PDA

View Full Version : Rasprave o izborima

Pravokutnići
12-03-2008, 21:16
Jeeej, topic posvećen generalnim raspravam o nadolazećim izborima... Ima i anketa! Ovdje slobodno raspavljate o općenitijim aspektima izbora, svojim procjenama kako će završiti i slično

kutnik
13-03-2008, 00:10
Imam 2 pitanja:
1. Otkud Vam mailovi svih kandidata?
2. Kada će kandidati dobit profil?

dorro
13-03-2008, 00:42
Pol te ekipe kandidata su aktivni forumaši :-D

Uglavnom, čekamo da ljudi koji se bave sređivanjem listi dođu k sebi od silnog broja prijava, naprave popis svih kandidata koji su se prijavili, pa tek onda to sve tu objavljujemo.

Polako, sve će doći na svoje mjesto :smt001

suni
13-03-2008, 00:59
ako zelite kontaktirajte nas i preko maila uredništva :smt006

svi kandidati ako zele ce dobiti profil i sve...samo da se liste objave i to :)

fat drummer
13-03-2008, 09:01
Imam 2 pitanja:
1. Otkud Vam mailovi svih kandidata?
2. Kada će kandidati dobit profil?

super smo sposobni hackeri :-D
ai svaki kandidat je dužan dati mail prilikom kandidature

konzerva
13-03-2008, 10:59
čujem da ima jako kvalitetnih kandidata na trećoj godini, šteta šta sam parcijala :-D

dorro
13-03-2008, 16:13
a navodno čak postoje kandidati za četvrtu :-D
znači, imam za koga glasat 8)

konzerva
13-03-2008, 16:24
a koji je točan datum izbora?

kutnik
13-03-2008, 17:15
26. i 27. ožujka 2008.

fat drummer
13-03-2008, 17:18
jup, sustav će ipak biti malo drugačiji
svaki kandidat će se nakon što objavimo članak na naslovnici sam moći otvoriti svoj profil, ali standardiziranog naslova -

Marko Marković - I godina

Pravokutnići
13-03-2008, 18:12
Objavljujemo poips kandidata po izbornim jedinicama za Studentski zbor Fakulteta:

I izborna jedinica:

Kandidati za prvu godinu su Domagoj Štefanac, Ema Menđušić Škugor, Emil Cetina, Ivan Mihaljević, Luka Lambaša, Neven Jozić, Šime Matak, Tomislav Lalić.

II izborna jedinica:

Kandidati za drugu godinu su: Boris Savić,Ivan Magud,Ivan Živančev - Tutić, Ivo Dobrašin, Josip Bešta, Luka Parac, Luka Tomašegović, Marina Bošnjak, Tihana Balagović, Tin Orajić

III izborna jedinica:

Kandidati za treću godinu su: Barbara Krivić, Ema Vidak Gojković, Goran Devrnja, Igor Paulić, Igor Sokolar, Josip Savić, Marko Hrabar, Matija Magerl, Mladen Petrinović, Nikica Zdunić

IV izborna jedinica:

Kandidati za četvrtu godinu su: Filip Galić, Iva Fejzagić, Ivana Kranjec, Josipa Karapetrić

V izborna jedinica:

Kandidati za studij socijalnog rada su: Iris Trtanj, Martina Širol, Tereza Oreb

VI izborna jedinica:

Kandidat za postdiplomski jest: Ivan Milotić

VII izborna jedinica:

Kandidati za Studentski zbor Sveučilišta su:Dino Simonoski Bukovski, Ivana Kovačević

Svim kandidatima će uskoro biti otvoren profil na forumu Pravokutnika, a njihovim imenom i prezimenom kao korisničkim imenom, te brojem indeksa kao lozinkom.

Primjer:

User name: Petar Petrović

Password: 145/2009 - puna godina, ne samo zadnje dvije znamenke

Nadamo se odazivu svih kandidata i konstruktivnoj raspravi i prezentaciji programa.

Ukoliko ćete imati problema s loginom javite nam se na naš mail: urednici.pravokutnik@gmail.com

Cro
13-03-2008, 18:29
Bilo bi korektno da uz ime i prezime kandidata, te godinu stavite i uz podršku koje udruge taj kandidat izlazi, jerbo će tako biti i na glasačkom listiću..

malimrav85
13-03-2008, 19:03
Kad počinju predstavljanja?
Osim ovih sa foruma nemam pojma ko je ko i kaj hoće...

Soo
13-03-2008, 19:26
Hej, jednu stvar nisam skužila, jel se bira za svaku godinu po 4 predstavnika ili za svaku godinu 1 predstavnik?? ja sam mislila 1?! koju funkciju će imati izborna tijela ako će svi studenti moći birati??

fat drummer
13-03-2008, 19:29
Bilo bi korektno da uz ime i prezime kandidata, te godinu stavite i uz podršku koje udruge taj kandidat izlazi, jerbo će tako biti i na glasačkom listiću..

može i tako...

suni
13-03-2008, 19:34
Hej, jednu stvar nisam skužila, jel se bira za svaku godinu po 4 predstavnika ili za svaku godinu 1 predstavnik?? ja sam mislila 1?! koju funkciju će imati izborna tijela ako će svi studenti moći birati??

za svaku godinu 4 :)

mozes glasati samo za predstavnike svoje godine ;)

Soo
13-03-2008, 19:57
Znači svi studenti koji su npr. prva godina spadaju u izborna tijela za tu godinu ili? Ne kužim što su ta izborna tijela?

fat drummer
13-03-2008, 19:57
Znači svi studenti koji su npr. prva godina spadaju u izborna tijela za tu godinu ili? Ne kužim što su ta izborna tijela?
pa tijela koja nadgledaju izbore

Murphy
13-03-2008, 20:00
Cestitam kandidatima 4. godine na izboru za studentske predstavnike... :smt005 4 kandidata, 4 mjesta :lol:

fat drummer
13-03-2008, 20:01
nije to ništa... postdipolomci za dva mjesta imaju jednog kandidata :smt011
mislim stvarno

fat drummer
13-03-2008, 23:49
vidim krenulo je žustro... još se niti jedan kandidat nije predstavio (jel to neki pokazatelj da ih nije briga i računajeu na glasove prijatelja)
zanimljiva je potpora udruga... pravnik podupire 6 kandidata, iuridicum 2, ssu jednog (i to direkt za sveučilište), aegis dominira listom sa 14 kandidata, a 13 ih nema nikakvu potporu

Đ!
14-03-2008, 00:04
aegis dominira listom sa 14 kandidata

Oćeš reći 16... :?

fat drummer
14-03-2008, 00:06
ajde mi nabroji svih 16

Đ!
14-03-2008, 00:13
Bojim se da ne znam sve. 12 sigurno znam al prva mi malo šteka. :lol:

I izborna jedinica:

Tomislav Lalić, za ostale ću se raspitat. Problem je što ne pamtim imena pa ih nisam sve upamtio. :( Ostale uglavnom poznajem od prije.

II izborna jedinica:

Ivan Magud, Luka Parac, Luka Tomašegović, Marina Bošnjak

III izborna jedinica:

Barbara Krivić, Igor Sokolar, Matija Magerl, Mladen Petrinović

IV izborna jedinica:

Filip Galić, Iva Fejzagić, Ivana Kranjec, Josipa Karapetrić

Nego, trebam li koristiti drugi nick? :-D

Soo
14-03-2008, 00:14
Ovo što se nitko od kandidata prve godine nije javio smatram pokazateljem nezainteresiranosti i nadam se da kandidati ne najeravaju istom žustrinom braniti prava nas ostalih smrtnika! :?

fat drummer
14-03-2008, 00:14
pa ono bilo bi kul da koristiš... POŠTO SI KANDIDAT!

fat drummer
14-03-2008, 00:24
evo sad sam se čuo s jandrićem i da, malo su sjebali službenu listu, tako da imate 16 kandidata jer su jednog ispustili, a jednog su pripisali pravniku
ovo je fucking žalosno zapravo... samo su aegisovi kandidati na četvrtoj godini

lista nova izgleda ovako
aegis 16
bez potpore 12
pravnik 5
iuridicum 2
ssu 1

dorro
14-03-2008, 00:31
Nego, trebam li koristiti drugi nick? :-D
Da.

Jel netko od vas velikih idealista koji će reformirati faks misli krenuti odgovarati na pitanja?

Samo pitam. Vidim da ste već par sati online.

fat drummer
14-03-2008, 00:31
no, no dora, vjeroatno rade neku peticiju

Loola
14-03-2008, 00:50
.... mene najviše ljuti ova pasivnost studenata prava.....svi očekuju da će netko drugi nešto napraviti za njih da im bude bolje.....e pa drage moje kolege ne ide to tako......treba se uhvatiti u koštac sa problemima, dići svoj glas, probati nešto napraviti......

jako me iznenađuje što je takva situacija upravo na pravnom fakultetu......na fakultetu gdje bi se trebao naći velik broj ljudi koji se ne boje izaći iz mase......koji bi jednog dana trebali tražiti pravdu, boriti se za tko zna kakva prava.....

........kako će se boriti za tuđa prava, ako su ovako pasivni kada se radi o njihovim pravima......??????????

.....ja sam se zato kandidirao.......ne živim ja u oblacima i ne očekujem nikakve revolucije....al očekujem da ćemo se pomaknuti sa mrtve točke, poboljšati uvjete studiranja na ovom fakultetu, konačno nešto učiniti za dobrobit studenata....

Tomislav Lalić

(isprika što ne koristim drugi nick, al evo potpisao sam se)

suni
14-03-2008, 00:52
hm tomislave pa koristi nick sa svojim imenom i prezimenom eno i topic smo ti otvorili.

tamo iznesi svoje viđenje svega ;)

i super kaj si probio led :smt006

dorro
14-03-2008, 00:55
........kako će se boriti za tuđa prava, ako su ovako pasivni kada se radi o njihovim pravima......??????????

Ma mene je strah kako ćete nas vi kandidati predstavljati pred fakultetskim vijećem kad vas je strah predstaviti se na forumu :roll:

malimrav85
14-03-2008, 00:59
Mene osobno samo 2 stvari zanimaju tj. želim da se promjene.
Da se na svakom predavanju ima mjesto koje me čeka i da se omogući plaćanje na rate.
Ko to nudi? :-D

dorro
14-03-2008, 01:32
Odlično je što su dečki krenuli s predstavljanjem, ali ljudi, koristite tipku enter. Osobito ako imate puno toga za napisati...preglednije će izgledati :smt006

Soo
14-03-2008, 01:34
Dobro da se nisam prijavila jer ajme meni kako ih rešetaju pitanjima. Brižni :smt005 :smt005 :smt005

Soo
14-03-2008, 02:22
hmmm, ima li neko ljevičar, za sad sve desničari :( !
Pa za koga će glasati? Ustvari neznam da li ću oopće glasati jer ću vas ja sve nadgledati ,buahahahaah!
:smt005

Luka Parac
14-03-2008, 02:26
Tu političko opredijeljenje/osobni stav ne igraju ulogu.
Svi smo studenti i bili "lijevi" ili "desni", cilj nam je da uvjeti studiranja budu bolji i da nam je svima na kraju veće zadovoljstvo studirati.

legionar
14-03-2008, 02:28
E Luka, nisam čitao sva ta pravila (i neda mi se sad), koliko se bira za drugu godinu, i jel možemo samo jednog zaokružit?

Luka Parac
14-03-2008, 02:29
Možeš zaokružiti od 1-4.
Znači - 1, 2, 3 ili 4 na svojoj godini.
Kako ti je po volji!
Ako imaš više favorita, više ih zaokružiš, ali najviše 4.

legionar
14-03-2008, 02:30
Fino - imaš moj glas. :-D

Luka Parac
14-03-2008, 02:30
Zahvaljujem!
:smt109
:-D

Alita
14-03-2008, 03:30
:lol:
Prilicno velik broj kandidata su forumasi :-D

14-03-2008, 12:53
Zašto kandidati koji su na forumu i čije nickove na forumu ionako većina ekipe zna moraju imati svoja osobna imena kao novi account?

Dobro, ja osobno znam samo jednu osobu koja je ovdje forumaš,a kandidat je, ali ih ima sigurno još

suni
14-03-2008, 12:58
Zašto kandidati koji su na forumu i čije nickove na forumu ionako većina ekipe zna moraju imati svoja osobna imena kao novi account?

zato kaj je fer da ih upoznamo kao osobe s imenom i prezimenom a ne figure koji imaju xyz nickove.

ti ne misliš tako?

Igor Sokolar
14-03-2008, 13:11
Uz to, ovako svojim drugim nickom mogu izražavati podršku sam sebi! I govoriti si kako sam lijep, pametan i slično....

fat drummer
14-03-2008, 13:12
Uz to, ovako svojim drugim nickom mogu izražavati podršku sam sebi! I govoriti si kako sam lijep, pametan i slično....

a jebi ga, kad jesi :smt008

veteran
14-03-2008, 13:29
[quote="Igor Sokolar":4dqn6ixb]Uz to, ovako svojim drugim nickom mogu izražavati podršku sam sebi! I govoriti si kako sam lijep, pametan i slično....

a jebi ga, kad jesi :smt008[/quote:4dqn6ixb]

potpisujem :oops:

Igor Sokolar
14-03-2008, 13:54
Bemu, uvijek se emači na mene lijepe :-D

malimrav85
14-03-2008, 20:47
Vidio sam danas u Večernjem tekst da se u Rijeci daju krediti studentima, kamata oko 2% a povrat počinje godinu dana nakon završetka studiranja.
Samo ne znam di je sad i da li ga ima on-line
ako ne skenirat ću

Đ!
15-03-2008, 01:27
http://www.pravo.hr/_download/repositor ... i_zbor.pdf (http://www.pravo.hr/_download/repository/Microsoft_Word_-_Lista_kandidata_za_studenstke_izbore_za_studentsk i_zbor.pdf)

Pazite koja greška! Petrinović Mladen, podržava - Pravnik! :lol: Netko se gadno zeznuo na Fakultetu... Aegis podupire kolegu Petrinovića. I kolegicu Karapetrić kojoj je prezime krivo napisano.

Cro
15-03-2008, 01:28
Da, baš to gledam.. Nazvat ćemo faks i očekujemo ispravak u ponedjeljak.

O-Ren Ishii
15-03-2008, 01:36
Vako sam malo letimično bacila oko na profile kandidata i jedini koji zbilja zaslužuje moje poštovanje pametnim argumentima i dobrim poznavanjem statuta je kolega Sokolar... smatram da bi idealan i EFIKASAN studentski predstavnik trebao biti upravo takav- dobar, ali ne "nabrijan" student, netko sa sluhom i za zahtjeve parcijalaca, i jako uspješnih studenata, i invalida, i siromašnih... Jako me zanimaju argumenti koje će do izbora iznositi "moji" kandidati- 2. godina, jer među njima nalazim svakakvih "likova", od onih koje ne shvaćam ozbiljno, do onih kroničnih egotripera, preko ljudi koji žele so callled visoku funkciju na faxu pod svaku cijenu! Hm, možda me baš ugodno iznenade! :)

legionar
15-03-2008, 01:43
trebao sam se ja kandidirat... kao veliki filantrop :(

Alita
15-03-2008, 01:46
....
Ja bih samo svoju knjigu iz sociologije natrag.
:cry:
Zar nitko nema sluha?

immam
15-03-2008, 07:12
Vidio sam danas u Večernjem tekst da se u Rijeci daju krediti studentima, kamata oko 2% a povrat počinje godinu dana nakon završetka studiranja.
ako ne skenirat ću

varaždinska županija uvela je studentske kredite još 2005. Uvjet je da sve godine moraš upisati redovito, znači nema parcijale, kamata je 4,9 %, biraš koliki mjesečni iznos hoćeš i na kolko vremena-ograničenja postoje. vraćaš ga kad se zaposliš, ako se ne zaposliš imaš odgodu vraćanja gotovo 2 godine, vraćaš 20 % plaće min. ili iznos koji si dobivao mjesečno.

pa sad ti vidi...

francuskinja
15-03-2008, 09:44
heee...
prvo, nisam znala gdje bi ovo stavila..pa eto, odlucila sam tu...
iako nisam mislila da cu pisati po ovom podforumu jer su moji glasovi manje vise podjeljeni i nista sto se kaze ovdje ih nece promjeniti..
no dakle..
citam ja jutarnji lijepo..i slucajno zastanem na jednom članku...
enivej, kako su studenti fer-a predstavili maturantima svoj fakultet i skupljali novac za bolesnog prijatelja...
i sve je to super, divno i krasno..kad li eto informacije da je decko student prava...?!?
vjerujem da vecina nas nikad nije ni cula za njega, a kamo li se potrudila organizirat ista slicno...
a sve vrvi od studentskog aktivizma, malo mi je to sramota...
tesko mi je za povjerovati da su studenti prava bešćutni i da nemaju sluha za tuđe probleme, kao i u to da se neka takva humanitarna akcija ne moze organizirat u okviru nasega fakulteta...
u cemu je tocno problem, nemam pojma...
mozda bi netko od buducih studentskih predstavnika mogao odgovorit na to pitanje..
a do tad mozemo se samo ugledat na kolege sa fer-a i dat im jedan veliki :smt038

malimrav85
15-03-2008, 12:42
Ja mislim da se teoretski seminare lako može rješit. Vjerovatno se na studomtat može uvest opcija prijave seminara. I vjerovatno se može napravit neki programčić koji bi prijave automatski razvrstavao po broju položenih ispita a u slučaju istog broja ispita po prosjeku.
I onda ne vidim kak bi se moglo namještat. Pa kad prijave završe izvjesit liste sa imenima,ispitima i prosjekom.
:?:

suni
15-03-2008, 13:30
heee...
iako nisam mislila da cu pisati po ovom podforumu jer su moji glasovi manje vise podjeljeni i nista sto se kaze ovdje ih nece promjeniti..
no dakle..
enivej, kako su studenti fer-a predstavili maturantima svoj fakultet i skupljali novac za bolesnog prijatelja...
i sve je to super, divno i krasno..kad li eto informacije da je decko student prava...?!?
vjerujem da vecina nas nikad nije ni cula za njega, a kamo li se potrudila organizirat ista slicno...
tesko mi je za povjerovati da su studenti prava bešćutni i da nemaju sluha za tuđe probleme, kao i u to da se neka takva humanitarna akcija ne moze organizirat u okviru nasega fakulteta...
mozda bi netko od buducih studentskih predstavnika mogao odgovorit na to pitanje..
a do tad mozemo se samo ugledat na kolege sa fer-a i dat im jedan veliki :smt038

potpisujem evo sad sam preletila članak. fotkali su i neke moje poznanike s drugih fakulteta ;)

samo jedino pravnici izgledaju nekako bescutno jer hm.....da se sjetim kad je neka od udruga ili neki kolektiv studenata pokrenuo bilo kakvu akciju na faxu za pomoc bolesnim kolegama :? stvarno se ne sjecam :cry:

KBF
15-03-2008, 14:50
varaždinska županija uvela je studentske kredite još 2005. Uvjet je da sve godine moraš upisati redovito, znači nema parcijale, kamata je 4,9 %, biraš koliki mjesečni iznos hoćeš i na kolko vremena-ograničenja postoje. vraćaš ga kad se zaposliš, ako se ne zaposliš imaš odgodu vraćanja gotovo 2 godine, vraćaš 20 % plaće min. ili iznos koji si dobivao mjesečno.

pa sad ti vidi...

Ima i PBZ studentske kredite.

http://www.pbz.hr/default.asp?ru=1042&s ... a=&jezik=1 (http://www.pbz.hr/default.asp?ru=1042&sid=&akcija=&jezik=1)

btw. ovo od VŽ županije je odlično, super kamata(s obzirom na trenutnu inflaciju od 5-6%), odgoda vračanja 2 god.. samo treba sve riješiti redovito, i nadati se poslu u dogledno vrijeme nakon završetka studija.

suni
15-03-2008, 15:06
da na placu od 3 i pol soma kuna samo mi jos i banka treba sjest na dio :roll: :roll:

KBF
15-03-2008, 15:21
da na placu od 3 i pol soma kuna samo mi jos i banka treba sjest na dio :roll: :roll:

neki si nemogu priuštiti fax, pa nemaju drugog izbora.

Ivan Živančev-Tutić
15-03-2008, 15:29
ako ne skenirat ću
mrave, daje se to i uzgrebu! Odi na stranicu zagrebačke banke ili nazovi njihov besplatni info-telefon! Daju kredite s niskim kamatama ili za plaćanje školarine ili za potrebe studentskim troškovima. također počinje se otplačivati nakon završetka faksa!

suni
15-03-2008, 15:40
neki si nemogu priuštiti fax, pa nemaju drugog izbora.

ja ne znam nijednu osobu koja koristi taj kredit. a starci su ima podizali kredu za platit fax. uostalom i moji su podigli kreditić jer soma eura odjednom je previse za dat.

pa ne zele moji starci mene opteretiti sa troskovima studiranja i da mi onda banka dise za vratom na crkavicu koju cu zaradivati.

da kreditiranje ali tu mora drzava sudjelovati a ne samo bankari :smt002

malimrav85
15-03-2008, 17:13
ako ne skenirat ću
Ok, ajmo sa naglaskom na ovo a ne da mi govorite svi da to već ima. Ima, sa kamatom od 7-8%. Vau. :?

Ivan Živančev-Tutić
15-03-2008, 18:01
ZNATE ŠTO ĆU REĆI! Mislim da studente i dalje boli briga za ove izbore, ali kada budu izabrani kandidati, a problemi izađu na vidjelo u onom trenutku kada pogode određene osobe, onda će predstavnici biti debili, nesposobni, krivci itd... Žalosno je da su nam postovi zatrpani administratorima ovog foruma Fatdrummerom, malimmravom, dorrom, Suni, Nivette! to su sve stariji kolege, vrlo akrivni forumaši i sada su se oni našli pametni ovdje. pustite kolegama da uopće saznaju da postoji nešto na pravokutniku, da nešto napišu ili pitaju! vi ionako ne izabirete na svim godinama i samo zlonamjerno napadate i pokopavate kandidate! i opet vam ništa to ne vrijedi kada ostali kolege s faksa to niti ne čitaju! Ili tamo neke rasprave kod kolege s prve godine o ZOO-u ili slično! clap clap! ma dajte uistinu vi radite sprdnju od svega ovoga! našli ste se tu praviti i kritizirati unaprijed! Kakve veze ima ZOO sa studentom prve godine? malo se stabilizirajte i ne zatrpavajte forum i ne offtopicarite bez veze u vašim privatnim raspravama i nadmetanjima, koja vam ionako ništa ne služe!

fat drummer
15-03-2008, 18:07
kužim, ja tebe, ali shvati da ako ti je bed ovi "napadi" onda nemaš što raditi kao predstavnik jer ćeš se svaki dan zajebavati sa 10 puta gorim stvarima i od uprave i od studenata
ako pustimo da kandidati idućih 11 dana fino pišu kako se zalažu za rokove i manje literature, besplatno studiranje i menzu s ćevapima što smo postigli u razlikovanju kandidata?
ništa!
kapmanja traje kratko... od 13.3. do 25.3. što je ništa ako imamo na umu da je uskrs i veliki tjedan, svi su doma za vikend

samo zlonamjerno napadate i pokopavate kandidate!

hahahaha, da sam zlonamjeran bio bih 10 puta gori :smt008

Cro
15-03-2008, 18:09
Ha ha, istina..
Ne zna kolega Tutić fata..

A gle, svi imamo isti tretman i sve nas se "napada"..
Mislim da je to i bit priče, kaj ne?
Da se vidi kak tko reagira.

malimrav85
15-03-2008, 18:12
Žalosno je da su nam postovi zatrpani administratorima ovog foruma Fatdrummerom, malimmravom, dorrom, Suni, Nivette! to su sve stariji kolege, vrlo akrivni forumaši i sada su se oni našli pametni ovdje.
Nisu postovi nego topic-i.
Ja sam mislio da se ti kandidiraš za predstavnika druge godine? Ja kao parcijala treće glasam u tvojoj jedinici. Ne vidim koje ti probleme imaš. Suni je prva godina. Niv je početak treće. Dorro i fat su isto blizu tome :) . S kim se ti boriš?

I slažem se da je ovima sa prve godine jedan od važnijih problema poboljšanje parcijalnog polaganja nacije,rima i političke. :smt006

Ivan Živančev-Tutić
15-03-2008, 18:17
ja sam spreman na vaša pitanja i na vaše provokacije! samo vidi ih odmah što su svi graknuli! pa smisao niej da troje admina tu pametuje! razumiješ, bio bi smisao da 100 ljudi još dođe pa to pročita, ali što vrijedi kada čitate vi i isto tako pišete vi! ne borim se ja s vama, ali je besmisleno to što ako niste s moje godine, svaka čast malommravu, da onda tu ne postate! dakle, bez pogrješnih presumpcija, samo sam htio reći da je besmisleno da samo vas troje pita i odgovara i provocira! treba potaknuti i druge da se uključe u raspravu!

fat drummer
15-03-2008, 18:21
a ja im kao branim? da ljude vučem za uši, guram im tipkovnicu u ruke i pribavljam kurve da im daju fellatio ne bi postaljali pitanja jer većinu zaboli za izbore i za sve
reci onda svojim frendovima da se uključe, traži okolo po cesti, kaj ja znam

malimrav85
15-03-2008, 18:22
A na koji način bi ih na to potaknuo? Ako je presumpcija: mi ne postamo drugi hoće, ja više neću ni jedan post tu napisat ali mislim da ja kao i drugi imam pravo na odgovore koji me zanimaju. To što sam moderator na forumu ne čini razliku da sam student. Niko te nije pitao ništa ne vezano za faks, koja si stranka, jel ti deda bio partizan ili kaj ja znam kakve gluposti.
Imaju dva članka na glavnoj stranici.
Da se neko nije sjetio napravit vam predstavljanje svima opet bi kao i na prošle izobre izašlo 30 ljudi.

Tomislav Lalić
15-03-2008, 18:44
heee...
no dakle..

u čemu je problem.....problem je u tome što 99% studenata boli neka stvar za sve ostale na faksu, brinu se samo za sebe,jedino kukati znaju kada ih stisnu problemi , a nikada se ne bi pomakli sa mjesta.......

PASIVNOST STUDENATA PRAVA JE PROBLEM....

slažem se sa ovim da nije u redu da samo administratori postavljaju pitanja.....al mislim da i njima dođe da jauknu kada vide da samo oni postavljaju pitanja i da druge boli........... i nažalost moram ovo reći da nema tih istih administratora mi ne biimali što raditi na ovom forumu i ne bi imali o čemu raspravljati, bolje je ovako neka nas bar netko malo isprepada sa pitanjima, to je jedini postojeći način da bar oni upoznaju kandidate jer drugog nikog to očito i ne zanima....(čast izuzecima....

fat drummer
15-03-2008, 21:31
man, ovaj ivan ž.tutić voli uskličnike!
svaki put kad čitam njegov post sav se nabrijem!
wuhuuu!!!!!
!!!!! :-D

Tomislav Lalić
15-03-2008, 21:35
više neg' ja točkice .............. :smt005 :smt005

Agent*Provocateur
15-03-2008, 21:51
Problemi ovih izbora:
- razvodnjavanje. Razmigoljili ste se po svim mogućim temama- od pomoći bolesnicima, umirovljenicima, invalidima i rodiljama do prostog pitanja kolokvija i rokova. Držite se faksa, ostavite humanitarne akcije Caritasu 8)
- udruge. Nikoga ne zanima koliko je divan Aegis/Pravnik/nešto treće. Nikoga ne zanima tko vas podržava i financira. Vi se natječete za predstavnike svih studenata. Ako vam je cilj isticati svoje udruge čak i u izborima, što bi ''birači'' trebali očekivati nakon?
- ispoljavanje pojedinačnih interesa i koncentracija na rješenja za liječenje simptoma umjesto uzroka. To što je npr. nečiji osobni problem ''velika'' knjiga iz sociologije od 200 strana ili npr. što netko nije dao uvjet-njegov osobni problem. Nemojte iznalaziti rješenja za pojedine slučajeve nego radite na planovima za poboljšanje sustava kao cjeline
- redovni-izvanredni. Negdje u bespućima PKT-a sam pročitala odgovor nekog kandidata da profesori izvanredne doživljavaju kao imbecile ili nešto slično. Locirajte problem koji je tu rješiv i pogotovo rješenje za njega? Preodgoj profesora? Fokusirajte se na bitno, kako već rekoh 8) izjednačavanje izvanrednih i redovnih nije ni moguće ni realno, a bogme ni pravedno. Zašto nije moguće? Jer nemaju gdje stati :lol: Zašto nije realno? Jer 1300 redovnih i 0 izvanrednih nema ni jedno normalno sveučilište koje pretendira zgrnuti lovu od izvanrednih. Zašto nije pravedno? Jer postoji prijamni ispit, klasifikacija je napravljena. Postoji i metoda prelaska iz izvanrednog u redovni status temeljem ocjena. Dakle, o čemu pričamo? 8)
- kandidati. Osobno sam čula za četvero, max petero ljudi koji su kandidirani. Tko su razni incognitosi koji izviru? Opet neki kandidati udruga koje su na vrat-na nos izabrali da predstavljaju interese istih tih udruga ili što? O sposobnostima ne bih previše, neki jesu sposobni, nekima ne bih povjerila ni čuvanje zlatnih ribica. U svrhu upoznavanja predlažem da svi napišu gdje su s faksom, koliko ispita su s godine na kojoj jesu dali i koliko (tisuća) godina već studiraju? Također ankete o javnom mišljenju za svakog kandidata. 8)
- motivacija za kandidaturu. Značajno je da se malo spominju ''javne tajne'' o financijskim ''poticajima'', ali još bitnije od njih ''poticajima studiranju'' ljudi koji se eksponiraju na izborima. Popis kandidata nažalost pokazuje neka imena koja među svojim kolegama uživaju neslavne epitete ulizica/laktaroša/onih-koji-ne-biraju-sredstva itd. naravno, moguće da je riječ o jalu njihovih kolega, ali znate onu-gdje ima dima ima i vatre. Error in motivo non nocet, valjda je to u pitanju 8) uzaludno bi iblo predložiti da kandidati iskreno napišu koja im je motivacija jer bismo dobili pokvarenu ploču ''ja mislim samo na studentske probleme'' i slično. Osobno, prije bih glasovala za nekog tko će jasno reći: ''kandidram se da se za mene sazna na faksu, da tako stvorim ugled i bezbolno položim ispite, a ako od toga bude malo koristi i za studente-odlično'' 8)

Toliko od mene, do sljedeće ''provokacije'' :smt008

fat drummer
15-03-2008, 22:03
Također ankete o javnom mišljenju za svakog kandidata.

dobra ideja, ali ne znam kako ju izvest?
anketa
xy je
a) super
b) manje super

malimrav85
15-03-2008, 22:05
- redovni-izvanredni. Negdje u bespućima PKT-a sam pročitala odgovor nekog kandidata da profesori izvanredne doživljavaju kao imbecile ili nešto slično. Locirajte problem koji je tu rješiv i pogotovo rješenje za njega? Preodgoj profesora? Fokusirajte se na bitno, kako već rekoh 8) izjednačavanje izvanrednih i redovnih nije ni moguće ni realno, a bogme ni pravedno. Zašto nije moguće? Jer nemaju gdje stati :lol: Zašto nije realno? Jer 1300 redovnih i 0 izvanrednih nema ni jedno normalno sveučilište koje pretendira zgrnuti lovu od izvanrednih. Zašto nije pravedno? Jer postoji prijamni ispit, klasifikacija je napravljena. Postoji i metoda prelaska iz izvanrednog u redovni status temeljem ocjena. Dakle, o čemu pričamo? 8)
A što sa onima koji upadnu kao redovni ili imaju prosjek za prelazak na redovno ali ne žele? Neka je njih samo 10 recimo, znači oni nisu nikome važni?

Agent*Provocateur
15-03-2008, 22:08
Također ankete o javnom mišljenju za svakog kandidata.

dobra ideja, ali ne znam kako ju izvest?
anketa
xy je
a) super
b) manje super

a)super
b)manje super
c)nimalo super
d)gamad
e)gađao/la bih ga/ju GPP-om
:-D :lol:

Agent*Provocateur
15-03-2008, 22:09
A što sa onima koji upadnu kao redovni ili imaju prosjek za prelazak na redovno ali ne žele? Neka je njih samo 10 recimo, znači oni nisu nikome važni?

''Ali ne žele'', to je možda nečiji tuđi problem? Njihove osobne želje? :shock:

malimrav85
15-03-2008, 22:11
Pa recimo da ih od 6500 10 radi? Iako i više ali recimo da ih je 10 i da ne mogu ispunjavati sve obaveze kao i redovni?

Agent*Provocateur
15-03-2008, 22:15
Pa recimo da ih od 6500 10 radi? Iako i više ali recimo da ih je 10 i da ne mogu ispunjavati sve obaveze kao i redovni?
Pa zato i nisu redovni :roll: njihov je osobni izbor (ili možda životna situacija, što nas vraća na humanitarna pitanja koja, kako rekoh, treba prepustiti Caritasu) da rade i studiraju. Slijedom toga, ne mogu ispunjavati obveze redovnih. Zato su izvanredni unatoč izvrsnom prosjeku. Ergo, imaju i posao i plaću i studij. Ti još uvijek vidiš problem u njihovom osobnom izboru ? Ako već netko ne možda balansirati sve to, nek si odredi prioritete u životu. That's life :smt002

malimrav85
15-03-2008, 22:56
Pa po meni je isto That`s life kaj neko ne stigne dat ispite prijašnje godine u roku pa želi da mu se čuvaju kolokviji. Mislim, meni trenutno to čuvanje znači kolko i kiša u Oslu.
ili kaj neko ne može platit školarinu. nek se zaposli!? :?
Ja samo ne vidim zašto izvanredni ne mogu imati ista određena prava kao i redovni? Kolokvije, jednak odnos, bla bla bla

Alita
15-03-2008, 23:36
a)super
b)manje super
c)nimalo super
d)gamad
e)gađao/la bih ga/ju GPP-om
:-D :lol:
Thumbup za ove opcije :-D

Tomislav Lalić
16-03-2008, 13:12
Pa po meni je isto That`s life kaj neko ne stigne dat ispite prijašnje godine u roku pa želi da mu se čuvaju kolokviji. Mislim, meni trenutno to čuvanje znači kolko i kiša u Oslu.
ili kaj neko ne može platit školarinu. nek se zaposli!? :?
Ja samo ne vidim zašto izvanredni ne mogu imati ista određena prava kao i redovni? Kolokvije, jednak odnos, bla bla bla

ne sviđam mi se ovaj stav......tebi možda ne znaći, al većini znaći, velik broj ljudi prenosi predmete, upisuje parcijalu, mora se misliti na njih.....imaju obvezu da upisuju i pohađaju seminare sa 2 godine, da idu na kolokvije iz tog predmeta a ne mogu dobiti ocjenu nakon što ga polože.......tragedija......

Jako teško netko može uskladiti rad i studiranje na pravnom fakultetu........nije to toliko teško izdvojiti 7-8 tisuća kuna godišnje za školovanje nekom tko je iz Zagreba, al evo moj osobni primjer, ja sam daleko od Zagreba, nisam dobio dom, svaki mjesec plaćam stanarinu, imam visopke izdatke za hranu, kupovanje knjiga......i još milijun drugih sitnica.......i onda ti meni izračunaj koliko me košta jedna godina faksa.....JAKO PUNO ....al hvala Bogu ja ne dolazim iz neke pretjerano siromašne obitelji......al znam da ima mnogo onih koji dolaze.....pa zašto ne takvima pomoći.....

što se tiče izvanrednih i redovni.....i ja mislim da bi se položaj izvanrednih trebao i mora se popraviti...........bilo bi lijepo kada bi netko od kandidata bio izvanredni, IMA LI TAKVIH?

Igor Sokolar
16-03-2008, 14:38
- razvodnjavanje. Razmigoljili ste se po svim mogućim temama- od pomoći bolesnicima, umirovljenicima, invalidima i rodiljama do prostog pitanja kolokvija i rokova. Držite se faksa, ostavite humanitarne akcije Caritasu 8)

Ljudi pitaju, mi odgovorimo... sve navedene kategorije također spadaju u studente i njihovi problemi u studentske probleme (koji ne zahtijevaju previše muke i truda, već volje)

- udruge. Nikoga ne zanima koliko je divan Aegis/Pravnik/nešto treće. Nikoga ne zanima tko vas podržava i financira. Vi se natječete za predstavnike svih studenata. Ako vam je cilj isticati svoje udruge čak i u izborima, što bi ''birači'' trebali očekivati nakon?

Mi smo divni i krasni, svaka bi nas majka za zetove htjela... VOTE! VOTE! VOTE! :-D Iskreno, koliko sam odi posvetio Aegisu na ovom forumu? Što je zapravo o ciljevima i radu udruge rečeno osim da podržave te i te kandidate?

- ispoljavanje pojedinačnih interesa i koncentracija na rješenja za liječenje simptoma umjesto uzroka. To što je npr. nečiji osobni problem ''velika'' knjiga iz sociologije od 200 strana ili npr. što netko nije dao uvjet- njegov osobni problem. Nemojte iznalaziti rješenja za pojedine slučajeve nego radite na planovima za poboljšanje sustava kao cjeline

U biti su rijetki slučajevi na ovom faksu koji pogađaju pojedinca... to mi je postalo jasno za vrijeme rada u uredu Pravnikovog pravobranitelja... osobni je problem što netko nije dao uvjet, ali se ne radi o jednoj osobi nego velikom broju takvih pojedinaca čija bi se situacija bi morala regulirati.

Napisao sam to ja par topica iznad ovog :p

Nitko ne priča o izjednačavanju osoba, nego prava... svatko bi trebao dobiti jednake uvjete za studij. Rad, a ne status treba biti osnova uspjeha. Pogledaj veteranov slučaj u kojem su redovni imali mogućnost polaganja ispita preko kolokvija, a izvanredni nisu... ili slučajeve kvalitetnog seminara za redovne, a gotovo nikakvog za izvanredne. O širim studentskim pravima kao iksici i posuđivanju knjiga da ni ne pričam... Kad se stvore takvi uvjeti možemo pričati o klasifikaciji studenata i cijeni studija... To što je netko upisao kao redovan student ne smije značiti da je sveta krava... taj status treba opravdavati svojim radom i rezultatima (inače, redovan sam student da ne bi ispao ogorčeni izvanredni :-D )

- kandidati. Osobno sam čula za četvero, max petero ljudi koji su kandidirani. Tko su razni incognitosi koji izviru? Opet neki kandidati udruga koje su na vrat-na nos izabrali da predstavljaju interese istih tih udruga ili što? O sposobnostima ne bih previše, neki jesu sposobni, nekima ne bih povjerila ni čuvanje zlatnih ribica. U svrhu upoznavanja predlažem da svi napišu gdje su s faksom, koliko ispita su s godine na kojoj jesu dali i koliko (tisuća) godina već studiraju? Također ankete o javnom mišljenju za svakog kandidata. 8)

Upisao 2005., treća godina... dakle sve u roku... položio jedan ispit s treće godine zasad, drugi očekujem u 4. (ak me ne budete svi previše davili ovolikim postovima :-D ), prosjek ocjena 3,6.
Zadovoljna?

Ankete su sjajna ideja ;)

- motivacija za kandidaturu. Značajno je da se malo spominju ''javne tajne'' o financijskim ''poticajima'', ali još bitnije od njih ''poticajima studiranju'' ljudi koji se eksponiraju na izborima. Popis kandidata nažalost pokazuje neka imena koja među svojim kolegama uživaju neslavne epitete ulizica/laktaroša/onih-koji-ne-biraju-sredstva itd. naravno, moguće da je riječ o jalu njihovih kolega, ali znate onu-gdje ima dima ima i vatre. Error in motivo non nocet, valjda je to u pitanju 8) uzaludno bi iblo predložiti da kandidati iskreno napišu koja im je motivacija jer bismo dobili pokvarenu ploču ''ja mislim samo na studentske probleme'' i slično. Osobno, prije bih glasovala za nekog tko će jasno reći: ''kandidram se da se za mene sazna na faksu, da tako stvorim ugled i bezbolno položim ispite, a ako od toga bude malo koristi i za studente-odlično'' 8)

Tko me zove ulizicom/laktarošem/onim-koji-ne-bira-sredstva? :cry: Nisam osobito glasan (osim glede kolegija koji me osobito zanimaju) niti prisan s profesorima, ali sam se nagledao toga. Takve sam uvijek gledao sa prijezirom i to mi je vjerojatno glavni razlog za kandidaturu... maknuti ih s pozicija. Daj Bože da predstavništvo donosi lakše polaganje ispita iako ne znam kako to funkcionira u praksi :)

Toliko od mene, do sljedeće ''provokacije'' :smt008

Citamo se, micek :smt006

malimrav85
16-03-2008, 17:59
puno stvari...
Ja sam samo davao primjer stvari koje meni osobno ništa ne znače, kak je i on da ga nije pretjerano briga za izvanredne.
Ironija post.
Baš suprotno od toga. To kaj nekome nešto ne znači ništa ne znači da nije problem.

Ivan Živančev-Tutić
16-03-2008, 18:25
man, ovaj ivan ž.tutić voli uskličnike!
svaki put kad čitam njegov post sav se nabrijem!
wuhuuu!!!!!
!!!!! :-D

Oprosti FAt. Nemoj misliti ako stavljam uskličnike da se želim derati.

Agent*Provocateur
16-03-2008, 22:19
Mi smo divni i krasni, svaka bi nas majka za zetove htjela... VOTE! VOTE! VOTE! :-D Iskreno, koliko sam odi posvetio Aegisu na ovom forumu? Što je zapravo o ciljevima i radu udruge rečeno osim da podržave te i te kandidate?

Ne pričam o tebi osobno, pričam o svim kandidatima koji rijetko propuštaju priliku barem jednom-dvaput napisati u svojim predstavljanjima kako ih je podržao ovaj ili onaj :D Stvara se dojam promocije udruga umjesto promocije kandidata, čemu uopće napominjati tko vas podržava, whipping članstva? :-D

U biti su rijetki slučajevi na ovom faksu koji pogađaju pojedinca... to mi je postalo jasno za vrijeme rada u uredu Pravnikovog pravobranitelja... osobni je problem što netko nije dao uvjet, ali se ne radi o jednoj osobi nego velikom broju takvih pojedinaca čija bi se situacija bi morala regulirati.

Ali, ako većina ima problem, ne misliš li da je onda to problem sustava? Da treba riješiti sustav, a ne rješavati svaki pojedinačan slučaj za sebe? :smt002

Nitko ne priča o izjednačavanju osoba, nego prava... svatko bi trebao dobiti jednake uvjete za studij. Rad, a ne status treba biti osnova uspjeha. Pogledaj veteranov slučaj u kojem su redovni imali mogućnost polaganja ispita preko kolokvija, a izvanredni nisu... ili slučajeve kvalitetnog seminara za redovne, a gotovo nikakvog za izvanredne. O širim studentskim pravima kao iksici i posuđivanju knjiga da ni ne pričam... Kad se stvore takvi uvjeti možemo pričati o klasifikaciji studenata i cijeni studija... To što je netko upisao kao redovan student ne smije značiti da je sveta krava... taj status treba opravdavati svojim radom i rezultatima (inače, redovan sam student da ne bi ispao ogorčeni izvanredni :-D )
Sorry, ali ne solidariziram se, po starom sustavu još nekako (makar i tu postoji prijamni koji je srednja žalost od težine s rješivošću od 20% za upad) ali za bolonjce ne. Redovni bolonjci su gubili sate i sate sjedeći na uglavnom beskorisnim predavanjima, dok su izvanredni mogli raditi/šetat/ispijati kave/učiti/whatever. Je l to možda pravedno? A koliko su im kolokviji služili ičemu, o tom po tom... po mojim saznanjima se ispiti uglavnom ne mogu položiti preko kolokvija, a postaje rijetkost čak i to da se njima riješe pismenog. No ova rasprava nas dovodi do bitnog-sustava i disfunkcije sustava. Ne trenutni odnosi redovnih i izvanrednih, ne to što jedni imaju ili nemaju kolokvije, ne to što jedni plaćaju ili ne plaćaju i sličnih tenzija koje su uglavnom sociološke prirode, nego sustava kao cjeline. Tražim kandidata koji će izložiti program utjecaja na sustav, konkretnu akciju prema poboljšanju trenutnog programa obrazovanja, tehnička rješenja za disfunkcije pravnog faksa i slično. Tek kad se na tom planu počnu rješavati problemi, moći će se studentski predstavnici orijentirati prema pojedinačnim problemima, tenzijama i sl. Kako rekoh, izliječite uzrok, ne simptome. Dosad vidim uglavnom samo da se upala pluća liječi sirupom protiv kašlja 8)

Upisao 2005., treća godina... dakle sve u roku... položio jedan ispit s treće godine zasad, drugi očekujem u 4. (ak me ne budete svi previše davili ovolikim postovima :-D ), prosjek ocjena 3,6.
Zadovoljna?

Ankete su sjajna ideja ;)
Hajde može proć, napiši u svoj profil, da vide birači, očekujemo naravno i imovinsku karticu :lol: nemoj nam tamo neke vile na Karibima kupovati studentskim novcem :smt043

Tko me zove ulizicom/laktarošem/onim-koji-ne-bira-sredstva? :cry: Nisam osobito glasan (osim glede kolegija koji me osobito zanimaju) niti prisan s profesorima, ali sam se nagledao toga. Takve sam uvijek gledao sa prijezirom i to mi je vjerojatno glavni razlog za kandidaturu... maknuti ih s pozicija. Daj Bože da predstavništvo donosi lakše polaganje ispita iako ne znam kako to funkcionira u praksi :)
Ma tko tebe proziva :smt101 rekoh općenito za neke ljude s popisa, nomina odiosa sunt :smt084

Igor Sokolar
17-03-2008, 00:54
Ne pričam o tebi osobno, pričam o svim kandidatima koji rijetko propuštaju priliku barem jednom-dvaput napisati u svojim predstavljanjima kako ih je podržao ovaj ili onaj :D Stvara se dojam promocije udruga umjesto promocije kandidata, čemu uopće napominjati tko vas podržava, whipping članstva? :-D

Da... to jest blago pretjerivanje. Zato mi iz udruge Aegis ističemo kvalitete naših individualaca. ( :-D ) Napominjanje je uglavnom zbog izgleda listića... Ime i prezime - UDRUGA... pa ako netko kojim slučajem zaboravi kako se zovem... :-D

Ali, ako većina ima problem, ne misliš li da je onda to problem sustava? Da treba riješiti sustav, a ne rješavati svaki pojedinačan slučaj za sebe? :smt002

Za tim zaključkom i idem... u biti sam sa svojim primjerom htio pokazati kako su problemi na našem faksu obično epidemični, a ne izolirani... za izolirane slučajeve postoji pravobranitelj, za sve ostalo tu je Masterc... predstavnik :)

Sorry, ali ne solidariziram se, po starom sustavu još nekako (makar i tu postoji prijamni koji je srednja žalost od težine s rješivošću od 20% za upad) ali za bolonjce ne. Redovni bolonjci su gubili sate i sate sjedeći na uglavnom beskorisnim predavanjima, dok su izvanredni mogli raditi/šetat/ispijati kave/učiti/whatever. Je l to možda pravedno? A koliko su im kolokviji služili ičemu, o tom po tom... po mojim saznanjima se ispiti uglavnom ne mogu položiti preko kolokvija, a postaje rijetkost čak i to da se njima riješe pismenog. No ova rasprava nas dovodi do bitnog-sustava i disfunkcije sustava. Ne trenutni odnosi redovnih i izvanrednih, ne to što jedni imaju ili nemaju kolokvije, ne to što jedni plaćaju ili ne plaćaju i sličnih tenzija koje su uglavnom sociološke prirode, nego sustava kao cjeline. Tražim kandidata koji će izložiti program utjecaja na sustav, konkretnu akciju prema poboljšanju trenutnog programa obrazovanja, tehnička rješenja za disfunkcije pravnog faksa i slično. Tek kad se na tom planu počnu rješavati problemi, moći će se studentski predstavnici orijentirati prema pojedinačnim problemima, tenzijama i sl. Kako rekoh, izliječite uzrok, ne simptome. Dosad vidim uglavnom samo da se upala pluća liječi sirupom protiv kašlja 8)

Ja sam redovan, pa nisam sjedio po predavanjima (na 1. sam išao na predavanja iz ukupno 2 kolegija, na drugoj isto tako, dok na trećoj idem malo redovitije dobro, ne idem... to sam napisao jer sam ipak student koji mora dati ispite) :lol:

Možda očekuješ previše od ljudi koji će činiti samo 15% tijela... i to 15% na koje ostatak gleda kao na maligni tumor. Na svom topicu sam pisao nešto o utjecaju na posebni izvedbeni program ili čak izmjenu Statuta, ali i samoj ti je vjerojatno jasno da bih lagao da obećam ikakve velike promjene i rezultate dok važi prethodna rečenica. Eventualni napredak može se postići samo razgovorom s predstavnicima katedri... nerealno je očekivati da netko katedrama išta nameće

Hajde može proć, napiši u svoj profil, da vide birači, očekujemo naravno i imovinsku karticu :lol: nemoj nam tamo neke vile na Karibima kupovati studentskim novcem :smt043

Mislio sam otočić na jezeru Ontario, ali ni Karibi nisu loša ideja... :-D

Ma tko tebe proziva :smt101 rekoh općenito za neke ljude s popisa, nomina odiosa sunt :smt084

Just in case.... ima svakakvih ljudi na faksu :p

Tomislav Lalić
20-03-2008, 01:16
:smt010 :smt010 :smt010

e vidiš u tvom tom stavu ima puno istine.....al daj ti meni reci koliko ti ljudi znaš sa svoje godine....ne baš puno ako dobro razmisliš, a još manje ima onih koje jako dobro znaš.....
Ti si sada 1. godina, upisalo se 800 ljudi zajedno sa tobom, još bar nekoliko desetaka ih ide ponovo prvu godinu.....dakle to je oko 1000 ljudi.....vjeruj nitko nikada neće znati sve..... a ako tome dodamo i one koji su upisali tzv. parcijalu taj broj je još puno veći.....kandidat za prvu godinu može biti bilo tko od njih......dakle to je jako puno ljudi, neki idu na predavanja, neki ostaju kod kuće pa uče i nikada nećeš sve upoznati.....

Mislim da je ovaj forum odlično zamjenio taj veliki minus....što morate glasati za anonimce.....bar donekle ste ih uspjeli upoznati....a i mogle su se javiti anonimno osobe koje poznaju te kandidate malo bolje pa reći kakvi su oni zapravo.....mogli ste nešto čuti o njihovim idejama, o razmišljanima o budućnosti o njihovim nadanjima i za što će se pokušati zalagati ako budu izabrani.....

Nadam se da ćete ti i prijatelji ipak odlučiti izaći na ove izbore i zaokružiti nekoga.....a ne ostati dio pasivne mase koju ništa nije briga, koju ne zanimaju problemi drugih dok sami ne dođu u iste probleme....

Zamislite samo da nema ovog foruma.....nitko ne bi praktički ni znao da su izbori ni imena kandidata......

Stariji i iskusniji forumaši (kao Fat,malimarav i ostali) su nas kandidate malo protresli pitanjima, pokušali što više odgovora izvući iz nas.....pokušali saznati kakvi smo zapravo ..........i mislim da je ovo odlična prilika za upoznati kandidate.....bolje trenutno nema.....

fat drummer
20-03-2008, 08:00
Zato bi htjela da sam bar čula za te osobe prije nego kao za nekog glasam.
I ovo kao pojavljivanje na pravokutniku dva dana prije izbora mi ne podiže nikoga u očima...

eto vidiš što se događa kad ne čitaš pune dvije stranice... pišeš pizdarije
kandidature su završile 12.3., ovo je otvoreno 13.3., punih 13 odnosno 14 dana prije izbora
i što sada? kako si ti zamislila kampanju? tipa koji ide okolo s bedževima i svima vam stišće ruku na hodniku? govori na tribinama? jesi li bila na tribini 17.3.? a 7.3.?
majke ti, ako te toliko zanima aktivizam i aktivan pristup što onda nisi i ti ispunila kandidacijski obrazac pa se aktivno predstavljala okolo

suni
21-03-2008, 12:44
evo dodane su curke sa socijalnog rada. i tako socijalci vole nas forum :)

i dodane su dvije cure koje su kandidatkinje za studentski zbor. nenamjerno su ispuštene. nadam se da je sad bar malo ispravljen propust koji je bio nadasve nenamjeran.

dont shoot the messenger :oops: :smt006

fat drummer
21-03-2008, 12:52
odista, naše najdublje isprike misli smo da je službeni popis točan, ali nije :smt010

DIO
21-03-2008, 12:59
odista, naše najdublje isprike misli smo da je službeni popis točan, ali nije :smt010

fat se ispricava :) :)

...

haha.

napomena svima -- GLASAJTE ZA NASE U STUDENTSKOM ZBORU!
nek vas ovo ne zbunjuje - naime paralelno mozete glasati i za vijece (gdje naravno da cete iskazivati preferencije prema prijateljima i sl.) i za zbor (gdje neovisno o tome znate li uopce tu osobu glasajte za nju!! jer nam trebaju nasi s faksa u zboru. znate uostalom kakva ljubav vblada izmedju sveucilista i naseg faksa, jako je stoga bitno imati nase ljude tamo. joj zvucim sama sebi ko mafijas, o majko. ajd.)

pozz

TILA
22-03-2008, 14:32
Moje je mišljenje da nije laku glasat u ovim izborima jer APSOLUTNO SVI imaju pravo s onim što su naveli u programima i ja se sa svime time slažem :-D Ali druga je stvar ko bi mogao nešto PROMJENITI jer sam po tom pitanju skeptična prema svim našim kandidatima.Mislim da bi se najviše dalo učiniti po pitanju obročnom plačanja školarina(što je meni osobno najvažnije) jer sumnjam da će smanjiti školarine,, biranje seminara na studomatu,te čuvanje ocjena.Po tim pitanjima bi se dala više učiniti za studente,dok za ostalo smatram više utpijom.Al čuj,ko čeka dočeka 8)

fat drummer
22-03-2008, 22:43
normalno... glupost jest direktan atak na mene

Al Bundy
25-03-2008, 17:14
Jel ja mogu zaokružit npr. 2 kandidata ili baš moram sva 4?

fat drummer
25-03-2008, 18:10
možeš samo dva... krasno, zar ne?

fat drummer
25-03-2008, 23:47
wuhuuu, inače znate da ne postoji nikakva izborna ili predizborna šutnja?

Alita
26-03-2008, 00:06
Pda, sto ce nam to :lol: :lol:
Navali narode :-D
...iako mislim da im moji poticaji ne trebaju, daju se linkovi na fejsbuk profile, prozivaju se po clanstvu u strankama, prsti od uzbudenja, rrrrrr :smt006

..
Take it off!
Take it off!

Marina Bošnjak
26-03-2008, 00:19
Why?
:(

Matija Magerl
26-03-2008, 00:23

A ovo...

Predizborni postupak
Članak 13. (Pravilnika o izborima za studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove njegovih sastavnica)
(1) Svi kandidati čije su kandidature potvrđene imaju pravo na Sveučilištu i sastavnici na
kojoj se kandidiraju održati predstavljanje te na za to namijenjenim mjestima oglasiti svoju
kandidaturu.
(2) Studentske organizacije mogu organizirati predstavljanje pojedinih kandidata te na drugi
način izražavati potporu određenim kandidatima.
(3) Aktivnosti iz stavka 1. i 2. nisu dozvoljene u dane održavanja izbora. Zatečeni oglasi neće
se uklanjati na dan izbora.

...bismo trebali zanemariti?

Luka Parac
26-03-2008, 00:30
Istina, Zakon tako kaže..

Da ne idem od topica do topica - želim svim kandidatima sreću!
Neka najbolji budu izabrani!

:smt006

Matija Magerl
26-03-2008, 01:11
Damn it... zaboravio sam napomenuti kako se nadam da će sve proteći maksimalno regularno i da neće biti nikakvih izbornih muljaža... jer to bi stvarno bilo poražavajuće za sve nas... a to je apel upućen onima koji sjede u biračkim odborima i izbornom povjerenstvu... budite fer ljudi, to je sve što se traži od vas! ;)

fat drummer
26-03-2008, 09:32
[quote="fat drummer":2ykdkuya]wuhuuu, inače znate da ne postoji nikakva izborna ili predizborna šutnja?

A ovo...

Predizborni postupak
Članak 13. (Pravilnika o izborima za studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove njegovih sastavnica)
(1) Svi kandidati čije su kandidature potvrđene imaju pravo na Sveučilištu i sastavnici na
kojoj se kandidiraju održati predstavljanje te na za to namijenjenim mjestima oglasiti svoju
kandidaturu.
(2) Studentske organizacije mogu organizirati predstavljanje pojedinih kandidata te na drugi
način izražavati potporu određenim kandidatima.
(3) Aktivnosti iz stavka 1. i 2. nisu dozvoljene u dane održavanja izbora. Zatečeni oglasi neće
se uklanjati na dan izbora.

...bismo trebali zanemariti?[/quote:2ykdkuya]

pa gdje ste vi organizirali predstavljanje svojih kandidata? mislim, pravoktnik ne jebe živa sila za pravilnik mi disponiramo tim odredbama

Matija Magerl
26-03-2008, 11:19
pa gdje ste vi organizirali predstavljanje svojih kandidata? mislim, pravoktnik ne jebe živa sila za pravilnik mi disponiramo tim odredbama

Errr... ovaj... mislim da smo ti i ja jednom davno, jednom sasvim drugom prilikom, već imali raspravu o tome kako i ovdje vrijede pozitivni propisi u RH... ovaj konkretan se pak odnosi na sve nas kao članove Sveučilišta... e, sad... nazvao bih Pravokutnik ipak više ili manje javnim nekim medijem... koji je organizirao predstavljanje kandidata... drugim riječima, za bilo kakvo kršenje Pravilinika vi bi trebali snositi odgovornost... a ovo tvoje 'ne jebe me živa sila, predstavljaj se tko i kako hoće!' mi se čini nekak ko amoralna ponuda koja ide i protiv pravilinika... sorry... radije ću izborno šutiti... ;)

fat drummer
26-03-2008, 11:25
a koja je točno sankcija? netko će se namrštiti i biti jako razočaran? ja samo kažem da se svatko na pravoktniku može predstavljati pošto nije sam organizirao predstavljenje već smo to uradili mi
mi se nismo kandidirali, propis ne predviđa nikakvu sankciju tako da me apsloutno briga što sveučilište misli o tome.
sveučilište mi apsolutno može napraviti nešto prosto u svezi izbora kada nisu učinili apsolutno ništa za same izbore i promociju kandidata

malimrav85
26-03-2008, 15:13
Glasah! :-D

Matija Magerl
26-03-2008, 15:47
a koja je točno sankcija? netko će se namrštiti i biti jako razočaran? ja samo kažem da se svatko na pravoktniku može predstavljati pošto nije sam organizirao predstavljenje već smo to uradili mi
mi se nismo kandidirali, propis ne predviđa nikakvu sankciju tako da me apsloutno briga što sveučilište misli o tome.
sveučilište mi apsolutno može napraviti nešto prosto u svezi izbora kada nisu učinili apsolutno ništa za same izbore i promociju kandidata

Ma kužim ja tebe u potpunosti... i znam da nema sankcije... al ipak... propis je propis... i ne možemo ga tek tako zaobilaziti... 'jer nisu učinili apsolutno ništa za same izbore i promociju kandidata'... to je ko da zaobiđeš institut vlasništva u potpunosti i izgradiš si kuću na nekoj njivi koju po tebi nitko ne obrađuje i nitko ne mari za nju... mislim... sranja se i događaju na faksu i u državi baš zbog takvih, 'vlastoručnih', tumačenja zakona i pravilnika...
Eto ti za primjer i ovaj kaos sa glasaćkim listićima... mi imamo VII. izbornih jedinica, a Sveučilište nas vodi kao 1. izbornu jedinicu... po meni je netko negdje zaribao... hm... pitam se tko... Baš me interesira koliko će biti nevažećih listića samo na temelju toga da su neki ljudi zaokružili kandidate koji nisu na njihovoj godini... a ukoliko se potkrala i kakva štamparska greška na listiću (koje, imali smo prilike vidjeti, nisu rijetkost)... veselje i općenarodna sreća...
Odlično je da se zapisuje broj indeksa i traži od glasača da se osobno potpišu prilikom glasovanja... to je pokazatelj da postoji volja da se izbori provedu korektno i bez muljaža, a opet... najbitnije je prebrojavanje glasova... tu će se morati omogućiti promatračima da odrade svoj posao... samo tako ćemo imati fer izbore...

suni
26-03-2008, 15:59
Baš me interesira koliko će biti nevažećih listića samo na temelju toga da su neki ljudi zaokružili kandidate koji nisu na njihovoj godini
sad kako to objasniti?

da su ljudi na blef zaokruživali ili ne kužim? pa valjda znas koga ces zaokruziti sa svoje godine

Matija Magerl
26-03-2008, 16:24
Baš me interesira koliko će biti nevažećih listića samo na temelju toga da su neki ljudi zaokružili kandidate koji nisu na njihovoj godini
sad kako to objasniti?

da su ljudi na blef zaokruživali ili ne kužim? pa valjda znas koga ces zaokruziti sa svoje godine

Pa ne da su na blef zaokruživali... ali uzmimo da čovjek dođe glasovati... da ima neke favorite... ali ne skuži s koje su godine i zaokruži samo prema imenu i prezimenu... ili da zaokruži 20 kandidata koliko piše na listiću da može zaokružiti (prečuje uputu člana biračkog odbora il nešto)... njegov listić se ne može računati bez obzira na to što je on glasao apsolutno u skladu s pravilima Sveučilišta... ili čak i da na blef zaokruži iz fore prvih četiri kandidata na listiću... ne može se prihvatiti jer vjerojatno nisu svi na njegovoj godini (ne znam točno na pamet je li se potrefilo da jesu prva četiri kandidata na istoj godini) jer su kandidati poredani abecednim redom, a ne po godinama...

Bilo bi puno prihvatljivije i razumljivije za prosječnog glasača da su barem po godinama razvrstani kandidati na listiću... kad već imamo taj sustav izbornih jedinica na koji Sveučilište očito nije računalo... ovako glasač mora tražiti kandidate sa svoje godine koji su razasuti posvuda po listiću... ne bi me začudilo da ima puno nevažećih listića zbog toga...

suni
26-03-2008, 16:50
mislim da podcjenjuješ intelekt studenata :-D
ljudi imaju svoje favorite i uvjerena sam da im bar znaju prezimena a fala bogu nije da svi imaju ista prezimena.

a to što neki ne znaju koliko mogu zaokruziti, uvijek ce biti nekih koji ce fulati ali to ti je tak. sumnjam da ce se raditi o nekom vecem broju studenata.

Matija Magerl
26-03-2008, 17:15
mislim da podcjenjuješ intelekt studenata :-D
ljudi imaju svoje favorite i uvjerena sam da im bar znaju prezimena a fala bogu nije da svi imaju ista prezimena.

a to što neki ne znaju koliko mogu zaokruziti, uvijek ce biti nekih koji ce fulati ali to ti je tak. sumnjam da ce se raditi o nekom vecem broju studenata.

Haha... da, to bi bio potez sad... :-D

Ne, ne podcijenjujem intelekt studenata već mislim da bi se moglo desiti da mnogi previde tu kategoriju 'godina'... upravo se o tome da ljudi pamte uglavnom imena i prezimena i radi... npr. kolega Galić i ja smo ista generacija, ali smo kandidati u dvije različite izborne jedinice... moguće će neki ljudi s naše generacije htjeti zaokružiti i mene i njega i to učiniti bez da gledaju tko je u kojoj izbornoj jedinici... jel sad shvaćaš o čemu govorim? :D

Mislim, znam da cjepidlačim i da će to vjerojatno biti manji broj studenata, ali ipak... stvar je principa! :-D Damn it... kad ti prilikom davanja glasačkog listića napomemu da ignoriraš ono dolje što piše da možeš zaokružiti do 20 kandidata da bi listić bio valjan, znaš da nekaj ne štima... :-D

Da je fakultet išao kao jedna izborna jedinica kako je to Sveučilište i zamislilo (mada nigdje konkretno propisalo) prezimena i imena bi bila bitnija i stvar puno, puno jasnija... Ili da nas se bar odijelilo po godinama i da je za svaku godinu bila drugačija boja listića... ;) faks je zakomplicirao, a Sveučilište na našu 'osebujnost' nije odgovarajuće reagiralo... zvuči ko loša sapunica... al tak je to na našem faksu... :smt009 :-D

tapir_u_magli
27-03-2008, 01:19
lalala

eto, ovako nekako otprilike izgleda negdje oko 13 sati poslijepodne prvog izbornog dana... booooring.

http://www.slide.com/r/VAD8DzzCyz8MKAj4B934GlljKX5tKda1

Ema Vidak Gojković
27-03-2008, 07:49
inside informations :D

odaziv samo jucer do 2 sata bio veci nego na zadnjim izborima sveukupno!!!!

BRAVOOOOOO studenti, bravo nama svima, ipak smo nesto pokrenuli ;)
Pkt, moj komentar je na mojoj temi... Hvala vam svima, puno. Genijalno ste odradili sve ovo.
Fat kao provokator i cinik, tapir kao ludi umjetnik, suni dasak razuma a dorro jednostavno genijalka :D Hihi. Naplacivat cu ove PR usluge, majke mi :D
Uglavnom, HVALA.

:smt008

fat drummer
27-03-2008, 07:55
Ma kužim ja tebe u potpunosti... i znam da nema sankcije... al ipak... propis je propis... i ne možemo ga tek tako zaobilaziti... 'jer nisu učinili apsolutno ništa za same izbore i promociju kandidata'... to je ko da zaobiđeš institut vlasništva u potpunosti i izgradiš si kuću na nekoj njivi koju po tebi nitko ne obrađuje i nitko ne mari za nju... mislim... sranja se i događaju na faksu i u državi baš zbog takvih, 'vlastoručnih', tumačenja zakona i pravilnika...
Eto ti za primjer i ovaj kaos sa glasaćkim listićima... mi imamo VII. izbornih jedinica, a Sveučilište nas vodi kao 1. izbornu jedinicu... po meni je netko negdje zaribao... hm... pitam se tko... Baš me interesira koliko će biti nevažećih listića samo na temelju toga da su neki ljudi zaokružili kandidate koji nisu na njihovoj godini... a ukoliko se potkrala i kakva štamparska greška na listiću (koje, imali smo prilike vidjeti, nisu rijetkost)... veselje i općenarodna sreća...
Odlično je da se zapisuje broj indeksa i traži od glasača da se osobno potpišu prilikom glasovanja... to je pokazatelj da postoji volja da se izbori provedu korektno i bez muljaža, a opet... najbitnije je prebrojavanje glasova... tu će se morati omogućiti promatračima da odrade svoj posao... samo tako ćemo imati fer izbore...

prošle izborne su kontrolirali tako da su te slikali :smt011 uz potpis i indeks...
glupo mi je provoditi neku izbornu šutnju kada nema potrebe za istom niti je ona kao institut dobro normirana.
uostalom, ako pišeše na pravokutniku i opisuješ svoj program ne kršiš odredbe pravilnika ma koliko god se ti trudio
iz stavka 1) - održati predstavljanje te na za to namijenjenim mjestima oglasiti svoju
kandidaturu.
koji bolesni ratio u ovome vidi nezavisan forum studenata ne znam točno
stavak 2) - Studentske organizacije mogu organizirati predstavljanje pojedinih kandidata te na drugi način izražavati potporu određenim kandidatima.

e to ne smije raditi aegis ili pravnik ili iuridicum, pravokutnik je slobodan raditi što želi jer se predstavljanje iz nekog razloga stavlja u rang potpore, a pošto ovdje to mogu raditi svi od pravnika pa do nezavisnih...

konzerva
27-03-2008, 15:44
a kad su rezultati?

Tomislav Lalić
27-03-2008, 15:56
Evo kratko samo da zahvalim svima koiji su glasali i ispunili svoju dužnost.....

Kako čujem odaziv je bio dosta dobar, što se moglo i očekivati (posebice za drugu godinu)....nadam se da će najbolji biti izabrani.......sve pohvale pravokutniku na organizaciji rasprave o izborima na forumu, hvala svim forumašima što su kandidatima postavljali pitanja, bili provokatori, i preispitivali naše ideje..........hvala svim ljudima koji sjede tamo i kontroliraju listiće i tijek glasanja, nadam se da će sve biti regularno.....

I na kraju jedna mala zamjerka.....uopće mi se ne sviđa glasački istić, koji lako može zbuniti......glupo su poredani kandidati po abecedi.....zašto se jednostavno kandidate nije podijelilo po godinama.......

Pozdrav..... :smt006 :smt006 :smt006 :smt006

suni
27-03-2008, 17:09
a kad su rezultati?

sutra...valjda

inače bas citam u novinama na filozofskom nitko ziv nije izasao na izbore. fulali su imena kandidata. nigdje nije bio predstavljen program

ali neka napokon smo mi postali veca avangarda :smt005 od ffzga :smt005

Soo
27-03-2008, 20:32
Jučer je bio na izborima jedan dečko s gej loknicama. Jel to bio fat??! :-D

Loola
27-03-2008, 20:35
a sada čekamo rezultate.....

:smt009 PAZITE KAKO BROJITE!..... :smt009

Trpinja
27-03-2008, 20:39
nije..fat je sav gay

dorro
27-03-2008, 20:49
Pkt, moj komentar je na mojoj temi... Hvala vam svima, puno. Genijalno ste odradili sve ovo.
Fat kao provokator i cinik, tapir kao ludi umjetnik, suni dasak razuma a dorro jednostavno genijalka :D Hihi. Naplacivat cu ove PR usluge, majke mi :D
Zabranjeno je ulizivati se modovima. [-(

kako prozirno :-D :smt005

cheshirecat
27-03-2008, 21:40

To nije gay, to je EMO!!!!

fat drummer
27-03-2008, 21:47

kako ste lejm... moje loknice su totalno muške! :love1:

Soo
27-03-2008, 22:26
hmmh , onda to nije bio fat :(

engel
27-03-2008, 23:53
ko neiskoristi svoje pravo nema pravo da se žali!! :!:

DIO
28-03-2008, 01:20
Kome još nije jasno da su izbori za studentske predstavnike čista formalnost da bi se (fiktivno) ispunili zahtjevi Statuta :?:

fascinantna razina uskladjenosti tvog potpisa i ove izjave.

engel
28-03-2008, 02:12
taj potez je bio koristan fakultetskoj upravi

nadajmo se samo da ce im bit koristan i ove godine :-D :smt026

Alita
28-03-2008, 02:18
Kome još nije jasno da su izbori za studentske predstavnike čista formalnost da bi se (fiktivno) ispunili zahtjevi Statuta :?:
Ne razbijati mjehurice ljudima, to nije lijepo.
Pogotovo vatrenim kandidatima.
Mozda zato nesto i promijene.
Uvijek bijah idealist. :?

bob rock
28-03-2008, 02:33
Uvijek bijah idealist.

yup... a najzabavnije je njima rušiti vjeru u svijet...
al dobro... preostaju nam (n)ovi da nas razuvjere... i nekak mi je drago što sam na trećoj godini... barem kandidati djeluju više uravnoteženo, čak i oni manje uravnoteženi...

dorro
28-03-2008, 04:55
Koja su konkretno postignuća studentskih predstavnika u proteklom razdoblju, osim što se studentima treće godine studija dopustio upis četvrte godine s jednim položenim ispitom manje u odnosu kako je to prvotno bilo regulirano, jer, taj potez je bio koristan fakultetskoj upravi.

Čula ja jučer curu kako sere po tim izborima, kako neće glasati iz principa i tako to...
Pa veli da je taj potez zapravo bio da bi si uprava olakšala posao. No nije ni bitno, najbolje tek slijedi: studenti jedva čekaju da pređu na bolonju, i da su bili totalno žalosni kad nisu mogli :smt005

Argumentacija: ja znam ljude.
(zanemarivši temu, zvuči hercegovački :-D )

fat drummer
28-03-2008, 08:27
Moj potpis ne implicira na ono što misliš. Čak i u slučaju kada bi bilo tako imam pravo izrazit svoje mišljenje koje je (apsolutno) točno. Ili mi podastri (konkretne) dokaze da položaj studentskih predstavnika nije formalan? Koja su konkretno postignuća studentskih predstavnika u proteklom razdoblju, osim što se studentima treće godine studija dopustio upis četvrte godine s jednim položenim ispitom manje u odnosu kako je to prvotno bilo regulirano, jer, taj potez je bio koristan fakultetskoj upravi.

bolji životni standard?
leteći auti?
hrana u pilulama?
sve je na gumbiće?
kolonija na mjesecu?

zapravo pošto ti tvrdiš da je njihov položaj formalan ti trebaš podastrijeti dokaze o svojoj tvrdnji. ali moraju biti konkretni!

Alita
28-03-2008, 11:19
lalala

eto, ovako nekako otprilike izgleda negdje oko 13 sati poslijepodne prvog izbornog dana... booooring.

http://www.slide.com/r/VAD8DzzCyz8MKAj4B934GlljKX5tKda1
.... :lol:
Zadnja slika je....nezaboravna.

Maat
28-03-2008, 13:09
Ne razbijati mjehurice ljudima, to nije lijepo.
Pogotovo vatrenim kandidatima.

daa, dont burst their bubble :)
no bas me zanima dal ce "moji" pobijedit, evo ja sam glasala za neke kandidate aegisa. malo, igra \:D/

Trpinja
28-03-2008, 15:55
Čula ja jučer curu kako sere po tim izborima, kako neće glasati iz principa i tako to...
Pa veli da je taj potez zapravo bio da bi si uprava olakšala posao. No nije ni bitno, najbolje tek slijedi: studenti jedva čekaju da pređu na bolonju, i da su bili totalno žalosni kad nisu mogli :smt005

Argumentacija: ja znam ljude.
(zanemarivši temu, zvuči hercegovački :-D )
kako si pocela post,znao sam da ce hercegovci najebati :-D

dorro
28-03-2008, 19:15
Ma nije bila namjera, al taman mi je netko jučer ispričao super vic (kako Hercegovci vode ljubav? Imaju svoje ljude za to :-D ) pa mi je bila komična sličnost

alfa_elita
28-03-2008, 19:24
ajmo dati ljudima priliku da probaju nešto napraviti... (vječni optimist) :D
ipak ima među njima nekih jako ambicioznih i jakih na riječima pa nadajmo se da će barem nešto pokušati.....

a ako ne... :smt021 :-D

fat drummer
29-03-2008, 19:30
Kao što ste primjetili zaključani su profili kandidata koji nisu ušli u SZ kao i njihovi topici. Uskoro ćemo odlučiti kako će dalje funkcionirati ovaj podforum.
Sačekajmo prvu sjednicu SZ-a i budimo pametiniji

veteran
30-03-2008, 03:58
kaj sam dobio na mail :lol:

"Postovani,

dana 26. i 27.03.2008. na Sveucilistu u Zagrebu odrzat ce se izbori za studentske predstavnike u Studentskom zboru Sveucilista u Zagrebu. Socijaldemokratska studentska unija po prvi puta ce kandidirati svoje clanove za mjesta u Studentskom zboru. Molimo Vas da podrzite socijaldemokratsku opciju i prenesete svima (kolegama i prijateljima na faksu) koji mozda nisu obavjesteni da ucine isto.

Nasi kandidati/kinje i njihovi redni brojevi na glasackom listicu su:
1. Antic Nikolina (SSU)
2. Bacic Ana (SSU)
10. Fucek Danijela (SSU)
29. Petrovic Sandra (SSU)
34. Prelcec Filip (SSU)
35. Puvaca Petra (SSU)
36. Puzigaca Bojana (SSU)
40. Sevo Goran (SSU)

Ili lakse za zapamtit: svi nabrojani ce pored svog imena u zagradi imati SSU! Nije vazno koji ste faks i koja godina -za ove liste glasaju svi! Vazno je da glasate za svih 8 nasih kandidata!

Podrzite nase kandidate jer oni sigurno nece pristati na povecanje skolarina ili bilo koji drugi oblik smanjivanja studentskog standarda!

SSU Zagreb"

e sad tko im ga je dao :?

fat drummer
30-03-2008, 09:55
taj ssu mi se tako gadi... glasao sam za sve naše na sveučilišnoj listi osim za tu bačićku jer se nije apsolutno nigdje predstavila

konzerva
30-03-2008, 19:18
ja sam glasao za sve s pf-a osim za one koji imaju podršku samo ssu-a :badgrin:

fidel_castro
12-04-2008, 18:46
ma sramota je da SSU nije mogao skupiti 17 kandidata... :?

fat drummer
13-04-2008, 00:06
ssu je obično govno ako mene pitaš
ona njihova kandidatkinja je drek

Ema Vidak Gojković
15-04-2008, 23:08
ona njihova kandidatkinja je drek

Fat, nemoj tako.
ako ti se ona osobno ne svidja, naglasi to,
jer profesionalno jos nisi stigao steci misljenje o njoj kao predstavnici, posto jos nije bilo niti jedne sjednice ili sl.

osim toga, imaju dvije kandidatkinje- Ana i Sandra.
Sto se Ane tice, poznajem je i vjerujem da ce biti dobra i pouzdana. Sandru ne poznajem tako dobro no takodjer mi se cini vrlo sposobnom.

e sad, pokusavam shvatiti zasto si je samo tako popljuvao, i pretpostavljam da je imalo veze s njenim nepredstavljanjem na forumu.
to sto se nije predstavila niti rekla ista o programu, slazem se, nije dobro.
NO, njeno se ime pojavilo na pravokutniku tek naknadno, pa zapravo razumijem ako je osjecala da ima pravo uzvratiti pravokutniku istom ignorancijom kao sto je on pokazao njoj.
NE KAZEM DA JE KRIVNJA PRAVOKUTNIKA STO NJENO IME NIJE BILO PRIJE NA LISTI, no, kazem da je ona vrlo lako mogla pomisliti da se radi o namjernom iskljucenju kandidata SSU-a, jer, podsjecam, imena koja su bila izostavljena su bila njeno i Sandrino, obje kandidatkinje SSU-a.

osim toga, nije jedini kandidat koji se nije predstavio, a prosao je, pa mozemo li tako i za njih ostale jednostavno reci da su "drek" prije nego su imali priliku ista od svog rada za studente pokazati?

kako god...
ja mislim da ce Ana biti dobra, vrijeme ce pokazati cija su se ocekivanja ispunila, do tad--- :(
nemoj tako govoriti o ljudima koji jos nisu pokazali ponasanje kojim opravdavaju takav tvoj stav.. daj joj malo vremena i vidjet cemo.

Đ!
15-04-2008, 23:31
Vidim da si upućena u to tko je ušao u Zbor Sveučilišta. Ajde, ne bilo ti teško, stavi listu na forum. :D

fat drummer
15-04-2008, 23:47
zapravo pretpostavka je kao što je steven rekao majka svih zajeba... govorim o ivani kovačević jer je i ona iz ssu-a (barem je tako pisalo na listi)
tko je ta ana i sandra nemam pojma niti imam neko mišljenje o njima
ali ova o kojoj ja govorim mi nikako nije super
napravotiv njen stav- ja se ne moram predstavljat to će meni napraviti ssu mi je odvratan i stoga je drek
drek