View Full Version : Seminari
Sve o seminarima za brucoše
prvo sve pročitajte, pa tek onda postavite pitanje ako niste našli odgovor
sretno :-D
ej .... ovaj ... ja sad ko brusocica redovnog statusa uzmem dva seminara .
sta se dogada ako ne polozim jedan od njih ? mislim ako ne ispunim seminarske obveze-kako-se-to-vec-zove ? druga godina se ne moze upisati bez polozenih seminara , ne ? ni parcijala ? ako se padne ( kojim-ne-daj-boze-slucajem) godina, kad ponovno upisujes istu , a nemas jedan(ili oba ) polozena seminara , jel to utjece kako ? jel moras onda ponovno uzet nove seminare ili razliku ili what ? zahvaljujem iluminatima koji su mi spsobni osvjetlit ovo ....
Starfish
21-09-2005, 23:03
:shock: :shock:
1. IZVRŠIT ÆEÅ SEMINARSKE OBVEZE!!
Ne znam nikog tko je uspio to ne izvršit. Uglavnom se sastoji od dolaženja na seminar, klepanja neke polulegalne i jadne seminarske radnje i eventualnih kolokvija (sa 2-3 mogućnosti ispravka)
Teoretski - s neizvršenim seminarskim obvezama moraš upisat pad.
Al to ti se neće dogodit!
Otkud ta ideja??
:shock:
bob rock
21-09-2005, 23:21
al naravno, ukoliko ne budeš dolazila (postavljeno je pravilo da nakon 3 neopravdana izostanka - odmah opravdana, ne naknadno - bivaš izbačena, ja vidio na rimskom), ne napišeš poludostojnu seminarsku radnju (vidi primjer na pravokutnik.net - nastoj ne pisat prejadne zaključke tipa: "mislio sam neće biti zanimljivo, ali je ipak bilo jako zanimljivo") ili ne učiš bar za položit seminarske kolokvije, nemaš šta raditi na ovom faxu, jer SVAKI, PA I NAJGLUPLJI STUDENT POTRUDI SE ULOŽITI BAR ONU ELEMENTARNU DOZU NAPORA DA NAUČI ZA KOLOKVIJ.
da je uvijek lako, nije. al ako ste mislili drugačije, ne znam kako da vam se kaže... živjeli ste u brutalnoj zabludi.
...
o da...
naravno...
mnogi ljudi nemaju elementarnu dozu kužnog odgoja kombiniranog sa trunkom poluzdravog razuma jer:
ulaze u sukobe sa profesorima te pružaju otpor svemu što profesor odredi...
ovak:
ne glumite silovane tratinčice, progutajte potrebnu dozu sranja i kritika, jer
1) doista niste uvijek u pravu koliko god u to vjerovali
2) ne svađajte se sa profesorom, jer štogod vi mislili, naučite se pokazati barem potrebnu dozu poštovanja prema onima koji su na hijerarhijskoj ljestvici više od vas
3) ako ste dovoljno glupi da se sukobite sa profesorom, bar načite trunak kužnog odgoja i ispričajte se (bez onih dodataka tipa "isprovocirali ste me" ili "bili ste u krivu"), pa čak i kada je upitno je li profesor u pravu
4) ukoliko niste u mogućnosti suzdržavati svoje histerične ispade, razmislite je li pravnički poziv primjeren za vas...
cilj bolonjske je da sve bude jednosemestralno, tako i seminari!
student bi tako mogao vec nakon drugog mjeseca polagati tri predmeta.
naime, uzmes prvi seminar u prvom semestru iz predmeta koji je u prvom semestru, drugi iz drugog.
u prvom semestru su:
Opća teorija prava i države
Opća povijest prava i države
Sociologija
od tih predmeta biras prvi seminar
u drugom semestru su:
Rimsko privatno pravo
Hrvatska pravna povijest u europskom kontekstu
Političa ekonomija
od tih predmeta biras drugi seminar
i engleski/njemacki takodjer u drugom
evo, provjerih i na stranici faxa http://www.pravo.hr/PRAVO/3_studij/Dodiplomski/pravni/nastavni1.htm
nije da ste to mogli i vi pa si tako ustediti par stranica... a jel kurtovic ide u penziju ili ne....ide vec 15 godina. i u ameriku i penziju!
mala buba
27-09-2005, 21:52
i nemojte zaboraviti ponjeti indeks sa sobom na upis seminara.
pocahontas
09-10-2005, 16:23
Uzela sam seminar kod prof. Šimonovića, nadam se da je to dobar odabir (šta kažete?). kakav savjet bi mi dobro došao, sam dajte....
seminar kod Šimonovića :thm: Pogriješila nisi, definitivno. Profesor je, al ne pretjerujem, najbolji i najzanimljiviji na ovom faxu. Ugl. bila sam njegov seminarist i mogu ti reći da nećeš požaliti. Prolaz na predroku ti puno olakša, al pazi da kolokvije ne zezneš, bilo bi preglupo. :roll: I još nešto, javi se ako u priči bude neki projekt ili išta drukčije od pisanja običnih seminarskih radova :wink:
Uzela sam seminar kod prof. Ĺveliki kuracimonoviĂŚa, nadam se da je to dobar odabir (ĹĄta kaĹžete?). kakav savjet bi mi dobro doĹĄo, sam dajte....
o profesoru sve najbolje...odlican odnos sa studentima...ne gnjavi previse s dolascima( znaci moras dolazit ali nije tiranin ko npr.kurtovic)
polgat cete ispit po kolokvijima koji su ni teski ni lagani onako srednje...
mogao bi vam dat prvi kolokvij odma na pocetku tako da se toga sto prije rijesite i koliko god to strasno izgledalo zapravo je odlicna stvar...
price da se teorija moze spremit za 10 dana su smijesne ali realno za svaki kolokvij ti treba oko tjedan dana i mozes dobit dobru ocjenu!sretno!
Anyway, da malo oživimo ovaj zamrli podforum...
Iako je još rano, pocinjem se pitati što da uzmem za seminar u trecem mjesecu između rimskog, nacionalne i političke. Znam da ce ljudi uglavnom graknuti rimsko jer je to kao THE teški predmet između ova tri ali sam cuo neke horor pricice seminarista iz prošlog semestra prema kojima ova katedra dijeli vrlo malo povlastica i da ako ne rasturiš kolokvije moraš i na pismeni i na usmeni... S druge strane na nacionalnoj se navodno puno lakše otarasiš pismenog i dosta si privilegiran na usmenom. A kolegice još k tome hvale onog lepog mladog profesora :smt005 :smt005. Politicka je navodno za samo za slucaj krajnje nužde jer je kao lagan predmet a na seminaru se uglavnom :smt015 :smt015
I je li uopce receno hoce li se i ovi seminari upisivati prema rezultatima s prijamnog ili po nekom drugom kriteriju?
ne bih rekla da je politička tak lagan predmet.
ja sam izvanredni njegov seminarist i daje tri kolokvija.3/4 točnih odgovora na sva tri kolokvija ti je potpis brijem a pola odgovorenih pitanja je riješen pismeni odnosno završni ispit,dakle računa se da si položil ispit.
kažem,nisam sigurna kak bu to išlo sa redovnima,samo ti mogu reći za vanredne ak ti to kaj bu pomoglo :smt002
kaj se tiče uzimanja seminara,ili nacionalnu ili političku.
:smt006
malimrav85
22-07-2006, 15:22
Sorry, ne znam jel ovaj topic spada tu ili ne; ali imam pitanje vezano uz izvanredne studente i obvezne nam seminare. Zna li tko kako su u ovoj akademskoj godini funkcionirali seminari za izvanredne? Koliko èesto su odrŞavani, jel princip odrŞavanja jednak kao i za redovne studente ...
Ĺveliki kuracto preporuèate uzet za seminar na prvoj godini?
Hvala!
koliko ja znam,bilo je isto kao i za redovne.uglavnom ti se seminar odrzava jednom jedno.
iz prvog (ili tebi drugog semestra,ne znam tocno kako je za izvanredne) ti je najbolje uzeti kurtovica,to je jedini seminar na prvoj godini koji ima stvarne beneficije.inace ces se s tim predmetom dosta dugo muciti.
a iz drugog semestra je najbolje rimsko,ne toliko zbog beneficija nego zato jer ce te prisiliti da ucis.
oppd i soc mi izgledaju kao dobar izbor.
Bolja ti je onda teorija umjesto soc. AL nemreť redovnim putem uzet 2, morať se izðiberit za drugi. Nek ti taj za koji se ðiberiť bude teorija jer je oppd puuuuuuuuuno bolji. To je THE SEMINAR koji morať uzet.
Teorija i sociologija su ionako kolokvirani za sve studente tako da ne vidim nekog smisla u uzimanju dodatnog seminara i gomilanju obveza
Ĺveliki kuracta je najbolje uzeti ( mislim da sam to negdje proèitao, ali sad viĹĄe ne znam gdje ). Prvi sam, tj. 655. :) , na listi pa...
Rim kod Petraka...to je uvijek prvi izbor
slijede: Rim kod Jaramaz, Rim kod Marsavelski, Nacija kod Cepula ili Kresicke i Politicka kod Vranjicana
majke mi, ovo mi je zadnji put da pisem ovu hijerarhiju
malimrav85
29-09-2006, 18:30
Molim vas da proèitate topic prije nego ťto postavite pitanje. samo se bespotrebno ponavljaju pitanja i isti odgovori èime se samo radi nered.
red,rad i disciplina brucoĹĄi dragi! 8)
big diesel
17-11-2006, 20:07
jel se dobiva kakva ocjena iz seminara i kako ?
dobiva se, ali ovisi kako na kojem seminaru. ta ocjena ti nije toliko bitna jer se ne ubraja u prosjek.
obièno se zbroje ocjene iz kolokvija ili ti ocjena iz seminarske radnje bude ocjena seminara
dobiva se, ali ovisi kako na kojem seminaru. ta ocjena ti nije toliko bitna jer se ne ubraja u prosjek.
obièno se zbroje ocjene iz kolokvija ili ti ocjena iz seminarske radnje bude ocjena seminara
Ili se ne dobiva uopce, nego ti samo lupe zig na kojem napisu ZADOVOLJIO (Pol. Ekonomija)
O-Ren Ishii
05-01-2007, 22:43
e ťta je najpametnije uzeti za seminar na 2.semestru (ako moŞeť birat izmeðu sva tri predmeta)?I jel moŞeť birat profesora ili tko te zapadne?
jel mi netko moĹže reĂŚi koje su beneficije ako se uzme nacija za seminar a koje za rim?
moĹžda se negdje spominjalo no ne mogu naĂŚi...
ťto se tièe beneficija u vezi seminara iz rimskog prava i nacije, ja bi rekla da u naciji su beneficije bolje.. od ukupna 42 boda treba imati 25 da se nebi iťlo na pismeni ťto vjerovali ili ne i nije teťko ako uèite za svaki kolokvij bar 5 dana najmanje.. a iz rimskog prava je drukèije.. morate skupiti 14 bodova da bi uopÌe mogli izaÌi na 3 kolokvij, pa ako tada budete imali prosjek 3,5 i viťe ne morate na pismeni. stoga ja preporuèam seminar iz nacije.. a sad je na vama da odluèite..
krvava meri
29-01-2007, 14:25
jel mi moĹže moĹžda tko upuĂŚeniji od mene reĂŚi kad se biraju seminari za drugi semestar? za redovne.
i jel bi mi mogli malo pojasnit tu ĹĄemu? znam da ide po broju poloĹženih ispita, al do kojeg datuma?
i koliko ljudi u prosjeku poloĹži 4 ispita do tad? :? :?
neozbiljno dijete
29-01-2007, 18:14
jel mi moĹže moĹžda tko upuĂŚeniji od mene reĂŚi kad se biraju seminari za drugi semestar? za redovne.
i jel bi mi mogli malo pojasnit tu ĹĄemu? znam da ide po broju poloĹženih ispita, al do kojeg datuma?
i koliko ljudi u prosjeku poloĹži 4 ispita do tad? :? :?
mogu ti reĂŚ kak je bilo proĹĄle godine..
sva tri ispita(engleski se nije raèunao) je dalo cca 30 ljudi..
seminari se biraju nakon rokova.znaèi nakon ťto rokovi u drugom mjesecu zavrťe se dijele seminari po broju danih ispita odnosno po prosjeku.nadam se da sam pomogla. :smt006
neozbiljno dijete
30-01-2007, 22:54
a jel vrijedi uopÌe uzimat rimsko? kad se samo 20-ak ljudi rijeťi pismenog. to mi je malo premali postotak da bi se nadala da Ìu i ja bit meðu njima. a izmeðu nacije i politièke, ťta se viťe isplati uzet? mislim, ťta je teŞe poloŞit bez seminara? ili tko ima primamljiije povlastice?
ja sam bila kod petraka i 20tak ljudi je proťlo bez pismenog i to potpuno netransparentno(nije nam dao vidjet kolokvije uz objaťnjenje da nas i tak ima previťe na predroku).za jaramaz kaŞu kolege da je super ne seminaru,puťtala je i ljude s dvojkama iz kolokvija samo na usmeni,i vraÌala ih ako nisu znali(nije ih ruťila nego rekla da doðu za par dana kad ponove).za marťavelski ne znam.
za naciju koju sam dala prek ispita...poŞeljela sam seminar..i to kod kreťiÌ,ne kaŞem da je èepulo loť,al mu raspoloŞenje ful varira...uglavnom ako proðeť kolokvije osloboðena si pismenog bez obzira n aocijene iz kolokvija ťto mi se èini nekako sigurnije..
za politièku-isplati se uzet ljudima koji planiraju uèit oppd za èetvrti mjesec jer seminarske obveze su praktièki nikakve,pa ostaje vremena za kurtoviÌa,a opet postoji predrok...
ugl.moj savjet je nacija..a ti sad vidi...valjda ĂŚeĹĄ skuĹžit neĹĄto iz ovog mog elaborata.. :-D
krvava meri
02-02-2007, 03:15
dakle, onako generalna ocjena, dokopat se rimskog pod svaku cijenu?!
a u sluèaju da se èak moŞe birat i prof, najtoplije preporuèate koga?
ako ima netko odgovore iz vlastitog iskustva, bilo bi super, straťni traèevi nikom ne koriste...
Proťle godine u ljetnom semestru, Jaramaz je puťtala na usmeni i seminariste s puno niŞim prosjekom od 4,0 a èini mi se da je i Marťavelski bila dosta fleksibilna. Najoťtriji prema seminaristima je iznenaðujuÌe bio Petrak, valjda zato ťto je on imao elitnu ekipu pa je oèekivao i elitni performans...
Ipak, seminar iz Rima definitivno nije isto ťto i seminar iz OPPD, i ako ga upiťete, morat Ìe te se potrudi kao i svi ostali i poťteno nauèiti.
Mitzi Dupree
09-02-2007, 19:38
ubijate me!! svi puno pricaju, na kraju ipak nist ne znam. sta smo na kraju zakljucili??
rimsko, nacionalna il politicka??? #-o
ajmo ovak... svi za i protiv za svaki od predmeta i svaki od profesora u drugom semestru?????
jedno pateticno: ´pliz help´!! datum izbora kolokvija se priblizava, mogu izabrat koji hocu predmet i na kraju cu uzet najgoru opciju, jer sam, jednostavno, neodlucna!!! (=> vaga) :smt102
btw, svim izvanrednima toplo preporucam kurtovicev seminar. kolko god dosadan, naporan i strasan bio, oslobodit ce vas velike muke!!!! iako zrinkka daje povlastice za one redovite i marljive na predavanjima neseminariste. --> ne znam da li to vrijedi za izvanredne.
Politièka - Ne..
Nacionalna - Hm, ako vam tematika sama po sebi nije dosadna, onda bi mogli razmisliti o ovome, prije svega kod asistentice KreĹĄiĂŚ jer tako izbjegavate na ispitu Ăepula koji je dosta ĂŚudljiv lik...
Rim - Mislim da je ovo prvi odabir. Petrak se èini najlogiènijim izborom, ali je i Jaramaz vrlo susretljiva prema seminaristima, moŞda èak i viťe od njega.
fidel_castro
11-02-2007, 20:59
Ljudi, ako moĹžete birati seminar, uzmite naci ili rimsko. Oboje su dobar izbor. Naci je dobra jer ĂŚete se sigurno rijeĹĄiti treĂŚeg po teĹžini ispita na prvoj godini, a rim vam otvara moguĂŚnost rijeĹĄavanja drugog po teĹžini predmeta. S rimom moĹžete puno izgubiti ako nemate prosjek 3,5 dok takvi uvjeti ne postoje za naci. Zato, moj glas ide za........... NACIONALNU POVIJEST! :-D
O-Ren Ishii
11-02-2007, 22:54
Ljudi, ako moĹžete birati seminar, uzmite naci ili rimsko. Oboje su dobar izbor. Naci je dobra jer ĂŚete se sigurno rijeĹĄiti treĂŚeg po teĹžini ispita na prvoj godini, a rim vam otvara moguĂŚnost rijeĹĄavanja drugog po teĹžini predmeta. S rimom moĹžete puno izgubiti ako nemate prosjek 3,5 dok takvi uvjeti ne postoje za naci. Zato, moj glas ide za........... NACIONALNU POVIJEST! :-D
Ma ajde drugar al ga prtljať! :D :D Moj stav- za ljude koji su dali sva 3 predmeta (daj BoŞe da sociologija proðe dobro pa sam i ja meðu njima [-o< ) bolja opcija je Rim iz jednostavnog razloga ťto si mogu dozvoliti dulje uèenje jednog predmeta, s obzirom da im treba joť samo jedan za uvjet, a za ekipu koja nije dala sva 3 ovisno o afinitetima... Od ljudi s viťih god sam èula da za ljude koji nisu dali KurtoviÌa je Nacija definitivno bolji izbor jer je veÌi zicer dati nju preko kolokvija... Eto, to je moj stav i to je ono ťto sam ja èula! A ovog Fidela nemojte sluťat, deèko trabunja! :lol: :lol: ma zezam se, znať da ja tebe jako vojim!!
dajte mi recite u vezi tih seminara...
ja moram odabrat 2 na poèetku godine?
kaj onda idem na predavanja i onda iz tog polaĹžem ispit ili....? ne kuĹžim,pa molim da mi netko objasni,hvala
Browneyes
19-07-2007, 11:43
Birať po seminar na poèetku svakog semestra. Imať neki uvijet za seminar, radnja, poloŞeni svi kolokviji i tako dajeť seminar. Iz njega ne dobivať ocijenu, tj. na studomatu ti piťe samo dal si proťla ili ne.
I da, seminar u drugom semestru biraĹĄ po broju poloĹženih predmeta i prosijeku iz proĹĄlog semestra. Al opet sve ĂŚe vam to objasnit na orijentaciji ;)
ja se dvoumim koji seminar da uzmem? jel bolje opĂŚa povijest ili teorija?
Personal Guru
01-10-2007, 13:52
ja se dvoumim koji seminar da uzmem? jel bolje opĂŚa povijest ili teorija?
opÌa povijest je kolièinski veÌa i teŞa tako da Ìe ti bit lakťe ukoliko to uzmeť, a teorija je najlakťi predmet u prvom semestru
opĂŚa povijest, definitivno.
na kolokvije iz povijesti mogu samo seminaristi, a na teoriju mogu svi.
Ako uzmem sociologiju, kojeg da profesora uzmem???
POMAGAJTE
Personal Guru
04-10-2007, 19:53
kaĹžu da je kod grubiĹĄiĂŚke najbolje
pa kao kregara nemoj uzeti ali to je sve individualno.
ayde malo se smiri sve ce biti ok:) uzmi sekuliĂŚa ili ravliĂŚa i to je to
a ja sam èuo da RavliÌa nikako ne uzimam.....ja sam mislio Kregara,ali oèito ljudi ga ne hvale neťto...
ovi ĂŚe me seminari izluditi. :cry:
ma mislim da je fama oko seminara prevelika hahah-to sam proèitala u neèijem sigu.
da se razumijemo necete zbog dobrih seminara dati godinu sa super prosjekom ako ne uèite.
i ako ne dobijete oppd nije kraj svijet, treba èovjek sjest i nauèiť za mjesec/dva :-D , kurtoviÌ viťe ne ispituje, zrinka je oke...
sociologija se moĹže kolokvirati mimo seminara, moraĹĄ bit s proĹĄtenjem retardiranac da padneĹĄ seminar jer to nikom normalnom ne pada na pamet, a oni koji su ga roknuli je progutao mrak.
:badgrin:
otpd ťimonoviÌa svi hvale, i asistent mu je ok, milièiÌa neki kunu u nebesa a neki ga ťalju u grotlo pakla.
ali kao ĹĄto rekoh sutra cemo vidjeti kaj cemo dobiti, ne isplati se s tim glavu razbijati. :-D
(ovo sve govorim da sebe utjeĹĄim)
ma nije da sam paranoièan, ni to ,nego svaki èas èujem od nekoga neťto,a veÌ sam se pomirio da OPPD ne mogu dobiti pa sam ostao u zabludi. Osim toga ja bi sociologiju,ali Şelim znati koga da uzmem Kregar ili SekuliÌ,ili pak ta GrubiťiÌ?
blondieee
04-10-2007, 21:12
a ja sam èuo da RavliÌa nikako ne uzimam.....ja sam mislio Kregara,ali oèito ljudi ga ne hvale neťto...
ovi ĂŚe me seminari izluditi. :cry:
a ja cula da je ravliĂŚ super.... pa svako govori dugacije....
Personal Guru
04-10-2007, 21:35
ma nije da sam paranoièan, ni to ,nego svaki èas èujem od nekoga neťto,a veÌ sam se pomirio da OPPD ne mogu dobiti pa sam ostao u zabludi. Osim toga ja bi sociologiju,ali Şelim znati koga da uzmem Kregar ili SekuliÌ,ili pak ta GrubiťiÌ?
SekuliĂŚ je tek od ove god na katedri tako da ti mi stariji pojma nemamo kakav je :-D , ja sam bila kod kregara i meni je on super i istina je da ne pita lagano na usmenom, a grubiĹĄiĂŚka je njegova asistentica i kod nje je najveĂŚa prolaznost jer ispituje srednjoĹĄkolski i ako ĂŚemo po osobnosti, draga je :-D
evo sad sam upisao seminar iz politièke i to mi se nimalo ne dopada pa sam htio pitati jel postoji kakva mogucnost da se promjeni seminar???
fidel_castro
05-10-2007, 15:17
evo sad sam upisao seminar iz politièke i to mi se nimalo ne dopada pa sam htio pitati jel postoji kakva mogucnost da se promjeni seminar???
ne! teoretski moĹžeĹĄ uzeti joĹĄ jedan, ali mislim da ti neĂŚe dati ni Rim ni Naciju...
hey ljudi, ja sam cula da mozes ic u grupu tj. na predavanja koja ti odgovaraju, s time da jedino na opcoj teoriji biranjem profesora biraĹĄ i ispitivaca... e a sad mene zanima... upisala sam seminar oppd kod zrinke, ako ju dobijem za seminar... a u mom turnusu je zrinka predavac- sto mi odgovara poĹĄto prof kurtovic jos samo predaje a ne ispituje... e sad mene zanima, ako slucajno dobim seminar kod kurtovica i odlazim kod njega na seminar, dali moram na predavnja oppd isto kod njega ili mogu i kod zrinke, ak me kuzite?????!!!!!! :D :roll: :?:
remorker988
10-10-2007, 20:30
nisam joĹĄ imal predavanja iz oppd pa ne znam kaj su rekli o promjeni turnusa. recimo, Ĺveliki kuracimonoviĂŚ je rekao juèer da moĹžemo u koji turnus hoĂŚemo pa je danas bila prepuna dvorana gostiju iz drugog i treĂŚeg turnusa. Kregar baĹĄ i nije za promjene turnusa, bar je danas tak rekel... pa sad... èekaj oppd pa ĂŚe ti reĂŚi... :)
u praksi, moĹžeĹĄ u koji turnus i kojem profesoru ĹželiĹĄ ;)
Da li mi netko moĹže reĂŚi primjere nekih tema za seminar iz OTPD. Ja uopĂŚe ne znam ni primjer kakve bi teme trebale biti a sutra ih moramo reĂŚi. Thnx
vista, i ovdje moĹžeĹĄ postavit pitanje za moĹžda brĹži odgovor ;)
http://www.pravokutnik.net/forum/viewto ... &start=550 (http://www.pravokutnik.net/forum/viewtopic.php?t=9&start=550)
ili:
http://www.pravokutnik.net/forum/viewto ... &start=450 (http://www.pravokutnik.net/forum/viewtopic.php?t=2140&postdays=0&postorder=asc&start=450)
ej!
nisam dobila seminar iz politicke ekonomije, jel zna itko sto mi je raditi?
kako da to ispravim s obrizom da je vranjican vise nego nesusretljiv...
-hvala-
blondieee
12-07-2008, 15:02
a moras ponovno upisat sljedece godine seminar iz prve godine mislim...
Lotharien
28-09-2008, 21:24
ima li itko ikakvu preporuku za odabiranej seminara?
jos nisam upoznata s radom faxa i sat je gdje i tko je tko, pa ako mi netko moze preporucit sto je najbolje izabrati i time si olaksati zivot..
hvala :)
Uhh....mislim da je to bila tema neko dulje vrijeme pod drugim temama...mislim da u savjetima za siguran početak
Mišljenja su podijeljena, ali većina preporučuje uzet opću povijest prava i države, jer imaš pravo polagati preko kolokvija samo ako si seminarist, dok iz ostalih predmeta možeš i ako nisi...znači ako možeš uzmeš oppd...ako ne ja bih sociologiju...moje mišljenje...i ja sam brucošica, ali ću ja tako....prema savjetima starijih :-D
Ježurka Ježić
28-09-2008, 22:39
Po petstoti put... Ako možete, dakle, ukoliko ste u onim prvim grupama koje biraju seminare, uzmite Opću povijest, to vam omogućuje kolokviranje ispita, što daleko olakšava polaganje dotičnog predmeta.
Ako ne možete, odaberite Opću teoriju ili Sociologiju, ovisno o vlastitim preferencijama. Osobno sam bio seminarist na Teoriji i bilo je bas OK. Uglavnom, ako možete, birajte Opću povijest. :smt006
Pa mislim da sam i ja to rekla :-D
Barroom Hero
29-09-2008, 18:26
E, a kad to biramo?
jel se isplati uzeti seminar kod kurtovica, cisto da imam povijest kolokviranu? Redovni sam student, i kakve su sanse da otprilike 400. na listi ima izbor seminara, jer sam čuo se ide po plasmanu na upisima?
E, a kad to biramo?
mislim da 8.10 :D al nemoj me držat za riječ, čekaj nekog starijeg :p
jel se isplati uzeti seminar kod kurtovica, cisto da imam povijest kolokviranu? Redovni sam student, i kakve su sanse da otprilike 400. na listi ima izbor seminara, jer sam čuo se ide po plasmanu na upisima?
nema više kurtovića a šanse da dobiješ povijest su minimalne skoro nikakve
nema više kurtovića a šanse da dobiješ povijest su minimalne skoro nikakve
kolko ih uopće "stane" na taj seminar, i kaj je tolka gužva? :cry:
i ak ne uspijem uzeti povijest kao seminar, što mi preostaje? čujem da je prof. iz teorije odličan predavač, a za socijologiju nisam niš čuo.
nema puno mjesta na povijesti tak da si nju prekriži.
što se tiče teorije i sociologije sve je tu manje više isto. ja bih preporučila sociologiju ali i teorija je ok
nitko ne odabire seminare po zanimljivosti vec po tome koliko ti položaj seminarista olakša dotični ispit. ako si seminarist iz socke u boljem si položaju nego neseminarist na ispitu
nema puno mjesta na povijesti tak da si nju prekriži.
što se tiče teorije i sociologije sve je tu manje više isto. ja bih preporučila sociologiju ali i teorija je ok
nitko ne odabire seminare po zanimljivosti vec po tome koliko ti položaj seminarista olakša dotični ispit. ako si seminarist iz socke u boljem si položaju nego neseminarist na ispitu
a znaci i teorija i sociologija su kolokvirani, a povijest jedina nije? ( jbg nov sam u svemu tome pa.. :p )
da, opcu povijest nazalost mogu kolokvirati samo seminaristi..
možda sam budala,al inače jako brzo učim i mislim da mi toliki kolokviji iz povijesti ne trebaju....bio sam 15. na prijemnom, al ne mislim uzet pov...možda griješim...al ak brzo učim,mislim da mi se isplati...a teorija je navodno jako zanimljiva
možda sam budala,al inače jako brzo učim i mislim da mi toliki kolokviji iz povijesti ne trebaju....bio sam 15. na prijemnom, al ne mislim uzet pov...možda griješim...al ak brzo učim,mislim da mi se isplati...a teorija je navodno jako zanimljiva
gledaj ne uzima nitko seminare po zanimljivosti vec po korisnosti.
kad si vec bio super plasiran-ISKORISTI TO. nemoj sad tu glumiti neki drugi put i kaj ti ja znam. okani se toga.
uzmi oppd jer inače za k i tvoj plasman. a uostalom zrinka voli dečke nece te zakinuti :lol:
teoriju i socku možeš kolokvirati paralelno uz povijest kad si već takva mudrica :)
prednost je što većinom ekipa koja dobije oppd i iduće dve godine završava na istim seminarima pa na taj način si uvijek okružen istom ekipom kaj je super. vecina tih završi na rimu kod petraka itd
Problem sa seminarima prvog semestra je da svake godine dolaze neke promjene i nove informacije i onda vam stariji studosi nisu tako korisni jer nemaju pojma kak ce biti ove godine. Ovdje se prvenstveno to tice OPPD-a. Dakle dok je sefko bio na katedri, to je bio najtezi uz Rim ispit prve godine, seminar je bio pod mus i ak ga nisi uzeo a mogao si, 90 posto ljudi bi ti reklo da si lud covjek. Ipak, bile su i Zrinkine privilegije, i mogao se s 2 tjedna ucenja proc ispit s 4 ili 5 koji smo mi seminaristi prolazili s max 3 bez obzira na petice iz kolokvija i radova. Postojala su i ona slavna pitanja s kolokvija po kojima se ucilo. Onda je jedne godine prof ukinuo ta pitanja, pa ih onda opet vratio. Onda je odjednom on otisao i ostala zrinka koja je puno blaza. Onda odjednom ove godine ona uvodi pismeni i vjerojatno ukida povlastice. Pa na tom OPPD nijedne godine ne znas ko pije ko placa. Zato ipak mislim da je najbolje uzet OPPD za seminar, jer ko zna sto katedra ima za vas ove godine. To nije lagano gradivo, ima ga dosta, a ak niste streberski tip mogli biste imat problema s ovim ispitom jer predavanja nisu nesto uber zanimljiva, to je vise stara skola.
Ako ste toliko jalni sto cete morat uzet seminar iz neceg na ustrb neceg drugog sto vam se cini zanimljivije, a dobro ste plasirani i uopce ste mogli upisat OPPD, pa nema frke. Javite se na konzultacijama ili nakon predavanja profesoru iz tog drugog predmeta i zamolite da vam dopusti upisivanje drugog seminara i kod njega. Iako ovaj drugi seminar nece biti priznan u smislu ECTS bodova jer to nas faks jos nije regulirao, ovo mnogi rade i to nije uopce los plan. Pogotovo jer je po statutu faksa trazenje dodatnog seminara vase pravo, a dal ce vam ga profesor odobrit ovisi o njemu. S obzirom da su profaci 1. semestra ugl dragi ljudi vjerojatno ce vas primiti. Ja sam prije 2 god to napravila iz Teorije i nisam pozalila. Rijesila sam OPPD prek kolokvija, socka me zanimala i to sam isto kolokvirala, a OTPD kod simonovica je bio gust i eto, 3 ispita bez frke u indeksu.
Ak se dvoumite pak izmedju socke i teorije, sve ima svojih prednosti i mana
OTPD
prednosti su u tome da ako budete mogli raditi s prof simonovicem, imat cete priliku u maloj grupi poblize uciti od jednog od najboljih profesora i strucnjaka na faksu, on ce vas voditi na sud, u sabor, moci cete raditi na grupnim seminarskim radnjama i upoznati neke drage ljude jer je grupa mala...; ak budete kod savica isto ce vam biti zanimljivo, ali on je nesto zeleniji i ima dozu arogancije koja meni recimo nije legla, tako da ne znam koliko cete tamo biti zadovoljni; o prof milicicu svi imaju nekakva bipolarna misljenja- neki ga vole, neki misle da nije bas sav svoj... preporucila bih da kad je javno misljenje o prof tako podijeljeno ne uzimate takav seminar jer podjela postoji uvijek s razlogom...
Socka
prednosti ovog seminara su da je u pravilu veoma zanimljiv, s dosta izlaganja, projekata, dvosmjernom komunikacijom i grupe su manje jer ih je vise. katedra svake godine dovodi i goste predavace po novom, prosle godine je bila cak i zuzi jelinek a to je bilo nesto preludo za vidjet, tako da mozemo reci da katedra podrzava inovacije u predavanjima. ak se uzme kod kregsija, imat cete zanimljiv seminar, no prof mozda nije najbolja opcija za usmeni jer je na glasu kao veoma cudljiv i ne zna se bas na cemu ste s njim, kakav mu je dan i tako to, ravlic je na usmenom ugodan i presretan ak izrazite svoje misljenje ili ste procitali bilosto od dodatne literature (a procitali ste sigurno nesto, barem zivotinjsku farmu), sekulic je isto dusica, ugodan, mozda ne tako uzbudljiv u predavanju kao kregsi, ali sigurno blagonaklonjen ispitivac, a po mom misljenju najvise cete dobiti od seminara kod asistentice grubisic koja je super zenska, jako draga i raspolozena za suradnju, pomoc studentima, stvarno daje maksimum od sebe i stalno smislja nove nacine kako da osuvremeni seminare, ona je upravo ta koja dovodi goste, sad planira neke glumce dovuc s akademije, ispituje ono bitno, nece vas rusit ak bas ne mora, u zadnje vrijeme vodi svoje seminariste i na izlaske u dublin kak bi ih bolje upoznala...
Dakle moj rejting seminara I. semestra je:
1. OPPD (zbog nepredvidljivosti, kolokvija i opsega gradiva)
2. OTPD kod Simonovica / Socka kod Ksenije (slicni predavaci, susretljivi, inovativni, spremni za suradnju)
3. Socka kod Kregsija / OTPD kod Savica (isto slican modus operandi, zanimljivi, ali impulzivni i strozi ispitivaci)
4. Socka kod Ravlica / Sekulica (srdacni profaci s ugodnim predavanjima koja nisu spektakl al su zanimljiva ako se pronadjete u gradivu, a na usmenom su ugodni i ne ruse bez razloga)
Dakle moj rejting seminara I. semestra je:
1. OPPD (zbog nepredvidljivosti, kolokvija i opsega gradiva)
2. OTPD kod Simonovica / Socka kod Ksenije (slicni predavaci, susretljivi, inovativni, spremni za suradnju)
3. Socka kod Kregsija / OTPD kod Savica (isto slican modus operandi, zanimljivi, ali impulzivni i strozi ispitivaci)
4. Socka kod Ravlica / Sekulica (srdacni profaci s ugodnim predavanjima koja nisu spektakl al su zanimljiva ako se pronadjete u gradivu, a na usmenom su ugodni i ne ruse bez razloga)
ovo je ja mislim najbolji savjet i najobjektivniji presjek seminara na forumu. svaka čast
sretno_dijete
02-10-2008, 16:44
ja sam odlucila, naravno ako budem mogla, uzeti OPPD....
e sad, bila sam 212 na prijemnom, pa me zanima, je li moguće da će biti mjesta na tom seminaru do mog broja??
ma ti buš, al mi 400... a-a :D
i ne znam dal da uzmem teoriju i slušam odličnog predavača il da uzmem sociologiju i olakšam si učenje :p
tapir_u_magli
02-10-2008, 22:14
ma ti buš, al mi 400... a-a :D
i ne znam dal da uzmem teoriju i slušam odličnog predavača il da uzmem sociologiju i olakšam si učenje :p
to je lazna dilema! uzmi lakseg iz soc i slusaj kog hoces iz otpd!
vidjet cete kad krenu predavanja, kak vam se koji profesor svidi... stogod uzela soc ili otpd neces pogrijesiti oni su bas tu negdje po kvaliteti. mozda je bolje da sad kad tek pocinjes sa studijem, biras onaj seminar koji ce ti olaksati ispit a onda kad se malo uhodas priustis si i koji seminar iz gusta :)
hermogen
05-10-2008, 15:39
hmm, budući da je na oppd-u jedna profesorica (Zrinka naravno) i tri asistenta i ako svaki maksimalno može uzeti dvije grupe po 40 seminarista, to znači da bi kapacitet OPPD-a trebao biti maksimalno 320. Ali pretpostavljam da ne uzimaju svi asistenti seminariste, ne?
Uglavnom, ja sam bio 282. na listi, tj. u bloku od 236.-282. i toplo se nadam da ću oppd dobiti. Jedna kolegica s prava je prošle god. bila 290-i neka na listi i dobila oppd bez problema. Ali s obzirom da je prošle god. bio i Kurtović na sceni kapacitet oppd-a se očito smanjio, ne? Ne znam, neka stariji studenti procijene bolje.
nemoj me uzimati za riječ, ali navodno će se uvesti kolokviji i za ne-seminariste iz oppd-a..
Ma daaaaj...otkud sad to???? :D
ne znam jel smijem ugroziti izvore :D vidjet ćemo što će nam reći sljedeći tjedan :oops:
joj hvala vam sto pomazete nama brucosima, sad mi je puno jasnije sto se seminara tice :smt006
Barroom Hero
05-10-2008, 18:19
ne znam jel smijem ugroziti izvore :D vidjet ćemo što će nam reći sljedeći tjedan :oops:
Masonerija opet upliće svoje reptiloidne prste u visoko obrazovanje
Masonerija opet upliće svoje reptiloidne prste u visoko obrazovanje
ali kao i uvijek, ponosni brucoši znaju da se reptili hrane strahom, tako da hrabro i ponosno koračaju u studentski život!
Barroom Hero
05-10-2008, 18:59
Ne fakat, jesi li to čuo iz barem djelomično provjerenog izvora?
i tak cete to saznati za dan-dva kad imate vec oppd. znat cete prije upisa seminara svakako :)
bilo bi super kad bi tak bilo :)
gadovi mali! kolko god mi bilo drago da zrinka uvodi neku logiku na oppdu, odmah me ljubomora ulovi kad se sjetim kako je to izgledalo kad nam je kurti diktirao uvjete polaganja ispita... uf uf :oops:
gadovi mali!
da, gadovi komotni, a nasoj Nani skoro odgrizlo glavu! :smt005
ljudi ce zavrsavat pravo bez cira na zelucu sa sefkovim imenom, zvuci... egzoticno! :)
gadovi mali! kolko god mi bilo drago da zrinka uvodi neku logiku na oppdu, odmah me ljubomora ulovi kad se sjetim kako je to izgledalo kad nam je kurti diktirao uvjete polaganja ispita... uf uf :oops:
al vi ste barem mogli učiti po onim pitanjima :p barem dok se za njih nije saznalo :D
nije se bas moralo uciti po pitanjima... a i za njih se znalo ohoho dugo... nis kurtiju promaklo nije :) al neka, bilo je i vrijeme da se i ta katedra opameti :p
jel zna ko točno kad to biramo?:/
ne ne znamo bit ce obavijest na stranicama faxa!
kaj je tolko tesko bit strpljiv :smt010
Ja odabrao seminare. Jako je lagano! Barem pametnim ljudima.
http://www.pravo.hr/studenti?@=5qjk#news_10757
sretno_dijete
07-10-2008, 16:25
eh, da te pitam..... nakon odabira se pojavi ono: "prijava je uspješno zaprimljena", a ispod toga "prijava seminara je u tijeku" ??
e sad: "Student je prijavio odabir seminara kada se pokaže poruka "PRIJAVE ZA SEMINAR SU ZAVRŠENE"
meni se to nije pojavilo ili možda ni neće dok ne završe sve prijave???? :oops:
eh, da te pitam..... nakon odabira se pojavi ono: "prijava je uspješno zaprimljena", a ispod toga "prijava seminara je u tijeku" ??
e sad: "Student je prijavio odabir seminara kada se pokaže poruka "PRIJAVE ZA SEMINAR SU ZAVRŠENE"
meni se to nije pojavilo ili možda ni neće dok ne završe sve prijave???? :oops:Prijave traju do 12.10, tek nakon toga ćemo vidjet koji seminar smo zapravo dobili.
sretno_dijete
07-10-2008, 16:34
to sam si i mislila......ali, bolje pitati......
hvala :smt006
ček, sad da odaberem za 1. semestar? Bilo bi nelogično da moram odabrati za 2., a nisam ni vidio profesore :?
ja sam stavio za svaki slučaj,al da...glupo je ak već sad moramo birat
Barroom Hero
07-10-2008, 19:58
ček, sad da odaberem za 1. semestar? Bilo bi nelogično da moram odabrati za 2., a nisam ni vidio profesore :?
Dakat, kaj sad do 12. moramo i 2. semestar?
Dakat, kaj sad do 12. moramo i 2. semestar?
Kakva je to logika da se upisuje seminar za drugi semestar već sada kada ne znaš koliko ćeš predmeta položiti? :shock:
grožđica
07-10-2008, 21:00
moze li mi netko pomoci?luda sam
jos prosli tjedan sam se ulogirala u studomat...sad imam problema s onim drugim papirom kojeg su nam dali.
dodjem na stranicu www.aaiedu.hr (http://www.aaiedu.hr) i upisem korisnicko ime i zaporku,ali ona ne odgovara.
sta cu sad?to mi je potrebno za biranje seminara...
u cetvrtak hodocastim do referade.sretnica.
moze li mi netko pomoci?luda sam
jos prosli tjedan sam se ulogirala u studomat...sad imam problema s onim drugim papirom kojeg su nam dali.
dodjem na stranicu http://www.aaiedu.hr i upisem korisnicko ime i zaporku,ali ona ne odgovara.
sta cu sad?to mi je potrebno za biranje seminara...
u cetvrtak hodocastim do referade.sretnica.
Seminare biras preko web stranice www.pravo.hr (http://www.pravo.hr)
A vi ostali pametnjakovići koji birate seminar za 2. semestar, NORMALNO DA GA NE BIRATEEEEEEEEEEEEEEE.TO samo stoji tamo, jer ćete ga morat odabrat u 2. semestru. OMG.
don_corleone
07-10-2008, 21:50
Jel moramo tamo pod korisničko ime i lozinku na http://www.pravo.hr upisati isto ono kaj i upisujemo u studomat, ondosno pod korisničko ime 00.... dok pod lozinku našu šifru na studomatu? Pokušao sam to al neće, kaže da je neki problem sa sigurnošću....e sad, kud onda upisat korisničko ime i lozinku? pomagajte....
Jel moramo tamo pod korisničko ime i lozinku na http://www.pravo.hr upisati isto ono kaj i upisujemo u studomat, ondosno pod korisničko ime 00.... dok pod lozinku našu šifru na studomatu? Pokušao sam to al neće, kaže da je neki problem sa sigurnošću....e sad, kud onda upisat korisničko ime i lozinku? pomagajte....
na pavo.hr upisujes one podatke koje si dobio na papiru gdje ti pise Pravni fakultet, ne ono sa studomata.
Barroom Hero
08-10-2008, 13:33
I jest problem sa sigurnošću jer stranica prava nije obnovila sigurnosni certifiat pa ti (pretpostavljam) Mozilla Firefox daje upozorenje da bježiš s te stranice. No, imaš dolje opciju da ignoriraš to upozorenje i napraviš iznimku za pravo.hr, ne sjecam se sad tocno kak to izgleda i kaj trebaš kliknuti ali mislim da je dovoljno jasno i logično da to izvedeš :)
grožđica
08-10-2008, 13:38
Seminare biras preko web stranice www.pravo.hr (http://www.pravo.hr)
da,utipkala sam sve s papira na www.pravo.hr (http://www.pravo.hr) i opet nece.
mislim da meni ne funkcionira korisnicko ime i zaporka jer mi ne zeli prihvatiti ni na www.aaiedu.hr (http://www.aaiedu.hr).
ne kuzim!!
Barroom Hero
08-10-2008, 14:10
Na www.aaiedu.hr (http://www.aaiedu.hr) utipkaš korisničko ime i aktivacijski kod, a na pravu korisničko ime i lozinku
TIGER_89
08-10-2008, 14:55
Seminare biras preko web stranice http://www.pravo.hr
da,utipkala sam sve s papira na http://www.pravo.hr i opet nece.
mislim da meni ne funkcionira korisnicko ime i zaporka jer mi ne zeli prihvatiti ni na http://www.aaiedu.hr.
ne kuzim!!
BITNO! Moguće je da prolikom utipkavanja AA1 na stranici www.pravo.hr (http://www.pravo.hr) dođe do problema.. Zato svakako utipkavaj na www.pravo.hr/STUDENTI.. (http://www.pravo.hr/STUDENTI..). tak otvori i utipkaj i treba funkcionirati.
:smt006
don_corleone
08-10-2008, 15:22
Neće....neće me ulogirati, i dalje kaže da postoje neki sigurnosni problemi il koji je već to vrag.... :smt009 ima li tko isti problem? Rješavaju li oni to sad te probleme preko weba???
don_corleone
08-10-2008, 15:34
Ukoliko se ne možete logirati, pokušajte isključiti firewall u windowsima i sa internet explorerom pod http://www.pravo.hr/studenti upisati korisnicko ime i lozinku, naime tu su se krili moji problemi.... :smt006
Barroom Hero
08-10-2008, 17:40
Tak ti i treba kad koristiš Internet Explorer :lol: Inače, to nema veze s firewallom nego sa sigurnosnim postavkama web browsera kojeg koristiš
grožđica
08-10-2008, 18:15
ne funkcionira!
sve sam pokusala,ali jednostavno nece prihvatiti lozinku!!!!
sta da radim?
don_corleone
08-10-2008, 19:30
Tak ti i treba kad koristiš Internet Explorer :lol: Inače, to nema veze s firewallom nego sa sigurnosnim postavkama web browsera kojeg koristiš
Stvar je u tome kaj ne koristim internet explorer....neg mozillu :-D , al izgleda da ću morat malo i te sigurnosne postavke i na mozili morat malo ublažiti :smt006
don_corleone
08-10-2008, 19:32
ne funkcionira!
sve sam pokusala,ali jednostavno nece prihvatiti lozinku!!!!
sta da radim?
Na faks i tamo reći za problem....nema druge... :smt002
Blue_bear5
08-10-2008, 22:17
Dragi stariji studenti! :-D
Da li sada trebam prijaviti seminar i za drugi semestar ili samo za prvi? (S obzirom da imam i opciju za drugi semestar :roll: ) To mi baš nije jasno (ipak sam samo brucošica :D )
Pozz svima
Da li sada trebam prijaviti seminar i za drugi semestar ili samo za prvi? (S obzirom da imam i opciju za drugi semestar :roll: ) To mi baš nije jasno (ipak sam samo brucošica :D )
Pozz svima
Jesi čula kad za ono "pročitajte postove iznad"? vidim da nisi
Browneyes
08-10-2008, 22:30
Volem kaj drugi rade moj posao :-D Damjan :smt058
I odgovor je da upisuješ samo za prvi semestar seminar ofskroz ;)
Blue_bear5
08-10-2008, 22:36
Ja se duboko ispričavam damjanu. Sorry, nitko ne zna sve (tako ni ti nisi sve znao kada si došao na fax) i nitko nije savršen. Zato smo tu pa pitamo što nam nije jasno. Ako neke živciraju ista pitanja neka ih ignoriraju.
Zahvaljujem se curi koja je ipak odgovorila.
Volem kaj drugi rade moj posao :-D Damjan :smt058
I odgovor je da upisuješ samo za prvi semestar seminar ofskroz ;)
:smt007 :smt007
Barroom Hero
09-10-2008, 00:30
Pozz svima
A ti bi mogao malo smanjiti s prepotencijom jer nemaš neke čvrste temelje za istu. Pristojno pitanje izuskuje i kolko tolko pristojan odgovor.
Pozz svima
kaj su tebi radili da si tak nadrkan? pristojno je pitala, pa daj joj barem objasni na normalan način, vidiš da je nova na forumu :D
Pozz svima
kaj su tebi radili da si tak nadrkan? pristojno je pitala, pa daj joj barem objasni na normalan način, vidiš da je nova na forumu :D
obasipali me svakojakom glupoćom!
grožđica
09-10-2008, 15:04
prijavila sam se za seminar.
jako sam sretna :-)
hvala svima :**
:smt008
Browneyes
09-10-2008, 22:19
Ljudi, smirit strasti. Cura je mogla pročitat stranicu topika prije, ili cijeli topik koji bi navodno trebao biti koristan vama brucošima u odabiru seminara i s time vezanim pizdarijama. Mislim da bi joj post s odgovorom na pitanje nekako upao u oči.
Enivejz dobila je odgovor, a vaše daljnje rasprave o damjanovoj reakciji su offtopik. On je odreagiro kako je, ona valjda sad zna da treba prvo pogledat i to je to.
don_corleone
14-10-2008, 16:43
Zna li bilo tko kad, gdje, kako seminari počinju? Na str faksa nema ničega (bar ne još) ili mi je nešto promaklo.... :-D
Zna li bilo tko kad, gdje, kako seminari počinju? Na str faksa nema ničega (bar ne još) ili mi je nešto promaklo.... :-D
ne zna se još..a bit će na stranici faksa
ne zna se još..a bit će na stranici faksa
strpite se, do kraja tjedan će sigurno biti>
Ljudovi može jedan help:Prijavila sam oppd za seminar a sanse su mi 1:100000000 da cu upast(sto sam skuzila tek kasnije lol) pa pretpostavljam da ce me staviti na seminar koji mi je bio drugi izbor a to je otpd.
E sad,kako sam ja u 3.grupi koja ima kombinaciju Šimonovića i Milićića,tj.rečeno nam je da možemo birati kod koga želimo ići na predavanja,hoće li tako biti i sa seminarom,tj,dal ću moć birat hoću li kod jednog ili drugog il će me strpat tamo gdje ima mjesta jer nisam mogla odabrat kod prijave kojeg hoću kad mi je otpd bio drugi izbor. :dontknow: :scratch: :-k :?:
E ljudovi dodijeljeni su seminari, odite si pogledat isto tam di ste ih i prijavili
sretno_dijete
15-10-2008, 14:11
evo, ja sam dobila sociologiju........
bila sam 212 i iskreno se nadala oppd-u......
bas sam tužna... :smt010
evo, ja sam dobila sociologiju........
bila sam 212 i iskreno se nadala oppd-u......
bas sam tužna... :smt010
ooo kolegice, zajedno cemo se druziti na sociologiji... bas su gamad, cijelo vrijeme te uvjeravaju da ces dobit prokletu povijest ak si do 300. mjesta i eto sad na. no ljupko.. ](*,)
a sta sad.. javljamo se na pov za plusice pa kud puklo da puklo. :-D
ne sekiraj se kolegice! :smt002
sretno_dijete
15-10-2008, 14:24
da, idemo u lov na plusiče!!!!!!!
onda, bumo si radili društvo na socki..... :smt006
( još kad bi bar znala kod koga sam.... )
sretno_dijete
15-10-2008, 14:33
bravo!!!!!
a koja si bila na prijemnom, ak se smije znati???
Lotharien
15-10-2008, 15:07
meni je 1. izbor bio otpd, a dobila sam sociologiju koja mi je bila zadnji izbor (inace sam bila 415.)..
fakat ne znam kak su dijelili seminare
meni je 1. izbor bio otpd, a dobila sam sociologiju koja mi je bila zadnji izbor (inace sam bila 415.)..
fakat ne znam kak su dijelili seminare
a kaj se čudiš?
oppd ne bi ni u snu dobila a i otpd se razgrabi brzo...sociologija je jedina moguća za takav plasman na prijamnom
sretno_dijete
15-10-2008, 15:20
a kaj je sociologija tak loša kao seminar??
ja sam ju bila stavila kao drugi izbor jer mi se činila zanimljiva, a nadala sam se oppd-u s obzirom na plasman....
sad izgleda da sam se zeznula.....a kaj sad.....preživjet će se.....
ma kakvi sociologija je po meni korisnija od otpda ;)
super vam je to.
sretno_dijete
15-10-2008, 15:32
hvala......sad mi je lakše.....
još sam da objave popis predavaca.....
ja bila 319., znala sam da nemam šanse da dobijem oppd, ali sam svejedno stavila kao 1. izbor reda radi, možda se dogodi neko čudo (ali naravno, zašto bi se meni nešto dobro dogodilo :( :( :( ; nadam se da se nisam zeznula sa sociologijom kao svojim drugim izborom koji sam dobila za seminar, jel se može dogodit da ne idemo na seminar kod osobe koja nam predaje? meni predaje sekulić pa se nadam da ću i kod njega na seminar
hvala......sad mi je lakše.....
još sam da objave popis predavaca.....
uglavnom dobra je socka i ja sam na tome bila seminarist. čekaj da vidiš tko ti je predavač....makar svi su ok i dobro nagraduju svoje seminariste :smt002
može se desiti da imate drugog prof na seminaru od onog koji vam predaje...ali svi su ok. čak i kregar
sretno_dijete
15-10-2008, 15:41
drago mi je cuti pozitivna iskustva.... :smt007
a za povijest je prof. vec najavila nagrade za one koji se zalažu, pa cu pokušat i ja osvojit koju nagradu.....makar neku utješnu :-D
Lotharien
15-10-2008, 15:42
znam da se nemre uvijek dobit sto zelis i ne tvrdim da je sociologija losa, ali po kojem oni principu slazu seminariste?
cini mi se da najvise ljudi ima na sociologiji
Barroom Hero
15-10-2008, 15:47
Pih, i ja sam dobio sociologiju. Nije mi baš jasan princip, ali ajde šta je tu je
Lotharien
15-10-2008, 15:50
sta je tu je..
bit ce valjda i to korisno jer je knjiga bas krasno napisana..
jel se zna kad pocinju seminari i dal dobivamo onog kod koga slusamo taj predmet?
onog kod koga slusamo taj predmet?
sta je tu je..
bit ce valjda i to korisno jer je knjiga bas krasno napisana..
jel se zna kad pocinju seminari i dal dobivamo onog kod koga slusamo taj predmet?
ja postavila isto pitanje, pogledaj kod suni
sretno_dijete
15-10-2008, 16:00
eh, a jel netko zna jel moramo, kao seminaristi, imati orginal knjigu?
ja sam vec nabavila kopiju ove nove, pa be baš interesira jel je ovih 90kn bačeno u vjetar.....
Lotharien
15-10-2008, 16:01
tnx :D
ja inace imam Sekulica i lik mi je cist ok..tak da se nadam da cu bit kod njega onda..
bravo!!!!!
a koja si bila na prijemnom, ak se smije znati???
dijelimo od 28-39 mjesta;)
Dobio sociologiju koja mi je bila prvi izbor (kregar), al ne vidim nigdje da pise kod kojeg profesora...
sretno_dijete
16-10-2008, 15:18
sigao je raspored grupa za seminariste na sociologiji:
http://www.pravo.hr/SOC?@=5qlk#news_14403
ja sam dobila kregara..... :?
Lotharien
16-10-2008, 18:43
ja sekulica :D
don_corleone
16-10-2008, 22:46
Kregar.... :smt006
Semir iN ThE BoX
16-10-2008, 23:08
Sorry ak je netko ovo već pitao, ali, imam seminar kod prof. Sekulića. Ima tko kakva iskustva? =D I naravno, volje da mi opiše kak je tam i na šta trebam obratit pažnju :)
Thx unaprijed ;)
Cro_Lawyer
16-10-2008, 23:26
Sociologija kod Ravlića...
to sam i htio...
super... :D :) :D
Sorry ak je netko ovo već pitao, ali, imam seminar kod prof. Sekulića. Ima tko kakva iskustva? =D I naravno, volje da mi opiše kak je tam i na šta trebam obratit pažnju :)
Thx unaprijed ;)
ne znam točno njegov koncept seminara, al ono kaj ti mogu reć je da ćeš, kad položiš kolokvije ili pismeni ispit, na usmenom odgovarat kod najboljeg ispitivača na katedri za sociologiju koji nikog ne ruši
A koji su kriteriji dobivanja seminara ove godine? Ako se ide po plasmanu onda sam ja trebala dobiti teoriju, a ne sociologiju. Zrinka je rekla da ce svatko od njih na katedri uzimati dvije grupe po 60 studenata... znaci to je 360; eh sad ; ja sam bila 422-450 ja mislim. Ako nisam mogla dobit teoriju koja ima vise ljudi na katedri nego povijest i isto uzima po dvije grupe, sto je onda s onima koji su bili 650. ?!!!! :evil: :evil: :evil: redovne su upisivali cini mi se do negdi 700. mjesta
don_corleone
17-10-2008, 08:55
A koji su kriteriji dobivanja seminara ove godine? Ako se ide po plasmanu onda sam ja trebala dobiti teoriju, a ne sociologiju. Zrinka je rekla da ce svatko od njih na katedri uzimati dvije grupe po 60 studenata... znaci to je 360; eh sad ; ja sam bila 422-450 ja mislim. Ako nisam mogla dobit teoriju koja ima vise ljudi na katedri nego povijest i isto uzima po dvije grupe, sto je onda s onima koji su bili 650. ?!!!! :evil: :evil: :evil: redovne su upisivali cini mi se do negdi 700. mjesta
Ispravak netočnog navoda do 750 možda koje mjesto više... :D
ako idem kod Sekulića na predavanja, oće se Kregar ljutiti? :D Imam seminar kod Kregara, pa me zanima jel mogu ostati kod Sekulića na predavanjima.
ako idem kod Sekulića na predavanja, oće se Kregar ljutiti? :D Imam seminar kod Kregara, pa me zanima jel mogu ostati kod Sekulića na predavanjima.
joooj deca :-D
ma kaj bi se ljutio....možete ić kod koga hoćete
Prva san godina i zanima me, s obziron da san izvanredni student, kako funkcioniraju seminari... Ako san dobro razumija samo predmet iz kojeg iman seminar iman i kolokvije, a ostale polažen kao cili ispit u prvom il drugom misecu??? Još me zanima šta spada u moje tkz seminarske obaveze? Puno hvala unaprid na informacijama
the ugly truth
17-10-2008, 14:11
kakvi su seminari kod prof.Kregara?
Dal' se može premjestit u drugu grupu na seminarima??? :-D Stvarno mi ne paše.....
Dal' se može premjestit u drugu grupu na seminarima??? :-D Stvarno mi ne paše.....
joj ne bi baš išlo. možeš u drugu grupu ali kod istog profesora ak npr vodi dve grupe
Ja sam na seminaru iz oppd-a....Nas sve ima Zrinka???
legal_neverland
17-10-2008, 18:05
ovo je prebolesno.
prvo sam upala u prvi turnus i soc trebala slusati kod kregara.. kako je to nesto najgore sto se osobi kao sto sam ja moze dogoditi, odlucila sam se prebaciti kod ravlica.. i sad dobijem seminar kod kregara....
jebao me kregar!!!!!!!!!!!!!! :smt011 bijesna sam...
neka mi netko kaze da se seminari mogu prebaciti............. bilotko.....
ne mogu...i tak bu ih keller vodio ;)
legal_neverland
17-10-2008, 18:26
znaci, mogu ici kod "kregara" na seminar i na predavanja kod ravlica?
super...
Browneyes
17-10-2008, 19:01
jebao me kregar!!!!!!!!!!!!!!
I prolaz ti je zajamčen :-D
legal_neverland
17-10-2008, 19:10
edit
don_corleone
17-10-2008, 19:51
[quote="legal_neverland":3drug68m]jebao me kregar!!!!!!!!!!!!!!
I prolaz ti je zajamčen :-D
ali ja ozbiljno ne mogu kod kregara... utorkom u 18 sati.
pa sto on ne zna da djecji vrtici rade do 16? a u razdoblju adaptacije do 14:30?
o ovom cemo ozbiljno popricati... mailom... je li josip.kregar@pravo.hr?[/quote:3drug68m]
možeš i probati na josip.kregar@zg.htnet.hr....tak sam ja našao na stranicama katedre, makar vjerojatno je i ovaj mail točan... ljudi, kaj seminare neće voditi kregar nego onaj asistent Keller? Ma daaaaaaaaaaaaajjjjteeeeeeeee ak sam kod Kregara oću da mi predaje Kregar (on mi je zanimljiv)....
joooj deca :-D
ma kaj bi se ljutio....možete ić kod koga hoćete
pa bum i ja jednom velki student ^^
hvala.
don_corleone
18-10-2008, 17:46
Dobih seminar iz sociologije....trebam li sad ići i na predavanja iz soc ona redovna ili? :smt006
sigao je raspored grupa za seminariste na sociologiji:
http://www.pravo.hr/SOC?@=5qlk#news_14403
ja sam dobila kregara..... :?
koje ti je prvo slovo prezimena? :D
Cheesyp00f
18-10-2008, 18:37
Di je raspored za teoriju?
hermogen
19-10-2008, 11:44
da, to i mene zanima, i ja imam teoriju za seminar. Bilo bi idealno da dospijem u Savićevu grupu budući da kod njega idem na predavanja. Ako dobijem Miličića, ne znam šta ću onda. Seliti se u drugu grupu na predavanja?
don_corleone
20-10-2008, 15:37
Ovak, za teoriju se još ništa konkretno ne zna osim da će predavanja kasniti, ko što je danas kregar rekao traže novog vanjskog suradnika koji bi zamijenio prof Šimonovića....znači, sve će se saznati u narednih tjedan dana... :D
legal_neverland
22-10-2008, 10:40
edit
Zna li netko kada počinju seminari iz otpd…. Miličić je nešto spominjao četvrtak, jedna grupa ujutro a jedna popodne…..pa da li to vrijedi od sutra??? Jer nigdje još nema rasporeda…. :?
lol..... vidjeh sad raspored
legal_neverland
22-10-2008, 19:19
raspored za otpd je na ploci na prvom katu...
legal_neverland
23-10-2008, 18:18
mene zanima, sto ako ne funkcionira to oko seminara.. sto ako netko nista ne zeli raditi?
mene zanima, sto ako ne funkcionira to oko seminara.. sto ako netko nista ne zeli raditi?
ti napraviš sve i psuješ u sebi. jebiga
legal_neverland
23-10-2008, 18:33
napravit cu ja sve. nije mi to problem, ali kako ce osoba koja nije procitala svu tu literaturu ( 7 knjiga, dijelovi) znati izlagati "svoj dio" na prezentaciji. ne samo da ce sebe osramotiti, nego ce i mene. bas cemo lijep dojam ostaviti...
napravit cu ja sve. nije mi to problem, ali kako ce osoba koja nije procitala svu tu literaturu ( 7 knjiga, dijelovi) znati izlagati "svoj dio" na prezentaciji. ne samo da ce sebe osramotiti, nego ce i mene. bas cemo lijep dojam ostaviti...
samo će bezveze čitat taj svoj dio. pošalji im na mejl te dijelove
nece tebe osramotiti jer ces ti sve perfektno izvesti i još ces vise tu osobu pokopati.
znaju profesori da ovo nije vrtić. točno se vidi tko se nije pripremio i to svojom krivnjom. ipak se radi o punoljetnim osobama pobogu
i ja sam isto imala sličnu situaciju na seminaru. to je tak kad si u grupi s debilima.
radiš na tome da iduci semestar budes u boljoj grupi :)
hermogen
25-10-2008, 13:55
ovo je totalno bezveze složeno. Ja imam seminar iz OTPD-a utorkom u 12.30 istovremeno kad bih trebao imati predavanje iz OPPD-a.
Drugo, ne mogu doći idući tjedan na seminar. Ne znam kome javiti, da li se trebam javiti da neću doći i treće, fizički je nemoguće da uopće javim da neću doći tako da uopće ne znam šta mi je činiti.
ovo je totalno bezveze složeno. Ja imam seminar iz OTPD-a utorkom u 12.30 istovremeno kad bih trebao imati predavanje iz OPPD-a.
Drugo, ne mogu doći idući tjedan na seminar. Ne znam kome javiti, da li se trebam javiti da neću doći i treće, fizički je nemoguće da uopće javim da neću doći tako da uopće ne znam šta mi je činiti.
ma daj samo ne dodes i tak imas pravo na 2-3 izostanka
TIGER_89
25-10-2008, 21:19
Navikni se na takve stvari :-D
legal_neverland
26-10-2008, 17:28
gotova s prezentacijom!!!! pitanje: jesu li one ppoint prez na str katedre za soc nekakvi reprezentativni primjerci? mislim, na ksenijine seminariste jer izgledaju poprilicno lose.
je li suni online? :-D
većina ljudi ne zna baš raditi prezentacije, tak da ne brini :D
te prezentacije su takve kakve jesu. i tak je bitno samo da liče na nešto. ocjena iz seminara je i tak glupost jer ne ulazi u prosjek a svi ce dobiti bar 4 iz seminara, vecina 5
nece vam super prezentacija garantirat dobro ocjenu iz socke kao predmeta niti ce vam loša spustiti ocjenu
TIGER_89
26-10-2008, 17:57
Za dobru ocjenu najvažniji su ti bodovi iz kolokvija, dok je prezentacija reda radi, tak da se ne brini... Daj sve od sebe, fućkaš ostale koji su s tobom, vjeruj mi ksenija će to primjetiti..
legal_neverland
26-10-2008, 18:18
Za dobru ocjenu najvažniji su ti bodovi iz kolokvija, dok je prezentacija reda radi, tak da se ne brini... Daj sve od sebe, fućkaš ostale koji su s tobom, vjeruj mi ksenija će to primjetiti..
ravlic... :D hvala puno... i suni..
i jos nesto: ide li na kraj prezentacije literatura, ili na pocetak sadrzaj ili to samo u pismenom dijelu?
mogu ja to uploadati, pa da netko pogleda..
TIGER_89
26-10-2008, 18:19
[quote=narf]većina ljudi ne zna baš raditi prezentacije, tak da ne brini :D
ravlic... :D hvala puno... i suni..[/quote:6ofnmimv]
ravlić pogotovo.... on je osoba koja cijeni trud i rad a k tome je i jako simpatičan... :smt006
legal_neverland
26-10-2008, 18:24
trudila se jesam... :smt002 i sretno drugoj seminarskoj u srijedu. cak mi se cini da je tema teza od nase.... a pola sata.. premalo ...
[quote=narf]većina ljudi ne zna baš raditi prezentacije, tak da ne brini :D
ravlic... :D hvala puno... i suni..
i jos nesto: ide li na kraj prezentacije literatura, ili na pocetak sadrzaj ili to samo u pismenom dijelu?
mogu ja to uploadati, pa da netko pogleda..[/quote:200hdzob]
na kraj prezentacije literatura bez sadrzaja
u pisanom radu ide sadržaj i na kraju literatura
oriflame
31-10-2008, 18:34
Da li ima negdje primjer seminara,pisanog dijela i prezentacije iz bilo kog predmeta za pogledati?
legal_neverland
05-11-2008, 21:24
Da li ima negdje primjer seminara,pisanog dijela i prezentacije iz bilo kog predmeta za pogledati?
pa imas prezentacije na katedri za soc. ksenija ih je hrpu stavila...
Emma_Eckstein
11-09-2009, 00:01
Što je najbolje uzeti za seminar ove godine? :D
donedavno bih ti rekao nemoj uzet povijest kak svi govore, al s obzirom da to nije tak lagano više, možda bi bilo pametno. iako mislim da su teorija i otpd bolji izbor jer su zanimljiviji, a ak voliš povijest, oppd ne bi trebo bit problem.
drugi semestar-rim, rim rim!
donedavno bih ti rekao nemoj uzet povijest kak svi govore, al s obzirom da to nije tak lagano više, možda bi bilo pametno. iako mislim da su teorija i otpd bolji izbor jer su zanimljiviji, a ak voliš povijest, oppd ne bi trebo bit problem.
drugi semestar-rim, rim rim!
što ako ne možeš dobit povijest? sociologija ili otpd-kaj je bolje?
a nemreš fulat.
iako bi ja reko otpd.
ja sam mogao uzet povijest, uzeo sam otpd.
bio mi je prezanimljiv seminar i fkt me motiviro za učenje. slučajevi, gradivo.. svašta.
preporučavam da ne brzate i da oslušate prva predavanja i onda sami zaključite kaj vam zvuči zanimljivo.
pa moramo prijavit seminare do 24.9. :/
molim? otkad to? otkud ti ta info?
ma piše u nečemu kaj smo dobili poštom da se seminari prijavljuju putem interneta i to 21.-24.9. valjda sam dobro shvatila..
onda je to očito neka novost. vi birate seminare ranije nego ostali.
glupo :roll: kak bi vi trebali znat kaj ćete uzet ak niste ni čuli o čem se radi.
a ništa, ak vam tak piše, onda je tak.
ak volite pov, imate želju ić na predavanja, rađe onda uzmite otpd, a pov ćete već lako dat.
ako ne volite povijest, kolokviranje je najbezbolniji način i zato-definitivno oppd.
Emma_Eckstein
11-09-2009, 01:06
Sociologiju ne ? :D Jel treba pisati kakve radove iz toga, zadace ili nesto slično ?
al većina, na žalost, ne može povijest... i dalje me muči ovo za soc i otpd, nikako da se odlučim, a svi mi daju oprečne savjete...
-.-'
probat ću sad objektivo opisat:
SEMINAR IZ OTPD-a
a)prednosti
- zanimljiv je: asistent savić daje slučajeve koji se rješavaju, slično su radili i krešić i burazin
- izlaganja pomažu u učenju gradiva ako se kvalitetno naprave
b)mane
- spomenuo sam izlaganja; ako se ljudi ne potrude, to bude dosadno
c)obveze
- dolaženje na seminar
- pisanje seminarske radnje
- izlaganje po želji
SEMINAR IZ SOC
a)prednosti
- zanimljiv je: uvijek se raspravlja o svakodnevnim problemima
- mislim da postoje i izlaganja
b)mane
- nema praktične koristi kao od otpd-a, makar ni tamo nije prevelika
c)obveze
- dolaženje na seminar
- pisanje seminarskog rada
- izlaganje? (nisam ziher)
evo, ovo je objektivnije viđenje toga pa odluči.
naglašavam da su info o seminaru iz otpd-a o šimonovićevoj (savić, burazin, oršolić) strani katedre, a ne o miličićevoj. kako je tamo, ne bih znao.
Emma_Eckstein
11-09-2009, 01:27
SEMINAR IZ OTPD-a
a)prednosti
- zanimljiv je: asistent savić daje slučajeve koji se rješavaju, slično su radili i krešić i burazin
- izlaganja pomažu u učenju gradiva ako se kvalitetno naprave
b)mane
- spomenuo sam izlaganja; ako se ljudi ne potrude, to bude dosadno
c)obveze
- dolaženje na seminar
- pisanje seminarske radnje
- izlaganje po želji
SEMINAR IZ SOC
a)prednosti
b)mane
c)obveze
- dolaženje na seminar
naglašavam da su info o seminaru iz otpd-a o šimonovićevoj (savić, burazin, oršolić) strani katedre, a ne o miličićevoj. kako je tamo, ne bih znao.
Puno hvala :thumbup: Znaš li možda nešto o OPPD-u ?
inače ne kvotati tako velike postove.
kaj se njega tiče:
-obavezan dolazak (kao i za svaki seminar)
-pisanje i izlaganje radnje
-ništa spektakularno, samo se izlaganja slušaju
-no! omogućuje kolokviranje; tri kolokvija, ne mora se na usmeni (osim ak ne želiš višu ocjenu)
Emma_Eckstein
11-09-2009, 01:31
Hmm a iz ostalih ima kolokvija ili ne? I imaju li pravo da kolovije iz predmeta iz prvog semestra samo seminaristi ili svi?
hvala georgee...otpd za sad vodi :)
Hmm a iz ostalih ima kolokvija ili ne? I imaju li pravo da kolovije iz predmeta iz prvog semestra samo seminaristi ili svi?
OTPD i sociologija mogu na kolokvije svi.
OPPD samo seminaristi.
Ja se ne bum mjesala u ovu temu jer sam ja oppd slusala u kurtovicevo doba. :smartass:
don_corleone
11-09-2009, 08:22
SEMINAR IZ SOC
a)prednosti
b)mane
c)obveze
- dolaženje na seminar
Ja sam bio na sociologoji, dakle da vidimo kaj je đorđi rekao:
Slažem se da je zanimljiv, raspravlja se o temama poputhomoseksualnosti, samoubojstva, demokraciji, braku i bračnim odnosima, nasilju itd itd kaj je sve jako jako zanimljivo.Postoje izlaganja, dakle seminarski rad + powerpoint prezentacija i izlaganje pred seminarskom grupom. Dal ima koristi? E pa, nije da nema, u svakom slučaju dobi se jedan drugačiji pogled na neke teme kao i na trenutne društvene teme. Obveze su naravno dolazak na seminar + gore već napisano.
Ja sam bio kod prof. Kregara koji jako začini seminar i često zna biti zanimljiv baš zbog toga što profesor zna o svim tim temama jako jako puno, potiče raspravu koja je ponekad znala biti stvarno zanimljiva. Jedan VELIKI plus kod prof. je kaj NE RUŠI SVOJE SEMINARISTE!!!!! Ko prođe kolokvije praktički je dao ovaj predmet. Seminaristi koji prođu pismeni mogu više "muljati" na usmenom i izvuć se. Ja ne znam ni jednog Kregyevg seminarista koji je pao na usmenom. Inače je prolaznost na sociologiji JAKO MALA.
Za miličićeve seminariste znam da je prolaznost bila veća od 95%. Pametnome dosta.
Pitanje je isplati li se uzeti otpd ili oppd... E pa sad, izgleda da rade sve teže pismene na oppd pa bi seminar bio jedan lakši način rješavanja ovog predmeta. Otpd pismeni od 150 ljudi prođe nekih 15-20 ( kod asistenata ), ali usmeni je onda više manje formalnost, makar zna se i tu još malo razrijediti ekipa. Znači na vama je ako više volite povijest uzmite oppd, ako ste zainteresirani kaj znači pravo onda je otpd kod asistenata jako dobar izbor ( makar ja bih preporučio miličića baš zbog prolaznosti ).
U globalu dobar odabir seminara može vam jako usmjeriti studiranje posebice na ovom faksu. Zato dobro razmislite. buahahahaha :devil:
slažem se sa svime mario, al ne s jednom stvari.
ja baš mislim da ak voliš povijest, ne uzimat povijest za seminar. jer ćeš ju lako dat kasnije. a onda se možeš okrenut nečem drugom-teoriji ili soc, svejedno.
ako mrziš povijest, teško ćeš se natjerat naučit sve to i zato je lakše dat ju preko kolokvija.
Svatko tko ima mogućnost uzimanja OPPD, neka uzme jer je to jedini koristan seminar u prvom semestru. Položiti povijest preko kolokvija i preko ispita je nebo i zemlja.
Što se tiče sociologije, ona je dosadna i beskorisna jer pravo kolokviranja imaju svi, a vrijeme na seminarima se troši na power point prezentacije koje se previše udaljava od gradiva.
Za OTPD (govorim o Miličiću) sam čuo da je zanimljiv i težak, ali isto kao i kod sociologije pravo kolokviranja imaju svi, čak kolokvije mogu ispravljati i neseminaristi. Kod Miličića bi mogli puno naučiti, ali više o pravu u cjelini nego o tome što učite kod njega.
ja sam mogao uzet povijest, a nisam. zašto?
čuo sam da zrinka daje povlastice. i davala ih je. i one će uvijek bit tu, možda će samo mijenjat sadržaj.
po meni je puno bolje uzet otpd (naravno, sad govorim o šimonovićevom dijelu katedre, nisam ništa slušao kod miličića pa nisam kompetentan da o tome pričam) jer kolokviji nisu lagani, no ako ste motivirani (a seminari i predavanja kod savića su prilično motivirajući), kolokviji će vam bit a piece of cake.
naravno, ovo sve kaj sam napiso pada u vodu ako ne volite povijest. ponavljam to opet-ko ne voli povijest, grabajte se za to jer vam je to puno lakše kolokvirat.
ja recimo volim povijest, išo sam na predavanja i dobio povlasticu i bez problema dao taj predmet.
Independent
12-09-2009, 14:26
ja sam mogao uzet povijest, a nisam. zašto?
čuo sam da zrinka daje povlastice. i davala ih je. i one će uvijek bit tu, možda će samo mijenjat sadržaj.
po meni je puno bolje uzet otpd (naravno, sad govorim o šimonovićevom dijelu katedre, nisam ništa slušao kod miličića pa nisam kompetentan da o tome pričam) jer kolokviji nisu lagani, no ako ste motivirani (a seminari i predavanja kod savića su prilično motivirajući), kolokviji će vam bit a piece of cake.
naravno, ovo sve kaj sam napiso pada u vodu ako ne volite povijest. ponavljam to opet-ko ne voli povijest, grabajte se za to jer vam je to puno lakše kolokvirat.
ja recimo volim povijest, išo sam na predavanja i dobio povlasticu i bez problema dao taj predmet.
Jao, pa sad se nikako odlučiti uzeti oppd ili otpd? Znači te neke povlastice još postoje za oppd. I sad ja obožavam povijest, i zbog toga sam mislio uzeti oppd, koji je uz to valjda najteži predmet u prvom semestru, a ti kažeš obrnuto. Ništa mi više nije jasno...
ovako. povijest je nekoć bila drugi (ako ne i prvi) najteži predmet na prvoj godini. ali kurtovića više nema. zrinka je draga i blaga tako da to više nije takav bauk. otpd bih preporučio jer se ne svodi (samo) na izlaganja.
kad već moraš negdje bit 1,5h bilo bi poželjno da ti bude zanimljivo, ne?
no, ponavljam ono kaj sam reko tu prije par dana. u prvom semestru nemrete fulat. u drugom je bitno grabat se za rim.
oppd ima svoje prednosti-možeš kolokvirat i ako naporno radiš, možeš dat sve predmete prvog semestra do drugog mjeseca. ja sam mislio da će mi to bit prenaporno i bio sam u pravu-odlučio sam se kolokvirat teoriju i soc, a povijest izać na ispit u 4mj.
oppd je super ako imaš ambiciju dat sve do 7mj. takvih je malo, ali ih ima-dakle nije ni to loša solucija.
sad moraš samo odlučit želiš li zanimljivo ili korisno... ali fulat sigurno nećeš.
gia jordan
12-09-2009, 21:19
ej ,ja sam ove god.upisala pravo izvanredno,pa me zanima,koji bi mi bio njabolji seminar,jer mi imamo predmete u prvo semestru koje redovni imaju u drugom,znači rimsko,pravna pov. ,politička ekonomija i eng. šta bi mi od tog preporučila za seminar? tnx
cathy the great
12-09-2009, 21:35
definitivno rim!
ako ne uspiješ rim, onda nacionalnu (hrv.pravna pov.)
političku ti se baš ne isplati uzeti, prelagana je da joj posvetiš cijeli semestar...
don_corleone
12-09-2009, 21:57
Jao, pa sad se nikako odlučiti uzeti oppd ili otpd? Znači te neke povlastice još postoje za oppd. I sad ja obožavam povijest, i zbog toga sam mislio uzeti oppd, koji je uz to valjda najteži predmet u prvom semestru, a ti kažeš obrnuto. Ništa mi više nije jasno...
oppd je lakši od teo i soc :)
Emma_Eckstein
13-09-2009, 21:01
Nekako mi se čini najbolje uzeti OPPD jer onda mogu sva 3 predmeta kolokvirati. Može li se vremenski stići ići na kolokvije iz sva 3 predmeta ili bolje jedan zanemariti?
iz sadašnje perspektive reko bi apsolutno da.
no iz ondašnje-činilo mi se da moram jaaaaako puno radit za to. i bio sam u pravu, samo kaj mi je to sad normalno.
:mrgreen:
RollingStones
13-09-2009, 23:56
Koliko sam shvatila, bit će velika navala seminar iz oppd... Sad me zanima kakve su šanse da dobijem taj seminar ako sam bila među prvih 150 na prijemnom?!
Po kojem kriteriju se to zapravo dijeli?! Negdje sam pročitala da se gleda uspjeh na prijemnom ali više nisam sigurna...
u prvom semestru prijemni, u drugom (bar bi trebalo) po broju danih predmeta i prosjeku. ove godine su to malo zmuljali. moguće je da ćete i u drugom birat po prijemnom.
ah čuj.. šansa je uvijek tu, no mislim da je prošle godine zadnja osoba, koja je dobila oppd, bila na prijemnom 120 i neka. dakle svega par nas nije uzelo oppd (pod nas mislim na nas koji smo bili među prvih 120 jer je tolika kvota na seminaru)
Imam jedno pitanje moja prijava je bila opća pov. prava i države sociologija i na kraju opća teorija dobio sam sociologiju jel to znači da mi ovaj predmet opća povijest neće podijelit na kolokvije.
Tako je. Iz povijesti samo seminaristi mogu na kolokvije.
to znači da moram naučit sve 3 knjige il kolko ih već ima...
povijest ima dvije knjige i da, to znači to. i seminaristi u principu, iako im je izbacila francusku i rusiju iz kolokvija (nisu morali ni učit) ove godine.
nije to tako strašno, ja sam ju dao bez problema, idi na predavanja, zalaži se, dobi povlasticu i bolje ćeš proć nego većina seminarista..
ja sam dobila otpd, kad ću znat na kojoj katedri?
Browneyes
01-10-2009, 18:51
Misliš kod kojeg profesora?
To ti treba pisati odmah u onom mailu kod koga si, ili kad izvjese popis seminarista na stranici katedre. http://www.pravo.hr/otpd
kad na stranici katedre ispišu seminarske grupe. vjerojatno će bit ko prošle godine, dakle ak si drugi turnus, onda miličić, ostali šimonović (tj. savić, burazin itd.)
piše mi da su mi predavači ovi sa šimonovićeve katedre, tak da će tak vjerojatno i seminar.. čak i lijepo piše šta je na kojem predavanju i kad su kolokviji..:smile:
to će ti bit zanimljiv seminar, neka ti ne bude žao. rađe na predavanja iz povijesti dobit povlasticu :thumbup:
nije mi žao, činilo mi se da su to osnove i da je to najbolje za početak, al samo sam htjela šimonovićevu katedru, miličić mi nekako nije simpatičan..
izvanredni sam student. dodijeljen mi je seminar iz rimskog prava..nema nikakvih drugih obavijesti, ni kada pocinje niti kod kojeg prof. zna li netko kada pocinju seminari izvanrednima? radim pa bih voljela vec sada planirati nekakve slobodne dane i sl.
don_corleone
02-10-2009, 21:58
izvanredni sam student. dodijeljen mi je seminar iz rimskog prava..nema nikakvih drugih obavijesti, ni kada pocinje niti kod kojeg prof. zna li netko kada pocinju seminari izvanrednima? radim pa bih voljela vec sada planirati nekakve slobodne dane i sl.
Bit će na stranici, sad možda slijedeći tjedan... uglavnom, pratiti web katedre... :)
EddieBeast
05-10-2009, 00:31
To je to. Ista situacija kod mene... Jedva cekam da se to sve objavi. :P
ovo će možda bit glupo pitanje ali...ako ja imam predavanja kod miličića i seminar iz teorije jel to automatski znači da imam seminar kod njega?
ovo će možda bit glupo pitanje ali...ako ja imam predavanja kod miličića i seminar iz teorije jel to automatski znači da imam seminar kod njega?
na www.pravo.hr (http://www.pravo.hr) su stavili savićeve i burazinove grupe...ako nisi među njima, onda si valjda kod miličića :thumbup:
nisam tamo :( jel moguće prebacit seminar kod savića ili burazina ako nam je miličić predavač?
nisam tamo :( jel moguće prebacit seminar kod savića ili burazina ako nam je miličić predavač?
kregar je rekao da se seminari mogu prebacivati, ali da ti oba profesora moraju dati dopuštenje za to
ajoj. komplicirano mi je to nekako
ne znam jel mi se isplati...?
piše se molba. prošle godine je svima koji su ju pisali odobreno. naravno, moraš napisat neki valjan razlog, a ne "miličić mi ne valja" :mrgreen:
napiši nešto tipa "više mi odgovara termin"
piše se molba. prošle godine je svima koji su ju pisali odobreno. naravno, moraš napisat neki valjan razlog, a ne "miličić mi ne valja" :mrgreen:
napiši nešto tipa "više mi odgovara termin"
miličić ne valja je sasvim valjan razlog XD XD nego di i kako ja nabavim te molbe?
tako nekako je i savić reko prošle godine :mrgreen:
molbu kupiš u knjižari, al ne znam jel postoji posebna il je molba molba.. kupiš u knjižari, napišeš i čini mi se predaš u dekanat s indeksom. tako nešto.
brown??
Browneyes
05-10-2009, 20:50
Moraš ju prvo uruđbirat u pisarnici (tamo u prizemlju na tmt 14), a onda predati. (to je postupak za svaku molbu)
Ali o tome ja stvarno pojma nemam. Probajte pitat nekog asistenta ili profesora (po mogućnosti onog kod kojeg se želi preseliti).
Seminar asist. mr.sc. V.-I. Savića održavat će se ponedjeljkom od 12:00 - 13:30 u dvorani V, TMT 14.
ovo mi baš nije jasno, ako ja ponedjeljkom imam predavanja do 14:00
Predavanja nisu obvezna, seminar jest.
Takoder predavanja imaju vise turnusa.
Uglavnom ako bas zelis ici na predavanja odi u neki drugi turnus, a ako uopce neces ici nikom nista. :wink:
pa to je sociologija, za koju je kregar danas rekao da je obvezno, a i htjela bi dobit pravo da idem na kolokvije..