View Full Version : Zasto se fax ne prilagodi biciklistima?!
Achilles
28-06-2008, 17:25
OK, imamo onu zeljeznu resetku za parkiranje na TMT14 i CM4, ali to nikako nije dovoljno!
A i ovo sto imamo bi trebalo biti natkriveno, a ne kad padne kisa, moram sjedat na mokar sic...
Uz to, bi trebalo malo omeksati tj. napraviti nakoseni prijelaz na ulaznoj stepenici na TMT14 jer mnogima na ulasku tu pucaju zbice, a kad odlazis ne mozes se odmah popest na bajk vec moras prvo izaci van jer se ona stepenica nikako ne moze premostiti...
Ajde malo gradjanske/studentske inicijative za to! Bit ce nam svima lakse!
ovo ti je tema za studenske predstavnike po mom...
saljem ti topic njima... :smt006
Postavit ćemo pitanje, no već vidim da će biti problem sa ovim prilagodbama ispred ulaza o kojima pričaš..
fat drummer
28-06-2008, 23:27
da ma naravno... sve vidim kako će sagraditi nadstrešnicu i rampu za bicikle
tapir_u_magli
28-06-2008, 23:51
OK, imamo onu zeljeznu resetku za parkiranje na TMT14 i CM4, ali to nikako nije dovoljno!
A i ovo sto imamo bi trebalo biti natkriveno,...!
da ma naravno... sve vidim kako će sagraditi nadstrešnicu i rampu za bicikle
hmmm... svejedno bio bi lijepa nova točka u pamfletu PFZG-a na nekoj budućoj smotri sveučilišta.
-osim studomata i teleportera, fakultet je opremljen vrhunskim natkrivenim pristupnim rampama za bicikle, monocikle te ine cikle.
fat drummer
29-06-2008, 22:43
mislim da imamo i prečih briga od dvajst deka betosnke rampe
malimrav85
29-06-2008, 23:49
Ma kojih to, molim te!
Samo pričaš bez argumenata!
:-D
Löwin Lily
30-06-2008, 00:37
Ja želim mesni doručak!!
:smt005
:smt044
Joj, nisam mogao izdržati..
Al jbga i takve zahtjeve bi uzeli u obzir.. To nam je dužnost..
fat drummer
30-06-2008, 08:35
a jebga onda usput i tražite parkiralište za studente, možda da se parkira sa iksicom unutar ovh novih garaža u centru grada
Bilo bi super, ja bi rado dolazio bajkom na faks, ali onda opet, trebalo bi sve to nekako osigurati, a ne ko na filozofskom gdje se krade sve od onih jeftinjaka iz peveca pa do superskupih MTB-ova.
Bolji uvjeti - više bajkova
Više bajkova - više krađa istih.
Bilo bi najbolje da nam osiguraju i valet parking i čuvara! :-D
Tomislav Lalić
30-06-2008, 20:44
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kakvo natkrivanje prostora za bicikle......pa jeste vi normalni.....
svaka inicijativa od strane studenata je pohvalna, ali ljudi nemojte baš pretjerivati........
ovo bi više spadalo pod temu ''Nerealna i glupa očekivanja na mom faksu''
.......... mislim da je za bicikliste sasvim dovoljno ono što imaju, a o nekoj nadogradnji se neće razmišljati narednih godina......imaju studentski predstavnici pametnijih briga od toga gdje će netko parkirati bicikli......jer kad bi krenuli to riješavati, onda bi se pojavio mali milijun sličnih problemčića.........
:smt006 :smt006
Achilles
30-06-2008, 22:30
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kakvo natkrivanje prostora za bicikle......pa jeste vi normalni.....
svaka inicijativa od strane studenata je pohvalna, ali ljudi nemojte baš pretjerivati........
:smt006 :smt006
Kaj je tu pretjerano - pa 1 ta plasticna nadstresnica nece fax kostat vise od 1000kn (pogotovo ako uzmemo u obzir da fax ne placa PDV). Toliko dodje recimo i 1 zeljezna rebrasta resetka. A sad da malo to izracunamo: za TMT14 trebaju 2 plastike = 2000kn, za TMT3 plastika + resetka = 2000kn, za CM4 plastika = 1000kn, za G10 se moze iza u dvoristu smjestiti 1 resetka + 1 plastika = 2000kn. Dakle, radi se o ukupno 7.000 kn = toliko 1 student placa skolarinu godisnje!
Mislim da su ovi zahtjevi vrlo realni jer se radi o maloj investiciji, a velikoj blagodati!
Achilles
30-06-2008, 22:35
...a da ispadne i dvostruko vise, opet je to za nas fax "pis of kejk"!
E, zaboravih na ulaznu stepenicu na TMT14 - to mogu napravit bilo kad bez posebnog troska dok im ostane malo viska betona od radova pa samo zaliju pod stepenicu da se dobije kosina...
konzerva
30-06-2008, 22:41
teško spustit bic niz 1 stepenicu :roll:
ko da ga moraš vozit do zadnjeg centimetra...
ovo za natkrit bic-parking je ok
cheshirecat
30-06-2008, 23:00
Kaj je tu pretjerano - pa 1 ta plasticna nadstresnica nece fax kostat vise od 1000kn (pogotovo ako uzmemo u obzir da fax ne placa PDV). Toliko dodje recimo i 1 zeljezna rebrasta resetka. A sad da malo to izracunamo: za TMT14 trebaju 2 plastike = 2000kn, za TMT3 plastika + resetka = 2000kn, za CM4 plastika = 1000kn, za G10 se moze iza u dvoristu smjestiti 1 resetka + 1 plastika = 2000kn. Dakle, radi se o ukupno 7.000 kn = toliko 1 student placa skolarinu godisnje!
scena u kojoj na mokroj cesti pored kavkaza automobil kupi bicklista - neprocjenjivo.
Dok je oblačno sparkirajte se tam kod one zgrade na TMT kaj je vječno u obnovi, ona neka glazbena akademija ili tak nešto... Tam fino ispod "rušteva" di nema oborina.
Čovjek postavi zahtjev/pitanje, a ne prođe ni pet minuta, da ga forumaši ne ismiju...
Odgovor je ovakav. Studenti(nas 6000) imaju puno većih i važnijih briga od nadstrešnice za bicikle, tako da sam uvjeren da se sz neće pretjerano bavit tim problemom(nažalost)...
fat drummer
02-07-2008, 09:12
Čovjek postavi zahtjev/pitanje, a ne prođe ni pet minuta, da ga forumaši ne ismiju...
Odgovor je ovakav. Studenti(nas 6000) imaju puno većih i važnijih briga od nadstrešnice za bicikle, tako da sam uvjeren da se sz neće pretjerano bavit tim problemom(nažalost)...
prošlo je barem 6 sati
suspicious minds
02-07-2008, 12:48
kad odlazis ne mozes se odmah popest na bajk vec moras prvo izaci van jer se ona stepenica nikako ne moze premostiti...
ovo me podsjeća na ono kad 2 dalmoša sjede ispod masline, pa kad 1 primjeti kako bi bilo dobro da mu maslina padne usta, drugi zaključi da ko bi je sažvaka..
bez zamjerki,al šta je toliki problem izaći s bajsom van?!
Igor Sokolar
02-07-2008, 15:02
ovo me podsjeća na ono kad 2 dalmoša sjede ispod masline, pa kad 1 primjeti kako bi bilo dobro da mu maslina padne usta, drugi zaključi da ko bi je sažvaka..
Nije maslina nego smokva... just an observation :-D
A zašto se ne pokrene privatna akcija skupljanja novaca? To bih podržao, ali ovako se sve svodi na potrebe (uvjetno rečeno, jer nadstrešnica i nije neka nužnost, već pogodnost) zanemarivo male skupine koja ni sama ne inzistira na tome.
fat drummer
03-07-2008, 00:48
mislim da nije stvar tako jednostavna... jer ako zanemarimo to da većina ljudi traži ostvarnje esvojih interesa preko neke institucionalizirane metode jer je tako lakše pitanje je koliko bi se faks zadovoljio sa najjaefinijim nadstrešnicama
mislim da bi morali paziti na neke estetske prohtijeve struke, a i u igri je sveučilište koje također dijeli zgradu
nije to samo čas posla - ajmo kupit i namontirat
mislim da ni nadstresnica ni rampa nisu toliko vazne,koliko sigurnost tih bajkova.
spustiti se sa stenge i sjesti na mokar sic i nije toliki bad...samo ako te bicikl doceka na mjestu.ja bi se s tim itekako zadovoljio pa makar guza bila mokra :)
koliko bih puta dosao na fax sa bajsom,ali me onda pere paranoja jel uopce jos uvijek tamo!a znate kakvi su prozori u nasim dvoranama...nema sanse da pogledas van kad su razini lustera :)i onda si lud i zivcan na predavanju ili u divnom redu za upis se preznojavas :)
kradja bicikala je postala prava epidemija u zg..narocito ispred fakulteta.
ja apeliram na neki osiguran parking..moze i otraga gdje su profesorski auti :),nadzorna kamera,student dobrovoljac koji pazi na bicikle za sitnis koji mu ostavimo..ma nek se i naplacuje parking po minutazi..samo nek me moja skupa pila doceka kad se vratim :)...bilo sto! 3x3 metra prostora je dovoljno za pocetak..a na gornjem gradu u onom haustoru bi to jos lakse bilo za izvesti.
pa malo je sramotno da je ispred filozofskog citava ergela bicikala,a mi pravnici...nikad vise od 5-6 nisam vidio parkiranih ?!
sljivis kisu i nadstersnicu! treba motivirati ljude da dolaze s biciklom na fax,ali onda im i osigurati siguran parking...mislim stvarno..pa za koga bandic radi bic staze po zelenom valu!? :)
Vožnja po kiši poprilično uništava bicikl, osim ako nema puno kromiranih/aluminijskih ili dijelova od nehrđajućeg čelika.
Za mokar sic se ponese krpica kojom se obriše mokra površina. Dovoljno je i nekoliko običnih papirnatih maramica.
Dakle, nadstrešnica bi imala smislenu korist jedino za zaštitu od kratkih ljetnih pljuskova kada kiša nenadano smoči bicikl.
Jer ako već vozite po mokrom vremenu onda ste već tijekom vožnje pošteno smočili bicikl i ostavljanje pod nadstrešnicom mu neće puno pomoći.
Dovraga, osjećam se ko Martha Stewart.
ja apeliram na neki osiguran parking..moze i otraga gdje su profesorski auti :),nadzorna kamera,student dobrovoljac koji pazi na bicikle za sitnis koji mu ostavimo..ma nek se i naplacuje parking po minutazi..samo nek me moja skupa pila doceka kad se vratim :)...bilo sto! 3x3 metra prostora je dovoljno za pocetak..a na gornjem gradu u onom haustoru bi to jos lakse bilo za izvesti.
:smt005 :smt005 :smt005
nda, a mogli bi platit i cuvara od poskupljenja skolarine izvanrednim studentima :-D
vi se zamarate biciklima umjesto rokovima, poskupljenjima, nikakvoj literaturi, da ne nabrajam dalje :?
kak je vama lijepo u zivotu...
:idea: voznja po kisi da unistava bicikl? majko mila pa nije od secera.koje li hereticne pomisli.bicikl je stvoren da se vozi i nema nikakvih atmosferskih ogranicenja osim u glavama ljudi :-D :badgrin:
a ima nas frikova koji ih vozimo i po snijegu i blatu po sljemenu :lol:i vjeruj ne omotavamo ih celofanom. vecina danasnjih bicikala je od aluminija koji ne hrdja,a ono sto je potrosno na biciklu ionako treba mijenjati i propisno odrzavati...lanac,kazeta,gume itd..
ali ja ovdje pricam i o biciklistima koji voze malo skuplje bicikle od onih iz peveca i kojima kisa,sunce i koshava nisu bauk.nego dapache.malo se zablatiti je neopisiv gust!meni je bajk osnovno prijevozno sredstvo.kako po gradu tako i u slobodno vrijeme kad bjezim u shumu i na brdo 8) ..i kako da se ja onda s biciklom od 1000 eura navise usudim dolazit na fax? u tome je bit..bas me briga hoce li ga smocit kisa...vaznije je da imamo osiguran parking! i tocka! :)
a nekome je i 500k skupo ili bicikl ima sentimentalnu vrijednost itd..
btw zamisli kak bi u nasem dvoristu ispred faxa fino pasala jedna sexy nadsetresnica? bas bi se uklopila..
zato molim nadlezne - bolje lovu ulupat u neku kameru i potplacenog volontera nego u kisobran :)
@nivette-da "zamaramo" se biciklima ,jer smo zaigrana djecica i nemamo pamtenijeg posla...
sori,ali nama se tu radi o ozbiljnom problemu...a kukat o skupim upisninama i poskupljenjima benzina pa doci na fax sa autom je puno ozbiljnji pristup..ndaa..
a da ne otvaram novu temu...kako se fax prilagodio kolegama invalidima ?
lako meni ostavit bajk i doma i ne trazit kruha preko pogache u zivotu..iako bi parking bio normalna stvar na svakom faxu koji ovoliko naplacuje skolarinu...
no pitam se ja, kako jedan student u kolicima dolazi na nas fax??
bandich spusta rubnjake gdje god stigne,sve drzavne institucije moraju imati rampe za invalide..a kod nas se prevrnes vec na ulazu u dvoriste,a da ne pricam o 100 stepenica do referade?!
ili je i to djetinjarija s kojom se zamaram prije roka?
definitivno nije djetinjarija ;)
http://www.pravokutnik.net/index.php?id=386
uzivaj :-D
oho! wow! u shoku sam :smt006
ok..super..dakle ima ljudi koji na to misle i napokon da potrose novac na nesto pametno,a ne na nove tepisone u dekanatu.
no sad je vrijeme i za bicikliste onda..ima nas vise nego sto se misli,ali jako malo ljudi se usudi ostavit bicikl ispred zgrade..zato..pliiiiz...dajte nesto smislite! :smt004
uff taman pomislim otisli nasi novci na nesto korisno..kad ono...teleporter je ipak bio donacija :?
dakle bez sponzora nista...ok zovem sutra bandicha.. :smt010
fat drummer
25-08-2008, 18:34
oho! wow! u shoku sam :smt006
ok..super..dakle ima ljudi koji na to misle i napokon da potrose novac na nesto pametno,a ne na nove tepisone u dekanatu.
no sad je vrijeme i za bicikliste onda..ima nas vise nego sto se misli,ali jako malo ljudi se usudi ostavit bicikl ispred zgrade..zato..pliiiiz...dajte nesto smislite! :smt004
ma naravno... srce mi se para za nekog tko ima bajk od 5000 kuna ko i za invalida koji ne može hodat
ista kategorija
čudi me što vas zakon ne štiti
uopce nisam rekao da je ista kategorija,ali sam sam se usput zapitao dal je to rijeseno.ocito da je ..koliko se to uopce moze u ovakvoj zgradi i s ovakvom upravom.
a sto se tvoje zamjerke na cijenu bicikla tice..vrlo je maliciozna :lol: svaka budala ima svoje veselje.netko ce dati 10000k za komp da bi se igrao i savijao kicmu,netko za nove felge,netko za cipele i obleku,cugu,skijanje..a ja cu uvijek radije za bicikl! nemam se sto tebi opravdavati ,jer sam ga zaradio i nisam ga ukrao.vozim se 5000km godisnje pa ti vidi koliko je on kostao po kilometru iskoristivosti...
po toj logici bi i na ulazu trebali imatu fashion guru-a i dress code za upad na fax..naravno samo sirotinja bi smjela uci..da kak da ne..
kaka mi se od tih povrsnih spika i brzih zakljucaka.jer mi koji damo 5000k i vise za bicikl smo sigurno tatini sinovi ha? odrasti malo..
:idea: voznja po kisi da unistava bicikl? majko mila pa nije od secera.koje li hereticne pomisli.bicikl je stvoren da se vozi i nema nikakvih atmosferskih ogranicenja osim u glavama ljudi :-D :badgrin:
Unistava. Ne odmah ali nakon nekog vremena, nisu svi dijelovi aluminijski xD I ne voze svi nove trekove, authore, fujije i cannondaleove xD
Cak i na biciklima s potpuno aluminijskim okvirima zardjale matice ostavljaju gadnu boju na laku jednom kad se zapeku. Ista stvar se dogadja i na upravljacu jednom kad ostane bez crnog zastitnog laka, tako da je eksuli dosta cesto vidjeti skuplje mtb-ove koje polako nacima hrdja.
Nisam govorio protiv potrebe za sigurnim parkingom, samo o nepotrebnosti nadstresnice.
Koja je nepotrebna i ako se drzimo tvojih argumenata o neskodljivosti atmosferilija bicovima, dakle i dalje jednostavno mozes obrisati mokar sic krpicom.
fat drummer
25-08-2008, 18:57
ah, da logika post.
teleporter je bio donacija. npr. tako da faks defakto nije kupio teleporter.
vozim se 5000km godisnje pa ti vidi koliko je on kostao po kilometru iskoristivosti...
ne znam? koja je mjerna jednica iskoristivosti?
po toj logici bi i na ulazu trebali imatu fashion guru-a i dress code za upad na fax..naravno samo sirotinja bi smjela uci..da kak da ne..ne srećko kovač, po mojoj logici bi, i sad prati me, ne bi trebali raditi nadstrešnicu za bicikliste ako imamo teleporter za invalide jer komocija nije jednako ko i nužda
no sad je vrijeme i za bicikliste
ne nije, sad je vrijeme za recimo računalo u informatičkoj za slijepe studente
iz nekog razloga malo je čudno nakon invalida pomagati biciklistima koji imaju pet hiljda kuna za bajk, pa makr ga vozili devet miljardi kilometara dnevno kad ih kako i sam kažeš ima toliko. onda nek skupe pare i nek prestanu cendrat ovdje kako ih je strah za njihove bicikle. ta nadstrešnica je komocija, invalidima je teleporter nužnost. znam što ćeš reći, tebi je to nužda. nije, da te odmah zaustavim jer vidim logika ti ide slabije. ti biciklom ne moraš doći na faks. oni moraju u kolicima.
eto sada smo riješili problem zašto je kenkanje za nekom nadstrešnicom i CCTV sustavom nad nekoliko bicikala pizdarija
kaka mi se od tih povrsnih spika i brzih zakljucaka.jer mi koji damo 5000k i vise za bicikl smo sigurno tatini sinovi ha? odrasti malo..
da, to je još jedna konkluzija izvučena iz mog posta. ta projekcija je zanimljiva, ja nigdje nisam spominjao tatine sinove. zašto te to opterećuje? jesi li tatin sin? jel ti tata kupio bicikl? jel osjećaš sram zbog toga? ne znam, mislim da bi bilo bolje da ti je kupio ovu knjigu (http://www.amazon.com/Basic-Logic-Robert-J-Yanal/dp/0314642846)
:smt007
cakano!
vidim napoleoneov kompleks izvire vec iz samog odabira avatara..samo znas..ja ipak nisam alison cameron i nije mi do kvazi-intelektualnog natjecanja u elokvenciji koje ce zavrsiti mahanjem mensinom znackicom zabodenom u reverchic.
mjerna jedinica iskoristivosti je kuna po kilometru u ovom slucaju,a 5000k za bicikl je jako malo ako se bavis biciklizmom.no rekoh necu se opravdavati random,samprozvanim moralnim vertikalama koje se jos k tome javljaju u threadu koji ih uopce ne zanima i misle da znaju koliko vrijedi moj bicikl i kako sam ga platio.haj haj ,troll-aj uzivaj.
uopce nije upitno da je teleporter bio nuzda i potreba..pa ja sam se i sam upitao kako invalidi dolaze na fax? a to sto ti mislis da je komocija..a ne potreba i nuzda.. imati parking za bicikle..pa sto da ti kazem..subjektivna procjena koja je apsolutna samo zato jer si ti uvjeren u nju.samozivo i u krajnjoj liniji nebitno.
a kad bi ti ja rekao da nas ima vise stotina biciklista na faxu koji bi docekali takav parking s velikim entuzijazmom..onda bi to i dalje bila komocija vjerojatno..jer ko je vidio voziti se biciklom na fax dok god ima gladnih u etiopiji jel?
eh onda nista nije potreba i sve je komocija...od studija samog pa nadalje..ali je ovo ipak tema s naslovom "zasto se fax ne prilgodi biciklistima"...i ne zelim vise ulazit u OT
a projekcije ostavi psihijatrima...
fat drummer
25-08-2008, 19:59
a kad bi ti ja rekao da nas ima vise stotina biciklista na faxu koji bi docekali takav parking s velikim entuzijazmom..onda bi to i dalje bila komocija vjerojatno
ne to bi bila njemačka bacačica kugle
kuna po kilometru
ma naravno...
jer ko je vidio voziti se biciklom na fax dok god ima gladnih u etiopiji jel?
upravo tako... briljantno
ali je ovo ipak tema s naslovom "zasto se fax ne prilgodi biciklistima"
jer ima jebeno pametnijeg posla... npr. brojanje stepenica ili pljuckanje u dalj
samprozvanim moralnim vertikalama
molio bih citat, volim kada otkrijem da sam se proglasio moralnom vertikalom
i da citiram tebe u pogledu relevantnosti biciklarne
imati parking za bicikle..pa sto da ti kazem..subjektivna procjena koja je apsolutna samo zato jer si ti uvjeren u nju.samozivo i u krajnjoj liniji nebitno.
<.<
Ja sam nekoliko puta isla biciklom na faks. Nije mi trebala nadstresnica i svaki put sam ga nasla na istom mjestu gdje sam ga ostavila.
Mozda ga nitko ne zeli jer je prezenskast i nema brzine. Ni kocnice. :-D
Al je prekrashan. :smt007
Nego da, hvala sto ste mi dali citati nesto sto me nasmijalo. :lol:
A da sada pricamo o povecanju skolarina za izvanredne koje je doneseno i stavljeno pod tepih? :-D
Mozda sam u krivu, ali mislim da imamo puno vecih problema od bicikala. :smt009
Slažem se s kolegom koji je započeo topic, ovo stvarno nije osobit problem za fax... Nek bar stave još ovih parkirališta. Zalažem se i za kamere :) onda bi i ovi s boljim vozilima mogli na fax.
Ovo je stvano važna stvar, pa zdravlje studenata na "sjedilačkom fakultetu" je vrlo bitno! :smt063
:king:
unknown_heroine
18-09-2008, 17:02
naš faks nije ni prilagodjen invalidima, da ne bi sad prvo se išel biciklistima prilagođavat.
dobro ajde i to. iako ne znam, ja se ne vozim biciklom ak pada kiša, al ajde...
uglavnom, kaj takav problem za studente s invaliditetom napraviti bočni lift (gl.zgrada) tam kod parkinga za profesore??
to je katastrofa. al glavno da se novi mramor postavlja, koji em je neukusan em je nepotreban