View Full Version : Civilni vojni rok
ace ventura
01-07-2005, 14:20
Bliži se vrijeme kada æu morati u vojsku. Vojni rok mi baš i nije nekako mrzak, ali ipak æu se ubaciti u civilno.
Ima li netko iskustava gdje se to èudo služi. Vidio sam na faxu nekakvu obavijest o civilnom služenju. Zna li netko o èemu se radi? Da li fax organizira te svari? Bok.
heh glavni i odgovorni (well donedavno glavni i odgovorni) ti o tome ima jedan jako zanimljiv blog... http://civilka.blog.hr
Uglavnom posalji PM OVDJE (http://www.pravokutnik.net/forum/privmsg.php?mode=post&u=2)
pa ce ti covjek odogovriti...
Robierre de Cochon
01-07-2005, 14:53
evo skoro ce mjesec dana.
a nije ni tako lose. :lol:
Ajme, pa kaj na Pravu nema normalnih muĹĄkaraca?
Svi na civilno?
Kuda ide ovaj svijet. :roll:
ace ventura
01-07-2005, 17:03
Tikvo sunce moje unereðeno, život mi je mio i ne želim poginut: Snimi najnoviji sluèaj vrtuljka roènikovih: http://www.iskon.hr/vijesti/page/2005/0 ... 98006.html (http://www.iskon.hr/vijesti/page/2005/07/01/0198006.html)
Nego ja sam izvanredan i zanima me da li se fax prekida za vrijeme civilnog ili ne ili je to opcionalno?[/url]
Robierre de Cochon
01-07-2005, 18:30
Ajme, pa kaj na Pravu nema normalnih muĹĄkaraca?
Ima, ali oni su si sredili osloboðenje od armije. Barem 90% pobornika 'prave vojske' koje ja znam.
Nego ja sam izvanredan i zanima me da li se fax prekida za vrijeme civilnog ili ne ili je to opcionalno?
Mozes dobit mirovanje faxa za vrijeme civilke. A i ne moras - ja nisam trazio.
ace ventura
01-07-2005, 19:51
Zna li netko nešto o onoj obavijesti na faxu u vezi civilnog. To se može preko njih ili?
Robierre de Cochon
01-07-2005, 22:52
Zna li netko neĹĄto o onoj obavijesti na faxu u vezi civilnog. To se moĹže preko njih ili?
Popunjeno..samo nikako da se neko sjeti skinut papir s oglasne. :lol:
cek malo... koji su uvjeti da bi te neka udruga mogla uzeti kao civilnog rocnika... udruga mora podnostiti izvjesce ili sto???
Tikvo sunce moje unereðeno, Şivot mi je mio i ne Şelim poginut: Snimi najnoviji sluèaj vrtuljka roènikovih
NeĹĄ ti argumenta, budala koja ne pazi kako vozi.
Ima, ali oni su si sredili osloboðenje od armije. Barem 90% pobornika 'prave vojske' koje ja znam.
Ti su joĹĄ gori od vas civilnjaka. Ti su pravi papci. Ĺveliki kuracto bi tek bilo da su u Izraelu... to bi sve krahiralo nakon prvog tjedna u vojsci. UĹžas.
Ăovjeèe, danas pola deèkiju izgleda kao onaj stilist za kojeg nemoĹĄ skuĹžit od prve da li je muĹĄko ili Ĺžensko. Ah. Koje li tragedije.
Ăovjeèe, danas pola deèkiju izgleda kao onaj stilist za kojeg nemoĹĄ skuĹžit od prve da li je muĹĄko ili Ĺžensko. Ah. Koje li tragedije.
Kaj onda, ti se okreni onoj drugoj polovici deckiju i sve 5.
Ti su joĹĄ gori od vas civilnjaka. Ti su pravi papci. Ĺveliki kuracto bi tek bilo da su u Izraelu... to bi sve krahiralo nakon prvog tjedna u vojsci. UĹžas.
Sad ne govorim o ovima koji si "sreðuju" otpust iz vojske zbog toga jer imaju mamu ili tatu, ujaka na dobrom mjestu, pa to mogu sredit, ali...
Koji su ti to argumenti "ĹĄto bi bilo da su u Izraelu..." i zaĹĄto ako netko ne Ĺželi drĹžat puĹĄku u ruci nije muĹĄko i izgleda kao stilist...
Ovakve provale mogu dolazit jedino od Ĺženske koja nikad nije morala i nikad neĂŚe morat iĂŚi u vojsku. Jesi ti vidjela organizaciju naĹĄe vojske, tko i kako se tamo radi?
Btw. Ja ne znam zaťto Şene uzimaju dopuste za raðanje. Trebalo bi to vratit na nekadaťnje kad su Şene radile u kukuruziťtu i ako bi rodile, OK uzeli bi im dijete i odnjeli ga. I Şena bi nastavila radit. A ne, dopust, porodiljski itd. :mrgreen:
Koji su ti to argumenti "ĹĄto bi bilo da su u Izraelu..." i zaĹĄto ako netko ne Ĺželi drĹžat puĹĄku u ruci nije muĹĄko i izgleda kao stilist...
Joj, daj mi ne imputiraj ono ĹĄto nisam rekla.
Izrael nema veze s ovim drugim.
U Izraelu i muĹĄkarci i Ĺžene sluĹže vojni rok od 3 godine.
Ovi se izvlaèe za tih bjednih pola, ťto bi tek bilo da moraju 3.
Pa ťto, ni ja "ne Şelim drŞati puťku u ruci", ali ako do toga doðe, rat, ťto Ìe mi puťka ako njome ne znam baratati.
Onda Ìu prije ubiti sebe nesretnim sluèajem nego pogoditi onoga koji mene gaða.
A ono za stilistu je iťlo frajere koji danas viťe lièe na Şene nego muťkarce i koji se i tak ponaťaju, a, naŞalost, ih ima sve viťe.
Jesi ti vidjela organizaciju naĹĄe vojske, tko i kako se tamo radi?
Zato i kaĹžem da su papci.
Pola godine od koje si skoro svaki dan doma.
I od toga se izvlaèe.
Sramota.
Kaj onda, ti se okreni onoj drugoj polovici deckiju i sve 5.
:lol:
Robierre de Cochon
02-07-2005, 11:22
cek malo... koji su uvjeti da bi te neka udruga mogla uzeti kao civilnog rocnika... udruga mora podnostiti izvjesce ili sto???
Udruge mogu trazit rocnike, ako imaju potrebu - uglavnom i dobivaju.
A ako ti zelis sluzit u nekoj udruzi, onda moras od nje dobiti suglasnost i to prilozis skupa s ostalim papirima.
ThunderBoy
02-07-2005, 11:23
http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)
U Izraelu i muĹĄkarci i Ĺžene sluĹže vojni rok od 3 godine.
Ovi se izvlaèe za tih bjednih pola, ťto bi tek bilo da moraju 3.
Ma znam, ali ne mozes zato sto je u Izraelu 3 godine povaèit paralelu da se ZBOG TOGA ne moŞe netko Şaliti zbog stanja u naťoj vojsci ili da zbog toga ne moŞe iÌi u civilku...
Konacno jedna zena sto ne voli stilitiste :luv:
:wink:
Kakve veze rocnici imaju s organizacijom?
Nikakve. Al kad je veĂŚ takva ĹĄugava kakva je onda im fakat ne bi trebao biti problem to odguliti. Po meni bi i Ĺžene morale guliti vojni rok, jer nikad ne znaĹĄ ĹĄto se moĹže dogoditi. S time da bi taj "redovni" vojni rok trebao biti 3 mjeseca - osnove za sve drĹžavljane. A u pripravnosti bi stalno bila profesionalna vojska kojoj bi to bilo radno mjesto.
Ma znam, ali ne mozes zato sto je u Izraelu 3 godine povaèit paralelu da se ZBOG TOGA ne moŞe netko Şaliti zbog stanja u naťoj vojsci ili da zbog toga ne moŞe iÌi u civilku...
Naravno da mogu.
Poanta je u tome da se ovi tih 3 godine pate, a ovi ovdje pola godine maltene na odmoru.
I onda se bune za tih pola godine.
Jest da treba malo trbuťnjaka i sklekova radit, al kaj sad, nije vojska udruga kuÌanica pa da se gledaju sapunice i raspravlja o tome ťto Ìe se kuhati za ruèak.
Mogu si zamislit scenu "civilnjaka" kojed odvode na sluĹženje vojnog roka - mama, nedaj me, gledat ĂŚu svaki dan s tobom marisol, i na plac bum iĹĄel umjesto tebe, i posudim ti svoju najdraĹžu haljinu... samo me ne daj...
ace ventura
02-07-2005, 16:14
Nego koji je najkasniji rok za odlazak na civilno.
Piše negdje do 30.6. one godine kada navršavaš 27 godina.
Znaèi npr. ako si roðen 1980 ideš u vojsku do 30.6.2007 ili ?
Robierre de Cochon
02-07-2005, 19:25
Nego koji je najkasniji rok za odlazak na civilno.
Hm, zvat ce te kad tad. Ako im odnosis potvrde od faxa, kao redovan student moraju ti prihvatiti, ali ako si izvanredan onda te mogu zvat. 27. godina je krajnji rok, a ako te nisu zvali do tada, onda zovu poslije.
tikva, mislim stvarno :roll: razmisljanje ti je bas zrelo! svaka cast, samo tako dalje!
ace ventura
02-07-2005, 20:30
Kada da se prijavim za civilno?
Sad negdje ili negdje prije nego što æu htjeti iæi?
Robierre de Cochon
02-07-2005, 20:36
Kada da se prijavim za civilno?
Sad negdje ili negdje prije nego ĹĄto ĂŚu htjeti iĂŚi?
Bar tri mjeseca prije nego sto zelis pocet sluziti jer su spori u rjesavanju.
Ako si na cetvrtoj godini, mislim da bi ti najbolje bilo da pocnes kad budes imao par ispita do kraja, pa rijesis sve paralelno.
Znaci, ako sad predas, nece ti to rijesit sigurno do jeseni - jos su i godisnji odmori.
tikva, mislim stvarno :roll: razmisljanje ti je bas zrelo! svaka cast, samo tako dalje!
A ĹĄto mu fali?
To se zove ODGOVORNOST.
Civilno je sramota.
Jer uopĂŚe nema veze sa vojskom.
VeĂŚina ih radi u nekakvim uredima neĹĄto bezveze ili ubijaju vrijeme po udrugama.
Robierre de Cochon
03-07-2005, 00:49
Ova tikva je zabrijala. :lol: :lol:
Naravno da mogu.
Poanta je u tome da se ovi tih 3 godine pate, a ovi ovdje pola godine maltene na odmoru.
I onda se bune za tih pola godine.
Jest da treba malo trbuťnjaka i sklekova radit, al kaj sad, nije vojska udruga kuÌanica pa da se gledaju sapunice i raspravlja o tome ťto Ìe se kuhati za ruèak.
Mogu si zamislit scenu "civilnjaka" kojed odvode na sluĹženje vojnog roka - mama, nedaj me, gledat ĂŚu svaki dan s tobom marisol, i na plac bum iĹĄel umjesto tebe, i posudim ti svoju najdraĹžu haljinu... samo me ne daj...
Cuj stos je bas u tome da ne mozes, jer Hrvatska nije u situaciji Izraela gdje njima svako malo prijeti nekakva opsanost od Palestinaca i svih drugih kojima su se zamjerili... A kome se Hrvatska uopce moze zamjeriti u toj mjeri da je shvati kao prijetnju...
Inace nije problem u sklekovima i trbusnjacima (50 i 200 u jednoj rundi bez beda napravim) nego je problem u tome da tamo imas (ako imas nesrecu) nekog manijaka koji odluci da je ok ako on ne obavlja svoje duznosti i onda zbog toga netko moze doci u opasnost... jel trebam nabrajat slucajeve u kojima se i dogodilo da su ljudi ostajali bez ruke, noge, zivota...
Ova tikva je zabrijala. :lol: :lol:
da zabrijala! prosala civilnu pa zna o cemu prica! :lol:
Cuj stos je bas u tome da ne mozes, jer Hrvatska nije u situaciji Izraela gdje njima svako malo prijeti nekakva opsanost
Ti si zaboravio tko su nam istoèni susjedi, ťto su nam ne bať tako davno priredili i tko je kod njih na vlasti?
nego je problem u tome da tamo imas (ako imas nesrecu) nekog manijaka koji odluci da je ok ako on ne obavlja svoje duznosti i onda zbog toga netko moze doci u opasnost...
Ăuj, da su baĹĄ svi takvi, onda bi tvoj argument valjao.
Ali ne moŞeť na osnovu sporadiènih sluèajeva govoriti da cijela vojska ne valja i da zato treba birati civilno.
Kakvo ti je to civilno sluĹženje vojnog roka dok si u nekom uredu piskaralo, dok se igraĹĄ s djecom u vrtiĂŚu itd. itd.
Da ima veze s vojskom, bilo bi u redu, ali ovo su stvari koje ionako zaposlenici rade u svoje radno vrijeme ili volonteri u svoje slobodno vrijeme.
Da su to neke radne akcije na dobrobit lijepe naťe, onda bi joť i bilo u redu - kramp u ruke pa u kamenolom, lopatu u ruke pa kopaj kanale, metlu u ruke pa èisti okoliť...
Ali ovo...
Prigovor svjesti? Kao ti vjera ne dopuťta da nosiť puťku u ruci, a gle ťto je crkva radila u proťlosti, kriŞarski ratovi, spaljivanje ljudi na lomaèi... prigovor savjesti my ass. Na kraju Ìe ispast da su svi vojno sposobni muťkarci u lijepoj naťoj, a koji su na civilnom, vjerski fanatici, a to ťto su u crkvi bili 2 puta u Şivotu nema veze.
fat drummer
03-07-2005, 13:32
a moras bit vjernik da bi imao prigovor savjesti? vidis nisam to znao. i to jos moras bit katolik?! zakon...
daklem ako sam ateist i gadi mi se nosnje puske i pucanje na druge ljude, sori sinko ne pusim ja te price, nisi vjernik, nisi krscanin/katolik
i kakve veze ima krizarski rat od prije 800 godina s danasnjim prigovorom savjesti? sta bi njemcima trebalo zabranit drzanje vojske zbog 2 svjetskog rata?
ne shvacam sto je tako plemenito u sluzenju vojsnog roka u vojsci? ionako cu sve to zaboravit tren cim izadjem iz te rupe, a u slucaju rata s nasim istocnim susjedima mislim da bi bila pogreska oslanjat se na mene, vec bi bilo pametnije oformit profesionalnu vojsku koja zna s koje strane s drzi puska. moram provest 6 mjeseci sluzeci nesto sto mi nece nikako koristit, niti ce koristit ikome drugome. bacanje para i vremena.
a moras bit vjernik da bi imao prigovor savjesti?
A ne moraĹĄ, al se u pravilu na to pozivaju.
i kakve veze ima krizarski rat od prije 800 godina s danasnjim prigovorom savjesti?
SmjeĹĄno je.
Dok je u interesu bilo ubijanje, onda je to s vjerske strane bilo ok, kada je to prestao biti interes, onda sada odjednom viĹĄe to nije ok.
Ja naravno ne odobravam ubijanje. Bilo kakvo.
ne shvacam sto je tako plemenito u sluzenju vojsnog roka u vojsci?
NiĹĄta.
To je priprema ako se sluèajno dogodi rat, pa da ne poginu svi odmah èim ih se poreda i pred im se oruŞje u ruke.
Osim toga, tamo ipak uèiť i neke osnove o ostalom oruŞju i taktici.
Plemenito je kada doðe rat pa odeť na bojiťte umjesto da pobjegneť preko granice i vratiť se kada sve bude gotovo, ali to nema veze sa sluŞenjem vojnog roka.
vec bi bilo pametnije oformit profesionalnu vojsku
To sam veĂŚ i rekla.
Ali dok toga nema, vojni rok bi trebao biti obveza svim poslovno sposobnim drŞavljanima i drŞavljankama lijepe naťe. Ako je bolestan, oslobaða se sluŞenja, ako nije, nema "civilnog" izvlaèenja nego za sve isto.
moram provest 6 mjeseci sluzeci nesto sto mi nece nikako koristit, niti ce koristit ikome drugome. bacanje para i vremena.
Nauèit Ìeť bar osnove.
Da je bacanje novca je istina jer su skoro svaki dan, ako ne dan, a onda vikend, doma, ĹĄto je glupost. Ali dok ne bude bolje, bolje i to nego niĹĄta.
fat drummer
03-07-2005, 14:31
ne ispircavam katolicku crkvu zbog ubijanja, i svega, al kakve veze ima to danas s nama? niti sam bio tamo, niti me to iakako pogadja, niti cu sluzit crkvenu vojsku.ja svoj prigovor savijesti mogu postavit na bilo kojem temelju, inace je to diskriminacija jer bi se samo vjernicima dopustao prigovor a ostalima ne
osnove koje cu naucit su smijurija i poginut cu zbog hrpe idiota koji uce osnove, ili cu ubit nekog dok ucim te iste osnove. vojska saks es!
Civilnu sluŞbu obavljaju osobe koje zbog svojih vjerskih ili moralnih nazora (u daljnjem tekstu: prigovor savjesti) nisu pripravne sudjelovati u obavljanju vojnièkih duŞnosti u OruŞanim snagama Republike Hrvatske...
fat drummer
03-07-2005, 14:45
moj moral mi ne dopusta da trosim vrijeme na pizdarije poput vojske. smatram to nemoralnim. eto mog temelja za prigovor savijesti
moj moral mi ne dopusta da trosim vrijeme na pizdarije poput vojske. smatram to nemoralnim. eto mog temelja za prigovor savijesti
Ti si znaèi jedan od onih koji Ìe ako bude frka èamiti u podrumu dok Ìe drugi riskirati Şivot za tebe? :roll:
Ăuj, da su baĹĄ svi takvi, onda bi tvoj argument valjao.
Ali ne moŞeť na osnovu sporadiènih sluèajeva govoriti da cijela vojska ne valja i da zato treba birati civilno.
Kakvo ti je to civilno sluĹženje vojnog roka dok si u nekom uredu piskaralo, dok se igraĹĄ s djecom u vrtiĂŚu itd. itd.
Da ima veze s vojskom, bilo bi u redu, ali ovo su stvari koje ionako zaposlenici rade u svoje radno vrijeme ili volonteri u svoje slobodno vrijeme.
Da su to neke radne akcije na dobrobit lijepe naťe, onda bi joť i bilo u redu - kramp u ruke pa u kamenolom, lopatu u ruke pa kopaj kanale, metlu u ruke pa èisti okoliť...
Ali ovo...
Prigovor svjesti? Kao ti vjera ne dopuťta da nosiť puťku u ruci, a gle ťto je crkva radila u proťlosti, kriŞarski ratovi, spaljivanje ljudi na lomaèi... prigovor savjesti my ass. Na kraju Ìe ispast da su svi vojno sposobni muťkarci u lijepoj naťoj, a koji su na civilnom, vjerski fanatici, a to ťto su u crkvi bili 2 puta u Şivotu nema veze.
Evo da ne razlamam citat postat cu odgovore ovako...
1. Ti sporadièni sluèajevi su postali toliko èesti da situacija nije daleko od toga da postane "kao OK" ako ti se u vojsci neťto dogodi. Vojska je po mom miťljenju (koje se temelji na onom ťto proèitam u novinama i ťto saznam od frendova koji sluŞe) u kaosu.
2. Radne akcije za dobrobit lijepe naťe... Hm. OK nismo viťe bať u socijalizmu pa da se radna akcija smatra samo kramp i lopata u ruke. Zar se odgoj djece u vrtiÌu ne moŞe podvesti pod nazivnik neèeg ťto se radi za dobrobit lijepe naťe (iako mrzim ovakve ideologijske konstrukcije)? Dakle, zaťto bi ja kopao kanal? Za dobrobit lijepe naťe? Ne, drug prasac, ja nisam vať konj.
3. Prigovor savjesti se ako sam ja dobro shvatio odnosi na èinjenicu da se tvoja savjest ne moŞe pomiriti s èinjenicom da se pod bilo kakvom okolnosti ti kao ljudsko biÌe trenirať da ubijeť drugo ljudsko biÌe, zbog bilo kakvog razloga. Nemoj me krivo shvatit nisam ja neki pacifist pod svaku cijenu, ali tko si ti da mi moŞeť reÌi (ili bilo kome drugom) da taj moj (ili neèiji) prigovor savjesti nije na mjestu.
4. Ovo s Crkvom i KriĹžarskim ratovima neĂŚu ni komentirati tu si jednostavno way off base...
Zar se odgoj djece u vrtiÌu ne moŞe podvesti pod nazivnik neèeg ťto se radi za dobrobit lijepe naťe
To rade tete ili strièeki u vrtiÌu ťto znaèi netko tko je za to ťkolovan.
Nikakve koristi od civilnjaka tamo, pogotovo ako se zna da se vrtiĂŚ plaĂŚa.
Zaťto bi neki roditelj plaÌao nekakvog lijenèinu kojem se nije dalo u vojsku da se igra s njegovim djetetom? Jer odgajati ga ne moŞe jer nije kvalificiran za to.
tvoja savjest ne moŞe pomiriti s èinjenicom da se pod bilo kakvom okolnosti ti kao ljudsko biÌe trenirať da ubijeť drugo ljudsko biÌe
U vojsci te ne uèe kako da ubijeť nekoga veÌ kako da se braniť.
Ne uèe te kako napasti veÌ kako se obraniti.
Ako netko puca u tebe, a nemať se gdje skloniti, neÌeť se obraniti na naèin da metke probať uhvatiti zubima veÌ da mu vratiť istom mjerom jer je to jedini naèin da ga onesposobiť.
Ako ti nitko nikada nije pokazao kako se puca i nauèio te ciljati, onda su veÌe ťanse da Ìeť upucati sam sebe ili nekoga pored sebe nego onoga koji puca u tebe.
Ako netko puca u tebe, a nemať se gdje skloniti, neÌeť se obraniti na naèin da metke probať uhvatiti zubima veÌ da mu vratiť istom mjerom jer je to jedini naèin da ga onesposobiť.
Ako ti nitko nikada nije pokazao kako se puca i nauèio te ciljati, onda su veÌe ťanse da Ìeť upucati sam sebe ili nekoga pored sebe nego onoga koji puca u tebe.
Uf... u meni se sad bore Şelja da odgovorim na jedan sklop razmiťljanja koji nikako nije dobar i Şelja da prestanem polemizirat, jer sam svjestan da neÌu niťta time promjenit jer Ìeť ti i dalje misliti da su svi muťkarci koji odaberu civilno sluŞenje vojske 'ljenèine'...
Jel ako te uèe kako da se braniť jel bi onda bilo rata ikad? Ako bi se svi samo uèili obrani tko bi onda napadao? Jel moŞeť priznat da u tom cijelom sustavu uvijek neťto poðe po zlu? Jel Hrvatska (vlast) uvijek bila pravednik meðu narodima koji je samo branio svoje? Jel mi moŞeť jamèit da se to neÌe dogodit u buduÌnosti? Jel ako pucať na nekog (pa makar i u obrani) za pretpostavit da Ìeť ga ubiti? Jel stvarno vjerujeť da Ìe od èovjeka napravit vojnika za par mjeseci? Jel bi trebali uvesti tri godine vojske? Jel stvarno misliť da Ìu, ako me ne nauèe 'osnovama', bit toliko udaren da sam sebe upucam ili nekog drugog?
I zadnje... HoÌeť se ti prijavit u vojsku (onako dobrovoljno) pa da proðeť obuku i ako zagusti budeť nauèena kako pucati da bi ubila onog tko te napada?
jer Ìeť ti i dalje misliti da su svi muťkarci koji odaberu civilno sluŞenje vojske 'ljenèine'...
I papci.
I kukavice.
I osobe koje bjeŞe od odgovornosti ili se skrivaju iza drugih i èekaju da drugi rijeťe njihove probleme i podmetnu leða umjesto njih.
Jel ako te uèe kako da se braniť jel bi onda bilo rata ikad?
Kuhati uèiť zato da bi skuhao ruèak ili zato da potrujeť cijelo susjedstvno?
U ťkolu ideť zato da neťto nauèiť ili da zezať profesora dok ne dobije Şivèani slom?
U auto ťkolu ideť zato da nauèiť prometna pravila i kako voziti auto ili zato da nauèiť kako najbolje puknuti nekoga autom, a da ne umre nego ostane invalid?
Za elektrièara se uèiť zato da nauèiť kako si doma postaviti fidovku ili zato da nauèiť kako moŞeť nekome pokvariti ureðaj da ga ubije kratki spoj, a da to nitko ne skuŞi?
Borilaèke vjeťtine trenirať zato da se nauèiť braniti ako te netko napadne ili da nauèiť kako ťto laťke nekoga napraviti invalidom?
Ako bi se svi samo uèili obrani tko bi onda napadao?
PoremeĂŚeni i budale.
pravednik meðu narodima koji je samo branio svoje?
A ĹĄto smo branili?
I koga smo mi to napali?
Branili smo se od èetnika koji su napali nas.
Jel ako pucaĹĄ na nekog (pa makar i u obrani) za pretpostavit da ĂŚeĹĄ ga ubiti?
Moj mi je Ĺživot draĹži od Ĺživota ubojice.
Nitko ga nije tjerao da puca u mene, a kada veÌ puca, normalno da Ìu se braniti, makar to znaèilo da nema druge nego njega upucati, pa ako ima sreÌe Ìe ostati Şiv, ako nema neÌe.
Jel stvarno vjerujeť da Ìe od èovjeka napravit vojnika za par mjeseci?
Ovdje ne govorimo o profesionalnoj vojsci veĂŚ o osnovnoj obuci.
Jel bi trebali uvesti tri godine vojske?
Ne, trebalo bi uvesti profesionalnu vojsku, a dok toga nema, onda je nuĹžan vojni rok za sve poslovno sposobne drĹžavljane. Naravno da bolesni ne dolaze u obzir, ostali svi da.
Jel stvarno misliť da Ìu, ako me ne nauèe 'osnovama', bit toliko udaren da sam sebe upucam ili nekog drugog?
Ako ne znaĹĄ niĹĄta o baratanju oruĹžjem, velike su ĹĄanse.
HoÌeť se ti prijavit u vojsku (onako dobrovoljno) pa da proðeť obuku
HoĂŚu.
Ăim zavrĹĄim fakultet.
I nisam jedina cura koja tako razmiĹĄlja.
i ako zagusti budeť nauèena kako pucati da bi ubila onog tko te napada?
VeÌ sam gore rekla, ako je jedini naèin da spasim svoj Şivot ili druge osobe koja je ugroŞena od strane napadaèa - da.
fat drummer
03-07-2005, 22:01
Ti si znaèi jedan od onih koji Ìe ako bude frka èamiti u podrumu dok Ìe drugi riskirati Şivot za tebe? :roll:
o cemu ti to? zar kad sluzim vojsni rok nekoga branim? ili ako sluzim civilno sam kukavica? nemoj molim te mjesati ratno stanje i sluzenje vojske, molim te nemoj. da je rat prvi bih se prijavio, al da je 6 mjeseci vojnog roka ikakva garancija mog prezivljavanja u ratu je iluzorno i pomislit a kamoli rec
buahahahahahahahahahahahaha, jesi ti ikad pokusala shvatiti sto je vojska. kakvo branjenje, da vojska sluzi branjenju onda ne bi postojale. vojska je oduvijek i uvijek ce sluzit za napad, sve su ostalo nijanse
zar kad sluzim vojsni rok nekoga branim?
Ne.
Uèe te za sluèaj da doðe do ratnog stanja pa da moŞeť braniti one koji to ne mogu sami (starci, djeca, bolesni, vojno neobuèeni).
ili ako sluzim civilno sam kukavica?
Da.
fat drummer
03-07-2005, 22:25
znaci svi oni koji sluze vojni rok kao civilci su prljave kukavice... fino bome...
vidim da nemas pojma kako vojni rok u vojsci izgleda, sto te uce, poducavaju i sto je uopce vojska
jacktheripper
03-07-2005, 22:41
Tikva(ne) moj, baš si si dobar nadimak izabrao. Po ovome što èitam nisi nešto bistar. :roll: Al forum je ipak tu da i takvi ponekad nešto kažu.
Nisi mi nešto tolerantan. U redu je što imaš svoje mišljenje da je civilno služenje loše i nepotrebno, ali to tako žarko braniti? Imam osjeæaj da ti je stari vojno lice jer oni tak razmišljaju.
No, ti kao student prava koji poznaje Ustav bi trebao poštivati ustavna prava kao temelj svakog društva i pustiti ljude da sami izaberu. Ja bi uvijek raðe civilno odslužio 8mj npr. negdje na sudu i malo se uhodavao u praksu poslije faksa, nego da neki bolesnik kojem žena doma ne da j.... lijeèi svoju depresiju na meni tako da perem wc ili da trèim tjedan dana u istim èarapama. To je bolesno. :tng:
Ajme ne da mi se viťe... Neke izjave su ti toliko blesave da mi se viťe ni ne da odgovarat na njih... (evo sad sam ja poèeo sudit o ljudima prema glupostima koje piť na forumu, a stvarno se trudim ne radit to...)
A o povijesti ne znaĹĄ niĹĄta ĹĄto je udaljenije od 15 godina, a niti to ne znaĹĄ. Ĺveliki kuracto je bila HVO u Bosni? Sad ĂŚe naravno ovo pitanje/izjava uzrokovat cijelu bujicu nacionalistièkih proljeva, pa se unaprijed isprièavam moderatorici...
malimrav85
03-07-2005, 23:23
Svega tu ima.
Da nam je bar vojska normlana pa da se radi kaj se u vojsci na televiziji radi. Da se trèi, puca, vjeŞba i tako to otiťao bih sad odma, bolje to nego teretana. Bila su mi 4 frenda u vojsci u zadnjih 2 godine. Svi mi kaŞu isto. Buðenje u 6 za postrojavanje pa spavanje cijeli dan. OÌeť droge, kurvi samo pitaj, nemať beda.Metka na obuci nema jer se ťtedi, malo drkať po puťci i piťtolju i to ti je to. Ja o civilnom sluŞenju nemam miťljenje ali da se u vojsci uèi ratovat ja sam miťljenja da bi mi rat grdo popuťili.
Ne znam. Briga me.
ekipa koja zavrsi fax u vojsci zavrsi, u vecini slucajeva, za stolom ili sanitaru ili za kompom (zavisi od faxa kojeg si zavrsio). nije bas da te nauce kao obraniti drzavu.
a price da u civilnoj pijes kavicu i pricas o sapunicama su toliko glupe, da ne vjerujem da netko tvog kalibra uopce moze siriti okolo po forumu. a mozda se varam...ko zna..danas svakakvi ljudi maturiraju.
decki koji odu u civilnu rade. rade 8 sati. sad ti izracunaj- 8 mjeseci puta cca 3 000kn koje bi minimalno dobili da su zaposleni. u vecini slucajeva je to veca psiholoska tortura od one koju dobijes u vojsci.
najvise me tjera na smijeh to sto ti nisi prosla ni jedno ni drugo ali se smatras odabranom i pozvanom da nesto od toga osudjujes! i jos si zensko!
zivi i pusti druge da zive!!
Tikva(ne) moj, bať si si dobar nadimak izabrao. Po ovome ťto èitam nisi neťto bistar. :roll:
Ăini se da si ti taj koji nije bistar.
Ili ne znať èitati.
Ja sam cura, ĹĄto je vidljivo iz svih mojih postova do sada.
da...nekima je tesko vjerovat da si cura... bas zbog tvojeg (ne)razmisljanja!
najvise me tjera na smijeh to sto ti nisi prosla ni jedno ni drugo
Imala sam prilike prièati sa dosta ljudi koji su sluŞili civilno i svi su se slagali u ovome: zezancija, par sati tamo tek toliko da se vidi da su bili i doma.
da...nekima je tesko vjerovat da si cura... bas zbog tvojeg (ne)razmisljanja!
(ne)razmiťljanje su gluposti koje piťu ovi da bi civilno jer im je vojno glupost itd. ali bi se istog trena primili puťke da doðe do rata.
Time bi samo nanijeli ťtetu ostalim koji su barem za neťto obuèeni.
Nema veÌe budale od one koja tvrdi da se neÌe za neťto ťkolovati, a kada treba raditi neťto za ťto je to prethodno ťkolovanje bilo potrebno, samouvjereno zakljuèuje da bi to normlano radila i bez ťkolovanja, a ako tko pri tome strada, nema veze.
e pa, ja te mogu uputiti onima koji imaju pricu s druge strane jastuka!
bas zato crpis informacije iz "prièati sa dosta ljudi " ne mozes se smatrati kompetentnom!
znam i ljude koji su prosli vojsku ("obuku") i rekli su "zezancija, par sati tamo tek toliko da se vidi da su bili i doma."
nemoj toliko generalizirati. to te tjera na krivi put!
znam i ljude koji su prosli vojsku ("obuku") i rekli su "zezancija, par sati tamo tek toliko da se vidi da su bili i doma."
Da si proèitala sve ťto sam do sada napisala vidjela bi da sam ovo veÌ spomenula.
Zato i kaĹžem da su papci kada im se i to malo ne da odraditi.
I ja sam svjesna toga da ne moŞeť puno nauèiti u tih par mjeseci, ali moŞeť barem osnove i dok god nemamo profesionalnu vojsku, do onda je sluŞenje vojnog roka nuŞno zlo.
-predzadnji post-
ti stvarno mislis da te nesto nauce u vojsci??
a o gluposti sto "ovi" pisu...primjeni svoju tezu na sebe- svoje stavove koje si izgradila a da nisi nigdje zakoracila, nista od toga iskusila!
stani malo na loptu, zeno!
Da si proèitala sve ťto sam do sada napisala vidjela bi da sam ovo veÌ spomenula.
Zato i kaĹžem da su papci kada im se i to malo ne da odraditi.
I ja sam svjesna toga da ne moŞeť puno nauèiti u tih par mjeseci, ali moŞeť barem osnove i dok god nemamo profesionalnu vojsku, do onda je sluŞenje vojnog roka nuŞno zlo.
koja je onda razlika??? ako je u vojsci zezancija? zivis na trosak drzave. u civilnoj na neki nacin drzavi pomazes (besplatna radna snaga), dajes svoj doprinos.
i dalje velim- ne osudjuj, ne omalovazavaj ako na svojoj kozi nisi osjetila!
Nema veÌe budale od one koja tvrdi da se neÌe za neťto ťkolovati, a kada treba raditi neťto za ťto je to prethodno ťkolovanje bilo potrebno, samouvjereno zakljuèuje da bi to normlano radila i bez ťkolovanja, a ako tko pri tome strada, nema veze.
Da ovo dodatno pojasnim onima koji imaju problema sa shvaĂŚanjem.
Civilnjak ĂŚe ti u ratu pomoĂŚi isto koliko nadripisar u pravu.
svoje stavove koje si izgradila a da nisi nigdje zakoracila, nista od toga iskusila!
A ti si vidovita i moŞeť ljudima èitati misli pa "znať" da ja nikada nisam bila nigdje i niťta nisam vidjela?
Stani ti na loptu prije nego izvaliĹĄ ponovo takvu glupost.
tocno. ali ti ni obuka nece puno vise pomoci.
no gledajuci iz kutka "trenutka", sadasnjosti- vise pridonosi civilna nego rocnici.
za zadnji post:
ZENO- SAMA SI REKLA DA SE PLANIRAS PRIJAVIT!!!
znaci nisi prosla ni vojnu obuku niti si bila u civilnoj.
amen!
koja je onda razlika??? ako je u vojsci zezancija?
U vojsci nije samo zezancija. Neťto i nauèiť. Da je civilno obuka ljudi ťto da rade i kako da organiziraju za vrijeme rata sve ťto nije direktno vezano uz ratiťte, to bi onda bilo u redu. Ovako je bezveze jer civilno nema direktno veze s vojnim stvarima.
Ovako je bezveze jer civilno nema direktno veze s vojnim stvarima.
pa u tome je i poanta!
pa u tome je i poanta!
U èemu?
Da za vrijeme rata pomaŞu na taj naèin da se igraju s djecom u vrtiÌu, piťu dopise itd. To rade ljudi koji su ťkolovani za to.
Imalo bi smisla da ih se obuĂŚava za civilnu zaĹĄtitu.
poanta je u tome da je civilno sluzenje doprinos koji dajes drzavi zbog "prigovora savjesit". znaci da si iz nekog razloga pacifist, antimilitarist ili sta vec!
u slucaju opce mobilizacije u rat idu i osobe koje nisu odsluzile vojni rok. bilo da su premlade, bilo da jos nisu jer su npr. studirale.
te osobe ce isto toliko znati koliko i one koje su odgulile civilnu.
jos nesto?
te osobe ce isto toliko znati koliko i one koje su odgulile civilnu.
Upravo tako, niĹĄta.
I zbog toga ĂŚe oni koji neĹĄto znaju biti dovedeni u opasnost.
jos nesto?
Da.
Osoba koja nije sluĹžila vojni tok, a ode na ratiĹĄte, jednako je opasna kao osoba koja u Ĺživotu nije vozila auto, ali misli da ĂŚe joj to iĂŚi pa sjedne za volan i krene "u pustololovinu".
fat drummer
04-07-2005, 19:24
jos nesto?
Da.
Osoba koja nije sluĹžila vojni tok, a ode na ratiĹĄte, jednako je opasna kao osoba koja u Ĺživotu nije vozila auto, ali misli da ĂŚe joj to iĂŚi pa sjedne za volan i krene "u pustololovinu".
jel ti upoce imas percepciju o tome kako vojska djeluje, cak i u ratnim uvjetima???
pa nece htvatska organizirat paravojne postrojbe gerilaca i partizana. cak i u ratim uvjetima postoji vojna izobrazba, kao sto je postojala u hrvatskoj 90 i 91. analogija s autom je toliko promasena da je to frapantno. prilozit cu jos jednu: osoba koja ode na ratiste bez vojnr izobrazbe jednako je opasna kao osoba koja dobije posao u nukleranoj elektrani, a ne zna nista o tome
ne ide se na ratiste s pinklecom na ramenu i ukradenim tatinim uzijem. 6 mjeseci labavog treninga ce me tocno osposobit za nista
Ju-hu, napokon veselje i na mom podforumu! :mrgreen: Ajmo joĹĄ klanja i krvi! :lol:
odredjeni tipovi, odredjenog izgleda, odredjenog zanimanja iz odredjenih krajeva u odredjenim autima bolje rukuju oruzjem od bilo kojeg rocnika vulgaris.
(uspijela sam ovo formulirat bez da ikog uvrijedim ili, nedaj boze, generaliziram :mrgreen: )
Robierre de Cochon
04-07-2005, 20:55
Imala sam prilike prièati sa dosta ljudi koji su sluŞili civilno i svi su se slagali u ovome: zezancija, par sati tamo tek toliko da se vidi da su bili i doma.
Ajme svasta natrkelja, a nemas pojma o cemu pricas. Tako velika strucnjakinja, a nit si vidila vojske, nit si vidila civilke.
Evo ja ti mogu reci iz svog iskustva...civilka nije zezancija nego rad. Radis jednako (ako ne i vise) od onih koji su za to placeni - i to besplatno, na radost drage nam domovine. A u vojsci trljas jaja i 6 mjeseci ucis kako nosit pusku....prosjecno inteligentnoj osobi je dovoljno sat vremena. Bez sumnje - civilna sluzba je mnogostruko korisnija...ali bez vojske ne mozemo, pa nek svako izabre sto mu je draze.
eto, robi je fino napisao u jednom postu sta ti ja pisem 2 strane!
AMEN!
malimrav85
04-07-2005, 21:08
Kakav amen? Ajmo dalje!!!
Ja znam dosta ljudi koji su iťli u rat bez prijaťnje vojne obuke, tj. bili su istrenirani usputno i nisam èuo da je netko od njih ubio ili kaj ja znam nekoga svojeg na ratiťtu. Ali to sam opet ja. JNA je bila 17 puta bolje istrenirana i obuÌena pa nisu bať uspjeli ostavriti svoje ciljeve jer se domovina brani prvenstveno Şeljom i zalaganjem a ne znanjem sastavljanja kalaťnjikova u minutu.
Ajmo fight neki sad... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Meni su bili super slucajevi onih klinaca u Ogulinu koje su roditelji odgajali 18 godina da bi ovi dosli u vojsku i tamo od njih napravilo invalide zbog neispravnog oruĹžja. Pa kasnije dalo besplatno zdravstveno i ĹĄup kartu za burzu na kojoj sve puno poslodavaca s razumijevanjem za ljude s posebnim potrebama. Moja domovinaaaa...
Ja idem u civilku. I ne pada mi na pamet iĂŚi u vojsku. Pogotovo mi ne pada na pamet poginut u nekom skladiĹĄtu streljiva jer se netko igrao bombom. I mislim da ĂŚu nakon zavrĹĄetka faksa bit prekvalificiran za to da me netko 6 mjeseci tretira kao crva. I baĹĄ me briga ĹĄto neki idioti misle o tome.
imam pitanje da malo prekinem prepucavanja; kako su mi poslali rješenje da služim civlino na opæinskom sudu (ja to odma odgodio) zanima me da li æe mi se tih 8 mjeseci baèenih u vjetar barem uraèunati u ono kaj moram odgulit ko pripravnik da bi mogao polagat pravosudni?
inaèe koji æu k.... u ovoj našoj vojsci di je sve puno kretena, pedera i ostalih likova. pa kolko moraš bit glup da se nabacuješ streljivom za minobacaè i onda kad najebeš kažeš da je država kriva i da ti mora da pare. To je ko da ja padnem sa motora i tužim državu kaj je napravila cestu. :mrgreen: Ne bi ja ni išao civilno služit jer koji je to meni k.... dala ova jebena država da ja moram nekaj služit.
U ekipi nemam ni jednog koji æe iæ u redovnu vojsku, samo jedan krele je držal stražu nedje kod knina i granice sa bosnom (vukojebina) i šta mu to treba u životu.
Èim poène neko sranje ja samo gledam svoju familiju i svoju guzicu i brišem èim dalje a ionak ko bi nas išel napadati (možda jedino šiptari a onda smo najebali :lol: )
jacktheripper
08-07-2005, 14:30
To što odslužiš kao roènik na sudu ti se ne ubraja u vrijeme potrebno za pravosudni jer si roènik, a ne pripravnik zaposlen na sudu i ne uèiš kod sudaca nego si negdje u arhivi i štambiljaš gotove spise ili ideš malo do pošte, pa po gablec i tako malo lutaš.
A pripravnici su prvo malo kod suca koji radi graðanske parnice, pa na kaznene, pa istražni odjel na županijskom sudu i mislim da je to to.
Ali opet je bolje iæi na sud civilno, nego u redovnu vojsku jer ovdje se bar indirektno upoznaješ s praksom i mislim da se da puno nauèiti i od zaposlenika na sudu ako nisu nadrkanci. Ja dok sam bio na praksi iz GPP-a šta sam god pitao zapisnièarku od struènih stvari i ZPP-a ona je dobro znala. Možda je bila neka nadobudna, ali oni su ipak tamo cijeli dan i moraš bit posebno glup da ne pohvataš neke stvari.
Evo ja proèitala konaèno ovu silnu raspravu i doťla do zakljuèka da je Tikva zapravo alter ego Robierra,
koji je traŞio inspiraciju za blog pa umjetno stvorio lik i zapoèeo svaðu sam sa sobom i ekipom.
Ponekad se treba odmaknuti od ĹžiĹže rasprave i objektivno sagledati stvari...da, da.
Tikvani jedni tikvasti, kako to niste skuĹžili?
Robierre de Cochon
10-07-2005, 00:28
Evo ja proèitala konaèno ovu silnu raspravu i doťla do zakljuèka da je Tikva zapravo alter ego Robierra,
koji je traŞio inspiraciju za blog pa umjetno stvorio lik i zapoèeo svaðu sam sa sobom i ekipom.
Hehe. :mrgreen:
Tikvani jedni tikvasti, kako to niste skuĹžili?
Joj joj.
Ajde da si me poistovjetila s Nikitom, onom super ĹĄpijunkom, ali kud s muĹĄkarcem?
Joj joj.
evo zakon o civilnoj sluzbi, koga zanima: http://www.poslovniforum.hr/zakoni/zakon_cs.asp
Tikvani jedni tikvasti, kako to niste skuĹžili?Ajde da si me poistovjetila s Nikitom, onom super ĹĄpijunkom, ali kud s muĹĄkarcem?
Joj joj.
Pa kako da se drukèije izrazim...http://www.spacespider.net/emo/dazed024.gif
Nikite jedne Nikitaste, kako niste prouèili neprijatelja....?
Ĺveliki kuractajaznam.. :roll:
e a jel ima opæe neko tu ko oæe iæ u normalnu vojsku??ja se inaèe na onom lijeènièkom pregledu probao pravit lud a onda vidim lika kak prepisuje od mene na onim testovima. i sad ti idi sa takvim kretenom u vojsku i daj mu oružje pa nek puca pored tebe. taj te može ubit i sa æorcima a kamoli sa neèim opasnim :mrgreen:
e da, jel je neko imao slièan problem; meni su srali nešto zbog toga jer mi je deda lovac a stari ima dozvolu za držanje oružja, a ja reko da ja ne živim s njima i to je to :P
Robierre de Cochon
11-07-2005, 21:53
e da, jel je neko imao slièan problem; meni su srali neťto zbog toga jer mi je deda lovac a stari ima dozvolu za drŞanje oruŞja, a ja reko da ja ne Şivim s njima i to je to
Nema to veze. Samo moras priloziti potvrdu o neposjedovanju oruzja (dobijes na mupu) i potvrdu da nisi kaznjavan za kaznena djela uporabom oruzja (dobijes na sudu).
ma da? ovaj moj nije nis od toga morao sakupljati..ha!
e saznala sam- moras imat bar na jednom oku dioptriju +/-3 da bi bio oslobodjen vojske!
ja se inaèe na onom lijeènièkom pregledu probao pravit lud a onda vidim lika kak prepisuje od mene na onim testovima
Ako si varao na tim testovima, tek onda neÌeť niťta postiÌi jer Ìe skuŞiti odmah da si varao. Naime, veÌina pitanja ima svoje parnjake i ako na jedno odogovriť sa da, oèekuje se da i na drugo morať odgovoriti sa da ili ako na jedno odgovoriť sa da, drugo mora biti ne. Ti naravno ne znať koja su to pitanja, ali psiholog zna. Varati na tom testu moŞeť samo ako ti je netko rekao ťto toèno morať odgovoriti na svako pitanje da bi te poèeli smatrati ludim.
e davno je to bilo :D al ovo za oružje mi je fakat bilo. dobio sam poziv da doðem na informativni razgovor (usro se ko grlica) i na kraju je to bilo zbog toga jer stari ima dozvolu za gan doma.
a i ova potvrda o nekažnjavanju je isto za neku stvar. frend je dobio uvjetno nekaj sitno jer je razbio palicom lika na jarunu i opet su mu dali da služi civilno (samo ne znam kolko je to toèno vremena prošlo)
frend je dobio uvjetno nekaj sitno jer je razbio palicom lika na jarunu
Je l' to razbijo Renea Bitorajca? :lol:
ma nije (nažalost). mali æelavi je dobio o p.... pred fitom (teretana na velesajmu). ionak su mi ljudi koji su tam bili s njim prièali da je mali naporan.... :D
majakovski
24-07-2005, 00:47
Well, ja sam završio i faks i civilku...neznam kako drugi al ja sam radio i vikendima, nije baš da je zezancija, nemaš pravo ni na ruèak ni na prijevoz, al svejedno bolje i to nego da sam mjesec dana trèkarao po poligonu u ritmu thompsona a onda pet mjeseci nosio ormare u nekoj vojarni koja æe ionako za godinu dana postat disko jer država nema para za vojsku...mislim, mogu podnijet sve,al da neko radi budalu od tebe i još ti se smije u facu...neæe moæi ove noæi...
PjeÅ¡aèka obuka....smijurija...mislim da ti oko pola sata treba da shvatiÅ¡ kako se stavljaju meci u okvir od kalaÅ¡a, gdje se repetira i Å¡ta znaèi naredba JURIÅveliki kurac!!!!!!!!!!!......:) Åveliki kuracta vi mislite, da ste Ameri pa æe vam odma dat nightvision naoèale i hummera za po doma...
A što se tièe ove Tikve, fascinantne su mi curièke koje ne mogu svršit ako im deèko ne puca iz mitraljeza...(pravog mislim)
Well, ja sam završio i faks i civilku...neznam kako
A što se tièe ove Tikve, fascinantne su mi curièke koje ne mogu svršit ako im deèko ne puca iz mitraljeza...(pravog mislim)
:lol: :lol: :lol: hahahaha..... well, majakovski, to je veæ pitanje i za Aleksandra Åveliki kuractulhofera :mrgreen:
Valjda je devojka from Dalmatian Zagora, or wouldwouldher
wouldwouldher, ha, ha... Pa nije to baĹĄ Dalmatian Zagora :lol:
wouldwouldher, ha, ha... Pa nije to baš Dalmatian Zagora :lol:
Kad proðem naplatne kod Karlovca, sve je to dalmatinska zagora :mrgreen:
Ma dajte ljudi, znate onaj list papira Å¡to se zove potvrda. Za nju dobijeÅ¡ odgodu na godinu dana. Dakle bezveze je služiti vojni rok dok si na faksu, tobože da ga se rijeÅ¡iÅ¡. Kad zavrÅ¡iÅ¡ faks upiÅ¡i joÅ¡ jedan tek tak da dobiÅ¡ taj papir, i onda čekaj da uđemo u NATO i/ili ukinu vojni rok.
SluŞim civilku na opÌini i po cijele dane, èak i subote i nedjelje sam tamo. UŞasno je, a knjigu nisam primio poťteno veÌ 5 mjeseci. Joť malo pa gotovo...
SluŞim civilku na opÌini i po cijele dane, èak i subote i nedjelje sam tamo. UŞasno je, a knjigu nisam primio poťteno veÌ 5 mjeseci. Joť malo pa gotovo...
sta, nije sam zezancija? :lol: :lol:
hold on! ;)
Robierre de Cochon
07-03-2007, 14:44
drĹĄ se. ima nas joĹĄ koji smo patili. :-D
kad zavrťi, onda je pao kamen s leða. :lol:
sta, nije sam zezancija? :lol: :lol:
hold on! ;)
Daleko je ovo moje sluŞejne od zezancije. Juèer sam bio od 8 ujutro do 16 (kad sam otiťo na ruèak) i onda dalje do 20 sati :D
drĹĄ se. ima nas joĹĄ koji smo patili. :-D
kad zavrťi, onda je pao kamen s leða. :lol: Itekako Ìe mi pasti kamen s leða.. brojim sekunde do kraja, a ne dane :-D
Daleko je ovo moje sluŞejne od zezancije. Juèer sam bio od 8 ujutro do 16 (kad sam otiťo na ruèak) i onda dalje do 20 sati :D
hm...kaj im nisi obvezan "odsluziti" 8h/radni dan?