View Full Version : referendum o NATOu
Bok ljudi, ja sam Nikola iz Odbora za referendum o NATOu i mene zanima da li ima ikog na ovom forumu da bi nama (Odboru) htio pomoc oko organizacije potpisivanja na vasem faxu ili ispred vaseg faxa? Imamo dozvolu od murije da stavimo stand ispred ili unutar faxa i sad nam treba neko s Prava ko bi nam pomogo da organiziramo jedan sastanak na vasem faxu. U biti, samo nam trebate rezervirat prostoriju, a mi cemo napravit plakate i stavit obavjesti da je sastanak tad i tad. Na tom sastanku bi se onda s ljudima koji se pojave dogovorili da volontiraju na standu za skupljanje potpisa za referendum.
Da pojasnim: nas jedno 8-9 studenata sa FERa, Ekonomije i Filozofskog smo clanovi Odbora za referendum i nas zadatak je da sredimo standove na faxevima. Mi bi dosli na Pravo, poljepili obavjesti za sastanak i onda odrzali sastanak sa studentima. Dakle, studenti bi odrzali sastanak sa studentima, ovo je striktno studentska stvar.
Sve sto od vas trebamo je da rezervirate jednu prostoriju na Pravu. Svrha: sastanak studentskog ogranka Odbora za referendum sa studentima Prava. I to je sve.
Zainteresirani mi mogu odgovorit ovdje, ili na nskoric@gmail.com ili mi poslat privatnu poruku.
Ajd, ljudi, pliz, dajte malo akcije :-)
malimrav85
31-03-2008, 19:27
Ne znam ali bi reko da će teško neko to radit. Na našem faksu se ljudima ne da radit nekaj kaj bi bilo u njihovu korist (tipa izbori na faksu) pa ne znam kolko će se nekome dat time baviti. I to u vrijeme rokova.
No sretno!
:smt006
ali mi želimo ući u NATO :-D
neko od SDP ovaca ce ti sigurno pomoci...to je ideja i njihove stranke ;)
evo potpisala sam bas danas u sc-u peticiju
pohvalna inicijativa, nadam se da ce se pojavit i netko koristan na ovom topicu u odnosu na ovo sto trazite
mozda neki studentski predstavnik? 8)
(znam da nemaju veze s tim ali tko bi mogao rezervirat prostoju na faxu, hmm :-k )
alfa_elita
31-03-2008, 21:43
:lol: :lol: budu..... svratite u stranku da im da im izdaju direktivu...hehehe :lol: :lol:
ma ozbiljno sam mislio...ima par froumasa kaj su mladez
Da ne bi. :lol: Ni potpisao nisam. Nit budem. Meni u partiji nisu niš rekli. A i da mi kažu, ko ih jebe. :lol:
legionar
31-03-2008, 22:03
Da ne bi. :lol: Ni potpisao nisam. Nit budem. Meni u partiji nisu niš rekli. A i da mi kažu, ko ih jebe. :lol:Stranačka odanost na prvom mjestu :smt005
Na našem faksu se ljudima ne da radit nekaj kaj bi bilo u njihovu korist (tipa izbori na faksu) pa ne znam kolko će se nekome dat time baviti.
Je, znam, no i ja sam se začudio. Na Filozofskom je cijele izbore izgurala više manje jedna jedina osoba, glasalo je manje od 500 ljudi. No, za potpisivanje za referendum nam se javilo 40 volontera (naravno, dosta ih je kasnije odustalo, al ipak...) i danas je u jedan jedini dan skupljeno 1000 potpisa.
A sutra kreće štand na FERu, može vas bit stid i sram ako indiferentni FERovci skupe više potpisa od vas ;-)
pohvalna inicijativa, nadam se da ce se pojavit i netko koristan na ovom topicu u odnosu na ovo sto trazite
I ja se nadam... al za sad nisam dobio još niti jedan obećavajuć odgovor...
legionar
31-03-2008, 22:29
Nećete vi veštački desničari nas gurat u NATO da budemo morali slat naše sinove da ginu u Iraku.. Idemo mi u nesvrstAne! :smt002
Ak se ovak nastavi u RS, preksutra će nam ruske termonuklearne bombe biti postavljene s druge strane Une, na cca 45 km zračne linije od PFZ-a, a vi se samo igrajte pacifista....
potpis
Ak se ovak nastavi u RS, preksutra će nam ruske termonuklearne bombe biti postavljene s druge strane Une, na cca 45 km zračne linije od PFZ-a, a vi se samo igrajte pacifista....
Zato je pametnije da ih usmjere na nas umjesto na recimo Slovence :-D
fat drummer
31-03-2008, 22:48
to nisu bombe, to su "naprave"
eto, već zvuči puno bezopasnije
ipak, kada te "naprave" odu kvragu, (iliti buuumski) malo će nam koristiti nato
Stranačka odanost na prvom mjestu :smt005
A neznam, ja sam mislio da smo mi za nato. :-D
A sutra kreće štand na FERu, može vas bit stid i sram ako indiferentni FERovci skupe više potpisa od vas ;-)
Pa teško da nas može bit sram pošto mi nismo nikad na faksu. :lol: Slabo bi skupio tu kod nas... Uostalom, ima na trgu štand, to nam je blizu ako netko želi. :smt001
fat drummer
31-03-2008, 22:55
Vidim da su vam geostrategijska shvaćanja duboko zakopana u doba JBT-a. Eto, danas mu odlazi i zadnji frend, legendarni Robbie Mugabe...
geo- što?
e jebam ja njima mater i jednima i drugima i trecima..ovi sto seru da glumim pacifista ako necu u nato..jel bogati..kad su gruvali po nama 1991,nisam vidio da su priskakali u pomoc..a ovi sto nebi u nato(vecina njih)prodaju muda pod bubrege i gledaju svoje boljsevicke interese..eh da..a sta to bogati u RS..tamo ja jos nisam zgotovio svoje interese..samo nek se zakuha,da vratimo koridor gdje treba,da kosti mogu na miru pocivati..nisu nam htjeli pomoci kad su trebali,sad sigurno nemoraju,kad je hrvatska puska na hrvatskom ramenu
NATO= Maderfakersi
http://youtube.com/watch?v=nd0aK2K5WRg
a u biti tako nam i tzreba kad smo se igrali pacifista pa smo dali da mogu postavljati ruske nuklearne bombe..ma kad bolje razmislim trebamo dati mi rusima nas terotorij da postavljaju bombe..oni nas ionako nisu nikada jebali tza razliku od pedercina francuza i engleza i onog teksaskog pedercica busha koji nam uveo sankcije..plus nase tvrke su uvijek solidno prolazile u rusiji..da braci slavenima 8)
legionar
31-03-2008, 23:00
Putin i Medvedev ruls! 8)
Zato su 1995 razlupali cijeli komunikacijski sustav u "Krajini". Da te podsjetimo. A 1999 Beograd.
ti mora da me jebes :lol: :lol: ..reci tko je obavio vecinu toga zadatka..nato mozda,americki f-16 :lol: ..kako da ne..sinko hrvatska snaga je izrokala krajiske komunikacijske centre..a sa onom pomoci si mogu guzicu brisati sta su oni nam dali..oluja je pocela puno prije zima i cincar 94
Nego, Trpinja, bil pomogo ti nama da sredimo stand na Pravu? :-D
fat drummer
31-03-2008, 23:06
katodik je tvoj čovjek za to!
Je, znam, no i ja sam se začudio. Na Filozofskom je cijele izbore izgurala više manje jedna jedina osoba, glasalo je manje od 500 ljudi. No, za potpisivanje za referendum nam se javilo 40 volontera (naravno, dosta ih je kasnije odustalo, al ipak...) i danas je u jedan jedini dan skupljeno 1000 potpisa.
O bOZe, usporedbe...no offense, ali ta je situacija upravo u skladu sa stereotipom o tom fakultetu kao anarhistickom leglu - fuck the Government, fuck the NATO... mislim da ni stereotipi o nama kao Koja-je-moja-korist-u-tome ljudima nisu daleko od istine :lol:
Zato je pametnije da ih usmjere na nas umjesto na recimo Slovence
Treba pogoditi Sloveniju, a pritom ne zahvatiti (trenutacne) ne-clanice Hrvatsku i Austriju... :-D
enivejz - javi se forumasu pod nickom fidel_castro ... on vec nekoliko dana propagira taj referendum u sigu, pa nek radi nesto konstruktivno uz to :badgrin:
sretno :smt006
malo me smeta kaj se poziva na studentsku suradnju oko nato-a fala kukiju školarine rastu, studirati u zagrebu postaje sve teže.
suradnja faxeva je na nuli a očekuje se podizanje štandića na lepe oči i tako. ne se čuditi :cry:
ma hebe se meni za nato ali dobro je za rvacku sta upadamo i sto predsjednik amerike dolazi. jos eu i da budemo ko normalni svet 8)
Kak da ne.
Ovdje pristaje samo sljedeća parola:
Nacionalsocijalisti i internacionalsocijalisti svih zemalja ujedinite se!
Jel to znači "neću vam pomoć"? :-D
Pročitaj si Holbrookove memoare. Tamo je sve opisano do zadnje točke. Šušak je bio američki čovjek
ma daj molim te..tjedan dana prije oluje su nam iz washingtona prijetili sankcijama..ovaj mis mali,koji je to uvijek i bio,moze sada pisati sta oce..
ako on tvrdi da su oni izrokali njihove komunikacijske centre i zapovjedna mjesta na jelavcu,petrovoj gori,banskom grabovcu,bunicu i malom alanu,taj gnoj tako laze da je to necuveno..
plus zima 94 livanjsko polje smo vratili i velik dio sa one strane dinare oslobodili..pa skok 1 i 2 opet veci dio dinare,glamocko polje bosansko grahovo,gradina..cijelo zaledje oslobodjeno..ljeto 95 tjedan pred oluju..vec tada nasi obavjstajci su imali nadzor nad svim porukama koje je slao stab vojske rsk..oluja je bila pripremana tri godine..citav niz akcija koje nisam nabrojio i za koje se nezna..eh da..tadasnji zdrug,a nekad pocetkom rata bojna zrisnki-frankopan po pojela i te americke navy seal i zelene beretke i sve ostale njihove beretke..da ti tada taju mis nije rekao dosta,sada pi ispijao kavu u svojoj derventi..pa eto tebi taj nato i richard holbrook..nebi hvala
oni indiferentni :? malo sutra...
ja se ne namjeravam potpisat...ja sam za NATO...
al evo da ti pomognem malo...nesto sto kruzi mailom...
"Hrvatska se sprema za ulazak u NATO. Intenzivno nam se
servira preko medija kako je to nuzno, i kako su samo
primitivci protiv. Uobicajeni argumenti su kako
ce nas NATO braniti od nemirnog Balkana i Srbije, kako
ce nas manje kostati vojska jer ce sada biti mala i
profesionalna, a kako se za NATO baze ne moramo
brinuti, jer da "nece biti NATO baza u Hrvatskoj". U
isto vrijeme se sve koji bi se usudili iznjeti
suprotne argumente usutkava i marginalizira. Rezultat
je to instrukcija koje je kod predsjednika Mesica i
premjera Sanadera pohadjao Vanja Sutlic (glavni
urednik HRT-a) i jos neki celnici iz medija o potrebi
da NATO uljepsa i usminka pred ocima hrvatske
javnosti. A jos prije toga, za svaki slucaj, pripremio
se teren ustavnom izmjenom po kojoj nam ne treba
referendum. Jer narod je naivan, i ne smije odlucivati
sam o svojoj sudbini. Bolje je kad to cine korumpirani
politicari.
Zasto NATO zeli Hrvatsku:
-radi slobodna preleta NATO-ovih zrakoplova nad
Hrvatskom: trenutno njihovi zrakoplovi mogu koristiti
samo zracne koridore i to moraju placati. Ako udjemo u
NATO, citav ce im hrvatski zracni prostor biti
besplatno dostupan.
-baze: Amerikanci inzistiraju na tri lokacije za
NATO-ove tj. svoje baze u Hrvatskoj. Jedna je Zemunik
kraj Zadra, jer je Zadar u vrhu u Europi po broju
vedrih dana sto je posebno povoljno za zracne snage.
Druga je lokacija u okolici Dubrovnika, radi morske
kontrole Jadrana. Treca je lokacija vojni poligon u
Slunju. Valja napomenuti da ce ondje Amerikanci,imati
sve ovlasti (tj. taj prostor uopce nece biti pod
hrvatskom jurisdikcijom). Ne treba ni govoriti kakav
ce ucinak sve te baze imati na hrvatski turizam i
okolis. NE postoji zemlja clanica NATOa koja nema NATO
bazu.
-vojna oprema: jasna je stvar da ce clanice NATO-a (a
ponajprije SAD) profitirati na tome sto ce Hrvatska
morati od njih kupovati sve oruzje (i municiju !),
radi "prilagodbe NATO-ovim standardima". Pritom otpada
sve naoruzanje koje HV vec ima, a koje nije "u skladu
s NATO-ovim standardima" iako je inace posve
funkcionalno.
-zracne snage: NATO trazi od Hrvatske da nema zracne
snage, jer nam ne trebaju, oni ce nas stititi.
Slovenci su od toga odustali nakon sto su nakon godinu
dana "zracne zastite" za koju je bila ovlastena Turska
(dok je zapovjednistvo bilo u Litvi!) dobili racun od
20 milijuna eura.
-Hrvatska ce, nakon ulaska u NATO, morati imati 700
vojnika izvan Hrvatske (u Afganistanu za pocetak, gdje
im zapovijedaju Amerikanci), a 700 vojnika u
pripremi u Hrvatskoj cijelo vrijeme. Slovenci, s
obzirom na to da su sad dio NATO-a, sto ukljucuje i
medjunarodne misije, imaju velikih problema s
privlacenjem mladih ljudi da popune kvotu.
-Suverenitet: nakon ulaska u NATO NATO-ove snage imaju
pravo iskrcati se i intervenirati na podrucju Hrvatske
bez dopustenja hrvatskih vlasti.
-Godisnja clanarina: Hrvatska ce u NATOvu blagajnu
uplacivati 3 milijuna eura godisnje.
-Jos malo Slovenskih iskustava: baza u Cerklju je
unutar 10 km od nuklearne elektrane Krsko, dok u
Europi zakon propisuje barem 50 km. U tu bazu ce
slijetati avioni i izmedju ostalog ostavljati
neiskoristene bombe (mali podsjetnik stvarnosti!).
Vjezbe se odvijaju danju i nocu, ''touch down'' vjezbe
izvode se svake 4 minute. Buka je stanovnicima
slovenskog Posavlja nesnosna. Otkad je
Slovenija pristupila NATO-u velike korupcijke trzavice
potresaju ministarstvo obrane. Jos jedan uvjet
Sloveniji za pristup NATO-u bio je povecanje izdataka
za vojsku. Karel Lipic (Zveza ekoloskih gibanj,
Slovenija) je izjavio da se sada ponovno treba
provesti referendum o NATO-u u Sloveniji, nema sanse
da bi prosao.
-napad Srbije na Hrvatsku: sve negativne posljedice
pobrojane gore neki odbacuju logikom "ma neka je to sve
i istina ali barem cemo biti sigurni".
Sigurnost? Govori se o sigurnosti od globalnih i
regionalnih prijetnji. Ako dodje do globalnog sukoba
NATOa i Rusije, ocito je da cemo biti sigurniji izvan
NATOa nego u njemu. Isto je i u slucaju globalnih
teroristickih prijetnji. Ukoliko se ne umjesamo u
NATO, arapski i drugi teroristi nemaju motiva dirati
nas. Dakle, ostaju prijetnje iz regije. Cak i ako
zanemarimo cinjenicu da je Srbija u totalnom rasulu i
nema nas realno gledano cime napasti, kao i
cinjenicu da smo se vec uspjesno od nje obranili,
sjetimo se da je i Srbija u NATOvom Partnerstvu za mir
i da je na putu da udje u NATO. Pa cemo biti u
istom vojnom savezu sa Srbijom
(http://www.mod.gov.yu/partnerstvo_za_mi ... erstvo.htm (http://www.mod.gov.yu/partnerstvo_za_mir/partnerstvo.htm)
).
-ako je NATO tako dobar, zasto su ucestali protesti
pred NATO bazama u Grckoj, Italiji, Japanu...sa
sloganima "NATO out!". U Japanu su osobito uzrujani
zbog silovanja i kriminala, i zbog toga sto se zlocini
ne mogu procesirati na Japanskim sudovima
(http://www.cbsnews.com/stories/2008/02/ ... 1559.shtml (http://www.cbsnews.com/stories/2008/02/29/world/main3891559.shtml)).
Mozda je ovo dobro mjesto i za spomenuti visoki
postotak HIV pozitivnih americkih vojnika.
MI JOS UVIJEK MOZEMO NESTO PODUZETI. Ako se skupi
barem 10% potpisa biraca, vlada mora raspisati
referendum. Zato izadjite, potpisite se, volontirajte
ili cak organizirajte stand za potpisivanje. Studenti
Filozofskog fakulteta organizirali su stand pred
svojim fakultetom, mozda mozete i vi u svojoj sredini.
Sve potrebne informacije o tome gdje se potpisuje i
kako i vi mozete pomoci naci cete na:
http://www.natonareferendum.org/
Kada nam vec ne daju u medije, prosirite barem ovaj
mail.
A kad izborimo referendum, izadjite i glasajte po
svojoj savjesti. Jer ako samo sjedimo i ne ucinimo
nista, sto ce nam onda poslije pomoci kukanje. Sada je
trenutak.
Odluka narodu!"
malo me smeta kaj se poziva na studentsku suradnju oko nato-a fala kukiju školarine rastu, studirati u zagrebu postaje sve teže.
suradnja faxeva je na nuli a očekuje se podizanje štandića na lepe oči i tako. ne se čuditi :cry:
Nadam se da to govoriš nakon što si probao/la nešto promjeniti :-D Ako želiš, spojit ću te ja sa zborovcima na FFZGu, oni će jako rado surađivat sa bilo kim samo da se suprotstave ovima šta su pobjedili na izborima.
ma hebe se meni za nato ali dobro je za rvacku sta upadamo i sto predsjednik amerike dolazi. jos eu i da budemo ko normalni svet 8)
To su rekli i kad su njemački tenkovi ulazili u Zagreb ;-)
OK, ovo je bila šala/pošalica, molim da me se ne napada kako mogu uspoređivat Hitlera koji je ubio 6 miljona židova sa Bushom koji je jedva miljon Iračana skupio, nisam opet tak lud ;-)
hitler je bio genije za ovog debila :lol: :-D
To govoriš čovjeku koji je diplomiro na FERu. I napravio tribinu o SZu na koju je došlo ravno 10 ljudi, skupa sa 7 govornika :-D
Ne potpisuješ se protiv NATOa, nego se potpisuješ za to da se odluka ne donese bez tebe. Ako bude referenduma, ti slobodno glasaj za NATO. Al, ono, ne čini ti se da bi bilo OK da te se pita? Il ti je draže da drugi misle umjesto tebe ;-)
al evo da ti pomognem malo...nesto sto kruzi mailom...
[...]
http://www.natonareferendum.org/
Khm... ne bih htio ispast narcisoidan, ali :-D osim što sam webmaster natonareferendum.org-a, surađujem i na pisanju antinato.bloger.hr sa kojeg je nepoznat netko preuzeo većinu ovdje napisanog teksta (naglasio bih: mi nismo napisali taj mail, ne svidja nam se ta ideja sa chain mailom).
Al, ono, hvala za trud :-)
pa iskreno pravokutnik nitko nije kontaktirao za neku suradnju a općenito zg faxevi se drže ko uvrijeđene babe. no koliko čujem i na ffzgu aktivizam ne izlazi izvan birtije.
razdijeli pa vladaj. :lol: na veselje zg sveučilišta
...volim crtane c/b filmove...
cek malo..ti oces reci da nas BSD,nije bolji od amreckih klinaca koji su zabrijali na rat..eventualno priznajem legiji da ima neke svoje regimente koje su jebacki dobre i izraelske specijalne snage..oni su kusali rat i zive ga..a ne navy seal,zelene beretke,britanski SAS i ostali kurci palci..vidimo ih u iraku na djelu :lol:
To su rekli i kad su njemački tenkovi ulazili u Zagreb ;-)
OK, ovo je bila šala/pošalica, molim da me se ne napada kako mogu uspoređivat Hitlera koji je ubio 6 miljona židova sa Bushom koji je jedva miljon Iračana skupio, nisam opet tak lud ;-)
Zasto sala? Ovo ti je nakon FFZG/PFZG i FER/PFZG najuspjelija analogija dosad... :smt005
Bude Bush jos koji milijuncek skupio kad rokne H-bombu na Irak da skrati rat (kao sto su ameri vec znali raditi), ne bilo njemu srednje ime Walker!
http://content.answers.com/main/content/wp/en/thumb/9/9b/250px-WalkerTitle.jpg :-D
pa iskreno pravokutnik nitko nije kontaktirao za neku suradnju a općenito zg faxevi se drže ko uvrijeđene babe.
Uvrijeđene babe? Misliš, govore "nas niko nije kontaktirao :-("? :-D
no koliko čujem i na ffzgu aktivizam ne izlazi izvan birtije.
Uglavnom. Al ima šačica ljudi koja se trudi.
murphy..neznam jesi cuo,ali..da je walker glumio u 300,film bi se zvao 1 :-D :lol: :lol:
"Ak nemreš promijeniti svijet, promijeni birtiju" (K. Marx, 11 teza o Feuerbachu)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ovo moram ispričat na sljedećem seminaru iz Marxa (baš sam danas držo referat na seminaru iz Marxa :-D)
Insomniac™
31-03-2008, 23:30
Ovaj....
Reality check...Inter kontinetalne balističke rakete se ne stavljaju u zemlje koje su 20 minuta leta udaljene od potencijalno neprijateljskog susjeda.
Ovo moram ispričat na sljedećem seminaru iz Marxa (baš sam danas držo referat na seminaru iz Marxa :-D)
Ja sam mislio da Marxa proučavaju još jedino u Venezueli. :shock: E da, i u Sj. Koreji.
Noup, i na filozofskom. Filozofski ima tu neku ideju da ako ne poznajes povijest da si ju onda prisiljen ponavljati. Ono, nebi covjek vjerovo, na filozofskom se cak uci i o Jugoslaviji! Ocekivo bi da se to jos samo u Sarajevu radi. Al, ne, ta ekipa s filozofskog... ono, zbilja nemaju nikakve filtere. Ja sam vec pet puta reko da treba zaplit sve Marxove knjige, al ne sluša gamad... Jednog dana će i rimsko pravo počet učit, a svi znamo kako je Rim završio.
Just a little bit
31-03-2008, 23:45
DA NATO-u ! :smt109
Na parlamentarnim izborima sam izabrao vlast koja će odlučivati za mene.
Zanimljivo je da su oni koji su za referendum uglavnom za NATO, također ti isti znaju da će NATO na referendumu proći = tu peticiju shvaćam kao akt nekog bunta iliti nazovi principa.
Nikola, poslao sam ti PM - fidel castro bi ti trebao pomoći..
Na parlamentarnim izborima sam izabrao vlast koja će odlučivati za mene.
Zanimljivo je da su oni koji su za referendum uglavnom za NATO, također ti isti znaju da će NATO na referendumu proći = tu peticiju shvaćam kao akt nekog bunta iliti nazovi principa.
Nikola, poslao sam ti PM - fidel castro bi ti trebao pomoći..
ok ti i 1/3 glasaca koji su izasli na izbore..di su ostali koji glasali za druge stranke tipa hss,hsls,sdp,hns,hsp,hdssb itd..plus broj onih koji nisu izasli na izbore kao recim ja i jos gro drugih koje znam
Referiram na dio u kojem sam rekao da će NATO proći, pa mi je presmiješno da se referendum održava..
Onak, misliš da ćemo odjebat NATO i EU?
:?
Znam da nisi tako naivan.
Tolika halabuka oko nečega što je neumitno.
ja neznam brate kako ti mos znati da ce proci na referendumu nato :?
a ne nece proć :lol: :lol:
Referiram na dio u kojem sam rekao da će NATO proći, pa mi je presmiješno da se referendum održava..
Ja nebi bio tako siguran da će NATO proći... do pred mjesec i pol dana ankete su pokazivale da je approval rating NATOa ispod 50%... to što je zadnjih mjesec dana skočio na 61 ne znači da za mjesec dana neće opet pasti na 39% gdje je bio prošle godine...
Onak, misliš da ćemo odjebat NATO i EU?
Zašto misliš da su NATO i EU povezani? Šta bi falilo da uđemo u EU a u NATO ne?
Itekako su povezani.
NATO je prva stepenica za EU, koliko god mi šutjeli o tome.
Ulazak u NATo ti je kao neko jamstvo investitorima da si "sigurna zona".
Gdje bi prije uložio - u zemlju koja je u NATO-u i za koju znaš da rat neće izbiti 99% ili u neku koja nije u NATO-u i koja se još nalazi u kriznoj regiji?
To ti je poput "ulaznice".
ja neznam brate kako ti mos znati da ce proci na referendumu nato :?
Eto, znam..
Zato što je trend takav da Hrvati kada ih netko hvali: Ući ćete u EU i NATO brzo - trend podrške raste.
Kada dođe do zastoja i kritika od istih - podrška pada.
Takvi smo..
Sada nakon posjete Busha i pozivnice za NATO će podrška još više narasti.
Neovisno o tome što je Bush kreten.
:-D
legionar
01-04-2008, 00:01
MA Med i mleko će bit kad uđemo u NATO, a tek u E=U=...Hebo GAYEU i NATO skup s biciklima.
Ja nebi bio tako siguran da će NATO proći... do pred mjesec i pol dana ankete su pokazivale da je approval rating NATOa ispod 50%... to što je zadnjih mjesec dana skočio na 61 ne znači da za mjesec dana neće opet pasti na 39% gdje je bio prošle godine...
Nemoj misliti da je drivo glup, ne bi on dovodio Busha ovdje bezveze ili upropastavao strateski plan vlastite Vlade... ako je covjek naumio u NATO, bome cemo uc u NATO... Ako peticija uspije, nekim slucajem ce se poklopiti referendum i izbori u Srbiji kad bradonje budu zveckali oruzjem. Kad god bilo tko bude govorio o negativnim stranama integracije, dovoljno je pokazati Tomu Grobara i Voju Kalasnjikova i potpora leti u nebesa
di su ostali koji glasali za druge stranke tipa hss,hsls,sdp,hns,hsp,hdssb itd..plus broj onih koji nisu izasli na izbore kao recim ja i jos gro drugih koje znam
Ak su ove stranke protiv NATOa, lako dignu ruke protiv u Saboru. A nisu. Bar ne one relevantne. Što se tiče ostalih, niste izašli na izbore i HDZ je došo na vlast. :-D Sad ima da šutite. Pogotovo ti koji za vlastitu stranku nisi glaso. :lol: sorry, morao sam :-D
MA Med i mleko će bit kad uđemo u NATO, a tek u E=U=...Hebo GAYEU i NATO skup s biciklima.
Neovisno o tvojim stavovima o svim anacionalnim i nadnacionalnim tvorevinama, to dvoje moraš prihvatiti kao nešto neumitno.
Kao nužnu stepenicu.
Neće teći med i mlijeko, jer samo mi sami sebe možemo razviti.
Kažem, shvati to kao neki preduvjet.
Itekako su povezani.
A ja sam mislio da šutimo o tome zato jer NATO nije uvijet za EU :-D Moram priznat da to nisam znao. U kojem poglavlju se nalazi uvijet da budemo članica NATOa? Iskreno, jako me čudi to obzirom da nebi bili prva članica EU koja nije u NATOu. Dosta sam informiran o toj tematici i ti si prva osoba koju čujem da tvrdi da je ulazak u EU uvjetovan ulaskom u NATO.
Jel? :-D A Austrijanci jadni umiru od gladi ;-) Kad investitori rade procjenu rizika, mislim da gledaju i druge faktore osim članstva u NATOu... Primjerice: koje su prijetnje sigurnosti. Da mi graničimo sa sjevernom korejom, možemo 100 put bit u NATOu, nebi nam to ništa pomoglo. Investitori ipak rade malo dublje analize.
Gdje bi prije uložio - u zemlju koja je u NATO-u i za koju znaš da rat neće izbiti 99% ili u neku koja nije u NATO-u i koja se još nalazi u kriznoj regiji?
To ti je poput "ulaznice".
Bome :-D Dakle, ako se nalazimo u NATOu, rat neće izbit 99%, a ako ne užmo, evo sutra će nas Srbi napast? Ne znam, ne znam... meni se ta logika baš i nečini nešto, iskreno. Srbi sljedećih 5 godina imaju pametnijeg posla nego napadat nas (Khmosovokhm), Slovenci i Madjari su ionakou NATOu, Crnogorci su Crnogorci a Bosna je u tolkom kurcu da se oni više nas trebaju bojat neg mi njih ;-)
Al, ne bi ja sad ulazio u diskusije o NATOu, ne želim zvučat prepotentno, al imam pametnijeg posla (treba koordinirat volontere i još onda sređivat web). Ajmo se držat referenduma i toga kako netko od vas može pomoći oko toga da nas se ne pita samo jednom u 4 godine nego i maaaaalkice češće ;-)
neumitno.
dragi kako to govoriš? :p
onklen ti to? :o
legionar
01-04-2008, 00:10
Ma možemo mi sutra ući u ta sranja ja to ne budem nikad prihvatio kao ništa dobro niti dao tome podršku... Hebiga, senilan nam je narod... Bit će opet prekasno to dok shvatimo..
http://uk.youtube.com/watch?v=WREYlbA-Muo Evo im na :smt098
@skorić - s kojih si ti pozicijaa protiv NATO-a, a s druge strane za EU, naime primjetio sam da takvo mišljenje djele titoisti u mojoj provinciji...
Ni ja neću više diskutirati, ali:
1) Nismo Austrija
2) Nalazimo se na Balkanu
3) Ne mora u ugovorima ništa izričito stajati - postoji određena praksa (pogotovo u međunarodnom pravu i politici).. Doduše, stoji činjenica da je ta praksa ponekad "licemjerna", no mi nismo u poziciji Austrije ili Švicarske.
Kruške i jabuke ne možemo uspoređivati.
neumitno.
dragi kako to govoriš? :p
onklen ti to? :o
Što je loše u tome?
Neumitnost, neumitno..
fat drummer
01-04-2008, 00:12
referendum je bacanje novaca... vlast je izabrana, posredno smo odlučili već o tom nato-u
većina stranaka je nato gledala kao čudnu biljku, sada se bune iz čiste pakosti prema hdz-u
koliko god je hdz idiotan, ipak mi je gluplja ideja raspisivanja referenduma za nešto što ste svi već posredno donjeli odluku
referendum za stadion
referendum za euro
referendum za nato
referendum za eu
Što je loše u tome?
Neumitnost, neumitno..
nisam nikad čula tu riječ :shock:
izguglala sam ju ergo postoji. ali ipak...nikad ju ne vidjeh :shock:
nego nastavite :-D
legionar
01-04-2008, 00:15
Pitajte rokya, njemu je svaka druga riječ - neumitno..
većina stranaka je nato gledala kao čudnu biljku, sada se bune iz čiste pakosti prema hdz-u
U tom grmu leži zec i na to ciljam cijelo vrijeme..
Suni, nema veze.. Ja sam ju čuo tek prije 2 godine na nekom skupu i često ju čujem kod komentatora..
Nekak mi je cool..
:love7:
Osim toga, ima je i u našoj literaturi..
djevojcica sa sibicama
01-04-2008, 00:17
ili moj omiljeni referendum-je li ovo hrvacka za koju sam se borio :-D
referendum je bacanje novaca... vlast je izabrana, posredno smo odlučili već o tom nato-u
Posredno smo odučili i o referendumu. Naime, preko 50% posto saborskih zastupnika je u predizbornoj kampanji tražilo referendum za NATO. Nakon izbora je HSS dao guze Sanaderu i tu smo di jesmo. Ali, ako ćemo se koristiti tvojom argumentacijom, onda je narod bio jasan: narod je izabrao ljude koji žele referendum.
legionar
01-04-2008, 00:21
http://uk.youtube.com/watch?v=XTogGNnFy ... re=related (http://uk.youtube.com/watch?v=XTogGNnFyaE&feature=related) :badgrin: :smt098
3) Ne mora u ugovorima ništa izričito stajati - postoji određena praksa (pogotovo u međunarodnom pravu i politici)..
Znam da ne zelis vise diskutirati, al bi te molio samo jedan jedini DA ili NE odgovor.
Recimo da skupimo potpise za referendum. Recimo da dodje do referenduma. Recimo da se na referendumu odluci protiv ulaska u NATO. Da li ti zbilja mislis da bi u tom slucaju EU suspendirala pregovore o ulasku?
Samo DA / NE odgovor i to je to :-)
touche my dear :smt005
legionar
01-04-2008, 00:24
Za NATO referendum ne treba niti će biti, uzalud vam trud svirači. Ako već ulazimo u ta sranja, neka uđemo u NATO, a ne u fakin EU..
djevojcica sa sibicama
01-04-2008, 00:25
touche my dear :smt005
inače to je ukradeno od feta, al neće mi zamjeriti :-D
fat drummer
01-04-2008, 00:28
Posredno smo odučili i o referendumu. Naime, preko 50% posto saborskih zastupnika je u predizbornoj kampanji tražilo referendum za NATO. Nakon izbora je HSS dao guze Sanaderu i tu smo di jesmo. Ali, ako ćemo se koristiti tvojom argumentacijom, onda je narod bio jasan: narod je izabrao ljude koji žele referendum.
ne zapravo nije... jer hss je dao guze sanaderu... ergo 50% zastupnika je tražilo nato
istini za volju jedino je taj hss imao nato kao važniju stavku programa, svi su se orjenitirali na takve gluposti kao vanjski dug ili prevelika administracija
3) Ne mora u ugovorima ništa izričito stajati - postoji određena praksa (pogotovo u međunarodnom pravu i politici)..
Znam da ne zelis vise diskutirati, al bi te molio samo jedan jedini DA ili NE odgovor.
Recimo da skupimo potpise za referendum. Recimo da dodje do referenduma. Recimo da se na referendumu odluci protiv ulaska u NATO. Da li ti zbilja mislis da bi u tom slucaju EU suspendirala pregovore o ulasku?
I DA i NE, jerbo bi se sve usporilo.
:p
[quote="fat drummer":1gsnxbtd]referendum je bacanje novaca... vlast je izabrana, posredno smo odlučili već o tom nato-u
ne zapravo nije... jer hss je dao guze sanaderu... ergo 50% zastupnika je tražilo nato
istini za volju jedino je taj hss imao nato kao važniju stavku programa, svi su se orjenitirali na takve gluposti kao vanjski dug ili prevelika administracija[/quote:1gsnxbtd]
Ja ne govorim o tome ko je tražio nato. Ja govorim o tome tko je tražio referendum o NATOu. Samo HNS i HDZ su bili protiv referenduma o NATOu. HSS je protiv referenduma o NATOu postao tek kad im je Sanader dao fotelje.
Ili ti imaš neke druge podatke? Ako imaš, volio bih počitati tvoje izvore...
I DA i NE, jerbo bi se sve usporilo.
:p
Vas ne uče pravilo isključenja trećeg? :-D
Uglavnom, hvala za jasan i nedvosmislen odgovor na jednostavno DA / NE pitanje ;-)
U politici nije bitno što je bilo, nego što jest.
Trenutno stanje.
Činjenica je da sada za referendum ne bi digli ruku ni HSS ni HSLS, a možda ni HNS. Za HDZ se zna.
Kampanja je jedna priča koja se promijeni kada dođe do koaliranja.
Vas ne uče pravilo isključenja trećeg? :-D
Uglavnom, hvala za jasan i nedvosmislen odgovor na jednostavno DA / NE pitanje ;-)
Gle, budući sam odvjetnik/političar.
:smt005
Šalu na stranu - teško je na tako kompleksno pitanje dati izričit odgovor. Previše je varijabli tu da bi ti rekao DA ili NE.
fat drummer
01-04-2008, 00:42
pa ne znam koji je bio stav recimo sdss-a ili ids-a, pa možda dc-a ili hsu-a
To govoriš čovjeku koji je diplomiro na FERu. I napravio tribinu o SZu na koju je došlo ravno 10 ljudi, skupa sa 7 govornika :-D
mozda ih jednostavno te teme ne zanimaju...kao sto ne zanimaju ni mene :-D
Ne potpisuješ se protiv NATOa, nego se potpisuješ za to da se odluka ne donese bez tebe. Ako bude referenduma, ti slobodno glasaj za NATO. Al, ono, ne čini ti se da bi bilo OK da te se pita? Il ti je draže da drugi misle umjesto tebe ;-)
gle nekoc sam htio da se takve osobe donose sa mojim sudjelovanjem...sad to smatram nepotrebnim jer je vlast izabrana demokratski pa neka vlada...ulazak u NATO je bio u predizbornom planu dvije najvece stranke...a ogroman vecina je povjerenje dala tim dvijema strankama...a obje su za ulazak u NATO...kaj sad moramu pljunuti X milijuna kuna na referendum...
kazem ti za NATO sam i svejedno mi je hoce li se odluka o stupanju u NATO donijeti u skaldu s mojom voljom ili bez da me tko pita kad to ionako zelim...
U politici nije bitno što je bilo, nego što jest.
Trenutno stanje.
Činjenica je da sada za referendum ne bi digli ruku ni HSS ni HSLS, a možda ni HNS. Za HDZ se zna.
Kampanja je jedna priča koja se promijeni kada dođe do koaliranja.
Ne, sve pet. Samo sam koristio njegove argumente protiv njega, to mi je specijalnost :-D Reko je da smo izabrali NATO, dakle, on je prvi počeo sa tim što je bilo. Idem ga reć mami. :-D
fat drummer
01-04-2008, 00:45
gle izabrali ste nato... jer vlada koju vodi hdz nije se srušila kada se postavilo pitanje nato-a
nato je naš...
to je politička realnost
ulazak u NATO je bio u predizbornom planu dvije najvece stranke...a ogroman vecina je povjerenje dala tim dvijema strankama...a obje su za ulazak u NATO...kaj sad moramu pljunuti X milijuna kuna na referendum...
U trenutku izbora za NATO je bilo manje od 50% Hrvata. A Više od 95% izabranih sabornika. Ne govori li ti to da postoji diskrepancija između volje naroda i volje sabora? Mislim, šta sam trebo, glasat za Hrvatsku Ljevicu možda? Jebiga, stranka za koju sam glaso se poklapa sa mojim mišljenjem u svemu... osim u NATOu. I šta sad, da ne glasam za njih zato? Naravno da ću glasat za njih. Al bi bilo fer i pošteno da se raspiše referendum u goreopisanoj situaciji kad imamo očitu diskrepanciju.
Caka je što više nema diskrepancije..
;)
Gledaj ono što je sada.. U ovom trenutku referendum je suvišni trošak..
Tj. Čim je pobijedio HDZ, počeo je trend rasta potpore koja će nakon Busha doseći vrhunac..
rece covjek ostavsi invalid na dinari 1994,gdje proveo dvije zime u rovu na minus dvadeset i pokupivsi sve moguce bolesti..kako li je samo ugodnije tipkati iz topline svoga doma,ideala za koji mu nije bilo zao ostati invalid.. :smt006
fat drummer
01-04-2008, 00:52
ooo, pa ti bi neki bife svojih želja... čuo sam da imaš više od 18... fino si se mogao kandidirati, sa ovako pronarodnom politikom ušao bi u sabor... pa si mogao povući još svojih 50 prijatelja iz svih djelova ljepe naše pa ste svi mogli ući u sabor
govoriš o prosječnom čovjeku. sutra mogu u hrvatskoj donjeti zakon o smrtnoj kazni samo zato što sam cjeli tjedan na tv-u puštao filmove o svirepim ubojicma djece i opatica i raspisao referendum
volja naroda je promjenjiva, a shvaćanje je izvitopereno poluretardiranim mailovima koji straše ljude o nekim američkim vojnicima koji sliuju i imaju sidu
@trpinja - odjebi dok ne pročitaš post na blogu
Caka je što više nema diskrepancije..
;)
Gledaj ono što je sada.. U ovom trenutku referendum je suvišni trošak..
Tj. Čim je pobijedio HDZ, počeo je trend rasta potpore koja će nakon Busha doseći vrhunac..
Mda. Recimo da ja nemam namjeru dopustit da me dr. Ivo guzi kako oće ;-) Ankete su sad kul. A kad su pokazivale da će SDP dobit više glasova od HDZa, onda su ankete bile taaaaaaaaaaako u krivu i beskorisne. Ne znam, ja samo ne zelim biti beskicmenjak. HSS nas je sjebo, Ivo nas tretira ko ovce i ja smatram da to nije OK :-) Al, ono, dopustam da vas boli kurac i da cete radje popit pivo neg se zivcirat oko pravde i pravednosti. Ipak ste vi pravnici ;-) (NHF, naravno)
U trenutku izbora za NATO je bilo manje od 50% Hrvata. A Više od 95% izabranih sabornika. Ne govori li ti to da postoji diskrepancija između volje naroda i volje sabora? Mislim, šta sam trebo, glasat za Hrvatsku Ljevicu možda? Jebiga, stranka za koju sam glaso se poklapa sa mojim mišljenjem u svemu... osim u NATOu. I šta sad, da ne glasam za njih zato? Naravno da ću glasat za njih. Al bi bilo fer i pošteno da se raspiše referendum u goreopisanoj situaciji kad imamo očitu diskrepanciju.
postoji...
jesi...i svi koji su mislili drukcije i koje to toliko dira su trebali glasati za Hrvatsku ljevicu...stranka bi usla u Sabor i tamo bi se borili za svoja prava...
nekoc davno je prikupljeno oko 400 000 potpisa za promjenu zakona o suradnji sa Haskim sudom...jel bilo referenduma? nije...
mozemo sad raspisivati referendume za sve sto nam se ne svidja u programu stranke...npr recimo da meni ne pase zakon o zabrani pusenja a o svem ostalom se slazem s HDZom...ajmo sad na referndum...
Nikola, svačiji osjećaj pravde je drugačiji..
Tebi je nepravedno nešto što ti nije po volji.
To što ti misliš da tebe netko guzi je tvoj problem..
Mene nitko ne guzi i zadovoljan sa sa vladom.
@trpinja - odhebi dok ne pročitaš post na bloguodjebi i ti :smt008
ooo, pa ti bi neki bife svojih želja...
Yup :-D Ako nemaš ništa potiv.
čuo sam da imaš više od 18... fino si se mogao kandidirati, sa ovako pronarodnom politikom ušao bi u sabor...
Ti mora da si šaljivdžija neki :-D
volja naroda je promjenjiva, a shvaćanje je izvitopereno poluretardiranim mailovima koji straše ljude o nekim američkim vojnicima koji sliuju i imaju sidu
Mda. Taj mail je fakat retardiran na trenutke. Ko što rekoh, mi ga nismo napisali, ima odvratnih budalaština u tom mailu. A ako misliš da ja smatram da su svi koji su protiv NATOa cvijeće, onda nema smisla da dalje diskutiramo jer mora da me smatraš notornom budalom :-)
fat drummer
01-04-2008, 01:02
@trpinja -moj post je bolji od tvog
ot- referendum? najveća varka ikada... 10% ljudi je nezadovoljno nečim pa ajmo potoršiti par milijuna kuna da dokažemo da ih je 10%
@nskoric- eto... i u tome je problem.. jer ajmo reć par tisuća ljudi će popizdit od tuge kada čuju da će nas ameri silovat svaki dan
jer to njih brine
i to što mogu dobiti američku sidu
to je kao da je pošaljem mail u kojem kažem da će nato zaposliti sve nezaposlene
jesi...i svi koji su mislili drukcije i koje to toliko dira su trebali glasati za Hrvatsku ljevicu...stranka bi usla u Sabor i tamo bi se borili za svoja prava...
Jasno :-D Ti zbilja vjeruješ u to što si reko? Ti zbilja vjeruješ da ako se tvoja mišljenja poklapaju sa Demokratskom strankom vlasnika lokanih birtija (DSVLB) da je to izvrstan razlog da glasaš upravo za njih jer "kad bi svi glasai za njih, usli bi u sabor"? Nekako sumnjam.
nekoc davno je prikupljeno oko 400 000 potpisa za promjenu zakona o suradnji sa Haskim sudom...jel bilo referenduma? nije...
Nije. Bilo bi fer i posteno da sad kazes i zasto nije bilo i sto se sa tim problemom desilo u medjuvremenu. ;-) Al, ne, to bi ti izbilo argument iz ruke ;-)
mozemo sad raspisivati referendume za sve sto nam se ne svidja u programu stranke...npr recimo da meni ne pase zakon o zabrani pusenja a o svem ostalom se slazem s HDZom...ajmo sad na referndum...
Moze, sta fali tome? Ako skupis 60 udruga i stvoris mrezu volontera po cijeloj Hrvatskoj, ja cu ti sam izvolontirat stand na Filozofskom i FERu paralelno :-D
NIsu mi bas jasne ideje da nije OK radit referendume. To namjerno odricanje svojeg glasackog prava... da, to me podsjeca na neke prilicno gadne sustave.
@nskoric- eto... i u tome je problem.. jer ajmo reć par tisuća ljudi će popizdit od tuge kada čuju da će nas ameri silovat svaki dan
jer to njih brine
to je kao da je pošaljem mail u kojem kažem da će nato zaposliti sve nezaposlene
Nisam baš najbojle shvatio što želiš reći, moš malo pojasnit?
Jasno :-D Ti zbilja vjeruješ u to što si reko? Ti zbilja vjeruješ da ako se tvoja mišljenja poklapaju sa Demokratskom strankom vlasnika lokanih birtija (DSVLB) da je to izvrstan razlog da glasaš upravo za njih jer "kad bi svi glasai za njih, usli bi u sabor"? Nekako sumnjam.
ne...al prije ce ti to proc nego referendum :-D
Nije. Bilo bi fer i posteno da sad kazes i zasto nije bilo i sto se sa tim problemom desilo u medjuvremenu. ;-) Al, ne, to bi ti izbilo argument iz ruke ;-)
kaj je bilo s tim? potpisi su skupljeni :?
referendum se trbao odrzati...pa neg se odluci sto hoce...
ja cu izaci na referendum ak ga bude...ali prvo skupi 400 000 potpisa...ja se necu potpisati jer samtram da je nepotreban...
Moze, sta fali tome? Ako skupis 60 udruga i stvoris mrezu volontera po cijeloj Hrvatskoj, ja cu ti sam izvolontirat stand na Filozofskom i FERu paralelno :-D
NIsu mi bas jasne ideje da nije OK radit referendume. To namjerno odricanje svojeg glasackog prava... da, to me podsjeca na neke prilicno gadne sustave.
nis ne fali...super je...skupi 400 000 potpisa i idemo na referendum...
ok je raditi referendume...nitko ne kaze da nije...no nije ok meni govoriti da se odricem svog glasackog prava zato sto smatram da stranka na vlasti ima pravo provoditi politiku zbog koje je izabrana...
alfa_elita
01-04-2008, 02:39
s obzirom na broj do sada odžanih referenduma i na kompliciranost procedure narodne inicijative referenduma..... ne vjerujem....
... koliki je samo postotak ljudi izašao na izbore, da ziher ih bude 10% došlo da potpiše nešto što bi moglo- ali ne mora proći..... preinertan smo narod za to...
izbori su bili. stranka je izabrana. :-D njena politika tj program se znao i prije i sada. 8)
fat drummer
01-04-2008, 08:33
jer to njih brine
Nisam baš najbojle shvatio što želiš reći, moš malo pojasnit?
mediji odjednom stvaraju veliku strku oko referenduma.. u jutarnjem piše kako je bed što građani moraju znat napamet jmbg koji ima ČAK 13 znamenki (od toga je više od pola datum rođenja). čini mi se kao da smo se svi odjednom probudili iz sna i nismo znali da zadnjih 15 godina ulazimo u nato
kada je sdp bio na vlasti nisam primjetio da je rušio napore ulaska u euroatlantske integracije, odjednom im se budi narodna svijest i traže referendum :roll:
okolo kruži mail koji tvrdi kako će ameri graditi baze po rh, silovat našu djecu, širit sidu, kako rade zločine koji su nekažnjivi po domaćem zakonodavstvu :roll:
navodi se primjer čak tri države, jer nato ima četiri države članice
svi u tome vide samo amere, ali ne i činjenicu da skoro cijela eu isto dopušta amerima da ih siluju, šire sidu i grade baze
talijani imaju baze
njemci imaju baze
hrvati će dobiti sidu
sorry, ali to je širenje straha, a ne slobode izbora... postat ćemo meta terorista (npr kao i belgija ili slovačka, latvija, island, litva, danska, slovenija, sve države decimirane terorizmom), robovi kapitalizma i slične pizdarije
naši mldai će ginuti za nekog drugog (npr. kao što ginu u mirovnim snagama un-a, ajm izać iz un-a, manje je bitno što su to profesionalni vojnici koji su obučeni za sukobe i posao im je zajebavati se sa zločestim tipovima)
kaj je bilo s tim? potpisi su skupljeni :?
referendum se trbao odrzati...pa neg se odluci sto hoce...
Eh, eh, slabo vi pravnici pratite događanja u drustvu :-D Naime, potpisi su skupljeni, ali je drzava poslala tuzbu ustavnom sudu i ustavni sud je odlucio da je referendumsko pitanje neustavno (jer je trazilo nekaznjavanje zlocinaca, sto je protuustavno). No, onda je netko drugi pitao ustavni sud da li ustavni sud ima pravo procjene ustavnosti pitanja, pa je ustavni sud 26.05.2006. odlucio ovo:
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2006/1399.htm
Dakle, ustavni sud je odlucio da nema ovlasti ocijenjivati ustavnost referendumskog pitanja :-D No, tad je vec bilo kasno za njihovo referendum. Ali, poanta je da nas referendum ne moze srusiti nitko (ako skupimo dosta potpisa) jer je ustavni sud odlucio da se to njih ne tice. Jer, u Hrvatskoj, suveren je narod. Jel vas na pravu tjeraju da ucite ustav napamet? Ako ne, trebali bi :-D Prvi clanak ustava: "[...] U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana. Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem." No, narod (pa cak i pravnici!) cesto zaboravlja da suveren nije sabor nego narod... jebiga.
čini mi se kao da smo se svi odjednom probudili iz sna i nismo znali da zadnjih 15 godina ulazimo u nato
Ma, narod je valjda naivno vjerovao da ce ih se nesto pitati ;-)
okolo kruži mail koji tvrdi kako će ameri graditi baze po rh, silovat našu djecu, širit sidu, kako rade zločine koji su nekažnjivi po domaćem zakonodavstvu :roll:
Mada sam se vec ogradio od tog maila, moram pitat: koliko je americkih vojnika osudjeno u Bosni? Aaaaa, koliko ih je bilo krivo za prometne nesrece sa smrtnim ishodom? Ako tebe to ne brine... mda, necu nis rec :-D
I, da, naravno da NATO nece gradit baze po RH. Naime NATO nigdje nema bazu. Samo postoje neke baze kojima se NATO sluzi. Recimo, ni u Sloveniji se ne gradi NATO baza. Nebi se usudili, pa obecali su im da nece gradit baze, zar ne? Al se zato u cerklju gradi baza slovenske vojske. Koja ce sluzit iskljucivo za prihvat NATOovih aviona. Tako da, upravu si, nece bit NATO baza u RH.
navodi se primjer čak tri države, jer nato ima četiri države članice
svi u tome vide samo amere, ali ne i činjenicu da skoro cijela eu isto dopušta amerima da ih siluju, šire sidu i grade baze
talijani imaju baze
njemci imaju baze
hrvati će dobiti sidu
Siguran si da je "kud svi tud i mi" plauzibilna? Mislim, sto mi za promjenu nebi malo mislili svojom glavom? :-D
I, cini mi se da zaboravljas povijesni kontekst. Te baze nisu u Njemacku i Italiju dosle jucer. Dosle su dok se istocno nalazio sumanuti Staljin kojem nije bio bed poslat par miljona Rusa u smrt. Podsjetio bih vas da je Staljin u medjuvremenu umro ;-) Da u ovom trenu ne postoje baze u Italiji i Njemackoj, nekako ne vjerujem da bi ih Ameri uspjeli sagraditi.
sorry, ali to je širenje straha, a ne slobode izbora... postat ćemo meta terorista (npr kao i belgija ili slovačka, latvija, island, litva, danska, slovenija, sve države decimirane terorizmom), robovi kapitalizma i slične pizdarije
naši mldai će ginuti za nekog drugog (npr. kao što ginu u mirovnim snagama un-a, ajm izać iz un-a, manje je bitno što su to profesionalni vojnici koji su obučeni za sukobe i posao im je zajebavati se sa zločestim tipovima)
Joj, opet sam dopustio da me se uvuce u ovu imbecilnu raspravu, a reko sam da necu raspravljat o tome :-D Al, dobro: ponovo, mi nismo poslali taj mail. Ali ajd, da repliciram (premda ne znam zasto to radim jer vec kasnim na stand, treba volontirat...): u bosni se vec nalaze wahabiti koji su spremni poginuti za vjeru. Ako Hrvatska udje u NATO, sto ih sprijecava da dodju vamo i raznesu se? Ne kazem da oce, to ne kaze nitko osim eventualno tebe dok se sprdas. No, da ulaskom u NATO postajemo meta, mislim da je to nedvojbeno. Ovo sa robovima kapitalizma je, naravno, cista demagogija sa tvoje strane... Dalje, ako zelis, ukratko cu ti pojasniti razliku izmedju NATOa i UNa. Upravo mi je nevjerojatno da ne vidis razliku izmedju te dvije organizacije. Nisam primjetio da NATO prvo trazi dozvolu Vijeca sigurnosti prije nego baci bombe na nekog. Sto je meni dosta bitna stavka. Nemam nista protiv toga da hrvatski vojnici sudjeluju u misijama koje su udobrili Ujedinjeni narodi. Imam nesto protiv toga da hrvatski vojnici sudjeluju u misijama koje nisu odobrili Ujedinjeni narodi.
fat drummer
01-04-2008, 11:14
ne znam, kolike su šanse da bi npr. sdp dignuo ruku u saboru protiv ulaska u nato i da je do kraja postojanja stigmatiziran kao protueuropska stranka?
premisa da je sdp za referendum počiva na ideji da sdp vode sposobni ljudi, a to je kao što je razvidno velika laž i obmana zokija m.
u bosni se vec nalaze wahabiti koji su spremni poginuti za vjeru. Ako Hrvatska udje u NATO, sto ih sprijecava da dodju vamo i raznesu se? Ne kazem da oce, to ne kaze nitko osim eventualno tebe dok se sprdas. No, da ulaskom u NATO postajemo meta, mislim da je to nedvojbeno.
@nskorić
u bosni se vec nalaze wahabiti koji su spremni poginuti za vjeru. Ako Hrvatska udje u NATO, sto ih sprijecava da dodju vamo i raznesu se? Ne kazem da oce, to ne kaze nitko osim eventualno tebe dok se sprdas. No, da ulaskom u NATO postajemo meta, mislim da je to nedvojbeno.
naprotiv ovo je dvojbeno! jer pet puta radikalnije muslimane imaš u recimo belgiji ili nizozemskoj pa nitko ne gine u strašnim bedreničnim napadima
mislim terorizam je globalan i neovisno o tome jesmo li mi u nato-u ili ne utječe na nas.
koliko američkih vojnika je procesuirano za zločine u bosni? koje zločine? pred kojim sudom? za prometne nesreće? ako nam je to najveći bed, onda ajmo gradit plišane aute
ček jel nato prislio slovence da grade bazu? zašto slovenci ne raspišu referendum o tome? imaju li slovenci paralment? ot su sve čudna pitanja na koja nemam odgovor.
baze u njemačkoj i italiji služle nato-u... ček pa to nema smisla, jer italija i njemačka nisu članice nato-a i zbog toga su napadnute od wahabita
isuse, un je najbolja organizacija ikada! imaš pravo, jer oni su jamac mira i pravednosti u svijetu. dovraga, oni su spriječili pokolj u srebernici kao i onaj u ruandi, somaliji ili kambođi
un ftw!
Nisam primjetio da NATO prvo trazi dozvolu Vijeca sigurnosti prije nego baci bombe na nekog.
Trebas vise otvoriti oci :-D
Koju je to NATO akciju napravio bez odobrenja UN-a?
A sto se tice referenduma, pa on je bio na izborima.
Sad da trosimo pare jer je netko glasao za HDZ jer mrzi Milanovica, a ne zeli u NATO, je apsurdno.
Nazalost, nemam vise vremena za diskusiju, samo bih ponovio apel sa pocetka ovog topica:
AKO NETKO IMA VOLJE REZERVIRAT NAM PROSTORIJU ZA SASTANAK SA ZAINTERESIRANIM STUDENTIMA, NEK MI SE JAVI. To je sve sto trebamo, da nam neko rezervira prostoriju kako bi skupili par volontera za standove. Ajd neko pliz :-D
Hvala!
Nacionalsocijalisti i internacionalsocijalisti svih zemalja ujedinite se!
:smt044 :smt044 :smt044
Opet je na djelu stara koalicija iz vremena sporazuma Motoljev-von Ribbentrop! Predlažem da zajedničkim snagama napadnu Poljsku kad završe sa skupljanjem potpisa.
Sto milijuna, prijatelju, sto meleona. Svi članovi tih udruga, da im istreseš kompletnu imovinu i prodaš lijevi bubreg i desnu rožnicu nemaju toliko.
I nije ni HSP bio protiv NATO-a nego dvije još uspješnije liste Jedino Hrvatska i Udružena Ljevica :lol:
Darkbuster
04-04-2008, 13:16
Itekako su povezani.
".
Imas danas clanak u jutarnjem kako je burza "entuzijasticno" reagirala na pozivnicu.
Darkbuster
04-04-2008, 13:19
Referendum navodno stoji 100 miljuna,sto meni zvuci smijesni. Ali dobro,recimo da je to istina, to je mala cijena za demokraciju,a i mala cijena za troskove koje cemo kroz godine snositi u NATO-u.
Darkbuster
04-04-2008, 13:37
Ispricavam se na floodu,al kad nema edita!
Cisto radi usporedbe sjetio sam se jedne zanimljive cinjenice - 2006 hrvatskim nogometnim klubovima oprosten je dug u iznosu od 700 milijuna kuna. Dakle, neko prenemaganje oko cijene referenduma totalno pada u vodu kada drzava na stvari poput nase fildzan lige trosi mnogostruko vise.
jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiii demokracija...jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiii
sranje...
radje 100 milijuna kuna 8)
Darkbuster
05-04-2008, 19:42
Kome? Tebi?
Meni?
Tesko.
Uostalom u jevropi se to radi i digitalno sto uvelike moze smanjit trosak.
to je negdje 25 kn po glavi...nije nes puno kad tak pogledas...al to je 100 milijuna kuna...otprilike 20 vrtica...
Darkbuster
06-04-2008, 11:04
Koliko smo vrtica mogli izgraditi s onim bezveznim referendumom o Jugoslaviji? 8)
Uostalom, vrlo dobro znamo kako cirkuliraju pare u nasoj politickoj stratosferi.
fat drummer
06-04-2008, 11:40
Koliko smo vrtica mogli izgraditi s onim bezveznim referendumom o Jugoslaviji? 8)
Uostalom, vrlo dobro znamo kako cirkuliraju pare u nasoj politickoj stratosferi.
a bila je inflacija, 100 milijuna je tada bila srednja štruca kruha :-D
uostalom, da na nato referendum izađe skoro 90% ljudi imalo bi smisla, ovako se ovi lapani bore skupiti i deset posto da bi se referendum uopće održao :roll:
uuuuuuuuu...ti si neki pametni mom...odlicno...usporedba i pol...referendum o izlasku iz drzave i stvaranju nove (ma kako li se ono zov...hm...plebiscit mozda)...gdje se isti ucinak nije mogao postici nekim drugim putem...ili glasanje za nesto sto ce se ionako odluciti ili glasanjem ili odlukom sabora...hm...fakat je usporedivo...
a ako mislis da ljudi ne bi odlucili za NATO to bi imalo smisla....ali posto znamo da takav scenarij nije moguc jer bi se pocele po TV-u vrtiti snimke iz Vukovara i skupova na na Ravnoj gori...pa bi se ljude uplasilo i ziher bi glasali za NATO...referendum nema smisla...
a kaj se tice cirlkuliranja love u nasoj drzavi...tako bismo mogli za svaku ustedu rec...pa bi na kraju kitu imali...
ovo sada je pokusaj kurcenja Milanovica i ekipe...kao da se vidi da smo demokracija....mislio sam da smo to prerasli...
a ako mislis da ljudi ne bi odlucili za NATO to bi imalo smisla....
Pa zar nisi vidio one ogromne antinato prosvjede u petak i subotu? Grad je bio zakrcen... i jos im je doslo pojacanje iz Slovenije... njih desetero su me skoro zgazili na Cvjetnom :lol:
Insomniac™
06-04-2008, 12:51
a ako mislis da ljudi ne bi odlucili za NATO to bi imalo smisla....
Pa zar nisi vidio one ogromne antinato prosvjede u petak i subotu? Grad je bio zakrcen... i jos im je doslo pojacanje iz Slovenije... njih desetero su me skoro zgazili na Cvjetnom :lol:
feel the power of the Anti-Nato movement :badgrin:
Mislim,svatko ima pravo na svoje mišljenje,al njih i one prijatelje životinja ne mogu organski smislit
Darkbuster
06-04-2008, 13:19
a bila je inflacija, 100 milijuna je tada bila srednja štruca kruha :-D
uostalom, da na nato referendum izađe skoro 90% ljudi imalo bi smisla, ovako se ovi lapani bore skupiti i deset posto da bi se referendum uopće održao :roll:
I deset posto? Pa to je blizu pola milijuna ljudi,a radi se o peticiji + sto je postavljeno da se trazi JMBG zbog cega ljudi masovno odustaju, zbog toga i ja odustajem, jer ga ili neznaju ili ne zele dati. Em sto je dano 2 tjedna za takvo sto. U zemljama poput Svicarske i Slovenje dovoljno je i 50 000 potpisa te je dano vise od godinu dana za prikupljanje, kada se referendum radi o neko vaznijoj stvari. Ako netko prati Slovensku politiku kod njih je javna rasprava za NATO trajala najmanje godinu dana.
veteran - Ma daj? A tada sabor nije mogao samo tako proglaiti neovisnost? Da je referendum kojim slucajem bio drugaciji onda bi HDZ odustao od proglasenja neovisnosti? Da se nije slucajno radilo o obicnom prikupljanju legitimiteta? Cemu taj referendum kad bi HTV ionako prikazivao balvan-revolucionare i govor sa Gazimestana te bi se unaprijed znao rezultat.
BTW, zacudujuce nelos clanak na indexu
http://www.index.hr/vijesti/clanak/mala ... 81466.aspx (http://www.index.hr/vijesti/clanak/mala-ali-jadna-hrvatska-palanka/381466.aspx)
Insomniac™
06-04-2008, 13:27
I deset posto? Pa to je blizu pola milijuna ljudi,a radi se o peticiji + sto je postavljeno da se trazi JMBG zbog cega ljudi masovno odustaju, zbog toga i ja odustajem, jer ga ili neznaju ili ne zele dati.
Da se ne traži JMBG tko bi smetao bilo kome da izmisli pola milijuna imena i potpisa ?
Hebeš osobu od 18+ godina koja nije u stanju zapamtiti svoj JMBG,odnosno MBG.
Kako bi sve bilo bolje,treba zapamtiti samo zadnjih 6 znamenki jer su prvih 6 datum rođenja.
Ja prvi ne bi dao svoj JMBG nekoj tamo lijevoj udruzi. Krađa identiteta anyone ?
Darkbuster
06-04-2008, 13:34
Osobne kartice, anyone? Helouuu? :-D
Uz naravno nekog duznosnika koji bi to provjeravao.
Uostalom nije li zabranjeno traziti JMBG po nekom zakonu?
veteran - Ma daj? A tada sabor nije mogao samo tako proglaiti neovisnost? Da je referendum kojim slucajem bio drugaciji onda bi HDZ odustao od proglasenja neovisnosti? Da se nije slucajno radilo o obicnom prikupljanju legitimiteta? Cemu taj referendum kad bi HTV ionako prikazivao balvan-revolucionare i govor sa Gazimestana te bi se unaprijed znao rezultat.
BTW, zacudujuce nelos clanak na indexu
http://www.index.hr/vijesti/clanak/mala ... 81466.aspx (http://www.index.hr/vijesti/clanak/mala-ali-jadna-hrvatska-palanka/381466.aspx)
ma daj ti...
nije...
ne bi...
nije...
bio je nuzan da sve bude po zakonu i ustavu...nebitno po mp-u ali jedino smo tako mogli pokazati Srbima da smo jedno...kolko tolko pokazati zube...to se dogodilo tada i vise nikad se nece dogoditi...90% Hrvata da je bilo za nesto zajedno...
ono je bio plebiscit...ak ti nije jasna razlika preporucam knjigu Ustavno pravo...
Darkbuster
06-04-2008, 15:41
Necu pozurivat hvala :)
U svakom slucaju radi se o iskazu volje naroda, a argumenti protiv toga ma kakvi bili poprilicno su nistavni. Ako uzmes zdravo za gotovo da je demokracija kurac od ovce to ce zaista postati i ostati.
U svakom slucaju radi se o iskazu volje naroda, a argumenti protiv toga ma kakvi bili poprilicno su nistavni. Ako uzmes zdravo za gotovo da je demokracija qrtz od ovce to ce zaista postati i ostati.
izbori su bili...volja je iskazana...idemo dalje...
argument je i vise nego dobar 100 milijuna kuna...i zna se kakva ce biti odluka...+ lol za ovo nistavni argument...prvi put cujem takvu formulaciju....i nista se referendumom nece postici sto se ne bi postiglo odlukom Sabora...referendum je nepotreban...nis se nece dogodti s njim sto se nece dogoditi bez njega...jedino sto cemo moci reci kako smo demokracija...jupi http://www.gamer.hr/phpBB/images/avatars/14480655294716660ae75a6.gif
opet cu ponoviti...izbori su bili...odluceno je tako kako je...ovo je neki jeftini pokusaj bunta i igranja demokracije...to nije demokracija nego igranje iste...
referendumi na ovakav nacin su sranje...ak prikupite 400 000 potpisa idemo na referendum...izaci cu na njega tek toliko da nas bude barem 30% kaj idemo na referendum...
Darkbuster
06-04-2008, 16:10
Ako inzistiras na takvom promatranju,koje je usput pogresno, mozemo to gledati ovako: HDZ je jedina stranka koja se u kampanji protivila referendumu. Po tvojoj logici, svi ostali su glasali za referendum. Dakle - Ostatak Hrvacke vs HDZ 1 : 0
A norma o 400 000 potpisa u roku od 2 tjedna je igranje demokracije, a ne pokusaj prikupljanja istih.
Ako je 100 miljuna argument za neimanje demokracije (a cisto sumnjam u tu cifru), onda sam ti ja naveo recimo 700 miljuna argumenata za ukidanje 1. HNL.
zaboravi si tu pribrojit i one kojima je svejedno kaj ce biti s referendumom..a njih je skoro 50%...
to nije neimanje demokracije...nek se skupi 400 000 potpisa i idemo na referendum...to kaj su se neki tek sad sjetili skupljati potpise je njihov problem...zna se vec 3-4 mjeseca da nece biti referenduma...zna se vec pun k....da je HDZ protiv referenduma...i sad se prica o neka dva tjedna...samo zato kaj znaju da nece skupti 400 000 su tako kasno poceli...
700 milijuna kuna je trosak koji je vec bio i prosao...pogrijesilo se...a ovo je novi trosak i bilo bi fora da se tu ne pogrijesi...
fat drummer
06-04-2008, 18:32
sad ispada kao da se ne zna da idemo u nato već sto pedest godina... deset posto je drek. jer s druge strane gotovo četri milijuna ljudi uopće zaboli za taj nato i referendum i sve
odjednom je sdp za referendum... da je slučajno dobio na izborima predstavljao bi pozivnicu u nato kao najveći uspijeh vanjske politike jer j mladi milanović jebao po natou oš za vrijeme račana
ne bih rekao... zabranjeno je koristiti tuđi jmbg bez dopuštenja, tražiti ga se može i koristiti uz dozvolu izdavaoca
Osobne kartice, anyone? Helouuu? :-D
Uz naravno nekog duznosnika koji bi to provjeravao.
Malo se informiraj ako vec studiras na ovom faksu... Zakon o zastiti osobnih podataka daje mogucnost prikupljanja JMBG u slucaju propisanom posebnim Zakonom... Taj Zakon imas i na samom websiteu referenduma
JMBG nije realno, ali je zakonski nuzna pretpostavka
Članak 7. Zakona o zastiti osobnih podataka
Osobni podaci smiju se prikupljati i dalje obrađivati:
– uz privolu ispitanika ili
– u slučajevima određenim zakonom.
Članak 8.e Zakona o referendumu
Birači koji se izjašnjavaju o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma upisuju u prvi slobodni red uvezanog popisa iz članka 8.d ovoga Zakona svoje ime i prezime i jedinstveni matični broj građana te se osobno potpisuju.
O potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma mogu se izjašnjavati samo osobe, koje u skladu sa člankom 5. ovoga Zakona mogu sudjelovati na referendumu.
Birač se može izjasniti o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma samo na jednom od mjesta na kojem će se održavati izjašnjavanje.
Da ne bi bilo da je neki recentni HDZ-ov pothvat, dopuna je unesena 2001.
Inace, glupo je da se svaki seronja aktivira 5 do 12 i onda serucka da nema demokracije u RH. Demokracija je nesto sto se sustavno gradi... umjesto da trose vrijeme na referendume kojima se apsolutno nista nece promijeniti, trebali bi usmjeriti svoju aktivnost na vecu praticipaciju gradjana u svakodnevnoj upravi... Citajuci nas Ustav i Zakone, rekao bi covjek da zivimo u antickoj Ateni, a provedba - kurac... ali neee, NATO je velika i opasna stvar... DA, ali ne sam po sebi, vec ako je narod iskljucen iz manjih odluka koje se u njemu donose... POLITICKA KULTURA prije svega... ne vrijedi davati referendum ljudima koji se mogu kupiti perecima, labelima i bombonima pred izbore
ne vrijedi davati referendum ljudima koji se mogu kupiti perecima, labelima i bombonima pred izbore
Ej, ti niječeš ustavna prava 95% stanovnika. :lol: Ako ne i više.
Pa nisam rekao da im se ne smije dati referendum... samo da vrijedi pisljivog boba :-D
malimrav85
06-04-2008, 19:11
Ovo mi je baš glupa rasprava.
:smt009
Eventualno bi koristila anketa ali rasprave da li referendum da ili ne meni nemaju nikakvog smisla.
Zna se koji su uvjeti za referendum. Ako se ti uvjeti zadovolje referenduma će biti ako ne, neće.
Pa nisam rekao da im se ne smije dati referendum... samo da vrijedi pisljivog boba :-D
OMG, ti želiš reći da izbori ne vrijede pišljiva boba!? :shock: Noooooooo! :lol: Podsjeti me da predložim u partiji kobasice i kape za slijedeće izbore...
Darkbuster
06-04-2008, 20:04
veteran - Kak ti znas kome je svejedno? Iz kristalne kugle? Mozda je bas svjedno i biracima HDZ-a. Mozda su bas i protiv,ali su glasali za HDZ da na vlast "ne dodju komunjare", a ne zbog stava o NATO-u sto uopce nije dominiralo kampanjom.
A rok od 2 tjedna je zakonski odredjen. Dakle ako su htjeli poceti ranije da bi trajalo duze - nisu smjeli.
Murphy, ja ne kazem da je zabranjeno trazenje za referendum, to se odnosilo na ono zasto se ljudi vise ne sjecaju JMBG. Ja sam ga mozda koristio jednom u zivotu.
Ja sam apsolutno za vecu participaciju gradjana u upravi, ali to nam nazalost nece pomoci u NATO-u. Zar gajis iluzije da ce Sanaderovo misljenje ikoga dirati tamo? To pristupanje je jos jedna Pirova pobjeda RH diplomacije,kao i VS uz Burkinu Faso :-D
veteran - Kak ti znas kome je svejedno? Iz kristalne kugle? Mozda je bas svjedno i biracima HDZ-a. Mozda su bas i protiv,ali su glasali za HDZ da na vlast "ne dodju komunjare", a ne zbog stava o NATO-u sto uopce nije dominiralo kampanjom.
A rok od 2 tjedna je zakonski odredjen. Dakle ako su htjeli poceti ranije da bi trajalo duze - nisu smjeli.
meni je svejdno...chou je svejedno...murphyu je svejedno...fatu takodjer...mom didi je svejedno...mojoj baki...mojoj babi...mojoj sestri...trpinji je svejdno...brijem da je i nivette svejedno...tyrandas je bas briga...dakle ekipi koja me okruzuje je svejedno...brijem da je i điberu svejedno al mora po partijskoj direktivi bit za :-D jedina osoba za koju sam ziher da joj je stalo je fidel...a on je manje od onih 10%....od ovih nabrojanih nitko nije u HDZ-u i mozda su 3 osobe glasale za HDZ...
e super za rok....nisam to znao...dakle 2 tjedna je zakonski rok...odlicno...zivjela demokracija i postivanje prava!
Ma pustite ljudi..
Psi laju, karavane prolaze..
Neće skupiti 10 % i idemo dalje..
Ovo nije nikakva ozbiljna stvar, već čisto prcanje HDZ-a i nekakav igrokaz bunta..
Vidio bi bi li se bunili da su pod Milanovićem ulazili u NATO.
Za mjesec dana će sve biti po starom, a miševi će se vratiti u rupe iz kojih izvirili.
brijem da je i điberu svejedno al mora po partijskoj direktivi bit za :-D
Krivo briješ. :-D Ja sam izričito protiv referenduma i ne moram mijenjat mišljenje o tome zbog partije. Taj referendum nije da bi narod odlučio nego da bi odlučio protiv, a pošto sam za nato, neću potpisati. A kolko čujem i većina partije je za. Uostalom, odluka na referendumu samo odgađa daljnje glasanje o tome za 6 mjeseci. I onda bi opet trebalo bit skupljanje potpisa za referendum. Mislim da je 15 dana rok za skupljanje potpisa. A bilo je prvi dan jasno da neće skupit. Dobro kaže Drivo(ili tko je reko) da bi se referendum trebao održati ako bi se odricali dijela suvereniteta. A pošto se ne odričemo... U nadležnosti Sabora je ovakva odluka, referendum my ass. :-D Dobro kaže Murphy, glas 95% ljudi je dobiven temeljem kapa ili labela. Referendum se raspisuje čisto iz političkih razloga - da ovlaštenik na referendum dobije dodatni legitimitet za neku odluku - što moju tezu o povodljivosti 95% birača samo ojačava. :-D
brijem da je i điberu svejedno al mora po partijskoj direktivi bit za :-D
Krivo briješ. :-D Ja sam izričito protiv referenduma i ne moram mijenjat mišljenje o tome zbog partije.
tocno brijem :-D
onaj drugi dio manje ali al ono :-D
tocno brijem :-D
Pa ne baš... Jerbo, meni nije svejedno, ja sam protiv. :lol:
uzas...sto ce partija reci :smt011
uzas...sto ce partija reci :smt011
Koga briga. :lol: Nije da sam kriv za izgubljene izbore jer sam protiv referenduma. :-D
Bokte, nisam mislio da na Pravu vlada baš tolika nezainteresiranost za demokraciju :-D Na Pravu je jucer cijeli dan skupljeno 200 potpisa. Na FERu je u jedan dan skupljeno 500, na ekonomiji danas preko 600. Tako da smo odustali uopce od drzanja standa na Pravu (kojeg studenti prava ionako nisu bili u stanju organizirati) obzirom da vama ljudima evidentno puca ona stvar za direktno odlucivanje i slicne kerefeke :-D Uglavnom, ako itko od vas ima zelju ipak se prikljucit i volontirat sat-dva, javite se pa cemo obnovit stand na Pravu. medjuvremenu razmisljajte o cinjenici da je ljudima sa FERa i Ekonomije demokracija bitnija nego vama :-D
Bokte, nisam mislio da na Pravu vlada baš tolika nezainteresiranost za demokraciju :-D Na Pravu je jucer cijeli dan skupljeno 200 potpisa. Na FERu je u jedan dan skupljeno 500, na ekonomiji danas preko 600. Tako da smo odustali uopce od drzanja standa na Pravu (kojeg studenti prava ionako nisu bili u stanju organizirati) obzirom da vama ljudima evidentno puca ona stvar za direktno odlucivanje i slicne kerefeke :-D Uglavnom, ako itko od vas ima zelju ipak se prikljucit i volontirat sat-dva, javite se pa cemo obnovit stand na Pravu. medjuvremenu razmisljajte o cinjenici da je ljudima sa FERa i Ekonomije demokracija bitnija nego vama :-D
strašno :smt010
medjuvremenu razmisljajte o cinjenici da je ljudima sa FERa i Ekonomije demokracija bitnija nego vama :-D
To nije cinjenica. Cinjenica je da uopce nisi upoznat sa stanjem na nasem faksu. :-D
S obzirom na to koliko puta ljudi uopce vidi zgradu faksa mjesecno, 200 potpisa je prilicno puno.
A i rokovi su, vjerojatno su svi preokupirani nekim drugim pitanjima i stvarima. :p
Fuj, usporeduje nas s ekonomijom. :P
Idem sad plakati u kut i cupati si kosu!
Pravnici nisu zainteresirani za demokraciju!
NOOOOESSSS!!!!
Bokte, nisam mislio da na Pravu vlada baš tolika nezainteresiranost za demokraciju :-D
mislim da nije to...mislim da je stvar u tome sto mi znamo sto je demokracija...a demokracija nije kad te netko sili da potpises nesto govoreci ti da si protiv demokracije ako ne potpises ;)
Bokte, nisam mislio da na Pravu vlada baš tolika nezainteresiranost za demokraciju :-D
Kaj nije demokracija ono nešto kad ljudi odlučuju o nečemu? Tipa, žele li ili ne žele potpisati narodnu inicijativu za raspisivanje referenduma oko nečega što je u NADLEŽNOSTI Sabora. Ah da, pa jest. ;) Hoćemo neposrednu demokraciju uvest? Kad već trabunjaš o neposrednom odlučivanju... Pa da nam o zakonima odlučuju ljudi koje kupiš sa kobasicama i labelima... Ili, ako već vi neki imate poriv odlučivat, učlanite se u političku stranku(ili svoju osnujte!) pa uđite u Sabor i onda odlučujte kolko oćete. Još odlučivat o nečemu što nam je u interesu, čemu? Bacanje novaca, hebote. Inače, dobro ti kaže Alita - bolje bi prošli da ste postavili štand u nsb-u ili ispred njega nego na našem faksu. Iako, sad su ispiti, više će ljudi biti. :lol:
demokracija nije kad te netko sili da potpises nesto govoreci ti da si protiv demokracije ako ne potpises ;)
To bi bila demagogija, politikantstvo, bla bla. :lol:
Darkbuster
08-04-2008, 21:16
mislim da nije to...mislim da je stvar u tome sto mi znamo sto je demokracija...a demokracija nije kad te netko sili da potpises nesto govoreci ti da si protiv demokracije ako ne potpises ;)
E, al to ti je rekao tek sada, a ti ionak nisi potpisao :-D
Ali inace Skroicu, brijes. Ja u zgradi svog faksa nisam bio vec 2 mjeseca.
Imas skrb?
Imam sram.
fat drummer
08-04-2008, 21:50
demokracija je za ljude koji nisu učili gpp... niža bića
E, al to ti je rekao tek sada, a ti ionak nisi potpisao :-D
zato kaj NECU potpisat...NE ZELIM potpisat...NE ZELIM ici na referendum...moje pravo je da NE POTPISUJEM peticije...
evo tu je npr prisila da potpisem peticiju jerbo ce netko drugi odlucivat umjesto mene...pa jebemusunce zato smo ih izabrali u Sabor...da odlucuju...kaj bi trebao netko umjesto mene odlucivati hocu li ili necu potpisati peticiju...sam sam odlucio da necu...i da smatram da to ulazi u nadleznost demokratski izabranog Sabora...
Eh, eh, slabo vi pravnici pratite događanja u drustvu :-D Naime, potpisi su skupljeni, ali je drzava poslala tuzbu ustavnom sudu i ustavni sud je odlucio da je referendumsko pitanje neustavno (jer je trazilo nekaznjavanje zlocinaca, sto je protuustavno). No, onda je netko drugi pitao ustavni sud da li ustavni sud ima pravo procjene ustavnosti pitanja, pa je ustavni sud 26.05.2006. odlucio ovo:
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2006/1399.htm
Dakle, ustavni sud je odlucio da nema ovlasti ocijenjivati ustavnost referendumskog pitanja :-D No, tad je vec bilo kasno za njihovo referendum.
ovo sam tek sad vidio...
pratim ali kao sto vidim ustavni sud NIJE NADLEZAN za odluku o tom pitanju...dakle trebao je biti referendum...izigravanje demokracije...a vidim da si u ovom slucaju sretan zbog tog :roll:
legionar
08-04-2008, 22:10
Da su Sanader i kompanija na vlasti stvarno uvjereni o podršci naroda NATO-u toliko koliko trube referendum bi se raspisao i samim tim bi pristupanje imalo veći legitimitet. Priče o velikim troškovima referenduma su presmiješne kada se uzme u obzir na kakve se gluposti sve novci troše i kolko se love mazne od strane časnih ljudi Hrvatske državne politike. (uostalom referendum se može kao u Sloveniji spojit s onim o pristupanju EU). NATO samo formalno-pravno ne ograničava suverenost, no svakom je jasno da je to teza koja nimalo ne drži vodu.
Ti to pokusavas nama udijeliti kompliment? Jerbo po mojoj logici za demokraciju ovaj referendum treba propasti... mozda se onda napokon svi activist wannabes osvijeste i krenu u konstantno gradjenje politicke kulture umjesto povremenog izrazavanja bunta kad je pitanje vec nepovratno rijeseno... pricas o neorganiziranosti studenata prava vezano uz inicijativu, a koliko su organizirani "aktivisti" koji su se u zadnji trenutak sjetili referenduma umjesto da barem zadnjih nekoliko godina vuku svaku vezu koju mogu povuci, rade na PR-u i informiraju javnost o negativnim posljedicama NATO-a... fakat mi je super kako se jamra o nezainteresiranosti naroda, a nitko se ne trudi sve te ideje gurati i kad ne treba. Potrebna je duga i sistematicna EDUKACIJA ljudi... da vidis kako ce se onda kupiti potpisi... naravno da nitko nece dati potpis da odlucuju kad im s jedne strane kenjaju o baba-rogama, a s druge o medu i mlijeku
konzerva
08-04-2008, 22:55
pa jebemusunce zato smo ih izabrali u Sabor...da odlucuju...
TAKO JE!!!!
nskoricu, hvala ti što si mi uljepsao dan sa informacijom da na pravu ima manje neupućenih nego na drugim fakultetima
Da, mi smo upućeniji u neke druge oblike vladavine od (neposredne) demokracije, što je naša ogromna poredbena prednost u suvremenom svijetu...
jee, pravnici opet nisu iznevjerili u svojoj nezainteresiranosti i izoliranosti. znala sam ja kakav fax odabirem ;)
vec sam se uplasila da su ovi bolonjci sve neki ludi aktivisti
vec sam se uplasila da su ovi bolonjci sve neki ludi aktivisti
kolokviji su uništili svaki aktivizam :smt010
neka neka
ima da cute i uce
ne zamaraju nikoga sobom
Ima li gluplje djelatnosti na svijetu od aktivizma?
"Ljudi koji žele mijenjati svijet samo ga kvare!" (Lao-Tse)
Darkbuster
09-04-2008, 11:52
Ima, kada ljudi seru po istome da bi bili kul i trendi ;)
aktivizam je super...ozbiljno...i kul je i trendi :-D
al ne svidja mi se se sto namecu svoje misljenje...to je prenedemokratski...
Po aktivizmu treba s... bez obzira na trendove. Zato sam i citirao kineskog mudraca, starog tisućama godinama. :idea:
Po aktivizmu treba s... bez obzira na trendove. Zato sam i citirao kineskog mudraca, starog tisućama godinama. :idea:
to je prokletstvo prosvjetiteljstva
Tako je.
Jedna izvrsna definicija "prosvjetiteljstva" iz Britannica-e.
Enlightement: shallow and pretentious intellectualism, unreasonable contempt for authority and tradition, etc., applied especially to the spirit and aims of the French philosophers of the 18th c.’
konzerva
09-04-2008, 23:22
hehe odlična definicija! pogađa ravno u srž.
nego, danas na faksu mladi gospon je zvao ljude da potpišu peticiju...od srca sam mu se nasmijao kad me je pozvao
od srca sam mu se nasmijao kad me je pozvao
Damn it, ja sam ŽELIO da me pozove. Da popričamo. :-D
legionar
10-04-2008, 00:02
To je naš kolega, inače SDP ovac :-D Potpisao sam, lik i ja iako s drugih pozicija imamo dosta slična mišljenja o nekim stvarima.
To je naš kolega, inače SDP ovac :-D Potpisao sam, lik i ja iako s drugih pozicija imamo dosta slična mišljenja o nekim stvarima.
Kako sam rekao (prije cenzure...): "Internacionalsocijalisti & nacionalsocijalisti svih zemalja, ujedinite se!"
legionar
10-04-2008, 00:27
Budemo. A ti vidim da si plaćen od nekog da dežuraš ovdje i opravdavaš North Atlantic Terorrist Organization...
Ne. Friga mi se za NATO. Ali sam odavno zaključio da svijet ne završava na Bregani ili Prevlaci... I da nam je ratnički ethos trenutno u takvom stanju da bi nas laka nenaoružana konjica bez problema okupirala...
Feldkurat
10-04-2008, 10:48
Zašto nije bio referendum kad smo pristupali Protokolu iz Kyota?
Budemo. A ti vidim da si plaćen od nekog da dežuraš ovdje i opravdavaš North Atlantic Terorrist Organization...
a jesi neuk to ti je North Atlantic Treaty Organization...a ne Terorrist :roll: seljo...a glavno da si potpisao a ne znas sto znaci :roll:
Danas sam vidio dvije djevojcice, kako igraju igru u veži Frankopanske.
Izmedu 6 i 9 su bile stare.
Igru svi znate.
Pljesni svoje ruke, pa desnu sa partnerom, pa svoje, pa ljevu, pa svoje,pa obje ruke sa partnerom.
Svi to znate....probajte malo. Podsjetite se.
Samo sto su one, dok su to igrale, i izgovarale pjesmicu:
Ne u Eu
Ne u Nato
Ne u Eu
Ne u Nato
...............................................dan asnji klinci......jos ce mjenjati svijet.
Darkbuster
10-04-2008, 15:35
Gle sefe, da nema aktivizma,svasta bi mi danas kurca imali. Zamisli da zivis u drustvu gdje je seks jos uvijek teski tabu, pa jebao bi jos manje nego sad! :-D
Ti misliš da se seksualna revolucija dogodila zbog tipova a la nskoric a ne zbog općih društvenih i civilizacijskih kretanja van dosega pojedinca? Pa ti si luđi nego što sam mislio :-D
Darkbuster
10-04-2008, 15:40
Pa odredena civilizacijska kretanja se i manifestiraju u konkretnim ljudima i pokretima (maderfakin aktivistima). Dakle, hipici hvala vam kaj ste se jebali ko zecevi :-D
Uostalom,po meni je i Bruno Busic bio aktivist, pa i Francek. Nekak sumnjam da ce katodik po njima. :D
Ti misliš da se seksualna revolucija dogodila zbog tipova a la nskoric
:smt044 :smt044
Pa odredena civilizacijska kretanja se i manifestiraju u konkretnim ljudima i pokretima (maderfakin aktivistima). Dakle, hipici hvala vam kaj ste se jebali ko zecevi :-D
Glupa westernocentična spika, u krajnoj liniji samoubojstvena, koja će potrajati još najdulje 20-30 godina, dok nas Islam, Kina i Rusija sasvim ne pojedu. Onda bute svi bili aktivisti u Sibiru ili na Tianmenu... Između ostalog zahvaljujuci i "seksualnoj revoluciji" koja je demografski decimirala Zapad...
Darkbuster
10-04-2008, 16:21
takojeeee 8)
Josip Broz Tito
10-04-2008, 18:22
Vedrana Rudan vam je rekla sve o NATO-u u Nedjeljom u dva ;)
malimrav85
10-04-2008, 18:23
Onog dana kad mi ona bude mjerilo za bilo što skočit ću sa zgrade. 100%
Josip Broz Tito
10-04-2008, 18:26
Nego kako napreduju potpisi?
Pred par dana bilo tek 70 000 :(
Sramota.Ljudi vole sjedit doma i kvocat a kad treba nešto potpisat ništa...
Važno da su mase došle gledati Hitlera 21.stoljeća i mahati mu zastavicama
Fuj :x
legionar
10-04-2008, 18:28
100 000 u Zg, još u 50 gradova se skuplja. 400 000 ne bu bilo.
malimrav85
10-04-2008, 18:29
Ne razumijem zašto aktivistima nije jasno da nisu ljudi protiv nato-a u tolikoj mjeri i da to što ne potpisuju nešto ne znači da im se ne da nego da se ne slažu s time.
legionar
10-04-2008, 18:33
Potpis za referendum ne znači da sam ja protiv NATO-a nego da želim da odluku donese narod, a ne političari. I ne, to što su birači glasovali za stranke koje podržavaju NATO, ne mora značit da bi podržali NATO pojedinačno. Birači su glasovali za ukupne programe i dosta njih protiv nekog, a ne za tu stranku.
Josip Broz Tito
10-04-2008, 18:39
Ne razumijem zašto aktivistima nije jasno da nisu ljudi protiv nato-a u tolikoj mjeri i da to što ne potpisuju nešto ne znači da im se ne da nego da se ne slažu s time.
Anti-NATO ljudi u Hrvatskoj(čitaj:normalnih) ima barem 35-40 %,pa ako 10 % ne može da potpiše neku peticijicu onda stvarno...
Kako kaže Šefko:sjedi lebe da te jedem :-D
Anti-NATO ljudi u Hrvatskoj(čitaj:normalnih) ima barem 35-40 %,pa ako 10 % ne može da potpiše neku peticijicu onda stvarno...
Kako kaže Šefko:sjedi lebe da te jedem :-D
Na stranu sad moje negativno misljenje o nadnacionalnim tvorevinama, ali s nickom "Josip Broz Tito" bas i nisi kvalificiran 60-65% pucanstva ove drzave prozivati nenormalnim :roll:
Feldkurat
10-04-2008, 18:59
Odakle podatak da je u Zg 100.000 ljudi potpisalo peticiju?
Il se to Milanović računa kao 50.000 ljudi?
Btw 99% ljudi(uključujući mene) ne zna dovoljno o NATO-u da bi moglo donijet valjanu odluku.
Priznajte da je to zadnji trzaj komunizma (smrt fašizmu-odluka narodu il kak već) koji ne može smislit sad,već bi se vezao s prosperitetnom Kubom pod vlašću sultana Kastrata.
legionar
10-04-2008, 19:00
Iz centra za državnu bezbednost.
fat drummer
10-04-2008, 19:28
Potpis za referendum ne znači da sam ja protiv NATO-a nego da želim da odluku donese narod, a ne političari. I ne, to što su birači glasovali za stranke koje podržavaju NATO, ne mora značit da bi podržali NATO pojedinačno. Birači su glasovali za ukupne programe i dosta njih protiv nekog, a ne za tu stranku.
je sigurno... nato bi po defaultu prošao, a referendum koji organizira antinato udruga ili kaj već ga može srušiti. naravno da nisi protiv natoa nego za neposrednu demokraciju
Josip Broz Tito
10-04-2008, 19:35
Ne vidim razloga da se najpopularniji Hrvat u povijesti ne nađe u mom nicku ;)
A dajem si za pravo da ih zovem nenormalnim jer su potomci nekih naših predaka koji su klečali na koljenima da ih prime u neke države pa kasnije kad su vidjeli da ne valja onda govorili o "X,Y,Z hegemoniji i netoleranciji prema Hrvatima".Ako su nas tlačili neki manji narodi šta će nam tek Brisel radit :roll:
Ne vidim šta nam fali ovako!
Mimo mojih (afirmativnih) stavova o NATO-u, ekipi koja skuplja te potpise ne bih potpisao ni peticiju za neradni ponedjeljak... Danas baš idem Trgom i vidim taj njihov štand i neka ekipa skupljena s koca i konopca oko njega, ko na projekciji nove dokubajke Michaela Moorea ili promociji studenata indologije i turkeminstanskog.
Mimo mojih (afirmativnih) stavova o NATO-u, ekipi koja skuplja te potpise ne bih potpisao ni peticiju za neradni ponedjeljak... Danas baš idem Trgom i vidim taj njihov štand i neka ekipa skupljena s koca i konopca oko njega, ko na projekciji nove dokubajke Michaela Moorea ili promociji studenata indologije i turkeminstanskog.
altornativci :smt005
makar pametan je onaj mali kapović.šteta...
Nemoj mi reći da se i ti furaš na ta ORJUNA-ška sranja s filozofskog ili umrle ideje o "vladavini naroda"?
:lol:
Idemo se onda lijepo nalaziti na ledini i ukinuti Vladu, Sabor i sve institucije..
Narod nam je genijalan, pa političari nisu potrebni da ga vode.
legionar
10-04-2008, 19:50
Pa ne baš, nego želim da narod kao nositelj suvereniteta donese odluku o faktičkom ograničavanju istoga.
Ma nositelj si suvereniteta na lokalnim, predsjedničkim i parlamentarnim izborima..
I izborima za kućepazitelja..
I pomiri se s time..
A ovaj nskoric je neki mangup.
Tu je došao studentima prava popovati da ne znaju ništa o demokraciji i institucijama..
Baš zato što znamo kako stvari idu, ne potpisujemo olako sve i svašta.
legionar
10-04-2008, 19:56
Ma nositelj si suvereniteta na lokalnim, predsjedničkim i parlamentarnim izborima..
I izborima za kućepazitelja..
I pomiri se s time..
A
Jesmo li se za to borili? :cry: :cry:
Što je nama naša borba dala!?
Nisam se ja za to borio!
Nakon svakog rata slični povici..
fat drummer
10-04-2008, 19:59
Pa ne baš, nego želim da narod kao nositelj suvereniteta donese odluku o faktičkom ograničavanju istoga.
nato definitivno ograničava naš suverenitet... manje ako narod kaže - ograničite ga, više ako to kaže sabor
ovo je definitivno najbesmislenija premisa - mi nismo nužno protiv nato-a koji je zao, i poltron američkim pretenzijama, mi smo za to da narod kaže kako je okej da budemo u nato-u koji je zao i poltron američkim pretenzijama
ovaj referendum nije protiv nato-a niti za nato, iako će se tamo odlučivati o ulasku u nato
ovaj referendum je tu jer je nama dosadno
Ponavljam da nam je NATO potreban jer nam je "borbeni duh" trenutno u takvom stanju da bi nas tri laka nenaoružana komada sravnila sa zemljom. A ne daj Bože da se pojavi netko s podmornicom poput D'Annunzija...
Feldkurat
10-04-2008, 21:02
To su mislili i smrdi 1990.
Big mistake :D
To su mislili i smrdi 1990.
Big mistake :D
da ali hrvati su ispekli jeben zanat u jna. tad je vojska bila rigorozna i nakon kaj si iz nje izasao bio si vojnik.
to nas je spasilo.
no danas tog vise nema
1990 su svi bili pozitivno nabrijani i jedva čekali dovršiti posao sa petokrakim neprijateljem. Danas vlada totalna apatija...
fat drummer
10-04-2008, 21:36
1990 su svi bili pozitivno nabrijani i jedva čekali dovršiti posao sa petokrakim neprijateljem. Danas vlada totalna apatija...
istina... da danas izbije rat mislim da bih istog trena kupio kartu za australiju ili nešto slično
Feldkurat
10-04-2008, 21:42
Tam ne primaju zečeve :-D
malimrav85
10-04-2008, 23:24
A dajem si za pravo da ih zovem nenormalnim jer su potomci nekih naših predaka koji su klečali na koljenima da ih prime u neke države pa kasnije kad su vidjeli da ne valja onda govorili o "X,Y,Z hegemoniji i netoleranciji prema Hrvatima".Ako su nas tlačili neki manji narodi šta će nam tek Brisel radit :roll:
Tipa Jugoslavije.
S tim nickom doživljavam te ozbiljno kolko i Vedranu Rudan i Ćiru zajedno ali kome je do referenduma nek skuplja potpise. Ako ih skupi svaka čast, ajmo na referendum. Ako ne, koga briga. Mislim, te propovjedi o demokraciji...
Nikoga nije briga ali idemo mi bit na silu za referendum jer je to baš cool demokratski.
Glupa westernocentična spika, u krajnoj liniji samoubojstvena, koja će potrajati još najdulje 20-30 godina, dok nas Islam, Kina i Rusija sasvim ne pojedu. Onda bute svi bili aktivisti u Sibiru ili na Tianmenu... Između ostalog zahvaljujuci i "seksualnoj revoluciji" koja je demografski decimirala Zapad...
Hej!
Ja sam si bas narucio jednu Ruskinju i jednu Tajlandanku preko neta da ih zenim i da mi podare zdrave i jake Hrvate.
Mislis da ce mi djeca biti izdajnicka? :shock:
PS: nisam naveo trecu zenu (ruskinja,zuta), nego sam uzeo poligamiju (zenim dvije zene) kao simbol za Islam.
Sam da ne bi bilo.....
Važno da su mase došle gledati Hitlera 21.stoljeća i mahati mu zastavicama
Fuj :x
Hej!
To su bili clanovi HDZ-a koji su zaduzili Hrvatsku s time da su isli pozdraviti Busha i da su glumili da nam je drago da je dosao.
Iskreno, nisam ocekivao da ce HDZ jesti toliko govna za ovu zemlju.
Trpiti toliko americko-hrvatske patetike zarobljene u '95 godinu (iskljucivo napad na americke tekstopisce) i tu odvratnu facu je valjda kao biti preliven nosorogovim proljevom.
I tri tisuce hrabrih HDZ-ovaca je stajalo tako, i bas kao sto su nasi predaci za svoju zemlju na Markovu trgu dobivali salve metaka, oni su dobivale salve govna.
I nijedan nije prestao pljeskati!
Nijedan nije prestao mahati zastavicom!
Nijedan nije.....maknuo osmijeh.
I mozemo mi misliti sto god hocemo o HDZ-u i Sanaderu, ali tih 3000 hrabrih HDZ-ovaca zaduzilo je ovu zemlju.
I sada se ne trebamo cuditi na gomilu govana koje se mogu naci oko HDZ-a.
Stovise , sam Sanader Hrabri je bio toliko blizu da mi je jasno zasto toliko govna izlazi iz njegovih usta.
Na kraju je dolazak prosao dobro.
Bush i svijet vidjeli su da smo lider regije i fin narod, a ne neka Albanija.
Premda, kada je Bush bio u Albaniji, rulja mu je ukrala sat.
Ovdje mu nije ukrala rulja, nego Sanader.
druze tito,druze tito,Hrvati te lazu..oni vole,oni vole,PAVELICA ANTU :-D
Josip Broz Tito
11-04-2008, 01:02
druze tito,druze tito,Hrvati te lazu..oni vole,oni vole,PAVELICA ANTU :-D
:shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll:
pa ono..ako nista pobio je manje ljudi od tita..doduse tito je imao vise vremena,tako da tko zna kako bi zavrsilo da je i ovaj imao jednako vremena ko i tito..al ako nista dtrugo..pavelic se nije furao na nekog humanistu..znas ko tito..ono ja sam veliki covjekoljub,a hobi mi je inace pobiti desetine tisuca ljudi,otvoriti logore za one koji ne misle ko ja..poubijat stotine ljudi po svijetu koji pljuju po jugi i tak to..
Josip Broz Tito
11-04-2008, 01:23
Ante Pavelić je zaslužan za smrt preko pola mlijuna ljudi,po svim mogućim podacima.
Ali dosta offtopica...tema je referendum za NATO
Ante Pavelić je zaslužan za smrt preko pola mlijuna ljudi,po svim mogućim podacima.
u koju si ti skolu isao :?
i hvala vam na AIDS-u...
kaj Davor Suker?
I tri tisuce hrabrih HDZ-ovaca je stajalo tako, i bas kao sto su nasi predaci za svoju zemlju na Markovu trgu dobivali salve metaka, oni su dobivale salve govna.
I nijedan nije prestao pljeskati!
Nijedan nije prestao mahati zastavicom!
Nijedan nije.....maknuo osmijeh.
1984...
legionar
11-04-2008, 01:28
Ma kakvih gladnih pola milijuna :smt005 To mora da su Goldstein i ekipa radili ta istraživanja ili časni institut Simon Wiesenthal koji je izračunao da je pobijeno više Židova nego što ih je živilo uopće na prostoru NDH.
koji si ti car,ajtolah..sa ovom izjavom,odma si iza vuce,velje i zdravka mamica :-D
Feldkurat
11-04-2008, 01:46
Dobro,hoce ovi vise priznat da im je propala inicijativa?
Btw nikoga ne brine što su dali vrlo osobne podatke?Predviđam da će antinatovci nakon priznanja poraza prodat te podatke.
legionar
11-04-2008, 01:51
OZNA i ovako već zna sve o meni tako da me to ne uznemiruje :smt007
Darkbuster
11-04-2008, 09:14
Popujete ovom titoidu nesto o nicku,al je zato bas simpaticno kad netko cestita 10.4. ili salje ustaske becarce na forum. Totalno sasavo! :-D
veteran - Ma kakva sida, to je nastalo kad su nasi vrli znanstvenici malo pikali majmune,pa malo ljude. Ak se bojis side nemoj se jebat i bok :D
Feldkurat
11-04-2008, 11:10
To bi preporucio i ovima iz antinato udruga koje traze referendum.Ne se razmnozavat.Ionako ih je vecina latentni kandidat za Darwinovu nagradu.
Darkbuster
11-04-2008, 11:24
Kako god kazes, ti si car. 8)
konzerva
11-04-2008, 12:52
Između ostalog zahvaljujuci i "seksualnoj revoluciji" koja je demografski decimirala Zapad...
amen. sviđa mi se nastup ovog forumaša,imam osjećaj kao da sam ga već čitao na forumu :-D
Popujete ovom titoidu nesto o nicku,al je zato bas simpaticno kad netko cestita 10.4. ili salje ustaske becarce na forum. Totalno sasavo! :-D
čujem te, kolega!
imaš pravo, obadvjema stranama treba "popovati".
čekam da se registrira pop momčilo đujić pa da nam pomogne
Feldkurat
11-04-2008, 13:29
Jos nema objave koliko je potpisa skupljeno?
A transparentnost za koju se toliko zalazu?
Ovo je jedini konkretan podatak koji je ta tzv inicijativa objavila:
Pozivom na broj 060 777 303 donirajte 1 kn za kampanju Odluka narodu – NATO na referendum!
(cijena poziva 1,22kn s fiksne i 2 kn s mobilne linije)
:roll:
legionar
11-04-2008, 14:55
Up start napokon manifestira staru retoriku. Mi smo borg, otpor je džabe. 8) 8)
Josip Broz Tito
11-04-2008, 17:06
Dobro,hoce ovi vise priznat da im je propala inicijativa?
Btw nikoga ne brine što su dali vrlo osobne podatke?Predviđam da će antinatovci nakon priznanja poraza prodat te podatke.
A tebe ne brine da će američki sateliti moći locirati i kad ideš na wc,a ne koji ti je JMBG.
Ipak ovaj ulazak u NATO je neki civilizacijski napredak jer više ne moramo klečati da nas prime, sad nas sami zovu jer im treba svježeg mesa :roll:
malimrav85
11-04-2008, 17:07
ha ha ha, a sad kao ne mogu, ha ha ha
luđi si nego kaj se zoveš
:smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005
Meni je još smješnije ovo sa svježim mesom..
Kao da će Ameri 3 milijuna Hrvata tjerati u rat..
U rat idu oni koji su profesionalni vojnici, ukinut je vojni rok..
Kome se tamo ne ide, neće ga tjerati..
Ak nas budu tražili 1000 vojnika i to je ultra broj za Hrvatsku..
Josip Broz Tito
11-04-2008, 17:13
Smij se ti smij al čim ovi počnu gradit vojne baze po našoj obali ja palim za Bjelorusiju,Kubu,ili neku drugu zemlju koja se nije pristala porobiti i gdje narod ne dočekuje Hiltlera s rupčićima i zastavicama na Markovom trgu.
Vidi se da nisi upućen ni u ovo što si sada rekao..
NATO NEĆE graditi baze u Hrvatskoj!
Mi imamo naše vojne baze na obali i NATO će ih po potrebi koristiti!
Smij se ti smij al čim ovi počnu gradit vojne baze po našoj obali ja palim za Bjelorusiju,Kubu,ili neku drugu zemlju koja se nije pristala porobiti i gdje narod ne dočekuje Hiltlera s rupčićima i zastavicama na Markovom trgu.
nedostajat ce nam tvoj entuzijazam, zelja za napretkom, vrline pravog vodje...a ziher sam da i brave dobro popravljas...
Josip Broz Tito
11-04-2008, 17:19
Aha neće graditi?Ko ti je to rekao?Bush? :-D
Dobro on je osoba kojoj se može vjerovati.
Ako kažu da neće,onda neće,jelda :-D Budemo im uputili protestnu notu kao i za ZERP i kao uvijek prešli preko toga.
Uostalom za koga da se političari bore kad je narodu sve svejedno.Vi bi svi sutra propričali engleski da vam tako dođe direktiva iz prijateljske Amerike.
legionar
11-04-2008, 17:22
Ja ne vidim neku razliku hoće li graditi nove ili koristiti već postojeće. Isto sranje. Bitno je da ćemo (kao i uvijek) biti tuđi satelit.
konzerva
11-04-2008, 22:20
ma nećemo bit satelit... nego, osnovat ćemo centralnoeuropski (jer nedaj Bože da nas netko smjesti u jugoistočnu europu!) vojni savez sa slovencima i mađarima pa ćemo prodavat svoje home-made ratne brodove mađarima da se igraju po balatonu. hura!
da kuba,bastion slobode i demokracije..gdje slobodno mos izreci svoje misljenje i suprostavit se vladajucima bez sankcija :lol: ..
e lima daj reci mi nesto..jel ti jos vjerujes da je britney spears nevina :?:
veteran - Ma kakva sida, to je nastalo kad su nasi vrli znanstvenici malo pikali majmune,pa malo ljude. Ak se bojis side nemoj se jebat i bok :D
pa ne bas..taj virus nose neke vrste majmuna pa je jednom neki majmun ugrizao nekog crnca koji je ni krivan ni duzan brao narance, limune, banane etc...onda se taj crnac fufarao po selu...pa su dosli bijelici i fufarali se sa svima njima...pa su ti isti bijelci otisli na brod i prenijeli svuda oko nas...preslatko...
legionar
12-04-2008, 02:34
http://i13.photobucket.com/albums/a285/ddijanov/predsjednik_mesic_pocasni_kuhar_art.jpg
http://i13.photobucket.com/albums/a285/ddijanov/bush-gollum.jpg
Ja ipak nebi u NATO :( Nekako mi se sve to čini komično :(
Josip Broz Tito
12-04-2008, 02:39
:lol: :lol: :lol:
Darkbuster
12-04-2008, 14:01
Vidi se da nisi upućen ni u ovo što si sada rekao..
NATO NEĆE graditi baze u Hrvatskoj!
Mi imamo naše vojne baze na obali i NATO će ih po potrebi koristiti!
Postoji li ijedna NATO zemlja bez NATO baza. Pitam cist informativno
Darkbuster
12-04-2008, 14:03
pa ne bas..taj virus nose neke vrste majmuna pa je jednom neki majmun ugrizao nekog crnca koji je ni krivan ni duzan brao narance, limune, banane etc...onda se taj crnac fufarao po selu...pa su dosli bijelici i fufarali se sa svima njima...pa su ti isti bijelci otisli na brod i prenijeli svuda oko nas...preslatko...
Nazalost,radi se o nekom zapadnom idiotu koji je isao isprobavati cjepiva. Tak pise i u udzbeniku na medicinskom,strine mi! :)
fat drummer
12-04-2008, 14:04
pa ako je za vjerovat wikipediji
onda da...
nato ima baze u njemačkoj, belgiji, afganistanu, turskoj i italiji i grade neku multinacionalnu bazu u mađarskoj
Josip Broz Tito
12-04-2008, 16:16
To nije sve,postoji i u Rumunjskoj,a navjeća od tih baza je u Italiji,iz koje su uglavnom išli napadi na Srbiju 1999.Nitko nije izrijekom rekao da neće kod nas graditi.Ali slažem se s Pravašem,svejedno hoće li graditi ili koristiti naše,mi iovako moramo slušati Big Brothera.
Pa moraš slušati Big brothera i kada nisi u NATO-u..
Zato je bolje biti u NATO-u i bar nešto izvući iz toga.
Mi smo mala država koja u svakom slučaju mora pratiti politiku velikih..
Pa ajmo onda barem u toj šugavoj situaciji izvući neke koristi iz toga, a ne se kurčiti da smo veliki i jaki (kao što to Srbi čine), pa dobiti po njušci opako.
Darkbuster
13-04-2008, 00:14
A da ne radimo ni jedno,nego se jednostavno drzimo po strani? Zlo mi je od tog kmetskog mentaliteta. Mali smo,pa se guzimo svakome..
Može li mi netko ukratko objasniti zašto su NATO baze u Hrvatskoj loša stvar... Ako se bojite da će vam nigeri s kitom od pola metra pojebati curu, kupite Viagru.
fat drummer
13-04-2008, 00:22
Može li mi netko ukratko objasniti zašto su NATO baze u Hrvatskoj loša stvar... Ako se bojite da će vam nigeri s kitom od pola metra pohebati curu, kupite Viagru.
pa zato što će velik broj američkih vojnika sa sidom silovat našu djecu i širiti liberalne svjetonazore
piše sve u onom mailu
I baš mi je zanimljivo kako su odjednom nekima puna usta "suvereniteta", "kmetske politike", "slušanja Big Brothera" sad kad se radi o NATO-u. A kad se svojevremeno jedna baba koju svi u Europi mrze i nitko je ne doživljava u Hrvatskoj primala kao direktorica svemira, to je bilo super... Kad je predsjednik države otključao državni arhiv i pustio strane špijune da kopaju po najpovjerljivijim podacima, to je isto bilo super... Sad kad ulazimo u vojni savez koji će nam riješiti sigurnosnu situaciju u idućih x godina (vlastite samodostatne vojske smo se de facto već davno odrekli), sad je strašan udarac našem suverenitetu što će možda nigeri i trailor trasheri iz Alabame dvaput godišnje pristati u Splitu i razdjevičiti Severinu ili što ćemo poslati 50 vojnika u neku vukojebinu da pucaju na Al-Kaidu i šaraju po pećinama. Prozirno da prozirnije ne može biti, priznajte da vam fali Varšavski pakt (ili Trojni) i da vam zato smeta NATO, a ne serite kvake.
Darkbuster
13-04-2008, 00:39
Ja sam oduvijek bio protiv ovakvog suda u Haagu iako opcenito nisam protiv medjunarodnog sudovanja.
legionar
13-04-2008, 05:24
Ma nabijem ja na qrtz i EU, Carlitu del qrtz, Brammmera, aaški sud,Nato, Mesića i sve nadnacionalne tvorevine. Jedini političari kojima skidam kapu su Franjo i Šušak svi iza nek teraju u rodno mjesto...
Just a little bit
13-04-2008, 12:40
neko je nocas pijan došo doma...... :smt109
Insomniac™
13-04-2008, 13:14
Tako nešto.... Do prijenosa je došlo seksom sa primatom (što je bio običaj nekih plemena u Africi), ugrizom ili jedenjem neprokuhanog mesa.
Nazalost,radi se o nekom zapadnom idiotu koji je isao isprobavati cjepiva. Tak pise i u udzbeniku na medicinskom,strine mi! :)
Što jako često spominju obožavatelji svih urota
http://en.wikipedia.org/wiki/AIDS_origi ... and_spread (http://en.wikipedia.org/wiki/AIDS_origin#History_of_known_cases_and_spread)
http://en.wikipedia.org/wiki/Simian_Imm ... ency_Virus (http://en.wikipedia.org/wiki/Simian_Immunodeficiency_Virus)
nema baš veze sa NATO,al obrazujmo se :-D
Stormrage
13-04-2008, 14:22
Ma nabijem ja na qrtz i EU, Carlitu del qrtz, Brammmera, aaški sud,Nato, Mesića i sve nadnacionalne tvorevine. Jedini političari kojima skidam kapu su Franjo i Šušak svi iza nek teraju u rodno mjesto...
ma gdje susak..
Darkbuster
13-04-2008, 14:24
Inso - ja ti samo kazem sta pise u udzbeniku medicinskog fakulteta, neda mi se raspravljati o tome jer ne vidim zasto bi bilo toliko nevjerojatno.
fat drummer
13-04-2008, 20:47
Nevladine organizacije u dva su tjedna skupili 150 tisuća potpisa hrvatskih građana koji su u peticiji tražili raspisivanje referenduma o ulasku u NATO. Vlada njihovoj želji ovaj put neće udovoljiti; za raspisivanje referenduma trebalo je prikupiti 450 tisuća potpisa. Nevladine udruge za svoj su neuspjeh okrivile limitirane resurse i kratak period prikupljanja potpisa, kao i prevelik broj potpisa koje je trebalo prikupiti. Analitičari smatraju kako je akcija bila loše organizirana te nije dobila potporu medija i istaknutih javnih osoba.
hahahahahahahaha, napokon... falilo im je samo duplo od onoga što su skupili
a da ne govorimo kako nikoga nije bilo briga
prošao sam kraj tih štandova barem 10 puta i tu i tamo sam vidio nekoga kako potpisuje preko kurca
Darkbuster
13-04-2008, 20:52
I naravno hrvatski samokres uperen u glavu :-D
fat drummer
13-04-2008, 21:00
naravno, kad nato dođe imat ćemo američki tenk abrams uperen u glavu
naravno, kad nato dođe imat ćemo američki tenk abrams uperen u glavu
Radje njemacki Leopard... ljepsi je :smt050
http://www.fprado.com/armorsite/Leo2_Pics/LEOPARD2A6-BIG-svg-08.jpg
Kako lijep tenk..
:smt049 :smt050 :smt055 :smt060
konzerva
14-04-2008, 16:10
piši kući propalo :badgrin:
zoki je ponovno pokazao da ima nos za politički uspjeh
Darkbuster
14-04-2008, 16:54
Pa SDP je mudro presutio cijelu stvar..
Feldkurat
14-04-2008, 17:35
A je li?
A tko je onda ovaj lik i što radi na slici:
http://zoranmilanovic.sdp.hr/u-medijima ... -o-nato-u/ (http://zoranmilanovic.sdp.hr/u-medijima/milanovic-potpisao-zahtjev-za-referendum-o-nato-u/)
:roll: