PDA

View Full Version : Problemi, primjedbe, prigovori...

Mitzi Dupree
16-06-2008, 16:53
ajmo sastavit listu problema na faksu!
umjesto da zagadjujemo topice koji za to nisu predvidjeni ajmo lijepo ovdje skupit sve probleme koje primjetimo na faksu, u upravi, na pojedinim katedrama, s pojedinim profesorima. mozda ak je sve na jednom mjestu dodje do nekoga ko moze nesto i poduzeti u vezi toga. (no dobro, let's be optimistic :-D )

Mitzi Dupree
16-06-2008, 16:58
evo... prvi problem...
nije u redu da na cijeloj katedri postoji samo jedan profesor ispitivac. omogucuje samovolju doticnog profesora i nije u skladu s podjelom vlasti. :D s razlogom postoji pravilo fakulteta prema kojem studenti imaju pravo pri trecem izlasku na ispit birat profesora. da bi se ono provodilo trebaju nam ponudit bar dva profesora na biranje.
trebam li imenovat takvu katedru?

Stara_studentica
16-06-2008, 17:28
postoji pravilo fakulteta prema kojem studenti imaju pravo pri trecem izlasku na ispit birat profesora.
Neznam od kuda vam svima to pravilo????? Pravilo je da student nakon što dva puta padne kod jednog te istog profesora ima pravo tražiti da ne odgovara kod tog istog dotičnog profesora...nema govora o nikakvom biranju, na katedri te ako ti udovolje zahtjevu sami odrede nekom profesoru (bilo kojem osim dotičnog)!!! Prestanite širiti krive info!! :roll:

kikich
16-06-2008, 18:39
topic je premjesten na forum studenskih predstavnika :smt006

BaF
16-06-2008, 19:30
evo... prvi problem...
nije u redu da na cijeloj katedri postoji samo jedan profesor ispitivac. omogucuje samovolju doticnog profesora i nije u skladu s podjelom vlasti. :D s razlogom postoji pravilo fakulteta prema kojem studenti imaju pravo pri trecem izlasku na ispit birat profesora. da bi se ono provodilo trebaju nam ponudit bar dva profesora na biranje.
trebam li imenovat takvu katedru?
ne bih rekla da je ovo neki veliki problem jer je takvih katedra jako malo. ja se trenutno mogu sjetiti samo politicke ekonomije, svugdje drugdje ili ima vise profesora ili pitaju i asistenti. jel ih ima jos?
glede ovog pravila, objasnjeno ti je gore da nije tocno, nego postoji opcija da trazis razlicitog ispitivaca od onog koji te zadnji put rusio, samo ako na katedri postoji vise njih. ergo, ne mora ih biti.

TILA
16-06-2008, 22:42
To s biranjem profesora ionako nije moguće u praksi.Jedino sam mogla birati na naciji kad sam išla treči put kod kog ću odgovarati

BaF
16-06-2008, 23:51
ma veci je problem sto ne provode pravilo da dobijes bilo kojeg drugog ispitivaca osim onog koji te rusio zadnji put. na ovome je doktorirala katedra kaznenog kod koje komotno dodes dva put zaredom kod cvitanovica, ides turkovicki ko prodekanici i trazis premjestaj nakon makljaze sa tajnistvom, i onda ti demos OPET stavi test kod cvite, pa se zali vodovodu i trazi si test po 3 zgrade 5 dana na plus 35.

fat drummer
16-06-2008, 23:55
no, da to je ono što popularno zovemo administracija
ja sam npr. kod petkovića završio tri puta za redom

na međunarodnom je uopće nemoguće dobiti vukasa ako si prvi put, osim nekim čudom. izglednije je dobiti ga drugi, treći puta je vrlo vjerojatno ali ne i sigurno
zašto vukas ne ispituje studente koji izlaze prvi put? jel to neko čudno pravilo? okultna pojava?

ma uopće nema smisla, treba sve naučit i basta

Cro
17-06-2008, 00:10
Čl. 28. Nacrta novog Pravilnika - na kojem rade Odbor za unaprjeđenje studija i predstavnici (postam sutra vezano uz to sve kada prođe sjednica Odbora):

Članak 28.

(2) Student kojega je određeni nastavnik na usmenom ispitu negativno ocijenio ima pravo sljedeći put polagati ispit pred drugim nastavnikom iste katedre ako na katedri ima dva ili više nastavnika ovlaštenih za izvođenje nastave i održavanje ispita.

Vjerujem da 80% katedri udovoljava ovom kriteriju na kraju stavka.

sijft
17-06-2008, 14:32
ja mislim da se tog pravila malo profesora pridržava.... 8)

BaF
17-06-2008, 18:36
ja mislim da se tog pravila malo profesora pridržava.... 8)

drito.
ovisis iskljucivo o tajnici koja ti prima prijavu ili demosu koji kupi ispite i stavlja ih na profesorske hrpe.
zavrsis u situaciji da dva dana provedes networkujuci okolo da dodes do tog jednog demosa, gurnes mu u ruku mito (zvake koje praskaju u ustima, sticker jagodice bobice i spuzva bob privjesak) samo da ti on ispuni zelju na koju objektivno imas puno pravo, al to bas nikog puno ne zanima.

Mitzi Dupree
17-06-2008, 22:38
jos jedan prijedlog.... katedre koje imaju vise profesora bi trebale usuglasit svoju politiku sto se tice kolokvija i raznih drugih povlastica. ne vidim nikakav problem da se to napravi a bilo bi pravedno prema svim studentima. primjer ustav i kazneno.

jackie
11-08-2008, 12:34
Pitanje za studentske predstavnike: kada studentski predstavnici misle izaći pred upravu fakulteta sa svojim zahtjevima i prijedlozima za novu akademsku godinu te pokušati riješiti probleme koji muče i bolonjce i nebolonjce (svi znamo koji su)? Hvala.

VT
11-08-2008, 16:36
Pitanje za studentske predstavnike: kada studentski predstavnici misle izaći pred upravu fakulteta sa svojim zahtjevima i prijedlozima za novu akademsku godinu te pokušati riješiti probleme koji muče i bolonjce i nebolonjce (svi znamo koji su)? Hvala.

Pridruzujem se tom pitanju. I svi cekamo sa nestrpljenjem kraj 8 mj. da se pocnete angazirati po tom pitanju. Hvala!

malimrav85
11-08-2008, 23:10
Da li je istina da će ects bod biti 100kn za izvanredne bolonjce?

Lipstick Girl
12-08-2008, 15:08
da, i mene to zanima...pa to je poskupljenje vece od 50 % u odnosu na proslu godinu... :smt027

TILA
12-08-2008, 16:14
Na kreju bi još i plačali skoro pa duplo od onoga što smo do sada plaćali.Neču reči zahtjevam ali stvarno molim studentske predstavnika da ako to bude tako da pokušaju učitniti nešto s tim jer to nije normalno.

Tedy
12-08-2008, 19:31
Ovo sa školarinama je užas.Nisu svi imučni da toliku svotu možemo platiti.Molimo vas da se nešto poduzme, naravno uz potporu svih studenata.
Da već jednom pokažemo da i mi možemo biti složni.

VT
13-08-2008, 09:41
I nemojte zaboraviti na snizeni uvjet za cetvrtu!!
Hvala!

jackie
16-08-2008, 21:15
I nemojte zaboraviti na snizeni uvjet za cetvrtu!!
Hvala!

Potpisujem! :smt001

Nivette
19-08-2008, 13:55

i zasto nitko od predstavnika nista ne odgovara na ovom podforumu??? :smt010

fat drummer
19-08-2008, 17:45

joj zar ne znaš, podjela rada. oni su ti sigurno svi po odborima

Nivette
20-08-2008, 12:31
pa nek onda zaposle glasnogovornika :-D

malimrav85
20-08-2008, 15:01

Danas u Večernjem ima pismo nekog izv studenta koji piše da su nam povečali školarine i da nemamo ista prava kao redovni.prepista ću kasnije pismo.

tapir_u_magli
20-08-2008, 15:04
Danas u Večernjem ima pismo nekog izv studenta koji piše da su nam povečali školarine i da nemamo ista prava kao redovni.prepista ću kasnije pismo.

obavezno dojavi i predstavnickom odboru za citanje novina i drugih medija.

malimrav85
20-08-2008, 16:45
Student[/b] u Večernjem listu od 20.08.2008.; 13.stranica priloga Zagreb]Htio bih skrenuti pozornost na ono što muči sve izvanredne studente Pravnog fakulteta u Zagrebu. Već je godinama praksa da izvenredni studenti plaćaju manju školarinu jer imaju manju satnicu na fakultetu, nemaju iksicu, studentska prava... Cijena je bila 60kn po ECTS-bodu. Od 2. srpnja sve se mijenja i izvanredni studenti plaćaju 100 kuna po bodu, koliko i redoviti, potvrdio je to referent Relković kolegici. Mail se može naći na našem forumu. Što je sljedeće, PDV na ECTS-bod? Nikada se ništa ne zna, a studenti ne znaju hoće li moći upisati godinu. Naime, nije isto skupiti 3300, što je stara cijena, i između 6000 i 8000 kuna, po novom. Nije u redu da se ovako krše prava izvanrednih studenata.
Student

Nivette
26-08-2008, 01:39
meni je fascinantno kako se nitko od studentskih predstavnika ne oglasava
mislila sam da je ovaj podforum tu zbog interakcije s. predstavnika i studenata :?

poskočica
17-09-2008, 21:48
evo lovro :smt006

Kako studentski predstavnici mogu relevantno stititi interese nas studenata ako nisu dovoljno (sto bi highkick rekao) "intelektualno" jaki?
Stoga, postavljam pitanje, ima li studentskih predstavnika koji redovno daju godine i koji imaju dobar prosjek (iznad 4,2)?
Ne ciljam na nikog ponaosob, vec me zanima koliko netko moze istupati samostalno pred dekanom/upravom/fakultetom ako zna da ga on ili neki njegov kolega profesor vec sutra moze ispitati na ispitu s mrvvvvicu strozim kriterijem?

malimrav85
29-09-2008, 22:05
Jel predstavnici imaju namjeru nešto poduzeti u vezi toga što su izvanredni opet degradirani unatoč povećnaju školarina te imaju duplo manju satnicu predavanja od redovnih?

fat drummer
11-11-2008, 20:57
evo ja ću postaviti jedno pitanje koje su meni postavili, a znam da zanima mnoge. nažalost, zbog svoje urođene retardacije nisam im mogao objasniti pa se eto pokorno obraćam vama.

zašto ova nova odredba pravilnika o mogućnosti polaganja ispita s više godine bez očišćene niže ne vrijedi i za stare studente?

neću sada ulaziti u to zašto bi to bilo dobro, ali iskreno ja se ne mogu dovinuti objašnjenju. kažem, iq mi je oko 75, na rubu sam funkcionalnosti (što će vam katedra iz upravne znanosti i potvrditi kada pročita moj pisemni)

neozbiljno dijete
11-11-2008, 23:39
zato što odbor za unaprijeđenje studija nije prihvatio prijedlog stud.predstavnika da se ta odredba protegne i na stare.eto.
a zakaj...to pitaj njih.zato kaj su diktatori.

fat drummer
12-11-2008, 00:00
zato što odbor za unaprijeđenje studija nije prihvatio prijedlog stud.predstavnika da se ta odredba protegne i na stare.eto.
a zakaj...to pitaj njih.zato kaj su diktatori.
onda dobro... ima smisla... :-D

BaF
12-11-2008, 20:03
vele zato jer vi nemrete nis kolokvirat, a smisao je odredbe da se kolokvirani predmeti (i time valjda polozeni?) upisu odmah po tom svecanom cinu, a ne da se te ocjene cuvaju osamsto miljona godina dok ne ocistis nizu godinu (pogotovo ak si na parcijali, pa to traje do sljedece godine).

taj genijalni nacin razmisljanja ima samo dva problema:
a)da se kolokviji ne provode jednom kad prodes drugu godinu, i to ne kao malo ih, nego kao nema ih.
b)ak si vec upiso parcijalu, a kolokviras nesto s vise, ondak ionako nemres polagat/upisat u indeks kao ocjenu nista s vise posto, jelte, samom parcijalom nemas 50 bodova. za one sporije, da imas tolko bodova, ne bi ni upisivo parcijalu nego punu godinu.

tak da ono, opet netko nije razmisljao ni do sljedeceg zareza. *pravo*

fat drummer
12-11-2008, 20:06
a kolokviji su u igri
fiju, sada je sasvim jasno

jedva čekam da uzelac složi svoje kolokvije

malimrav85
20-11-2008, 00:01
Jel se može saznat prolaznost od proteklih godina, kolko se ljudi upiše u iduću i tak to?

Đ!
20-11-2008, 00:37
Budem ti pitao pa javim.

malimrav85
29-01-2009, 19:08
Nisam dugo to pitao pa evo:
Danas sam vidio u Večernjem da na medicini 93% upisanih u roku 6 godina diplomira.
Da li se znaju neke slične informacije za naš faks? Koliko je ljudi sa prve bolonjske generacije upisalo čisto 4. godinu, ili sa uvjetom?
Koliko u iduću godinu ode?
Ili je i to neka "super cool tajna našeg nama je sve di ne valjamo poslovna tajna faksa"?

fat drummer
29-01-2009, 20:51
koliko sam ja shvatio, to ni na faksu ne znaju ako ih pitaš
ako slučajno u sklopu neke abnormalno lijeve rasprave na tapetu dođe ovaj podatak onda ga netko negdje zna
možda
naš fakultet je misterija koja čeka hrabrog istraživača da uniđe u dubine dekanata i tamo umre od tifusa

malimrav85
29-01-2009, 20:54
ma sereju da ne znaju :)
ako se radi upis preko kompa negdje ima kolko se ljudi upisalo
ja mislim da se na 4. upisalo nekih 50 ljudi od valjda 1200 upisanih
više? manje?
više od 10% nije ziher
a oni ne žele to iznosit jer to više govori o njihovoj nesposobnosti da prenesu znanje i nezainteresiranosti da se bave studentima nego o samim studentima

TILA
29-01-2009, 23:02
Našem faksu nije u interesu tih 93& nego baš obratno,oni vole vječne studente,nekoga ko će im plačati školarinu 10 godina

malimrav85
29-01-2009, 23:37
pa da se okolo počne radit pritisak kak ništa ne rade i da su uvjeti koma, pa da bude u novinama, televiziji, svuda bilo bi nešto
znači ne prosvjed na kojem se ima 2323402734024 različitih zahtjeva pa se ostvari jedan nego izabrat 2 ili max 3 sranja i na tome pritiskat svuda
tipa zašto izvanredni plaćaju punu cijenu a imaju 1/3 satnice
zašto se sjedi po podovima dok su neke dvorane prazne
zašto je tak mali postotak prolaznosti
i sve to imat dokumentirano rasporedom satnice, slikama sa predavanja i statistikom upisa u višu godinu

Roki
01-03-2009, 00:04
Jel predstavnici imaju namjeru nešto poduzeti u vezi toga što su izvanredni opet degradirani unatoč povećnaju školarina te imaju duplo manju satnicu predavanja od redovnih?
Da li se pojavio u javnosti odgovor na ovo pitanje??

Đ!
01-03-2009, 00:24
Pa koliko se sjećam, pravobraniteljica je išla Baretiću zbog toga ali se ništa nije postiglo.

malimrav85
01-03-2009, 15:58
Onda ok.
:smt005

Đ!
01-03-2009, 20:05
Čovjek je tražio odgovor. :-D

fat drummer
01-03-2009, 22:00
izvrstan je to odgovor

netko drugi je bio kod prodekana i nije uspio... nam smisla da mi išta pokušavamo više, jer ako ema ne može, ne može nitko

Mrgud
03-03-2009, 04:28
Našem faksu nije u interesu tih 93& nego baš obratno,oni vole vječne studente,nekoga ko će im plačati školarinu 10 godina

Nije da ih oni vole, nego ih oni proizvode...

Ena
24-03-2009, 12:19
Posljednjih dana opet neka šuškanja da će ove godine na upisima svi koji su po starom programu a ne polože sve ispite s 3. ili 4. godine (ne znam koja je točno u pitanju) biti prebačeni na bolonju? Nemam pojma o čemu se radi, ovo mi je prvi glas ali gdje ima dima ima i vatre, da li je netko što čuo o tome. Koga će sad prebacivati, stare na parcijali 4., na 3. po starom ili one koji će ove godine upisivati apsolventsku po starom?!?

fat drummer
24-03-2009, 12:23
još jedna krasno obrazložena glasina..

Ena
24-03-2009, 12:43
A gle, napisala sam što sam čula. Uostalom, ako netko nešto zna bolje da napiše ovdje pa da se spriječi daljnje širenje ako je samo glasina u pitanju.Ja ne mogu obrazložiti jer ne znam o čemu se radi.

Studentski zbor
26-03-2009, 13:06
A gle, napisala sam što sam čula. Uostalom, ako netko nešto zna bolje da napiše ovdje pa da se spriječi daljnje širenje ako je samo glasina u pitanju.Ja ne mogu obrazložiti jer ne znam o čemu se radi.

Mogu potvrditi da se zasad radi samo i isključivo o glasini.

Također, mogu reći da mnogi stari studenti, poglavito oni koji su upisali ove godine četvrtu godinu, zajedno sa upravom fakulteta ulaze u 'neistraženo područje' potpunog prelaska na bolonju do 2011. godine, budući da ne očekujemo da će apsolvente s jednim, dva ili slično ispita do kraja bacati na bolonju.

Sukladno dosadašnjoj praksi fakulteta možemo pretpostaviti da će uprava navedene probleme ponovno riješiti pisanjem onih famoznih molbi po kojima će onda odobravati apsolventima da završe fakultet po upisanom programu.

Ono što zasad sigurno znamo je da nema nikakvih sigurnih informacija od uprave o ovoj temi i da se o tome još i ne raspravlja budući da se trenutno svi zajedno bavimo studijskim programom pete godine koja po prvi puta započinje u listopadu ove godine, pa fakultet to smatra priroritetnim pitanjem.

Studentski zbor će se svakako zalagati za omogućavanje mirnog završetka studija studentima koji studiraju po starom programu bez novih šokova i tu ćemo nastojati sa upravom doći na zelenu granu.

fat drummer
26-03-2009, 15:39
Poštovani,

Ovim putem želim Vam izraziti stajalište Studentskog zbora Pravnog fakulteta u Zagrebu vezano za zahtjev o promjeni članka 71. Statuta Sveučilišta u Zagrebu upućenog Odboru za statutarna pitanja Sveučilišta u Zagrebu.
Članovi Studentskog zbora Pravnog fakulteta u Zagrebu su o navedenom zahtjevu bili obaviješteni dana 17. ožujka 2009. godine kada je zahtjev već bio upućen Odboru za statutarna pitanja. Navedeni zahtjev nije prije toga iznesen članovima Studentskog zbora.
Članovi Studentskog zbora su dobili informaciju da se zahtjevom traži izmjena članka 71. Statuta Sveučilišta u Zagrebu tako da se traži izmjena njegovoga stavka 1. gdje se navodi da je student dužan, nakon što ne položi određeni predmet na komisijskom ispitu, isti ponovno upisati sljedeće akademske godine.
Studentski zbor nije u ovome mandatu dobio nikakve pritužbe studenata na navedenu praksu koja o polaganju i padu na komisijskom ispitu postoji na našem fakultetu. U početku rada u ovome mandatu članovi Studentskog zbora jednoglasno su se složili da je takva praksa prihvatljiva za studente te da će oni, kao predstavnici studenata, postaviti eventualna pitanja vezana za nju ukoliko ona dođu od strane studenata. Kako takvih pitanja upućenih Studentskom zboru Pravnog fakulteta u Zagrebu, kao predstavničkom tijelu studenata Pravnog fakulteta u Zagrebu, do današnjeg dana nije bilo, Studentski zbor ostaje na stajalištu da je postojeća praksa prihvatljiva i da se ona prema našem zahtjevu ne bi trebala mijenjati.
Ukoliko tijela Sveučilišta u Zagrebu budu razmatrala navedeno pitanje, odredbu Statuta Sveučilišta u Zagrebu i praksu koja se provodi na našem fakultetu te o njima donijela odluku, Studentski zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu će ih pravovremeno razmotriti i o njima donijeti svoje stajalište.

aaaaaaaarrrggghhhhhhhh...... ovo je prestrašno.... s ovakvim predstavnicima što će nam uprava?

bunny rabbit
26-03-2009, 17:14
Da li itko moze objasniti ovaj dopis?
Mozda se ispostavi da sam intelektualno deficitarna i da je on ustvari pocetak nekog ingenioznog plan;
ali zerica zdravog razuma mi govori da je on dosta protivan studentskom interesu.
A ako je, onda je to takoder dosta protivno smislu i razlogu postojanja studentskih predstavnika.

Đ!
26-03-2009, 18:16
Praksa našeg Fakulteta je suprotna Statutu Sveučilišta i siguran sam da ne želite da počnu slijediti Statut. Ako doista izmjene taj članak, super. Dotad je ova praksa i predobra s obzirom na to što bi trebalo biti posljedica pada komisije.

fat drummer
26-03-2009, 18:32
aha... vidiš đ, zanimljivo je što sereš... jer gdje to stoji u dopisu?
vaš argument je da VI niste primili pritužbe studenata pa shodno tome studenti su oduševljeni idejom čekanja tri mjeseca ili su barem indiferentni.
smatraš li ti da je to, a s obzirom na argumentaciju u vašem dopisu, dobra stvar? referiram se dakako na čekanja od tri mjeseca?

tim više ako imamo na umu da

prijedlog za izmjenu odredbi Statuta Sveučilišta

Molimo Odbor za statut za tumačenje primjene članka 71. stavka 4. Zajednički stav ureda pravobranitelja jest da se ponovni upis predmeta treba u potpunosti brisati iz odredbe. Smatramo da je dijametralno suprotno principima bolonjskog sustava, a koji proklamiraju veću slobodu studenta u odabiru predmeta koje sluša i polaže, uvoditi zabranu izlaska na ispit na određen vremenski period. Također smatramo da su tipovi kolegija i načini njihova polaganja isuviše različiti od fakulteta do fakulteta, a da bi ponovni upis kao rješenje odgovaralo svima.
Stoga predlažemo brisanje dijela odredbe koji ulazi u način procesuiranja četvrtog pada na ispitu, i izmjenu čl.71.st.4. a način da glasi ovako:
St.4. Ispit se iz istog predmeta može polagati najviše osam puta. Ako student i nakon osmog put, održanog pred ispitnim povjerenstvom, ne položi ispit na način utvrđen u stavku 1, ovoga članka, gubi pravo studiranja na tom studiju.“
St.5. Student ne gubi pravo studiranja na tom studiju ako prethodno najmanje dva puta nije bio negativno ocijenjen pred ispitnim povjerenstvom.

jebote, pa kao da se netko protivi tome i kao da će se odredba mjenjati na razini sveučilišta

ali naravno, tu sada stupa, drugi argument - naš faks ide suprotno odredbama sveučilišta i nama u korist i u svoj toj svojoj milosti prijeti nam mogućnost da odjednom počenemo upisivati godinu.
vi naravno, ponukani ničim drugim doli dosadom upravi iz čistog mira šaljete dopis u koje obrazlažete kako ste totalno za to da se pauzira tri mjeseca i da kada već vam studenti nisu poslali primjedbe niti sami osobno nemate nikakvih problema s time.
time dakako kada se bude glasalo oko ove izmjene naš fakultet ima argument, napisani dopis predstavništva da mi obožavamo zabranu polaganja ispita.

sam koncept zabrane polaganja ispita je nevjerojatan. jedino kada ti se u ostalim slučajevima može zabraniti polaganje ispita jest kada počiniš stegovno djelo i stegovni sud ti izrekne kaznu.

zajebali ste ko nikad do sada. ako se faks prijeti uvođenjem ponovnog upisa onda neka to učini na fakultetu gdje u prosjeku na svakom ispitu ima bar 20 komisija.

Studentski zbor
26-03-2009, 19:50
Budući da inicijativa pravobraniteljice kao prijedlog izmjena Statuta Sveučilišta nije prošla redovnu proceduru (kroz sva studentska predstavnička tijela, a poglavito SZ Sveučilišta koji bi trebao izglasavanjem oslužbeniti prijedlog i kao takav uputiti odboru za Statutarna pitanja) teško je moguće da će biti doista uvažena kao valjan prijedlog studenata za izmjenu Statuta Sveučilišta.

S druge strane postoji bojazan da će Sveučilište zbog određenih argumenata napisanih u prijedlogu pravobraniteljice (navedena je praksa Pravnog fakulteta po pitanju komisijskih ispita) upozoriti dekana da usuglasi nestatutarnu praksu sa Statutom koji kaže da student nakon pada na komisijskom ispitu mora ponovno upisati dotični predmet u slijedećoj akademskoj godini.

Naš dopis ide za time da se do mogućih izmjena Statuta Sveučilišta održi trenutna nestatutarna praksa fakulteta koja je uvelike povoljnija za studente od onoga što Statut Sveučilišta nalaže.

Drugim riječima, taj dopis je mjera predostrožnosti zbog svega što je bilo napisano u prijedlogu pravobranitelja i što bi se moglo negativno odraziti na studente.

fat drummer
26-03-2009, 20:00
i sada naravno, pošto s vama pravobraniteljica ugurala u nadležnost gurate u njoj jer kao VI niste zaprimili primjedbe

pa to je fantastično!

nisam ih niti ja zaprimio...

Đ!
26-03-2009, 20:08
Na pitanje zašto se ne makne zabrana, oni kažu da već sad postupaju suprotno statutu sveučilišta te da nam je alternativa da počnu poštovat statut. Pa sad vi birajte. Mislim, meni je sam koncept "kazne" za pad komisije besmislen al kad je već tak, bolje ovo nego statut.

fat drummer
26-03-2009, 20:15
Na pitanje zašto se ne makne zabrana, oni kažu da već sad postupaju suprotno statutu sveučilišta te da nam je alternativa da počnu poštovat statut. Pa sad vi birajte. Mislim, meni je sam koncept "kazne" za pad komisije besmislen al kad je već tak, bolje ovo nego statut.
uopće više nemam živaca za to... nek onda poštuju statut, mislim da je to jedino pravedno... ajmo masovno tjerat studente da ponavljaju godinu jer i sada nemam ništa više jer je sve dalje suludo

Ena
26-03-2009, 21:19

Mogu potvrditi da se zasad radi samo i isključivo o glasini.

Također, mogu reći da mnogi stari studenti, poglavito oni koji su upisali ove godine četvrtu godinu, zajedno sa upravom fakulteta ulaze u 'neistraženo područje' potpunog prelaska na bolonju do 2011. godine, budući da ne očekujemo da će apsolvente s jednim, dva ili slično ispita do kraja bacati na bolonju.

Sukladno dosadašnjoj praksi fakulteta možemo pretpostaviti da će uprava navedene probleme ponovno riješiti pisanjem onih famoznih molbi po kojima će onda odobravati apsolventima da završe fakultet po upisanom programu.

Ono što zasad sigurno znamo je da nema nikakvih sigurnih informacija od uprave o ovoj temi i da se o tome još i ne raspravlja budući da se trenutno svi zajedno bavimo studijskim programom pete godine koja po prvi puta započinje u listopadu ove godine, pa fakultet to smatra priroritetnim pitanjem.

Studentski zbor će se svakako zalagati za omogućavanje mirnog završetka studija studentima koji studiraju po starom programu bez novih šokova i tu ćemo nastojati sa upravom doći na zelenu granu.

Hvala. ;) Kolege koje je ovo brinulo mogu odahnuti, barem privremeno.

Samo, zašto bi ove godine pisali molbe za upis apsolventske po starom programu? To se nije radilo prošle godine. Ništa, sve će se saznati na jesen. :D

bunny rabbit
26-03-2009, 22:06
Dobro pa jeste li vi normalni?

Netko se javi sveucilistu da im je odredba bezveze, neprimjenjiva, nemoguca i besmislena;
na sto se studentski predstavnici osjecaju pozvani slati mali nasem fakultetu da je njima trenutna praska bas super jer se njima nitko ne zali? Ha?

Bilo tko tko je IKAD bio na hodniku naseg fakulteta je mogao cuti ljude koji pizde oko zabrane izlaska na ispit od 3mj., a kamoli imao ikakav kontakt sa studentima. Sad, to sto se studentskim predstavnicima nitko ne javlja sa zalbom na to je vec pitanje njihove percepcije i/ili ucinkovitost ;)

Da je poslan mail sveucilistu koji kaze "ma mi se slazemo s tom odredbom, super je i nemojte ju mijenjati, pravobraniteljstvo je ludo",(to bi bilo zaista nepojmljivo bezobrazno) ali bi bar bilo logicno. Logicnije.

Na raspravu o tome sto ce sveuciliste napraviti sa svojim propisima (za koje se isto svi slazu da su bullshit s obzirom na nas fakultet) slati fakultetu mail da je trenutna praska bas super (iako em nije ni u teoriji, a bome niti medu studentima), je i nepojmljivo bezobrazno i nelogicno.

Dragi studenti, pozdravite se s mogucnoscu ukidanja zabrane polaganja ispita nakon komisije do kad god ce se ovaj mail drzati u necijem inboxu :smt006

Đ!
27-03-2009, 00:03
Kao što je već rečeno, Statut Sveučilišta kaže da je student dužan upisati predmet u slijedećoj ak. god. ako je pao komisiju. Naš Fakultet provodi nešto drugo, protiv statuta. Činjenica je da NITKO nije kontaktirao bilo SZ PFZG, bilo SZ Sveučilišta, a niti sveučilišnog pravobranitelja nego je par ljudi išlo na svoju ruku. U Senatu sjede predstavnici svih fakulteta i šanse da to ukinu su mizerne jer to očito na drugim fakultetima ima nekog smisla i jedino što se iz toga može izroditi, a dekan je na to upozorio nakon što je to poslano Senatu ili kome već, jest to da će se njega prozivati zašto provodi praksu suprotnu Statutu Sveučilišta, a sukladno tome i Statutu PFZG, te će morati početi poštovati Statut iliti svi koji padnu komisiju će morati upisivati taj predmet u slijedećoj ak. god. Osobno nikad nisam bio na komisiji ali znam da bih radije imao zabranu polaganja od 3 mjeseca nego da moram ponovno upisivati taj predmet što znači velike komplikacije ako ne i pad godine, bilo aktualne, bilo slijedeće. :smt006

Studentski zbor
27-03-2009, 02:13
-cut-

Inicijativa pravobranitelja je u početku pogrešno adresirana jer je trebala biti upućena SZ Sveučilišta gdje bismo je svakako podržali i gdje bi ona dobila potrebnu težinu kad bi je podržala većina studentskih predstavnika u tom tijelu i kad bi tako (redovnim putem) došla do odbora Sveučilišta te u konačnici bila prihvaćena ili odbijena na Senatu Sveučilišta.

Također, u inicijativi je prokazan, između ostalih, Pravni fakultet kao jedan od fakulteta koji krše Statut Sveučilišta svojom praksom! Ovime su dekanu odriješene ruke ne samo da ne ukine zabranu polaganja ispita nakon komisije već i da dokine dosadašnju praksu kršenja Statuta Sveučilišta koja, ma kako loša bila, ipak povoljnija za studente od onoga što u Statutu piše! Nitko ne voli da ga se proziva, a ponajmanje dekan i vjerujte, jasno nam je dano do znanja da je trenutni status quo ovom incijativom ugrožen i to ne u pozitivnom smislu za studente!

Trenutno smo u situaciji gdje nemamo na temelju čega tražiti ukidanje spomenute zabrane polaganja ispita nakon komisije. Možemo tražiti jedino da se ili poštuje Statut Sveučilišta ili da se održi status quo dok isti Statut ne bude promijenjen! Smatramo da je potonje bilo oportunije za studente te smo se za to i odlučili!

Tedy
27-03-2009, 10:32
Ako se već ne može ništa učiniti pa moramo birati između 2 zla manje.Ja sam definitivno za manje zlo tj. 3 mj. sulude zabrane.

Studentski zbor
27-03-2009, 11:18
Samo, zašto bi ove godine pisali molbe za upis apsolventske po starom programu? To se nije radilo prošle godine. Ništa, sve će se saznati na jesen. :D

Ne, ne radi se o molbama za upis apsolventske po starom, već na molbe apsolvenata u 2011. koji su na starom programu. ;)

Mislimo da oko upisa apsolventske ne bi trebalo biti problema.

Ena
27-03-2009, 17:02
Super. :smt001 Barem nešto. :-D

Libro
02-04-2009, 17:08
Vješalice u dvoranama.
Ako se sad pokrene inicijativa, taman ih dobimo do sljedeće zime.
Stvarno nije ok da moramo jakne držati pod klupom ili nagužvane u torbama ili na nekom X neprimjerenom mjestu.
Znam da je kriza i da se nema para ali ovo nije velika investicija.
Predlažem u svakoj dvorani na zidu nasuprot katedre stavit duuuugi red vješalica da imamo gdje ostaviti stvari.
Hvala :-D

TILA
02-04-2009, 21:50
ma daj sanjaš :lol:

Nivette
03-04-2009, 02:36
pa prije ce fax se bavit vjesalicama (kao i wc papirom i sapunom) nego stvarnim problemima, tak da ono... :-D

Studentski zbor
07-04-2009, 01:08
pa prije ce fax se bavit vjesalicama (kao i wc papirom i sapunom) nego stvarnim problemima, tak da ono... :-D

Hehe... :D

Mi vječito procijenjujemo koje bitke možemo, a koje ne možemo dobiti... kako se stvarni problemi najviše rješavaju onom, toliko spominjanom, 'tihom diplomacijom' te im se rješenja tek dugoročno naziru, odlučili smo probati s nečim konkretnim, te tražiti da Fakultet koji od studenata uzme godišnje cca 7.000,00 kn po studentu ispuni barem minimum potrebnih uvjeta za rad.

Smatramo da su osnovni higijenski uvjeti ovdje pri samom vrhu liste, a da ih nije tako strašan problem zadovoljiti! Pogotovo kad je jedino objašnjenje za izostanak istih uvjeta da toaletni papir i sapun 'misteriozno nestaju'! :-D

Međutim, kako kroz protekla dva tjedna nije bilo aposlutno nikakvih pomaka unatoč započetoj inicijativi, izgleda da još jednom jurišamo na vjetrenjaču. O daljnjim koracima koje ćemo poduzeti o ovom pitanju bit ćete obaviješteni!

Lijep pozdrav! ;)

Studentski zbor
07-04-2009, 21:09
Ovako, dobivam uzasno puno pitanje i paničnih poziva o jednoj stvari, pa bi htjela priupitati one koji su bili tamo prilikom donošenja ;)

Draga marinsche,
kako ne znamo po kojoj osnovi upravo baš ti zaprimaš puno pitanja i paničnih poziva o navedenoj stvari, molimo te da studente koje ista ili slična pitanja pitanja i pozive postavljaju tebi uputiš na Studentski zbor kao, sukladno zakonu, jedinoj relevantnoj i redovnoj instituciji studentskog organiziranja koja je dužna brinuti o kvaliteti studija. ;)

Članak pravilnika koji kaže da se gubi pravo studiranja ako se u dvije godine ne skupi 35ETCS bodova:

Što se tiče citirane odredbe, ona je donesena prije nekoliko godina (http://www.pravo.hr/fakultet/propisi/prav_preddipl_dipl - čl.44.) te, na žalost, nitko od trenutnih članova Zbora nije bio studentski predstavnik, pa tako ni prisutan prilikom donošenja iste.
Kako smo neslužbeno doznali od tajnika fakulteta, uprava je tu odredbu sustavno ignorirala budući da bi njenom primjenom fakultet izgubio izvjestan broj urednih platiša školarine ( ;) ).

*da li se primjenjuje i na redovne i na izvanredne?

Primijenjuje se na obje skupine studenata (i redovne i izvanredne) koji studiraju po bolonjskom programu.

* da li se odnosi to od početka ove/prošle/sljedeće akademske godine?

Ponovno - neslužbeno smo saznali od tajnika fakulteta kako se odredba počela primijenjivati s početkom ove, 2008./2009. akademske godine iako, s obzirom na dosadašnju praksu, u to iskreno sumnjamo.

* da li se odnosi na skupljanje bodova jedne godine ili više (npr. prilikom upisivanja parcijale)?

U Pravilniku piše "ako student u 2 uzastopne akademske godine ne skupi 35 ects bodova", pa bi logičan zaključak bio da treba skupiti 35 bodova u 2 godine, neovisno o kojoj godini studija se radi. Međutim, kao što je spomenuto, po ovom pitanju praksa još nije rekla svoje! :-D

Molim vas da mi što prije odgovorite na ovo pitanje, jer ljudi su postali jako panični oko ovoga...
hvala unaprijed
:smt006

Nadam se da smo dovoljno brzo i jasno odgovorili na pitanje! ;)

Lijep pozdrav i svako dobro! :smt006

Corwin
07-04-2009, 22:08
Ukoliko se navedena odredba o 35ECTS-a počinje primjenjivati, zanima me njezina primjena na studente koji su ove godine prebačeni sa starog na bolonjski program. Naime, da li taj dvogodišnji rok počinje teči od trenutka prebacivanja na bolonju (pa bi se gledalo dal je student prikupio 35ECTS-a tek nakon isteka dvije godine od prebacivanja) ili se već nakon prve godine nakon prebacivanja gleda dal su prikupili 35ECTS-a, što bi značilo da se gleda i prethodna nebolonjska godina kada to pravilo za njih ne vrijedi. Zakon i Statut Sveučilišta (koji je i uveo pravilo o 35ECTS-a) jasno kažu da dok god student studira po starom programu na njega se ne primjenjuju bolonjska pravila pa bi se prema tome prvi put trebalo gledati dal je prebačeni student prikupio 35ECTS-a tek nakon isteka 2 godine od prebacivanja. Znam da neki drugi fakulteti koji to pravilo o 35 ECTS-a već primjenjuju, poštuju gore navedeno glede prebačenih studenata (npr. FER). Zanima me dal će i Pravni fakultet to ispoštovati. Pa ako bi mogli pitati upravu. Hvala.

The Kid
08-04-2009, 01:30
Ima svega i svačega na tom našem fakultetu i Sveučilištu kolegice marinsche! I, unatoč visokom stupnju pravne nesigurnosti koji je prisutan na Fakultetu, ne treba oko svega paničariti jer neke stvari su jednostavno i prejasne... ;)

Eto, dao sam si truda, pa iskopao i članak 60. Statuta Sveučilišta od 25. veljače 2005...

Prestanak statusa studenta
Članak 60.
(1) Status studenta prestaje:
1. završetkom studija,
2. ispisom sa studija,
3. kad ne upiše sljedeću akademsku godinu (ili semestar),
4. kad u dvije uzastopne akademske godine ne ostvari barem 35 ECTS bodova,
5. isključenjem temeljem stegovne odluke nadležnog tijela, te
6. u drugim slučajevima predviđenim općim aktom Sveučilišta ili sastavnice na kojoj student studira.

Dakle, to pitanje je čak i izvan ingerencije SZPFZG!

Osobno smatram da neki minimum polaganja ispita mora postojati... ta odredba zapravo zamijenjuje ono što je nekad bio uvjet i to tako da je prilično prošireni uvjet... samo što se kod nas, ako se ne varam može dogoditi da se radi o kombinaciji poput 'MPP, GPP, KPP, GP II i MP', a onda opet, tko zna kakvi se ispiti mogu zalomiti na medicini i gdje već...

Sad opet možemo, radi panike i uranjenih strahova, ulaziti u inicijative oko izmjene Statuta Sveučilišta i ući u svađe s dekanom ili se možemo primiriti i pričekati da se javi netko tko je doista i došao u situaciju koju odredba regulira, pa da vidimo što će praksa reći... ;)

fat drummer
08-04-2009, 09:49
tako je! jer kada je naš faks suočen sa problemom nekog propisa koji mu ne konvinira, posluži se metodom ignoriranja istog, a kada niti to ne pali, onda se okreće tumačenju i praksi

sad, netko od vas, ciničan i ogrizao u gorčinu bi te dvije riječi uspredio sa recimo - laganje i kurvanje

sramite se. jer ovo tumačenje i praksa, nekada nama idu u korist, a nekada ne. nekada se dogodi takva situacija da to isto tumačenje i ta ista praksa naprave zajeb i imaju negativne remifikacije po upravu i studente. srećom, pa uvijek postoji dodatno tumačenje, praksa se ustali u roku od jednog dana.

stoga, predraga braćo u sinu onog nazaretskog tesara, ne brinite. nesigurnost koja proizlazi iz općenitopsti pravnih propisa i nevoljkosti da se oni tumače teleološkom metodom su nebitni. nije zadaća propisa da predvidi sve moguće ishode. nije zadaća propisa da predvidi uopće ikakav ishod. zadaća, svrha, cilj i smisao propisa je da se povine tumačenju koje je izraz životnosti i promjenjivosti koja je toliko rapidna da ju mastodonstki aparat i okoštali sustav pogonjen tradicijom ne stigne pratiti.

Anabella
14-04-2009, 13:56
Dakle, situacija je ovakva. Prošle godine prebacila sam se na bolonju i ostvarila sam 16 bodova (znam bila sam lijena). Po novom pravilu ove godine bi morala skupiti minimalno 19 bodova ili letim s fakulteta??? (izvanredni sam student).
Na web stranici fakulteta pod pitanjima i odgovorima stoji da za sada studiranje izvanrednih studenata nije propisano vremenski (http://www.pravo.hr/studenti/pitanja_i_odgovori , točka 39), pa onda što je zapravo istina!?
Unaprijed hvala na odgovoru!

Đ!
14-04-2009, 21:26
Imaš odgovor od Studentskog zbora par postovo iznad pa baci oko. ;)

Anabella
14-04-2009, 23:42
Imaš odgovor od Studentskog zbora par postovo iznad pa baci oko. ;)

Pročitala sam, ali neke stvari su mi nerazumljive, zapravo na više mjesta pišu druge stvari. Mislim da ćemo zapravo pravo stanje znati 5 min. prije upisa, barem je tako uvijek na našem faksu. :smt013

realista
16-04-2009, 22:06
Pala sam osmi izlazak na naciju. Prosvijetlite me!!! Nakon svih ovih godina pruda i rada Čelupo me sruši 8 puta , a znala sam. I još mi kažu da ne znaju koja je procedura. Šta mi je sad za raditi?? Znam da mogu proći taj ispit!!! Jel išta moguće još napraviti da ne izgubim pravo studiranja???

Libro
16-04-2009, 22:11
Pala sam osmi izlazak na naciju. Prosvijetlite me!!! Nakon svih ovih godina pruda i rada Čelupo me sruši 8 puta , a znala sam. I još mi kažu da ne znaju koja je procedura. Šta mi je sad za raditi?? Znam da mogu proći taj ispit!!! Jel išta moguće još napraviti da ne izgubim pravo studiranja???

Uloži žalbu, mislim da moraš u roku od 24 sata od pada ispita pa možeš izaći još jednom pred komisiju. Ne znam točno kak to ide, sjećam se da sam jednom dobio upute od pravobraniteljice na facebooku al ne sjećam se u detalje... :?

Sretno :smt006

axl
16-04-2009, 22:17
:smt011 :smt009 :x ovo je prestrašno... pa kaj je tom čovjeku???? jel on uživa u tome ili kaj... jednostavno ga ja nikako nemogu razumijet.... toliko je napuhao taj svoj predmet da je to nevjerojatno... stvarno ne znam kaj da velim. u svakom slučaju, želim ti puno sreće i da nekako uspješno prevladaš taj problem, riješiš se nacije i kreneš dalje u nove pobjede. :smt006

legal_neverland
16-04-2009, 23:06
sto ako s prve godine dva predmeta ne polozimo? je li to pad?

totalno sam neupucena.

axl
16-04-2009, 23:10

totalno sam neupucena.
ne, koliko predmeta s prve položiš, toliko iz druge upisuješ + upisuješ ono kaj ti je ostalo s prve. uglavnom, treba ti zbroj bit 60 ECTS bodova.

legal_neverland
16-04-2009, 23:16

totalno sam neupucena.
ne, koliko predmeta s prve položiš, toliko iz druge upisuješ + upisuješ ono kaj ti je ostalo s prve. uglavnom, treba ti zbroj bit 60 ECTS bodova.

o boze, koji je ovo stres.... znaci ako padnem naciju i rim, ipak mogu upisati drugu. ah...

BaF
16-04-2009, 23:38
Cuj, legal, ak si u stanju otvorit forum i nakacit si avatar, onda si valjda u stanju polovit osnovna pravila studiranja na ovom faksu. www.pravo.hr (http://www.pravo.hr) je dobra pocetna adresa, ima i tamo neke Pravilnike i propise i svasta jos nesto, a i neki Pravokutnik ima topic "Pitanja i odgovori" i slicne. Brate... :?

Druga stvar, kakve sve ovo veze ima sa naslovom topica (od ovog pada na komisiji, pa nadalje)?

legal_neverland
16-04-2009, 23:51
ipak bi sad bilo jadno od mene da tvoj zecic postane moja vecera...

Đ!
16-04-2009, 23:58
Uvjet je 50 bodova. Godina manje 2 ispita je 44 ergo da, to je pad godine. Osim ako se ne radi o ispitima iz drugog semestra. Onda ih moraš položit do veljače(iliti upisa drugog semestra) pa ti se ne piše pad. Al zašto razmišljaš o tome sad, pa di je deveti mjesec...

BaF
17-04-2009, 00:24
ipak bi sad bilo jadno od mene da tvoj zecic postane moja vecera...

Postoji li problem, koka?

Ured Pravobraniteljice
17-04-2009, 10:39

Uloži žalbu, mislim da moraš u roku od 24 sata od pada ispita pa možeš izaći još jednom pred komisiju. Ne znam točno kak to ide, sjećam se da sam jednom dobio upute od pravobraniteljice na facebooku al ne sjećam se u detalje... :?

Sretno :smt006

Imas pravo uloiti zalbu u roku 24 h.
Ako si pala usmeni, a vjerojatno jesi (jer ako si pala pismeni, svejedno imas pravo izaci na usmeni,posto ti je 8. put, odnosno, drugi komisijski izlazak),
to znaci da ce te u roku 3 dana ponovno ispitati 3 ispitivaca, koji cine komisiju.
Jedan od njih nece biti sa te katedre, ostala dva hoce.

Zalbu naslovljavas na dekana, te ju moras urudzbirati (kao i molbe).

Sretno ;)

leptirić
15-05-2009, 18:44
jeste možda podigli pitanje vješalica?
znam da zvuči banalno, ali ako možda sada to počnemo tražiti do zime i dobijemo :D

Studentski zbor
21-05-2009, 17:47
jeste možda podigli pitanje vješalica?
znam da zvuči banalno, ali ako možda sada to počnemo tražiti do zime i dobijemo :D

Nismo još krenuli s inicijativom 'vješalice'!

Nadamo se da ćemo uspjeti nekom diverzantskom akcijom ubaciti i njih u cijelu priču sa WC-ima i niskim standardom... :D

Uglavnom, zasad smo uspjeli osigurati više-manje redovit protok sapuna u WCima, što vjerujte, nije bio lak zadatak, ma koliko se banalno činilo!

Lijep pozdrav,

Čitamo se! ;)

leptirić
24-05-2009, 14:08
Uistinu, u wc-ima ima sapuna i to čak onoga koji fino miriši na limun!
I konstantno ima wc papira.
Velike pohvale :)
me likeeeeee

malimrav85
19-06-2009, 16:16
sad mi je kasno da zovem faks a rade tek u utorak opet pa da tu pitam...
je li sigurno to da se kod nas neki predmet može upisati 3 puta? jer sam upisao međunarodno kod parcijale, pa onda kod redovne godine pa će sad ispast tak da će mi jedino to ostat sa treće...
pa da znam ziher prije ljeta da ne bi na jesen bilo pa pa...

konzerva
19-06-2009, 17:49
fakat i meni će bit treći upis istog predmeta, prvo kod parcijale treće, pa čista treća i sad kod parcijale četvrte. koje su eventualne sankcije?

Đ!
19-06-2009, 19:14
Ziher možete. Za živući primjer mi se javite na pm da ne bi bilo da se razbacujem imenima.:mrgreen:

Anabella
23-06-2009, 20:28
Gledajući predmete po semestrima i zbrajajući ECTS bodove, uočila sam da 8 semestar nosi 38 bodova? Koliko sam ja shvatila svaki semestar trebao bi iznositi 30 ECTS bodova, dakle nakon 5 godina studija 300 bodova. Da li je ovo greška fakulteta ili to stvarno tako treba biti!?

malimrav85
23-06-2009, 20:55
mi smo jedini faksu u svemiru i šire na kojem trebaš 308 bodova za kraj
:)

konzerva
24-06-2009, 21:12
800 kuna po 800 kuna... nakupi se :D

Fandaluzija
03-09-2009, 11:32
Nadam se da postam ovo na pravo mjesto, nemojte vikat na mene ako sam fulala :blush:

U vezi ovog: http://www.pravo.hr/studenti/odluka

Točka 1., dal to znači da kako god da upisujem iduću godinu (čak i da dam uvjet) da moram platiti 100 kuna po ECTS-u? Piše samo to jel :unsure:
Ne znam kako je prijašnjih godina pisalo, imate kakvih informacija? Merci :neko:

Bdv ako stvarno treba to platit, jako volim pse i javljam se za šetanje peseka uz skromnu naknadu tako da si platim studij. :smartass:

TILA
03-09-2009, 11:59
Kolko ja znam svi plačamo 100kn po bodu,bili redovni ili izvanredni i dati ili nedati uvjet nema veze s cijenom

Fandaluzija
03-09-2009, 15:24
Kolko ja znam svi plačamo 100kn po bodu,bili redovni ili izvanredni i dati ili nedati uvjet nema veze s cijenom

A to je onda novo ove godine? Čak i za redovne koji su dosad studirali bez plaćanja? :(

TILA
03-09-2009, 15:37
A pa oni naravno ne plačaju ništa(osim 300kn upisnine)::E:svi ostali redovni za vlastite potrebe i i izvanredni plačaju 100kn po bodu.

Fandaluzija
05-09-2009, 18:35
okej onda :D hvala puno :neko:

bubašpara
24-09-2009, 22:08
evo i mog prigovora upućenog studentskim predstavnicima:

baš lipo da ste se sitili spomenut sniženi uvjet!!! uvatili ste se tog dekanskog ko pijani plota, a to što ko zna koliko "starih" studenata već od ne znam ni ja kad razbija glavu time koliko nam je ispita za uvjet... očito nikog nije briga!!! i onda se vi nazivate nekakvim studentskim predstavnicima... ma dajte molim vas!!!!:thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown ::thumbdown:

The Kid
25-09-2009, 03:40
evo i mog prigovora upućenog studentskim predstavnicima:

baš lipo da ste se sitili spomenut sniženi uvjet!!! uvatili ste se tog dekanskog ko pijani plota, a to što ko zna koliko "starih" studenata već od ne znam ni ja kad razbija glavu time koliko nam je ispita za uvjet... očito nikog nije briga!!! i onda se vi nazivate nekakvim studentskim predstavnicima... ma dajte molim vas!!!!:thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown ::thumbdown:

Izbori su vrlo skoro... na proljeće... savjetujem da se kandidirate, kolegice... osobno ću vam pomoći oko kandidature (oko administrativnih zavrzlama) i glasati za vas... i pozvati sve koje znam da učine isto... pa ako bude sreće, izborite se za mjesto predsjednice zbora... najviše rada, ali i najveći utjecaj i mogućnost da nešto napravite... možete se kandidirati i za pravobraniteljicu... isto na proljeće, pa eto... nadam se da vi možete bolje i da vam se neće događati propusti koji su se nama događali...

U svakom slučaju, želim vam puno sreće... naročito želim da vam molba za upis u četvrtu godinu studija s dva nepoložena ispita s treće bude odobrena od strane dekana, a na temelju zahtjeva vaših 'kvazi-predstavnika-kojima-nije-stalo-dovoljno-do-vas-da-isti-što-prije-urudžbiraju...'

bubašpara
25-09-2009, 15:06
ako neko nije dovoljno sposoban za nešto ili nema volje potrudit se oko toga kako spada onda nek se ne prima tog posla!!
The Kid, hvala na savjetima, ali nisam zainteresirana za te funkcije..
imam pravo reći što mislim o njima, i to radim... i to je sve!!
pozz!:mah:

Đ!
25-09-2009, 16:03
imam pravo reći što mislim o njima, i to radim...

To govoriš Kidu koji je predstavnik i još k tome stari student.:rotfl: To što ne kužiš ironiju ti neću predbacit.:mrgreen:

bubašpara
25-09-2009, 16:08
To govoriš Kidu koji je predstavnik i još k tome stari student.:rotfl: To što ne kužiš ironiju ti neću predbacit.:mrgreen:

aj neću ni ja tebi predbacit što ne kužiš da ne odgovaram ironijom na ironiju...:mrgreen:

malimrav85
15-10-2009, 11:56
Da li se ove godine namjerava poduzeti nešto u vezi satnice za izvanredne? Opet plaćamo isto kao i redovni, opet imamo 1/3 satnice. Za predavanja još razumijem, tko želi može ići sa redovnima ali što sa seminarom?
Nisam uočio da se igdje o tome govorilo, moguće da mi je promaklo.

Danny C
29-10-2009, 10:40
Malimrav, taman si mi došao s komentarom.. Ko budali šamar.
Unaprijed molim da mi The Kid ne odgovara, jer mi njegova ironija nije nimalo duhovita, ne drži vodu, a i imam relevantnog(!) iskustva u studentskom aktivizmu, samo što smo mi, za razliku od ovogodišnjih i prošlogodišnjih predstavnika i pravobraniteljice, neke rezultate ekšuali i postizali.

Ne znam u kojem scenariju je moguće da studentski predstavnici dobiju nogu u guzicu s ovoliko materijala i argumenata na njigovoj strani, ali to se ipak događa iz godine u godinu.

Izvanredni studenti plaćaju jednako kao i redovni... stara priča.. bla bla.. boooring.
A tretiraju nas ko kretene, baš rade budale od nas.

Evo primjera (a i prosle godine sam to isticala jer je bilo nekih gotovo pa identičnih) - upravno pravo održava predavanja za redovite studente 2 puta tjedno po tri sata. Dakle, 6 sati. Satnica za izvanredne je duplo manja - ponedjeljkom 3 sata, od 17-20.
Počinju seminari, raspodijelili su nas u grupe. Sve grupe se sastoje od 40 ili 50 studenata, osim, naravno, grupe za izvanredne gdje nas je 81!! Nisu nas mogli podijeliti na dvije, ne.
A najveći apsurd je da će seminare za nas 80 održavati u vrijeme predavanja za izvanredne, od 19:15. Dakle, em imamo samo 2 sata predavanja u usporedbi s redovitima koji doista imaju 6 (to je tri puta dulje, samo da istaknem) em nam fakultet radi samo do 8 pa pretpostavljam da ćemo seminar imati u pola kraći, dakle od 19:15 do 20.

Oprostite gospodo, ali tko se s ovakvim argumentima (a to je samo jedan od mnogih, mnogih primjera) ne može izborit za pravednu stvar je notorni ljenčina ili nesposobni preambiciozan za svoje mogućnosti idiot!

malimrav85
29-10-2009, 14:36
A gle, prvo treba uzet to da među predstavnicima nema izvanrednih i kao takvih niti razumiju kaj se događa niti se trgaju razumjet i nekaj napravit.
Treba na iduće izbore postavit par izvanrednih kandidata, reć svim izvanrednim da za njih glasaju pa da tak probamo...

Danny C
29-10-2009, 15:35
Mislim da ovdje nije riječ o tome, nego o nesposobnosti. Na njih bi trebali gledati kao na studenstske predstavnike, ne na predstavnike redovitih studenata.
I imamo ih pravo ne štedjeti kad kažemo da malo rade. I itekako imamo pravo to reći na glas.
Protuargumenti tipa ''ajde se ti prijavi pa ćemo za tebe glasat'' su na razini ''moj tata je veći od tvog''. Samo zato što netko nije studentski predstavnik, ne znači da je depriviran sposobnosti kritičkog mišljenja. Prema toj logici narod nema pravo kritizirati djelovanje vlasti??? Uostalom, ako netko nije sposoban primiti kritiku ravno u bradu i preispitati svoj rad nego se inatit na razini osnovnoškolskog djeteta, kako ga nije sram gurati se tamo gdje mu nije mjesto?

Na vlastitom primjeru znam da se upornošću može dosta toga postić. Pa čak i kad je riječ o upravi Pravnog fakulteta u Zagrebu, da. Ovoj garnituri predstavnika volje, sposobnosti i upornosti nedostaje.

BaF
29-10-2009, 20:44
Protuargumenti tipa ''ajde se ti prijavi pa ćemo za tebe glasat'' su na razini ''moj tata je veći od tvog''. Samo zato što netko nije studentski predstavnik, ne znači da je depriviran sposobnosti kritičkog mišljenja. Prema toj logici narod nema pravo kritizirati djelovanje vlasti??

S ovim se slazem.

Na vlastitom primjeru znam da se upornošću može dosta toga postić.
imam relevantnog(!) iskustva u studentskom aktivizmu, samo što smo mi, za razliku od ovogodišnjih i prošlogodišnjih predstavnika i pravobraniteljice, neke rezultate ekšuali i postizali.

S ovim ne.
O tom potom (!), ali zaista. :mhm:

Ne znam u kojem scenariju je moguće da studentski predstavnici dobiju nogu u guzicu s ovoliko materijala i argumenata na njigovoj strani, ali to se ipak događa iz godine u godinu.

Toliko o relevantnom iskustvu, ne? :mrgreen:

Izvanredni studenti plaćaju jednako kao i redovni... stara priča.. bla bla.. boooring.
A tretiraju nas ko kretene, baš rade budale od nas.

S ovim se opet slazem. :wink:

Oprostite gospodo, ali tko se s ovakvim argumentima (a to je samo jedan od mnogih, mnogih primjera) ne može izborit za pravednu stvar je notorni ljenčina ili nesposobni preambiciozan za svoje mogućnosti idiot!

Da.
Sreca bozja pa smo za snizene uvjete, dekanski rok za sve, mogucnost polaganja ispita s 50 bodova s nize godine, prokleti wc papir i sapun i sve ostale pizdarije morali cekati novu garnituru predstavnika, jer je tvoja tada valjda izdavala casopis. :wink:

fat drummer
29-10-2009, 21:00
mislim da nema smisla upirati prstom u ovu garnituru predstavnika, kada je prošla bila jednako, ako ne i nesposobnija. dajem velike količine novaca tko od studenata zna nabrojati više od dva predstavnika iz prošle generacije. to je bila iluzivna grupacija ljudi od koje je relano jedino jandrić radio neki kar, a on je na kraju doživio duhovni i duševni slom i drago mi je da je odjebao aktivizam i posevetio se pametnijem poslu

realno gledano upravoje aktivizam i nedostatak istog od protekle generacije doveo od povećanja cijene ects boda, a diskonuitet predstavništva do ovog na što je denny c žali

The Kid
03-11-2009, 20:24
-cut-

klap klap *150*

The Kid
03-11-2009, 21:46
Mene naročito veseli što smo u vrijeme Danny C imali priliku kritizirati ovako otvoreno na forumu studentske predstavnike i čitati njihove ekstra duhovite dovitljive ironične komentare (TM) i što su ONI znali primiti kritiku, a mi ne znamo...
I veseli me što sam znao tko mi je studentski predstavnik i mogao sam ga kontaktirati putem maila u svakom momentu!

Hm... ček... ne.
Ipak, sjećam se one kutijice na fakultetu s primjedbama koju su čistačice uredno praznile... valjda i jeste onda s nekim komunicirali! Kako to da onda ipak nije bilo papira u wc-u?!

Uglavnom, ovaj Studentski zbor je uvažio mnogo primljenih kritika i prijedloga, neću reći sve koje smo primili na Pravokutniku (jer ih je previše i jer se neke svode na luđačko pozivanje na puč i vrijeđanje i onda kad se na iste odgovori pozitivno i kad se stvar riješi ne dobijemo niti ispriku, a kamoli 'hvala' - slava internetu i anonimnosti!), ali one koje smo primili putem maila i koje smo smatrali konstruktivnima zasigurno jesmo!

Mogli bismo i više, slažem se, ali s obzirom na situaciju kakva jest i apsurdnim situacijama s kojima se susrećemo svakodnevno sa svih strana, mislim da je zasad dobro...

Lijep pozdrav! (ovo je bilo ironično!)

striker
05-12-2009, 19:48
Pozdrav!
Znam da možda glupo zvuči pitanje, ali za svaki slučaj...
Frend me zamolio da naljepim plakat (za proslavu Nove godine) na našem faksu (TMT 14)...
Zanima me, jesam li dužan nekog obavijestit prije da ću to napravit, da ne bi plakat odmah letio u smeće...
Hvala unaprijed!

tapir_u_magli
05-12-2009, 22:54
Pozdrav!
Znam da možda glupo zvuči pitanje, ali za svaki slučaj...
Frend me zamolio da naljepim plakat (za proslavu Nove godine) na našem faksu (TMT 14)...
Zanima me, jesam li dužan nekog obavijestit prije da ću to napravit, da ne bi plakat odmah letio u smeće...
Hvala unaprijed!

Ma lijepi di god stignes po onim plutenim plocama na faksu - a to koliko ce ti dugo gore ostati zavisi o dobroj volji teta cistacica, zatrpanosti oglasnih ploca i gospode koja lijepi srodne ili nesrodne plakate...

ali ne, nemoras nikoga posebno obavijestiti.

Danny C
04-02-2010, 19:00
Nije me bilo dulje vrijeme, vidim toliko sam toga propustila.
Khm.. The Kid, wc papir nije jedino čega se aktivisti na faksu trebaju uhvatiti. Možda smo zbog takvih stavova tu di jesmo.
Ne govorim da je u vrijeme dok sam ja bila aktivna bilo idealno, s inteligencijom nemam problema, ali većina stvari na čem sam ja osobno sudjelovala i zauzela se (ne sama, naravno, govorim o onom što mi je poznato) i gdje smo bili uporni je prošlo.
Nije uprava ovog fakulteta Bog. Iliti Q.
Tako da..
Da, i dalje mislim da se sramotne stvari dešavaju sa statusom izvanrednih studenata. I ne, ne mislim da predstavnici dijelom nisu za to krivi, ne dam se razuvjerit.
I i dalje mislim da to imam pravo reć.

Lijepi pozdrav (bez ironije)

fat drummer
04-02-2010, 20:50
u jebote, to je to! to je taj pritisak! svakih devet mjeseci jedan otrovan post.

jebote studentski aktivisti i prijašnji i sadašnji i budući

Galijun
02-04-2010, 11:04
Neka igre počnu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mea
14-04-2010, 22:16
Question:
da li bi se moglo isposlovati za stare apsolvente da imaju za svaki ispit jedan rok mjesecno? ili bar jedan, dva roka više? :adzk:
kako bi se to moglo isposlovati??

pupa
15-04-2010, 12:59
Uvjet za 5.godinu je 50 ects bodova, znaci da se mogu prenijeti 2 ispita s cetvrte?
Zasto onda ne bi mogli npr. ta dva ispita, ako ostanu iz 8.semestra, upisati u 10. uz diplomski?
Znam, to je vise od 30 bodova, ali i 8. semestar ima 38 bodova...

Đ!
15-04-2010, 19:36
Zasto onda ne bi mogli npr. ta dva ispita, ako ostanu iz 8.semestra, upisati u 10. uz diplomski?

Možeš max 10 bodova upisat uz diplomski jer to onda iznosi 40 koliko je kakti dopušteno imat u jednom semestru(mada ja znam ekipu koja je na četvrtoj upisala 46 bodova u ljetnom semestru al to je faks dopustio zbog para, ne zato jer studentima ide na ruku).

A odgovor na ono gore - ne vjerujem. Štoviše, sudeći prema onom što sam čuo od nekih profesora ja bih se na mjestu vas studenata po starom požurio s učenjem.

fat drummer
16-04-2010, 01:37
Tako je, bravo Đ! Nema smisla da studentima kao predstavnik možebitno navjestiš o čemu se radi. Ovako polutajanstvene izaijske divinacije su puno bolje rješenje.

pupa
16-04-2010, 10:45
Možeš max 10 bodova upisat uz diplomski jer to onda iznosi 40 koliko je kakti dopušteno imat u jednom semestru(mada ja znam ekipu koja je na četvrtoj upisala 46 bodova u ljetnom semestru al to je faks dopustio zbog para, ne zato jer studentima ide na ruku).

A odgovor na ono gore - ne vjerujem. Štoviše, sudeći prema onom što sam čuo od nekih profesora ja bih se na mjestu vas studenata po starom požurio s učenjem.
Znaci moguce je da se upise 46 bodova, nekako se ipak moze "isposlovati"... ma smaknut cu se ako zbog jednog ispita budem morala upisivati diplomski u zimskom semestru...
Mozda bi upalila neka srcedrapljujuca molba??

Runing away
16-04-2010, 11:24

Mislim da bi se to dalo srediti naravno uz pomoć profesora, malo mi povučemo, malo oni i eto diplome ::E:

malimrav85
16-04-2010, 12:42
Ja sam upisao 46 bodova ovaj semestar.

TILA
16-04-2010, 12:50
Da li to nije tako čudno jer si ti upisivao čistu četvrtu s tim da ti je ostao predmet iz ljetnog semestra koji si prenjeo pa je to dopušteno

Đ!
16-04-2010, 17:21
Da li to nije tako čudno jer si ti upisivao čistu četvrtu s tim da ti je ostao predmet iz ljetnog semestra koji si prenjeo pa je to dopušteno

Je, čudno je zato što se na faksu zaklinju u to da se nemre upisat više od 30 bodova po semestru osim ako nemaš uvjet u devetom mjesecu, a 8. semestar ima 38 bodova pa su to izmislili da se opravdaju kad ljudima kažu da nema više od 40 bodova u semestru. (plus načelo ekonomičnosti :mrgreen:)

@ Pupa: pa prema sadašnjem stanju možeš prenijeti 10 bodova iz 8. semestra u 10. semestar tako da bi imala diplomski(30) plus tih 10(u stvarnosti jedan ispit - 8)

@ Fat: ništa nije sigurno ali su mi određeni profesori rekli da se pitanje prebacivanja starog programa razmatra jer je 2011. rok samo za one upisane 2004., tj. rok je trajanje studija + 2 godine. A također sam čuo izjave "da se mene pitalo, prebacilo bi ih se kad je uvedena bolonja". Pa ti vidi.:mrgreen: Javit ću da pitaju ako želite.

fat drummer
16-04-2010, 20:53
A lukavci lukavi, zanemaruju vrle Baretićeve uratke. Jednom u povijesti je M. Baretić nešto napisao na vrijeme i onda oni to ignoriraju. Crni su to dani kada sam ja na Baretićevoj strani. Crni...

pupa
17-04-2010, 09:49
U meni je postojala mrsava nada..nadica...da cu uspjeti odslusati sve do 6.mj. 2011. ali ocito nista od tod jer ja cu u svakom slucaju morati upisati 2 ispita s cetvrte u ljetnom semestru, a cijeli 9.semestar upisujem petu..
Zato sam pitala mogu li se na ikakav nacin upisati uz diplomski 2 ispita da zbog 6 bodova vise ne moram studirati hmm..pa 8 mjeseci duze.. ali kad tako mora biti, smrc...hvala svima na pomoci!

leptirić
27-05-2010, 11:19
Koliko vam inače treba da odgovorite na mail? Pitam, jer možda je 2 tjedna još uvijek ispod prosjeka.
Vjerujem da su svima rokovi i stalno je nešto, ali odgovoriti na mail? Hvala unaprijed

black.pink.think
28-09-2010, 00:46
ako bi mi netko mogao odgovoriti mogu li se žaliti na to što mi je komisiju (prvu) sačinjavala jedna osoba i to asistent (milotić, rim)? ima li osnove za žalba, kome uputiti,kada i kako? hvala

suni
28-09-2010, 00:48
ako bi mi netko mogao odgovoriti mogu li se žaliti na to što mi je komisiju (prvu) sačinjavala jedna osoba i to asistent (milotić, rim)? ima li osnove za žalba, kome uputiti,kada i kako? hvala

obrati se za to pravobranitelju. imas tu dole njegov podforum pa mu mozes poslati pm ili nadi mejl na str faxa

Noola
30-09-2010, 17:39
Obracem se predstavniku nas starih studenata ili nekoj dobroj dusi koja ce mi pomoci, moje problem su prijave ispita, ne znam da li ste upoznati s tim ili ne, ali eto meni to u zdanje vrijeme predstavlja veliku komplikaciju. Izvanredni sam student i radim dakle nemam cijeli dan na raspolaganju da se mogu u periodu od 10 do 12 (da da imamo samo 2 sata za prijavit ispit) prosetat do faxa, isto tako nemam svaki put koga zamoliti da to napravi umjesto mene. Bolonjci imaju 3 dana da prijave ispite, prek studomata iz komfora svoj 4 zida, ma joj.gdje god imas komp i i net ulogiras se i prijavis ispit. A mi stari studenti umjesto.3 dana imamo 2 jebena sata od 10 do 12, pa jel to jedino meni nenormalno?! Jos ak moras nest kod.Vesne prijavit onda se to skracuje na kojih sat i pol. Jadna sam, znam kako je prije bilo i da se toliko nastoji otezat u tim nekim osnovnim stvarim ne mogu vjerovat. Jel ce mi netko reci da je uistinu problem ostaviti kutiju gdje mozete ubaciti prijavnice duze od ta dva prokleta sata, meni je danas malo falilo da ne uspijem prijaviti ispit jer nisam na vrijeme stigla s posla do Cirilometodske. Jadna sam i jer uredno placam fakultetu to svoje studiranje i to nisu male cifre, moja je krivica ako padnem godinu, al opet to sama platim i ne vidim zasto bi se nekog ticalo jel cu zavrsit za 4 il 7 godina. Mislim da i ove kokosi u referadi zaboravljaju da za te novce koje mi studenti uredno uplacujemo na racun Pravnog fakultet mogu bar nekad bit ljudi i izac nam u susret, a ja samo hocun jebeni ispit.prijavit ne trazim da mi ocjenu pokloni.

P.s. ak mi netko kaze da rade i utorkom za izvanredne,vristat cu. Ne samo da ih vecinu puta nema tamo nego su.prijave ugl.ponedjeljkom pa ak dodjes u ut nece uzet prijavnicu..a ako pak dodjes tjedan prije opet slijedi natezanje i moljakanje.:( Naravno da postoje super refernti,.nemojte me krivo shvatit, al cinjenica je da su se svi poprilicno opustili i ne dozivljavaju bas nas stare studente...2 h za prijavit ispit..sramota

Minokeros
01-10-2010, 10:59
go noola,go,go

Noola
01-10-2010, 15:04
go noola,go,go
Ah tuzna sam. Jel predstavnici odgovaraju cesto ili svakih par mj?! Pitam informativno samo, znam da su svima sad rokovi pa se nema vremena.visit na forumu i odgovarat na svacije upite...zanima me samo hocu li dobit neki odgovor.

Podrav i sretno svima na dekanskom.

unknown_heroine
02-10-2010, 13:48
sad vljda štrebaju kad je dekanski.
ali na vesnu se uvijek možeš žaliti. ona je ko tito, živi i djeluje vječno.

BaF
03-10-2010, 04:31
javi se i pravobranitelju na pravobranitelj.pravo@gmail.com s ovime, on ce im u svakom slucaju forwardirat kako spada jer ovo ne citaju. ;)

The Kid
10-10-2010, 06:06
javi se i pravobranitelju na pravobranitelj.pravo@gmail.com s ovime, on ce im u svakom slucaju forwardirat kako spada jer ovo ne citaju. ;)

Hm... ma čitamo nekad... al ne suviše... ak imate konkretna pitanja, javite se na szpfzg@gmail.com

No, iskreno, kao studentski predstavnik u odlasku ne mogu shvatiti usporedbe prijavljivanja ispita između starih i bolonjaca... k vragu, pa već godinama je za stare isti sistem od 2 sata prijave i nikad to nikome nije bilo strano... niti smo se ikada žalili (hej, prokleta prijavnica košta 5kn!!! PET KUNA!!!)... jest da smo izgubljena generacija koja povlađuje administrativnim službama fakulteta bomobonjerama i lijepim riječima kao i kojekakvim drugim ustupcima, samo da bismo pokušali ostvariti isto sa suprotne strane fronta, međutim ne razumijem kako se netko tko je stari student uopće može komparirati s nekim tko prijavljuje ispit putem automata i tko mora isti odjaviti putem istog automata i tko nema pravo odustati od pismenog i tko shvaća da prijava ispita stoji koliko i upisnina na godinu/semestar...
Kako tim istim starim studentima nije palo na pamet postaviti pitanje zašto mi plaćamo prijavnice od 5kn dok se na drugim fakultetima (filozofski, e.g.) plaćaju prijavnice po 0,5kn koje su standardizirane u narodnim novinama i koje sadrže više podataka nego ove naše skupocijene?
Kako nikome od vas već nije sinulo u 7-10 godina našeg druženja na faksu da se prijava ispita kao i sve ostalo administrativno smeće koje se ima obaviti na fakultetu obavlja optimalno u 10 ujutro? Na drugim fakultetima nije ništa bolje, k vragu... pa ekonomski radi od 12 do 15... filozofski kad tajnice nisu napušene (12-13, ako imate sreće), a za ostale je sve puka sreća... kod nas vrijedi pravilo da ćete bar naći tajnice u uredu u vrijeme kad ispit možete prijaviti... tako da šaljite mame, tate, braću, prijatelje, očuhe da prijave ispit u to vrijeme... ali bar su tamo!!! Na drugim fakultetima, naime, nisu... tako da... tiho... birokracija još radi na PFZG! K vragu, pa Hrvati ste, na kraju krajeva...

fat drummer
10-10-2010, 11:31
jedva čekam da odeš... jedva....

The Kid
10-10-2010, 12:13
jedva čekam da odeš... jedva....

To samo znači da ću imati više vremena za obilaske košer zalogajnica s tobom!

To samo znači da me voliš...

fat drummer
10-10-2010, 13:21
go away you bastards!

PJ
24-10-2010, 17:15
Jel postoji ikakvo službeno očitovanje studentskih predstavnika oko stajališta o novom zakonu o visokom obrazovanju/sveučilištu ili ćemo ostat na razini rekla-kazala?

damjan
27-10-2010, 21:22
copy paste od "Referada potvrde"

"Ja sam popizdio danas.
Uglavnom, treba mi potvrda gdje mi piše koja sam godina studija, (PBZ STUDENTSKI PAKET-moraš bit 2. ili viša godina studija).

S obzirom da na onim potvrdama isprintanim u učionici ne piše koja si godina, kupio sam potvrde i ispisao, da bih došao u referadu, a teta mi je rekla da se te potvrde printaju u učionici i da mi neće ona dat žig.
Rekao sam joj da na tim potvrdama ne piše koja sam godina, a meni to treba, na što je ona rekla da sve piše i sve se zna bla bla i dalje mi odbila dat žig.

Pretpostavljam da i ostali imaju problema s tim.
Ne znam što da radim, stvarno one potvrde nemaju smisla ako ne piše godina studija u koju si upisan, ili bar semestar.
I zašto koji k. još uvijek onda prodaju potvrde u knjižari ako mi neće to potpisat???

e da, i otišao sam u PBZ s tom isprintanom potvrdom i rekla mi je da ne mogu s tim ništa jer mi ne piše koja sam godina studija i da nisu oni ovlašteni računat naše ECTS ostvarene bodove i po tom gledat koja smo godina."

Uglavnom; poanta je da ljudima trebaju iz razno-raznih razloga potvrde na kojima piše u koju je godinu student upisan.
Teta u referadi odbija potpisat ručne potvrde s izgovorom da se mogu printat u referadi.

pomoć pomoć pomoć

The Kid
19-11-2010, 01:23
go away you bastards!

Evo, idemo, čim ti položiš GP! ;P

georgee
28-02-2011, 01:43
molim nove predstavnike da objasne koje su njihove intencije po pitanju potencijalnog osnivanja alfa kluba i da obrazlože potrebu za istim. također, da objasne kako će to pomoći studentima koje predstavljaju, a ne samo njima samima. hvala

ae1234
28-02-2011, 02:01
a ja molim da mi objasne šta je to alfa klub.

hvala vam! ;)

georgee
28-02-2011, 02:06
alfa klub je institut poznat studentima ekonomije. naime, radi se o organizaciji iznimno uspješnih studenata s posebnim pravima - ne ovakvim kakve mi sad poznajemo. za njih se organizira poseban oblik nastave, za "napredne".
mene sad zanima kako će to pomoći široj studentskoj masi i imaju li i oni kakve namjere sudjelovati u istom.
također, da objasne ideju pomicanja granice 4.2 na 4.5 i kakva je uloga prodekana petraka u tome

Snowhite
28-02-2011, 02:09
alfa klub je na ekonomiji ukinut zbog diskriminacije. :rotfl:

ae1234
28-02-2011, 02:09
a ma jeli?
onda i mene zanima da mi predstavnici objasne kako ce to poboljsati situaciju vecine!

tnx you na objas. georgee :)

Alita
28-02-2011, 02:19
Tko kaze da studente s visim prosjecima uopce zanima napredna nastava :neko:

georgee
28-02-2011, 02:37
neka mi predstavnici oproste ako prejudiciram, ali to mi smrdi na privatne interese pa zato tražim objašnjenje za to

alfa klub je na ekonomiji ukinut zbog diskriminacije. :rotfl:
na to sam i ciljao cijelo vrijeme, osim gore navedenog

Skylark Ishmaelle
28-02-2011, 08:33
a ja molim da mi objasne šta je to alfa klub.

hvala vam! ;)

Oh, wow - jel to ona ekipa sa pričama o izvrsnosti koju su svi redom kreativni i izvrsni koliko i vrećica usitnjene krede, te se drže da su prosjekom iznad ostalh i samim time imaju pravo da ih se nosi pola metra iznad zemlje? Ne kužim potrebu za takvim posebnim 'klubom alfi' ako na fakultetu postoji već nešto što se zove 'status iznimno uspješnog studenta' ilikakosetovećnonozove. Miz, pola je te izvrsne ekipe služilo privlačenju sponzorstava na EFZGu, i potkožavanju raznoraznih projekata i kajtijaznamčega. Miz da zablude o elitiziranju elita nemaju mjesta na visokoškolskim ustanovama. Realno, tko je izvrstan je izvrstan i uspjet će i sam i bez ikoga studiro u Zagrebu ili Oxfordu imat će vjerojatno jednake rezultate (odlične), a fakultet se treba pobrinuti za obrazovanje onih studenata kojima je obrazovanje ekšuli potrebno da bi ostvarili svoje potencijale/ planove. Stvarno, kraj toliko problema oko nastavnih materijala i manjkavosti u literaturi i općenito klime prema studentima i tomu da je bolonja malo toga izmijenila u pogledu humboltovskog koncepta funkcioniranja fakulteta ono što PFZGu *stvarno* treba je elitni klub kojim će se još više pasivizirati većina studenata koji ekšuli žele nešto naučiti. *congrats*

malimrav85
28-02-2011, 16:52
Ispričavam se što smetam ali imate li netko od vas neku primjedbu ili reakciju na ovo ili vas boli kita?
http://www.pravo.hr/studenti?@=5x5l#news_10757

Tony Montana
28-02-2011, 17:42
Znači, kolko ja kuzim, odabrat cemo diplomski iz određene grane, a onda ćemo dospjet kod pojedinog profesora ovisno o tome koliko ima prijavljenih za njega. Recimo, odaberem upravno pravo i profesora šikića. U međuvremenu je odabralo još 20 studenata istu opciju kao i ja. S obzirom da ne možemo svih 20 kod šikića, algoritam unutar aplikacije će nas na temelju prosjeka ravnomjerno rasporediti ostalim profesorima. Ako je to tak, onda mi je to i logično donekle..mene više brine da nam nebi pisanje diplomskog rada bilo predodređeno odabirom modula. Nadam se da nije to.

malimrav85
28-02-2011, 17:57
Znači, kolko ja kuzim, odabrat cemo diplomski iz određene grane, a onda ćemo dospjet kod pojedinog profesora ovisno o tome koliko ima prijavljenih za njega. Recimo, odaberem upravno pravo i profesora šikića. U međuvremenu je odabralo još 20 studenata istu opciju kao i ja. S obzirom da ne možemo svih 20 kod šikića, algoritam unutar aplikacije će nas na temelju prosjeka ravnomjerno rasporediti ostalim profesorima. Ako je to tak, onda mi je to i logično donekle..mene više brine da nam nebi pisanje diplomskog rada bilo predodređeno odabirom modula. Nadam se da nije to.
ILI
ti odabreš recimo gp i mentora xyz
e sad, 50 ljudi je uzelo gp a niko upravnu znanost
pa te bace da pišeš upravnu znanost

kad sam već tu, kak se zove taj naš rad na engleskom?

Tony Montana
28-02-2011, 18:02
Ma brijem da to ne dolazi u obzir inače će bit svega. Moje mišljenje je da cemo odabrat neku katedru, onda cemo imat ponudene profesore s te katedre koje cemo rangirat i onda ako ne dobimo prvog, dobit cemo onog drugog po redu itd. Toplo se nadam da je tako. Al velim, nadam se da nam diplomski nije uvjetovan modulom koji smo izabrali.

Btw, brijem da je diplomski na eng ''graduate work''

fat drummer
28-02-2011, 18:24
ako se može upisivati u module neograničeno, onda valjda računaju na to da se može dogoditi a će ljudi poludjeti od sreće i svi odabrati glihu kao mentora iz gp-a na temi četvrti upis u zk ili pobijanje radnji na štetu vjerovnika - što je točno familia suspecta i postoji li to

još jednom pfzg potvrđuje staru tezu da je misterija, tajna koja se otkriva. baš kao i uskrsnuće gospodina našega isusa krista

Skylark Ishmaelle
28-02-2011, 20:31
Btw, brijem da je diplomski na eng ''graduate work''
Graduate thesis. 'work' je ništa. imaš 'paper' za znanstveni rad, a thesis pretpostavlja da si složio temu i obranio je u radu te time diplomiro. there :)

nobody0770
01-03-2011, 01:51
Ma brijem da to ne dolazi u obzir inače će bit svega. Moje mišljenje je da cemo odabrat neku katedru, onda cemo imat ponudene profesore s te katedre koje cemo rangirat i onda ako ne dobimo prvog, dobit cemo onog drugog po redu itd. Toplo se nadam da je tako. Al velim, nadam se da nam diplomski nije uvjetovan modulom koji smo izabrali.

Al po čem je to pravično..nije isto pisat kod Ofak ili Šikić na katedri upravno da ga jebeš ili teoriju kod Savića i Miličića i sl...želim jednake uvjete kao i stari studenti,simply as that...

Tony Montana
01-03-2011, 11:15
Pa nije ok, al je puno bolje nego da umjesto upravnog koje sam izabrao dobijem recimo upravnu znanost kao sto je mrav naveo. Ajmo mi lijepo sačekat tu aplikaciju 2. ožujka pa ćemo bit puno pametniji.

malimrav85
01-03-2011, 11:19
Je bolje ali nije dobro.
I oni bi mogli tim putem i reć nam: Hah "kolege", mogli smo vam i predmet izabrati, budite sretni što je samo profesor.
Ma užas.

H-8
01-03-2011, 15:05
Ja želim u alfa klub! Ne uskraćujte mi pravo da budem napredan !

Maat
02-03-2011, 14:53
so, izabrala sam 7 (sedam) mentora za diplomski. prvi je naravno onaj s kojim sam se već dogovorila, onda sam razbijala glavu kojih još šest da stavim na listu budući da nisam ni o kome prije razmišljala, sad me gledaju iz mraka :mrgreen:

malimrav85
02-03-2011, 15:03
a dobro, ti ćeš dobit prvog. :)
zanima me samo ideja iza ovog nauma...

BaF
02-03-2011, 17:51
Potrebno je odabrati minimalno 7 nastavnika, a maksimalno 7.

volim faks.

Tony Montana
02-03-2011, 18:01
Na kraju nije ispalo tak loše :) Fora mi je odabirat sedmoricu veličanstvenih i to strateški da me mogu što manje sjebat :D
Btw...mislim da cu jos sto puta promijenit redoslijed do 6. ožujka :D

BaF
02-03-2011, 18:12
ostale sam birala po kravatama
that should teach 'em what not to wear

Maat
02-03-2011, 18:19
volim faks.

"dan koji nedjelji prethodi, odnosno iza nje slijedi."
- zor :neko:

Studentski zbor
03-03-2011, 09:51
Nemamo namjeru predlagati povisivanje prosjeka i kriterija koji su potrebni za status iznimno uspješnog studenta (4.2 i uvjet iz prijašnje godine). Ne bismo se ni složili s takvom inicijativom kada bi postojala.

Formiranje grupe kojom bi se poticala izvrsnost jedna je od točaka u prijedlogu programa Zbora, ali postoji cijeli niz pitanja koji su važniji od te sporedne točke. Članovi grupe ne bi imali nikakve posebne povlastice. Sudjelovanje bi bilo dobrovoljno. Alfa grupa na Ekonomiji bila je postavljena alternativno redovnim predavanjima dok bi grupa koju ćemo predlagati trebala biti dodatak predavanjima.

Na našem faksu postoje i postojat će studenti koji žele raditi i znati više nego se od njih traži. To im treba i omogućiti u okviru faksa. Ostali time neće ništa dobiti, a neće niti izgubiti.

Treba podsjetiti da Studentski zbor malo toga može napraviti sam. Tako i u ovdje možemo samo predlagati rješenja, ali konačnu riječ ima Uprava i Fakultetsko vijeće.

Zadatak da ideju o takvoj grupi razradi i konkretizira preuzela je kolegica Iva Ćorić. Kada koncept grupe bude gotov objavit ćemo ga, a svi prijedlozi i primjedbe poslani na szpfzg@gmail.com su dobrodošli.

Sredinom ovog mjeseca dovršit ćemo i potvrditi Program rada Zbora tako da su i svi ostali prijedlozi koji se tiču rada Zbora dobrodošli.

Karlo Resler,
u ime Zbora

Browneyes
03-03-2011, 11:22
Formiranje grupe kojom bi se poticala izvrsnost jedna je od točaka u prijedlogu programa Zbora, ali postoji cijeli niz pitanja koji su važniji od te sporedne točke. Članovi grupe ne bi imali nikakve posebne povlastice. Sudjelovanje bi bilo dobrovoljno. Alfa grupa na Ekonomiji bila je postavljena alternativno redovnim predavanjima dok bi grupa koju ćemo predlagati trebala biti dodatak predavanjima.

Na našem faksu postoje i postojat će studenti koji žele raditi i znati više nego se od njih traži. To im treba i omogućiti u okviru faksa. Ostali time neće ništa dobiti, a neće niti izgubiti.

Zanima me bi li studentima koji žele raditi više i dodatno se informirati bio ograničen pristup tim dodatnim sadržajima njihovim prosjekom ili bi se zbilja mogao pridružiti bilo tko koga zanima neko područje da ga detaljnije prouči?

georgee
03-03-2011, 12:30
svako ko želi više raditi, može to i sam bez dodatne elitizacije. preporučam da se rađe bavite pitanjem prava izvanrednih studenata (odnosno izostanka istih), transparentnošću (lijepo je što vam je vijeće napokon dalo uvid u proračun, ali zašto ga ostatak populacije ne smije vidjet?) i ostalim problemima koji se često čuju na hodnicima (preveliki broj studenata, neadekvatna i prevelika literatura, previsoki kriteriji i sl.).

besmisleno je organizirati "dodatak predavanjima" kad ni obična predavanja nisu posjećena. karlo i iva, znamo se pa se ne moramo praviti grbavima. zanima me na koja biste vi predavanja voljeli dodatak? i kakav točno dodatak? najte se uvrijedit, al ne sjećam se da sam vas vidio na predavanjima od prvog semestra, osim tu i tamo.

čitava je ideja premutna i iako možda imate čiste motive, oni se zasad ne mogu iz nje iščitati. meni čitava ideja smrdi na elitizaciju, daljnju polarizaciju studenata i na dobivanje ocjena na lijepe oči. ne kažem da vaše (pa i moje!) ocjene nisu zaslužene, ali u situaciji kakva je na našem faksu, a to je da prijašnje ocjene determiniraju ostatak ocjena (sjetimo se samo ernsta i njegovog obligatornog listanja indeksa!) i da je na brojnim predmetima granica između 2 i 5 jako mala, možete li reći da se iza svega kriju isključivo čisti motivi?

ponavljam, svako ko želi radit dodatno, ima tu mogućnost i bez nekakve trajnije organizacije. pa pišete za rektorovu, znate da sami morate pokazat interes i naći mentora. uostalom, brown je dobro pitala, zašto bi to bilo vezano uz prosjek? ako bismo preslikali situaciju s ekonomije (gdje je alfa grupa ukinuta zbog diskriminacije, očito s razlogom!), prosjek bi bio uvjet za ulazak u tu organizaciju. ako nekog zanima neko područje, nizak prosjek ne bi smio biti prepreka za "dodatno" proučavanje istog.

ako bi to bila relativno trajnija organizacija studenata prava čija bi svrha bila omogućavanje studentima da se lakše izraze i da rade na sebi, neovisno o prosjeku, ideja je odlična. ako je cilj grupiranje elite, bojim se da ste promašili ceo fudbal.

preporučam da dobro razmotrite sve navedeno jer vam ne treba mržnja ostatka studentske populacije iduće dvije godine. budite nova nada, a ne nastavak prijašnjeg režima koji nije ničim rezultirao.

malimrav85
03-03-2011, 12:44
jebote, čim se vi bavite, to je tužno
od tisuću problema vi se bavite extra predavanjima
ajde da se bavite time da se i onda predavanja koja plaćamo održavaju u punom opsegu, razumio bi.
zašto je proračun tajna?
zašto je prolaznost tajna?
al ne, ajmo si mi radit grupice, to je ipak primarno i goruće pitanje

Skylark Ishmaelle
03-03-2011, 13:47
Nemamo namjeru predlagati povisivanje prosjeka i kriterija koji su potrebni za status iznimno uspješnog studenta (4.2 i uvjet iz prijašnje godine). Ne bismo se ni složili s takvom inicijativom kada bi postojala.

Treba podsjetiti da Studentski zbor malo toga može napraviti sam. Tako i u ovdje možemo samo predlagati rješenja, ali konačnu riječ ima Uprava i Fakultetsko vijeće.

Zadatak da ideju o takvoj grupi razradi i konkretizira preuzela je kolegica Iva Ćorić. Kada koncept grupe bude gotov objavit ćemo ga, a svi prijedlozi i primjedbe poslani na szpfzg@gmail.com su dobrodošli.

Sredinom ovog mjeseca dovršit ćemo i potvrditi Program rada Zbora tako da su i svi ostali prijedlozi koji se tiču rada Zbora dobrodošli.

Karlo Resler,
u ime Zbora

Dragi Karlo Resleru,

zastrašujuće je koliko ne uzimate u obzir da vaša ideja krši temeljno ljudsko pravo na obrazovanje. Da, dragi budući pravnici. Ljudska prava na obrazovanje u sustavu visokog obrazovanja uključuju pristupačnost, prilagodljivost, prihvatljivost i pravo na pristup visokom obrazovanju (koncept poznatiji kao 4 A's of education: accesibility, adaptability, availability, acceptability). Polazna točka prema kojoj mogućnost dodatnog obrazovanja imaju samo oni studenti koji imaju status iznimno uspješnog studenta je ne samo iskonski kriva, već i vrlo jasno nezakonita. Zbog slične logičke pogreške, a da ne kažem i ozbiljne diskriminacije je prije nekoliko godina izmijenjen Pravilnik o Rektorovoj nagradi koji je omogućavao pristup nominaciji za rektorovu nagradu samo studentima koji su imali izvjesni prosjek i redovito upisivali godinu. Prvo proučite zakonitosti sustava u koji želite unositi izmjene, pa onda radite na idejama. Mene je Branko Kockica tom principu naučio kroz pjesmicu, 'Ispeci pa reci deci'.
Kad sam se već zakačila na zakonske okvire, postoji nešto što se zove maksimalno nastavno opterećenje za nastavni kadar. Preko toga se uglavnom ne smije ići, i fakultet za dodatnu nastavu mora angažirati dodatne suradnike. Elem, sretno s povećanjem satnice nastavnicima!

S druge strane, drago mi je da se studentski predstavnici bave životnim temama za studente. Npr. problemi oko funcioniranja cjelokupne 5. godine vam nisu pali na pamet? Ozbiljno! Jeste li možda čuli nešto o zakonskim prijedlozima koji namjeravaju financiranje visokog obrazovanja i studija svaliti većinom na pleća studenata?

Ajmo malo jednom, kako bi jedna članica foruma to divno rekla, pogoditi temu narode studentskopredstavnički.

Hvala.

fat drummer
03-03-2011, 14:39
dajte da se sad propucam u glavu ako mi netko kaže da je moguće na našem faksu organizirati DODATNA predavanja kao izvanredni nemaju ni effin seminare, a jučer mi tamo vasiljevićka na ejp-u trubi o nedovoljnim prostornim kapacitetima našeg vrlog fakulteta

sad odjednom imamo i kadra, i novaca i prostora i zaniteresiranih za DODATNA predavanja?

http://img2.moonbuggy.org/imgstore/sense--this-picture-makes-none.jpg

BaF
03-03-2011, 15:19
A čak i da imamo sve ovo što je fat rekao, i čak da su i izvanredni sretni ko svinjad u kocu, čak i da mogu svi bit alfe, a nitko bete...

...od svih vrlih načina i formata dodatne nastave koja bi ikome na ovom faksu mogla pomoći, vi odaberete - predavanja.

:worship:

kik
04-03-2011, 01:46
Nisam dugo to pitao pa evo:
Danas sam vidio u Večernjem da na medicini 93% upisanih u roku 6 godina diplomira.
Da li se znaju neke slične informacije za naš faks? Koliko je ljudi sa prve bolonjske generacije upisalo čisto 4. godinu, ili sa uvjetom?
Koliko u iduću godinu ode?
Ili je i to neka "super cool tajna našeg nama je sve di ne valjamo poslovna tajna faksa"?

Pitali smo te info dekana na jednom sastanku i rekao nam je da je 40 studenata prve bolonjske generacije diplomiralo prije roka. Ove druge podatke ne zna napamet ali kaže da nisu tajna i da će nam dati na uvid, tako da onda možemo objaviti. Istaknuli smo i da bismo željeli da se objavljuje koliko ljudi upisuje više godine, čiste ili s uvjetom i nadamo se da će tome i biti tako:-)
Pozdrav, studentska predstavnica

BaF
04-03-2011, 01:51
Sta znaci "prije roka"?

fat drummer
04-03-2011, 07:56
ja sam mislio da ne možeš diplomirati prije roka u 6 mjesecu jer ti tek tada daju da obraniš "diplomski"
možda je "rok" u devetom mjesecu pa su diplomirlai prije?

malimrav85
04-03-2011, 11:20
Volio bi to vidjeti taj info. Ne koliko bi volio vidjeti prolaznost po predmetu ali i ovo je nešto.

Maat
04-03-2011, 11:58
i mene je zanimalo dal mogu u 4. mjesecu diplomirat ili moram čekat do 6. ak sam u 4. imala obranu? ovo vjerojatno misli prije zadnjeg roka u 9. kako nam je navedeno u studomatu, dakle "u roku". : D

kik
05-03-2011, 16:22
Sta znaci "prije roka"?

mislim prije roka u rujnu, tako nam je barem dekan rekao. zaista ne znam može li se prije lipnja diplomirati.

fat drummer
05-03-2011, 17:45
krasan je taj rok

BaF
05-03-2011, 19:03
mislim prije roka u rujnu, tako nam je barem dekan rekao. zaista ne znam može li se prije lipnja diplomirati.

Aha. To je eksli "u roku".
I moze se, eto da znate kad vec nemate koga pitat.

Studentski zbor
06-03-2011, 10:58
Prijedlog osnivanja grupe kojom bi se poticala izvrsnost nikako nije u središtu rada Zbora, ali bavimo se i razradom te ideje. Koncept grupe koji ćemo predložiti još nije dovršen. Kada bude, objavit ćemo ga.

Sigurno je da se ne bi radilo o predavanjima već o interaktivnijim oblicima nastave. Rad u grupi ne bi donosio ECTS bodove niti je zamišljen kao poseban program već kao dodatak za one koji žele više. Dakle, ne radi se ni o posebnom programu ni o posebnim uvjetima studiranja (o čemu je bila riječ na Ekonomiji). Što se pitanja pristupanja tiče, slažem se da ocjene nisu najpouzdaniji kriterij.

Diplomirati prije roka je diplomirati prije rujna.

Ako imate još bilo kakvih primjedbi ili prijedloga vezano uz koncept grupe ili točaka za koje želite da budu uključene u Program rada Zbora slobodno ih pošaljite na szpfzg@gmail.com.

Karlo Resler
u ime Zbora

malimrav85
06-03-2011, 11:28
Sigurno je da se ne bi radilo o predavanjima već o interaktivnijim oblicima nastave.
Jeste vi upoznati s činjenicom da izvanredni imaju 1/3 satnice predavanja i seminara koju plaćaju (da imaju 30 sati predavanja umjesto 90, da imaju 10 sati seminara umjesto 30) a da se vi bavite time da neki imaju još predavanja/vježbi/interaktivnih oblika nastave od onog propisanog?
Majko mila.

Malecka
06-03-2011, 14:58
Diplomirati prije roka je diplomirati prije rujna.

Kak to može bit prije roka?
Šta onda znači diplomirati "u roku"?

malimrav85
06-03-2011, 15:02
diplomirati u rujnu?

fat drummer
06-03-2011, 22:03
ekšuli, puca mi kita za alfa grupu

zanimaju me dva problema

- položaj izvanrednih (koji je kako je napomenuto, krasno u kolizij s vašim dembelijama o nekoj naprednoj grupi gdje bi vikali obđekšn)
te
- položaj starih studenta koji ove godine ne diplomiraju

znam da je bogohulno tražiti da izvanredni studenti imaju jednak tretman kao i redovni (jer su u njihovim redovima i mentalno zaostali, žene, irci, psi i polutani), te da je sasma suludo u ožujku pitati što će biti u rujnu, ali postoji izgledna opasnost da ću vam polomiti olovke za ispit iz gp2 ako se nastavit zajebavati sa jebenom alfa grupom za one koji žele znati više, dok otprilike hiljadu studenata nema jednake uvjete studiranja ili ne znaju što će im se dogoditi za pola godine

Runing away
07-03-2011, 09:52
Potpisujem, bilo bi poželjno da se pošalje barem okvirno mišljenje fakulteta o tome kako na jesen ne bi bilo panike. Uostalom ukoliko počne masovno prebacivanje na bolonju, mnogima će to predstavljati financijske probleme pa i za to treba skupiti novac.

konzerva
07-03-2011, 11:32
http://www.pravo.hr/studenti?@=5x7n#news_10757
ole!

Sandrica
26-03-2011, 18:06
http://www.pravo.hr/studenti/SZ?@=5xf3#news_16599

Poštovani kolege,

obavještavamo vas da nam se od sada možete slobodno obratiti sa svojim upitima, problemima, dvojbama, sugestijama i pritužbama u vezi sa studiranjem na našem fakultetu te u vezi s radom Studentskog zbora svakog utorka od 14:00 do 15:30 sati. Naš ured nalazi se na TMT 3, soba 42/IV kat.

O eventualnim promjenama ili pomicanjima termina te svim ostalim informacijama vezanim uz rad Studentskog zbora možete doznati na http://www.pravo.hr/studenti/SZ .

Očekujemo vas!

Odbor za pritužbe i probleme studenata Studentskog zbora PFZG

Sandrica
08-04-2011, 11:22
Hrvatsko slavističko društvo u suradnji s Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, a uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba pokrenulo je ciklus radionica za studente, znanstvene novake i diplomante humanističkih i društvenih znanosti. Cilj radionica jest poticanje projekata samozapošljavanja među mladima.

Uz suradnju s brojnim nevladinim i vladinim organizacijama formiran je program na koji se mogu prijaviti svi zainteresirani. Napominjemo da je broj mjesta ograničen i da će se prijave prihvaćati prema prvenstvu prijave. Radionice će se održavati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u dvorani A228.

Sve će se radionice održavati na hrvatskom jeziku. Sudjelovanje je besplatno, a prijave se šalju na mroglic2@ffzg.hr (mroglic2@ffzg.hr) s naznakom ''prijava za radionicu''. U prijavi je potrebno naznačiti na koje se radionice prijavljujete te koje je Vaše područje interesa. Ukoliko naknadno ne budete u mogućnosti prisustvovati radionici molimo da to također javite na navedenu adresu s naznakom ''odjava za radionicu'' najmanje dva dana prije početka radionice.

Program radionica pogledajte na: http://www.pravo.hr/studenti/SZ?@=5xif#news_16599

Studentski zbor
09-04-2011, 00:28
Studentski zbor je donio Program rada!

http://www.pravo.hr/studenti/SZ?@=5xih#news_16599

fat drummer
09-04-2011, 00:57
ovo je nešto prekrasno! čestitam!

evo još sam ga jednom pročitao. stvarno je super. za prvi nacrt. za neki kroki eventulane skice. kao neki uvod u preliminarnu preambulu vašeg budućeg djelovanja. veselim se cjelovitom i integralnom tekstu.

BaF
09-04-2011, 01:33
hvala kolegici koja je uočila sličnosti

http://www.min-kulture.hr/userdocsimages/dokumenti/ministarstvo/program_rada/Program_vlade_RH.pdf

Mladi naraštaji
trebaju dobiti poticaj, a njihovu odrastanju, obrazovanju i životu u Hrvatskoj treba dati jasan smisao, svrhu i cilj. Starijim generacijama treba poštovanje, sigurnost i dostojanstven društveni položaj. Svijest o očuvanju ljepota ove zemlje, od rijeka koje moraju ostati čiste, do otoka, koji moraju zazeleniti maslinama, treba postati dijelom naše duhovne i radne svakodnevice.

fat drummer
09-04-2011, 01:35
evo sad su mi objasnili da vam je ovo program... moram se ispričati, mislio sam da je ovo neki nacrt koji je zabunom procurio na net.

ali dobro je. fakat je.

mislim da je moja sestra s ovakvim programom pobjedila na izborima za razrednog predsjednika u petom osnovne.

Kalin
09-04-2011, 15:13
To bi uistinu trebao biti "program"?
Pa, recimo da je u neku ruku jasan.
Ako ništa drugo.

malimrav85
12-06-2011, 21:31
Ne znam za ostale katedre ali Upravno pravo ima kolokvije. Oni, istina, ne pokrivaju čitavo gradivo ali za seminaristi imaju mogućnost rješiti 50% ispita putem kolokvija a svi ostali 30%.

Malecka
13-06-2011, 01:29
Mislim da fakat nije potrebno prozivat katedru za upravno koja kao što mrav kaže ipak nudi kolokvije.
Štoviše, iako ti kolokviji ne pokrivaju čitavo gradivo, oni su još bolja stvar jer se ne oslobađaš tog gradiva samo na pismenom, već i na usmenom.

Bilo bi lijepo da se na tome ustraje (koliko se može) a ne samo da se oslobađa pismenog jer znamo da na većini katedri to baš i nije neka povlastica.

Sandrica
21-06-2011, 10:19
Hvala.

Kako "stari studenti" odabiru seminare i vjezbe, tj. koriste li AAA identitet?

BaF
21-06-2011, 14:36
jok, to i izborne predmete/diplomski kemijaju kod stane matić (vijećnica).

travis
29-06-2011, 16:56
je li se itko od vas možda sjetio da bi bila dobra ideja objaviti zaključke s današnje sjednice?

Studentski zbor
29-06-2011, 20:46
je li se itko od vas možda sjetio da bi bila dobra ideja objaviti zaključke s današnje sjednice?

Naravno!

http://www.pravo.hr/studenti/SZ?@=5yai#news_16599

fat drummer
19-07-2011, 23:34
Iako podržavamo odgodu početka akademske godine, nikada ne bismo i nismo bezuvjetno podržali ukidanje ili pomicanje ispitnih rokova.

kako uzbudljivo! pa to znači da će predstavnici staviti suspenzivni veto prilikom eventualnog glasanja o neodržavanju rokova
baš me zanima kako će to proći

Rados
30-09-2011, 18:19
Problem s prijavama za dekanski
Na stranici fakulteta je pisalo da su prijave 29. i 30. rujna i nigdje nije pisalo da će te prijave trajati samo do 11 h. S obzirom na to da su inače prijave na rokovima do 23:59 smatram da je to trebalo biti naglašeno. Ja sam se prekasno spojio na studomat za prijavu i nisam jedini jer sam danas išao po cijelom fakultetu da vidim ima li išta što mogu učiniti i prof. Petrak mi je rekao da mu je već nekoliko studenata došlo s tom žalbom, zato smatram da bi se trebala uložiti neka žalba na fakultet radi toga što sada neki studenati neće moći izići na dekanski rok koji je zadnja prilika za davanje uvjeta. Svjestan sam i svoje pogreške što se nisam prije prijavio za ispit, ali smatram da je i na stranici fakulteta trebalo pisati da su prijave do 11 a ne samo da su 29. i 30. rujna.

Malecka
30-09-2011, 22:20
S obzirom na to da su inače prijave na rokovima do 23:59 smatram da je to trebalo biti naglašeno.
Nije istina, tj. nisu uvijek.

Pošto ispiti počinju od ponedjeljka, a tajnice ne rade subotom i nedjeljom razumno je bilo očekivati da će raspored biti već u petak, a to bi značilo da prijave moraju završit kako bi se raspored napravio.
Da me ne bi sada optužili da vam rušim revolucionarni zamah i optimizam, ipak se pobunite pa vidite što će reć. (ne očekujte da studenski predstavnici na ovo reagiraju, they just don't do that)

Noola
30-09-2011, 22:33
Nisu uvijek do 23:59...a tak je i s odjavama...cesto zna bit do 10:59...
Bas ovo sto malecka kaze kad su prijave/odjave petkom bude do 11.

Browneyes
30-09-2011, 22:51
(ne očekujte da studenski predstavnici na ovo reagiraju, they just don't do that)
Misliš, they just don't care...barem ne ako nemaš status iznimno uspješnog studenta.

wild rose
30-09-2011, 23:18
Na stranici nije nista pisalo tako da sam i ja naknadno isla prijaviti i nisam uspjela, da li bi se uspio izvući rok,ako bi se slala žalba prodekanu???

don_corleone
01-10-2011, 00:01
Vjeruj mi. Kažem ti ovo u najboljoj namjeri. Ništa neće pomoći. Ja sam probao apsolutno sve načine kad mi se to dogodilo. Odi sutra pit, resetiraj se i učit za 11. mjesec. Znam da je sranje jer je baš dekanski rok ali veća je šansa da padne meteorit sutra nego da ti odobre izlazak.

Studentski zbor
01-10-2011, 20:21
ne očekujte da studenski predstavnici na ovo reagiraju, they just don't do that

Nažalost, rješenja za ovu situaciju nema, stvar je ista kao i kod ostalih rokova gdje treba paziti na vrijeme prijave i odjave koje je uvijek navedeno na studomatu.

BaF
01-10-2011, 20:40
kaj ste vijećali dva dana za ovaj zaključak? i još nema niš na latinskom.

Browneyes
01-10-2011, 20:42
Nažalost, rješenja za ovu situaciju nema, stvar je ista kao i kod ostalih rokova gdje treba paziti na vrijeme prijave i odjave koje je uvijek navedeno na studomatu.
*clap clap clap*
Za ne povjerovat da je toliko mozgova radilo na ovome.

malimrav85
01-10-2011, 22:52
Da vam je do bilo čega osim sebe samih stalo napisali bi barem neki dopis čisto jer ste STUDENTSKI zbor a ne družba Pere Kvržice koja služi sama sebi. Ako već predstavljate studente, pa i ako je on jedan jedini s nekim problemom onda bi bilo u najmanju ruku pošteno od vas da ste napisali minimalno to da nije bilo navedeno nikakvo ograničenje do 10.59 već je pisalo za čitav dan.

Malecka
02-10-2011, 01:38
Baš mi je super kako ste uzeli za zgodno quotat taj dio a ne ekšli problem na koji odgovarate. :thumbup:
Neizmjerno mi je žao što sam to napisala jer inače vi stvarno odgovarate na postove ovdje, ne primjenjujete princip postam obavijest, zaključam topik, ignoriram sve ostalo, dođem za dva mjeseca sa idućom obavijesti.

mirnek
02-02-2012, 21:26
pozdrav,

zanima me jeste li vi studentski predstavnici nadležni za pitanje privatnosti studenata. :mrgreen:
radi se o tome daa upišem svoje ime u google i izbaci mi rezultate ispita koje sam polagala prije godinu dana.
jel postoji mogućnost da se na faksu uvede ili da svatko vidi samo svoje rezultate na studomatu ili da samo studenti mogu vidjeti rezultate (dakle, nekakva korisnička imena i šifre za studente)? to jest, možete li vi to kao predstavnici predložiti?

fat drummer
03-02-2012, 22:57
molim te piši agenciji za zaštitu osobnih podataka http://www.azop.hr/ i reci da ti faks objavljuje podatke bez daljnje potrebe. jedva čekam

don_corleone
04-02-2012, 00:08
pozdrav,

zanima me jeste li vi studentski predstavnici nadležni za pitanje privatnosti studenata. :mrgreen:
radi se o tome daa upišem svoje ime u google i izbaci mi rezultate ispita koje sam polagala prije godinu dana.
jel postoji mogućnost da se na faksu uvede ili da svatko vidi samo svoje rezultate na studomatu ili da samo studenti mogu vidjeti rezultate (dakle, nekakva korisnička imena i šifre za studente)? to jest, možete li vi to kao predstavnici predložiti?

da je to faksu u interesu već bi to bilo riješeno :) Pravokutnik ti ne predlaže fakultetu Pravokutnik kritizira i diže živce ::E: obrati se studentskim predstavnicima

Browneyes
04-02-2012, 00:24
A ovaj se podforum zove kako?

Forum studentskih predstavnika
Što misliš kome se ljudi ovdje obraćaju kad pišu??

Studentski zbor
05-02-2012, 02:53
pozdrav,

Već smo o spomenutom problemu informirani, raspravljano je o njemu te je uprava fakulteta obaviještena o tome, obavljene su konzultacije te ćemo vas u narednom razdoblju obavijestiti o rješenju ove situacije.

gengen
05-02-2012, 16:38
da li je istina da namjeravate osnovati alfa grupu kao na ekonomiji? čula sam tako nešto od prijatelja

georgee
05-02-2012, 16:41
mislim da su od te ideje odustali...

malimrav85
05-02-2012, 19:29
da li je istina da namjeravate osnovati alfa grupu kao na ekonomiji? čula sam tako nešto od prijatelja

Ja mislim da je to odlična ideja. Onda bi ovi koji se uvlače u šupak svakome barem bili grupirani pa bi se jasno vidjelo koji su.

knox
05-02-2012, 20:36

Takav oblik nastave kakav je održavan na EFZG neće se uvesti i na pravu.

Browneyes
05-02-2012, 20:42
Kad će studenti znati kakav je točno model? Jeste li pitali studente žele li oni još jedan oblik nastave (nekakava anketa npr.) i jeste li ih imali namjeru uopće pitati? I kad bi taj model trebao zaživjeti u praksi?

knox
06-02-2012, 20:21
U ostvarivanje takvog projekta neće se ići bez prethodnog dijaloga sa studentima.

Browneyes
06-02-2012, 20:23
Hvala na odgovoru. Kada bi se moglo očekivati da ćete imati gotov model?

knox
06-02-2012, 21:22
http://images.dailydawdle.com/soon.jpg

O svemu ćete biti obaviješteni na vrijeme. I ponavljam da će studenti imati prilike dati svoja mišljenja i prijedloge.

malimrav85
07-02-2012, 10:49
Nešto slično kako se davalo mišljenje i kako su se provodile javne rasprave oko ulaska u EU ili još intenzivnije?