PDA

View Full Version : Prosvjed - 8.9.2008. - 11 h

Pages : [1] 2 3 4

fat drummer
01-09-2008, 18:44
prosvjed je odobren
u čast istome otvaram novi topic, stari zatvaram

ovaj ima i anketu

rasprave na prijašnjoj temi možete provjeriti ovdje:
viewtopic.php?f=5&t=3652&st=0&sk=t&sd=a (http://www.pravokutnik.net/forum/viewtopic.php?f=5&t=3652&st=0&sk=t&sd=a)

Supremus
01-09-2008, 18:49
toooo..... viva la revolucion...

ljudi moji i sam che guevara bi bio ponoson...

Hollow
01-09-2008, 18:53
:smt026
sad još trebamo to izvesti kako treba... imamo samo jednu šansu

fat drummer
01-09-2008, 18:57
ne bi bilo loše da nazovete neke svoje frendove s faksa, naše kolege, koji žive u potpunom mraku i ne znaju da je prosvjed
naime prosvjed je i za bolonjce i za nebolonjce, za redovne i izvanredne, tako da svi imaju interes doći

annie sk
01-09-2008, 19:02
ne bi bilo loše da nazovete neke svoje frendove s faksa, naše kolege, koji žive u potpunom mraku i ne znaju da je prosvjed
naime prosvjed je i za bolonjce i za nebolonjce, za redovne i izvanredne, tako da svi imaju interes doći

napravljeno: ''prosvjed? ma da?''
''sto?! povisili su nam skolarine?! izvanrednima?! pa ja na faxu nista ne vidjeh... pa nisu normalni... pa kako mogu...''
''ajoj, probati cu doci, ali imam ispit...vidjet cu..''
i to danas...

fat drummer
01-09-2008, 19:03
ma znam... :roll:

nestorov
01-09-2008, 19:10
dolazi i moja malenkost,uspio čak dobit par kolega da dođu (jbga,morao obećati da ćemo se poslije "ubit" u "cedeviti" kod mede).
svaka čast organizatorima na volji/trudu/radu;kapa do poda!!! :salute:

Ivan Magud
01-09-2008, 19:11
Dragi moji pravokutnići,

Prosvjed je odobren(kao što su Vam rekli već). Ponedjeljak 08.09.2008. s početkom u 11,00 sati. Ujutro smo kolega Savić i ja bili na policiji i prijavili prosvjed. Dopušteni su megafoni, transparenti, zviždaljke, majice(ko na norijadi). Trga maršala Tita 14 (ispred faxa) je mjesto okupljanja i prosvjeda. Zahtjeve je iznjela pravobraniteljica EVG. Da malo citiram pročelnika odjela za javnu sigurnost MUP-a:'' Svi izgrednici će biti udaljeni s prosvjeda, te će protiv njih biti podnesena prekršajna prijava. Uvredljivi transparenti, majice i parole su također nedopušteni!" (to uključuje i majice "Pravo (grb) u kurcu")

Prosvjed mora biti miran i javan. Javite prijateljima i dođite u što većem broju! Slobodno postavljajte pitanja ako ih imate.

Pozdrav
IM

fat drummer
01-09-2008, 19:12
jeeej!

skinny bitch
01-09-2008, 19:22
bojim se da ce ovaj prosvijed proci neslavno, da ce nas doc onak 17 i da ce nam se kregar slatko nasmijati, kao sto se ta gamad samozadovoljno smijesi na svaku neuspjelu inicijativu nas jadnika,koji se cak ni za svoja prava jebena nemozemo izborit, i opet cemo progutat jos jedno govno servirano od pravnog fakulteta u zagrebu.... to me ispunjava bijesom ljudi....dode mi da pocnem pucat kalasnjikovom po faksu...

Murphy
01-09-2008, 19:35
bojim se da ce ovaj prosvijed proci neslavno, da ce nas doc onak 17 i da ce nam se kregar slatko nasmijati, kao sto se ta gamad samozadovoljno smijesi na svaku neuspjelu inicijativu nas jadnika,koji se cak ni za svoja prava super fensi nemozemo izborit, i opet cemo progutat jos jedno govno servirano od pravnog fakulteta u zagrebu.... to me ispunjava bijesom ljudi....dode mi da pocnem pucat kalasnjikovom po faksu...

Ne znam... u grupi na fejsu ima 500-tinjak ljudi... sad nam samo preostaje vidjeti koliko će ih zaista i doći :-D

~°¤anchica¤°~
01-09-2008, 19:36
ne nuzno :)) meni se bas cini da ce brojka biti povelika :))

suni
01-09-2008, 19:36
bojim se da ce ovaj prosvijed proci neslavno, da ce nas doc onak 17 i da ce nam se kregar slatko nasmijati, kao sto se ta gamad samozadovoljno smijesi na svaku neuspjelu inicijativu nas jadnika,koji se cak ni za svoja prava super fensi nemozemo izborit, i opet cemo progutat jos jedno govno servirano od pravnog fakulteta u zagrebu.... to me ispunjava bijesom ljudi....dode mi da pocnem pucat kalasnjikovom po faksu...

oš doć?
il ćeš srat sebi u bradu kak je život ne fer? :smt002

ovo je prvi prosvjed na koji ću ići...no doubt about that. a nit sam izvanredna nit ću išta morati plaćati hopefully-ali ovaj prosvjed je simbol svega onog što mi se na faxu gadi...

Hollow
01-09-2008, 20:01
ovo je prvi prosvjed na koji ću ići...no doubt about that. a nit sam izvanredna nit ću išta morati plaćati hopefully-ali ovaj prosvjed je simbol svega onog što mi se na faxu gadi...

potpisujem :smt038 :smt038 :smt038

annie sk
01-09-2008, 20:03
bojim se da ce ovaj prosvijed proci neslavno, da ce nas doc onak 17 i da ce nam se kregar slatko nasmijati, kao sto se ta gamad samozadovoljno smijesi na svaku neuspjelu inicijativu nas jadnika..

da se to ne desi, telefon u ruke i obavijesti sve svoje koje znas, i one koji ne idu na ovaj fax i reci im da dodu... eto...

fifislava
01-09-2008, 20:16
i ja dolazim!!!problem je kaj se druzim sa super uspjesnom ekipom koja je diplomirala odavno a ja se jos vucaram....i mislim da moram izraziti nezadovloljstvo svime sta mi se nakupljalo godinama a toga ima puuuuuno!!!!tak da necu moci puno ljudi povesti,al eto,ja dolazim,dobre volje,cak je i moj stari upravo izrazio ponos nasom inicijativom,naprijed braco pravnici!!!

Hollow
01-09-2008, 20:19
pravo je postalo predmet zgražanja ljudi s drugih fakulteta, prijatelji mi se smiju i ne vjeruju kad im prepričavam svoje dogodovštine. što nije ni čudo jer je ovo što se nama događa prešlo sve granice. ne kažem da je situacija na drugim fakultetima u potpunosti idealna, ali mi smo postali fakultet-slučaj i koliko god se neki preseravali da je ovo neki elitni fakultet s bulšit izjavama - zagrebačko pravo jedini pravni fakultet, sve ostalo su tečajevi, činjenica je da nam se prava krše kad god se stigne.
kad sam upisala pravo bila sam skroz nabrijana, kao što će i sad brucoši biti nakon tjedan orijentacije kad im kregar proda cijelu priču, ali uskoro mi je sve dopizdilo jer sam morala doći sat vremena ranije da imam gdje sjesti na predavanju, a o rokovima, kolokvijima - kojih u 2. semestru nema , a o brojnim drugim stvarima da i ne govorim.

nešto je trulo na pfzg-u, doista.

hoce se na kraju traziti i ne placanje odslusanog predmeta koji se prebacuje?

Hollow
01-09-2008, 20:25
Preko facebooka je poslana ova poruka.
Zahtjevi:
1) SKOLARINE:
A) smanjenje skolarina za izvanredne i ujedno opravdanje cijene kvalitete koja se navodno povecala za 66%
(sto cemo tocno dobiti za taj novac?)
B) dvoobrocno placanje za sve; provedeno po principu semestra
(dok ne platis drugi semestar nema polaganja tih ispita, zabrana bi se u praksi mogla provesti preko studomata ili stambilja u indeksu)

2) UVJETI UPISA CETVRTE GODINE
A) smanjeni uvjet za cetvrtu po starom programu
B) dekanski rok za bolonjce
(argumenti: neprovedena bolonja na trecoj godini, nerazmjerna tezina cetvrtke godine prema kojoj osoba koja prenosi ispit moze vec racunati na pad godine)

3) DODATNI ROKOVI
A) svima: novi rok u prvoj polovici sijecnja
B) poseban problem cetvrte godine
stari program- preraspodjela rokova oko 11 i 12 mj
bolonja - 7 ispita i 8 rokova?! nemoguca misija

Murphy
01-09-2008, 20:28
S napomenom da je to samo kostur na koji ce se nadodati svaki racionalan prijedlog

veteran
01-09-2008, 20:46
NA OVAJ PROSVJED IDEM!!!

mislim da je fakat bilo dosta...svake godine traze sve vise love a dobijemo sve manje rokova i "bolju" organizaciju...nabijem ih...

za sad ce doci oko 30ak mojih frendova koji love uvjet za cetvrtu...i to smanjeni uvjet...a o vanrednim bolonjcima necu ni pricat...svi ce doc...datum je odlican...vrijeme je ok...za lijep prosvjed jos samo fali suncan dan i sladoled :D

--Anči--
01-09-2008, 21:25
ja čak reskjutam ljude koji nisu s faksa,radi mase :D.ali zar ne bi trebalo tražiti da školarine ostanu za sve iste kao što su bile,a ne samo za izvanredne? :?

prijanlovro
01-09-2008, 22:03
Takodjer, dolazim s hrpom ljudi. Nisam izvanredni, ne kachi me povisenje skolarine, ali fax se besramno ponasa prema svim skupinama svojih studenata (rokovi, npr.).

Vidimo se!

OpticaLL
01-09-2008, 22:16
Krasno kako se ljudi trude al uz ovog mutikasu na celu ustanove tesko da se ikakav dijalog moze postici, i kolko se sjecam kad je bio prosli prosvjed - onaj veliki prosvjed studenata gdje bas i nije bilo vise od 10ak pravnika, pred nasim faxom je bilo par policijskih jeepova sa interventnom murijom pa i ne sumljam da ce tako biti i ovaj put..
A jel moze pod zahtjeve da ne budu svi ispiti istog dana, mislim koji je dumer august slagao taj raspored da mi je znat, ko ovak samo po sebi nije dovoljno komplicirano..

A nis.. :protest: :protest: :protest: :protest: :protest: :protest: :protest: :protest: :protest: :protest: :protest: :protest: :protest: :protest: :protest:

LeniTriZvjezdice
01-09-2008, 22:21
Dolazim, iako mi je ispit u utorak. Ne kače me školarine, ne treba mi ništa za uvjet, ali dolazim jer se zalažem da studenti imaju pravo na kvalitetno obrazovanje.

fat drummer
01-09-2008, 22:23
Dolazim, iako mi je ispit u utorak. Ne kače me školarine, ne treba mi ništa za uvjet, ali dolazim jer se zalažem da studenti imaju pravo na kvalitetno obrazovanje.
daj ne seri... želiš zbarit prijanalovru

LeniTriZvjezdice
01-09-2008, 22:34
Zapravo, da, that's my hidden agenda. :badgrin: :badgrin: :badgrin: :-D
Ako ništa, bude naletila Alita. :-D

fat drummer
01-09-2008, 22:40
neki jednostavno ne mogu izgubit!

Alita
01-09-2008, 22:41
Ja sam ti stand-in???
:smt010 :smt010 :smt010
I ja dolazim, nemam prijatelja, ali eto. :lol:

LeniTriZvjezdice
01-09-2008, 22:42
Đizs, nešto me previše volite u zadnje vrijeme! /kuca u drvo tri puta/
Kaj trebaš Fat?? :-D

LeniTriZvjezdice
01-09-2008, 22:44
Ja sam ti stand-in???
:smt010 :smt010 :smt010
I ja dolazim, nemam prijatelja, ali eto. :lol:

Znaš kako vele bosansko-hercegovački kamatari: Ma nismo Zagorci bolan, dogovorit ćemo se. :-D :-D :-D

Galijun
01-09-2008, 22:46
Vidimo se tamo...

dorro
01-09-2008, 23:17
Dolazim, iako mi je ispit u utorak. Ne kače me školarine, ne treba mi ništa za uvjet, ali dolazim jer se zalažem da studenti imaju pravo na kvalitetno obrazovanje. Ja bih u to vrijeme trebala imati usmeni :-D
Al kako vidim, bolje da preskočim taj rok (a i da pjevam gradivo, nije baš :lol: )

Ni mene kače školarine, niti me uvjeti zanimaju, uglavnom - tamo sam u prvom redu negdje. :smt006
S barjakom :-D (a fakat, jel ja to uopće trebam nositi? mislim, u formalnom smislu, jel se traži od organizatora zastava?)

kacha
01-09-2008, 23:23
DOLAZIIIIIIIIIM!!!!
:smt006
dosta mi je svega , luda ja! :evil:

Švabosanac
01-09-2008, 23:29
nosi zastavu da se vidi da volis hrvatsku .....
nema veceg domoljuba od sanadera :smt109

Trpinja
01-09-2008, 23:31
Đizs, nešto me previše volite u zadnje vrijeme! /kuca u drvo tri puta/
Kaj trebaš Fat?? :-D
a di sam ja u cijeloj toj prici :lol: ..
ja isto iako sam sada na drugom faksu,dolazim podrzati bivse kolege..al najvise me zanima kako je to prosvjedovat,a da te policija gleda ko covjeka :-D

Trpinja
01-09-2008, 23:32
S barjakom :-D (a fakat, jel ja to uopće trebam nositi? mislim, u formalnom smislu, jel se traži od organizatora zastava?)dofurat cu ja :-D

Tal
01-09-2008, 23:33
no eto...i ja dolazim!!!

sama!!!
al nabrijana ko da me ima 5!!! :wav:

i usput...za kaj se to skupljaju novci?

haley19
01-09-2008, 23:38
http://www.forum.hr/showthread.php?t=371662

ultraviolet
01-09-2008, 23:40
možda ne tijelom, ali uv će biti SA VAMA duhom.....
za sve nepravednosti i šlamperaj tijekom 7 dugih godina...
ŽIVIO PROSVJED! :smt041

i nemojte da vas dođe 7 ko svaki puta do sad! :?

Alita
01-09-2008, 23:45
Uv je s nama duhom, nista ne moze poci po krivu.

Hollow
01-09-2008, 23:48
i nemojte da vas dođe 7 ko svaki puta do sad! :?

ovaj put će nas biti 8. :-D
šalim se, naravno.
ako sad ne uspijemo onda nikad nećemo. ftw

ultraviolet
01-09-2008, 23:56
http://www.cycast.co.uk/inc/getthumb_border.inc.php?fromfile=../upld/profiles/8/88/885/8853/3588/67d4abc050e3375875dad985dd1cbcaa.jpg&w=600&h=450&bgcolor=FFFFFF

:headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

Supremus
02-09-2008, 00:23
imam ideju...ajmo prije prosvjeda se svi skupit u nekom mracnom podrumu da skupimo govornike i damo im instrukcije-nesto kao nuncii :-D tako da ne dode do zabune kad treba govorit pred masom, kamerama, cijelom Hrvatskom...no pressure...

salu na stranu definitivno nam treba neki predprosvjedni sasatanak...

moj prvi prosvjed u zivotu...ah...jedva cekam 8) :director: :director: :director: :brave: :brave: :brave:

OpticaLL
02-09-2008, 08:04
http://www.javno.com/hr/zagreb/clanak.php?id=176410

miss5
02-09-2008, 08:52
a koliko će se tražiti za smanjeni? opet 4 ili će se možda pokušat tražit 3? kao, da još smanje, da nas se riješe, bla bla bla... pa možda daju. a ak ne, onda 4, kao, da se nagodimo. malo cjenkanja...

konzerva
02-09-2008, 10:27
DOLAZI SE :smt109 :smt109 :smt109

--Anči--
02-09-2008, 10:51
pa kaj misle ukinut i mogućnost besplatnog studiranja ako upisuješ istu godinu drugi put? :? ima da im se pokakamo na ove nove mramorne pločice

spy
02-09-2008, 11:35
ne lovim uvjet, ne placam ove godine nista, ali zelim vise rokova i zelim da se prema studentima na ovom faksu pocnu ophodit kao s ljudima, pogodit me ne mogu vise s nicim, ocelicis se s godinama staza za sve njihove pizdarije...dolazim.

teđi
02-09-2008, 12:54
ono je đibi na slici uz članak?

Đ!
02-09-2008, 13:16
ono je đibi na slici uz članak?

Ma jok. Neznam ni kada je to bilo pred faksom. Naime, ne posjećujem ga baš prečesto. :lol:

ENZO
02-09-2008, 13:32
NEMOJTE SVE ZASRATI JER ĆE SJEDNICA BITI SREDINOM MJESECA I DOBIT ĆEMO 2 ZA PRENIJETI!

jackie
02-09-2008, 13:49
ENZO, to je potvrđena informacija ili glasina koja kruži fakultetom?

dorro
02-09-2008, 14:27
NEMOJTE SVE ZASRATI JER ĆE SJEDNICA BITI SREDINOM MJESECA I DOBIT ĆEMO 2 ZA PRENIJETI!
A što bi mi to točno, brate, trebali zasrati?
Možeš li detaljnije obrazložiti tu svoju vrišteću poruku? ;)

Supremus
02-09-2008, 14:28
sta dva za prenijeti? na kojoj godini???

Canuleia
02-09-2008, 14:30
ENZO studenti po starom programu ili i bolonjci?

a daj mi reci oćemo i kvalitetnije uvjete studiranja dobit, profesori će se prema nama počet ponašat kao prema ljudima, štoviše; kolegama ili i dalje kao prema stoki?? dolazit će na vlastite konzultacije, usmene..??? prestat će izdavati 7 knjiga u godini, napravit će nekakav raspored za svoj predmet/seminar na početku godine, a ne tjedan i pol prije 1.mj??

moš mislit, ništa od toga dok mi to silom ne pokušamo dobit! ja dolazim i nadam se da ćemo biti u što većem broju! :brave:

Ivan Magud
02-09-2008, 15:09
Ajde molim Vas nemojte širiti krive informacije, od dekana smo prije par dana, dobili potvrdu da je sjednica FV-a(na kojem se 'nećete vjerovat' kroji politika fakulteta, a ne u referadi) 24.09.2008. Tamo će se odlučivati o smanjenom uvijetu i mogućem dekanskom za studente viših godina.

hvala, pozdrav SZ

bzzbz
02-09-2008, 15:33
pa dajte u onaj kostur od zahtjevanja dodajte vraćanje školarina na staro, tj. onak kak smo plaćali kad smo se upisivali. !!!!
ja sam upala s plaćanjem od 977 kn, imam uvjet, možda i sve riješim, a sad ću kao plaćat 6000 kn...(+300 kn, + 800 ak prenesem)
helouu, pa to je 600 posto više nego prošle godine!!

to obavezno dodajte kao zahtjev jer ima nas više takvih, nije samo izvanrednima poskupilo...........

????!!!!!!

lexa
02-09-2008, 15:50
to, ujedinimo se!!!! ja sam za porosvjed!!!!
i imam teoriju: oni žele učiniti faks nezavršivim, kladim se da je u pitanj neki bolesni eksperiment, koliko možemo podnijet i kad ćemo puknuti!

ali mi će mo se pobuniti!

Soo
02-09-2008, 16:26
WEEEEEEEEEEEEE!! kako su lijepi plakatići na faksu !! bravoooooo !!!!!! :smt006

Pearl
02-09-2008, 16:29
napokon da i mi prosvjedujemo!!! toliko nepravde se desilo na tome faxu od kad studiram da ni ne pamtim i uvijek sam se potala zasto to trpimo i gledamo kao da nas se ne tice... hm, napokon je doslo vrijeme da damo do znanja da smo zivi i da se zelimo boriti protiv nepravde!!! nisam izvanredni, ali DOLAZIM s ekipom... :-D

lexa
02-09-2008, 16:32
svi dođite!!!!!!!!! svi!!!
da napokon nešto učinimo! :blob2: :blob3: :blob4: :blob5: :blob7: :blob8:

blue bear
02-09-2008, 17:01
Dolazim!!!!!!!dolazi i još nekoliko kolegica...i tlačim ljude na fb-u da dođu, zna netko gdje ima za kupit oprema za prosvjede? kamenje, brašno, zviždaljke i to? ah, i meni je to prvi prosvjed!!viva la revolution!!!

fidel_castro
02-09-2008, 17:09
Moja kristalna kugla kaže da će prosvjed propasti, tj. da će doći cca. 300 ljudi, što nije niti 5% studenata PFZG-a.
e pa zašto? Zato što živimo u Hrvatskoj i zato što smo jakooo sebični, a obzirom da se ništa od navedenog ne odnosi na redovne studente (osim rokova), velika je vjerojatnost da ta populacija neće ni doći, tj. da će doći u minimalnom broju.
drugo, postoji dobar dio ljudi, pogotovo izvanredni, koji neće biti ni informirani o prsovjedu pa neće ni moći doći, a drugi dio će zaobići prosvjed zbog posla, učenja ili nečeg trećeg...
puno je idealizma ovdje, ali ako postanemo realni, vidjet ćemo da će rezultat prosvjeda biti apsolutno nikakav, te će Kregar preveslati prosvjednike, isto kao i studentske predstavnike u sedmom mjesecu, kad su podržali novu odluku (istina, nisu imali previše mogućnosti, ali zbog njihove neodgovornosti ispada da su je podržali)...

a ono što ja posebno zamjeram organizatorima prosvjeda (iliti studentskim predstavnicima) je to što su samo nabrojali zahtjeve bez konkretne provedbe...
Kako ubaciti rok u sijećnju ako su tada zadnji tjedni predavanja? Kako staviti dekanski rok za bolonjce, ako je to do sada bio nepoznat pojam? Ako su potrebna dodatne financije faksu koje će morati doći neovisno o prosvjedu, kako raspodjeliti taj novac, a ne da sve plaćaju izvanredni? i još puno pitanja KAKO koja nisu odgovorena...

blue bear
02-09-2008, 17:25
Moja kristalna kugla kaže da će prosvjed propasti, tj. da će doći cca. 300 ljudi, što nije niti 5% studenata PFZG-a.
e pa zašto? Zato što živimo u Hrvatskoj i zato što smo jakooo sebični, a obzirom da se ništa od navedenog ne odnosi na redovne studente (osim rokova), velika je vjerojatnost da ta populacija neće ni doći, tj. da će doći u minimalnom broju.
drugo, postoji dobar dio ljudi, pogotovo izvanredni, koji neće biti ni informirani o prsovjedu pa neće ni moći doći, a drugi dio će zaobići prosvjed zbog posla, učenja ili nečeg trećeg...
puno je idealizma ovdje, ali ako postanemo realni, vidjet ćemo da će rezultat prosvjeda biti apsolutno nikakav, te će Kregar preveslati prosvjednike, isto kao i studentske predstavnike u sedmom mjesecu, kad su podržali novu odluku (istina, nisu imali previše mogućnosti, ali zbog njihove neodgovornosti ispada da su je podržali)...

a ono što ja posebno zamjeram organizatorima prosvjeda (iliti studentskim predstavnicima) je to što su samo nabrojali zahtjeve bez konkretne provedbe...
Kako ubaciti rok u sijećnju ako su tada zadnji tjedni predavanja? Kako staviti dekanski rok za bolonjce, ako je to do sada bio nepoznat pojam? Ako su potrebna dodatne financije faksu koje će morati doći neovisno o prosvjedu, kako raspodjeliti taj novac, a ne da sve plaćaju izvanredni? i još puno pitanja KAKO koja nisu odgovorena...

e ovakav pesimizam nam ne treba...ja mislim da će doći dosta ljudi, jer ovo NIJE prosvjed samo za izvanredne, nego ZA SVE, jer cijene se sad dižu nama, a sutra će i ostalima...na grupi na fb-u je svaki dan sve više ljudi, na kavicama poslije ispita se priča o prosvjedu, ima plakata oko faksa...nešto se radi, pa i da dođe "samo 300 ljudi" i to je uspjeh jer godinama ih nije toliko ni bilo na faksu osim na ispitima...
što se tiče roka u 1. mjesecu, to nije rok za polaganje ispita koje upravo slušaš nego za one ispite koji su ti ostali od lani, a uz malo truda i volje mogu se oni na faksu organizirat, dekanski rok je isto lako organizirati, samo treba, zamisli, opet malo dobre volje i truda...
a za financije faksa...hrpa friško upisanih bolonjaca ima školarinu 7000 kn, 90% nas izvanrednih dosad smo plaćali 4000 kn za ispite...jer na predavanjima nema mjesta, na seminare nas ne primaju...faks bi trebao naučiti preraspodijeliti troškove, a i onda kad kažu školarine će bit 6000 kn onda iza toga treba stajati konkretan razlog, i transparentan popis šta dobiješ za tu lovu...i što većini ljudi sad posebno smeta, kakvo je to poskupljenje 1.9.? pa sad se upisuje godina, i onda te stave pred gotov čin, ili skupi 3000 kn više u par dana i plati ili idi doma guli krumpire...meni se čini da su tu odgovori na puno pitanja.

fat drummer
02-09-2008, 17:55
ok... otkuda ti info da je sjednica sredinom mjeseca (eventualno izvanredna sjednica)
uostalom ne radi se samo o nama već i o ostatku kolega

Tomislav Lalić
02-09-2008, 17:56
Fidel ljudi će doći.....i prosvjed se što se tiče toga segmenta sigurno biti dobar....zato zovite sve koje znate i svi dođite na prosvjed....IZBORIMO SE ZA PRAVA KOJA NAM PRIPADAJU....pozz

Tomislav Lalić
02-09-2008, 17:59

Ovo mi smrdi na puštanje dezinformacija....ne znam zašto to ljudi rade....??????????

legionar
02-09-2008, 18:01
Samo malo, jel sam neš krivo shvatio ili mislite tražit da se uvjet spusti za sve? Kod Bolonjaca te ne može proći..

fat drummer
02-09-2008, 18:03
Samo malo, jel sam neš krivo shvatio ili mislite tražit da se uvjet spusti za sve? Kod Bolonjaca te ne može proći..

ili...

legionar
02-09-2008, 18:09
Nisam baš upoznat sa svim zahtjevima.... Za koga sve mislimo tražit spuštanje uvjeta?

fat drummer
02-09-2008, 18:24
Nisam baš upoznat sa svim zahtjevima.... Za koga sve mislimo tražit spuštanje uvjeta?
ili...

Canuleia
02-09-2008, 18:26
zašto bolonjci nebi imali snižen uvjet?? pogotovo ako nas malo upiše 4.god... i ako dobijemo rok u 1.mj.??

fat drummer
02-09-2008, 18:27
zašto bolonjci nebi imali snižen uvjet?? pogotovo ako nas malo upiše 4.god... i ako dobijemo rok u 1.mj.??
ne znam... a što ako vas puno upiše?

ars boni
02-09-2008, 18:30
Ja dolazim. Svaki put dosad je bilo "ne mogu, imam ispit", al imaju i drugi, pa šta...
Revolucija!!!

Canuleia
02-09-2008, 18:38
ne znam... a što ako vas puno upiše?

pa i onda! :smt019

fat drummer
02-09-2008, 18:44
:smt011
vidiš, nije to baš taaaako lako
prijedlog je složen, argumenti su izneseni
nadamo se najboljem, ali nema mjesta nekoj emotivnosti
ovo nisu pregovori s faksom
tamo nitko ne ide kao ravnopravan (da znam da grozno zvuči) jer niti smo mi u položaju koji nam osigurava ravnopravnost niti je izgledno da ćemo ikada biti
radi se o prošnji, ako ćemo iskreno. prosvjed je za vani, kada se razgovara s dekanom i prodekanima, treba zadržati određenu razini relanosti i trezvenosti jer ipak nisu oni pali jučer s kruške niti studenti danas imaju neku suludu moć kojom bi prisli u pravu da ispoštuje njihove želje

Canuleia
02-09-2008, 18:47
a bar dekanski?? :oops:

bez brige, znam da se to neće desiti ali ako dovoljno jako budem željela... :D

fat drummer
02-09-2008, 18:50
umjesto odgovra evo ti argument uprave zašto ne pa ti nađi neki protuargument

kolega, nastava počinje 1.10., a kao što znate predavanja su obvezatna za sve studente i mi jednostavno nemamo dovoljno mjesta ni kadra organizirati ispite i nastavu
kalendar je već određen i mi tu niša ne možemo

Canuleia
02-09-2008, 19:00
umjesto odgovra evo ti argument uprave zašto ne pa ti nađi neki protuargument

kolega, nastava počinje 1.10., a kao što znate predavanja su obvezatna za sve studente i mi jednostavno nemamo dovoljno mjesta ni kadra organizirati ispite i nastavu
kalendar je već određen i mi tu niša ne možemo

:smt097 (ovo je za upravu)

ok, a sad stvarno - dok ta uprava ne promjeni sastav iz temelja dobivat ćemo ovakve odgovore. od prve god molimo dekanski, do 4 su se već mogli organizirat. da su htjeli...

fat drummer
02-09-2008, 19:02
točno... dok uprava ne kaže da bi bilo svemirski zabavno imati dekanske neće ih biti

legal_neverland
02-09-2008, 20:38
iako sam na dvije minute od faksa, ne mislim doci. ok, ja sam sebicna i sve ostalo. ali gledajuci realno (realno po mome :-D ) ti izvanredni studenti nemaju nikakve obveze i sad traze nekakva prava.
prije se podrazumjevalo da fakultet upisuju izvanredno oni koji uz to imaju i drugih obveza (odrasli ljudi s obitelji, poslom, djecom), a danas su to oni koji su uz losiji prosjek iz srednje skole i lose napisali prijemni. ja bih sad trebala ici uz ruku tim ljudima koji NEMAJU ZDRAVSTVENO: neka se prijave na zavod, PLACAJU VELIKE SKOLARINE: ionako ne slusaju predavanja, nek si nađu posao. mogu raditi i na neodređeno i na određeno i na ugovor o djelu.
kad vec rade, 200 i nesto kuna im je zet-ov radnicki pokaz sto i nije smak svijeta...
izvanredni studenti ne trebaju visiti svaki dan na faksu, referada im zatreba jednom mjesecno, najcesce ni ne zive u zagrebu- ne placaju stanarinu 2000 kuna i ne brinu koliko ce im doci rezije..
izvanredno studiranje ima svojih mana i svojih prednosti. mislim da je licemjerno upisati faks kao izvanredni student i sad se buniti te traziti neka svoja "prava" dok je 500 ljudi izvisilo, koji bi se mozda stvarno potrudili jer im je to mozda bilo vazno... mozda....

s druge strane, danas faks ne upisuju samo djeca od 18 godina kojima sve to financiraju roditelji koje ce u sred noci nazvati da posalju 1000 kuna jer je sutra rasprodaja u topshop-u, vec i oni koji rade i samostalno si financiraju i skolarinu i stanarinu i sve ostalo..

zasto onda redovni studenti koji imaju djecu isto ne bi imali neka svoja "prava" (brzo cemo ih naci)??? zasto samohrani ocevi ili majke ne bi placali manju skolarinu? zasto nasa djeca ne bi imala bezuvjetni upis u vrtice? pa, mi smo redovni studenti, za boga miloga...

Nivette
02-09-2008, 20:44
iako sam na dvije minute od faksa, ne mislim doci. ok, ja sam sebicna i sve ostalo. ali gledajuci realno (realno po mome :-D ) ti izvanredni studenti nemaju nikakve obveze i sad traze nekakva prava.
prije se podrazumjevalo da fakultet upisuju izvanredno oni koji uz to imaju i drugih obveza (odrasli ljudi s obitelji, poslom, djecom), a danas su to oni koji su uz losiji prosjek iz srednje skole i lose napisali prijemni. ja bih sad trebala ici uz ruku tim ljudima koji NEMAJU ZDRAVSTVENO: neka se prijave na zavod, PLACAJU VELIKE SKOLARINE: ionako ne slusaju predavanja, nek si nađu posao. mogu raditi i na neodređeno i na određeno i na ugovor o djelu.
kad vec rade, 200 i nesto kuna im je zet-ov radnicki pokaz sto i nije smak svijeta...
izvanredni studenti ne trebaju visiti svaki dan na faksu, referada im zatreba jednom mjesecno, najcesce ni ne zive u zagrebu- ne placaju stanarinu 2000 kuna i ne brinu koliko ce im doci rezije..
izvanredno studiranje ima svojih mana i svojih prednosti. mislim da je licemjerno upisati faks kao izvanredni student i sad se buniti te traziti neka svoja "prava" dok je 500 ljudi izvisilo, koji bi se mozda stvarno potrudili jer im je to mozda bilo vazno... mozda....

s druge strane, danas faks ne upisuju samo djeca od 18 godina kojima sve to financiraju roditelji koje ce u sred noci nazvati da posalju 1000 kuna jer je sutra rasprodaja u topshop-u, vec i oni koji rade i samostalno si financiraju i skolarinu i stanarinu i sve ostalo..

zasto onda redovni studenti koji imaju djecu isto ne bi imali neka svoja "prava" (brzo cemo ih naci)??? zasto samohrani ocevi ili majke ne bi placali manju skolarinu? zasto nasa djeca ne bi imala bezuvjetni upis u vrtice? pa, mi smo redovni studenti, za boga miloga...

=D> =D> =D> =D>
svaka ti cast, nemam komentara za tvoj post
izvanredni imaju obaveze na fakultetu, a samim time zasluzuju i nekakva prava
zasto bi izvanredni student placao skolarinu kao redovni (koji uz iksicu, pokaz i ostalo koje nema veze s faxom) i placao seminare jednako kao redovni, a nemao ih i nemao svog voditelja seminara (kojeg placa) jer je izvanredni student. sto, da placa jednako kao i redovni to sto ga sikaniraju na svakom koraku?!

i zivis u hrvatskoj, ljudi nemaju mogucnosti skoro pa preko noci zaradit dodatnih 3000 kn zato jer ih ni fakultet ni studentski predstavnici nisu na vrijeme obavijestili o povecanju skolarina

daj, pocni studirat i upoznaj se malo vise s problematikom studenata pa onda pametuj :smt006

Đ!
02-09-2008, 20:44
nek si nađu posao.

I završe faks za 10 godina or what? Nitko tu ne traži prava već manju školarinu za manja prava. Nadam se da je ovo zajebancija.

malimrav85
02-09-2008, 20:46
ali gledajuci realno (realno po mome :-D ) ti izvanredni studenti nemaju nikakve obveze i sad traze nekakva prava.
ja bih sad trebala ici uz ruku tim ljudima koji NEMAJU ZDRAVSTVENO: neka se prijave na zavod, PLACAJU VELIKE SKOLARINE: ionako ne slusaju predavanja, nek si nađu posao. mogu raditi i na neodređeno i na određeno i na ugovor o djelu.

i što točno onda plaćamo 6300kn, isto kao i redovni?
kaj ti pričaš, ne znaš ni sama
ja isto kažem da mi ne treba pokaz (upišem se svake 2 godine na upravni,porezni)
evo,čak sam i xicu dobio
zdravstebo svi imamo
ali ne razumijem što onda plaćam isto kao i redovni kad nemam ništa kao i oni?
možda ti znaš?

annie sk
02-09-2008, 20:50
jesi ti brucosica?!
svi imaju pravo na svoje misljenje, ali... ''ti izvanredni studenti'' imaju ipak neke obveze.
ali ajde po tvome, nemaju ih, pa zasto onda da ''im'' se izjednacuje skolarina sa redovnima?! nema ti tu bas nekog smisla.
nikad se nije podrazumijevalo da izvanredni upisuju faks iz tih razloga koje si ti navela nego jer se kvote na prijemnima popunjavaju kako se popunjavaju i nema mjesta za sve u redovnima uz potporu i za osobne potrebe. kuzis i to?! niti su to lijene vucibatine koje nisu radile u srednjoj pa eto, po ocjenama upale u izvanredne.
ah... curo

i znas sto jos, to sto nas neces podrzati, to je tvoja stvar. ali nemoj ga dijeliti sa nama. pesimisti nam zbilja ne trebaju.

tyrandas
02-09-2008, 20:51
legal svaka čast.
nemam uopce komentara na tvoj post, niti mogu zamisliti da netko (odrastao, jel) moze razmisljati na taj način.
bas su mi super misljenja takvih studenata.

ako nisi upoznata sa obavezama izvanrednih studenata, i sa njihovim statusom na fakultetu, onda to molim te, nemoj niti komentirati

Alita
02-09-2008, 20:53
Legal je nadasve napredna. Nije ni pocela studirati, a vec pokazuje iznimnu kolicinu kolegijalnosti kakva se moze naci na nasem faksu.
E pa Legal, zelim ti sve najbolje i da nades nekoga tko ce ti prodati pitanja za kolokvije iz OPPDa.

Tal
02-09-2008, 20:55
ja bih sad trebala ici uz ruku tim ljudima ...
za boga miloga...

ne daj Bože da ti kad zatreba da tebi neko ide na ruku...

i ja kažem, za Boga miloga...

suni
02-09-2008, 20:55
meni je osnovni problem što ljudi upišu po jednoj cijeni a onda ih se na sredini studija UCJENJUJE da plate duplo veću cijenu :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
jel to normalno :?:

i na još jednu stvar bih se osvrnula vidim ja ovu obavijest na stranicama pravo.hr
http://www.pravo.hr/studenti/SZ?@=5q9j#news_16599

krasna samopromocija za kolegu živančeva tutića-prstom nije mrdnuo a tu se potpisuje ispod obavijesti. ono nevjerojatno :roll: :roll:

Nivette
02-09-2008, 20:59
i na još jednu stvar bih se osvrnula vidim ja ovu obavijest na stranicama pravo.hr
http://www.pravo.hr/studenti/SZ?@=5q9j#news_16599

krasna samopromocija za kolegu živančeva tutića-prstom nije mrdnuo a tu se potpisuje ispod obavijesti. ono nevjerojatno :roll: :roll:

nda...
jos jednom da se naglasi... od studentskih predstavnika su se kolege savic i magud stvarno potrudili (i ema, no kako nije u ZG ne moze obavljat sve stvari kao da je ovdje), dok ostali... ne treba ni govoriti
eto, samo da se zna :-D

tapir_u_magli
02-09-2008, 21:01

nemojte jadnog tutića na križ odma razapinjati, ima i boljih predstavnika za to http://www.pnnk.org/grin.gif

koliko sam ja razumio, s njegovog accounta pri pravo.hr je ta vijest unijeta- tako da je njega potpisalo automatski. :)

suni
02-09-2008, 21:04
ako je tako ispričavam se kolegi!

ne mislim ništa zlo ali samo želim da se istaknu oni koji su to i zaslužili :D

i da se tad 8.9 istaknemo svi mi zajedno :smt041

Trpinja
02-09-2008, 21:06

jel znas ono kad netko izasere toliku kolicinu govana,da jednostavno neznas sta mu odgovriti na hrpu nebuloza i ispadsas sam sebi smijesan kad probas ista reci..e takav je otprilike tvoj post,a ja neam namjeru ispadati smijesan :smt006..
btw uvedi da su svi redovni onda,a onaj koji oce biti izvanredan neka ima radnu knjizicu i sa njom dodje na upis..jel to ok,vasa visosti

Đ!
02-09-2008, 21:22
koliko sam ja razumio, s njegovog accounta pri pravo.hr je ta vijest unijeta- tako da je njega potpisalo automatski. :)

Istina, automatski ih se potpisuje. Kaje suni, nisi valjda mislila da Ružica Mihelj sebe želi promovirati kada stavlja obavijesti na stranicu. :smt005

zlokica
02-09-2008, 21:26
sta dva za prenijeti? na kojoj godini???

s prve na drugu?!

fat drummer
02-09-2008, 21:28

ovo je...
ovaj zadnji pasus me se pogotovo dojmio
ne samo da nemaš jebenog pojma o čemu pričaš i što ti je logika blago rečeno morbino izvitoperena (onaj tko nema obaveza na faksu bi trebao imati visoku školarinu jer...) i što pokazuješ frapantan manjak socijalne osjetljivosti (ljudi su se namjerno prebacivali na vanredne jer si nisu mogli priuštiti redovan studij, a ovo povećanje i sada nekim forumašima defakto znači odustanak od faksa na drugoj ili trećoj godini) uz sve to nemaš jebenog pojma o čemu pričaš
ne to sam već spomenuo, ali mislio sam da je bitno naglasiti

Tedy
02-09-2008, 21:43
Eto da se i ja uključim u raspravu.
Mislim stvarno,ovo što je napisala kolegica legal_neverland je nevjerojatno.
Koliko je ljudi na faksu koji nisu iz Zagreba već iz neke male sredine,gdje postoji jedan dučan i 3 kafiča pa se ti zaposli ako možeš!
Čiji roditelji nisu tajkuni,nisu visoko obrazovani i jedva sklapaju kraj sa krajem.-pa ti plati toliku svotu za školarine, a onda par mjeseci nemaš za režije .
Sramota.
U pon. moramo pokazati da možemo biti složni i izboriti se za naša prava.

Đ!
02-09-2008, 21:47
Koliko je ljudi na faksu koji nisu iz Zagreba već iz neke male sredine,gdje postoji jedan dučan i 3 kafiča pa se ti zaposli ako možeš!

Kak ne kužiš, ona želi reći da se presele svi u ZG i tu zaposle. :roll: Al totalno se vidi da je brucošica, ima ideje da se uz faks može radit. :smt005 Ak si na ekonomiji, definitivno.

Tedy
02-09-2008, 21:53
O daaa.
A posao da nađeš kako?pomoču trikova ako nisi iz Zg.
Ili ako ti se netko "gore"smiluje i nađeš ga prvih mjesec-dva spavaš na kolodvoru dok ne skupiš za stanarinu.Pa sljedećih par mjeseci skapavaš od gladi jer ipak su važnije režije za platiti.

Đ!
02-09-2008, 21:58
Mah, nije bed naći neki slabije plaćeni posao. I nema veze ak nisi iz zg. Problem je što se uz pravo može raditi ili JAKO teško ili ne može uopće. I još je problematično što izvanredni sada imaju seminare, a nemreš predvidjeti kad će ti biti u slijedećem semestru(pod uvjetom da ti u prvom odgovara za posao). Na primjer.

slatkiš ubojica
02-09-2008, 22:13
iako sam na dvije minute od faksa, ne mislim doci. ok, ja sam sebicna i sve ostalo.
Jesi ali su ti pogledi na svijet veoma veoma jadni i infantilni.

ali gledajuci realno (realno po mome :-D ) ti izvanredni studenti nemaju nikakve obveze i sad traze nekakva prava.
prije se podrazumjevalo da fakultet upisuju izvanredno oni koji uz to imaju i drugih obveza (odrasli ljudi s obitelji, poslom, djecom), a danas su to oni koji su uz losiji prosjek iz srednje skole i lose napisali prijemni.
A koje su tvoje tocno obaveze? Skidam kapu ako ces ici na sve i jedno predavanje.
Mrzim ove jebene elitiste, oni izvanredni.. odvratno.

ja bih sad trebala ici uz ruku tim ljudima koji NEMAJU ZDRAVSTVENO: neka se prijave na zavod, PLACAJU VELIKE SKOLARINE: ionako ne slusaju predavanja, nek si nađu posao. mogu raditi i na neodređeno i na određeno i na ugovor o djelu.
Mene zanima, kada bi ti dolazila u Zagreb studirat, jel bi si sama placala stan ili mama i tata bi to radili za tebe?

Neces ni ti biti na faksu svaki dan, a da mi je jebeno znati zasto ces i ti morat u referadu svako malo.
E a daj si zamisli kak su tih 500 ljudi glupi kad nisu upali i medu glupe izvanredne.

Jel ti radis?

Daj razmisli malo prije nego nesto napises, ljudi danima organiziraju prosvjed, dolaze ljudi koji niti ne studiraju na faksu.. a zasto? Da podrže KOLEGE!!
Mislis da ljudi koji i rade imaju para da si plate visoke školarine samo tako?
Glupo derište.

Đ!
02-09-2008, 22:18
E da, zaboravih pitat. Kak ti, curo, znaš kak funkcionira izvanredni studij kad još nisi ni počela svoj, redovni?

tapir_u_magli
02-09-2008, 22:20
omigod, kako li mi je ovo od legal_neverland promaklo. post godine!

Alita
02-09-2008, 22:22
Logika joj je uvijek bila jača strana :-D

Đ!
02-09-2008, 22:23
omigod, kako li mi je ovo od legal_neverland promaklo. post godine!

Pa nisi za puno fulao, nedavno je postano. :-D

kikich
02-09-2008, 22:23

ma nabijem ja tebe lijepo na onu stvar koju nemam.... tolko gluposti prosrat u jednom postu....

i boli me isto ona stvar sto cu sad ispad neuroticna, bezobrazna i neznam kakva.... TI JEBENO NEMAS POJMA, APSOLUTNO O NICEM....

jel tebi jasno da je pun klinac ekipe presao s redovnih na izvanredne (ne zato sto im nije islo, ne zato sto su ima ocjene u srenjoj bile slabe, VEC ZATO STO IM JE ISTO SRANJE KOSTALO MANJE I ZATO STO NEMAJU PARA NA BACANJE DA PLACAJU REDOVNO)

jel tebi jasno da pun klinac izvanrednih ne radi i da to placaju njihovi roditelji i da nisu iz zagreba vec palcaju cca 2000 kn stan + rezije??? tak da ih osnovne stvari dodu samo vise od 25 000 kuna godisnje, a oni koji putuju ti mislis da je njima jednostano putovat 2 sata da bi dosli na ispit ili nedaj boze konzultacije kod profesora kojima nije fundamentalo pojavit se u zakazano vrijeme...

a i oni koji rade, mislis da rade za 5 000 kun + buhahahahhhahhahahahhaa u kojoj drzavi ti zivis...

odrasli ljudi s djecom i familijom, kolko njih ima na faksu, mozes ih na prste izbrojati, tako da ne kenjavis bez veze...

pricas o nekim velikim obavezama koje imaju redovni studenti, a izvanredni ne???

pisanje seminara, vau as ti velke obaveze....

ajmo dalje... koje su to jos da cujem... nisam upoznata s tim ocito...

predavanja???? no shit... kolko ljudi zapravo ide na ta predavanja, btw za tvoju info imaju je i izvanredni, jesi znala da prof cajko trazi ispricnicu ili neku potvrdu da si radio pa nisi dosao na njezina predavanja kad dodes pitat koje su jos dodatne stvari koje moras znat osim literature (ok ovo nije ispit, al nema veze)

284 kn dode gradanski pokaz za zet (mjesecni) a radnicki dode nekih 490/500 kn, bar je tak bilo prije poskupljenja karata...

al da tocno izvanredni ne moraju ucit, pifff ko je to vidio... oni nek rade, a ispiti im se sami polazu.... (jesi ti ziher na dobrom forumu :? )

i kakve veze imaju djeca s faksom... ok ima jako puno samohranih roditelja, al isto za te roditelje postoji djecji doplatak i ine druge mogucnosti o kojima se samo trebaju raspitati, al ne na faksu, osim ak se nes dogovorit s kregarom da otvori jedan vrtic na faksu... sve ove ostale paralele nemaju smisla, nit spadaju tu....

i btw: PROSVJED NIJE SAMO DA SE SMANJE SKOLARINE IZVANREDNIM STUDENTIM, al da si procitala sve uvjete mozda nebi tolko kenjala :smt006

engel
02-09-2008, 22:56
legal,poshevi nesto-pod hitno.

Kesa
02-09-2008, 23:00
Isuse dragi odakle je ova ispala?!
Ne znam da li da se na ta sranja smijem ili plaćem... :smt009 Evo ti zlato ja sam izvanredni student, završila sam gimnaziju sa odličnim i ja radim osam sati dnevno i ne živim 2min do faksa već u PM...
Radim jer mi moji roditelji NE MOGU priuštiti studiranje i luftanje guzice preko ljeta, a kamo li neku krpicu ekstra.
Da li te zanima kolika mi je plaća?! Jebenih 3500 kn što je čak za neke i čisti san, sada ću najvjerojatnije ući u minus da si platim ovu godinu+knjige+prijevoz.
K tome sam još i bolesna i jebe me poslodavac ak mi je nedaj bože ispit prije pola 4, a o predavanjima da i ne prićamo. Jednu sam si već godinu sjebala zbog idiota...
Nikome ne cendram, nikome ne pričam kako mi je teško... snalazim se kako znam pa mi molim te OPROSTI KAJ SI ŽELIM OMOGUĆITI JEDNOGA DANA NORMALAN ŽIVOT.

Sapienti sat... :smt076

annie sk
02-09-2008, 23:13
malecka ( legal ) je samo nadobudna. i nije okusila one prave okuse naseg faxa. ona jadna samo zeli pokazati da kao mlada brucosica o svemu i svima ima svoj stav i da sve zna.. doduse krivi, ali je njen. ( to su ostaci puberteta. )
i zato... sere ( nije moj stil da prostacim, ali ovo zasluzuje iznimku. )
ali draga curo, prvo, uskoro ti pocinju predavanja pa ces ovaj fax uistinu poceti zivjeti na pravi nacin, ne samo ovaj virtualni.
drugo, smjestila si nas izvanredne u glupe i lijene studente koji nisu toliko pametni ( ocito kao ti ) da budu redovni. mozda/ sigurno ce ti jednom trebati pomoc... mozda ju, neznajuci, dobijes upravo od nekog izvanrednog.
trece, ljudi koji organiziraju ovaj prosvjed trose svoje vrijeme, a mogli bi uciti, npr. Jeli ti palo na pamet da medu njima ima redovnih studenata?!
cetvrto, iskreno se nadam da je ova tvoja umisljenost i arogantnost rezultat samo toga sto si preneiskusna sto se tice ovog faxa a da ce s vremenom jenjavati

fidel_castro
02-09-2008, 23:18
iskreno, mislio sam doći na prosvjed, ali sada mi se čini da da ću vjerojatnije biti u nekoj birtiji ili kvalitetnije provoditi vrijeme...

Zašto?
Nesumnjivo je da je izvanrednim studentima nanesena velika nepravda, kao i redovnima prošle godine kada su im se povisile školarine... po meni je apsolutno besmisleno da netko pod jednim uvjetom upiše faks, a pod drugim ga završi (konkretno mislim na visinu plačanja), ali s druge strane, prosvjed je jako loše organiziran! Prvo SZPFZG-a kao organizator nema ni svog stalnog predsjednika nego vd-a, a predsjednik nije potrajao niti 6 mjeseci (ne želim ulaziti u razloge ostavke jer to sada nije tema, ali samim time govore koliko su ozbiljni u radu). Drugo, kada se prosvjeduje, onda se postavljaju realni i izvedivi ciljevi (kao što su to i napravili srednjoškolci), a ne puno idealističkih zahtjeva za koje svi ovdje znamo da neće proći. Treće, kao najbitnije je nedostatak upornosti studenata PFZG-a zbog čega se i neće puno postići... Zar vi zaista mislite da će se nešto promijeniti ako 300 ljudi stoji 3 sata pred faksom i to sutra izađe u novinama, a prekosutra svi zaborave da se prosvjedovalo?

Jbg, nemoćni smo i sve će ostati onako kako je Senat sveučilišta odlučio... Možda prođe neka sporedna odluka kao smanjeni uvijet za bolonjce,a za ostalo će naš dragi dekan reći da je nemoćan... Riješenja jednostavno nema i toga bi svi trebali biti svjesni!

fat drummer
02-09-2008, 23:21
to je taj sdp-ovski defetizam
fascinira me ovo razmišljenje od strane studenata prava
čak se ne radi o tome koje zahtjeve postavljamo, hoćemo li tri sata tuliti i hoće li se na kraju dana išta promjeniti na bolje ili na gore
to je sve zapravo šlag
fascinira me manjak želje kada se treba barem i simbolično oduprijeti nečemu što smatraš nepravednim

kikich
02-09-2008, 23:25
Prvo SZPFZG-a kao organizator nema ni svog stalnog predsjednika nego vd-a, a predsjednik nije potrajao niti 6 mjeseci (ne želim ulaziti u razloge ostavke jer to sada nije tema, ali samim time govore koliko su ozbiljni u radu).

ljubavi szpfzg nije organizator prosvjeda.... :smt006

ok skeptican si, btk, zahtjevi su idealsiticki... ok

vec si jednom to naglasio, tvoje misljenje se postuje, al ne moram ga ni uvazit, pa ukoliko smatras da ovaj prosvjed nema svrhe zaobilazi ovaj topic u velikom luku i pusti ljude da barem pokusaju napravit nesto... ;)

tyrandas
02-09-2008, 23:26
fifica hvala na kolegijalnosti
popij jednu i u moje ime ;)

s takvim stajalistem poput tvoga "ionako necemo nista postici" cemo daleko dogurati svakako.
i ako ne postignemo neke velike stvari, bar cemo im pokazati da nismo totalno inertna masa koja ce napraviti bez ikakve reakcije sve sto oni odluce

i studentski zbor ne organizira prosvjed! organiziraju ga studenti prava! zbor, osim troje ljudi koji rade na tome, nema nikakve veze, nit su mrdnuli prstom za nasa prava. al da se ne ponavljamo

Trpinja
02-09-2008, 23:33
kakva pederska defetisticka razmisljanja..jebote daj malo tih ljevicarskih ideala..ispadas potpuno drukciji od opcije koju zastupas i propagiras

fat drummer
02-09-2008, 23:35
jebote fifi, kad te trpinja rasturi u raspravi onda znaš da si u kurcu :-D

Vlado-sk
02-09-2008, 23:37

Stvarno, dodje mi da te ubijem... (ok, mozda malo pretjerano, al ne znam sta drugo da kazem - prva pomisao). Bolje promijeni nick (ako ti dopuste, buahahahahha :badgrin: ) ,jer nakon ovog...

Galijun
02-09-2008, 23:58

Mala, ajde ti prvo fino počni studirat, a onda počni prosipavati mozak gdje god stigneš. Prosula si ga sada kao da ga je netko Glockom izbio iz ležišta...

--Anči--
03-09-2008, 00:03
uopće se ne isplati zamarat oko takvih poput legal.hajdmo dalje pisat neke produktivne ideje 8)

Galijun
03-09-2008, 00:04
Jel će se pojaviti kakav transparent koji će ukljkučivati Chucka Norrisa ?? :lol:
Ozbiljno...bude li sve kako treba, ovo bi moglo proći dobro, optimista sam :-D

Nivette
03-09-2008, 00:06
fifica hvala na kolegijalnosti
popij jednu i u moje ime ;)

mozes i u moje :smt006

i ako je tako tesko shvatit SZ nije organizator prosvjeda
od studentskih predstavnika (po valjda 26569896836536-i put) aktivno sudjeluju kolegica EVG, te kolege magud i savic
urednistvo pkt-a je pomoglo savjetima, reklamama i u dijeljenju letaka
a ostatak rade "obicni" studenti prava, i redovni i izvanredni

Jel će se pojaviti kakav transparent koji će ukljkučivati Chucka Norrisa ?? :lol:

naravno :-D
ideje su dobrodosle

ars boni
03-09-2008, 00:16
Ako pravo ima lošu reputaciju zbog kolegijalnosti i karaktera ljudi koji ga upisuju i završavaju, i ako su pravnici zbog ičega smatrani stokom i pohlepnim gmazovima, to je zbog ovakvih, kao što je legal. Elitizam i glupost u punom sjaju! Ne znam koje mi se više gadi.
Razmišljala sam danas da li da dođem na prosvjed ili ne, budući da ne živim u Zagrebu (vlakom nešto više od sat i pol), i da 15. polažem ispit za uvjet, i da imam, kao i svi mi skupa, hrpu drugih obaveza vezanih uz faks, da bih upisala i drugu godinu kao redovan student. Odlučila sam doći, napisala sam još na prvoj stranici, jebeš par sati, ako se borimo protiv nepravde, i za program koji svima koristi.
Ali zbog ovakvih stvorova, koji se smrad svoje tupoće i neosjetljivosti usuđuju širiti po mjestima na kojima normalni ljudi pokušavaju učiniti nešto da svijet bude malo bolji, i njihov život malo lakši i ljepši, i to na ničiju štetu, čak možda ni 5 minuta narušenog duševnog mira onih jebivjetara koji sjede u kožnim stolicama (pesimistički predviđam da će se taman toliko živcirati oko svega ovoga), sam definitivno dobila želju da isključim svaku mogućnost da me s takvima itko ikad strpa u isti koš! HVALA TI ZA TO, LEGAL!
Možda uspijemo, možda ne, ali ćemo reći svoje!

vuffek
03-09-2008, 00:35
legal i fifi pokušavaju utjecati na našu slogu
ali mi se ne damo

cro mode off*

tko neće
nemora
tko oće, zna zašto oće
ako ništa drugo, iz solidarnosti

za dotične: pogledati značenje riječi solidarite u riječniku, ili wikipediji

jedno ću reći, i izvanrednima, i redovnim bolonjcima
DOĆI ĆETE SVI NA TREĆU-a čari četvrte ću tek otkriti pa vam javim
u vrijeme kada su bolonjski kolokviji mit prekriven prašinom
a bolonja samo puko slovo na papiru :smt006
i kada će svi htjeti prosvjedovat
jer se samo godinu dvije prije toga nije radilo o njihovim guzicama

Švabosanac
03-09-2008, 00:38
legal,poshevi nesto-pod hitno.
dobrovoljno se javljam da kolegicu usmjerim na pravi put :smt006

stvarno je zalosno sto ce rade doci ljudi s drugih fakulteta nego oni kojih se to zapravo i tice.al mi fakat nije jasno kak neko moze reci da se njega ne tice,pa kaj mislite zauvjek ostati na prvoj godini?ja imam nekih ambicija upisati ovaj mjesec drugu,a onda ako bog da trecu,pa i cetvrtu,cak imam u planu i zavrsit ovaj fax.a ako budete sada govorili da vas se ne tice,koji ce vam izgovor biti dok budete se zalili na trecoj?bas me zanima...
u zahtjevima ima za svakoga po nesto,samo si treba uzeti dvije minute i procitat..
dolazim u ponedjeljak s frendovima s drugih faxeva,neki su cak vise i od mene nabrijani 8)

Insomniac™
03-09-2008, 01:17
Bla bla bla
Sram te i stid bilo...
Iskreno se nadam da će prema tebi svi kolege biti tako kolegijalni kao ti prema svojim budućim kolegama. I umjesto da tu prodaješ priče, upiši se na fakultet, završi koju godinu pa onda nesto kaži... Valjda ćeš jednom skužit da ništa u životu nije crno bijelo...

Canuleia
03-09-2008, 01:27
ajoj legal kaj ti u osnovnu ideš??
koliko ja znam jedina razlika između izvanrednih i redovnih studenata je ta da su oni na prijemnom bili iza br 500 i neš (bar je tak 2005. bilo).
a i da nije tako, da je onako kako ti kažeš - oni nikakvih obveza nemaju bla bla sranj sranj bla (iako, ovo je pravo, tu imaš obveza oš neš) kakav je način mjesec dana prije upisa dizati cijenu i dati opravdanje da su se poboljšali uvjeti studiranja?? kakvi jebeni uvjeti ako nemaju nikakvih obveza??
serete u usta sami sebi i uprava i ti.
ukoliko počneš studirati pravo tj dođeš na koju godinu više vidjet ćeš da da bi nešto izjavio, moraš raspolagati činjenicama inače jezik za zube!

osim toga, ovaj prosvjed nije samo u vezi toga već i kako bi se izborili za poboljšanje nekih uvjeta studiranja (nekih jer je pitanje oćemo li i to dobiti :( ) pa bi ti bilo jako dobro da podviješ rep i pojaviš se.

još nešto - na pravu, ali i u životu ti je jako bitno biti kolegijalan inače nećeš daleko dogurati, pogotovo ne ovakvom sebičnošću.

LeniTriZvjezdice
03-09-2008, 01:32
hebote fifi, kad te trpinja rasturi u raspravi onda znaš da si u kurcu :-D
:smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005

Ovakav intelekt naprosto mora proći upravu! :D :D :D

Evo za legal par uputa:

1. kad počneš studirati, vidjet ćeš da će neka ekipa koja je bila 10, 15, 5. ili 7. na listi i došla iz razvikanih Zg gimanzija otpasti već na prvoj godini, a drugu će upisati neki izvanredni koji su bili 700., 603 ili 505.

2. kad počneš studirati, ako si redovna, nemoj se iznenaditi ako te izvanredni kolega premaši u prosjeku ocjena i podnese zahtjev za upis u narednu godinu kao redovni

3. kad počneš studirati, vidjet ćeš da ti ljudi imaju iste obveze kao i ti, dakle, moraju ići na predavanja, moraju upisivati seminare i polagati kolokvije za potpise

4. kad počneš studirati, skontat ćeš da su oni isti studenti kao i ti, samo su upisani pod tim smiješnim imenom IZVANREDNI jer po osnovi njih Fakultet dobiva novčana sredstva od Ministarstva, elem, caka je u parama

5. na kraju ćeš saznati, da za razliku od redovne tebe, plaćaju školarinu, nemaju zdravstveno osiguranje, nemaju iksicu i ostala prava koja proizlaze iz iksice, nemaju pravo na prehranu u menzi što je priličan problem ako nisu iz Zg.

Ja to govorim kao, skromno redovni student.

slatkiš ubojica
03-09-2008, 01:33
EPIC FAIL! :smt005

O-Ren Ishii
03-09-2008, 02:46
Jao, Legal, ako ti se ikad sazna pravi identitet ne želim ti bit u koži... :shock: :shock:

A ti Fifi ne seri i dođi, ako ništa drugo, bar zbog našeg prijatelja Maguda koji se zbilja trudi oko tog, a i sam znaš kako mu je krvav idući tjedan... :smt006

VT
03-09-2008, 08:55
Ok. Dosta vise o naivnim i kratkovidnim ljudima kao sto je legal, i dosta o tome: misli/o/la sam doci al sad necu.... Cilj je : doci u sto vecem broju, biti jasan i glasan i pomiriti se sa time da cete izgubiti 5 min.,sat vremena ili 2-3 sata svog zivota zato jer cete pokusati nesto napraviti za sebe.
Nije to tako tesko kolege, stoga vidimo se 8.9. u 11h! A do tada sretno svima sa ispitima!

Vlado-sk
03-09-2008, 10:12
5. na kraju ćeš saznati, da za razliku od redovne tebe, plaćaju školarinu, nemaju zdravstveno osiguranje, nemaju iksicu i ostala prava koja proizlaze iz iksice, nemaju pravo na prehranu u menzi što je priličan problem ako nisu iz Zg.

Imamo zdravstveno, svi u Hrvatskoj imaju zdravstveno, to je prije bilo da izvanredni nisu imali, ali sad opet imamo, jel da??? Ili ja zivim u velikoj zabludi... :-D

fat drummer
03-09-2008, 10:13

Imamo zdravstveno, svi u Hrvatskoj imaju zdravstveno, to je prije bilo da izvanredni nisu imali, ali sad opet imamo, jel da??? Ili ja zivim u velikoj zabludi... :-D
da, ali moraš si regulirati zdravstveno ia ko to ne napraviš u roku od x dana od prestanka redovnog studija, onda je sranje

Condor
03-09-2008, 10:37
dolazim,ali pitam se što ako prosvjed ne uspije tj. ništa se ne izmijeni,koje su onda metode ˝borbe˝ za naša prava :-k

teđi
03-09-2008, 11:18
a jadna.... šta više reć.

nego, kad se počinju izrađivat transparenti&co? imam višak slobodnog vremena :D

Tal
03-09-2008, 12:49
ooo super je ova shema s mailom!

nego, kako to da studentski zbor nema ništa s prosvjedom?
i zašto?

fat drummer
03-09-2008, 12:55
nije da nema ništa... nekim članovi sz aktivno sudjeluju
ali većina njih ne
i kao oraganizacija nisu aktivno uključeni, već članovi pojedinačno

Tal
03-09-2008, 12:56
ali većina njih ne

znam, al zašto nisu?
kaj im to ne spada u opis posla, zalagati se za studente?

dorro
03-09-2008, 13:08
ali većina njih neE. Al za to bi trebalo smisliti neki novi pojam, većina sui generis. Nije obična većina. Nije ni kvalificirana većina. Nije ni 2/3. :lol:

Negdje 1/10.
Specifikum Pravnog fakulteta, kažem ti :smt005

Zašto, to se ne valja opterećivati, imamo važnijeg posla. dakle...

nego, kad se počinju izrađivat transparenti&co? imam višak slobodnog vremena :D javi se curama (niv, ty i ekipa).
Ne zna se još kada se lupa s čekićem po letvama, ja sam ustupila svoj stan na raspolaganje jerbo je relativno blizu (trešnjevački plac), ak me otkantaju pili se u nekom parku, uglavnom definitivan dogovor oko svega još nije pao.

fat drummer
03-09-2008, 13:11
ali većina njih ne

znam, al zašto nisu?
kaj im to ne spada u opis posla, zalagati se za studente?
pa dva su glavna razloga - većini se ne da jer imaju pametnijeg posla valjda, a i pošto su prvih tjedan dana šutili studenti koji su pokrenuli prosvjed su sami krenuli u sve pa je sada već kasno

gle, defakto od njih ne znam koliko 16 ili 18 možda 4 ima nekakvu ulogu u ovome
uopće neću ulaziti u postdiplomce :smt005

fidel_castro
03-09-2008, 14:14
poanta svega je da trosatni prosvjed 300 ljudi neće ništa riješiti... potrebne su masovne demonstracije i bojkotiranje fakulteta od strane barem 90% svih studenata dok se ne ispune zahtjevi, a obzirom da nema volje za tim, onda se nikakav efekt neće ni postići.... :?
To je poanta... naravno da je izvanrednima napravljena velika nepravda, da je dekanski rok potreban na trećoj godini, ali to se ne postiže ovako blagim sredstvima kao što je kratko paradiranje ispred faksa, a vrhunac će biti kada će se naš dragi dekan spustiti i reći "Kolege, ja tu ne mogu ništa učiniti" i na kraju će u 14 sati prosvjednici mirno razići...

dragi trpinja, ljevičari su za demonstracije, a ne trosatno stajanje ispred faksa... :-D

annie sk
03-09-2008, 14:31
@fidel
pa dobro daj pomozi da se naprave masovne demonstracije! imas tu cijeli topic.
ili sto, trebamo ukljuciti cijelu tvoju stranku i dati im propagandu sad pred izbore pa ces se onda ukljuciti u prosvjed?! ''oni'' su nas podrzali?! ma daj...
nisu ni lijevi ni desni za demonstracije kod nas. oni su za mirno rjesavanje problema, prodajom.

inace, salju nam podrsku sa radio postaja u Sisku i Petrinji i vijest o prosvjedu ce objaviti u eter...

Aleeeen
03-09-2008, 14:38
uopće se ne isplati zamarat oko takvih poput legal.hajdmo dalje pisat neke produktivne ideje 8)

E,svaka čast,slažem se potpuno. Onakvi postovi nisu vrijedni komentara ni živciranja.

Aleeeen
03-09-2008, 14:45
Ozbiljno...bude li sve kako treba, ovo bi moglo proći dobro, optimista sam :-D

Jedino Chuck Norris može srušit Kregara, tj. usmjerit ga da udovolji našim zahtjevima. :) :lol:

malimrav85
03-09-2008, 15:16
Ne zna se još kada se lupa s čekićem po letvama, ja sam ustupila svoj stan na raspolaganje jerbo je relativno blizu (trešnjevački plac), ak me otkantaju pili se u nekom parku, uglavnom definitivan dogovor oko svega još nije pao.
Molim da mi se javi kaj treba donjet točno, ono čekić,pilu itd jer imam više manje sve doma.
Donjet ću sve to u sportskoj torbi i osvrtat se oko sebe, idem u pljačku
:smt005

Trpinja
03-09-2008, 15:16
brijes..i kregar bi nasao nacin da dotuce chucka

suni
03-09-2008, 15:18
poanta svega je da trosatni prosvjed 300 ljudi neće ništa riješiti... potrebne su masovne demonstracije i bojkotiranje fakulteta od strane barem 90% svih studenata dok se ne ispune zahtjevi, a obzirom da nema volje za tim, onda se nikakav efekt neće ni postići.... :?
To je poanta... naravno da je izvanrednima napravljena velika nepravda, da je dekanski rok potreban na trećoj godini, ali to se ne postiže ovako blagim sredstvima kao što je kratko paradiranje ispred faksa, a vrhunac će biti kada će se naš dragi dekan spustiti i reći "Kolege, ja tu ne mogu ništa učiniti" i na kraju će u 14 sati prosvjednici mirno razići...

dragi trpinja, ljevičari su za demonstracije, a ne trosatno stajanje ispred faksa... :-D

bože tko ti ovakve pizdarije u glavu trpa :smt005

stranačke mladeži bi se trebalo zabraniti jer uzrokuju defetizam a i vjerojatno impotenciju svakom tko konzumira prije 50ih godina života :smt010

Barilla
03-09-2008, 15:19
fidel kak znaš da će biti 300 prosvjednika? kak znaš da prosvjed neće uspjeti?
čak i pod pretpostavkom konzultiranja proročanskih usluga, kako znaš?
:shock: :shock: :shock: :shock: :smt087 :smt083 :-k

engel
03-09-2008, 16:06

prosvjed je jednostani pravni posao kojim se osporava pravovaljanost nekog stanja. :-D
dakle,moramo u suštini pokazat drugima da nes nestima.napravit hajku.pojavit se.bit na radiu i tvu.BIT VIDJENI.
sta mislis sta ce ljudi na cesti koji ce tam prolazit mislit o faxu?pa da je zadnje govno i da ga nece upisat=manje para faxu=fax pizdi=fax napravi sta mi trazimo da ne popopusi jos vise para.+ jos vise okaljan ugled faxa=dekan najebe di ga stignu.

fidel_castro
03-09-2008, 17:03
ok, ja sada zaključujem raspravu s moje strane na ovu temu... barem do završetka prosvjeda...
kao što sam naglasio, nisam protim zahtjeva koji su stavljeni, prvenstveno mislim na školarine (iako me se osobno to ne tiče, ali eto KOLEGIJALNOSTI RADI)... Poanta svega je trebala biti da je sve napravljeno preblago i zbog toga sam skeptičan po pitanju rezultata prosvjeda...
eto, nadam se da sam u krivu i da ćemo dobiti dodatan rok, smanjeni uvjet, staru cijenu školarina i semestralno plačanje... ŽIVI BILI PA VIDJELI! ;)

neozbiljno dijete
03-09-2008, 17:22
hrpa pi**arija

joj milo dijete...
kako ćeš ti puknut ko kokica kad kreneš na faks....bit će tužno za gledat..da ti demonstriram.. :violent2:

nevjerojatno je da možeš bit toliko nekolegijalna know-it-all kokoš sa 19 godina..
ajde se javi za godinu dana na forumu, sigurna sam da ćeš bit super zadovoljna/uspješna/neisfrustrirana cura...to što si ti upala redovno nije vrh svijeta(da ti razbijem iluziju) i nisi dotakla bOGa za bradu..ovo štoos e radi izvanrednima je užasna nepravda i da si imalo upoznata sa stanjem na faksu znala bi to...zato kuš!! :evil:

vjerojatno si skužila da si pretjerala pošto si nestala s foruma nakon ovim baljezgarija, al teško ćeš ti u životu proć... 8)

nestorov
03-09-2008, 17:34
ajd pustite ju na miru!ima jedan genijalni citat iz dirty harrya,mišljenje je kao šupak,svi ga imaju!baš me zanima samo kako će joj ruže cvasti za vrijeme studiranja...kolko puta će osjetiti nepravdu,ponašanje profesora/referenata prema njoj ko prema zadnjoj stoci i ostalog sranja...samo onda će graktati po forumu,kolegama jer je njeno cijenjeno dupe povrijeđeno...
bože me sačuvaj takvih kolega s faksa :smt009 :smt010

Ivan Magud
03-09-2008, 17:45
HITNO, HITNO!!!!!!
Pozdrav,

zvali su me iz policije. Zahtjevali su još 20-ak redara. AKO IH NE SKUPIMO ZAPRIJETILI SU OTKAZIVANJEM PROSVIJEDA. JAVITE MI SE IMENOM I PREZIMENOM U INBOX NA FACEBOOKU ILI NA PM OVDJE. MOŽE I NA BROJ MOBITELA 095/8140837.

hvala

Đ!
03-09-2008, 18:16
to se ne postiže ovako blagim sredstvima kao što je kratko paradiranje ispred faksa

Ali šabane, to je jedini način. Što bi ti napravio? Predloži kad već kažeš da to neće uspjeti. Koliko samo ljudi neće doći jer kao ti ne vjeruju u uspjeh prosvjeda... Zapitaj se.

Alita
03-09-2008, 18:22
Ok.. stvarno molim bilo koga tko je odlucio ici na prosvjed da se prijavi kao 'redar'; buduci da ce prosvjed biti miran mislim da su redari samo normativna funkcija.
>.>
Nu, stvarno, i ja cu se prijaviti.

dorro
03-09-2008, 18:24
HITNO, HITNO!!!!!!
Pozdrav,

zvali su me iz policije. Zahtjevali su još 20-ak redara. AKO IH NE SKUPIMO ZAPRIJETILI SU OTKAZIVANJEM PROSVIJEDA. JAVITE MI SE IMENOM I PREZIMENOM U INBOX NA FACEBOOKU ILI NA PM OVDJE. MOŽE I NA BROJ MOBITELA 095/8140837.

hvala Alzo, mogu se cure prijavit? :-D
Evo i ja i Kikich ćemo (jel, Kikic da hoćeš? :lol: )

Supremus
03-09-2008, 18:29
ma i ja sam poslao zahtjev za mene i frenda...znaci jos samo 18 redara... mozda dobijemu crnu majicu i onak da ti pise sekjuriti...po vuku...

iva5
03-09-2008, 18:31
ovako...moje misljenje...ne kuzim cemu toliko buke oko dizanja skolarine za izvanredne studente...pa vi radite, studirate usput, ne morate uopce na predavanja, vjezbe, seminare (nest sitno na faks)...do sad ste placali smjesne skolarine a mi paprene. A trebalo bi biti obratno. Ako vam ne odgovara cijena prebacite se u redovne...
Ja bi najradje da je za sve besplatno, ali ako vec nemoze biti, logicno je da izvaredni placaju minimalno istu ako ne i vecu skolarinu od nas redovnih. toliko od mene

Murphy
03-09-2008, 18:36
ovako...moje misljenje...ne kuzim cemu toliko buke oko dizanja skolarine za izvanredne studente...pa vi radite, studirate usput, ne morate uopce na predavanja, vjezbe, seminare (nest sitno na faks)...do sad ste placali smjesne skolarine a mi paprene. A trebalo bi biti obratno. Ako vam ne odgovara cijena prebacite se u redovne...
Ja bi najradje da je za sve besplatno, ali ako vec nemoze biti, logicno je da izvaredni placaju minimalno istu ako ne i vecu skolarinu od nas redovnih. toliko od mene

Tko nasjedne na ovaj post i pocne pizditi, placam mu vikend u toplicama s onim likom koji nije vidio banner :smt005

Just ignore it, people :-D it's designed to piss people off :p

iva5
03-09-2008, 18:41
Tko nasjedne na ovaj post i pocne pizditi, placam mu vikend u toplicama s onim likom koji nije vidio banner :smt005

gle nist ja ne bojkotiram...drzava je k+++u kaj se tice svega pa i ulaganja u obrazovanje...ali procitaj jos jednom sto sam napisao pa ce ti biti jasnije (mozda)
al OK daj mi odgovori na ovo pitanje...je tebi normalno da ja kao redovni placam preko 7000kn a ti samo par tisuca kuna? a radis i minimalne obveze prema faksu.

Soo
03-09-2008, 18:43

Imaš pravo, svi smo uz tebe , ti si nam glas razuma, ti i legal ste jedine skužile da ovo nema smisla i evo ja vjerujem da će organizatori ozbiljno razmisliti o otkazivanju ovog bespotrebnog prosvjeda.

iva5
03-09-2008, 18:45
Imaš pravo, svi smo uz tebe , ti si nam glas razuma, ti i legal ste jedine skužile da ovo nema smisla i evo ja vjerujem da će organizatori ozbiljno razmisliti o otkazivanju ovog bespotrebnog prosvjeda.
pa prosvjeduj do mile volje...ja sam samo dala svoje misljenje...a nitko mi nije odgovori na pitanje.
edit. sad jos samo cekam da mi si svi postovi obrisu...toliko o slobodi misljenja i izrazavanja na pravokutniku

Đ!
03-09-2008, 18:48
je tebi normalno da ja kao redovni placam preko 7000kn a ti samo par tisuca kuna? a radis i minimalne obveze prema faksu.

Za početak, Murphy je redovni bez plaćanja. Dalje. Ti kao redovni plaćaš 6000+300 upisnina. Ako neš prenosiš, plaćaš dodatno al opet ne nužno preko 7k. Ali ono što ti plaćaš više je iksica. Ako ništa drugo. I da, normalno je da mi redovni plaćamo više jer imamo neka studentska prava i tak to.

Barilla
03-09-2008, 18:49
ja isto mislim da se izvanredni se ne trebaju žaliti, nego da moraju plaćati barem 8 puta više zato što su izvanredni. nadalje rokova je dosta za onog (onu, također) tko uči, a o uvjetu treba reći da je premalen. 5 od 6 samo pogoduje neradu i bludu. Treba uvesti najmanje 6 od 6! nema popuštanja.

ok. sad kad smo čuli i moje mišljenje. nadam se da smo gotovi s mišljenjima toga tipa. :shock:

**bote koliko je perverznog gušta u mišljenjima koja pogađaju srca stradalih? Pa koga briga za vaše mišljenje? Jel' da najbolje nek se svi poklope po ušima i neka šute? :x

Odgovor na pitanje iva5: je normalno je! jer osim što sam redovan i što plaćam imam kao neke pogodnosti koje oni nemaju! N e m a j u!

Murphy
03-09-2008, 18:49
gle nist ja ne bojkotiram...drzava je k+++u kaj se tice svega pa i ulaganja u obrazovanje...ali procitaj jos jednom sto sam napisao pa ce ti biti jasnije (mozda)
al OK daj mi odgovori na ovo pitanje...je tebi normalno da ja kao redovni placam preko 7000kn a ti samo par tisuca kuna? a radis i minimalne obveze prema faksu.

jao micek, ali ja ti nis ne placam... ja sam na grbaci drzave...znas, ono kad se dobro plasiras na prijamnom i dajes ispite u roku :badgrin:

Osobno bih potpuno ukinuo izvanredne ili napravio posebnu grupu od 30-ak ljudi koji actually rade uz studij, ali to je vec druga prica :p Izvanredni bolonjci imaju gotovo sve obveze redovnih (nes ti obveza koje svi mi imamo na faksu - otic na seminare i 2-3 predavanja + ucenje koje jedino od tih aktivnosti oduzima vremena), ergo, njihov specificni status ionako nema smisla i ova odredba samo je njima na stetu. Razlika u parama je odrazavala jedino razliku u pravima

*tapir mode on* Pusek :smt006 *tapir mode off*

kikich
03-09-2008, 18:50
Evo i ja i Kikich ćemo (jel, Kikic da hoćeš? :lol: )

afkors :smt005 vec sam se prijavila...

ima nas ima nas... :smt006 pa kaj ovo mi nece bit prvi put... mraf se sjecas kluba knjizevnika :D

@iva5... svrbe me prsti da nest napisem, al necu... rade cu zapalit na kametnitima SVIJECU DA BOG PROSVJETLI TAKVE.... :smt006

Vlado-sk
03-09-2008, 18:53

Jel to legal promijenila nick...?
Pazi ovo, njoj je LOGICNO da izvanredni placaju minimalno istu ako ne i vecu skolarinu od redovnih, izvodeci svoju logiku iz cinjenice da imamo manje obveza, ali i manje prava, manje predavanja (sto je manji trosak za fakultet), studiramo usput, ma bravo... ja jos ne kuzim zasto moramo placat vise od redovnih? Naravno, nista protiv redovnih, ovo je usmjereno na kolegicu

iva5
03-09-2008, 18:54
Odgovor na pitanje iva5: je normalno je! jer osim što sam redovan i što plaćam imam kao neke pogodnosti koje oni nemaju! N e m a j u!

no pa tebi je normalno da mi te "pogodnosti" moramo placati? u svakoj zdravoj drzavi (pravim=redovnim) studentima se ide na ruku, a oni koji studiraju usput nemaju pravo biti teret drzavi. pa nemaju pogodnosti zato i jesu izvanredni i rade pa imaju para i nek plate vise. Ako im tako nije dobro neka se prebace u redovne.

neozbiljno dijete
03-09-2008, 18:55

sori rodjo al moram...

iva baš si divni post napisaO...
za tvoju informaciju izvanredni po bolonji MORAJU na dva seminara godišnje, a na papiru moraja na predavanja kao i redovni s tim da recimo na ekonomskoj su stvarno morali.također su morali na vježbe i moraju po potpise kao i redovni.znači pada u vodu teza da ih nikad nema na faksu..obveze su praktički izjednačena samo što redovni imaju grupe od 30tak,40 ljudi a izvanredni imaju seminarske grupe veličine dvorane 2..
drugo ne rade svi izvanredni, masu njih ima taj status isključivo zbog prijemnog..

i nije tako lako prebacit se na redovne, treba imat prosjek 3,5 i da nisi ponavljao godinu..

ak misliš da im je tak super,prebaci se ti na izvanredne.to bar možeš bez prosjeka.pitam se zašto kad im je tako dobro.

OT: kolko još redara fali?

Vlado-sk
03-09-2008, 18:58

no pa tebi je normalno da mi te "pogodnosti" moramo placati? u svakoj zdravoj drzavi (pravim=redovnim) studentima se ide na ruku, a oni koji studiraju usput nemaju pravo biti teret drzavi. pa nemaju pogodnosti zato i jesu izvanredni i rade pa imaju para i nek plate vise. Ako im tako nije dobro neka se prebace u redovne.

1. ovo nije zdrava drzava
2. ko kaze da studiramo usput, a kak ti studiras?
3. kakav teret drzavi, pa jel placam?
4. ko kaze da radim, ko kaze da MORAM radit, jel to gdje pise kao uvjet za status izvanrednog?
5. nikad se ne bi prebacio u redovne!!! :badgrin:

iva5
03-09-2008, 18:58
Osobno bih potpuno ukinuo izvanredne ili napravio posebnu grupu od 30-ak ljudi koji actually rade uz studij, ali to je vec druga prica :p Izvanredni bolonjci imaju gotovo sve obveze redovnih (nes ti obveza koje svi mi imamo na faksu - otic na seminare i 2-3 predavanja + ucenje koje jedino od tih aktivnosti oduzima vremena), ergo, njihov specificni status ionako nema smisla i ova odredba samo je njima na stetu. Razlika u parama je odrazavala jedino razliku u pravima

tu se slazem s tobom...jer po ovom sto si napisao kategorija izvarednih gubi smisao. Onda radje prosvjedujte da ukinu izvanredne i povecaju kvotu redovnih, jer ako su obveze iste onda se samo budala upise u izvaredne (placa visoku skolarinu, nema pravo na dom, xicu, stipeniju, nema zdravstveno...) ali zato radi. Pa nek radje bude redovan moze radit preko SC-a i ima sva navedena prava.

Nisam ja legal. Ni neznam tko je to...

Barilla
03-09-2008, 18:59
da, normalno mi je! 8)

slatkiš ubojica
03-09-2008, 18:59
Što se redara tice, javio sam se ja i prijatelj, pa cekam da Magud javi.

neozbiljno dijete
03-09-2008, 19:00

daj se odi upucat.
izvanredni studenti su KRIVI?
da,izvanredni rade pa imaju para..haha kojoj ti to državi kradeš zrak?mislim da rade jer nemaju za stan/režije/hranu a ne da si imaju tak malo viška novčeka pa da daju faksu jer su KRIVI..
jao.

iva5
03-09-2008, 19:01
4. ko kaze da radim, ko kaze da MORAM radit, jel to gdje pise kao uvjet za status izvanrednog?

2. punom parom, kocentrirana sam samo na to...i godina mi traje jednu godinu a ne dvije ko vama
3. placas, siću
4. pa sad ces raditi da zaradis za skolarinu, do sad smo je mi redovni placali
5. OK

engel
03-09-2008, 19:01

issssssssssss IZV BOLONJCI IMAJU SVE OBVEZE KO REDOVNI A NEMAJU ZET NI XICU A PLACAJU 7 SOMOVA KAO.A MNOGI IZV NE RADE OPCE!!!! NEG STUDIRAJU KO I TI I ISTO NEMAJU PRAVA A AK OCE ZAVRSIT STO PRIJE MORAJU SE GUZIT SASTRANE I NA SEMINARE I POHADJAT IH.
NARAVNO DA JE NORMALNO DA IZV PLACAJU 3300 A VI REDOVNI.. ..FUCK ..NEK VAM PUKNU 10 SOMOVA!!!!!!!!!!IMATE PRAVA I SVE I MOGU VAM NABIT CIJENU KOJU OCE!! jesam jasna?? os da ti crtam??? :smt071 :angryfire:

fat drummer
03-09-2008, 19:02
ma naravno, problem je u izvanrednima i njihovom suludom bonvivanskom životu
samo sjede na poslu i dobivaju pare, dok redovni studenti moraju ići na seminare i pišati krv
eto to sam ja zaključio iz tvog posta

neozbiljno dijete
03-09-2008, 19:05
2. punom parom, kocentrirana sam samo na to...i godina mi traje jednu godinu a ne dvije ko vama
3. placas, siću
5. OK

2.godina svima traje jednu a ne dvije
3.siću i dobiju za 3300
4.jel ti plaćaš školarinu ili država umjesto tebe?

Vlado-sk
03-09-2008, 19:07

3. placas, siću
5. OK

2. i, kak ti ide, jel rasturas, daj pricaj mi? jednom kad upises parcijalu, placas svake godine
3. al nisi mi rekla kak smo na teret drzavi
4. necu radit, imam para, fala lijepa
5. kad cemo na kavu, da ne puknes od ucenja?

iva5
03-09-2008, 19:07
ma naravno, problem je u izvanrednima i njihovom suludom bonvivanskom životu
samo sjede na poslu i dobivaju pare, dok redovni studenti moraju ići na seminare i pišati krv
eto to sam ja zaključio iz tvog posta
ma gledajte...vadite mi riječi iz konteksta...ne zelim se s vama prepucavati....da ponovim...radje onda prosvjedujte da ukinu izvanredne kao kategoriju, jer ocito nema smisla, i povecaju kvote redovnih i svi ce imati sva prava i svi cemo biti sretni i zadovoljni.

iva5
03-09-2008, 19:09
2. i, kak ti ide, jel rasturas, daj pricaj mi? jednom kad upises parcijalu, placas svake godine
3. al nisi mi rekla kak smo na teret drzavi
5. kad cemo na kavu, da ne puknes od ucenja?

2. pa ide mi...
3. pa razmisli...cim manje placate (ko sto ste do sad malo placali) vise ste na teret drzavi...clear?
5. poslje prosvjeda se nadjemo ;)

Nivette
03-09-2008, 19:13
Poanta svega je trebala biti da je sve napravljeno preblago i zbog toga sam skeptičan po pitanju rezultata prosvjeda...

nda, sto bi trebali, molotovljeve koktele bacat na fax?! :roll:

pozivas na "zestok" prosvjed, a ne zelis se prijavit ni za redara jer tko zna, mozda dođe do nekog sranja
zato cut the crap i samo se pojavi :smt006

kikich
03-09-2008, 19:13
alita.... :smt005 a neznam... its fun :?

@iva de mi molim te objasni ovo vise na teret drzavi? :?

i ne vrijedaj mi alitinu mamu jer ce perje letit

iva5
03-09-2008, 19:16

pa sta ti imam objasnjavat? kaj neznas kolko su 2 i 2.
ostatak "troskova" studiranja umjesto da placa izvanredni student placa drzava.

kikich
03-09-2008, 19:17
nope... matematika mi nije jaca strana.... :smt006

sve mi se mora crtat

fat drummer
03-09-2008, 19:18

pa sta ti imam objasnjavat? kaj neznas kolko su 2 i 2.

am jel plaća... zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju se ne slaže s tobom
ali ti si pametnija od zakona
vjerojatno misliš na socijalne pizdarije poput zdravstvenog i sličnog
jer to redovnima plaća tko? ninja bijelić?

Đ!
03-09-2008, 19:18
3. pa razmisli...cim manje placate (ko sto ste do sad malo placali) vise ste na teret drzavi...clear?

Kak si na teret državi ak si student koji plaća? :smt017 Da, plaća 3500 ali ti i ja imamo iksice i još neka prava koja treba financirati, a to radimo sami. Država ne financira redovne s plaćanjem.

Alita
03-09-2008, 19:19
...
Zasto nitko ne ignorira trolla? Nego ga jos pokeate.
:? :smt009
mama ti je troll
Mama mi ne flejma po forumima :-D
Nego da, fifi, najbolje bi ti bilo doci jer nisi ocito zadovoljan, a najbolji legalan nacin za iskazivanje nezadovoljstva je prosvjed.
(Naravno ako se privatno odlucis na molotovljeve koktele/busenja guma/premlacivanje kao ostrije mjere, ne znam koliko bi time uspio postici :-D )

iva5
03-09-2008, 19:20
ali ti si pametnija od zakona
vjerojatno misliš na socijalne pizdarije poput zdravstvenog i sličnog
jer to redovnima plaća tko? ninja bijelić?
to ti kazes...nisam ja pametnije od zakona...
oni sami ili drzava

fat drummer
03-09-2008, 19:20

Kak si na teret državi ak si student koji plaća? :smt017 Da, plaća 3500 ali ti i ja imamo iksice i još neka prava koja treba financirati, a to radimo sami. Država ne financira redovne s plaćanjem.
financira i njih dijelom
iksica, pokaz, zdravstveno, sve to netko plaća

iva5
03-09-2008, 19:21
Nego da, fifi, najbolje bi ti bilo doci jer nisi ocito zadovoljan, a najbolji legalan nacin za iskazivanje nezadovoljstva je prosvjed.
(Naravno ako se privatno odlucis na molotovljeve koktele/busenja guma/premlacivanje kao ostrije mjere, ne znam koliko bi time uspio postici :-D )

sretno vam s prosvjedom...ja sam samo iznjela svoje misljenje...
nazalost te mjere su u RH djelotvornije...pa razmislite

engel
03-09-2008, 19:22

jes ti pobjegla s psihijatrije??? kojih troskova???ja kao izv student placam oko 550kn svaki ispit+beskorisna predavanja.i to je previse!!
i kakve ja to tocno troskove iam jos a da ih placa drzava???

Supremus
03-09-2008, 19:24
Ajde ajde mackice smirite se (who doesnt love a good chickfight 8) ;) )
Gle iva nemoj se ti nista uzrujavati sto mi prosvjedujemo što iz kolegijalnosti i solidarnosti što iz vlastitih interesa. Ako ti neces nitko te ne sili.
Uostalom nije kao da je drzava tesko i posteno zaradila taj novac pa ga sada drage volje dijeli...ne brini ti za njih...ako im ista ide to je onda nametanje velikih kolicina novaca krou zaduzivanja i krade...

A vi cure isto lako planete za buduce pravnice... otici cemo svi zajedno nakon prosvjeda na piće pa cemo lijepo diskutirati pro i contra, jer ovo nije ni mjesto ni vrijeme... da neki mladi brucos ovo vidi zbilja mislite da ce mu biti apsolutno jasni motivi prosvjeda i da ce htjeti doci kad vidi da se stariji kolege ne mogu slozit oko dogadaja i promjena koje ce utjecati na svakog?

Rade se pobrinimo da ovaj prosvjed ima dobru organizaciju, cvrsto predstavnistvo, cvrste argumente i dovoljan broj prosvjednika da nas se cuje.

Peace out

fat drummer
03-09-2008, 19:25
sve ok, iznjela si svoje mišljenje koje je potkrijepljeno hrpom govana koje pokušavaš progurati kao argumente
ali inače si nam super :smt006

Nivette
03-09-2008, 19:27
ljudi, fali nam redara, molimo vas (neovisno o spolu) da se javite s imenom, prezimenom, adresom, mjestom rođenja i nekakvim kontakt brojem na pm
u protivnom, nista od prosvjeda

Supremus
03-09-2008, 19:29
he he ... fat a jesi car...

bilo nam je drago sto si nas prosvjetlila... mislim da smo dovoljno culi... hvala ti na tvojim, citirat cu fat drummera, argumentima punih govana...

Luka....
03-09-2008, 19:39
dolazim 8)

Tal
03-09-2008, 19:40
Evo sijft i ja smo se prijavile za redare...kolko još?

Kancelar
03-09-2008, 19:44
Jel može netko objasnit who the fuck is Enzo?! I kakve to uvjete spominje i odakle mu to?!

fat drummer
03-09-2008, 19:45
Jel može netko objasnit who the fuck is Enzo?! I kakve to uvjete spominje i odakle mu to?!
i mi se pitamo :smt011
na znam, bilo bi okej da nam kaže nešto ako zna više, jer ja fakat nisam čuo za sjednicu u sredini 9 mjeseca na kojoj sigurno prolazi smanjeni uvjet

kikich
03-09-2008, 19:46
za sad nas je nekih 10 komada, neznam kakva je situacija kod kolege maguda, tak da neznam tocan broj jos :smt006

fala cure

Nivette
03-09-2008, 19:47
Evo sijft i ja smo se prijavile za redare...kolko još?
tesko je rec
neki se javljaju magudu, neki meni, neki kikich, pa ne znamo tocno do kojeg broja smo dosli jer kolega magud trenutno nije online
(vise nas je od 10)

samo nek se jos ljudi javi!!! :smt006

Kancelar
03-09-2008, 19:49
i mi se pitamo :smt011
na znam, bilo bi okej da nam kaže nešto ako zna više, jer ja fakat nisam čuo za sjednicu u sredini 9 mjeseca na kojoj sigurno prolazi smanjeni uvjet

Pa normalno, jer ako bi to bila istina... To bi bilo sjajno. Ali jako bi bilo glupo od njega ak se time misli zajebavat bez pokrića.

Canuleia
03-09-2008, 19:49
sve ok, iznjela si svoje mišljenje koje je potkrijepljeno hrpom govana koje pokušavaš progurati kao argumente
ali inače si nam super :smt006

:smt005 :smt005 :smt005

LeniTriZvjezdice
03-09-2008, 20:15
- edit by admin -

Može li uskočiti kakav Hercegovac iz SDP-a? :-D
Sad sam se sjetila, najbolje da zovemo Banderasa!

Daaaaaa, s obzirom da je dekan lijevog uvjerenja, a neki profesori zastupnici SDP-a, mogli bi i održati nakon prosvjeda jedan HDZ-ov skup čisto da im napakostimo. :-D

Ti si stvarno promašila cilj svega, kakve veze imaju politička opredijeljenja ili članovi pojedinih stranaka? Molim te ne lupetaj bezveze. Prosvjed je studentski i apolitičan.

Pretpostavljam da je tebi bitno da si nešto napisala, ali ne i što. :-D

juicy
03-09-2008, 20:22
e al ste neki...mislila sam podrzati vas prosvjednike, al sam odustala jer vidim da ne poštujete nicije misljenje vec ste samo jaki u govnima i slicnim prepucavanjima...a tak je svaki put kad neko iznese neko svoje drukcije misljenje...nije mi jasno kak mozete biti takvi, vi zreli, inteligentni pravnici ??????????????

Nivette
03-09-2008, 20:23
e al ste neki...mislila sam podrzati vas prosvjednike, al sam odustala jer vidim da ne poštujete nicije misljenje vec ste samo jaki u govnima i slicnim prepucavanjima...a tak je svaki put kad neko iznese neko svoje drukcije misljenje...nije mi jasno kak mozete biti takvi, vi zreli, inteligentni pravnici ??????????????

misljenje... da, postujemo
neargumentirano proseravanje ne

juicy
03-09-2008, 20:28
ma daj? znaci prije nego napisem neki post moram dobro pazit kaj pisem da bi se vama udovoljilo? strasno!!!ajd nema veze...imate bitnijih tema..samo iznosim svoje MISLJENJE :smt006 :smt006

veteran
03-09-2008, 20:29

ah...

ovdje se napokon poziva na neko jedinstvo studenata pravnog fakulteta i onda dodje neka curica iz idealnog svijeta i pokusava unijeti razdor medju nama koji i zelimo nesto napraviti...i jos tu provodi stranacke direktive i spominje HDZ...jako zrelo i pametno :roll:

a i tebi je isti izgovor neki...pih...lijena guzice treba maknut dupe do faksa ak nije tvoj interes u pitanju :roll: :-D salim se...nek nas dodje sto vise i nek se izborimo za svoja prava a ostalo cemo lako ;)

ultraviolet
03-09-2008, 20:30
juicy je emo! :smt081 :smt022 :smt069

Nivette
03-09-2008, 20:31
dakle, to da su izvanredni na teret drzave nije proseravanje
da izvanredni nemaju obveze nije proseravanje

naravno da iritira ako netko nema pojma o necemu (a iz ovog se vidi da nema), a glavno da pljuje

i naravno da ne moras paziti je li post udovoljio, tvoje je da pises sto zelis. a to sto ce te svi ostali mozda popljuvat (kao ivu5 i legal neverland) zbog neistina je druga stvar :smt006

juicy
03-09-2008, 20:32

ah...

ovdje se napokon poziva na neko jedinstvo studenata pravnog fakulteta i onda dodje neka curica iz idealnog svijeta i pokusava unijeti razdor medju nama koji i zelimo nesto napraviti...i jos tu provodi stranacke direktive i spominje HDZ...jako zrelo i pametno :roll:

a i tebi je isti izgovor neki...pih...lijena guzice treba maknut dupe do faksa ak nije tvoj interes u pitanju :roll: :-D salim se...nek nas dodje sto vise i nek se izborimo za svoja prava a ostalo cemo lako ;)

KO VELI DA NIJE MOJ INTERS U PITANJU???????????al nismo svi iz zga jel????

juicy
03-09-2008, 20:34

ozbiljno??daj zapocni sad i tu temu ko je sta?pa vidim kolko je tebi u interesu ovaj prosvjed..

juicy
03-09-2008, 20:35
dakle, to da su izvanredni na teret drzave nije proseravanje
da izvanredni nemaju obveze nije proseravanje

naravno da iritira ako netko nema pojma o necemu (a iz ovog se vidi da nema), a glavno da pljuje

i naravno da ne moras paziti je li post udovoljio, tvoje je da pises sto zelis. a to sto ce te svi ostali mozda popljuvat (kao ivu5 i legal neverland) zbog neistina je druga stvar :smt006

Hvala gospođo Nivette sad mi je sve jasno..hvala :smt006 :smt006

Nivette
03-09-2008, 20:37

kao ni jos hrpa ljudi koji ce doc...
a ocito imas mogucnost doc:

:-D

volim da me se oslovljava s gospođice :-D :smt006

veteran
03-09-2008, 20:37

nemoj biti ogorcena ;)

nitko te ne napada...nisam ni ja iz ZG pa cu doci na prosvjed...al ako ne mozes ok...smo smiri malo tenzije ;)

juicy
03-09-2008, 20:40
po cemu si gospođice Nivette zakljucila da imam mogucnosti doc??ajd kad si tolko pametna.. :smt006 :smt006

yaya
03-09-2008, 20:40
Zašto pobogu tražimo rok u prvoj polovici siječnja?? Vi ne slavite Božić, N. godinu, 3 kralja, zimske radosti?? :?: :?:

Bolje u trećem mjesecu.

juicy
03-09-2008, 20:41
ajd ostavljam vas na miru jer vidim da ste napeti, ocito vas organizacija prosvjeda izmorila...al u svakom slucaju podrzavam vas :-D :smt006 :smt006

veteran
03-09-2008, 20:43
juicy...udahni...izdahni...udahni...izdahni...i dodji na prosvjed :-D

Nivette
03-09-2008, 20:44
Zašto pobogu tražimo rok u prvoj polovici siječnja?? Vi ne slavite Božić, N. godinu, 3 kralja, zimske radosti?? :?: :?:

Bolje u trećem mjesecu.

izbaceno je vrijeme kad bi mi rok, evo, u nastavku cu napisat kako je sad to formulirano :)

ajd ostavljam vas na miru jer vidim da ste napeti, ocito vas organizacija prosvjeda izmorila...al u svakom slucaju podrzavam vas :-D :smt006 :smt006

onda dođi ako uspijes :smt006

Zahtjevi prosvjeda su:
1. SKOLARINE
a) zahtijevamo smanjenje skolarina za izvanredne studente te ujedno opravdanje cijene kvalitete koja se povecala za 66%.
Zelimo tocno znati sto cemo dobiti za taj novac jer nemamo prava koja imaju redovni studenti (od iksice i reguliranog zdravstvenog osiguranja koje im osigurava ministarstvo, preko pokaza kojeg omogucava grad, pa do uvjeta studiranja tj. nastave na fakultetu)
b) zahtijevamo da studenti koji su upisali po linearnom sustavu placanja skolarina, generacija 2007./08., i dalje placaju po tom istom sustavu, a ne da oni koji su upisali godinu s placanjem iznosa od nekoliko stotina kuna iduce godine moraju platiti 6000 kn skolarinu (kao sto se ove godine događa s prvom generacijom upisanom po sustavu linearnog placanja)
c) zahtijevamo dvoobrocno placanje – 1.10. placanje 1. semestra, te 1.2. placanje 2. semestra
d) zahtijevamo da se ispiti koji se prenose iz nize godine u visu ne placaju ponovno pri upisu te vise godine, dakle da se ne placaju dvaput

2. UVJETI UPISA 4. GODINE
a) zahtijevamo smanjen uvjet za upis 4. godine za studente koji studiraju po dodiplomskom programu, odnosno za studente po starom programu.
b) zahtijevamo dekanski rok za studente po starom programu i studente po bolonjskom programu 3. godine.
Zahtjev temeljimo na neprovedenom bolonjskom programu na 3. godini te na nerazmjernoj tezini 4. godine, prema kojoj osoba koja prenosi ispit moze vec racunati na pad godine (na 4. godini je 7 ispita, a 8 rokova)

3. DODATNI ROKOVI
a) zahtijevamo dodatni rok za sve godine
b) zahtijevamo preraspodjelu rokova izmedu mjeseca studenog i (svi rokovi su isti dan)

annie sk
03-09-2008, 20:44

nisam ni ja iz zg. i sto to onda znaci?! razlog da ne dodem?! to, kao mozebitni razlog nedolaska, je apsolutno iskljuceno. sorry.
jednostavno se radi o tome da trenutacno ne zelimo cuti ljude kako govore da ovo nece uspjeti.
molim lijepo, tko to moze znati?! uvijek postoji mogucnost da nesto nece uspjeti, ali dok se nesto pokusava i dok se neki negdje trude oko toga necega, pa daj ne govori onda da to sigurno nece uspjeti.
shvacas?!
konstruktive kritike zelimo

ultraviolet
03-09-2008, 20:46

ozbiljno??daj zapocni sad i tu temu ko je sta?pa vidim kolko je tebi u interesu ovaj prosvjed..
ja u prosvjedu vidim priliku da uletim sa svojom albanskom frakcijom iz Studentskog zbora i da napokon i mi malo profitiramo.
ne znam koliko si upoznata sa činjenicom diskriminacije nas "šiptara" na fakultetu, osobito na nekim katedrama 3. godine.
profesori, dobro znate tko ste. [-X
sorite kaj živimo... :roll:

juicy
03-09-2008, 20:49

nisam ni ja iz zg. i sto to onda znaci?! razlog da ne dodem?! to, kao mozebitni razlog nedolaska, je apsolutno iskljuceno. sorry.
jednostavno se radi o tome da trenutacno ne zelimo cuti ljude kako govore da ovo nece uspjeti.
molim lijepo, tko to moze znati?! uvijek postoji mogucnost da nesto nece uspjeti, ali dok se nesto pokusava i dok se neki negdje trude oko toga necega, pa daj ne govori onda da to sigurno nece uspjeti.
shvacas?!
konstruktive kritike zelimo

malo si skrenula s teme...hello :smt006 ja sam mozda rekla da to nece uspjeti? zestis se bzvz.upala si ni odkuda
da i dok sam ja bila na prosvjedima za domove di ste onda bili?bilo nas je samo stotinjak

nestorov
03-09-2008, 20:53
jedan prijedlog,možda nije baš za prosvjed,ali,to je da se omogući studentu polaganje ispita sa više godine ako mu sa niže ostane samo jedan ispit...to ih niti ništa ne košta,niti opterečuje a studentima dosta znači.ja ne znam ni jedan faks društvenog smjera koji ima takvu odredbu ko mi...

annie sk
03-09-2008, 20:59
malo si skrenula s teme...hello :smt006 ja sam mozda rekla da to nece uspjeti? zestis se bzvz.upala si ni odkuda
da i dok sam ja bila na prosvjedima za domove di ste onda bili?bilo nas je samo stotinjak

nisam skrenula sa teme.
jesi rekla da neces doci jer ne prihvacamo misljenje drugacije od naseg?! samo sam ti objasnila zasto nam ne trebaju ''nema sanse..necete uspjeti''... itd!
zao mi je, ali ne zestim se. zapravo sam prilicno mirna...

blue bear
03-09-2008, 21:11
ma nemogu vjerovat...joj da mi je znat ko je legal pa kad njoj bude trebalo npr. pitanja za seminar iz oppd da ju pošaljemo na jedno lijepo mjesto***za nju i sve one koji misle da je izvanrednima život na faksu sjajan i samo feštamo molim fata da mi otvori temu da ih razuvjerim, i molila bi ih da dalje ne, oprostite na izrazu, kenjaju ovdje i odvlače nas s teme***
ponavljam (a to su drugi sto puta već rekli) ovo nije prosvjed samo za izvanredne, da nama su SAD kad se upisuješ, a ako nemaš lovu ideš doma dignuli cijene, al svima su ukinuli rokove, a to je jedan od razloga za prosvjed...i svi koji mogu bi trebali doć, sramota je kako se ponašaju prema nama studentima, najbolje da više ni ne dolazimo na faks osim kad donesemo novce...

nestorov-mislim da je kod nas to malo problematično pitanje, sve ovisi o tome koji ispit ti ostane sa niže godine, teško da bi mogao polagat npr. kazneno, a da još nisi položio teoriju, iako bi se i o tome moglo raspravit (kad studenti godinu dana polažu jedan ispit...a ostalo im visi u zraku)

fat drummer
03-09-2008, 21:12
ne radi se o tuđem mišljenju nego baš o zlonamjernom iskrivljavanju stvarnosti
naime kolegica tvrdi kako je vanrednima lakše jer eto ne moraju ništa raditi na faksu, već samo rade i zarađuju masne pare pa neka i plate
mislim da to fakat prelazi u lagani bulšit jer nitko ne radit dok studira na pravo ako ne mora
i onda još mulja kako redovni nisu na teret državi, a vanredni jesu jer dobivaju besplatan pokaz i što ti ga ja znam
a redovni zapravo dobivaju isto + još neke stvari koje vanredni ili nemaju ili moraju posebno regulirati i dobivaju u smanjenom opsegu
vanredni npr. ne mogu raditi preko sc-a (legalno), nastava im nije u istom obujmu kao i redovnima iako se tako to predstavlja

Fallen
03-09-2008, 21:26
Oprostite, našla sam se povrijeđena... Ja, a i mnogi drugi, radimo, i svoj pokaz svaki mjesec plaćamo 290 kn tako da bi se mogli financirati svi oni koji polažu pravo na besplatan pokaz (to je najmanji primjer ali za ovu priliku prilično dobar). I inače nemam ništa protiv toga, sve dok netko ne kaže kako zarađujem masne pare pa zašto ih onda ne bih dala faksu i sličnima.... Dajte se malo spustite na zemlju. Kad vas mama i tata prestanu financirat vidjet ćete što znači skupit bijednih cca 7000 kn u mjesec dana...

Vidimo se na prosvjedu i nadam se da ćemo se okupit u što većem broju :smt006

Alita
03-09-2008, 22:05
Stvarno mi nije jasno zasto svatko koga ljudi napadnu zbog zlobnih komentara/primjedaba ucinjenih s ciljem provokacije u stilu sam-protiv-svih nakon sto napise neku totalnu neargumentiranu glupost koja nema veze s realnoscu misli da je politika pravokutnika (?) da brise takve postove ili da im brani pisati.

Ok, imate sve razloge i zahtjeve prosvjeda jasno napisane.
Ako vam se jedan od njih ne svida, ne morate odmah napadati cijelu svrhu.
Mislim da su zahtjevi napisani tako da bi svatko imao razlog doci.
Ako ni nemate neki zahtjev, vrlo vjerojatno imate razloga za nezadovoljstvo organizacijom faksa opcenito.
Tako da su svi pozvani na prosvjed.

Lucius Veratius
03-09-2008, 22:44
viewtopic.php?f=5&t=2738&st=0&sk=t&sd=a&start=50 (http://www.pravokutnik.net/forum/viewtopic.php?f=5&t=2738&st=0&sk=t&sd=a&start=50)
Znam, dosadan sam. :-D

Ne želim zatrpavati ovaj topic pa sam stavio link.
Ovdje su dva posta u vezi studiranja po starom programu. Molio bih da se navedeni zahtjev uvrsti među zahtjeve koji će biti predočeni profesorima. Hvala!
Prof. Kregar mi još nije odgovorio na mail koji sam mu poslao 27.7. Mail sam poslao na tri adrese - josip.kregar(monkey)pravo.hr, josip.kregar(monkey)zg.htnet.hr i dekanat(monkey)pravo.hr. Shvaćam da je bio godišnji odmor, ali faks radi cijeli prošli i ovaj tjedan, a pitanje je konkretno.
Moram ovo još jednom naglasiti, iako piše u mojim postovima na forumu: MOJ ZAHTJEV NE IDE PROTIV STUDENATA KOJI VIŠE PUTA PONAVLJAJU TREĆU GODINU - TREBA USTRAJATI I NA SNIŽENOM UVJETU Zapravo, na normalnom faksu moj bi zahtjev bio posve bespotreban...

BTW Ako trebate još redara, tu sam.
Vidimo se na prosvjedu!

dorro
03-09-2008, 23:01
edit. sad jos samo cekam da mi si svi postovi obrisu...toliko o slobodi misljenja i izrazavanja na pravokutniku
Nisu svi, samo oni koji su prijavljeni kao offtopic (tj skretanja od rasprave), što ne ide samo tebi na teret (u prijevodu; i drugima su izbrisani)

Sloboda govora je zbilja ograničena na Pravokutniku, kao što si lijepo primjetila; naime, osim što je zabranjeno vrijeđanje, također ne toleriramo prozivanje forumaša po nacionalnoj, etničkoj, vjerskoj ili bilo kakvoj drugoj osnovi te takve komentre istog trenutka brišemo.

Ako imaš kakve argumente tada bi bilo lijepo da ih obrazložiš umjesto da u trenutku kada ti se dokaže suproto kreneš pisati budalaštine koje su same sebi svrha.
Pozdrav

Ivan Magud
03-09-2008, 23:29
Hvala...

Organizacijski tim (Nivette, Kikich, Dorro) skupio je dovoljan broj redara...
Njihova imena su objavljena na wallu grupe na facebooku, ali kontaktirat ću ih i privatno u toku sutrašnjeg dana(najkasnije) da im objasnim njihovu ulogu.

To uključuje i redare poznate od prije...

Pozdrav

p.s. ovo offtopic? nemojte me prijavit molim Vas...

fidel_castro
03-09-2008, 23:48
[quote="fidel_castro":5w7q83ai]to se ne postiže ovako blagim sredstvima kao što je kratko paradiranje ispred faksa

Ali šabane, to je jedini način. Što bi ti napravio? Predloži kad već kažeš da to neće uspjeti. Koliko samo ljudi neće doći jer kao ti ne vjeruju u uspjeh prosvjeda... Zapitaj se.[/quote:5w7q83ai]

điberu dragi, odgovor ti je bio u postu prije zadnjeg pa da opet ponovim... "potrebne su masovne demonstracije i bojkotiranje fakulteta od strane barem 90% svih studenata dok se ne ispune zahtjevi, a obzirom da nema volje za tim, onda se nikakav efekt neće ni postići.... :? "
REVOLUCIJA PRIJATELJU, REVOLUCIJA! :)

MinesweePer
03-09-2008, 23:52
eee, možda i ja navratim prosvjedovat, al moram se prije ćut s nekim ljudima iz zg-a u vezi mog dolaska - mora i majns negdje da spava zar ne? :-D

Breeder
03-09-2008, 23:52
[quote="Đ!":1l91ovka][quote="fidel_castro":1l91ovka]to se ne postiže ovako blagim sredstvima kao što je kratko paradiranje ispred faksa

Ali šabane, to je jedini način. Što bi ti napravio? Predloži kad već kažeš da to neće uspjeti. Koliko samo ljudi neće doći jer kao ti ne vjeruju u uspjeh prosvjeda... Zapitaj se.[/quote:1l91ovka]

điberu dragi, odgovor ti je bio u postu prije zadnjeg pa da opet ponovim... "potrebne su masovne demonstracije i bojkotiranje fakulteta od strane barem 90% svih studenata dok se ne ispune zahtjevi, a obzirom da nema volje za tim, onda se nikakav efekt neće ni postići.... :? "
REVOLUCIJA PRIJATELJU, REVOLUCIJA! :)[/quote:1l91ovka]

tako je, treba organizirati fond pod imenom moralizer, cim se skupe pare kupiti C4, iznajmiti par bombaskih samoubojica i onda u pohod na fakultet :smt067 :smt068 :smt067 :smt068
:-D :-D

evo ja vucaram isto ekipu sa drugih faksova sa sobom
power to the people itd itd. :-D

fidel_castro
04-09-2008, 00:01
nda, sto bi trebali, molotovljeve koktele bacat na fax?! :roll:

ne draga, samo kolektivan bojkot PFZG-a do ispunjenja školarina i ne micanje sa faksa... nitko nikada ništa nije postigao blagim sredstvima... koliki prosvjeda u prosjeku izazove neki efekt? i za kraj, zar zaista misliš da će zbog 3 sata ispred faksa netko smanjiti školarine...
vjerovala ili ne, ja sam isto frustriran ovakvim ponašenjem uprave, ali isto tako znam da se rezultati ne postižu malim prosvjedom...

jbg, komunista sam i znam da samo revolucija donosi rezultate... a moderna revolucija je gore navedeno... :smt006

fidel_castro
04-09-2008, 00:06

volim da me se oslovljava s gospođice :-D :smt006

demit, htio sam komentirati, ali si brža od mene... :-D

blue bear
04-09-2008, 00:11
eee, možda i ja navratim prosvjedovat, al moram se prije ćut s nekim ljudima iz zg-a u vezi mog dolaska - mora i majns negdje da spava zar ne? :-D

kod mene ima mjesta, al to samo zato što si iz Istre :)

Sta je sa natpisima (transparentima)?

Jel ima itko još kakvih ideja i da li će transparenti biti uopće zastupljeni?
Zviždaljke? A one plinske?
A suzavac? :smt005 (oke, oke, ovo ćemo zanemarit)

ja imam pepers sprej...ono malo protiv perverznjaka :lol: gdje kupit zviždaljke i ostalu opremu??? i kako stojimo sa novinarima?

Možda bi prvo trebali prosvjedovat...a ako im to ne bude dosta, možemo kolektvino ići na upis recimo 30.9.? :smt007 pa stvarat neopisivo velike gužve...

kikich
04-09-2008, 00:15
Ovako - da se malo odmaknemo od teme treba li ili ne treba doći na prosvjed ja bih postavila jedno konkretnije pitanje...
Sta je sa natpisima (transparentima)?

Naime, jedna draga mi osoba (inače izuzetno ogorčena faksom) mi je predložila:
Kakav pravni faks - takva pravna država
E sad, meni se na prvu loptu odmah svidjelo, no ipak_da li se vama čini malo pre(nešto) ili u duhu topica da li vam se čini offtopic?

Jel ima itko još kakvih ideja i da li će transparenti biti uopće zastupljeni?
Zviždaljke? A one plinske?
A suzavac? :smt005 (oke, oke, ovo ćemo zanemarit)

draga, nosi sve sa sobom....

transparente, zvizdaljke sve.. i naravno da ce biti zastupljeni

iva5
04-09-2008, 00:15
Sloboda govora je zbilja ograničena na Pravokutniku, kao što si lijepo primjetila; naime, osim što je zabranjeno vrijeđanje, također ne toleriramo prozivanje forumaša po nacionalnoj, etničkoj, vjerskoj ili bilo kakvoj drugoj osnovi te takve komentre istog trenutka brišemo.

Pozdrav
joj daj nemoj mi se preseravat...kao 1. nisam nikoga vrijeđala, a ni nisam prozivala nekog po raznim osnovama...
BTW nemojte se zajebavat s redarima, osobe koje prijavite moraju biti tamo i moraju biti označeni (iste majice ili sl.)

fidel_castro
04-09-2008, 00:18
zanima me hoće li se naći još koji biser koji će imati potrebu napomenuti da će dovesti i ljude s drugih fakulteta... ipak smo svi idealisti i vjerujemo da forum čitaju samo studenti PFZG-a, a ne i djelatnici iste "svete institucije"... :?

po meni... :-) izvanredni studenti bi trebali plaćati isto kao redovni... eto, tko im je kriv što su izvanredni i nisu bolje prijemni napisali... ali stvar je u tome da se ne može usred studiranja osobe xy netko sjetiti i povećati mu školarinu... S KOJIM STATUSOM SE UPIŠEMO, TAKO TREBAMO I ZAVRŠITI! dakle, ako se upišem kao izvanredni po cijeni od 3300 kuna, onda ako cijeli faks studiram izvanredno, onda mi svake godine treba biti školarina 3300 i točka! samo iz tog razloga podržavam napore organizatora da se cijena vrati na staru... a što se mene tiče, nemam ništa protiv da slijedeća geniracija izvanrednih koja dođe na PFZG plaća 100kn/ECTS, ali da isto to znaju u trenutku kad se upisuje na fax, a ne da im se cijena studiranja mijenja iz godine u godinu...

dorro
04-09-2008, 00:26
joj daj nemoj mi se preseravat...kao 1. nisam nikoga vrijeđala, a ni nisam prozivala nekog po raznim osnovama... Računam tvoj komentar jednako kao da si navela neka prezimena i npr. napisala "ti srbi", ili spomenula nečiju orijentaciju uz "taj peder".
Pretpostavljam da će se sada nekima dignuti kosa na glavi, ali stavljam znak jednakosti između svih takvih kategorija ("ti 'ercegovci" included)
A kao drugo, komentar nije imao veze s vezom, a time ni sa ovom temom. Juhu, oni su iz nekog dijela ove ili susjedne države pa će sad srediti nešto na račun toga.. ma daj molim te.

nemojte se zajebavat s redarima, osobe koje prijavite moraju biti tamo i moraju biti označeni (iste majice ili sl.)to je već sređeno, hvala na napomeni

S KOJIM STATUSOM SE UPIŠEMO, TAKO TREBAMO I ZAVRŠITI! teorija stečenih prava... sviđa mi se :lol:

tyrandas
04-09-2008, 00:29
joj daj nemoj mi se preseravat...kao 1. nisam nikoga vrijeđala, a ni nisam prozivala nekog po raznim osnovama...
BTW nemojte se zajebavat s redarima, osobe koje prijavite moraju biti tamo i moraju biti označeni (iste majice ili sl.)
nisam sav bullshit citala,previse je toga na 2 stranice, al primjetih da se negdje spominjala necija mama. to je vrijeđanje, u kontekstu u kojem je bilo receno ;)

ni s cim se ne zajebajemo, pa ni s redarima, ali hvala na info

@marinche.. prave se transparenti ofkors. samo nista uvredljivo, i bez imena i prezimena na transparentima. ;)
zvizdaljke se podrazumijevaju :-D

Barilla
04-09-2008, 00:29
... a što se mene tiče, nemam ništa protiv da slijedeća geniracija izvanrednih koja dođe na PFZG plaća 100kn/ECTS, ali da isto to znaju u trenutku kad se upisuje na fax, a ne da im se cijena studiranja mijenja iz godine u godinu...
ma naravno. ako se zna treba ići i na 200kn (barem) po tim bodovima ili što god oni bili... ](*,)

blue bear
04-09-2008, 00:30

ja kao pripadnik one klase "bogate, lijene bla-bla" izvanrednih studenata koji si trebaju samo plaćat faks (jer ti si nam ga dosad plaćala) sam se uvrijedila...zato molim te lijepo DO NOT COMMENT ovdje više...a za redare, mislim hello, dobro jutro pa da je ovo sve igra nebi prijavili prosvjed policiji i tražili dodatne redare :roll: :roll: :roll:

...izvanredni studenti bi trebali plaćati isto kao redovni... eto, tko im je kriv što su izvanredni i nisu bolje prijemni napisali... ali stvar je u tome da se ne može usred studiranja osobe xy netko sjetiti i povećati mu školarinu... S KOJIM STATUSOM SE UPIŠEMO, TAKO TREBAMO I ZAVRŠITI! ...

ja sam sasvim dobro napisala prijamni, i postala sam izvanredni smiješnim spletom okolnosti...zato nemoj komentirat zašto je ko izvanredni i slično...neznaš ti kako je kome doma i zašto je netko izvanredni...i platila bi im istu cijenu kao i redovni kad bi imala iste uvjete, a ne ovako, da za svaki jeb. seminar moram moljakat profesore da me prime, iksicu žicam okolo, pokaz besplatni sam jednom pokušala izvadit i odustala...pola poslova nemogu radit jer nemam svoj studentski ugovor...i S KOJIM STATUSOM SE UPIŠEMO, TAKO TREBAMO I ZAVRŠITI! ...to je bit svega...

teđi
04-09-2008, 00:37
zviždaljke možete kupiti u nami na trgu, gore gdje su igračke, koštaju 2 ili 5 kn, ne sjećam se više.

blue bear
04-09-2008, 00:40
tenk ju veri mač, sutra se budem opskrbila sa opremom 8) :smt027 :smt066 :smt065 :smt067 :smt071 :smt070 :violent1:

e imam i čekić ako nekome zatreba :-D

MinesweePer
04-09-2008, 00:40
ja sam isto kad sam bio u zg-u postao vanredni student, i baš je fora bilo, plaćo sam fax manje od redovnih i imo sve iste ili slične obveze i prava (na faxu mislm) kao i redovni (to što ih nisam izvršio i iskoristio je druga priča).
znači od tada 2006/2007 do ove 2008/2009 se školarina povećala za "mizernih" 80%
3300 je nekad bila školarina za vanredne, jel?

Luka Parac
04-09-2008, 00:42
Joj, zašto opet svađe sada nekoliko dana prije dana D..
:(

On-t:

Kme, izgubio sam bitku sa megafonom..
:(
Nula bodova..
Mislio sam da iznajmimo, ali izgubih vezu preko frenda.. Nema više šeme - posudi / iznajmi megafon.

Ima li tko ideju vezano uz to?

Na prosvjedu ću dati lovu nekome od Pkutnik organizatora za troškove organizacije koliko budem mogao..

Do prosvjeda trebamo onaj event nakrcati invitationima..
Ako bude manje od 300-400 potvrđenih - 0 bodova..