞbu tu.
Ako Ìemo veÌ otvoreno raspravljat o izborima mislim da nije ok da neki èlanovi stranaka otvoreno vrťe predizbornu promidŞbu tu.
=D> =D> =D>
slaĹžem se!!!
tim viĹĄe ĹĄto mi je sumnjivo ĹĄto su topic otvorili taman kad su se vratili iz partije :?
(sorry fifi :smt016 )
malimrav85
02-10-2007, 02:43
Ne odnosi se samo na njega to.
znam, al sam ja njega morala uzet na zub malo :-D
ot. ne znam za kog Ìu glasat jer mi se svi gade, pa mi se sve izglednije èini da uopÌe neÌu izaÌi na izbore...
da, znam da kad bi svi razmiťljali tako da nitko ne bi glasao, ali jednostavno ne Şelim kasnije razbijat glavu za kakve sam kretene i lopove glasala kad su svi viťe manje isti ťto se toga tièe
Glasam za HSM...sa ekipom u lokalnoj birtiji
Odlièno, nek na biraliťta izlaze samo nabrijani hdz-ovi biraèi pa mogu vladati ovako joť 1000 godina... :?
Ti ne kuzis, jelda? ZA LJUDE NEMA NIKAKVE RAZLIKE... kao sto im je bilo svejedno jesu li pod Austrijancima ili Mlecima - cizma je cizma! Ako postoje dvije razlicite pekare u kjojima se pece jednako nekvalitetan kruh, vise musterija ce privuci oni sa boljom propagandom (trenutno stanje u RH) dok ce vecinu gastronomski osvjestenih boliti qrtz di ce kupiti kruh jer je isti drek... Ali ako se jedna pekara potrudi proizvesti bolji proizvod, bez brige, svi ce pohrliti tamo. Tvoji nek se pokazu boljima od ostalih kad pobijede, pa ces vidjeti kako ce izborni proces glatko ici... sudbina hrvatske demokracije nije u rukama gradjana, nego stranaka... tek kad se pocnu diferencirati - ne po programima, vec akcijama - kotac ce se pokrenuti... i doslovno ce se nadmetati za naklonost gradjana koji ce sa zadovoljstvom izlaziti na izbore znajuci da njihov glas znaci nesto vise nego produljenje iste agonije (ah, ta utopija... :-D)
do tada... meni je posve ravno hoce li HDZ ili SDP vladati sljedecih 1000 godina... jer su isti drek dok jedni od njih ne dokazu suprotno (prenesi Zokiju) :-D
Bať to... tak svejedno ko je na vlasti kad Ìe opet isto (ili gore) biti. Na izbore ne izlazim. Nema tu napretka, sve lopov do lopova. Jedno prièa pred izbore, drugo prièa i radi nakon njih... ludnica. Nevjerojatno mi je da svi, ali svi politièari upiru prstom u protivnike i navode njihove grijehe, a oni su kao poťteni. I to svi rade.
Po nekom uvjerenju glas bi dao za HSP, ali ipak ne. KaŞem samo po uvjerenju, a zapravo me bať briga kako se zove stranka ako ima dobar program i plan da konaèno krene na bolje. Takve trenutno nema i ove izbore preskaèem. Veselim se izborima jedino zbog toga jer se moŞda naguram tamo u komisiju pa Ìu pratit to, brojat glasove i sl. pa Ìe neťto sitno kapnut u dŞep.
izlazim na izbore, al ne mislim svoj glas dat nikom vec cu na glasacki listic nacrtat jednu veliku masnu kurcinu. i nek se tam nose svi skupa navedeni na doticnom listicu.
bestijica
02-10-2007, 11:47
Tko got da doðe na vlast bit Ìe isto,ali isto i smijeťno je govoriti tu protiv jednih ili drugi budimo realni mi smo joť djeca i glasamo onako kako smo odgojeni,a gorljivo braniti tu neke stavove je glupo jer to ni nije vať stav (ni moj)nego vasih roditelja u 90 posto sluèajeva...i normalno da Ìu glasat za one koji nisu deklarirani ateisti, i koji ne propagiraju neke sumnjive brakove i sl nego za one koji su viťe manje za Hrvatsku opciju.
moj je savjet da svi izadjete na izbore jer se evidentira tko je izasao na izbore a tko ne...onda lijepo ucinis listic nevazecim ili glasas...
Pa izaÌi Ìu na izbore da mogu fino prekriŞiti glasaèki listiÌ jer ne namjeravam glasati za lopove i kriminalce,koji kradu a nama ne daju dio toga :( ...ili barem meni :(
A to za koga Ìe glasati moji doma me nije ni najmanje briga,oni su ionako stari prdonje u tom smislu,ja èekam smjenu generacije na stranaèkoj sceni :-D
A najjaèi su mi lobisti koji me poènu nagovarati da glasam za stranku neku (fifi nemoj se ljutiti :-D ),a meni puca k**** ťta mi netko govori kad imam svoju glavu i vidim stanje u drŞavi...i kako bi rekli to deèki iz BS::::::::::::::
Ovo nimalo nije politièki korektno
ni levo ni desno, veĂŚ pravo u meso.
Pesnajom u vugla da ostanu bez zuba
da frfljaju u SkupĹĄtini kad raspravlja se Ustav.
Ovo je buna protiv dahija, ovo je kidanje bukagija,
nad ovim nemate kontrolu, to je masovna reakcija.
Brzo budi premijera, èujem zveckaju lisice:
Postroj mi sve ministre! Kljuèeve od riznice!
Ajmo, raport za narod, da èujem ko je krao,
sjebâo nam Ĺživote, a nije odgovarâo.
Sad ste se uĹĄemili, pa nema revanĹĄizma,
to je kodeks lopova, niko neĂŚe da prizna.
A ljudi slabo pamte, to je ovde glavni problem
ko te jebâo godinama, jebaĂŚe te opet.
Alâ zapitaj se: Dokle? Kakav si to èovek?
Ponizan i plaĹĄljiv, ĹživiĹĄ bez slobode,
dovoljne su mrvice da odrekneĹĄ se borbe.
Jajare, funjare - zarazna bolest,
prodali bi kevu da u tome vide korist,
plaÌamo raèune na kojim je vať potpis.
Ne treba demagog da me s govornice zove,
da borim se za bolje mi znamo ĹĄto smo ovde!
ref:
Oni su sistem, instrukcija,
dogma, korupcija,
teror institucija,
represija ubija!
Mafija - murija,
drŞava - hajduèija,
kadija - sudija,
a mi smo revolucija!
Oni su sistem, instrukcija,
dogma, korupcija,
teror institucija,
Represija ubija!
Mafija - murija,
drŞava - hajduèija,
a mi smo revolucija!
Zajebi dijalog, ne pregovaram s bagrom,
vi laĹžete ko stoka, eno ĹĄtala vam je tamo.
Stranaèki vojnici, bolje palite u zaklon,
zakljuèaÌemo grad dok ne oèistimo talog.
I nek bude jasno svakom s poslanièkom platom,
ko nastavi po starom, platiĂŚe nam glavom.
Patriote pred izbore stoput su nas izdale,
slali nas u ratove za svoj lièni interes.
Dok ikone su pevale, majke su naricale,
na krvavim parama institucije su nicale.
Realnost sve je skuplja, a gudra sve jeftinija,
Ĺžuto kao ĹĄtampa kojom upravlja policija.
Crno-bela Hrvatska, nesloga je ubija,
na putu ka Evropi u govnima zavrĹĄila.
Zar bombom da kaŞem da ta prièa mi se smuèila?
Na sednice da upadam i taoce da uzimam?
Zar vas istorija naťa nije bať niťta nauèila?
Sami smo sebi poput najveĂŚih duĹĄmana.
Ovo je otvorena poruka svim najgorim njuĹĄkama,
za sva vaĹĄa dela presudiĂŚe vam ulica!
ref:
U amanet svima, da ne ponovi se nikad,
generacije da pate za dobrobit reĹžima,
zapamtite zauvek: SVI ZAJEDNO ko jedan,
samo ZDRAVI U GLAVI protiv sistema!
NaĹžalost ova pjesma se moĹže primjeniti i kod nas...samo su je Srbi imali muda napraviti,a mi se i dalje bojimo svojih sjena
naĹžalost, vrijedi ono da ĂŚu glasat za jednu od stranaka koja ima ĹĄanse - a to je ili SDP ili HDZ - i tako kalkulira veĂŚina, da njihov glas ne ode bezveze. jebiga.
nisam neĹĄto zagriĹženo u politici, pratim, ali ove godine 1. put konzumiram svoje pravo glasa :-D
a izmeðu ove dvije bit Ìe to HDZ, zato ťto mislim da je manje zlo ostaviti HDZ da nastave to ťto su zapoèeli na tim temeljima, nego da se sad neťto ide mijenjat, a sve je to ista ustajala scena. ťto se tièe nekih stvarnih PROMJENA, mislim da ja kao biraè tu niťta ne mogu. èula sam jedno khm-miťljenje koje mi se èini jedino logièno - da je to moguÌe jedino uz drŞavni udar, promjenu 90% hrvatskog vrha i onda jedno duuugo, gadno stabilizacijsko razdoblje neizvjesnosti, nakon koga Ìe biti ili bolje ili joť gore. :?
a ovak' glasam za hade-ze. :smt028
HSU,
jerbo,
VeĂŚe mirovine => viĹĄe para bakama => bake daju viĹĄe para svom unuku => $$$
Moj interes ispunjen :D.
uuuu èovjeèe, kolko hdz-ovca ovdje ima!!!
uuuu èovjeèe, kolko hdz-ovca ovdje ima!!!
2007. je i hdz je kao kamilica, srednja struja sam tak.
da mi se ide na izbore èak brijem da bi za njih glasala :-D
Ja oduvijek glasam za SDP!
Di mi je sad Hell´s Angel?
zaĹĄto?
zato jer mislim da je nať prof. JosipoviÌ pametan. i da je moj gradonaèelnik pametan (a nije BandiÌ). I da je nať kolega Zoki pametan.
to su jednostavno ljudi koji su u sdp-u novi, mladi, i mislim da im treba dati priliku. vjerujem im.
glupo mi je kaj ih se naziva crvenima jer danas ako mladi èovjek hoÌe u politiku neizbjeŞno se mora pridruŞiti parlamentarnoj stranci ili osnovati svoju (a to, ruku na srce, nema smisla) i nisam zato da se takvog mladog èovjeka naziva komunjarom.
Za sanadera mislim da je egotriper - sjetite se njegove kampanje na proťlim izborima kad su oni ťvabe govorili kak je on super, pametan, pravi èovjek! ko da je bitan samo on, a ne stranka. èista egomanija!
sander egotrpi,al bandic je u redu :lol: :-D ..plus josipovic i bandic mladi u 50 godini :shock: :lol: ..da u cvijetu mladosti su..ppa i ostatak tima je tu negdje u cvijetu mladosti..linic,antunovicka,arlovic,stazic..sve djecarac do djecarca..
dajte sad nek dodje neki hdz-ovac pa kaze par dobrih o svojima da se jos mozemo smijat malo :-D
Vi stvarno mislite da postoji stranka u Hrvatskoj koja bi opravdala vaťa oèekivanja??...straťno :roll:
konzerva
02-10-2007, 15:42
normalno. dokle god ti oèekivanja nisu kao zadaÌnica iz petog osnovne: za bolji svijet, bez mrŞnje, zla, lopova... gdje vjeèno sunce sja...
creative
02-10-2007, 16:57
Za HDZ. Slazem se da je nepotrebno sad nasiroko objasnjavat zasto i sl. Svatko od nas zna zasto. Ono sto bi ja htjela reci je da se svi slazemo da su oni vise manje svi isti kad dodu na postolje, znaci prakticki odlucis se za najmanje zlo, nazalost. Ja svaki put glasam za njih, ali i da se dvoumim ne bih glasala za SDP. Iskreno bila sam jako sretna kad su izabrali Milanovica i cinlo mi se da je super sto je napokon neko svjeze, mlado lice doslo na svoje,ali sad kako vrijeme odmice sve mi se manje svidaju neki njegovi postupci i izjave. Jasno mi je da je relativno nov u svemu tome ali i izbor Jurcica za premijera? Ne znam da li ste gledali nedjeljom u dva. Mene osobno jako razocaralo to sto sam vidjela...Ali eto svatko ima pravo na svoje misljenje i na svoj izbor. Meni se za sad svida smjer u kojem nas HDZ vodi. Da ima nekih stvari koje mi se ne svidaju, naravno. Ali generalno sam zadovoljna...
one_perfect_girl
02-10-2007, 17:14
prema osobnim stavovima, trebala bih glasati za HDZ...
ali... ali... ali...
ne mogu si pomoÌi ali me toliko nervira egomanija zvana Sanader da mi je jednostavno teťko zaokruŞiti HDZ na glasaèkom listiÌu, a u cijeloj toj stranci cijenim rad svega nekoliko politièara. i to mi jednostavno nije dovoljan razlog da glasam za nekog...
a, opet s druge strane, ne da mi se glasati ni za SDP jer koliko god mi se sviða MilanoviÌ i njegova odreðena mladenaèka svjeŞina, ne Şelim glasati za neku stranku radi jednog èovjeka. a, k tome ne sviða mi se ni program te stranke...
tako da sam u dilemi jer na izbore zbilja Şelim izaÌi ali ne znam za koga glasati. a, s druge strane, bolje da HDZ bar pokuťa dovrťiti posao koji je poèeo nego da opet doðu novi i da se 3 i pol godine uhodavaju u posao...
daklem, vjerojatno ĂŚu glasati za HDZ (bar kako sada stvari stoje) :-D
Valygar Corthala
02-10-2007, 18:19
ne mogu si pomoÌi ali me toliko nervira egomanija zvana Sanader da mi je jednostavno teťko zaokruŞiti HDZ na glasaèkom listiÌu,
Mene nervira egomanija zvana Milan BandiÌ na listiÌu SDP-a, ne mogu ga smisliti. Bať me zanima ťto obièni èlanovi SDP-a misle o njemu, zaťto im je ta kreatura predsjednik zagrebaèke organizacije? Namjeravaju èekati da se cijeli grad sruťi i sva voda zagadi prije nego ga maknu? Ili da ga USKOK strpa u zatvor?
Evo jedan zanimljivi èlanak : http://www.net.hr/crnakronika/page/2007/10/02/0675006.html
sander egotrpi,al bandic je u redu :lol: :-D ..plus josipovic i bandic mladi u 50 godini :shock: :lol: ..da u cvijetu mladosti su..ppa i ostatak tima je tu negdje u cvijetu mladosti..linic,antunovicka,arlovic,stazic..sve djecarac do djecarca..
dajte sad nek dodje neki hdz-ovac pa kaze par dobrih o svojima da se jos mozemo smijat malo :-D
ne volim bandiÌa, a i gore sam napisala da nije BandiÌ pametni gradonaèelnik na kojeg mislim nego Zvon MrťiÌ. kaj je, je. on je nať mali grad obnovio sam tak!
inaèe, krivo si me shvatio, nije stvar u godinama nego da su mi oni osvjeŞenje na politièkoj sceni, i ne da mi se viťe gledat te stare hrgeťe koji sjede u saboru joť od njegova osnivanja.
e sanader je egotriper, i to joĹĄ kakav! nemre niko reĂŚi da nije.
mislila sam inaèe da je primorac ok, sve dok se nije uèlanio u HDZ sad pred izbore - sad mi je jasno i zaťto nam je bolonja kakva je.
eleanor rigby
02-10-2007, 19:15
Ne kuŞim uopÌe kak moŞete usporeðivat BandiÌa i Sanadera?!? BandiÌ ne moŞe bit gori od Sanadera ni da se postavi na glavu... kuŞim da je nekima antipatièan jer je Hercegovac a i zbog toga ťto veÌina vas glasa za HDZ, ali BandiÌ je bar obnovio Zagreb i vidi se da radi èovjek neťto, dok onaj kenjac Sanader mjesec dana prije izbora poveÌava penziÌima plaÌe i radi neke kartice s obeÌanjima il ťta veÌ, a ostalih 3.g. i 11.mj. èoha jaja i kupuje satove!
Jedino ťto mi nikad nije bilo jasno je zaťto bi mi morali trpiti te konje i lopove.Od toliko mladih u Hrvatskoj,da ne postoji ni jedna stranka koja bi zastupala i naťe interese,nego mi glasamo za stranke koje obeÌavaju bolji Şivot penziÌima...sjebani mozgovi u sjebanoj drŞavi.Al opet,tako nam i treba kad smo beskièmenjaci :smt038
Jedino ĹĄto mi nikad nije bilo jasno je zaĹĄto bi mi morali trpiti te konje i lopove.
mi glasamo za stranke koje obeĂŚavaju bolji Ĺživot penziĂŚima...sjebani mozgovi u sjebanoj drĹžavi.
slaĹžem se s tobom. to se sve vrti u krug. penziĂŚa ima puno s jedne strane i zato jer je puno branitelja poslije rata otiĹĄlo u penziju, a pazi, tu govorimo o radno sposobnim ljudima.
zato su branitelji i penziÌi glavno biraèko tijelo HDZ-a - ½vi ste nas stvorili, vi nas zbrinite!½ zna se ko ima proritet i ko je biraèko tijelo.
mladi ljudi teťko dobivaju priliku bilo ťta mijenjati i kaj naprave? odu u drŞavne sluŞbe zato jer imaju svaki èas poviťice, niťta ne rade i dobro im je. i èekaju penziju.
to povlaèi za sobom i manjak studenata na tehnièkim fakultetima i sve loťiju privredu - a neko mora i zaraditi za sve te penziÌe i sluŞbenike.
rezultat: drĹžava propada, dugovi, krediti...pa opet sljedeĂŚi izbori, obeĂŚavaju se brda i doline...
mladi ljudi teťko dobivaju priliku bilo ťta mijenjati i kaj naprave? odu u drŞavne sluŞbe zato jer imaju svaki èas poviťice, niťta ne rade i dobro im je.
:lol:
Sori, al nasmijalo me ovo da je u drzavnim sluzbama nekome dobro i da imaju povisice svaki cas.
Naime, istina je da je tamo zasad dobro samo SSS-ovcima i da povisica ima rijetko pa ni tad.
A koeficijenti su takvi da boli glava :-D
A tko zna,moŞda Ìemo imati jednog dana stranku mladih,a ne stranaèki sastav VijeÌa mudraca....i po godinama i po pameti.
Problem je ťto se nas ne èuje,a netko je gore krasno rekao da glasamo onako kako su nam rekli.
Meni kaŞu da sam budala ťto izlazim na izbore i nadopisujem na listiÌe ban Josip JelaèiÌ i slièno,al barem znam da nikoga od ove bagre neÌu direktno podrŞati u njihovim laŞima i obmanama.
o jea baby,serif varazdinski opet jase 8)
AKCIJA MLADIH ostala je u potpunosti ĹĄokirana izjavom predsjednika srediĹĄnjeg odbora HNS-a i kandidata te stranke za premijera Radimira ĂaèiĂŚa danom na izvjeĹĄtajnom kongresu mladih HNS-a. ĂaèiĂŚ je izjavio da bi se politikom trebali baviti samo materijalno situirani ljudi, jer se samo oni mogu oduprijeti iskuĹĄenju korupcije, te da je svatko tko se bavi politikom, a nije materijalno situiran po definiciji korumpiran.
"ĂaèiĂŚ Hrvatsku svojim naèelima Ĺželi vratiti u vremena prije nove ere te uvesti imovinski cenzus, ĹĄto je posebno neshvatljivo u sluèaju kada njegova stranka kraj svog imena nosi priljepak "Liberalni demokratiâ. Ovom izjavom ĂaèiĂŚ dokazuje su i liberalizam i demokracija samo ukras u imenu koji sluĹži za skupljanje lakovjernih biraèa." - stoji u priopĂŚenju Akcije mladih koje potpisuje njihov predsjednik Mario AlempijeviĂŚ.
"Smatramo da je ova izjava uvreda za sve sudionike politièkog Ĺživota ali i za sve ostale graðane Hrvatske koji bez obzira na svoje materijalno stanje Ĺžele svojim angaĹžmanom od Hrvatske stvoriti pravednije i bolje druĹĄtvo. Ova izjava je naroèito uvredljiva buduĂŚi da graðani znaju da je veĂŚina novopeèenih bogataĹĄa svoje bogatstvo upravo i stekla zahvaljujuĂŚi korupciji i svojim vezama sa politièarima. Radimir ĂaèiĂŚ oèito ne cijeni pametne, radiĹĄne i sposobne ljude veĂŚ ih cijeni po kolièini novca kojim raspolaĹžu. SljedeĂŚi takvu logiku moĹžemo zamisliti tko bi sjedio u ministarskim foteljama ĂaèiĂŚeve Vlade: Zdravko MamiĂŚ, Ĺ˝eljko Kerum, Luka RaiĂŚ, General Zagorec, Damir Vrhovnik, Zlatko "Sokol" MariĂŚ, Vlado Zec, Ivica TodoriĂŚ i Marijan HanĹžekoviĂŚ. Sve sami uzori nekorumpiranosti i poĹĄtenja." - smatraju èlanovi Akcije Mladih te dodaju kako izjavu Radimira ĂaèiĂŚa mogu nazvati i licemjernom jer je upravo ĂaèiĂŚ veliki dio svog bogatstva stekao za vrijeme dok je bio ministar graditeljstva, a za to vrijeme su upravo njegove tvrtke gradile stanove po principu POS-a. "Postavlja se vrlo opravdano pitanje, da li je to oèiti primjer korupcije?" - pitaju se.
"JoĹĄ je Ĺžalosnije da je takav naèin "bogaĂŚenja" nije usamljen sluèaj meðu vodeĂŚim ljudima HNS-a jer su i tvrtke glavnog tajnika HNS-a SreĂŚka Ferenèaka takoðer sudjelovale u gradnji POS-ovih stanova. Uz to svima je vrlo dobra poznata i Ferenèakova umijeĹĄanost u aferi "nanbudo" kada je Ferenèak zajedno sa TurkoviĂŚem povoljno kupio gradsko zemljiĹĄte namijenjeno gradnji doma za invalide, da bi ga kasnije prodao tvrtki Konzum, po znatno viĹĄoj cijeni, èime su ostvarili korist od oko 10 milijuna kuna. Isto tako moĹžemo i istaknuti i primjer rijeèkog dogradonaèelnika gospodina Ăanija Poropata protiv koga je upravo podignuta optuĹžnica zbog izbjegavanja plaĂŚanja poreza." - osvrĂŚu se u priopĂŚenju.
"NaĹĄe ogorèenje je tim veĂŚe jer nas ova izjava podsjeĂŚa na jednu davno danu izjavu koja se odnosila na potrebu formiranja 100 bogatih obitelji koje ĂŚe vladati Hrvatskom, a svi dobro znamo da je tadaĹĄnja HDZ-ova vlast upravo voðena tom idejom osiromaĹĄila Hrvatsku u sramotnoj pretvorbi. NaĹžalost, iako smo mislili da su takve izjave stvar proĹĄlosti, i da je ipak politièka svijest u Hrvatskoj napredovala, izjava gospodina ĂaèiĂŚa jasna je poruka svima nama da dobro razmislimo za koga ĂŚemo glasati na predstojeĂŚim parlamentarnim izborima i kakvu Hrvatsku Ĺželimo: Hrvatsku kojom ĂŚe vladati tajkuni i ratni profiteri ili Hrvatsku u kojoj ĂŚe narodu sluĹžiti moralni i poĹĄteni ljudi?" - zakljuèuje se u priopĂŚenju Akcije mladih
fidel_castro
02-10-2007, 21:06
Tko got da doðe na vlast bit Ìe isto,ali isto i smijeťno je govoriti tu protiv jednih ili drugi budimo realni mi smo joť djeca i glasamo onako kako smo odgojeni,a gorljivo braniti tu neke stavove je glupo jer to ni nije vať stav (ni moj)nego vasih roditelja u 90 posto sluèajeva...i normalno da Ìu glasat za one koji nisu deklarirani ateisti, i koji ne propagiraju neke sumnjive brakove i sl nego za one koji su viťe manje za Hrvatsku opciju.
beťtijice, uz duŞno poťtovanje, ovo je jedna od najbesmislenijih stvari koje sam èao kad su izbori u pitanju...
pa zar ti sam svojih 21 godinu nemať stvoreno politièko miťljenje nego na njega utjeèu tvoji roditelji... to bi bilo u najmanju ruku Şalosno ako je istinito. moj stari je i dalje okorjeli hadezeovac pa me to ne sprijeèava da imam vlastito politièko miťljenje, a iskreno se nadam da je takav sluèaj i kod ostalih buduÌih intelektualaca sa ovog foruma...
fidel_castro
02-10-2007, 21:10
Vi stvarno mislite da postoji stranka u Hrvatskoj koja bi opravdala vaťa oèekivanja??...straťno :roll:
da, oèekujem da budu bolji od ovih koji su sada na vlasti... to je jedino moje oèekivanje i znam da postoje sposobni ljudi koji to mogu odraditi!
Balada iz predgrađa
02-10-2007, 21:22
Od Franje Tuðmana nema viťe ni poťtene stranke ni poťtenog politièara.
Moja opcija ugasla je 10.12.1999. zauvijek. No, imam pravo glasa i kad su veÌ moji pradjedovi i djedovi i oèevi ginuli za to pravo, iskoristit Ìu ga tako da listiÌ uèinim nevaŞeÌim. Iako, razmiťljala sam i o glasanju za HSU jer mi se stvarno èine najpoťteniji; oni iskreno vele - zanimaju nas oni kojima Ìemo se moÌ priklonit na vlasti da osiguramo svoje interese. Svaka èast! Da bar ima tak neka studentska stranka!! Uostalom, treba misliti na buduÌnost, i ja Ìu jednom bit penziÌka ;)
fidel_castro
02-10-2007, 21:24
i dalje tvrdim da poťtujem sva miťljenja, ali me neka jako ťokiraju i iznenaðuju... nadam se da se nitko neÌe ljutiti na mene zbog toga... :oops:
da, oèekujem da budu bolji od ovih koji su sada na vlasti... to je jedino moje oèekivanje i znam da postoje sposobni ljudi koji to mogu odraditi!
A gle,ti si u toj stranci,dijeliĹĄ njihov Ĺživot.Ja neznam kada mi je u Ĺživotu pomogao ni HDZ ni SDP,samo znam koliko su meni,a pogotovo mojoj obitelji odmogli.Iz tog razloga ih sve mrzim i ne podrĹžavam jer znam da su stoka u ljudskom obliku.Mislim tako je svugdje u svijetu,ali ja Ĺživim ovdje i BMK za svijet.
U politiku se nisam nikada htio mjeťati na bilo koji naèin,a mislim da je Marks rekao da je pravo glasa samo jedan od naèina da se uťutka narod i da im se da privid kontrole nad svojom sudbinom.
Balada iz predgrađa
02-10-2007, 21:33
Fidelius, fidelius, da te tata vidi!! :lol:
fidel_castro
02-10-2007, 21:55
Fidelius, fidelius, da te tata vidi!! :lol:
fleda me i zgraĹža se iz dana u dan! :lol:
fat drummer
02-10-2007, 21:59
èuo sam da je milanoviÌ gay ljubavnik predsjednika vlade!!! nisu mi rekli tko prima
Zanima me ko su ostala trojica (Trpinja, crobot i?), al da kao ťto je i za oèekivat.
HSP.
Sviðo mi se jedan ĂapiĂŚev nedavan potez i kolko god to moĹžda bilo planirano, nek im bude...
Balada iz predgrađa
02-10-2007, 22:19
Bude tata hercklop dobil od tebe.
MilanoviÌ je meni ''lep kao greh'' inaèe, bať je onak, VFF
al jbga, totalno kriva stranka. Banderasa treba uhitit radi kriminala oèiglednog. Samo nek mi se joť neko za Franju javi, ovaj Sanader je najbahatiji politièar (uz BandiÌa-samo kaj ovaj ispadne glupo i smijeťno pa ga opet izaberu) kojeg smo ikada imali.
Inaèe, slaŞem se s koleigcom za nove ljude i to, valjda je iz Koprivnice, tamo je onaj MrťiÌ fakat puno napravio. A pogotovo se slaŞem s kolegicom kojoj se Zoki na poèetku jako dopadao, i meni se dopadao (iako glas za njega nikad nije bila opcija, jer ťaram listiÌe u zadnje vrijeme) ja mislim da je razlog njegovog zaokreta ulijevo (na skupovima) to kaj je zraèunal da bu viťe glasova dobil od ovih svojih stariji komunjara nego od mladih hdzovaca razoèaranih sanaderom (ťto je upitno da li bi tako i bilo).
U svakom sluèaju, bať me zanima oÌe ji HRT dat politièkim strankama 60 ili 80 posto TV programa.
Inaèe kaj vi mislite o ovom kaj se bune TVkuÌe da ne Şele marginalne stranke? Kaj ne bi to bilo malo protu.. neťto. Ono, jednakost svih itd.?
Jel recimo mislim da Ìe ljudi viťe gledat marginalce nego ove koje vide svaki dan na TVU- Nije mi uopÌe jasno oko èega se oni bune?
Zanima me ko su ostala trojica (Trpinja, crobot i?), al da kao ťto je i za oèekivat.
HSP.
Sviðo mi se jedan ĂapiĂŚev nedavan potez i kolko god to moĹžda bilo planirano, nek im bude...
znam ja ziher tko je..i dobro je jednom rekao zasto ipak glasat za nekog nego ne glasat
A dobro, kolko nas je tolko nas je, al bitno da nas ima...
Ne kužim uopæe kak možete usporeðivat Bandiæa i Sanadera?!? Bandiæ ne može bit gori od Sanadera ni da se postavi na glavu... kužim da je nekima antipatièan jer je Hercegovac a i zbog toga što veæina vas glasa za HDZ, ali Bandiæ je bar obnovio Zagreb i vidi se da radi èovjek nešto, dok onaj kenjac Sanader mjesec dana prije izbora poveæava penziæima plaæe i radi neke kartice s obeæanjima il šta veæ, a ostalih 3.g. i 11.mj. èoha jaja i kupuje satove!
malo previse gledas TV...s onolko love koliko Bandic ima na raspolaganju za trosit nije tesko biti dobar gradonacelnik...dapace mislim da je mogao puno stvari bolje napraviti...pogotovo zato kaj ne odgovara nikom i moze radit sto hoce...lako tako obavljati dobar posao...a malo si zaboravila sve afere koje su se dogodile gosp Bandicu...nije ti velika razlika njih dva...
zato su branitelji i penziæi glavno biraèko tijelo HDZ-a - ½vi ste nas stvorili, vi nas zbrinite!½ zna se ko ima proritet i ko je biraèko tijelo.
mladi ljudi teško dobivaju priliku bilo šta mijenjati i kaj naprave?
nije ti to bas tak...HDZ ima jaku mladez..i ful su organizirani...a dosta penzica ti za SDP glasa...bili su toj stranci 30 i vise godina pa zasto mijenjati...tu ti je opet ta ogromna slicnost...
beštijice, uz dužno poštovanje, ovo je jedna od najbesmislenijih stvari koje sam èao kad su izbori u pitanju...
pa zar ti sam svojih 21 godinu nemaš stvoreno politièko mišljenje nego na njega utjeèu tvoji roditelji... to bi bilo u najmanju ruku žalosno ako je istinito. moj stari je i dalje okorjeli hadezeovac pa me to ne sprijeèava da imam vlastito politièko mišljenje, a iskreno se nadam da je takav sluèaj i kod ostalih buduæih intelektualaca sa ovog foruma...
a i nije ti to bas istina...jako utjecu starci...bio bi devijantan da ti npr mama i tata glasaju za HSP a ti za HNS...ovo ti je manje vise isto...ak ne i identicno...
i ful starci utjecu na misljenje o stranci...kao sto su na tebe utjecali mediji ili koji te vec vrag nagnao da udjes u stranku sa svojih 19 godina kad si jos uvijek uzasno nezreo i lako je tobom manipulrati...a pretpostavljam da je ta simpatija jos iz davnijih dana...
dakle razlika je samo tko utjece na formiranje tvog misljenja...to mogu biti roditelji a mogu biti i mediji...i jedni i drugi formiraju tvoje misljenje kako njima pase...za roditelje bar znas da ti zele sve najbolje dok ti mediji zele sto je za nih najbolje...
fidel_castro
02-10-2007, 23:53
Ne kuŞim uopÌe kak moŞete usporeðivat BandiÌa i Sanadera?!? BandiÌ ne moŞe bit gori od Sanadera ni da se postavi na glavu... kuŞim da je nekima antipatièan jer je Hercegovac a i zbog toga ťto veÌina vas glasa za HDZ, ali BandiÌ je bar obnovio Zagreb i vidi se da radi èovjek neťto, dok onaj kenjac Sanader mjesec dana prije izbora poveÌava penziÌima plaÌe i radi neke kartice s obeÌanjima il ťta veÌ, a ostalih 3.g. i 11.mj. èoha jaja i kupuje satove!
malo previse gledas TV...s onolko love koliko Bandic ima na raspolaganju za trosit nije tesko biti dobar gradonacelnik...dapace mislim da je mogao puno stvari bolje napraviti...pogotovo zato kaj ne odgovara nikom i moze radit sto hoce...lako tako obavljati dobar posao...a malo si zaboravila sve afere koje su se dogodile gosp Bandicu...nije ti velika razlika njih dva...
Imali su i ovi koji su vladali Zagrebom prije '97. pa ih ni Tuðman pokuťaj laŞiranja izbora nije spasio od gubitka vlasti... pojam "zagrebaèka kriza" nam je svima jako poznat... :?
a ťto se tièe utjacaja roditelja... to mi je idalje malo èudno... pa svatko glasuje tajno i po vlastitom nahoðenju, a ne prema onome ťto mu je netko rekao...
a ťto se tièe utjacaja roditelja... to mi je idalje malo èudno... pa svatko glasuje tajno i po vlastitom nahoðenju, a ne prema onome ťto mu je netko rekao...
Oni Şele reÌ vjerojatno da je odgoj vaŞan faktor. Ovisi èim te filaju doma i kak se odnose prema tebi.
Imali su i ovi koji su vladali Zagrebom prije '97. pa ih ni Tuðman pokušaj lažiranja izbora nije spasio od gubitka vlasti... pojam "zagrebaèka kriza" nam je svima jako poznat... :?
a što se tièe utjacaja roditelja... to mi je idalje malo èudno... pa svatko glasuje tajno i po vlastitom nahoðenju, a ne prema onome što mu je netko rekao...
velika je razlika u kolicini love...ogromna dapace...imas npr nuzne troskove...tipa place rezije itd koji su uglavnom fiksni i konstantni...a s viskom je lako upravljat...vjeruj mi...a to sto je bolji od HDZovaca nije bas neki kompliment...tesko je biti gori...a sad ima love da moze duplo vise projekata napraviti...ali ne radi nazalost...
i ta kriza je po meni najveca packa Tudjmanu...to mu nije trebalo...
i sinko ti glasas iz informacija koje ti se nude...a jedina ti je razlika u izvoru informacija...a svoje misljenje formiras iz tog sto si cuo i nije nista cudno da u tom svemu saslusas i misljenje roditelja koji su puno pametniji i iskusniji od tebe i nesto su u zivotu prosli kako bi mogli procijeniti sto je najbolje za tebe...mediji jedan dan pisu jedno a drugi drugo...senzacionalisticki i prilagodjavaju masu sebi...roditelji barem iz te hrpe informacija znaju razabrati bitno...ti to jos tesko mozes...makar mislis da imas tu sposobnost...no iskustvo je iskustvo...
bestijica
03-10-2007, 00:18
[quote="beťtijica":c9f3593r]Tko got da doðe na vlast bit Ìe isto,ali isto i smijeťno je govoriti tu protiv jednih ili drugi budimo realni mi smo joť djeca i glasamo onako kako smo odgojeni,a gorljivo braniti tu neke stavove je glupo jer to ni nije vať stav (ni moj)nego vasih roditelja u 90 posto sluèajeva...i normalno da Ìu glasat za one koji nisu deklarirani ateisti, i koji ne propagiraju neke sumnjive brakove i sl nego za one koji su viťe manje za Hrvatsku opciju.
beťtijice, uz duŞno poťtovanje, ovo je jedna od najbesmislenijih stvari koje sam èao kad su izbori u pitanju...
pa zar ti sam svojih 21 godinu nemať stvoreno politièko miťljenje nego na njega utjeèu tvoji roditelji... to bi bilo u najmanju ruku Şalosno ako je istinito. moj stari je i dalje okorjeli hadezeovac pa me to ne sprijeèava da imam vlastito politièko miťljenje, a iskreno se nadam da je takav sluèaj i kod ostalih buduÌih intelektualaca sa ovog foruma...[/quote:c9f3593r]
mislim da ti je ðiber sve objasnio...
jasno i glasno...
obièno u obiteljima postoji neka kohezija,a ne nametanje misljenja..ali imas pravo na svoje,,,
i moram se sloŞiti sa veteranom..jako je dobro objasnio kaj sam htjela reè
malimrav85
03-10-2007, 00:53
crvenko, a za koga je mama? ko te vodio u partiju?
konzerva
03-10-2007, 01:06
nije mi jasno zaťto tolika orijentiranost na dvostranaèje? tu mislim na ekipu koja kaŞe ovi su mi bezveze a i ovi drugi pa ne budem za nikog...pa imate lijepo, hsp ili hss (ili joť bolje- neponovljivi (http://www.net.hr/vijesti/izbori/page/2007/10/02/0659006.html)) pa da vidite. preveÌ ljudi razmiťlja samo o 2 stranke i onda zakaj se niťta ne mijenja...
http://img230.imageshack.us/img230/100/rudolfrednosedreindeerip0.jpg
indoktrinacija od malih nogu :-D
:smt043 :smt043 :smt042 :smt042 :smt043 :smt044 :smt044
fidel_castro
03-10-2007, 11:15
pa istina je to, ali oboje su mogli utjecati na mene... e da, to su bila vremena iako ih se ne sjeĂŚam... :lol:
malimrav85
03-10-2007, 11:18
Pa normalno da jesu ali ne moŞeť onda kategorièki tvrdit da roditelji nemaju utjecaja i govorit da je tata za hdz ko da si sa kruťke pao.
O-Ren Ishii
03-10-2007, 11:46
E baĹĄ to, daj ne laj gluposti, uvijek si se hvalio kak je "keva u partiji", a to ĹĄto ĂŚale nije takav autoritet ko keva to je drugi par rukavica... ;) jel da??!
Utjecaj odgoja naravno da se ne moŞe zanemarit, to ťto imamo 20, 21 godinu joť uvijek nas ne èini ljudima s nekim velikim Şivotnim iskustvom...
Dakle, ja neÌu poricati da je moja obitelj uvijek bila viťe naklonjena HDZ-u i desnoj struji, kao uostalom i 99% Hrvata iz BiH, zbog kojih se MilanoviÌ tako svesrdno bori ukinuti biraèko pravo dijaspori... Jednostavno, u vrijeme rata HDZ je predstavljao simbol borbe, ljudi koji su protjerani iz Bosne su ovdje dobivali i mijenjali kuÌe i Hrvatska u vrijeme HDZ-a im je pruŞila novu perspektivu za Şivot, zapoťljavanje i ťkolovanje djece i ljudi to ne zaboravljaju... E, sad, ja... Smatram da je zapravo tak svejedno tko bude izabran na ovim izborima jer se situacija definitivno neÌe niťta radikalnije promjenit...Stalno se rotiraju HDZ i SDP, a ne vidim nikakve veÌe promjene veÌ godinama.... Svaka vlada ima dobrih poteza i to je neosporno, no opet tu je i milijun gafova i krivih ljudi, nema novih lica, politièka scena se praktièki nije promjenila od Hrvatskog proljeÌa, bla, bla, bla... Zato mislim da Ìe bit TAK SVEJEDNO kog odaberu....
Skidam kapu ljudima poput Fifija koji su tako mladi,a veÌ gorljivi u nekim svojim stavovima... :) , al ja sam joť uvijek "u glavi" premlada da bi se zalagala za neku stranku... Nominalni sam èlan MladeŞi HDZ-a, glasat Ìu za HDZ na izborima èisto iz razloga ťto mi je bezveze kad ljudi il kriŞaju listiÌ il ne izaðu na izbore buduÌi da je opÌe biraèko pravo bilo jedan od goruÌih problema stoljeÌima i sad kad je izboreno sramotno ga je ne iskoristiti... Ali da smatram da Ìe HDZ napravit neťto revolucionarno u iduÌem mandatu- ne smatram... Nadam se da Ìe me Şivotno iskustvo opovrgnuti i da Ìe me istiniski privrŞiti nekoj stranci, no za sad glasam "po obiteljskoj pripadnosti" i tog se ne sramim!
Ante Gotovina
03-10-2007, 12:13
nije mi jasno zaťto tolika orijentiranost na dvostranaèje? tu mislim na ekipu koja kaŞe ovi su mi bezveze a i ovi drugi pa ne budem za nikog...pa imate lijepo, hsp ili hss (ili joť bolje- neponovljivi (http://www.net.hr/vijesti/izbori/page/2007/10/02/0659006.html)) pa da vidite. preveÌ ljudi razmiťlja samo o 2 stranke i onda zakaj se niťta ne mijenja...
Upravo tako, najgori su stavovi da netko ne vjeruje u politiku, da su svi lopovi i sl... treba izabrati onoga tko je najmanje loĹĄ, u tome je bit politike za sva vremena. ''Dobroga'' i ''savrĹĄenoga'' sigurno nema, svakome se moĹže naĂŚi milijun nedostataka i pogreĹĄaka.
Da jest ovako kako veÌina razmiťlja (da èovjek treba birati izmeðu 2 opcije) onda bi glasao za hdz iz prostog razloga jer je manje loť od sdp-a, i zastupa manje loťe vrijednosti, iako daleko od toga da ih simpatiziram. A sad, naravno, nema prihvatljivije opcije od pravaťa, to je barem moje miťljenje.
E baĹĄ to, daj ne laj gluposti, uvijek si se hvalio kak je "keva u partiji", a to ĹĄto ĂŚale nije takav autoritet ko keva to je drugi par rukavica... ;) jel da??!
:smt082 :smt082 :smt082
Koji skur Fifi :-D
Kao ťto rekoh,nemate slobode izbora,svi ste stranaèki vojnici,a to potvrðuje i ovo ''moramo glasati'' i ''biranje manjeg zla''...news flash,ne morate
fidel_castro
03-10-2007, 12:24
Je, ali je isto tako istina da su oboje glasali za HDZ na proťlim izborima jer su vjerovali da Ìe vratiti "dostojanstvo hrvatskim braniteljima" u èemu su se u ove 4 godine jako iznevjerili. Da je bilo po njima, ja bih sa 16 godina (donja granica za uèlanjenje u mladeŞ neke partije) zavrťio u HDZ-ovoj mladeŞi jer je to bilo vrijeme kad su vjerovali u vraèanje "dostojanstva hrvatskim braniteljima", ali veÌ tada na izborima 2003. sam osuðivao njihovo biraèko opredijeljenje i to im prigovaram do dana danaťnjeg... ali oèito sam ja onda politièki vunderkind na kojeg nisu roditelji toliko utjecali nego sam sam odredio svoj politièki smjer... :p
konzerva
03-10-2007, 12:30
ovo ''moramo glasati'' i ''biranje manjeg zla''...news flash,ne morate
ne morať, ali tvoj Ìe se glas svejedno pribrojati kao da si izaťao na izbore, i ťto je najgore pribrojat Ìe se sdp-u ili hdz-u jer imamo takav sustav. pa si ti razmisli da li Şeliť da se tvoj glas pribroji sanaderu ili (kad Ìe se veÌ ionako pribrojati nekome) Ìeť izaÌ sam na izbore i odluèit kome Ìe se toèno pribrojati
eleanor rigby
03-10-2007, 12:35
Ne gledam ja previse tv, i bez tv-a vidim da se napokon neťto u ovom gradu radi, nisu sad bitne afere ni BandiÌev proraèun, nego èinjenica da on ipak neťto Şeli napravit za ovaj grad! Ni ja nisam neki BandiÌ fan da ne bi bilo, ali netko drugi ne bi napravio ni upola toliko koliko je on... uzet Ìu najbanalniji primjer, ispred moje osnovne ťkole nije bilo leŞeÌih policajaca, klinac zvao BandiÌa i to se kroz dva dana napravilo!
A ťto se tièe utjecaja roditelja na naťe politièke stavove, normalno je da on postoji... kroz odgoj se nameÌu i neke ideoloťke vrijednosti, meðu ostalim i stranka za koju Ìeť glasat! Naravno neÌeť se ko pijan plota drŞat tih vrijednosti, ali ipak su one usaðene negdje u tebi, bar zasad dok smo mladi i dok nam politika nije toliko bitan segment Şivota!
i ja bi ih (leĹžeĂŚe policajce, da ne bi bilo) napravila da imam toliko love ;)
eleanor rigby
03-10-2007, 12:44
i ja bi ih (leĹžeĂŚe policajce, da ne bi bilo) napravila da imam toliko love ;)
Znam, al ima politièara u ovoj zemlji koji ne bi niť napravili, pa èak ni te "leŞeÌe policajce", a po meni veÌina takvih spada u HDZ!
zvali su ga joĹĄ neki pa nije doĹĄao...
a meni ulica puna rupa, ĹĄto da radim, ĹĄto...?
ima tko broj od bandiĂŚa (s malim b) da ga nazovem... :-D
eleanor rigby
03-10-2007, 12:49
Ti raðe nazovi Sanadera, moŞda on to brŞe rijeťi! :-D
ovo ''moramo glasati'' i ''biranje manjeg zla''...news flash,ne morate
ne morať, ali tvoj Ìe se glas svejedno pribrojati kao da si izaťao na izbore, i ťto je najgore pribrojat Ìe se sdp-u ili hdz-u jer imamo takav sustav. pa si ti razmisli da li Şeliť da se tvoj glas pribroji sanaderu ili (kad Ìe se veÌ ionako pribrojati nekome) Ìeť izaÌ sam na izbore i odluèit kome Ìe se toèno pribrojati
MoĹžda,ali ja ĂŚu barem znati da nisam svjesno podrĹžao nikoga od njih...na izborni sustav nemogu utjecati,ali barem na svoja djela mogu :)
nazvat ĂŚu ja obojicu pa da vidimo tko ĂŚe prije rijeĹĄiti stvar... :-D
a koje su to gluposti da tvoj glas ide nekome ako ne izaðeť na izbore...?
dajte, molim vas...
Just a little bit
03-10-2007, 12:58
veli mi stara jucer da je negdje procitala kak je bandic pozvo ljude iz vrbana kojima je voda otrovana da se dodju kupat kod njega; neki frajer svaki dan ide doma kod bandica, kupa mu se u jacuzziju :lol: i vrhunac je svega bio kad mu je bandic ponudio ruènik na kojem je pisalo HOTEL
:-D :-D
bandic kraljina
da se kandidira za precjednika, omda bih mu dao glas
svaka èas bandiÌu na tome ťto je obnovio zagreb, ali koja je kvaliteta tih radova???
i nemojte govorit da on nije zasluŞan za kvalitetu jer je, kad tjerať radnike da budu gotovi prije roka samo da bi se mogao time hvaliti, utjeèeť na kvalitetu.
napravio ťkorpikovu... vau, svaka èast! na ťkorpikovoj se nakon par mjeseci poèele rupe radit oko ťahtova. zaťto??? jer je prebrzo sve izraðeno, asfaltiranje ima faze koje ako se ne poťtuju nastaje to ťto je nastalo... i to nije jedini primjer, bolje da ne poènem nabrajat :roll:
i da... glasala sam za njega na lokalnim izborima...
al meni je razlika izmeðu lokalnih i drŞavnih jer na lokalnima nisam vidjela nijednu bolju opciju
na drĹžavnima nema ĹĄanse da bi glasala za sdp - i da, vjerojatno zbog odgoja i utjecaja roditelja i onog koje su vrijednosti usadili u mene
a ovo da glas ide nekome drugom ako ne glasate... molim vas... :roll: neki od vas bi veĂŚ trebali znat da su to gluposti :roll:
da se kandidira za precjednika, omda bih mu dao glas
:lol: ja isto! ĹĄta god rekli o bandiĂŚu.
ja se vozim u javnom prijevozu cijele godine za 30 kuna, bandiĂŚu - hvala. :-D
bestijica
03-10-2007, 14:04
[quote="fat drummer":1k5cmopg]èuo sam da je milanoviÌ gay ljubavnik predsjednika vlade!!! nisu mi rekli tko prima
A ja sam èula da Sanader, ĂoviĂŚ i MudriniĂŚ èesto idu na menage a trois... :-D
whatever :roll:[/quote:1k5cmopg]
da te kolegica demonstratorica èuje...opaaaaaaaaa bilo bi èik fajt
konzerva
03-10-2007, 14:04
a ovo da glas ide nekome drugom ako ne glasate... molim vas... :roll: neki od vas bi veĂŚ trebali znat da su to gluposti :roll:
da zbilja, za one koji nisu izaĹĄli na izbore ostanu prazna mjesta u saboru :roll:
a inaèe na svakog biraèa ide po jedno zastupnièko mjesto :-D
brijeĹĄ...
idem i ja malo kolutati :roll:
sokol, smerdel : ustavno pravo
ukupan broj vaŞeÌih glasova koji je dobila svaka lista (biraèka masa liste) dijeli se s brojevima od 1 do zakljuèno 14, pri èemu se uvaŞavaju i decimalni ostaci.
od svih dobivenih rezultata, zastupnièka mjesta osvajaju one liste na kojima se iskaŞe 14 brojèano najveÌih rezultata ukljuèujuÌi decimalne ostatke.
Svaka od tih lista dobiva onoliki broj zaatupnièkih mjesta u Saboru koliko je postigla pojedinaènih rezultata meðu 14 brojèano najveÌih rezultata.
dakle, po tome, nevaŞeÌi glasovi i oni koji ne postoje se ne uraèunavaju :roll:
dakle, tvoj glas ne ide nekom drugom, druga je stvar ťto Ìe odreðena stranka dobit moŞda viťe mjesta u saboru zbog tvog neglasanja
Dakle listiĂŚ prekriĹžiĹĄ i bye bye :-D
konzerva
03-10-2007, 14:18
dakle, tvoj glas ne ide nekom drugom, druga je stvar ťto Ìe odreðena stranka dobit moŞda viťe mjesta u saboru zbog tvog neglasanja
pa i nije druga stvar, nego ti doðe na isto. ako ti ne glasať kao da si glasao za one koji Ìe osvojiti najviťe glasova
Ako neĂŚeĹĄ glasati za HDZ ili SDP isti ti je qrtz hoĂŚeĹĄ li ostati doma ili glasati za neke od ovih strvinara koji drkaju doma na potencijalnu postizbornu koaliciju s nekom (ili bilo kojom) od te dvije stranke. Glas ti se uvijek pribraja HDZ-u ili SDP-u jer su ostale stranke prihvatile ulogu njihovih vazala.
glas se ne pribraja jer ga NEMA!!!
raèunaju se samo oni glasovi koji postoje, tj. oni glasaèki listiÌi koji su ispunjeni
iako shvaĂŚam da to nije ono ĹĄto si htio reĂŚi svojim postom (konzervi se obraĂŚam)
i to je sve od mene na ovu temu... rekla sam da neÌu niťta pisat na ovakvim topicima jer mi forum inaèe sluŞi samo za zezanje, a ne ozbiljne teme...
samo da premijer ne bude ljigavac èaèiÌ. fuj, kak je ljigav
bestijica
03-10-2007, 14:57
Neko ovdje je pripomenuo da smo zaostali jer se sve vrti oko dvije stranke
okej ja sam mrzila ustavno pravo ali neko ga je mrzio viĹĄe...pa razvijene zapadne civilizacije (sad,UK) Ĺžele sveseti i svode na sto manje stranaka...koja svrha u ovom kupusu kod nas..i slazem se sa Tkachem da ako neko da glas dao ga je u winf ali hell ovo je demokratia... :-D
Gala Kit
03-10-2007, 15:25
Samo me zanima hoÌe li MilanoviÌ,kada i ako doðe na vlast.naťe branitelje i izbjeglice na raznim skupovima oslovljavati sa DRUGARICE i DRUGOVI?Jer ako neÌe onda je dvolièan!Jel vas prof.dr.sc.JosipoviÌ na faksu oslovljava kao "kolega" ili "druŞe"?DRUGARICE,OVO NIJE ZA 2... :lol: :lol: :lol:
konzerva
03-10-2007, 16:57
samo da premijer ne bude ljigavac èaèiÌ. fuj, kak je ljigav
kolke su ĹĄanse da on pobijedi? :-D
inaèe, mislim da su bať amerika i VB dobar pokazatelj zaťto je dvostranaèje loťa stvar. npr bush je na drugim izborima pobijedio iskljuèivo jer su njegovi suparnici imali izrazito liberalni svjetonazor pa su konzervativniji glasaèi bili praktièki primorani glasati za idiota busha.
kao ťto kod nas se ljudi èesto osjeÌaju primorani glasati za hdz èisto jer im je sdp svjetonazorski dalek
Balada iz predgrađa
03-10-2007, 17:14
glasat Ìu za HDZ na izborima èisto iz razloga ťto mi je bezveze kad ljudi il kriŞaju listiÌ il ne izaðu na izbore buduÌi da je opÌe biraèko pravo bilo jedan od goruÌih problema stoljeÌima i sad kad je izboreno sramotno ga je ne iskoristiti...
Apsolutno se slaĹžem,
no nije isto ne glasati i kriĹžati listiĂŚ. Da je dr.Tuðman Ĺživ, moj glas iĹĄao bi HDZu. Da se drĹže njegove politike iĹĄao bi HDZu. Kako ni jedno ni drugo nije vidljivo, nego ga uskrsnu (Tuðmana) pred izbore kad im treba (ĹĄto je fakat kurvanjska politika stranke - -dok mu istodobno èlanove familije iskljuèuju zbog neproduĹživanja èlanarine :lol: ) -- moj ĂŚe listiĂŚ najvjerojatnije biti iskriĹžan (alternativa je HSU) - zato, jer i kriĹžanje upuĂŚuje na to da za mene (a i hrpu mladih vjerujem, plus oni koji su gorljivi protivnici EUa, jer takoðer nijedna od stranaka se ne zalaĹže za protivljenje ulasku u EU) TRENUTNO U HRVATSKOJ NEMA POLITIĂKI PRIHVATLJIVE opcije.
Stoga, kriĹžati i biti indiferentan (ostat doma leĹžat u fotelji) nije isto.
a najbolji su mi ovi kaj misle da Ìe glas ak su doma iÌ nekom drugom. jooooooooj. niťta vas JeluťiÌ nije nauèio.
Btw.jel nama treba referendum za NATO? :-D
Balada iz predgrađa
03-10-2007, 17:19
Iako neki dan je ĂaèiĂŚ rekao neĹĄto vrlo dobro.
Naime, nisam a priori Tuðmanova braniteljica, al zaista mu se malo moŞe zamjeriti. Uvijek sam smatrala da ideja o 200 obitelji nije loťa (dobro je argumentirano, al mi moramo vaditi sve iz konteksta pa onda ispadne svaťta).
A sada, njegov gorljivi protivnik Rade (koji ga je radi toga i napadao) kaĹže...
...
ĂaèiĂŚ je izjavio da bi se politikom trebali baviti samo materijalno situirani ljudi, jer se samo oni mogu oduprijeti iskuĹĄenju korupcije, te da je svatko tko se bavi politikom, a nije materijalno situiran po definiciji korumpiran.
(index.hr)
na skupu mladeŞi HNSa je to reko, inaèe
inaèe, mislim da su bať amerika i VB dobar pokazatelj zaťto je dvostranaèje loťa stvar. npr bush je na drugim izborima pobijedio iskljuèivo jer su njegovi suparnici imali izrazito liberalni svjetonazor pa su konzervativniji glasaèi bili praktièki primorani glasati za idiota busha.
kao ťto kod nas se ljudi èesto osjeÌaju primorani glasati za hdz èisto jer im je sdp svjetonazorski dalek
Ne moŞeť usporeðivati angloamerièko dvostranaèje s hrvatskim. Tamo je na snazi veÌinski izborni sustav koji slabi moÌ partijskih organizacija. Zastupnik u House of Commons ili amerièkom Senatu ne odgovara nekom Sanaderu ili MilanoviÌu nego glasaèkom tijelu koje ga je imenom i prezimenom izabralo. Takvo nominalno dvostranaèje osigurava znaèajan politièki pluralizam.
Hrvatski primjer je neťto drugo. Mi imamo dvije velike stranke s identiènom (promaťenom) politikom na svim vaŞnijim poljima koje su iznutra organizirane kao zadnje satrapije, a parlament je lobotomizirana glasaèka maťina i posljednje utoèiťte za razne psihièke bolesnike. ZahvaljujuÌi razmjernom sustavu, u njihovoj orbiti egzistira nekoliko kurvaroťkih stranèica koje sluŞe uhljebljivanju raznih spodoba. To je kao nekakvo viťestranaèje, ali u biti monolitnost samo takva
Kao ťto rekoh,nemate slobode izbora,svi ste stranaèki vojnici,a to potvrðuje i ovo ''moramo glasati'' i ''biranje manjeg zla''...news flash,ne morate
Ma bezveze, zamisli kolko je ekipe kao ti koja tak odjebava glasanje i onda svi seru da je drŞava u qrtzu. MoŞda da su svi izaťli na izbore i glasali za nekog tko nisu lopovski blizanci SDP-HDZ moŞda bi ta opcija pobijedila. Zamisli boleťtine!? :shock: Ne morať glasat, to je tvoje ustavno pravo. Mada sam skloniji opciji da svi izaðu na izbore pa makar i prekriŞili listiÌ nego da ne izaðu uopÌe. Uvijek Ìe bit nekog tko Ìe reÌ: "Pa hajde, kad sam veÌ tu glasat Ìu za neke bezveznjake..." Imamo viťestranaèje, uvijek se moŞeť naÌ bar u nekoj stranci. Ako i ne, uèlani se u neku sebi najbliŞu stranku i daj svoj doprinos. Viťe Ìeť promijenit time nego kukanjem kak su svi lopovi i da radije ne izaðem na izbore nego da glasam za lopove. ;) MOJ je izbor izaÌi na izbore i dat glas MOJOJ opciji, nitko me ne tjera na to. I ta stranaèka vojska o kojoj prièať je svjesno uťla u stranku, nije ovo Juga pa da morať iÌ u partiju.
Da Ăiber,al zapitaj se koliko je TVOJ izbor zapravo TVOJ.Ja sam svjestan stanja u drĹžavi,ne kukam koliko mi je loĹĄe nego iznosim èinjenice,a one su da su svi lopovèine i da u Hrvatskoj NE POSTOJI stranka koja bi zasluĹžila moj glas.Ja se tako osjeĂŚam,to je moj izbor,i na to nitko ne moĹže utjecati.Jer kao ĹĄto rekoh,preĹživio sam obje vlasti,obje su mojoj obitelji donijele viĹĄe zla nego koristi,a samo zbog zlih interesa svojih èlanova.
I da,drŞava je u kurcu a oni koji se tjeťe da nije i da Ìe svojim IZBOROM promijeniti stvar,e pa i oni su u kurcu.Niťta se nije promijenilo od prve pobjede HDZ-a,do zadnje pobjede HDZ-a.Pa mi ti onda reci da nisu svi stranaèki vojnici,èak i protiv svoje volje,jer vjeruju u ťta????...bolje sutra???yeah wright ;)
Ne glasajuĂŚi nikome ne pridodajete glas, ali tako pomaĹžete opciji koja ĂŚe na izborima dobiti veĂŚinu.. Ĺveliki kuracto znaèi da nemate moralno pravo kenjati po pobjednicima izbora, jer ste se neglasanjem izjasnili u biti kao SUZDRĹ˝AN.
I floskule da je drĹžava u kurcu i da tone i da je sve isto godinama su izlizane..
Hrvatska sigurno bolje stoji sada nego 2003. ili 2000.
Pa je,ťto se tièe kriminala i korupcije cvjetamo :lol:
A ja izlazim na izbore i KRIŽAM listiÌ,ťto ne znaèi da sam suzdrŞan nego da nema kandidata koji bi zasluŞio moj glas.
Dakle nisam suzdrĹžan nego sam protiv svih.A mitovi o drĹžavi u kurcu su izlizani koliko i mitovi o napredovanju u ovih par godina,jer se niĹĄta zapravo nije promijenilo,samo smo dobili proljev upakiran u tvrdo sranje ;)
E da su Ĺveliki kuractef RadiĂŚ i Ăuka Basarièek Ĺživi ne bi bilo dvojbe za koga glasati... ali takvih ljudi mi viĹĄe nemamo...
Da u naťoj politici ima bilo tko kome je stalo do politike a ne do benificija koje ona donosi,imalo bi se za koga glasati.Moji su doma podijeljeni,stari HDZ,stara SDP(zbog èega je se baka hoÌe odreÌi :-D ),i bili su tako jedno vrijeme dok im nisam objasnio da ovo nije demokracija,i da te stranke sigurno ne predstavljaju demokraciju.I tako je cijela moja obitelj na zadnjim izborima prekriŞila listiÌe,i time iznijela svoj glas.U Srbiji se to fino rijeťi,ubiju se oni koji maltretiraju narod i bok.U Hrvatskoj se oni koji maltretiraju narod slave,a njihova govna drŞimo ko kap vode na dlanu usred pustinje.Jedino ťto je demokracija svojim uvoðenjem dovela u Hrvatsku je bolest korupcije i kriminala,a to je naŞalost jedini nať brand koji je svjetski poznat.
I floskule da je drĹžava u kurcu i da tone i da je sve isto godinama su izlizane..
Istina je da su bajke o milijunima gladnih koji vire iz kontejnera i dramatiènim socijalnim razlikama pretjerane, ali ne bi baĹĄ ni rekao da smo neĹĄto puno napredovali po pitanju kvalitete Ĺživota u zadnje vrijeme. Ĺveliki kuracopingiramo ko ludi, ali je sve to na kredit.
Istina je da su bajke o milijunima gladnih koji vire iz kontejnera i dramatiènim socijalnim razlikama pretjerane, ali ne bi baĹĄ ni rekao da smo neĹĄto puno napredovali po pitanju kvalitete Ĺživota u zadnje vrijeme. Ĺveliki kuracopingiramo ko ludi, ali je sve to na kredit.
Pa no,tvornice plastike u RH cvjetaju...na svakog stanovnika doðe pet kartica kojim si poboljťava Şivot...dok ne proðe rok za odgodu plaÌanja,onda se jednostavno ubiju.AMERICAN EXPRESS...brza kupnja za joť brŞu smrt...moŞe i na rate :-D
Pa nismo ultra napredovali.. MoĹžda napredujemo presporo, ali napredujemo.. Nije istina da je gore nego prije..
I ovaj primjer o milijunima koji vire iz kontejnera ti je dobar..
A èuj,nekima je dobro na raèun drugih...meni je super jer su mami poveÌali plaÌu...al su je poveÌali na raèun staroga...al otkad je i stari u drŞavnoj sluŞbi i dobio veÌu plaÌu,Şivim bolje na vať raèun...tako da se ne Şalim na niťta.
Osim na lopove koji podupiru druge lopove i raðaju male lopovèiÌe...al ono politika je kurva,pa se oèekuje da je svi karaju :-D
Zero, Ĺživot je kurva - karaj ga za lovu!
Meni se èini da oni nas karaju i joť im mi za to dajemo lovu :lol: :-D
Uèlani se u stranku, pa karaj i ti!
:smt044 :smt044 :smt042
Ĺveliki kuracala, da ne bi bilo..
:)
Robierre de Cochon
03-10-2007, 19:59
Ne znam joť za koga Ìu glasati. Ovo su mi prvi izbori da sam neopredjeljen. Ali glasati Ìu sigurno jer sam totalno protiv apatije i ostajanja kod kuÌe na dan izbora. Mislim da je to svima graðanska duŞnost i da je svaka apatija nepoťtivanje demokracije. A demokraciju smo ipak izborili i treba je njegovati i razvijati. :roll: :-D
SDP mi je naĹžalost nekako previeĹĄ u lutanju i to je razlog ĹĄto za njih nisam siguran kao ĹĄto sam bio kad sam im davao glas 2000. Mislim da me tijekom kampanje mogu razuvjeriti - ali to ĂŚe ovisiti o kampanji. Imam dobro miĹĄljenje o MilanoviĂŚu.
HNS naĹžalost ne moĹže raèunati na moj glas nakon zadnjih ispada ĂaèiĂŚa u Nedjeljom u 2. Mislim da bi se nakon tih izjava svatko iz graðanske opcije trebao zapitati tko predstavlja liberalnu ljevicu.
IDS ne dolazi u obzir zbog mnogih razloga, ne Ĺželim sada elaborirati.
Ostale ni ne spominjem jer ne postoji moguÌnost ni u najluðim snovima.
fidel_castro
03-10-2007, 21:14
Samo me zanima hoÌe li MilanoviÌ,kada i ako doðe na vlast.naťe branitelje i izbjeglice na raznim skupovima oslovljavati sa DRUGARICE i DRUGOVI?Jer ako neÌe onda je dvolièan!Jel vas prof.dr.sc.JosipoviÌ na faksu oslovljava kao "kolega" ili "druŞe"?DRUGARICE,OVO NIJE ZA 2... :lol: :lol: :lol:
:roll: :roll: :roll:
To je toliko nebitna èinjenica... neka ih oslovlja kako hoÌe, to je njegovo pravo... drugovi i drugarice ili kolegice i kolege, isti je qrtz! Uostalom, s drugovi i drugarice se obraèa samo na stranaèkim skupovima jer smo svi mi stranaèki drugovi tako da ti usporedba nema logièki temelj...
Ne ĂŚu da mi neko govori drug!
ili jos gore drugarica...
ovo su najtezi izbori do sad za izabrat...
nemam pojma i dalje dal cu izac...
fidel_castro
04-10-2007, 12:30
Ne ĂŚu da mi neko govori drug!
ni ja ne Ĺželim da se "nrĂŚu" piĹĄe odvojeno pa to neki joĹĄ uvijek rade... :roll:
drug i drugarica je stara hrvatska rijeè koja je postojala dok se neki pametni nisu udostojili izmisliti rijeèi kao ťto su krogoval i zrakomlat pa su stare hrvatske rijeèi pale u zaborav i postale predmet sprdnje tih istih velikih Hrvata... :roll: :roll:
Dakle listiĂŚ prekriĹžiĹĄ i bye bye :-D
To obavezno napravi moja mama. I joĹĄ ih sve poĹĄalje u tri pi.... materine :lol:
dobar topic...
ja jos ne znam za kog cu glasat...ali kad budem ziher glasat cu na anketi...
nadam se nekoj novoformiranoj stranci ili nezavisnoj listi Rozica i Tadica...tu je najvjerojatnije da cu dat glas..inace stvarno ne vidim razliku HDZ i SDP makar su stvarno jaki...HNS smatram korumpiranijima od HDZa...HSP ima loseg vodju a i stranka se lagano raspada jer se ekipa opametila...a i neka stajalista su im bozesacuvaj...HSS nije za mene ko ni HSU...
Moj èovjek, ovaj vet :-D Ipak se mi znamo iz djetinjstva, kaj ne? :lol: Ja isto razmiťljam o toj opciji, eventualno za SDP ( kao rezerva) . Ma nemam pojma, nisam sigurna hoÌe li se neťto promijeniti...
@Jules - ali ono ĹĄto bi bilo u programu TadiĂŚa i RoĹžiĂŚa se jako razlikuje od programa SDPa :?
i dalje mislim da neĂŚu glasat... :?
Ja isto razmiĹĄljam o toj opciji, eventualno za SDP ( kao rezerva)
Kakav te SDP spopao, ĹĄto bi Thompson rekao na to? http://img240.imageshack.us/img240/262/popps3.gif (http://imageshack.us)
@Jules - ali ono ĹĄto bi bilo u programu TadiĂŚa i RoĹžiĂŚa se jako razlikuje od programa SDPa :?
i dalje mislim da neĂŚu glasat... :?
:lol: MisliĹĄ da ne znam?! Al gledam najmanje zlo u vidu TadiĂŚa... Izuzetno ga poĹĄtujem, sviðaju mi se neka njegova razmiĹĄljanja i voljela bih da i dalje bude u Saboru. A SDP moĹžda kao neku veĂŚu "promjenu", mislim da ĂŚe oni i ovak i onak dobit izbore :? Vidjet ĂŚu kad poène cijela ova parada na telki. Ak ĂŚu imat viĹĄe vremena, moĹžda i pogledam te emisije... Za Sanadera nema te ĹĄanse da glasam! NEMA Ĺveliki kuracANSE! Pratila sam cijelu proĹĄlu predizbornu kampanju, da sam mogla glasat, zaokruĹžila bih njega! A onda je uslijedio hladan tuĹĄ :( Il to, il kriĹžam listiĂŚ. Mislim, tak je svejedno, svi znamo kak zavrĹĄe ti izbori! Svi govore o izraĹžavanju miĹĄljenja kroz davanje svog glasa, al kaj ak jednostavno nemaĹĄ za koga glasati :?:
creative
04-10-2007, 18:20
Slazem se da bi svatko trebao izaci na izbore...Mislim da me se malo krivo shvatilo kad sam rekla da cu izabrat manje od dva zla. Ja ne mislim doslovno da su svi zli nego da shvacam da su svi politicari slicni, ali ne zelim ih osudivati jer iskreno ne znam kako bi se ja ponasala da dodem na njihovo mjesto,da se moram suociti sa tisucu problema s kojim se nasa drzava navise zbog rata nosi. Ali eto ja se zato ni ne petljam u politiku. Za sad...Htjela sam samo reci da je za moj grad Veliku Goricu kad je bio tamo na vlasti HDZ napravio jako puno. Gorica je sad zahvaljujuci njima grad kakav i zasluzuje biti kao 7.grad po velicini u Hrvatskoj. Sad je na vlasti Picula i SDP i sve je stalo...Nista se ne radi...I bas zato cu glasati za HDZ. Jer sam primjetila promjene i poboljsanja kako na lokalnoj tako i na drzavnoj razini. Iskreno nekako sumnjam da ce vlast i dobiti jer kod nas se vlast mora svake cetiri god mjenjati. I onda se cudimo sto su poboljsanja jedva osjetna ponekad...
konzerva
04-10-2007, 18:55
evo moje sulude raèunice:
dakle, kreĂŚem od 2 pretpostavke:
1) hdz su nesposobni i korumpirani debili
2) sdp malo manje, ali su mi svjetonazorski daleki
i ťta sad? e pa ja Ìu glasat za hss nebi li on uťao u koaliciju s sdp-om sa ťto jaèe pozicije i sudjelovanjem u vlasti, kao nekad u ťestorci, ometao pederske i sl. lobije
ta-ta-tanan!
valjda ĂŚe upalit....
i ťta sad? e pa ja Ìu glasat za hss nebi li on uťao u koaliciju s sdp-om sa ťto jaèe pozicije i sudjelovanjem u vlasti, kao nekad u ťestorci, ometao pederske i sl. lobije
ta-ta-tanan!
valjda ĂŚe upalit....
kaj si proèitao ovotjedni globus :smt116
konzerva
04-10-2007, 23:27
ne, ima neťt slièno? uu moŞda joť netko dijeli moj suludi naèin razmiťljanja :-D naprijed naťi!
ne, ima neťt slièno? uu moŞda joť netko dijeli moj suludi naèin razmiťljanja :-D naprijed naťi!
pankretiÌ junior najavljuje veliku koaliciju s sdp-om jer je milanoviÌ obeÌao 6 miljardi dolara za selo, iako im je hdz svjetonazorski bliŞi, doduťe ðurðu nije pitao slaŞe li se ona s tim
ma budemo videli, nije ni loĹĄa ideja ovo s hss-om.
al daj zamisli da te prevare i koaliraju s nekim drugim :lol:
konzerva
04-10-2007, 23:38
al daj zamisli da te prevare i koaliraju s nekim drugim :lol:
a gle,onda se bar ne moram brinut o svjetonazorskim pitanjima :-D
Gala Kit
05-10-2007, 14:49
DrĹžavu nebi trebale voditi razne partije i drugovi koji planiraju raspravljat o tome treba li vjeronauk bit u ĹĄkolama i koji mrze thompsona koji pjeva o ljubavi prema svojoj zemlji.
fidel_castro
05-10-2007, 15:29
DrĹžavu nebi trebale voditi razne partije i drugovi koji planiraju raspravljat o tome treba li vjeronauk bit u ĹĄkolama i koji mrze thompsona koji pjeva o ljubavi prema svojoj zemlji.
vjeronauk ne treba u ĹĄkole i Ĺžalosno je da se o tome uopĂŚe mora raspravljati. Crkvi crkveno, drĹžavi drĹžavno!
A ťto se tièe Thompsona, i sam kandidat za premijere iz dotiène partije je izjavio kako voli sluťati Thompsona tako da je ovo viťe nego irelevantan argument!
Donna R.
05-10-2007, 15:32
ma svi su oni isti. prolazim po gradu i vidim posvuda plakati HSS-a i HSLS-a. neťto u stilu:znate li da 339 000 umirovljenika gladuje?licemjeri! gamad jedna! sada je njima stalo do umirovljenika?! ili HDZ i njegov zakon o punoj porodiljnoj naknadi za mlade majke- 2 mjeseca pred izbore?! ma molim te...pa kome oni maŞu oèi? svi laŞu, varaju i kad se domognu pozicija ne rade niťta! juèer gledam sabor- raspravljali su dva sata o izjednaèavanju vina i voÌnog vina u zakonu! shvaÌam da ima ljudi i kojim je to bitno zbog poreza ili nekih nameta koji se plaÌaju. ne mogu u to ulazit. ali isto tako ima puno bitnijih stvari kojima posvete 5 puta manje vremena jer se nekome tako prohtjelo. danas pak raspravljaju o izboru predstavnika nacionalnih manjina(konkretno srpske manjine) za suca ustavnog suda.Ustav jamèi nacinalnim manjinama neka prava, i ja sam apsolutno za to, ali prvenstveno se treba birati suce na temelju kompetentnosti i struènosti,a po onome ťto je slaven letica naveo iz Şivotopisa dotiène predstavnice nacionalne manjine-postoje daleko kvalitetniji i sposobniji ljudi. zakljuèak:ne vjerujem nikome! nijednoj stranci, nijednom politièaru! glasat Ìu samo zato ťto ne Şelim da moj glas propadne s obzirom na stoljetne borbe da se ukinu imovinski cenzusi kako bi se dobilo pravo glasa prvo kod muťkaraca, a pogotovo s obzirom na pravo glasa za Şene koje u odreðenim dijelovima svijeta i dalje Şive u stvarnosti kilometrima udaljenoj od moguÌnosti da prakticiraju to pravo. glasat Ìu za onu stranku koja Ìe mi se u tom trenutku uèinit manjim zlom od neke druge u toj poplavi -korupcije, nemorala, nepotizma i svega ťto nam naťa politièka scena nudi. :evil:
legionar
05-10-2007, 18:03
vjeronauk ne treba u ĹĄkole koji ti qrtz prièaĹĄ? zaboravljaĹĄ da ovo viĹĄe nije Juga i da svatko ima pravo IZABRAT jel ĂŚe iĂŚi na vjeronauk ili na etiku. Jel te tko tjera da ideĹĄ na vjeronauk :?: :?: Ĺveliki kuracta, moĹžemo marksizam uvest umjesto njega, to bude bolje?
Gala Kit
05-10-2007, 18:06
Kandidat za premjera da(ipak je ero),ali predsjednik stranke...Znaèi,u drĹžavi gdje se 85%-90% ljudi izraĹžavaju kao katolici treba ukinut katolièki vjeronauk?Isti toliki postotak se izjaĹĄnjava da su hrvati,hoĂŚemo li onda izbaciti i hrvatski iz ĹĄkola?Engleza i njemaca skoro da ni nema,a nama su ti predmeti i dalje u ĹĄkolama!!DruĹže,daj nek partija to rijeĹĄi!!Ĺveliki kuracta ĂŚe djeci opĂŚa kultura!
malimrav85
05-10-2007, 18:20
Kompa, kaj si se uzrujal? Raðe doði na brucoťijadu u Piranhu veèeras na cugu, javi se ako Ìeť dolazit.
fidel_castro
05-10-2007, 18:31
koji ti qrtz prièaĹĄ? zaboravljaĹĄ da ovo viĹĄe nije Juga i da svatko ima pravo IZABRAT jel ĂŚe iĂŚi na vjeronauk ili na etiku. Jel te tko tjera da ideĹĄ na vjeronauk :?: :?: Ĺveliki kuracta, moĹžemo marksizam uvest umjesto njega, to bude bolje?
Dragi moj, falio si mi! Koliko ja znam, etika ili vjeronauk se biraju samo u srednjoj ťkoli,a u osnovnoj ili ideť na vjeronauk ili si mali crnac... kod mene su u osnovnoj 2 pravoslavca iťli na nať vjeronauk jer bi se inaèe osjeÌali izopÌeno... Vjeronauku je mjesto u Crkvi, a ne u redovnoj nastavi pogotovo sada kad znamo tko su sveÌenici i ťto rade...
marksizam? nije ti to loĹĄa ideja, ali viĹĄe nismo u komunizmu tako da ĂŚe ti prijedlog teĹĄko proĂŚi! :? :-D
Gala Kit
05-10-2007, 18:36
Kompa, kaj si se uzrujal? Raðe doði na brucoťijadu u Piranhu veèeras na cugu, javi se ako Ìeť dolazit.Nikakvo uzrujavanje!Sve u okviru rasprava kao u naťem saboru!Neznam brate,vidjet Ìu i javim se
legionar
05-10-2007, 18:41
... :roll: hebo marksizam.Teme me hebe net, te se moram do sutra spajat preko hebenog dial up-a te me ti hebeť ... kod mene ih troje nije iťlo na vjeronauk, od toga samo 1 krivoslavac ( ja katolike smatram da u pravo vjeruju, premda nema bitnih razlika) u osnovnoj i dva ovak ťtatijaznam i nije ih nitko hebo niťta... tako da ne kenjaj :-D i marť sa beèara na pravo.hr doťlo je za seminare raspored... :-D
malimrav85
05-10-2007, 19:10
Ne znam jeste li vidjeli:
http://www.net.hr/vijesti/izbori/page/2 ... 25006.html (http://www.net.hr/vijesti/izbori/page/2007/10/01/0225006.html)
SDP 7.14%
HSS-HSLS 14.29%
HSP 28.57%
HDZ 50%
HNS 35.71%
fidel_castro
05-10-2007, 19:15
SDP 57.14%
HSS-HSLS 21.43%
HSP 7.14%
HDZ 7.14%
HNS 28.57%
u ovo je dobro :-D :-D
SDP-42.86%
HSS-HSLS -21.43%
HSP -28.57%
HDZ -35.71%
HNS -57.14%
ma ne bi ti glasovala za hns :roll:
SDP
0%
HSS-HSLS
28.57%
HSP
7.14%
HDZ
71.43%
HNS
28.57%
fidel_castro
05-10-2007, 19:46
èestitam cro! toliko dobro poznajeť SDP-ov program da si protiv svakog prijedloga! ;) :lol:
SDP
21.43%
HSS-HSLS
35.71%
HSP
71.43%
HDZ
14.29%
HNS
0%
èestitam cro! toliko dobro poznajeť SDP-ov program da si protiv svakog prijedloga! ;) :lol:
Moram ti reĂŚi da sam se fakat iznenadio da je ovako Ĺžestoka prevaga na HDZ-u..
No, ĹĄalu na stranu..
Stvarno sam iskreno odgovarao i iz prve mi je ovako ispalo..
e pa dajte ljudi je imam dosta veliki % za hsp :shock: :shock:
cro ima manji od moga, ja brijala da ce bit veci ali neda se pravi hadezeovac.
a o rusu necu prièati....
a o rusu necu prièati....
Ja vjerujem u tradicionalne vrijednosti, pa eto...
znam :-D
Neťto mi to zvuèi ko da mi ne vjerujeť? :? :-D
SDP 0% :smt044 - kako mi je ovo uspjelo majke ti,
HSS-HSLS 7,14%
HSP 35,71%
HDZ 57,14%
HNS 21,43% - posljedica pitanja o ekonomskoj politici
Tkach, obojica imamo 0 kod SDP-a..
da, a mene plaĹĄi mojih 23 posto, mora da je to zato kaj sam na dost stvari kliknuo svejedno...
Just a little bit
05-10-2007, 20:08
ja sam zbrisao slucajno, prvi mi je HSP i HNS onda hdz, sdp pa hsls
Just a little bit
05-10-2007, 20:09
inaèe iskreno se nadam da DC na ovim izborima ne preðe izborni prag
SDP 14.29%
HSS-HSLS 7.14%
HSP 42.86%
HDZ 28.57%
HNS 28.57% :? :shock:
SDP 28.57%
HSS-HSLS 35.71%
HSP 21.43%
HDZ 21.43%
HNS 7.14%
DrĹžavu nebi trebale voditi razne partije i drugovi koji...mrze thompsona... To je najbitnije...glasat ĂŚu za stranku koja najviĹĄe voli Thompsona *smajliĂŚ koji si puca u glavu* :roll:
NajsmjeĹĄnije je ĹĄto vam ispadnu ovakvi rezultati ako stavite da vam je sve "svejedno"
SDP
14.29%
HSS-HSLS
35.71%
HSP
28.57%
HDZ
0%
HNS
7.14%
Znaèi ako ste ladovina i zaboli vas qrac za sve - glasajte za HSS-HSLS :smt043
ps. da se razumijemo, ja ne spadam u te...ne znam kako mi je toèno bilo u prvom pokuťaju, ali neťto slièno kao fidelu
legionar
05-10-2007, 22:34
vidi vidi tko nam je doťao :-D si ti Şiv hebote led?sam da te pozdravim, neda mi se sad svaðat o strankama :lol: :-D no, HSP ruls!
:smt044 :smt044 :smt044
meni je ispalo:
SDP 14.29%
HSS-HSLS 21.43%
HSP 57.14%
HDZ 14.29%
HNS 42.86%
:shock:
konzerva
05-10-2007, 22:44
SDP 28.57%
HSS-HSLS 35.71%
HSP 21.43%
HDZ 21.43%
HNS 7.14%
:smt109 :-D
ðiberu, uvijek si mi bio drag :-D
lol to je valjda centar :-D
legionar
05-10-2007, 22:47
SDP 21.43%
HSS-HSLS 21.43%
HSP 50%
HDZ 35.71%
HNS 7.14%
a gdje mi naðu ovo za SDP i HNS! :lol:
HSP 57.14%
HNS 42.86%
:shock:
UstaĹĄo liberalna :-D
SDP 28.57%
HSS-HSLS 35.71%
HSP 21.43%
HDZ 21.43%
HNS 7.14%
:smt109 :-D
ðiberu, uvijek si mi bio drag :-D
Al ja svejedno glasam za SDP. :-D
Pozdrav ekipo, nedostajeli ste mi ;)
Pa izbori se bliĹže, Tkach joĹĄ malo ide u Prag, pa reko dok joĹĄ ne ode, biti ĂŚe dobre diskusije na forumu oko politike, pa sam odluèio malo navratiti :) Vidim neke promjene, ultra desnièari u avataru imaju svete slike, crobot napokon nije pod kaznom, ali zato je dobio nasljednika Gala Kitu :lol: ;) Nego i na politièkoj sceni ima novosti...ono ĹĄto RuĹža TomaĹĄiĂŚ donese HSP-u to im ĂapiĂŚ odnese, HDZ se ulizuje dionicama i onda s istima viĹĄe sjebe nego ĹĄto je pomogao, MilanoviĂŚ se Ĺžali da Sanader iskoriĹĄtava HRT s tim dionicama, a taj isti MilanoviĂŚ je bio u centru paĹžnje joĹĄ 2 mjeseca nakon smrti Raèana, itd. sve ukazuje na to da ĂŚe ovo biti jedni od najzanimljivijih izbora...Ĺživi bili pa vidili :D
Robierre de Cochon
06-10-2007, 15:23
SDP 42.86%
HSS-HSLS 0%
HSP 7.14%
HDZ 35.71%
HNS 57.14%
zapravo, oèekivani rezultati. ťto se tièe ekonomije, bliŞi su mi desni programi, poput hns-ovog i hdz-ovog, a ťto se tièe politike suprotno.
bez veze test...premalo segmenata obuhvaĂŚa.
Ante Gotovina
06-10-2007, 16:46
SDP 28.57%
HSS-HSLS 14.29%
HSP 28.57%
HDZ 21.43%
HNS 42.86%
Ne mogu vjerovati, po kojoj logici? :lol:
legionar
06-10-2007, 16:48
Ante komunjaro jedna, su te potkupili ovi iz HNS - a ? :-D :lol:
Ne mogu vjerovati, po kojoj logici? :lol:
Kad svi gledaju stranke po politièarima koji su im simpatièni i koji nisu. I njihovim izjavama. Nitko ne èita programe, budimo realni. :lol: Okej, bar ne veÌina jer brijem da ovi sa abnormalno visokim ili niskim rezultatima kod nekih stranaka znaju programe.
Ante Gotovina
06-10-2007, 16:51
Kad svi gledaju stranke po politièarima koji su im simpatièni i koji nisu. I njihovim izjavama. Nitko ne èita programe, budimo realni. :lol: Okej, bar ne veÌina jer brijem da ovi sa abnormalno visokim ili niskim rezultatima kod nekih stranaka znaju programe.
Znam, ali hns ne zagovara demografsku politiku i hoÌe pod svaku cijenu da uðemo u eu (a ja sam se izjasnio suprotno), tako da ne znam na temelju èega ovakvi rezultati.
SDP 21.43%
HSS-HSLS 28.57%
HSP 21.43%
HDZ 35.71%
HNS 28.57%
bzvz :?
legionar
06-10-2007, 16:55
HDZ 35.71%
adezeovka! :lol:
tako su me moji odgajali :-D
al to i je blisko nekim mojim stavovima...
iako sam ipak neĹĄto liberalnija nego ĹĄto bi adezeovka trebala biti... :?
legionar
06-10-2007, 17:02
odgajali su i mene, ali otkako je Sanaderko na èelu stranke, odnosno od kada je praktièki poèeo pokazivat tko je, ne hvala. Glasat Ìu za najmanje zlo - HSP!
ja definitivno neĂŚu glasat za HSP :-D
ne znam hoĂŚu li uopĂŚe glasat :?
legionar
06-10-2007, 17:15
ja definitivno neĂŚu glasat za HSP :-D
ne znam hoÌu li uopÌe glasat :?onda ti predlaŞem (samo predlaŞem) da ideť i glasať za ADZ, ipak je manje zlo nego da doðe Fifijeva partija :lol: :-D :smt036
Balada iz predgrađa
06-10-2007, 17:20
Jesi ti kastro kad proèuavao povijest?
Jesi kad bio na misi?
Jesi osjetio zajedniĹĄtvo koje vlada na euharistiji, na koju dolaze ljudi koje nitko nije tjerao - za razliku od komunizma kad ih se tjeralo van i potajno snimalo ko ide a ko ne u crkvu?
Pretpostavljam da nisi.
Ali ti u ovoj prièi uopÌe nisi bitan. Bitno je 90posto ljudi koji se izraŞavaju katolicima (bez obzira ťto to jako smeta kolegicu koja je odgovarala graðansko pred koji rok i bljezgarala o tome kako druge zajednice nemaju prava - naravno da nemaju kad nemaju 90posto vjernika!!) i ti ljudi su ujedno biraèi.
Prema tome, crkva itekako trebai mora imati veze s drŞavom. Toèka.
A robierre, ne vjerujem ti da si sudrĹžan. Znam ja da ĂŚe Zoki imat glas viĹĄe! ;)
ne, crkva nema ĹĄto imati veze s drĹžavom
ovo je sekularna drĹžava i nije mi jasno zaĹĄto je vjeronauk u ĹĄkolama
vjeronauk bi se trebao odrĹžavat u crkvi, a ne u ĹĄkoli
to ťto se 90% ljudi deklarira kao katolici ne znaèi da to daje za pravo da vjeronauk bude u ťkoli
i da... vjernica sam i to smatram
ne, crkva nema ĹĄto imati veze s drĹžavom
ovo je sekularna drĹžava i nije mi jasno zaĹĄto je vjeronauk u ĹĄkolama
vjeronauk bi se trebao odrĹžavat u crkvi, a ne u ĹĄkoli
to ťto se 90% ljudi deklarira kao katolici ne znaèi da to daje za pravo da vjeronauk bude u ťkoli
i da... vjernica sam i to smatram
nego sto daje za pravo tih 90%..ajmo na referendum pa cemo vidit kako ce narod odlucit.. 8)
legionar
06-10-2007, 17:28
nitko nikog ne tjera da ide na vjeronauk. tko hoÌe iÌi - neka ide, tko neÌe -neka ne ide. tako to funkcionira i svako zagovaranje da se vjeronauk izbaci iz ťkole je apsurdno. po toj logici ni engleski jezik nema ťto radit u ťkolama, kakve veze ima engleski sa hrvatskom? neka se ide uèit u posebne ťkole koga zanima i tko smatra da Ìe mu trebat.
nego sto daje za pravo tih 90%..ajmo na referendum pa cemo vidit kako ce narod odlucit.. 8)
Bojim se da bi spuĹĄio na referendumu, Crkva nije baĹĄ najpopularnija institucija...
MoĹžda nije u tvojim krugovima, ali odi u Vinjane Donje ili PakoĹĄtane...
Hrvatske graðane s prebivaliťtem van RH da ne spominjem :lol:
Balada iz predgrađa
06-10-2007, 18:34
Nivette, daj argumentiraj zaĹĄto ne bi trebao vjeronauk bit u ĹĄkolama?
Uostalom, dobro kaĹže netko, fakultativan je, oĹĄ, neĹĄ - ti biraĹĄ.
Vjerojatno je u ťkoli jer se prije ni u crkvu nije smjelo iÌ - pa je to neki revanť, ajmo reÌ. Ali pozitivan je u svakom sluèaju. I treba ostat.
legionar
06-10-2007, 19:03
Vjeronauk - pod razlièitim nazivima - je ťkolama bio puno prije 91. i puno prije nego ga je komunistièka oloť ukinula nakon ťto se znamo kako i kojim metodama doèepala vlasti. Ne zaboravimo koja su bila prva tri fakulteta, gdje se je prije odrŞavala nastava i tko je zasluŞan za oèuvanje kulture i tradicije. Komunisti sigurno ne. Sad, znam ja da to komunistièke relikte jako muèi ťto je vjeronauk ponovno uveden kao nastavni predmet, ali samo neka ih peèe, èak ťtoviťe polako, ali sigurno, uvodi se i u djeèje vrtiÌe. Inaèe, od tih antiklerikalnih izroda i vekovnih protivnika Crkve nisam èuo nijedan valjan argument za ukidanje, osim povremenih lupetanja tipa MilanoviÌa u Nedjeljom u 2.
MoĹžda nije u tvojim krugovima, ali odi u Vinjane Donje ili PakoĹĄtane...
Hrvatske graðane s prebivaliťtem van RH da ne spominjem :lol:
Ti to moĹžda neznaĹĄ al do prije godinu dana otprilike sam ja iĹĄao na misu svake nedjelje. Nebi bilo te nedjelje da ja nisam u crkvi i ko da ne vidim tu ekipu. Polovici puca qrtz kaj se govori tam, ustaju se kad treba, sjede kad treba i na kraju odu doma.
legionar
06-10-2007, 19:34
Ti to moĹžda neznaĹĄ al do prije godinu dana otprilike sam ja iĹĄao na misu svake nedjelje. Nebi bilo te nedjelje da ja nisam u crkvi i ko da ne vidim tu ekipu :shock: :shock: ĹĄta ti bi da si prestao iĂŚi?
:shock: :shock: ĹĄta ti bi da si prestao iĂŚi?
DoĹĄao sam k sebi. :lol:
legionar
06-10-2007, 19:38
:shock: :shock: ĹĄta ti bi da si prestao iĂŚi?
DoĹĄao sam k sebi. :lol:noup. prije mislim da je alijenacija na dijelu! :lol:
Nivette, daj argumentiraj zaĹĄto ne bi trebao vjeronauk bit u ĹĄkolama?
Uostalom, dobro kaĹže netko, fakultativan je, oĹĄ, neĹĄ - ti biraĹĄ.
Vjerojatno je u ťkoli jer se prije ni u crkvu nije smjelo iÌ - pa je to neki revanť, ajmo reÌ. Ali pozitivan je u svakom sluèaju. I treba ostat.
èisto zato da se dokaŞe da je ovo sekularna drŞava, dakle da je drŞava odvojena od crkve.
nema tu nekih posebnih argumenata
jednostavno nije u redu tvrdit da smo sekularna drŞava kad oèito to nismo kad se u drŞavnim ťkolama odrŞava vjeronauk
legionar
06-10-2007, 20:04
Niv, to ti nije nikakav argument, po èemu bi to odreðenje sekularne drŞave iskljuèivalo vjeronauk iz ťkole? nemoj kenjckat :-D
pa napisala sam da nemam neki poseban argument ;)
vjernica sam, ali me ljuti ĹĄto crkva mora zahvaljujuĂŚi drĹžavi bit svugdje prisutna
da, katolici su u veÌini u ovoj zemlji, ali se propagira ravnopravnost, pa zaťto se onda i vjeronauk u ťkoli ne organizira i za muslimane, Şidove i ostale nego oni ako Şele iÌi na nekakav vjeronauk moraju iÌ u dŞamiju, Şidovsku opÌinu i slièno. pa bio u cijeloj ťkoli 1 musliman/Şidov/budist/zoroastrianist/evangelist/votevr
i po meni je crkva bolje okruŞenje za takvo uèenje
ali ovo nema nikakve veze s naslovom topica pa bi bilo bolje da prekinemo :-D
edit - tj. ja prekidam jer nemam tu ĹĄto pametno napisat osim svog miĹĄljenja, a njega sam veĂŚ napisala :-D
fat drummer
06-10-2007, 20:22
vjeronauk u ťkolama? iz èisto pedagoťkog aspekta je to jadna ideja. niz djece koja su nekatolici imaju poseban tretman ili se osjeÌaju iskljuèenima.
glupost je imati predmet koji se ocjenjuje, a fakultativan je tj. ne moraju ga imat svi. to je traÌenje satnice. neka klinci idu u crkvu na vjeronaku ili u ðamiju, aťram, hram, pagodu ťto god.
legionar
06-10-2007, 20:25
èak se i slaŞem sa ovim èetnikom gore da se ne bi trebao ocjenjivat vjeronauk, ali ga ne treba makivat. :evil:
fat drummer
06-10-2007, 20:27
a dobro, ali glupo je npr. kad imať treÌi sat vjeronaku, a tvoj frend stevan haðifediroviÌ okolo laprda oko ťkole ili radi ťaliÌ za matematiku ili agitira protiv hrvatske, srbin jedan muslimanski
legionar
06-10-2007, 20:30
nije stevan haðifediroviÌ nego je ťimťirpaťa ťabahudin!!!
Ti to moĹžda neznaĹĄ al do prije godinu dana otprilike sam ja iĹĄao na misu svake nedjelje. Nebi bilo te nedjelje da ja nisam u crkvi i ko da ne vidim tu ekipu. Polovici puca qrtz kaj se govori tam, ustaju se kad treba, sjede kad treba i na kraju odu doma.
Ma moŞda ih boli qrtz za religiju, ali jako puno ljudi drŞi do miťljenja Crkve, pogotovo u manjim mjestima. Isto tako, u sluèaju referenduma o vjeronauku, dobrom dijelu ljudi koji su protiv bi bilo lijeno otiÌi glasati, dok bi ljudi koji su za bili puno motiviraniji i nabrijaniji.
Isto tako, u sluèaju referenduma o vjeronauku, dobrom dijelu ljudi koji su protiv bi bilo lijeno otiÌi glasati, dok bi ljudi koji su za bili puno motiviraniji i nabrijaniji.
Ima neťto u ovome al opet mislim da nebi proťla opcija vjeronauka. Skoro èetvrtina ljudi je u ZG i mnogi katolici bi glasali protiv tak da nemremo bať predviðat po tome. A da ne prièam o drugim gradovima, gradsko stanovniťtvo je sklonije drugoj opciji. Uglavnom.
Robierre de Cochon
07-10-2007, 01:10
a ono...neka svjetonazorska pitanja nas ipak odreðuju...i tu je jasno da postoje dva izbora - ili si konzervativo, ili si liberalno; ili si lijevo ili si desno. sredina mi nije jasna - ma koliko je konzerva branio :-D
ťto se mene tièe
vjeronauk u ĹĄkolama - NE
zabrana abortusa - NE
dekriminalizacija lakih droga - DA
porez na kapitalnu dobit - NE
procesuiranje ratnih zloèina -DA
ulazak u EU - DA
ulazak u NATO - NE
suradnja i ekonomska ekspanzija na Balkanu -DA
fereða u ťkoli - NE
kriĹž u sudnici -NE
legalizacija istospolnog partnerstva - DA
nula promila alkohola za vozaèe - DA
privatizacija drĹžavnog sektora -DA
devalvacija kune - NE
industrijalizacija - DA
uvoðenje higijenskih normativa (kolinje, sir i vrhnje) - DA
normatizacija jezika i pravopisa propisom - NE
arbitraĹžno rjeĹĄenje granice sa Slovenijom - DA
pozitivna diskriminacija nacionalnih manjina - DA
obavezna srednja ĹĄkola - DA
biraèko pravo ťesnaestogodiťnjacima - DA
seksualni odgoj u ĹĄkoli - DA
bolonjska reforma - DA
participacije u zdravstvenom sustavu - NE
povrat duga umirovljenicima - NE
organizacija rukometnog prvenstva - NE
porez na imovinu - DA
smanjenje pdv-a - DA
produljenje porodiljnog dopusta - NE
ukidanje vojnog roka - DA
most kopno-peljeĹĄac - DA
ukidanje prava glasa dijaspori - DA
zabrana rada nedjeljom - NE
konzerva
07-10-2007, 01:29
a ono...neka svjetonazorska pitanja nas ipak odreðuju...i tu je jasno da postoje dva izbora - ili si konzervativo, ili si liberalno; ili si lijevo ili si desno. sredina mi nije jasna - ma koliko je konzerva branio :-D
heh po svjetonazorskim pitanjim sam ja najkonzervativniji èovjek na svijetu :-D
samo me k sredini gura socijalna politika
ak bať hoÌeť, ťto se mene tièe:
vjeronauk u ĹĄkolama - DA,ALI DA SE NE OCJENJUJE
zabrana abortusa - Ĺveliki kuracTO VEĂE OGRANIĂENJE
dekriminalizacija lakih droga - NE
porez na kapitalnu dobit - DA
ulazak u EU - DA, ALI BEZ ŽURBE
ulazak u NATO - DA
fereða u ťkoli - DA
kriĹž u sudnici - DA,TKO HOĂE
legalizacija istospolnog partnerstva - NE
nula promila alkohola za vozaèe - NE
privatizacija drĹžavnog sektora -NE U CIJELOSTI
devalvacija kune - NISAM JOĹveliki kurac NAĂISTO
industrijalizacija - DA
uvoðenje higijenskih normativa (kolinje, sir i vrhnje) - ZA OĂUVANJE TRADICIJSKIH OBIĂAJA
biraèko pravo ťesnaestogodiťnjacima - NE
seksualni odgoj u ĹĄkoli - DA,ALI DA RODITELJI ODLUĂUJU O NJEGOVOJ VRIJEDNOSNOJ KOMPONENTI
bolonjska reforma - DA
povrat duga umirovljenicima - DA
porez na imovinu - DA
smanjenje pdv-a - DA
produljenje porodiljnog dopusta - DA
most kopno-peljeĹĄac - NE
zabrana rada nedjeljom - DA
zabrana abortusa - NE
ulazak u EU - DA
ulazak u NATO - DA
fereða u ťkoli - DA
kriĹž u sudnici -NE
privatizacija drĹžavnog sektora -NE, bar ne svega
devalvacija kune - NE
industrijalizacija - DA
uvoðenje higijenskih normativa (kolinje, sir i vrhnje) - DA ali niťta pretjerano
biraèko pravo ťesnaestogodiťnjacima - NE, pobogu èemu to :lol:
seksualni odgoj u ĹĄkoli - NE
bolonjska reforma - DA
organizacija rukometnog prvenstva - DA
porez na imovinu - DA
smanjenje pdv-a - DA
Kod mene su 1) nacionalna pitanja, 2) ekonomska pitanja i 3) svjetonazorska pitanja.
Ukratko, bolje da se Şene pederi nego da se suraðuje s Haagom i izmiťljaju porezi :-D
zabrana abortusa - NE
dekriminalizacija lakih droga - NE
ulazak u EU - DA
ulazak u NATO - DA
fereða u ťkoli - DA
kriĹž u sudnici -NE
privatizacija drĹžavnog sektora -NE
devalvacija kune - NE
industrijalizacija - DA
biraèko pravo ťesnaestogodiťnjacima - NE (samo nam joť to fali)
bolonjska reforma - DA
porez na imovinu - DA
smanjenje pdv-a - NE (nam 2 ili 3% ne znaèi puno, a drŞavi je do puno)
ultraviolet
07-10-2007, 12:37
vjeronauk u Å¡kolama - DA, naravno prilagođen Å¡kolskim klupama (svega sam se nagledala kroz Å¡kolovanje....)
zabrana abortusa - NE
ulazak u EU - DA
ulazak u NATO - DA
suradnja i ekonomska ekspanzija na Balkanu - DA, dokle god sve ostaje na razini ekonomije
fereða u školi - DA
križ u sudnici - NE
nula promila alkohola za vozaèe - NE, vratit na 0.5
privatizacija državnog sektora - DA, ali ne u potpunosti, da država ipak ima kontrolu neke osnovne djelatnosti, i ne na način na koji je privatiziran dukat (poticanje od strane države mljekarske industrije kao jedne od najvažnijih, da bi kasnije vlasnik sve rasprodao i spremio lovu u džep)
devalvacija kune - NE, valjda...
industrijalizacija - DA
uvoðenje higijenskih normativa (kolinje, sir i vrhnje) - DA, ali na način da se stoljetni običaju i tradicija ipak uspiju sačuvati
normatizacija jezika i pravopisa propisom - DA, da se napokon rijeÅ¡i viÅ¡egodiÅ¡nji pravopisni i gramatički kaos
arbitražno rješenje granice sa Slovenijom - DA
obavezna srednja Å¡kola - NE, ali financijska potpora i stipendije onima koji ju žele pohađati a nemaju mogućnosti. furanje na "državu znanja i visokoobrazovanih" me strahovito nervira.
biraèko pravo Å¡esnaestogodiÅ¡njacima - NE, niti sa 18 nisi izgrađena ličnost jasnih stavova, kamoli sa 16, prevelika mogućnost manipulacije
seksualni odgoj u školi - DA
bolonjska reforma - DA, ali u ublaženoj verziji, prilagođenoj naÅ¡im mogućnostima, jer ovo sada ne liči na niÅ¡ta
participacije u zdravstvenom sustavu - NE. ne razumijem čitav smisao tih participacija, ako plaćamo doprinos za zdravstveno....
povrat duga umirovljenicima - DA, napokon...već ih je pola pomrlo
organizacija rukometnog prvenstva - DA, ali ne megalomanski i u skladu s mogućnostima. ako tako ne ide - NE
porez na imovinu - DA
smanjenje pdv-a - NE ZNAM
most kopno-pelješac - DA
zabrana rada nedjeljom - DA
fidel_castro
07-10-2007, 13:19
zabrana abortusa - NE
ulazak u EU - DA
ulazak u NATO - DA
fereða u ťkoli - NE
kriĹž u sudnici -NE
devalvacija kune - NE
industrijalizacija - DA
normatizacija jezika i pravopisa propisom - DA
bolonjska reforma - DA
porez na imovinu - DA
smanjenje pdv-a - DA
Zanimljivo je da su se svi do sada izjasnili za ukidanje prava glasa dijaspori... ljudi, ja vas volim! :smt050:
zanimljivo je da su se do sad svi izjasnili za obaveznu srednju skolu....
Zanimljivo je da su se svi do sada izjasnili za ukidanje prava glasa dijaspori... ljudi, ja vas volim! :smt050:
A ti si za privatizaciju, mein gott. Kakva si ti to komunjara??? :smt044
@ Cho: Pa èitaj malo, nisu svi za obveznu srednju. ;)
zabrana abortusa - NE
porez na kapitalnu dobit - NE
ulazak u EU - DA
ulazak u NATO - NE
fereða u ťkoli - NE
kriĹž u sudnici -NE
nula promila alkohola za vozaèe - NE, 0.5 promila
devalvacija kune - NE
industrijalizacija - DA
bolonjska reforma - DA
porez na imovinu - DA
smanjenje pdv-a - DA
vjeronauk u ĹĄkolama - DA
zabrana abortusa - poveĂŚanje restrikcija
dekriminalizacija lakih droga - prekrĹĄajni progon konzumenata
porez na kapitalnu dobit - nipoĹĄto
procesuiranje ratnih zloèina - ťto ovo znaèi? Ako se misli na sluèajeve tipa Norac, Glavať itd., onda ne
ulazak u EU - polakĹĄe s tim
ulazak u NATO - brĹže
suradnja i ekonomska ekspanzija na Balkanu - apsolutno
fereða u ťkoli - NE, nismo islamsko druťtvo
kriĹž u sudnici - DA, mi smo krĹĄĂŚansko druĹĄtvo
nula promila alkohola za vozaèe - 0,8
privatizacija drĹžavnog sektora - apsolutno
devalvacija kune - DA
industrijalizacija - èekiÌarenjem neÌemo niťta postiÌi
arbitraĹžno rjeĹĄenje granice sa Slovenijom - osvojiti Sloveniju :smt044
pozitivna diskriminacija nacionalnih manjina - negativna :-D
obavezna srednja ĹĄkola - NE, gubitak vremena za mnoge
seksualni odgoj u ĹĄkoli - NE, prostor za liberalne manipulacije nad djecom
bolonjska reforma - nekako se mora provoditi
povrat duga umirovljenicima - umirovljenike u zaprege :-D
organizacija rukometnog prvenstva - naravno, kakvo je to pitanje?
porez na imovinu - samo za siromaĹĄne :-D
smanjenje pdv-a - DA
ukidanje prava glasa dijaspori - NE (za fifija velikim slovima) :-D
fidel_castro
07-10-2007, 14:12
ðiberu, mi smo socijaldemokrati... komunizam nije pronaťao svoje mjesto u danaťnjem odvratnom kapitalistièkom druťtvu pa se i mi moramo prilagoditi... :D
vjeronauk u ĹĄkolama - DA
zabrana abortusa - naplaĂŚivati masno
dekriminalizacija lakih droga - slobodno uĹživanje samo na glavnom trgu
porez na kapitalnu dobit - svima a ne samo njima
procesuiranje ratnih zloèina - da,jer smo mi bili agresori...NE
ulazak u EU - ĹĄto kasnije to bolje
ulazak u NATO - brĹže
suradnja i ekonomska ekspanzija na Balkanu - trgovanje drogom je palo,treba malo proĹĄiriti suradnju
fereða u ťkoli - moŞe...uvesti porez na fereðe u ťkoli
kriĹž u sudnici - DA, i Biblija isto
legalizacija istospolnog partnerstva - samo kod Ĺžena
nula promila alkohola za vozaèe - 1,2
privatizacija drĹžavnog sektora - drĹžavizacija privatnog sektora
devalvacija kune - NE,uvoðenje dinara
industrijalizacija - naravno,joĹĄ uvijek vidimo plavo nebo
uvoðenje higijenskih normativa (kolinje, sir i vrhnje) - NE,vjerujemo naťim kumicama na placu
normatizacija jezika i pravopisa propisom - DA,i ukinuti sve dijalekte...osim slovenskog
arbitraĹžno rjeĹĄenje granice sa Slovenijom - uzeti 10 vojnika i gurnuti ih prema italiji
pozitivna diskriminacija nacionalnih manjina - Naravno,sve ih treba ubiti,a Ĺženu i djecu porobiti
obavezna srednja ĹĄkola - NE, bolje obvezni rad na bauĹĄteli,treba se graditi
biraèko pravo ťesnaestogodiťnjacima - NE,njima besplatne maramice za nos
seksualni odgoj u ĹĄkoli - DA,uz video podrĹĄku i odlaske u kino TuĹĄkanac na kasnonoĂŚne projekcije
bolonjska reforma - a zaĹĄto nas jednostavno ne ubiju i zavrĹĄe sa tim
participacije u zdravstvenom sustavu - NE,neÌu nikoga èistiti
povrat duga umirovljenicima - treba im uzeti i ovo malo ĹĄta imaju
organizacija rukometnog prvenstva - nikako...treba organizirati turnir u curlingu
porez na imovinu - samo za siromaĹĄne,i seljake
smanjenje pdv-a - NE,poveĂŚanje na 50%...drĹžava se mora hraniti
produljenje porodiljnog dopusta - NE,uvoðenje dadilja na radnom mjestu da se mladeŞ uvodi u posao od malena
ukidanje vojnog roka - DA,sluĹžiti mogu samo oni koji Ĺžele osvojiti Sloveniju...dakle 20-tak ljudi
most kopno-peljeťac - NE,zraèna linija
ukidanje prava glasa dijaspori - NE,svi smo mi DIJASPORA
zabrana rada nedjeljom - NE,uvesti joĹĄ jedan radni dan u tjednu
[quote="Ă!":nscvfi3e]
ðiberu, mi smo socijaldemokrati... [/quote:nscvfi3e]
True, al opet ja nisam za privatizaciju.
djevojcica sa sibicama
07-10-2007, 14:49
seksualni odgoj u ĹĄkoli - NE, prostor za liberalne manipulacije nad djecom
ovo zvuèi nekako paranoièno.
naravno, govorimo o sexualnom odgoju koji treba pruĹžiti informaciju, a ona nije ni liberalna ni konzervativna, veĂŚ znanstveno utemeljena i provjerena.
èinjenice o menstruaciji, klamidiji, hpvu, osobnoj higijeni itd itd nemaju nikakav svjetonazorski predznak i ne znam kakve to toèno liberalne manipulacije one omoguÌuju? :?
i sta sad nek svatko pise za sta je on ko da je to bitno..neke stvari se nece nikad promjenit..kriz u sudnici,a zasto i bi..feredja u skoli,a zasto i bi..abortus-mozda,al bit ce opako reguliran zakonom..recimo samo u slucaju silovanja..ukidanjje prava glasa dijaspori-nece se nikad ukinut..ionako nas 50 posto iz privremeno otudjene hrvatske
legionar
07-10-2007, 15:39
vjeronauk u ĹĄkolama â DA
zabrana abortusa â DA, uz najstroĹže moguĂŚe sankcije
dekriminalizacija lakih droga â NE, pooĹĄtravanje kazni
porez na kapitalnu dobit â NE!
procesuiranje ratnih zloèina â ovisi kojih, Norac i sl. NE!
ulazak u EU - NE
ulazak u NATO - DA
fereða u ťkoli - NE
kriĹž u sudnici -DA
privatizacija drĹžavnog sektora âDA, uz oprez
devalvacija kune - NE
industrijalizacija â DA, ali razvoj ne temeljiti iskljuèivo na tome
pozitivna diskriminacija nacionalnih manjina â preglupo pitanje
obavezna srednja ĹĄkola â NE, nikako
seksualni odgoj u ĹĄkoli â DA I NE, ovisno tko bi to provodio
bolonjska reforma â DA, ali do sad ne vidim ni B od Bolonje
porez na imovinu - DA
smanjenje pdv-a - DA
ukidanje vojnog roka - NE
ukidanje prava glasa dijaspori â NE!
zabrana rada nedjeljom â apsolutno DA!
radije biracko pravo sesnaestogodisnjacima nego dedi od 75 godina koji ne zna da je gotov svjetski rat.
zabrana rada nedjeljom?zasto, mozda bas netko hoce jos zaradit, pod uvjetom da je taj rad adekvatno placen.
crobot-procesuiranje ratnih zlocina..OVISI KOJIH???ajd mi to malo pojasni..
legionar
07-10-2007, 16:19
crobot-procesuiranje ratnih zlocina..OVISI KOJIH???ajd mi to malo pojasni..ťto ti tu nije jasno?-->Onih koji su se zbilja dogodili. svi znamo i vidimo kakvi se "ratni zloèini" hoÌe utrpat Norcu, Glavaťu i sl. To je naprosto nepojmljivo da se protiv njih vode procesi, a ne vode se protiv èetnièkih "vojvoda". Nakon ove Haaťke presude, povodeÌi se za njihovom "objektivnoťÌu i demokratiènoťÌu" Glavaťu bi trebali dosudit isto kao i RadiÌu. Jednako i Gotovini u Haagu. Sve ostalo bi bilo krajnje licemjerno. Mada, mislim da je sada i pticama na grani jasno da je Haag èista politièka institucija, a nimalo pravna institucija. Da ne spominjemo tuŞiteljstvo.
ovo zvuèi nekako paranoièno.
naravno, govorimo o sexualnom odgoju koji treba pruĹžiti informaciju, a ona nije ni liberalna ni konzervativna, veĂŚ znanstveno utemeljena i provjerena.
èinjenice o menstruaciji, klamidiji, hpvu, osobnoj higijeni itd itd nemaju nikakav svjetonazorski predznak i ne znam kakve to toèno liberalne manipulacije one omoguÌuju? :?
Ma daj, cijeli ťkolski predmet posveÌen spolnim bolestima i potezanju koŞice na pimpeku? Pa èemu sluŞe roditelji? Jel njima treba ostati neka odgovornost za elementarni odgoj djece ili svu brigu treba prebaciti na drŞavne jasle?
Ono u ťto bi se taj seksualni odgoj izrodio je prièanje bajki o gay prinèevima djeèici - nedavni primjer iz SAD-a :roll:
legionar
07-10-2007, 16:28
Ono u ťto bi se taj seksualni odgoj izrodio je prièanje bajki o gay prinèevima djeèici i o tome kako je HrviÌ iskoristio pijanog Gorana :lol: :badgrin: :lol:
nedavni primjer iz SAD-a :roll:
Primjer ti je jeben. :lol:
legionar
07-10-2007, 16:31
radije biracko pravo sesnaestogodisnjacima nego dedi od 75 godina koji ne zna da je gotov svjetski rat.
zabrana rada nedjeljom?zasto, mozda bas netko hoce jos zaradit, pod uvjetom da je taj rad adekvatno placen.
Biraèko pravo 16godiťnjacima je jedna od veÌih idiotarija koje sam èuo u posljednje vrijeme. Bať je balavac od 16 godina kojem je na prvom mjestu boca i voðenje ťefa u ťetnju podoban da izabire vlast.
Adekvatno plaĂŚen? :badgrin: je da...
Da malo pojasnim, ja sam podjednako protiv uvoðenja u ťkolstvo konzervativnih programa tipa GROZD, samo mislim da je prijetnja uvoðenja liberalnih seksualnih programa izvjesnija. Nema se ťta u drŞavnim ťkolama vrťiti svjetonazorska indoktrinacija, ova ili ona.
Nema se ĹĄta u drĹžavnim ĹĄkolama vrĹĄiti svjetonazorska indoktrinacija, ova ili ona.
AL je zato kriŞ u sudnici èist okej. :smt044 Mislio sam na to da je SAD u totalnom qrtzu i ne moŞe se usporeðivat sa Hrvatskom. Ma ni sa zapadnom Europom.
AL je zato kriŞ u sudnici èist okej. :smt044 Mislio sam na to da je SAD u totalnom qrtzu i ne moŞe se usporeðivat sa Hrvatskom. Ma ni sa zapadnom Europom.
KriĹž je simbolika, ovo su konkretne stvari.
Zapadna Europa je po meni u veĂŚem qrtzu od SAD-a.
KriĹž je simbolika, ovo su konkretne stvari.
Razlika je samo u tome ťto bi ovo po tvojoj teoriji bila malo aktivnija indoktrinacija, inaèe je ista stvar. Propaganda. Samo ťto su ťanse da to bude indoktrinacija u ťkolama minimalne jer je to javno i teťko da bi neťto takvo proťlo nezapaŞeno. Ovo je sekularna drŞava, vjerskim simbolima nema mjesta u javnim ustanovama. Druga stvar je recimo osobno uvjerenje. FeredŞe u ťkoli su èist oke, nikog se ne forsira. Da se poène stavljat polumjesece po ťkolama ili kriŞeve, to je veÌ druga stvar. Nosi kriŞ oko vrata, puca mi qrtz, al stavljat ga u sudnice je idiotarija. Inaèe, ja sam protiv spolnog odgoja pa ono. :-D
Zapadna Europa je po meni u veĂŚem qrtzu od SAD-a.
Ti si sav neki lud. :lol:
legionar
07-10-2007, 16:52
ovo je sekularna drĹžava, hajdemo onda uklonit sve biskupe, kler, poruĹĄit crkve... tome nema mjesta u sekularnoj drĹžavi!!
fidel_castro
07-10-2007, 16:55
ovo je sekularna drĹžava, hajdemo onda uklonit sve biskupe, kler, poruĹĄit crkve... tome nema mjesta u sekularnoj drĹžavi!!
ti si stavrno okorjeli cinik... ideĹĄ iz krajnosti u krajnost... ponekad se i pitam jesi li ti normalan, ali se onda sjetim da nitko tko studira pravo nije normalan! :lol: :lol:
ovo je sekularna drĹžava, hajdemo onda uklonit sve biskupe, kler, poruĹĄit crkve...
Hej, ja sam za. :lol: Al ne bih ruĹĄio crkve, mnoge lijepo izgledaju. :smt044
Ĺveliki kuracalim se, naravno. Sekularna drĹžava znaèi da se Crkva nema ĹĄto mijeĹĄat u drĹžavne poslove. Tu retoriku pokuĹĄaj prodat nekom drugom. :p
djevojcica sa sibicama
07-10-2007, 16:57
Ma daj, cijeli ťkolski predmet posveÌen spolnim bolestima i potezanju koŞice na pimpeku? Pa èemu sluŞe roditelji? Jel njima treba ostati neka odgovornost za elementarni odgoj djece ili svu brigu treba prebaciti na drŞavne jasle?
Ono u ťto bi se taj seksualni odgoj izrodio je prièanje bajki o gay prinèevima djeèici - nedavni primjer iz SAD-a :roll:
malo si pogledaj pitanja kakva klinci postavljaju po èasopisima ili razlièitim forumima i kakve stvari ne znaju.
i stvarno, zaĹĄto ne pitaju o tome svoje starce?
da, bilo bi divno kad bi svi funkcionirali ko u gilmoricama sa konceptom "moja mama je meni najbolja prijateljica", al u stvarnosti to malo drukèije izgleda.
Ti si sav neki lud. :lol:
Ludilo je posljednja manifestacija genija! :lol:
Inaèe, ne vidim kako se kroz kriŞ Crkva mijeťa u drŞavne poslove. To bi bio sluèaj kad bi biskup bio sudac, ovako se samo izraŞava civilizacijska pripadnost hrvatskog druťtva.
legionar
07-10-2007, 17:01
:lol: Sekularna drŞava znaèi da se Crkva nema ťto mijeťat u drŞavne posloveznaèi kriŞ u sudnici se mijeťa u drŞavne poslove :lol: :lol: :lol: dabome, moŞda preko noÌi prepravi neku presudu ...