View Full Version : Bure baruta
Ovaj podforum jednostavno trazi ovaj topic... :-D
Sve rasprave o sadasnjim i proslim (XX.st.) politickim pitanjima i problemima, medjunarodnim odnosima i ratovima na podrucju Ex Yu...
Za pocetak:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/pono ... 74360.aspx (http://www.index.hr/vijesti/clanak/ponovno-barikade-na-kosovu/374360.aspx)
Barikade na Kosovu iliti budale koje ce umlatiti EUFOR-ovci :-D
moglo bi doc do lokalnog picvajza tamo... no mislim da cemo samo vidjet kako je lako ugusiti sukob kad medjunarodna zajednica ima interese tamo...
mrfi, izvrsna tema, nazalost, ovdje ce se stvarno moc puno pisat :(
moglo bi doc do lokalnog picvajza tamo... no mislim da cemo samo vidjet kako je lako ugusiti sukob kad medjunarodna zajednica ima interese tamo...
mislim da definitivno nece sranje (ako do njega dođe) dugo trajat zbog međunarodne zajednice
steta sto se nisu tako brinuli o podrucju balkana pocetkom 90.-ih :(
fat drummer
13-02-2008, 20:04
joj srbi će se valjda živi pojest. da smo face prvi bi priznali kosovo i unazadili odnose sa srbijom za deset godina, ali bi bilo ful smiješno
sranje na kosovu? naravno, jer tamo je vrijeme stalo negdje u 17 stoljeću kada su u pitanju osveta i odnos srbi albanci
mene samo zanima koliko je relana unija kosova i albanije
Insomniac™
13-02-2008, 20:56
joj srbi će se valjda živi pojest. da smo face prvi bi priznali kosovo i unazadili odnose sa srbijom za deset godina, ali bi bilo ful smiješno
sranje na kosovu? naravno, jer tamo je vrijeme stalo negdje u 17 stoljeću kada su u pitanju osveta i odnos srbi albanci
mene samo zanima koliko je relana unija kosova i albanije
Premijer Albanije je izjavio u jednom tekstu da nije siguran da moze jamciti granice Albanije nakon sto Kosovo proglasi samostalnost. Naravno nakon toga je dobio po prstima. Problema Albanaca bi onda jos vise eskalirao,jer imas ih u Makedoniji i u CG koji bi se rado odvojili. I na kraju,dobivas Veliku Albaniju
meni se frenda makedonac žalio na albance i njihov plan Velike Albanije.
nemas gaća nit za jest ali plan širenja imaš. e balkane moj
Warheart
13-02-2008, 21:49
Ti izgleda imaš frenda za svaku situaciju :-D
Da nemaš nekog koji ne želi pobacit 8)
Nitko ne spominje autonomnu pokrajinu kosovo i kak se to nakon raspada sfrj našla u Smrdiji.
Ti izgleda imaš frenda za svaku situaciju :-D
čuj kad sam urbani kozmopolit :smt005
http://www.net.hr/vijesti/svijet/page/2 ... 26006.html (http://www.net.hr/vijesti/svijet/page/2008/02/13/0526006.html)
''Naš narod na Kosovu treba ostati i živjeti u svojim kućama, u svojoj pokrajini i u svojoj Srbiji. Za Vladu Srbije svaki naš čovjek na Kosovu je ravnopravan i punopravan građanin Srbije i naša je obveza da učinimo apsolutno sve da osiguramo normalne uvjete života za naš narod u pokrajini"
Iz nekog cudnog razloga ovo me podsjeca na
Nitko ne sme da vas bije!
...a svi znamo sto se nadovezalo na tu recenicu...
Warheart
14-02-2008, 00:05
Među ostalim, i utrka traktora Knin-Beograd.
fat drummer
14-02-2008, 00:39
šta ste vozili za veliku traktorijadu u avgustu '95?
mislim da bi najpšametnije bilo da im to lijepo daju....Albanci se mnoze za popiz...za 30 godina ce biti vecina u Makedoniji...
Warheart
14-02-2008, 09:37
Znaš srbe, ukradeno najbolje prija :)
Insomniac™
14-02-2008, 09:46
šta ste vozili za veliku traktorijadu u avgustu '95?
http://img227.imageshack.us/img227/6005/c3303p2ey4.jpg
Ursus traktori....
:smt005
Warheart
14-02-2008, 10:02
Ne znam smije li se davat link na druge forume,ali ovo se mora vidjet:
http://forum.b92.net/index.php?showtopic=8567&st=21675
Odbrana Kosova i Metohije svim raspoloživim sredstvima. Sredstvo: Hemijski diplomatski rat
Ne znam smije li se davat link na druge forume
SMRT!!!!!!
Trebamo priznati Kosovo iste sekunde kad proglase neovisnost...tako trebamo priznati i Vojvodinu za 4-5 godina kad oni budu htjeli isto i tako sve dok od Srbije ne ostane beogradski pašaluk. Pa onda neka ponovo 2,5 mil ljudi glasa za deklariranog četnika. :evil:
Vojvodina će se otcijepiti od Srbije kad se Bavarska otcijepi od Njemačke, a možda ni tad... Pa neka od najvećih radikalskih uporišta su po Vojvodini, postotak Srba tamo nikad nije bio veći u povijesti, manje etničke skupine izumiru i mješaju se sa Srbima, za 10 godina će ostati 80% Srba i 15% Mađara i možda 5% ostalih.
konzerva
14-02-2008, 15:14
vojvodinu zaboravite, tamo su se tokom rata doselili najveći četnici.
zaboravite i ujedinjenje kosova i albanije, to su jednostavno dvije različite mafije kojima nije u interesu da se ujedine. može nama bit drago da srbi ispuše (ponovo) ali to ne znači da su kosovari good guys, tu kvazi-državu vodi mafija u punom smislu riječi. trenutna situacija na kosovu je da su rijetki preostali srbi u zaista nezavidnom položaju, i može ih se slobodno nazvat žrtvama. ali isto tako mora se reć da je za to dobrim dijelom kriva srpska politika tokom 90ih i prije. tako da mi je iskreno žao srba koji još žive dole,ali bar nek to bude pouka ljudima gdje vodi fašistička politika.
prijatelj radi kao snimatelj i bio je na kosovu pred koju godinu,ušao je u dućan i s kolegom rekao par riječi na hrvatskom,dućan se odmah zatvorio a gazde su izvukli noževe jer su mislili da su srbi.srećom pa su imali putovnice sa sobom...
Robierre de Cochon
14-02-2008, 20:00
ne znam zašto bi nezavisnost kosova bila sama po sebi razumljiva.
koliko god zvuči smiješno i licemjerno kad se na međunarodno pravo pozivaju likovi poput koštunice koji je valjda medjunarodno pravo ucio an brdima iznad sarajeva s puskom u rucu.
ali, ako ozbiljno razmotrimo situaciju, za neovisnost kosova je jako tesko izvuci pravnu argumentaciju. tu cak ne prolazi ni ona mesiceva teorija da su autonomne pokrajine u bivsoj sfrj imale isti polozaj kao republike. istina je da AP u bivsoj jugi nisu imale nikakav supanj drzavnosti, dok su republike imale (ma koliko nacionalisti sa svih strana tvrdili suprotno) najvecu samostalnost od svih europskih federacija - od politickih tijela, zastave, himne i grba do prava na otcjepljenje!
naravno, ni humanitarna intervencija iz 1999 ne moze biti pravni argument. medjunarodno pravo je ionako duboko podijeljeno oko prirode te intervencije.
(...)
s druge strane, naravno imamo situaciju na terenu - pokrajinu koja je 90% etnicki homogena i koja nikada nece dopusti da ostane u granicama srbije. zato je pravno i fakticno stanje nepomirljivo. neovisnost ce se jednostavno morati dogoditi jer je ona jedino rjesenje, iako nije zasnovano na medjunarodnom pravu.
ne treba zanemariti cinjenicu da ce se na slucaju Kosova stvoriti opasan presedan. ako se jedna drzava moze stvoriti mimo medjunarodnih pravila, zasto to ne bi bilo opravdanje i drugima - od Abhazije, Osetije, do Sjevernog Cipra ili Baskije. da li smo spremni na otvaranje pandorine kutije?
rjesenje bi moglo biti u ad hoc rjesavanju kosovskog pitanja...i to iskljucivo utemeljeno na medjunarodnom pravu. kada bi se srbi i albanci dogovorili oko podijele te regije, s time da srbima pripadne manja oblast na sjeveru...vuk bi bio sit a koza cijela! ili? :?:
U cijeloj priči oko Kosova, najviše me veseli činjenica da više nitko neće moći tvrditi da se Hrvatska nikad ne bi osamostalila bez Ustava iz 1974. :lol:
Inače, mišljenja sam da Srbi uopće ne žele da Kosovo ostane u Srbiji... Čak ni Toma Grobar. Oni su dovoljno realni i svjesni matematike. Kad bi Kosovo bilo Srbija, dobar dio beogradske skupštine bi se zabijelio, ali ne od majica sa Šešeljevim likom nego od kapica na glavama poslanika. Njima je u interesu imati Kosovo jedino ako to znači da mogu maltretirati Albance i oduzimati im građanska prava kao što je to bilo u Jugoslaviji i u SRJ do 1999. Čak ako bi u nekom fantastičnom scenariju Kosovo bilo reintegrirano u Srbiju, ponovna uspostava takvih odnosa je totalno nemoguća. Dakle njima ne treba Kosovo ako ne mogu tamo provoditi strahovladu.
Srbi se postavljaju nepopustljivo oko Kosova čisto zato što onda sve drugo pada u vodu. To vam je diplomatsko umijeće koje Srbi njeguju preko 100 godina. Izigravajući nepopustljivost oko potpuno nerealnog zahtjeva (ostanak Kosova u Srbiji), oni žele postići određeni efekt kod međunarodne zajednice kad se Kosovo napokon i službeno osamostali. A taj efekt je popustljivost u drugim pitanjima i osjećaj da se njima nešto duguje. I to vam je cijela priča.
prijatelj radi kao snimatelj i bio je na kosovu pred koju godinu,ušao je u dućan i s kolegom rekao par riječi na hrvatskom,dućan se odmah zatvorio a gazde su izvukli noževe jer su mislili da su srbi.srećom pa su imali putovnice sa sobom...
Ovo je odličan primjer mržnje koja postoji između Srba i Albanaca. To je nešto posve neusporedivo s hrvatsko-bošnjačko-srpskom mržnjom, koja se povremeno manifestira, ali u periodima između sukoba ljuti dušmani razbijaju čaše skupa i plešu po stolovima. Ovi se mrze 24/7.
Po prvi puta se slazem sa Rush Limbaughom. A i Tkach ima pravo.
Evo sad se više ne slažeš s El Rushbom. Paradoks prevladan :-D
OT: Evo Mesić veli da će Hrvatska priznati Kosovo ako to učini većina država EU. Meni bi bilo neugodno tako javno priznati da nemamo svoje mišljenje o ama baš ničemu.
Insomniac™
15-02-2008, 00:15
Evo sad se više ne slažeš s El Rushbom. Paradoks prevladan :-D
OT: Evo Mesić veli da će Hrvatska priznati Kosovo ako to učini većina država EU. Meni bi bilo neugodno tako javno priznati da nemamo svoje mišljenje o ama baš ničemu.
Mah,banana republika bi bio korak naprijed za nas,....
Mi smo kikiriki republika
Tkach,avatar je genijalan
ne treba zanemariti cinjenicu da ce se na slucaju Kosova stvoriti opasan presedan. ako se jedna drzava moze stvoriti mimo medjunarodnih pravila, zasto to ne bi bilo opravdanje i drugima - od Abhazije, Osetije, do Sjevernog Cipra ili Baskije. da li smo spremni na otvaranje pandorine kutije?
Ne mozes zaustaviti politicku realnost... to se ne da normirati, pa ni presedani nece znaciti nista osim kao argument indenpendistima da pokusaju postici dovoljan zamah koji bi usmjerio stanovnistvo na zahtijevanje neovisnosti. Kljucnu ulogu igra tu i politika drzave... mogu reci konkretno na primjeru Baskije (http://www.irishbasquecommittees.blogspot.com/) da se Spanjolci zadnjih nekoliko mjeseci (a pogotovo zadnjih dana) sve dublje i dublje zakopavaju svojim batinaskim metodama... ETA se, kao i svi independisti, oduvijek hranila represijom dominantnog naroda... stovise, stalna metoda joj je stvarati spiralu nasilja. Onaj idiot od suca, Baltasar Garzon, svojim "protuteroristickim mjerama" jaca otpor naroda cijih samo petnaestak posto glasaca izravno podrzava Batasunu (dok vecina podrzava autonomaski orijentiran PNV), a nedavnim zabranama jos dviju stranaka navlaci jos veci gnjev na drzavu... puca Baskima njeznik u kojoj ce drzavi zivjeti dok zive dobro i slobodno... etiketa terorizma ne pomaze njihovoj integraciji, vec ih potiskuje prema stvaranju vlastitog mjesta pod suncem.
bokte, koji offtopic... :-D ali ima veze s Kosovom... ne otvara neovisnost jedne pokrajine pandorinu kutiju, otvara je zasebno svaki cin drzavne vlasti koji drzavljane jedne drzave dijeli na "nas" i "njih"
U cijeloj priči oko Kosova, najviše me veseli činjenica da više nitko neće moći tvrditi da se Hrvatska nikad ne bi osamostalila bez Ustava iz 1974. :lol:
pravo naroda na samoodredjenje je jedino bitno...a na kakav nacin dodju do samostalnosti je nebitan...
Ma normiranje ti qrtz znači, kao i međunarodno pravo..
Ak je nas u jednom području 2 000 000 recimo i želimo samostalnost, a 100 000 ne želi - spriječi nas.
Pravo vrijedi samo ako je primjenjivo.
U ovom slučaju nije.
Nova kosovska zastava:
http://www.imagesforme.com/out.php/i25366_Untitled1.jpg
Valygar Corthala
15-02-2008, 21:42
E da nije bilo tog Ustava iz 1974. onda bi nam i put do neovisnosti trajao desetak godina i na kraju nas ne bi priznala ni jedna država koja ima bilo kakvu autonomašku manjinu, kao što možemo vidjeti na primjeru Kosova. Neće ih priznati Španjolska ni Grčka, vjerojatno ni Rusija. Zapravo bi se jako iznenadio da ih prizna Velika Britanija, oni nekako šute cijelo vrijeme, a imaju čak tri "Kosova", Sjevernu Irsku, Škotsku i Wales. Ni Turcima se vjerojatno ne sviđa taj presedan, zbog Kurda.
fat drummer
15-02-2008, 22:55
mislim da vb nije u opasnosti... sjeverni irci su zapravo englezi, velšani iskonski mrze engleze, ali nemaju apsolutno nikakvih autonomaških tenedencija, a škoti ionako imaju i svoj parlament i dovoljno slobode
E da nije bilo tog Ustava iz 1974. onda bi nam i put do neovisnosti trajao desetak godina
je kak da ne...digli bi se skupa Makedonci, Slovenci, Bosanci i Hrvati...tesko da nas nitko ne bi priznao....
je kak da ne...digli bi se skupa Makedonci, Slovenci, Bosanci i Hrvati...tesko da nas nitko ne bi priznao....
Uf sve velesila do velesile, nema tko nas nebi priznao :roll:
Gledajte, Jugoslavija se raspala zato što su se svi narodi u njoj osim Srba osjećali ko u kurcu. Zbog toga se ta država morala temeljiti isključivo na teroru i prisili, nije nikako mogla funkcionirati kao demokracija. Dakle, da bi cijeli taj prostor doživio tranziciju na kapitalizam i demokraciju kao ostatak Europe, Jugoslavija se prvo morala raspasti. I to je razlog zašto su Powers To Be dopustile taj raspad. Teze kako se Hrvatska osamostalila "protivno" volje ovih-onih (najčešće su babaroge Britanci) i zahvaljujući Njemačkoj (beznačajna zemlja u svjetskoj diplomaciji) i Vatikanu su urnebesne... Osamostaljenje Hrvatske i ostalih jugoslavenskih republika je jednostavno bio svjetski interes u tom trenutku. Tko te pita u međunarodnim odnosima za pravo... To je utopija.
E sad, zašto svijet sada dopušta osamostaljenje Kosova, a nije ga bilo briga za tu Nedođiju ni 1990. ni 1981. ni 1968. ni bilo koje druge godine kad su Srbi lomili Albance ko bagrenje po Kosovu... Kao prvo, svima je jasno da Kosovo ne može biti normalna država s obzirom da stanovništvo ne pokazuje puno interesa za druge grane ekonomije osim šverca narkotika, oružja i bijelog roblja. Stvar je tome što kroz nezavisnost Kosova, zapadne sile tj. Amerika osiguravaju vlastitu vojnu prisutnost na području Balkana na dulje staze, što je sad bitnije nego prije jer je ruski medo počeo opet nešto brundati. Amerikanci će fino glancati oružje i vježbati po šumama a Šiptari liferovati heroin, Ukrajinke i plastični eksploziv...
Evo,sutra u 15 će donesti deklaraciju o nezavisnosti,kaže teletekst
Warheart
17-02-2008, 12:24
Hrvatska se osamostalila krvlju, a velike sile su nas priznale kad su vidjele da nema smisla više poricati nezavisnost,ali su otežale svaki korak od embarga na oružje(da njihovi trgovci oružjem dobro zarade), moratorija na ustavnu odluku o razdruživanju(nisu još bili sigurni hoće li smrdi uspjeti okupirati i poklati sve do ''granica velike smrdije''), slanja onih bijednika unprofora koji su služili kao stidne dlake (pokriva, ali ne štiti) itd.Rusi su se dobro okoristili ovom krizom; navodno su pokupovali sve energetske tvrtke u srbiji, briga ih za kosovo, kao i srbiju.Srbe jedino boli gubitak ukradenog; koji lopov voli kad ga otkriju, prokažu i konfisciraju plijen?
Insomniac™
17-02-2008, 13:13
Pravi problemi sa Kosovom i oko njega počinju za 10-15tak godina...
Kada se konsolidiraju,vrlo vjerojatno će doći do ujedinjenja sa Albanijom,a onda dolaze u pitanje i dijelovi Makedonije i CG koji su naseljeni većinskim albanskim stanovništvom.
A zašto je amerika tako zagrizla za proglašenje neovisnosti Kosova? Jer im je stalo do Albanca?
Yeah right... Ovo je čisti pokusaj destabilizacije EU
pa sve te velesile su se digle i priznane su :roll:
Kakve sad to ima veze sa tvojom tezom da bi bilo isto i bez Ustava iz '74 :?
Warheart
17-02-2008, 17:34
Srpska usta sauronova, Vuk Jeremić, na cnnu kaže da su zapravo albanci etnički čistili srbe.Kalašnjikov Koštunica kaže; Gde su srbi, tamo je srbija.
8)
GARDO SVETOG CARA LAZARA....NAPRED!
Da su pametni šutili bi, a ne kretali u neke obračune, jer bi mogli dobiti po pički...opet 8)
Gracanica sva u sjaju docekuje Vidovdan
OJ KOSOVO,KOSOVO..ZEMLJO MOJA VOLJENA..ZEMLJO SLAVNIH VITEZOVA,LAZARA I MILOSA :-D
zato kaj bi...malo bi se teze odredile granice ali bi...Jugoslavija bi se raspala ovak ili onak...sa i bez ustava '74...
zato kaj bi...malo bi se teze odredile granice ali bi...Jugoslavija bi se raspala ovak ili onak...sa i bez ustava '74... Pa taman i da bi, to sigurno nebi bilo zato sto bi se digli Makedonci, Slovenci, Bosanci i Hrvati
Pa taman i da bi, to sigurno nebi bilo zato sto bi se digli Makedonci, Slovenci, Bosanci i Hrvati
nego zakaj bi to molim te bilo...ajde objasni meni neukome...
Warheart
17-02-2008, 20:29
Zbilja, di je vojska cara lazara?
Neupućeni stalno tvrde da je ovo protivno međunarodnom pravu, a što je sa ius ressistendi?Kosovara ima 2 mil, koliko ih je u skupštini srbije?
Neupućeni stalno tvrde da je ovo protivno međunarodnom pravu,
isto kao sto tvrde da je Ustav iz 1974 nuzan da bi se proglasila nezavisnost :roll:
nije ovo nista protivno medjunarodnom pravu...samo kaj druge drzave kaj imaju slicnu situaciju u drzavi kenjaju da se ne bi njima isto dogodilo...
nego zakaj bi to molim te bilo...ajde objasni meni neukome...
Pa ako bi "veliki igrači" našli neki svoj interes tu! Lol, šta ti stvarno misliš da bi netko pitao bosance, makedonce i slovnece šta oni misle o tome :smt044
Pa ako bi "veliki igrači" našli neki svoj interes tu! Lol, šta ti stvarno misliš da bi netko pitao bosance, makedonce i slovnece šta oni misle o tome :smt044
veliki igraci su 1990 nasli svoj interes i branili ga...medjutim nisu uspjeli...a vidio si koliko je vazan Ustav 1974. na primjeru rata koji smo iskusili...
ne bi nitko pitao...dogodilo bi se ovo sto se dogodilo...svako bi proglasio svoju drzavu i to bi bilo to...isti drek...
veliki igraci su 1990 nasli svoj interes i branili ga...medjutim nisu uspjeli...a vidio si koliko je vazan Ustav 1974. na primjeru rata koji smo iskusili...
ne bi nitko pitao...dogodilo bi se ovo sto se dogodilo...svako bi proglasio svoju drzavu i to bi bilo to...isti drek...Da svi su bili protiv nas, a mi smo se ipak izborili za samostalnost...yeah right
Warheart
17-02-2008, 20:39
Nekad ni veliki igrači ne mogu promijeniti zbilju; četnicima su 90e dali da nenaoružane narode očiste, utvrde granice i basta.Pa bi s ustavima mogao brisat dupe.
Warheart
17-02-2008, 20:41
Da svi su bili protiv nas, a mi smo se ipak izborili za samostalnost...yeah right
Tko te probudio u pećini?
Tko te probudio u pećini?
Tata tvoj kad je počeo brundati
fat drummer
17-02-2008, 20:43
a figo ti ga isto nađeš... hrvatska, slovenija i bosna su se mogle odcijepiti i bez ustava jer ustav je bio drek. isti taj ustav im je nudio mogućnost odcjepljenja pa se nije poštivao.
zaintersiranoist velikih je bil frapantana, ponekad bi na cnn-u gledali uništavanja dubrovnika npr. i zgražali se
Da svi su bili protiv nas, a mi smo se ipak izborili za samostalnost...yeah right
nisam ja rekao da su svi bili protiv nas...tak da se u nedostatku argumenata nemoj vaditi na nesto sto cak nisam ni rekao...rekao sam da su veliki igraci branili svoj interes...nisu dali da se Jugoslavija raspadne...hvala Bogu na CNN-u i ostalim TV stanicama sto su pokazali kaj se ovdje dogadja...a i npr moratorij od 3 mjeseca koji smo morali primjeniti na odluku sabora o nezavisnosti...pa embargo na oruzje...nisu nam bas pomogli...
izborili smo se za samostalnost jerbo smo iskoristili pravo na samoodredjenje i stvorili drzavu...
Nisi rekao da su svi bili protiv nas, nego veliki igrači
veliki igraci su 1990 nasli svoj interes i branili ga...medjutim nisu uspjeli...
a to je koda su svi, s obzirom da male igrače nitko ništa ne pita, nego slušaju USA, Rusiju, EU itd.
figo s kim se ti boriš? :smt087
meni vise stvarno nije jasno sto pokusavas dokazati...u medjunarodnom pravu Ustav iz 1974 nis ne znaci...manje vise jedino na kaj se moze pozivati da je Tito napravio su avnojevske granice...Ustav je sranje...
i da veliki igraci su branili svoje interese...al su vidjeli da su se zajebali pa su odustali od tog...
Warheart
17-02-2008, 21:00
Kak je lijepo kad je sve jednostavno.
Kak je lijepo kad je sve jednostavno.
MP je sve samo ne jednostavno :lol:
figo s kim se ti boriš? :smt087
meni vise stvarno nije jasno sto pokusavas dokazati...u medjunarodnom pravu Ustav iz 1974 nis ne znaci...manje vise jedino na kaj se moze pozivati da je Tito napravio su avnojevske granice...Ustav je sranje...
i da veliki igraci su branili svoje interese...al su vidjeli da su se zajebali pa su odustali od tog...
Ja nisam ni branio teoriju da bez Ustava '74 nebi bilo Hrvatske, samo sam se osvrnuo na tvoj komični argument
Htio sam reći da nije bitan ni Ustav iz '74, ni to što bi se digle ove "velesile" koje si ti nabrojao, nego to što su htjeli veliki igrači
Warheart
17-02-2008, 21:07
To hoću i reć.Dopuštam da ne razumijem mnogo toga oko ove situacije na Kosovu, ali pozivanje na međunarodno pravo od strane onog koji ga konstatno krši i to na kakav način... :shock:
Htio sam reći da nije bitan ni Ustav iz '74, ni to što bi se digle ove "velesile" koje si ti nabrojao, nego to što su htjeli veliki igrači
pa nije samo to...morale su se dic "velesile" koje sam ja nabrojao...a da su to htjeli veliki igraci ne bi bilo rata...
Ja nisam ni branio teoriju da bez Ustava '74 nebi bilo Hrvatske, samo sam se osvrnuo na tvoj komični argument
a ono...isti je penis...ustav ili bez njega..to tupim od pocetka...pa mi probaj objanit kaj si ovime htio reci...
a gle cuda svi smo priznati :shock:
Ajde da sada ne kvotam sve ponovo i objasnjavam, probat cu pojednostaviti!
Ti si kao argument da bi bilo isto bez Ustava '74 naveo to da bi se ovi digli zajedno i da bi bi na onda nebi priznali...pa sam ja napisao sarkastično (već smo zaključili da mi sarkazam ne ide), "Uf sve velesila do velesile, nema tko nas nebi priznao". Ti si napisao da su se oni i digli i priznali nas, na što sam ja napisao, pa kakve to ima veze sa tvojom tezom o Ustavu...Eto to sam time htio reći!
a gle cuda svi smo priznati :shock:
ali ne zato što su s nama ustali Makedonci i ostala ekipa s Balkana, niti zbog Usatava iz '74....to pokušavam reći cijelo vrijeme!
The world is governed by very different personages from what is imagined by those who are not behind the scenes. Benjamin Disraeli
Warheart
17-02-2008, 21:46
Ne, mislim da ipak gnjusobe mute svijetom.
tesko meni s tobom Figo :(
Slike iz Beograda i slike iz Pristine su pocetak uspona Srbije.
Ako ostanemo ovako ljeni,jalni i ne ponosni, uskoro cemo doziviti ono sto nijedan narod ne zeli....biti drugi u kvartu.
No siguran sam da cemo na kraju barem postati smijesni.
Insomniac™
18-02-2008, 00:42
U najboljem mogucem scenariju mrkva neće bit dovoljno dobra,i srbi će se okrenuti vekovnoj braći,Rusima i Kinezima
Warheart
18-02-2008, 00:43
Mislim da Šešelj umire od smijeha na današnje događaje.Na novoj je prikazana neka demokratska građanka demokratske srbije(u kojoj pola nacije podupire fašiste) koja je poželila svima koji priznaju neovisno kosovo impotenciju i sve najgore :-D
Mislim da Šešelj umire od smijeha na današnje događaje.Na novoj je prikazana neka demokratska građanka demokratske srbije(u kojoj pola nacije podupire fašiste) koja je poželila svima koji priznaju neovisno kosovo impotenciju i sve najgore :-D
Kad sam čuo te kletve :shock: Valjda jedino Trpinja može neke gore kletve izgovoriti :lol:
Insomniac™
18-02-2008, 01:36
http://i29.tinypic.com/2ednrlf.jpg :smt005 :smt005 :smt005
Robierre de Cochon
18-02-2008, 15:15
A gle, nije to ni prvi ni zadnji slučaj da se država stvara mimo međunarodnog prava. Stvaranje novih država i nakon raspada Otomanskog carstva, i nakon Prvog i nakon Drugog svjetskog rata je bila odluka svjetskih sila. Kosovo nije tu nikakav izuzetak....samo što nezavisnost Kosova nije ni blizu konsenzusa svjetskih centara moći.
A osamostaljenje bivših-Yu republika nitko nije dovodio u pitanje - jer su one imale pravo na odcjepljenje po ustavu SFRJ iz 1974. Uostalom, ne postoji ni jedna država na svijetu koja nije priznala Hrvatsku (npr). To je zbog toga što je ta nezavisnost imala utemeljenje i u međunarodnom pravu i u ustavu federacije čiji smo bili dio. Da nije bilo toga, možda bi dijelili sudbinu Sjevernog Cipra kojeg i desetljećima nakon proglašenja "nezavisnosti" priznaje samo jedna zemlja na svijetu - Turska. Osim toga i SAO Krajina je proglasila "nezavisnost" pa ju nitko nije priznao kao državu jer je kao tvorevina bila suprotna međunarodnom pravu. Koliko država na svijetu priznaje Tajvan? Rusija se nije protivila nezavisnosti Litve ili Estonije - ali što je s Čečenijom? Položaj Čečenije je u SSSRu bilo sličan položaju Kosova u Jugi.
"Pravo na samoodređenje" naroda bez obzira na granice i međunarodno pravo je jako opasan eksperiment za Balkan. Mozemo poceti na Kosovu, nastaviti u Makedoniji, pa zavrsiti u Bosni. Balkan i nakon desetljeca etnickih ciscenja izgleda kao fragmentirani hard disk. :lol:
Insomniac™
18-02-2008, 22:54
i jel gledao tko latinicu danas?
legionar
19-02-2008, 00:02
Nema brige za braću Srbe, već će se oni namiriti za Kosovo, RSK će biti dostojna kompenzacija, u krajnjoj liniji implicirao je i prijatelj When the Bush is not green na to. Jedva čekam da se Vlada požuri priznat Kosovo.
Warheart
19-02-2008, 00:41
Čuli ste valjda Tunu na cnnu: ''Gde su srbi, tu je srbija''.Treba ih par poslat na mars da ga očiste od marsovaca i proglase srao mars.
P.S. Ova se zemlja treba pod hitno naoružati, ovi banditi će se okrenut prema nama.Nas ne podržava nijedna velika sila, mogli bi svašta pokušat.
legionar
19-02-2008, 00:49
Ako bude sranja samo javi, u roku par sati smo naoružani do zubi :smt002
Warheart
19-02-2008, 00:51
Ma kenjkam malo, neće im tako brzo past na pamet napast.Ali u budućnosti...Btw jel vidite da nijedan drugi narod ne želi živjeti s njima u istoj državi, čak su ih i crnogorci nogirali.
legionar
19-02-2008, 00:54
Ma mogu nas poljubit, nije stanje kao 91 kad smo bili totalno razoružani, nisu svi ludi da se razoružavaju i uništavaju oružje kao što to čini naša glupa vlast. Postoje kompleksi (većinom ispod zemlje) za koje se ni ne zna.
Insomniac™
19-02-2008, 00:59
Ma mogu nas poljubit, nije stanje kao 91 kad smo bili totalno razoružani, nisu svi ludi da se razoružavaju i uništavaju oružje kao što to čini naša glupa vlast. Postoje kompleksi (većinom ispod zemlje) za koje se ni ne zna.
Rat je skupa igra :)
A oni nemaju ni kinte.....
legionar
19-02-2008, 01:06
Nađu se novci, to je najmanji problem kod determiniranih ratova, ko da bi Milošević započeo zulume 91. da nije imao financijsku uporište izvana.
Insomniac™
19-02-2008, 01:09
Nađu se novci, to je najmanji problem kod determiniranih ratova, ko da bi Milošević započeo zulume 91. da nije imao financijsku uporište izvana.
Sranje na Kosovu je bilo finacirano prodajom Telekoma.....
A koga bi isli napadat?
Nas? Čisto me zanima kako bi islo forsiranje Dunava dok sa druge strane više i nisu nenaoružani ljudi ....
Najveci problem ce biti ako se pripoji RS Srbiji....Onda cemo imat jebenu granicu za cuvat :(
legionar
19-02-2008, 01:16
Najveci problem ce biti ako se pripoji RS Srbiji....Onda cemo imat jebenu granicu za cuvat :(Ma nema frke, odavno smo graničari stari... pošaljemo škvadru iz Imotskog za graničare
:-D
Insomniac™
19-02-2008, 01:22
Najveci problem ce biti ako se pripoji RS Srbiji....Onda cemo imat jebenu granicu za cuvat :(Ma nema frke, odavno smo graničari stari... pošaljemo škvadru iz Imotskog za graničare
vraga,ovi će ih podmiti sa dva kila trave ili kilo heroina....
Nema više ništa od Imoćana :smt011
legionar
19-02-2008, 01:37
Ma šta nema, nećete u Imotski dok smo živi mi :badgrin:
nadam se da ne bu rata tak skoro...al sa Srbima fakat nikad ne znas....
Ma kakva RSK! To je genocidna država koja se mora ukinuti. Mislim da je BiH sljedeća postaja na kojoj treba stati i riješiti probleme koji su se tamo nagomilali. Ali ako do čega dođe idem i ja dole na granicu, iskustvo bi tu moglo pomoći ("PODRAVCI SMO I HRVATI PRAVI, MI ČUVAMO GRANICU NA DRAVI" :D :-({|= )
no pa strasno ovakvo zazivanje rata :roll: rat je gadna stvar i opasna stvar. najgora stvar u zivotu
dečki želim vam da nikad tako nesto ne iskusite
Warheart
19-02-2008, 12:04
Ovo je isto za bure baruta:http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2008,2,19,,109165.jl
Čuli ste valjda toonu, gde su srbi, tamo je srbija.Nitko od nas ne zaziva rat, ne daj Bože opet, no susjedi nam nisu normalni.
ni ja ne zelim da to iskusite...fat i ja cemo biti logistika u svicarskoj...
Ma nece doc do novog rata, bar u RH... u BiH je, doduse, moguc rat za ono malo sto im je ostalo, ali ukoliko se vec ponizeni Srbijanci budu drzali po strani, mudjosi i nasi ce bez problema zgaziti RS tako da ni to nije realna opcija... dovoljno je presjeci ono usko grlo kod Brckog i pa-pa Banja Luka... jos ako sad udjemo u NATO, bilo bi im pametnije cuvati sto imaju, nego traziti nova sranja... Po mom misljenju, Srbi nece ni prstom mrdnuti bez explicite podrske Rusije... a tad nam predstoji WWIII...
Pametnom narodu bi sve ovo bilo dosta, ali s njima se zaista nikad ne zna... nek se radje prebace na ekonomsku kolonizaciju...
Inace:
http://vecernji.hr/newsroom/news/intern ... 5/index.do (http://vecernji.hr/newsroom/news/international/3016405/index.do)
Pocelo je ludilo...
Darkbuster
19-02-2008, 17:43
Ma bit ce par mjeseci nestabilnosti i gotovo. Nece Ameri dopustiti da im geopoliticke interese pomute razni Obrazi i Garde Lazareve.
no pa strasno ovakvo zazivanje rata :roll: rat je gadna stvar i opasna stvar. najgora stvar u zivotu
Istina.
No, ako ustreba..
Svi uz jednog kao naši očevi.
Za Boga i Hrvatsku!
:smt109
GEZUAR PAVARESIA!
Sretna neovisnost Kosovari!
fat drummer
19-02-2008, 21:34
ni ja ne zelim da to iskusite...fat i ja cemo biti logistika u svicarskoj...
jesi normalan!?! ja sam u kanadskim zabitima, ponosno ću dezertzirati i napustiti ovu kvazidržavu
oh canada,
neštoneštonešto
dabrovi su super
oh canada
Ne znam bas.
Mene su moji ocevi odgojili da nosim haljinice i placem za zekom na kraju "Zeko i potocic".
Upropastise nam hajducku krv homoseksulano posvajanje djece.
fidel_castro
20-02-2008, 14:17
molim bez spolne diskriminacije...
GEZUAR PAVARESIA!
Sretna neovisnost Kosovari!
Косово је Србија!
legionar
20-02-2008, 14:45
Kosovo je Srbija jednako koliko i svi mi pokatoličeni Srbi koje je izmislio Vatikan u 19 st. da bi smanjio ruski utjecaj na Balkanu. Možda po nekom mitološkom pravu nacrtanom u Načertanijama ili po nekom miloševićevsko-šešeljevskom novokompanovanom, ali ne i po povijesnom, a kamoli po prirodnom pravu. Nisam ni ja za ovakvo jednostrano proglašenje neovisnosti, i to ne zato što volim braću Srbe kao naše velike prijatelje koji nas toliko vole da su nas klali i ubijali, nego zato što ćemo i mi na kraju zbog ovoga popušit u Bosni.
Warheart
20-02-2008, 16:01
Косово је Србија!
Više nije :badgrin:
Косово је Србија!
Više nije :badgrin:
steta...mislim lijepo je kaj su im zbrisali iz drzave ali ne mogu ih vise jebat iznutra :(
Warheart
20-02-2008, 16:48
Nema veze, sad malo za promjenu uništavaju po smrdiji.Imamo gore susjede neg Izrael.
Darkbuster
20-02-2008, 17:00
Pa kaj nema Srbija povijesno pravo? Mislim, jasno mi je da nema prirodno..
Warheart
20-02-2008, 17:06
Ima, to ti pravo glasi :''gde su srbi, tu je srbija''.Drugo pravo, supsidijarno, glasi:''ubij, zakolji da siptar ne postoji''.
Btw evo vam slika najdemokratskijeg političara tamo, u trenucima dokolice:
http://blog.b92.net/text/2000/%C4%8Covek%20mase/
Darkbuster
20-02-2008, 18:52
I sto bi to trebalo dokazati?
A najveci demokrata je za tvoju informaciju Cedomir Jovanovic :D
Pa kaj nema Srbija povijesno pravo? Mislim, jasno mi je da nema prirodno..
povijesno pravo :lol:
legionar
20-02-2008, 19:04
Nema, preci današnjih muslimana na Kosovu su se doselili na Kosovo puno prije nego Srbi.
Nema, preci današnjih muslimana na Kosovu su se doselili na Kosovo puno prije nego Srbi.
po tome isti ti albanci imaju pravo i na čitavu hrvatsku, jer oni sebe smatraju potomcima ilira
legionar
20-02-2008, 19:11
Ne, nemaju, jer ih u Hrvatskoj nema preko 90%.
slažem se, ali nije ih uvijek ni na kosovu bilo 90%. 1961. ih je bilo nešto više od 60% (oko 700000, dok je broj srba stagnirao od tada do danas), a prije dolaska turaka ih je bilo svega 9 obitelji na kosovu
legionar
20-02-2008, 19:18
Ha čuj, ako ništa drugo prirodno pravo je na njihovoj strani. I taj primjer je dobra opomena za Hrvatsku imigracijsku i demografsku politiku.
nije ih 10 000 godina prije Krista bilo tamo...koji su to argumenti...sad ih ima i tocka...
da podsjetim da su se i Srbi u Hrvatskoj trebali otcijepiti...tj dobiti autonomiju koja bi mogla preci u neovisnost...sreca nasa da su odbili Z4 :D
legionar
20-02-2008, 19:29
Jedan bećarac sve lijepo oslikava: Niko nema što Srbo imade, a imade ono što ukrade. Ali, nije im to uspjelo kod nas, polakomila se krajiška bulumenta i sad ima da čuti ovdje.
Darkbuster
20-02-2008, 19:33
nije ih 10 000 godina prije Krista bilo tamo...koji su to argumenti...sad ih ima i tocka...
Drugu ce pjesmu pjevat hrvatski OVKovci kad se i kod nas razni entiteti pocnu mnoziti :badgrin:
legionar
20-02-2008, 19:34
Samo nek se umnože, dok je bika ima i štrika ;)
Srbi imaju pravo na Kosovo koliko i mi na BiH ili Talijani na Istru i Dalmaciju... sve skupa je to jedan veliki drek od povijesnog prava jer nije popracen politickom realnoscu... Kosovo su Srbi izgubili prvo od Turaka, pa kasnije i siptarskim razmnozavanjem, BiH smo mi izgubili od Turaka i nekih smijesnih teorija o originarnom porijeklu "bosnjana", a Talijani su pusili konstantno, a konacno od partizana... iluzorno je da bi itko ostvario svoje "povijesno pravo" bez temeljitog etnickog ciscenja, ergo, nista od tog :p
Ha čuj, ako ništa drugo prirodno pravo je na njihovoj strani. I taj primjer je dobra opomena za Hrvatsku imigracijsku i demografsku politiku.
da... zapravo je tu najmanje važno kosovo, dardanija, dušan, lazar i ostali, važno je da nešto naučimo i mi i ostale zemlje od toga. skoro svaka zemlja ima svoje kosovo, samo neke zemlje su toga svjesne (španjolska, slovačka, rumunjska, rusija) dok neke još očito nisu (kao njemačka sa turcima)
činjenica je da zapadnim zemljama nije važno pravo naroda na samoodređenje, jer u tom slučaju bi granice europe izgledale znatno drugačije, nego se narod i to pravo koristi samo u trenucima kada one žele ostvariti svoje interese u određenim zemljama. mislim da je naivno vjerovati da su amerikanci veliki prijatelji albanaca, kao i to da su rusi veliki prijatelji srba
Ante Gotovina
20-02-2008, 20:38
Naravno da su Nijemci svjesni situacije, zato i ne dijele šakom i kapom povlaštena manjinska prava kao neki narodi (khm, khm).
Ali razlika je da su Turci POSVUDA u Njemačkoj, ne zauzimaju striktno jedno područje, a ako i zauzimaju malo više jedno, opet nisu većinski narod...
Josip Broz Tito
21-02-2008, 02:23
Kosovo nema nijedno pravno uporište za osamostaljenje...(Rezolucija 1244,Badinterova komisija čak onemogućuju ovakvo rješenje)
Ima još tisuću takvih pokrajina u svijetu koje imaju 100 puta više prava na neovisnost pa ništa.
Priča podsjeća na našu-Talijani i Slovenci imaju svoje ribolovno-ekonomske pojase a nama se to ne dozvoljava i osporava,jer jelte oni su velestrašna Europska Unija :roll:
U obje priče negativci su isti-SAD i europske glavešine...
Tako da zaista ne znam šta je u glavi onima koji žele vidjeti Hrvatsku u ovoj groznoj tvorevini u kojoj vlada zakon jačeg...sutra kad nam pokupuju imovinu na Jadranu,unište more,počnu ojačavati talijanske i slovenske separatiste u Istri...
Eto,pređoh na temu EU :-D
Uglavnom-NE nezavisnosti Kosova!
Stop američkom i europskom imperijalizmu!
Kosovo nema nijedno pravno uporište za osamostaljenje...
imaju...pravo na samoodredjenje ;)
fat drummer
21-02-2008, 08:07
pravno uporište... ko da nisi bio na planeti zemlji zadnjih 50 godina. nije ni sao krajna imala uporište za razmišljanje o planu z4 i posljedicama toga kao što je banditerova komisija odredila granice koje su išle masovno u korist srbije pa nikome ništa
kosovari imaju teritorij, stanoviništvo i suverenu vlast nad istim, pravnog uporišta koliko god hoćeš
Darkbuster
21-02-2008, 10:26
Koliko je Kosovo sada neovisno pokazuje njihova nova nacionalna zastava i himna :-D
A bome i zastave s kojima su mahali na proslavi proglasenja..
legionar
21-02-2008, 10:30
...Prirodno pravo je na njihovoj strani. Preko 90% ih je na Kosovu. Stvar je u tome da Kosovari ne znaju da su sada upali u još puno puno veće sranje. Kosovo je nezavisno samo na papiru, u biti zavisno još gore nego prije. Ovo ostalo u vezi s EU se u potpunosti slažem ;)
banditerova komisija odredila granice koje su išle masovno u korist srbije pa nikome ništa
badinterova komisija je samo potvrdila avnojevske granice iliti granice bivših socijalističkih republika, a jesu li one bile pravedne drugo je pitanje
kosovari imaju teritorij, stanoviništvo i suverenu vlast nad istim, pravnog uporišta koliko god hoćeš
to ćemo još vidjeti. nije amerika toliko branila njihovo "pravo na samoodređenje" da bi ih samo pustila da oni suvereno provode svoju vlast. eto i bosna ima vlast, pa ne može mrdnuti bez protektora, irak ima vlast, sve su to divne vlasti koje je amerika stvorila pod izlikom prava naroda na samoodređenje
a da, eto koliko su za početak suvereno izabrali svoju zastavu, kako reče darkbuster
legionar
21-02-2008, 10:53
Sva ova podjela između istoka i zapada u vezi Kosova je samo prividna. Srbima Kosovo više nije uopće u interesu, i ne bojte se da im nisu obećali nešto zauzvrat. Kada bi to barem bilo jasno našoj glupoj vlasti koja trči da među prvima prizna Kosovo. Srbi će Kosovo kompenzirat s Krajinom u Bosni koja je stvorena na genocidu, i koja im je prešutno obećana, ove demonstracije u Srbiji srpsko političko vodstvo umjetno pumpa, iako su se već odavno pomirili da će spušit Kosovo. Ovakav presedan u svjetskoj politici je jako opasan, i iz svega ćemo opet mi (kao što to obično biva) onak gadno popušit, ovaj put u Bosni.
fat drummer
21-02-2008, 10:55
i kaj onda... zadnjih 100 godina pola svijeta je bio kao kosovo, mandati, starateljska područja i razni protektorati
normalno da kosovo solo bez pomoći amera i europe ne bi ni mrdnulo, ali kada smo mi tražili zaštitu od svijeta čudili smo se zašto se ne odazivaju. sada su se odazvali, i nebitno je rade li to zbog nafte/droge/kosovskih kurvi, bitno je da kosovari mogu srbima i dalje trljati u nos činjenicu da su neovisni. jer to i jesu, a stvarno nije bitno kako su to postigli
srpski policajac ne ide južni dio mitrovice, o čemu tu srbi pričaju? pa oni nemaju kosovo zadnjih 9 godina, a sada su se digli na noge i pizde iako su predobro svjesni činjenice da je kosovo uz pomoć amera odavno pobjeglo iz srbije
banditer je fino odlučio kako su kosovo i vojvodina dio srbije jer su srbi u vakumu nakon oslobođenja "zauzeli" te djelove. uti possidetis i to je to
Kosovo nema nijedno pravno uporište za osamostaljenje...(Rezolucija 1244,Badinterova komisija čak onemogućuju ovakvo rješenje)
Ima još tisuću takvih pokrajina u svijetu koje imaju 100 puta više prava na neovisnost pa ništa.
Priča podsjeća na našu-Talijani i Slovenci imaju svoje ribolovno-ekonomske pojase a nama se to ne dozvoljava i osporava,jer jelte oni su velestrašna Europska Unija :roll:
U obje priče negativci su isti-SAD i europske glavešine...
Tako da zaista ne znam šta je u glavi onima koji žele vidjeti Hrvatsku u ovoj groznoj tvorevini u kojoj vlada zakon jačeg...sutra kad nam pokupuju imovinu na Jadranu,unište more,počnu ojačavati talijanske i slovenske separatiste u Istri...
Eto,pređoh na temu EU :-D
Uglavnom-NE nezavisnosti Kosova!
Stop američkom i europskom imperijalizmu!
Ajme Joža Šabane, obrisaše si Amerikanci guzicu i s Ustavom iz 74. i sa zaključcima AVNOJ-a u Jajcu, sigurno centrifugiraš od bijesa u Kući cvijeća pa siroti Beograđani misle da je zemljotres...
:smt005
Joj, ovo je nemoralno.. Boli me trbuh..
Joža Šaban..
:lol:
O ljudi moji.. To vaše pozivanje na ustave, dogovore i sl. je presmiješno kada govorimo o međunarodnom pravu..
Postoji li uopće međunarodno pravo?
Mislim da ne, jer ti ustav qrtz vrijedi ako ti nemaš oružanu silu za sprovesti svoju neovisnost, većinu stanovništva tog područja uz sebe i potporu sila koje vide interese u tome.
Pišljiva boba bi ti vrijedio Ustav iz 74. da su nas Srbi nekim slučajem zgazili odmah u startu.
Mogli bi kukati, a od države ni D.
Recimo hipotetska situacija - nas je 1 milja na jednom području i imamo potporu većine europskih sila, te se žarko želimo odvojiti.
Ustav će nas spriječiti, neki dokument?
Yeah right!
Ovakav post je čisto rezultat moje ogorčenosti na neefikasnot i besmislenost međunarodnog prava koje je u toliko slučajeva u praksi bilo primjenjeno na način da čovjek ima dojam da je međunarodno pravo u praksi/primjeni ono što je trenutačni interes najjačih aktera u pitanju o kojem se odlučuje.
Darkbuster
21-02-2008, 17:17
Medjunarodno pravo je jos u povojima,no naravno da postoji. I postajat ce sve nuznije kako globalizacija bude napredovala. Trenutn najveca prepreka su zapravo Amerika i njeni interesi.
Medjunarodno pravo je jos u povojima
Brijem da je ovo rečenica iz OTPD-a, knjiga Berislava Perića
Sori na offtopicu, al podsjetilo me na stara vremena..
Ma znam ja da međunarodno pravo postoji i da ima perspektive u budućnosti, ali evo primjera radi..
Upravo je jedan moj kolega (Galijun) dao MP na ovom roku i sam kaže da prvih 50 - 100 str. (koliko već) knjige iz međunarodnog ti se obrazlaže zašto je međunarodno pravo uopće pravo!
Josip Broz Tito
21-02-2008, 20:00
Pravo naroda na samoodređenje i prirodno pravo moglo bi se primijeniti na još 100 slučajeva u svijetu,pa je besmisleno pričati o tome.
Jasno je da o svemu odlučuje jedna supersila-SAD,zato joj se svi trebaju oduprijeti
Jučer Afganistan i Irak,danas Kosovo,sutra-?
fat drummer
21-02-2008, 20:03
crno bijeli svijet... ajmo povući neovisnost paname i vratiti je majci kolumbiji jer su zli ameri napravili kakicu
legionar
21-02-2008, 20:07
Pravo naroda na samoodređenje i prirodno pravo moglo bi se primijeniti na još 100 slučajeva u svijetu,pa je besmisleno pričati o tome.
Jasno je da o svemu odlučuje jedna supersila-SAD,zato joj se svi trebaju oduprijeti
Jučer Afganistan i Irak,danas Kosovo,sutra-?Kosovo je neovisno, ergo, itekako je smisleno ;)
nis cudno da se Srbi tak ponasaju...Hrvati su valjda jedina nacija idiota koja bi se mirila s njima...
http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/ar ... ,109553.jl (http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/art-2008,2,21,,109553.jl)
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/c ... ,109505.jl (http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2008,2,21,,109505.jl)
Bio sam protiv priznavanja Kosova, ali gledanje zadnjih dogadjaja na Dnevniku mi je prelilo casu... mi nismo dosli ni blizu priznanju Kosova, a opet je sve nase tamo nastradalo... samo dokazuje da je ono sto oni zaista misle o nama puno dublje od cijele ove krize... Ako su nas i prije ikakvog ocitovanja zacrtali kao neprijatelje Srbije, neki nas potez nece nista promijeniti... Zato, dr. Ivo, PRIZNANJE KOSOVU ODMAH!!!
Toliko genocidnih, ratohuskackih i bezumnih divljaka nisam vidio nigdje! Mozda je sve ovo i dobro doslo da se nas zaboravni narod malo trgne i sjeti zasto je doslo do raspada Jugoslavije...
Just a little bit
21-02-2008, 22:33
meni ovo vise liči na "zabavljanje" nego neki protest
pljačkaju i razbijaju svoje trgovine, a povod im je kosovo
kolki kreten moras biti da razbijas svoj grad
Insomniac™
21-02-2008, 22:59
PUSTOŠENJE širokih razmjera zamijenilo je palež: na udaru "boraca za Kosovo" posebno su prodavaonice sportske opreme i casual odjeće.
Prosvjednici su nakon paleži i demoliranja američke i hrvatske ambasade odlučili počastiti se neograničenim količinama odjeće, obuće i sportske opreme; iskoristili su metež i krenuli u napad na robni centar "Beograđanka" i obližnje prodavaonice. Prema riječima očevidaca, na stotine donedavnih prosvjednika (koji su očigledno preskočili molitvu organiziranu u sklopu prosvjeda) pretvorilo se u pljačkaše, a centar Beograda je preplavljen ljudima koji nose i po nekoliko kesa krcatih odjevnim predmetima. Među popularnijima su proizvodi Levi'sa i Benettona.
Nisam znao da su radikali ovako modno osvješteni :smt005
Darkbuster
22-02-2008, 00:55
Murphy, "oni" su u ovom slucaju Grobari i Delije. Gledao sam prijenos na RTSu i cak je i Voja Kalasnjikov pozivao na mir i red :D
Ali da, debiljerosi.
Inso - nisu radikali, ali zato casual uligani jesu, kladim se da ce zavladati nestasica burberry kapica :lol:
Insomniac™
22-02-2008, 01:04
Murphy, "oni" su u ovom slucaju Grobari i Delije. Gledao sam prijenos na RTSu i cak je i Voja Kalasnjikov pozivao na mir i red :D
Ali da, debiljerosi.
Meni nisu jasne dvije stvari....
Jel Koštunica namjerno zeznuo stvar oko osiguranja ambasada? U tom slucaju je idiot
Ili je stvarno mislio da ce tako veliko okupljanje ljudi proci bez sranja ? U tom slucaju je lobotomizirani idiot
Inso - nisu radikali, ali zato casual uligani jesu, kladim se da ce zavladati nestasica burberry kapica :lol:
burberry :smt007
Pravac Beograd,evo i mene
http://img166.imageshack.us/img166/4741/kolcerr9.gif
Darkbuster
22-02-2008, 01:14
Jebote,kad gledas onaj skup i sve. Dodje mi da pozelim da ih dobro zbombardiraju. No zao mi je noralnih ljudi tamo i par poznanika. Al bas bi bilo odlicno da im je pala bomba na skup i da pokosi sve te mucave radikale i kostunicare.
al nevjerojatna je cinjenica zagovaranja oprosta i suradnje...a najvise nas predsjednik idiot...ili gradjanjin..sto vec...treba vratiti vizni rezim a sad kad su nam ambasadu napali povuci veleposlanika na konzultacije i treba se izjasniti netko na višem polozaju a ne Jandrokovic...
i moram priznati da me Sanader opet razocarao...nakon izjave Nikolica....koji papak...
Darkbuster
22-02-2008, 09:37
Gle,ako se nastavi,svakako bi trebalo neke sankcije. Ako je samo privremeno prstanje frustracija..
Cuj,mislim da bi i ovdje slicno bilo da nam hoce Dalmaciju il Istru chopit.
mislim da je sanader dobro učinio, što se obazirati na jednog četnika. iako je taj nikolić dobio skoro 50% glasova, vjerojatno ne bi dobio toliko da nije promijenio retoriku (nije imao ovakve izjave za vrijeme kampanje). ima u srbiji jako puno četnika, ali ne vjerujem da ih ima 50%, i nisu svi koji su stali iza njega četnici, bilo je tu i nezadovoljnih normalnijih ljudi, i zato smatram da ne treba obraćati pažnju previše na njega.
bio sam prošle godine dvaput u srbiji, u gradu u kojem su radikali na vlasti, i razgovarao sam dosta sa nekim ljudima, nisam imao problema zbog svoje jekavice, ljudi nisu uopće opterećeni nama i nekakvom velikom srbijom (osim onih koji su izbjegli odavde), oni nas gledaju kao napredniju državu.
što se tiče nereda jučer, iako je to sve bila balavurdija, mislim da hrvatska mora nešto žešće poduzeti da im se izbije iz glave to da vrijeđaju državne simbole. nisam ni najmanje desničar i ne slikam se pokraj šahovnice, ali sramotno je vrijeđati državne simbole. jučer su i albanci u kičevu u makedoniji spalili makedonsku zastavu, a država im ništa ne može jer imaju veća prava od makedonaca. tamo albanci imaju takva prava da i u parlamentu govore na svom jeziku, a ostali imaju slušalice na ušima. bit će još nereda na balkanu, ovo je samo početak
Pratim ja redovito RTS... Jebote, cak sam u jednom trenutku osjecao i svojevrsnu samilost misleci kako bi nama bilo da nam krenu jednostrano amputirati dio drzave. Ali onda sam razmislio - "cekaj... pa vec su nam oni sami to pokusali uciniti 90-ih"
Sto se Grobara i Delija tice, potpisujem Insomniaca
Vojo Kalasnjikov pozvao na mir? Da... vidio sam i cuo... no kako bi neki moji rekli - Ona 3 prsta im znace da jedno misle, drugo govore, a trece rade :-D
Uostalom...
"Mladi su samo branili međunarodno pravo", rekao je Koštunica komentirajući divljanja huligana koji posljednjih dana, po cijeloj Srbiji, uništavaju imovinu stranih, ali i domaćih državljana.
bio sam prošle godine dvaput u srbiji, u gradu u kojem su radikali na vlasti, i razgovarao sam dosta sa nekim ljudima, nisam imao problema zbog svoje jekavice, ljudi nisu uopće opterećeni nama i nekakvom velikom srbijom (osim onih koji su izbjegli odavde), oni nas gledaju kao napredniju državu.
Bio sam ja vise puta tamo i to u Beogradu... vecina ih je tolerantna, ali jednostavno imaju svoju verziju povijesti u kojoj nisu zapoceli niti izgubili ijedan rat... ne daj bOZE da se povujce takva tema u drustvu...
malimrav85
22-02-2008, 15:02
pazi srbe kolko ih je
:smt009
Sam naziv grupe je komičan...
http://www.facebook.com/group.php?gid=6271073539
http://www.facebook.com/group.php?gid=2237705227
http://www.facebook.com/group.php?gid=2224186736
I pridružio sam se dvjema grupama, da ih malo prcam...
http://www.facebook.com/group.php?gid=2204605494
http://www.facebook.com/group.php?gid=2204605494
najbolja je ta izjava koštunice da su mladi branili međunarodno pravo :lol:
ti mladi doktori međunarodnog prava ne znaju nabrojiti ni dva grada na kosovu
a naravno da postoje u svakoj državi romantici kojima ne smiješ dirnuti njihovu verziju povijesti, istina je da ih tamo ima jako puno, ali ima ih i kod nas. boli me briga što tko govori o svojoj povijesti, meni je samo važno da mogu tamo ući bez vize (kad trebam ići) i da me ne maltretiraju kada vide grb na mojoj putovnici
boli me briga što tko govori o svojoj povijesti, meni je samo važno da mogu tamo ući bez vize (kad trebam ići) i da me ne maltretiraju kada vide grb na mojoj putovnici
Dobro, s drotovima i ugostiteljima rijetko kad bude problema... a nedojebanci ionako nemaju zasto gledati putovnice... :)
Snimka od sinoc
http://vecernji.hr/newsroom/news/intern ... 5/index.do (http://vecernji.hr/newsroom/news/international/3018785/index.do)
Jel samo meni ovo urnebesno? :lol: :lol: :lol:
fidel_castro
22-02-2008, 16:29
Dobro, s drotovima i ugostiteljima rijetko kad bude problema... a nedojebanci ionako nemaju zasto gledati putovnice... :)
Snimka od sinoc
http://vecernji.hr/newsroom/news/intern ... 5/index.do (http://vecernji.hr/newsroom/news/international/3018785/index.do)
Jel samo meni ovo urnebesno? :lol: :lol: :lol:
ajme ugušio sam se skoro... ovo ide na status na fejs! Vi ste meni heroji ovih demonstracija! :lol:
Darkbuster
22-02-2008, 18:03
Hahaha kako ih je kurio lik :D
Ma znam ja da međunarodno pravo postoji i da ima perspektive u budućnosti, ali evo primjera radi..
Upravo je jedan moj kolega (Galijun) dao MP na ovom roku i sam kaže da prvih 50 - 100 str. (koliko već) knjige iz međunarodnog ti se obrazlaže zašto je međunarodno pravo uopće pravo!
Kao i u svim ostalim granama prava - oš kazneno, oš gradjansko, svi imaju uvode o tome u kakvom su odnosu sa svijetom oko sebe.
Da ne spominjem napore da se objasni kak je to tocno trgovacko razlicito od gradjanskog.
O tome kakvo pravo je radno napisana je i jedna knjiga koja nikad nije trebala izaci iz kruga pisceve obitelji, al vidi u sluzbenoj je literaturi. Vjerojatno jer je nitko nije niti procitao.
Tak da - mp je specificno i ima puno problema s politikom, al nije nimalo nejasno sto je to mp sadrzajno.
O tome kakvo pravo je radno napisana je i jedna knjiga koja nikad nije trebala izaci iz kruga pisceve obitelji, al vidi u sluzbenoj je literaturi. Vjerojatno jer je nitko nije niti procitao.
:smt005 točno znam o cemu pricas...evo stoji mi na polici i gleda me :-D bolesnije knjige ne prelistah.
lik se dogovarao sam sa sobom da li je radno privatno ili javno pravo...
sori na ofu morala sam
On vodi interne monologe citavu knjigu :smt007
No da, bure baruta, Kosovo, nastavite.
Just a little bit
25-02-2008, 00:30
uhapšene herojke "patika za kosovo" :lol:
najjace ikad opravdanje :"pa kralo je 300 000 ljudi, pa smo eto i mi"
kraljevski
Sad su i oni počeli suditi herojima :lol:
fidel_castro
04-03-2008, 00:46
uhapšene herojke "patika za kosovo" :lol:
najjace ikad opravdanje :"pa kralo je 300 000 ljudi, pa smo eto i mi"
kraljevski
Pa u pravu su cure... volim kosovo, ali patike još više! :lol:
Antonio de Oliveira Salazar
06-09-2008, 23:41
Šiptari imaju jake lobije u SAD-u, plus sigurno određene simpatije financijsko-političkih elita SAD-a jer se diče jedinom zemljom u Europi koja je iz 2.svj. rata izašla sa većim brojem židova nego što je ušla u rat.
Ameri su im pomogli i kad im se skoro država raspala zbog lanaca sreće.
Sljedeća kriza će nastati kad će šiptari odlučiti spojiti svoje dvije države (a to se MORA dogoditi kad tad, nije pitanje hoće li nego kada),
jer će onda RS htjet priključit se Srbiji, i možda je i novi rat na pomolu.
Uzdali se srbalji u Marsa, ali ga je šiptarska Venera pobijedila
Robierre de Cochon
07-09-2008, 00:45
Ma je da...kosovski slastičari svaki put kad Amerikancima prodaju kuglicu sladoleda, lobiraju i pletu geopolitičku mrežu svijeta. :-D Let's get serious, albanski lobi u Americi je nebitan, kao što je nebitan i hrvatski, srpski lobi - to su sve mini državice čiji je međunarodni utjecaj malo veći od utjecaja Kukovog otočja ili Papue-Nove gvineje.
Kosovo ima dva milijona stanovnika i uza sav natalitetni optimizam, ostaje najnebitnija država u Europi.
Zato, razlog kosovskoj državnosti treba tražiti ipak na drugom mjestu, a ne u lobiranju niti u albansko-židovskim odnosima u 2. svjetskom ratu. Trenutna događanja na Kavkazu ipak pokazuju da se radi prvenstveno o podjeli interesnih sfera između Rusije i Amerike.
07-09-2008, 17:35
Kosovo ima 2 milijuna stanovnika, + Albanija 3 milijuna,imaju više stanovnika od Hrvatske te bi gledano po tome bili važniji od Hrv.
Nisam ja ni rekao da je nezavisnost izazvana samo lobiranjem, naravno da je to odluka drugih interesa, ali im su lobiji i pomogli,
a kako je važno dobro lobiranje pokazuje situacija iz 1991. kada je neprijatelj uspio uvjeriti SAD (koji dijeli odlikovanja četnicima-netko je za to lobirao prezentirajući im uobičajene laži !!!)
i svoje ostale "prijateljske" zemlje da upravo njima pruže šansu ( za razliku od Hrvatske koja to očito nije uspjela),
te su im ovi (ne)službeno dali nekoliko mjeseci da slome i okupiraju Hrvatsku i očuvaju Jugoslaviju (tj. naprave v. Srbiju).
Nasreću, RH je imala simpatije Njemačke i Vatikana, a i veliku emigraciju koja iako nema lobije posjeduje kapital i neke veze koje su puno pomogle (prvenstveno oružjem)
Robierre de Cochon
07-09-2008, 20:19
Glavno da su nam simpatije Njemačke i Vatikana pomogle da četvrtina zemlje bude 5, odnosno 8 godina okupirana. S druge strane, Amerika koju apostrofiraš kao podložnu srpskom lobiju ima glavne zasluge za Oluju i kraj rata u Hr.
Ali naravno, postupci tih zemalja, a pogotovo američka i ruska politika, su tom prilikom imale jasne interese na Balkanu. Kao što su te interese pokazali na primjeru Kosova.
Glavno da su nam simpatije Njemačke i Vatikana pomogle da četvrtina zemlje bude 5, odnosno 8 godina okupirana. S druge strane, Amerika koju apostrofiraš kao podložnu srpskom lobiju ima glavne zasluge za Oluju i kraj rata u Hr.
Ćuti bre, sve je to Jovan Savle Drugi zakuvo!
Robierre de Cochon
07-09-2008, 20:32
Ćuti bre, sve je to Jovan Savle Drugi zakuvo!
evo bliže se se kišni jesenski dan, pa uz kamin i krckanje kestena da imaš što čitati:
http://thepiratebay.org/torrent/3964048/Rimokatolicki_zlocinacki_projekat_vestacke_hrvatsk e_nacije
robierre-a kakve amerika ima veze sa ratom i olujom :?
Robierre de Cochon
07-09-2008, 21:04
robierre-a kakve amerika ima veze sa ratom i olujom :?
evo, ima ovdje nešto:
http://www.jutarnji.hr/magazin/clanak/art-2008,8,2,,128630.jl
07-09-2008, 23:15
Kraj rata i početak katkad posve drugačije izgledaju u odnosima sa nekim državama.
Pitajte talijane, oni to najbolje znaju.
A to što su ameri malo popustili oko Oluje nema nikakve veze sa njihovim stavom iz 1991. samo su se prilagodili tadašnjoj političkoj sit. na terenu
Realno govoreći, istina je negdje u sredini između srpskih fantazija o NATO avionima koji bombarduju vascelu Krajinu i potpunog negiranja američke pomoći... Mislim, nismo mi plaćali MPRI da promatraju ptice niti je Tuđman odlikovao Carla Vuona jer je ovaj igrao preferans s našim generalima. Niti bi se oni uopće našli u Hrvatskoj bez barem prešutne potpore američke vlade. Ali da bi isprašili krajiški bašibožluk i bez njihove pomoći bi. Možda ne za dva dana nego za sedam ili deset dana.
Političko zeleno svijetlo je isto naravno važna stavka, bez koje sva vojna premoć može biti neiskorištena.
nemoj se ljutiti,ali inetrvju nisam htio citati..spegelj,stipetic i kompanija koja je htjela u knin 1991 uci sa 15 autobusa i to ni manje ni vise nego preko grahova :lol: ..
kada jedan stipetic kaze ono za gotvinu,mislim da je sve jasno..dok nisu dosli legionari,mi smo masovno pusili na svim frontovima
Robierre de Cochon
08-09-2008, 01:08
nemoj se ljutiti,ali inetrvju nisam htio citati..spegelj,stipetic i kompanija koja je htjela u knin 1991 uci sa 15 autobusa i to ni manje ni vise nego preko grahova
ukratko, u intervjuu kaže da ameri nisu sudjelovali u planiranju oluje, da je čak i ambasador galbreit bio protiv akcije, ali da je Washington dao suglasnost za pokretanje akcije uz napomenu da ona mora biti dovršena u nekoliko dana.
legionar
14-06-2009, 22:56
http://www.poskok.info/index.php?option=com_content&view=article&id=17346:interview-william-montgomery-hrvatski-entitet-je-realnost&catid=89:bh-lonac&Itemid=401
http://www.vecernji.hr/vijesti/na-granici-kosovom-srbija-otvorila-najvecu-vojnu-bazu-clanak-55399
LOL za kombinaciju naslova i prve fotografije :D
Srbija - fuck yeah!
i murphy je na forumuuu:bravo:
Ad Hominem.
25-11-2009, 14:19
Došlo vreme da se Srbi svete...
legionar
16-02-2010, 22:23
http://www.politika.rs/pogledi/Boshko-Jakshic/JALTA-NA-BALKANU.lt.html
konzerva
20-06-2010, 16:24
uzalud josipoviću trud s odlaskom na bleiburg kad idioti poput kajina i pupovca trube okolo da na bleiburgu nitko nije ubijen...
uzalud josipoviću trud s odlaskom na bleiburg kad idioti poput kajina i pupovca trube okolo da na bleiburgu nitko nije ubijen...
Neka trube...drago mi je kaj je otisao samo da vise te stvari ostavimo iza sebe. Bar je napravio prvi korak, za razliku od mesica koji je trubio kak tamo nije pocinjen zlocin.
Ma lako za to, mene više fascinira činjenica da kronprincezu Lanu navodno bambusa sin Ivića Pašalića :D
Josip Broz Tito
22-06-2010, 00:28
Veliki gaf Josipovića,nisam pogriješio što sam glasao za Kajina.
don_corleone
22-06-2010, 09:36
Veliki gaf Josipovića,nisam pogriješio što sam glasao za Kajina.
Zašto? Kaj na Bleiburgu nije bilo žrtava? E vidiš tu se razlikuju ljudi. Poput tebe koji bi vrlo vjerojatno ubijao na Bleiburgu i ostalih koji svaki zločin osuđuju i s gnušanjem gledaju na počinioce.
Josip Broz Tito
22-06-2010, 19:22
Zašto? Kaj na Bleiburgu nije bilo žrtava? E vidiš tu se razlikuju ljudi. Poput tebe koji bi vrlo vjerojatno ubijao na Bleiburgu i ostalih koji svaki zločin osuđuju i s gnušanjem gledaju na počinioce.
Ne bi ja nikog ubijao,samo ponavljam da je ogromna većina tamo imala okrvavljene ruke,pa nije baš uputno klanjati se tamo.Mogla se iz Zagreba izraziti sućut onim malobrojnim nevinim žrtvama...baš kao što je to učinio vječni i jedini predsjednik Mesić.
A ovo prosipanje demagogije o osuđivanju svakog zločina iz briselskih udžbenika o demokraciji i ljudskim pravima ostavi nekom drugom,jer ih se ti i tebi slični prvi ne pridržavate kad branite neke domaće "heroje" poput Glavaša.
No ipak, u trenutku kada bi se ponovno primjenila dobra stara metoda uklanjanja političkih neprijatelja noževima i puškama, J.B.T. bi prvi zahtjevao uvažavanje i poštivanje ljudskih prava.
Barroom Hero
23-06-2010, 14:05
Ne bi ja nikog ubijao,samo ponavljam da je ogromna većina tamo imala okrvavljene ruke,pa nije baš uputno klanjati se tamo.
Daj se više opameti i uozbilji, i shvati da su ti partizani kao prvo bili na kraju sastavljeni ogromnim brojem od četnika, a ostatak je bila osvetoljubiva banda žedna krvi pa su cijelim putem oslobođenja klali i bacali u rupe, skidali pločice iz kupaona i krali di god stignu.
Dakle, po čemu su to toliko bolji od ustaša? Ustaše su svi zaslužili da ih se egzekutira zbog povijesnih okolnosti jel? Sere mi se više od osih Bleiburg - Jasenovac priča, nek se komemoriraju svi pošteni ljudi koji su završili na golom otoku i sva ostala mjesta gdje su se egzekutirali nenaoružani/neosuđeni/nevini ljudi i gotova priča, jebena komunistička verzija povijesti... I dan danas se djeca uče ko prije 30 godina
konzerva
23-06-2010, 14:16
Josip Broz Tito- preko 1300 masovnih grobnica, koncentracijski logori, nebrojene egzekucije, montirani sudski procesi i tisuće smrtnih osuda. I sve to samo u prve 3 godine vladavine!
A nama se najljepši gradski trg zove po njemu. I vi se čudite?
Balkanskim narodima je svojstveno na takav način pristupati materiji.
No nemojmo se zavaravati, povijest se kroji isključivo od strane politike. 90ih su se po školama čitala Budakova djela, na satovima povijesti se nisu spominjali ustaški zločini, snimali su se naturalistički filmovi poput Četveroreda itd. Danas se pak svakog tjedna par puta na HTVu vrte antifašistički vesterni, svakog dana se u novinama nalaze članci koji obrađuju temu partizanske borbe, a Tito se uzima kao nostalgična alternativa kapitalizmu. Volimo prelaziti iz ekstrema u ekstrem.
Ljudi su glupi, ne postoji objektivna povijest.
Ne bi ja nikog ubijao,samo ponavljam da je ogromna većina tamo imala okrvavljene ruke,pa nije baš uputno klanjati se tamo.Mogla se iz Zagreba izraziti sućut onim malobrojnim nevinim žrtvama...baš kao što je to učinio vječni i jedini predsjednik Mesić.
A ovo prosipanje demagogije o osuđivanju svakog zločina iz briselskih udžbenika o demokraciji i ljudskim pravima ostavi nekom drugom,jer ih se ti i tebi slični prvi ne pridržavate kad branite neke domaće "heroje" poput Glavaša.
joj kakve ti floskule pričaš
kao prvo ti su ljudi bili razoružani. kao drugo kako ti znaš i kako su ti partizani znali tko je imao a tko ne zakrvavljene ruke
ubijali su ih sve redom valjda ak je ko i bio kriv mrtav je a ako netko ne jebiga kolateralna žrtva
kao drugo partizanski pokret je bio ogroman i uz puno četničkih prebjega ( 1. brigada koja je ušla u Zagreb je bila srpska ) bilo je i puno ljudi koji su tražili osvetu iz drugih razloga osim ustaških zločina tek tak da s nekim razračunaju račune kad se ukazala prilika
najbolje mi je kad dikobraz i slični opravdava zločine osvetom. znači da je i spaljivanje dresdena recimo opravdano jer hej to je bila osveta. ili to kaj je pol berlina bilo silovano. ili hirošima i nagasaki su osveta za pearl harbor. znači 1 zločin opravdavaš drugim, no krasno.
kao treće već pred kraj rata tj. od bleiburga pa nadalje je počeo obračun sa svima za koje je komunistički režim mislio da će bit nepodobni u novom poretku dakle nisu se ubijale samo ustaše nego i građani, civili, svi koji su imali malo više od ostalih ili su ne dao bog bili obrazovaniji. puno je ljudi iz opanaka skočilo u cipele nakon rata. puno se stanova uzimalo itd. i osim kaj je juga nastala u krvi nastavilo se i poslije s otimačinom itd.
tokom rata je bilo svakakvih sranja i od strane partizana. naravno pokret je pozitivan kao takav al zašto zatvarati oči nad lošim stvarima
super mi je kaj isti oni koji se zgražaju nad kršenjem ljudskih prava od 90-ih do sad veličaju jugu u kojoj je svega toga ohoho bilo.
na dalje kako tumačiš etničko čišćene folksdojčera u slavoniji. sam su netragom nestali
sve te floskule o tome da su ti ljudi kaj su ubijeni ionak bili krivi su prestrašne. ubijeno je do 100 tisuća ili više ljudi i ubijani su bez suđenja i kazne. samo iz puke osvete. kako mozes reci da su nevine žrtve malobrojne? masovnih grobnica je bilo od zagreba pa sve do bleiburga, ljude su ubijali i pokapali i na jebenom zrinjevcu kad su opančari došli u zagreb. mnogo je ljudi ubijali iz raznih drugih razloga koji nisu bili antifašizam. ako je tko okrvavio ruke moglo mu se sudit al ne ta idealna juga, raj na zemlji je počela u dubokoj krvi. na bleiburgu se poklanja nevinim žrtvama.
na bleiburgu su ubijani i domobrani koji nisu imali ništa s ustaškim zločinima dapače domobrani se nisu borali ak nisu morali. ubijani su i civili. i onda su svi oni krivi odjednom. da ne govorim kak se igra sa žrtvama ustaškog terora. tako je recimo tijekom juge kružila priča da je tijekom rata ubijeno milijun srba i kako su srbi narod koji je najviše izginuo nakon židova tijekom rata.
MILIJUN?! o čemu mi pričamo?
ak ti veliš i tebi slični ionak su bili svi krivi ili većina onda ja mogu reć i da je sigurno bilo puno krivih na jasenovcu. jer ak ti relativiziraš jedan masovni zločin mogu i ja drugi.
a što se tiče tih briselskih udžbenika itd. ti si sigurno jedan od onih koji će na svake načine opravdati partizanske ali ćeš zato pozvati na kažnjavanje svakog i najmanjeg zločina tijekom domovinskog rata. sve zločine treba kaznit koji su se dogodili tijekom dom. rata al za svaki partizanski zločin tijekom i nakon rata će se nać opravdanje makar bilo i najgluplje moguće. zločini na bleiburgu su zločini iz osvete, ali zločini tijekom i nakon oluje nisu iz osvete, to je samo dokaz kako su hrvati krvoločni
sigurno si 1 od onih koji će za svako udbaško ubojstvo naći opravdanje iako se ubijalo šakom i kapom i to ne samo bivše ustaške činovnike nego su se dizali u zrak i cijeli emigrantski centri itd. , ali ćeš se zgražati ak netko recimo veli k da je sve one teroriste koji su 91' digli ruku na hrvatsku trebalo posmicat. jebiga. ak je mogla udba zašto ne bi mogla i hrvatska. nije juga bila neka sveta krava da su svi njome trebali bit zadovoljni.
ti si jedan od onih koji se zgražaju nad pljačkom i kršenjima ljudskih prava, otimačinama, ubojstvima za vrijeme dom. rata ali ćeš zažmirit na oba oka na iste stvari koje su se događale pred kraj 2. svjetskog rata, a toga je bilo puno više i bilo je puno gore. jasenovac je radio još 2, 3 godine nakon rata, ali hej tamo su otvorili lunapark! bivši krkani su uskakali u lijepe stanove po centru zagreba po svojim zaslugama. otimali već otimane stanove i tako u krug, ali hej bratstvo i jedinstvo je to
isti oni koji se zgražaju nad stvarima u hrvatskoj kak sam rekao će veličat tita, jugu te je sve bilo krasno te sve divno iako nije baš bilo, dapače. tim više kaj je juga trajala 45 godina.
jer ako ništa dan danas se o titu može govoriti al prije baš i nisi moga. moš si mislit kak bi mi ovak tu raspravljali ili ne dao bog prek fejsa. ak i bi raspravljali sad bi sve hvalili kak je divno i krasno. ak ne dolazi milicajac mile s brkovima
ja nemrem vjerovat da se sa tako velikim i značajnim stvarima može tak olako razgovarat i sve to riješavat.
veliki demokrati, ljevičari, liberali ovo ono a sprdaju se za zločinima, relativiziraju ih, opravdavaju itd. drže ostlalima moralne lekcije što je dobro, a što loše. ma fuj jebote
takvo licemjerstvo mi se gadi. gdje je tu vjerodostojnost
tako da uzet ću u obzir da samo spammaš. ako ne onda jednostavno nisi zdrav
don_corleone
01-07-2010, 21:34
bivši krkani su uskakali u lijepe stanove po centru zagreba po svojim zaslugama. otimali već otimane stanove i tako u krug, ali hej bratstvo i jedinstvo je to
Jedan ovdje domaći je dobio kuću na Pantovčaku nakon što potamanio domaće svećenike, a i one koji su se povukli iz Slavonije. Bilo je čak i pokušaja dizanja optužnice protiv čovjeka jer su postojali živi svjedoci tog događaja ali se je sve to odugovlačilo i nikad od toga ništa. Netrebam ni naglasiti da je kuća na Pantovčaku ostala. Jebiga samo najbolje za oficire OZNE.
i da, edit: http://hr.wikipedia.org/wiki/Demografski_gubici_Jugoslavije_u_drugom_svjetskom_ ratu
e da i svećenike je bilo poželjno ubijat tijekom i nakon rata. valjda isto iz osvete.