PDA

View Full Version : VAŽNO! Polaganje ispita kad se stekne 50 ects bodova

Studentski zbor
12-01-2009, 19:55
Temeljem članka 17 Izmjena i dopuna Pravilnika o preddiplomskom i diplomskom studiju, studenti mogu polagati ispite sa tekuće akademske godine kada steknu 50 ects bodova sa prethodne godine, što bi reklo prije nego se očisti prethodna godina.

Članak 17.

U članku 16. stavak 3. mijenja se i glasi:

(3) Student može polagati ispite iz nastavnih predmeta određene studijske godine tek kad ostvari 50 ECTS bodova iz prethodne studijske godine sukladno studijskom programu, s tim da preostale ECTS bodove treba ostvariti tijekom tekuće studijske godine.

Budući da je novi Pravilnik na snazi već neko vrijeme, a prijave ispita nisu još otključane unatoč tome što je već polovica siječnja, uputili smo se u kartoteku da pitamo što će biti od toga. Danas(12.siječnja 2009.) nam je rečeno da se čeka da uprava donese odluku i da će biti otključano na vrijeme. Na pitanje kakvu odluku oni to trebaju donijeti, rečeno je da je to nešto tehničke prirode i da nije nešto što bi zanimalo studente te da se mi ništa ne brinemo jer će opcije prijave ispita preko studomata biti otključane do kraja tjedna. Ustrajali smo da nam kažu što to točno Uprava mora odlučiti ali je rečeno samo da se mi ništa ne brinemo jer će sve biti rješeno na vrijeme. Živi bili pa vidjeli. :smt006

Ured Pravobraniteljice
14-01-2009, 12:55
Kopiramo ovo iz naseg virtualnog ureda, kako bi studenti koji ovdje citaju vidjeli informaciju:

Unatoc odgovoru danom u kartoteci, danas su ipak proizasli neki drugaciji, direktno od prodekana Baretica,
kojem smo skloni ipak dati prednost pred odgovorima kartoteke.

Ovako:

Ono sto je proizaslo nakon danasnjeg razgovora sa prodekanom Bareticem, je ovo:

VJEROJATNO SE NECE MOCI PRIJAVITI STUDOMATOM. - jer ga nisu stigli prilagoditi
VJEROJATNO CE SE ICI METODOM CUVANJA OCJENE (!!!)
PRIJAVIT CETE PRIJAVNICOM (tko se sjeca sto je to? haha)
A POTOM CE SE OCJENA CUVATI DOK NE POLOZITE ONAJ ISPIT KOJI VAM JE OSTAO SA NIZE GODINE.

sluzbena obavijest o tome ce se valjda objaviti na webu faxa uskoro,
do tada mozete uzeti u obzir nase rijeci, koje su doslovno prenesene Bareticeve od prije sat vremena.

Nadamo se da ce se nesto promijeniti u slijedecih 20 dana,
no za sada izgleda da ce princip biti ovo (sumiramo):
-PRIJAVITE PRIJAVNICOM
-AKO POLOZITE ISPIT, CUVA VAM SE OCJENA
-NAKON STO POLOZITE ISPIT SA NIZE, OBJE OCJENA VAM SE UPISUJU U STUDOMAT.

Toliko za sada,

Pravobraniteljstvo PFZG

annie sk
14-01-2009, 14:58
Nadamo se da ce se nesto promijeniti u slijedecih 20 dana,
no za sada izgleda da ce princip biti ovo (sumiramo):
-PRIJAVITE PRIJAVNICOM
-AKO POLOZITE ISPIT, CUVA VAM SE OCJENA
-NAKON STO POLOZITE ISPIT SA NIZE, OBJE OCJENA VAM SE UPISUJU U STUDOMAT.

Toliko za sada,

Pravobraniteljstvo PFZG

mislim, sto uopce reci na to?! svaka im cast! koju su korist dobili od toga samo?!
uglavnom, to znaci da cu ja moci prijaviti prijavnicom npr. i kpp i financije na roku u veljaci?! nece biti tu nekakvih ogranicenja?!

pravnica00
14-01-2009, 15:49
ja nikad još nisam prijavljivala ispit prijavnicom!!!! kako, kada, gdje??? ajde iskusni ljudi poducite nas neiskusne!!!! jokjjjj..grrrr,,,koji faks....uzas!!!! :evil:

Zara.
14-01-2009, 15:55
ja nikad još nisam prijavljivala ispit prijavnicom!!!! kako, kada, gdje??? ajde iskusni ljudi poducite nas neiskusne!!!! jokjjjj..grrrr,,,koji faks....uzas!!!! :evil:

I mene to zanima kao i to do kad oni cuvaju te ocjene?

TILA
14-01-2009, 16:03

Odeš u našu knjižaru na tmt3,daš 5 kuna za uplatnicu,ispuniš je odneseš tajnici katedre predmeta kojeg prijavljuješ i to je to 8)

skinny bitch
14-01-2009, 17:08
a sto reci,pravo u kurcu.....

pravnica00
14-01-2009, 17:49

trebali bii cuvati do 9mj

Zara.
14-01-2009, 18:26

trebali bii cuvati do 9mj

STA?Samo do tad?!Pa zar ne vaze i U devetom mjesecu?

fat drummer
14-01-2009, 18:35
dajte ljudi nemojte pničarit ili ću vas osobno sve pobanat jer mi idete na živce, a to je gotovo 90% bana

čuvaju vam ocjene do besvjesti ako polažete ispit s više godine jer je pravilnikom tako uređeno, to je kao bilo koji drugi položeni ispit
ne polažete na crno, preko kolokvija ili potajno, nego regularno
postoji prijavnica, zapisnik i sve što je potrebno da ocjena bude valjana

--Anči--
15-01-2009, 16:32
onda nam isto tako mogu i dati taj žig ako se već ocjena čuva do tko zna kad :roll:

Tedy
15-01-2009, 17:38
Pa valjda će nam dati žig.Ne vidim zašto nam ga ne bi dali samo će nam to naknadno upisati u studomat.

fat drummer
15-01-2009, 21:47
situacija je takva da se možda dogodi da će se prijavljivati i putem studomata

valjda će se nešto više znati idući tjedan

Tedy
16-01-2009, 13:04
Meni je danas studomat proradio.Ove g. sam prešla na bolonju upisala čistu 3g. razlika mi je jedino za položiti evropsko javno koji je ispit 2.g. Do danas mi studomat nije dao prijaviti niti jedan ispit.Danas mogu prijaviti gp1.
Tehnički gledano i meni je ostao jedan ispit sa 2g. a studomat mi radi.
Ljudi jel i vama proradio???

pravnica00
16-01-2009, 19:16
meni još nije proradio studomat.. :smt011

Đ!
16-01-2009, 19:24
Ja mogu, osim eng4 koji mi je ostao sa druge, gp1 i - pazite sad - seminar iz gp-a. :lol: Tko zna dal to moram prijavit or what... A ostale ispite ne mogu prijaviti. No dobro, nit planiram polagat to any time soon.

poskočica
16-01-2009, 19:31
pazite sad - seminar iz gp-a. :lol: Tko zna dal to moram prijavit or what...
nama je na financijama receno da moramo..
tako da pretpostavljam da to vrijedi za sve

Zara.
17-01-2009, 00:06
Ja seminar iz pravne nisam prijavljivala studomatom zbog nekih problema pa sam pisala molbu i normallno sam isla na seminar izvrsila seminarske obveze i ...medjutim u studomatu mi je postoji opcija prijave seminara iz pravne...sta sad da radim?ikakva pomoc mi je dobrodosla...

pravnica00
17-01-2009, 11:33
postoji mogucnost da i meni proradi studomat, kao i nekima što je, ili cu stvarno morati prijavnicama prijavljivati??

TILA
17-01-2009, 19:11
Ja seminar iz pravne nisam prijavljivala studomatom zbog nekih problema pa sam pisala molbu i normallno sam isla na seminar izvrsila seminarske obveze i ...medjutim u studomatu mi je postoji opcija prijave seminara iz pravne...sta sad da radim?ikakva pomoc mi je dobrodosla...

to svima tak stoji prijava seminara i to se ne dira već pustiš da ti tak stoji,a oni će ti to kasnije maknuti,ne brini 8)

little_snowflake
18-01-2009, 17:55
što s ovim http://www.pravo.hr/studenti?@=5r3a#news_10757

zar onda moramo po te molbe pa da nam onda omoguće prijave ili kaj...? pomoć!!!

Đ!
18-01-2009, 18:02
To je neš novo. Hmm... A očito će se morati te molbe predavat. Znači, u ponedjeljak svi u referadu. :lol:

Tedy
18-01-2009, 19:24
Može li netko molim vas pitati da li molbu moraju predati i oni kojima studomat daje prijaviti željeni ispit iako mu je ostao jedan ispit sa druge g.?Pa staviti odgovor ma forum.Zahvaljujem dobroj duši unaprijed budući da nisam iz Zg.

Đ!
18-01-2009, 19:37
Ak možeš prijaviti, možeš prijaviti. Meni je ostao engleski i mogu prijaviti gp(doduše, samo gp). Ako ti je engleski ostao, možeš normalno polagati ispite sa više godine.

Tedy
18-01-2009, 20:21
Meni je ostalo evropsko javno kao razlika jer sam prešlana bolonju a dade mi prijaviti samo gp1(koji i želim prijaviti) ali ne da mi financije,za njih su prijave kasnije pa se nadam da će mi i to dati.

pravnica00
19-01-2009, 10:17
gdje tu molbu nabaviti i gdje je ta pisarnica za užurbirati molbu??

Tedy
19-01-2009, 10:29
Molbu kupiš u knjižari na tmt3 a uružbiraš u pisarnici kad uđeš na faks na tmt14 odmah u pridzemlju kraj stepenica

pravnica00
19-01-2009, 10:33
Molbu kupiš u knjižari na tmt3 a uružbiraš u pisarnici kad uđeš na faks na tmt14 odmah u pridzemlju kraj stepenica

šta kažeš kakva molba? to je odmah desno kod stepenica??

Tedy
19-01-2009, 11:08
Tražiš običnu molbu, kažeš da ti treba za prijavu ispita.Da to je odmah desno.

Tedy
19-01-2009, 12:13
Zovem ja malo prije referadu da pitam da li molbe moraju podnjeti i oni kojima studomat daje prijaviti ispit i kad ono na moje veliko iznenađenje MORAJU!
Pa oni nisu normalni.
Gubiš dan ,vrijeme ,novac pogotovo oni koji nisu iz Zg.
Kako da skupim potpise ako im moram ostaviti indeks,šta ako budemo htjeli odjaviti ispit...,piše da molbu treba predati 7radnih dana prije isteka roka za prijavu-u slučaju gp1 taj je rok prošao...
Ako netko znade nešto više neka molim obavijesti nas ostale.
Pogotovo bih molila studenske predstavnike da nam pomognu sa više informacija o ovoj zbrci!

pravnica00
19-01-2009, 13:11
piše da: "Raspored za polaganje ispita objaviti će se naknadno na oglasnim pločama katedre."

šta to znaci-da mi sa molbama necemo pisati u istom terminu kao i ovi bez molbi ili sta????

fat drummer
19-01-2009, 13:17
piše da: "Raspored za polaganje ispita objaviti će se naknadno na oglasnim pločama katedre."

šta to znaci-da mi sa molbama necemo pisati u istom terminu kao i ovi bez molbi ili sta????
mislim da ti je to fakat najmanji problem sada

pravnica00
19-01-2009, 13:34
sve je problem...mislim ono... :evil: :smt011

annie sk
19-01-2009, 13:41
ok...ovo postaje zanimljivo...
meni nije jasno...mi moramo molbu podnosti za koje odlusane ispite? sa prethodne godine ( npr. kp ) ili i sa tekuce godine ( kpp i financije npr )?
opet cemo morati hodocastiti po referadama?! izgleda da im falimo...nije nas bas bilo od rujna...

pravnica00
19-01-2009, 13:44
ok...ovo postaje zanimljivo...
meni nije jasno...mi moramo molbu podnosti za koje odlusane ispite? sa prethodne godine ( npr. kp ) ili i sa tekuce godine ( kpp i financije npr )?
opet cemo morati hodocastiti po referadama?! izgleda da im falimo...nije nas bas bilo od rujna...

mislim da sa tekuće godine!!

pravnica00
19-01-2009, 13:45
a uz tu molbu još cemo trebati i prijavnicom prijavljivat ispit??

annie sk
19-01-2009, 13:54
prijavnicom da prijavljujem ispit koji mogu prijaviti preko studomata?! e pa ako ce to tako biti....ma joj.....

fat drummer
19-01-2009, 13:56
da, očito je nešto jebeno zabavno

molbom tražite odslušane ispite s više godine, onaj jedan preostali s niže prijavljujete normalno

a prijavnice, to će se mislim još vidjeti, iako je moguće da profunkcionira i studomat

annie sk
19-01-2009, 15:10
nenormalno...ali to je to..bilo je zatisje par mjeseci pa da si ne pomislimo kako je sve super na nasem faxu..evo sad ovo... :lol:

TILA
19-01-2009, 15:37
znači ja imam preneseni kp s druge i ako ja želim njega prvog srediti normalno prijavljujem studomatom,no ako nešto drugo želim polagati prije kp onda moram ići s tom molbom?

i sorry na malom off topicu,ali nakon toga je obavijest o ocjenjivanju seminara koja mi baš nije jasna.za kad mi moramo prijavit seminar uopće na studomatu?

Tedy
19-01-2009, 15:53
Mislim da nije spika sa studomatom već nešto drugo.Meni studomat radi a moram podnjeti molbu,Zašto?To samo oni znaju.

tintilinic1984
19-01-2009, 16:08
Dakle...ok moramo podnjeti molbu da bi mogli prijaviti ispit i izaci na rok u 2.mj. To je jasno ..dalje ..nakon sto predamo urudžbiranu molbu u referadu, zajedno sa indeksom, to znaci da je ispit automatski prijavljen..jel? Pri tome se misli na referadu određene katedre čiji ispit želimo polagati?
:smt010 :smt010 :smt008

pravnica00
19-01-2009, 16:17
Dakle...ok moramo podnjeti molbu da bi mogli prijaviti ispit i izaci na rok u 2.mj. To je jasno ..dalje ..nakon sto predamo urudžbiranu molbu u referadu, zajedno sa indeksom, to znaci da je ispit automatski prijavljen..jel? Pri tome se misli na referadu određene katedre čiji ispit želimo polagati?

kolko sam ja shvatila, misli se na refaradu na TMT 14 2.kat

july_
19-01-2009, 16:30
ja se ispričavam, ali nisam sigurna, pa ću pitati- oni koji su dali sve ispite ne moraju na taj način prijavljivati ispit? zar ne? možemo samo preko studomata?

tintilinic1984
19-01-2009, 16:39

kolko sam ja shvatila, misli se na refaradu na TMT 14 2.kat

da to sam i ja mislila...al sto ce oni sa svim tim molbama....nema mi smilsla..
ali kada je ovdje nesto imalo smisla...tak da ... :smt006 tnx svejedno

fat drummer
19-01-2009, 18:16
ako vas zanimaju detaljnije upute
http://www.pravokutnik.net/clanci/prijava-ispita-kako-do-ispita-s-vise-godine

Libro
19-01-2009, 18:54
trebao bi prijaviti ustavno pravo do petka (sedam radnih dana prije roka), ali mi kolokvij imamo tek sljedeći petak. i ja sad ne znam još ni da li ću ići na taj rok, jer ako padnem kolokvij ne mislim ić, a ako ga položim onda mislim ić na usmeni...

sad, da li će biti mogućnost odjave ispita?

pitao bi na "pitanja i odgovori" ali vidim da se ovjde razvila ta tema pa ono... :smt006

fat drummer
19-01-2009, 19:24
gle, još se ništa ne zna

neka odjava će morati postojati, ali zasada o tome još nema nekih vijesti

sve ovisi hoće li ferovci uspjeti dignuti isvu kako spada ili ćemo na prijavnice

naenia
19-01-2009, 20:32
trebao bi prijaviti ustavno pravo do petka (sedam radnih dana prije roka), ali mi kolokvij imamo tek sljedeći petak. i ja sad ne znam još ni da li ću ići na taj rok, jer ako padnem kolokvij ne mislim ić, a ako ga položim onda mislim ić na usmeni...

pitao bi na "pitanja i odgovori" ali vidim da se ovjde razvila ta tema pa ono... :smt006

ja sam isla danas prijavit ispit putem molbe i rekli su mi u referadi da prijavljujemo samo onaj ispit na koji cemo sigurno izaci jer NEMA mogucnosti odjave.

i jos nesto, treba ostavit index u referadi na 3 dana dok oni srede te prijave. . sto je vrlo super s obzirom da trebamo skupljat potpise... stvarno su svjetski to napravili :smt007

Libro
19-01-2009, 20:37
i jos nesto, treba ostavit index u referadi na 3 dana dok oni srede te prijave. . sto je vrlo super s obzirom da trebamo skupljat potpise... stvarno su svjetski to napravili :smt007

kad će tebi dat index? u srijedu?
ako ja sutra odem da li će mi vratiti index do četvrtka kad imam potpise iz obiteljskog?

pravnica00
19-01-2009, 20:40

ja sam isla danas prijavit ispit putem molbe i rekli su mi u referadi da prijavljujemo samo onaj ispit na koji cemo sigurno izaci jer NEMA mogucnosti odjave.

gdje si nosila tu molbu?? na TMT 14 2.kat?

naenia
19-01-2009, 20:48
@remorker988: da, u sri sam trebala dobit index natrag. al ga nisam ostavila jer hocu prvo potpise skupit. onak mi nis ne znaci ak prijavim ispit a nemam potpis. tak da se nadam da ce sutra dijelit iz ustavnog tako da mogu u sri poslije obiteljskog predat index :-D

@pravnica00: da, na tmt 14 u studentsku referadu. nemoj zaboravit prije urudžbirat molbu u pisarnici :smt006

annie sk
19-01-2009, 23:47

i jos nesto, treba ostavit index u referadi na 3 dana

nema odjave?! pa oni zbilja nisu normalni! sjeb...ce neke ljude maksimalno! i ja cu biti medu njima...

za koliko ce rokova za jedna molba vrijediti iz ne znam, npr financija?
sto cemo ju morati podnosti opet ako recimo padnemo financije na prvom roku u veljaci?! ili......?

fat drummer
20-01-2009, 00:23
mislim da na to još nitko nije računao, valjda će se za svaki rok podnositi nanovo

gle, fakat je sve moguće, uopće više nemam ideje ni živaca za ovo

žalim vas

annie sk
20-01-2009, 00:26
:smt011
pa, ne bi me cudilo da to moram raditi za svaki rok...
ovo je totalna debilana

fat drummer
20-01-2009, 00:28
ovo uopće nije debilno
naprotiv, ovo je genijalno

ljudi pišu MOLBU da bi im se omogućilo da naprave nešto što ima PRAVILNIK dopušta

jedva čekam deveti mjesec kada ću pisati molbu da nakon izvršene uplate i ispunjenih uvjeta mi dopuste upis godine

TILA
20-01-2009, 09:15
ma najpametnija opcija je i dalje rješavati prvo nižu godinu pa onda višu i gotovo 8)

soars1
20-01-2009, 12:03
Ja imam jedno pitanje tj želim da me netko savjetuje šta da radim! Engleski imam sutra predrok, a naravno sada trebam predati i molbu za polaganje ispita. Isto tako imam i kolokvij iz ustava u četvrtak jer sam seminarist i predrok tj usmeni ako prođem idući tjedan. Ako ja sada predam indeks neću uopće moći dobiti potpise iz predmeta a i više ne znam šta da prijavim pošto idem na predrokove i dali će oni uopće meni upisati ocjenu u indeks. Ako ne jel uopće nužno da ja prijavljujem ta dva ispita ili će meni te ocjene čuvati???
Ja više zbilja ne znam šta da radim pa molim nekoga za pomoć ili nekoga tko je hladne glave da mi odgovori!!! :smt010

malimrav85
20-01-2009, 12:05
traži neku potvrdu da ti je indeks bio kod njih
ili pitaj prije nego kaj predaš indeks kaj da radiš

djevojcica sa sibicama
20-01-2009, 13:21
meni je ostao eng 4 s druge, a na studomatu mogu sve normalno prijavljivat, al dakle moram svejedno to prijaviti preko molbe i prijavnice.
al što je s prijavom seminara? arbutina nam je reko da ga moramo prijavit, ta opcija mi je na studomatu i ja sam ga prijavila. pretpostavljam da za to ne treba neka prijavnica? :?
mrzim adminstraciju :smt011

fat drummer
20-01-2009, 13:26
ne, prijavljujete samo ispite s više godine preko molbe

ne kužim kako vam to nije jasno

djevojcica sa sibicama
20-01-2009, 14:40
da ni ja stvarno na kužim. možda zato što o tome čitam i slušam na pedeset različitih mjesta i svako ima svoju verziju.
al hvala svejedno

Đ!
20-01-2009, 15:36
Engleski 4 ti se ne računa, možeš normalno prijavljivati preko studomata.

fat drummer
20-01-2009, 15:57
http://www.pravokutnik.net/clanci/pravobraniteljica-rjesava-dilemu
jeeej novi članak o ovome

soars1
20-01-2009, 18:10
Ok sada sam sve skužila samo me zanima hoće li nama onda odmah upisati ocjene iz tih viših predmeta u indeks ili moramo čekati da riješimo onaj ispit koji nam je ostao?? I još jedno, rok za prijave engleskog (prvi rok 27.01. ), dali ja njega mogu prijaviti tom molbom još i sutra ili mi je danas bio zadnji dan, računajući na onih sedam dana koje su spominjali u vezi predaje molbi. Zahvaljujem unaprijed!!!! :o

guru_2008
20-01-2009, 19:04
Ok sada sam sve skužila samo me zanima hoće li nama onda odmah upisati ocjene iz tih viših predmeta u indeks ili moramo čekati da riješimo onaj ispit koji nam je ostao?? I još jedno, rok za prijave engleskog (prvi rok 27.01. ), dali ja njega mogu prijaviti tom molbom još i sutra ili mi je danas bio zadnji dan, računajući na onih sedam dana koje su spominjali u vezi predaje molbi. Zahvaljujem unaprijed!!!! :o

to i mene interesira, kak to ide kak se točno tih sedam dana računa,npr, ak nam je rok 28, zadnji dan za molbu nam je 22 ili 21. pliz neka netko odgovori da znam, kaj sad, jer 22 pišem kolokvij i nemogu ostaviti indeks sutra......

Tedy
20-01-2009, 19:28
A šta je sa odjavama ispita?Danas mi je Relković rekao da ce se najvjerojatnije odjavljivati 48 sati prije ispita a kako?
Znade li se našto o tome?

mrtav čovjek
20-01-2009, 19:35
Samo da se nadovežem na ovo pitanje
Znači npr. ostala su nam 2 ispita s prve godine (nacija i rim) i sada ako ja na naciju izađem 4.(sri), vjerojatno će usmeni biti slijedeći tjedan tek negdje 9. ili 10., možda eventualno 6. ili 7. no ni tada neću moći prijaviti ispit sa druge godine zbog odredbe o " najmanje sedam radnih dana prije isteka roka za prijavu ispita" što je apsurd, jer ću ja u tom trenutku imati 50 ECTS bodova, a posjedovati ću "subjektivno pravo" koje se ne može realizirati???

malimrav85
20-01-2009, 19:38
Ali nećeš ih imati 7 dana prije. Očito je uvjet da imaš 50 bodova 7 dana prije roka za prijavu. Pošto ih nećeš imati nećeš imati ni pravo.

mrtav čovjek
20-01-2009, 19:58
Ali nećeš ih imati 7 dana prije. Očito je uvjet da imaš 50 bodova 7 dana prije roka za prijavu. Pošto ih nećeš imati nećeš imati ni pravo.

Da, ali o tome i govorim da je taj "uvjet" apsurdan, umjesto da mi bude omogućeno da prijavim ispit sve do zadnjeg dana za prijavu...

fat drummer
20-01-2009, 20:33
da, eto, to je jedna od boljki našeg sustava

predlažem da se obratiš direktno nadležnim sa svojim problemom jer ovdje ga možeš samo iznjeti i biti ogorčen
uostalom, možeš na to gledati i ovako - rokovi nisu zaisani u kamenu i odluka fakkulteta je derogirala prijašnju, tako da defakto imaš pravo do zadnjeg dana prijaviti ispit, samo eto, taj rok je pomaknut na tvoju štetu
subjektivna prava su ostala netaknuta

Zara.
21-01-2009, 14:17
A mene zanima ovo...jucer sam predala molbu koja mi je odobrena danas...e sad ona iz referade mi je dala kopiju molbe i rekla da cu to morati nositi na katedru predmeta kog polazem?Zna li itko o tome ista..pa dokad trebam odijeti tu molbu...i kome je uopce nosim,profesoru,asistentu,,,kome?please help!!!

ars boni
21-01-2009, 16:05
Do koliko sati radi pisarnica?? Nigdje na stranici faksa ne mogu naći :evil:

Zara.
21-01-2009, 16:14
Do koliko sati radi pisarnica?? Nigdje na stranici faksa ne mogu naći :evil:

1

ars boni
21-01-2009, 16:20
[quote="ars boni":1urfhimf]Do koliko sati radi pisarnica?? Nigdje na stranici faksa ne mogu naći :evil:

1[/quote:1urfhimf]

tnx :D

gogo_plata
22-01-2009, 18:51
evo samo da napomenem jednu stvar da se nitko drugi ne bi iznenadio.

studenti po starom programu ne mogu polagati ispite s više godine ako im je ostao samo jedan s prethodne. moraju očistit godinu. tako proizlazi iz prijelaznih i završnih odredbama pravilnika. relković kaže da ne zna zašto ta diskriminacija.

zamolio bih pravobraniteljicu da obrati pozornost... ne znam koji je smisao u ovome?!

fat drummer
22-01-2009, 20:50

studenti po starom programu ne mogu polagati ispite s više godine ako im je ostao samo jedan s prethodne. moraju očistit godinu. tako proizlazi iz prijelaznih i završnih odredbama pravilnika. relković kaže da ne zna zašto ta diskriminacija.

zamolio bih pravobraniteljicu da obrati pozornost... ne znam koji je smisao u ovome?!
da, da svjesni smo toga već mjesec i pol dana

pravobraniteljca je na to obratila pozornost, kao i predstavnici ali zbog činjenice da studente zapravo nitko ništa ne pita ova pomalo nespretne odluka stoji na snazi

naenia
22-01-2009, 22:35
"Za prijavu i polaganje odslušanih ispita određene godine student je dužan ishoditi žig o ostvarenih 50 ECTS bodova u studentskoj referadi."

ja prijavih ispite al ne dobih žig. pa jel trebam sad opet pohodit u referadu za taj žig ili :?: s obzirom da sam prijavila ispit a tad se nije trazio nikakav zig :?

fat drummer
22-01-2009, 22:59
Ja bih na tvom mjestu otišao

annie sk
23-01-2009, 10:53
ja prijavih ispite al ne dobih žig. pa jel trebam sad opet pohodit u referadu za taj žig ili :?: s obzirom da sam prijavila ispit a tad se nije trazio nikakav zig :?

odi po taj žig. ako ćeš opet morati prijavljivati ispit sa više godine taj žig će ti biti potvrda da imaš uvjete za polaganje ispita sa više godine, dakle ostvarenih 50 ects bodova.

TILA
23-01-2009, 11:07
pa ovoj priči nikad kraja.već je postalo smiješno :lol:

skinny bitch
23-01-2009, 14:03
di nosim kopiju molbe za prijavit ejp? gdje im je katedra?

--Anči--
23-01-2009, 16:06
gornji grad, gospođa komotar, čim udeš u ćm dvorište, desno gore po stepenicama.

TILA
23-01-2009, 21:44
gornji grad, gospođa komotar, čim udeš u ćm dvorište, desno gore po stepenicama.

kolko znam oni su skroz gore u potkrovlju da nadodam

--Anči--
23-01-2009, 22:24
oftopičarimo tu, al profesori su skroz u potkrovlju, a ispiti se prijavljuju kod komotar kat niže.vjerojatnije je da se kod nje mora,al vidjet će kad ode gore

Zara.
24-01-2009, 00:55
di nosim kopiju molbe za prijavit ejp? gdje im je katedra?

Pa ne nosiš molbu nego žig na uvid...

skinny bitch
24-01-2009, 13:34
o jebemu drzavu,kaj sad na kraju nosim,kopiju molbe ili indeks sa zigom i kopiju molbe?????
inace,hvala svima na pomoci...

--Anči--
24-01-2009, 14:55
kaj onda, molbe se ne koriste od četvrtka, nego samo sa žigom odemo na odgovarajuću katedru? :roll:

annie sk
24-01-2009, 15:08
da. molbe se ne koriste od četvrtka. dakle, svi mi koji smo predali ovaj tjedan molbe za polaganje ispita sa više godine sa tim molbama više nemamo ništa nego se ide u referadu gdje nam lupe žig u indeks u kojem piše da smo u prethodnoj godini ostvarili 50 ects bodova i to nam je potvrda da mozemo prijavljivati ispite sa viših godina. prilikom prijave ispita na katedri se pokaže taj žig i žena nas zapiše za polaganje ispita...to je to....

skinny bitch
25-01-2009, 20:08
mozda glupo pitanje ali......sto mislite,ako sada polozim ejp u veljaci da li cu ga morati placati pri upisivanju ljetnog semestra??polozih ga prosle preko kolokvija i cuvaju mi ocjenu.....

Đ!
25-01-2009, 20:49
Ne. Al to ti nije baš pitanje za ovaj topic. Kao i slična pitanja. Imate "pitanja i odgovori" pod "papirologija". :smt006

TILA
25-01-2009, 20:52
Ne. Al to ti nije baš pitanje za ovaj topic. Kao i slična pitanja. Imate "pitanja i odgovori" pod "papirologija". :smt006

ma zapravo to je dobro pitanje 8) Dali ćemo morat platit ispit koji smo prenjeli s niže godine ako ga sad položimo?Nešto se govorilo da nećemo

Đ!
25-01-2009, 20:57
Pa logika vam je: platiš što upišeš. Ako položiš sad u veljači ispit iz drugog semestra, znači da ga nećeš upisati u drugom semestru što znači da ga nećeš platiti.

KAO RANI MRAZ
21-09-2009, 19:07

lijep pozdrav !!

i dalje stoji ova nesretna diskriminacija, sada vec godinu dana!! koje je objašnjenje "vlasti" fakulteta i postoji li šansa tj. mogucnost da se to od 1.10 promjeni ?!

mislim da nema potrebe objašnjavati zašto bi bilo bitno da i "starim" studentima dozvole ovakvo polaganje.
Konkretno, mene "muci" GP i sada nakon pada komisije, ovo bi mi bio spas.
A jedino što tražim, kao i ostali u ovakvoj situaciji, je nešto što već postoji, ali samo za neke.

Polažem nadu u ovaj tim studentskih predstavnika i nadam se barem odgovoru što je napravljeno po tom pitanju.
Možda su novi "šef fakulteta i njegovi pomocnici" ipak mudriji i liberalniji od prethodnih.

ŽIVJELA PRAVDA NA PRAVU.

fat drummer
21-09-2009, 20:48
@KAO RANI MRAZ - jako mi je drago da si se zaintersirao za ovu boljku, pa makar i iz čisto sebičnih razloga

naravno da neće biti pomaka po ovom pitanju jer je trenutno objašnjenje da se nastava za bolonjce izvodi po drugačijem izvedbenom programu

sumnjam da će biti pomaka po ovom pitanju jer uprava fakulteta je u više navrata upozorena na ovo ali nisu iskazali nikakvu volju da se to promijeni

ergo, položi gp i očisti godinu

KAO RANI MRAZ
21-09-2009, 22:33
@KAO RANI MRAZ - jako mi je drago da si se zaintersirao za ovu boljku, pa makar i iz čisto sebičnih razloga

naravno da neće biti pomaka po ovom pitanju jer je trenutno objašnjenje da se nastava za bolonjce izvodi po drugačijem izvedbenom programu

sumnjam da će biti pomaka po ovom pitanju jer uprava fakulteta je u više navrata upozorena na ovo ali nisu iskazali nikakvu volju da se to promijeni

ergo, položi gp i očisti godinu

he he nema mi druge !! jebešga, izgubio sam pola prošle godine, pa mogu i ovaj rok u 11 mj. potratit (zabrana zbog pada komisije)

moji razlozi da ovo pitam i jesu iznad svega sebični, ali znam još mnoge s istim sebičnim problemima...:) ali i sva ta naša sebičnost ne umanjuje diskriminaciju i nepoštenje ove odredbe.
pazi ti objašnjenja;
"...nastava za bolonjce izvodi po drugačijem izvedbenom programu..."ahahahahah kakva floskula i glupost koje se nebi posramili niti naši političari.
ah, kakve li ironije, da nam je dekan otišao u politiku...

nadam se da će slijedeci biti treznij...pardon, trezveniji...ali kolega @FAT dijelim s tobom pesimizam glede promjene ove VRHUNSKE SVINJARIJE...

_witch_
21-09-2009, 23:31
ej, imam pitanje.. ja sad upisujem petu godinu i imam uvjet. a ostali su mi gpp i radno.
e sad ne znam jel ja preko studomata upisujem te predmete ili upisujem samo predmete pete? rekla bih da upisujem, jel?
a ono što me posebno zbunjuje je:
'Redoviti student u zimskom semestru upisuje prvenstveno predmet koji nije položio s prethodne godine zimskog semestra (8 ili 10 ECTS bodova) i obvezno 30 ECTS bodova zimskog semestra više godine studija'

to znači da ja sad upisujem gpp, a u ljetnom semestru radno?
pa onda neću do travnja moći izaći na radno.

plus ovo:

'Ljetni semestar pete godine studija može upisati student kojem je iz ljetnog semestra četvrte godine studija ostalo 8 ili manje ECTS bodova. Ljetni semestar pete godine studija se ne može upisati uz dopis predmeta četvrte godine studija. '

ok, shvaćam. ali ak se meni polaže radno, pa neće mi valjda oni onemogućiti..... i ne kužim kaj je pjednik htio reći da ...ne može uz dopis.

thanx na odgovoru :)

Malecka
21-09-2009, 23:48
Naravno da mozes izlaziti na radno jer si ga odslusala, tj. vec si ga imala upisano. Jel jesi? :unsure:

The Kid
22-09-2009, 16:12
Ne znam kak je po bolonji, ali po starom ispite koje su ti ostali (redovno jedan) ako si stekao uvjet nisi upisivao u indeks ponovno... i morao si ga položiti prije nego si počeo riješavati ispite s više godine (to glupo pravilo i danas stoji, dapače izričito je starima zabranjeno polagati ispite s više godine ako nisu 'očistili')...
Tehnički nemam pojma kako to funkcionira sa studomatom (ako moraš imati tehnički upisane ispite da ih možeš prijavljivati), ali nema tog boga koji bi ti zabranio polaganje ispita koje si već odslušala...

KAO RANI MRAZ
25-09-2009, 17:44
Ne znam kak je po bolonji, ali po starom ispite koje su ti ostali (redovno jedan) ako si stekao uvjet nisi upisivao u indeks ponovno... i morao si ga položiti prije nego si počeo riješavati ispite s više godine (to glupo pravilo i danas stoji, dapače izričito je starima zabranjeno polagati ispite s više godine ako nisu 'očistili')...
Tehnički nemam pojma kako to funkcionira sa studomatom (ako moraš imati tehnički upisane ispite da ih možeš prijavljivati), ali nema tog boga koji bi ti zabranio polaganje ispita koje si već odslušala...

ne samo da stoji pravilo, nego pogledaj službeno objašnjenja "nastava za bolonjce izvodi se po drugačijem izvedbenom programu"...ahahahahahaha

po drugacijem izvedbenom programu mi popušite kurčić

The Kid
26-09-2009, 06:39
ne samo da stoji pravilo, nego pogledaj službeno objašnjenja "nastava za bolonjce izvodi se po drugačijem izvedbenom programu"...ahahahahahaha

E vidiš... to objašnjenje sam i ja dobio od prodekana kad se svojedobno raspravljalo o tom pitanju... 'radi se o apsolutno dva drukčija programa i bolonjcima se zbog kolokvija il koje već gluposti može desiti da zaglave na nečemu, pa godinu dana nemaju što polagati...'

To što stari studenti imaju jednosemestralne predmete, a trebali bi imati dvosemestralne je manje bitno... ili što imamo 9 rokova na isti dan umjesto prijašnjih 11 ili koliko već koji su bili ipak više raštrkani... jedino šta mi imamo drugačije jest to da plaćamo prijavnicu pet kuna i za nas ne vrijede kolokviji, niti išta drugo što bolonjci imaju kao 'prednost'... tak da... da... stoji ono necitirano što si napisao! :D

pavelicvjeran
31-12-2009, 18:01
Bok svima...imam pitanje..meni su ostala 2-a ispita sa 1-e(Nacionalna i opca povijest).,kad sam ih ove godine ponovo upisao skupa sa obiteljskim, ustavnim,engleskim...iz druge godine. Dal ja mogu ic polagat obiteljsko ak jos nisam polozio ona 2-a s prve godine?

Help,tx

Malecka
31-12-2009, 18:52
Odgovoreno na Papirologiji, topik Pitanja i odgovori.