View Full Version : I. Šime Matak
Pravokutnići
13-03-2008, 21:42
neka rasprava počne :smt006:
pravila foruma:
viewtopic.php?f=45&t=3337
Šime Matak
14-03-2008, 00:53
Evo, da probijem led ja ću napisati prvi post…Zašto sam se odlučio kandidirati?Pa prije svega zbog toga jer je jako malo ljudi briga za sve to i jako malo ih uopće zna da su izbori a još manje će ih izaći i glasovati.Puno je razloga za to a svakako jedan od njih je i percepcija studenata o funkciji studentskog predstavnika i osobama koje je obnašaju.Većina ljudi misli da se tu kandidiraju osobe koje se na taj način žele promovirati i samoreklamirati te im funkcija studentskog predstavnika služi kao poligon za ulizivanje.I nažalost, većina toga gore navedenog je istina.Ja nisam jedan od takvih, a to znaju oni koji me poznaju.I upravo zbog toga sam se kandidirao kako ne bi dopustio da nas predstavljaju takvi kojima je jedini cilj biti izabran a poslije raditi isključivo za vlastite interese.Ono što mogu reći je svakako da imam volje i želje raditi i da ću biti na raspolaganju svima kojima na bilo koji način budem mogao pomoći.Ja ovu funkciju vidim kao svojevrsnu vezu između studenata i sveučilišta i svakome tko bude imao kakvu konstruktivnu inicijativu bit ću na raspolaganju.Opet da ponovim, nije mi cilj nikakva reklama i promocija, nego mi je upravo cilj da takvi ne dođu u poziciju da nas tobože predstavljaju a zapravo rade sve kako bi svoje kolektivne interese podredili svojima.
A sad da kažem nešto vezano o ovim pitanjima.Mislim da se odgovori velike većine nas neće bitno razlikovati.Vezano za rokove,svakako da bi se trebalo zalagati za više rokova.To je u interesu svih nas.Idealno bi bilo kad bi rokovi bili svaki mjesec.No, bili bismo zadovoljni i kad bismo učinili bilo kakav pomak, pa taman i samo jedan rok više.Opseg literature je usko povezan s ovim pitanjem.Nisam još vidio knjige s viših godina, ali ono što sam vidio na prvoj godini mi je i više nego dovoljno.Ako je već toliko opsežna literatura onda bi svakako bilo u redu kad bi se i broj rokova povećao.Što se tiče školarine mislim da je ovaj linearni sustav plaćanja pravedan.Sad je samo pitanje da li se može što učiniti da bi se maksimalni iznos školarina smanjio.Ne znam koliko je to realno, ali ako pokušamo ništa ne gubimo.Kako sam već rekao sigurno je da će i ostali kandidati odgovoriti slično:treba nam više rokova, manji opseg literature i jeftinije školarine.Mislim da je to želja svih studenata.Samo je razlika u onima koji će provoditi te ciljeve.Ja ne mogu reći da ću uvesti nove rokove, jer to nije u mojoj moći.Ali mogu reći da ću raditi na tome da se ostvare određeni ciljevi.Jer ako budem izabran ne mislim biti studentski predstavnik samo na papiru.
pozdrav šime :smt006
evo drago mi je da si iznio svoje viđenje stvari jer sam i sama brucošica i zanima me kako ce se buduci predstavnici prve godine zalagati za ostale studente.
da li nastupaš samostalno? ili u sklopu udruge? kako si saznao za izbore?
Šime Matak
14-03-2008, 01:01
Pa nastupam samostalno...mislim podržava me jedna studentska udruga (iako sam to zaboravio napisati u prijavi) ali nije s pravnog fakulteta tako da je nije potrebno ni navoditi...a za izbore sam saznao preko neta.O motivima kandidature ne bih opet jer sam to napisao u prethodnom postu...ako imate još kakvih pitanja samo pitajte
Jupiii... :smt026
Imamo predstavnika kojemu očito nije problem predstaviti se.. :-D
No, bili bismo zadovoljni i kad bismo učinili bilo kakav pomak, pa taman i samo jedan rok više.
Mudro zboriš. A sad mi reci dal bi poimence prozvao profesore koji cirkusiraju po prvoj pa ukidaju kolokvije kad shvate da im se ne da raditi?
Bravo Šime što si probio led! Da li misliš što napraviti za plaćanje školarine na rate ? to je na nekim fakultetima u Hrvatskoj omogućeno i uvelike olakšava studentima plaćanje.
fat drummer
14-03-2008, 01:10
Šime, evo jedno ovako općenito, ali nadam se da ćeš shvatiti...
Koja je tvoja percepcija uloge predstavnika? Vidim da si prva godina pa ne znam znaš li koje su zapravo dužnosti i obveze predstavnika
Šime Matak
14-03-2008, 01:11
Bravo Šime što si probio led! Da li misliš što napraviti za plaćanje školarine na rate ? to je na nekim fakultetima u Hrvatskoj omogućeno i uvelike olakšava studentima plaćanje.
Eto...super ideja!Što ja mogu napraviti...mogu se zalagati za to,ne ja nego svi koji budu izabrani.Ako postoji volja možemo krenuti raditi,odnosno možemo se boriti za to!Neću ja uvesti to...niti netko od nas!Mi se možemo samo boriti da i ta tema dođe na dnevni red
Šime Matak
14-03-2008, 01:15
Šime, evo jedno ovako općenito, ali nadam se da ćeš shvatiti...
Koja je tvoja percepcija uloge predstavnika? Vidim da si prva godina pa ne znam znaš li koje su zapravo dužnosti i obveze predstavnika
Da iskreno kažem ja ne znam koja je uloga studentskih predstavnika...premalo vremena sam student da bih bio upoznat sa svim tim.Ali mogu obećati da ću se truditi..naprosto da neću biti pasivan i nestati nakon ovih izbora!
fat drummer
14-03-2008, 01:21
da... kužim...
no, uglavnom da na tebi testiram i ovo pitanje - što misliš o trenutnom zakonu o studentskom zboru? naime, kao što i tvoj odgovor na prijašenje pitanje potvrđuje studenti prve godine nisu bastion sveg znanja o predstavničarstvu, a empirijski je dokazano da četvrtu boli... fibula za predstavnike
da li planiras doci na predstavljanje kandidata 17.03 i javno iznijeti svoj program?
poznajes li neke od drugih kandidata s prve godine?
no, uglavnom da na tebi testiram i ovo pitanje - što misliš o trenutnom zakonu o studentskom zboru?
A koji broj gaća je nosila Marija Tereza ... hebote daj ne gnjavi klinca. To što ti spadaš u 0,08% studenata koju su čuli za taj zakon te ne čini pametnijim :-D
fat drummer
14-03-2008, 01:25
a gle, ako će djelovat u studentskom zboru bilo bi okej da kao student prava ima neko mišljenje o pravnoj normi koja ga uređuje
makar to mišljenje bilo - ne znam, kad pročitam javim vam
Šime Matak
14-03-2008, 01:26
da... kužim...
no, uglavnom da na tebi testiram i ovo pitanje - što misliš o trenutnom zakonu o studentskom zboru? naime, kao što i tvoj odgovor na prijašenje pitanje potvrđuje studenti prve godine nisu bastion sveg znanja o predstavničarstvu, a empirijski je dokazano da četvrtu boli... fibula za predstavnike
A što da ti kažem...uopće ne mislim o njemu....isto ko i ostalih 99,99% posto studenata prve godine.Al pročitat ću ja njega... :lol: :lol:
Šime Matak
14-03-2008, 01:28
da li planiras doci na predstavljanje kandidata 17.03 i javno iznijeti svoj program?
poznajes li neke od drugih kandidata s prve godine?
Da...mislim da poznam neke al čisto iz viđenja
legionar
14-03-2008, 01:29
fat, ne gnjavi čovjeka samo zato jer je desničar :roll: Ja isto nikad čuo to...
Šime Matak
14-03-2008, 01:30
fat, ne gnjavi čovjeka samo zato jer je desničar :roll: Ja isto nikad čuo to...
:lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2007/2182.htm
Mislite na ovo?
I nadam se da nisi desničar je inače :smt011 !
:-D
fat drummer
14-03-2008, 01:33
no, no, samo zato što desničari ne znaju čitat ne znači da vas ne smijem pitat neke stvari
shime, sunce moje na proplanku, koja je tvoja najveća zamjerka kao brucoša na naš fakultet?
A što da ti kažem...uopće ne mislim o njemu....isto ko i ostalih 99,99% posto studenata prve godine.Al pročitat ću ja njega... :lol: :lol:
I što na kraju tebe razlikuje od tih 99,99% studenata, osim toga što si se kandidirao(za poziciju o kojoj nemaš pojma), a oni nisu? I po čemu misliš da si bolji od ostalih kandidata - zašto bi birali tebe a ne njih? :-D
legionar
14-03-2008, 01:36
Razlikuje ga to što je desničar u ljevičarskom leglu :lol:
Bog Šime..meni se zaista sviđa tvoj način razmišljana..sve pohvale!! :smt006
Šime Matak
14-03-2008, 01:38
I što na kraju tebe razlikuje od tih 99,99% studenata, osim toga što si se kandidirao(za poziciju o kojoj nemaš pojma), a oni nisu? I po čemu misliš da si bolji od ostalih kandidata - zašto bi birali tebe a ne njih? :-D
Pa eto,ja sam se imao hrabrosti kandididariti-a oni nisu.Ja imam volje raditi nešto za dobrobit studenata-oni nemaju (ti koji se nisu kandidirali).A po čemu sam bolji od ostalih?Ne znam,možda sam i gori,za desetak dana ćete vi to prosuditi
Vidi, vidi, počele su padati provokacije a još nije ni jedan ujutro.. :-D
Dobro je, Shime, snalaziš se ;)
:smt098 :smt116 :smt098
Šime Matak
14-03-2008, 01:41
Neću se deklarirati...al reći ću samo da pišem desnom rukom
legionar
14-03-2008, 01:43
Ni ne moraš se deklarirat, zoveš se Mate, i imaš avatar kakav ja za wallpaper na desktopu, meni dovoljno :lol:
Šime Matak
14-03-2008, 01:44
Ni ne moraš se deklarirat, zoveš se Mate, i imaš avatar kakav ja za wallpaper na desktopu, meni dovoljno :lol:
Ne kužim ovo da se zovem mate
legionar
14-03-2008, 01:46
Pa ono znam hrpu ljudi koji se zovu Mate, ljevičar nijedan... Mahom ekipa iz Gruda, Širokog, Imotskog i tako, iz tih krajeva :-D
Šime Matak
14-03-2008, 01:47
Pa ono znam hrpu ljudi koji se zovu Mate, ljevičar nijedan... Mahom ekipa iz Gruda, Širokog, Imotskog i tako, iz tih krajeva :-D
Al nisam ja mate nego šime...
:lol: :lol: :lol: !
Moj glas si izgubio, dah imam predrasude, grozna sam, znam, moji glasovi ti ni ne trebaju, ALI NE SVIĐA MI SE TVOJ AVATAR I TO ŠTO PIŠEŠ DESNOM RUKOM :smt011 !
Ali samo naprijed, zasada ti dobro ide , mogao bi i dobiti izbore!
SRETNO :smt006 !
legionar
14-03-2008, 01:50
Isto ti se vata...I prezime mi poznato...
Šime Matak
14-03-2008, 01:51
:lol: :lol: :lol: !
Moj glas si izgubio, dah imam predrasude, grozna sam, znam, moji glasovi ti ni ne trebaju, ALI NE SVIĐA MI SE TVOJ AVATAR I TO ŠTO PIŠEŠ DESNOM RUKOM :smt011 !
Ali samo naprijed, zasada ti dobro ide , mogao bi i dobiti izbore!
SRETNO :smt006 !
Sve 5...poštujem tvoj stav...ali isto tako svoje ne skrivam
Nemoj mi tu sad biti drag i pristojan pa da moram zato glasati za tebe :-D !
legionar
14-03-2008, 01:54
Ne sviđa ti se avatar na kojem je hrvatski grb i himna... o majko mila... Nego, znam par ljudi s prve uputit ću ih da glasaju za tebe.. toliko od mene... :smt006
Ne ne sviđa mi se i što te tu čudi P.? Upoznao si se sa mojim stavovima već par puta, ali ovo nije ni vrijeme ni mjesto . Rekoh Šimetu da bravo što je probio led i da sretno i lijepo rekoh svoje mišljenje i bijah pristojna! Nema tu mjesta čuđenju.
malimrav85
14-03-2008, 12:03
Opet ste popizdili sa sranjima.
Umjesto da se brinete što kolega želi raditi za našu dobrobit vi nabijete 20 postova o tome ko je desničar i zašto je to super.
Da te ja pitam...
Sadašnji predstavnici su se na jednom od glasovanja o važnoj temi (mislim o dekanskom ili tome slično) priklonili profesorima. Kako da brucoši znaju da se isto neće dogoditi i tebi kada dođe do toga?
Darkbuster
14-03-2008, 12:55
Meni nimalo ne smeta sadrzaj avatara iako je valjda moje opredjeljenje do sada ocito, ono kaj nije ok jest cinjenica da se ovdje treba raspravljati o studentskoj politici,a ne aludirati na vlastite politicke svjetonazore i na tome skupljati poene, zato su kandidati uostalom i dobili priliku da se predstavljaju imenom i prezimenom te valjda stave i vlastitu sliku da ih znamo prepoznati.
Šime Matak
14-03-2008, 12:57
Opet ste popizdili sa sranjima.
Umjesto da se brinete što kolega želi raditi za našu dobrobit vi nabijete 20 postova o tome ko je desničar i zašto je to super.
Da te ja pitam...
Sadašnji predstavnici su se na jednom od glasovanja o važnoj temi (mislim o dekanskom ili tome slično) priklonili profesorima. Kako da brucoši znaju da se isto neće dogoditi i tebi kada dođe do toga?
To pitanje oko političke orjentacije nisam ja počeo i također smatram da je to u ovom slučaju irelevantno...ali oni koji me poznaju ionako znaju moju orjentaciju koja je takva kakva je...ali opet kažem sasvim nebitna vezano za ovo za što se kandidiram.
A što se tiče tvog pitanja...ne znam, možda počnem izdavati jamstvene kartice (šalim se)...mogu obećati da se to neće dogoditi ako do toga dođe.Više od obećanja u ovom trenutku ne mogu dati.Ja držim do svoje riječi, ali pošto me ipak većina ne pozna ostaje im samo vjerovati u to...
Šime Matak
14-03-2008, 12:58
Ajde molim vas prestanite više raspravljati oko mog političkog uvjerenja.Ionako mislim da mi to ovdje donosi više štete nego koristi.Pa ne kandidiram se za Sabor...
ej.pozdravlja te frendica s kojom često izlaziš tu u zg i želi ti puno sreće.
držim fige.
crnokosa
14-03-2008, 16:30
Šime, dragi kolega, navijam za tebe ! kao i svi ex Zes i sadašnji Petrakovi :)
"nemoj ići lijevo na križanju staze...."
moj čovjek :)
sadašnji Petrakovi :)
kaj to znači i da sam ja za šimu ali to ni ne znam :lol:
šime, imaš moj glas iz razloga što si pametan i jedini normalan među kandidatima
pridružujem se i željama crnokose kao bivša ZES i sadašnja petrakova
fat drummer
14-03-2008, 22:26
šime matak ftw!!!
Šime Matak
15-03-2008, 15:06
Evo da se i ja javim nakon nekog vremena…uglavnom, pregledavajući forum i postove ostalih kolega vidio sam da postoji zanimljivih inicijativa,prijedloga i sl. pa evo da i ja dam svoje mišljenje o nekima.
1. Vezano za one kutije (magic box ) koje je kolega Lambaša spominjao.Mislim da to i nije najbolje rješenje jer ljudi bi se s time i zafrkavali i ubacivali svakakve gluposti unutra (naravno nepotpisani) i od svega ne bi bilo ništa.Po meni je bolja ideja da svatko od izabranih predstavnika javno obznani svoju mail adresu i/ili broj mobitela kako bi svi zainteresirani mogli s njim neposredno komunicirati i iznijeti svoja pitanja, prijedloge i sl.
2. Studomat je revolucionarni izum…šalim se.Sigurno da je studomat bolje rješenje od prijavnica, naravno pod uvjetom da stalno radi i da je stalno ažuriran, što kod nas i nije uvijek slučaj.Stoga umjesto rasprave treba li nam ili ne studomat (ja mislim da treba) bolje bi bilo razmišljati kako ga učiniti kvalitetnijim.Možda da za početak zaposle još koga da to malo češće ažurira.
3. Pitanje upisa seminara po meni bi trebali riješiti u korespondenciji sa studomatom.Dakle upis seminara putem studomata.Kompjutor bi razvrstavao studente prema broju položenih ispita, prosjeku i sl.Na kraju bi se transparentno napravila rang lista i svi bi dobili seminar koji im pripada.Naravno, ovo pretpostavlja da se studomat usavrši uvođenjem nekih novih programa, što po mojem mišljenju nije nemoguće.
4. Opet, na upis seminara se nadovezuje pitanje kolokvija.Studenti masovno pokušavaju upisati seminar iz onog predmeta koje im nudi beneficiju kolokviranja.Kada bi postojali kolokviji na svim katedrama za sve studente onda više ne bi bio toliki interes za pojedine seminare i ljudi bi upisivali seminar zbog toga jer ih nešto zanima, a ne zbog toga što imaju beneficiju kolokviranja.Dakle, kolokviji za sve.
5. Pitanje rokova.Kako sam već rekao rokova nikad dosta.Mi smo specifičan faks, imamo manje ispita ali su zato silno opsežni.Upravo zbog toga nama rokovi znače više nego drugima.No, također bi trebalo napraviti reda među postojećima.Nedopustivo je da pismeni iz teorije, sociologije i engleskog bude isti dan (7.4).Treba skupiti prijedloge i odabrati najbolje moguće rješenje.
6. Školarine.Ja mislim da je linearni sustav pravedan.O visini maksimalne školarine bi se još dalo raspravljati, no mislim da njeno smanjenje nije realno.Naravno, za plaćenu svotu od 7000 kn podrazumijeva se da studenti ne sjede na podu.Dakle, umjesto smanjenja školarine treba poboljšati uvjete.
Vezano uz plaćanje treba vidjeti koliko se može učiniti da se omogući plaćanje na rate.To smatram dobrom idejom jer bi uvelike smanjilo udar na financije odmah na početku godine.
Evo, toliko od mene zasada.Želio bih još samo reći da svi kandidati koji su se uključili u raspravu na forumu već sad pokazuju neku dozu zainteresiranosti (za razliku od onih koji nisu) i to pozdravljam.Također moram priznati da kandidati, ali i ne samo oni, imaju zaista dosta konstruktivnih ideja.Dakle, ideje su prisutne, a nakon što budu izabrani, svi se trebaju skupiti i raditi na tome da se realiziraju.
dark&twisty
16-03-2008, 22:23
jednom prilikom me frendica na kavi upoznala sa Šimom. mada se ne slažem s njim u apsolutno svemu, moram istaknut da ovaj dečko ima zaista zrelo izgrađene stavove o čemu god poželjeli pričat s njim. i vjerujem da će studentima biti jako pristupačan i na našoj strani, bio on desničar ili ne.. :lol:
pozdrav Šimi od 'lijeve ruke' :D
sto mislis uciniti u vezi poboljsanja statusa izvanrednih studenata? tu ne mislim na pokaz, iksicu, nego za jednake uvjete studiranja - odrzavanje seminara (a ne odrzavanje seminara u sklopu predavanja), jednaki uvjeti za pisanje kolokvija (recimo na 3. godini izvanredni seminaristi iz financija imaju vise gradiva nego su ga imali redovni), itd.
znam da nisi kandidat za 3. godinu, ali ces ako budes uzabran, biti predstavnik svih studenata, pa me zanima odgovor na to pitanje
Lewis Hamilton
17-03-2008, 21:47
sjećam se da si pobjedio na najslabijoj karici, to mi se sviđa. svaka čast.
Uf, pa to se i meni sviđa! :smt006
http://www.jutarnji.hr/zagreb/clanak/ar ... ,112858.jl
Na Pravu najviša cijena školarine koju bi plaćali studenti umjesto dosadašnjih 7000 iznosila bi 7800 kuna. Prema riječima dekana prof. dr. Josipa Kregara fakultet je donio odluku da se od ove godine plaćanja školarine oslobode studenti primatelji dječjeg doplatka I. kategorije.
što ces konkretno napraviti u vezi ovog?
Šime Matak
20-03-2008, 23:39
http://www.jutarnji.hr/zagreb/clanak/ar ... ,112858.jl
Na Pravu najviša cijena školarine koju bi plaćali studenti umjesto dosadašnjih 7000 iznosila bi 7800 kuna. Prema riječima dekana prof. dr. Josipa Kregara fakultet je donio odluku da se od ove godine plaćanja školarine oslobode studenti primatelji dječjeg doplatka I. kategorije.
što ces konkretno napraviti u vezi ovog?
Da, opet nam odlučili povećati školarinu...Što učiniti?Koliko znam moguće je u fakultetskom vijeću uložiti suspenzivni veto no nakon 8 dana dovoljna im je natpolovična većina...prema tome ništa konkretno se ne može učiniti.No, svakako treba jasno dati do znanja da to tako ne ide, jer ako ovako nastave nitko nam ne jamči da za par godina neće biti i preko 10 tisuća kn.Prema tome treba se jasno usprotiviti toj odluci i dati im do znanja da se ne možemo pomiriti sa povišenjem školarine svake godine.Ne smijemo se prema tome postaviti indiferentno i kao da ne marimo jer će im to biti zeleno svijetlo za daljna poskupljenja.A što se tiče ovoga da se plaćanja školarine oslobode studenti primatelji dječjeg doplatka 1. kategorije...naravno, podržavam takvu odluku, no ona je mislim više tu da nam se zamažu oči...
I na kraju pošto su blagdani i neću više baš često biti pred kompjutorom želim ovom prilikom svima zaželjeti SRETAN USKRS!!
Iris Trtanj
21-03-2008, 11:32
Pa nastupam samostalno...mislim podržava me jedna studentska udruga (iako sam to zaboravio napisati u prijavi) ali nije s pravnog fakulteta tako da je nije potrebno ni navoditi...
može li se znati koje udruge?
pitam tek tako jer sam i ja u dvije udruge ali sam se žurno prijavila tek zadnji dan pa nisam to navela :-D
tj ja niti ne znam jesam li kandidat jer se ne mogu nigdje pronaći na forumu, :smt010 možda su me diskretno izabcili iz utrke :lol:
pozdrav :smt006
iris molim te pogledaj inbox poslala sam ti PM.
Iustitia
22-03-2008, 02:27
Šime, dobro ti ide, djeluješ ležerno, normalno, a to se traži, a ne neki nadobudni tipovi (bez uvrede onima koji se prepoznaju u tom opisu)... Sretan Uskrs i tebi!
p.s. al da se nekom ne sviđa hrvatska himna i hrvatski grb u RH to je stvarno nevjerojatno :smt010