PDA

View Full Version : Neki malo bitniji detalji vezani za studij

Pages : [1] 2 3

bob rock
20-09-2005, 23:20
brucošima i onima koji se takvima smatraju:

kako biste se osjetili dobrodošlima na ovom studiju, izbjegli neugodne momente i nekako se pripremili za ovo razdoblje života, otvoren je na inicijativu administratora ovaj kutak u kojem nas možete ispitivati do iznemoglosti o vitalnim pitanjima i buduænosti koja vas èeka (primjerice, zašto pravo nema menzu).

ovaj podforum je otvoren ponajviše kako bismo rasteretili ostale podforume od neprikladnih pitanja onih koji nisu proèitali pravila ponašanja, te izbjegli uèestalo brisanje nepotrebnih topica (vidi podforum kanta za smeæe).

navalite!

bob rock
20-09-2005, 23:32
molimo vas da uzmete u obzir da æe se naši odgovori bazirati na vlastitom iskustvu, te ih kao takve uzmete s rezervom. opæenito, ne uzimajte ono što vam studenti kažu kao istinito, ukoliko vam više studenata nije potvrdilo isto.

skeptik
21-09-2005, 00:18
Odlièan topic... Veliki :thm: za ideju

malimrav85
21-09-2005, 00:29
Evo, da se i ja javim. Nisam bať neki uzoran student ali imam volju da pomognem izgubljenima i odvedem ih na pravi put. Znam kak sam ja bio zbunjen i nisam pojma imao o nièemu pa od tuda valjda i volja za pomoÌ. Dao sam engleski, teoriju i politièku pa pitajte pitanja vezana uz to poťto s tim imam najviťe iskustva. Nisam bať iťao na seminare osim na teoriju tako da o tome ne znam previťe ali sam dulje tu od vas pa vjerovatno znam neke prièe...
Eto,toliko za sad!
SRETNO! :thm:

mala buba
21-09-2005, 10:32
buba minor se javlja na duznost.
prva poruka svim brucosima (u user-friendly slovima)
DO NOT PANIC
ostalo cemo srediti u hodu ;)

Starfish
21-09-2005, 13:23
Super! Nas 500 i jedan brucoš! :mrgreen:
Prvu godinu sam lagano ostavila iza sebe (još jedan ispit! malo vas je P*****!!! 8) ) pa da i ja prospem koji biser.
Par opæih savjeta za studiranje

1.Posjetite svoj fakultet tu i tamo. Brucošima preporuèam da u prvih mjesec dana idu na pradavanja. Èisto da upoznate ljude. Osim što æete steæ nove prijatelje - imat æete društvo za kavu poslije i prije predavnja. Imat æete ekipu za razmjenjivanje skripata, za maratonske razgovore o pravnom faksu koji vaše stare prijatelje neæe zanimat. Imat æete s kim razgovarat na seminarima i živcirat se na ispitima. Uglavnom - imajte ekipu na faksu i budite u toku s dogaðajima i traèevima.
Redovito posjeæujte http://www.pravokutnik.net/forum. I tu ima hrpu zlata vrijednih informacija.
2.Budite kolegijalni. Kad netko zamoli da mu posudite skriptu da fotokopira, kad vas pita za iskustvo ili neku drugu informaciju - ne budite p***e i odgovorite èovjeku. Ništa vas ne košta, a i vama æe jednog dana trebat informacije i usluge...
3.Faks vam mora bit prioritet. To ne znaèi da se morate odreæ izlazaka i drugih interesa, ali ako želite završit u nekom pristojnom vremenu, faks vam ipak mora bit prioritet u životu. Organizirajte si raspored uèenja i pokušajte ga se držat. Znaèi - rok tad i tad, treba mi tolko i tolko vremena, ergo - poèinjem uèit tad i tad. Jest da se troje ljudi na faksu drži svog plana, al ono...što si bliže planu, bit æeš uspješniji...
4.Nemojte da vam faks ubije sve druge interese i naðite izvan-buljenja-u-knjigu aktivnosti na faksu ili izvan njega. Preporuèam odbojku na faksu!! :mrgreen: :mrgreen: Ili spavanje do podne!!! :mrgreen: :mrgreen:
Al, opet - za uèenje vremena mora bit... :|
5.Savjeti su OK, ali ovaj faks, pa ni pravo opæenito, nije dogma. Poslušajte i ono što profesori govore, i ono što vam kolege govore, ali uzmite sve "cum grano sale"! MISLITE SVOJOM GLAVOM! (Ako je imate...)
6.Nema menze na faksu. :mrgreen: Ako ste gladni možete uzet neku od pokvarenih èokoladica iz automate na drugom katu. Tam kraj kave. Al to i jedno i drugo je bljuuuuuv....
Ako ste gladni imate konzum i klarinu pekaru u Massarykovoj. I SC u Savskoj!

bOG
21-09-2005, 17:18
Evo i mene.
Mene pitajte ako vas zanima tko ima zutoga.Da mu kazem da to opere.

malimrav85
21-09-2005, 20:12
Kao ťto SF kaŞe jako vam je bitno upoznati ťto viťe ljudi. Uvijek Ìe vam trebati neťto. Razmjenjujte mailove, smsove pisma preko goluba pismonoťa i kaj ja znam èega. Ako vam neťto neÌe trebati tijekom studija tko zna moŞda jednom zavrťite studij i bit Ìe vam dobro da poznajete kolegu odvjetnika da ne kaŞem sudca.
Da neĹĄto piĹĄem...
Bilo je govora o uvoðenju studomata ali ja u to bať ne vjerujem pa da malo piťem o prijavi ispita. Rimsko pravo i obje povijesti prijavljujete na Gornjem gradu, Èirilometodska xy(kad uðete u dvoriťte, samo ravno, uðite unutra pa na prvi kat desno,tamo su obièno sanduèiÌi za prijavnice). Politièku ekonomiju prijavljujete na drugom katu glavne zgrade, kad se popnete po stepenicama skroz lijevo pa lijevo. Engleski prijavljujete na prvom katu, lijevo pa lijevo u uredu, pitajte na hodniku.
Sad, za socilogiju i teoriju nisam siguran pa bi molio nekoga da to napiĹĄe.

BaF
21-09-2005, 20:58
sociologija se prijavljuje u drugoj zgradi fakulteta, koja je na trgu marsala tita broj 3, i u njoj se nalazi i knjizara pravnog fakulteta. prijave se obavljaju u prizemlju ubacivanjem prijavnice u sanducic koji tamo visi i na kojem pise "sociologija" :wink:

dva glavna savjeta su vec napisana...
dakle, druzite se. svi su zbunjeni kao vi i svima se pije kava, samo neke morate pitat i natezat za rukav. nova poznanstva, kasnije i prijateljstva na faksu su jedan od ljepsih dijelova studiranja :thm: u krajnjoj liniji hodajte sa jutarnjim u ruci na predavanja, nekom cete uvijek posuditi novine i popricati :wink:

drugi jej naravno, ono sfino mudro "sa zrnom soli".. kolaju svakakve price, o tezini ispita, nacinima ispitivanja pojedinih profesora, gadanjima indeksima i slicno.. u takvim pricama ima nesto istina, ali se veliki dio napuse sto od strane covjeka koji tu pricu zapocne (jer je tresnuo ispit) sto od onih koji ju prenose (jer su vece face kad daju ispit u tim uvjetima).
nema razloga se nikoga bojati niti gubiti zivce zbog faksa. naucite svoje, zabijte nos u knjigu i onda u zadanom vremenu istresite iz sebe sve cega se sjecate. uglavnom nema vecih problema :thm:

Woodstock
29-09-2005, 00:29
I ono najvažnije - uèiti od prvog dana!
Ako želite da vam slijedeæe ljeto bude bezbrižno poput ovog i da date uvjet do ljeta jedina tajna uspjeha je uèenje! :wink:

I na ispitima na kojima je dopušteno odustajanje nemojte ga baš previše prakticirati jer nakon nekog vremena upadnete u "zaèarani krug odustajanja" i ne možete stati pa se kasnije lupate po glavi da ste odustali od ispita koji ste zapravo mogli riješiti.

dorro
29-09-2005, 19:35
Super! Nas 500 i jedan brucoĹĄ!

Da, to je i meni zapelo za oko...kome su uopĂŚe upuĂŚeni ti savijeti? :mrgreen:
Polako ekipo.
Prvo trebamo odraditi reklamni dio posla da ljudi doðu i saznaju koju pametnu. :thm:

Vjerojatno ne trabam naglaťavati da od svakog aktivnijeg forumaťa oèekujemo da se prvi dan brucoťkog pojavljivanja na stepeniťti deru "Praaavoookuuutniiiik....!" :mrgreen:

neff
06-10-2005, 13:56
JOJ INFORMACIJE SU VAM BAÅveliki kurac SUPER!
samo još jedno pitanje! sutra se prijavljuju seminari! ako mi je kurtoviæ prvi izbor, što je najbolje staviti na top-listu kao drugi?
pretpostavljam da æu dobiti kurtoviæa, ali ipak...

i još nešto za što znam da je stvarno relativno, ali moram pitati!! koliko dnevno sati provedete uèeæi i kakve ocjene veæinom dobivate??

bob rock
06-10-2005, 14:03
samo još jedno pitanje! sutra se prijavljuju seminari! ako mi je kurtoviæ prvi izbor, što je najbolje staviti na top-listu kao drugi?
pretpostavljam da æu dobiti kurtoviæa, ali ipak...
ovako:
ne znam možete li odabrati seminar koji se ne nalazi u dotiènom semestru, ali imaš komentare na topicu "seminari"

ThunderBoy
12-10-2005, 14:08
http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)

Vali
21-11-2005, 00:09
Evo kad veæ èeznete za brucošima rekoh da vas razveselim :smt003

Zanima me sljedeæe: Upisala sam Pravo prije par godina, u meðuvremenu se bavila drugim fakultetom, a sad sam došla okušati sreæu i na ovom :smt005

Da li me se dotièu ove neke nove promjene na faksu ili idem po starom programu? (Ima li uopæe novi i stari? :smt003) Pitala bih to bila na faksu, al' tek sljedeæi tjedan planiram obnovit upis, pa ono.. :smt003

Dalje, ja kao izvanredni student nemam pravo na kolokvije i to, jel? :šmrc: Ali nemam niti seminare?

Zahvaljujem :-) Btw. ovaj forum je pravo otkriæe ili kako bi moja luda prijateljica sada uzviknula: ''To je znak! To je ZNAK!'' :smt003 :smt003

suz
21-11-2005, 11:50
po novom moraš upisati seminar i imati kolokvije.
bolje pitaj u referadi za sve to

Starfish
21-11-2005, 13:48
Evo kad veæ èeznete za brucošima rekoh da vas razveselim :smt003

Zanima me sljedeæe: Upisala sam Pravo prije par godina, u meðuvremenu se bavila drugim fakultetom, a sad sam došla okušati sreæu i na ovom :smt005

Da li me se dotièu ove neke nove promjene na faksu ili idem po starom programu? (Ima li uopæe novi i stari? :smt003) Pitala bih to bila na faksu, al' tek sljedeæi tjedan planiram obnovit upis, pa ono.. :smt003

Dalje, ja kao izvanredni student nemam pravo na kolokvije i to, jel? :šmrc: Ali nemam niti seminare?

Zahvaljujem :-) Btw. ovaj forum je pravo otkriæe ili kako bi moja luda prijateljica sada uzviknula: ''To je znak! To je ZNAK!'' :smt003 :smt003

Kao prvo: DOBRO DOÅveliki kuracLA NA FAKS!!! :smt006

Åveliki kuracto se tièe režima studiranja: dok god ostajeÅ¡ u redovnim okvirima, imaÅ¡ pravo studirati po programu koji si upisala. Ako upisujÅ¡ pad onda najvjerojatnije prelaziÅ¡ na novi sustav...
Åveliki kuracto se tièe kolokvija (oni su po starom sistemu vezani za seminare, po novom na njih svi imaju pravo) i seminara - daju se upisati kod svih profesora uz poneÅ¡to "zalaganja"...
Prosurfaj po forumu, pa postavi konkrena pitanja...

SRETNO!!! :smt006

ThunderBoy
21-11-2005, 14:56
http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)

Vali
21-11-2005, 15:30
Kao prvo: DOBRO DOÅveliki kuracLA NA FAKS!!! :smt006

Åveliki kuracto se tièe režima studiranja: dok god ostajeÅ¡ u redovnim okvirima, imaÅ¡ pravo studirati po programu koji si upisala. Ako upisujÅ¡ pad onda najvjerojatnije prelaziÅ¡ na novi sustav...
Åveliki kuracto se tièe kolokvija (oni su po starom sistemu vezani za seminare, po novom na njih svi imaju pravo) i seminara - daju se upisati kod svih profesora uz poneÅ¡to "zalaganja"...
Prosurfaj po forumu, pa postavi konkrena pitanja...

SRETNO!!! :smt006Hvala na dobrodošlici :smt001

Kod mene je takva situacija da sam prije par godina upisala, položila jedan ispit, a u meðuvremenu studirala drugi faks.. a sad je došlo vrijeme da se vratim i pod pravne skute :smt003

Tako da mi je u principu istekla godina, koju moram obnoviti ovih dana (do kraja 11. mjeseca) i upisati naravno ponovno prvu.

Kažeš da æu, po novom, moæi na kolokvije?! Pa to je sjajno! :) Ali, ups, pa oni su veæ u tijeku :smrc: :smt003 Onda niš' od toga, jel'..?

A konkretno me najviše zanima, ako netko zna, koji profesori priznaju ocjene s politologije?

Vali
21-11-2005, 15:33
Izvarednima vrijedi upis 2 god,trebala bi moci birati po kojem ces programu,ali radije pitaj u referadi.
Je ovaj forum je znak...samo cega :smt003
:smt006
Znam da izvanrednima upis vrijedi 2 godine, ali meni je svejedno istekao :smt003

U sluèaju da æu ipak moæi birati, predlažete mi novi program, jel? :smt003

ThunderBoy
21-11-2005, 16:07

Vali
16-01-2006, 19:20
Nece pisati pad ako se ne pojavis na ispitu.To je odustanak,i ne znaci nista posebno.
(mozda se ovo neko samo zaj...,mislim prijavio ispit i onda ne zna dali treba doci ili ne :twisted: Pa zašto bi se zezao? :smt003 To se razlikuje od faksa do faksa, npr. na fakultetu politièkih znanosti, ako si prijavio ispit i ne pojaviš se na taj rok - to je automatski pad; moraš ga iæi odjaviti da ne bi bio pad... Tako da je mene ovo što si napisao ugodno iznenadilo :smt003

lutkic@
15-05-2006, 19:35
pozdrav svima.. evo ja sam buduĂŚa brucoĹĄica prava pa vas molim za par savjeta i informacija o faksu... btw vec 2godine pokuĹĄavam upisati pravo pa se nadam da cu ove godine i uspjeti, treĂŚa sreĂŚa :smt002
zanima me koliko zbilja ima istine u raznim prièama o faksu i profesorima. kakva su vasa iskustva i miťljenja?

camao
15-05-2006, 20:10
zanima me koliko zbilja ima istine u raznim prièama o faksu i profesorima. kakva su vasa iskustva i mišljenja?

moje je misljenje da su ti te informacije apsolutno nepotrebne u ovom momentu.
nemoj da ti takve stvari budu vodilja pri izboru fakulteta.
ima raznih prica, no ima ih na svakom faksu.
ako si se odlucila za ovaj faks, ne bi te trebalo bit briga za njih jer ako te studij stvarno zanima sve te price i pricice nece ti predstavljat nikakav veci problem.
sretno :smt006

Tyche
03-08-2006, 00:39
haj pipl, brucos reporting :smt006

Zamolila bih vas da me upoznate malo bolje sa osnovnim stvarima jer znam samo okvirno o cemu se radi :smt020
1.Sto su konzultacije?Mislim, u vezi cega se to konzultiramo?:D
2.Upisuju li se oba seminara krajem listopada?Jeli preporucljivo upisivati vise seminara?
3.Kako funkcioniraju kolokviji? Koliko ih je po predmetima?
4. Cemu sluzi tjedan orijentacije? (jedva cekam odgovore na ovo pitanje:D)

Hvala :smt006

Cro
03-08-2006, 03:01
haj pipl, brucos reporting :smt006

Zamolila bih vas da me upoznate malo bolje sa osnovnim stvarima jer znam samo okvirno o cemu se radi :smt020
1.Sto su konzultacije?Mislim, u vezi cega se to konzultiramo?:D
2.Upisuju li se oba seminara krajem listopada?Jeli preporucljivo upisivati vise seminara?
3.Kako funkcioniraju kolokviji? Koliko ih je po predmetima?
4. Cemu sluzi tjedan orijentacije? (jedva cekam odgovore na ovo pitanje:D)

Hvala :smt006

1. Konzultacije ti sluŞe ukoliko imať bilo kakvih nejasnoÌa vezanih uz predmet kod tog profesora... Doðeť, pitať profesora, dobijeť Şeljenu informaciju...

2. U listopadu upisujeĹĄ seminar iz jednog predmeta iz prvog semestra..
Na poèetku drugog semestra upisujeť seminar iz jednog predmeta iz drugog semestra.. Dakle, ne odjednom...
MoŞeť u isto vrijeem upisati dva seminara iz dva predmeta... Jedan na regularan naèin, a drugi moŞeť naŞicati tako da uloviť profesora i zamoliť ga... To ti je pametno - dobijeť povlastice u vidu kolokvija... Kolokviji olakťavaju Şivot, vjeruj mi... :smt002

3. Kolokvija ima ovisno o velièini predmeta... Sociologija ima 2 kolokvija, nacionalna 3, opÌa teorija prava i drŞave 3... Funkcioniraju u viťe varijanti...
Ovisno o uvjetima koje odredi profesor.. Kod nekih profesora moraĹĄ skupiti odreðen broj bodova koji te oslobaðaju pismenog dijela ispita, kod nekih odreðeni broj bodova daje ukupnu ocjenu koji potvrðujeĹĄ na usmenom, a neki pak ocjenjuju svaki kolokvij i na temelju prosjeka koji si postigla ti daju ocjenu bez usmenog ili samo uz lagano ispitivanje kao potvrdu... (npr. prof. Ĺveliki kuracimonoviĂŚ iz opĂŚe teorije prava i drĹžave)

4. Tjedan orijentacije ti je jako vaŞan.. Kao ťto ti ime kaŞe, pomoÌi Ìe ti da se uhodať u faks.. Tu Ìeť saznati sve ťto ti je vaŞno za poèetak studiranja... Od osnovnih pojmova vezanih uz studiranje, preko stipendija, dodatnih moguÌnosti itd.
OBAVEZNO idi na to...
Preporuèujem ti odlazak na predavanja prvih mjesec dana iz svih predmeta da upoznať profesore i predmete, ako ne niťta, bar da upoznať kolegice i kolege koji ti mogu postati odlièni prijatelji, ali i suradnici u vidu razmjenjivanja informacija i materijala (skripti)...

Samo bez straha i sretno!

P.S. PosjeĂŚuj Pravokutnik i budi u tijeku!
:smt001 :smt006

Tyche
03-08-2006, 11:55
weee korak dalje u not being tutle :smt003 :smt007

puno hvala :smt006

Cro
03-08-2006, 11:59
weee korak dalje u not being tutle :smt003 :smt007

puno hvala :smt006

Nema na èemu!
I drugi put!
:smt002

Tyche
25-08-2006, 13:21
Eljooooo :smt006

Kad pocinje tjedan orijentacije? :smt050

konzerva
25-08-2006, 13:40
2.10.?
ja mislim

Andrea
25-08-2006, 19:14
2.10.?
ja mislim

da, tad pocinje

04-09-2006, 12:08
evo mene jedne brucosice... posto ste me zeljni...... :smt003 upisala sam izvanredno i bila sam strukovna srednja... pa moram polagat latinski prvu god... pa evo moje pitanje...
da li je itko od vas ili znate nekog ko je morao polagat latinski?? kak je proslo?? jel to veliki teret ili je lako proc??

malimrav85
04-09-2006, 12:14
evo mene jedne brucosice... posto ste me zeljni...... :smt003 upisala sam izvanredno i bila sam strukovna srednja... pa moram polagat latinski prvu god... pa evo moje pitanje...
da li je itko od vas ili znate nekog ko je morao polagat latinski?? kak je proslo?? jel to veliki teret ili je lako proc??
Za sad toliko,ako ima netko na forumu tko je polagao nek se javi na toopic o latinksom
http://www.pravokutnik.net/forum/viewtopic.php?t=563

Cro
04-09-2006, 12:14

Znam nekoliko njih koji su proĹĄli...
Navodno je pljuga...
Dat ĂŚeĹĄ ga bez beda u prvom semestru..
Latinski ti je najmanja briga na prvoj godini, vjeruj mi..
Posveti se vaĹžnijim predmetima!
:smt002

Tyche
06-09-2006, 13:43
Alo ljudi :smt020

Sto je sa nasim faksom i stipendijama :smt012

Na arhitekturi prvih 10% na prijemnom (od redovnih)direktno ima pravo na stipendiju :smt011

Asti.

Andrea
06-09-2006, 13:51
nemoj se nadat nikakvim stipendijama,vjeruj mi!
na ovom faksu ce ti samo pokusat uzet sto vise novaca i navikni se na to.
imaju nekakve stipendije, ali za to ti trebaju stvarno dobre ocjene.

malimrav85
07-09-2006, 02:12
za sve...
Popis literature za Latinski jezik se nalazi na stranci fakulteta.

Baby Girl
07-09-2006, 02:44
nemoj se nadat nikakvim stipendijama,vjeruj mi!
na ovom faksu ce ti samo pokusat uzet sto vise novaca i navikni se na to.
imaju nekakve stipendije, ali za to ti trebaju stvarno dobre ocjene.

:smt017 jel to provjereno? zato sto kad sam ja upisala faks dobivale su se stipendije i mislim da bas na temelju ranga na prijemnom, 10% najboljih dobiva stipendiju, znam da smo htjele tuc frendicu jer je bila 26. na listi a uopce nije imala pojma o stipendijama, treba se informirat, gledat po oglasnoj ploci, jer ti nitko nece doc i ponudit stipendiju! stipednije za 10% najboljih nisu samo na arhitekturi, neg na svakom faksu, ako se ne varam, ispravite me ako netko zna drugacije!

Andrea
07-09-2006, 11:06
da, mislim da za to imaju stipendije. ja sam mislila da pita ovak, kao tokom godine jel ima nesto :smt006

malimrav85
10-09-2006, 17:56
koji je najbolji studentski dom u zg, ako studiram pravo

Alita
10-09-2006, 19:11
hmmz.. na stranici pise da tjed....DANI orijentacije traju od 28. do 30. 9. dakle, cetvrtak, petak i subota. Program je tu (http://www.pravo.hr/isite_view_1/default.asp?ru=1&gl=200609070000003&sid=&jezik=1).
Osjecam se jako brucoshasto-entuzijasticno. Cant wait till someone bursts my bubble.
A glede stipendija... Na stranici mzosa(ovoj) (http://public.mzos.hr/default.asp?ru=287&sid=&akcija=&jezik=1) koja govori o natjecaju za stipendije od prosle godine (jos nije objavljen natjecaj za iducu godinu) pise sve o kategorijama (kategorija A za one koji su u prvih 10%), a na dio prijavnice koji nas zanima je ovaj (http://img63.imageshack.us/img63/1632/obrazac2vs2.jpg), bez mojih crckarija. A buduci da su to prijavnice za sve studente mozemo zakljuciti da nema veze na kojem si faksu, glavno da si u prvih 10%. Isto tako mozemo biti i vanredni i prijaviti se.
Ja bih stvarno vise vremena trebala provoditi na plazi, a manje na internetu :smt009

11-09-2006, 17:01
ej imam malo blesavo pitanje....... ovi dani orijentacije vrijede i za izvanredne studente?? i dali se izvanredni mogu upisati na sportske aktivnosti--- ja bi na odbojku......

Murphy
11-09-2006, 17:23
ej imam malo blesavo pitanje....... ovi dani orijentacije vrijede i za izvanredne studente?? i dali se izvanredni mogu upisati na sportske aktivnosti--- ja bi na odbojku......

Vrijede i za izvanredne, bar su vrijedili prosle godine

naravno da se mozes upisati :smt006

Tyche
11-09-2006, 19:13
hmmz.. na stranici pise da tjed....DANI orijentacije traju od 28. do 30. 9. dakle, cetvrtak, petak i subota. Program je tu (http://www.pravo.hr/isite_view_1/default.asp?ru=1&gl=200609070000003&sid=&jezik=1).
Osjecam se jako brucoshasto-entuzijasticno. Cant wait till someone bursts my bubble.
A glede stipendija... Na stranici mzosa(ovoj) (http://public.mzos.hr/default.asp?ru=287&sid=&akcija=&jezik=1) koja govori o natjecaju za stipendije od prosle godine (jos nije objavljen natjecaj za iducu godinu) pise sve o kategorijama (kategorija A za one koji su u prvih 10%), a na dio prijavnice koji nas zanima je ovaj (http://img63.imageshack.us/img63/1632/obrazac2vs2.jpg), bez mojih crckarija. A buduci da su to prijavnice za sve studente mozemo zakljuciti da nema veze na kojem si faksu, glavno da si u prvih 10%. Isto tako mozemo biti i vanredni i prijaviti se.
Ja bih stvarno vise vremena trebala provoditi na plazi, a manje na internetu :smt009

Ae. A kad se predaju papiri za to?
Ja sam u prvih 10% posto a ne bih htjela propustit takvu priliku :smt017

Puno hvala :smt003

Tkach
11-09-2006, 20:13
Proťle godine je bio tjedan orijentacije, ove godine dani orijentacije, iduÌe godine Ìe vjerojatno pokloniti kompas brucoťima i reÌi snaði se dvuŞe :smt003

malimrav85
11-09-2006, 21:04
Proťle godine je bio tjedan orijentacije, ove godine dani orijentacije, iduÌe godine Ìe vjerojatno pokloniti kompas brucoťima i reÌi snaði se dvuŞe :smt003Ne,nego Ìe biti sati orijentacije. I to nije zato jer faks ne brine nego zato jer su djeca sve naprednija i manje im treba da shvate.

Alita
11-09-2006, 22:27
...lalala..moja trabunjanja...

Ae. A kad se predaju papiri za to?
Ja sam u prvih 10% posto a ne bih htjela propustit takvu priliku :smt017

Puno hvala :smt003
Eh, ne pitaj mene, to bih i ja htjela znati, takoder brucosica u prvih 10%. (Ne daj se zavarati linkanjem xD) No mislim da nece uskoro, za proslu godinu se predavalo u sijecnju/veljaci.

eleanor rigby
12-09-2006, 13:44
Pozdrav svima! Evo ja sam nova na forumu i isto sam brucoĹĄ ove godine... Pa ovako,imam jedno pitanje,ako mi neko moĹže odgovorit! Ĺveliki kuracto se tice ovih dana orijentacije,trebamo li doci na baĹĄ sve ĹĄto je na programu? Unaprijed hvala! :smt001

Figo9
12-09-2006, 13:47
Pozdrav svima! Evo ja sam nova na forumu i isto sam brucoĹĄ ove godine... Pa ovako,imam jedno pitanje,ako mi neko moĹže odgovorit! Ĺveliki kuracto se tice ovih dana orijentacije,trebamo li doci na baĹĄ sve ĹĄto je na programu? Unaprijed hvala! :smt001

Ne trebate doĂŚi na baĹĄ niĹĄta ako neĂŚete, ali fora je, pa vam savjetujem da odete

A ťto se tièe ovih stipendija, odite u referadu i pitajte ťta sve trebate donesti za dobivanje te stipendije i to je to! Proťle godine su mislim tek u 6 mjesecu dali, ali onda i sve zaostatke, pa je to ispala onda dobra svota! Jel zna netko dali se takva stipendija daje i na drugim sveuèiliťtima, ili samu u Zg? Konkretno, zanima me dali se i u Ri na pravu dobiva stipendija za 10% najboljih na prijemnom :smt017

Đ!
12-09-2006, 14:08
ali fora je, pa vam savjetujem da odete

Istina. Al postane fora tek kasnije, za nekoliko mjeseci. I viĹĄe smjeĹĄno i tuĹžno nego fora.

eleanor rigby
12-09-2006, 16:33
[quote=

Đ!
12-09-2006, 17:17
A gle, kako ĹĄto. Ona predavanja o knjiĹžnici i to su smrtno dosadna. Kad te mentori vode po faksu je ok. Ak niĹĄ drugo, bar saznaĹĄ di je koja katedra.

Murphy
12-09-2006, 17:43
Ak niĹĄ drugo, bar saznaĹĄ di je koja katedra.

Osim ako dobiju mene...nece znat di je koja katedra, al bar nece bit dosadno :smt003

Đ!
12-09-2006, 17:51

Osim ako dobiju mene...nece znat di je koja katedra, al bar nece bit dosadno :smt003

Pa ono, zabavljaĹĄ ih i usput kaĹžeĹĄ: "E da, tu vam se prijavljuje(npr) opĂŚa teorija."

Ja se sjeÌam epizode kad sam ispitivo ljude po faksu di se prijavljuje eng i nitko nije znao(kolko god èudno zvuèalo, jer sam ispitivo starije studente).

MinesweePer
12-09-2006, 20:19

ja ni dan danas ne znam di je koja katedra :smt003 moĹžda bi i ja mogao doĂŚi da me uputite :smt004

Nani
12-09-2006, 23:41
Mozda malo blesavo pitanje, ali buduci da sam upisala faks redovno (da, ne znam sto mi bi :) ), zanimalo me mozete li mi vi koji ste vec odgulili par godina na pravu reci kako funkcioniraju turnusi, kolko grupa obicno bude, koliko sati se ima na dan, koliko na tjedan i tome slicno. :smt006

Andrea
13-09-2006, 08:05
to ti je uvijek drukèije, ali savjetujem ti da dolaziť prvih mjesec dana i onda èeť skuŞit na ťto se isplati dolaziti, a na ťto ne. recimo, ja sam u 1. semestru iťla samo na jedno predavanje i na seminar

Donna R.
15-09-2006, 01:17
Hej! :smt002
I ja sam brucoĹĄica i imam par pitanja. oprostite ako zvuce glupo, ali od vecine prijatelja, tako

malimrav85
15-09-2006, 01:44
[quote=Donna R.]Hej! :smt002
I ja sam brucoĹĄica i imam par pitanja. oprostite ako zvuce glupo, ali od vecine prijatelja, tako

Đ!
15-09-2006, 10:37
2.To ti ne mogu toèno odgovoriti. Prije dvije godine samo za seminare,proťle godine su neki uveli kol. za sve kao npr sociologija a ove godine bi iz svih predmeta trebali imati kolokvije,poťto se uprava fakulteta zduťno na njih poziva. Treba prièekati i vidjeti...

Stvar s kolokvijima Ìe biti kao proťle godine, samo Ìe sociologija i opÌa teorija imati kolokvije. KurtoviÌ standardno daje samo seminaristima al dotiènih ima stvarno puno pa to nije neki problem. U drugom semestru neÌe biti osim za seminariste jer, pazi sad, profesori NE ŽELE dati kolokvije. Kao, na politièkoj je samo Rocky pa on nemre, a ostali ne Şele jer ak neÌe jedan, neÌe ni drugi, a ak neÌe 2 onda neÌe ni treÌi... Ko mala djeca.

Robierre de Cochon
15-09-2006, 11:49
Ispit moŞeť pasti 8 puta nakon èega gubiť pravo studranja na Pravu. Kada tri puta padneť ideť na komisiju tj.odgovaranje pred tri profesora.Ako padneť komisjiu morať pauzirati 3 mjeseca dok moŞeť opet polagati taj predmet. Kad drugi put padneť komisiju gubiť pravo studiranja.

Mali ispravak: cetvrti put se ispit polaze pred viseclanim povjerenstvom (komisija), a ako padnes, onda taj ispit moras upisati sljedece godine. Bar je tako prije bilo.
Ako padnes ispit osmi put, ne znaci da ne mozes vise studirati pravo, nego da ne mozes vise studirati pravo na Sveucilistu u Zagrebu.

ps. Sto se tice asistenata, treba razlikovati mladje asistente, koji su diplomirani pravnici s dobrim uspjehom tjekom studija, ali nemaju ovlasti ispitivati niti drzati predavanja. Drugi su asistenti koji imaju magisterij ili cak doktorat, pa pomazu profesorima u odrzavanju nastave (drze predavanja, seminare, vjezbe) ili ispituju.

Donna R.
15-09-2006, 12:37
Dakle, najbolje mi je uzeti seminar kod Kurtovi

Đ!
15-09-2006, 13:19
Dakle, ovo ĂŚu reĂŚ svima u svojoj grupi kad budem mentor. OpĂŚu povijest Ĺželite za seminar. Ak ne dobijete Ĺveliki kuracefka, boli vas ðon, svi imaju iste uvjete - kolokviji koji su umjesto ispita. Ostali kolokviji, soc i teorija, vas rjeĹĄavaju samo pismenog. Pa da se pripremite.

I nemoŞeť prisilit profesore da ti daju kolokvije. Na politièkoj je samo Rocky, na nacionalnoj je Èepulo i asistentica al on smatra oèito da ih je premalo, a na rimu nedaju jer nedaju i ove dve katedre. I neÌete to promijenit, doťlo iz usta prof TurkoviÌ... :smt006

malimrav85
15-09-2006, 14:07
[quote=Donna R.]Dakle, najbolje mi je uzeti seminar kod Kurtovi

Jagodda
15-09-2006, 14:14
..mali ispravak ðiber da im ne kaŞeť krivo.. soc moŞeť rijeťit prek kolokvija u smislu prihvaÌanja ocjene bez odgovaranja ako sakupiť odreðen broj bodova-ne znam sad kolko toèno je bilo dovoljno-

i da ĹĄefkov seminar ako moĹžete dobit uzet pod obavezno

Đ!
15-09-2006, 14:27
..mali ispravak ðiber da im ne kaŞeť krivo.. soc moŞeť rijeťit prek kolokvija u smislu prihvaÌanja ocjene bez odgovaranja ako sakupiť odreðen broj bodova-ne znam sad kolko toèno je bilo dovoljno-

Istinabog, zaboravio sam to. Al moĹžeĹĄ prihvatit 2 ak skupiĹĄ 100/150 ili 3 ak skupiĹĄ 115/150. Tak neĹĄ.

Ispravak tebi sad, :smt003 , nemora baĹĄ bit kod Ĺveliki kuracefka, moĹže i kod asistentica. E da sam to znao prije godinu dana...

Tkach
15-09-2006, 16:18
S obzirom da je Repetitium mater studiorum ili tako neĹĄto, ponovit ĂŚu joĹĄ jednom za sve zbunjene Ĺ˝elite seminar iz OPPD-a. Kod bilo koga. Kod Ĺveliki kuracefa. Kod asistentica. Kod domara. Ali Ĺželite na taj seminar.

Ako ostanete bez njega (ĹĄto ĂŚe za neke biti realnost), onda vam je prilièno svejedno hoĂŚete li na socku ili na teoriju, ali bi vam po pitanju izbora profesora savjetovao ako se odluèite za teoriju da idete kod Ĺveliki kuracimonoviĂŚa a ne kod MilièiĂŚa (zbog literature) a ako se odluèite za socku, odite kod PolĹĄeka ili RavliĂŚa.

Đ!
15-09-2006, 16:53
ako se odluèite za socku, odite kod Polťeka ili RavliÌa.

JA sam bio kod Kregara XIV. i bilo mi je ok. AK niĹĄ drugo, bar zna upalit komp za razliku od RavliĂŚa. :smt003 I nije dosadno. Neznam kak je kod PolĹĄeka doduĹĄe, al ono. Istina, PolĹĄek je sklon poklonit ocjenu dok kod Luja XIV. to moĹžete zaboravit. Meni je dao 2 i pogledo me s prezirom. :smt005 Reko, vi ste bili moj seminarist, sramota... :smt003 (nije doslovce to reko al znam da je to mislio) I bacio mi je indeks na stol pred mene.

Cro
15-09-2006, 22:44
Idite kod PolĹĄeka..
Dovoljno je proĂŚ pismeni (kolokvije), dakle imati viĹĄe od 80 bodova iz dva kolokvija i lik vam da 2..
To je odlièno, jer kod ostalih vam se piťe direktno dvojka tek ako imate 105 bodova..
Dakle, PolĹĄek...
Iako vam je prva opcija seminar iz OPPD-a naravno..

konzerva
15-09-2006, 22:50
a druga teorija kod Ĺveliki kuracimonoviĂŚa.
nitko na prvoj,a bojim se niti na viĹĄim godinama, nema tako zanimljiv i kvalitetan seminar.
odlièna motivacija za studij prava.
lijep pokazatelj ĹĄta se moĹže ako si profesor da samo malo truda

Donna R.
17-09-2006, 14:36
MoĹžete mi malo pojasniti to prihvacanje/neprihvacanje ocjene? Kako to funkcionira?

Đ!
17-09-2006, 15:01
MoĹžete mi malo pojasniti to prihvacanje/neprihvacanje ocjene? Kako to funkcionira?

Ako ti profesor ponudi ocjenu bez da odgovarať, onda moŞeť prihvatit ili odbiti pa odgovarati. Al neÌe ti to bilo tko ponuditi. Neki ti daju uvjet koji morať zadovoljit za to(kao ťto je na sociologiji ťema sa bodovima na kolokvijima) dok neki po standardu nude 2 ak proðeť pismeni(politièka) a nekima se jednostavno neda ispitivati pa ti ponudi neťto. KuŞiť...

Murphy
17-09-2006, 19:26
Ako ti profesor ponudi ocjenu bez da odgovarať, onda moŞeť prihvatit ili odbiti pa odgovarati. Al neÌe ti to bilo tko ponuditi. Neki ti daju uvjet koji morať zadovoljit za to(kao ťto je na sociologiji ťema sa bodovima na kolokvijima) dok neki po standardu nude 2 ak proðeť pismeni(politièka) a nekima se jednostavno neda ispitivati pa ti ponudi neťto. KuŞiť...

Mislim da pitanje nije bilo u tom kontekstu.

Naime, ako ganjas prosjek (ne preporucujem na ovom faksu), mozes odbiti ocjenu koju dobijes iz ispita ako ti se ne svidja...pritom se odbijanje racuna kao pad...u takvom slucaju mora se brzo djelovati jer vecina profesora nije naviknuta na odbijanje (uglavnom su na eng naviknuti) pa lupe zig prije nego stignes izustiti ista. Ako i udari zig, nista strasno, moze se ponistiti...

Dakle jos jednom: racuna se kao pad i ne preporucam! :smt006

Đ!
17-09-2006, 23:28
Mislim da pitanje nije bilo u tom kontekstu.

Ja sam bio zakljuèio da je jer smo neť o tom pisali al kaj sad ak sam fulo. :smt006

Maat
18-09-2006, 01:33
Subota (30.9.)
10.00-14.00
•Prijavljivanje seminara(TMT 14 - dvorana I, II)

Znaci, tada se prijavljuje zeljeni predmet za seminar i to?

I zasto je toliko vazno uzet opcu povijest? sad sam malo pod stresom. :smt003

Kakav mi utjecaj imamo na mogucnost izbora? (Jel treba doc negdje ranije, ili nesto slicno... stupid kvescn, i know :smt004 )

Alita
18-09-2006, 02:32
Kakav mi utjecaj imamo na mogucnost izbora? (Jel treba doc negdje ranije, ili nesto slicno... stupid kvescn, i know :smt004 )
Ako se ne varam, bira se po redosljedu koji smo bili na prijemnom. Tako da sto si vise na listi, imas vece sanse uzeti nesto prije no sto to drugi..bukiraju.
No i ja sam nova u tome >> I could be wrong.

Đ!
18-09-2006, 11:18
I zasto je toliko vazno uzet opcu povijest? sad sam malo pod stresom. :smt003

Zato jer kad poloŞiť seminarske kolokvije iz opÌe povijesti ti je to ocjena u indeks. Ovak morať polagat cijeli ispit u komadu i mogu ti reÌ da se za to uèi bar 2 mjeseca u komadu. Reko, ak te to privlaèi... :smt003 JA se tlaèim s opÌom povijesti od ťestog mjeseca i joť nisam poloŞio. To je seminar koji ima najbolje povlastice na prvoj godini. Da je bar to meni netko rekao prije godinu dana... :smt009

Inaèe, Alita ti dobro kaŞe, seminari se upisuju po tom koja si bila na prijemnom. Al to je samo prvi semestra, kasnije ti se ide po broju ispita i prosjeku.

ASTRON
18-09-2006, 14:58
Ako je rimsko pravo dvosemestralno,jer se moĹže odgovarat prvi dio na kraju prvog semestra ili se on moĹže polagati tek kad se cjelokupno obradi pa onda ga cijelog i odgovaraĹĄ odjednom?Ne mislim na kolokvije i seminare sad,nego samo na ispit?Jel takva situacija i sa svim ostalim dvosemestralnim predmetima?Hvala.

Đ!
18-09-2006, 16:50
Nijedan ispit nije dvosemestralan osim engleskog a on se mogao polagat prvi dio nakon prvog semestra. Otkud ti da je rim dvosemestralan? :smt017

mr. mojo risin
18-09-2006, 18:00
bio sam 95. na prijemom...sta mislite, jel cu moc kod kurtovica na seminar?! i da, cuo sam ovo /ovo govorim kao brucos, ostalim brucosima :smt001 /- ako ne budete mogli kod kurtovica, onda uzimte seminar kod njegove asist. zrinke (ne znam prezime)- ista stvar kao da ste kod kurtovica

Maat
18-09-2006, 18:58
ja sam bila 80-i-neka, nije vrag da ne uzima ni 100 seminarista. :smt017

opet, i'm a n00b, pa ne znam.

thanx for the info...

Murphy
18-09-2006, 19:04

opet, i'm a n00b, pa ne znam.

thanx for the info...

nije iz tog kolegija bitan profesor...bitno je jedino da cete uciti 5-6 puta krace nego sto bi ucili inace...
iz druga 2 kolegija ionako imate kolokvije, tako da je opca povijest najracionalniji izbor :smt006

Đ!
18-09-2006, 19:08

Ne bih vam znao. Moj frend je bio oko 100. mjesta pa nije dobio. No, kako smo veĂŚ napisali na prethodnim stranicama(a Ivan je to majstorski ponovio :smt006 ), nije vaĹžno koji prof, moĹže i kod asistetica.

Tkach
18-09-2006, 19:48
Ja sam bio tristo-i-neki pa sam maznuo seminar iz OPPD-a, upisao sam kod Zrinke. ProĹĄle godine je veĂŚina ljudi bila dosta slabo informirana po pitanju seminara, dakle ili nisu imali pojma koji seminar valja a koji ne valja, ili su Ĺželjeli upisati kod KurtoviĂŚa, ali nisu znali da je reĹžim isti i kod asistenica (ovih drugih je bilo tona).

Formalno sam bio Zrinkin seminarist, ali faktièki je KurtoviÌ vodio grupu sve negdje do pred BoŞiÌ. Poslije ju je vodila Zrinka isto kao i jednu grupu koja je upisala kod KurtoviÌa. OpÌenito, tko Ìe i kada imati koju grupu je pitanje dogovora na katedri (toènije, pitanje KurtoviÌeve volje). Svi seminaristi OPPD-a imaju isti program rada na seminaru: dakle imaju iste kolokvije (3 ili 4, opet unutarnje pitanje katedre). Na kolokvijima se vrte identièna pitanja veÌ godinama. Kad poloŞite sve kolokvije (ovo ne uspije samo par bisera u generaciji) ponude vam ocjenu iz ispita koja je u pravilu niŞa od prosjeène ocjene s kolokvija (tipa 3, 4, 4, 5 je 3), osim ako se niste svidjeli KurtoviÌu na neki naèin: sjedenjem u prvom redu na predavanjima, izlaganjima na seminaru, javljanjem i sl. Onda vam ponude prosjeènu ocjenu. Lijepo uzmete tu ocjenu i onda se rugate onima koji nisu bili na seminaru.

Jasno? :smt003

Maat
18-09-2006, 19:56
hahah... ok... :smt001

mr. mojo risin
19-09-2006, 01:28
Jasno? :smt003

eeeeeeee, to!!! to me zanimalo..tnx. jos nisam uspio saznati kak se zrinkica preziva ali ima vremena...

Alita
19-09-2006, 17:32
Ja sam bio tristo-i-neki pa sam maznuo seminar iz OPPD-a, upisao sam kod Zrinke. ProĹĄle godine je veĂŚina ljudi bila dosta slabo informirana po pitanju seminara, dakle ili nisu imali pojma koji seminar valja a koji ne valja, ili su Ĺželjeli upisati kod KurtoviĂŚa, ali nisu znali da je reĹžim isti i kod asistenica (ovih drugih je bilo tona).
...
Bolje uzeti seminar iz OPPD-a kod Kurtovica ili asistenata?

sarcastic-87
19-09-2006, 19:43
Jesu li prema Bologni predavanja obavezna ili ne?
jer svatko tvrdi drugaèije...

Đ!
19-09-2006, 19:56
Jesu li prema Bologni predavanja obavezna ili ne?
jer svatko tvrdi drugaèije...

A gle, praksa je blago razlièita od teorije. :-D NeÌe te nitko progonit ak neÌeť iÌ na predavanja(iako u drugom semestru neki inizistiraju da dolaziť), al se kao mora.

mr. mojo risin
19-09-2006, 20:45
ajmo jedno pravo noob pitanje- ''nacionalna'' je skracenica od hrvatske pravne povijesti u europskom kontekstu ili je to samo dio oppd-a?!!? naime danas sam dobio knjige, pa sam malo zbunjen :oops:

fat drummer
19-09-2006, 21:06
to je skraĂŚenica...

mr. mojo risin
19-09-2006, 21:20
to je skraĂŚenica...

hvala

Tkach
19-09-2006, 22:10
...
Bolje uzeti seminar iz OPPD-a kod Kurtovica ili asistenata?

Svejedno.

Stubblefield
20-09-2006, 23:07
Koja bi bila druga najbolja opcija za seminar osim KurtoviÌa (za sluèaj da njega neuspijemo dobiti)?

malimrav85
20-09-2006, 23:16
a druga teorija kod Ĺveliki kuracimonoviĂŚa.
nitko na prvoj,a bojim se niti na viĹĄim godinama, nema tako zanimljiv i kvalitetan seminar.
odlièna motivacija za studij prava.
lijep pokazatelj ĹĄta se moĹže ako si profesor da samo malo truda

Ljudi,ajmo malo prvo proèitat topic prije nego se samo lupi pitanje.

Stubblefield
21-09-2006, 11:02
MoĹžda sam trebao precizirati, postoji li joĹĄ neki profesor na prvoj godini kod kojega je bolje uzeti seminar nego normalno polagati ispit jer je predmet zahtjevan/profesor za...ban/ispit vrlo teĹžak i sl.? Naime, kvaliteta seminara nije presudna ako postoji barem joĹĄ jedan profesor zbog kojih se studenti sele i upisuju faks u drugim gradovima.

fat drummer
21-09-2006, 15:02
MoĹžda sam trebao precizirati, postoji li joĹĄ neki profesor na prvoj godini kod kojega je bolje uzeti seminar nego normalno polagati ispit jer je predmet zahtjevan/profesor za...ban/ispit vrlo teĹžak i sl.? Naime, kvaliteta seminara nije presudna ako postoji barem joĹĄ jedan profesor zbog kojih se studenti sele i upisuju faks u drugim gradovima.

ma svaki ispit moĹžeĹĄ dati normalni kod bilo kojeg profesora... ljudi koji sele u drugi grad zbog jednog ispita seru kvake

pèelica
21-09-2006, 16:09

gledaj,kad nauèiť,nitko te neÌe ruťit.èak ni kurtoviÌ unatoè prièama.kad znať,znať.nitko ne grize.ťimonoviÌev seminar je jako zanimljiv i pouèan.isplati se uzet iako svi imaju moguÌnost kolokviranja.

T.h.i.r.t.e.e.n.
21-09-2006, 22:34
People,
imam jedno pretpostavljam naivno pitanje, ali jbg... Uglavnom, citam ja maloprije raspored predavanja za brucose ove godine...Ok, tri turnusa i sve to je razumljivo, ali zar nije malo neposteno da na primjer, drugi turnus nema nijedan dan u tjednu slobodan, kao ostala dva (naravno,ako pretpostavimo da se predavanja pohadjaju redovno)? I da drugi turnus u pravilu ima predavanja od 18 do 21h? Cini mi se da sam negdje na forumu procitala da mozes doc na predavanja s bilo kojim turnusom, tj. kad god hoces, ali koji je onda smisao podjele po turnusima? I postoji li nekakav kontinuitet na predavanjima, tj. ima li uopce smisla ici ako jedanput dodjes, pa dva puta ne, pa dva puta da...?

malimrav85
22-09-2006, 11:32
ma doeť kako hoÌeť i kad hoÌeť,vidjet Ìeť ťto Ìe ti se svidjeti i tko pa Ìeť sama odluèiti. Bez brige.

Cro
22-09-2006, 14:04
People,
imam jedno pretpostavljam naivno pitanje, ali jbg... Uglavnom, citam ja maloprije raspored predavanja za brucose ove godine...Ok, tri turnusa i sve to je razumljivo, ali zar nije malo neposteno da na primjer, drugi turnus nema nijedan dan u tjednu slobodan, kao ostala dva (naravno,ako pretpostavimo da se predavanja pohadjaju redovno)? I da drugi turnus u pravilu ima predavanja od 18 do 21h? Cini mi se da sam negdje na forumu procitala da mozes doc na predavanja s bilo kojim turnusom, tj. kad god hoces, ali koji je onda smisao podjele po turnusima? I postoji li nekakav kontinuitet na predavanjima, tj. ima li uopce smisla ici ako jedanput dodjes, pa dva puta ne, pa dva puta da...?

Na poèetku ideť po rasporedu (a ne morať ni tada), no veÌ nakon tjedan dva neÌe biti puno ljudi, pa moŞeť iÌi stalno u turnusu koji ti najviťe odgovara..
Ne brini!

Donna R.
22-09-2006, 19:14
Ni meni nije neĹĄto jasno u vezi s tim turnusima. koliko se meni cini ti rasporedi su za godinu 2005./2006. da li to automatski vrijedi i za 06./07. ili je gospodi preteĹĄko se pobrinut pa napisat novije informacije na sluĹžbenoj stranici naĹĄeg "elitnog fakulteta"? :evil:
PS. i ovi rasporedi na pravokutniku spominju 2005.

Đ!
22-09-2006, 20:06
ili je gospodi preteĹĄko se pobrinut pa napisat novije informacije na sluĹžbenoj stranici naĹĄeg "elitnog fakulteta"? :evil:

Da, to je to. :-D Pa gle, vjerojatno ĂŚete saznat sve dovoljno rano.

T.h.i.r.t.e.e.n.
22-09-2006, 20:18
OK, thanks! E, i jos nesto- ako sam pri upisu ostavila indeks na faksu, gdje ga pokupim sad kad dodjem u Zg? Na referadi ili...?

Đ!
22-09-2006, 20:20
Kaj ne tam negdje na drugom katu desno pa iza ugla?

Maat
23-09-2006, 23:27
PITANJEE

zbunile su me malo ove nove obavijesti na pravo.hr.:

da li ja moram jos ista placati, upisivati se i slicno? ili samo dodjem cet-sub, u subotu upisem seminar i dalje na predavanja...?

malimrav85
24-09-2006, 00:33
Koje obavijesti? Koja godina?

Maat
24-09-2006, 02:13
pa, brucos sam. upisala sam se onda poslije prijamnih, naravno, i zanima me imam li jos kakvih obaveza u obliku placanja i papirologije, ili samo dolazim na predavanja.

yvonne
24-09-2006, 10:24
pa, brucos sam. upisala sam se onda poslije prijamnih, naravno, i zanima me imam li jos kakvih obaveza u obliku placanja i papirologije, ili samo dolazim na predavanja.
Ako si sve obavila sto se upisa tice, moras doci onda kada vam pocinju predavanja. Tj. na tjedan orijentacije. Ova obavijest o upisu na stranici prava se ne tice brucosa, to je za starije studente.

T.h.i.r.t.e.e.n.
24-09-2006, 12:43
Bi li mi netko mogao objasnit kako funkcionira taj izbor seminara? Jel mi samo dodjemo i kazemo koji bismo seminar htjeli i neka draga teta provjeri ima li mjesta i koji smo bili na prijemnom pa nas zapise, ili dobijemo papir na kojem zaokruzimo sto hocemo? Ako je ovo drugo, pise li uz predmet i profesor kojeg mozemo izabrat? Ukljucuje li taj popis i asistente koje mozemo izabrat?

fat drummer
24-09-2006, 12:46
ne, jer to bi bilo organizirano... izvesi se popis koji ste bili na prijemnom i onda ovisno o tome popisu dolazite odreðeni dan/sat. zatim tamo ispunite super listiÌ na kojem napiťete ime kolegija i ime profesora. onda neki doðu malo prije pa se uguraju u raniju grupu jer se onoj Şeni ne da provjeravat tko ste i ťto ste, pa neki varaju i dobiju seminare koji ne bi smjeli i tako...

yvonne
24-09-2006, 12:48
seminari ti se upisuju po zaslugama, konkretno za brucose vrijedi da prednost imaju oni koji su se bolje plasirali na prijamnom. Mi smo prosle godine upisivali tako da smo na papiric upisali prvi i drugi izbor i profesora kod kojeg bi htio ic na seminar. S tim da ti napisau kod koga vec vise nema mjesta tj. koji seminar je jos ostao.

Maat
24-09-2006, 14:20
citam ja maloprije raspored predavanja za brucose ove godine...

a gdje je taj raspored?

T.h.i.r.t.e.e.n.
24-09-2006, 14:33
seminari ti se upisuju po zaslugama, konkretno za brucose vrijedi da prednost imaju oni koji su se bolje plasirali na prijamnom. Mi smo prosle godine upisivali tako da smo na papiric upisali prvi i drugi izbor i profesora kod kojeg bi htio ic na seminar. S tim da ti napisau kod koga vec vise nema mjesta tj. koji seminar je jos ostao.

A jel mozes umjesto profesora upisat ime asistenta?

T.h.i.r.t.e.e.n.
24-09-2006, 14:36

a gdje je taj raspored?

To sam citala na stranicama Pravokutnika. Pretpostavljam da je od prosle godine (ne pise tocno), pa ne znam je li isti vrijedi i za ovu, ali i da ne vrijedi, vrlo je lako moguce da se dogodi ista ili slicna situacija.

MinesweePer
24-09-2006, 14:55
[quote="T.h.i.r.t.e.e.n.":3as75kyd]citam ja maloprije raspored predavanja za brucose ove godine...

a gdje je taj raspored?

To sam citala na stranicama Pravokutnika. Pretpostavljam da je od prosle godine (ne pise tocno), pa ne znam je li isti vrijedi i za ovu, ali i da ne vrijedi, vrlo je lako moguce da se dogodi ista ili slicna situacija.[/quote:3as75kyd]

ti rasporedi predavanja Ìe ti se itako nekoliko puta kroz godinu mijenjat tako da èekaj poèetak godine pa na faxu pogledaj

Nani
25-09-2006, 02:50

a gdje je taj raspored?

to i mene zanima...

oce itko od vas dobrih forumasa bit na tjednu orijentacije da bar imamo privid da nekog poznamo? :P

malimrav85
25-09-2006, 22:57
2. koje knjige je najbolje kupiti iz opce TEORIJE? posto su miliciceve komplicirane. je li dobro ako kupim periceve, a dobijem milicica kao profesora...?
3. gdje nam je engleski u rasporedu...? :?
4. kad pocinju the actual predavanja? :oops:

stvarno hvala na strpljenju... :D

malimrav85
25-09-2006, 22:58
Iz teorije moĹžeĹĄ birati kod koga ĂŚeĹĄ na ispit.
Eng ne znam
Predavanja ĂŚe valjda ili 9. ili veĂŚ 2.

Đ!
25-09-2006, 22:58
Meni nitko nije reko sve te stvari... :p

Ĺveliki kuracto se tièe ovog s MilièiĂŚem, nitko te ne prisiljava da ideĹĄ njemu. NA ispit doðeĹĄ kad na rasporedu piĹĄe da je Ĺveliki kuracimonoviĂŚ i to je to. Ti moĹžeĹĄ birat po kojoj literaturi polaĹžeĹĄ pa ono. Obavezni su samo seminari u subotu al nije loĹĄe doĂŚ posluĹĄat ove neke ĹĄeme tipa govor dekana ili doĂŚ razgovarat s mentorima. Eng se naknadno odredi. Predavanja poènu 2.10.

iviv
26-09-2006, 22:06
ajme... tako se glupo i jadno osijeĂŚam, ali jednostavno ta glupa pitanja dolaze sama od sebe. Ne znam jel vama svima tako bilo, al eto..
Eto glupog pitanja:

Npr. da Ĺželim seminar iz OPPD-a kod Kurtovica, i sad upisem njega na taj sudbonosni papirĂŚ, ali poĹĄto nisam baĹĄ bila u samom vrhiĂŚu top liste (hjoj), nisam sigurna da li je moguĂŚe upast kod njega. I sad bih ja Ĺželjela napisat da bi ja kod te asistentice, jel to moguĂŚe? Isti predmet za seminar, samo kod drugih profesora, napisat?

Ajme meni, ne samo da je glupo vec je i zbunjen.. :(

Murphy
26-09-2006, 22:30
Npr. da Ĺželim seminar iz OPPD-a kod Kurtovica, i sad upisem njega na taj sudbonosni papirĂŚ, ali poĹĄto nisam baĹĄ bila u samom vrhiĂŚu top liste (hjoj), nisam sigurna da li je moguĂŚe upast kod njega. I sad bih ja Ĺželjela napisat da bi ja kod te asistentice, jel to moguĂŚe? Isti predmet za seminar, samo kod drugih profesora, napisat?

Ajme meni, ne samo da je glupo vec je i zbunjen.. :(

Rec ce vam kad ne bude vise mjesta za Kurta...nama su bili rekli ;-)

suz
26-09-2006, 23:26
il ak ne upadneš u prvom semestru pokušavaj i probaj u drugom semestru se ubacit (brijem da tad izvanredni imaju kak sam ja imala) i bilo ih je redovnih kaj su se progurali ;)

iviv
27-09-2006, 09:51
bila sam neka trisodevedeset i neka.. to znaèi da nebudem upala na Kurtovica, jel da?

Da! Zato pitah za tu asistenticu..
Jel zna netko kako se zove ta misteriozna Ĺžena??

27-09-2006, 14:20
help help help!!!! kad se izdaju raspored predavanja za izvanredne ... danas su izdali samo za redovne... pa nemam pojma... kada je otprilike prosle godine poèinjalo vanrednima predavanja???
ovo studiranje me fakat zbunjuje (vanredno) nigdje za nas information...
i da... ima ko od vas ko je studirao vanredno... da mi malo opiĹĄe... jer im je bilo teze ili malo lakse od redovnih.. sad po bolonji ili prije... pozzzzz

suz
27-09-2006, 18:58
predavanja su zapravo podjeljena u dvije grupe po abecedi-jedan tjedan ima prva grupa predavanja,drugi tjedan druga grupa.tak da u principu imaÅ¡ svaki drugi tjedan predavanja i to je nama bilo ut,sr i četvrtak po tri sata svaki predmet.
ne znam,meni je bilo puno bolje biti vanredan jer nisi obvezan ići na predavanja (kako kod koga) pa sma viÅ¡e imala vremena bit doma i učit :-D
mislim da engleski baÅ¡ moraÅ¡ ić na predavanja jer je neka Å¡ema da žena zapisuje.
i imat čeÅ¡ obvezne seminare neovisno dal si obvezan il redovan.
pozitivno je to da nemoraÅ¡ skupljat potpise i nemoraÅ¡ ić na tzv.sistematski.
ne znam kaj još.....piši kaj te zanima :)

iviv
27-09-2006, 19:20
bila sam neka trisodevedeset i neka.. to znaèi da nebudem upala na Kurtovica, jel da?

suz
27-09-2006, 19:22
piÅ¡e ti sve u vodiču :-)

Murphy
27-09-2006, 19:24

Zrinka Erent-Sunko

Jesus fuckin' Christ, kaj se svi toliko zivcirate oko tih sranja? Sva ce vam imena i mogucnosti pisati na ploci

iviv
27-09-2006, 21:33
a znam, znam...

al isto tak ne znam da ce nam to pisat, ak piĹĄe, super..
Majko moja, samo da to sad proðe i poène jer me ovo zbilja izluðuje.

Al hvala na odgovoru...

Maat
01-10-2006, 19:26
jos jedno pitanje:

sutra pocinju predavanja po rasporedu koji je objavljen na pravo.hr, ali ne pise gdje tocno? receno je na danima orijentacije da se nastava odrzava u jos zgrada, ali ja nisam bila u mogucnosti prisustvovati cjelokupnom programu pa sad pitam da ne bude sutra panika. :)

ima li negdje raspored gdje ce se odvijati predavanja...? ili su sva u zgradi faxa?

hvala

Đ!
01-10-2006, 19:30
ne pise gdje tocno?

Pogledaj joĹĄ jednom... :-D

http://www.pravo.hr/isite_view_1/defaul ... 1280000001 (http://www.pravo.hr/isite_view_1/default.asp?gl=200511280000001)

Ispod rasporeda za redovne.

Inaèe, u dvorani 1 na tmt 14. Predavanja su iskljuèivo tamo za prvu god. Osim jezika, oni su u gunduliÌevoj. I seminari su drugdje, valjda na to misliť.

Maat
01-10-2006, 19:54
jaoo... :-D ja sam vidjela kad je bio samo popis. thnx.

inace, malo sam skepticna oko ovih vremena koja pisu... za upis seminara je svuda na netu pisalo u 10, kad ono, moja grupa je bila u 9. hvala bogu da sam sva nabrijana dosla u 9:15, al svejedno panika.

Đ!
01-10-2006, 20:07
inace, malo sam skepticna oko ovih vremena koja pisu... za upis seminara je svuda na netu pisalo u 10, kad ono, moja grupa je bila u 9. hvala bogu da sam sva nabrijana dosla u 9:15, al svejedno panika.

To mi je èudno. Praksa je da niť ne poène na vrijem, al uvijek je to kasnije, nikad ranije.

BTW, ak sutra oÌeť sjedit na opÌoj povijesti, doði u 7. Barem. :-D

Maat
01-10-2006, 20:17
umm... meni pocinje u 14 h. :D
a ispred je prvi turnus koji u 2 mora izaci, tako da dolazak ranije ne bi trebao puno znaciti... (+ prvo imamo teoriju)

Nani
01-10-2006, 20:33
jel trebamo na prvi dan predavanja vec dofurat sve knjige? barem sto se oppd-a tice? pitam jer ne znam dal da zurim s kupovinom ujutro il imam jos par dana fore

Maat
01-10-2006, 20:42
e da - mene zanima trebam li nositi i hrestomatije odmah? i je li hitno da nabavljam to sad, ili moze i za cca mjesec dana...? imam vec dvije kurtoviceve knjige s kojima mislim poceti, sumnjam da cu se odmah baciti na sve 4. mozda se varam. :?

a drugo - jel mi, kako smo poredani u turnusima, tako uvijek imamo istog profesora iz pojedinog predmeta? sto ako ja npr. hocu na teoriju kod milicica (kupila sam njegovu knjigu), a ne predaje u mom turnusu...?

joj da - i jos jedno ultraglupo pitanje, ali moram: da li smijemo pocrtavati i raditi si biljeske sa strane po knjigama, konkretno po kurtovicevim (seminarist sam). kvalitetnije ucim ak mogu pocrtavat po knjizi. cula sam svasta o doticnom pa bolje sprijeciti...

suz
02-10-2006, 00:34
nani-nosi knjigu br.1 a ako imas i seminar onda i hrestomatiju br.1

maat-
1.-isto,prvu knjigu i prvu hrestomatiju
2.-ne znam,neka netko drugi kaze ko zna :-)
3.-ultraglupo nije nego je korisno-nosi si biljeznicu i u nju pisi a sto se knjiga tice,bolje ne pred njim podcrtavati no sto se tice hrestomatija-kada budete citali podcrtavaj ono sto on bude naglasavao i sto smatras vaznim,dapace :smt023

Alita
02-10-2006, 14:59
Ili ti previse plasis ili su brucosi zakazali, u 7 i 15 je tamo bilo 7-8 ljudi. Tek su oko 7 i 45 poceli masovnije dolaziti. Sto mi je savrseno odgovaralo...
Kurtovic je stvarno zanimljiv. :D

Cro
02-10-2006, 15:06

Pitat ĂŚu te nakon usmenog jel' ti zanimljiv..
:badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin:

Đ!
02-10-2006, 18:07
Ili ti previse plasis ili su brucosi zakazali, u 7 i 15 je tamo bilo 7-8 ljudi. Tek su oko 7 i 45 poceli masovnije dolaziti. Sto mi je savrseno odgovaralo...

Valjda su zakazali. Ĺveliki kuracto je kasnije, to je manja ĹĄansa da ĂŚeĹĄ naĂŚ viĹĄe od 1-2 mjesta jedno pokraj drugog.

sarcastic-87
02-10-2006, 19:59
jel trebamo na prvi dan predavanja vec dofurat sve knjige? barem sto se oppd-a tice? pitam jer ne znam dal da zurim s kupovinom ujutro il imam jos par dana fore

KurtoviĂŚ je veĂŚ naglasio da sljedeĂŚi sat donesemo knjigu/e...
Dao nam je zadatak da proèitamo neťto iz knjige i hrestomatije i tu dolazi moje pitanje...
Kaj nije hrestomatija samo za seminariste?

elizabeta
02-10-2006, 21:43

ajme meni...brijem da NIKAD vise necu njemu doc na predavanje...odo ja kod Zrinke, nek mi objasnjava knjigu,a ne kako je njemu njegov sin kupio psa... :evil: :evil:

Nani
02-10-2006, 21:53
mwni se nije doimao tako strasnim... samo malo cangrizavi intelektulac u poodmaklim godinama...

nama nije pricao o kupovini psa... :roll:

malimrav85
02-10-2006, 21:56
ajme meni...brijem da NIKAD vise necu njemu doc na predavanje...odo ja kod Zrinke, nek mi objasnjava knjigu,a ne kako je njemu njegov sin kupio psa... :evil: :evil:
:roll:
StraĹĄno!
pa to su najbolji trenutci prve godine...
Zrinka... Svaka profesorici èast ali je prof.KurtoviÌ institucija!
Tebi ne bih mijenjaoooooooo.....

Đ!
02-10-2006, 21:58
Zrinka predaje èitajuÌi iz knjige, Al zato, ak niste seminaristi i pohaðate redovito predavanja vam da moguÌnost biranja tri drŞave. Which reminds me, mogo bi ja navratit. :-D

kitty
02-10-2006, 22:16
Zrinka predaje èitajuÌi iz knjige, Al zato, ak niste seminaristi i pohaðate redovito predavanja vam da moguÌnost biranja tri drŞave. Which reminds me, mogo bi ja navratit. :-D

kolega je blizu istine. sve objasnih brucosima kojima sam bila mentorica: osim dolazaka na predavanja bitno je i imati razna izlaganja, pisati referate i aktivno sudjelovati u raspravama (ukljucujuci i citanja i tumacenja hrestomatije)
ne mozes tam doci i biti ko kupus

Maat
02-10-2006, 22:20

zbog takvih kao ti cemo imat vise zraka u ucionici.

ja moram rec da je danas u popodnevnom turnusu kurtovic odrzao odlicno "predpredavanje", o vremenu i poimanju proslosti. istina je da se kod njega moze puno nauciti, ne samo o povijesti. digresije o psu mi uopce nisu smetale, dapace, jos je sladji starcic dok se smije. :D

a milicic je... izazov. puno ga se vise "bojim" na primjer od kurtovica.

BY THE WAY! kurtovic je zaboravio spomenut kad imamo seminar. zna tko od kolega? :?

iviv
02-10-2006, 23:38
slaŞem se s maat u potpunosti!! Kurtovic je nevjerojatan profesor i filozof, sveo je povijest i filozofiju u jedno ťto mi je bilo super.. A male i nadasve simpatiène digresije samo su dodatno poveèale njega u mojim oèima, i shvatila da je i on èovjek, nakon svih onih prièa...

A MilièiÌ... Strah!!

Murphy
03-10-2006, 12:34
Kurtovic je nevjerojatan profesor i filozof, sveo je povijest i filozofiju u jedno ťto mi je bilo super.. A male i nadasve simpatiène digresije samo su dodatno poveèale njega u mojim oèima, i shvatila da je i on èovjek, nakon svih onih prièa...

Ok...koliko ste vi dugo upoznati s njim? :lol:

S jedne strane Kurtovic je vodeci strucnjak u svom podrucju, dok s druge strane zna biti pravo djubre ako mu se ne svidis...it's all in the current mood

Donna R.
03-10-2006, 19:43
A MilièiÌ... Strah!!

ZAĹveliki kuracTO?!
Imam pitanje...na kojim predmetima je moguÌe nabavit samo kopiju knjige tj.gdje neÌe reŞat na nas ako nemamo original? ja sam zakasnila s kupovinom knjiga..nije mi se dalo o tome razmiťljat prek ljeta..a danas sam u knjiŞari dala preko1000 kuna samo za 4-5 knjiga...koga god zovem svi su veÌ prodali..antikvarijati nemaju...uŞas!! kaj mi znaèi ťto sam upala bez plaÌanja kad sad moram par tisuÌa iskeťirat za knjige...

kitty
03-10-2006, 20:35
[quote="Donna R."]na kojim predmetima je moguĂŚe nabavit samo kopiju knjige tj.gdje neĂŚe reĹžat na nas ako nemamo original? quote]

nacija, teorija, rim, politicka(al je ne pokazuj rockyju)

fidel_castro
03-10-2006, 23:10

zbog takvih kao ti cemo imat vise zraka u ucionici.

ja moram rec da je danas u popodnevnom turnusu kurtovic odrzao odlicno "predpredavanje", o vremenu i poimanju proslosti. istina je da se kod njega moze puno nauciti, ne samo o povijesti. digresije o psu mi uopce nisu smetale, dapace, jos je sladji starcic dok se smije. :D

a milicic je... izazov. puno ga se vise "bojim" na primjer od kurtovica.

BY THE WAY! kurtovic je zaboravio spomenut kad imamo seminar. zna tko od kolega? :?

Dobar je Ĺveliki kuracefko dok ne pukne. Sjeti se onog koji se raskreèio, ona koja je Ĺžvakala,a nadasve onaj kojem je Ĺveliki kuracefko rekao VAAAANNNN!
Èovjek jednostavno nije normalan bez obzira ťto smatram da jako pametno prièa.

Nani
03-10-2006, 23:36
joj pretjerivanja... ko da njega briga ko se raskrecio... samo mora odrzati reputaciju, i provjeriti tu i tamo dal pratimo, u slucaju da netko prizaspe :) jesi skuzio da svaki put nakon takvog ispada pita gdje sam stao i snima tko mu je u mogucnosti dati odgovor na to pitanje? mudar je on veoma, i nimalo lud. samo kuzi neke sisteme koje mi jos nismo prokljuvili.

uostalom, covjek mora odrzati imidĹž. osobno, bila sam pomalo razocarana kad nam nije uopce spomenuo da 4 ljudi oko nas nece zavrsiti faks, niti je rekao da nas tu nitko ne zeli... je li izgubio svoj 'edge'? :shock: :p

Maat
04-10-2006, 10:38
...

slatkiš ubojica
04-10-2006, 10:52
ma meni je tako vejdeno kakv je tko. uci i proci ces.

Đ!
04-10-2006, 12:48
al moram rec da se puno vise bojim milicica i dekana od njega.

Ozbiljno? Nisam bio kod MIlièiÌa, al Kregara se bojat... :lol:

Nani
04-10-2006, 13:47
evo buduci da mislim da je nepotrebno otvarat novu temu imam jedno pitanje nevezano za profesore: kakva je politika faksa spram izgubljenih stvari? naime pametna kako jesam jucer sam u vecernjim satim bila premorena i zaboravila fascikl ispod klupe u dvorani 1. ujutro sam bila u prvom turnusu i provjerila lokaciju no nije ga vise bilo. dakle, jedino su cistacice tu mogle nes ordinirat. je li moguce pitati ih jesu li sto nasle, mora li se pitati preko zene iz referade ili i drugim kanalima i je li itko ikad nesto zaboravio u dvorani a da je kasnije trazio i kako je to nasao? ne bih vas gnjavila zbog fascikla, ali unutra mi je i bitan recept za ljekarnu pa mi je bitno.

MinesweePer
04-10-2006, 13:53
pitaj èistaèice to ili ako na njih ne naiðeť probaj pitat portira (koji Ìe vjerojatno telefonirat u tom trenutku) pa ti moŞda on moŞe pomoÌ...
referada i profesori mislim da ti neĂŚe moĂŚ pomoĂŚ oko toga.

sarcastic-87
04-10-2006, 20:02
odo ja kod Zrinke, nek mi objasnjava knjigu,a ne kako je njemu njegov sin kupio psa... :evil: :evil:

Kad zrinka ima predavanja?

Nani
04-10-2006, 22:41
kolko ja znam ona drzi predavanja u trecem turnusu. za stalno ili ne, nisam sigurna, ali nacula sam nesto da ce ona biti glavna u njemu

Đ!
10-10-2006, 21:21
Tko je ono pito danas na Zrinkinom predavanju dal moĹže kasnit na seminar jer je engleski prije? Ajde, nemojte se sramit... :lol:

Donna R.
12-10-2006, 15:31
btw, kakva su iskustva s milicicem? kad god dodjem na fax, cujem okolo glasice koji se ocajnicki zele prebacit kod simonovica, a i bio je malo: ne zelim cut govorne greske, ne zelim ovo ne zelim ono... :shock:

ja sam prvi put otiťla kod milièiÌa, ali sam se prebacila kod ťimonoviÌa jer mi je zanimljivije, vode se rasprave i slièno...ali nemoj sluťat glasine, napravi kak je najbolje za tebe, ťto se tebi viťe sviða... :D

Andrea
12-10-2006, 22:21
btw, kakva su iskustva s milicicem? kad god dodjem na fax, cujem okolo glasice koji se ocajnicki zele prebacit kod simonovica, a i bio je malo: ne zelim cut govorne greske, ne zelim ovo ne zelim ono... :shock:

moje iskustvo sa milièiÌem je jako, jako pozitivno. to mi je bio najlakťi ispit, a i na predavanjima je bilo ok...
kao profesor je jako dobar, ne sere ti bezveze, veĂŚ na prvom predavanju daje potpis i joĹĄ 100 stvari da sad ne nabrajam viĹĄe...
ima dosta tih kolokvija, a ako ideĹĄ kod njega nastoj ih davati iz prve jer te dijelove gradiva (koje na kolokviju daĹĄ iz prve) ne trebaĹĄ odgovarati na ispitu.
tako sam ja na ispitu odgovarala 3 cjeline, dakle, manje od pola knjige...
uglavnom, ako joĹĄ moĹžeĹĄ odi kod njega.... :smt006

sanchi
17-10-2006, 01:12
heheheh..pozdrav svima za poèetak..
ja bať ne vjerujem previťe tim prebacivanjima i prièama..ja sam kod milièiÌa i na seminaru i skroz mi je ok..svako treba uzet ono ťto je njemu najbolje...

camao
17-10-2006, 01:32
heheheh..pozdrav svima za poèetak..
ja baš ne vjerujem previše tim prebacivanjima i prièama..ja sam kod milièiæa i na seminaru i skroz mi je ok..svako treba uzet ono što je njemu najbolje...

Draga Sanchi:

Pozdrav kolegice...Prvo bih primjetio Vas dobro odradjen prvi korak.Srecom pa niste povjerovali u sve te razne; sto lazne, sto preuvelicane price i glasine.
Dolaskom na ovaj forum pruza Vam se mogucnost usvajanja pregrst korisnih informacija o ispitima i faksu opcenito.
Naravno da ni u ovoj nasoj maloj oazi nije sve idealno, i ovdje se moze naici na osobe koje nisu od povjerenja, na informacije koje lako mogu zavarati i savjete koje Vas neupitno mogu odvratiti s pravog puta.
Predlazem Vam, stoga, da bez zadrske prihvatite ovu velikodusnu gestu moje malenkosti i potratite djelic svoga vremena za zajednicku diskusiju na temu "Moj faks i ja".
Bit cu toliko slobodan i predloziti vam jednu od starih, sarmantnih zagrebackih kavana kao mjesto nase diskusije, mjesto gdje Vam mogu s radoscu prenijeti sve iole bitne informacije.
Nadam se da cete znati cijeniti ovu altrusiticnu i kolegijalnu gestu, ipak je u pitanju i moje vrijeme (a vrijeme je, kazu, novac!) i stoga se nadam pozitivnom odgovoru.

S stovanjem, vas camao.

17-10-2006, 11:13
alo ljudi jel zna tko kad popcinje taj vrazje latinski...
joĹĄ nisu stavili raspored na net pa me zanima ako je ko isao pogledati???
dala vec para a joĹĄ ne pocinje... pa zato molim za pomoĂŚ

malimrav85
17-10-2006, 11:29
jbt camao, oĂŚu ja morat tebi stavit neku ogrlicu koja je pod naponom?
na kratki lanac s njim! :-D

sanchi
18-10-2006, 00:13
Draga Sanchi:

Pozdrav kolegice...Prvo bih primjetio Vas dobro odradjen prvi korak.Srecom pa niste povjerovali u sve te razne; sto lazne, sto preuvelicane price i glasine.
Dolaskom na ovaj forum pruza Vam se mogucnost usvajanja pregrst korisnih informacija o ispitima i faksu opcenito.
Naravno da ni u ovoj nasoj maloj oazi nije sve idealno, i ovdje se moze naici na osobe koje nisu od povjerenja, na informacije koje lako mogu zavarati i savjete koje Vas neupitno mogu odvratiti s pravog puta.
Predlazem Vam, stoga, da bez zadrske prihvatite ovu velikodusnu gestu moje malenkosti i potratite djelic svoga vremena za zajednicku diskusiju na temu "Moj faks i ja".
Bit cu toliko slobodan i predloziti vam jednu od starih, sarmantnih zagrebackih kavana kao mjesto nase diskusije, mjesto gdje Vam mogu s radoscu prenijeti sve iole bitne informacije.
Nadam se da cete znati cijeniti ovu altrusiticnu i kolegijalnu gestu, ipak je u pitanju i moje vrijeme (a vrijeme je, kazu, novac!) i stoga se nadam pozitivnom odgovoru.

S stovanjem, vas camao.
:lol: :lol: :lol:
dragi kolega,
ostavili ste me u potpusnosti bez teksta.. al valjda to tako ide sa pravnicima, ipak bi mi ko fol treali bit jaki na rijeèima..
nego..za poèetak...hvala na ohrabrenju...
za sredinu: koja je to zagrebaèka stara kavana?
zar nismo premladi da idemo u stare kavane??
i da, za kraj, ako vať poziv znaèi vaťe vrijeme,
a vaĹĄe vrijeme vaĹĄ novac,
prevedeno na jedostavni hrvatski:
plaĂŚate kavu i sve drugo ĹĄto poĹželim popit za vrijeme diskusije??
:lol:

btw, iam molbu, ne vezano za ove "moj fax i ja" diskusije...dal moĹže bilo tko od vas cijenjenih moderatora, bilo gdje, il u skriptarnici il tu na forumu,
objavit ona predavanja kregarova na http://www.pravo.hr/sociologija
??
naime, problem je u tome ĹĄto se nekim kolegama to otvara, nekima (kao meni) uopĂŚe ne, a nekima samo neke lekcije..hvala unapried :)

fat drummer
18-10-2006, 09:01
budem stavio predavanjau u skriptarnicu, ako mi otvori

Donna R.
20-10-2006, 19:00
Da li netko od starijih kolega zna kad se obièno raspisuje natjeèaj za drŞavnu stipendiju? thx... :D

malimrav85
20-10-2006, 19:27
Koliko sam èuo u 3.mjesecu, mislim da je tada bilo proťle godine ali pogledaj na stranici ministarstva.

Murphy
21-10-2006, 10:26
Da li netko od starijih kolega zna kad se obièno raspisuje natjeèaj za drŞavnu stipendiju? thx... :D

inace: http://www.iro.hr/pno/sajam-stipendija.php

fat drummer
21-10-2006, 11:14

a ogroman èlanak na glavnoj stranici.... :cry:

Donna R.
21-10-2006, 21:55
[quote="Donna R.":youmqq0y]Da li netko od starijih kolega zna kad se obièno raspisuje natjeèaj za drŞavnu stipendiju? thx... :D

a ogroman èlanak na glavnoj stranici.... :cry:[/quote:youmqq0y]

u trenutku kad sam postavila pitanje, nisam obraÌala paŞnju na taj "ogroman èlanak"...èini mi se da èak nije ni bio objavljen onda...uglavnom, nema veze...

Nani
30-10-2006, 00:43
Ne znam ako je ovo vec spomenuto negdje na forumu pa se ispricavam ako sam to predvidjela, ali imam jedno meni jako vazno pitanjce. naime, vec su nam prije 2 tjedna poceli seminari za prvu godinu a ja svoj, a i svi ostali, nisam upisala u index. pa jel moze netko reci ovdje sto tocno treba upisati u index - treba li napisati samo 'seminar' ili navesti i predmet, mozda i profesora, broj bodova i sve to?

Đ!
30-10-2006, 00:47
Evo primjer koji ja imam u indeksu:

seminar iz predmeta sociologija, Kregar J., 2 predavanja, 4 boda.

Ja isto joĹĄ nisam napiso novi seminar, tak svejedno dok ne dijeli potpise.

Nani
30-10-2006, 12:47
a ako imamo dva seminara u prvom semestru jel trebamo upisati oba u indeks ili samo jedan? i ako upisujemo samo jedan sto s ovim drugim? registrira li se ta ocjena negdje ili? ne kuzim to s bodovima, jer dva seminara bi nosila vise bodova od jednog, a opet ako jedan ne moram upisati to znaci da mogu upisati onaj iz kojeg cu imati kakti bolju ocjenu...

Andrea
30-10-2006, 16:13
svejedno ti je jer ti se ocjene sa seminara ne ubrajaju u prosjek

Tkach
30-10-2006, 16:28
U indeks upisujeť sluŞbeno upisani seminar. Ocjena iz seminara, kako je reèeno, potpuno je nevaŞna jer se ne uraèunava u prosjek. A ťto se tièe ECTS bodova, naŞalost ne vrijedi 4 + 4 = 8 veÌ samo 4 za onaj "pravi" seminar. Tako da je ovaj naknadno upisani, naŞicani seminar samo faktièno stanje bez pravne relevantnosti, sluŞi samo olakťavanju polaganja dotiènog ispita.

gisele
07-01-2007, 19:53
gimnazijalka sam,prolazim sa 4, Ĺželim na pravo u zg al se bojim da neĂŚu uspjeti na prijemnom.....pa me zanima ovo plaĂŚanje kao redovni student?
koliko se plaĂŚa? kako to ide!

molim vas pomozite!

hvala puno! ;-)

Đ!
07-01-2007, 20:50
5500+300 upisnina za redovne, 3300+300 upisnina za izvanredne. Ovo za izvanredne moŞda nije toèno al tak nekak je. Enivej, ťanse da upadneť su viťe od 90% pa se ne boj. Samo nauèi povijest i hrvatski dobro, filozofiju èak nemorať, a logièko zakljuèivanje je debilana. :smt023

gisele
07-01-2007, 23:48
uuu hvala,puno si mi pomogao! :D

dakle za nekih 5800 kuna upiĹĄem faks koji toliko Ĺželim... :shock:
pa lijepo!
a koliko bih % trebala zadovoljiti na prijemnome?

i ťto je s latinskim,jel ga imam ako sam ga uèila 2 god u opÌoj?

camao
08-01-2007, 00:37
uuu hvala,puno si mi pomogao! :D

dakle za nekih 5800 kuna upišem faks koji toliko želim... :shock:
pa lijepo!
a koliko bih % trebala zadovoljiti na prijemnome?

35-40% ti je cisto dovoljno za upad kao izvanredni, za redovno ipak najmanje 50-ak %.
odookativno.

gisele
08-01-2007, 00:39
ťto je s latinskim,jel ga imam ako sam ga uèila 2 god u opÌoj?

fala svima puuno

camao
08-01-2007, 00:41
što je s latinskim,jel ga imam ako sam ga uèila 2 god u opæoj?

nemas ga.

ne moras zahvaljivat, samo si duzna kavu jedan dan. :smt077

gisele
08-01-2007, 01:30
ťto je s latinskim,jel ga imam ako sam ga uèila 2 god u opÌoj?

nemas ga.

ne moras zahvaljivat, samo si duzna kavu jedan dan. :smt077
baĹĄ si me razveselio
nema beda za kavu,ako joĹĄ budeĹĄ u zg-u za godinu ipo :D

Đ!
08-01-2007, 19:15
nema beda za kavu,ako joĹĄ budeĹĄ u zg-u za godinu ipo :D

Buaahahahaha, ak ne odustane od faksa, bit ĂŚe tu joĹĄ kojih 5 god. Barem!!! :-D Ko i joĹĄ neki od nas, enivej. :(

camao
09-01-2007, 02:10
nema beda za kavu,ako još budeš u zg-u za godinu ipo :D

naravno da cu bit.
samo ti zapamti ovo pa se javi tad. ;-)
a ti Ã￾ibsi kuÅ¡... :-D

http://www.pravokutnik.net/forum/viewtopic.php?t=582
Pa fino odite tamo s takvim temama. 8)

Tyche
24-01-2007, 10:26
Kad tocno pocinje 2. semestar :-D ?

fat drummer
24-01-2007, 10:29
Kad tocno pocinje 2. semestar :-D ? nakon zavrťetka rokova u veljaèi :-D

Tyche
24-01-2007, 11:09
oli se radi o 26.2 :-D

fat drummer
24-01-2007, 11:28
26. veljaèe - 6. travnja i 16. travnja - 2. lipnja 2007.... to ti je nastava u ljetnom semstru

niriana
14-02-2007, 17:27
Hej imam pitanje..
Kakva je naťa struèna sprema kad zavrťimo ovaj faks? Kaj to uopÌe znaèi prvostupnik javne uprave?

malimrav85
15-02-2007, 16:01
Hej imam pitanje..
Kakva je naťa struèna sprema kad zavrťimo ovaj faks? Kaj to uopÌe znaèi prvostupnik javne uprave?
Krivi topic.
Pitanje na nekom topicu na podforumu Uprava...

bloody_scars
19-02-2007, 16:23
ej ljudi pozdrav svima,,,doduťe nisam joť brucoť al iskreno se nadam da Ìu nagodinu bit,,,ja sam za socijalni rad,,malo èaèkam tu po forumu i ne nalazim bať puno stvari u vezi socijalnog,,,a tolko tog me zanima :?

pa ak Ìe se naÌi moŞda koja dobra duťa da mi odgovori na jedno grozno pitanje,,,ja sam ekonomist,,nemam pojma o sociologiji,logiki,psihologiji i tim gimnazijskim predmetima,,,nemoram vam viťe niťta govorit,,sad sam poèela malo kopat po literaturi,,bar malo da uðem u taj svijet,,jel ima ikakve ťanse za mene kao buduÌeg studenta pravnog fakulteta,,,kao buduÌeg socijalnog radnika?? neznam kud da se okrenem,,pitat gimnazijalce za knjige iz tih predmeta??? kakvi su prijemni?? kolko uopÌe primaju soc.radnika,,lako/teťko upast??

unaprijed hvala :p

pozdrav od izgubljene duĹĄe ;)

malimrav85
19-02-2007, 18:25
ImaĹĄ forum od socialnog rada.
http://www.dssr.hr/forum
post briĹĄem kasnije

Tyche
21-02-2007, 00:23
E pipl, koje brucoske knjige za drugi semestar moraju biti original? :-D

mimi 2311
20-04-2007, 09:39
ok..ovako...da li netko zna koliko koĹĄta prva godina za redovne s plaĂŚanjem?!?
ko mi odgovori ljubim ga sto puta :) ...
p.s.-malo sam u Ĺžurbi,pa ako veĂŚ postoji topic za ovo nek admin premjesti...

Unaprijed zahvalna,buduĂŚa redovna s plaĂŚanjem

Luka....
20-04-2007, 09:59
pa bilo je nekih 6hiljada,ali odi na Pravokutnik i procitaj si malo o skolarinama novim,koliko sam skuzio ce mozda uvest pa eto...za vanredne se duplo manje place.sretno

suni
20-04-2007, 20:52
:-D 8200,mogla sam si mislit da ĂŚe biti tu negdje...
hvala ljudovi... :D

maximalna je 7000kn a ne 8200

tak da znash ;) ovaj èlanak na pravokutniku je starijeg datuma

MinesweePer
02-07-2007, 03:59
ako Şelite uspjeťno i relativno na vrijeme zavrťit ovaj fakultet, nemojte ga upisivat u zg-u. ako niste iz zg-a upiťite ga u osijeku, rijeci ili splitu, manje muka èete prolazit i prije èete ga zavrťit nego u zg.
evo da vas joť malo obeshrabrim pri odabiru zagreba reÌi Ìu vam da je iz moje generacije koji su upisali 2004. godine od njih oko 1100 na treÌu godinu redovno stiglo nekih 150 studenata (ja naravno nisam meðu njuma), a mozda i manje, ako mislite da i vi do moŞete, samo dajte, upiťite pravo u zg, ali ja vam toplo preporuèam da izaberete neki od drugih gradova za studirat pravo :-)

?!?
06-07-2007, 21:23
jel istina da oni koji imaju prosjek iznad 4,2 mogu birati kod koga ĂŚe odg i izlazit na ispite prije nego odsluĹĄaju predmet???

MinesweePer
06-07-2007, 21:50
jel istina da oni koji imaju prosjek iznad 4,2 mogu birati kod koga ĂŚe odg i izlazit na ispite prije nego odsluĹĄaju predmet???
prouèi statut fakulteta, tamo ti to piťe valjda, ali nemoj oèekivati da Ìe ga se fakultet drŞati, a isto tako nemoj se previťe nadat 4,2 prosjeku :-D
btw i ja sam èuo neťto sliÌno.

fidy
07-07-2007, 09:42
s 4,2 moĹžeĹĄ birati profesore kod kojih ĂŚeĹĄ odgovarati i profesore za seminar,
prije se i s 3,5 moglo polagati ispite bez da ih se odsluĹĄa,
ali ne znam kako je sada jer su svi predmti jednosemestralni.

uglavnom, ovoga s 4,2 prosjekom ti se neke katedre ne pridrĹžavaju... :smt102

bond007
12-07-2007, 20:35
kaj je i njemaèki obavezan predmet na faxu?

fidy
12-07-2007, 20:36
biras engleski ili njemaèki...

wendyT.
14-07-2007, 00:02
koliki prosijek treba biti da se oslobodi placanja? neki govore 3,5, neki 4.0...

Ifka
14-07-2007, 00:21
prosjek ti mora bit 3,5 (ili vise al nije nuzno) i moras imat rijesen uvjet. ak to dvoje ostvaris imas viska novaca u dzepu :)

wendyT.
14-07-2007, 01:01
e hvala ti! imala si presudnu ulogu u mojoj odluci da upiĹĄem pravo :D

Nicole2707
16-07-2007, 15:39
Evo, ovako, zanima me neĹĄto vezano uz OpĂŚu teoriju i bila bih zahvalna kad bi mi netko toèno odgovorio.Naime, studiram izvanredno po starom sistemu, a inaèe sam upisala 2003/04 i sada su mi ostala joĹĄ 2 ispita, a jedan od njih je i Teorija.Meðutim, sad se sve promijenilo, prije se moglo slobodno doĂŚi na ispit bilo kod Metelka bilo kod MilièiĂŚa. a sada vidim da Metelka niti nema, a kad mi je frendica prijavljivala ispit Ĺženska joj je rekla u referadi da ĂŚe me oni staviti ili kod MilièiĂŚa ili kod Ĺveliki kuracimunoviĂŚa.A ovdje sam èitala da se moĹže doĂŚi bilo kome na ispit, tako da sam malo zbunjena.Inaèe, uèim po PeriĂŚu.A inaèe, ovako sam zbunjena jer me dugo nije bilo na faksu zbog toga ĹĄto sam rodila, a sve ostale predmete sam rijeĹĄila bez problema, ali se nije na njima puno promijenilo otkada sam ja upisala,a koga god pitam nitko nije siguran za Teoriju.

fidy
16-07-2007, 16:04
odi kod Ĺveliki kuracimonoviĂŚa, on ispituje po PeriĂŚu........

fidel_castro
16-07-2007, 17:20
Evo, ovako, zanima me neĹĄto vezano uz OpĂŚu teoriju i bila bih zahvalna kad bi mi netko toèno odgovorio.Naime, studiram izvanredno po starom sistemu, a inaèe sam upisala 2003/04 i sada su mi ostala joĹĄ 2 ispita, a jedan od njih je i Teorija.Meðutim, sad se sve promijenilo, prije se moglo slobodno doĂŚi na ispit bilo kod Metelka bilo kod MilièiĂŚa. a sada vidim da Metelka niti nema, a kad mi je frendica prijavljivala ispit Ĺženska joj je rekla u referadi da ĂŚe me oni staviti ili kod MilièiĂŚa ili kod Ĺveliki kuracimunoviĂŚa.A ovdje sam èitala da se moĹže doĂŚi bilo kome na ispit, tako da sam malo zbunjena.Inaèe, uèim po PeriĂŚu.A inaèe, ovako sam zbunjena jer me dugo nije bilo na faksu zbog toga ĹĄto sam rodila, a sve ostale predmete sam rijeĹĄila bez problema, ali se nije na njima puno promijenilo otkada sam ja upisala,a koga god pitam nitko nije siguran za Teoriju.

Ĺveliki kuracimonoviĂŚ ispituje po PeriĂŚu, a MilièiĂŚ po svojoj knjizi! Kad prijavljujeĹĄ ispit, moraĹĄ napisati kod koga od njih dvojice ĹželiĹĄ iĂŚi.

zvecs
03-09-2007, 14:18
naletila sam sluèajno na ovu temu i u pola sata naťla odgovore na sva svoja pitanja o pravnom faksu. i ja sam brucoť, za mjesec dana poèinje faks. ima idiota koji su mi govorili da je brucoť najniŞi i najjadniji oblik Şivota na faxu, ali vi ste se postavili potpuno drukèije pa mi je sad puno lakťe. hvala vam na tome ;)

Hira
05-09-2007, 21:28
Ja sam takoðer naletio na ovu stranicu i mogu reÌi da sam ostao ugodno iznenaðen. Iz ovih postova se moŞe puno toga nauèiti prije tjedna orijentacije. 8)

teđi
12-09-2007, 12:19
ima idiota koji su mi govorili da je brucoť najniŞi i najjadniji oblik Şivota na faxu, ali vi ste se postavili potpuno drukèije pa mi je sad puno lakťe. hvala vam na tome ;)

krivo su ti rekli, svi studenti prava u zg su najniĹži i najjadniji oblik Ĺživota na faxu! no da te sad ne zamaram-to ĂŚeĹĄ sama kad-tad shvatit

Hira
12-09-2007, 15:56
ima idiota koji su mi govorili da je brucoť najniŞi i najjadniji oblik Şivota na faxu, ali vi ste se postavili potpuno drukèije pa mi je sad puno lakťe. hvala vam na tome ;)

krivo su ti rekli, svi studenti prava u zg su najniĹži i najjadniji oblik Ĺživota na faxu! no da te sad ne zamaram-to ĂŚeĹĄ sama kad-tad shvatit

ne!Ja odbijam povjerovati u to :smt003 :smt003 .Ja sam pobjednik :smt016

Murphy
12-09-2007, 17:02
Ja sam pobjednik :smt016

Nastavi vjezbati jezik kao taj smajlic... trebat ce ti u ovoj profesiji :smt005

homer_simpson
14-09-2007, 11:47
moĹže mi netko reĂŚi da li se gubi pravo studija nakon 3 ispita i pada na komisijskom ili nakon toga ide joĹĄ 3 ispita i onda komisijski kojim se gubi pravo studija...

suz
14-09-2007, 13:41
nakona pada na komisijskom imaš 3 mjeseca zabrane polaganja tog ispita
a ako drugi put padneš komisjiju gubiš pravo na studiranje (8 izlazak na taj ispit)

nobles_2
19-09-2007, 11:15
mene zanima jedna sitnica, ovak 1. godina sam, izvanredni bolonjac i ostala mi jos 4 ispita +seminar na koji sam zakasnio, ne pitajte. uglavnom, necu naravno stici dati 4 ispita u jesenskom pa me zanima ako netko zna, dal onda upisujemo pad (ne daj boze) ili ne moram nista upisati samo nastavim dalje prvu koju recimo ocistim do npr 3. mjeseca i upisem i nastavim sa 2. godinom onda?
aj ovo mi je ful vazno, a na faxu se svi prave glupi pa ako netko zna....

fidy
19-09-2007, 11:27
postoje dvije opcije
1. samo produĹžiĹĄ godinu i nastaviĹĄ davati ispite bez da iĹĄta plaĂŚaĹĄ (osim 300 kn upisnine valjda :? )

2. upiĹĄeĹĄ onoliko ispita s druge koliko si dao s prve, ali onda plaĂŚaĹĄ punu cijenu.

ni u kojem sluèaju neÌeť moÌi kada poloŞiť ispite s prve poloŞiti cijelu drugu, nego samo ono ťto si upisao.

nobles_2
19-09-2007, 11:37
postoje dvije opcije
1. samo produĹžiĹĄ godinu i nastaviĹĄ davati ispite bez da iĹĄta plaĂŚaĹĄ (osim 300 kn upisnine valjda :? )

2. upiĹĄeĹĄ onoliko ispita s druge koliko si dao s prve, ali onda plaĂŚaĹĄ punu cijenu.

ni u kojem sluèaju neÌeť moÌi kada poloŞiť ispite s prve poloŞiti cijelu drugu, nego samo ono ťto si upisao.

daj mi onda jos samo ovo recim molim te, ako je tako, onda necu upisati nista iz druge dok ne rijesim prvu, sad, dal mogu onda upisati drugu dok traje tekuca godina (npr u 2. 3. ili 4. mjesecu ) ili moram cekati kraj godine?
i jos nesto, o kakvoj je to upisnini rijec?
hvala ti puno puno puno! :-D

fidy
19-09-2007, 11:40
morať èekati kraj godine.

upisninu plaĂŚaju svi studenti (izvanredni, redovni sa i bez plaĂŚanja) svake godine kod upisa.
jedino ne znam za vas izvanredne kad produĹžujete godinu...
:?

lolita lempicka
22-09-2007, 16:58
ej, evo makar nisam brucos, jednako sam zbunjena pa se nadam da ce mi netko pomoci oko nedoumica...
sad upisujem parcijalno drugu-ostala su mi 2 ispita i zanima me dal postoji neka sansa da se ikad rijesim te parcijale...
cula sam da se moze pisat neka molba ak se rijesi sve do 7.mj...
makar je to gotovo nemoguce postic, ipak me zanima ak neko zna nes o tome...
tnx ;)

Löwin Lily
22-09-2007, 17:12
MoĹžeĹĄ pisati molbu, nekima su je odobrili, a nekima ne.
Uglavnom, trebaĹĄ imati prosjek najmanje 4,2.

fidel_castro
22-09-2007, 19:28
ej, evo makar nisam brucos, jednako sam zbunjena pa se nadam da ce mi netko pomoci oko nedoumica...
sad upisujem parcijalno drugu-ostala su mi 2 ispita i zanima me dal postoji neka sansa da se ikad rijesim te parcijale...
tnx ;)

moĹžeĹĄ pisati molbu, ali ti je vjerojatno neĂŚe odobriti... eventualno s iznimno visokim prosjekom (kao ĹĄto lily kaĹže - iznad 4,2), ali ni tada nije sigurno!

Darkbuster
22-10-2007, 20:53
Sigurno je vec netko postavio pitanje, ali kako se ne snalazim na forumu bas pitat cu opet: Koliko je zapravo vazno odrzavati prosjek? Cuo sam da je 4.2 kao dobro imati, ali nemam pojma sto ja od toga dobivam? Hvala.

Boky
22-10-2007, 21:22
samo da vas pitam...govore da za nas izvanredne vrijede svi rokovi...i da ako padnes mozes odmah ic za 2 tjedna i slicno...jel to istina ili ne?

suni
22-10-2007, 21:24
samo da vas pitam...govore da za nas izvanredne vrijede svi rokovi...i da ako padnes mozes odmah ic za 2 tjedna i slicno...jel to istina ili ne?

za izvanredne vrijede isti rokovi kao i za redovne studente ťto znaèi da i za vas sve poèinje u veljaèi.

da moĹžeĹĄ izaci kao redovni dva tjedna nakon pada.

past moĹžeĹĄ 3 puta a nakon toga idu komisije :badgrin:

Boky
22-10-2007, 21:25
[quote="lolita lempicka":25ujqqoz]ej, evo makar nisam brucos, jednako sam zbunjena pa se nadam da ce mi netko pomoci oko nedoumica...
tnx ;)

moĹžeĹĄ pisati molbu, ali ti je vjerojatno neĂŚe odobriti... eventualno s iznimno visokim prosjekom (kao ĹĄto lily kaĹže - iznad 4,2), ali ni tada nije sigurno![/quote:25ujqqoz]

cek,ak ti jednom upises parcijalu,npr ja sad upisem 2 godinu parcijalno i rjesim sve ispite do 7-8 mjeseca,znaci ja nemogu upisat 3 godinu normalno pa moram opet parcijalu ili? :shock:

Maat
22-10-2007, 22:39
Sigurno je vec netko postavio pitanje, ali kako se ne snalazim na forumu bas pitat cu opet: Koliko je zapravo vazno odrzavati prosjek? Cuo sam da je 4.2 kao dobro imati, ali nemam pojma sto ja od toga dobivam? Hvala.

pa baĹĄ i niĹĄt senzacionalno, mogu ti reĂŚ ovak, iz iskustva...
po pravilu dobivať status i imať neka posebna prava koja ureðuje poseban pravilnik.
moĹžeĹĄ i izvadit potvrdu o statusu iznimno uspjeĹĄnog studenta, koju pokazujeĹĄ ako te druga djeca zezaju ili sruĹĄe s bicikla.
u pravilniku, ukratko, piťe da moŞeť polagati ispite prije odsluťanog, birati seminare/ispitivaèe i "dobiti nagradu na dan fakulteta" :lol:
s tim da je ovo prvo sjebala bolonja i opĂŚenito se tu ne zna tko pije, tko plaĂŚa, i ĹĄto je sa studomatom.

u praksi, vjerojatno ĂŚeĹĄ dobit profesore i seminare koje ĹželiĹĄ, dobivaĹĄ osjeĂŚaj osobnog zadovoljstva, motivaciju, moguĂŚnost za demonstraturu - ĹĄto se u zadnje vrijeme baĹĄ i ne plaĂŚa buduĂŚi da neke katedre uzimaju dosta demosa - veĂŚi angaĹžman na faksu i jedine opipljive koristi: stipendija i dom (ako ĹživiĹĄ izvan zg).
e sad... neki kaŞu da se "moŞe zapoèet karijera veÌ na faksu", neki da samo trebaju veze a ne ocjene...
definitivno je lijepo imat dobre ocjene ali jako teťko na ovom faksu (èitaj: maksimalno uèenja ne garantira maksimalnu ocjenu).
ovisi koliko si ambiciozan, koliko ti je stalo, kolko si spreman uloĹžit...to radiĹĄ za sebe.

Boky
23-10-2007, 00:27
za izvanredne vrijede isti rokovi kao i za redovne studente ťto znaèi da i za vas sve poèinje u veljaèi.

hm...meni je rimsko 26.1 ili 28.,nacinalnu bi trebao rjesit skroz do 2 mjeseca preko kolokvija...bar kak su rekli na predavanjima,eng je sad uskoro za par tjedana neki rok na koji bi trebali moci izac.. ;) do 2 mjeseca mi je vec 2 ispita rjeseno ako naravno pocnem ucit :-D

buzdovan
22-11-2007, 22:09
Ej ljudi, dobio sam par informacija pa cisto da provjerim.
Inace, 1. sam godina. Dakle, je li istina da ja povijest mogu rjesiti u 4. mjesecu na ispitu s time da od 2. do 4. mjeseca imam luft tipa da nema nastave i kolokvija zbog tog izvanredno proljetnog roka? I zasto se zove izvanredni? Zato jer je za izvanredne studente samo ili zato sto nije ni ljetni ni zimski? Puno hvala!

mimi87
22-11-2007, 22:24
izvanredni rok se zove jer nije ni ljetni ni zimski ;)

buzdovan
22-11-2007, 23:13
Super! A reci, ovo za kolokvije i nastavu?

legionar
23-11-2007, 00:05
Super! A reci, ovo za kolokvije i nastavu?ima nastave i kolokvija,od 25. veljaèe je veÌ novi semestar i predavanja... bit Ìe ti jedan kolokvij do toga roka u 4 mjesecu ťto nije neki problem, a ovo ostalo i ovako moŞeť pustiti jer Ìete imat kolokvije samo iz jednog predmeta -kojeg uzmete za seminar. Taj jedan kolokvij ťta uzmeť ti se pripremi lako jer je prvi kolokvij i iz rimskog i nacionalne i politièke lagan...tako da se moŞeť skoncentrirat na povijest...

buzdovan
23-11-2007, 00:32
Jebeno, a reci koje su sanse da mi odmah nakon ispita uleti neki kolokvij?

legionar
23-11-2007, 01:18
hebeno, a reci koje su sanse da mi odmah nakon ispita uleti neki kolokvij?kolokvij Ìe biti ili prije ili poslije ispita jako blizu... ali nije problem iz rimskog prvi kolokvij obuhvaÌa faktièki samo 50 stranica, iz nacije 177 koje su totalno lagane i gdje se hrpa toga moŞe izbacit, iz politièke se ispit uz malo sreÌe poloŞi za 3-4 dana uèenja tako da ono :-D al ak poloŞiť ova 2 dobit Ìeť seminar ili iz rima ili nacije...

29-11-2007, 20:12
Bok! :blob:
Evo, drago mi je da sam naĹĄao ovaj forum jer sam maturant i (nadam se :lol: ) buduĂŚi student i razmiĹĄljam o upisu na pravni faks. Pa me zanima miĹĄljenje i stav nekoga tko je upisao pravo - dal ga se isplati upisat tj. "ima li kruha poslije tih 10 semestara?
Hvala svima na odg. :smt050

jad.i.cemer
29-11-2007, 23:38
Bok! :blob:
Evo, drago mi je da sam naĹĄao ovaj forum jer sam maturant i (nadam se :lol: ) buduĂŚi student i razmiĹĄljam o upisu na pravni faks. Pa me zanima miĹĄljenje i stav nekoga tko je upisao pravo - dal ga se isplati upisat tj. "ima li kruha poslije tih 10 semestara?
Hvala svima na odg. :smt050

uf covjece, za koliko ti gledas u buducnost :-D
bila nam je neka teta na tjednu orjentacije (to ti je prvi tjedan na faksu) i rekla nam je da ima kruha poslije 10 semestara!! :o

remorker988
30-11-2007, 09:51
ima kruha ali nema kremĹĄnita :badgrin:

30-11-2007, 22:38
Sad treÌeg su upisi na pripreme za faks pa brijem da se veÌ sad moram odluèit kam Ìu :smt017
Jedna cura kaj je upisala faks mi je rekla da se upiĹĄe 1000 studenata a da ih 25% zavrĹĄi. Kaj je to istina?? :smt103

malimrav85
30-11-2007, 22:42
moĹžda i manje

kikich
30-11-2007, 22:52
joj daj ne strasite moguceg buduceg kolegu/icu... :roll:

takavo je stanje zato kaj vecina nas nezna rasporedit vrijeme kak spada i zato kaj smo lijene guzice i ono kaj mozes danas ostavi za sutra princip... :D

sve se moze kad se hoce, uz dobru samokontrolu i odredivanje principa da vidis kak bi davali ispite i zavrsavali u roku, a osim toga bolonja je navodno povecala prosjek prolaznosti...

istina predmeti su dosta opsirini, ucis pun klinac nebuloza, o svemu nesto o nicem dovoljno... :D
recept za uspjeh, grijati stolicu, svaki radni dan, a vikendom si daj oduska brate kolko volis....

btw. ja sam propali student ovog faksa, tak da se moji savijeti mogu i nemoraju uzeti u obzir, ali opet ja znam di grijesim, ali nikak da se opametim... :lol: :lol: :lol:

30-11-2007, 23:06
Jedna gða u tramvaju se zaprièala sa mnom i prièala mi je kak se njezin neÌak upisao na veterinarski i da se tam na prvu god upiťe 100 a da ih 7 zavrťi :roll: Tak da mi ni ovih 25% ne zvuèi loťe.Pa tko zna,moŞda se iduÌe godine sretnemo na hodnicima.. i primi se knjige kikich.. :-D

kasporovna
02-12-2007, 19:30
Ljudi ima li tjelesnog na faksu?

Meni je to bitan detalj. 8)

tyrandas
02-12-2007, 19:32

:lol: :lol:
nema
tjelesni je petkom i subotom. navecer. za sankom ..tamo se vjezba izdrzljivost :-D

kikich
02-12-2007, 19:38

nema, ali ima dosta aktivnosti u koje se mozes ukjuciti.... ;)

pogledaj i raspitaj se tu:

http://www.pravokutnik.net/forum/viewtopic.php?t=434

kasporovna
02-12-2007, 19:38
:lol: :lol:
nema
tjelesni je petkom i subotom. navecer. za sankom ..tamo se vjezba izdrzljivost :-D :smt049 Viðemo se za ťankom za 10 miseci. :smt049 :smt049