PDA

View Full Version : Trazenje posla preko HOK-a, upis u imenik vježbenika i sl.

scheje
28-05-2008, 18:08
zanima me sto sve treba napraviti i kamo sve treba otici nakon sto dobijemo uvjerenje(diplomu).vidim da se spominje burza, zdravstveno..hvala

AH
04-06-2008, 11:33
Jel mi može netko reći koje sve papire treba odnijeti u Odvjetničku komoru s obzirom da tražim posao u nekom odvjetničkom uredu??

merlinka
04-06-2008, 14:59
samo životopis. možeš ga osobno odnijet, poslat mailom ili faksom. na stranicama komore imaš sad slobodna vježbenička mjesta oglašena pa možeš i na njihove adrese poslat. al u zadnje vrijeme ih se malo oglašava, vjerojatno jer će godišnji brzo, oni tamo su već duže vrijeme

AH
04-06-2008, 21:57
dakle samo životopis...thanx!!

Starfish
07-10-2009, 22:45
http://www.nasa.gov/audience/forstudents/postsecondary/features/F_Astronaut_Requirements.html

Basic requirements for an Astronaut Pilot include the following:

1. Bachelor's degree from an accredited institution in engineering, biological science, physical science, or mathematics. An advanced degree is desirable. Quality of academic preparation is important.

2. At least 1,000 hours pilot-in-command time in jet aircraft. Flight test experience is highly desirable.

3. Ability to pass a NASA space physical which is similar to a military or civilian flight physical and includes the following specific standards:
Distant visual acuity: 20/100 or better uncorrected, correctable to 20/20 each eye.
Blood pressure: 140/90 measured in a sitting position.
Height between 64 and 76 inches.

vs.

http://www.hok-cba.hr/Default.aspx?sec=165

PODACI POTREBNI ZA UPIS U IMENIK ODVJETNIČKIH VJEŽBENIKA

1. Zahtjev uz supotpis principala ( Kn 20,00 državnog biljega na zahtjev)
2. Životopis (vlastoručno potpisan)
3. Domovnica ( original ili ovjereni preslik, ne starija od 6 mjeseci)
4. Diploma Pravnog fakulteta (original ili ovjereni preslik)
5. Uvjerenje da niste pod istragom (ne starije od 6 mjeseci)
6. Uvjerenje da se protiv vas ne vodi kazneni postupak za djela za koja se goni po
službenoj dužnosti (ne starije od 6 mjeseci)
7. "Upitnik" (obrazac možete preuzeti na dnu stranice)
8. Ako ste u radnom odnosu - potvrdu o razriješenju dužnosti - kad je upis odobren
9. Ugovor o radu 4 primjerka - osnovica
- bez položenog pravosudnog ispita - brutto plaća od 1.3.08. 5.500,00 kn
- s položenim pravosudnim ispitom - brutto plaća od 1.3.08. 6.600,00 kn
Odvjetnički vježbenici uz plaću prema odredbama Kolektivnog ugovora imaju pravo na troškove prijevoza na posao i s posla u visini stvarnih izdataka prema cijeni javnog prijevoza.
Vježbu odvjetničkog vježbenika moguće je započeti najranije slijedećeg dana od dana kad Izvršni odbor Hrvatske odvjetničke komore odobri upis u Imenik odvjetničkih vježbenika.
11. Liječničku svjedodžbu medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti (ne starija od 6 mjeseci)
12. Dvije slike - format 3 x 3,5 /muški kandidati s kravatom/.
13. Kandidat koji ima stranu diplomu pravnog fakulteta, mora dostaviti i rješenje nadležnog tijela o nostrifikaciji diplome, odnosno rješenje Agencije za znanost i visoko obrazovanje Republike Hrvatske o priznavanju inozemne visokoškolske kvalifikacije u svrhu zapošljavanja u RH
14. Kandidat koji ima stranu diplomu pravnog fakulteta mora, osim već navedenog, dostaviti program pravnog fakulteta na kojem je diplomirao, te ovjerenu izjavu da je fakultet završio upravo po dostavljenom programu

:blink:

empress
20-10-2009, 15:00
kad se upisuje u imenik odvjetničkih vježbenika? da li se to mora napraviti prije nego kreneš raditi u odvjetničkom uredu ili se može i kad nađeš posao? jer vidim da treba odnijeti diplomu, promocija je tek za kojih mjesec dana a ja se nadam do onda početi raditi :-)

Starfish
20-10-2009, 23:30
Tesko da se mozes upisati prije nego sto nades posao, buduci je u popisu potrebne dokumentacije naveden ugovor o radu. :wink:
1) Nades posao
2) Pogledas kad je slijedeca sjednica IO HOK-a > http://www.hok-cba.hr/Default.aspx?sec=26.
3) Potpises ugovor o radu, kao dan pocetka rada u ugovor stavljas dan nakon sjednice; ugovor s ostalom potrebnom papirologijom dostavis HOK-u najkasnije 5 dana prije sjednice.

S tim danom pocinje ti radni odnos i vjezba, bez tog upisa ne mozes raditi.
Mislim, mozes se motat po uredu sto u vecini ureda i prakticiraju, al to je vise-manje "na crno" tj. do upisa u imenik nisi sluzbeno zaposlen...
Isto tako - nemas iskaznicu, pa ne mozes na rasprave itd...
Vjezba, radni odnos, mirovinsko, zdravstveno - sve ti tece od gore spomenutog datuma...

nobody0770
07-09-2010, 19:29
Koliko je općenito sutra za zaposlenje bitna duljina studiranja?

Starfish
08-09-2010, 21:34
Bilo bi pozeljno da si ispod 7 godina (stari program). Nekima to nije vazno, al ajmo rec da se jedno 35-40% odvjetnika kaci na duljinu studiranja. Mozda i vise.

Mo
11-01-2011, 12:12
zna li netko nešto o poticajima za zapošljavanje odvj. vježbenika

francuskinja
11-01-2011, 12:54
mjere za poticanje zapošljavanja donose se na godišnjoj bazi...
koliko sam ja upoznata, za ovu godinu još ništa nije doneseno (ispravite me ako griješim)
za prošlu godinu zadnji datum do kojeg se moglo podnjeti zahtjev za ostvarivanje mjera bio je 30.11. ali neki odvjetnici koji su zahtjev podnjeli u roku nisu dobili novac iz jednostavnog razloga jer su sredstva već bila iscrpljena..

postoje različite osnove po kojima poslodavac može dobiti poticaje...one za koje ja znam su
- zapošljavanje mlade osobe bez radnog staža (u koje spadamo svi mi diplomirani)
- zapošljavanje osobe koja je nezaposlena dulje od 1 godine, a što se vidi prema evidencijama HZZ-a

ima ih još ali ja ne znam koje su....

da bi se mogli ostvariti poticaji osoba mora biti evidentirana na burzi kao nezaposlena osoba (tako je bilo prošle godine), navodno, godinu prije toga kao uvjet se navodilo i određeno vrijeme - mislim da je bio uvjet da je osoba na burzi minimalno 3 mjeseca, za ovu godinu se još čeka donošenje relevantnog propisa koji će onda regulirati uvjete za dobivanje poticaja, iznos i sve ostalo vezano uz to...:)

gogo_yubari
16-12-2011, 11:47
Nedavno sam diplomirala i sad sam izgubljena otprilike ko na prvoj godini faksa pa molim nekoga upućenog za neke konkretnije informacije. Dakle, ja bih u odvjetništvo ::E:. Ovdje sam pročitala da trebam odnijeti životopis u HOK. Jel to znači samo doslovno doći tamo, reći da sam diplomirala i nekome (tajništvu?) predati životopis ili ima neka procedura? Trebam li se možda prije toga prijaviti na burzu ili nešto drugo? Također me zanima ima li smisla slati otvorene molbe odvjetničkim uredima ili je dovoljno ići preko HOK-a i čekati da mi se netko javi? Hvala!

blablab
22-12-2011, 11:26
to i mene zanima