PDA

View Full Version : Lokalni izbori 2009

Pages : 1 [2]

legionar
31-05-2009, 23:08
Seljačinama je i u redu da vladaju seljaci.

PJ
31-05-2009, 23:08
Dok Bandić možda i je relativno blizak narodu, neznam šta multimilijunaš-vozim-ferari-i-maybach Kerum radi u toj kategoriji. A Splićani, šta ćeš. ::E:

Jorek
31-05-2009, 23:09
Al Kregar je fakat fulo na nekoliko razina sa kampanjom...

Ma njegov je glavni problem što je ustvari bezličan. Neatraktivan što je netko na forumu rekao. Pokušava se prikazati onakvim kakav sigurno znaš da nije, ali ga ne možeš do kraja definirati. Glasovi koje je dobio kombinacija su lova u mutnom onih koji ga nimalo ne poznaju, odnosno izrazito su antibandićevski raspoloženi.

Na temelju rada na izborima mogu reći da su mu promatrači bistriji i kulturniji od SDP-ovih. Ako ga tješi...

PJ
31-05-2009, 23:15
Ma njegov je glavni problem što je ustvari bezličan. Neatraktivan što je netko na forumu rekao. Pokušava se prikazati onakvim kakav sigurno znaš da nije, ali ga ne možeš do kraja definirati. Glasovi koje je dobio kombinacija su lova u mutnom onih koji ga nimalo ne poznaju, odnosno izrazito su antibandićevski raspoloženi.

Na temelju rada na izborima mogu reći da su mu promatrači bistriji i kulturniji od SDP-ovih. Ako ga tješi...
Bandić je bio pametan što nije išo s njim na nikakve debate, tako da Kregar praktički nije dobio prostora za govor o sebi, programu i sličnom, a svaki put kad bi došao na TV počeo bi pričati o tome kako Bandić radi nešto nepošteno s gradskim sredstvima.

Nebih rekao da je Kregar bezličan sam po sebi, ali ga je kampanja takvog predstavila. Što se njegovih stajališta tiče (što sam ja čuo na seminaru, predavanjima itd.), on je dosta liberalno progresivan i da je išo više na kartu neke mlade urbane ljevice, a la Kapović i ekipa sa Filozofskog, mislim da bi dobio neku identifikaciju te nebi bio samo druga opcija.

Elisa Day
31-05-2009, 23:23
Kerum je dobio zbog kombinacije neke vrste očaja zbog gubitka vjere u političare i one jednostavne premise "ako se on znao obogatit, valjda će znat vodit grad, ae" sa ishodom teatra apsurda kojeg bi se i Samuel Beckett posramio

fat drummer
31-05-2009, 23:28
kakav je raspored u splitu u gradskom vijeću?

cathy the great
31-05-2009, 23:30
bago proglasio goricu "zagrebačkim predgrađem" :angry: wtf

veteran
31-05-2009, 23:31
kakav je raspored u splitu u gradskoj skupštini?

4-4-2:mrgreen:

Izbori za Gradsko vijeće Splita:
Nezavisna lista Željka Keruma: 27,5 % (10 vijećničkih mjesta)
SDP-HNS-HSU: 27,3 % (9)
HDZ-HSS-HSLS: 15% (5)
HČSP: 5,3% (1)

legionar
31-05-2009, 23:32
Hahahaa, jel to Podrug ušao u skupštinu?

Kalin
01-06-2009, 00:07
Zar se čudiš?

Kalin
01-06-2009, 00:10
SDP dobio u Vukovaru...

Ovo me uistinu začudilo kad sam čuo.

Joj jeste čuli Bandićev govor na Bundeku? ::E:

On je socijaldemokrat, čovjekoljub, domoljub, zagreboljub, šta li ono još. :rotfl:
Zamalo se rasplako. E moj Bandihno.

"Ja sam osjetljiv na socijalnu nepravdu, istinski socijaldemokrat, veliki domoljub i čovjekoljub, idem u crkvu. Nemam što posebno reći onima koji to ne razumiju."

Čovjek postao nacional-socijalist.

legionar
01-06-2009, 00:34
http://www.youtube.com/watch?v=DrzerVemRpg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Qa7uBj4koFI&feature=related
hahahahahahahahaha

Darkbuster
01-06-2009, 01:24
Nis cudno za Vukovar, pa u gradu su neposredno prije rata jako visoko kotirali komunisti.

Ja se samo veselim, bit ce sad jos zabavnije sa Serifom Sjevera i Serifom Juga. :D

fat drummer
01-06-2009, 09:42
znao sam da će hdzovci povući argument uz pomoć srba su sdpovci došli na vlast.

srećom pa se za hdz ne može reći isto na parlamentarnj razini. ne, ne, čekaj, može se...

Rus
01-06-2009, 10:29
Hoće li Đapić napokon odabrati jasan moralni imperativ i podnijeti ostavku na mjesto predsjednika HSP-a? Neće, naravno da neće.

Sam ne. Ali na zadnjem sastanku gradskog vijeća (u Zagrebu) 95% ih je glasalo za micanje Đapića sa mjesta predsjednika. Sad još moraju o tome na glavnom stanu glasat, i ako se tako odluči u pet županija (šta bi se moglo dogoditi vrlo lako) miče ga se sa mjesta predsjednika. Makar onda postoji mogućnost da na čelo stranke dođe frajer koji se preziva Srb (šta možemo vidjeti zašto je ironično).

PJ
01-06-2009, 11:24
znao sam da će hdzovci povući argument uz pomoć srba su sdpovci došli na vlast.

srećom pa se za hdz ne može reći isto na parlamentarnj razini. ne, ne, čekaj, može se...
Zapravo su i u Vukovaru HDZ u koaliciji sa SDSS-om. A SDP-ov kandidat Sabo je "vukovarski branitelj, bivši logoraš srpskih koncentracijskih logora i teolog".

Ova država je popizdila. ::E:

Kalin
01-06-2009, 19:36
Nis cudno za Vukovar, pa u gradu su neposredno prije rata jako visoko kotirali komunisti.

Naglasak, prije rata.
Situacije mijenjaju odnos populacije prema određenoj politici, strankama itd.

Zapravo su i u Vukovaru HDZ u koaliciji sa SDSS-om. A SDP-ov kandidat Sabo je "vukovarski branitelj, bivši logoraš srpskih koncentracijskih logora i teolog".

Ova država je popizdila. ::E:

Meni se baš sviđaju kombinacije.

malimrav85
01-06-2009, 19:51
kolko sam nešto vidio u novinama taj gradonačelnik je bivši logoraš
pa i nije tolko čudno

Darkbuster
01-06-2009, 20:05
Kalin, istina da mijenjaju, i zato sada nisu komunisti nego socijaldemokrati :D

Ma samo hocu reci da nije to bas bez temelja i toliko iznenadujuce,jer ocito su postojali neki razlozi i prije.

fat drummer
01-06-2009, 20:12
ovaj đapić me ubio... postavili su letvicu tako visoko da misle da nova vlast neće moći preko nje
slažem se, sumnjam da će oni u 4 godine uspjeti sklopiti 5 koalicija

ovog đapića treba ukrcat u tanker i izbacit negdje u pacifiku da kao trupina hrani rakove i galebove, za ništa drugo nije

Tkach
01-06-2009, 20:24
Kad čovjek malo bolje pogleda, HDZ je na izborima prošao fantastično. Gradonačelnici Zagreba, Osijeka i Splita nisu članovi HDZ-a, ali se radi o ljudima koji dolaze iz sličnog političkog i svjetonazorskog miljea. Većina Kerumovih glasača i dobar dio Bandićevih će vjerojatno glasati za HDZ na parlamentarnim izborima, HDSSB će postati tihi partner sad kad su Šišljagić i Bubalo otpremili ludog Glavaša u Ljubuški i sve pet. U manjim sredinama su uvjerljivi pobjednici, u većim gradovima nisu na vlasti ali je jasno da tu imaju jaku biračku rezervu. Nastavi li Zoki ovako voditi Partiju, izbori 2011. su čista formalnost.

Kalin
01-06-2009, 22:01
kolko sam nešto vidio u novinama taj gradonačelnik je bivši logoraš
pa i nije tolko čudno

Nisam komentirao izbor te osobe niti mi je takvo što veoma čudno.
Isključivo mi je zanimljiva činjenica da emocionalni odnosi naspram stranaka/partija danas više nemaju u Hrvatskoj nikakvog smisla.

Kalin, istina da mijenjaju, i zato sada nisu komunisti nego socijaldemokrati :D

Ma samo hocu reci da nije to bas bez temelja i toliko iznenadujuce,jer ocito su postojali neki razlozi i prije.

SDP je jedina lijevo orijentirana stranka proizašla iz komunističkog sistema koja se od komunizma i navodne komunističke prošlosti nikad službeno nije ogradila.
No, da nebismo ulazili u diskusiju oko SDP-a, ono što mi je zanimljivo sam objasnio iznad mravu.

veteran
02-06-2009, 12:09
SDP ce ak se nesto hitno ne promijeni propast...na ovim izborima su opako popusili...sto je nevjerojatno nakon svega...treba maknut Milanovica jer je tip nesposoban...