View Full Version : Slonovi i magarci
Kad se već potiče otvaranje novih topića, nek bude i jedan o američkoj politici i izborima 2008.
Elem, republikanski kandidat je posve sigurno John McCain, iako će se Huckabee sigurno još koprcati neko vrijeme u nadi da će ga Insane izabrati za potpredsjedničkog kandidata. Naravno, tu je i Ron Paul i njegova sekta pristaša kao comic relief.
Hillary i Obama su izjednačeni, ali momentum je izgleda kod Obame. Ima više donacija, raspored preostalih predizbora mu je naklonjen... Bio bi izraziti favorit da Clintoni nisu poznati po prljavim trikovima u zadnji čas.
Insomniac™
08-02-2008, 17:37
Koji god bio kandidat demokrata, republikanci će ga pojesti
nažalost :(
McCain i Clinton kao kandidati.
Pobjeduje Clinton.
1)Zasto Clinton a ne Obama?
Zato jer je Clinton osvojila New York i Kaliforniju. Vise elektorata.
Jedino da Obama obeca Edwardsu VP i ovaj mu da podrsku.
Obama Edwards sigurno pobjeduje McCaina
2) Zasto pobjeduje demokrat?
Zato jer su demokratski kandidati ustvari centar. Imaju potporu Wall Streeta i ne namjeravaju se odmah povuci iz Iraka (zato su Kuchinich i Gravel bili neupitni gubitnici), sto im omogucava da jos privuku i umjerene glasace.
To sto je kandidat crnac ili zena moze biti samo plus, nikako minus. Oni ljudi koji ne bi glasali za kandidata na temelju boje ili spola ionako nikad ne bi glasali za demokrate.
McCain je najbolji izbor za republikance (osim Ron Paula, sto ces Tkach,znas da sam sucker za comedy :-D ), jer je Mitt glup, a Huckabee je radikalna desnica.
Osobno, nikome od frontrunnera ne bi dao glas. McCain nije voda, Hillary je kuja, Obama fejker.
Ali posto je izbor uvijek takav, moj ticket bi bio Obama/ Edwards
Slažem se s bOGom da su demokrati u prednosti... Ostalo baš i ne. Hillary je dobila New York i Kaliforniju, ali demokrati delegate po državama dijele razmjerno, a ne po sve-ide-pobjedniku principu. Uz to, Clintoni su počeli usisavati vlastite milijune u kampanju, što je obično znak panike (helloooo Mitt). Tako da bih procijenio Obamine izglede za nominaciju na bar 60%.
McCain je elementarna nepogoda za republikance. Podsjećam da je on nominaciju osvojio prije svega zahvaljući nezavisnim biračima i demokratskom crossoveru. Neće mobilizirati bazu i popušit će uvjerljivo.
Elementarna nepogoda sa republikance je trust manjka mozgova.
Svi njihovi kandidati izgledaju umjetno. Njihova baza je postala retardirana pa valjda i kandidati. Osim Paula koji nije u duhu vremena, McCaina koji je na jedvite jade prezivio i Huckabeea, svi mi ostali djeluju maloumno.
Mitt je glup do bola, Gulliani je glup do bola, Thompson je parodija....a nije da nema pametnih i normalnih republikanaca.
legionar
08-02-2008, 18:15
Ja ću ti reći društveno konzervativni socijaldemokrat i war hawk. Ali otvorih novi topic za ovakve rasprave :-DMa svakako. Citira Bibiliju, a s druge strane je glavni autor krvoprolića u Iraku. Ne kažem da islamofašizam nije prijetnja, dapače, prijetnja je cijeloj našoj civilizaciji ( i zato ne slobodnom Kosovu i još jednoj islamskoj džamahiriji koja će biti poligon kojekakvih ekstremista), ali ti ratovi nemaju nikakve veze s nukleranim naoružanjem (nisam još čuo da su našli to famozno oružje za masovno uništenje) što je on uzeo za povod, niti sa napadom na SAD. Uostalom ne znam kako objasniti obiteljske veze Bushevih i Bin Ladena, kako objasniti da je Bin Ladenova stara porijeklom Židovka, kako objasniti kadrovski sastav Busheva kabineta i svih kabineta nakon Nixona, ali i prije od Roosevelta( Rosenfelta)...
Po cemu je Bush socijaldemokrat?
Pa po tome što je uvećao federalnu potrošnju više nego ijedan predsjednik još od Lyndona Johnsona.
http://americanspark.com/2007/10-29-07_ ... ender.html (http://americanspark.com/2007/10-29-07_bush-big-spender.html)
I tu se ne radi samo o troškovima rata u Iraku, nego o enormnom rastu domaćih socijalnih programa (novi Medicare, No Child Left Behind...) neviđenom za republikanskih predsjednika. Istina, proveo je i trilijunsko smanjenje poreza, tako da ako inzistirate možemo ga uvrstiti u ekonomski centar, ali nikako u ekonomsku desnicu.
legionar
08-02-2008, 18:44
Po ekonomiji je centar, definitivno. S tim socijalnim programima kakvih nije bilo u republikanskoj tradiciji i je usro SAD
To već drugi put govoriš! Jel ti znaš nešto što mi ne znamo? Pa demokrati su in ove godine, a republikanci out (ponajviše zbog Iraka). Slažem se sa bOGom za elektorate, ali ne vjerujem da ce Hillary to biti dovoljno protiv obame! Obama ima manjine, ali Hillary nema žene jer je žena broj 1. u USA na strani Obame! Koliko god to nekima bilo smješno, Oprah ima veliki utjecaj na ljude, posebno žene u USA.
legionar
08-02-2008, 20:25
Manjine i crnci zbog Lyndona Johnsona i ovako po defaultu uvijek glasaju demokrate u većini, sad dok je još crnac kandidat mislim da će imat 100% njihovu podršku, i tu mislim da Obama ima prednost, mada Clintonica ima jače veze i tko zna šta će tu još biti. Ovisit će dosta i o slobodnim biračima. Mada mislim, iako republikanski kandidat ne bude ne znam šta da će doći do opće mobilizacije konzervativnog biračkog tijela koje ne želi vidjeti bilo koga od ovih dvoje demokrata u Bijeloj kući.
Insomniac™
08-02-2008, 20:56
To već drugi put govoriš! Jel ti znaš nešto što mi ne znamo? Pa demokrati su in ove godine, a republikanci out (ponajviše zbog Iraka). Slažem se sa bOGom za elektorate, ali ne vjerujem da ce Hillary to biti dovoljno protiv obame! Obama ima manjine, ali Hillary nema žene jer je žena broj 1. u USA na strani Obame! Koliko god to nekima bilo smješno, Oprah ima veliki utjecaj na ljude, posebno žene u USA.
Smatram da su izbori u Americi previše ozbiljan posao da bi se dopustilo glasačima o odlučuju o rezultatima.
Tko god da dode na vlast,nema nikakvog govora o povlačenju iz Iraka.
Darkbuster
08-02-2008, 21:17
Pa NCLB se meni cini kao obicna gesta naspram srezivanju poreza od kolko citam 1.3 trillion dollars
konzerva
08-02-2008, 22:55
daj mi reci tkach, ti si insider, šta te tolko smeta kod mccaina?
http://en.wikipedia.org/wiki/Mccain-feingold
McCain i Russ Feingold guše slobodu političkog govora
http://en.wikipedia.org/wiki/McCain-Kennedy
McCain i Ted Kennedy planiraju brzopotezno amnestirati milijune ilegalnih imigranata
http://www.boston.com/news/globe/editor ... l_warming/ (http://www.boston.com/news/globe/editorial_opinion/oped/articles/2007/02/13/the_turning_point_on_global_warming/)
McCain se pridružio Goreovom ezoteričnom kultu globalnog zatopljenja
http://news.aol.com/elections-blog/2007 ... anamo-bay/ (http://news.aol.com/elections-blog/2007/03/18/mccain-close-guantanamo-bay/)
McCain želi zatvoriti Guantanamo i islamske teroriste smjestiti u hotel
ili najgluplji brat Jeb Bush
Zar tako o jedinom Bushu koji je odbacio protestantske hereze i vratio se pod okrilje prave Rimske Crkve? :-D
fat drummer
09-02-2008, 14:18
ili najgluplji brat Jeb Bush
Zar tako o jedinom Bushu koji je odbacio protestantske hereze i vratio se pod okrilje prave Rimske Crkve? :-D
jel se to meni čini ili su boldano zapravo sinonimi?
Huckabee je dosad ostao samo zbog Chucka Norrisa, a ispast će jer se nije udružio s Colbertom. And he gave him a Colbert bump.
Wuss.
McCain je cudan. Kao da nije republikanac. Fishy.
Napola ili vise je do nominacije, Huckabee (on Super Tuesday) osvojio puno glasova na jugu...a Mitt je potrošio puno para bezveze. Must be because supporters waved around with mitts!
Jone Stewarte, zloguki proroche!
Iako mi je njegov govor u kojem odustaje od kandidature predobar.
Because I love America, I feel that now I have to stand aside.
:lol: :-D :-D :-D
A Hilary je na debatama demokrata po državama dobro znala oprati Obamu. A on pokupio vise delegata, ona glasova. (podsjeca na nesto, hmmmmm .__.)
(dakle po tome Obama bi trebao dobiti. A i Kennedyjevi ga vole. Netko je spominjao dinastije xD)
Iako Hilary je bila na emisiji na Hallmark channelu, a to se tesko mozhe pobit.
Između njih dvoje jos nije sasvim čisto. :/
No svejedno.
Glavno da za iduci State of Union speech ne moram slušati Bushevim glasom 'The Union remains strong.'
denzacar
10-02-2008, 06:16
Bojim se da su stvari globalno previse zasle u podrucje reproduktivnih organa da bi se ista moglo popraviti za mandat ili dva bez intervencije Vulkanaca.
Pri tom mislim na globalno ekonomsko-politicko-sigurnosno-ekolosko-ljudska_prava st(r?)anje.
Zadnjih 8 godina Bukijeve vladavine i uticaj iste na rusvaj u svjetskoj ekonomiji i politici ce trebati dug niz godina da se samo vrati na nivo prije nego sto je ukrao izbore Goreu.
Hocu reci - sto se nas ovamo tice... Mogu izabrati i fikus (http://www.commondreams.org/news2000/0426-09.htm).
Sto se pak jUeSejA tice pak... Demokrati bi fakat trebali biti totalni idioti da izgube sljedece izbore.
Live boy AND dead girl AND couple of sheep (cloned) kinda stupid.
Sooo... Obama ili Clintonica?
Da se mene pita... Radje Clintonica.
Jer u osnovi... to je ipak samo jos jedan popularity contest.
I krajnje pitanje je na kraju hoce li se glasati za zenu ili crnca.
A bogami... kako su krenuli... mozda bude za oboje u paketu, iako su s pocetka pricali oboje da se nikad ne bi prihvatili pod-predsjednicke funkcije. :p
Sto bi takodje bio jako cool slam dunk za demokrate. Zena I crnac u istom mandatu, i jos mozes reciklirati jedno od njih za sljedece izbore.
Jos da im je Kinez il' Latino... Joooj... Latino jedan... eeej... (http://www.youtube.com/watch?v=A7b3JCMrI_U).
Sooo... all being equal...
Radije bih vidio zenu na celu "najdemokratskije" zemlje na planeti. Vremenom to mozda postane trend pa dozivim da i Rusija i Kina dobiju zenu za predsjednika.
A ako pozivim dovoljno dugo i Hrvatska, BiH i Srbija.
Ne zato sto mislim da su zene nesto posebno bolje ili sposobnije u upravljanju drzavama isl. Geena Davis (http://www.imdb.com/title/tt0429455/) mi je mnogo bolja u Long Kiss Goodnight.
No eto... nadam se... da bi smo nakon jedno 10-15 zena predsjednica mozda konacno skontali da je spol, boja koze i kose, religija, seksualno opredjeljenje i ostale razlikice po kojima se dijelimo - ustvari nebitno.
Mozda tada konacno ljudi budu glasali za vlade koje ce im i njihovoj djeci osigurati bolju buducnost, koje nece smjenjivati sposobne ljude jer nisu politicki podobni, koje ce znati da prepoznaju dobru ideju cak i ako je iz protivnickog tabora.
Mozda cemo tada uci u jedno novo doba kooperacije a ne kao do sada konflikta.
A mozda ce opet ostati po onoj staroj narodnoj - "Burek pita, zeljanica - vlast ima dva lica." :p
konzerva
10-02-2008, 11:23
McCain i Ted Kennedy planiraju brzopotezno amnestirati milijune ilegalnih imigranata
McCain se pridružio brizi oko globalnog zatopljenja
McCain želi zatvoriti Guantanamo
ne znam za tebe,ali meni ovo zvuči odlično! 8)
Slažem se sa konzervom...to što je on kvotao stvarno zvuči odlično :D
@Komakino-John Ellis Bush najgluplji? :shock: George Walker Bush junior ima doživotni mandat za najglupljeg, ne samo iz obitelji Bush, nego iz cijele nacije pretilih i glupih
fat drummer
10-02-2008, 12:52
ne znam, figo kažu da je jeb ful glup... al ono sega mega glup
Pa Bush je, ne može biti pametan...ali koliko god bio glup, gluplji od brace nije sigurno! Pa i njihov otac navodno nikada neće prežaliti što JEB nije predsjednik, jer zna koliko je jedan glupan pametniji od drugog glupana! Jadan Bush stariji, mislio je da će mu sinovi biti kao sinovi od John Kennedy (bar dok su živjeli), a oni ispali kao Rosemary Kennedy :(
Evo mogućeg slijedećeg predsjednika USA
http://pictures2.yuwie.com/content/profilepics/2/26327.jpg
Dildo Johnson!
The more passionate Dildo supporters got, the worse it really got for him.
:-D
Hahahha!
Shiksa or the schwartzy.
denzacar
11-02-2008, 10:43
Obama dobio Grammy (http://www.reuters.com/article/vcCandidateFeed1/idUSN0852813420080210)... za audio-knjigu.
Sad se izjednacio sa Bill Clintonom po broju Grammija, i obojica vode za po jedan Grammy ispred Homer Simpsona. :p
A osim Grammya dobio je i Maine :smt041 :smt041
A smiješi mu se i pobjeda u Virginiji. Mislim da je demokratima u interesu da se ovo što prije riješi, u svijetlu činjenice da su republikanci već praktički izabrali svog kandidata... Zadnje što im treba je da se mrtva trka otegne skroz do konvencije. Predviđam seriju Obaminih pobjeda.
Iako sam izrazio maloprije svoj duboki skepticizam prema McCainu, morat ću teška srca navijati za njega. Razlika u kvalifikacijama između njega i demokratskih kandidata je tolika da čak nije ni smiješno.
Zar je stvarno taj McCain '36 godište? :shock:
Što će im takav,pa dosta je nama da imamo Mesića.
Da, on je stari lisac :) Ali čudo što je još živ jer mu je prošlo rivalstvo sa Bushom odnijelo bar 10 godina života...baš mi ga je žao :( Trebaju si uzeti nekog coolera kao francuzi :-D Sarkozy se odmah na početku nalio sa Putinom i boli ga kurac, a Obama ce se malo napusiti sa starom ekipom iz ganga :smt033
Nakon pobijede u Wisconsinu i Havajima idemo u lov na Teksas i Ohio :-D Sada Hillary ima samo simbolične šanse...tako će imati i republikanci na pravim izborima :badgrin:
legionar
22-02-2008, 15:58
Osama Husein Obama ako i pobjedi, predviđam mu najviše godinu dana mandata prije nego ga proguta noć, mada mislim da će ga McCain dobit. U krajnjoj liniji je svejedno, američki predsjednik je i onako samo figura krupnog kapitala kojega drže određeni lobiji.
Osama Husein Obama ako i pobjedi, predviđam mu najviše godinu dana mandata prije nego ga proguta noć Pa on se ni ne vidi po noći :lol:
U krajnjoj liniji je svejedno, američki predsjednik je i onako samo figura krupnog kapitala kojega drže određeni lobiji. Ovo se slažem
Obama parodija :lol:
http://youtube.com/watch?v=2v80By52jOI
legionar
22-02-2008, 16:34
Pa on se ni ne vidi po noći :lol:
Undercover :badgrin:
Obama parodija :lol:
http://youtube.com/watch?v=2v80By52jOI
Evo još i Jay Obama i Rihanna Clinton :D
http://youtube.com/watch?v=DMs-p5y6cvo
Darkbuster
22-02-2008, 18:16
McCain optuzen za nepotizam i jebanje zena. R'n'r!
legionar
22-02-2008, 18:27
Ajde bre, nije uopšte bitno ko će da bude predsednik kada će svi da rade za iste interese:
"Every time we do something you tell me America will do this and will do that . . . I want to tell you something very clear: Don't worry about American pressure on Israel. We, the Jewish people, control America, and the Americans know it."
- Israeli Prime Minister, Ariel Sharon, October 3, 2001.
We, the Jewish people, control America
A zato je Fat bahat :lol:
Hillary kuzi procedure, kuzi kako administracija funkcionira, kuzi kako se legislativa i policies provlace kroz masineriju i sve to elokventno objasnjava auditoriju medjutim onda Obama izvali neku floskulicu bez supstance i sve polude ide aplauz. E, jesi u takvim trenucima vidio kako Hillary gleda Obamu, poluzapanjeno gotovo bijesno jer nema obranu. Vecina gluposti koje on ispaljuje uopce se ne mogu argumentirano debatirati. Al raja to pusi vise od Hillaricine suhoparne Capitol Hill spike. Ona je probala sve od argumentirane debate do udaraca ispod pojasa i nista ne funkcionira. Cak niti to sta je Obama ulovljen sa prsticima u tegli pekmeza vezano uz kupnju svoje kuce i sumnjive transakcije sa onim biznismenom kak se vec zvao, ni to ga ne moze uzdrmati jer njegovi glasaci ne brinu previse za integritet, meritokraciju i slicne 'konzervativne vrijednosti'. To su isti tipovi ko one budale iz New Orleansa (necemo boju koze spominjati, nije PC) koji su ponovno izabrali u Kongres tipa koji je pod istragom za pranje love ikorupciju jer su mu nasli $100k dolara u zamrzivacu. Jedino sto Hillary moze spasiti jest eventualno da pridobije ponovo gro bijelih glasaca koji bas i nisu najsretniji sbog endemicne podrske Obami sa crnackog juga. Bijeli glasaci to ne vole a pogotovo liberali. Koliko se god pravili da vole crnce kad se god pojavi crnacka manjina negdje u naselju prvo bjeze bijeli liberali.
Obama je parodija, to je politički kandidat po mjeri ljudi koji gledaju Oprah Show... Nije ni čudo da ga ta kokoš podržava žestoko od samog početka. Meni je šokantno da netko inteligentniji od prometnog znaka može popušiti te fore na razini self-help seminara oko kojih se bazira njegova kampanja. Mislim da će se u Pekingu i Moskvi piti i bančiti 7 dana i noći bude li taj tip izabran za predsjednika. O Teheranu da ne govorimo :-D
Inače, istina je da mnogi bijeli liberali nikad ne bi živjeli u kvartu sa značajnom zastupljenošću crnaca (čak je i ono debelo govno Michael Moore odselio kad su mu crnci postali susjedi) ali to ne znači da ne bi glasali za jednoga... Oni jedva čekaju da utaže svoj "white guilt" i dokažu sami sebi da nisu rasisti, ma jok di bi mi. Mislim da Hillary može dobiti nominaciju samo ako izvede neku spaćku sa superdelegatima na konvenciji.
Valygar Corthala
27-02-2008, 19:53
http://klik.vecernji.hr/art/45272/?sec=3639
Evo, producenti serije Zapadno krilo priznaju da su po uzoru na Obamu napravili lik Santosa, mladog karizmatičnog kandidata pripadnika nacionalne manjine. Čak su pogodili i sa republikanskim kandidatom, McCain je dosta nalik starom i liberalnom republikanskom senatoru u seriji. Hoće li i ishod biti isti? :-D
Hoće li i ishod biti isti? :-D
Normalno da hoće :-D
Josip Broz Tito
03-03-2008, 00:12
Tko god da dođe na čelo SAD,nastavit će politiku zločina i razaranja ostatka svijeta.
Iako će Irak i Iran profitirati što će musliman na čelo SAD-a.
O Clintonici ne valja trošiti riječi...zna se tko je njen muž.
A McCain navodno dovodi Richarda Holbrooka :lol:
Dakle,strašno,tko god da dođe,svijetu se crno piše.
Srećom,Putin,pod nickom Medvedev,ostaje da i dalje sprovodi kakvu-takvu ravnotežu sila.
Darkbuster
03-03-2008, 00:14
Putin je ista kita ko i americki predsjednik tkogod bio. Corporate whore, samo sa malo jacim autoritetom. Yebes takvu ravnotezu sila.
legionar
03-03-2008, 00:17
Putinu skidam kapu do poda iz jednog razloga. Samo onaj tko ima muda može strpat drugog čovjeka jevrejskog kongresa u buksu.
Josip Broz Tito
03-03-2008, 00:24
Zašto je Putin ista kita?
Da li Rusija kao SAD bombardira pola svijeta?
Da li je EU ruska ili američka ku...a?
legionar
03-03-2008, 00:27
:kermit:
Darkbuster
03-03-2008, 00:30
Pa rekao sam ti, i jedan i drugi su korporativne kurve, iza njih stoje razni lobiji i interesi koji su nerijetko i povezani. Sto znaci ljudima sto je jedan autokrat,gotovo diktator Putin odrzavatelj ravnoteza kad tlaci vlastiti narod. SAD tlaci tudje, a Rusija svoje. Svede se na isto -tlacenje ljudi.
legionar
03-03-2008, 00:32
Putin nikog ne tlači. Takve nebuloze može prodavat samo liberalna zapadnjačka propaganda. Razlog što seru po njemu je što se razračunao s oligarsima i očistio KGB.
Darkbuster
03-03-2008, 00:54
Neznam gdje da pocnem? Od ubojstva novinara ili od kriptofasistickih omladinskih organizacija tipa Nasi koji premlacuju imigrante?
A razracunao se s oligarsima koji su mu oponirali, o ostalima nema ni govora.
legionar
03-03-2008, 00:57
Pa nisu ludi ko mi da otvaraju granice pitaj Boga sve čemu. Mlate većinom pedere, i ako mene pitaš, u tome nema ništa lošega. Štoviše, murija im se ponekad pridruži. :badgrin:
btw kojeg je to (dokazano) novinara Putin ubio?
Darkbuster
03-03-2008, 01:24
Je,da,odlicno. Ali ne radi se samo o imigrantima (i to ne ilegalnim), nego i neruskim stanovnicima federacije.
A da ja tebe pitam, koje je to ljude Staljin dokazano ubio?
legionar
03-03-2008, 01:29
Očigledne stvari, kao npr. manjak od par milijuna stanovnika za određenog totalitarnog režima, se ne moraju dokazivat. Naime, ono što je apsolutno svima vidljivo i jasno ne treba se dokazivat. S Putinom nije takav slučaj.
Mlate većinom pedere, i ako mene pitaš, u tome nema ništa lošega.
Tek sam sad skuzio naslov topica. :-D
Darkbuster
03-03-2008, 10:27
Je,da,odlicno. Ali ne radi se samo o imigrantima (i to ne ilegalnim), nego i neruskim stanovnicima federacije.
Ja te samo podsjecam da se za razmjer Staljinovih zlocina saznalo tek nakon njegove smrti, a ponajvise nakon pada samog sistema. Tako ce biti i sa Putinom. Naravno da mu nece biti ravan,no i u njemu cuci mali totalitarist.
putin hm pa ne bih rekla da je diktator ali rusija jest trenutno pod njegovim autoritarnim režimom.
ne može se reći da je rusija demokratska zemlja...primjer banalan-ograničeno pravo vlasništva. ako ti zgrada izgori zemljište ide državi a ti se fućkaj.
ne postoji sloboda govora, oni oligarsi koji su uz putina su dobrano profitirali a oni koji su protiv njega sad čame u zatvorima.
on i njegova skupina odabranih oligarha kontrolira sve aspekte državnog života.
autoritarni režim, divlji kapitalizam...zvuči poznato :lol: samo mi je i dalje nejasno kako to ljudima može biti privlačno :lol:
no opet rusija je specifična zemlja i znate kako vele...da je rusiju nemoguće osvojiti i da je tamo nemoguća izgradnja demokracije
Iako će Irak i Iran profitirati što će musliman na čelo SAD-a.
Obama je musliman isto koliko je tvoj Tito bio borac za ljudska prava :roll: Kad vec nesto baljezgas, onda se potrudi da se malo informiras o tome sto si čuo
Dakle,strašno,tko god da dođe,svijetu se crno piše.
Ovakvi rasistički ispadi su dno dna :lol:
Darkbuster
03-03-2008, 11:40
Suni, pa nije bas ogranicenost vlasnistva kriterij (ne)demokracije. Rusija je nedemokratska zbog raznih makinacija poput umjetno stvorenih prorezimskih pa i antirezimskih stranaka i zbog zatvaranja, maltretiranja i zabranjivanja pristupanju izborima prave opozicije. I u socijaldemokracijama vlasnistvo obvezuje te je u u privatnoj formi ograniceno pa nisu zato nedemokraticne.
A zasto je ljudima privlacno? Pa zato jer imaju osjecaj da Rusija opet postaje neki faktor u svijetu.
Suni, pa nije bas ogranicenost vlasnistva kriterij (ne)demokracije.
stupanj ograničenosti prava vlasništva je dobar indikator demokracije društva.
u ovim slučajevima govorimo da ako ti netko npr zapali zgradu, zemljište odlazi državi iako si ti taj stan kupio a ti završiš na cesti.
Darkbuster
03-03-2008, 11:55
Jesi li sigurna da se radi bas o takvom zakonu, mozda su navedene jos neke stavke,tipa velicina zemljista ili neke posebne okolnosti? Ima li jos takvih apsurdnih zakona, se moze to gdje na netu nac?
Demokraticnost je sudjelovanje naroda u vlasti, ako narod donese odluku o ogranicenju privatnog vlasnistva onda to nije nedemokraticno. No to ovdje naravno nije slucaj, a ja govorim opcenito.
Demokraticnost je sudjelovanje naroda u vlasti, ako narod donese odluku o ogranicenju privatnog vlasnistva onda to nije nedemokraticno. No to ovdje naravno nije slucaj, a ja govorim opcenito.
hm a ako predstavnik naroda donese zakon kojim se de facto nareduje ubijanje svih ljudi koji imaju npr plavu kosu...dal je i to onda demokracija i dal je i to onda pravo?
ma ne...
što se tiče rusije i tih zemljišta to su ostaci komunizma...mislim i da je kod nas za vrijeme juge vlasništvo zemljišta na kojoj je nekretnina bilo slično riješeno...
Darkbuster
03-03-2008, 20:11
Pa jest. To je demokraticno, ukoliko je taj predstavnik takvo sto najavljivao i prije izbora. Ali,mislim da su takvi slucajevi iznimno rijetki, a i kada se to i dogodi to je boljka liberalne demokracije,no ne i neposredne.
U svakom slucaju nije to najveci problem Rusije. Njoj bi odredjeno ogranicenje privatnog vlasnistva uz one instant-oligarhe itekako dobro dosla.
legionar
03-03-2008, 20:13
Ja te samo podsjecam da se za razmjer Staljinovih zlocina saznalo tek nakon njegove smrti, a ponajvise nakon pada samog sistema. Glavno da ste svi vi mladi antifašisti ko i Čelični. :lol:
Darkbuster
03-03-2008, 20:18
A kaj si ti, mladi fasist? :roll:
Warheart
03-03-2008, 20:19
Ja te samo podsjecam da se za razmjer Staljinovih zlocina saznalo tek nakon njegove smrti, a ponajvise nakon pada samog sistema. Tako ce biti i sa Putinom. Naravno da mu nece biti ravan,no i u njemu cuci mali totalitarist.
Saznalo se znatno ranije, nakon objave Solženjicinovih djela.
Darkbuster
03-03-2008, 20:22
Gle, nije. Jer to su djela. Svatko moze napisati djela. Pogledaj npr. "djelo" Vojislavovo na topicu Otvoreno. Ono kada se prosirila svijest o razmjerima jest bilo nakon pada CCCP-a i slobodnog uvida u arhive.
legionar
03-03-2008, 20:22
A kaj si ti, mladi fasist? :roll:Nacional-socijalist ;)
Darkbuster
03-03-2008, 20:23
A kaj si ti, mladi fasist? :roll:Nacional-socijalist ;)
I ti ces meni o Celicnom , a soboslikarski segrtu? :-D
Pa jest. To je demokraticno, ukoliko je taj predstavnik takvo sto najavljivao i prije izbora. Ali,mislim da su takvi slucajevi iznimno rijetki, a i kada se to i dogodi to je boljka liberalne demokracije,no ne i neposredne.
U svakom slucaju nije to najveci problem Rusije. Njoj bi odredjeno ogranicenje privatnog vlasnistva uz one instant-oligarhe itekako dobro dosla.
ma nije to demokratično nit je to pravo...prevelik si formalist
hm da u rusiji postoji ograničenje privatnog vlasništva kojeg trpe mali ljudi, oligarsi su i tako super zaštićeni i nema ni najmanje naznake da ce im pozicije oslabiti...doduše ako se zamjere putinu ne gine im sibir.
nije mi jasno zakaj misliš da je ograničenje vlasništvo relativno nevažna stvar...pa zemlja u kojoj se država previše miješa je bolesna zemlja. odmah osjetiš da nesh smrdi
legionar
03-03-2008, 20:25
Ma oboje su bili dobri ljudi, samo su slučajno ubili par milijuna ljudi. Onak, nehotice.
kaj se tiče staljina vjerojatno se nikad nece saznati točan broj žrtava. svakako nije manji od 15 milijuna.
tundra skriva sve zločine
fat drummer
03-03-2008, 20:26
Ma oboje su bili dobri ljudi, samo su slučajno ubili par milijuna ljudi. Onak, nehotice.
kome se to nije dogodilo? meni sto puta
Warheart
03-03-2008, 20:27
Gle, nije. Jer to su djela. Svatko moze napisati djela. Pogledaj npr. "djelo" Vojislavovo na topicu Otvoreno. Ono kada se prosirila svijest o razmjerima jest bilo nakon pada CCCP-a i slobodnog uvida u arhive.
Ma ne kenjaj.Znalo se za to jako dugo, hoćeš od zapadnog svijeta pa do samih sovjeta koji su to doživjeli (nemali broj).
legionar
03-03-2008, 20:29
Inače, Staljinko je izmislio parolu "antifašizam" pa samo tako dalje mladi drugovi antifašisti. :lol:
Ma ne kenjaj.Znalo se za to jako dugo, hoćeš od zapadnog svijeta pa do samih sovjeta koji su to doživjeli (nemali broj).
da znalo se ali se nije znalo u kojoj mjeri :?
nikad se ni neće znati...staljin je izvan rusije bio percipiran kao ekscentrik...pomalo smiješan.
Inače, Staljinko je izmislio parolu "antifašizam" pa samo tako dalje mladi drugovi antifašisti. :lol:
da fakat je trebao poseban um da doda prefiks anti :lol:
odakle ih vadiš da mi je samo znat :lol:
legionar
03-03-2008, 20:33
Odakle ti vadiš. :lol:
Darkbuster
03-03-2008, 20:35
Warheart- Ok, uvjerio si me s ovim "Ne kenjaj".
Suni - nisam uopce formalist. Demokracija je vlast svih slojeva naroda,njihova volja.No demokraticno ne znaci automatski dobro, iako u velikom broju slucaja jest tako.
Ne mislim da je ogranicenje vlasnistva nevazna stvar,ali mislim da nema nuzno neke neposredne veze s demokracijom. Pogotovo ne u Rusiji, gdje se ogranicenja,kako i sama kazes, odnose na obicne ljude, ali ne i na plutokraciju.
Po meni drzava koja se previse mjesa u drustveni zivot je bolesna drzava, no u ekonomiju se valja umjesati,ukoliko je delegirana vlast od naroda ili je u nekom idealnom slucaju narod sama vlast, kako bi se sprjecio paralelizam vlasti. E to bi bilo nedemokraticno. Korporacije cija je vlast u rangu drzavne ili cak i veca.
Odakle ti vadiš. :lol:
ne znam bit će da sam amoralna :shock: ufff samo nemoj proširiti da sam ja izmislila riječ amoralno :lol:
ipak moram paziti na svoju reputaciju
uf darkbuster...gdje da počnem :-D
legionar
03-03-2008, 20:37
Demokracija je vlast svih slojeva naroda,njihova volja.Demokracija je izmišljotina koja nikada nigdje nije zaživjela.
Darkbuster
03-03-2008, 20:39
Jesi to u Vecernjem procitao? :-D
Darkbuster
03-03-2008, 20:40
Demokracija je vlast svih slojeva naroda,njihova volja.Demokracija je izmišljotina koja nikada nigdje nije zaživjela.
Da nije i nju Staljin izmislio? :lol:
legionar
03-03-2008, 20:41
Poanta nije jel je bilo teško dodat prefiks ili ne, nego da je onaj tko je pobio more ljudi i sam surađivao s Hitlerom na početku rata, tvorac naziva te ideologije na koju se svi danas pozivaju, iako je fašizam (pod čim u biti misle nacional-socijalizam) odavno poražen.
legionar
03-03-2008, 20:42
Ne nisam, u wikipediji sam. Naime, sve što znam naučio sam iz wikipedije, školskih udžbenika i kapitala.
jasno kad se radi o ideal tipu/ipak sam dobila 4 iz socke nes sam i zapamtila :smt005 /
no demokracija je više ideja kojom se teži. i bolja je od svih drugih poznatih načina organizacije drzave i drustva.
nije savrsena, nije najbolja ali najmanje je zlo.
ipak postoji razlika u stupnjevima demokracije od države do države
legionar
03-03-2008, 20:46
Jao, sjećam se tih idealtipova, ni slučajno ih nije tumačio drug Kregica.
Darkbuster
03-03-2008, 20:47
Ja ti mogu reci da su u njemackoj jos ranih dvadesetih anarhisti organizirali skvadisticke Antifaschistiche aktion, u koje su se komunisti tek kasnije prikljucivali. Zasto bi anarhisti kopirali svog krvoloka Staljina,zaista neznam.
Da to zaista i jest Staljinova tvorevina,sto cisto sumnjam-moglo se milijun ljudi sjetiti prije njega a on to onda upotrjebiti u propagandne svrhe,opet to nikako ne diskreditira samo znacenje rijeci.
Poanta nije jel je bilo teško dodat prefiks ili ne, nego da je onaj tko je pobio more ljudi i sam surađivao s Hitlerom na početku rata, tvorac naziva te ideologije na koju se svi danas pozivaju, iako je fašizam (pod čim u biti misle nacional-socijalizam) odavno poražen.
ne trebas mi u detalje uvijek sam imala 5icu iz povijesti :-D :smt007
ne vidim kako bas staljin glavom i bradom moze biti tvorac nekog naziva koji je prirodan sam po sebi. npr pojam xyz..negacija je uvijek anti i uvijek dok je svijeta i vijeka bit ce onih pro xyz i kontra xyz
antifašizam je uz to što priznajem da je ideologija/pa koja sustavnija ideja u ljudskoj povijesti nije ideologija?/ i prirodni odgovor na jedan trenutak u povijesti
legionar
03-03-2008, 20:59
Odakle onda riječ nacizam? :shock:
fat drummer
03-03-2008, 21:00
iz starogrčkog... to je kao neka vrsta kolača od šumskog voća
Odakle onda riječ nacizam? :shock:
pa i ti i ja znamo odakle je...nemoj se sad praviti :-D
ime nije znak. naziv je sredstvo manipulacije.
zamisli subjekt xyz (npr. stranku za spašavanje cvijeća kojoj pravi cilj zapravo nije spašavanje cvijeća već istrebljivanje ljudi smeđe kose)
sasvim je prirodno da ce nakon nekog vremena i nakon sustavnijeg istrebljivanja brineta netko pokrenuti pokret antixyz
legionar
03-03-2008, 21:15
Stvar je u tome da nikada nije postojao pokret zvan nacizam, nego nacional-socijalizam. Riječ nacizam je izmišljena kasnije. Jednako kao što je kasnije izmišljen i naziv holokaust. Staljin je prvi javno rekao da je antifašist ( u biti fašist najgoreg kova), to je poanta, ništa više. Jel je to prvi u svojoj šupi rekao neki šumar iz kozare nije bitno.
Darkbuster
03-03-2008, 21:23
To nije poanta. To je totalno nepovezano i irelevantno. Antifasisti nisu antifasisti zato sto im je to Staljin rekao (sic).
legionar
03-03-2008, 21:24
pa u biti ne.. Naime, drug Tito demokrata im je to rekao.
Darkbuster
03-03-2008, 21:26
Ako ti tako kazes bejb :-D
fat drummer
03-03-2008, 21:26
ne kužiš dark... antifašisti su masonsko judejsko komunistička tvorevina koja nešto želi (još nisam smislio što), a staljin kojem je prababa vidila jednom židova na putovanju kroz tbilsi je također židov koji iz još nepoznatog razloga želi uvesti antifašizam
mislim da je sada sve jasno
legionar
03-03-2008, 21:27
Ajde Fat prije nego što melješ nekad, malo se informiraj. Raspitaj se što znači Džugašvili.
Darkbuster
03-03-2008, 21:29
Or little is it known -tam taM tAM TAM - JEWgashvili!!
fat drummer
03-03-2008, 21:31
ne znam... ko vrsta voćnog kolača sa laganom kremom od jaja?
His first name is also transliterated as Iosif. His original surname, ჯუღაშვილი, is also transliterated as Jugashvili or Jughashvili. The Russian transliteration is Джугашвили, which is in turn transliterated into English as Dzhugashvili and Djugashvili; -შვილი (-shvili) is a Georgian suffix meaning "child" or "son".
Stvar je u tome da nikada nije postojao pokret zvan nacizam, nego nacional-socijalizam. Riječ nacizam je izmišljena kasnije. Jednako kao što je kasnije izmišljen i naziv holokaust. Staljin je prvi javno rekao da je antifašist ( u biti fašist najgoreg kova), to je poanta, ništa više. Jel je to prvi u svojoj šupi rekao neki šumar iz kozare nije bitno.
hm...pa nisi pomislio da je nacizam samo eto zgodna skraćenica duljeg naziva nacional socijalizam :?:
a uostalom taj pokret nit je bio nacionalistički nit je bio socijalistički iako se tako nazivao. znam da je teško odvojiti formu od sadržaja ali to je i nadasve nužno
opet kaj sad meni znači da je naziv holokaust izmisljen? pa jasno da je izmisljen kao pojam, kao riječ. no nije izmišljeno sustavno ubijanje židova. da riječ kao takva je izmišljena da prezentira određen stvarni sadržaj. pa i riječ majka je izmišljena a prezentira određen sadržaj koji je svima poznat.
no opet u nekim drugim jezicima i kulturama majka se naziva npr gahgzk. nama to ništa ne znači jer ne razumijemo taj strani jezik. no pripadnicima tekulture ta riječ predstavlja isto što nama predstavlja riječ majka.
ne vidim zašto je toliko bitno i indikativno to što je navodno staljin prvi upotrijebio taj izraz? to možda moze interesirati nekog tko nema dume o povijesti ali mislim da je nadaleko poznat odnos njemačke i rusije u 2.svjetskom ratu i kurvinsko ponašanje ruske vlasti.
staljin nije fašist u užem smislu te riječi jer nije talijan niti pripadnik fašističkog pokreta koji je prvenstveno talijanski pokret
da on je fašist ako pod fašizmom misliš na sve totalitarne režime. no ispravnije bi bilo reći da je on totalitarni diktator. komunistički diktator
legionar
03-03-2008, 21:33
Samo se povodim za darkom koji je čuo za neke kriptofašiste u Rusiji :-D
fat drummer
03-03-2008, 21:35
i tajna se otkriva!!!
There are several etymologies of the ჯუღა (jugha) root. In one version, it is the Ossetian for "rubbish"; the surname Jugayev is common among Ossetians, and before the revolution the names in South Ossetia were traditionally written with the Georgian suffix, especially among Christianized Ossetians. In a second version, the name derives from the village of Jugaani in Kakhetia, eastern Georgia.
odista židov je jer su oseti 99% tajni židovi ko i črčil
legionar
03-03-2008, 21:35
burn baby burn :badgrin:
fat drummer
03-03-2008, 21:36
hahah sad si ispao glup jer sam to objasnio u postu iznad
pobjeda židova!
legionar
03-03-2008, 21:37
:roll:
aha napokon si priznao! podložan si! još malo pa cemo utvrditi i da imaš židovske pretke :smt010
haha da te konkretno pitam od kud ti podatak da je staljin židov?
fat drummer
03-03-2008, 21:40
jebote pravaš, izbacili su ga iz sjemeništa
mi nemamo sjemeništa, sto posto
legionar
03-03-2008, 21:44
Bavim se već dugo proučavanjem diktatora, ideologija, odatle (fetiš)... jedno od imena mu je bilo david, mada to rijetko spominju povjesničari, sjećam se da to spominje Richard OVery u djelu diktatori.
fat drummer
03-03-2008, 21:46
je naravno... osim što je bio pravoslavac sve ostalo ukazuje na to da je židov
i prezime koje ima sufiks kršćana i činjenica da je bio u sjemeništu i da nije židov i da mu mater nije židovka i da je pravoslavac i da nije židov
Darkbuster
03-03-2008, 21:47
Ma Staljin nije ni komunist ni fasist nego oportunist.
A i Zidov po najnovijim podacima. :-D
fat drummer
03-03-2008, 21:48
Directly following World War II, as the Soviets were negotiating with the Allies, Stalin often sent directions to Molotov as Druzhkov. Among his other nicknames and aliases were Ivanovich, Soso or Sosso (mainly his boyhood name), David, Nizharadze or Nijeradze, and Chizhikov.
Stalin was nicknamed "Uncle Joe" by the Western media
david... to je npr. predominantno ime u walesu pa nije velšanin
valjda je židov a da i sam to nije znao :lol:
a i da je židov to objašnjava kaj? da su svi židovi psihopati i masovne ubojice :?:
mislim ne kužim poantu :smt017
legionar
03-03-2008, 21:52
Fat, to možeš prodavat budalama takve priče. :D
Darkbuster
03-03-2008, 21:53
I Hitler je bio đu!
Pa si vi mislite..
legionar
03-03-2008, 21:55
:kermit:
Darkbuster
03-03-2008, 21:58
Bokte mazo, sve neki Zidovi, mozda sam i ja, a neznam!
legionar
03-03-2008, 22:00
Tako si britkoga humora. :smt007
Darkbuster
03-03-2008, 22:10
Zato me volis bejb 8)
legionar
03-03-2008, 22:11
Jel mi hoćeš bit prijatelj :cry: :-D
valjda je židov a da i sam to nije znao :lol:
a i da je židov to objašnjava kaj? da su svi židovi psihopati i masovne ubojice :?:
mislim ne kužim poantu :smt017
Da ti objasnim, Pravaš vjeruje u zlu globalnu židovsku zavjeru koja potajno stoji iza većine političkih previranja u zadnjih stoljeće, stoljeće i pol. Zato je spreman nekritički probaviti bilo koji podatak koji ide u prilog toj tezi, pogotovo ako se radi o "prešućenoj istini" o židovskom porijeklu ovog ili onog velikog povijesnog aktera. Naravno, uglavnom se radi o bezveznim dezinformacijama koje kruže Internetom po stranicama tipa Stormfront ili islambosna.ba.
Inače, topic je imao 40-ak postova dok je rasprava bila na temu, a čim se prešlo na Putina, Židove i koješta evo i treće stranice :smt005
legionar
03-03-2008, 22:31
Sve što sam ovdje rekao ništa nije nekritički sagledano. Bila bi glupost kada bih npr. rekao da je Bush jevrej. Ove koje sam spomenuo to jesu.
Ma kakav židov....to što su mu preci iz 100 koljena možda bili židovi nema veze! Pa i Tuđmanovi potomci su srbi, pa još najbolje da njega sada nazivamo srbinom, iako im je "jamčio tobože neka prava" dok su bježali sa prljavim gaćama :smt044 joj nisam mogao odoljeti
Šalu na stranu..."od rođenja je odgajan u pravoslavnom duhu te je kasnije otišao u sjemenište".
Darkbuster
03-03-2008, 22:37
Pa Bush ni ne mora biti jevrej kad si i sam rekao da jevreji kontroliraju jameriku!
Sve što sam ovdje rekao ništa nije nekritički sagledano. Bila bi glupost kada bih npr. rekao da je Bush jevrej. Ove koje sam spomenuo to jesu.
Nhf, ali meni je dovoljno da bezuvjetno vjeruješ u onu internet-basnu o Churchillovom djedu da te ocijenim potpuno nerealnim u ovakvim pitanjima.
legionar
03-03-2008, 22:42
Ne očekujem da će to prihvatiti netko tko imam Mossad na avataru. :-D
fat drummer
03-03-2008, 23:16
dobro, ako hoćeš preciznija bio je židovskog porijekla jer je to kod vas neodvojivo, ne?
ma da ga jebeš na temelju čega? jer mu je kodno ime bilo david? jer si umisilio da đugašvili znači židovšvili? jer je poznavoa trockog?
dobro da ne saznam sutra da je goering zapravo bio ruben himmelfarb, rabin u koelnu, a da je pol pot zapravo kotel da donov pradjed
legionar
03-03-2008, 23:22
:glasses7:
Malo offtopic, ali zar su bitni nečiji geni/ime/krv?
I to tko zna iz kojih davnih korijena.
Zar nije bitno opredijeljenje, tvoj osjećaj pripadnosti?
Hipotetski..
Kaj ak sada saznam da mi je prije 700 godina netko bio Poljak.
Jesam onda Poljak?
Nisam, ono sam što osjećam da jesam.
legionar
03-03-2008, 23:45
Ma boli me tko je šta, dok je pošten čovjek. Ovdje se radi o nekim drugim stvarima.
btw šta fali Poljacima, mogu nam bit primjer kako se provodi lustracija :-D
fat drummer
03-03-2008, 23:49
zato što na gruzijskom shvili=sin, jugha=jevrej. stari mu je bio iz gruzije. :p jel se praviš glup ili koji ti je? Da ti donesem njegov DNK ne bi povjerovao, jer bi ti već izmislio nešto.
a kaj ne znači jugha smeće na osetskom kao što kaže wikipedia i odlomak koji sam priložio ili po imenu sela u istočnoj gruziji... dakle ti si sa svojim frapantnim znanjem izmišljenog gruzijskog zaključio da je tip židov jer ti tako paše u tvojoj suludoj teoriji
vjerojatno je i duke of marlborough negdje ima skriveno židov
There are several etymologies of the ჯუღა (jugha) root. In one version, it is the Ossetian for "rubbish"; the surname Jugayev is common among Ossetians, and before the revolution the names in South Ossetia were traditionally written with the Georgian suffix, especially among Christianized Ossetians. In a second version, the name derives from the village of Jugaani in Kakhetia, eastern Georgia.
hm ja pouzdano znam da recimo ne možeš ući u židovsku zajednicu bar u zagrebu iako ti je djed po majčinoj strani bio židov :) to nije dovoljna osnova...moraš se još dokazati u jeziku, pismu itd. i oni te mogu odbiti i to i rade
legionar
03-03-2008, 23:54
po čemu je to selo dobilo ime? Sigurno ne po čečencima.
http://en.wikipedia.org./wiki/History_o ... a_(country (http://en.wikipedia.org./wiki/History_of_the_Jews_in_Georgia_(country))
fat drummer
03-03-2008, 23:55
izgleda po kurcu jer link ne radi
link i DALJE ne radi...
http://www.youtube.com/watch?v=FhR3La8N1Is
fat drummer
04-03-2008, 00:26
ჯუღაშვილი - Jugashvili
ქართველი ებრაელებ - Qartveli Ebraeli
sličnost u zankovima je frapantna.. pogotovo ako znamo da se aperentli na gruzijskom židov kaže ebraeli
oh ne, zar se velika masonsko čurčilovsko židovska zavjera raspada?
http://en.wikipedia.org/wiki/Georgian_Jews
totalno si dokazao da jugha na gruzijskom znači židov i da je staljin jevrej kakvog nema
legionar
04-03-2008, 00:31
:-({|=
fat drummer
04-03-2008, 08:09
prestani jest drogu molim te....
prvo mi navedeš neku stranicu s wikipedije koja nema veze s tvojim tvrdnjama jer ne sadrži ni dio kvaziargumenata
onda fino oplaiš niz polukretenskih tvrdnji od toga tko je bio staljinov šul kolega koji mu je dao prvi košer sendvič (židov) koje dokazju staljinovo židovstvo ko i tvoju inteligenciju
prije nadimka staljin, koji mu je ono bio nadimak, možda koba? samo malo, jel se onaj neki jevrejski ustanik protiv rimljana zvao tako
i što onda?!?!?!?! kakve to veze ima s time je li netko židov po rođenju?! uostalom
During this period, Stalin read the novel The Patricide (1883) by Alexander Kazbegi, in which a Robin Hood–like figure named Koba defends the poor Georgian people against their greedy Russian rulers. Increasingly seeing himself as a defender of the poor, Stalin chose "Koba" as his first revolutionary pseudonym
vjerujem da je i koba bio židov tj da je to sve dio velike židovske zavjere... glupi simon bar kokhba po kojem je očito dobio ime iako su samo naizgled slična
Staljinov politički mentor Noah Dze Jordanije je bio što
visok čovjek! staljin je volio visoke mentore!!!???!!
s kim se ono staljin triput ženio?
ženama!!!
ko je ono proveo boljševičku revoluciju
boljševici!!! svi boljševici su bili židovi. boljševizam=cionizam... htjeli su stvoriti veliki izrael sa sjedišem u moskvi koju bi kasnije preimenovali u novi izrael
od 502 visoka upravna funkcionera u krvavoj boljševičkoj revoluciji, u kojoj je izvršena dekapitacija ogromnog broja ruskog naroda, 459 su bili
generalno sjebani!!!
Warheart
04-03-2008, 09:51
Netko bi reko da k**** svirate.
fat drummer
04-03-2008, 09:58
taj netko je očito opsjednut falusima i stoga latentni peder
Warheart
04-03-2008, 10:01
Bora Čorba.
Al u pravu je, nekoliko vas bi trebalo malo u gumenu sobu na promatranje.
P.S.Kak nitko nije spomenuo Trockog, on je zaista bio židov?I to vraški sposoban.
Koji kurac komakino stavlja katalenica stalno, vec sam se zabrinuo :?
valjda voli feminizirane dečkiće :)
legionar
04-03-2008, 13:33
Fat, važno je da se trudiš, al jebiga, ne padaju svi na tvoju sarkastičnu (ne)argumentaciju. ;)
p.s. prestani osobno vrijeđat :!:
Danas Texas odlucuje sve.
Po mom uzorku (jedna teksasanka u purgeraju)....pobjeduje Husein Obama
fat drummer
04-03-2008, 15:21
@pravaš - ključna riječ je argumentacija... pokušaj ponekad s time
sviđa mi se tvoje kukavičko uređivanje postova
malo mi vučeš na komakina :smt006
legionar
04-03-2008, 15:27
uređujem samo one koji imaju veze s određenim stvarima. :smt006
djevojcica sa sibicama
04-03-2008, 16:03
jebote otvorim temu da se malo informiram o izborima u americi i na zadnjoj stranici JEDAN JEDINI usamljeni post o tome!
otkud ste došli na židove, staljina, hitlera...i josipa katalenića? :?
konzerva
04-03-2008, 16:09
zbilja! ajmo modovi, brisanje
Ko je reka, jeba li ga ćaća, da se Hillary ne vraća... :lol:
fat drummer
05-03-2008, 10:49
hillary, hillary!!!! jeeeej
Insomniac™
05-03-2008, 11:10
Ko je reka, jeba li ga ćaća, da se Hillary ne vraća... :lol:
Baš i nisam iznenaden sa ovim
Nekako se u ovo vrijeme sjetih ovoga....
http://www.jibjab.com/originals/good_to_be_in_dc
http://www.jibjab.com/originals/good_to_be_in_dc
http://www.jibjab.com/originals/what_we_call_the_news
pobjeduje Husein Obamabilo mi krvavo kad je john stewart na ovogodisnjoj dodjeli oscara rekao kako svaka cast obami jer treba prevazici svoje ime i prezime..kao obama-osama,a srednje ime husein..pa je rekao ..zamisli 44 protiv thrumana lika koji se zove gaydlock titler :lol: :lol:
Right to bear arms :smt007
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kona ... 92657.aspx (http://www.index.hr/vijesti/clanak/konacna-odluka--amerikancima-je-pravo-na-oruzje-jamceno-ustavom/392657.aspx)
Darkbuster
27-06-2008, 14:17
Za takvo sto ne bih imao skoro nista protiv u vecini europskih drzava,ali ne i u Americi gdje jos vlada kaubojski mentalitet.
To ste vi desničari, upucali bi onoga koji vam digne tlak. :lol:
legionar
27-06-2008, 20:52
To ste vi desničari, upucali bi onoga koji vam digne tlak. :lol:I ljevičari bi, ali treba znat s oružjem, nije žvaka za seljaka :-D
nestorov
27-06-2008, 23:18
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kona ... 92657.aspx (http://www.index.hr/vijesti/clanak/konacna-odluka--amerikancima-je-pravo-na-oruzje-jamceno-ustavom/392657.aspx)
pizdarije,kod nas u sjevernim krajevima se problemi rješavaju sa motornom pilom,sjekorom i inim priborom... :-D
Ja bih the right to arm bears.
Pa koliko znam, ti si into knives & shit. Za to ti ne treba right to bear arms. :lol:
fat drummer
28-06-2008, 00:48
armed bears!
http://www.justshootn.com/images/Brown%20bear%20with%20gun%20smallest.jpg
armed bears!
http://www.justshootn.com/images/Brown%20bear%20with%20gun%20smallest.jpg
O tome pricam!
:smt007
Makar, znam da medvjedi vise vole sacmaritze.
Moram napomenuti da mi je od Drugog amandmana draži jedino Prvi. Amerika, jedina zemlja u kojoj svi govore što ih je volja bez posljedica.
Amerika, jedina zemlja u kojoj svi govore što ih je volja bez posljedica.
A ono, znam da čitaš index.hr. Tam se svašta prosere pa ostanu živi, skoro isto. :lol:
I svaki drugi članak je o tome kako treba zabraniti neke nizove riječi tipa "za dom spremni" :lol:
Moram napomenuti da mi je od Drugog amandmana draži jedino Prvi. Amerika, jedina zemlja u kojoj svi govore što ih je volja bez posljedica.
jel i na forumu :lol:
A ono, forumi su virtualni privatni posjed onog tko financira njihovo održavanje. Što znači da te može baciti s njega ako me ne paše šta melješ, u Americi, Hrvatskoj i Japanu :-D
Darkbuster
29-06-2008, 01:45
Nigga? :-D
U svijetlu upravo odvijajuće Demokratske konvencije i skoro dolazeće Republikanske konvencije, podižem ovaj zapostavljeni topic.
U zadnjih mjesec dana Obama izgleda sve više kao ispuhani balon a sve manje kao mesijanska ličnost s početka što su lijepo podcrtali njegova smiješna kvazidržavnička turneja Europom i sjajni republikanski spotovi u kojima je uspoređen s Paris i Britney. McCain je uspio ujediniti konzervativno biračko tijelo usprkos mom skepticizmu po tom pitanju s početka ove godine, te sve ankete pokazuju trendove njegovog rasta. Naravno, kad govorimo o anketama ne smijemo zaboraviti ni činjenicu da su desničari tradicionalno disciplinirani glasači dok 10% ljevičara redovito prespava izbore jer su napušeni ili lijeni ili pak jednostavno ne znaju pravilno ispuniti listić kao Goreovi glasači 2000. na Floridi... Mislim da je kenijsko-američkom šarlatanu odbrojeno baš kao i njegovom hrvatskom klonu prošle godine. Stavite neku lovu na McCaina dok je još underdog na kladionici...
Pa nije underdog, CNN me uvjerava da od nedavno vodi :smt005
Insomniac™
28-08-2008, 11:28
Ali samo 2 %... To može komodno biti statistička greška
don_corleone
28-08-2008, 13:22
još uvijek je mrtva trka...na kraju će bit razlika u nekih 5%....
Ježurka Ježić
28-08-2008, 15:59
Kladionice kažu da je underdog. I to opaki... Evo primjer http://www.ifortuna.hr/content.php?node=1187&competitionId=3425 :-D
Insomniac™
28-08-2008, 16:20
Na ovo bi se i isplatilo uložiti par sto kuna :-D
don_corleone
28-08-2008, 19:01
Prema onome što mi je prijatelj iz SADa ispričao stvari su dosta komplicirane. Prvo demokrati bi sa hilary bili puno jači, i vjerojatno bi osvojili mandat. Ovako sa Obamom imaju dobre šanse, ali problem je u tome da republikanci stalno ponavljaju loše strane (mlad,neiskusan,nema blage o vanjskoj politici). Ameri kakvi već jesu jako se brinu za nacionalnu sigurnost (da je vojska iz Iraka i Afganistana u SADu nebi imali tih briga) i tu je McCain u velikoj prednosti.
Što se tiče gospodarstva, samo budala bi mogla dati novi mandat republikancima kad su ovi isti praktički uništili američko/svjetsko gospodarstvo. Tu je dakle veliki + za obamu i demokrate... Po meni će izbore dobiti obama. To zaključujem iz toga: ima puno jači gospodarski program(možda nema) u koji amerikanci vjeruju da bi mogao donijeti oporavak američkom gospodarstvu (posebno tzv. srednjoj klasi), drugo važno pitanje nacionalne sigurnosti i vanjske politike je dosta podjednaka situacija, ali Biden bi trebao donijeti tu prednost obami(a i čovjek zna pravu priču na balkanu, kaj je jako bitno za nas), još jedan veliki + obami ide i njegovo obećanje o povlačenju iz iraka, kaj 80% amera želi prihvatiti. Ali opet, razlika je u par postotaka, ne bih se začudio kad bi amerikanci opet izabrali republikanskog kandidata, bilo bi to u najmanju ruku zbogom pameti...a pošto je tu riječ o amerikancima :D
konzerva
28-08-2008, 19:51
a kako se putin fino razbahatio... drag mi je biden ali draži mi je mccain (zasada)
dajte nas informirajte i dalje, vi upućeniji forumaši, hrvatski novinari su preglupi :-D
Insomniac™
28-08-2008, 20:04
Ali opet, razlika je u par postotaka, ne bih se začudio kad bi amerikanci opet izabrali republikanskog kandidata, bilo bi to u najmanju ruku zbogom pameti...a pošto je tu riječ o amerikancima :D
Mislim da su američki predsjednički izbori prebitna stvar da bi se pustilo glasačima da o njima odlučuju :-D
Kad krene pljuvanje, otkrivanje mračnih tajni,i ostalog.....
Ja mislim da ce republikanci opet dobiti
legionar
28-08-2008, 22:27
Upravo tako. Ne ovisi ni o biračima ni o Baracu ni o McCainu ishod izbora, već o interesima krupnog kapitala i vojske. Postoji neka minorna mogućnost da Obama bude izabran. Jel, on je nova faca, prihvatljiv je jer je crnac (znate da su sad in priče o toleranciji i jednakosti) i napravio bi zaokret u politici koji bi bacio u zaborav odnosno na neki način amnestirao Bushevu politiku koja je duboko zaglibila u Afganistanu, osobito u Iraku, a ni stanje u ekonomiji nije baš idealno. Uz to, Obamina politika bi vjerojatno sjela "miroljubivoj" EU. No s druge strane čisto sumnjam da će predsjednik postat crnac, uz to vjerojatno i islamskih korijena. Iza JFK-a, koji je bio katolik, nepisano je pravilo da se predsjednici izabiru iz anglosaksonskog porijekla, a Husein mi nimalo ne zvuči anglosaksonski. A i onima koji vuku konce iza kulisa trenutno ne bi nimalo odgovarala miroljubiva politika koju bi Obama isfuravao. U ovakvim okolnostima puno je pogodniji stari veteran McCain, Busheva lutka, koji je dovoljno lud da napadne Iran. A napad na Iran je samo pitanje vremena.
drag mi je biden ali draži mi je mccain (zasada)
Mda, kad već spominješ Bidena, u našim medijima koji su tradicionalno antirepublikanski nastrojeni se puno piše o tome kako je on veliki prijatelj Hrvata jer se zalagao za uklanjanje embarga na uvoz oružja za vrijeme rata u Bosni, kako se zauzimao za akciju na Kosovu 1999. i micanje Miloševića itd. To je sve istina, no kvaka je u tome što se iste stvari mogu reći i za McCaina, ali začudo u zadnjih godinu dana nisam vidio nijednu novinsku naslovnicu s tom tematikom iako se on natječe za predsjednika a Biden samo za potpredsjednika. Štoviše, Jutarnji list i njihov dopisnik iz SAD-a besramno lažu o McCainovom tadašnjem stavu u više članaka:
http://jutarnji.hr/svijet/americki_izbo ... ,130843.jl (http://jutarnji.hr/svijet/americki_izbori/clanak/art-2008,8,23,,130843.jl)
"S druge strane, upravo John McCain predvodio je tada malu skupinu republikanaca i demokrata, koji su se za razliku od principijelnog Bidena, glede rata u BiH i Hrvatskoj držali po strani, inzistirajući na principu: “Amerika prvo” (America first)."
http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/ar ... ,130907.jl (http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/art-2008,8,23,,130907.jl)
"Uz pomoć raznih lobista, McCain je tada bio na onoj strani koja je neopravdano šutjela kada su pod Capitol Hillom Joe Biden i Bob Doll (sic) - grmjeli da se Bosni i Hrvatskoj ukine embargo na oružje kako bi se mogle obraniti."
Ovo spada u domenu takvog besramnog agitpropovskog manipuliranja da bi "novinaru" doživotno trebalo zabraniti javno djelovanje. Naravno nije na odmet napomenuti ni da ekspert za vanjsku politiku vodećeg hrvatskog dnevnika i dopisnik iz New Yorka ne zna spelovati Bob Dole (!!!).
Za demantirati ove gluposti dovoljno je guglati pola minute. U drugom linku ima čak zajedničko pismo Johna McCaina i Boba Dolla u kojem se prisjećaju zajedničkog zauzimanja za vojnu intervenciju u Bosni iako je po Jutarnjem McCain bio 'America First' a Dole pozitivac (republikanac je dobar ako ima 90 godina i u penziji je).
http://www.iht.com/articles/1996/01/08/qanda.t.php
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/co ... 01664.html (http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2006/09/08/AR2006090801664.html)
legionar
29-08-2008, 01:37
Štoviše, Jutarnji list i njihov dopisnik iz SAD-a besramno lažu o McCainovom tadašnjem stavu u više članaka:
Ovo spada u domenu takvog besramnog agitpropovskog manipuliranja da bi "novinaru" doživotno trebalo zabraniti javno djelovanje.
Kad smo već kod medijskih laži, manipuliranja i izvrtanja istine:
John Swinton, the foremost journalist of his day, was asked to toast an independent press at a New York banquet given in his honour by other journalists. His response was clear and forthright:
“There is no such thing, at this stage of the world’s history in America, as an independent press. You know it and I know it. There is not one of you who dare write your honest opinions, and if you did, you know beforehand that it would never appear in print. I am paid weekly for keeping my honest opinions out of the paper I am connected with. Other of you are paid similar salaries for similar things, and any of you who would be foolish as to write honest opinions would be out on the streets looking for another job. If I allowed my honest opinions to appear in one issue of my papers, before twenty-four hours my occupation would be gone.
“The business of the journalist is to destroy the truth, to lie outright, to pervert, to vilify, to fawn at the feet of mammon, and to sell his country and his race for his daily bread. You know it and I know it, and what folly is this toasting an independent press? We are the jumping jacks, they pull the strings and we dance. Our talents, our possibilities and our lives are all the property of other men.
“We are intellectual prostitutes.”
John Swinton, New York 1890.
fat drummer
29-08-2008, 09:46
to fawn at the feet of mammon
opet ti sa tim protužidovskim spikama
Danas bi McCain trebao objaviti svog VP kandidata, nadam se da će izabrati Sarah Palin, guvernerku Aljaske i bivšu miss iste savezne države :-D
Solidan 44-godišnji MILF s jakim konzervativnim uvjerenjima i antikorupcijskim uspjesima, mislim da bi to bio zadnji čavao u lijes Husinih ambicija.
Ostvarilo se! Sjajan, sjajan izbor od strane McCaina.
http://www.mccainpalin.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/Sarah_Palin
konzerva
29-08-2008, 19:10
Solidan 44-godišnji MILF s jakim konzervativnim uvjerenjima i antikorupcijskim uspjesima, mislim da bi to bio zadnji čavao u lijes Husinih ambicija.
u večernjem se spominje kao podosta liberalna političarka :dontknow:
Tkach ti si neki opak fan starog, pa sve neki genijalni spotovi i sjajni sjajni izbori.
Siparice jedna :smt007
Nisam fan starog, štoviše imaš na prvoj stranici kako sam pizdio kad je dobio republikanske predizbore :-D
Ali u zadnje vrijeme se počeo vidljivo popravljati.
legionar
29-08-2008, 20:17
http://www.sanfranciscosentinel.com/?p=15898 :smt004
Slažem se, dobar izbor. Ne bih se začudio da će ona i bit glavna u kabinetu kao što je sadašnji potpredsjednik Cheney šef Bushu i savjetuje ga za sva važnija pitanja. (http://en.wikipedia.org/wiki/Dick_Cheney, veliki prijatelj Jevreja) Možemo očekivati još veće zbližavanje SAD-a s bratskim Izraelom. Konačno će se stat na kraj tim zlim muslimanskim teroristima i Al Khaidi 8) :smt004 :smt002
...trebao je izabrati Huckabeea.
:lol:
Bilo bi zabavnije.
No da, missice, glumci, arnold... mnjam!
denzacar
29-08-2008, 21:40
A ja sam taman pomislio da je McBain (http://www.youtube.com/watch?v=rIlpYLIiZLE) vidio Brazil, pomislio da je u pitanju dokumentarac, i onda povukao veze da mu Michael Palin bude VP.
S obzirom na "struku", Michael Palin iz Brazila bi mogao biti vrlo koristan kao VP.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/1/11/Brazil_04.jpg
Ah..Brazil...
Administracija koja je valjda ucinkovitija od bilo koje drzavne administacije na svijetu.
I buba. :lol:
Mmm-m!
:smt007
...Da je M.Palin, pokupio bi vise glasova. :-D
http://img121.imagevenue.com/loc410/th_37857_capt.d14ca2fd29024bf0a8f6663faa10875f.mcc ain_veepstakes_palin_wx110_122_410lo.jpg (http://img121.imagevenue.com/img.php?image=37857_capt.d14ca2fd29024bf0a8f6663fa a10875f.mccain_veepstakes_palin_wx110_122_410lo.jp g)
A nu kćeri majketimile http://img166.imageshack.us/img166/1298/klopade2.gif (http://imageshack.us)
Ove starije, jel :-D
...trebao je izabrati Huckabeea.
Oprosti, al trebao je izabrati Mitt Romneya.
Mitt zauvijek! :smt007
Darkbuster
29-08-2008, 23:27
Ovi su izbori jedna velika farsa,buduci da ishod ni u jednom slucaju nista znacajno ne mijenja. Koliko je predsjednicka funkcija fakticki vazna u SAD-u vidjeli smo kada se onaj tudum Grmalj dvaput zaredom instalirao u Bijelu kucu.
legionar
29-08-2008, 23:37
Ako Obama pobjedi (što je znanstvena fantastika) onda bi i Brzezinski mogao u Bijelu kuću :lol:
denzacar
30-08-2008, 21:06
Ako Obama pobjedi (što je znanstvena fantastika) onda bi i Brzezinski mogao u Bijelu kuću :lol:
Jasta ce nego pobijediti. Pa vec su mu i kera izabrali. http://www.presidentialpup.com/
http://www.huffingtonpost.com/2008/08/2 ... 22088.html (http://www.huffingtonpost.com/2008/08/28/americans-elect-poodle-as_n_122088.html)
http://images.huffingtonpost.com/gen/36351/thumbs/s-OBAMA-DOG-large.jpg
Americans Elect Poodle As Obama's Top Dog
Now that Democratic presidential nominee Barack Obama has chosen his running mate, it's time for him to concentrate on another important selection: family dog. The American Kennel Club® (AKC) announced today that the public has elected a Poodle as their breed of choice for the Obama family.
The AKC launched its poll to find a breed for Obama (http://www.presidentialpup.com) after reports that - win or lose - the Obamas promised their two daughters a dog after the presidential election. More than 42,000 people cast their vote over the seven-week campaign. The Poodle clinched the nomination after the breed battled it out with the Soft Coated Wheaten Terrier in a race almost as tight as Clinton and Obama's run for the Democratic nomination for president. The Poodle won by a (dog) hair, with just a few hundred votes separating the top two contenders.
The Miniature Schnauzer, Bichon Frise, and Chinese Crested were also nominated, due to the distinct characteristics that make them uniquely suited for the Obama family. Every family is unique, but for the Obamas who have a daughter with allergies, a hypoallergenic breed with a very consistent and predictable coat is crucial.
"Most of our Presidents kept purebreds in the White House," said AKC Spokesperson Lisa Peterson. "When times get tough - during a bad economy or when presidential pressures are at their peak - these dogs serve as devoted and non-judgmental companions that bring joy and relaxation to our first families."
If the Obamas follow America's advice and choose a Poodle, the AKC will assist them in responsibly acquiring a puppy or adult rescue dog. The AKC's puppy-buyer resource page at http://www.puppybuyerinfo.com offers links to responsible breeders who are members of AKC clubs as well as to affiliated breed rescue-groups that have dogs for adoption. For instance, the Poodle National Breed Club web site can be located at http://www.poodleclubofamerica.org/usamap.htm.
The Obama family may be adding a dog to their household for the first time, but Republican nominee John McCain is ahead of the pack with 24 pets, including four dogs. Therefore, animal lovers may be ready to help him "fetch" the election. According to a recent Associated Press survey, "Pet owners favor McCain over Obama 42 percent to 37 percent, with dog owners particularly in McCain's corner."
"It's no surprise the American public chose a Poodle for Obama," said Peterson. "Poodles are currently the eighth most popular breed in the U.S., according to 2007 AKC registrations statistics, and it spent more than two decades in the top spot - a true testament to its suitability as a family pet. And while Poodles require frequent grooming, their consistent and predictable coat is crucial for their daughter and all who suffer from allergies."
Poodles, often considered high-maintenance show dogs, can also be kept in a simple one-length clip. They are exceptionally smart and athletic, excel in obedience training and are great hunting companions. They are the only breed that comes in three sizes, any of which can easily adapt to life in the urban environment of the White House or the rural setting at Camp David. The Standard variety is the largest size, measuring over 15 inches at the shoulder. It is the oldest of the three varieties and developed for water retrieving. The Miniature measures over 10 inches but less than 15 inches and it is speculated that it was used for truffle hunting. The Toy Poodle measures 10 inches and under and was often used in performances and traveling entertainment groups. Learn more about the Poodle and its suitability for your family at http://www.akc.org/breeds/poodle/.
At moments like this, I pray for nuclear holocaust...
onda bi i Brzezinski mogao u Bijelu kuću :lol:
Hell yeah!
At least she knows how to take a stand.
[youtube:16y1pxia]http://www.youtube.com/watch?v=6VdNcCcweL0[/youtube:16y1pxia]
Znanstvena fantastika je vec to sto je ova utrka neizvjesna...tko bi rekao da ce nakon takvih 8 godina republikanci imati i teoretske sanse da ponovo dobiju izbore...stari lisac McCain se jos uvijek koprca ko riba na suhom, ali ne jos zadugo :-D Ovoga puta nece im pomoci ni Karl Rove, s obzirom da su ga vec i glupi amerikanci skuzili...ne mozes u 21st pobijediti sa metodama iz 20st :D
@denzacar - imam filing da je Pravas mislio na Zbigniewa, a ne na Miku :lol:
ps. lijepo je opet biti tu :smt006
legionar
31-08-2008, 16:09
Je. Na starog ishlapjelog Zbigija mislim, stari ima već 80 godina. Taj i Kissy će valjda živjet preko 100 godina kao George Kennan. Ja ostajem pri tome da crnac, uz to i neka vrst pacifista, ne može u ovim okolnostima nikako postat predsjednik. A koliko sam čuo postoji snimljen film u kojem je prvi crni predsjednik SAD-a ubijen što je zapravo vrlo realni scenarij.
Znanstvena fantastika je vec to sto je ova utrka neizvjesna...tko bi rekao da ce nakon takvih 8 godina republikanci imati i teoretske sanse da ponovo dobiju izbore...stari lisac McCain se jos uvijek koprca ko riba na suhom, ali ne jos zadugo :-D Ovoga puta nece im pomoci ni Karl Rove, s obzirom da su ga vec i glupi amerikanci skuzili...ne mozes u 21st pobijediti sa metodama iz 20st :D
@denzacar - imam filing da je Pravas mislio na Zbigniewa, a ne na Miku :lol:
ps. lijepo je opet biti tu :smt006
pa di si pedercino :-D ..fala bogu da si dosao..optuzen sam sa jos par ljudi da sam privatizirao rasprave u maniri mladena schwartza i njegovih argumenata :smt005 :-D
don_corleone
31-08-2008, 16:41
Ma recite vi što god želite, al Obama će dobit izbore...amerikanci su gladni za još američkog sna, a to je točno ono što im Obama nudi..zato će u studenome amerikanci glasati za američki san ;)
legionar
31-08-2008, 17:24
:smt009
Jel republikanci imaju neki program o zdravstvu? Neki koji nije debilan ko i sadasnji? Amerikancima je to mozda i najbitnija stvar. Moj frend je bolnici duzan $30k...jebote pa u nasoj drzavi koja nije bas olicenje dobrog zivljenja nebi toliko bio duzan da zivis 3 zivota (i barem 2 od toga u bolnici). Oni imaju jedino program da ostanu u Iraku i uđu u Iran asap! Ta stalna "ratovanja za mir" idu u korist jedino Rothschildima, Rockefellerima, Morganima, Warburzima, itd., a ostale obične ljude će samo gurati u još veću propast. Iako je američka stoka sitnog zuba poznata kao natprosječno glupa nacija, mislim da im je 8 godina bilo dovoljno da shvate da je ipak vrijeme za promjene (change :D). Jedva cekam debatu \:D/
fat drummer
01-09-2008, 13:21
taj ga obama sere da je to strašno
tip je jebeni genije, uzeo je viziju predsjednika koju su konstruirali američki filmovi - savje za jedinstvo i sreću, traži ljubav i razumjevanje
još je i muslima i kršćanin, crnac i bijelac, mlad za političara i uvijek nasmiješen
nema šanse izgubit kad je s druge strane ostarjeli djed koji puše nos svako malo
Evonesto za Fata...ako nisi pogledao siguran sam da ce ti se svidjeti
http://fr.youtube.com/watch?v=wsI5pSS_tuY
i da ne budem skroz offtopic http://fr.youtube.com/watch?v=AzArOqZ6- ... re=related (http://fr.youtube.com/watch?v=AzArOqZ6-A4&feature=related) :lol:
pa di si pedercino :-D ..fala bogu da si dosao..
:salute:
optuzen sam sa jos par ljudi da sam privatizirao rasprave u maniri mladena schwartza i njegovih argumenata :smt005 :-D
ma kako je to netko mogao reci :lol: ;)
don_corleone
01-09-2008, 17:12
taj ga obama sere da je to strašno
tip je jebeni genije, uzeo je viziju predsjednika koju su konstruirali američki filmovi - savje za jedinstvo i sreću, traži ljubav i razumjevanje
još je i muslima i kršćanin, crnac i bijelac, mlad za političara i uvijek nasmiješen
nema šanse izgubit kad je s druge strane ostarjeli djed koji puše nos svako malo
amen :-D
legionar
02-09-2008, 01:26
Možda Obama ipak ima šanse, ako ga podrže :shock:
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 42,00.html (http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3586542,00.html)
Cionisti kao ideološka grupacija u SAD-u će glasati za McCaina, ne za Husu i Bidena. O prvom sve govori ime, a drugi se ne može u kampanji oprati od 36 godina antiizraelskog djelovanja u Senatu.
Židovi kao etnoreligijska grupacija će glasati za Demokrate u većini, kao i uvijek.
danas citam u vecernjaku o sarah palin i onda izjave nasih politicarki..i nevjerovatno,ali sve u tancine znaju o toj zenskoj :smt005 ..e da ih pitas za samo jos jednog guvernera ,mislim da nebi imali blage veze..pa tko je cuo za ovog baracka do prije tri godine :shock: ..jedino sam jos cuo da se charles barkley htio kandidirati za guvernere alabame :lol: :-D
http://www.youtube.com/watch?v=2XOvKli6 ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=2XOvKli6YLA&feature=related)
:lol: :lol: :-D
Evo nesto o Palin...http://fr.youtube.com/watch?v=x2OUJ8ZUTiI :lol:
danas citam u vecernjaku o sarah palin i onda izjave nasih politicarki..i nevjerovatno,ali sve u tancine znaju o toj zenskoj :smt005 ..e da ih pitas za samo jos jednog guvernera ,mislim da nebi imali blage veze..pa tko je cuo za ovog baracka do prije tri godine :shock:
Ma culi su zato sto su odmah otisli na google da se prave pametne...jebote zenska nesto govori Obami, a prije nego sto je postala Guverner drzave koja ima manje stanovnika od Zagreba bila je gradonacelnik grada koji ima manje stanovnika nego NSK :roll:
McCain ju je vidio 2 put u zivotu, a kandidat za VP je samo zato so je s druge strane crnac, a ona je MILF. Razocarao me Karl Rove :smt011
Imala je dobar punchline na Konvenciji Palin kad je rekla: "Small-town mayors are lot like community organizers, except they have actual responsibilities" :-D
Inače, kad netko kaže da je community organizer in da ghetto mislim da većini ljudi prvo napamet padne diler cracka :smt005
fat drummer
06-09-2008, 19:53
ma ti izbori za predsjednika amerike su takva smijurija
obama, mlad, elokventan, karizmatičan bira za vp-a iskusnog starkelju, a mccain, ostarjeli ratni veteran koji mora dokazivati da neće sutra odapeti za vp-a bira zgodnu, elokventnu ženu
jednostavno, jedan drugoga tuku s onime što javnost percipira da im fali
obama je muljator i seronja prve klase, koristi najjadniju retoriku mira, ljubavi, jedinstva i inih pizdarija da bi ujedinio stranački razdvojenu ameriku
a ovaj mccain, u deset kuna da će ga u prvoj godini mandata, ako ga osvoji ćopiti moždani
još će milfica biti predsjednica
milficu su i tak zeljeli jer ima petoro djece i to jedan mali ide u irak, kćer napumpana u 17 a neće abortirati( zato ce glasati sektaši za njih a pazi ševica prije braka nije bitna :smt005 ) i još malog s downovim sidromom da mi bog prosti
još samo treba da joj je muž u kolicima, brat ubijen u wtc napadu, tata svećenik i još ubacimo nekoliko sakaćenja, teen trudnoća, opakih bolesti i voila :smt010 :smt010 :smt010 :smt010
fat drummer
06-09-2008, 20:06
daj zamisli da joj mali popuši metak u iraku :smt011
milficu su i tak zeljeli jer ima petoro djece i to jedan mali ide u irak, kćer napumpana u 17 a neće abortirati( zato ce glasati sektaši za njih a pazi ševica prije braka nije bitna :smt005 ) i još malog s downovim sidromom da mi bog prosti
još samo treba da joj je muž u kolicima, brat ubijen u wtc napadu, tata svećenik i još ubacimo nekoliko sakaćenja, teen trudnoća, opakih bolesti i voila :smt010 :smt010 :smt010 :smt010
Zaboravila si spomenuti da joj je muž svjetski prvak u snowracingu :-D
To je realnost političkih utrka u današnje vrijeme 0-24 medijskog praćenja - najbitniji su zanimljiva životna priča i osobnost. Obama ima oboje. McCain ima priču ali već 100 puta prežvakanu i malo osobnosti. Zato mu je trebao running mate koji će imati oboje, te je očito jako dobro izabrao jer u zadnjih tjedan dana vidim u medijima samo Palin, Palin, Palin, Palin, Palin.
Antonio de Oliveira Salazar
06-09-2008, 23:11
Nemojte se previše vi uzbudjivati oko medijskih izvještaja i gluposti oko kampanje, predsjednik će biti onaj koga više instance izaberu a ne narod, sjećate li se možda farse sa elektorima ?
A i sama funkcija američkog predsjednika je samo obična lutka ekipe iz pozadine,
ko onaj klaun Bush (tko njega krivi za išta je smiješan i naivan),
pa nije on Staljin ili Hitler da ima neograničenu moć, njega drže za jaja jače nego neke hrv. političare.
Pa mislim da to svi znamo, gee, smijemo li sami izabrati sto ce nas zabavljati?
Mene zabavlja ta Palin zenska. Presmijeshna mi je :lol:
:smt006
Mekejn je star.
Go Mac go :happy1:
http://www.gallup.com/poll/110050/Gallu ... 48-45.aspx (http://www.gallup.com/poll/110050/Gallup-Daily-McCain-Moves-Ahead-48-45.aspx)
don_corleone
13-09-2008, 13:11
http://www.jutarnji.hr/svijet/americki_izbori/clanak/art-2008,9,12,,133070.jl
Nadam se da Amerikanci ne puše ovakve fore... :smt011
Vidim da se objektivno izvještavanje hrvatskih medija nastavlja :roll:
fat drummer
13-09-2008, 13:59
Vidim da se objektivno izvještavanje hrvatskih medija nastavlja :roll:
ma napala bi rusiju nikada
don_corleone
13-09-2008, 14:17
Pa kvragu, nadam se da u SADu nisu glupi ljudi, jer napad na Rusiju znakio bi njihov kraj.... :-D Ako ništ drugo barem bi hollywood imao posla...
nadam se da u SADu nisu glupi ljudi
Čast iznimakama ali... :lol:
Pa to nije ništa čudno za naše medije...pa stalno tako izvještavaju! Nego da se malo vratimo na Palin http://fr.youtube.com/watch?v=mswB5lXhEh4
Jebote, pa gdje Rove nalazi takve tudume :shock:
o figo se vratio :smt006
:smt006 za sada samo na ovu temu...drugo ni ne citam :-D
Pa to nije ništa čudno za naše medije...pa stalno tako izvještavaju! Nego da se malo vratimo na Palin http://fr.youtube.com/watch?v=mswB5lXhEh4
hebote, pa gdje Rove nalazi takve tudume :shock:
Zato je ovo pravi genijalac :-D
http://www.youtube.com/watch?v=C2mzbuRgnI4
Da ne spominjemo da je i sam Husein imao provale kakve su Bushu gurali pod nos mjesecima tipa "Posjetio sam svih 57 saveznih država". A tek nedavni freudovski lapsus "Uhhhh... regarding maj Mazlim fejt..."
Zato je ovo pravi genijalac :-D
http://www.youtube.com/watch?v=C2mzbuRgnI4
Da ne spominjemo da je i sam Husein imao provale kakve su Bushu gurali pod nos mjesecima tipa "Posjetio sam svih 57 saveznih država". A tek nedavni freudovski lapsus "Uhhhh... regarding maj Mazlim fejt..."
A joj koja bruka...kako mu je neugodno bilo :smt005
Ali jedna stvar je kad se dogodi lapsus, a druga stvar je kad si prirodno glup ko kurac....jebote ti republikanski kandidati stvarno prednjace! A McBushu i stari frend Greenspan okreće leđa http://www.net.hr/vijesti/svijet/page/2 ... 82006.html (http://www.net.hr/vijesti/svijet/page/2008/09/14/0082006.html) :D
Edit: Nego nije mi jasno kako su amerikanci toliko glupi...McBush vodi od kako je izabrao ženu kojoj su najveće vrline ono što su oni Obami spočitavali kao najveće mane! Mlad, nema iskustva u vanjskoj politici, nema iskustva u Washingtonu, nema iskustva nigdje, nema dovoljno utakmica u nogama! Još samo fali da je crnkina i da joj je drugo ime fatima :roll:
don_corleone
15-09-2008, 16:11
http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/art-2008,9,15,,133365.jl
Za ovo postoji nekoliko objašnjenja....1) Sarah Palin je neka čudakinja (po jutarnjem napola vještica) koja nije sposobna biti podpredsjednica amerike, 2) Sarah Palin zna kako doći u novine i promovirati sebe i svoju stranku, 3) Jutarnji ne voli republikance
crystall
17-09-2008, 00:40
OBAMA POBJEDNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! :wav:
don_corleone
17-09-2008, 10:34
Moj izvor iz SADa ne misli tako :D
Debate će puno toga odlučiti(nadam se)! Da danas budu izbori, vjerujem da bi McBush dobio! Ovako će Biden razvaliti glupu Palin, a stari Maverick McCain će ne pola odgovora zaboraviti koje je bilo pitanje :badgrin:
e ovo mi je jako zanimljivo..ko da me pitaju jel mi drazi vojo 1 ili vojo 2..prvi je prikriveni cetnik,a drugi ponosni cetnik..tako i sa ovim republikancima i demokratima..ista govna :smt006..
btw-al ovu palin bi samljeo u krevetu :-D
http://fr.youtube.com/watch?v=ZXQBg0IDeXQ a jebote
Ovaj tip je nesto poput Polančeca
EDIT: ovako treba razmišljati pravi republikanac http://fr.youtube.com/watch?v=Brw5d_p8EU4
Darkbuster
17-09-2008, 16:21
Ili ovako :-D
http://harryrud.files.wordpress.com/200 ... _fight.jpg (http://harryrud.files.wordpress.com/2008/03/pbf182-food_fight.jpg)
crystall
18-09-2008, 16:03
Šuti nemoj mi kvariti nadu......... :evil: Pa da obama bude predsjedinik to bi mi bila zelja (ko mene pita) :-D najvise zbog toga jer je crnac, jer bi bilo ok dat mu sansu, i mislim da bi bio puno bolji od busha.....a sta ces ako je ahmilton kao debitant u f1 rasturao puno vece face od sebe zasto ne dat priliku i obami!!!!!!!!!!!
......... :evil: Pa da obama bude predsjedinik to bi mi bila zelja (ko mene pita) :-D najvise zbog toga jer je crnac, jer bi bilo ok dat mu sansu,obami!!!!!!!!!!!
:badgrin: ..ovo u biti i nije lose..jos englezima da dodje neki pakistanac,francuzima afrikanac iz senegala podrijetlom i evo im njihove kolonizacije :lol: ..a hrvatska cista da cistija nemoze biti :-D
najvise zbog toga jer je crnac
To je doista dobar razlog. :roll:
a hrvatska cista da cistija nemoze biti :-D
Ovo odmah poslati kao slogan na onkologiju!
Evo za naseg Rovea (Tkacha) jedan video...MC Rove :smt044 :smt044
Evo za naseg Rovea (Tkacha) jedan video...MC Rove :smt044 :smt044
Zaboravio sam link staviti http://fr.youtube.com/watch?v=Ln5RD9BhcCo
Darkbuster
27-09-2008, 16:09
Ja cu krepat. Sarah Palin odgovara novinarima da ima iskustva u medjunarodnoj politici "zato jer Putin na svojim putovanjima leti preko Aljaske" :smt005 :smt005
http://www.youtube.com/watch?v=CwSbPxRZ3CI
don_corleone
27-09-2008, 16:10
Ja cu krepat. Sarah Palin odgovara novinarima da ima iskustva u medjunarodnoj politici "zato jer Putin na svojim putovanjima leti preko Aljaske" :smt005 :smt005
Da....čitam to danas i mislim si da se to netko u jutarnjem zafrkava sa nama, jednostavno nevjerojatno.... :smt005
evo malo debate....
http://fr.youtube.com/watch?v=T64jpxG0J1Q
http://fr.youtube.com/watch?v=YAc8jCf89Qo