PDA

View Full Version : Predavanja i sve vezano uz njih

Pages : [1] 2

27-09-2005, 20:27
3.10. poèinje nastava u akademskoj godini 2005./2006. Po prvi puta, susrest Ìete se i s predavanjima na fakultetu... ubrzo Ìete uoèiti da to i nije bať slièno satovima u srednjoj i osnovnoj ťkoli... ovaj topic posveÌen je svim pitanjima koje moŞebitno imate o predavanjima opÌenito, predavanjima pojedinih profesora, potpisima i slièno...

Evo par osnovnih podataka:
Predavanja na Pravnom fakultetu su prema Statutu obvezna za redovite studente, ali u pravilu NISU OBAVEZNA i svatko moĹže dobiti potpis bez obzira na nedolaĹženje.
Svaki sat predavanja traje 45min iza èega moŞe, ali i ne mora slijediti pauza (pauza ovisi o profesoru).
U naèelu, viťe se isplati sjediti kod kuÌe i uèiti za ispit nego redovito pohaðati predavanja... ali ovo ovisi od osobe do osobe, pa se stoga preporuèa pohaðati sva predavanja u prvih mjesec dana studija i onda prema osobnoj procjeni donijeti odluku o daljnjim dolascima na predavanja...
Osobito se preporuèa dolaziti na predavanja onog profesora kod kojeg imate seminar (veÌina profesora smatra da seminaristi obavezno moraju dolaziti na predavanja)
Potpisi se dijele uglavnom posljednjeg tjedna u semestru, no mogu se dobiti i na konzultacijama te od dekana ako ste voljni izdvojiti odreðenu kolièinu novca za njih (mislim da je 100kn po potpisu...)

Kako izgledaju predavanja kod pojedinih profesora i koliko se isplati:

OPPD:
prof. KurtoviÌ - strog, ali iznimno kvalitetan predavaè... ulazi èesto u filozofske rasprave o pravu... nekima se moŞda mogu èiniti njegova predavanja dosadnima i zamornima, ali uglavnom su jako zanimljiva... potrebno je prilièno pozorno pratiti i odrŞati koncentraciju na predavanju... preporuèa se NE prièati, zijevati ili spavati na predavanju, osobito se ne preporuèa drŞati noge van klupe i zavaljivati se u stolicu te prigovarati neťto profesoru... pitanja su dobrodoťla tek na kraju predavanja... i... poèeťljajte se prije predavanja...
asistentica Zrinka Erent Sunko - popustljivija nego prof. KurtoviÌ, radi prema knjizi, ne ulazi previťe o neke filozofije, upuÌuje seminariste na bitne èinjenice vezano za kolokvije... otvorena je za pitanja...

Sociologija:
prof. Kregar - uz prof. KurtoviÌa moŞda najkvalitetniji predavaè prve godine... iznimno zanimljiv i dinamièan naèin predavanja uz redovito ukljuèivanje studenata u predavanje.. potièe na raspravu, kako na seminaru tako i na predavanju uz odreðenu dozu duhovitosti... isplati se dolaziti na njegova predavanja jer uz to ťto su jako zanimljiva, naglaťava bitno za ispit i pojaťnjava ponekad komplicirano gradivo... voli da seminaristi dolaze na predavanja...
prof. Polťek - profesor kod kojeg se ne isplati dolaziti na predavanja jer su nesistematièna, èesto bez pravog smisla, nerazumljiva i nepotpuna... moŞe pojasniti neke stvari, ali ne oèekujte previťe koristi od ovih predavanja... (govorim iz osobnog iskustva)
prof. RavliÌ - nikada nisam sluťao njegovo predavanje, priznajem, stoga prepuťtam da ga kao predavaèa okarakterizira netko drugi...

OTPD:
prof. MilièiÌ - zabavan predavaè koji Ìe se rijetko drŞati prave teme predavanja... nastoji pratiti svoju, po mnogima, kompliciranu knjigu, ali nekako uvijek skrene na kolaèe i politièke viceve... isplati se iÌi na ispitne vjeŞbe kod njega... ali predavanja su uglavnom neisplativa... valja napomenuti da je on najleŞerniji predavaè i u tom smislu potpuna suprotnost od prof. KurtoviÌa - slobodno se ulazi i izlazi iz dvorane na predavanju, dopuťta i prièanje, ali ne preglasno iako to smatra ''loťim odgojem''... ne propustiti bar prvo predavanje...
prof. Metelko - predavaè kojem je sve ravno i kod kojega moŞete na predavanju prilièno puno nauèiti samo sluťajuÌi jer Ìe jednu reèenicu ponoviti barem tri puta... vaŞno je znati da ono ťto predaje uglavnom bude na ispitu... dakle, korisno je odlaziti na predavanja... njegova su predavanja stoga jedna od najposjeÌenijih na prvoj godini...
prof. Ĺveliki kuracimonoviĂŚ - nikad nisam sluĹĄao, pa molim nekog drugog da elaborira...

Rimsko Pravo:
prof. Marťavelski i prof. Jaramaz - moÌi Ìete èuti hvalospjeve o rimskom pravu i Justinijanovoj kodifikaciji... barem u prvih mjesec dana koliko sam ja izdrŞao... prilièno je konfuzno pratiti ovaj kolegij na predavanjima jer profesori oèito nisu u dosluhu i ne nastavljaju gdje su stali veÌ svaki kreÌe svojim putem... predavanja iz rimskog su prema mnogima korisna, ali ja ih nisam bať pohaðao pa ne mogu puno reÌi o predavaèima... stoga i ovaj ťturi komentar...
prof. Petrak - nikad nisam sluĹĄao... :oops:

Politièka ekonomija:
prof. Vranjican - ekonomièan do boli... predaje prema knjizi dajuÌi pokoji primjer iz stvarnog Şivota... izvergla zacrtanu kolièinu gradiva u ogranièenom vremenu, moŞe se zapisati pokoja natuknica...

Nacionalna povijest:
prof. Èepulo - zanimljiv predavaè, prilièno opuťten i sistematièan... odraðuje predavanja uz pokoji koristan savjet vezan uz polaganje ispita i slièno... naglaťava bitno...

Engleski:
.........nikad sluťao....koliko sam èuo isplati se iÌi na predavanja jedino zbog predroka... ;)

Eto... toliko o predavanjima od mene... a sad pitajte ako joĹĄ uvijek neĹĄto nije jasno... :mrgreen:

27-09-2005, 20:31
malimrav85 kaĹže o predavanjima...

''Malo o predavanjima...
1. Preporuèam da na svako predavanje odete barem dva puta. Tako Ìete sami moÌi prosuditi koje vam je predavanje zanimljivo ili dosadno.
2. Osobno pod obavezno predavanje vam preporuèam predavanja kod prof.Kregara jer su supaÌ i zanimljiva. Ni predavanje kod prof.Metelka nije loťe iz èistog razloga ťto Ìe vam profesor sve obajsniti pa èak i nacrtati ko da ste debili ťto nekad dobro doðe.
3. Nije vam bať pametno da prièate tijekom predavanja posebno ako sjedite u prvom dijelu predavaone. Profesor Ìe zaustaviti predavanje i udaljiti vas ako stekne dojam da ga ometate.
4. Ako imate namjeru iÌi na predavanja preporuèam da doðete 45-60min ranije u dvoranu u prvih mjesec dva kako biste naťli kolko tolko pristojno mjesto.
To su moja skromna iskustva, moĹžda nekom pomogne.''

27-09-2005, 20:33
bob rock o predavanjima...

''takoðer se preporuèaju predavanja prof. ťimonoviÌa (u drugom semestru)
prof. kurtoviĂŚ drĹži jako dobra predavanja za one koji mogu dugo biti koncentrirani
predavanja na nacionalnoj katedri preporuèaju se najviťe zbog utvrðivanja gradiva''

bOG
27-09-2005, 20:52
Na predavanja se ide i zbog uopznavanja ljudi.
Stjecanja navike fakulteta.
Razmjenjivanja KPV-a.

bob rock
27-09-2005, 21:27
prof maršavelski je tempirana bomba: postavi krivo pitanje (ono izvan domene na koje je navikla) i reset! raspad sistema! bum!
teško je profesoricu zamisliti bez šalice kave.
asistent rimskog prava: tomislav karloviæ je desna ruka prof. maršavelski... ali po iskustvu sa seminara, ta desna ruka je u nekoj vrsti logièkog konflikta sa profesoricom, jer se njih dvoje ne može usuglasiti oko naèina polaganja, termina kolokvija, èinjenice treba li u sendvièu biti parizera... nevertheless, asistent karloviæ je, po mojem iskustvu, zahvalan sugovornik i kvalitetna solucija kojoj se trebate obratiti kada imate koju nejasnoæu.
prostori rimskog prava se nalaze na gornjem gradu - proðite kroz dvorište, popnite se stepenicama i desno u hodniku.

Starfish
28-09-2005, 13:06
da dopunim Kida:

Petrak (Rimsko pravo) ima odlièna predavanja. Prilièno zanimljiva, a opet korisna u vidu da æete ponovit/shvatit gradivo. Definitivno najbolji predavaè na toj katedri. :thm: Ako spremate Rim, preporuèam simultani odlazak na predavanja.

Engleski -

Viæan (kod nje su ljudi od A-K) Predavanja su prilièno srednjoškolska. S ploèom, bilježenjem i sl. Ako vam engleski nije jaèe strana - preporuèam. Ako razvalite engleski - nepotrebno. Jedina profesorica koja ne daje potpis na kraju semestra samo tako. Oni s 10 i više dolaska na predavanje imaju pravo na predrok i potpis. Oni s manje od 10 dolazaka trebaju na zadnje predavanje donjet esej a4 formata o bilo kojoj temi vezanoj uz gradivo da bi dobili potpis.
Ja sam išla na predavanja i predrok, i isplatilo mi se. Uglavnom - izvagajte malo vrijeme, rokove, znanje engleskog pa sami odluèite. Ako se mene pita - svaka prilika za predrok na ovom faksu se treba iskoristi + uštedjet æete si tjedan dana uèenja.

Javornik - Ona nema ovu proceduru s potpisima. Kažu da je OK.

Uglavnom, bez obzira na prezime, možete iæ i kod jedne i kod druge na predavanja, ali ako se cijele godine ne pojavljujete ni kod jedne ni kod druge, po potpis morate iæ kod one u èijoj ste grupi.
Viæan - do K (ukljuæujuæi K)
Javornik - od K

Opæenito - što se predavanja tièe: ako ste auditivni tip (lakše uèite dok slušate) i ako uspijete ugurat predavanja u raspored - bit æe vam lakše.
A i imat æete dojam da stvarno studirate...
A ne da sjedite doma i ko debil buljite u knjigu, a preko nje u telku...

malicka
29-09-2005, 15:52
Kako izgledaju ta uvodna predavanja? HoĂŚe nas prozivati?

fat drummer
29-09-2005, 16:00
Kako izgledaju ta uvodna predavanja? HoĂŚe nas prozivati?

ne, ne baĹĄ... naime ima vas par stotina, jel, mozda cak i tisucu
uvodno predavanje je nesto kao abnormalno dosadno vadjenje kutnjaka
boli, ali istovremno zelis spavat kolko je dosadno
dekan, aka prof. kregar ce vjerojatno dat neki uvodni govor u kojem ce vam objasnit kako ste se zajebali upisavsi pravo i sad je gotovo
nakon toga bi trebali imat kurtya koji ce uletit s poznatom frazom: okrenite se oko sebe, ovo cetvero koje ste vidjeli nece zavrsit faks, hihihihihihi
nakon toga ces otic na kavu i nesto zestoko
vjeruj mi....

10-10-2005, 22:50
Na upit cijenjene brucoĹĄice Nike o leteĂŚim izmjenama profesora na predavanjima pojedinih kolegija moja malenkost prozborila je:

Profesori se uglavnom izmjenjuju, ako imaju moguÌnosti... na sociologiji je proťle godine bio sistem takav da je dva tjedna predavao jedan profesor, pa drugi, pa treÌi, a zatim opet ispoèetka, na rimskom su se izmjenjivali kad su stigli (zato mislim da ta predavanja bať i nisu od neke koristi jer svi rade po svom), na nacionalnoj povijesti je jedan predavaè i on se nema s kime mijenjati ( :( ), bať kao ni prof. Vranjican na politièkoj... prof. KurtoviÌ ne drŞi predavanje samo kad je stvarno prezauzet (onda ga drŞi Zrinka), a na teoriji je bilo uvrijeŞeno pravilo da je ujutro bio prof. Metelko, a popodne prof. MilièiÌ...

Kljuène rijeèi su boldane... ima li joť pitanja?

Đ!
10-10-2005, 22:53
Da, mi imamo 3 turnusa, kak Ìe sad predavat profesori otpd i kak biram kod koga idem na ispit? NAime, nebi htio da ispadne da sam uèio po Milièievoj literaturi a doðe mi metelko.

bob rock
10-10-2005, 22:59
to se ne može dogoditi...
zašto?
zato što sam odabireš kome æeš iæi.
kako?
izvjesi se lista prijavljenih na ispit, ali ne stave vrijeme (sat) polaganja, nego prof .milièiæ ima uvijek petkom ujutro oko pola devet, a prof. metelko i prof. šimonoviæ poslijepodne oko pola dva, pa doðeš kako želiš polagati.
valja još istaknuti da je prof. milièiæ voljan (uvjetno reèeno) dozvoliti da se kod njega polaže po literaturi prof. periæa, al mislim da to i nije mudro prakticirati

Divljo
10-10-2005, 23:01
procitao sam u neznam vise kojem topicu da se napise na prijavnicu kod koga oces...

nego, mene zbunjuje jedna jos gora stvar :D

Da li da ja sad idem na predavanja svih predmeta i ucim sve te predmete ili da idem na jedan predmet i njega strebam i izadjem na ispit?

I koji je predmet sad najlakse rijesiti? Osim stranog jezika, naravno :twisted:
Citajuci postove, razmisaljm o OTPDu kod milicica za prvi ispit...ili da nest drugo uzmem?

Đ!
10-10-2005, 23:04
Ja sam naèuo da milièiÌ ima zajebanu knjigu, al sam isto tako naèuo da i nije tak zajebana. Svejedno, mislim da je samo stvar volje. Ak nauèiť, nauèiť.

bob rock
10-10-2005, 23:09
procitao sam u neznam vise kojem topicu da se napise na prijavnicu kod koga oces...
možeš probati, al ti nema koristi od toga (bar do sada nije bilo), jer ionako ti se nije moglo dogoditi da ideš prof. metelku s milièiæevom literaturom, a ako želiš doæi prof. šimonoviæu, to je stvar lutrije... jer se profesori izmjenjuju svaki drugi ispit tako da na jedno roku prof. šimonoviæ ispituje od a do lj, a prof. metelko od m do ž, dok se na drugom roku mijenjaju

nego, mene zbunjuje jedna jos gora stvar :D

Da li da ja sad idem na predavanja svih predmeta i ucim sve te predmete ili da idem na jedan predmet i njega strebam i izadjem na ispit?

I koji je predmet sad najlakse rijesiti? Osim stranog jezika, naravno :twisted:
Citajuci postove, razmisaljm o OTPDu kod milicica za prvi ispit...ili da nest drugo uzmem?
ne znam kako izgleda literatura za sociologiju, tak da ti ne mogu dati dobar savjet izmeðu soc i otpada...
a literatura prof. milièiæa navodno nije lagana (kažu), a ove dvije knjige prof. periæa znam da nisu teško pisane i da je to gradivo koje se može relativno brzo i kvalitetno nauèiti, a radi se o pojmovima kojima se treba baratati...

Divljo
10-10-2005, 23:13
ako me netko ne odvrati, vidjet cu iz prve ruke jel zajebana ili ne...

a sto se tice tih predrokova kod njega; samo se mora biti na predavanjima i sve ce se tamo cuti ili kako? Inace, vanredan sam studos ali sutra planiram otic na OTPD predavanje s redovnima..i jel ce biti nekakvih problema s tim predrokovima da ce me smatrat uljezom ili nes slicno?

10-10-2005, 23:18
MoŞda sam jedini luðak, uz Starfish, koji Ìe ovo reÌi, ali ljudi moji... MilièiÌeva knjiga uopÌe nije teťka - svi ''èudni'' pojmovi objaťnjeni su tako da bi ih i debil mogo shvatit, a sve je prilièno dobro sistematizirano i uglavnom se ponavlja konstrukcija koju koristi od poèetka...
Preporuèam MilièiÌeve vjeŞbe za sve studente - redovne i izvanredne, MilièiÌ ne pravi razliku i svima koji proðu vjeŞbe daje pravo na predrok... ne znam kako Ìe sad to izgledati po bolonji, ali idite na prvo predavanje na kojem Ìe on sve objasniti... i sretno vam bilo!

Đ!
10-10-2005, 23:23
Jel ti kide imaĹĄ miliĂŚiĂŚevu knjigu pri sebi? Ak da, aj mi ju pokaĹži jednom da ja vidim.

fat drummer
10-10-2005, 23:33
kid naravno sere
znam da sere jer je meni plako dok je bio portir kako je milicic lud i da pise ne razumljivo
:tng: (dijalekticki procijep)
naravno, nije to niťta grozno, knjiga ako se skoncentrirate ima smisla ali trebate se naviknut na stil pisanja u kojem je niz istoznaènica svakodnevna pojava, i, ili, podcrtano samo slovo i i tome slicno

prilazem definiciju ustava

ustav je, kao propisnik opÌi preskriptivno/deskriptivni s jamstvima izravni, viťestruko i viťeznaèno osobit propisnik

racite ovo nekome tko je polozio po pericu otpd i gledat ce vas ko zadnjeg kretena (mene jesu)

11-10-2005, 00:29
Pokazivat Ìu MilièiÌevu knjigu i joť ťtoťta svakome tko me zatraŞi, ali ne joť dugo... prvi pogled je besplatan, poslije se plaÌa...
Knjiga ima svojih bisera, ali sve u svemu nije tako grozna... stoga fat... nestani u dijalektiènom procijepu opÌih deskriptivnih/preskriptivno deskriptivnih propisnika! :tng:

(znam da izgleda komplicirano, ali sad je izvaðeno iz konteksta... :mrgreen: )

Đ!
11-10-2005, 00:31
Znaèi, na "kavu" donosiť knjigu. Ili moŞda bolje na drink, ovdje neÌemo bit pri sebi.

lobotomija
11-10-2005, 00:39
kid je upravo knjiga je jedan prezreni literarni uradak i za razliku od ostale literature na faxu mirise klinicki, sterilno i cisto.
najbolje ju citati i proucavati na prigodnoj lokaciji ,
zgradi pravnog fakulteta koja je prvotno namijenjena kao bolnica za karantenu a potom kao ludnica...
eh, to je pravi dozivljaj, najveci literarni domasaj pravnog fakulteta
( ili da kazem svih profesora, kolega vjekoslav ih je posramio)

Starfish
11-10-2005, 15:02
MUAHAHAHAHA! Ovaj podli plan lobiranja za Milièiæa smo Kid i ja smislili juèer na parkiralištu pravnog fakulteta. :twisted: :twisted: :twisted:
Dakle - slažem se sa svim što je Kid napisao.
:twisted: :twisted:
Definitivno preporuèam Milièiæa zbog vježbi i predroka. Možda je cijela knjiga odjednom predoziranje, al u dijelovima - može se preživjet!

A i da ne kažem da æete preko njegove knjige i predavanja poèet drugaèije gledat na pravo, zakone i ostale predmete. To je predmet koji je (kod Vjeke) crna ofca na prvoj godini. I govori obrnuto od svega što æete na pravnom fakultetu poslije èuti. To kako definira ustav je najmanje važno.
Iako je pokušaj nagovaranja brucoša i normativistièkih-"easy way out"-klonova na razmišljanje o moralnosti, etici, filozofiji i jeziku prava jedan veliki flourescentni "margaritas ante porcos" - ipak...
Otiðite na barem jedno predavanje.

Eto - Vjeko - jedno od najboljih iskustava s prve godine. Uz Jaramaz. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
(ajmo fat, popljuj....šta ti je on skrivio? :tng: )

so, brucoši naši dragi??
Jesu poèela predavanja? Dojmovi?

fat drummer
11-10-2005, 15:43
hm... pa ovako... pet tjedana predavanja kod metelka, a za seminar me odredjuju kod vjeke, a ne daju mi da se prebacim
kasnim kolokvij i pol, padam prva dva, prolazim iz drugog pokusaja prvi i treĂŚi ali vise ne mogu polagat drugi kolokvij pa odustajem od vjezbi je nema smisla kad nemogu polozit preko kolokvija
u 6 mj mi kaze da moram na seminarski kolokvij jer nisam dao dva kolokvija iz PRVE, iako tako nije govorio u 11 mjesecu
dakako ja nisam to ucio uopce jer sam se bavio rimom i pol ekonomijom pa sad moram ucit dogme u tjedan dana
polazem dogme i drzavu, nakon tjedan dana ucenja, dva boda iz dogmi cetri iz drzave
milicic pizdi i pusta me da prodjem seminar jer ima jos ljudi za pitat
ne ucim to do cetvrtog mjeseca i prolazim tada
mrzim dogme do kraja zivota

malimrav85
11-10-2005, 17:52
Ja sam proťle godine bio na seminaru kod prof.Metelka (toènije kod asis.GardaťeviÌa ali je on asistent prof.Metelka pa smo radili sve isto osim ťto je asis.GardaťeviÌ dolazio na vrijeme) kao izvanredan student i nema razlike izmeðu redovnih i izvanrednih. Sve je isto, od kolokvija do predroka.

Bio sam juèer na predavanju kod prof.KurtoviÌa i oduťevio sam se (za razliku od proťle godine). Profesor je doťao, viknuo zaťto se ljudi nisu digli (ja solo stojim, viťe èuèim i gledam zaťto se niko ne diŞe :mrgreen: ) nekog tipa stjerao sa stolca na prolazu i rekao onima koji stoje da sjednu na pod. To je bilo isto kao i proťle godine. Ostalo nije bilo. Profesor je bio jako srdaèan, rekao je da na nas studente gleda kao na unuèad (da mu je ovo 44. generacija) ali da nas smatra ozbiljnim i odraslim ljudima i da Ìe se tako ponaťati,da ne oèekujemo popuťtanje nego samo rad,da je predmet teŞak ali da je to ujedno i najviťa prepreka na prvoj godini... Èak je ťetao po predavaonici ťto me totoalno ťokiralo jer sam proťle godine bio cijeli prvi semestar na predavanjima i nije se nikad dignuo sa katedre. Nekak mi je sad bať super. :scr:

Profesor KurtoviÌ drŞi predavanja ujutro i naveèer (to su valjda prvi i drugi turnus) a predavanja popodne (treÌi turnus???) Ìe drŞati njegova asistenica.

Divljo
11-10-2005, 18:45
kad drzi milicic predavanje? u trecem turnusu drzi simonovic..usao u dvoranu i gledam koji qrac da radim kad je prepuna dvorana i cujem kak neke zenske govore da ce sad simonovic predavat pa sam otisao kuc :-)

malimrav85
12-10-2005, 20:25
U prvom turnusu je doťlo do promjene ťto se tièe predavanja iz sociologije. Sad su pon,sri i pet od 11 do 13h. Danas je rekao prof.Kregar na predavanju pa ne znam da li je na netu promjenjeno...

Just a little bit
15-10-2005, 14:47
kaj se tièe predavanja KurtoviÌa, ja bi ih uvrstio u Vodiè grada Zagreba, uz obavezan posjet Kaptolu i Gradecu - posjet pravnom fakultetu na predavanje najveceg boga na pravu - prof Kurtovica

"Ja se nemoram predstavljat. Svi znate ko sam ja. Ja nisam crna ovca ovog fakulteta. ja sam stado crnih ovaca" uvodna reèenica kad sam ja upisao pravo :lol: :mrgreen:

emma
05-12-2006, 00:38
zna li netko kada ĂŚe KurtoviĂŚ davati potpise..? :oops:

fat drummer
05-12-2006, 08:47
ne tako brzo... krajem prvog... reĂŚi ĂŚe vam sve

malimrav85
05-12-2006, 15:34
Prati topic OPPD,tamo ĂŚe ti sigurno netko napisati.

05-12-2006, 22:29

Potpisi se dijele na posljednjem predavanju u semestru

Murphy
13-12-2006, 22:56
zanima me kada bi izvanredni studenti trebali dobiti potpise?? :-s

Potpisi su krajem semestra, dakle u 1. mjesecu ;)

imhotep
25-12-2006, 18:08
ljudi mozete li mi plz pojasniti kako se boduju predmeti iz srednje za upast?

Imam pov-4
hrv-3
soc-5
log-5
psi-5
filo-5

opci uspjeh sve 4 godine je vrlo dobar.

Koliko je to bodova.....tnx :D

Đ!
25-12-2006, 18:36
Za ZG ti se broji samo uspjeh, valjda je tak i u RI. Ak maturiraĹĄ s 5, to ti je 420 bodova. + ono ĹĄto ostvariĹĄ na prijemnom.

Tyche
24-02-2007, 18:32
Kvescn.
Na koja predavanja ne moramo u drugom semestru?
Bilo bi super kad bi postojao neki predmet (osim engleskog :-D ) kao teorija kod simonovica 8)

Đ!
24-02-2007, 18:49
Kvescn.
Na koja predavanja ne moramo u drugom semestru?

Nijedna. :-D Iako, kolko se sjeĂŚam, ovi iz rima i iz nacije su popisivali seminariste pa ono.

Tyche
24-02-2007, 21:43
woohoo znaci samo na rimsko mwahahpakosnismijeh 8)

02-03-2007, 12:34
e, mene bi zanimalo nesto o studiju socijalnog rada.. pa bi volio da mi netko objasni ponesto o tom studiju.. citao sam na web stranici.. ali to mi nije bas puno dovoljno.. zanimaju me profesori.. predavanja, i tak.. sve sto je zanimalo i vas kad ste upisivali faks, zapravo jos trazili na koji cete.. unaprijed hvala!

malimrav85
02-03-2007, 17:38
pa imaju oni svoj forum

malimrav85
09-09-2007, 22:08
Znaèi predavanja poèinju 08.10.?

Hira
10-09-2007, 17:13
da,buduĂŚi da je od 1.10-05.10 tjedan orijentacije.

~°¤anchica¤°~
18-09-2007, 22:22
joj ovaj topic mi je super dosao...nigdje nisam mogla nac informaciju kad pocinju predavanja (sad sam upisala prvu godinu) :oops:

kako tocno izgleda tjedan orijentacije? :?

djevojcica sa sibicama
18-09-2007, 22:48
kolko se sjeÌam, prvi dan su tipiène govorancije-dekan, par profesora s prve godine...
kasnije imať u dvoranama razlièite goste-poznate pravnike: odvjetnike, ministre/ice itd. koje moŞete pitati ťto vas zanima.
onda Ìe vas podijeliti u grupe, dati vam studenta-mentora koji Ìe vam ukratko reÌi ťto vas èeka na prvoj godini, odvesti vas u obilazak da vidite gdje pravni fax ima sve svoje "podruŞnice" :-D , a inaèe Ìe tokom dana na faxu se predstavljati razlièite udruge, naveèer u SC-u zna biti i neki film+tribina+gost neki...
mislim da se zadnji dan biraju seminari...ovisno o plasmanu na prijamnom.
uglavnom, dobit ĂŚete program na kojem ĂŚe pisati koji dan je ĹĄto i u koliko sati :D

~°¤anchica¤°~
18-09-2007, 22:52
e super :D i ocekivala sam tako nesto...a traje li to po cijeli dan ili onako par sati?

djevojcica sa sibicama
18-09-2007, 23:28
programi su do negdje popodne mislim, al to je dobrovoljno
ja sam odsluĹĄala dekana i profesore i svog mentora.
i otiĹĄla sam na biranje seminara, na drugom me nije bilo.
pogledaĹĄ, odabereĹĄ itd. :D

~°¤anchica¤°~
18-09-2007, 23:32
hvala na infu http://cosgan.de/images/midi/liebe/a015.gif

Hira
18-09-2007, 23:43
kolko se sjeÌam, prvi dan su tipiène govorancije-dekan, par profesora s prve godine...
kasnije imať u dvoranama razlièite goste-poznate pravnike: odvjetnike, ministre/ice itd. koje moŞete pitati ťto vas zanima.
onda Ìe vas podijeliti u grupe, dati vam studenta-mentora koji Ìe vam ukratko reÌi ťto vas èeka na prvoj godini, odvesti vas u obilazak da vidite gdje pravni fax ima sve svoje "podruŞnice" :-D , a inaèe Ìe tokom dana na faxu se predstavljati razlièite udruge, naveèer u SC-u zna biti i neki film+tribina+gost neki...
mislim da se zadnji dan biraju seminari...ovisno o plasmanu na prijamnom.
uglavnom, dobit ĂŚete program na kojem ĂŚe pisati koji dan je ĹĄto i u koliko sati :D

nisam imao pojma da imamo poznate ministre,pravnike itd.
ovo bi moglo biti zanimljivo. :badgrin:

kufi
05-10-2007, 16:23
predavanja. dolaziti ili ne dolaziti? jel se isplati doĂŚ?

~°¤anchica¤°~
05-10-2007, 16:43
meni su rekli da prvi semestar def.da a drugi ne nuzno...tj.kako hoces

kufi
05-10-2007, 16:48
a brijem da budem viĹĄe manje.
bolje to neg da doma pokuĹĄavam skuĹžit sam.

:-D

suni
05-10-2007, 16:51
na seminare obavezno idite. :shock: :!:

zatim na kolokvije isto morate iĂŚi, mislim ne morate vi ali pamet u glavu ;)

a na ova ostala predavanja kako Ĺželite, moĹžete ili ne morate...nitko vas neĂŚe siliti :-D

kufi
05-10-2007, 16:55
uu da, kolokviji, ja veÌ odluèio to sve probat rijeťit tak, ne da mi se mjesecima povlaèit ispit.

al moĹžda za koji tjedan ne budem tolko ambiciozan :-D

~°¤anchica¤°~
05-10-2007, 17:00
ima nade za tebe...za koji tjedan mozda ne budem ambiciozan...mene strah da za koji dan ne odustanem :lol:

kufi
05-10-2007, 17:01
ah, zvuèim sigurniji nego kaj jesam :-D

~°¤anchica¤°~
05-10-2007, 20:08
dobro sad znam kog necu zvat za par tjedana kad padnem u krizu :lol:

kufi
05-10-2007, 20:17
haha
ne, moĹžeĹĄ
ak misliĹĄ da ĂŚeĹĄ past ispit (ne daj boĹže)
pitaj mene
pa ĂŚu ti reĂŚ da neĂŚeĹĄ
uvijek treba bit optimistièan

~°¤anchica¤°~
05-10-2007, 20:20
nadam se da dobro lazes jer sam ja jako samokriticna :lol:

kufi
05-10-2007, 20:22
zapravo
niko me ne shvaĂŚa ozbiljno
:( :( :(

~°¤anchica¤°~
05-10-2007, 20:23
tako ti mene mislis tjesit?hihii

kufi
05-10-2007, 20:25
to je samo upozorenje. da znaĹĄ. tek tolko.

kufi
05-10-2007, 20:26
btw predavanja, mene Ìe izbacit s toga jer Ìu se poèet smijat ziiiiher :? :? :?

~°¤anchica¤°~
05-10-2007, 20:28
ahahahaa pricaj mi o tome...ja sam se smijala u utorak i srijedu na sav glas da se cijela dvorana okrenula prema meni :-D
meni glavno da mene samu ne izbace...ti ces sa mnom :lol:

kufi
05-10-2007, 20:33
ja sam bjeĹžo s predavanja o knjiĹžnici jer mi je bilo presmijeĹĄno :? :?

legionar
06-10-2007, 16:43
ma kakva predavanja, za neke profesore nisam znao kak izgledaju do usmenog :lol:

Hira
06-10-2007, 18:22
djeco nemojmo se tako ponaťati . treba se iÌi na predavanja ťto èeťÌe. :smt071

Donna R.
08-10-2007, 15:11
ma kakva predavanja, za neke profesore nisam znao kak izgledaju do usmenog :lol:

ja za neke joĹĄ uvijek ne znam kako izgledaju...baĹĄ zato ĹĄto ih nisam srela ni na usmenom... :D

fidel_castro
08-10-2007, 15:37
a gledajte... sve u generacije iste! na prvim predavanjima bude prepuna dvorana u prvom turnusu, u drugom turnusu ugodno popunjena, a u treÌem poluprazna... i tako bude prvih mjesec dana... nakon toga se dvorane poèinju prazniti i jedino zadovoljava prvi turnus na koji idu svi Şivi... i tako zavrťi prvi semestar i ljudi shvate koliko su predavanja nebitna... ukinu 2. i 3. turnus i na predavanjima redovno bude manje od 10 ljudi...

kufi
08-10-2007, 17:07
a gledajte... sve u generacije iste! na prvim predavanjima bude prepuna dvorana u prvom turnusu, u drugom turnusu ugodno popunjena, a u treÌem poluprazna... i tako bude prvih mjesec dana... nakon toga se dvorane poèinju prazniti i jedino zadovoljava prvi turnus na koji idu svi Şivi... i tako zavrťi prvi semestar i ljudi shvate koliko su predavanja nebitna... ukinu 2. i 3. turnus i na predavanjima redovno bude manje od 10 ljudi...

loool xD
ajd znaèi nema puno ljudi naveèer?
sva sreĂŚa.

Cro
08-10-2007, 17:13
Da, takvo vam je stanje uglavnom..
Dok su drugoj godini su predmeti i predavanja zanimljivija (baĹĄ su pravni predmeti), a i na mnoga morate iĂŚi ukoliko Ĺželite imati moguĂŚnost kolokviranja..

suni
08-10-2007, 17:14
Dok su drugoj godini su predmeti i predavanja zanimljivija (baĹĄ su pravni predmeti), a i na mnoga morate iĂŚi ukoliko Ĺželite imati moguĂŚnost kolokviranja..

e cro da te pitam kad si vec tu...

jel treba ici na socku ili teoriju da bi se moglo kolokvirati? ili dolaĹženje nije uvjet?

kufi
08-10-2007, 17:15
da, druga djeluje puuuno zanimljivija, lol.

kufi
08-10-2007, 17:16
sad na prvoj mi se povijest i rimsko èine okej... zanimljivi, al teťki :?

Cro
08-10-2007, 17:23

e cro da te pitam kad si vec tu...

jel treba ici na socku ili teoriju da bi se moglo kolokvirati? ili dolaĹženje nije uvjet?

U moje vrijeme nije trebalo..
:lol:
No, opet, ja sam socku i teoriju dao odmah u 2. mj. 2006. tak da ne znam kak je sada..
MoraĹĄ pitati nekog svjeĹžijeg..
Makar mislim da neĂŚeĹĄ imati problema..

Rus
08-10-2007, 17:26
ne moraĹĄ, barem ja nisam moro, proĹĄle godine.

suni
09-10-2007, 15:11
evo bila sam na predavanju oppd...

dojmovi, zrinka mi se svida kao predavaèica, iÌi cu samo na njezina predavanja( ne i kurtoviÌeva) zato kaj nisam dobila seminar iz oppda pa da malo to kompenziram :-D

na teoriji je bilo èujem odlièno kod saviÌa...svi su oduťevleni

kufi javi kako je na soc :!:

remorker988
09-10-2007, 15:16

da, bilo je super... :)

a jel znaĹĄ moĹžda kad ĂŚe objaviti tko je kod koga na seminarima? :?:

djevojcica sa sibicama
09-10-2007, 15:22
ťto se tièe predavanja, na teoriji (govorim za ťimonoviÌa) nije bio obavezan dolazak da bi se ispit mogao kolkvirati jer je ťimonoviÌ rekao da se profesor mora sam izboriti zanimljivoťÌu predavanja za dolazak studenata, a ne ih prisiljavati.
ťto se tièe sociologije, kregar je prijetio da ako primijeti da je dvorana poluprazna, da Ìe poslati popis i da Ìe na kolokvije moÌi izaÌi samo potpisani (al se to nije dogodilo, mada dvoaran nije nikad, valjda zbog toga, bila skroz prazna, ali ni naroèito popunjena), a kad je ravliÌ poèeo predavati, gotovo niko nije dolazio na predavanja (desetak ljudi), pa opet popisa nije bilo.

suni
09-10-2007, 15:26

da, bilo je super... :)

a jel znaĹĄ moĹžda kad ĂŚe objaviti tko je kod koga na seminarima? :?:

ne znam niťta novo. ali i saviÌ je rekao da ce sve biti objavljeno ovaj tjedan pa nam nema druge nego da èekamo :? :-D

Al Bundy
09-10-2007, 15:33
evo bila sam na predavanju oppd...

dojmovi, zrinka mi se svida kao predavaèica, iÌi cu samo na njezina predavanja( ne i kurtoviÌeva) zato kaj nisam dobila seminar iz oppda pa da malo to kompenziram :-D

kufi javi kako je na soc :!:
jel znaĹĄ kad zrinka a kad kurtoviĂŚ imaju predavanja?

suni
09-10-2007, 15:35
kurtoviĂŚ 1, turnus, zrinka 2 i 3 turnus ...tak je ona rekla.

09-10-2007, 18:44
Oko 15 sati sam bio mrtav umoran i pospan nakon Ĺveliki kuracimonoviĂŚevog govora,jedva sam se prisilio ostati joĹĄ malo da èujem tog Vanju kojeg toliko hvale....
Oko 17 sati sam bio pun energije.KRALJ 8)

Zrinka dosadna i zahtjevna.

Hira
09-10-2007, 20:16
Upravo se vratio sa sociologije. Vidi se da prof. SekuliÌ nije za baciti....samo mi se dogaðalo da sam 10 minuta sluťao ,a 10 minuta lebdio u svojim mislima....a i vidio sam druge da su se vrpoljili i samo Şeljeli izaÌi i nikad se viťe ne vratiti....ali dobro ťto je tu je. :)

~°¤anchica¤°~
09-10-2007, 20:45
sekulic je onak simpatican...al i ja sam lebdila onom dvoranom...igrala tetris na mobitelu...slala sms_ove i tak...mozda zbog previse price o samoubistvu :lol:

Hira
09-10-2007, 21:27
da i mene je samoubistvo sredilo... :lol:

Al Bundy
09-10-2007, 21:51
kurtoviĂŚ 1, turnus, zrinka 2 i 3 turnus ...tak je ona rekla.
I jel moguĂŚe dolazit kod zrinke bez obzira u kojem bi turnusu trebali biti.Na OTPD moĹžemo dolazit kad Ĺželimo

Hira
09-10-2007, 22:09
moŞe se dolaziti kad god hoÌeť,ali je preporuèljivo da se ide u svoj turnus. :D

Al Bundy
09-10-2007, 22:21
moŞe se dolaziti kad god hoÌeť,ali je preporuèljivo da se ide u svoj turnus. :D
Da ali glupo bi mi bilo dolazit kod kurtoviĂŚa kad imam seminar kod zrinke.

Hira
09-10-2007, 23:02
pa onda fino idi kod Zrinke kad veĂŚ imaĹĄ seminar. 8)

dark&twisty
10-10-2007, 01:12
jbga, ja uzela seminar kod kurtoviĂŚa a dobit ĂŚu ovu. jel bi trebala iĂŚ na njegova predavanja? ionako on neĂŚe ispitivat :?

jad.i.cemer
10-10-2007, 22:07
Sta je sa engleskim za izvanredne studente, ocemo mi imati predavanja ili samo idemo na ispit?

Hira
10-10-2007, 22:28
a ĹĄto je s onima za redovne?

suni
10-10-2007, 22:30
idete na predavanja iz eng...piĹĄe sve na stranici pravnog faxa.

odeste lijevo studiji-dodiplomski studiji-strani jezici i voila raspored

remorker988
11-10-2007, 14:48
danas sam imal KurtoviĂŚa prvi put... dojam i nije baĹĄ... SaviĂŚ je ipak joĹĄ uvijek ostavio najbolji dojam... Ĺveliki kuracefko previĹĄe filozofira.... ;) ipak ĂŚu na predavanja Zrinki jer sam je odabral za seminar (valjda ĂŚu dobit nju, jer joĹĄ nema rezultata pa nisam siguran)...

suni
11-10-2007, 16:26
ako ima neka dobra duĹĄa da napiĹĄe

datume kolokvija kod ĹĄimonoviĂŚa i do kojeg naslova je prvi kolokvij

ljubim vas :D

11-10-2007, 17:02
Mislim da on nije rekao datume i da je rekao samo da Ìe biti poèetkom 11.,12. i 1.mjeseca,i da Ìe se prvi baviti drŞavom

Ako netko zna neka me ispravi :(

legionar
11-10-2007, 17:12
ProĹĄle godine je kod Ĺveliki kuracimea bilo vako:
1 kolokvij: DrĹžava i pravni sustav: do 137. str., lagan kolokvij, joĹĄ bolja skripta na pravokutniku, bio je mislim 6.11
2 kolokvij: Struktura prava, poglavlja: Pravna norma, pravni odnos, pravni akt, dakle do 185 str., najteĹži kolokvij, bio je oko mjesec dana nakon prvog
3. kolokvij, ono ťto je ostalo iz jedne i druge knjige, osrednje teŞak, bio je polovicom sijeènja

- za oslobaðanje pismenom treba poÌi sva tri kolokvija
- ako se jedan padne moĹže se ponavljat pod uvjetom da su ostala dva pozitivna
- ako se hoĂŚe prihvatit ocjena tj. prosjek iz sva kolokvija, usmeni je formalnost, a za viĹĄu ocjenu pita teĹže

suni
11-10-2007, 17:17
ProĹĄle godine je kod Ĺveliki kuracimea bilo vako:
1 kolokvij: DrĹžava i pravni sustav: do 137. str., lagan kolokvij, joĹĄ bolja skripta na pravokutniku, bio je mislim 6.11
2 kolokvij: Struktura prava, poglavlja: Pravna norma, pravni odnos, pravni akt, dakle do 185 str., najteĹži kolokvij, bio je oko mjesec dana nakon prvog
3. kolokvij, ono ťto je ostalo iz jedne i druge knjige, osrednje teŞak, bio je polovicom sijeènja

- za oslobaðanje pismenom treba poÌi sva tri kolokvija
- ako se jedan padne moĹže se ponavljat pod uvjetom da su ostala dva pozitivna
- ako se hoĂŚe prihvatit ocjena tj. prosjek iz sva kolokvija, usmeni je formalnost, a za viĹĄu ocjenu pita teĹže

konkretno i jasno!

hvala puno puno :notworthy:

fat drummer
11-10-2007, 17:49
danas sam imal KurtoviĂŚa prvi put... dojam i nije baĹĄ... SaviĂŚ je ipak joĹĄ uvijek ostavio najbolji dojam... Ĺveliki kuracefko previĹĄe filozofira.... ;) ipak ĂŚu na predavanja Zrinki jer sam je odabral za seminar (valjda ĂŚu dobit nju, jer joĹĄ nema rezultata pa nisam siguran)...

molim? ti po ťefku pljujeť?! ono, mrtav si... ťefko èita forum i ima lude hacker sposobnosti... LUDE!!!!

Trpinja
11-10-2007, 17:50
jel mogu izvanredni na ove kolokvije iz teorije ici u ovom semestru :? ..i btw kad su predavanja iz nacije nek netko napise,zahvaljujem ;)

suni
11-10-2007, 17:52
trpinjo nemam blage, odi kod ĹĄimeta i pitaj...to vi imate u drugom semestru jel?

edit

__________________________________________________ _____________
Predavanja se odrĹžavaju u dvorani IV, GunduliĂŚeva 10
------------------------------------------------------------------------------------------------

I. TURNUS

Ponedjeljak: 17 - 20 sati Rimsko privatno
pravo

Utorak: 17 - 20 sati Politièka ekonomija

Èetvrtak: 17 - 20 sati Hrvatska pravna
povijest u europskom
kontekstu

II. TURNUS
Ponedjeljak: 14 - 17 sati Hrvatska pravna
povijest u europskom
kontekstu

Srijeda: 17 - 20 sati Politièka ekonomija

Petak: 8 - 11 sati Rimsko privatno
pravo

TURNUS I. – nastavu pohaðaju studenti od slova A – M
TURNUS II. - nastavu pohaðaju studenti od slova N - Ž

Trpinja
11-10-2007, 17:55
neam pojma..neznam nit jel faks jos uvijek gdje je nekad bio(ko dino merlin) :-D ..ak izvanredni imaju sljedeci semestar onda sljedeci mogu tek ici..ovo je za izvanredne jel :? ..aj stavi kad vi redovni imate da vam se uguzim :-D

suni
11-10-2007, 17:59
neam pojma..neznam nit jel faks jos uvijek gdje je nekad bio(ko dino merlin) :-D ..ak izvanredni imaju sljedeci semestar onda sljedeci mogu tek ici..ovo je za izvanredne jel :? ..aj stavi kad vi redovni imate da vam se uguzim :-D

ok mi imamo to drugi semestar pa Ìu stavit krajem veljaèe 2008 raspored

ovo je sadaĹĄnji raspored za vas izvanredne :-D

tyrandas
11-10-2007, 18:01
patriot. damn. trpinja :-D
..mozes ici mislim..
.jedna cura je to napravila prosli, tj pretprosli semestar.. dok je slusala rim, otisla je na teoriju kod simonovica preko kolokvija ;)

Trpinja
11-10-2007, 18:02
a u k....
ajd molim te stavi jos ovaj semestar sta imate..fala unaprijed imas cugu u kavkazu ;)
edit..sazno sve sto me zanimalo..cuga ipak meni ostaje :-D :lol:

suni
11-10-2007, 18:13
Predavanja se odrĹžavaju u dvorani I/I.kat,Trg.M.Tita 14
------------------------------------------------------------------------------------------------

I. TURNUS

Ponedjeljak: 8 - 11 sati OpĂŚa povijest prava i
drĹžave

11 - 14 sati Sociologija

Utorak: 8 - 11 sati OpĂŚa teorija prava i
drĹžave

Srijeda: 8 - 11 sati OpĂŚa teorija prava
i drĹžave

11 - 14 sati Sociologija

Èetvrtak: 8 - 11 sati OpÌa povijest prava i
drĹžave

II. TURNUS

Ponedjeljak: 14 - 17 sati OpĂŚa teorija prava
i drĹžave
17 - 20 sati OpĂŚa povijest prava
i drĹžave

Utorak: 17 - 20 sati Sociologija

Srijeda: 17 - 20 sati Sociologija

Èetvrtak: 17 - 20 sati OpÌa povijest prava
i drĹžave

Petak: 8 - 11 sati OpĂŚa teorija prava
i drĹžave

III. TURNUS

Utorak: 11 - 14 sati OpĂŚa povijest prava
i drĹžave
14 - 17 sati OpĂŚa teorija prava
i drĹžave

Srijeda: 14 - 17 sati OpĂŚa teorija prava
i drĹžave

Èetvrtak: 11 - 14 sati OpÌa povijest prava
i drĹžave
14 - 17 sati Sociologija

Petak: 11 - 14 sati Sociologija

suni
11-10-2007, 18:13
hahha koja cicija ;)

neka bude ljudima da vide...zrinka ima predavanja u 2 i 3 turnusu, kregar u 1 i 3 turnusu

Trpinja
11-10-2007, 18:14
nije beg cicija,al nisam nit ja beg bogami :-D :lol:

suni
11-10-2007, 18:16
nije beg cicija,al nisam nit ja beg bogami :-D :lol:

i ti si mi neki hercegovac :lol:

tyrandas
11-10-2007, 18:22
koji si ti trpinja..
cura se potrudila.. ima da platis pice..
.. ne sramotiti hercegovce :smt009

mali off topic, ne zamjeriti :-D

suni
11-10-2007, 18:23
ahhhhaaha zeka.

budem ja trpa èastila nije bed ;)

dosta off-a iĹĄĹĄĹĄĹĄ :-D

jad.i.cemer
11-10-2007, 21:24
E jel neko zna sta je s latinskim... kad ce predavanja itd. jel ko vidio kakvu obavijest (omg moram i latinski uciti :smt078 )

suni
11-10-2007, 21:26
E jel neko zna sta je s latinskim... kad ce predavanja itd. jel ko vidio kakvu obavijest (omg moram i latinski uciti :smt078 )

evo

http://www.pravo.hr/isite_view_1/defaul ... d=&jezik=1 (http://www.pravo.hr/isite_view_1/default.asp?ru=1&gl=200709210000001&sid=&jezik=1)

al ne piťe kad poèinje...ako kaj vidim dr tjedan javim

Hira
11-10-2007, 21:29
pretekla me :(

jad.i.cemer
11-10-2007, 21:29

evo

http://www.pravo.hr/isite_view_1/defaul ... d=&jezik=1 (http://www.pravo.hr/isite_view_1/default.asp?ru=1&gl=200709210000001&sid=&jezik=1)

al ne piťe kad poèinje...ako kaj vidim dr tjedan javim
Da to sam i ja vidio ali svejedno hvala, nadam se da necu morati puno vremena potrositi na latinski :?

suni
11-10-2007, 21:31
evo i tu pogledaj..mozda moze pomoĂŚi.

http://www.pravokutnik.net/forum/viewtopic.php?t=563

jad.i.cemer
11-10-2007, 21:35
Hmm mislim da mi to nece biti neki veci problem, bar sto se tice ucenja, samo ko ce se penjati na stari grad na predavanja :D , hvala na pomoci!!

suni
11-10-2007, 21:36
ma niĹĄta ;)

skuĹžila sam doduĹĄe da je topik o svemu samo ne o latinskom prokleti denza :evil: :D

odi uspinjaèom do gore ;)

kufi
11-10-2007, 23:58
e, jel svejedno na koji engleski idemo, mislim koji turnus i kod koje profe?

slatkiš ubojica
12-10-2007, 09:10
e, jel svejedno na koji engleski idemo, mislim koji turnus i kod koje profe?
mislim da moĹĄ na bilo koji, osim ako se nes promijenilo, pa su sad dve profe za vanredne?
inace znam vanredne kolege koji su isli na ispit redovnih tako da mislim da nema nekih problema.
damn, trebao bih engleski 2 dat. :lol:

DebeliDemon
12-10-2007, 14:24
pozdrav. . .

dva pitanja:
jel reèeno ťto pametno danas na OTPD-u? (II turnus jel. . .)

i juèer na OPPD kod zrinke jel rekla ťto o seminaristima?

~°¤anchica¤°~
12-10-2007, 14:26
danas nisam isla pa ne znam...a zrinka nije nis pametno rekla osim zalazite se,komentirajte,izlazite i bit cete nagradjeni :-D

suni
12-10-2007, 14:40
pozdrav. . .

dva pitanja:

rekla je da ce ona voditi samo 2 grupe jer nema vremena.
moze se desiti da neki zavrse kod kurtoviĂŚa.

popis seminarista bi trebao danas biti na fax i netu jer u utorak poèinje seminar

Hira
12-10-2007, 14:59
pozdrav. . .

dva pitanja:

na OTPD nije puno propuťteno buduÌi da je bilo uvodno predavanje,pljuvanje po Bolonji,uèenje
bontona i joĹĄ mnoge stvari. Govorio je dosta o svojim seminarima,veĂŚ je u ponedjeljak izborni predmet kod njega i veĂŚ se piĹĄu neki testovi ( :shock: ),rekao je isto tako da ĂŚe seminaristima biti dosta zabavno buduĂŚi da se neĂŚe voditi samo monolog nego i dijalog....i joĹĄ je neĹĄto rekao ali ne toliko vaĹžno....

Hira
12-10-2007, 15:01
danas nisam isla pa ne znam...a zrinka nije nis pametno rekla osim zalazite se,komentirajte,izlazite i bit cete nagradjeni :-D

neki veĂŚ imaju Aristotela i Platona za drugi put..... :shock:

remorker988
12-10-2007, 15:31
U kojim terminima ima Zrinka predavanja (oppd)? Jer ĂŚu se prebaciti k njoj s obzirom na to da sam dobio njen seminar :)

remorker988
12-10-2007, 16:10
zanima me i kad su termini za engleski?! jer si sad radim raspored kad Ìu iÌ na predavanja pa me zanima... podjeljeni smo po turnusima? ili? ako netko zna toèno termine, neka napiťe...

i joĹĄ neĹĄto, jel sutra otvoren faks? da odem pogledati oglasnu plocu...

12-10-2007, 16:15
U kojim terminima ima Zrinka predavanja (oppd)? Jer ĂŚu se prebaciti k njoj s obzirom na to da sam dobio njen seminar :)

Mislim da ona ima u 11 i popodne ,a KurtoviĂŚ u 8

remorker988
12-10-2007, 16:18
zrinka ima predavanja u 2 i 3 turnusu, kregar u 1 i 3 turnusu

ak je tak, a i mortiis tak veli, onda ĂŚu u drugi turnus...

suni
12-10-2007, 16:45

kad za drugi put..za ponedeljak???

mi u 3 turnusu smo to vec imali

jad.i.cemer
12-10-2007, 16:57
Jel neko ima ili zna di ima primjer one prezentacije iz engleskog, mozda bi to uzeo umjesto odgovaranja pa me zanima koliko oko prilike treba vremena uloziti u to?

kufi
12-10-2007, 16:57
pa samo je pitala jel neko oĂŚe
i ljudi su se javili
svaĹĄta

mislim budem i ja jednom
al onak za 2 mjeseca ne JOĹveliki kurac lol.

kufi
12-10-2007, 16:58
Jel neko ima ili zna di ima primjer one prezentacije iz engleskog, mozda bi to uzeo umjesto odgovaranja pa me zanima koliko oko prilike treba vremena uloziti u to?

kad smo veÌ kod toga, jel to treba bit bať prava neka prezentacija il dosta proèitat :D

remorker988
12-10-2007, 16:59
a kak to da ste veĂŚ imali engleski?! :roll:

jad.i.cemer
12-10-2007, 17:01
a kak to da ste veĂŚ imali engleski?! :roll:
Nismo ali me zanima jer sam negdje cuo da se to moze, a ne cini mi se teskim.

Hira
12-10-2007, 17:02

da èuo sam i zgrozio sam se...... :roll:

suni
12-10-2007, 17:04
zakaj si se zgrozio?

ok tnx na infosu...ne bum onda u ponedeljak doĹĄla

Hira
12-10-2007, 17:50

da èuo sam i zgrozio sam se...... :roll:

pa kako se neĂŚu zgroziti da veĂŚ na prvom predavanju netko izlaĹžeĹĄ....pred svim tim ljudima :-D

remorker988
14-10-2007, 10:23
moŞe mi reÌi netko tko zna za sigurno... kad je engleski? tj. kak smo rasporeðeni po grupama, u koliko sati i u kojim prostorima? :oops:

Hira
14-10-2007, 11:33
Nastava stranih jezika pravne struke
izvodi se u zgradi u GunduliĂŚevoj 10

Strani jezici – Engleski jezik pravne struke I.

Predavanja se odrĹžavaju u GunduliĂŚevoj 10

Raspored predavanja

I. godina

Redoviti studenti

Mr. sc. Irena HorvatiÌ Èajko, predavaè

- ponedjeljak 11,30 -13,00, (studenti s poèetnim slovom A – E), dvorana I.

- ponedjeljak 13,00 -14,30, (studenti s poèetnim slovom F – K), dvorana I.

Doc. dr. sc. Lelija Soèanac

- ponedjeljak 11,30 -13,00, (studenti s poèetnim slovom L – P), dvorana IV.

- ponedjeljak 15,00 -16,30, (studenti s poèetnim slovom R – Ž), dvorana IV.

Izvanredni studenti

Mr. sc. Irena HorvatiÌ Èajko, predavaè

- ponedjeljak 14,30 -16,00, dvorana I.

Nastava se poèinje odrŞavati 9. listopada 2007.

dakle sutra ;)

jad.i.cemer
08-11-2007, 15:47
dal netko zna jel ima ovaj tjedan predavanja za izvanredne studente..prijatelj mi je reko da nece biti, kao neki dani faska ...jel netko zna nesto o tome??

remorker988
08-11-2007, 15:52
jesenski je ispitni rok ;)

jad.i.cemer
08-11-2007, 15:55
kul !! ;)

Nivette
08-11-2007, 16:13
iduĂŚi tjedan su ispitni rokovi ;)

vista
07-12-2007, 20:14
Kada se dijele potpisi i na kojem principu. Nisam ať redovita na predavanjima pa me zanima da li mi neki profesor moŞe ne dat potpis zbog toga ili ťta? Kako se uopÌe doðe do potpisa: da li oni pokupe indexe na predavanju ili mi sami idemo traŞit potpis?

suni
07-12-2007, 22:03
Kada se dijele potpisi i na kojem principu. Nisam ať redovita na predavanjima pa me zanima da li mi neki profesor moŞe ne dat potpis zbog toga ili ťta? Kako se uopÌe doðe do potpisa: da li oni pokupe indexe na predavanju ili mi sami idemo traŞit potpis?

pokupe indexe na predavanju a ti cekas da potpisu

Mor-on
02-01-2008, 19:00
Dal se najavljuje kad ce pokupit indekse za potpis ili se samo sjete pa pokupe???

Nivette
02-01-2008, 22:47
pa ja ne nosim index na predavanje. mislim stvarno.
to rade sad, kao, poslije nove?

da, obièno tjedan-dva prije kraja semestra

Nivette
02-01-2008, 23:02
divno. a to se ne najavljuje jel tako?
i da, sta ako te nema na tom predavanju, dodes na konzultacije ili?

neki najave, neki ne, u principu se zna da se potpisi tada dijele, pa se nema zaĹĄto najavljivat
al kod veĂŚine moĹžeĹĄ doĂŚ i na konzultacije ako se ne pojaviĹĄ, navodno, naime, nisam probavala :-D

Maat
03-01-2008, 13:23
ne, nego ces sigurno znat kad se potpisi dijele, ak se poznas s min. 2-3 ljudi na faxu. i to nece bit bilo kakv predavanje, vec ce dotad nevidjene horde studenata ulaziti i zapinjati na vratima, visiti po lusterima, gusiti se u kolonama... :-({|=

Mor-on
03-01-2008, 21:21
ne, nego ces sigurno znat kad se potpisi dijele, ak se poznas s min. 2-3 ljudi na faxu. i to nece bit bilo kakv predavanje, vec ce dotad nevidjene horde studenata ulaziti i zapinjati na vratima, visiti po lusterima, gusiti se u kolonama... :-({|=

Dal ti to zelis reci da ce oni sigurno najaviti datum kad ce uzimati indekse???

Maat
04-01-2008, 20:59
da, ili ces vec cuti od nekoga

Hira
05-01-2008, 20:28
da li u seminarskim radovima treba biti popis literature, jer ne piťe u vodièu da treba, to je u principu neť ko maturalni right?

malimrav85
05-01-2008, 20:39
Treba.
Kaj piĹĄeĹĄ?

Hira
05-01-2008, 22:01
Treba.
Kaj piĹĄeĹĄ?

za otpd

brĂłnach
05-01-2008, 22:56
pazi na fusnote :-D

malimrav85
06-01-2008, 02:59
imam ti ja radnju ako te zanima kak izgleda to
poĹĄalji pm ako hoĂŚeĹĄ

Mor-on
06-01-2008, 17:37
Dal postoji mogucnost da ce omdah sutra trazit indekse za potpise???

Jos jedno pitanjce, dal moze netko uvaliti vise indeksa, ono za frenda ili tak nesto???

remorker988
08-01-2008, 16:11
ne znam di da postavim ovo pitanje... pa nek bude tu :-D

ja bi prijavil dva ispita u jednom danu (18.2.) pa me zanima kolike su ĹĄanse da mi se vremenski preklope tj. da izgubim jedan rok bzveze jer nebrem na dvije stolice odjednom? mislim na opĂŚu teoriju i engleski ;)

manda
08-01-2008, 22:02
pokuĹĄala sam sa stranice pravokutnik skinuti skriptu OPPD 2, ali javlja mi da je to blokirano. jel mi moĹže netko reĂŚi kak da skinem tu skriptu ili je to viĹĄe nemoguĂŚe?! ili moĹžda netko ima pitanja za povijest koja se veĂŚ navodno godinama ponavljaju?! :lol: :lol:

Soo
08-01-2008, 22:41
evo obavijest za sve od mene! Potpisi teorija, tko nije bio danas , sutra od 8h!! Sociologija: seminaristi ce dobiti na seminaru a ostali na predavanju , nije bitno kod koga, bitan je samo potpis! Povijest: cijeli sljedeci tjedan Zrinkich dijeli!

fat drummer
08-01-2008, 22:54
pokuĹĄala sam sa stranice pravokutnik skinuti skriptu OPPD 2, ali javlja mi da je to blokirano. jel mi moĹže netko reĂŚi kak da skinem tu skriptu ili je to viĹĄe nemoguĂŚe?! ili moĹžda netko ima pitanja za povijest koja se veĂŚ navodno godinama ponavljaju?! :lol: :lol:

je, siguran sam da ti je error - could not initiate download, content has been blocked
i sad ĂŚu ti je ja morat slat na mail

Hira
20-01-2008, 20:25
ima li išta od predavanja ovaj tjedan osim engleskoga?

manda
26-01-2008, 12:19
jel zna netko mail adresu od profesorice irene horvatiÌ èajko...

Nivette
26-01-2008, 12:22
jel zna netko mail adresu od profesorice irene horvatiÌ èajko...

mozda ti je to bolje pitat na topicu iz engleskog, vise ljudi cita podforum ispiti, nego brucose ;)

aeon
14-10-2008, 11:31
Jel bi me mogla neka ljubazna osoba riješit muke i objasnit mi što točno trebam napravit da se prebacim od miličića kod šimunovića?? jer navodno je miličić pretežak... :smt009

don_corleone
14-10-2008, 16:37
Jel bi me mogla neka ljubazna osoba riješit muke i objasnit mi što točno trebam napravit da se prebacim od miličića kod šimunovića?? jer navodno je miličić pretežak... :smt009

jednostavno doći kod šimonovića na predavanja....predavanja nam drži asistent Savić, koji je prema dosad viđenome, SUUUUUPERRRR :-D meni jedan od dražih predavača (uz kregara) :-D kasnije dobiš potpis od profesora Šimonovića ili asistenta i to je to, ispitat će te ili Savić ili Šimonović, makar je prof Šimonović rekao da bi do onda i ostatak asistenata trebao dobiti onu dozvolu (il kaj je već to) pa da će i oni moći predavati...i da Perićeva knjiga je SUUUPER, lako čitljiva, dok Miličićevu nisam imao u rukama, pa ne znam.... :smt006

Anjja
14-10-2008, 16:56
Upravo to....ja sam se danas preselila i pitala Savića, rekel je da mogu ja slušat kod koga god hoću....samo dođeš na predavanje.....

I da, Savić je super, makar sam na podu sjedila :-D .....i Perićeva knjiga je puno bolje, jednostavnija i lakša... :smt006

aeon
14-10-2008, 17:53
...znaci ne moram se javit miličiću i tražit potpise od njega i šimunovića? jednostavno dođem na predavanje od šimunovića i to je to?? ne moram ništa službeno rješavat i prebacivat se?

don_corleone
14-10-2008, 19:19
ne... samo kasnije po potpis Šimonoviću i stvar riješena, nek me ispravi netko ako sam nešt krivo rekao.... :smt006

Anjja
14-10-2008, 22:56
Kolega, u pravu si ;)

Ništa ne moraš.....ni na predavanja ići....dobit ćeš potpis ako se zatekneš u dvorani kad će se dijeliti (ko što je danas Savić rekel) :-D

legal_neverland
22-10-2008, 10:43
kregar navodno biljezi tko je na predavanju, a ravlic je rekao da ce on uzeti katkad cisto zbog evidencije...

suni
22-10-2008, 12:23
i kaj koja korist od tog bilježenja?

lik zafitilji papir u smeće čim dođe u ured.

predavanja su vam niš koristi. gubitak vremena koje bi ste mogli potrošiti učeći

Anjja
22-10-2008, 17:16
Evo danas je kregar poslao popis...i rekao da kog nema na predavanju ne može na kolokvij...a baš ga briga ko će dolazit....Poslije je došla ksenija i rekla da zašt radimo tolku paniku oko toga i da je nju briga jesmo li na popisu ili ne...i da se možemo potpisat i otić van...tak da.... :-D

don_corleone
22-10-2008, 18:06
Ja ću se pojavljivati kod Kregara...ne znam oće li to što značiti, al čini mi se full ozbiljan u vezi toga, tak da ne želim iskušavati sreću :-D

damjan
22-10-2008, 18:27
Ja ću se pojavljivati kod Kregara...ne znam oće li to što značiti, al čini mi se full ozbiljan u vezi toga, tak da ne želim iskušavati sreću :-D
ja vec nisam bio na 2 predavanja na kojima je slao popis. jbt. :shock: :(

legal_neverland
22-10-2008, 19:16
veceras sam ja bila na 1/3 predavanja kod ksenije, a jucer na 1/2 i nije radila nikakvu listu...

Cheesyp00f
22-10-2008, 19:41
veceras sam ja bila na 1/3 predavanja kod ksenije, a jucer na 1/2 i nije radila nikakvu listu...
nije cijelo predavanje radila listu jučer, al je zato pustila put ka sreći od bareta :) , a danas sam ošo nakon 1/3 isto :D

legal_neverland
22-10-2008, 19:51
nije cijelo predavanje radila listu jučer, al je zato pustila put ka sreći od bareta :) , a danas sam ošo nakon 1/3 isto :D

devijantnost :-D :-D legenda

don_corleone
22-10-2008, 22:18
Ksenija ne zapisuje, ona nam je danas čak rekla da je pametnije doma učiti nego biti na predavanju.....a baš je :smt007

Lemony
22-10-2008, 23:35
a jel istina da Zrinkica zna poslati popis? jerbo mene baš i nema puno na povijesti... (A kad je u 11...., prerano mi je to :D )

Barroom Hero
22-10-2008, 23:45
Ja sam jedino doživio da onak na blef nasumične ljude proziva i bilježi jesu li na predavanju

Anjja
23-10-2008, 10:33
Čula sam da je poslala 2 puta popis u 2. turnusu, al da u 3. nije.....E sad neznam dal je istina.... Ni mene baš nije bilo, a seminarist sam :shock:

EleanorRigby
23-10-2008, 14:07
Danas je poslala u III. turnusu, al je naglasila da "ne budalimo" i da ne potpisujemo ostale, jer ne moramo dolazit, samo seminaristi i oni koji žele povlastice moraju dolazit

Barroom Hero
23-10-2008, 21:45
bogme je, sad sam i ja to dozivio

Anjja
23-10-2008, 23:07
Ajme...pa i ja sam se danas potpisala na oppd....prvi put... :-D :-D

don_corleone
24-10-2008, 11:24
kaj to sad svi profesori salju te vrazje potpise???? jedino na teoriji nisu do sad slali potpise... :smt041

EleanorRigby
24-10-2008, 11:57
Ajd obavijestite ako bude što izvan uobičajenog na predavanjima(potpisi, obavijesti i slično) za sve one(nas :smt002 ) koji su lijeni ić na predavanjima ili za to vrijeme marljivo uče u svojim odajama... 8) 8) 8)

nutela
24-10-2008, 13:43
Ček jesmo kao seminaristi iz socilogije obavezn dolaziti samo na taj seminar ili i na predavanja iz soc?

suni
24-10-2008, 14:29
samo na seminar

emperor
25-10-2008, 10:43
Ček jesmo kao seminaristi iz socilogije obavezn dolaziti samo na taj seminar ili i na predavanja iz soc?

pa kregi je reko da onaj tko misli kolokvirat ispit - mora bit na predavanju, slao je već listu sa isprintanim imenima

žnj
25-10-2008, 20:31

pa kregi je reko da onaj tko misli kolokvirat ispit - mora bit na predavanju, slao je već listu sa isprintanim imenima

ma dovoljno je ić samo na seminar...jer kao seminaristu ti je i dužnost izać na kolokvij...

aeon
30-10-2008, 13:21
Jel itko zna jel istina da nema predavanja od desetog do sesnaestog zbog nekih ispita???

don_corleone
30-10-2008, 19:41
Stvarno, jel ovo istina, naime u tom razdoblju su kolokviji i ispiti, ali iskreno ne vjerujem da neće biti predavanja.... :smt006

Browneyes
30-10-2008, 19:44
Nema predavanja kada traju ispiti: to je u 11., 2., 4., i 6./7. mjesec.

aeon
31-10-2008, 09:11
Jej!! :p znaci definitivno nema faksa taj tjedan i mozemo doma?? :lol:

Browneyes
31-10-2008, 12:42
To je za brucoše "tjedan dodatnih konzultacija" bez predavanja. :lol:
Ako niste iz Zg gubite se doma na malo odmora. A možete i ovdje pijančevat...ako vam je gušt :smt006

don_corleone
31-10-2008, 13:03
odmorio bi se ja doma, sam kaj slijede kolokviji.... :smt011

Hira
02-11-2008, 16:26
ček, dakle onaj drugi tjedan nema nijednog predavanja? :roll:

nutela
02-11-2008, 17:20
Hm... pa ne bi trebalo biti tamo od 8. - 17.11. ;) valjda ce bit neka obavijest

aeon
06-11-2008, 16:20
ok sad mi stvarno treba pouzdana informacija,jel stvarno nema predavanja jer nema nikakve obavijesti o tome a ja bi isla sutra doma ako ih nema?? ali moram znati pod hitno!! :smt010 help!!!!! :smt009

EleanorRigby
06-11-2008, 16:24
Kao i obično, sve ti piše na pravo.hr :smt039

U VRIJEME JESENSKOG ISPITNOG ROKA
OD 10.11. - 15.11.2008.
NASTAVA SE NEĆE ODRŽAVATI

georgee
06-11-2008, 16:26
podsjećam i sve iz prvog turnusa da je u ponedjeljak nadoknada sociologije...detalji na stranici katedre,stvarno mi se ne da kopirat,sry :)

stell_ab
25-08-2009, 18:14
ej, znas li kojeg datuma počinje fax nama brucosima?????

99999999999
25-08-2009, 18:44
1.10...tad nam pocinje orijenatacijski tjean,a predavanja 5.10

Carla777
27-08-2009, 14:02
Imam samo jedno pitanje, turnusi se odreduju po prezimenu, no cula sam da se moze birati...je li to istina?jer recimo meni bi vise pasalo ici ujutro nego popodne

georgee
27-08-2009, 15:27
gledaj. ti ćeš formalno spadat pod određeni turnus. no nitko tebi ne brani da ti odeš na predavanje od nekog drugog profesora u neko drugo vrijeme. ako ćeš uopće ić na predavanja (kad malo shvatiš kaj je korisno, a kaj nije; velika većina nije). ugl, ne trebaš pisat nikakvu molbu, sam se pojavi.

Browneyes
27-08-2009, 18:44
U početku će vjerojatno biti strka i molit će vas se da idete u svoje turnuse, ali čim opadne broj studenata na predavanjima (jer su svi SVI jako entuzijastični u početku) onda ćeš moći ići kad god ti paše. U drugom semestru su nama čak i ukidali neke termine i govorili da dolazimo u druge, tj. spajali grupe.

don_corleone
27-08-2009, 22:02
Na predavanju je ponekad znalo biti točno 10 ljudi....pa sad računaj kolko je nas na prvoj a kolko nas je na predavanju ::E:

Carla777
28-08-2009, 13:35
hvala:) planiram ici bar prvih mj dana da vidim kak to sve funkcionira pa zato :)

Browneyes
28-08-2009, 19:28
Prvih mjesec dana će ti biti brutalna gužva, ljudi po podu, po prozorima, drugim ljudima na glavi. Ja bih radije išla kad se malo slegne prašina. Tek tada osjetiš koliko je sve to....pizdarija. ::E:

georgee
28-08-2009, 19:36
osim par predavanja. povijest se isplati zbog povlastica.. no sve u svoje vrijeme, sve ćeš saznat kad faks krene i sama ćeš znat najbolje.
ne se žurit, samo polako, uživaj još ovih mjesec dana

Emma_Eckstein
28-09-2009, 15:00
Može li se negdje vidjeti raspored predavanja za ovu godinu ? Hitno mi treba jer si moram uskladiti s ostalim aktivnostima. Kad počinju predavanja? Trebala bi petog po logici , ali kako će kad je dekanski rok ?

Browneyes
28-09-2009, 15:03
Nema još rasporeda za ovu godinu. Baš radi dekanskog. Reći će vam sve još na danima orijentacije.
Inače, raspored je prošle godine bio ovdje: http://www.pravo.hr/diplomski_studij
I da, samo da još jednom kažemo predavanja nisu obvezna (zapravo bit će vam vrijeme bolje utrošeno da idete na kavu nego na neka od predavanja).

Emma_Eckstein
28-09-2009, 15:09
Hvala :) A jel se moze ranije izaci, npr. traje do 8, a izadjem u 7 ili bolje uopce onda ne dolaziti? Pitam jer mi se poklapa autoškola taman sa prvim predavanjima (ako ce biti sliacan raspored i ove godine) , a htjela sam biti bar na tim prvim da vidim koja literatura treba, da vidim profesore :D , a sad me ovo zeznulo :(

Browneyes
28-09-2009, 15:12
Možeš otići kad profesor odredi pauzu, ali dizati se u sred predavanja ne bih preporučila.
Za profesore ćeš se naučit da ćeš neke vidjeti po prvi put tek na ispitu ::E:
A literaturu imaš u vademekumu, i u svakom prvom postu iz predmeta na podforumu Ispiti i predavanja. :wink:

the_nikola
28-09-2009, 20:54
I da, samo da još jednom kažemo predavanja nisu obvezna (zapravo bit će vam vrijeme bolje utrošeno da idete na kavu nego na neka od predavanja).
Kaj su to potpisi? I zakaj predavanja nisu korisna, bar ono tu i tamo..

georgee
28-09-2009, 20:58
imam neki osjećaj da provociraš, al evo svejedno objašnjenje :mrgreen:
u indeksu imaš upisane predmete, moraš dobit sve potpise inače ne možeš na ispit i ne možeš upisat godinu.
predavanja koja su korisna? ako misliš korisna u smislu "moram manje učit" teško da tako neš postoji.
korisno ti je jedino ić na povijest da zgrabiš povlasticu (predavanja + prezentacija i izlaganje + zalaganje na predavanju). to naravno ako nisi seminarist. ako si seminarist, dobro je ić na predavanja, sklonija je zaključivat više ocjene onima koji dolaze na predavanja.
ostalo iz prvog semestra? niš posebno korisno.. al već sam se raspisivo na prošloj il onim ranijim stranicama o tome..

the_nikola
29-09-2009, 00:25
imam neki osjećaj da provociraš, al evo svejedno objašnjenje :mrgreen:
Tenks :thumbup: i nije provokacija neg stalno su mi pričali da se na predavanja mora ić jer inače nemreš pristupit ispitu, a sad dođem tu i sve lagano boli za predavanja hah. :smartass:

don_corleone
29-09-2009, 07:57
Tenks :thumbup: i nije provokacija neg stalno su mi pričali da se na predavanja mora ić jer inače nemreš pristupit ispitu, a sad dođem tu i sve lagano boli za predavanja hah. :smartass:

A čuj, pričaju ti ljudi koji ne studiraju na pravu. Tu je sve drugačije, manje se ide po predavanjima, a uči se puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuno više, dok je na većini drugih fakulteta sasvim druga priča.

smart girl
29-09-2009, 10:14
A čuj, pričaju ti ljudi koji ne studiraju na pravu. Tu je sve drugačije, manje se ide po predavanjima, a uči se puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuno više, dok je na većini drugih fakulteta sasvim druga priča.

Znači čak i ako želim kolokvirati recimo soc i otpd ne moram redovito dolaziti na predavanja ili ipak moram inače neću moći izaći na kolokvij:(?

hos
29-09-2009, 10:20
Da, ne moraš dolaziti na predavanja i možeš ih kolokvirati.

don_corleone
29-09-2009, 12:31
Za mjesec, dva dana vas 80% neće ići na predavanja.

georgee
29-09-2009, 12:35
nas je na povijesti jednom bilo 8 il tako nešto :rotfl:
dakle, taj postotak neproporcionalno raste :mrgreen:

annabel
29-09-2009, 13:10
Znači čak i ako želim kolokvirati recimo soc i otpd ne moram redovito dolaziti na predavanja ili ipak moram inače neću moći izaći na kolokvij:(?

senjor Kregar ti koji put zna potaknut na predavanju da Keller to broji (potpise i ekipu u dvorani-tak da nemreš potpisat kompica) i da oni to gledaju i da nece dat da ideš na kolokvije....jea rajt....ugl.ak ces bit seminarist iz toga onda odi...pogotovo kod Kregara, pamti on face...imam potrebu ucinit dobro djelo i rec da nemoj bit budala i ic na predavanja iz teorije kod Krešica(makar je skorz ok on ko covjek..al onak..predavanja,ne)..jer ajmeeee..nauciš doma dubeci na glavi sve bolje nek da si tam..još ak nisi seminarist...e nemoj...sretno:D

georgee
29-09-2009, 13:29
mislim da krešić neće predavat ove godine, nema ga već neko vrijeme.
a i na njegova predavanja se treba naviknut, ja bi se svaki put pokupio, a nakon seminara (koji mi je bio bolji od burazinovog) sam dolazio i lik je baš bio smijeh. nije to tak loše ak slušaš kaj on priča i ak se počneš smijat stanakama od pol minute :mrgreen:
ugl, kad sam se već raspiso o krešiću, mogo bi opisat i ostala predavanja da to ne bi bio totalni offtopic
otpd:
krešić - već objasnio
savić - čekajte uvodno predavanje :mrgreen: ovo vam namjerno neću otkrit
burazin - radi po svojim prezentacijama. za ponavljanje idealno, samo to ne stigneš prepisat (a nema ih ni na netu). zna se zajebavat i predavanje bude fkt ok, al tu i tamo malo zapne u vlastitim mislima. sve u svemu, ok predavanje.
tina oršolić - nama je predavala samo škole. lijepo ju je i za gledat i za slušat :mrgreen: objašnjava jako detaljno, toliko da bi i budala shvatila (kaj je meni bilo super, neki su joj to zamjerili). siguran sam da će muški dio populacije bit sretan vidjet ju na predavanju :mrgreen:
oppd:
zrinka - predavanje je ugodno. ali ali. često se zna dogodit da se predavanje svede na čitanje hrestomatija i objašnjavanje normi iz njih. ponekad zanimljivo, ponekad naporno. to ovisi o vama. pred kraj se sve uglavnom svodi na prezentacije i grabljenje povlastice. ovo predavanje vam preporučam upravo zbog toga. ne izgubi se puno vremena, a dugoročno i više nego korisno (u smislu te povlastice)
soc:
kregar - krajnje beskorisno, ali isto tako iznimno zanimljivo predavanje. meni nije žao nijednog predavanja na kojem sam bio. no nije nužno.
grubišićka - ne znam. nije me se dojmilo predavanje. možda je bilo zbog dosadnog dijela gradiva, no predavanje je svejedno bilo dosadno. na repetitorijima izvrsna.
ravlić - nisam bio na predavanju, ne bih znao.
sekulić - tkđ. nisam bio, ali od jedne kolegice sam čuo sve najbolje. rekla je da je on super, zanimljiv, ali da se nakon nekog vremena jednostavno izgubi.

eto, to je sve za prvi semestar..

don_corleone
29-09-2009, 13:46
a i na njegova predavanja se treba naviknut, ja bi se svaki put pokupio, a nakon seminara (koji mi je bio bolji od burazinovog) sam dolazio i lik je baš bio smijeh. nije to tak loše ak slušaš kaj on priča i ak se počneš smijat stanakama od pol minute :mrgreen:
ugl, kad sam se već raspiso o krešiću, mogo bi opisat i ostala predavanja da to ne bi bio totalni offtopic
otpd:
krešić - već objasnio
burazin - radi po svojim prezentacijama. za ponavljanje idealno, samo to ne stigneš prepisat (a nema ih ni na netu). zna se zajebavat i predavanje bude fkt ok, al tu i tamo malo zapne u vlastitim mislima. sve u svemu, ok predavanje.
tina oršolić - nama je predavala samo škole. lijepo ju je i za gledat i za slušat :mrgreen: objašnjava jako detaljno, toliko da bi i budala shvatila (kaj je meni bilo super, neki su joj to zamjerili). siguran sam da će muški dio populacije bit sretan vidjet ju na predavanju :mrgreen:
oppd:
zrinka - predavanje je ugodno. ali ali. često se zna dogodit da se predavanje svede na čitanje hrestomatija i objašnjavanje normi iz njih. ponekad zanimljivo, ponekad naporno. to ovisi o vama. pred kraj se sve uglavnom svodi na prezentacije i grabljenje povlastice. ovo predavanje vam preporučam upravo zbog toga. ne izgubi se puno vremena, a dugoročno i više nego korisno (u smislu te povlastice)
soc:
kregar - krajnje beskorisno, ali isto tako iznimno zanimljivo predavanje. meni nije žao nijednog predavanja na kojem sam bio. no nije nužno.
grubišićka - ne znam. nije me se dojmilo predavanje. možda je bilo zbog dosadnog dijela gradiva, no predavanje je svejedno bilo dosadno. na repetitorijima izvrsna.
sekulić - tkđ. nisam bio, ali od jedne kolegice sam čuo sve najbolje. rekla je da je on super, zanimljiv, ali da se nakon nekog vremena jednostavno izgubi.

Nisi stavio Kellerovo predavanje ( dakle sociologija ) koji je predavao čini mi se Država i demokracija. To je bilo vjerojatno najzanimljivije i najkorisnije predavanje ikad. Doslovce taj dio znam još i danas samo na temelju predavanja. Šteta da je bilo samo jedno predavanje.

Inače top predavači su Savić ( mogao je mirne duše studirati i dramaturgiju ) i Kregar ( nije bilo predavanja kad se dobro nismo nasmijali nekim njegovim zgodama ili pričicama ). Dakle predavanja imaju svojih prednosti i mana da su prekorisna, nisu.

georgee
29-09-2009, 13:49
ma zaboravio sam i miličića, sad vidim :lol:
a dobro, za njega ionako nemam blage.
keller je imo ok predavanja, a to predavanje o državi. bio sam privremeno neubrojiv pa mi nije ostalo u najboljem sjećanju :mrgreen:
al inače je imo ok predavanja, uvijek baca neke forice.

annabel
29-09-2009, 13:57
da Keller je bolji sam neko u Kregarovoj prisutnosti....valjda ga siroceka flustrira blizina jace licnosti ;)

the_nikola
29-09-2009, 16:02
otpd:
krešić - već objasnio
oppd:
soc:

Quality info, iako mi apsolutno sad ništa ne znači jer prezimena i tako ionako neću zapamtit, neg ću se po ovo morat vraćat kasnije. ::E:

Prvi semestar uključuje oppd, otpd i socku. I mogu se ispiti prijavit u veljači.. A drugi semestar uključuje jednako toliko predmeta, a izgleda i duplo manje vremena. S obzirom da svi vrište zbog rokova, pretpostavljam da nisam prvi to primjetio, ali.. Je to stvarno toliko glupo?

Malecka
29-09-2009, 16:15
Kak mislis duplo manje vremena? Pa ispite iz ljetnog semestra mozes polagati na dva roka u 6mj, jedan u 7mj i dva u 9mj.

cudnovati kljunas
29-09-2009, 18:28
kad pocinju predavanja za 1.godinu? jel se pomaknulo na 12.10. zbog dekanskog roka?

georgee
29-09-2009, 18:31
na orijentacijskim danima ćeš sve čut. ne znamo ni kad mi počinjemo, vi bi čak i mogli idući tjedan. al ne zna se, orijentacijski dani..

the_nikola
30-09-2009, 03:37
Kak mislis duplo manje vremena? Pa ispite iz ljetnog semestra mozes polagati na dva roka u 6mj, jedan u 7mj i dva u 9mj.
hmm, ma ja iam gomilu informacija odasvud tak da neam pojma kaj jest a kaj nije :lol:
valjda ispadne onda ok.. samo moram vjerovati u neshvatljivu mudrost i sveobuhvatno znanje ministra.. il kog već.

don_corleone
30-09-2009, 08:01
hmm, ma ja iam gomilu informacija odasvud tak da neam pojma kaj jest a kaj nije :lol:
valjda ispadne onda ok.. samo moram vjerovati u neshvatljivu mudrost i sveobuhvatno znanje ministra.. il kog već.

Dekana...sveučilište/fakultet ima svoju autonomiju ::E:

galatea
30-09-2009, 13:00
vidjela sam da su stavila raspored predavanja 2009./10. i engleski se poklapa s nekim drugim predavanjem (u I.turnusu sa sociologijom) pa me zanima koliko je bitno ici na taj engleski i propustati druga predavanja zbog toga

don_corleone
30-09-2009, 13:33
vidjela sam da su stavila raspored predavanja 2009./10. i engleski se poklapa s nekim drugim predavanjem (u I.turnusu sa sociologijom) pa me zanima koliko je bitno ici na taj engleski i propustati druga predavanja zbog toga

Bilo je i nama tako prošle godine, sredit će vam još raspored kaj se engleskog tiće :wink:

galatea
30-09-2009, 13:34
Može li se negdje vidjeti raspored predavanja za ovu godinu ? Hitno mi treba jer si moram uskladiti s ostalim aktivnostima. Kad počinju predavanja? Trebala bi petog po logici , ali kako će kad je dekanski rok ?

http://www.pravo.hr/diplomski_studij/1.godina/raspored_predavanja/redoviti_studenti

cathy the great
30-09-2009, 14:01
evo, stavili su - brucošima počinje 5.10., a nama 12.10.

Zhus
30-09-2009, 17:08
odvratan je ovaj drugi turnus --> 14-17 , 17-20 ...:mad2::mad2:
ja sam pod slovom K , znaci drugi turnus ... znaci ja onda mogu dolazit u 1 turnus ( ovaj jutarnji ) ak ocu ili? , jer ovaj 2. mi ne pase i ogavan je ::E:

georgee
30-09-2009, 17:17
pa da, al preporučam da odeš na prva predavanja u svoj turnus, čisto da vidiš ko su ti profesori jer može bit razlika u turnusima (npr. na teoriji)

smart girl
30-09-2009, 17:23
odvratan je ovaj drugi turnus --> 14-17 , 17-20 ...:mad2::mad2:
ja sam pod slovom K , znaci drugi turnus ... znaci ja onda mogu dolazit u 1 turnus ( ovaj jutarnji ) ak ocu ili? , jer ovaj 2. mi ne pase i ogavan je ::E:

Meni baš paše 2.turnus :mhm:

Zhus
30-09-2009, 17:25
a recimo , imam li pravo birat profesora kojeg ocu , recimo ocu ravlica necu kregara ili tako nesto , to pitam jer sam dosta visoko bio rangiran na prijemnom :rotfl: pa me zanima dal je to moguce

Zhus
30-09-2009, 17:26
a zapravo bas me briga ovo za turnus , imam dva prezimena jedno na K drugo na B , pa mogu zapravo di ocu :rotfl::rotfl:

the_nikola
30-09-2009, 17:28
a zapravo bas me briga ovo za turnus , imam dva prezimena jedno na K drugo na B , pa mogu zapravo di ocu :rotfl::rotfl:
epic :rotfl:
iako koliko sam shvatio ionako nikog uopće nije briga pa sam odi di oćeš. mislim da bi mogao na tim konzultacijama svetim pitat za premještaj.

sam reci da moraš dijalizu u određeno vrijeme i da se moraš premjestit ak počnu kenjat :lol:

Malecka
30-09-2009, 17:34
Za predavanja je svejedno u kojemu turnusu dolazite (osim shema sa milicicem), nitko vas to nece ni pitati. Pogotovo kad prestanete skroz dolazit :mrgreen:

Za biranje profesora na ispitu - u tekucoj akademskoj godini mozes traziti voditelja seminara ili ako imas prosjek veci od 4,2, bilo kojeg profesora kojeg zelis.

-edit-
nikola tvoj sig je epic :rotfl:

Browneyes
30-09-2009, 17:36
Gledajte, sad im je bitno, prvih mjesec dana da dolazite na predavanja u svoj turnus jer je krcato i ovako, ali onda idite kak vam paše jer pol ljudi odustane od ideje redovitog pohađanja predavanja.
A što se tiče biranja profesora, to si pali kod kojeg želiš ići na predavanja (ali svi su ionako ista monotonija). Ne možeš birati kod koga ćeš ići na usmeni (što je bitnije, puno bitnije) i to te može...ujebat.
Jedino je teorija bila drugačija gdje si po predavanjima išao i kod profesora kod kojeg si bio (Šimonović ili Miličić). Ali od kako je Šimonović ministar ne znam kako to više funkcionira.

Zhus
30-09-2009, 17:36
al mislim po kojem se principu dodijeljuju profesori... po turnusima ili , jer ak je po turnusima nema smisla jer je to , koliko sam shvatio , samo formalno:wink:

Browneyes
30-09-2009, 17:38
Na nekim katerdama se profesori izmjenjuju po predavanjima, na nekima je određeni profesor za određeni turnus. Ali, pročitaj što sam iznad napisala za ispite. Kod koga ćeš odgovarati se često određuje po abecedi, a velik broj katedri rotira to.

Zhus
30-09-2009, 17:43
kuzim , al kad prijavljujes ispit il kak to vec valjda mozes odabrat prof kod kojeg bi htio , i usput ako sam bio medju prvih 10 na prijemnom trebao bi imat neku privilegiju biranja prof. , usput imam dva prezimena K i B :rotfl::rotfl: birat cu nekako :roll:

Malecka
30-09-2009, 17:46
Ne, ne mozes birat. Mozes birati samo svog voditelja seminara (iz predmeta iz kojeg si imao seminar).
Svrstat ce te po prvom prezimenu, nema sad malo jedno prezime malo drugo.