PDA

View Full Version : Dekanski rok

Pages : [1] 2

Canuleia
06-07-2008, 16:13
evo bliži se kraj ljetnim rokovima, a mnogim studentima nije baš idealna situacija, pa tako ni meni! u najboljem slučaju ostat će mi u 9.mj GP i međunarodno za uvjet. do sada sam upisivala godine redovno i bila bi najsretnija kad bi tako bilo i ove zadnje, 4.god.
prošlih godina dekanski rok nam nije bio omogućen zbog izgovora kao npr. da imamo kolokvije iz svih predmeta (što nismo, al ajde), a ove godine taj argument definitivno propada zbog činjenice da apsolutno ni iz jednog ispita nismo imali kolokvij.

zanima me da li će i što studentski predstavnici poduzeti po tom pitanju?

fat drummer
06-07-2008, 16:31
ma naravno, kolokviji

za ozbač, koji je vam ekipa? kakvi kolokviji? to je kao da su vam rekli da proteklih godina nije bilo olimpijade, a ove će biti pa ćete dobiti i dekanski

a druga stvar je - u kojem to svemiru predstavnici mogu išta učiniti, a da faks to ne želi? pomoći ću vam - nije ovaj

Canuleia
06-07-2008, 16:37
kao npr. kolokviji

ok, ako ne mogu ništa neka to oni kažu, fat okani se proricanja budućnosti! ;)

ako su mogli imati studenti po starom programu ne vidim razloga zašto nebi mogli i mi, kakva je to ogromna razlika??

fat drummer
06-07-2008, 16:41
zato jer smo mi jebeno jači
i mjesec dana kasnije upisujemo godinu
eto koja je to velika razlika

Cro
06-07-2008, 16:46
Već se postavljalo pitanje..

Studenti po starom sustavu se mogu nadati tome, kao i sniženom uvjetu..
No, treba i to pričekati.

Bolonja ne..
Kao prva generacija Bolonje sam sudjelovao prije 3 godine u peticiji za Dekanski rok "Bolonjcima" gdje je skupljeno 1000 potpisa u 5 dana, pa smo odbijeni na finjaka..
Neke stvari jednostavno već a priori nećemo dobiti, jer smo "Bolonja" i odlučene su prije nekoliko godina.
Ak. kalendar, nastava i upis seminara bi bili poremećeni Dekanskim - opravdanje nije neko po meni, ali mi je jasno da Dekanski rok nema što tražiti u Bolonjskom sustavu.

fat drummer
06-07-2008, 16:48
normalno da nije neko opravdanje, ali jebi ga, kreni s planom da se nastava održava i subotom
time dobiješ, koliko, bar još 30 radnih dana

a to nije loše

Cro
06-07-2008, 16:55
Natjeraj ih da rade subotom..
:lol:
Nije striktno vezano uz temu, al kada govorimo o rasporedu - već radimo na ubacivanju roka u 1. mj. (za prvu godinu u 5. mj.) i sa Stanom radimo na rasporedu.. Pa da vidiš koja je to zaj*bancija..
Samo jednu stavku promijeniš i sve ti se shebe u rasporedu..
(cjelokupni je projekt je cool, pa makar ni ne upali - konzultiranje sa katedrama i vađenje statistika faksa koje nam idu u prilog.. dobili smo zeleno svjetlo da izradimo provedivi raspored s tim rokom više.. al o tom više nakon ljeta..)

Tak da bi Dekanski rok definitivno bilo sada teško ubacivati..
To su stvari koje se rade pol godine / godinu unaprijed..
No, to ne žele ni razmotriti, tako da nema smisla..

fat drummer
06-07-2008, 17:10
a jebi ga, nema smisla da se dolazi na faks i radi
to je fuj
ili da su kokviji recimo subotom pa deri od osam ujutro po šest navečer sve godine
to je bijednih 12 sati, valjda bi se nekako svi ugurali
još ako izbalansiraš raspored tako da jedna polovica kolegija ima kolokvije parne, a druga neparne subote u tjednu krasota

Cro
06-07-2008, 17:13
Jesi ti svjestan da se neki (nomina sunt odiosa) ljute na Stanu kada im stavi ispit u Gundulićevu?
Zašto Stana tamo?
Ili kada im stavi ispit u 8?
Pa odgovor: 20 godina stavljam ispite u 10 h! Zašto sada u 8?

Pored takvih nekih bisera ti bi uveo ovakav divljački tempo?
Ruku na srce - ima vrijednih "radnika" među prof. puno više nego što je općeniti stav.

Nivette
06-07-2008, 17:18
placeni su da rade, kolko ja znam, tako da to ne bi trebao biti nikakav argument :?

Cro
06-07-2008, 17:26
Pa rade, ali kao i u svakom poslu, netko bolje netko lošije..

Nažalost, nema kontrolnog tijela i sankcija za profesore.
Koju bi ti sankciju uvela s obzirom da imamo duplo manje profesora?
Dati mu otkaz, a nedostaje ti stručnog kadra u cijeloj zemlji..
Znam, sranje.
Jbga, neke stvari treba polako mijenjati na finjaka. Imamo dosta mladih i vrijednih profesora i to nam je zalog za budućnost.
Ne možeš nekome tko tu radi 40 godina mijenjati način rada.
Dekan ne može, a kako ćemo mi?

Nivette
06-07-2008, 17:30
koju sankciju?!
neces radit? opa, ode ti određeni postotak od place
svi bi odmah radili :-D
al to je vec utopija :-D

a dekan nam je super ako nema autoritet :?

Cro
06-07-2008, 17:32
Da, pa to bi tako trebalo biti..

Dekan je izabran od tih istih profesora..
Kužiš caku?
;)

Tak da on mora udovoljiti i nama i njima, a to baš ne ide..
:-D

Nema ti tu sustava autoriteta - njih je tamo 85 u tom Vijeću i bez njihovih ruku se ne može ništa..

fat drummer
06-07-2008, 17:34
Ne možeš nekome tko tu radi 40 godina mijenjati način rada.
Dekan ne može, a kako ćemo mi?
predstavljam -http://www.bbarms.com/images/uploads/Dragon-Fire_tazer_gun_100,000_votls.jpg

Nivette
06-07-2008, 17:37
Tak da on mora udovoljiti i nama i njima, a to baš ne ide..

i zato nam je fax isti od dana osnutka... jer se udovoljava samo profesorima, a nama se daju neke mrvice kojima trbamo bit zadovoljni
sve bi to bilo super da velika vecina studenata ne placa fax (i to u nasoj drzavi ne bas male pare) i da fax zapravo nije usluzna djelatnost i da mi ne trebamo dobit nesto za novce koje dajemo, a oni nisu u stanju ni organizirat seminare za izvanredne, a kamoli ista vece. jeeej

fat - :smt005 :smt005 :smt005

Cro
06-07-2008, 17:43
Slažem se s tobom potpuno, ali odvest ću te na jedno Vijeće ili sastanak s Upravom da malo vidiš uživo da ipak stvari nisu tako jednostavne.
Nažalost.
:smt009
Evo, recimo u 9.mj. lijepo se nađemo i dobiješ nešto kao Dan s predsjednikom - nazočiš sastancima, pa da vidiš sve prepreke.
Sve potrefi hladan tuš kada uđu dublje u sustav..

Borba je teška i napredak je mravljim koracima zasad.

fat drummer
06-07-2008, 17:51
uuu jel mogu ja na dan s precjednikom

georgia
06-07-2008, 21:04
Da li su rekli neki rok do kojeg bi se odlučivalo o sniženom uvjetu za upis četvrte godine? Čisto da znam do kad se mogu nadati. ;)

fat drummer
06-07-2008, 21:54
ma tko to? profesori?
ne kužim tu percepciju studenata kako oni misle da to sve izgleda
izađe baretić na onaj kvazibalkončić, vjetar puše, on za mikrofonom čita izjavu?

nis ništa rekli jer formalno toga nema
nema smanjenog roka
nema dekanskog
nema čak ni idućeg utorka ako upravu pitaš

idući utorak? kaj ti je to? uprava ne zna ništa o tome

ali ajmo se igrat... negdje do oko 24.9. bi trebalo sve biti riješeno

Cro
07-07-2008, 00:10
uuu jel mogu ja na dan s precjednikom

Možeš..

fat drummer
07-07-2008, 07:44
donjet ću kiticu cvijeća i izeklamirat kraću pjesmicu u čast zbora i predsjednika

HeWhoDaresWins
17-07-2008, 19:25
Prvo, ulazem prosvjed sto se rasprava o dekancu vodi na forumu Studentskih predstavnika a ne na "Dogadanja na faxu" (gdje bi tema logicnije pristajala i vise bi je ljudi vidlo)

negdje do oko 24.9. bi trebalo sve biti riješeno
Objasnjenja vamo! Zasto dotad? (neka sjednica se sprema?)

Pitanje Studentskom predstavniku: kada se donosi odluka o dekanskom? (Ukazom velestovanog Dekana potkraj rujna il..?)

fat drummer
17-07-2008, 21:37
pa sjednice su obično zadnju srijedu u mjesecu, eto zašto
možda će biti nešto ranije, ali baš me briga

Canuleia
17-08-2008, 18:45
Da li su rekli neki rok do kojeg bi se odlučivalo o sniženom uvjetu za upis četvrte godine? Čisto da znam do kad se mogu nadati. ;)

i mene zanima ima li nade za sniženi uvjet?? :shock:

rrasi16
18-08-2008, 17:05
konkretne informacije o dekanskom molim

fat drummer
18-08-2008, 17:25
konkretne informacije o dekanskom molim
dekanski rok je rok u desetom mjesecu
zove se dekanski jer ga raspisuje dekan

rrasi16
19-08-2008, 18:20
to zna svako , ali koje su šanse da će biti ove godine

fat drummer
19-08-2008, 18:26
to zna svako , ali koje su šanse da će biti ove godine
to ne zna nitko

rrasi16
19-08-2008, 20:54
možda je nekom dužnost znati to

fat drummer
20-08-2008, 07:22
ko da smo ovo već prošli... jedini forumaš koji je mogao vidjeti kroz vrijeme je banan zbog širenja uzenmirujućih glasina pa nitko ne zna ishod sjednice od 24.9.

rrasi16
20-08-2008, 15:25
uglavnom, 24. će se poslije sjednice sve znat

fat drummer
20-08-2008, 17:54
tako je...

Don_Juan_DeMarco
21-08-2008, 20:16
možda je nekom dužnost znati to

hahaha

veteran
24-08-2008, 14:21

to je kolko znam za stare...a bolonjci ionako nemaju gpp pa im je to jednako snizenom uvjetu :?

no13
10-09-2008, 22:51
A jel za bolonjce sigurno nema dekanskog ili postoji mogucnost da se odobri? :?:

Ena
11-09-2008, 11:32

to je kolko znam za stare...a bolonjci ionako nemaju gpp pa im je to jednako snizenom uvjetu :?

Vidim da su postavili raspored upisa u više godine za stare studente, kakvo je stanje sa sniženim uvjetom, hoće li se o tome još odlučivati ili ništa od toga? Mnogima treba taj sniženi uvjet.....

Ema Vidak Gojković
17-09-2008, 08:42
A jel za bolonjce sigurno nema dekanskog ili postoji mogucnost da se odobri? :?:

Postoji mogucnost.

Drzimo svi palceve danas u 13h, i nadamo se najboljem ;)

Cujemo se.

georgia
17-09-2008, 17:27
Pošto je odobren dekanski(zbog čega sam posebno sretna jer mi jaaako treba ove godine), trebam samo kratku info...gdje mogu naći kad su prijave za dekanski? Da li će se to izvjesiti na katedrama ili će pisati na netu(ovo mi je prvi put pa nemam pojma kak to inače ide :oops: )

Ema Vidak Gojković
17-09-2008, 17:56
Na sjednici Fakultetskog vijeća 17. rujna '08. održana je sjednica Fakultetskog vijeća na kojoj su donijete slijedeće odluke:

1. Odobren je DEKANSKI ROK za studente treće godina studija, što znači i za studente na preddiplomskoim studiju, kao i na diplomskom studiju - za "nebolonjce" i "bolonjce"".

2. Dekanski ispitni rok provesti će se u tjednu od 01. do 07. listopada 2008. godine, a upisi se produžuju do 12. listopada 2008. godine.

3. Studentia na preddiplomskom studiju odobren je upis na četvrtu godinu studija sa smanjenim uvjetom, dakle uz prijenosa prilikom upisa.

4. Studneti po starom programu plaćaju školarine kao i prethodne godine.

5. Odobreno je plaćanje školarina u dvije rate, odnosno po semestrima, što je u skladu i s upisima u iduću akademsku godinu. (napomena - studenti plaćaju, to jest imaju mogućnost plaćanja u dvije rate, ali ne plaćaju dva puta upisninu od 300, oo kuna, nego samo na početku ak. god.)

Studnetski zbor PFZG

uz to valja napomenuti da su prof.Hrabar (OP) i prof.Josipovic (GP) uzele sabbaticu, odnosno, slobodnu studijsku godinu, dakle nece ih biti slijedece akademske godine.
takodjer, od slijedece se godine uvodi pismeni ispit na katedri opca povijest prava i drzave (prof. Erent -Sunko )

pozdrav svima,
neko od predstavnika ce vam se javljati u medjuvremenu, a ja uzimam malo vremena za GP i upravu.

Ema

Ena
17-09-2008, 17:57
Moraš čekati da stave rokove. Sve je to nekako ispalo na brzinu i sad moraju odlučiti koji dan će biti koji ispit. Mislim će to uskoro i objaviti. :smt002

Emer
17-09-2008, 20:54
znači, apsolventima nije odobren rok? kako? zašto?

Pixie
18-09-2008, 02:05
STA TO ZNACI ZA STUDENTE 3 GOD? ONI KOJI SU STUDENTI 3CE U INDEXU ILI I PARCIJALISTI TRECE? JEL MOGU JA NA DEKANSKI NA ISPIT S TRECE GOD MAKAR SAM PARCIJALIST 3CE?
:evil: :evil: :evil: :smt010 :smt010 :smt010 :smt010

fat drummer
18-09-2008, 09:05
ne, ne možeš jer si student druge godine...

Pixie
18-09-2008, 14:57
Hvala, fat...
Nekako je zvucalo nemoguce da bi i mi mogli na dekanski

Ema Vidak Gojković
18-09-2008, 16:31
DEKANSKI VRIJEDI I ZA APSOLVENTE I ZA TRECU GODINU (SVI PROGRAMI) !!!

obavijesti se medjusobno ne iskljucuju !

nakon sto smo vidjeli konfuzija, pkt i pravobraniteljstvo je imalo ofenzivan pristup telefonima, i srecom
dobili na kraju prodekan Baretic osobno, koji je to potvrdio,
DAKLE, INFORMACIJA JE 100% PROVJERENA.

dakle,

VRIJEDI IZA APSOLVENTE.

sretno svima na rokovima !

malimrav85
18-09-2008, 17:33
ne, ne možeš jer si student druge godine...
po tome se može ić na upis, upisat treću, i na dekanski?

VT
19-09-2008, 14:34
Obavijesti o dekanskom roku

Raspored ispita u dekanskom ispitnom roku bit će objavljen u ponedjeljak 22. rujna 2008. u 12 sati.

Studenti druge godine studija koji su upisali pojedine ispite treće godine studija nemaju pravo pristupiti ispitima u dekanskom ispitnom roku. U slučaju da ispitu pristupe, ocjena s ispita neće im biti upisana u indeks, odnosno bit će im poništena.

Prije 10 min. na str. faxa.

Nivette
19-09-2008, 18:12
Obavijesti o dekanskom roku

Raspored ispita u dekanskom ispitnom roku bit će objavljen u ponedjeljak 22. rujna 2008. u 12 sati.

Studenti druge godine studija koji su upisali pojedine ispite treće godine studija nemaju pravo pristupiti ispitima u dekanskom ispitnom roku. U slučaju da ispitu pristupe, ocjena s ispita neće im biti upisana u indeks, odnosno bit će im poništena.

Prije 10 min. na str. faxa.

koje prijetnje :smt005
zao mi je, morala sam :oops:

al bezveze, nije u redu da i oni ne mogu na dekanski ako su rijesili ispite s 2. :?

malimrav85
19-09-2008, 19:25
a ako se upišu sad na treću pa odu na dekanski?

prawnik
23-09-2008, 16:24
a ako se upišu sad na treću pa odu na dekanski?

Interesantno ... vrlo ... :-D

TILA
24-09-2008, 20:13
ma svejedno ne može jer ti neće pisati taj rok na studomatu

fake purgerka
24-06-2009, 13:50
Bliži se kraj rokova...ne znam je li to samo mene zanima ili su drugi prihvatili činjenicu da nema šanse...ali mene ipak zanima IMA LI IKAKVE ŠANSE ZA BOLONJCE NA 3.GODINI za DEKANSKI.
Nije mi baš jasno prošle godine su svi imali pa me zanima hoćemo li i mi...zahvaljujem...

fat drummer
24-06-2009, 16:07
nećete! hahahahahahahaha!:rotfl:

Đ!
24-06-2009, 16:08
Ovako rano to nećemo saznati. Kao i sve ostalo na našem faksu, dekanski rok se raspisuje u zanji čas.

malimrav85
24-06-2009, 21:01
zato kaj moraju vidjet kolko će ljudi dat uvjet tj. da li žele gužvu na trećoj ili gužvu na četvrtoj

TILA
26-06-2009, 14:31
Ako ne žele gužvu na trećoj a pogotovo na četvrtoj mislim da će ipak morat dati dekanski rok da netko ode na petu godinu napokon

Ena
29-06-2009, 07:08
Pa neće biti gužve, prebace malo starih na bolonju, plus bolonjci koji upišu i eto ti studenata na 4. i 5. ::E:

Uostalom, sjednica Fakultetskog vijeća je 1.7., tko zna, možda se nešto već sazna i o dekanskom i o smanjivanju uvjeta i o prebacivanju na bolonju, tj. o svim bolnim temama studenta prava prije rujna.

silvija
29-06-2009, 16:49
Ovako dragi ljudi...najprije isprika zbog, nadam se,lažne uzbune no ja sam ovaj put procjenila da jednostavno moram pitati jer mi se izvor ne čini neozbiljan a niti je tema za zezanciju...pa eto po stoti puta...i molim nekog ako ima neke informacije da umiri zle duhove...Naime...na zadnjem kolokviju mpp-a, prof Sikirić je objavio da svi pregovori na faksu idu u tom smjeru da se sve studente prebacuje na bolonju...Zamoljen od strane dotične studentice da joj ne radi dodatni stres, da je jučer pala upravu, i da se,ako je ikako moguće ne šali s tom temom..nastavila je sa komentarima da to nije moguće..da će se njoj sa jednim, dva ispita to dogoditi on je odovorio kako se nada da će joj to biti najveće zlo u životu koje će joj se dogoditi...u smislu...!"Ima i gorih stvari"....E sad nit mi je prof.tip koji bi bubnuo i ostao živ, plašio ili iz bilo kojeg razloga lagao a nit je cura takva da laže...Zna li itko...? Išta?

fat drummer
29-06-2009, 17:09
Da, to bi bilo divno... Pa ako je Sikirić to rekao, onda očito razmišljaju o tome ili se prodekan razvio krasan smisao za humor.
Vidjet ćemo već u devetom mjesecu!

malimrav85
29-06-2009, 17:21
ha ha ha
jesam vam rekao da će izmislit način da popune 5. godinu!
pa ne mogu dopustit da se čitava akademska zajednica pita zašto imaju samo 5 ljudi na 5. godini pa će ovak 5. godinu fino popunit!
nice!

fat drummer
29-06-2009, 17:53
mislim da se sada u sedmom mjesecu ne trebamo time zamarati... na tu odluku sada ne možemo utjecati, a imamo još ispita i rokova.
vjerujem da će se urgirati da ne dođe do ovog *panično traži pridjev a da nije "debilnog"* zanimljivog scenarija

msnz
29-06-2009, 18:46
Možda razmišljaju o tome, ali teško da će to moći napraviti! Prvo zato jer stari studenti imaju pravo završiti po programu kojem su upisali, imamo rok završiti po starom programu do 30.10.2011., do tad neznam na temlju čega bi mogli donijeti odluku da nas prebace na bolonju ( osim onih koji su prešli rok od 7 godina od upisa a nisu apsolventi)a kolko znam nisu uspjeli prebaciti ni te ljude koji su trebali završiti na bolonji a pozivali su se na tu odredbu. Čini mi se da to funkcionira probaj pa ako ide super a ako ne ne, ovisno kolko uspiju zastrašiti ljude. Drugo neznam zašto ne bi bilo dovoljno ljudi za petu godinu kad tehnički nema uvjeta, ili daš 3 ispita iz sedmog semestra ili bilo kojih 5.
Treće , stari studenti praktički studiraju bolonji, ista literatura, isti rokovi, razlika je u nazivu, bolonjac-nebolonjaci, u svemu su se stari studenti morali prilagoditi bolonji.
Za dekanski znate proceduru treba vidjeti kakvo će biti stanje u 9 mj i tek tada će se donijeti odluka, možda s malo većim izgledima za apsolvente.

Ena
29-06-2009, 19:06
Fat je u pravu (napokon priznajem :mrgreen:) nema se smisla živcirati prije 9. mjeseca. Jedini je problem što se takve informacije obično saznaju usred upisa i onda se ne zna što i kako.

Također sumnjam da će sad ići na prebacivanje svih starih na bolonju, jer budimo iskreni, što će to promijeniti? Ako je sve tako usklađeno da i stari studenti mogu tražiti diplome kakve će dobiti bolonjci, zar na kraju na promociji netko broji tko je bio po starom a tko po novom programu?!? Tako da nema smisla. Uostalom kako piše u postu iznad, dok je na snazi odredba od 7 godina zašto dirati u to, osim ako nije iznenada promijenjen taj članak Zakona (trebalo bi provjeriti :mhm:). Da se o prebacivanju razmišlja na faxu to već i vrapci znaju, navodno nisu sigurni čak niti apsolventi. Eh ali kad sam ja to spomenula nedavno rekoše mi pusti to je samo dim. Ali čini se stiže i požar za dimom. Samo da ne ispadne tako. :wink:

fat drummer
29-06-2009, 19:13
npr. ja samo produljujem godinu, čak ju niti ne upisujem:mrgreen:

tako da ono, screw you guys!

Ena
29-06-2009, 19:16
ha ha ha, ako ti kažu upisuj sad ili na bolonju, i ti ćeš u red pred referadu. samo se ti smij. ::E:

msnz
29-06-2009, 19:32
ma meni to pomalo liči na zastrašivanje u cilju da se se trgnemo pa da položimo ispite koji su nam ostali da nas mogu skinuti s vrata... kod mene strah uvijek pali!
a profesor Baretić, tj. prodekan Baretić je prošle godine rekao da neće prebacivati apsolvente mada su prešli rok 7 godina od upisa, i nisu... kakvog bi imalo smisla čovjeka s dva ispita prebaciti na bolonju
poanta je ... položiti čim više ispita s četvrte

fat drummer
29-06-2009, 19:42
wuhuuuu baretić!

msnz
29-06-2009, 20:10
... a znam... al nada umire poslijednja ( a svi znaju da je nada kurva... ispričavam se na vulgarnosti)

silvija
29-06-2009, 22:36
ma meni to pomalo liči na zastrašivanje u cilju da se se trgnemo pa da položimo ispite koji su nam ostali da nas mogu skinuti s vrata... kod mene strah uvijek pali!
a profesor Baretić, tj. prodekan Baretić je prošle godine rekao da neće prebacivati apsolvente mada su prešli rok 7 godina od upisa, i nisu... kakvog bi imalo smisla čovjeka s dva ispita prebaciti na bolonju
poanta je ... položiti čim više ispita s četvrte

Hm...u svemu se slažem..nema smisla..glupo je...pokvareno je...nadam se da je zastrašivanje(a kao treba mi jer ja ne želim to što prije riješiti al neka im bude)..nema se smisla brinuti oko toga sad..sve ok..i nastojat ću ali eto..morala sam pitati..A što se tiče:.."zašto bi nas prebacili, šta dobivaju..koji je smisao"-Uz sve navedene razloge ima još jedan a to je dodatna godina od cca 7000 kn...I od kud vam pamet da pitate za smisao na ovoj autonomiji od "faksa".;-)..Bila bi novost kaoU svakom slučaju na učenje..ja imam još tri i do nedavno su me uvjeravali da se nemam oko čega brinuti ali kako reće prof...."sve na bolonju bez obzira na ispite.."
No eto...hvala vam na odgovorima i razumjevanju...:-)

The Kid
30-06-2009, 01:10
Jooj... dajte prestanite... hm... razmišljat!

Neslužbeno, neformalno i nepotvrđeno bi trebalo bit tak da ne bude dekanskog za bolonjce, a da ga bude za starudiju... (četvrta, apsolventi, za ostale... hm... ne znam... već su trebali biti na bolonji...:-D)

Što se tiče prebacivanja... meni se nekak ne čini da će prebacivat apsolvente na bolonju... također neslužbeno, neformalno i daleko od potvrđenog, ali to stvarno ne bi imalo smisla za nikoga... pogotovo zato što se kao peta godina ne plaća... tj. vidjet ćemo kad napokon budemo imali program za istu... u svakom slučaju to prebacivanje nikom dobrog ne nosi, ni za koga... administracija je pretrpana već sada kojekakvim prebacivanjima i različitim sudbinama... i mislim da preklinju dan kad su pozvali ekipu da se masovno prebacuje na bolonju...

Faks razmišlja kao stroj, probajte i vi tako razmišljati... ako već morate... i to je stroj sa čisto daškom nečeg 'društvenog' u sebi (budući da je kao društveno-humanističko područje), pa tu i tamo zbog tog 'buga' krahira... i radi neočekivane i nelogične stvari... poput onog rigidnog i pogrešnog tumačenja odredbe zakona o sedam godina (2004-2011) i pokušaja da se prebaci čitav niz studenata od 2000, 2001 i 2002 na bolonju (jer je to bilo 'in' i trenutno u računici prihvatljivije za sustav) koji je završio pisanjem niza bespotrebnih molbi s istim posljednjim paragrafom 'uostalom smatram da ne bih trebao/la ići na bolonju' (jer su shvatili da bi sustav krahirao s takvom nelogičnošću uvrštenom u njega)... apsolventi i 4. godina stari program, moj neformalni, neslužbeni i nepotvrđeni savjet je... ne razmišljajte... ne brinite... uopće o bolonji i o dekanskima i ostalom... ne nagađajte... učite i polažite ispite... i onda počnite paničariti tamo oko 31.12.2010., a dalje ćemo vidjeti... ;)

Više o aktualnostima... (ako ičeg pametnog bude) nakon sjednice FV i SZ, pod drugim, službenim nickom! :P

fat drummer
30-06-2009, 08:13
znači, prebacuju nas sigurno :mrgreen:

Ena
30-06-2009, 08:32
fat, to je tvoja tajna želja? okusiti čari bolonje? priznaj, znamo da želiš :mrgreen:

ma i ja vjerujem da 4. po starom i apsolvente neće dirati, jer ako su prošle godine dopustili da se upiše apsolventska i sa dva ispita s 3. ne mogu sad početi prebacivati jer eto, nije fer. A uostalom, čemu slušati iste predmete par puta. Uostalom, ima ljudi koji su prošle godine upisali apsolventsku i još nisu očistili 3. Prema tome, cijeli sustav je potpuno ispremiješan svim mogućim kombinacijama studija.

Na kraju krajeva možemo mi pisati ovdje unedogled, ako oni kažu da svi idemo na bolonju, što se tu može...

@silvija: koliko sam ja čula, ljudi sa 3 i manje ispita s 4. godine nemaju straha od bolonje, tako se barem pričalo

@The kid: na koju sjednicu misliš? Ovu sad ili onu u rujnu?

fat drummer
30-06-2009, 10:00
meni su visokopozicionirani službenici fakulteta obećali bolonju, pa se pripremam za taj scenarij

iskreno ne vjerujem da će nas prebacivati što god hrco the siki govorio.

vjera u boga i baretićeve izjave od rujna prošle godine!

silvija
30-06-2009, 11:16
The Kid- hm....a ovaj pak stroj od kompjutera i pravokutnika još uvijek nema intonaciju glasa pa ponavljam da nije u pitanju paničarenje već obostrano informiranje ... a nakon "mora" idiotarija na njemu..nemogu da ne razmišljam..ne pitam...Vidjet ćeš kad ti prođe koja godina više na njemu...Do tada razumijem tvoj kut gledanja..ali shvati i ti i nemoj tako prema nama "starijima", haha...:-((((((((

Denny Crane
30-06-2009, 14:09
Neka vas šupnu na Bolognu kao što su i mene ove jeseni jer to ne bi bilo fer prema nama, a i faks mora negdje se namlatit para. Još sam imala parcijalu četvrte upisanu i ostala su mi MPP i PD plus izborni i svejedno sam kao morala jer kako mi je Baretić rekao: Nažalost kolegice, em vam je isteklo 7god studiranja, em vi nećete moći to odslušati jer iduće godine SVI idu na Bolognu osim ako im ne ostane 2 ispita do kraja kao njih nećemo slat i na Bolognu. Vi se možete prebacit na Bolognu i nastavit studirat ili gubite pravo školovanja. Treće vam opcije nema.

fat drummer
30-06-2009, 16:30
Tebe je stara moja netko gadno zajebao ili nemaš pojma o čemu govoriš jer je i meni isteklo sedam godina, imao sam dva s treće pa nisam na bolonji.
Znam za bar dvadeset ljudi u tvojoj situaciji kojima se to nije dogodilo, tako da ti baš ne vjerujem

Ena
30-06-2009, 19:10
Upravo to sam i napisala, nema nekih određenih kriterija, na bolonju su prešli oni koji možda nisu trebali a nisu oni koji bi po toj odredbi trebali. Ali mene zanima kako oni to misle prebacivati one koji će ove godine upisivati apsolventsku sa čitavom 4. ili ako još nemaju očišćenu 3.? Na koju će ih godinu prebaciti, na koju školarinu?? I kad o tome misle informirati svekoliko studentsko tijelo, prvi dan upisa?

silvija
30-06-2009, 19:32
Upravo tako...to je i još jedan razlog zašto sam ipak to iznjela van...nije panika ali ni novost da nam tako važne informacija serviraju u 9 mjesecu..ispravite me ako griješim ali ja neznam za slučaj da su na vrijeme išta napravili. Ako je patka, super, mrak, idemo dalje ali ako nije trebalo bi imati pripremljene odgovore odnosno zahtjeve..molbe..I pred njih u datom trenutku, crno na bijelo..po statutu ovo i ono..po obečanju fakulteta ovo i ono...po sveučilišnom programu ovo i ono...po zdravom razumu to i to...po zakonu ljudskosti ;-) -"nemojte molim vas" i tako...a sad..vidjet ćemo. Nema živciranja, ali razgovarati međusobno možemo.
Inače..i ja mislim da je gospodičnu ili gospođicu u postu malo iznad netko gadno zeznuo prebacivanjem na bolonju..Jesi li pisala molbu..jesi pokušala išta osim priče sa Baretićem..?Meni je bilo sve isteklo pa me nisu prebacili putem molbe...I nemoraš nam svima željeti zlo ;-)

Ena
30-06-2009, 19:34
Vidjet ćemo, sutra je sjednica pa možda bude nešto konkretnije. Iduća je tek krajem rujna, a to je definitivno prekasno. Možda je moguće da se sve te priče o prebacivanju odnose na one koji bi ove godine trebali upisivati 4. po starom? Nekako mi djeluje nemoguće da sad diraju one koji će upisivati apsolventsku ili je produžuju... Sve je to rekla-kazala, valjda će netko imati informacije iz prve ruke.

Mrgud
01-07-2009, 04:29
Sto se tice logike na nasem faksu nje nema... Vidjeli smo lani. Neki na trecoj su ostali po starome, a drugi su prebaceni na bolonjski proces... Moje je neko misljenje da ce prebaciti na bolonjski proces sve one koji nisu ocistili trecu godinu, a nagodinu ce morati diplomirati ili ce i njima uvaliti nastavak. No, nema brige. Vec je u neke drzavne institucije doslo da se ne primaju dipl. pravnici po starom programu (recimo tamo gdje mi stara radi), osim, ako se bas mora, jer se ne zna sto ce biti s njima. Bolonjski proces je definiran na nacin da se treba skupiti odredjeni broj ECTS bodova za 'mastera'. Oni po starom programu toliko bodova nemaju niti ih se moze ostvariti, tako da im se vani niti ne moze priznati taj 'stupanj' - osim, kod nas (sto opet rusi sam bolonjski proces i samu 'ustavnost' ). Da malo olaksam, to se odnosi na jos neke fakultete. Stoga pametnije je uciti, jer sto ce biti, biti ce... Cinjenica je da nam fakultet prodaje price i pricice, samo je problem sto su te price za svakog studenta drugacije. Ako nista barem su sredili stranice i napisali da se bez 32 ili koliko vec bodova u 2 godine gubi status redovnog studenta, sto govori sve samo po sebi.

Denny Crane
01-07-2009, 08:46
Ma ja sam jucer jurila na posao tako da sam zaista ispala retard teže kategorije. Lani sam imala upisanu parcijalu 4. I ostala su mi 3 ispita s 3.god. pa sam pisala molbu da ostanem na starom.I sad, taj razgovor je protekao kako sam već napisala i my point je da ako ne budu prebacili ljude sad u 9mj onda niti ja niti ostali nisamo trebali biti prebačeni na Bolognu.
Prodekan mi je rekao: Sve i da vi date sve ispite s parcijale četvrte(znači, položim ta tri s treće i četiri s četvrte) ostat će vam TD, MPP i izborni predmeti, a kako iduće godine svi idu na Bolognu (listopad 2009) svejedno ćete je upisat.

Ena
01-07-2009, 10:36
Shvaćam ja što ti kažeš, ali ne razumijem kako će s tehničke strane prebaciti nekog tko recimo na jesen treba upisati apsolventsku a ima još gp, ne može ga se staviti na 4. jer se 4. ne može pasi (samo upisati apsolventska) a ne može niti na 5. po bolonji jer kud će sa neočišćenom 3. i cijelom 4. na iduću godinu? Ideja im stoji ali mogućnost provedbe nije baš na nivou.

Denny Crane
01-07-2009, 11:24
Evo ti apsurda. Prebacivanjem na Bolognu ja sam imala ove godine upisanu 2god(EJP), GP1 i 2 sa 3god, GPP,TP,PP sa 4god.
Moje je mišljenje je da oni traže pošto poto da se nalupaju love što je više moguće jer kada se stari program prebaci na Bolognu školarina se gotovo pa udvostručuje. A svaki put kada upisuješ godinu plaćaš ispite koje nisu položeni bez obzira jesi li ih odslušao, pa zbrajaj.
Npr. prijavljenih ljudi za slušanje predavanja iz EJP je bilo 1300. sad to pomnoži sa 800kn koje plaćaš po upisanom ispitu i dođeš do brojke od 1040000kn. KOje plaćamo mi studenti ili Ministarstvo za one koji studiraju na teretu njega. a to je ogromna lova u pitanju.
Mi bi trbali inzistirati na tome da nam daju više rokova, ovako u jednoj akademskoj godini imaš 9 rokova za 7 ispita, a to je poprilično teško ispolagat. da ne govorim kako je onima koji rade.

Ena
01-07-2009, 12:01
ispada da si u jednoj godini imala upisan skoro cijeli fax po predmetima. da ne povjeruješ što je sve moguće. :rotfl: čovjek ne zna da li bi se smijao ili plakao.

baš me zanima kako će to na jesen ispasti. jer ako krenu s prebacivanjem na bolonju, zagušit će 4. i 5. godinu potpuno, masa je ljudi u pitanju. danas je bila sjednica, možda ima kakvih informacija i o dekanskom i to tome...

msnz
01-07-2009, 13:53
No, nema brige. Vec je u neke drzavne institucije doslo da se ne primaju dipl. pravnici po starom programu (recimo tamo gdje mi stara radi), osim, ako se bas mora, jer se ne zna sto ce biti s njima. Bolonjski proces je definiran na nacin da se treba skupiti odredjeni broj ECTS bodova za 'mastera'. Oni po starom programu toliko bodova nemaju niti ih se moze ostvariti, tako da im se vani niti ne moze priznati taj 'stupanj' - osim, kod nas (sto opet rusi sam bolonjski proces i samu 'ustavnost' ).

ajme mrgude ovo je jedna od većih gluposti koju sam čula! Pa bolonja i stari sustav su u programu potpuno jednaki. I stari program je vjeruješ ili ne imao ETCS bodove. Neznam po kojoj logici su onda moji kolege koji su nedavno diplomirali dobili posao, uostalom bolonjci će diplomirati tek za godinu danan najranije i to koliko njih? Šta onda se neće raditi, već čekati njih da završe faks? ja imam malo drugačije informacije... da se više cijeni stari sustav ( jer ipak ti je poslodavac završio po starom sustavu)

a sjednica je tek večeras u 18 h!

msnz
01-07-2009, 14:07
No, nema brige. Vec je u neke drzavne institucije doslo da se ne primaju dipl. pravnici po starom programu (recimo tamo gdje mi stara radi), osim, ako se bas mora, jer se ne zna sto ce biti s njima. Bolonjski proces je definiran na nacin da se treba skupiti odredjeni broj ECTS bodova za 'mastera'. Oni po starom programu toliko bodova nemaju niti ih se moze ostvariti, tako da im se vani niti ne moze priznati taj 'stupanj' - osim, kod nas (sto opet rusi sam bolonjski proces i samu 'ustavnost' ).

ajme mrgude ovo je jedna od većih gluposti koju sam čula! Pa bolonja i stari sustav su u programu potpuno jednaki. I stari program je vjeruješ ili ne imao ETCS bodove. Neznam po kojoj logici su onda moji kolege koji su nedavno diplomirali dobili posao, uostalom bolonjci će diplomirati tek za godinu danan najranije i to koliko njih? Šta onda se neće raditi, već čekati njih da završe faks? ja imam malo drugačije informacije... da se više cijeni stari sustav ( jer ipak ti je poslodavac završio po starom sustavu)

a sjednica je tek večeras u 18 h!

suni
01-07-2009, 14:28
joj dajte ljudi sa tim vašim cijene se više nove/stare diplome si možete okačiti mačku o rep.

stvarno blesava rasprava. pravnik si ovak il onak.

ja bih rekla da poslodavci više cijene dobre ocjene iz ključnih predmeta i fax završen u roku ako cemo vec tako

bubašpara
04-07-2009, 19:58
a sto je s onim famoznim čl.16. (ili koji je vec bio??) na kojeg smo se lani pozivali u molbama i zbog kojeg su nas pustili da nastavimo po starom!?? meni npr. nije isteka taj rok od 7 god, isteci ce tek 30.09.2010. sto bi tribalo znacit da me nemaju pravo prisilno prebacivati, ko ni sve ostale kojima taj rok nije isteka!!??? al ko s njima moze bit pametan!!?? stvarno mi vise idu na zivce s tim prebacivanjima na bolonju!! sto nas jednostavno ne puste na miru!!:mad2::mad2::mad2::mad2::mad2:
samo mi fali da me sad bacaju na tu bolonju i natovare mi jos jednu godinu eto tek tako!!

Ena
05-07-2009, 18:17
Ne treba paničarit prije vremena. Zna netko kako je prošla sjednica?

malimrav85
05-07-2009, 19:50
bez odluke o dekanskom roku, to je ziher
a moguće ni da ga spomenuli nisu

bubašpara
06-07-2009, 14:15
Tebe je stara moja netko gadno zajebao ili nemaš pojma o čemu govoriš jer je i meni isteklo sedam godina, imao sam dva s treće pa nisam na bolonji.
Znam za bar dvadeset ljudi u tvojoj situaciji kojima se to nije dogodilo, tako da ti baš ne vjerujem

imas pravo fat!! neke su ljude zeznuli s tim da se moraju prebacit i da im nema druge, a oni su to popusili i sad su tu di jesu!!
znam da prosle god dosta ljudi nije znalo za famozni čl. 16... cekala sam u redu pred referadom i upoznala nekoliko ljudi koji su se dosli prebaciti tj upisat god po bolonji jer su im rekli da MORAJU.. a onda sam ih pitala koje su god upisali fax itd, itd.. savjetovala im da napisu molbe, objasnila kud, kako, zasto i na temelju cega... i nakon par dana su me zvali i zahvaljivali jer su im molbe odobrene i vidi cuda ipak NE MORAJU na bolonju!!!

spomenut cu i to da sam se prosle god zatekla u referadi (to je bio negdi 5., 6. mj) kad su neke 2 cure se nesto raspitivale o tomu i RElkovic je reka da ako im dodje sacica ljudi s takvim molbama/zahtjevima... da to nece proci, ALI ako se skupi veci broj studenata da ce fax morati "popustiti"!! i u 9mj tako je i bilo, zatrpali smo ih molbama koje su uglavnom pozitivno rijesene!! evo npr. znam curu koja je upisala fax 1996. pa je nisu prebacili!!

i evo zanima me tvoje misljenje (jer ljudi svasta nagadjaju i pisu pa vise nisam pametna sto misliti, a s druge strane fax se bas i ne izjasnjava u vezi s tim pa niko ne moze tocno znati) u vezi 2 stvari:
1) "snizeni uvjet"- mislis da ce ga opet dat!?
2) to prebacivanje, dal ce prebacivati i koga!?

jer moja je situacija takva da sam prosle god upisala parcijalu 4. ko izvanredan student, a ove god u 9mj ce mi vrlo vrlo vjerojatno ostati jos 1 ispit s 3. god, i stvarno ne bi da me sad prebacuju.. ne bi bilo fer!!!:headwall:

jolene
06-07-2009, 14:22
Moje je mišljenje da ćemo dobiti upravo ono što smo i zaslužili = masovno prebacivanje na bolonju! Možda, čak prodekan smatra kako je to naša želja, budući mi ništa ne poduzimamo!
Meni nije jasno kako odgovor na pitanje o prebacivanju- vidjet ćemo, može zadovoljiti ikoga koga se tiče (a više je nego jasno da to pravobraniteljski tim ne zanima, ali nažalost, svi drugi se tako ponašaju)! Što to trebamo čekati, a pogotovo- što čeka uprava; neki novi zakon (ne!) ; novu odluku Vijeća ( za odluku je potrebno barem raspravljati, a to se nije dogodilo!)
Ispunit će se obećanje g.Relkovića da će nas sljedeće godine sve prebaciti...a to sigurno nije bio samo njegov plan, samo što nam on nije imao potrebu lagati...

bubašpara
06-07-2009, 14:23
Možda razmišljaju o tome, ali teško da će to moći napraviti! Prvo zato jer stari studenti imaju pravo završiti po programu kojem su upisali, imamo rok završiti po starom programu do 30.10.2011., do tad neznam na temlju čega bi mogli donijeti odluku da nas prebace na bolonju ( osim onih koji su prešli rok od 7 godina od upisa a nisu apsolventi)a kolko znam nisu uspjeli prebaciti ni te ljude koji su trebali završiti na bolonji a pozivali su se na tu odredbu. Čini mi se da to funkcionira probaj pa ako ide super a ako ne ne, ovisno kolko uspiju zastrašiti ljude. Drugo neznam zašto ne bi bilo dovoljno ljudi za petu godinu kad tehnički nema uvjeta, ili daš 3 ispita iz sedmog semestra ili bilo kojih 5.
Treće , stari studenti praktički studiraju bolonji, ista literatura, isti rokovi, razlika je u nazivu, bolonjac-nebolonjaci, u svemu su se stari studenti morali prilagoditi bolonji.
Za dekanski znate proceduru treba vidjeti kakvo će biti stanje u 9 mj i tek tada će se donijeti odluka, možda s malo većim izgledima za apsolvente.

iz tvojih usta u Bozje usi!!!!:thumbup:

bubašpara
06-07-2009, 14:27
Moje je mišljenje da ćemo dobiti upravo ono što smo i zaslužili = masovno prebacivanje na bolonju! Možda, čak prodekan smatra kako je to naša želja, budući mi ništa ne poduzimamo!
Meni nije jasno kako odgovor na pitanje o prebacivanju- vidjet ćemo, može zadovoljiti ikoga koga se tiče (a više je nego jasno da to pravobraniteljski tim ne zanima, ali nažalost, svi drugi se tako ponašaju)! Što to trebamo čekati, a pogotovo- što čeka uprava; neki novi zakon (ne!) ; novu odluku Vijeća ( za odluku je potrebno barem raspravljati, a to se nije dogodilo!)
Ispunit će se obećanje g.Relkovića da će nas sljedeće godine sve prebaciti...a to sigurno nije bio samo njegov plan, samo što nam on nije imao potrebu lagati...

oprosti, ali nije bas da smo sami krivi za takvu situaciju.. pogledaj malo kolika je prolaznost na ispitima, zbog kakvih debilnih sitnica ruse na ispitima pa ona reci da smo to zasluzili!! uostalom, prorocanstvo g. Relkovica ne bi tribalo imati prednost pred zakonom koji jasno kaze sto, kako i zasto!!! kako mi ljuti sve ovo!!!:headwall:

fat drummer
06-07-2009, 14:29
ove godine sniženi? sumnjam... stvarno sumnjam.
prebacivanja će biti i to puno osim ako opet svi ne izađemo van s molbama tražeći taj članak 116.

moja situacija je sljedeća, prošle godine sam upisao sa sniženim uvjetom četvrtu i ostao mi je još gp sa treće, a imam pravo produljiti godinu kao stari izvanredni. vjerujem da će mi dopustiti produljenje godine jer sve stalo ne bi imalo smisla ako su prošle godine znali da mi neće dozvoliti produljenje.

za sniženi sumnjam jer sada se upisuje pšeta bolonjska godina pa više nemamo manevarskog prostora tražiti četvrtu godinu po starom programu

problem je u tome što je faks neogranizirano pristupio problemu starih studenata kojih i dalje ima masovno. pogledajte gp i gpp, ima još ziher stotinu ljudi, ako ne i više
događa se da su morali već prebaciti neke ljude, a nisu. i zbog zakonskog roka i zbog padova. no provukli su se. to stvara razumljivu iritaciju jer zašto nama prijeti bolonja a njima ne.

treće i najbitnije što jako zamjeram fakultetu je taj kriptični stav do kraja 9 mjeseca. jebeno je lako učiti gp ili gpp kroz ljeto ako ti visi mogućnost da će te netko za mjesec i pol dana baciti na bolonju, da ćeš plaćati duplo više i da ćeš još jednu godinu provesti na fakultetu da bi dobio isto ono što možeš dobiti za duplo manje novaca i duplo manje vremena.
ili nas bacite na bolonju u sedmom ili recite u sedmom gdje stojimo.

fakultetska percepcija studenata kao debila je preslatka, ali iritira

bubašpara
06-07-2009, 14:37
hmmmmmmmmm.....bas ne mozes biti pametan...

idemo opet zatrpat fax molbama!! ako me prosle godine nisu mogli prebaciti jer mi nije isteka rok od 7 godina, onda me ne bi smili ni ove dirati, jer moj rok od 7 god istjece 30.09.2010.!!! kako mi ide na zivce ovaj fax!!! i to sto kazes- bas imam dobru motivaciju za ucit gpp u ovakvim okolnostima!!!

zasto nisam upisala ekonomiju!??? sad bi vec bila:smartass:, a ne ovako :adzk:

silvija
06-07-2009, 14:54
Ni ja nisam ništa čula....vjerojatno nit nećemo do jeseni ali ako budemo spremni na kritike, nije ni bitno...Eto mali apel za nešeg zastupnika/zastupnicu da sa pravne strane obradi naše argumente a ostalo ćemo zajedno pokušati kada i ako dođe vrijeme za to...

bubašpara
06-07-2009, 15:19
Eto mali apel za nešeg zastupnika/zastupnicu da sa pravne strane obradi naše argumente a ostalo ćemo zajedno pokušati kada i ako dođe vrijeme za to...

jel mislis na studentske predstavnike!? a ko se u njih jos uzda!!??:picard:

mozda bi mogli pokusat nekim masovnim prosvjedom nesto izboriti, slicno ko lani.. ma ne znam..cisto sumnjam u reprizu lanjskog prosvjeda..

jolene
06-07-2009, 16:31
Zaslužili smo, jer se nismo udostojili niti otići do dekanata i pitati...
Već sam jednom napisala- meni je prodekan OBEĆAO sjednicu na kojoj će se odlučivati o našem (nezavidnom) položaju. Odavno sam zamolila pravobraniteljicu da to ispita, a ona mi je odgovorila tek kad sam joj se obratila i prek PKT-a! A odgovor je bio- ništa ne znamo, nitko ne zna, vjeruješ li nam?! Dosta bahato i nezainteresirano, al valjda im tako može biti...i prodekanu može biti, pa će i nama tako biti!
Meni zakon više ne ide u prilog- po čl.116. sam imala još 1 godinu i to je još malo, pa gotovo.
Zakonski rok do 2010, da su uzimali u obzir, nikog ne bi prebacivali ¸prije isteka tog roka...tako da nam to niš ne pomaže. Možda bi nam pomoglo da se opet sami organiziramo, ali to,očito, nije opcija...
Gotovo je nemoguće motivirati se za učenje, kad znaš da postoji realna mogućnost da na kraju završiš na Splitskom sveučilištu- gdje ću ja definitivno ići, u slučaju prebacivnja...
¸¸¸¸¸¸

fat drummer
06-07-2009, 17:49
ovako, moramo razjasniti neke stvari.

baretić je divan prodekan, ali njegovo obećanje da će se održati sjednica mi znači vrlo malo ili ništa, jer realno, što uopće znači obećanje da će se održati sjednica. održava se deset sjednica godišnje!
na bar pet raspavljaju o našem statusu i opet smo u istom kurcu.
drugo, prigovor oko pravobranitelja. molim vas prestanite dirat tog pravobranitelja i jebat ga sa pizdarijama koje ga se ne tiču.

Studentski pravobranitelj: – prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima visokog učilišta,
– savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih prava,
– može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava,
– obavlja druge poslove utvrđene općim aktom visokog učilišta.

jedina zadaća pvb-a je zaprimanje pritužbi o pojedničnim kršenjima prava i raspravljanje, savjetovanje kak da sami rješite nešto jer ipak imate više od 18 godina i niste lišeni poslovne sposobnosti
problem nastave starog programa je pitanje za predstavnike, a ne pravobranitelja

ne shvaćam zašto se pravobranitelju predbacuje da drsko odgovara sa ne znam na pitanje koje ga se ne tiče i na koje nikako ne može imati odgovor. predbacite im i to što ne znaju datum paruzije kada ste već u điru

ako nas prebace na bolonj prebacit će nas. prethodna prebacivanja su napravljena vrlo nespretno i bez da je itko čitao relevantne propise. ne preostaje nam ništa nego učiti kao da nema dekanskog i kao da ostajemo na starom programu jer sve ostalo je špekulacija.

Ena
06-07-2009, 18:44
ove godine sniženi? sumnjam... stvarno sumnjam.
prebacivanja će biti i to puno osim ako opet svi ne izađemo van s molbama tražeći taj članak 116.

moja situacija je sljedeća, prošle godine sam upisao sa sniženim uvjetom četvrtu i ostao mi je još gp sa treće, a imam pravo produljiti godinu kao stari izvanredni. vjerujem da će mi dopustiti produljenje godine jer sve stalo ne bi imalo smisla ako su prošle godine znali da mi neće dozvoliti produljenje.

za sniženi sumnjam jer sada se upisuje pšeta bolonjska godina pa više nemamo manevarskog prostora tražiti četvrtu godinu po starom programu

problem je u tome što je faks neogranizirano pristupio problemu starih studenata kojih i dalje ima masovno. pogledajte gp i gpp, ima još ziher stotinu ljudi, ako ne i više
događa se da su morali već prebaciti neke ljude, a nisu. i zbog zakonskog roka i zbog padova. no provukli su se. to stvara razumljivu iritaciju jer zašto nama prijeti bolonja a njima ne.

treće i najbitnije što jako zamjeram fakultetu je taj kriptični stav do kraja 9 mjeseca. jebeno je lako učiti gp ili gpp kroz ljeto ako ti visi mogućnost da će te netko za mjesec i pol dana baciti na bolonju, da ćeš plaćati duplo više i da ćeš još jednu godinu provesti na fakultetu da bi dobio isto ono što možeš dobiti za duplo manje novaca i duplo manje vremena.
ili nas bacite na bolonju u sedmom ili recite u sedmom gdje stojimo.

fakultetska percepcija studenata kao debila je preslatka, ali iritira

Slažem se sa svime. :wink:

Činjenica je da je prošle godine velik broj ljudi upisao apsolventsku godinu sa neriješenom 3. Pa zašto onda ove godine prebacivati ljude na bolonju ako su to imali prilike prošle godine. Kome uopće ove godine prijeti bolonja? Onima koji trebaju upisati 4. po starom prvi put ili svima, budućim i sadašnjim apsolventima?? To mi nije najjasnije.

jolene
06-07-2009, 19:48
ovako, moramo razjasniti neke stvari.

baretić je divan prodekan, ali njegovo obećanje da će se održati sjednica mi znači vrlo malo ili ništa, jer realno, što uopće znači obećanje da će se održati sjednica. održava se deset sjednica godišnje!
na bar pet raspavljaju o našem statusu i opet smo u istom kurcu.
drugo, prigovor oko pravobranitelja. molim vas prestanite dirat tog pravobranitelja i jebat ga sa pizdarijama koje ga se ne tiču.

jedina zadaća pvb-a je zaprimanje pritužbi o pojedničnim kršenjima prava i raspravljanje, savjetovanje kak da sami rješite nešto jer ipak imate više od 18 godina i niste lišeni poslovne sposobnosti
problem nastave starog programa je pitanje za predstavnike, a ne pravobranitelja

ne shvaćam zašto se pravobranitelju predbacuje da drsko odgovara sa ne znam na pitanje koje ga se ne tiče i na koje nikako ne može imati odgovor. predbacite im i to što ne znaju datum paruzije kada ste već u điru

ako nas prebace na bolonj prebacit će nas. prethodna prebacivanja su napravljena vrlo nespretno i bez da je itko čitao relevantne propise. ne preostaje nam ništa nego učiti kao da nema dekanskog i kao da ostajemo na starom programu jer sve ostalo je špekulacija.

Ne želim više komentirati- vidim da je glupo i uzaludno.

Denny Crane
06-07-2009, 20:29
Iako me to više ne dira, evo da se i ja ubacim pokoju..
Odredba o roku u kojoj je student dužan završiti faks postojala je i 1999, ako ne čak i prije(nisam istraživala). Međutim, fakultet tu odredbu nije primjenjivao sve do upisa prošle akademske godine.Razlog- nepoznat(vjerovatno je riječ o lovi).I tako su se godinama "kotili i razmnožavali" vječiti studenti sve do lani(opet, Fakultet je tu kriv jer kvote upisa su sasvim nebulozne jer kada bi svi koji su upisali Pravo diplomirali to bi značilo da godišnje na tržištu rada pristiže 1000 dipl.iur, plus socijalni studij). Ili je krivo Ministarstvo,sasvim mi je svejedno.
Sjetimo se samo kako je lani završio prosvjed.
Skupila se tek šačica nas. ja sam završila tu sasvim slučajno jer sam išla na pismeni iz Gppa i ukenjala se od straha da bi mogla završiti na Bologni, pošla do Danijela u referadu, ispričala mu svoj slučaj i on mi rekao da mene Bologna ne hvata. da bi sada exs prodekan mi rekao da informacije iz referade nisu vjerodostojne jer vrijedi samo ono što Dekanat kaže. Nije Danijel kriv, on radi kako mu kažu ali fakultet bi trebao na početku AKADEMSKE GODINE nas obavijestiti što su uvijeti za upis godine i svima bi bilo lakše.
Ovo komentiram samo da bih upozorila vas da se dignete na noge SAD, a ne mislit: Mi ćemo to nakon što prođe ljeto, pa 1.rok.2.rok i jebi ga istekne vrijeme za prebacivanje i završiš na Bologni.

fat drummer
06-07-2009, 20:41
da se dignemo na što točno? na odluku da će nas MOŽDA prebaciti na bolonju?

jedno je pitati što će se dogoditi s nama, ali problem je što nitko neće ili ne želi reći.
u svakom slučaju položaj nam je nezavidan - ne znamo što nas čeka, a uprava ili ne zna što je strahota, ili nam ne želi reći što je, pogađate, strahota.
ostavimo po strani jesmo li si sami krivi ili ne za ovo, radi se o čisto birokraciji i puštanju podataka onima kojih se ti podaci tiču.

ovdje je bitno da predstavnici imaju aktivnu ulogu jer inače nemamo nikave šanse pošto se svaka odluka donosi na sjednicama

Ena
06-07-2009, 20:44
Fat što misliš kome zapravo prijeti bacanje na bolonju? Svim starim studentima neovisno da li sad upisuju 4., apsol. ili su je već upisali ili samo jednoj od tih grupa? Ili će gledati po ispitima?

Je li uopće na sjednici 1.7. bilo riječi o tom problemu?

fat drummer
06-07-2009, 20:50
mislim da prijeti svima koji nemaju rješene ispite sa 4 godine u nekom respektabilnijem broju i moraju obnoviti upis

to je najcrniji scenarij, ali i najlogičniji, osim ako fakultet opet neće izmišljati kreativna tumačenja (što im ide neobično dobro)

problem je u tome što nitko od nas nema sve podatke kako dekanat diše. imaju li kakvih pritisaka izvna/iznutra. mijenja se garnitura i novi prodekani i dekan će definitivno imati nekog utjecaja na odluku jer je glupo novim ljudima ostaviti situaciju s kojom se ne slažu.
nadalje, ove godine imaju nešto gdje nas mogu prebaciti - peta godina. prošle godine to nisu imali pa su fino zažmirili. prošlogodišnji oprost je išao jednako na ruku nama koliko i njima.

pošto postoji ovoliko nepoznanica, a sumnjam da je prosvjed metoda s kojom išta možemo postići nemam namjere se zamarati time do devetog mjeseca kada će i fakultet biti primoran doći do neke odluke li barem pokazati u kojem smjeru razmišlja

Ena
06-07-2009, 20:52
Da ali kako prebacivati ljude koji sad trebaju upisati apsolventsku?? (ne uspisuješ li ju i ti najsen?) Na što ih prebaciti ako im je recimo ostao gp i čitava 4.... Ne mogu na bolonjsku 4. jer su je već odslušali a ako je ostao gpp nastaje pomutnja s predmetima. Ne mogu na 5. jer nemaju uvjet. Skroz nejasno.

fat drummer
06-07-2009, 21:07
hahahaha, o ena, pa to je najmanji problem! pa oni imaju scenarij što napraviti sa ejp-om, viškom seminara i izbornih. bolonja je super je nema godina, samo upisuješ kolegije, a posebom odlukom se odredi kako regulirati njihov status u pogledu tih posebnih predmeta

kao da je problem upisati gp1 i nešto sa četvrte u prvom semestru, gp2 i nešto drugo s 4 u drugom semstru, ha-ha

ne zaboravi da oni mogu polagati ispite s više dok nisu očistili nižu tako da je ovo normalna pojava

Denny Crane
06-07-2009, 21:23
Na Bologni upisuješ ispite tako da u semestru možeš imati minimalno 18, a max. 30 ETCS bodova. Znači Ena, za slučaj da te prebace na Bolognu ti u zimskom semestru upisuješ GP1 i sa 4god. biraš između GPPa, TP, UP, za ljetni upisuješ GP2, EJP, i nešto od 4god. biraš između(RS,MPP,TD i PPa). Budući imaš sve odslušano, na predavanja ne moraš, seminare će ti priznat ali ćeš možda isto morat kešnut 400kn po semestru(to ne znam).
Kao i obično, na faksu je teorijski sve razrađeno do najsitnijih detalja ali je provedba ravna nuli.

Ena
07-07-2009, 07:42
ne pada mi na pamet upisivati po ne znam koji put neke predmete i još platiti opet za njih. kad mi istekne 7 godina po starom neka me prebace na bolonju, neću se protiviti jer eto odredba je odredba. a ako već ove godine nešto planiraju bilo bi poželjno da to objave negdje prije upisa u rujnu. a ne da mi dođu onda s rečenicom ovaj niste dovoljno uplatili, fali koja tisuća. mislim da bi moji doma bili presretni. :rotfl:
zvuči mi nevjerojatno da nitko o ničemu ništa ne zna, sve samo priče i pričice. doduše, čula sam još pred 6 mj da će prebacivati sve koji imaju malo ispita s 4. tada je to bilo kao sf, sad čini se više nije.

jolene
07-07-2009, 08:02
Da, zato je važno nastaviti samo postavljati pitanja na pravokutniku što li će to s nama biti (a nitko od prisutnih nema pojma!)...i predstavnici neće djelovati, ako se to od njih ne zatraži- ali- ne!- bolje je čekati!
Da je prošle godine bilo po 'njihovom' (a bilo bi, da ih nismo gnjavili) molbe bi se odobravale samo teškim bolesnicima i majkama, a mislim da takvih baš i nema puno...ali možda bi bilo bolje da nismo ništa poduzimali- danas se ne bi pitali što će biti s nama, jer bi bili na bolonji!

bubašpara
07-07-2009, 11:06
ajmo ljudi sad malo optimizma... budemo li se ovako mucili s tim prolupat cemo do 9 mj i donosenja njihove eventualne odluke..
po meni bi bilo logicno da prebacuju one koje imaju pravo prebaciti tj one kojima je istekao rok od 7 god, kome nije nemaju ga pravo dirati dok god ne ispuca tih 7 godina jer ga ZAKON STITI!!!!! jer u suprotnom prakticki krse zakon!!
a sad da idu prebacivat po tom nekom kriteriju koliko je kome ispita ostalo pa prebace nekog kom su ostala 4 ispita s 4. god, a ne prebace onog kom su ostala 3 ispita... nije ni to fer!!!

i evo opet se slazem s onim sto fat kaze:"ne preostaje nam ništa nego učiti kao da nema dekanskog i kao da ostajemo na starom programu jer sve ostalo je špekulacija." :thumbup:

silvija
07-07-2009, 12:48
Da, zato je važno nastaviti samo postavljati pitanja na pravokutniku što li će to s nama biti (a nitko od prisutnih nema pojma!)...i predstavnici neće djelovati, ako se to od njih ne zatraži- ali- ne!- bolje je čekati!
Da je prošle godine bilo po 'njihovom' (a bilo bi, da ih nismo gnjavili) molbe bi se odobravale samo teškim bolesnicima i majkama, a mislim da takvih baš i nema puno...ali možda bi bilo bolje da nismo ništa poduzimali- danas se ne bi pitali što će biti s nama, jer bi bili na bolonji!

Ovako...slažem se da trebamo barem nešto učiniti...NISAM ZA NIKAKVE prosvjede ali za postaviti pitanje dekanatu ili nekom "naj nadležnijem" za to, jesam..i to sada..ovaj tjedan...Ne želim da dođe 9 mjesec i da me odluka dočeka na oglasnoj ploči pa nek si ja mislim gdje ću smoći novac i kako ću se lagano, sa zdravstvenim problemima, pripremiti za još jednu godinu studiranja sa dva, tri preostala ispita sa 4. godine...Šta sad to znači i pad 4....možda parcijala 5....? Pa još koja godina za ostatak...Nema ljutnje, nema panike ali mislim da je i njihova obveza, sa barem ljudske ako ne profesionalne strane da nas barem obavijeste o svojim namjerama..I mislim da na lijep način to možemo i zatražiti..Samo nisam sigurna koji je najbolji put...Napisati šzogod pa podnjeti u referadu, dekanat, zastupniku studenata...ili da nas dvoje troje zatraži sastanak sa prodekanom, dekanom pa da zatražimo neko očitovanje...Ja sam osobno za pismeni zahtjev za očitovanjem...Treba učiti i boriti se kao da nas prebacuju, kao što kaže fat, slažem se ali nemogu sjediti do tada kao da me se to ne tiče...Učit ću, nejdem na more, idem na sve rokove sa ova preostala tri ispita ali želim znati, barem pokušati saznati šta se "akademska, profesionalna i visoko obrazovana zajednica" sprema za moja prava i moj život...Pa ako ništa, imat ću pisanih materijala za izać u novine :-))))))))...šala...nisam za nikakve bune ali zahtjevati od njih da budu ljudi, hoću...

Pravobranitelj
07-07-2009, 14:07
Meni nije jasno kako odgovor na pitanje o prebacivanju- vidjet ćemo, može zadovoljiti ikoga koga se tiče (a više je nego jasno da to pravobraniteljski tim ne zanima, ali nažalost, svi drugi se tako ponašaju)!

Zaslužili smo, jer se nismo udostojili niti otići do dekanata i pitati...
Već sam jednom napisala- meni je prodekan OBEĆAO sjednicu na kojoj će se odlučivati o našem (nezavidnom) položaju. Odavno sam zamolila pravobraniteljicu da to ispita, a ona mi je odgovorila tek kad sam joj se obratila i prek PKT-a! A odgovor je bio- ništa ne znamo, nitko ne zna, vjeruješ li nam?! Dosta bahato i nezainteresirano, al valjda im tako može biti...i prodekanu može biti, pa će i nama tako biti!
Meni zakon više ne ide u prilog- po čl.116. sam imala još 1 godinu i to je još malo, pa gotovo.

Ne želim više komentirati- vidim da je glupo i uzaludno.

Jolene, sto ti tocno hoces da ja napravim?
Naime, iz moje perspektive ja mogu par stvari:

a) ne napraviti nista jer mi to nije posao i nemam poziciju zahtijevati odgovor.
b) otici do prodekana i dekana i postaviti im ovo pitanje pa ga prenijeti studentima.
c) otici do njih, pitati ih i na odgovor "ne znamo/vidjet cemo" lupit svakome od njih samarcinu iz ramena.
d) sjediti doma za kompjuterom i piskarat po pravokutniku kao ti, ocekujuci da ce netko vec nesto smisliti.

Napravila sam ovo pod b, skupa sa cijelim SZ-om.
Pitali smo to dekana i prodekane - Kregara, Potocnjaka, Sikirica i Markovinovica - jos i prije nego si ti to pitala. Moj odgovor na tvoje pitanje nije trebao ispasti bezobrazan nego duhovit, buduci da je pisan kao odgovor na tvoj neocekivan i pomalo histerican ton. Zao mi je ako si krivo shvatila.

Uglavnom, kao sto sam ti vec napisala (a sto nisi spomenula), odgovor je bio:

"Ne znamo. Pitanje je koliko ce biti takvih studenata, u kojoj ce biti situaciji, kakvu ce prolaznost imati bolonjska generacija yadda yadda yadda. Usput, pitanje je tko ce o tome odlucivati buduci da dolazi nova Uprava sto prosle godine nije bio slucaj"

Prof. Potocnjak je nakon toga rekao da ce on osobno izaci studentima u susret koliko bude mogao, ali da ne moze nista reci dok ne bude izabran za dekana jer nema uvid u cijelu situaciju i ne zeli nista obecavati ili lupati na slijepo jer to ne bi bilo fer.

Jednako tako je mogao reci i da otkacimo i da nece s nama razgovarati. Kako je to na ovom faksu realna opcija, na njegovom smo mu odgovoru zahvalili jer je bio korektan.

Pratis?

Nakon toga je SZ samoinicijativno & nekoliko puta isao do dekanata i trazio dekanske rokove, neprebacivanje studenata i opcenito stvari koje nam svima trebaju. Iako su znali da ce odgovor i svaki sljedeci put biti "Vidjet cemo" (i bio je, naravno) - isli su svejedno i svaki put nanovo glumili debile postavljajuci isto pitanje u nadi da ce jednom odgovor biti suvisao. Rade to i dalje.

Ja tamo nisam bila jer sam ljudima spasavala rokove, pisala molbe i pomagala sa orijentacijom u moru birokracije. Sori.

Sasvim razumijem da su ljudi zivcani, nervozni, da ih ubija cekanje i igranje lutrije s faksom i da je cijela situacija potpuno kretenska. Ja sam, naime, takoder student i sto se tebe tice ja mogu biti u jednakoj situaciji kao i ti - ti to ne mozes znati pa radije nemoj ni pretpostavljati.

Ipak, sve vrste studentskih predstavnika - od onih koji sjede u vijecu, onih kojih rade po odborima pa do mene - nemaju nikakve proklete ovlasti ni mehanizme prisliti tijela faksa da nesto naprave. Kolko vidis, ne mozemo ih ni natjerati da nam konkretno odgovore na ovo pitanje.

Buduci da dosad nisi iznijela nijedan prijedlog osim poziva na linc predstavnika i pravobranitelja, moje pitanje i dalje stoji - da ih sad mlatimo ili sta?

Glede gore boldane gluposti i uzaludnosti rasprave - znam kako je. Jedino ne znam cemu ovo.

jolene
07-07-2009, 23:44
U zadnja 3 posta nisam se uopće obraćala pravobraniteljskom timu, nego ljudima kojih se to izravno tiče. Stvarno nikad nisam tražila da se vi izlažete nekakvim natezanjima sa upravom (pogotovo ne radi ljudi koji ovoliko dugo studiraju, kao što ja). Samo sam vas zamolila da u dekanatu pitate i za nas, jadnike- poslala mejl, pa nakon što mi duže vremena nije odgovoreno, pitala i na PKT-u.
Nije da samo sjedim doma i tipkaram, to nisam ni radila prošle godine u 10.mj. Spremna sam i opet ići u dekanat, ali ne znam zašto bi to morala sama.
Inače, nemam problema sa razumjevanjem pročitanog teksta, a sve da imam opaska 'pratiš?' mi ne bi baš puno pomogla...zato ti nije trebala...
Prepucavanje s bilo kime me nikako ne zanima, samo me zanima odgovor na pitanje 'Zašto nam ne mogu sad reći- nećemo prebacivati one kojima ostane 1,2,3,4,5... ispita do kraja, kad se već sada zna SVE što će se i tada znati?' Jedino, ako će nas stavljati na vagu- na osnovi broja studenata procjenjivati- što bi bilo iznimno nepošteno. A protiv nepoštenja bi se trebalo boriti...
Prijateljski pozdrav pravobraniteljici i svima ostalima!

silvija
08-07-2009, 17:59
Ima odgovor kod pravobraniteljice..bili su danas i pitali...dobili odovore...HVALA IM...= Sigurno neće prebacivati na bolonju:1.sadašnje apsolvente, dakle, oni koji to već sada jesu (bez obzira na godinu upisa) i 2.one kojima nije prošlo 7 godina studiranja...

lily
08-07-2009, 18:17
Meni nije jasan ovaj dio od 7 godina, jer lani su bile dvije odredbe - jedna od tih 7 godina, a druga je ona di se racuna na kojoj si godini bio 2005. kad je uvedena bolonja itd daljnje zbrajanje.. Meni ta druga ide u prilog, a 7 godina mi taman istice... Moram pocet trtarit ili ce se ovo moc ipak uvazit??

silvija
08-07-2009, 19:10
Obratit će nam se konkretnije i sa konkretnijim informacijama uskoro..ja samo prenosim prenesenu dobru vijest ..pa eto..najbolje da pričekamo službeno SZ-a...

fat drummer
08-07-2009, 19:24
Meni nije jasan ovaj dio od 7 godina, jer lani su bile dvije odredbe - jedna od tih 7 godina, a druga je ona di se racuna na kojoj si godini bio 2005. kad je uvedena bolonja itd daljnje zbrajanje.. Meni ta druga ide u prilog, a 7 godina mi taman istice... Moram pocet trtarit ili ce se ovo moc ipak uvazit??
da, da...

Članak 116.

(1) Studiji na visokim učilištima počinju s ustrojavanjem danom stupanja na snagu ovoga Zakona. Ustrojavanje će se dovršiti i organizacija studija početi provoditi prema odredbama ovoga Zakona najkasnije počevši od školske godine 2005./2006., od kada će se obavezno uvesti i ECTS sustav. Poslijediplomski studiji ustrojit će se i početi provoditi prema odredbama ovoga Zakona najkasnije počevši od školske godine 2004./2005.

(2) Studenti upisani na dodiplomski i poslijediplomski magistarski ili doktorski studij na dan stupanja na snagu ovoga Zakona imaju pravo dovršiti studij prema nastavnom programu i uvjetima koji su važili prilikom upisa u prvu godinu studija i steći odgovarajući akademski stupanj prema propisima koji su vrijedili prije stupanja na snagu ovoga Zakona. Studenti kojima je na temelju prijašnjih propisa odobrena tema za izradu doktorskog rada bez doktorskog studija, imaju pravo obrane doktorskog rada i stjecanja doktorata znanosti prema propisima koji su vrijedili do stupanja na snagu ovoga Zakona.

(3) Visoko učilište može ograničiti trajanje prava na završetak studija prema stavku 2. ovoga članka na određeni broj godina, ali ne na manji broj godina od onoga koji je studentu ostalo do završetka studija prema programu prema kojemu je započeo studij uvećan za dvije godine.

(4) Nakon uvođenja studija prema ovom Zakonu studenti iz stavka 1. ovoga članka koji ne dovrše studij prema starom studijskom planu i programu mogu studij nastaviti prema ovome Zakonu i na njemu utemeljenom nastavnom programu sukladno općem aktu visokog učilišta.
(5) Nacionalno vijeće može tri godine od dana stupanja na snagu ovoga Zakona iznimno dati dopusnicu za novi studij i visokom učilištu koje ne odgovara uvjetu iz članka 51. stavak 3. točka 2., uz uvjet visokom učilištu da ispuni taj uvjet u roku ne duljem od 5 godina.

eto ti pa se na to pozivaj ako ćeš trebati pisati molbu

jolene
08-07-2009, 21:54
Opet ja!
Baš mi je frendica stavila bubu u uho, pa molim nekoga da mi odgovori- jesam li ja apsolvent, ako sam prošle godine upisala 4.godinu (sa preostala 2 ispita s 3.godine) tj. spadam li u 1.kategoriju ljudi koju neće prebacivati na bolonju?

fat drummer
08-07-2009, 21:58
da, jesi apslovent si

jolene
08-07-2009, 22:03
Hvala na odgovoru!

lily
08-07-2009, 22:59
trazim ikonu thanks, a nema je..pa isto - hvala fat :)

jolene
09-07-2009, 09:31
Baš mi frendica sad kaže da joj je Parać jučer na ispitu rekao da mi, koji smo prošle godine po prvi put upisali 4.godinu, NISMO apsolventi, nego da se apsolventska upisuje tek nakon toga! WTF?!

Starfish
09-07-2009, 09:55
Da, vidiš, to PFZG ima kreativnu upotrebu terminologije. :roll:

Upisala si 4. prošle godine. Po svim mogućim propisima i zdravom razumu ti bi do kraja te akademske godine (dakle, do kraja 10. mjeseca) trebala bit student 4. godine. U 10. mjesecu upisuješ apsloventsku godinu i tek tad postaješ apsolvent. To je ovo što Parać kaže.

ALI

Neki drugi fakultetski dužnosnici (koji za razliku od Paraća odlučuju o bacanju/nebacanju na bolonju :thumbup:) imaju drugu interpretaciju pojma apsolvent. Apsolvent je onaj tko je odslušao sva predavanja, pa su svi studenti 4. godine po starom program postali apsolventi kad su u drugom tjednu lipnja završila predavanja. Tako da, kad kažu "apsolvent" - misle na onog tko ne mora više slušat nikakva predavanja, bez obzira jel upisivao apsolventsku godinu ili će je tek upisati.

Slična frka je bila prošle godine kad je za dekanski izašla obavijest da ima "dekanskog za apsolvente", pa smo mi dramili znači li to da nema dekanskog za tada još studente 4. godine (po prvoj interpretaciji pojma), da bi se na kraju ispostavilo da uprava pojam apsolvent (po meni - protivno logici) interpretira na ovaj drugi način, pa je dekanskog bilo i za te studente 4. godine tj. apsolvente. :mrgreen:

fat drummer
09-07-2009, 12:30
da, eto... meni su danas suptilno objasnili razliku

uglavnom, apsolventi su i oni koji će upisati "ponavljanje" četvrte godine kao i oni koji su to napravili u 9/10 mjesecu prošle godine

problem je naravno u gpp-u i mom gppovskom načinu razmišljanja. upirem prstom u profesora uzelca. nisam ja kriv.

bio sam uvjeren da su apsolventi samo oni koji su upisali, a ne i oni koji će upisati, no tako su bili definirani i prošle godine pa se eto ispričavam zbog svoje pogrešene interpretacije pojmova.

http://www.worldofhorses.co.uk/horses_usa/Breeds/Images/Shetland_pony.jpg

bez ikakvog razloga prilažem sliku konja

jolene
09-07-2009, 14:42
Dakle (iako nemam sliku konja ni mule) spadamo pod definiciju apsolventa?

fat drummer
09-07-2009, 14:58
da... nije li to divno?

jolene
09-07-2009, 15:09
da... nije li to divno?

to bumo još vidli...

bubašpara
09-07-2009, 16:09
ja samo ne znam sto nekima tocno nije jasno u rijeci "apsolvent"!? pa i vrapci na grani znaju da je to student koji je odslusao 4.god...
i sto sad tu triba otkrivat neku toplu vodu!??:roll:

Ena
09-07-2009, 18:39
sad treba sve lijepo ostaviti, okvirne informacije su tu. :wink: vjerujem da ćemo uskoro sve saznati.

bubašpara
09-07-2009, 22:37
SZ kaze da nema promjena, da je sve isto ko i lani!! i ja cu im virovati!!:mhm:

dakle, 7 god... i ostale vec svima dobro poznate fore...

Dirty Harry
18-08-2009, 09:54
Kakva je situacija sa dekanskim rokom ove godine ima li netko neka saznanja, hvala!

titan224
18-08-2009, 15:18
Pridružujem se potonjem pitanju. I još nekaj, kad se obično održava dekanski rok??? tipa 29.9.30.9.????

TILA
18-08-2009, 18:53
Prošle je godine bio u desetom mjesecu i to čak negdje do 11. ili 13.tak nešto,nisam ziher

Đ!
18-08-2009, 19:04
Dekanski rok se raspisuje u devetom mjesecu i nećemo ništa saznati prije toga. Bolje vam je da učite za predstojeće rokove.:mrgreen:

tapir_u_magli
18-08-2009, 22:37
Dekanski rok se raspisuje u devetom mjesecu i nećemo ništa saznati prije toga. Bolje vam je da učite za predstojeće rokove.:mrgreen:

svake godine isti cirkus s tim dekanskim... i svake ga je bilo (za stari program :)

bubašpara
19-08-2009, 10:38
prošle godine su ga čak i bolonjci dobili (neki) pa bi bilo lipo da nam ga i ove godine udijele!! jer nije fer jednima dati, a drugima ne!! ili svima ili nikom!!
mada, moj savjet svima: nastojte riješit to što imate u 9 mj.. a dekanskog ako bude dobro, ako ne ništa!! :mrgreen:

TILA
19-08-2009, 10:44
Pa svi nastoje rješiti stvari u devetom samo neugodna iznenađenja se događaju tako da je dobro imati dekanski sa strane kao pomoć:smile:I ja se nadam da će nama bolonjcima udjelit trunku milosti s tim dekanskim

The Kid
21-08-2009, 16:30
prošle godine su ga čak i bolonjci dobili (neki) pa bi bilo lipo da nam ga i ove godine udijele!! jer nije fer jednima dati, a drugima ne!! ili svima ili nikom!!

I ja kažem... nego, kako ono ide s polaganjem ispita s više godine ako ti je ostao još koji s niže? Hm... da... daklem, i ja kažem... bolje je ne davati izjave tipa 'ili svima ili nikom'... ;)

Tedy
21-08-2009, 19:25
Ukoliko ti je ostao jedan ispit ili ti 10 ETCS bodova sa predhodne godine možeš polagati ispite sa više.

Đ!
21-08-2009, 22:01
Ukoliko ti je ostao jedan ispit ili ti 10 ETCS bodova sa predhodne godine možeš polagati ispite sa više.

Kidova poanta je bila da to samo mogu bolonjci aludirajući na to da bi mogli tu opciju ukinuti ako forsiramo "ili svi ili nitko". Bar sam ja tako shvatio.

Tedy
22-08-2009, 08:26
Letimično sam pročitala post.Sorry.

nika_5
01-09-2009, 13:55
da li netko ima neku provjerenu informaciju hoce li biti dekanski rok za nas bolonjce koji ponavljamo 3.godinu(s obzirom da je prosle godine dekanski rok bio samo za 3.i 4.godinu)i da li netko ima neku pouzdanu informaciju kada bi,ako vec nije,odluka hoce li biti dekanski rok biti donesena?nadam se da nece biti tipa 25.9.,jer bi nam svima dobro dosla sto ranija informacija da se znamo pripremit za "spas u zadnji cas",a ne da nam se dogodi da ucimo za dekanski nadajuci se da ce ga bit,a da nam onda u zadnji tren kazu da od dekanskog nema nista i da ce ga dozvoliti samo studentima koji su po starom programu....:(

fat drummer
01-09-2009, 18:36
mislim da je napisano jedno 500 puta da se ne zna ništa

o tome odlučuje dekan ovisno o prolaznosti na rokovima u rujnu. pošto ti rokovi još traju logički zaključak je dokučiv čak i ekonomistima

nika_5
02-09-2009, 17:03
]da li netko ima neku provjerenu informaciju hoce li biti dekanski rok za nas bolonjce koji ponavljamo 3.godinu(s obzirom da je prosle godine dekanski rok bio samo za 3.i 4.godinu)i da li netko ima neku pouzdanu informaciju kada bi,ako vec nije,odluka hoce li biti dekanski rok biti donesena?nadam se da nece biti tipa 25.9.,jer bi nam svima dobro dosla sto ranija informacija da se znamo pripremit za "spas u zadnji cas",a ne da nam se dogodi da ucimo za dekanski nadajuci se da ce ga bit,a da nam onda u zadnji tren kazu da od dekanskog nema nista i da ce ga dozvoliti samo studentima koji su po starom programu....:(

BaF
02-09-2009, 17:05
Imas li ti nekih problema sa latinicnim pismom u postu iznad svojega?

fat drummer
02-09-2009, 17:09
Imas li ti nekih problema sa latinicnim pismom u postu iznad svojega?
ne brini imam rješenje

не зна се када је декански пошто о деканском одлучује декан након рокова у рујну, апошто ти роковои још трају тешко је чак и мени читати деканове мисли и предвиђати будућност

BaF
02-09-2009, 17:12
Избацио си економисте!!!!!

fat drummer
02-09-2009, 17:16
:( у реду... углавном, пошто се о деканком раоку одлучује тек након рујанских рокова који још трају чак је и економисту докучив логички заклјучак на питанје зна ли итко ишта о деканском року.
наиме овдје се ради о темпоралном недостатку. ако проматрамо првосторно-временски континуитет као јединствени појам, што и морамо, ми имамо само просторне координате (факултет), али нам временска кордината од краја рујна ужасно недостаје.
тек када оба увијета буду кумулативно испунјена знат ће се одговор и на питанје цијењених колега.
чекајте крај мјесеца.
кррррррааааааааајјјјјјјјј ј

nika_5
02-09-2009, 17:17
nemam problema sa latinicom,ne brini...slucajno sam poslala,a sad ne mogu obrisat!sorry ljudi nemojte se ljutit,zanimalo me samo da li je stigla kakva nova informacija za dekanski,pa ako tko zna,neka podjeli s nama!nepotrebno je povisivanje tonova:mad2:,na kraju krajeva,svi imamo pravo postaviti pitanje na forumu koje nas zanima,a nitko nikoga ne tjera da odgovara,to je svacija dobra volja...a pogotovo povisivanje tonova ljudi koji na kraju ne znaju odgovorit na postavljeno pitanje...:iviv:

BaF
02-09-2009, 17:26
Ne mislis li da bi o tome izasla obavijest? Ne cini li ti se da bi vijest o tome bila, recimo, na naslovnoj stranici ove stranice koju zovemo Pravokutnik?
Ne smatras li, na kraju krajeva, da ti mozak ne sluzi samo za simuliranje REM faze?

Tehnicki i logicki ti onda nitko ne bi smio ukazati na greske tvojih sinaptickih konekcija jer ni bog isus od dekana na ovo ne zna odgovorit, a to bi bilo tragicno jer bi ti isti post zaljepila, sigurna sam, jos barem dvaput.

Ne, ne zna se nista o prokletom dekanskom jer o njemu jos nije odluceno, a ako ne vjerujete postovima na pravokutniku onda svratite do dekana sa kutijom Domacica keksa pa ga pitajte sami.

nika_5
02-09-2009, 17:35
ma joj super si,svaka cast!pravokutnik ne sluzi za prepucavanje,vec kao sto sam rekla za pitanja i odgovore na postavljena pitanja!ali posto se ti vidim volis svadati,onda bi pametnije bilo da ti odes kod dekana sa domacicom i svadas se s njim i na taj nacin izboris dekanski rok!a do tada ti zelim srecu s ispitima i savjetujem ti da odes na kavu ili trcanje i tako ispucas svoje frustracije,umjesto da punis redove svojim glupostima!:mhm:

Fandaluzija
02-09-2009, 18:21
ummm ne želim prekidati svađu, ali samo me zanima, prema iskustvima od prošlih godina, postoji li neki uvjet za izlazak na dekanski? recimo mora li se na zadnjem roku u devetom pasti predmet koji se polaze na dekanskom? hvala puno! :neko:

Malecka
02-09-2009, 18:24
Ne. Nema nikakvih uvjeta. To je kao normalan rok samo sto ga odobra dekan. Po svemu drugome je normalan rok.

bubašpara
02-09-2009, 18:25
koliko ja znam nema takvih uvjeta...

Đ!
02-09-2009, 19:08
Koliko ja znam, pretpostavka(da, pretpostavka:mrgreen:) je da vam fali 1 za uvjet(valjda nisam sanjao). Iako se sjećam da to nitko nije poštovao tak da ko da nema prestpostavki.:mrgreen:

fat drummer
02-09-2009, 19:40
da bila je takva nekakva spika prije da se mora godina upisati do 30.9. ako se ne može dati uvjet, ali to nikada nitko nije gledao

fake purgerka
02-09-2009, 21:14
da bila je takva nekakva spika prije da se mora godina upisati do 30.9. ako se ne može dati uvjet, ali to nikada nitko nije gledao

e sad će zvučat da padam s Marsa, ali šta se tiče dekanskog ispita i formalnosti vezanog za njega padam...ako netko može pomoć mi, pliz help.
ovako je li se može izać ispite na dekanskom bez obzira je li ostao jedan ili 2? može li se izać na 2 ispita možda...volila bih da netko to konkretno objasni da skužim isplati li mi se opće molit Boga za taj dekanski ili ne...

fat drummer
02-09-2009, 21:15
gle može se izać na pet ispita ali nećeš moći fizički

Fandaluzija
03-09-2009, 10:25
Hvala svima za odgovore :D

Zbunjoza
14-09-2009, 03:05
Postoji li uopće ikakva šansa da dekanski bude odobren za studente druge godine?

malimrav85
14-09-2009, 09:44
Postoji.
.....

bubašpara
14-09-2009, 12:01
Postoji.
.....

teoretska, ja bi rekla..:unsure:

Đ!
14-09-2009, 14:54
teoretska, ja bi rekla..:unsure:

Također. Iz jednostavnog razloga što većina položi velik broj ispita sa druge pa nema razloga gurat ljude na ionako pretrpanu treću. Moja procjena - ako će biti, biti će za treću i četvrtu. Al o tom potom.

Filip
14-09-2009, 22:28
Na stranici faksa objavljen je raspored i postupak upisa u više godine, koji traju do 4.10., znači li to da definitivno neće biti dekanskog? Mislite li da je bolje pričekati još tjedan dana s upisom, možda do onda konačno odluče?

BaF
14-09-2009, 22:31
Na stranici faksa objavljen je raspored i postupak upisa u više godine, koji traju do 4.10., znači li to da definitivno neće biti dekanskog? Mislite li da je bolje pričekati još tjedan dana s upisom, možda do onda konačno odluče?

Pa ako bi se ti sutra upisao onda ti ne treba ni drugi rok, a kamoli dekanski, ne? :mrgreen: Al u sustini da, treba pricekat do sjednice (23.9.).

the ugly truth
15-09-2009, 12:51
jel ima ikakve realne sanse da bude tog dekanskog i za prvu i drugu godinu?...cisto da znam kad ne upis...da cekam 23.ili ne?

fat drummer
15-09-2009, 14:03
Ne baš... Da sam ja na prvoj ili drugoj godini ja ne bih čekao

tomy81
15-09-2009, 14:17
daklem određeno je da moja malenkost ima upise 21 do 28 10. (super paše jer bi mi školarina bila tek od druge plaće jupi tak da sad mogu regat i prodat kola). al imam jedno možda tulavo pitanje tek tolko da mi smiri dušu... ak se odobri dekanski ti se rokovi produžuju ak je potrebno ????

BaF
15-09-2009, 14:22
Naravno
..

Alexis
16-09-2009, 01:34
danas je frendica pala gp kod baretića

rekao joj je: "vidimo se na dekanskom"

jel to nešto znači ili ne....

Tedy
16-09-2009, 07:17
Jel ta tvoja frendica po starom ili po bolonji?

fat drummer
16-09-2009, 08:24

To znači da je PALA! KOD BARETIĆA! PAM-PAM-PAAAAAMMMMMM!!!! I da će biti dekanskog - SAMO ZA NJU! PAM-PAM-PAAAAAMMMMMMM

Alexis
16-09-2009, 13:02
Jel ta tvoja frendica po starom ili po bolonji?

po starom....

Ena
16-09-2009, 16:12

ma bit će dekanskog, bilo ga je i prethodne dvije godine kao i sniženi uvjet pa čisto sumnjam da će ga ove godine ukinuti. sve su češća i naklapanja o tome a gdje ima dima ima i vatre. ali vrlo vjerojatno da ove godine posljednji put uživamo u njemu. samo neka frendica sprema gp. :mhm:

katym
20-09-2009, 15:20
ma super...ajd recimo da bude dekanski jel mogu ja poništiti upis.upisala sam se preko studomata,al nisam odnijela u referadu indeks i nisam uplatila još školarinu.

Ena
20-09-2009, 17:54
Hmm nisam sigurna kako to s bolonjom funkcionira. Sad u srijedu je ta spasonosna sjednica na kojoj će ili potvrditi ili demantirati kojekakva šuškanja da će sve i ove godine biti kao prethodne dvije. Pričekaj još par dana pa ćeš onda znati dalje.

Dabar
20-09-2009, 21:13
evo imam samo jedno konkretno pitanje,
jesu li prosle godine imali bolonjci dekanski rok za polaganje ispita s 3. godine?
hvala, ispricavam se ako to vec negdje pise ranije, nisam naisla na to

fat drummer
20-09-2009, 21:18
vjerujem da jesu

miss-luce
20-09-2009, 22:14
evo imam samo jedno konkretno pitanje,
jesu li prosle godine imali bolonjci dekanski rok za polaganje ispita s 3. godine?
hvala, ispricavam se ako to vec negdje pise ranije, nisam naisla na to

Yes, they did :)

Studentski zbor
22-09-2009, 14:53
Drage kolegice i dragi kolege,

Studentski zbor je prošli tjedan iznio pred članove Dekanata zahtjev za dekanskim rokom. Pritom smo zahtijevali da se rok provede za sve studente, bez obzira na studijski program i godinu studija.

Odluku o tome očekujemo narednih dana.

Lijep pozdrav!

P.S.
Prošle su godine bolonjci s treće imali dekanski rok.

konzerva
23-09-2009, 12:55
vijest iz prve ruke sa sjednice- DEKANSKI JE ODOBREN SVIM STUDENTIMA!
prijave su 25.-30.9. a rok je 5.-7.10. upisi su do 14.10.

Studentski zbor
23-09-2009, 13:07
vijest iz prve ruke sa sjednice- DEKANSKI JE ODOBREN SVIM STUDENTIMA!

Dragi kolegice i kolege,

Iako smo htjeli pričekati bar do kraja sjednice da i službeno potvrdimo ovu vijest, možemo reći da je navedena inormacija točna.

Svima puno sreće na dekanskom!

Lijep pozdrav!

carolina
23-09-2009, 13:37
Mozete li mi molim vas reci sta je odluceno o uvjetu za upis cetvrte godine,odnosno hoce li se moci prebaciti dva ispita kao prosle godine ili samo jedan:(?

aZZuRRa
23-09-2009, 13:41
...mozda ce zvucati ko glupo pitanje - ali kako se prijavljuje dekanski rok?

Noola27
23-09-2009, 13:44
Mozete li mi molim vas reci sta je odluceno o uvjetu za upis cetvrte godine,odnosno hoce li se moci prebaciti dva ispita kao prosle godine ili samo jedan:(?

JEs...to i mene zanima, ja se unaprijed ispricavam sto na temi o dekanskom mpostavljam to pitanje, ali posto su studentski predstavnici bolje informirani od nas vezano za ovo pitanje bilo bi super ako se nesto sazna da se javi...eto

P.S. Jos jednom cestitke za dekanski rok za SVE studente :thumbup:

kadija
23-09-2009, 13:49
:) Evo, stavili obavijest
http://www.pravo.hr/?@=5st8#news_8980

little_snowflake
23-09-2009, 13:59
e sad kak su odobrili dekanski ja imam jedan problem:
naime dns sam upisala 3. godinu i ostala su mi 2 predmeta s 2.godine (jedan je iz zim.semestra) pa sam upisao jedan predmet manje iz treće godine. i kaj ak ja sad na dekanskom položim taj predmet s druge i mogu normalno upisati zim.semestar 3.god, iako sam ga već upisao s jednim predmetom manje---hoće mi oni u referadi to htjet korigirat??
kaj da radim???????

Galijun
23-09-2009, 15:14
Ispiti će se prijavljivati kao i do sada, dakle Studomat za korisnike Studomata, a prijavnice za stari program koji je prijavljivao po prijavnicama ispite... Ukoliko bude promjena, biti ćete ovako ili onako obaviješteni...

@little snowflake... Mislim da se u tom slučaju može tražiti poništaj upisa pa čekaš da prođe dekanski...no informiraj preciznije se kod studenata koji imaju semestralne upise...

NAivan
23-09-2009, 21:21
Poštovanje.

Sad na zadnjem roku 17.09. pao sam Rimsko pravo po 4. puta (pao sam na komisiji). Prema pravilniku ne mogu polagati ispit 3 mjeseca (ako se ne varam). Mogu li pristupiti na ispit iz Rimskog prava na dekanskom roku? Ima li smisla pisati molbu?
Ostala su mi 2 ispita Kazneno pravo i Rimsko pravo..a budući da dosad nisam uspio položiti Rimsko ne mogu upisati treću godinu.

Srdačan pozdrav.

bubašpara
23-09-2009, 21:24
Poštovanje.

Sad na zadnjem roku 17.09. pao sam Rimsko pravo po 4. puta (pao sam na komisiji). Prema pravilniku ne mogu polagati ispit 3 mjeseca (ako se ne varam). Mogu li pristupiti na ispit iz Rimskog prava na dekanskom roku? Ima li smisla pisati molbu?
Ostala su mi 2 ispita Kazneno pravo i Rimsko pravo..a budući da dosad nisam uspio položiti Rimsko ne mogu upisati treću godinu.

Srdačan pozdrav.

uf, gadna situacija!! a gle, možeš probat s molbom.. samo što je stvar u tome da kad pišeš molbu onda bi se kao triba pozvat na nešto, po mogućnosti neki propis, pravilo... a ovdi je jedino pravilo to da ne možeš pristupit ispitu dok ne prođu 3mj... tako da...:cold:

fat drummer
23-09-2009, 21:26
http://www.pravokutnik.net/forum/showpost.php?p=420895&postcount=104

http://www.pravokutnik.net/forum/showpost.php?p=420891&postcount=103

ali da ti nije odgovoreno ne bih ništa rekao...

afrikana
23-09-2009, 21:38
pitanje!!djelomicno sam upisala godinu samo preko studomata,sada mi se nudi polaganje samo ljetnog semestra!da li mogu ponistit upis u kartoteci??javite se tko zna hitmo je!!

malimrav85
24-09-2009, 02:47
14.09.2009.
gatao sam iz graha!
http://www.pravokutnik.net/forum/showpost.php?p=416084&postcount=162

http://www.pravokutnik.net/forum/showpost.php?p=416112&postcount=163

Vivax
24-09-2009, 11:11
a što ako sam imao komisiju ovaj mjesec? imam li na dekanskom pravo izaći na ispit bez obzira što nisu prošla 3mj s obzirom na to da na studomatu mogu sasvim normalno prijaviti taj ispit?
molim vas da mi netko odgovori tko to sa sigurnošću zna

georgee
24-09-2009, 11:15
pa pitala si to već na podforumu pravobraniteljice.. :roll:
jao. ajmo raščistit još jednom makar je spomenuto milijun puta. dekanski rok je običan rok osim kaj ga raspisuje dekan i kaj za njega ne vrijedi odredba da između ispita mora proć 2tjedna.
i u 11mj bi vjerojatno mogla prijavit ispit, no to nije bitno. imaš zabranu od 90dana i ukoliko prijaviš takav ispit, nećeš moć izać na njega, oliti prijava ti je poništena. ako čak i ne ponište, imaš žig o zabrani u indeksu (nemaš? odi po njega)
evo i ured pvb je potvrdio da vrijedi ta zabrana.
znam da vam je svima teško, al ako vam potvrdi službena osoba ovdje, stvarno nema potrebe da se potvrda dobije od svih.

axl
24-09-2009, 11:18
a što ako sam imao komisiju ovaj mjesec? imam li na dekanskom pravo izaći na ispit bez obzira što nisu prošla 3mj s obzirom na to da na studomatu mogu sasvim normalno prijaviti taj ispit?
molim vas da mi netko odgovori tko to sa sigurnošću zna
pa odgovoreno ti je već nekoliko puta. zabrana je 3mj, a po kojem principu bi onda mogao nakon nepunih mjesec dana već natrag na ispit. i ovo o studomatu piše na nekoliko mjesta. neke katedre same blokiraju na studomatu mogućnost prijave ako nisu prošla 3mj, a neke ne, al poanta je u tome da i ako prijaviš na studomatu, a nisu prošla 3mj, nećeš bit na njihovom popisu i nećeš moć izać na taj ispit.

edit: pretekao me georgee. samo ću nadodat njegovom postu da ti nije potreban ovaj žig u indeksu o zabrani 3mj, neke katedre to daju, a neke ne, al to je sporedno. glavno je da ne možeš na ispit

advocatus diaboli
24-09-2009, 19:44
Evo, upravo prijavila ispit preko studomata :smartass:

Živio dekanski!

juka
20-07-2010, 13:29
Evo da malo osvjezim temu jednim pitanjem..jel ima tog dekanskog vise..jel mu se možemo ove godine nadati..:)

TILA
20-07-2010, 15:37
Dosadni ste s tim dekanskim više.Dali će ili neće biti dekanskog znat će se iza zadnjih rokova u rujnu.Do tad planiraj kao da ga neće biti.

PJ
20-07-2010, 17:37
Obično kada se odluči da će bit dekanskog to je popraćeno izvanrednim dnevnikom u kojem zoran šprajc intervjuira prodekana za nastavu, to je tema otvorenog a i BBC to spominje u kategoriji "vijesti iz trećeg svijeta", tako da ako ga bude, nećete morat pitat.

fat drummer
20-07-2010, 19:28
dekanski je 12.10.2010.

učite!!!

PropaliPravnik
09-08-2010, 12:43
vjerojatnost dekanskog za 1. god?

fat drummer
09-08-2010, 14:24
vjerojatnost dekanskog za 1. god?

32%....

:thumbup:

dajmidva
09-08-2010, 15:49
daj objavi i postupak i graf

Breeder
09-08-2010, 19:13
daj objavi i postupak i graf

vjerojatno je sjebao (kada je ispred zagrade manje, u zagradi se mijenja stanje) jer tocan odgovor je -32% !

nema dekanskog!!

fat drummer
09-08-2010, 19:46
joj, ne mogu vjerovat, uvijek me taj minus sjebe.... dakle da, od sto posto slučajeva kada ne bi bilo dekanskog u 32% ga neće biti dva put :(

a sad ozbiljno... jel kraj devetog mjeseca? nije? onda je pitanje o dekanskom glupo

georgee
09-08-2010, 20:44
sad će zasigurno uslijedit neki odgovor kao "pa mogu pitat" ili "pa mogu se nadat".
ne možeš. ovisi isključivo o dobroj volji. ne računaj na njega.

Breeder
10-08-2010, 15:59
eHogD6WkCcA

izmedju 16 i 17 sec u vrlo kratkom intervalu se pojavljuje poruka "2010 - Nije odoboren dekanski rok na PFZG sto rezultira masovnim suicidima ispred TMT14. Pocinje gradanski rat i mutanti ninđa svinje dolaze na vlast"

dajmidva
10-08-2010, 16:33
Ja ne kužim zašto se ljudi tolko uzbuđuju oko tog dekanskog. Mislim, ako ti je trebalo nekih 8 mjeseci da daš tri ispita, po kojoj logici ćeš onda u razmaku od mjesec dana dati još dva i tako skupiti za uvjet. To nema smisla. Bilo dekanskog ili ne, i dalje većina ljudi neće ostvariti svoje planove koje su si zadali u 10 mj prošle godine.

Ako bude, super, ako ne, jebiga, bar ću mirne duše moći iskoristiti ostatke ostataka ljeta...

TILA
11-08-2010, 21:26
Ma ja mislim da si ekipa misli-ok učio sam i ako slučajno padnem u rujnu imam još jednu extra šansu u desetom.Ne mora biti,ali to će najviše pomoći tim ljudima koji su već dostali učili ali nekim čudom nisu prošli ili im je baš falilo par dana učenja.

georgee
12-08-2010, 07:20
ili koji su pali na drugom roku u 6mj/početkom sedmog komisiju pa da mogu izać.
ima to svog smisla, ne brini, dajmidva

Barroom Hero
15-08-2010, 21:19
Ja ne kužim zašto se ljudi tolko uzbuđuju oko tog dekanskog. Mislim, ako ti je trebalo nekih 8 mjeseci da daš tri ispita, po kojoj logici ćeš onda u razmaku od mjesec dana dati još dva i tako skupiti za uvjet. To nema smisla. Bilo dekanskog ili ne, i dalje većina ljudi neće ostvariti svoje planove koje su si zadali u 10 mj prošle godine.

Ako bude, super, ako ne, jebiga, bar ću mirne duše moći iskoristiti ostatke ostataka ljeta...

Ne zamaraj se stvarima koje ne razumiješ, doći ćeš jednom u položaj kad će ti trebati dekanski rok i tada će te zgromiti bljesak evidencije i sjetit ćeš se ove svoje izjave.

Elio
19-08-2010, 13:01
kad bude otprilike taj dekanski (ako ga uopće bude) jer sam pao naciju na komisiji 28.6. a to mi je jedini koji mi je ostao s prve godine, s tim da sam dao i neke s druge pa ako to ne budem mogao dat na dekanskom ništa od, barem parcijalne, treće godine :unsure:

Malecka
19-08-2010, 15:01
Ako bude, bit će sigurno nakon 1.10.

Denny Crane
24-08-2010, 03:49
Ako ga bude bilo( :držifigedahoće: ) onda će to bit u terminu od 4-7.10og.
Skoro dođe 15 dana od drugog roka, lani je pisalo da za dekanski nije potreban razmak rokova od 15 dana.
Trebalo bi opet stavit ono sa krafnama i Sanader je gay, do odluke o dekanskom.:D

Elio
25-08-2010, 20:00
čuo sam da se na dekanskom ne mogu polagati svi predmeti, već samo oni na kojima je ostvarena najmanja prolaznost tijekom godine, pa me interesuje je li to točno?

georgee
25-08-2010, 20:03
možda na drugim fakultetima. dekanski se odobrava za godine, ne kolegije.. no činjenica je da je prolaznost jedna od pretpostavki da se raspiše dekanski. npr. prošle godine je 60% studenata prve godine nakon svih rokova imalo još 3 ispita do kraja. to je bio jedan od razloga zašto je i prva godina dobila dekanski. ali i dalje ovisi isključivo o jednoj stvari - dobroj volji fakultetskog vijeća.

malimrav85
05-09-2010, 11:28
Ako bude, bit će sigurno nakon 1.10.
29. rujna 2010.
tada će se znat
nagađam da bi možda mogao bit 11. jer mi se 4. čini preblizu iako je taj rok zapravo za one kojima fali uvjet i/ili su pali nešto u 9.

TILA
05-09-2010, 11:40
Ja se nadam da će biti 11. jer ako padnem neki teški ispit GP2,GPP isl. cca tjedan dana mi ne pomaže puno.

juicy95
05-09-2010, 13:26
Relković kaže da će se znati polovicom rujna. Budući da su neki imali rokove 1.9. i 15.9., a počet će upisi ti ljudi moraju znati na čemu su...prošle godine dekanski je bio 5.10 tako da je vrlo vjerojatno da će sad biti 4.10.

advocatus diaboli
05-09-2010, 13:46
Uf, ja ispit imam 20.9. tak da držim palčeve za što kasniji datum u 10. mj. :dead: (koliko god to nerealno bilo)

Runing away
05-09-2010, 18:12
Relković kaže da će se znati polovicom rujna. Budući da su neki imali rokove 1.9. i 15.9., a počet će upisi ti ljudi moraju znati na čemu su...prošle godine dekanski je bio 5.10 tako da je vrlo vjerojatno da će sad biti 4.10.

Da vjerojatno će se tada znati ali do službene potvrde na sjednici ništa. A to je tek 29. kao što je mrav napisao.

dajmidva
05-09-2010, 18:42
Pa koliko ćemo onda vremena imati za upis u višu godinu ako odluče da dekanskog nema tek 29.9.? Upisi u tom slučaju traju samo do početka nastave što će biti već negdje 5.10. Baš me zanima kako će izgledati kada 7500 ljudi opsjedne referadu u isto vrijeme.

georgee
05-09-2010, 18:48
kao i svake godine.. npr. http://www.pravokutnik.net/clanci/kome-treba-vjecnost

malimrav85
05-09-2010, 20:06
Pa koliko ćemo onda vremena imati za upis u višu godinu ako odluče da dekanskog nema tek 29.9.? Upisi u tom slučaju traju samo do početka nastave što će biti već negdje 5.10. Baš me zanima kako će izgledati kada 7500 ljudi opsjedne referadu u isto vrijeme.
produže se rokovi za upis onda ali čekanje je stvarno debilno
da ne postoji način da se to ukine...

TILA
05-09-2010, 20:58
Jedino ako si izvanredni pa dođeš u utorak popodne si skratiš muke malo.

the ugly truth
07-09-2010, 15:28
Ako ce biti eventualnog dekanskog(daj mili Boze) i ako budu tako bezobrazni da ga daju svima osim prvoj godini...ocu moc ja koji sam pao prvu pa sam ove akademske godine dao uvjet za drugu,vec polozio nesto s druge,dao seminare i bla bla, moc izac na dekanski? hvala

Malecka
07-09-2010, 18:16
Ne. Ti si službeno prva godina pa ako ne bude dekanskog za prvu, ne vrijedi za tebe.

dajmidva
07-09-2010, 19:47
Ne. Ti si službeno prva godina pa ako ne bude dekanskog za prvu, ne vrijedi za tebe.

Čekaj znači ako je netko prva godina drugi put,a hoće izać na ustavno to se ne može? A ako je službeno druga i hoće izać na preneseni rim iz prve, to može?! To nema smisla

malimrav85
07-09-2010, 19:49
siroti...
ako nema dekanskog za prvu onda nagađamo da neće bit ni roka iz rimskog?
ili?

dajmidva
07-09-2010, 19:54
siroti...
ako nema dekanskog za prvu onda nagađamo da neće bit ni roka iz rimskog?
ili?
A što ako je the ugly truth mislio izaći na neki predmet s druge koji je upisao "parcijalno"? Ni na to ne može, zato što je službeno prva ili?

malimrav85
07-09-2010, 20:03
Ako će kontrolirat, da.

malimis
07-09-2010, 20:18
prošle godine je bio dekanski za sve! valjda ce i ove...

the ugly truth
07-09-2010, 20:50
sad se sjetih...mogo bi ja, i svi u mojoj stiuaciji prije dekanskog upisat drugu i onda izac na dekanski, tad mi ne mogu rec da sam formalno prva, kad sam druga, a polazem ovaj jedan s prve sto mi je ostalo

CroatianAngel
07-09-2010, 20:55
sad se sjetih...mogo bi ja, i svi u mojoj stiuaciji prije dekanskog upisat drugu i onda izac na dekanski, tad mi ne mogu rec da sam formalno prva, kad sam druga, a polazem ovaj jedan s prve sto mi je ostalo

:picard:Ako nema dekanskog za prvu godinu nema ni dekanskog iz predmeta sa prve godine. Nema dekanskog iz Rima, OPPD, OTPD, Nacije, PE, SOC, Eng 1 i 2 ako nema dekanskog za prvu godinu.

winnie
07-09-2010, 21:06
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl:uglytruth imaš bujnu maštu ;)

malimis
07-09-2010, 21:09
kada ce se znati dali ce biti dekanskog??

the ugly truth
07-09-2010, 21:34
dobro ok, al ipak nisam totalno lud, znaci upisem drugu i lijepo mogu na dekanski bar iz predmeta koje imam s druge

CroatianAngel
07-09-2010, 21:38
dobro ok, al ipak nisam totalno lud, znaci upisem drugu i lijepo mogu na dekanski bar iz predmeta koje imam s druge

Nisi totalno, ali taj post je malčice. :lol:
Ako je odobren dekanski za drugu godinu - da.
Osim ako ne ponište upise?
Ma što ja znam...

dajmidva
07-09-2010, 22:03

To je dobro pitanje. Dekanski rok je rok koji spada pod ovu akademsku godinu. Ako ti upišeš sljedeću prije dekanskog, pitanje je hoće li ti studomat uopće dopustiti prijavljivanje dekanskog... Ova pitanja polako ulaze u sferu religijskog i metafizičkog :mrgreen:

CroatianAngel
07-09-2010, 22:05
To je dobro pitanje. Dekanski rok je rok koji spada pod ovu akademsku godinu. Ako ti upišeš sljedeću prije dekanskog, pitanje je hoće li ti studomat uopće dopustiti prijavljivanje dekanskog...

Uistinu dobro pitanje.
Da čujemo moderatore. :yay:

Moje je mišljenje - ne.

axl
07-09-2010, 22:07
Dopustit će ti prijavljivanje ispita iz ljetnog semestra. One iz zimskog neće jer je njihova obrada u tijeku zbog upisivanja godine, tj. zimskog semestra.

winnie
07-09-2010, 22:24
hm hm zašto bi netko uopće išao upisivat godinu prije dekanskog ako planira ići na dekanski? ak ideš na dekanski ideš i kasnije na upise...

malimrav85
07-09-2010, 23:25
Prvo treba shvatit da je smisao dekanskog u pravilu da se da uvjet. Znači, primarno je odobren za one koji love uvjet. Ne znam koje godine je to bilo ali znam da se jedne godine gledalo da li je za uvjet i ako nije bilo nije se moglo na dekanski.
Drugo, ako nema dekanskog za prvu godinu onda nema ni rokova za prvu godinu. Kakve veze ima ako si druga godina a imaš ispit sa prve kad nema roka za te ispite? Đizus. Ako neće kontrolirat teoretski možeš na ispit sa druge godine.

TILA
08-09-2010, 07:10
Ako ti sad krajem devetog upišeš drugu godinu a dekanski bude u desetom onda naravno da ne možeš izači na dekanski.

axl
08-09-2010, 11:29
Ako ti sad krajem devetog upišeš drugu godinu a dekanski bude u desetom onda naravno da ne možeš izači na dekanski.
Joj ma može. Samo ne može prijavit ispite koji su prilikom tog upisa godine (tj. zimskog semestra) upisani. Oni iz ljetnog semestra se mogu prijavit bez problema.

TILA
08-09-2010, 11:55
Nisam to znala.Znači ja bi mogla otići na upis prije dekanskog i onda recimo na dekanskom polagat gp2?

Malecka
08-09-2010, 13:44
Naravno da možeš, gp2 si već imala upisano i odslušala si ga.