PDA

View Full Version : Trebam li upisivat apsolventsku ako mi je ostao samo diplomski i sl.

monti
28-08-2005, 20:06
mislim da sam nešto slièno veæ pitala, ali ne znam gdje je nestao post. :scr:
Dakle, zanimala me papirologija oko upisa apsolventske godine. Jel moramo kupit neke posebne papire i gdje se to uopæe upisuje (u kojoj od naših milih referada)? Jesu li one potvrde (za zdravstveno...i sl.) iste kao i dosad? Molim lijepo odgovor na ta i neka druga pitanja koja ne znam ni postavit jer mi je sve to veeeeeeeelika nepoznanica! :bonk:
Hvala! :slt:

Robierre de Cochon
28-08-2005, 22:31
Nikakve procedure..samo odes u referadu i to je to. Ne znam dal se uplacuje neka lova. Potvrde su razlicite od studentskih...dakle, mali trik da dodatno zarade. :roll:

monti
29-08-2005, 15:33
hvala! :clr:

the cool
28-09-2005, 15:40
Jel netko zna da li ja moram upisati apsolventski da bih mogla obranit diplomski ili to mogu sa 4. god. naime ja sam izvanredni student i godina mi traje 2 god, a to mi je dovoljno da diplomiram bez upisivanja apsolventskog?

Ea
28-09-2005, 17:48
Upisivanje apsolventskog staza je pravo, a ne duznost! Dakle, ako uspijes diplomirati dok si i dalje na 4. godini - bravo! Nitko te nema pravo stopirati u tome da diplomiras i tjerati te da duze studiras nego sto ti je potrebno.

Bonnie
30-04-2006, 11:52
Mene zanima da li moram produĹžavati apsolventski staĹž ako dam posljednji ispit na dekanskom roku, a ostane mi diplomski?

jacktheripper
30-04-2006, 11:57
Meni je Relkovic rekao ako se pocisti godina do 31.10. i ostane samo diplomski ne treba nista upisivati nego imas vremena do kraja kalendarske godine da diplomiras.

Amadeus
08-09-2009, 19:08
e studiram po starom programu,izvanredni student a prošle godine sam upisao 4.godinu,ostala mi još dva ispita do kraja i diplomski.da li moram upisat apsolventsku?

fat drummer
08-09-2009, 20:35
e studiram po starom programu,izvanredni student a prošle godine sam upisao 4.godinu,ostala mi još dva ispita do kraja i diplomski.da li moram upisat apsolventsku?
mislim da ako ti je ostao SAMO diplomski da možeš tražiti produljenje prava ili takvu neku ludoriju, ali pitaj relkovića

nera
23-09-2009, 21:29
redovan sam student,studiram pet godina, studentska prava mi traju do 30.9., ali u tom roku neću moći obraniti diplomski...
je li itko zna što trebam činiti?
čitala sam ovaj post na početku stranice, i ne spadam ni u jednu kategoriju od onih ljudi koi trebaju platit 500 kn za ocjenu diplomskog..
uglavnom, nije mi baš to sve jasno

Starfish
23-09-2009, 21:48
Cekaj, znaci, polozila si sve ispite? I ostalo ti je samo obraniti diplomski?

Ako je tako, ne upisujes nista sada, pa time ni ne placas nista (to provjeri s relkovicem).

Sto se ovih 500 kn tice, to je vezano uz obranu diplomskog i nema veze s upisom godine. Mislim da ih ti neces morati platiti, jer kako kazes, ne spadas u one tri kategorije. A iako ce ti prava istec 30.9., racunat ce se da si studirala 5 godina, buduci sad ne moras upisivati novu, 6. godinu.
Valjda. :mrgreen:

nera
23-09-2009, 22:01
valjda :mrgreen:
hvala na odgovoru :)

sylver
19-10-2010, 17:55
Dakle ako mi je ostao samo diplomski ništa ne upisujem, ali sam prava izgubila 30.9.2020. ? Budući da sam upisala 2004.-redovan student, moram prije obrane uplatiti 500kn. Samo mi nije jasno kako reguliram zdravstveno... Navodno se treba prijaviti na hzzo, samo ne razumijem u kojem statusu i koja nam točno potvrda od faksa treba i kod koga je potvrđujemo? A tih 500 kn nije potrebno uplatiti sada dok traju upisi, već bilo kad?

O-Ren Ishii
05-10-2011, 01:29
Ljudi trebam suvislo objašnjenje! Što je po starom programu zapravu bila apsolventska godina?Je li se to smatralo padom godine ili? Koliko shvaćam, po Bolonji apsolventska godina ne postoji- ili si 5. godina odradio u 5 godina ili si pao godinu. Dakle ako upišeš 11.semestar čak samo i s radom, bez i jednog preostalog ispita, vodiš se kao 'ponovljeni upis godine'. Jel tako?

Malecka
05-10-2011, 16:21
Po starom programu zadnja godina se nije mogla past, nego kad odslušaš sve ispite upisuješ apsolventsku. (barem mislim da je bilo tako)

Po bolonji se ne moraš nužno u ovoj situaciji koju si navela voditi kao ponovljeni upis godine. Dat ću ti svoj osobni primjer: ja sad prvi put upisujem četvrtu (zapravo upisujem trgovačko, sve izborne, bez prakse), u ljetnom semestru upisujem ris i mpp, a iduće jeseni upisujem diplomski i vježbe što će mi biti prvi upis pete godine.
Ne postoji 11. semestar, to je 10. semestar samo što ga neki upišu u ljetnom a neki u zimskom semestru.
Ali načelno da, ako bi ove godine upisala petu i nešto ti iduće jeseni ostane, ponovo bi upisivala petu.