PDA

View Full Version : Volontiranje u Saboru

Rogi
19-04-2008, 15:05
Procitao sam na stranicama fakulteta o volontiranju u Saboru. Koliko sam skuzio da ovo nije prva godina u kojoj postoji ta mogucnost, ali nisam nigdje mogao naci dojmove studenata koji su u tome sudjelovali.
Stoga bih molio sve kolege dobre volje, a i sve ostale da podjele svoje dojmove i ostave koji post, o tome kako im je bilo ako su sudjelovali u programu, koliko su i sto radili, jel se radi i preko ljeta, koliko dnevno, i sl. Uglavnom kakva su im iskustva s tim.

Unaprijed se zahvaljujem svim dobrim dušama :)

P.S. Hvala Dori iz urednistva

aleydis
20-04-2008, 16:43
da, u principu i mene zanima.. pa ako netko ima iskustva s tim.. bilo što, da vidim bar okvirno..

Skylark Ishmaelle
20-04-2008, 20:23
Hm..vjerojatno nitko nije pisao o iskustvu u Saboru jer je jako malo studenata prava uspjelo ući u program. Mislim da u posljednje dvije generacije volontera niti jedan student prava nije prošao testiranje. Do ove godine je program vodio GONG i Sandra Pernar koja je fantastično odradila posao koordinatora, a sada je po prvi put cijela stvar u rukama ljudi iz Sabora.

Kada sam se ja prijavljivala za sudjelovanje u programu procedura je bila ta da sam prvo trebala poslati životopis nakon čega sam bila pozvana na testiranje. Svi koji su prošli testiranje su bili pozvani na intervju. Apropos testa - pitanja su bila vezana uz Ustav, rad Sabora, parlamentarne stranke i neke opće informacije o političkoj sceni/kulturi u Hrvatskoj. Slično je bilo i na intervjuu.

Svi koji su prosli testiranje i intervju su bili dodijeljeni jednom zastupniku i onda je pocelo veselje :)

Prvo smo svi prošli trening koji je uključivao upoznavanje s Poslovnikom Sabora, službama u Saboru i generalnim stvarima koje su važne za rad u Saboru (npr. na koji ulaz se ulazi, gdje se radi i tako to...). Trening je trajao dva dana ili nešto tako. Ništa prekomplicirano i zastrašujuće.

Budući da sada nemam previše vremena za pisanje ukratko bih sumirala cijelo iskustvo na preporuku da se prijavite. NEMATE što izgubiti (osim eventualno pink glasses kroz koje gledate na rad Sabora....ali nekako sumnjam da previse takvih ima). Možete samo steći jedno dobro iskustvo i naučiti stvari koje inače ne biste imali priliku naučiti.

Pitajte me što vas zanima pa pišem ltr.

TILA
20-04-2008, 20:50
Čovječe moram se spremiti za testiranje ko da idem na ispit :smt005

Skylark Ishmaelle
20-04-2008, 20:57
Pa...ono...bitno je da znaš da Ustavni sud nije dio sudbene vlasti u RH. Na tome mnogi padoše. Ozbiljno, ljudi ne znaju ustavno pravo. I wonder why....

sijft
20-04-2008, 21:22
A jesu li ta pitanja na zaokruživanje, nadopisivanje ili??? :-D
Znači tko se prijavi treba početi s pripremama kao za prijemni :))) wow :shock:
A što pitaju tamo na tom intervjuu?

malimrav85
20-04-2008, 22:10
Kolko si dnevno tamo?
Što radiš?

legionar
20-04-2008, 22:56
Ja sam za ako me Vlado i Mate prime u Odbor za ustav. :smt004

Skylark Ishmaelle
21-04-2008, 08:02
A jesu li ta pitanja na zaokruživanje, nadopisivanje ili??? :-D
Znači tko se prijavi treba početi s pripremama kao za prijemni :))) wow :shock:
A što pitaju tamo na tom intervjuu?

Pa, dobro..ne bih sada baš pretjerivala. Tako je to izgledalo kada je program bio pod GONG-om. Sad će možda biti drugačije. Ne boli nazvati i pitati i malo se više informirati. Ali da treba čitati novine i znati koji novinari izvještavaju iz Sabora - treba! Test je bio na 'nadopisivanje' i na 'zaokruživanje'. Nije to bilo ništa strašno i nesavladivo.

Kolko si dnevno tamo?
Što radiš?

Nisam previše vremena provodila u Saboru jer zapravo nije postojao prostor u kojemu bih radila, a i nema potrebe biti gore. U pravilu, gore bih bila par puta za vrijeme zasjedanja i eventualno bih pratila sjednice koje su mi bile tematski zanimljive. Većinu posla sam obavljala doma (čitanje i pisanje), a u Sabor bih odlazila po dokumentaciju u info-dok službu ili kad bih baš morala. Angažman ne zahtjeva svakodnevni rad, ali nekada je znalo biti da tri dana radim 15 sati zbog kratkih rokova.
Što se radi? Od čitanja zakonskih prijedloga i pisanja amandmana do istraživanja raznoraznih statistika i podataka. Dio posla je bio jako zanimljiv, a dio je bio samo zatupljujuće birokratski.

sijft
21-04-2008, 11:23
Jel taj program prilagođen obvezama na faksu? Što npr. u vrijeme ispitnih rokova? :-D tnx

Skylark Ishmaelle
21-04-2008, 11:28
Jel taj program prilagođen obvezama na faksu? Što npr. u vrijeme ispitnih rokova? :-D tnx

Nema tu programa u smislu da se moraš pojaviti na poslu u određeno vrijeme i provesti određeni broj sati negdje. Sve se dogovaraš sa zastupnikom za kojega radiš i oni svi imaju razumijevanja za studentske obveze. Kažem, većinu mjeseca ne radiš, ali onda kada je zasjedanje stvari se zahuktaju. U vrijeme ispitnih rokova logično možeš uzeti 'slobodno'.

sijft
21-04-2008, 15:52
Zahvaljujem se na odgovorima! Stvarno si nam dala puno informacija!!! :smt006

Skylark Ishmaelle
22-04-2008, 14:35
no frks!
samo pitajte ako ima icega jos tajnovitog.
i, da....pocnite pratiti prijenose iz Sabora.
svasta se vidi i cuje :D

Rogi
22-04-2008, 19:17
Pridruzujem se zahvalama. Hvala puno na pomoci, valjda ce nam ovi savjeti pomoci da se dokopamo Sabora. :D

Skylark Ishmaelle
05-05-2008, 23:51
No? Jeste li se javili na natječaj? Kako ide?

Dajte mi samo javite je li klub zastupnika HDZa počeo uzimati volontere ili se i dalje boje političke špijunaže :smt004

Hell's Angel
06-05-2008, 00:05
čisto sumnjam
znam da je šeks rekao da je to po njemu besmisleno i besadržajno
(valjda je to tako kad ideš na zasjedanje ko torba)

Rogi
06-05-2008, 09:31
ja sam se javio, slozio sam motivacijsko i nategao zivotopis koliko sam mogao :D . sad cekam kakvu obavijest o tim testiranjima, ali jos nista nisam uspio procitati o tome. valjda su samo ovi iz sabora lijeni pa jos nisu stavili (tko bi rekao)

Robierre de Cochon
08-05-2008, 13:50
Ja sam dvije godine volontirao u saboru i bilo mi je interesantno iskustvo. Svakako bih preporučio kolegama koji imaju volje za takve neke slobodne aktivnosti.

Zastupnica kod koje sam ja radio bila je jako susretljiva i cijenila je moj angažman. Nikad nisam doživljavao neki presing i kad sam imao ispite, samo bih joj javio na mob da imam posla s faxom...i to je to. Inače, nema nekog radnog vremena....bar tako nije bilo u mojem slučaju. Za vrijeme zasjedanja bi se sastajali jednom do dvaput tjedno u klubu zastupnika, dogovarali bi što će se raditi, ovisno o dnevnom redu sabora. Ona je vodila računa da mi daje neke stvari koje bi mene "mogle zanimati" i iz kojih bi mogao nešto naučiti...pa su stvarno teme bile raznorazne - recimo radio sam na nekim stvarima vezanima uz zaštičene najmoprimce, uz prava tražitelja azila, uz edukaciju djece o holokaustu, prava pacijenata....ma svašta uglavnom.
Pošto je zastupnica bila predsjednica jednog pododbora, moj se rad većinom svodio na pomaganje u organizaciji sjednica odbora. Pripremao sam materijale, proučavao komparativno zakonodavstvo, proučavao novinske članke, predlagao eventualne točke dnevnog reda, vanjske sudionike sjednica (stručnjake, ljude iz nevladinih organizacija itd). Jedna tematska sjednica je održana na temu koju sam baš ja predložio....to se nju dojmilo i bila je jako zadovoljna rezultatima jer je rasprava bila vrlo "konkretna" i odbor je donio neke bitne zaključke.
Uvijek bih bio na sjednicama odbora i ona bi me svima predstavljala kao svog "pomoćnika"...i nikad se nije dogodilo da prezentira moj rad pod nešto svoje.
Redovno me slala na razne tribine i seminare iz područja koja su mene zanimala...i tamo bi obično bili skupa te sam joj znao davati sugestije kod izlaganja jer ona nije bila pravnica.
Super mi je bilo da smo se i privatno dobro uklopili pa bi na kavi znali razgovarati o mom diplomskom, o poslu kojeg bi htio raditi itd. Često sam dobivao preporuke za neke natječaje koje sam se prijavljivao....a to uvijek dobro dođe uz preporuku profesora na faxu recimo.
Redovno sam komunicirao u saboru s tajnicom kluba zastupnika u kojem je ona bila, sa stručim osobama u odboru i naravno s još nekoliko zastupnika iz istog kluba...za koje sam isto znao nešto raditi. Nikad nisam to radio iz nekakve koristi, u smislu da se negdje "uvučem" i da povlačim neke veze, jer mi je to po prirodi odbojno....i kad sam nakon faxa tražio posao, uopće se nisam pozivao na nikakva imena. To mi je samo jedna stavka u životopisu i jako sam zadovoljan što sam radio nešto korisno.
Inače, jednom tjedno bi se svi volonteri u saboru sastajali i raspravljali o našem radu...i to mi je bilo jako interesantno jer smo razmjenjivali iskustva i upoznao sam na taj način puno ljudi, mnogi od njih ni nisu pravnici. I danas se ponekad nađemo na kavi ili na nekim seminarima koji se organiziraju za kolege koji sada rade u saboru.

dorro
09-05-2008, 01:17
valja ti taj opis, vježbeniče :-D

Nego, jel se tu dobije šta para? Negdje mi zvoni u primozgu da je netko prije par god rekao kako se dobiva neka sića za projekte...sad ne se mogu sjetiti o čemu se točno radilo, ali bilo je vezano uz Sabor :?
Bonove za ručak makar?
Cugu sa ekipom iz birca? :lol:

Skylark Ishmaelle
09-05-2008, 07:59
Dobivali smo mjesečnu naknadu od 400 ili 500 kn.
U bonove ne vjeruju otkako su uhvatili par zastupnika da nakon zasjedanja dilaju iste na parkiralištu.....

Robierre de Cochon
09-05-2008, 09:24
da, dobivalo se nešto sitno. to je nešto kao, naknada troška za prijevoz i ne znam šta...tako oko 500 kn cirka, ne sjecam se vise.
a sto se tice rucka, imas iskaznicu, pa mozes papat u saborskoj menzi za 10 kn. ok je hrana.
a i saborski kafic ima prihvatljive cijene zestice. :-D

Skylark Ishmaelle
09-05-2008, 09:32
pelin za 5 ili za 7kn? kak je ono išlo?

Rogi
09-05-2008, 11:29
danas sam dobio mail, testiranje je u ponedjeljak u maloj vijećnici. puno sreće svima koji su se prijavili.

Šta nam Bog da i sreća junačka :D

sijft
09-05-2008, 18:16
Robierre de Cochon -- daj nam reci svoja iskustva oko testiranja?? :-D

Robierre de Cochon
12-05-2008, 10:48
Robierre de Cochon -- daj nam reci svoja iskustva oko testiranja?? :-D
nisam se uopće spremao.
pretpostavljao sam da neće biti ništa komplicirano kad je za mješovitu ekipu (politolozi, novinari, filozofski, svega je bilo). mislim da za nekog s općim pravnim obrazovanjem taj test ne bi trebao biti problem. pitanja su bila na principu: nabroji tri saborska osbora,, nabroji pet ministarstava, koliko traje mandat predsjednika republike i tako...
:smt005
i bio je intervju...vezan uz životopis i tako to. ne znam kako je sad....vjerojatno je drugačije.

Insomniac™
12-05-2008, 11:08
pelin za 5 ili za 7kn? kak je ono išlo?

kava i juice su bili po 2-3 kune.....
mislim da je pelin bio 5 kn....
nazalost,nisam uspio ostvarit svoj san da se u saborskom kafiću zarakijam sa šeksom :cry:

Romana
12-05-2008, 16:01
U Uredu predsjednika je kava 1kn!

1kn!

Ima li ista simbolicnije od ovog :smt005

Robierre de Cochon
12-05-2008, 17:19

1kn!

nisam znao da tamo ima kafić, haha. :-D

dorro
12-05-2008, 23:40

1kn!

ha? :shock:
kako se tamo može volontirati? :-D

sijft
13-05-2008, 18:41
Jel mi netko može reći kako izgleda to usmeno testiranje?? Ja sam prošla pismeno pa imam uskoro taj razgovor!! Please! Help! Što pitaju i dal se trebam spremati po nečemu? :shock:

Rogi
13-05-2008, 19:11
imam istu molbu kao i kolegica sijft, meni je sutra razgovor pa ako bi mogli dati koji mudri savjet...

samo brzo :D

sijft
13-05-2008, 20:07
imam istu molbu kao i kolegica sijft, meni je sutra razgovor pa ako bi mogli dati koji mudri savjet...

samo brzo :D onda molim te sutra mi se javi na pm da mi kažeš dojmove ili ovdje napiši :smt006

Skylark Ishmaelle
13-05-2008, 22:16
Nije to tako strašno bilo nama, no kažem - mi smo razgovarali s ljudima iz GONG-a koji su bili dosta profi napravili intervjue i ne znam kako će to izgledati u Saboru.

Uglavnom, mogli bi vas pitati ponešto o stvarima koje ste napisali u životopisu, koja je vaša motivacija za prijavljivanje u program, jel bi vam bio problem raditi sa zastupnikom koji je drugog političkog opredjeljenja nego vi......nisu to pitanja na koja postoji točan ili krivi odgovor - radi se o tome da kažete ono što mislite i prikažete se kakvi ste u stvarnosti i koiko ste kvalitetni, te da ste baš super za taj program.

Nije to ništa strašno - ako ste prošli testiranje ti ljudi već vjerojatno imaju ponešto (dobru) sliku o vama, tako da su zapravo na vašoj strani i žele da im tako dobri ljudi dođu u program. Mkay? Nije to kao usmeni iz GPP-a.

:D

Romana
14-05-2008, 09:01

1kn!

nisam znao da tamo ima kafić, haha. :-D

Ima i menza.

Al tamo dolje u onim zgradama gdje ljudi rade, a ne u glavnoj zgradi.

sijft
14-05-2008, 11:07
Skylark Ishmaelle HVALA!! Mislila sam da moram isčitavati Ustav i da će biti pitanja ko na testiranju!! Tamo bi vjerojatno zablokirala da me usmeno pitaju! :-D ;) Hvala još jednom!

Nama ove godine provodi testiranje Sabor ali je prisutna ona ženska Sandra P iz GONGA!
Pa jel padaju ljudi to usmeno testiranje?? Znate šta o tome??

Nemojte zamjerit na pitanjima....znatiželjna sam i ne znam šta da očekujem!?

Rogi
14-05-2008, 14:08
Bio sam danas na razgovoru. Nije bilo nista strasno. Razgovor je trajao 10min, a bila je ona glasnogovornica šimunović i iz gonga, sandra pernar . Pitali su me zašto sam se prijavio, što mislim dobiti od volontiranja, dali bi me smetalo raditi s nekim tko je drugog političkog opredjeljenja nego moje, imam li neko područje koje me vise zanima. Jos su rekle da su studenti s naseg faksa losije napisali testove nego studenti s politologije, pa me kao pitala jel znam zasto...
Uglavnom nista strasno, razgovor je vise reda radi. Kako sam bio među prvima pitala me je imam li nekog određenog zastupnika kod kojeg zelim volontirati, ili neki odbor u koji želim...

Sve u svemu, nista posebno...

M.e.m.o.r.y
14-05-2008, 14:25
evo mala pomoc ekipi buducih volontera; oni koji su prosli testiranje nemaju razloga za zabrinutost, narocito oni koji su ostvarili bolji rezultat na samom testu! naime, radi se o intervju koji vode cura iz gong-a, mislim Sandra te gđa. Simonovic ili nesto slicno! One su skroz O.K.! Radi se o klasicnim pitanjima, poput zasto ste se prijavili, prokomntirajte test, nakon cega sljedi prica o Vasim preferencijama, sto je ujhedno i najvaznije kako bi uspjesno dosle do zakljucka koji bi mentor bio najbolji za podrucje vaseg interesa! Zavrtite stranice sabora, pogledajte tko je u kakvim odborima te prema tome pokusajte isprofilirati vaseg buduceg mentora, ili barem neki uzi krug. good luck

sijft
14-05-2008, 14:27
Hvala na izvještaju! :smt006

sijft
19-05-2008, 14:37
Ja isto imam sve pohvale glede ovog razgovora!! Ženske su bile ok! Volontiranje nam poćinje 2.6 - 15. 7 pa pauza do jeseni.... 2.6 imamo seminar i upoznavanje sa mentorima i poslovnikom :-D a dalje budemo vidjeli..... 8)

Penelope
19-05-2008, 19:18
Ja isto imam sve pohvale glede ovog razgovora!! Ženske su bile ok! Volontiranje nam poćinje 2.6 - 15. 7 pa pauza do jeseni.... 2.6 imamo seminar i upoznavanje sa mentorima i poslovnikom :-D a dalje budemo vidjeli..... 8)

danas su ti to rekli? ja sam bila prošli tjedan i nitko ništa nije spominjao...joj, mene tako strah da će mi se to poklopit s ispitima...šta onda? znala sam u šta se upuštam i sve to, al opet ...s ispita izostat ne mogu... :(

Rogi
19-05-2008, 20:38
jesu ti za pocetak volontiranja rekli na razgovoru ili si dobila obavijest na mail?

Penelope
19-05-2008, 20:55
baš sam se sjetila da su meni rekli da će mi se javit tek početkom 6.mjeseca, a ne da ćemo odmah počet radit...nema veze.samo se treba organizirat i sve se stigne. :D :D valjda neće ispit bit točno u vrijeme kad se tamo moramo nacrtat... :angel12:

sijft
20-05-2008, 11:00
jesu ti za pocetak volontiranja rekli na razgovoru ili si dobila obavijest na mail?
rekli su mi na razgovoru to, da će biti neki seminar 2.6 i da će nas upoznati sa svim, odredit nam mentora itd..... isto su rekli da je fakultet na prvom mjestu i da se uvijek možemo ispričati i dogovorit sa mentorom... :-D
a i mani je problem jer tad imam ispit, ali kad sam se već upustila u to, moram nekako uspjeti sve, kako god znam!!! :?

sijft
20-05-2008, 11:12
A evo sad primjer pismenog za one koje interesira i za one koji će ići nagodinu:
Bilo je nadopisivanje, pisalo se 20 minuta, ovako izgleda prejednostavno, ali tamo nastupi blokada da se jedva sjetiš i mozgaš na banalnom pitanju!!!
1. koje su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave?

2. Koliko domova ima HS?

3. Koliko traje mandat predsjednika republike?

4. Koliko traje mandat suca ustavnog suda?

5. Tko zamjenjuje predsjednika u slučaju bolesti, sprječenosti itd?
__________________________________________________ _____

6. Nabroji 3 sindikata!

7. Nabroji 3 nevladine udruge!

8. Tko raspisuje izbore za HS?

9. Nabroji 5 dnevnih listova u HR!'
________________________-

10. Koliko traje mandat suca ustavnog suda?

11. Kako se zove predstavničko tijelo građana u županiji?

12. Kako se zove najviše sudbeno tijelo u RH?

13. Kako se zove izvršno tijelo u općini?

14. Koje je tijelo predstavlja građane u gradu?

15. Nabroji 3 gradonačelnika koji su zastupnici U HS-u i kojih gradova su gradonačelnici.

16. Koliko zastupnika ima HS i koji je saziv po redu?

17. Koje tijelo nadzire izbore u HR?

18. Koja država trenutno predsjeda EU?

još 2 se nemogu sjetiti :-D

a što se tiče ovog za 2.6, rekli su da ćemo dobiti obavijesti putem maila!!

vidimo se :smt006

scilla
21-05-2008, 12:42
Hej ljudi! Imam pitanje! I ja sam prošla sve to, sad sam evo dobila meil da su oni neki seminari i sve to u utorak 3.6, a na programu seminara piše da je 2.6! E , sad jel moguće da se održava dva dana pa su nas podijelili ili šta? Mislim da ne fulam dan bezveze...
Hvala! :)

sijft
21-05-2008, 15:10
ma nećemo fulati, idemo 3. i to je to! piše ti i na programu ispod da je 3.6

Penelope
21-05-2008, 18:38
meni druga stvar nije najjasnija....piše u onom programu da je 3.6. podjela priručnika te akreditacija..a u mailu da treba poslat sliku i podatke do 28.6. e sad, da li su to nekakve privremene akreditacije ili su i tu zeznuli stvar pa treba poslat do 28.5....još napišu da treba poslat podatke što hitnije a do 28.6. još 5 tjedana...hm.. :scratch: :scratch:

sijft
21-05-2008, 22:29
meni druga stvar nije najjasnija....piše u onom programu da je 3.6. podjela priručnika te akreditacija..a u mailu da treba poslat sliku i podatke do 28.6. e sad, da li su to nekakve privremene akreditacije ili su i tu zeznuli stvar pa treba poslat do 28.5....još napišu da treba poslat podatke što hitnije a do 28.6. još 5 tjedana...hm.. :scratch: :scratch: ja sam poslala danas, vjerojatno se misli na 28.5, u pravu si ;)

Rogi
27-06-2008, 17:52
Jel se kome od vas javio vaš zastupnik? meni ovaj moj nista ne javlja...

Penelope
28-06-2008, 10:49
meni se moja zastupnica javila već prošli tjedan...čak me odmah i zaposlila...haha :-D
ne znam zašto se tebi još nije javio..možda ne misli ništa ozbiljnije radit prije jeseni..a koliko sam skužila po pričanjima ranijih volontera-neki volontere drže samo formalno...možda je taj tvoj jedan od tih..bezveze...a možda te iznenadi sljedećih dana.. :smt006

Malecka
05-06-2009, 00:02
Koliko to vremenski oduzme, tj. koliko sati u jednom tjednu moras biti tamo? Jer godina dana se cini malo predugo...:hiss:

malimrav85
05-06-2009, 00:04
http://www.pravo.hr/studenti?@=5sbg#news_10757

evo ga opet...
:smartass:

Elisa Day
19-06-2009, 12:43
ja sam poslala mejl, ali ne odgovaraju
mrze me :cold:
kmeee

kikifriki
20-06-2009, 09:57
jucer smo svi dobili mail za poziv na testiranje.. sigurno si i ti:thumbup:

Elisa Day
20-06-2009, 14:26
sto mu gromova, kad ne gledam mail, jesam, hvala ti!

Elisa Day
29-06-2009, 18:10
je li tko prošao ovo testiranje? jesu vam što javili?

kikifriki
29-06-2009, 18:11
nema nista

Molina
11-07-2009, 00:41
pozdrav svima! može li mi netko reći gdje mogu dobiti informacije o tome što točno treba za volontiranje u saboru, kako se prijavljuje i sl.? pregledavala sam web stranice sabora, ali nisam ništa našla. zanima me postoji li određeno razdoblje u godini u kojem oni primaju prijave ili ne? hvala na odgovoru i ispričavam se na gnjavaži. :smile:

malimrav85
11-07-2009, 00:43
gotove su ti ja mislim prijave za ovu godinu, pročitaj topic malo

iviv
11-07-2009, 00:45
pozdrav svima! može li mi netko reći gdje mogu dobiti informacije o tome što točno treba za volontiranje u saboru, kako se prijavljuje i sl.? pregledavala sam web stranice sabora, ali nisam ništa našla. zanima me postoji li određeno razdoblje u godini u kojem oni primaju prijave ili ne? hvala na odgovoru i ispričavam se na gnjavaži. :smile:

http://www.pravo.hr/studenti?@=5sbg#news_10757

ocito je bilo sad ? ne znam tocno. ali ocito je...
dalje ne znam nista.

Elisa Day
11-07-2009, 14:46
yup, bilo je testiranje nedavno
sorry, možeš tek sljedeće godine, vjerojatno će staviti oglas u lipnju ponovo

Molina
11-07-2009, 15:27
hvala svima na informacijama!

beautiful disaster
16-07-2009, 08:21
a gdje ta obavijest bude na stranici faxa??znači, testiranje za ovu godinu prošlo? :(

malimrav85
16-07-2009, 10:19
pa nema je
to je činjenica
bila je obavijest da počinje
ljudi su bili na testiranju
dobili su rezultate
+
provodi se jednom godišnje
= zaključujemo da je gotovo za ovu godinu

ali možda se varamo...

samurai
11-06-2010, 18:10
Evo ga i ove godine : http://www.pravo.hr/studenti?@=5v7n#news_10757

Negdje sam na početku topica pročitao da Klub zastupnika HDZ-a ne uzima volontere pa me zanima znali netko je li se što promijenilo u vezi toga?

Madlen
11-06-2010, 19:24
Evo ga i ove godine : http://www.pravo.hr/studenti?@=5v7n#news_10757

Negdje sam na početku topica pročitao da Klub zastupnika HDZ-a ne uzima volontere pa me zanima znali netko je li se što promijenilo u vezi toga?

U saboru se pojavljaju zastupnici koji su voljni primiti i imaju osigurane uvjete (naime.."nemaju puno prostora, neki su i po 3-4 u sobi") za volontere. Prema tome se gleda koliko je mjesta u ponudi. Aaaako se ne varam onda se vidi koliko ima prijavljenih i opet ako se ne varam (davno sam o tome slušala) bit će nekakav mini ispit s temeljnim stvarima npr. o povijesti sabora, zakonodavnoj djelatnosti itd.

markooo
14-06-2010, 13:39
svi uzimaju volontere, to ovisi isključivo o svakom pojedniom zastupniku... iz osobnog iskustva mogu reći da je to prava prilika za malo prozujat po gornjem gradu osim u ĆM 4 ;)

Logy
22-06-2010, 16:55
Da li itko zna, tko se prijavio za volontiranje, kada bi nam se mogli javit mailom i kada bi bilo testiranje?

kelj
22-06-2010, 18:57
Da li itko zna, tko se prijavio za volontiranje, kada bi nam se mogli javit mailom i kada bi bilo testiranje?

i mene to zanima... :/

Daisy I.
23-06-2010, 15:56
i mene to pati...tako da ako netko nešto sazna plz nek podijeli s ostalima i tko prvi dobije/skuži mail nek javi ovdje...:smile:

cudoprirode
29-06-2010, 14:13
zvala sam ih jucer, rekose da nisu nikog zvali jos...
ima itko da potvrdi/opovrgne to :D

cudoprirode
29-06-2010, 14:53
You've got mail;)

F8-no-more
29-06-2010, 15:00
rekse da je testiranje u ponedjeljak u saboru u 10. ponest osobnu.
e sad, sta spada pod testiranje? ono, poznavanje ustava i te gluposti?
uglavnom, trebam ponavljat ustavno? :)

edit
nasla na prethodnim stranicama
..Apropos testa - pitanja su bila vezana uz Ustav, rad Sabora, parlamentarne stranke i neke opće informacije o političkoj sceni/kulturi u Hrvatskoj. Slično je bilo i na intervjuu.

kelj
29-06-2010, 15:52
au šit, a meni ispit baš u pon ujutro! :( kako ću izvest da odem i na jedno i drugo?

F8-no-more
29-06-2010, 16:05
usmeni ili pismeni?
ak je usmeni odes ranije kod profesora i zamolis da dodes kasnije, poslije ovog u saboru.
ak je pismeni i ak je u isto vrijeme, onda ti nema pomoci..
eventualno ak nije bas u isto vrijeme, mozda stignes ak se pozuris ;)

kelj
29-06-2010, 16:08
usmeni ili pismeni?
ak je usmeni odes ranije kod profesora i zamolis da dodes kasnije, poslije ovog u saboru.
ak je pismeni i ak je u isto vrijeme, onda ti nema pomoci..
eventualno ak nije bas u isto vrijeme, mozda stignes ak se pozuris ;)

usmeni, trgovačko, vjerojatno će mi bit odma ujutro, ne znam koliko su prof. susretljivi što se tiče ovakvih stvari...

F8-no-more
29-06-2010, 16:10
ma vjerujem da nece bit problema ;)
odes do profa, pitas kad si na redu, i jel bi se moglo to pomaknut jer imas testiranje u saboru, objasnis sve lijepo..
mislim da je njima svejedno jel ti ides prvi/a ili zadnji/a ;)

kelj
29-06-2010, 16:12
ma vjerujem da nece bit problema ;)
odes do profa, pitas kad si na redu, i jel bi se moglo to pomaknut jer imas testiranje u saboru, objasnis sve lijepo..
mislim da je njima svejedno jel ti ides prvi/a ili zadnji/a ;)

tnx, to ću onda i napravit :)

p.s. vidim da nas se jako puno prijavilo-preko 50 čini mi se.
baš me zanima što sve uzimaju u obzir kod izbora volontera, osim testiranja ofkors...

Daisy I.
06-07-2010, 11:15
netko zna gdje bi trebali biti rez testiranja? na str sabora ili?

F8-no-more
06-07-2010, 13:07
netko zna gdje bi trebali biti rez testiranja? na str sabora ili?

i mene zanima?
zenska je rekla da ce bit ujutro na njihovoj sajtu, al na nemrem nis nac!

Daisy I.
06-07-2010, 15:48
rez su na webu od sabora na desnoj strani početne str.
i btw. nema svih rez već samo onih koji su prošli...

kelj
06-07-2010, 22:05
i jel proša itko od vas? ja jedva, taman sam imala 22 boda!
baš zanimljivo kako ovi s politologije imaju puno bodova...a uopće nisu sjedili jedni blizu drugih i nedajbože prepisivali (primijeti ironiju). :rolleyes: