PDA

View Full Version : Osjećate li se sigurno??

Lewis Hamilton
06-10-2008, 22:26
Zanima me vaša reakcija na cjelokupna današnja zbivanja...

Smatrate li i bojite li se uopće da će vam jednog dana, kao odvjetniku, biti ugroženi životi zbog ljudi koje zastupate? Očito je sve ovo danas povezano s mafijom, i još nije jasna koja je uloga ubijene u svemu tome, ali mislite li da će možda jednog dana biti ugroženi i životi vaše djece?

I kako komentirate to što je prof. Šimonović postao ministar? ja osobno mislim da će biti uspješan, ukoliko će imati odriješen ruke raditi onako kako smatra da je najbolje, tj. bez sanaderovih uputa i naloga

... evo malo komentirajte budući da je tema vrlo aktualna..

veteran
06-10-2008, 22:37
ne...ne osjecam se sigurno vec dosta dugo...ne tolko zbog mafijasa itd koliko zbog klinaca kretena i wannabe navijaca i slicnih supkultura koje bi trebalo poslat na kolektivan preodgoj...

ovo kaj se dogadilo danas je samo jedno u nizu mafijaskih obracuna...ja nemam veze s mafijom pa sumnjam da ce mene ic ubit...gore mi je kad se solo ili jos gore s curom vracam doma ili setam po nasipu pa naletim na hrpu klinaca koji se kurce...

al da ova drzava ima problem...e ima ogroman problem...svatko vuce na svoju stranu i svatko misli da je u pravu i da je to sto radi u redu...od neplacanja poreza, kvartovskih tuca, navijackih izgreda, pranja love, ubojstava itd...svatko od njih misli da je u pravu i da to smije raditi "zato sto moze"...a dokle god se tako razmislja promjena nece biti...a i vlast nam je takva tako da mislim da smo u velikim govnima...

Tony Montana
06-10-2008, 22:52
Ne osjecam se sigurno, tiltam se svako malo i hodam s očima na potiljku. Prije nekih mjesec dana sam doživio razbojničku krađu u centru jbnog grada, šprintao za dvojicom balavca dok su me ostali ljudi gledali na cesti bez ikakve tendencije za pomoći. Na kraju su me okružila 4-ica huligana i skoro prebila na mrtvo ime. Ne znam ni sam kako sam ih uspio na spiku dobit kad s njima ne možeš ni rečenicu prozborit. Da ne pričam kako se osjećaš nemoćno, nezaštićeno, jer policije nigdje nema kad je treba biti. Naravno, napravio zapisnik u postaji, otišao u krim i sve na tome stoji. Sam sam još nabavio odredene podatke o klošarima i predao ih policiji, ali naravno, njih to ne zanima. I onda meni netko prica o postenju, i budi smiren, blabla. Još mi dode murjak kao..pa što ih nisi zatukao..ja ga gledam i ne vjerujem...klošara je u zadnje vrijeme previše, a sve to proizlazi iz nesređenih obitelji koji zaboravljaju na svoju djecu i prepuštaju ih ulici..djeca svoj bijes i prkos iskaljuju na nevinim ljudima..sve je u kari totalnoj..

I sad..samo cekam priliku neku..neka me neko napadne..vise se ne uzdam u policiju..nista..uzimam kamen, bilo sto i udri pa sto ispadne, ispadne..ako me ne moze stiti drzava i pruzati mi moja osnovna prava iz ustava..onda cu si ih pruziti sam.

Marko87
06-10-2008, 22:59
Naravno da se ne osjećam sigurnim. Kako hodam s bijelim štapom, potencijalna sam meta svakom klincu ili sitnom kriminalcu da me opljačka. Zato mrzim ići sam, pogotovo po noći, a i ako se ne krećem u društvu, onda pokušavam hodati što brže, osvrćem se oko sebe i molim Boga da mi se netko ne prišulja :)

Ne morate imati veze s mafijom da vas netko uzme na pik. Možete vrlo lako biti opljačkani zato što imate cigarete, mobitel... ili samo zato što se pored vas nalazi neka bijesna i neprilagođena osoba koja nema pametnijeg posla.

Zato se, pogotovo danas, u bilo koje doba dana najbolje kretati s barem još jednom ili dvije osobe, premda ni tada niste baš najsigurniji.

Jeste li čuli kako su dvojica maloljetnika (vjerujem u rujnu) bili meta brojčano nadmoćnijim nasilnicima? Što je najbolje, nisu se kretali po noći, tada je bio još uvijek dan, mislim negdje oko sedam sati navečer.

Ukratko, danas nitko nije siguran, bio on neki veliki "poduzetnik" ili običan prolaznik.

fat drummer
06-10-2008, 23:01
no da, policija nam je za pišu... pravosuđe također.
nije da se baš osjećam ludo nesigurno, ali da ću polagat nade u muriju, neću baš

ovakav vakuum povjerenja u policiju će samo dovesti do pojave samopomoći (tony je na pravom putu)
primjer su npr. ružičaste pantere koje su bile odgovor na mlaćenje pedera i ne reagiranje murije na to
samo što je sada to zahvatilo cijelo društo i bojim se daće biti svega i svačega

a šimonović ko ministar je čista pogreška

legionar
06-10-2008, 23:03
NE.

Marko87
06-10-2008, 23:07
Ma, zapravo je sve jednostavno. Samo moraš naučiti borilačke vještine, biti dobar s nekim gorilama i to je to.

Eto, samo to i onda si posve siguran :D

fat drummer
06-10-2008, 23:08
Ma, zapravo je sve jednostavno. Samo moraš naučiti borilačke vještine, biti dobar s nekim gorilama i to je to.

Eto, samo to i onda si posve siguran :D
dok te netko ne pogodi zoljom u glavu

Just a little bit
06-10-2008, 23:11
stvorena je sveopća klima nesigurnosti, pogotovo mediji to pumpaju. i prije je bilo mafijaških ubojstava, kvartovskih šori, presretavanja, prodavanja cigli, uvijek ce toga i biti.
Sad zasto ovo, zasto ono, mozemo mi tu do sutra pricati i trkeljat kad 99% ljudi nebi maklo malim prstim da vide ispred sebe lika kak babi krade torbicu, štovise nebi ni cekali policiju jer im je jebada svjedočit.

Marko87
06-10-2008, 23:13
Ah, pa sad sumnjam da će te netko ići gađat zoljom ako si običan prolaznik. Jedino ako se možda ne namjeravaš učlaniti u mafiju, e onda možeš očekivati svašta. Naravno, postoji mogućnost da te netko sa zoljom promaši, pa da ga onda ovi tvoji skinu, ali šanse za to su minimalne.

Da budeš u potpunosti siguran, moraš još samo nabaviti helić koji će kružiti oko tebe, a u njemu će biti snajperist i gađati sve one koji žele tebe gađati, bilo to zoljom ili običnom praćkom :)

Lewis Hamilton
06-10-2008, 23:14
Sve je ovo ok što pišete, ali niste pročitali 1. post..

Da li mislite da ćete kao odvjetnici biti u opasnosti zbog ljudi koje zastupate? Kad- tad ćete vjerojatno branit nekog tko je mafijaš ili tome slično..

Trpinja
06-10-2008, 23:14
zagreb ko beirut :lol: ..alal ste ga pretjerali..a sto se tice navijaca..nemate se cega bojati..u zagreb se odavno ne usudi tko uci od protivnickih skupina :-D

veteran
06-10-2008, 23:16
Da li mislite da ćete kao odvjetnici biti u opasnosti zbog ljudi koje zastupate? Kad- tad ćete vjerojatno branit nekog tko je mafijaš ili tome slično..

ocemo...to je rizik posla...

fat drummer
06-10-2008, 23:17
a jebi ga lewis, proći će bar još 25 godina dok će bilo tko od nas moći doći do slučaja i takvog renomea kao što je imao hodak
tako da ne kužim čemu to pitanje

@trpinja - boje se snažne gay struje unutar bojsa?

Marko87
06-10-2008, 23:18
Ma, dok ja to završim, tko živ, tko mrtav. Najvažnije je da ja do tada preživim i ostanem čitav :)

suni
06-10-2008, 23:19
pa ne idem van solo po noći...mislim da je to čisto normalno i u belom svijetu. kad sam bila mlađa bauljala sam solo do doma i bila u nekim situacijama čudnim ali i sama se čudim da je kuc kuc sve ok bilo.

sad ja pod stare dane volim fino s vecom ekipicom izac, volim da me se doveze domeka, volim da je dečko uz mene.

nisam nešto posebno u strahu onak generalno ali pazim se :)

a kaj se tiče tvog pitanja lewis, kaznenim pravom se bave samo luđaci ili budale. jedni svjesno a drugi slučajno ulaze u to.

svašta se može dogoditi...sjecate se slučaja na općinskom kad je ludjak ubio sutkinju i daktilografkinju. rizik uvijek postoji ali ista stvar je npr i sa ekonomistima(stečajni upravitelji) i ing. građevine-njih stišću još gore

ma svaka profesija u rvackoj je opasna :lol:

Trpinja
06-10-2008, 23:19
bilic boysa?tomas odavno nije u repki :)

Insomniac™
06-10-2008, 23:20
Kad- tad ćete vjerojatno branit nekog tko je mafijaš ili tome slično..

Zapravo od onih 30-40 % ljudi koji završe fakultet,svega jedna četvrtina (ako i toliko) će završit u pravosuđu ili odvjetništvu.
A i od te četvrtine,jedan jako malen broj će se baviti kaznenim pravom kao nekom užom strukom.

a jebi ga lewis, proći će bar još 25 godina dok će bilo tko od nas moći doći do slučaja i takvog renomea kao što je imao hodak
tako da ne kužim čemu to pitanje

Za 15 godina dosegneš karizmu i ugled jednog Ljube Pavasovića :-D

suni
06-10-2008, 23:22
[quote="Lewis Hamilton":1c33mitl]Kad- tad ćete vjerojatno branit nekog tko je mafijaš ili tome slično..

Zapravo od onih 30-40 % ljudi koji završe fakultet,svega jedna četvrtina (ako i toliko) će završit u pravosuđu ili odvjetništvu.
A i od te četvrtine,jedan jako malen broj će se baviti kaznenim pravom kao nekom užom strukom.[/quote:1c33mitl]

i to kaj veliš :lol:

inso bogati mudar si mi nešto danas :-D dobro i inače si ayde ayde :D

Lewis Hamilton
06-10-2008, 23:23
Sad sam ustvari tek pokopčao...

od svih ljudi koji diplomiraju, bar 20-30 % će postati mafijaši :badgrin:

Tony Montana
06-10-2008, 23:23
Posljedice su da više ne idem u grad s tonu dokumenta u novcaniku i s gro para. Osobna za legitimaciju, najvise 50 kuna, bankovna kartica i pokaz, a i to isto tempiram s obzirom na potrebu kojom idem u grad. Najžalosnije od svega je što i institut nužne obrane ti ne pruža previše s obzirom da se napad na imovinu ne tolerira previše ili gotovo nikako,a i s obzirom da se napadača mora uvijek štedit, parirat udarce..bla bla. Eventualno bih se mogao izvlaciti na neku neubrojivost u prekoracenju nuzne obrane ako bi se o njoj radilo. Najgore je od svega što se napad dogodi u roku par sekundi i što čovjek impulzivno pod utjecajem adrenalina reagira te u tom trenu ne razmišlja o nikakvim procedurama nužne obrane. Mislim da mi je jedan prijatelj koji radi kao zapisničar na sudu rekao kako jako malo slučajeva prolazi na shemu nužne obrane.
Al svejedno..lijepo piše..ako država u tom trenutku ne može osigurati sigurnost napdnutom, napadnuti ima pravo sam sebi to pružit. Ostale pikanterije oko razmejra dobra me definitvno ne zanimaju i taman da dobijem neku sankciju, više necu dopustit da me netko napada iz čistog mira pa taman se radilo o napadu na imovinu.

Libro
06-10-2008, 23:25
ako nas jače zahvati ova gospodarska kriza bit će još više kriminala na ulicama :smt011

kad tad će u svijetu zavladati anarhija.... :smt004

fat drummer
06-10-2008, 23:27
bilic boysa?tomas odavno nije u repki :)

bed blu bojsa - oni koji su molili da im almir tukrović pruži felatio
ja se takvih ljudi bojim

Trpinja
06-10-2008, 23:27
da drito..ono moras biti mjesavina fedora i ninje neke da izbjegnes napad vani :lol: ..zakon ko da je pisan za napadace..
tony-baklja ti je najjeftinija..30 kn i da vidis kakav efekat ima kod napadaca :-D..
ma sumnjam fat..da nije mozda belgrade boys??..oni mole sa tribine da im se popusi,prijete da ce karati i ostalo..
ovim tvojim boysima vecinom puse njiove dalmatinke ;)

Just a little bit
06-10-2008, 23:32
tony-baklja ti je najjeftinija..30 kn i da vidis kakav efekat ima kod napadaca :-D..

policija bi tonija optuzila za napad na svoje napadače :-D

malimrav85
06-10-2008, 23:36
jedino čim se manje želim bavit od kaznenog je obiteljskog
brijem da je tam ekipa fakat nabrijana i puknu sam tak
:(

suni
06-10-2008, 23:37
jedino čim se manje želim bavit od kaznenog je obiteljskog
brijem da je tam ekipa fakat nabrijana i puknu sam tak
:(

ma ne ludi. bavit se obiteljskim kao odvjetnik je jako kul.
kao sudac ne ali kao odvjetnik o daa :smt007

Trpinja
06-10-2008, 23:38
da,a ti si stvarno mrvica pa se imas cega bojati :-D

don_corleone
06-10-2008, 23:39
Ovo postaje ludo...kaj stvarno da na sudu ne prolazi nužna obrana? Sad mi vi lijepo recite, netko vas napadne, i dođete u situaciju da tog čovjeka doslovce polomite, jel sam ja kriv koji sam se branio il je možda on kriv koji je uopće izazvao takvu situaciju???

malimrav85
06-10-2008, 23:39
http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20001 ... ika921.htm (http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20001121/kronika921.htm)
:shock:

Barroom Hero
06-10-2008, 23:42
Jedina skupina koja mi povremeno ugrožava sigurnost su BBB kada krenu u pijani pohod po gradu iz kojeg god razloga. Sumnjam da bi meni kao nebitnom anonimcu mafija naudila, a ni korumpirana država.

Robierre de Cochon
06-10-2008, 23:42
osjećam se sigurno u svojoj lijepoj mirnoj kući i krugu od 50 metara okućnice. trenutno, nigdje ne izlazim, u karanteni sam i spremam pravosudni. :-D
a kad radim, onda sam od jutra do mraka u odvjetničkom uredu i tamo se osjećam sigurno jer nažalost nemam vremena ni dić dupe da odem do wc-a tako da teško da mi se moeže nešto dogoditi. jedino primanje stranaka, bilo je par prijetnji poput babe koja mi je rekla " samo dođi opet popisivat - nećeš živ iz kuće izaći" :-D ...par dana nakon toga sam se smijo svojoj faci. :-D

a i na sudu je uglavnom sigurno ali se svašta zalomi. prije koji mjesec mi je neki gazda-ptspovac bacio dokumentaciju pred nos i reko sutkinji da "neće on ništa od ovog seronje primat" :-D malo dernjave...šutiš ko pi*ka i tako...ne mogu reći da mi je bilo ugodno izaći iz zgrade suda. nisam ni na kavicu sjeo. :-D ali ok je sve to....to su mračne strane odvjetničkog posla. :-D

Trpinja
06-10-2008, 23:44
Jedina skupina koja mi povremeno ugrožava sigurnost su BBB kada krenu u pijani pohod po gradu iz kojeg god razloga. Sumnjam da bi meni kao nebitnom anonimcu mafija naudila, a ni korumpirana država.
a iz kojeg si ti grada..rijeka,split,osijek??..mislim da znam u kojem gradu ne pit kad krenem u rusilacki pohod :lol: ..
a da ga jebes ja se nemogu sjetit kad su zadnji put bili neredi uzagrebu od strane navijaca..2005 i kad grobari trebali doci :?

suni
06-10-2008, 23:46
a i na sudu je uglavnom sigurno ali se svašta zalomi. prije koji mjesec mi je neki gazda-ptspovac bacio dokumentaciju pred nos i reko sutkinji da "neće on ništa od ovog seronje primat" :-D malo dernjave...šutiš ko pi*ka i tako...ne mogu reći da mi je bilo ugodno izaći iz zgrade suda. nisam ni na kavicu sjeo. :-D ali ok je sve to....to su mračne strane odvjetničkog posla. :-D

grrrrr sexy :-D
trgam se na opasku o kavici :smt005

DH
06-10-2008, 23:47
I ja sam se pitao osjećam li se sigurno....

Ali isto tako sam se pitao kako kvragu novinari, a vidim i neki kolege ovdje, spominju i koriste tu "mafiju", "mafijaške obračune", i ine izraze. Ono što hoću reći, jest to da ni novinari, ni vi, ni ja, ne možemo tvrditi da je mafijaški obračun posrijedi.

Zatim, buni me što je trebalo da se dogodi ubojstvo djeteta javne osobe kako bi se osnivala posebna tijela "za krvne delikte".... A gdje su svi ostali ubijeni? I po čemu su oni manje bitni?

Naposlijetku, ne, ne osjećam se sigurno u Zagrebu. Upravo zato i bježim u Istru čim smognem.

Tony Montana
06-10-2008, 23:47

policija bi tonija optuzila za napad na svoje napadače :-D

Pa što je najtužnije, tako bi i bilo. Al opet..kad je meni murjak reko..pa što ih nisi probo istući...dalo se insinuirat da bi oni išli na ruku po tom pitanju..u smislu..ko šljivi klošara..ne urgiramo kod stvarnog napadnutog..a kamoli da cemo kod klošara koji su zapoceli..jedino da se radi o privatnoj tuzbi..ali opet..bilo bi svega..

@trpinja..pa tak i je u biti..imaju one sheme..in dubio pro mitius..in dubio pro reo..dakle...u sumnji uvijek u korist okrivljenika...naš zakon ide u korist napadača..kod nužne obrane ti moraš nastojat defenzivno pristupit, parirat udarce te čak i pretrpjet lakse ozljede!? Katastrofa...pa kad me netko pokrade i prijeti ne da bih parirao, nego bih ga u tom trenutku izmasakrirao.

Đ!
07-10-2008, 00:09
Najžalosnije od svega je što i institut nužne obrane ti ne pruža previše s obzirom da se napad na imovinu ne tolerira previše ili gotovo nikako,a i s obzirom da se napadača mora uvijek štedit, parirat udarce..

Malo si pomiješao krajnju nuždu i nužnu obranu. :lol: Kod nužne obrane se načelno ne traži razmjernost plus kaj kod razbojništva nije riječ samo o napadu na imovinu već i na tijelo(valjda ti prijete nekim zlom, ne?). Što se tiče šteđenja napadača... Pa nije da pucaš na njega ili ga mlatiš željeznom štangom po glavi da ga moraš štedit. :lol: Netko tebi prijeti silom da ti uzme pare i ti ga namlatiš i predaš policiji. Ti bi bio kriv da ga teško tjelesno ozlijediš al nije to sad da ga namlatiš. Uostalom, koliko tih likova koji prijete nasiljem je ekšli voljno upotrijebit ga. Prodavačice ih noževima tjeraju makar imali pištolje. :lol:

A ja se osjećam relativno sigurno. Kad se vraćam kasno doma, izbjegavam neke puteve al niš sad drastično. Tipa ak je klinčadija na gradecu, onuda neidem nego prođem dolje. Ne zato jer se bojim nego zato jer mislim da je suprotno izazivanje sudbine. :lol: Al u principu je ekipa miroljubiva. Mislim, nije meni baš svejedno ići po mraku kasno po noći doma al opet nije da se osjećam nesigurno. Samo hodaš što dalje od nekakvih skupina random klošara i malo ubrzaš korak ako treba. A po nasipu se ne šetam kasno navečer pa ono. :lol: Mislim, hodanje po nasipu usred noći je traženje nevolja. :smt005

legionar
07-10-2008, 00:12
Te skupine balavaca nekulturnih mi živce deru i isto ih uglavnom izbjegavam. Treba se klonit budala. Možeš ti bit ne znam kakav, ako ih je više nabiju te. S druge strane ako im ti šta napraviš imat ćeš sranja jer si ti punoljetan oni ne. Najbolje izbjegavat idiote.

Barroom Hero
07-10-2008, 00:13
a iz kojeg si ti grada..rijeka,split,osijek??..mislim da znam u kojem gradu ne pit kad krenem u rusilacki pohod :lol: ..
a da ga jebes ja se nemogu sjetit kad su zadnji put bili neredi uzagrebu od strane navijaca..2005 i kad grobari trebali doci :?

:? Gle, ne mora se dogoditi incident međunarodnih razmjera ko u Pragu, svaki puta kada je neka tekma u Zagrebu ili čak ne mora biti tekma nego skupina boysa šeće okolo i traži nevolje jer su huligani, i onda ako se slučajno nađeš blizu njih a nemaju pametnijeg posla, istuku te bez previše razloga pa većinom preživiš napad. A nekad i ne. Nemoj mi molim te sad polemizirati o Udruzi koja se ograđuje od takvih stvari i "starijih" boysa koji to ne rade, veliki je broj nasilnika koji se ponašaju kako sam rekao. I to svi znaju, i stalno se to tolerira jer ne možeš pohapsit sve boyse bez da ih uhvatiš na djelu. A često je velika masa pa se kolektivna odgovornost na kraju poništi.

@pravaš - o tome i pričam

Kalin
07-10-2008, 00:16
Osječam se sigurno.
Međutim, to ne znači da mislim da sigurnost u ovom društvu doista postoji.

Marko87
07-10-2008, 00:18
Ma, nesigurnost u našoj metropoli vlada već jako dugo vremena, a ovo je samo kap koja je prelila čašu.

Siguran sam kako je skoro svatko od nas bio u situaciji da je ugrožen od strane neke osobe ili mu se prijeti, a u takvoj situaciji (npr. u tramvaju) se prvo najbolje maknuti od te osobe (u mom jednom slučaju to je bio neki pijanac), a ako ti ni tada tip ne da mira, onda se nikada ne treba udaljavati od ljudi, uvijek treba biti blizu nekoga tko ti možda u toj situaciji može pomoći.

Ma, kao što sam u šali rekao, naučiti neku borilačku vještinu, naći si "finu" ekipu, još možda koji helić + snajperist i postaneš jednom od najsigurnijih osoba u gradu. Baš kao naš umirovljeni general Zagorec :D

Trpinja
07-10-2008, 00:18
decec ti lupas vece gluposti od voje seselja..kolicina nebuloznih tvrdnji ovdje je zaista impresivna..od nabacnih tvrdnji bez dokaza do tvojih objektivnih ocijena :roll: ..
kako to da ja nikad nisam na svoje oci vidio neko sranje posliej tekme,osim jednom(tvrdim za male utakmice).i to je uso klinac mojih godina(tada,negdje 2000)u tramvaj i razbio nogom staklo..ulazi jedna nasa legenda i lupa mu samar zbog toga..eh da,uocio i pokusaj napada na auto sa SI regama,kada sam potjerao klince..
i sto volim ovo..skupina boysa :roll: ..dam se kladiti da mi pokazes prstom vani za kog smatras da jest pripadnik navijacke grupe,85% njih se nemozer svrstati tamo..ja se ne zelim,a kamoli netko tko je sinoc krenuo na utakmice

fat drummer
07-10-2008, 00:20
mene to fascinira
điber kaže da je glupo hodat nasipom po noći
ok, ajmo reć da je iako ja nikad ne hodam nasipom (vampirska stvar, nije bitno)
no, ako je to istina zašto murija ne pošalje dvije jednice tamo u patrolu da malo smanje broj umlaćenih maloljetnika

legionar
07-10-2008, 00:21
Zato što nekima očito paše ovakvo stanje. I nije to samo tako u većim gradovima tipa Zagreb, ovdje kod mene je stvar poprilično slična. Treba to potjerat radit sve.

Trpinja
07-10-2008, 00:22
[quote="death_of_rats":10fn46ry]Jedina skupina koja mi povremeno ugrožava sigurnost su BBB kada krenu u pijani pohod po gradu iz kojeg god razloga. Sumnjam da bi meni kao nebitnom anonimcu mafija naudila, a ni korumpirana država.

:? Gle, ne mora se dogoditi incident međunarodnih razmjera ko u Pragu[/quote:10fn46ry]isuse ovo sam tek sad skuzio :lol: :lol: :lol: ..jao vrh..da amerika u strahu postavlj stit onaj svoj da nebi slucajno bbb krenuli na ameriku..rusi opet spustaju zeljeznu zavjesu..eu nezna sta ce..svi se boje strasne sudbine stanovnika praga :lol: :-D ..ono nebi da je 100 ljudi pobijeno :roll:
ja nikad nisam imao sranja kad hodao nasipom..al bilo je prijetecih pogleda nekih klinaca..najjace mi bilo kad smo jednom prolazili,a frend dobacio..momci jel ima problema..svi pogled dole i mrmljanje u bradu :-D

Kalin
07-10-2008, 00:25
BBB u posljednje vrijeme imaju status opasnijih faca od SS-a 40ih godina, čini mi se. :-D

Barroom Hero
07-10-2008, 00:27
decec ti lupas vece gluposti od voje seselja..kolicina nebuloznih tvrdnji ovdje je zaista impresivna..od nabacnih tvrdnji bez dokaza do tvojih objektivnih ocijena :roll: ..
kako to da ja nikad nisam na svoje oci vidio neko sranje posliej tekme,osim jednom(tvrdim za male utakmice).i to je uso klinac mojih godina(tada,negdje 2000)u tramvaj i razbio nogom staklo..ulazi jedna nasa legenda i lupa mu samar zbog toga..eh da,uocio i pokusaj napada na auto sa SI regama,kada sam potjerao klince..
i sto volim ovo..skupina boysa :roll: ..dam se kladiti da mi pokazes prstom vani za kog smatras da jest pripadnik navijacke grupe,85% njih se nemozer svrstati tamo..ja se ne zelim,a kamoli netko tko je sinoc krenuo na utakmice

Nije mi jasno zašto si zauzeo tako defanzivan, bahat i patronizirajući stav. Ja ne znam kako je to da nikada na svoje oči nisi ništa vidio, možda si žmirio čitav život, a ja koji živim u Zagrebu samo 7 godina sam osobno sudjelovao u bogme dosta situacija u kojima se skupina boysa (da, skupina boysa. znaš kako ih prepoznajem? po dinamovim znakovima na jakni, kapi, majici, čarapama i vjerojatno gaćama ali za gaće je u pitanju špekulacija) bez povoda počela derati za mnom i mojim prijateljima, prijetiti batinama, pa par puta i da se zalete na mene i moje prijatelje. A još puno više puta sam čuo da se to dogodilo drugima.

I sada stvarno očekuješ da ću razlikovati "prave" boyse od klinaca koji nisu pravi boysi? Pa isti mi je kurac kad iz daljine gledam, kak da ih razlikujem? Nemate neke posebne oznake na sebi koje vas razlikuju od ovih majmuna.

A ovo za međunarodni incident, drago mi je da te tako dobro nasmijalo jer sam namjerno karikirao. Pričao sam zapravo o tome da je to bilo medijski pokriveno u većini Europe a ove male svakodnevne dogodovštine di neko pokupi batina ne završe ni na Z1.

@Kalin - ha čuj, ti si ćelav već duže vrijeme pa nikada nisi bio u opasnosti, ja sam se ošišao tek prije 4 mjeseca :-D

legionar
07-10-2008, 00:28
Nemate frke, Faber će riješit taj problem! Čak se i neprikosnovena novinarska veličina slaže s njim!

http://i13.photobucket.com/albums/a285/ddijanov/davor-v.jpg

Kalin
07-10-2008, 00:30
http://i13.photobucket.com/albums/a285/ddijanov/davor-v.jpg

Kako dubok pogled.
Čovjek se osjeti malenim pokraj njega. :-D

malimrav85
07-10-2008, 00:32
Ja sam u subotu u 03.30 išao iz dubrave, od jadran filma, do kustošije gornje pa do prečkog i nisam nigdje vidio niti jedan policijski auto
ni na cesti u "zasjedi" niti da patrolira negdje
bilo je zima malo
:?

fat drummer
07-10-2008, 00:33
tko će jebote patrolirat, pa mrak je i spava im se

malimrav85
07-10-2008, 00:33
to i velim
a i taj dan je temp pala na 2 stupnja
halooooooooooooo

legionar
07-10-2008, 00:34
Kako dubok pogled.
:smt007 Mislim da bi trebao bit na naslovnici svih dijeta-programa :badgrin:

Kalin
07-10-2008, 00:35
Ja sam u subotu u 03.30 išao iz dubrave, od jadran filma, do kustošije gornje pa do prečkog i nisam nigdje vidio niti jedan policijski auto
bilo je zima malo

Zašto ja imam "nesreču" da uvijek naiđem na barem 20ak policajaca svaku subotu?
No da, u Dubravi ćeš i inače rijetko vidjeti patrolu.
Da ubiješ nekoga na okretištu te to prijaviš, čekao bi vjerojatno pola sata da dođu iz postaje.

Kalin
07-10-2008, 00:36
Kako dubok pogled.
:smt007 Mislim da bi trebao bit na naslovnici svih dijeta-programa :badgrin:

Ta slika bi se mogla koristiti za strašenje zločeste djece u vrtićima.

malimrav85
07-10-2008, 00:37
da,ali ja sam prošao čitav grad
od dubrave do prečkog
dalje bi bilo da sam išao do gajnica
i nigdje nikoga
pa nisam išao od dubrave do maksimira
ma boli me kita
idu nož i palica nazad u auto
paranoja je počelaaaaaaaaaaaaa
:smt005

Barroom Hero
07-10-2008, 00:38
Imaš kvartovskog bobija koji tu i tam popodne bude viđen :lol:

Just a little bit
07-10-2008, 00:38
ja vec dost dugo imam sprej za wc u autu. ak zatreba :-D ima u njemu pol kile, bolji je od teleskopske palice plus kaj jos mozes nekog i pospricat ( a i auto mi ne smrdi :smt005 )

Trpinja
07-10-2008, 00:44
mislim mogu i ja staviti plicijsku znacku i glumiti policajca,al to sigurno necu biti..i ono dinamov znak na jakni..toga nema medju navijacima vec dobrih 8-9 godina :-D ..to os ti koga razlikovati il nes,tvoj problem..nemoj pisati ako nisi siguran..sta da deda neki stavi dinamov sal i pocne ti prijetiti stapom i on je jedan od nas..ne ozbiljnom,nemoj me zajebavati..kom se da ici po parku i prijetit okolo..vjeruj mi da to vecina momaka sa tribine ne da nema potrebu nego..mislim ko da fedor ide lijeciti komplekse udarajuci zenu..otrpilike isto..
btw ot..godina je negdje 2003 :? ..uglavnom slav.brod..lije kisa ko blesava,pokisao totalno..smjestili nas u neki kavez di nebi svinje drzao..al jel posto smo stoka u kavez sa nama..u kavezu blato do koljena i par policajaca pored..i tak pocnem pricati sa jednim i skuzis da i njih ekipa nekad bzvz jebe..
da se razumijemo,nije bio interventni :-D ..ono iz pozege je bio(cini mi se)i govori mi,jebo ti ovo..tu se smrzavam,a nedjelja je..nemogu na rucku sa zenom i klincima biti..na tren mi bilo zao covjeka :-D

Kalin
07-10-2008, 00:44

Evo, jedna zgoda o bobijima koju ću podijeliti sa vama. :-D
Nisam točno siguran kada je to bilo, idem ja iz jednog kafića kući.
Naravno, mjesto radnje je Dubrava.
Lijep dan, par oblaka na nebu, blagi vjetrić puše. Romantična atmosfera u zraku.
Sve u svemu, prolazim pored zgrade te stajem jer su se iz jednog stana na prvom katu čuli vriskovi isl. Naravno, nisam stajao sam ispred zgrade, okupile su se i druge babe tračare poput mene.
I tako mi stojimo i slušamo kako žena zaziva u pomoć policiju dok njezin muž urla poput luđaka iz Vrapča. Vjerojatno se pitate zašto nitko nije pozvao policiju.
Razlog je sljedeći.
Bobi je cijelo vrijeme stajao sa nama i gledao u prozor na prvom katu, pažljivo slušajuči što se gore dešava. A kada je buka prestala, nakon 5-10 minuta, lagano je krenuo u nepoznatom smjeru.
Pouke priče nema. :lol:

Trpinja
07-10-2008, 00:45
bilo je zima malo

Zašto ja imam "nesreču" da uvijek naiđem na barem 20ak policajaca svaku subotu?
No da, u Dubravi ćeš i inače rijetko vidjeti patrolu.
Da ubiješ nekoga na okretištu te to prijaviš, čekao bi vjerojatno pola sata da dođu iz postaje.bas gledam kako se zale..eto vam ovih nasih..ja se osjecam sigurn..mene netrebaju cuvati :-D :lol:

Barroom Hero
07-10-2008, 00:47
@Trpinja - OK, slažem se da postoje pristojni ljudi koji navijaju za Dinamo, i dok se boysi tuku samo s drugim navijačima to mi je sve ok. Ali ja pričam onda o ovoj drugoj skupini koja radi sranja, ako ih ne zovem boysima kak da ih zovem? :lol: Klinci wannabe BBB

Kalin
07-10-2008, 00:49
bas gledam kako se zale..eto vam ovih nasih..ja se osjecam sigurn..mene netrebaju cuvati :-D :lol:

Meni se već bljuje od pregledavanja, zapisivanja isl. :lol:
Doista ne znam kako neki ovdje nikada ne nailaze na njih.

Barroom Hero
07-10-2008, 00:50
bas gledam kako se zale..eto vam ovih nasih..ja se osjecam sigurn..mene netrebaju cuvati :-D :lol:

Doista ne znam kako neki ovdje nikada ne nailaze na njih.

As I said: dok si ćelavac u martama nekak više pozornosti privlačiš :lol:

Trpinja
07-10-2008, 00:51

Lijep dan, par oblaka na nebu, blagi vjetrić puše. Romantična atmosfera u zraku.
Sve u svemu, prolazim pored zgrade te stajem jer su se iz jednog stana na prvom katu čuli vriskovi isl. Naravno, nisam stajao sam ispred zgrade, okupile su se i druge babe tračare poput mene.
I tako mi stojimo i slušamo kako žena zaziva u pomoć policiju dok njezin muž urla poput luđaka iz Vrapča. Vjerojatno se pitate zašto nitko nije pozvao policiju.
Razlog je sljedeći.
Bobi je cijelo vrijeme stajao sa nama i gledao u prozor na prvom katu, pažljivo slušajuči što se gore dešava. A kada je buka prestala, nakon 5-10 minuta, lagano je krenuo u nepoznatom smjeru.
:smt043 :smt043 :smt042 :smt044 :smt043

a sta ja znam kako..njih rijetko tko voli..imosam i ja problem sa istima kad curu jednom vodio na tekmu..njih 20 i praver se pametni,a kad dosla policija,vecina bris..i ja to primjetih i dobacio im nesto..sad odlazi policija(ja jos ceko tramvaj)i meni se glavni poceo prijetiti..cura se usrala(bivsa ,pitam se zasto :-D ),a ja si mislim srest cemo se mi opet na tribini..a nisam htio tada neke svoje zovnut odma..sad mi zao :-D

Barroom Hero
07-10-2008, 00:52
Aj glavno da se razumijemo barem koji tip navijača mi ide na kurac

Lewis Hamilton
07-10-2008, 00:53
[/quote]
Doista ne znam kako neki ovdje nikada ne nailaze na njih.[/quote]

Hehe, ja fakat onda imam sreće, jednom u 2 godine vozim tuđi auto, u pol 3 po noći me zaustavljaju, napušem 0.5, nemam prometnu jer je kod frendice u torbici koja duva na školskom, hehe i šta je najbolje izvučem se sa 170 kn mita, to je sve što sam imao

Kalin
07-10-2008, 00:53
@Trpinja: Pozoveš nekog poput Puležana i svih 20 će se postrojiti. :-D

Kalin
07-10-2008, 00:55
As I said: dok si ćelavac u martama nekak više pozornosti privlačiš :lol:

Obučem ih samo kad je posebna prilika.

Hehe, ja fakat onda imam sreće, jednom u 2 godine vozim tuđi auto, u pol 3 po noći me zaustavljaju, napušem 0.5, nemam prometnu jer je kod frendice u torbici koja duva na školskom, hehe i šta je najbolje izvučem se sa 170 kn mita, to je sve što sam imao

Dokaz da policija ne radi svoj posao. :-D

Trpinja
07-10-2008, 00:57
i sad zabrij ovaj primjer..jel bi radje da vas pogodi(a to je tesko moguce)baklja ili auto koji prodje kroz crveno..ok,odgovor svi znamo..ali ti se jos ko gospodin covjek uspijes dogovorit sa njima,a za baklju dboijes set polomljenih rebara i godinu dana zabrane..zbogom pameti
kalin-jednu scenu sa istim necu nikad zaboravit..kakav car :)

Đ!
07-10-2008, 00:59
ako je to istina zašto murija ne pošalje dvije jednice tamo u patrolu da malo smanje broj umlaćenih maloljetnika

Ak mene pitaš, nije ih briga. :lol: Al dobro, sad kad se močvara zatvorila će valjda i toga bit manje. :-D

Barroom Hero
07-10-2008, 00:59
@Trpinja: Pozoveš nekog poput Puležana i svih 20 će se postrojiti. :-D

Dođu Drle, Cigo, Čoki, Štrla, Riba i mali Zeus pa će bit sranja :lol:

Nivette
07-10-2008, 01:00
svašta se može dogoditi...sjecate se slučaja na općinskom kad je ludjak ubio sutkinju i daktilografkinju.

tu se radilo o razvodu braka i skrbnistvu, ako se ne varam... u svakom slucaju obiteljsko pravo
osobno smatram da se tamo moze dogodit svasta - ljudi znaju prolupat zbog takvih stvari

bilo je zima malo

decko me svaki vikend vozi doma i od nekud di jesmo do mene u gajnicama pa skroz do gracana isto ne vidi nijedan policijski auto
neovisno kolika je temperatura :-D
(i da, prolazim pokraj one usrane ludnice di idu svi oni kreteni s pistoljima i ubijaju se(ajde dok se samo međusobno), pa ni tamo ne stoje cisto iz prevencije)

a osjecam li se sigurno... nisam luda da sama hodam nocu po cesti (u biti, ni samo u zenskom drustvu), ali sad da se ne znam kako bojim, ne bojim se :?
ali da cu jednog dana, ako cu se bavit odvjetnistvom, odbijat ikakve slucajeve iz kaznenog ili obiteljskog, to je sigurno

Insomniac™
07-10-2008, 01:01
ma ne ludi. bavit se obiteljskim kao odvjetnik je jako kul.
kao sudac ne ali kao odvjetnik o daa :smt007
nije jako kul...
idiotski muževi/žene ptspovci sa hrpom oružja
fuj fuj

Darkbuster
07-10-2008, 01:01
@Trpinja - OK, slažem se da postoje pristojni ljudi koji navijaju za Dinamo, i dok se boysi tuku samo s drugim navijačima to mi je sve ok. Ali ja pričam onda o ovoj drugoj skupini koja radi sranja, ako ih ne zovem boysima kak da ih zovem? :lol: Klinci wannabe BBB

Nisu samo oni,vec sam pricao Trpinji da ima dio "starijih" koji to odobravaju,a neki cak i poticu. Ako si ikada bio kod one rupe od Krivog vjerojatno znas o kojim ljudima pricam..

Kalin
07-10-2008, 01:02

Jesi ga vidio u novinama? :-D

PJ
Razlog je sljedeći.

:shock:

Sta neces sve i vidjet...

suni
pa nije obiteljsko tak gadno :-D
opasno je i trgovačko ako ćemo pravo...

Kalin
07-10-2008, 01:03
Nisu samo oni,vec sam pricao Trpinji da ima dio "starijih" koji to odobravaju,a neki cak i poticu. Ako si ikada bio kod one rupe od Krivog vjerojatno znas o kojim ljudima pricam..

Zar ne obitavaju tamo G. i njegovi prijatelji?

Lewis Hamilton
07-10-2008, 01:03
(i da, prolazim pokraj one usrane ludnice di idu svi oni kreteni s pistoljima i ubijaju se(ajde dok se samo međusobno), pa ni tamo ne stoje cisto iz prevencije)

Da, živim i ja u gajnicama, pa znam o čem pričaš, odkad ja izlazim u svom dugom životu u grad, svega par puta sam i vidio u nekih 8-10 godina, i to ugl kad su se događala gadna sranja, inače im se ne isplati za tu plaću riskirat život

Trpinja
07-10-2008, 01:04

Jesi ga vidio u novinama? :-Dyap :-D :p
,,kao sto vec i rekao darkecu..za mene su stariji oni od 30+ ;)

Hira
07-10-2008, 01:05
Naravno da se ne osjećam sigurno. Ovaj strašni događaj danas je pokrenuo cijelu priču i niz reformi. Istina je više manje sve što piše u novinama. Policija je pokazala neefikasnost u pogledu da je jedna mlada osoba ubijena na brutalan način usred bijelog dana u centru Zagreba. Ko bi se nakon toga uopće mogao osjećati sigurno??? Mnogi ljudi već govore kako ne žele specijalizaciju na kaznenome pravu zato jer kad se vide ovi događaji čovjek se zapita je li vrijedno toga.
Ali ne samo današnji događaji nego sve vijesti koje su crna kronika ili blizu toga samo pokazuju koliko je ovaj svijet nesiguran.
I naravno ovako se nešto mora dogoditi da bi se poduzelo. Ništa od one poslovice bolje spriječiti nego liječiti. :smt009
R.I.P. Ivana.

Lewis Hamilton
07-10-2008, 01:06
I svakako očekujem da ću u idućem semestru u sklopu kaznenog učiti ANTIMAFIJAŠKI ZAKON :-D , kako kaže Jadranka

Nivette
07-10-2008, 01:06
Da, živim i ja u gajnicama, pa znam o čem pričaš, odkad ja izlazim u svom dugom životu u grad, svega par puta sam i vidio u nekih 8-10 godina, i to ugl kad su se događala gadna sranja, inače im se ne isplati za tu plaću riskirat život

suseeed :p

ja sam ih tamo vidjela mozda 2 puta
1. put vikend nakon sto su pucali unutra
2. put kad sam imala prometnu tamo (a to je bila prometna policija :lol:)

ma ne isplati im se... ali ne biraju oni di ce biti, netko ih mora rasporediti :?

Darkbuster
07-10-2008, 01:08

Zar ne obitavaju tamo G. i njegovi prijatelji?

G. i njegovi prijatelju su u ugl. kod kseta. Ali nisu oni vec dugo problematicni,dapace, okej su mi sad :-D Radi se o malim posjetiteljima koji dodju u brojci od 20 i sibaju i musko i zensko, i sve sto dodje pod
teleskop. Glavni su im ona dva koji lice na Stanlia i Olija u thor steinar obleki,ali oni odgovaraju ekipi od 20+ godina koji nisu nikakvi fejk navijaci.

Insomniac™
07-10-2008, 01:10
pa nije obiteljsko tak gadno :-D

Ne bih znao, odvjetnicki dio obitelji izbjegava obiteljsko iz gore navedenih razloga.
Ljudi najlakse puknu kada je obitelj u pitanju.

opasno je i trgovačko ako ćemo pravo...

Ljudi koji ukradu par milijuna ili par desetaka milijuna su gospoda menađeri,a ne obični mafijaši :-D

Kalin
07-10-2008, 01:13
Jesi ga vidio u novinama? :-Dyap :-D :p
,,kao sto vec i rekao darkecu..za mene su stariji oni od 30+ ;)

Slažem se.
Skidam kapu onima koji žive za to, koji nisu prošli samo fazu od godinu/dvije te napustili te krugove.

G. i njegovi prijatelju su u ugl. kod kseta. Ali nisu oni vec dugo problematicni, radi se o malim posjetiteljima koji dodju u brojci od 20 i sibaju i musko i zensko, i sve sto dodje pod
teleskop. Glavni su im ona dva koji lice na Stanlia i Olija u thor steinar obleki,ali oni odgovaraju ekipi od 20+ godina koji nisu nikakvi fejk navijaci.

G. je bio baš tmuran nekako u subotu, možda zato jer nije još tada počeo Motus.
Stanio i Olijo haha.

Darkbuster
07-10-2008, 01:17
Aaa, kaj si bil na tom? A kog ne bi Phantasmagoria udavila :-D

Jel' znas na koga mislim pod tu dvojcu? Videniji su u zadnje vrijeme i po maloljetnickim bili.

Kalin
07-10-2008, 01:18
Znam ih, da. :lol:
Znam i tu ekipu kojoj oni navodno odgovaraju, kako si ti rekao.

Darkbuster
07-10-2008, 01:19
Pa jel' onda istina ili naklapanja?

Kalin
07-10-2008, 01:21
Nebih komentirao na forumu takve stvari. :-D :lol:

Darkbuster
07-10-2008, 01:22
Jasno :-D

malimrav85
07-10-2008, 01:38
Ljudi koji ukradu par milijuna ili par desetaka milijuna su gospoda menađeri,a ne obični mafijaši :-D
pa no
pristojni ljudi
a ne ova luda kuća

Tony Montana
07-10-2008, 01:55
[quote="Tony Montana":1h29rkq6]Najžalosnije od svega je što i institut nužne obrane ti ne pruža previše s obzirom da se napad na imovinu ne tolerira previše ili gotovo nikako,a i s obzirom da se napadača mora uvijek štedit, parirat udarce..

Malo si pomiješao krajnju nuždu i nužnu obranu. :lol: Kod nužne obrane se načelno ne traži razmjernost plus kaj kod razbojništva nije riječ samo o napadu na imovinu već i na tijelo(valjda ti prijete nekim zlom, ne?). Što se tiče šteđenja napadača... Pa nije da pucaš na njega ili ga mlatiš željeznom štangom po glavi da ga moraš štedit. :lol: Netko tebi prijeti silom da ti uzme pare i ti ga namlatiš i predaš policiji. Ti bi bio kriv da ga teško tjelesno ozlijediš al nije to sad da ga namlatiš. Uostalom, koliko tih likova koji prijete nasiljem je ekšli voljno upotrijebit ga. Prodavačice ih noževima tjeraju makar imali pištolje. :lol: [/quote:1h29rkq6]

Koliko mene pamćenje iz kaznenog služi, postoji iznimka u institutu nužne obrane zaključena nekom konvencijom da ne možeš u nužnoj obrani ubit čovjeka zbog napada na imovinu. E sad, u mom slučaju se radilo o drskoj krađi koja je kasnije prerasla u razbojničku krađu pa zbog stjecaja tih dvaju kaznenih djela uzelo se ovo veće. (sad se više ne sjećam jel se to zove specijalnost ili supsidijarnost..al nema veze..kuzis kaj ti hocu reci) Dakle, dok se radilo o drskoj krađi, to je napad na imovinu i mene nije nitko dirao ni prijetio, nego su me pokrali s leđa. U trenutku sustizanja jednog od počinitelja bio sam sav lud i bijesan i htio ne znam kaj napravit ovome koga sustizem. Nekih 10 metara prije nego sto sam sustigao kradljivca, pojavili su se drugi supocinitelji i tad je nastala prijetnja koja je u sklopu s napadom na imovinu dovoljna da okarakteriziramo razbojničku krađu. U tom tenutku nema razmjernosti i mogu radit sto hocu, al ajde se ti usudi na njih 4 ići. E, sad...nakon svega toga..kad sam razmišljao..u trenutku dok je još bila drska krađa..da sam ja sustigao klošara i recimo gurnuo ga, lupio, whatever te je on pao nezgodno, udario glavom u rinzol i umro...ili komu pa umro..neto slicno ko Luka Ritz. Dakle, ja bih bio kriv, jer sam prakticki ubio covjeka...i jer je bila imovina u pitanju. Opet..mogao bih se izvlaciti na neubrojivost u tome trenutku zbog utjecaja adrenalina..bla ..bla....ali realno gledajuci, ako te netko pokrade..ti trebaš maksimalno štediti napadača što je apsolutno nedopustivo. Ti možeš njega razbit, ali uvijek postoji onaj faktor x koji moze dovest do nezeljenih posljedica.

veteran
07-10-2008, 11:14
..kom se da ici po parku i prijetit okolo..vjeruj mi da to vecina momaka sa tribine ne da nema potrebu nego..

jel onaj mali kaj je ubijen na Ribnjaku (Frenkie...tak nekak) bio na kraju BBB ili nije?

fifislava
07-10-2008, 11:28
imam potrebu vristat doslovno ali mislim da me ni onda ne bi nitko cuo...zgrozena sam ubojstvom mlade kolegice,i onda novinarka pita Sanadera kakva se poruka salje gradanima..a on...suti...e pa ja cu vam reci:poruka je suti i gledaj u pod jer ces nadrljat.ili netko tebi blizak.pa i na divljem zapadu je bilo vise postivanja zakona(ne ovih fancy sminkerskih pisanih).ak je obracun bio tocno u podne onda si dosao u podne a ne u pola 12 pa smaknuo protivnika dok je nespreman ispijao gin u saloonu.

djevojcica sa sibicama
07-10-2008, 15:40
osjećam li se sigurno? pa ovak...u zadnjih par mjeseci sam imala bliske susrete sa, obično, skupinama od par tipova koji bi mi zaprijetili da će me prebiti ako me sljedeći put vide sa starkama, šalom na crveno-bijele prugice [to ih je previše podsjetilo na partizan] ili nekim drugim, za njihove bolesne umove, provokatorskim odjevnim predmetom. još bi 'shvatila' da sam furala na sebi majicu s titom il crvenom zvijezdom, al u ovom yebenom gradu postalo je problem nositi crvene žnirance.
prošli tjedan sam se oko deset navečer vraćala s pilatesa :-D i u utrinama vidjela frajera s PIŠTOLJEM kak trči za drugim frajerom.
ne, ne osjećam se sigurno.

Đ!
07-10-2008, 18:35
prošli tjedan sam se oko deset navečer vraćala s pilatesa :-D i u utrinama vidjela frajera s PIŠTOLJEM kak trči za drugim frajerom.

Ah, Novi Zagreb. :smt007 :lol:

bOG
07-10-2008, 19:41
MILICIJO VRATIIIIIII SEEEEEEE!!!!!

Sad se vidi tko je sjebu ovu zemlju. Boban i njemu slicni.

narf
07-10-2008, 20:55
tužno je kad vidim sanadera kako na tv-u najavljuje ogromne reforme kojima ništa neće postići, tužno je kad policija kao nešto radi i traži krivca ( a 100% ljudi u državnom vrhu znaju tko je kriv ), smeta me kad se kriminal, tj. famozna "mafija" u Hrvatskoj mistificira, i građani imaju osjećaj da je to neka tajna organizacija koja živi ispod tla, a ona ide do samog državnog vrha.. tužno je kad znam da se ništa neće promijeniti.

sickboy
07-10-2008, 20:57
Ja sam odrastao na pescenici...i da, osjecam se sigurno... :-D

bOG
07-10-2008, 21:40
tužno je kad vidim sanadera kako na tv-u najavljuje ogromne reforme kojima ništa neće postići, tužno je kad policija kao nešto radi i traži krivca ( a 100% ljudi u državnom vrhu znaju tko je kriv ), smeta me kad se kriminal, tj. famozna "mafija" u Hrvatskoj mistificira, i građani imaju osjećaj da je to neka tajna organizacija koja živi ispod tla, a ona ide do samog državnog vrha.. tužno je kad znam da se ništa neće promijeniti.

snarf snarf
Trebao bi procitati "Cvit razgovora naroda i jezika iliričko-ga aliti arvackoga" od Filipa Grabovca.
Nase drevno i mudro djelo.
I obratiti pozornost na pricu o bratu i sestri iz Barcelone.
Uskoro ce se i kod nas pojaviti majmuni.
snarf snarf

Robierre de Cochon
07-10-2008, 22:25
ona baba, "obična građanka" na prosvjedu/okupljanju danas u dnevniku mi još odzvanja u glavi...

"nisam mogla noćas spavati od šoka"

Alo! Ona nije mogla spavati jer se boji da bi mogla završiti ko Ivana Hodak. :banghead:

Darkbuster
07-10-2008, 22:36
Od jako puno ljudi sam cuo to danas :? Mislim jest da je situacija uznemirujuca,al' daj ajde..

kraljica škorpiona
10-10-2008, 15:52
znate kako bandić kaže-stanje sigurnosti o zgu nije alarmantno. e pa,ja osobno ne idem baš nigdje sama, i to preporučujem svima. možda shvate da je stanje alarmantno kad -njih- ili nekoga iz njihove obitelji dočekaju u haustoru s pištoljem heustori su dosad služili za druge stvari! :D bitno da je to zabranjeno sada!!!!! :smt010

Hira
10-10-2008, 16:31
znate kako bandić kaže-stanje sigurnosti o zgu nije alarmantno. e pa,ja osobno ne idem baš nigdje sama, i to preporučujem svima. možda shvate da je stanje alarmantno kad -njih- ili nekoga iz njihove obitelji dočekaju u haustoru s pištoljem heustori su dosad služili za druge stvari! :D bitno da je to zabranjeno sada!!!!! :smt010

jedva čekam da taj gospodin odleti s tog položaja. :smt011

Romana
10-10-2008, 22:39
svašta se može dogoditi...sjecate se slučaja na općinskom kad je ludjak ubio sutkinju i daktilografkinju.

Sutkinju i odvjetnicu zene.
Radilo se o rastavi braka :-D

(neprimjeren smajlic :oops: )

Filip
17-10-2008, 12:34
Neki dan na zgradi u centru vidim grafit: "Čuvajte se sami, pa će vas i Bog čuvati. MUP RH" :lol:

malimrav85
17-10-2008, 13:10
predobro
:smt005

Kalin
21-10-2008, 12:52
Zar nitko nije pisao o ubojstvima i pucnjavama u zadnjih nekoliko dana?
Zar se osječate sigurno!?!? :lol:

Antonio de Oliveira Salazar
22-10-2008, 20:38
Zar nitko nije pisao o ubojstvima i pucnjavama u zadnjih nekoliko dana?
Zar se osječate sigurno!?!? :lol:

Pa sad kad su uhvatili ove isljednike od Ritza, grad je opet siguran od klerofašističkih navijačkih bandi tankog novčanika.

Darkbuster
22-10-2008, 20:44
Bilo je i vrijeme

Kalin
22-10-2008, 22:50
Mogli su ih uhvatiti još prije 5 mjeseci.

Lewis Hamilton
22-10-2008, 23:03
Da, i sad smo sigurni, nitko nas više ništa ne može kad su ulovili 2 ubojice :)

tomy81
22-10-2008, 23:40
samo kažem

http://www.youtube.com/watch?v=B0FKHySnkD0

bl0ndie
23-10-2008, 00:53
bas dobra tema hehe i zanimljivo da ima ljudi koji fakat priznaju da im i nije bas svejedno... ja se ne osjecam sigurno, UOPCE, pa ponekad me strah bit u tramvaju u popodnevnim satima kad primjetim koliko jebeno cudnih ljudi oko mene ima... a nebi sama isla nakon 23 na bus, neeema saaaaanseeeeee. dragi uvijek mora bit uz mene hihi... ne, al fakat stanje je prestrasno, ljudi kao da su popizdili... ta glupa infantilna sranja... ti si ovakav, ti is onakav... mi smo bad blue boysi, vi ste pankeri...ili takve slicne gluposti... zasto bi se ljudi uopce trebali spustati na tu razinu i svadjat a kamoli UBIJATI zbog razlicitih... ajmo rec, stilova?!?!?! ovo nema veze s 1.postom, ali eto...kad se vec poceli pricati o tome... a pitanje da li cemo se jednog dana kao odvjetnici osjecati sigurno...pa tko to zna...ali sam bi trebao znati u sta se upustas, kaj ne? a, apros pos policije... oni mora da su nevidljivi pa da lete po zraku i da se skrivaju jer ih ja navecer NIKADA ne vidim... e da, u biti vidim, uvijek vidim nekog murjaka tam kod masarykove... al mora da taj nekog cuva jer samo stoji ko kip...

Kalin
23-10-2008, 01:10
Napisao bih nešto ružno, ali ipak ću se suzdržati.
Pa izlaziš li ti u grad subotom? Petkom? Četvrtkom!? Bilo kojim danom??
Policije u centru zna biti navečer toliko da se zapitaš jeli opet netko pucao u centru ili se nešto drugo dogodilo, ali nisi upučen.
Ja doista ne mogu vjerovati da neki ovdje ne vide te policajce. :roll:

bl0ndie
23-10-2008, 01:23
Ne znam di ih ti tolko vidis... vidla sam jednog na trgu kasno navecer i to je to... a kaj taj jedan moze ak imas 20 idiota...nis..moze se slikat ha?

bl0ndie
23-10-2008, 01:26
e da.. i ja mogu biti samo "neupucen-A" jer sam curica... :D

Kalin
23-10-2008, 01:54
Ne znam di ih ti tolko vidis... vidla sam jednog na trgu kasno navecer i to je to... a kaj taj jedan moze ak imas 20 idiota...nis..moze se slikat ha?

Pa, inače patroliraju u grupama od 2-3.
Po centru konstantno (posebice petkom i subotom) voze 2 kombija sa 4-5 policajca + vozač i suvozač. I nemojmo zaboraviti još par automobila.
Ako ti to nisi vidjela (odmah da se ispričam jer sam krivo napisao tvoj rod), onda doista ne znam što se dešava kad izađeš van.
Da samo sjediš u Tkalči, svakih 5 minuta bi trebala vidjeti barem jednog.
;)

malimrav85
23-10-2008, 02:14
Ma nema ih nigde. Već par tjedana igrom slučaja idem 2-3 puta tjedno od istoka do zapada grada i od tih recimo 10 puta jednom sam policiju vidio u to u srijedu u 02.30 na zagrebačkoj aveniji kod mercatora. jeaaaaaah, suszbijamo kriminal
i bio sam u gradu u petak od 22-02 baš u centru i jedino kad sam ih vidio kad su nekog dedeka hvatali na skuteru sa 2 auta da bi ga nakon toga pustili da ode
i onda čekam sendvič tam iza trga, kod wc-a i doletava neki dečko da su mu šogorici od 16 godina polomili rebra ispod sata
wu hu hu, tolko ih je da ne znaš kam bi

Kalin
23-10-2008, 02:25
Zanimljivo.
Mogu slobodno reči da sam dosta često u gradu i to navečer zbog obveza koje tamo imam (možda u zadnjih mjesec dana nešto manje nego prije, ali i dalje sam često u centru).
Ajde da onda malo prepričam koliko sam ih vidio prošli tjedan, koliko se sječam.
U srijedu su me zapisali dva puta jer sam prolazio gradom u 2 ujutro.
Nisam siguran jeli riječ o utorku ili ponedjeljku, ali na trgu je oko 12 sati bilo barem 10 policajaca + kombi parkiran kod bivšeg javnog wc-a.
U petak sam ih vidio u Tkalči barem 6 puta do 12 sati, oko 1 sam na trgu vidio standardnu ophodnju u to vrijeme (4 policajca u odori + 1 u civilu) te kao i inače parkiran kombi kod bivšeg javnog wc-a.
Prilikom čekanja tramvaja oko pola 2 - 2, barem par puta je kombi pun policajaca prošao preko trga.
U subotu sam ih vidio na trgu u 9 sati navečer, u Tkalči su čak ušli i u kafiće oko pola 11.
Na putu prema Route-u 66 sam vidio 2 policijska automobila te naišao na 2 policajca koji su me legitimirali.
Ajmo malo na današnji dan.
Na Trgu bana Jelačića parkirana 2 kombija + 2 grupe od 6 policaja.
Jedan kombi parkiran ispred Algoritma + kombi koji se vozio kroz Ilicu (vjerojatno zbog utakmice).
Ako sam pogriješio dan, nemojte se ljutiti.
Trebam li dalje?
Dakle, nije točno da ih nema.

Darkbuster
23-10-2008, 02:35
Danas bile 2 marice u centru. Neznam jel' to zbog tekme sutra ili nesto drugo. Ma bilo je policije i prije pa bi rijetko pomogli. Sreo sam jednom prilikom pretucenog prijatelja kod Glavnog, i pitam kao sto je bilo tko te napao ovo ono, i prolaze policajci i on im pocne objasnjavati sto se dogodilo, da pozovu hitnu i da krenu za napadacima. Odgovor je bio tipa "Ma mars mali, ne zajebavaj nas sa pi*darijama" :? Sad bi doduse mogli reagirati jer ih mediji yebu, ali tko ce ga znati.

Kalin
23-10-2008, 03:00
Sa tim se već mogu složiti.
Dakle, policije ima na cesti. Problem je jedino u tome što je spora, nezainteresirana i prilično bahata. Puniti će kvotu na klincima po parkovima jer su pili alkohol ili obavljali nuždu na javnom mjestu, ali će zato zakasniti kada netko na trgu baci ciglu u glavu prolazniku (ipak trebaš proči 20 metara od Admirala do sata na trgu).

PJ
23-10-2008, 11:08
Najgori su mi nocni tramvaji... koji idu za dubravu... osjecam se ko jedan od onih putnika u vagonu u krlezinoj hrvatskoj rapsodiji :)

Robierre de Cochon
23-10-2008, 11:53
pešča je moj novi kvart
:smt050

suni
23-10-2008, 12:39
pešča je moj novi kvart
:smt050

uhu sused 8)

Robierre de Cochon
23-10-2008, 13:51
uhu sused 8)
a di si ono...zaboravih?
ja sam west-side...volovčica, na samoj vukovarskoj :D

Kalin
23-10-2008, 14:33
Najgori su mi nocni tramvaji... koji idu za dubravu... osjecam se ko jedan od onih putnika u vagonu u krlezinoj hrvatskoj rapsodiji :)

Ja uvijek naučim neki novi jezik! :-D

Alita
23-10-2008, 14:50

Ja uvijek naučim neki novi jezik! :-D
Meni su nocni tramvaji za Dubravu zuper. Kao Discovery channel ili nesto. :smt007

Kalin
23-10-2008, 15:02
Točno to.
Upoznaš nove kulture, nove jezike itd.
Dobro, predlaže se mladim avanturistima da se ipak malo osiguraju prije odlaska na taj put, ali zapravo je to svima lijepo iskustvo! :lol:

Đ!
23-10-2008, 15:42
U centru ima dosta policije zadnjih mjeseci al problem je što su grupirani na jednom mjestu. Bokte, ubiješ desetoricu tam ispod dolca dok 5 policajaca stoji na trgu. Tak da i nisu pretjerano učinkoviti. :lol:

PJ
23-10-2008, 15:51
Meni su nocni tramvaji za Dubravu zuper. Kao Discovery channel ili nesto. :smt007
Mislis Animal Planet? :-D

Kalin
23-10-2008, 16:06
Rasist!!

PJ
23-10-2008, 17:36
*ovaj account je od sada zaplijenjen od strane hrvatskog helsinskog odbora*

Hira
23-10-2008, 20:37
ATENTAT U SREDIŠTU ZAGREBA
Ubijen Ivo Pukanić, novinar Niko Franić je ranjen
U centru Zagreba odjeknula je eksplozija koju je najvjerojatnije uzrokovala bomba postavljena pod automobil.

http://www.javno.com/hr/crna/clanak.php?id=195608

Meni je zlo konstantno čitati o ubojstvima, samoubojstvima i ostalim crnim sranjima. :smt009 :smt009 :evil: :evil:

R.I.P. Ivo Pukanić

Kalin
23-10-2008, 20:40
Pokoj mu duši!

Robierre de Cochon
23-10-2008, 21:00
ošo i puki

predaleko je ovo sve išlo

Lewis Hamilton
23-10-2008, 21:12
I opet je viđen muškarac, 30-35 godina sa šiltericom kako se trčeći udaljava sa mjesta događaja. Izgleda da je to onaj isti koji je Hodakicu sredio. Taj momak samo radi sranja po Zagrebu.

PJ
23-10-2008, 21:21
I opet je viđen muškarac, 30-35 godina sa šiltericom kako se trčeći udaljava sa mjesta događaja. Izgleda da je to onaj isti koji je Hodakicu sredio. Taj momak samo radi sranja po Zagrebu.
Stvarno bi mu neko trebo rec da se malo skulira, fakat nije u redu.

Libro
23-10-2008, 21:35
lik sa šiltericom?? BBB??

ovo je prestrašno što se događa na ulicama, opasno je biti poznat u hrvatskoj :roll:

DH
23-10-2008, 22:18
Bojim se da me neki zalutali metak ne pogodi dok se budem šetao ispred fakulteta...

Barroom Hero
23-10-2008, 22:56
Ili felga iz auto eksplozije... Bezveze

Maat
23-10-2008, 23:18
ma dajte. osjecam se sigurno kao i prije. uvijek je postojala mogucnost da me netko napadne, pokrade, siluje ili ubije, bilo usred bijela dana bilo dok se po noci vracam odnekud. ovo sto se desava tice se "vaznijih" struktura nego sto smo to mi obicni smrtnici. :lol: okej ona zenska sto ju je ubio ljubomorni decko zastitar, taj slucaj se slucajno nasao u nizu mafijaskih ubojstava pa sad ljudi tipicno dizu paniku. ko ce te ubit? zasto? vjerojatnost da te pogodi zalutali metak dok ides na faks je jednaka kao da ti klavir padne na glavu. da je situacija u hrvatskoj sranje - je, ali ne trebamo sad svi bit paranoicni da ce nas netko ubit ili nes.

ps- bojim se sad eventualno paranoicnih ljudi :lol: koji ce me oborit kad izvadim mobitel iz dzepa negdje na ulici ili u busu pa neki paranoik pomisli da je pistolj! uf :lol:

PJ
23-10-2008, 23:25
Bomba u najuzem centru grada nije dobra osnova za strah?

Đ!
23-10-2008, 23:29
Bomba u najuzem centru grada nije dobra osnova za strah?

Hebote, onda si se rano sjetio zabrinut. :lol: Par godina unazad je dignut u zrak kombi ispred Klovićevih dvora. A to ti je sa druge strane faksa na Gornjem gradu. Zamisli položiš naciju i onak veselo namačeš noge u fontani ispod Čepulovog prozora kadli kombi eksplodira pokraj tebe! :o

PJ
23-10-2008, 23:31
Mah... nisam ja nes posebno zabrinut, al shvacam zasto bi se gradjali osjecali nesigurno. Je, bilo je i prije svega, ali sada je ocito neka posebna situacija i cist sumnjam da je ovo zadnje sto cemo vidit od te cijele price.

djevojcica sa sibicama
23-10-2008, 23:32
idem sutra pit na ribnjak sa šalom koji neodoljivo podsjeća na dres crvene zvezde pa ak preživim javim vam jel zagreb siguran :-D

suni
23-10-2008, 23:37
idem sutra pit na ribnjak sa šalom koji neodoljivo podsjeća na dres crvene zvezde pa ak preživim javim vam jel zagreb siguran :-D
ozbač? :smt005

pazi se žirafo :smt008

Maat
23-10-2008, 23:39
:smt005 mislim da nakon polozenog cepula neka eksplozijica ne bi poremetila taj zen i srecu!

jok; u centru grada. jel eksplodirao bus pun ljudi? jel hanibal lecter hoda po zg-u? :-D ovo su ciljani mafijaski obracuni. boze moj centar grada, pa sranje se moze dogodit bilo gdje.. slucajno je to centar grada. no normalno da ce se ljudi brinuti.
realan strah za mene je onaj koji sam mogla imati i prije a to je da me netko napadne i ukrade mi torbicu pa da moram opet stajat u onom zetovom redu za pokaz gdje radi jedna nesposobna baba. :lol:

@djevojcica
ovo sta ti mislis izvest je pak druga kategorija.. :smt005 na tvoj mjestu BIH se bojala al ne mafijasa neg pijanog zadrtog desnicara ptsp-ovca navijaca na ovim podrucjima bolje poznatog kao homo balcanicus :smt005

djevojcica sa sibicama
23-10-2008, 23:40
kak se ono kaže da bog čuva budale i pijance...well, ja sam u obje kategorije :-D
nadajmo se da u subotu javljanje neće biti s intenzivne njege :D

Trpinja
23-10-2008, 23:40
:smt005 mislim da nakon polozenog cepula neka eksplozijica ne bi poremetila taj zen i srecu!

jok; u centru grada. jel eksplodirao bus pun ljudi? jel hanibal lecter hoda po zg-u? :-D ovo su ciljani mafijaski obracuni. boze moj centar grada, pa sranje se moze dogodit bilo gdje.. slucajno je to centar grada. no normalno da ce se ljudi brinuti.
realan strah za mene je onaj koji sam mogla imati i prije a to je da me netko napadne i ukrade mi torbicu pa da moram opet stajat u onom zetovom redu za pokaz gdje radi jedna nesposobna baba. :lol:

@djevojcica
ovo sta ti mislis izvest je pak druga kategorija.. :smt005 na tvoj mjestu BIH se bojala al ne mafijasa neg pijanog zadrtog desnicara ptsp-ovca navijaca na ovim podrucjima bolje poznatog kao homo balcanicus :smt005
bas gledam di su navijaci u cijeloj ovoj prici :lol:

Kalin
23-10-2008, 23:43
Da, nisu ih spomenuli već 15 minuta. :x

ovo su ciljani mafijaski obracuni. boze moj centar grada, pa sranje se moze dogodit bilo gdje.. slucajno je to centar grada

Garantiram da nije slučajno centar odabran.

Đ!
23-10-2008, 23:46
Garantiram da nije slučajno centar odabran.

A di bi ti? Mislim, čovjek je živio i radio u centru.

Kalin
23-10-2008, 23:52
Na placu.
Dok kupuje povrče itd. :roll:

Đ!
23-10-2008, 23:58
Na placu.
Dok kupuje povrče itd. :roll:

Pa možda je čovjek išao na Dolac. To ti je isto centar. :p Al brijem da je jednostavnije dić nekom auto u zrak nego ić pucat na njega na placu. Bar u smislu da te ne otkriju sam tak.

suresha
24-10-2008, 00:14
ništa novo sve skupa, samo su se neki događaju odigrali u kratkom periodu. ne osjećam se ugroženom jer su ovo sve ciljani napadi, a agresivnih kretena ima svuda koji te mogu uzeti za zub samo zato jer mu se u tom trenu nešto ne sviđa na tebi, a željni su oslobađanju frustracija nasiljem. ne treba time razbijati glavu i postati paranoičan jer ovo doista nije prvi put da se takve stvari događaju. šokantno možda jest jer se živjelo u savršenom malom balončiću, no sada situacija pokazuje pravo lice realnosti. samo mirno ;)

Anjja
24-10-2008, 01:05
Odg. je NE.... Kad svaki dan u novinama pročitaš nešto takvo normalno da ti nije svejedno i da se zapitaš o svemu tom. Pogotovo kad kao ja dođeš iz malog gradića u kojem svi sve znaju i bez ikakvog straha šećeš sam u 3 ujutro i uglavnom gledaš na TV-u ili čitaš u novinama kakva se sve s.... događaju...a onda u Zg-u takve stvari viđaš svaki dan, a i već sam se navikla na to...Grozno je sve što se događa, ali mene je više pogodio slučaj luke ritza nego ovo, jer se s time prije mogu poistovjetiti... Ali opet neću se zatvorit u stan i ne izlazit iz njega, isto kao što neću paradirat gradom u 3 ujutro, makar sve mi se više čini da nema neke prevelike razlike jel' to u noći ili popodne...Što se tiče našeg budućeg zanimanja, a svako nosi određen rizik i o tome baš i ne brinem previše...

A što se tiče noćnih za Dubravu...LOL :smt005

veteran
24-10-2008, 01:11

da kraj mene rokne auto i ja bih opalio sturu...

Barroom Hero
24-10-2008, 01:13

Fakat :smt005

Alita
24-10-2008, 01:46
Wuhu, danas idem doma s ZFFa, nocni za Dubravu, cula sam da je Pukanic ubijen, ne znam ni kako ni gdje, vidim 5-6 policijskih dzipova po centru, zatvorena stara vlaska, kamerman HRTa, nekoliko policajaca... dodem doma, pred zgradom par razbijenih pivskih boca (zivim blizu stadiona=blizu je parkic gdje valjda navijaci znaju piti i uljepsavati mi noci pjesmom kad je neka velika tekma/pobjeda*funfact znaju i severininu stiklu pjevati*) i pomislih "Dome, slatki dome."
Naime bar sam se uz navijace uvijek osjecala sigurno :lol:
Valjda ih dozivljavam kao susjede. :D

(i da, nocni za dubravu...trebamo osnovati neki fan club/facebook grupu :smt006 )

Trpinja
24-10-2008, 01:50

veteran je uvijek znao muski podnjeti neke situacije i poceti bjezati glavom bez obzira,vristeci na sav glas :lol: :-D

veteran
24-10-2008, 12:03
veteran je uvijek znao muski podnjeti neke situacije i poceti bjezati glavom bez obzira,vristeci na sav glas :lol: :-D

ja to zovem dobrom procjenom situacije :-D

Anjja
24-10-2008, 16:47
(i da, nocni za dubravu...trebamo osnovati neki fan club/facebook grupu :smt006 )

Budeš ti??? :-D :smt006

legionar
09-02-2009, 01:22
Ne baš.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/mlad ... 20543.aspx (http://www.index.hr/vijesti/clanak/mladic-nozem-tesko-ranio-21godisnjaka-te-napao-policajca-u-civilu-u-bjelovaru/420543.aspx)

immortal savant
09-02-2009, 02:49
ne.

http://www.jutarnji.hr/crna_kronika/cla ... ,151424.jl (http://www.jutarnji.hr/crna_kronika/clanak/art-2009,2,8,,151424.jl)

malimrav85
09-02-2009, 02:58
za sad sam 50-50 na to da ga je neko razbio i na to da "se napil i pal"

15-04-2009, 05:14
za sad sam 50-50 na to da ga je neko razbio i na to da "se napil i pal"

Koliko ljudi koje su razbili su prodali drugima priču da su se "napili i pali" ?
Ovaj nažalost nije, jer je premlaćen sa skoro smrtonosnim posljedicama, da ga nisu murjaci našli
(koji valjda tamo redovito patroliraju zbog kluba B&W),
kasnije ujutro bi ga došla pokupiti mrtvozornička ekipa.

malimrav85
15-04-2009, 12:07
Treba ko u londonu, postavit kamera po gradu, 5km od trga svugdje a ostatak nek se bije, hi hi hi

PJ
15-04-2009, 12:41
http://subjunctive.net/photoblog/2003/watchful-eyes.jpg
:smt007

Darkbuster
15-04-2009, 17:04
London je cijeli prekriven kamerama,a maloljetnickog nasilja vise nego u zadnjih 20 godina..

malimrav85
15-04-2009, 17:43
Ko je rekao da je cijeli? Ja ti kažem da je centar, recimo prva i možda 2. zona
ostalo su ostavili da ekipa radi kaj hoće
ali mislim da nema grada po čijem CENTRU bi rađe hodao usred noći
u parizu recimo ne bi nikad išao oko 2-3 po vani sam tak
u londonu uvijek

Darkbuster
15-04-2009, 18:01
http://www.schneier.com/blog/archives/2 ... curit.html (http://www.schneier.com/blog/archives/2007/09/londons_securit.html)

veteran
15-04-2009, 23:16
London je cijeli prekriven kamerama,a maloljetnickog nasilja vise nego u zadnjih 20 godina..

kad im je grad pun raznobojnih imigranata...da govor mrznje ali je i cinjenica...

Darkbuster
16-04-2009, 00:07
Gle, ja sam bio tam na dan kad se negdje 10 njih izbockalo u east endu, i svi su bili britanci(procitao imena i vidio par slika dva dana kasnije u novinama). Nozevi su nova in stvar medju britanskom mladezi, naravno ima tu i imigranata,ali tak nevazno.

PJ
16-04-2009, 00:14
I stvaranje tog novog sloja "white-trasha" (chavs) u engleskoj je donekle uzrokovano imigracijom, jer je radnicka klasa izgubila puno poslova. Ima puno droge, kriminala i nezaposlenosti, maloljetnih trudnoca, edukacija je vrlo slaba, a sama britanija koliko cujem od engleza sve vise postaje policijska drzava. Rasna/etnicka netrepeljivost vrlo visoka, sljedece izbore dobivaju konzerve.

Darkbuster
16-04-2009, 00:21
Da, na chavse sam mislio. Je,uzrokovano imigracijom...a da nije mozda neposrednije uzrokovano ekonomskom situacijom to sto fali radnih mjesta i sto su ljudi siromasni? :-D
Dobit ce torijevci,ali ne zbog rasne netrpeljivosti,nego zbog politike New Laboura, koja je privlacila ljude dok nije otisao Blair i dok nije dosla maca na vratanca u obliku krize.

16-04-2009, 01:12
Najočitiji primjer tog britanskog white trasha je ona vijest di je onaj mlađi teenager koji zgleda kao da ide u prvi razred postao otac nekakvoj svojoj vršnjakinji.
Vijest bi još bila donekle nenormalna da se kasnije nije uspostavilo da on ipak nije otac, nego da je netko od desetorice s kojima se drolja provodila.

Uz svu moguću kontrolu kamerama, u engleskoj je možda najrigorozniji zakon o oružju na svijetu, predviđam da će sve ovo samo jednog dana natjerati da "narod poludi", sam neka usele još imigranata.

malimrav85
16-04-2009, 01:17
imigranti im ne rade tolko sranja kolko domaći
u francuskoj su recimo imigranti puno veći divljaci ako zbog ničega zbog toga kaj se u francusku puno lakše uđe nego u u uk
crnci su u uk domaća ekipa, useljenici su im indijci i pakistanci te dio balkana ali kolko sam stekao dojam od ekipe tamo dosta se pristojno ponašaju jer ako ih jednom deportiraju ili slično nema nazad ni pod razno

PJ
16-04-2009, 01:21
Da, na chavse sam mislio. Je,uzrokovano imigracijom...a da nije mozda neposrednije uzrokovano ekonomskom situacijom to sto fali radnih mjesta i sto su ljudi siromasni? :-D
Dobit ce torijevci,ali ne zbog rasne netrpeljivosti,nego zbog politike New Laboura, koja je privlacila ljude dok nije otisao Blair i dok nije dosla maca na vratanca u obliku krize.
Gle, mozes ti pricat o integracijama i imigrantima sa liberalne pozicije kolko god oces, i ja cu se vjerojatno sa tim slozit. Al cinjenica je da dolazi jeftinija radna snaga, pogotovo iz istocne europe (najvise poljske) koja je britansku radnicku klasu u mnogocemu izgurala iz pozicija. Posla se moze stvorit u nekoj kolicini, ali opet ce ga dobivat imigranti jer se kapitalu to vise isplati. Mislim da imas krivi uzrocno-posljedicni niz.

Torijevci dosad nisu bili izabrani zato jer su i sami poprilicno omrazeni, no labour je u posljednjih nekoliko godina stvarno postao ridikul od stranke i vlasti. Kriza je samo slag na torti kontinuirano rastuceg nezadovoljstva u vidu problema sa imigracijom i azijskom zajednicom i kriminalom vezanom uz nju, stalno povecavajucom drzavnom kontrolom zbog tog kriminala, itd.

Darkbuster
16-04-2009, 02:29
Uzrocno-posljednici niz:
Ekonomska situacija je takva da ne stvara nova radna mjesta, a za poslove za koje inace daju minimalac uposljavaju imigrante koji zbog oskudice pristaju i na ispod minimalca.
Domaci vec sami po sebi nemaju dovoljno posla + one pri dnu na dno izguraju oni koji pristaju raditi za te pare.
Dakle,uzrok nezaposlenosti yobova/chavsa nije imigracija vec ta ekonomska situacija(koja nije dosla sama od sebe) koja stvara nezaposlenost i koja uvozi jeftinu radnu snagu. Imigranti i nezaposleni plavi ovratnici(ne samo oni,ali oni su prvi na udaru) su posljedice jednog te istog uzroka

Bas nedavno citam da ce kao u RH morati se uvesti neznam koliko desetaka tisuca stranih radnika. Nije mi samo jasno zbog cega kada i sami imamo dovoljno nezaposlenih. Bit ce da je to sto ti nezaposleni ipak imaju neku donju granicu..

legionar
16-04-2009, 13:38
Da je vlast pametnija poticala bi sad za recesije dijasporu na povratak kući=radna snaga+priljev mirovina izvana za umirovljenike+potražnja za stanovima.

PJ
16-04-2009, 13:54
Uzrocno-posljednici niz:
Ekonomska situacija je takva da ne stvara nova radna mjesta, a za poslove za koje inace daju minimalac uposljavaju imigrante koji zbog oskudice pristaju i na ispod minimalca.
Domaci vec sami po sebi nemaju dovoljno posla + one pri dnu na dno izguraju oni koji pristaju raditi za te pare.
Dakle,uzrok nezaposlenosti yobova/chavsa nije imigracija vec ta ekonomska situacija(koja nije dosla sama od sebe) koja stvara nezaposlenost i koja uvozi jeftinu radnu snagu. Imigranti i nezaposleni plavi ovratnici(ne samo oni,ali oni su prvi na udaru) su posljedice jednog te istog uzroka

Bas nedavno citam da ce kao u RH morati se uvesti neznam koliko desetaka tisuca stranih radnika. Nije mi samo jasno zbog cega kada i sami imamo dovoljno nezaposlenih. Bit ce da je to sto ti nezaposleni ipak imaju neku donju granicu..
O kojoj ti konkretno ekonomskoj situaciji govoris? Britanija mozda nije primjer uzorne ekonomije al nije ni nesto katastrofalno (bar do sadasnje krize). A ovaj problem je aktualan vec desetljecima. Imigranti se uposljavaju jer su konkuretniji, ne zato jer je crni kapitalist u problemima.

Problem je u razmjestaju stanovnistva, sto negdje ima puno potraznje za poslom, recimo sigurno u Zagrebu zbog raznih izgradnji i projekata, dok je drugdje velika nezaposlenost, npr. u lici, zagori i sl. i po raznim seocima. A ocito ljudi to ne zele radit.

Da je vlast pametnija poticala sad za recesije dijasporu na povratak kući=radna snaga+priljev mirovina izvana za umirovljenike+potražnja za stanovima.
A dobro nije ni dijaspora luda :lol:

legionar
16-04-2009, 14:00
Većina tih ljudi bi se vratila, ali im je mrsko s obzirom da su na vlasti i dalje oni koji su odavde i potjerali.

Darkbuster
16-04-2009, 18:16
Pa o toj ekonomskoj situaciji govorim, o ekonomskom situaciji u kojoj je dobar radnik onaj koji ne trazi visoku placu. I o ekonomskoj situaciji postindrustrijskih podrucja,kojih u VB hvala Bogu, ima koliko hoces.

Legionar, pa imali su svojih ljudi pocevsi od Suska pa nadolje koliko su htjeli 90ih pa su ipak rade ostali doma :-D

PJ
16-04-2009, 18:24
Pa u svakoj ekonomskoj situaciji je dobar radnik koji ne trazi visoku placu :lol:

Darkbuster
16-04-2009, 18:38
U kapitalizmu ukratko :-D

malimrav85
16-04-2009, 20:30
brijem da se off

Darkbuster
16-04-2009, 20:34
Mejbi,al smo zgotovili.