View Full Version : Referendum topic: O glasovanju dijaspore
Netko je spomenuo da bi trebalo otvoriti ovaj referendum pa eto. Izbori su proĹĄli tako kako jesu pa ovo nema veze s time nego se ispituje miĹĄljenje ljudi s obzirom da smo stavove o tome iznijeli samo mi neki. Fat je dozvolio ovaj topic i Ĺživjet ĂŚe tjedan dana. :smt109
legionar
27-11-2007, 17:43
Molim da se onda doda i jeste li za to da krajiťke èetnièine glasaju na izborima....
malimrav85
27-11-2007, 17:45
Ha ha ha, baĹĄ. Ali usprkos izletima nisu uspjeli dobit taj 1 mandat koji su htjeli.
izjednaèeno za sada...
ja sam, naravno, za... :-D
-edit- za glasanje, protiv ukidanja...
nestorov
27-11-2007, 17:47
ni krajiťke èetnièine ni dijaspora
O zaboga... Opet ponavljati iste stvari po petstoti put.
Pravo glasa pripada svim drŞavljanima Republike Hrvatske. Osobno mislim da je trenutna nefiksna kvota dobro rjeťenje za drŞavljane koji Şive u BiH i dijaspori. Ne podupirem ukidanje i nisam joť èuo smislenu argumentaciju od druge strane.
Imamo tu (ne)srecu sto nam je emigracija OGROMNA i njihov glas generalno znaci jako mnogo. Sto me ne odusevljava nimalo u svemu tome je sto vecina Hrvata u inozemstvu ne poznaje dobro stanje u Hrvatskoj te glasuje po povijesnim cinjenicama... To je po meni prva vleika greska jer je rat gotov i tko god ga je izbjegao tako sto je odselio na Zapad/Australiju je prestao pratiti hrvatsku svakodnevicu kao svoju vlastitu. Oni znaju stanje u Kanadi, Australiji, a ono sitno o Hrv kaj procitaju pitajbogagdje... Mada znam da licemjerje nije bas razlog za ukidanje prava glasa, oni predstavljaju sa svojim prilicno jednolicnim argumentima (da je HDZ stvorio drzavu, da su oni za Hrvatsku, blablaserser) pretezak kamen za odredjene politicke stranke te samim time i izbore.
Drugi razlozi su oni standardni o placanju poreza (s tim da su se nasi sportasi pokazali kao veci licemjeri po tom pitanju)...
Da je nama emigracija minorna, ne bi ni rijec rekao, ali ne podrzavam da oni de facto odlucuju o tome kako cemo MI zivjeti dok oni gustaju u boljem standardu...
Just a little bit
27-11-2007, 17:56
protiv
ronnie_coleman
27-11-2007, 18:15
Naravno da im treba ukinuti pravo glasa! Na TV sam gledao kako Ìe glasat tip iz Argentine koji ne prièa hrvatski i nikad nije bio u Hrvatskoj - pa kakve to ima logike???
Imamo tu (ne)srecu sto nam je emigracija OGROMNA i njihov glas generalno znaci jako mnogo. Sto me ne odusevljava nimalo u svemu tome je sto vecina Hrvata u inozemstvu ne poznaje dobro stanje u Hrvatskoj te glasuje po povijesnim cinjenicama... To je po meni prva vleika greska jer je rat gotov i tko god ga je izbjegao tako sto je odselio na Zapad/Australiju je prestao pratiti hrvatsku svakodnevicu kao svoju vlastitu. Oni znaju stanje u Kanadi, Australiji, a ono sitno o Hrv kaj procitaju pitajbogagdje... Mada znam da licemjerje nije bas razlog za ukidanje prava glasa, oni predstavljaju sa svojim prilicno jednolicnim argumentima (da je HDZ stvorio drzavu, da su oni za Hrvatsku, blablaserser) pretezak kamen za odredjene politicke stranke te samim time i izbore.
Drugi razlozi su oni standardni o placanju poreza (s tim da su se nasi sportasi pokazali kao veci licemjeri po tom pitanju)...
Da je nama emigracija minorna, ne bi ni rijec rekao, ali ne podrzavam da oni de facto odlucuju o tome kako cemo MI zivjeti dok oni gustaju u boljem standardu... slaĹžem se,galijun!!! :smt038 :smt038
Svi DRŽAVLJANI RH su po Ustavu jednaki.
I toèka.
BaĹĄ zato ĹĄto imamo veliku emigraciju, a mala smo zemlja moramo imati vezu s njom.
Dio je naĹĄeg nedjeljivog nacionalnog biĂŚa.
Ako bi ukidali dijaspori, ajmo i manjinama onda npr.
:!:
Znaèi, protiv ukidanja.
:smt109
P.S. Anketa na ovom forumu neĂŚe biti prava slika - vidjeli smo da bi ovdje SDP masno dobio..
Stoga oèekujem i ovdje nerealan rezultat protiv glasa dijspore.
za ukidanje..kome je toliko stalo do drzave doci ce i zivjeti u njoj..a ne toboze zudjeti za rh..odredivati buducnost ljudima koji su ovdje ostali, a hladiti dupenca u drugim drzavama..
Ako bi ukidali dijaspori, ajmo i manjinama onda npr.
:!:
Hej, da se mene pita, ja bi ukinuo manjine. :lol:
Molim da se onda doda i jeste li za to da krajiťke èetnièine glasaju na izborima....
NeĂŚu sada niĹĄta mijenjat. Al mogli bi svi reĂŚ kaj misle o tome, kad veĂŚ pitaĹĄ. Ja bi recimo ukinuo pravo glasa SVIMA koji ne Ĺžive u RH. Vlast koju biraĹĄ se ne odnosi na tebe, ne glasaĹĄ. I bok. I nemojte mi opet o onim debilanama da se zastupnici iz dijaspore bore za boljitak dijaspore. :lol:
legionar
27-11-2007, 19:55
Gle Ăiber, tvoja stranka je pokazala licemjerje i pravu sliku time ĹĄto nije nigdje spomenula da bi ukinula pravo glasa krajiĹĄnicima, ali je otvoreno napadala dijasporu, i na kraju sve to lijepo potkrijepila pjevanjem oda zloèincu i krvoloku po zanimanju bravaru Titi. Na svu sreĂŚu narod je to prepoznao i ne bute vidli Banskih dvora ;)
Aj ti meni objasni ko su ti tvoji krajiĹĄnici i zaĹĄto oni mogu glasat u RH. Jednostavno viĹĄe neznam na koga misliĹĄ.
legionar
27-11-2007, 20:08
Na one koji su autobusima dolazili iz Beograda, Novog Sada... da bi glasovali na prostorima bivťe JAO Krajine, a koji su napustili Hrvatsku po MiloťeviÌevom nalogu, a meðu kojima ima hrpa potencijalnih èetnièina, a koji su Şarili i palili, klali i ubijali u Hrvatskoj devedesetih.
Na one koji su autobusima dolazili iz Beograda, Novog Sada... da bi glasovali na prostorima bivťe JAO Krajine, a koji su napustili Hrvatsku po MiloťeviÌevom nalogu, a meðu kojima ima hrpa potencijalnih èetnièina, a koji su Şarili i palili, klali i ubijali u Hrvatskoj devedesetih.
Znaèi, oni imaju drŞavljanstvo ali ne i prebivaliťte? Onda bi i njima ukinuo. Ako glasaju za manjine, trebali bi samo za manjine, a ne da se moŞe birat.
legionar
27-11-2007, 20:22
Imaju drŞavljanstvo da. Stvar je u tome da su manjine (kod mene sve osim jedne babe) glasovale za drŞavnu, a ne manjinsku listu, a sigurno nisu glasovali za HSP niti HDZ. Jer njima je broj zastupnika i ovako zagarantiran. A zalaŞu se èak da dobiju moguÌnost da glasaju i za manjinsku i drŞavnu listu.
malimrav85
27-11-2007, 20:28
Kolko sam skuĹžio, ide za za tim da imaju dojno pravo glasa. Manjinsku i drĹžavnu listu.
A ovi "busari" ja mislim imaju prebivaliĹĄte tu ali Ĺžive u Srbiji. KaĹžem, mislim ali ne znam. Znaèi ne Ĺžive tu, NE PLAĂAJU POREZE :) nego samo doðu da proguraju joĹĄ jednog srbina zastupnika uz ova tri koja imaju zagarantirano. sad nisu uspjeli ali ko zna ĹĄto buduĂŚnost donosi...
A ovi "busari" ja mislim imaju prebivaliĹĄte tu ali Ĺžive u Srbiji. KaĹžem, mislim ali ne znam. Znaèi ne Ĺžive tu, NE PLAĂAJU POREZE :) nego samo doðu da proguraju joĹĄ jednog srbina zastupnika uz ova tri koja imaju zagarantirano. sad nisu uspjeli ali ko zna ĹĄto buduĂŚnost donosi...
A jebiga ak je tak. Da cijela Hercegovina prijavi prebivaliĹĄte u RH, a da Ĺžive tam, dao bi im pravo glasa. Ajmo reĂŚ da je to rupa u fiktivnom zakonu. :lol:
@ Crobot: kao ĹĄto sam reko mravu. A ovim manjinama koje glasaju za drĹžavnu bi dao obvezu da glasaju za manjinsku listu. Ili bi ukinuo manjinske predstavnike.
malimrav85
27-11-2007, 20:43
I ja. Ili za manjinsku listu ili sa svima na izbore pa kako kome.
Tricky pitanje, sad buduÌi da sam desnièar, trebao bih reÌi da imaju pravo glasa, ali eto nekako se ne slaŞem s time.
Po meni ni manjine ni dijaspora ne bi smjele mati pravo glasa, ako se Şele pripojit hrvatskoj onda mogu glasati, ako su izvan hrvatskog teritorija ili spadaju u nepoŞeljnu kategoriju onda ne bi smjeli imati pravo glasa. Ujedno sam joť toliko ogranièen da bi odbrio glasanje samo ljudima koji èe glasati za mene i moje. Eh da, i ukinuo bih pravo glasa Şenama i nepismenima, naravno uveo bih i imovinski cenzus. Ma kvragu, zapravo bih ukinuo glasanje, ťta Ìe vam to...
Ja sam u biti ni za ni protiv ukidanja! Ta dijaspora i pravo glasa je dvosjekli maè i ima puno argumenata i za jednu i za drugu stranu!
Npr. po ustavu svi su oni drŞavljani Hrvatske ťto znaèi da imaju pravo glasa i to im se ne smije osporiti. Isto tako, oni su u ratu napravili jako puno za nas. Da nije bilo Hrvata u BiH, Srbi bi nas vjerojatno presijekli kod Zadra. Ljudi iz Njemaèke, Kanade, SDA-a i Australije su slali u koferima tisuÌe maraka i dolara ne bi li pomogli u kupnji oruŞja. I sama imam u obitelji takvih ljudi koji su se ubijali od posla u Njemaèkoj i iako su zapravo malo zaraðivali, prikupljali su novac u crkvama i slali ga u naťe banke. Jedan moj susjed je prièao o stotinama kofera punih novaca koji su stizali iz dijaspore u banke. Ti ljudi su jako povezani s Hrvatskom i masa ih se Şeli vratiti, a kad prièaju o Hrvatskoj na rubu su suza. Ali to su uglavnom oni stariji! Jako malo mladih je izaťlo na izbore, jer zapravo ni ne znaju kakva je tu situacija.
Mnogi ljudi i ulaĹžu u Hrvatsku... bla bla bla
S druge strane, ti ljudi zaista ne Şive ovdje, na njih se ne odnose naťi zakoni... Uostalom, 5 glasova je puno ťto se i potvrðuje rezultatima izbora!
Tak da stvarno ne znam, osjetljivo je raspravljati o tome. I baĹĄ zato ĹĄto ih ima toliko puno nije bilo baĹĄ prepametno spominjati to par tjedana prije izbora...
@ Cro: Evo, zasad i nije tak nerealno.
legionar
27-11-2007, 20:55
Upravo tako. Problem je ťto odreðene stranke nemaju onaj minimum politièke kulture ťto potvrðuju i sada nakon izbora kada gubitnici "sastavljaju vladu.. Inaèe ja sam protiv ovakvog razmjernog sustava. Po meni je bio puno bolji veÌinski sustav. Stranke se fino prije izbora dogovore tko s kim koalira i nema kasnije trgovine, tko osvoji aspolutnu veÌinu u prvom ili relativnu u drugom krugu taj sastavlja vladu i zdravo drugovi. Istina, u tom sluèaju bio doťlo do monolitnosti sustava i do faktièkog dvostranaèja, ali barem ne bi bilo ovakvih sranja sa formiranjem vlade.
Ali kakav sam ja desnicar da se sam sebi gadim...
Protiv glasova dijaspore, za pobaèaj, za legalizaciju droge i prostitucije...
UĹžas.
tyrandas
27-11-2007, 23:21
za ukidanje..kome je toliko stalo do drzave doci ce i zivjeti u njoj..a ne toboze zudjeti za rh..odredivati buducnost ljudima koji su ovdje ostali, a hladiti dupenca u drugim drzavama..
ja svoje dupence hladim u rh, kao i x drugih hrvata sa prebivalistem izvan rh..
meni nije stalo do rh samo zato sto nemam prebivaliste u njoj???? teorija ne drzi vodu..
po cemu to se mene ne tice sto se dogadja u rh, i po cemu se to ne tice hrvata u bih koji su se borili za hrvatsku, kada se naravno nije pravila razlika da li branitelj ima prebivaliste tu ili ne.. to ce se sada zaboraviti??
oke.. sad vec malo zvucim kao trpinja, al mi ovo dize tlak
Mislim da je blesavo, besciljno i plitko govoriti o pravu glasa dijaspore⌠kao sto Tkach vec rece, pravo glasa zajamceno je svim drzavljanima RH, sto se nece bas tako lako promijeniti. Puno plodniji predmet rasprave bilo bi dvojno drzavljanstvo koje je svima zaista trn u oku⌠zasto bi oni glasali u Hrvatskoj kad sudjeluju u politickom zivotu drzave u kojoj zive?
To pitanje je ujedno i argument svima koji zele ukinuti pravo glasa dijaspori⌠neka glasuju negdje drugdje⌠dalje⌠sto dalje (rijecima Zockyja Milanovica). No ni to ne oslikava u potpunosti problematiku dijaspore. Naime, puno nasih ljudi koji zive vani (a zahvaljujuci sve vecem trendu nuznog optiranja kao npr. u Njemackoj â znam 15-ak takvih ljudi samo tamo) nemaju drzavljanstvo zemlje u kojoj zive i ne sudjeluju u tamosnjem politickom zivotu, a ukidanjem prava glasa, odnosno hrvatskog drzavljanstva njih bi se ucinilo apratridimaâŚ
Mala napomena vezana uz to⌠clanak 15. Opce deklaracije o pravima covjeka glasi:
âSvatko ima pravo na jedno drzavljanstvo.
Nitko ne smije samovoljno biti lisen svoga drzavljanstva, niti mu se smije odreĂŚi pravo da promijeni svoje drzavljanstvo.â
Nadalje, clanak 21. istog dokumenta nadovezuje da:
âSvatko ima pravo sudjelovati u upravi svoje zemlje, neposredno ili preko slobodno izabranih predstavnika.
Svatko ima pravo na jednak pristup javnim sluzbama u svojoj zemlji.
Volja naroda treba da bude osnova drzavne vlasti; ta se volja mora izrazavati povremenim i slobodnim izborima, uz opĂŚe i jednako pravo glasa, tajnim glasovanjem ili odgovarajuĂŚim postupcima slobodnog glasovanja.â
Ergo, da zakljucim ovo kratko obracanje⌠drzavljanstvo i pravo glasa dva su neraskidiva pojma⌠moras ukinuti jedno da bi ukinuo drugo⌠zato se ili prebacite na temu drzavljanstva i optacije pripadnika dijaspore, uzevsi u obzir da nitko ne smije ostati apatridom ili jednostavno mozete zakljucati topic⌠jer necemo doci dalje od poreza i utjecaja zakona s jedne i prolivene krvi s druge straneâŚ
Peace...
Ajde, dat ĂŚemo braniteljima pravo glasa. Klinac koji je 91. imo 5 godina nije iĹĄao u rat. On neĂŚe imat pravo glasa. :p
Švabosanac
27-11-2007, 23:23
a jebemu ti zivis zapravo ovdje za razliku od X drugih hrvata sa prebivalistem u rh ....... gah
Ali kakav sam ja desnicar da se sam sebi gadim...
Protiv glasova dijaspore, za pobaèaj, za legalizaciju droge i prostitucije...
UĹžas.
Yebote ti si unikat, treba te dat uokvirit :lol:
@ Murphy: ako imaju samo drŞavljanstvo Hrvatske, a Şive u Njemaèkoj onda nema uopÌe pitanja oko toga.
ja bi im zabranio da glasaju....
pogotovo državljanima BiH; ako su oni konstitutivni narod jedne države, ne mogu biti dijaspora ni manjina: Nek biraju kaj oće biti.... (i nemojte m sad da su se oni borili i slično, borio se i moj stari i kum u Bosni pa nemaju tam pravo glasa)
kaj se dijaspore tiče, njima bi uvjetovao kupnju nekretnine u RH (plaćanje poreza, režija i slično) i kao uvjet polaganje ispita iz povijesti i hrvatskog jezika (a ne da mi dođe tam neki Schime Dopichnich koje je deda skup sa poglavnikom bježao po Å¡umama, pa stigao u Argentinu i napumpao prvu koja mu je dala jest)
Puno plodniji predmet rasprave bilo bi dvojno drzavljanstvo koje je svima zaista trn u okuâŚ
Ja sam naèelno protiv dvojnog drŞavljanstva osim ako nije dvojno drŞavljanstvo Hrvatske i BiH kao dviju zemalja u kojima je hrvatski narod konstitutivan. Ne sviðaju mi se kombinacije RH i neka treÌa zemlja. Ne znam s kojim sve drŞavama imamo takvu opciju, ali mislim da se u tim sluèajevima viťe i ne moŞe govoriti o dijaspori.
legionar
28-11-2007, 00:01
a ne da mi doðe tam neki Schime Dopichnich koje je deda skup sa poglavnikom bjeŞao po ťumama, pa stigao u Argentinu i napumpao prvu koja mu je dala jest)mislim da su partizani bili skloniji ťumarskim eskpedicijama i ostalim velik pothvatima poput ruťenja bandera, miniranja pruga u zrak i sl. velikih operacija...
ajd mi sam objasni ovo: ak su Hrvati konstitutivan narod BiH onda bi i ja trebao moći glasati na njihovim izborima........
za ovu situaciju kriv je Tuđman i njegovi koji su 90/91 dijelili državljnstvo svakome ko je rekao "ja rvat"
malimrav85
28-11-2007, 00:03
ZaĹĄto koalicijska vlada to nije maknula? fakat pitam, ne znam.
ZatraŞi BiH drŞavljanstvo i ako ga dobijeť, rijeťio si problem. Samo ťto se na njihovim izborima uopÌe ne isplati glasati jer zemljom zapravo vlada Visoki predstavnik meðunarodne zajednice a njega se ne bira :-D
pa valjda im treba 2/3 svih da se to promijeni...nek me neko ispravi ak sam fulala :?
Protiv glasovanja dijaspore..covjek treba znat kad je neprihvatljiv nekome,sve ostalo je ponizavanje pa mi glupo da trazimo pravo glasa..
al onda ovako..imam ponudu za vas..vi si vratite srbe i dajte im Z4 sa svom tom kulturnom i inom autonomijom,a vratite nama herceg-bosnu za koju se borili i izborili,al se na nagovor vas iz hrvatske odrekli iste..jel posteno :smt109 ..ja mislim i vise nego posteno..eto vam i pravo glasa,al samo nam vratite herceg bosnu za koju se izborili,a koju nam uzeli..zivjeli
ZaĹĄto koalicijska vlada to nije maknula? fakat pitam, ne znam.
Jer bi ih netko ubio. To je bila prekretnica nakon 90tih i nisu mogli baĹĄ takve radikalne stvari radit.
Švabosanac
28-11-2007, 00:08
Protiv glasovanja dijaspore..covjek treba znat kad je neprihvatljiv nekome,sve ostalo je ponizavanje pa mi glupo da trazimo pravo glasa..
al onda ovako..imam ponudu za vas..vi si vratite srbe i dajte im Z4 sa svom tom kulturnom i inom autonomijom,a vratite nama herceg-bosnu za koju se borili i izborili,al se na nagovor vas iz hrvatske odrekli iste..jel posteno :smt109 ..ja mislim i vise nego posteno..eto vam i pravo glasa,al samo nam vratite herceg bosnu za koju se izborili,a koju nam uzeli..zivjeli
ma vratit cemo ti je samo se ti onda vrati dolje ....
malimrav85
28-11-2007, 00:10
Kolko treba glasova da se ukine pravo glasa?
1/2?
2/3?
fat drummer
28-11-2007, 00:11
1/2?
2/3?
2/3 svih ako se ne varam...
ček malo, i srbi su državljani RH ko i bilo tko ko živi u RH. Herceg - Bosna je bila Tuđmanova i MiloÅ¡evićava zamisao o podjeli BiH..... ma sve to stoji da su se ljudi borili i izvukli dolje Dalamaciju iz govana, ali isto tako moji su bili u Bosni (kum u Oluji, oslobodili Bihać iz okruženja), i ne kužim po kojoj bi logici Hrvati u BiH trebali glasati u RH.
Imaju svoju državu, nek se trude poboljÅ¡ati život u njoj a ne meni birati tko će moju zemlju voditi.
Znate da ide velika lova u Hercegovinu i meni se čini da je to glavni razlog zakaj oni imaju pravo glasa
moje je pravo da zivim gdje ocu..sta me mislis u geto stavit negdje :roll: ..ja se odricem svog prava glasa,procitaj malo bolje..pravo glasa za herceg bosnu,a vi si uzmite srbe i z4
ĹĄto bu se dogodilo nikad :-D
meni nije stalo do rh samo zato sto nemam prebivaliste u njoj???? teorija ne drzi vodu..
po cemu to se mene ne tice sto se dogadja u rh, i po cemu se to ne tice hrvata u bih koji su se borili za hrvatsku, kada se naravno nije pravila razlika da li branitelj ima prebivaliste tu ili ne.. to ce se sada zaboraviti??
jea..zvucis ko trpinja..iritantno dapace..
i daj mi jos samo reci da mislis da su svi u istom/slicnom polozaju ko ti pa da si direktno prokopam grob.pustam da me ti ubijes, nije bed, sve za zadovoljstvo drugih.
mislis da nije gro ekipe koja veze prakticki nema s hrvatskom pa se petlja u to tko ce vladati..
gle, moja sister zivi u becu..i nimalo se ne zali sto recimo nece glasati tko ce kod njih vladati..zato mi nemoj ni ti niti bilo tko drugi kendrcati da vam zivot ovisi o tome jer da vam onaj nije to uveo ne biste nikad ni pomislili na to..i nikad bih nece dozivjeti normalan razvoj dok god se bude ponasala kao da je privjesak Hrvatskoj..
malimrav85
28-11-2007, 00:13
Mislim da ĂŚe hdz uvijek imat treĂŚinu + 1
Imaju svoju drĹžavu, nek se trude poboljĹĄati Ĺživot u njoj a ne meni birati tko ĂŚe moju zemlju voditi.
Znate da ide velika lova u Hercegovinu i meni se èini da je to glavni razlog zakaj oni imaju pravo glasa
nemaju svoju drzavu..ona umjetna tvorevina nije nicija drzava..valda je i tebi to jasno
Mislim da ĂŚe hdz uvijek imat treĂŚinu + 1
MoŞda bi se mogli izðiberit da se promijeni izborni zakon pa da to ne poniťti ustavni sud s objaťnjenjem da je ratio odluke o glasovanju drŞavaljana u tome da glasaju samo oni koji Şive u RH. :smt044
Švabosanac
28-11-2007, 00:16
moje je pravo da zivim gdje ocu..sta me mislis u geto stavit negdje :roll: ..ja se odricem svog prava glasa,procitaj malo bolje..pravo glasa za herceg bosnu,a vi si uzmite srbe i z4
poanta moje poruke je bila u onom vratit ...
gdje si ono rodjen ? :-D
Imaju svoju državu, nek se trude poboljšati život u njoj a ne meni birati tko æe moju zemlju voditi.
Znate da ide velika lova u Hercegovinu i meni se èini da je to glavni razlog zakaj oni imaju pravo glasa
nemaju svoju drzavu..ona umjetna tvorevina nije nicija drzava..valda je i tebi to jasno
nek onda odu iz nje, kupe kuće u Hrvatskoj kad je tako jako vole, plaćaju poreze i sve tu ko i mi pa nek uživaju u onome za Å¡ta su se borili
zato mi nemoj ni ti niti bilo tko drugi kendrcati da vam zivot ovisi o tome jer da vam onaj nije to uveo ne biste nikad ni pomislili na to
Da, to je Tuðman ("onaj", bogtevidio :roll: ) izmislio da je drŞavljanstvo=pravo glasa.
Da, to je Tuðman ("onaj", bogtevidio :roll: ) izmislio da je drŞavljanstvo=pravo glasa.
ok..zasto bi netko tko zivi u bosni (ili hercegovini, to je njihova stvar koja mi bas i nije najjasnija :-D ) imao nase drzavljanstvo..?da se razumijemo, ja tak i tak smatram da bi bih trebala biti dio hrvatske..kao i dosta drugih dijelova..iznijela sam vec svoje misljenje o tome..
i da, onaj..ne namjeravam objasnjavat svoje misljenje
dobro tomy jel ti imalo znas povijest..recimo da nismo uspjeli vratit dobar dio slavonije koji potpao pod turke sta bi i njima goovrio da se odsele iz slavonije u hrvatsku koju tako jako vole..pa oni dolje su tamo vec stoljecima,tamo im korijeni vec stoljecima..valda znas koje prostore hrvati naselili kad dosli na ove prostore..i sad bi ih ti selio samo zato sto nismo uspjeli kao recimo slavonju,pripojit BiH matici zemlji nakon turskih osvajanja :? ..neda mi se vise sa nekim tko lpa ovakve gluposti..zamisli recimo da osijek nismo uspjeli vratit koji bio pod turcima..di bi vjerovatno isto i njih selio makar tamo zivjeli stoljecima..
ja tak i tak smatram da bi bih trebala biti dio hrvatske..kao i dosta drugih dijelova..
Ja sam za to da anektiramo Sloveniju. Istinabog, ne bi dobili puno teritorija al su bar razvijeni kolko tolko. :-D MoĹže i dio Srbije. A pogotovo moĹže Crna Gora, tam je lijepo. :D
i da, onaj..ne namjeravam objasnjavat svoje misljenje
Moram se sloŞiti da je nekad puno zabavnije objaťnjavati tuða miťljenja :-D
crna gora, dio madarske, dio slovenije, vojvodina..a istra ovisi o tome kako bi se vecina izjasnila..al ja sam za to da nam se vrati trst.. :-D
jea..zvucis ko trpinja..iritantno dapace..
i daj mi jos samo reci da mislis da su svi u istom/slicnom polozaju ko ti pa da si direktno prokopam grob.pustam da me ti ubijes, nije bed, sve za zadovoljstvo drugih.
mislis da nije gro ekipe koja veze prakticki nema s hrvatskom pa se petlja u to tko ce vladati..
gle, moja sister zivi u becu..i nimalo se ne zali sto recimo nece glasati tko ce kod njih vladati..zato mi nemoj ni ti niti bilo tko drugi kendrcati da vam zivot ovisi o tome jer da vam onaj nije to uveo ne biste nikad ni pomislili na to..i nikad bih nece dozivjeti normalan razvoj dok god se bude ponasala kao da je privjesak Hrvatskoj..
neki ovdje su fulali ceo fudbal pa nemaju dvije ciste o cem pricaju..sto bi rekao fred..mene samar srpskog policajca nikad nemoze bolit kao hrvatskog..isto tako mene blebetanje povijesnih nebuloza i teza niukad nemoze zabolit kao kad ih netko nas izrece..no nadam se da ovo nes shvatit osobno,nema potrebe za tim
Švabosanac
28-11-2007, 00:25
lol
ko da su turci juce osvajali ove teritorije pa se ovi jadnici nisu mogli prilagodit .....
fidel_castro
28-11-2007, 00:26
Ajmo ovako, ovdje se prepucavate oko hrpu stvari koje nitko od nas ne moŞe promijeniti... ja sam za raspisivanje referenduma o ovom pitanju i to onog najviťeg stupnja i ako 50%+1 od ukupnog broja registriranih biraèi podrŞi prijedlog, treba ukinuti tu odredbu u Ustavu. Naravno, pravo glasa kao i na svim ostalim referendumima imaju samo oni koji neprekidno Şive u Hrvatskoj najmanje godinu dana...
neki ovdje su fulali ceo fudbal pa nemaju dvije ciste o cem pricaju..sto bi rekao fred..mene samar srpskog policajca nikad nemoze bolit kao hrvatskog..isto tako mene blebetanje povijesnih nebuloza i teza niukad nemoze zabolit kao kad ih netko nas izrece..no nadam se da ovo nes shvatit osobno,nema potrebe za tim
makakvi..sve je ovo za dobrobit razvitka diberovog topica..dobra rasprava uvijek dobro dode..i sad raspravljam s nickovima, ne s osobama s kojima inace provodim vrijeme..
(tebe je ty spomenula, ja te nikad ne bih upetljala u temu ;) )
1/2?
2/3?
2/3 svih ako se ne varam...
ne varaĹĄ se :-D
neĂŚu se uopĂŚe upuĹĄtat u ovu raspravu... jer nema smisla... samo ĂŚu dat svoj glas... al raspravljat neĂŚu.. jer fakat nema smisla... svi su zatucani i svi tupe svoje...
@kitty - trst nikad nije bio hrvatski ;)
Švabosanac
28-11-2007, 00:28
a sta s ovima koji zive u hrvatskoj a rade u inozemstvu ?
znam povijest bez brige.... sve to stoji, al kako nije uspio projekt podjele bosne na hrvatski i srpski dio, onda nek se ne miješaju u politiku RH.
ja sam za to da im se pomaže i sve to, al pobogu oni žive u drugoj državi i sam kažeÅ¡ već stoljećima pa nek naprave nekaj za tu svoju državu a nek se ne guraju u naÅ¡u........
kak nije bil trst naš ono zona a i b "život damo, trst ne damo" :-D
a sta s ovima koji zive u hrvatskoj a rade u inozemstvu ?
Oduzet im sva prava.
@kitty - trst nikad nije bio hrvatski ;)
koliko se sjecam bio je jedno vrijeme..al nam po nikakvom pravu ne bi trebao pripasti..al hell kad vec radim velike planove sto i njega ne ukljuciti :-D
Švabosanac
28-11-2007, 00:33
hihi
to je pak glupost,mislim, provode zivot ovdje dobrim dijelom,
placaju tu poreze , i na kraju njih stvarno zanima sto ce se desit ako nekoga biraju,za razliku od onih koji ne zivve tu ...
fify nema potrebe..ukidamoi pravo glasa bosanskim katolicima,narodu koji se samo slucajno zove kao hrvati,hercegovackoj bagri koja se samo nakrala i u ovom trenutku dok mi tipkamo i dalje krade po hrvatskoj..cim se to rijesi Hrvatska ce procvasti i ide odma uz bok svicarskoj i norveskoj..jer onda ce obrazovani ljudi moci odluciti u hravtskoj,a ne neki zatucani seljak iz rujana..a taj obrazovani zna sta najbolje za hravtsku i cim on odluci sta najbolje ima da sve procvate u istoj..vidjet ces..to ce biti raj na zemlji..samo da se rjesit onih dole
fify nema potrebe..ukidamoi pravo glasa bosanskim katolicima,narodu koji se samo slucajno zove kao hrvati,hercegovackoj bagri koja se samo nakrala i u ovom trenutku dok mi tipkamo i dalje krade po hrvatskoj..cim se to rijesi Hrvatska ce procvasti i ide odma uz bok svicarskoj i norveskoj..jer onda ce obrazovani ljudi moci odluciti u hravtskoj,a ne neki zatucani seljak iz rujana..a taj obrazovani zna sta najbolje za hravtsku i cim on odluci sta najbolje ima da sve procvate u istoj..vidjet ces..to ce biti raj na zemlji..samo da se rjesit onih dole
joj, super, jedva èekam... :lol:
ma najbolje bi bilo da mi to sve lijepo zauzmemo milom ili silom, pa ko Å¡iÅ¡a sve ostalo dok ja mogu ponosno reći da komad kamenja u P.M. je u granicama lijepe naÅ¡e
Švabosanac
28-11-2007, 00:38
eto trpko, a najbolje se tih dole resit bre kad im ukines pravo glasovanisanja ...
Ajmo ovako, ovdje se prepucavate oko hrpu stvari koje nitko od nas ne može promijeniti... ja sam za raspisivanje referenduma o ovom pitanju i to onog najvišeg stupnja i ako 50%+1 od ukupnog broja registriranih biraèi podrži prijedlog, treba ukinuti tu odredbu u Ustavu. Naravno, pravo glasa kao i na svim ostalim referendumima imaju samo oni koji neprekidno žive u Hrvatskoj najmanje godinu dana...
mislim da je ipak Sabor nadlezan za to...
legionar
28-11-2007, 01:49
Ako 10% stanovnika zatraĹži mora se raspisat referendum.
Ako 10% stanovnika zatraži mora se raspisat referendum.
ili ne mora..skupljeno je prek 10% potpisa za referendum o suradnji Hrvatske sa sudom u Haagu pa nis od tog...dakle ne mora...
mogu oni raspisat sto hoce ali o promjeni ustava koliko ja znam ipak odlucuje Sabor...
legionar
28-11-2007, 02:25
Nije skupljeno, trebalo je skupit 400000 potpisa, a skupljeno je znatno manje. Ako 10% biraèa podrŞi raspisivanje referenduma on se mora raspisati po ustavnoj odredbi.
Opet radite podjele hrvatskog naroda kao da nas 500 milijuna ima..
Nemam nikog Ĺživog u dijaspori i 100%-tni sam Hrvat od tu, pa opet smatram da je ukidanje prava glasa dijaspori glupost.
Kada se veÌ vrijeðamo, ajmo ovako..
ZaĹĄtitio bih zakonski prije HRVATA iz Bosne, Ăilea, Argentine, nego nekog musliĂŚa ili kineza koji mi se tu naturalizirao..
Ako takav ima drĹžavljanstvo i moĹže glasati ima pravo i Hrvat koji je krvario za nas i koji ĹĄalje svoju djecu na fakultet u Zg a doma gladuje u nekoj zabiti da bi im sve pruĹžio.
To ĹĄto su neki ostali tamo, imaju razloge dobre sigurno.
Ante Gotovina
28-11-2007, 11:41
Protiv ukidanja definitivno!
PreŞvakani argumenti poput toga da ne plaÌaju porez nisu ni najmanje uvjerljiv razlog zaťto bi trebalo ukinuti pravo glasovanja... smatram da je ovo jedan od naèina kako zadrŞati nacionalnu svijest iseljene Hrvatske i ne bi ga smjelo ukidati. Vidjeli smo poèetkom devedesetih koliko je dijaspori stalo do Hrvatske, kako su osobnim angaŞmanom doprinjeli obrani Hrvatske... i sad ukinuti pravo glasa. Takvo ťto moŞe zagovarati onaj tko nije nadiťao materijalni aspekt pojma drŞavljanstva. Vrijedi ona stara - krv nije voda. ;)
Ako 10% biraèa podrŞi raspisivanje referenduma on se mora raspisati po ustavnoj odredbi. Fifi poèni prikupljati potpise...da vidimo dali Ìe onda Sanader htjeti ispoťtovati odluku veÌine hrvatskog naroda
Pa meni se èini da bi Zoki tako neťto i napravio da doðe na vlast. Referednum ili onaj pokuťaj promjene Izbornog zakona na blef pa ak proðe proðe. :-D 2/3 veÌinu za promjenu odredbe ustava sa "svi drŞavljani" na "svi drŞavljani sa prebivaliťtem u RH" nema ťanse da dobije.
konzerva
28-11-2007, 14:05
sabor je zakonodavno tijelo RH a dijaspora glasa (i bitno utjeèe na rezultat izbora) makar se zakoni koje to tijelo donese viťe-manje neÌe primjenjivati na njih.
ali nisam za potpuno ukidanje glasanja dijaspore veÌ da se broj mandata za dijasporu u saboru ogranièi na 3, a kad smo veè kod toga na 3 bi i ogranièio broj za nacionalne manjine, 8 je zbilja previťe!
malimrav85
28-11-2007, 14:08
BaĹĄ sam vam htio reĂŚ, skupite potpise i idemo na referendum. Ja ĂŚu vam prvi dat za referendum a onda kaj bude.
sabor je zakonodavno tijelo RH a dijaspora glasa (i bitno utjeèe na rezultat izbora) makar se zakoni koje to tijelo donese viťe-manje neÌe primjenjivati na njih.
ali nisam za potpuno ukidanje glasanja dijaspore veÌ da se broj mandata za dijasporu u saboru ogranièi na 3, a kad smo veè kod toga na 3 bi i ogranièio broj za nacionalne manjine, 8 je zbilja previťe!
e da potpuno se slaĹžem.
jer 13 mandata koji otpadaju na manjine i dijasporu je previĹĄe!
mislim evo u situacijama kao nakog ovih izbora svaki mandat je bitan i tih 13 mandata fakat èine razliku.
ti si bodul tako da tvoje misljenje nitko nit netreba ozbiljno shvacat..il si bodul il si covik(vlaj) 8) :-D
tyrandas
28-11-2007, 21:17
nek onda odu iz nje, kupe kuĂŚe u Hrvatskoj kad je tako jako vole, plaĂŚaju poreze i sve tu ko i mi pa nek uĹživaju u onome za ĹĄta su se borili
po ovome ja nisam dijaspora... imam tu stan, i placam sve zivo.. dajem lovu gradu zagrebu.. jedino sto mi fali.. je daaamn.. prebivaliste ..
:lol: :roll:
Da je nama emigracija minorna, ne bi ni rijec rekao, ali ne podrzavam da oni de facto odlucuju o tome kako cemo MI zivjeti dok oni gustaju u boljem standardu...
mislim da je kolega jako dobro sumirao.premda anketa je malo nespretno postavljena.
stavio sam da, premda je to prerigorozno. ukinuti pravo glasa dijaspori ne, ali smanjiti definitivno. previĹĄe zastupnika bira netko tko uopĂŚe ne poznaje stanje u drĹžavi.
legionar
28-11-2007, 21:42
Joj daj naporni ste viťe sa ukidanjem... Hrvat koji Şivi u Hrvatskoj nije po nièemu viťe Hrvat od onog u BiH ili Novom Zelandu... Zbog takvih cjepanja i vjeèitih podjela smo i najebavali uvijek kroz povijest... Miťljenje bi moŞda bilo drugaèije da nam naťi liberalni "nezavisni" mediji ne plasiraju vjeèito notorne laŞi o Hercegovcima i Bosancima... Ja nemam apsolutno nikog u dijaspori kog znam, pa ne vidim razloga da im se ukine pravo glasa...
Ja ne znam jel vi ne razumijete da postoji posebna povezanost matice i dijaspore kakvu nema nijedna druga zemlja... Mi smo definitivno meðu najraseljenijim narodima i veza mora postojati... Ono ĹĄto bi zabranio je da npr. Primorac bude nositelj liste i sl., onaj ko se kandidira mora i Ĺživjet dolje... Jedino to ne valja... Inaèe, Talijani su od nas preuzeli takav naèin participacije dijaspore u parlamentu, iako su talijani u ĹĄvicarskoj takoðer konstitutivni ĹĄto znaèi da smo i mi po neèemu posluĹžili kao uzor... Ĺveliki kuracto je najgore za ukidanje se zalaĹže ista onda banditska grupacija zbog koje su ti ljudi mahom i emigrirali...
Cini se da nema ukidanja prava glasa dijaspori!
http://www.net.hr/vijesti/izbori/page/2 ... 21006.html (http://www.net.hr/vijesti/izbori/page/2007/11/28/0521006.html)
Naslov:
MilanoviĂŚ: Treba poĹĄtivati Ustav
ajde, ok... debelo vadim iz konteksta, ali bi licemjerno bilo postivati jedne, a zatirati ostale odredbe Ustava... :-D
edit:
Patriot, vaĹžnije je da je odluka ustavna, nego moralna
evo i clana stranke na drugom topicu! U pravu sam! :-D
Ĺveliki kuracto je najgore za ukidanje se zalaĹže ista onda banditska grupacija zbog koje su ti ljudi mahom i emigrirali...
Toènije grupacija zbog koje su ovi u dijaspori emigrirali, a oni u BiH nisu obuhvaÌeni hrvatskim granicama.
fidel_castro
28-11-2007, 22:11
Opet radite podjele hrvatskog naroda kao da nas 500 milijuna ima..
Nemam nikog Ĺživog u dijaspori i 100%-tni sam Hrvat od tu, pa opet smatram da je ukidanje prava glasa dijaspori glupost.
Kada se veÌ vrijeðamo, ajmo ovako..
ZaĹĄtitio bih zakonski prije HRVATA iz Bosne, Ăilea, Argentine, nego nekog musliĂŚa ili kineza koji mi se tu naturalizirao..
Ako takav ima drĹžavljanstvo i moĹže glasati ima pravo i Hrvat koji je krvario za nas i koji ĹĄalje svoju djecu na fakultet u Zg a doma gladuje u nekoj zabiti da bi im sve pruĹžio.
To ĹĄto su neki ostali tamo, imaju razloge dobre sigurno.
Tako je! Treba zaťtiti onog Hrvata koji ne prièa hrvatski, a èetvrta je generacija hrvatskih doseljenika u Argentini i glasao je na izborima. Jako dobro znamo da bi i vi hdz-ovci ukinuli pravo glasa dijaspori da to nije vaťe biraèko tijelo. Ja se samo povodim za zdravim razumom, a to je da o politici jedne drŞave trebaju odluèivati onih koji Şive na prostoru te drŞave. I ne mislim to jer moja partija misli tako. Oni koji me malo bolje znaju, ja o tome prièam joť dok je Ivica bio Şiv i nije povlaèio ta pitanja po javnosti.
Harles Arkely
28-11-2007, 22:21
ako veÌ imaju pravo glasa treba broj zastupnika iz dijaspore ogranièiti na broj 1!!!!neka imaju predstavnika (jednog) koji Ìe iznositi njihove stavove!!!!
Jako dobro znamo da bi i vi hdz-ovci ukinuli pravo glasa dijaspori da to nije vaťe biraèko tijelo.
Isto kao ĹĄto znamo da SDP ta tema ne bi zanimala kad bi dijaspora glasala za npr. Abecedu demokracije.
Ja se samo povodim za zdravim razumom, a to je da o politici jedne drŞave trebaju odluèivati onih koji Şive na prostoru te drŞave.
Netko je rekao da je zdravi razum sklop blesavih ideja prihvaÌenih u djetinjstvu, s èim se ne slaŞem bezuvjetno, ali se na tvoj sluèaj odlièno primjenjuje.
Logika da se pravo glasa povezuje s èinjenicom boravka umjesto s èinjenicom drŞavljanstva bi pravo glasa dala npr. ilegalnim imigrantima, diplomatmai i Georgu Kochu. Eto to ti je tvoj zdravi razum.
fidel_castro
28-11-2007, 22:33
ako veÌ imaju pravo glasa treba broj zastupnika iz dijaspore ogranièiti na broj 1!!!!neka imaju predstavnika (jednog) koji Ìe iznositi njihove stavove!!!!
i neka ih onda predstavlja netko iz dijaspore, a ne Priomrac koji "tek sada kad je doĹĄao u BiH vidi da Hrvati iz dijaspore viĹĄe vole Hrvatsku od nas u domovini"! :lol:
Canuleia
28-11-2007, 23:00
po ovome ja nisam dijaspora... imam tu stan, i placam sve zivo.. dajem lovu gradu zagrebu.. jedino sto mi fali.. je daaamn.. prebivaliste ..
ma ne fali tebi prebivaliĹĄte, ti tu ĹživiĹĄ! neznam ga zaĹĄto nemaĹĄ tu, to je tvoje pravo...ali to su samo formalnosti!
Logika da se pravo glasa povezuje s èinjenicom boravka umjesto s èinjenicom drŞavljanstva bi pravo glasa dala npr. ilegalnim imigrantima, diplomatmai i Georgu Kochu. Eto to ti je tvoj zdravi razum.
Ma ti si udlu. PrebivaliĹĄte i drĹžavljanstvo. Kumulativno. NemaĹĄ jedno, aj bok.
Browneyes
28-11-2007, 23:34
nek onda odu iz nje, kupe kuĂŚe u Hrvatskoj kad je tako jako vole, plaĂŚaju poreze i sve tu ko i mi pa nek uĹživaju u onome za ĹĄta su se borili
Ummmm, di su ono tvoji prijavljeni?
koji ĹĄalje svoju djecu na fakultet u Zg a doma gladuje u nekoj zabiti da bi im sve pruĹžio.
Sad u BIH nema viĹĄe ni kvalitetnih fakulteta? :? Od kad to?
I èisto sumnjam da oni koji svoju djecu ťalju u Zg na studiranje doma gladuju..... ;)
Patriot, vaĹžnije je da je odluka ustavna, nego moralna
evo i clana stranke na drugom topicu! U pravu sam! :-D
Jea, al Ustav se moŞe promijeniti. :-D I tumaèiti!!!! :lol:
ipak nakon Å¡to sam malo razmislio, ovak ću reći: ne smije se Hrvate u BiH i ove po SAD, Čileu, Argentini, Burkini FAso i sl trpati u isti koÅ¡.....
ovim drugima ne bi ni pod razno dao da glasaju sam tak; jako mi je digao živac onaj mali kaj nikad nije bil tu, ne govori hrvatski i niÅ¡; koji se on quratz ima tu mijeÅ¡ati...... njima postaviti uvjete ko kad tražiÅ¡ državljanstvo SAD-a, ispit iz jezika i povijesti..... garantiram da se taj mali ne osjeća uopće hrvatom nego ide glasati tak iz fore.......
ovo sa Bosnom treba nekak regulirati jer to ipak nije normalno; kak,, to ne znam..... ovi su naÅ¡i političari ili pičkice ili dupelizci da bi nekaj poduzeli ......
eleanor rigby
29-11-2007, 00:42
Nek se ukine dijaspori pravo glasa, èak sam i za to da se ukine i nekima u Hrvatskoj! Jea! :-D
malimrav85
29-11-2007, 00:50
Neobrazovanima, naravno. I onima koji ne èitaju program Sdp-a.
Ja bi izjednaèio broj mandata manjina i dijaspore. Dijaspora je barem jednako vrijedna manjinama.
A jel glasa dijaspora i na lokalnim izborima? Ako da, to bi fakat ukinuo juèer.
eleanor rigby
29-11-2007, 00:54
Neobrazovanima, naravno. I onima koji ne èitaju program Sdp-a.
Naravno... tko ne proèita program sdp-a, ne moŞe dobit drŞavljanstvo! Ozbiljno bih razmotrila uvoðenje ove odredbe! A imam joť jedan prijedlog da predsjednik Repubilke ( poťto je i ovako skloniji lijevici) ne polaŞe prisegu Ustavu, nego programu sdp-a! HoÌemo i o tome raspisat referendum?
A ja bih od glasovanja napravio televoting... 5 kuna po pozivu koje idu u dobrotvorne svrhe, glasujte za svoje favorite... to bi od Sabora nacinilo nesto kao BB... od cega se ni trenutno ne razlikuje previse
eleanor rigby
29-11-2007, 01:00
Kao ĹĄto se ni neki pacijenti ne razlikuju od istih takvih bisera u BB! :-D
nemogu odloit..inace da napomenem da tu i tamo pogledam bb :-D ..
pusicka je identicna zivcanoj mireli..
sanader je brat bratu isti stipe-samo sefuje i naredjuje..autoritet,biz bozji..
milanovic je nesto ala arsen..potonji ionako nosi che guevaru na majici
cobankovic je ko vedran-slavonska dobricina,uvijek spremna na salu i nasmijan uvijek od uha do uha
martina je ko vesna skare ozbolt-ono nema razlike kad se pocnu klebarit..sjetite se vesne kod pervana
kreso moze bit bilo tko-jer iako je kreso beskrajno glup,takvih politicara ima kolko os..
vi nastavite :-D ..ja nisam normalan,jelda :cry: :lol:
ma cro gdje nazad..njihov dom vec stoljecima je herceg bosna..al nesto si razmisljam..neznam kolko vas zna da irska ima u ustavu napisano da sjeverna irska je neotudjiv dio irske i da ce ju kad tad reintegrirat pod svoje..a vidi nas kako volimo svoju dijasporu :cry: ..kad vec neki spominju irske modele(neki sdp strucnjaci)nek vide malo kako irska ima uredjen svoj odnos spram iraca u sjevernoj irskoj
Warheart
29-11-2007, 17:51
SDPu smetaju ljudi koji žive u Njemačkoj i tam plaćaju porez, a zaboravljaju da ih je većinu upravo partija tam otjerala.Odvratna strategija ljevice-kad nas viÅ¡e ne mogu podijelit na partizane i ustaÅ¡e, sad nas dijele s dijasporom.Nek im Bog oprosti, ja ne mogu.
Darkbuster
29-11-2007, 18:16
Mislim da Hrvatima ne treba SDP da bi se medjusobno nekak vec uspjeli podjeliti :lol:
Browneyes
29-11-2007, 20:54
neznam kolko vas zna da irska ima u ustavu napisano da sjeverna irska je neotudjiv dio irske i da ce ju kad tad reintegrirat pod svoje..a vidi nas kako volimo svoju dijasporu :cry: ..kad vec neki spominju irske modele(neki sdp strucnjaci)nek vide malo kako irska ima uredjen svoj odnos spram iraca u sjevernoj irskoj
Khm....kao ťto si sam rekao Irska Şeli Sjevernu Irsku kad tad sebi pripojit....ťto se meni jako sviða....napiťimo i mi u svom ustavu da su Bosna i Hercegovina dio hrvatskog teritorija i da Ìemo ju kad-tad pripojit......pa onda nek glasaju koliko hoÌe.....kad i ih pripojimo :-D ;)
fidel_castro
30-11-2007, 18:49
SDPu smetaju ljudi koji Şive u Njemaèkoj i tam plaÌaju porez, a zaboravljaju da ih je veÌinu upravo partija tam otjerala.Odvratna strategija ljevice-kad nas viťe ne mogu podijelit na partizane i ustaťe, sad nas dijele s dijasporom.Nek im Bog oprosti, ja ne mogu.
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
legionar
30-11-2007, 18:53
Kad tad ĂŚe BiH opet bit naĹĄa ;) NeĂŚe ovo joĹĄ dugo. (da, povampirene ustaĹĄe ĂŚe u juriĹĄ)... :p
Kad tad ĂŚe BiH opet bit naĹĄa ;) NeĂŚe ovo joĹĄ dugo. (da, povampirene ustaĹĄe ĂŚe u juriĹĄ)... :p
:lol:
i mrziteljice adezea :-D
tyrandas
30-11-2007, 23:11
ipak nakon ĹĄto sam malo razmislio, ovak ĂŚu reĂŚi: ne smije se Hrvate u BiH i ove po SAD, Ăileu, Argentini, Burkini FAso i sl trpati u isti koĹĄ......
hvala bogu jos netko to shvatio :-D
kad krecete? :-D
legionar
30-11-2007, 23:39
kad krecete? :-DĂim prilike to dopuste :-D
Ăim prilike to dopuste :-D Znaèi nikad :lol:
legionar
30-11-2007, 23:45
Ăim prilike to dopuste :-D Znaèi nikad :lol:Samo se nadaj :lol: :badgrin: :lol:
Ne nadam se, ako se bude iĹĄlo idem i ja :D Samo se neĂŚe iĂŚi :cry:
legionar
30-11-2007, 23:50
Ja prvi spreman poginut, Ĺživot je i ovako bezvrijedno govno 8)
Darkbuster
30-11-2007, 23:53
Treba jebat! 8)