PDA

View Full Version : Stvarno pravo - literatura za pravosudni

FIDUCIA
19-11-2008, 17:12
Neki dan sam u izlogu Narodnih novina ugledala knjigu, ostalo mi je u sjećanju da je žarko crvena i da je koštala preko 700kuna, Stvarno pravo. Pomislila sam da će mi trebati za pravosudni, ali kad sam s tolikom količinom novca došla nakon nekoliko dana, prodali su mi dvije knjige plavo-sive, kao 1. i 2. dio. Mene sada zapravo zanima imam li najnovije, najrecentnije knjige ili je ona prva knjiga, prodata, bila neko najnovije izdanje? Na ovima sivo-plavima piše da je izdanje lipanj 2007. Jel zna netko odgovor postoji li novija knjiga iz Stvarnog prava od tih i iz čega sada na faksu uče stvrano pravo (ako izuzmemo skripte)? Bila bih jako zahvalna na odgovoru.

fat drummer
19-11-2008, 17:23
da, to su dvije najnovije gavelline
možda su ti malo preopširne čak i za pravosudni (gavella je preopširan i za prosječnog akademika), ali eto, sa čak 500 str založnog svijet će biti tvoja školjka
stvarno komotno možeš učiti i iz klarića ako si uzmeš žutu knjigu i kombiniraš sa zakonom

Robierre de Cochon
21-11-2008, 19:50
ma za pravosudni uzmi klarića...i to je to.
ovo eventualno za duge zimske noći, uz kamin i krckanje kestena....

moj savjet: kod pravosudnog što više pojednostavit stvari i ne komplicirat knjižurinama.
govorim iz osobnog iskustva..izgubio sam se u literaturi...i slutim da neće dobro završiti. (next week)
da ponovno krećem...primio bih se samo skripti...

Law Guru
23-06-2009, 19:46
gavella je preopsiran za pravosudni!!

nikako ne uciti iz te knjige, klaric je sasvim dovoljan, to je i previse!no, ima i nekih stvari kojih nema u klaricu, a ima samo u zakonima, tako da niti klaric nije garancija, ali to vidis po pitanjima ispitivaca.

i ja nadobudno krenula po gavelli, pa mi se ekipa koja je vec polozila smijala:mrgreen:, da jesam li ja normalna:rotfl: