PDA

View Full Version : Romsko pitanje u Hrvatskoj

Pages : [1] 2 3

malimrav85
27-05-2009, 15:20
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3299010/index.do

Evo, da "lokalnim šerifima" ovog podforuma bude srce na mjestu, hi hi hi

veteran
27-05-2009, 19:03
apsolutna primjena zakona i problem je rijesen...jedino tako...a ne im dozvoljavati da prose i da jos uz to i djecu nose sa sobom...

fat drummer
27-05-2009, 19:05
apsolutna primjena zakona i problem je rijesen...jedino tako...a ne im dozvoljavati da prose i da jos uz to i djecu nose sa sobom...
rekoh to jednom, reći ću opet... njihova kultura je pogrešna

dezmond
27-05-2009, 19:19
ne valja link. što se tiče Roma, to je malo teže pitanje od partizana i ustaša : D. osim što je većina Hrvata zadrta, problem je i u romskoj kulturi. ne možeš ti njih siliti da mijenjaju svoj način života.

Đ!
27-05-2009, 19:23
ne možeš ti njih siliti da mijenjaju svoj način života.

Možeš i trebaš ako se radi o kršenju zakona.

legionar
27-05-2009, 19:30
S njima nemam toliko loših iskustava kao s određenom drugom grupacijom koja može mirno čoporativno doći, napasti (u omjeru 6:2 u svoju korist), a kad se pozove murija dobije se odgovor da uživaju zaštitu "s vrha" i da nema pomoći. Naravno, pritom oni koji ih nisu ni pogledali, a bili su napadnuti od njih, će popušit prekršajnu prijavu. Vođen time došao sam do zaključka da je korisno imat boxer u džepu.

leptirić
27-05-2009, 19:32
Jao, nisam mogla vjerovat kad dolazi jedan rom na izbor i donosi sa sobom tri osobne iskaznice?

fat drummer
27-05-2009, 19:34
S njima nemam toliko loših iskustava kao s određenom drugom grupacijom koja može mirno čoporativno doći, napasti (u omjeru 6:2 u svoju korist), a kad se pozove murija dobije se odgovor da uživaju zaštitu "s vrha" i da nema pomoći. Naravno, pritom oni koji ih nisu ni pogledali, a bili su napadnuti od njih, će popušit prekršajnu prijavu. Vođen time došao sam do zaključka da je korisno imat boxer u džepu.
da, mi židovi smo jebeno zaštićeni

Đ!
27-05-2009, 19:38
kad se pozove murija dobije se odgovor da uživaju zaštitu "s vrha"

HDZovci?:D

legionar
27-05-2009, 19:38
Kad dolaziš curi u Bj izađi malo subotom vani, poglavito savjetujem da to bude u blizini kakvog narodnjačkog kafića (ne možeš promašit, većina je takvih). Naravno, pretpostavka je da vas bude minimalno dvaput brojčano manje. Uz malo sreće već pri prvom izlasku ćeš doći u bliski susret s Burecima.

legionar
27-05-2009, 19:39
HDZovci?:DPrije Pantovčak. Pisale su novine prije tko je financirao Stipicinu izbornu kampanju.

fat drummer
27-05-2009, 19:40
Kad dolaziš curi u Bj izađi malo subotom vani, poglavito savjetujem da to bude u blizini kakvog narodnjačkog kafića (ne možeš promašit, većina je takvih). Naravno, pretpostavka je da vas bude minimalno dvaput brojčano manje. Uz malo sreće već pri prvom izlasku ćeš doći u bliski susret s Burecima.
već smo imali jedan izlazak... bilo je jako zabavno, uglavnom ne idu u pizzeriju capo

leptirić
27-05-2009, 19:40
da, mi židovi smo jebeno zaštićeni

ha?
fat ne budi ugrožen!

Mislim da se tu govori o onima čiji je tata sudac ili načelnik policije pa onda je i cijelo društvo nedodirljivo. Da, i oni su mi fuj.
Ali budimo realni, to nije toliko rasprostranjen problem kao ovaj s romima

A sad jedno pitanje - opaska da se rome može prisilit na promjenu ponašanja ako krše zakon?
A pritom mislim na točno koje kršenje...?
link na članak ne radi pa..

Đ!
27-05-2009, 19:42
A sad jedno pitanje - opaska da se rome može prisilit na promjenu ponašanja ako krše zakon?
A pritom mislim na točno koje kršenje...?
link na članak ne radi pa..

http://www.vecernji.hr/newsroom/blackchronicle/3297347/index.do

http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3299010/index.do;jsessionid=847E35E33C9E861CB5897FC19C7A35 C1.1

Darkbuster
27-05-2009, 19:42
Ako cemo pravo,vecu stetu i sranja radi zlatna mladez nego mali cige.

A i opcenito, ljudi visoki kriminal percipiraju kao gospodskiji a samim time i prihvatljiviji nego kad im netko direktno zavuce ruku u dzep makar da ukrade puno manju svotu.

Đ!
27-05-2009, 19:45

A i opcenito, ljudi visoki kriminal percipiraju kao gospodskiji a samim time i prihvatljiviji nego kad im netko direktno zavuce ruku u dzep makar da ukrade puno manju svotu.

Ne budi apologet sitnog kriminaliteta.:D

Darkbuster
27-05-2009, 19:48
Bolje cigan u dzepu nego biznismen na kreku :D

leptirić
27-05-2009, 19:53
http://www.vecernji.hr/newsroom/blackchronicle/3297347/index.do

http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3299010/index.do;jsessionid=847E35E33C9E861CB5897FC19C7A35 C1.1

Ah da, pristojno ponašanje.
To me podsjeća na situaciju kad mi je frendica hodala Ilicom i neki mali rom je traži novce.
Ona ga ignorira i on joj se objesi oko noge i neće je pustit dok mu ne da novce.
Majke mi, da mi to napravi, izlupala bi ga!
kako me to ljuti, to je prestrašno!
Mislim, šta napraviti u toj situaciji?

malimrav85
27-05-2009, 20:15
tuko bi malog roma?
užas!
ja bi ga samo streso pod tramvaj

leptirić
27-05-2009, 20:20
tuko bi malog roma?
užas!
ja bi ga samo streso pod tramvaj

Ajme, užasan si!
*sa smješkom na ustima*

Breeder
27-05-2009, 20:37
mene skoro copor cigana nalemao jer sam prolazio pokraj njih, a pas (beba labrador...pazi da ti nogu ne odgrize) se zakasljao pa su zakljucili kako ce im djecu pojesti:rolleyes: :mad:

leptirić
27-05-2009, 21:05
mene skoro copor cigana nalemao jer sam prolazio pokraj njih, a pas (beba labrador...pazi da ti nogu ne odgrize) se zakasljao pa su zakljucili kako ce im djecu pojesti:rolleyes: :mad:

Mislim da bi moja reakcija bila - aha oke, istrpit cu batine.. A sutra se vidimo sa mojim frendovima. I starijim bratom - barem neka korist od njega :D

Rus
27-05-2009, 22:38

Ok, ovo je glupost, idem na mjesta na koja ide "zlatna mladež" i dosad nikad nisam ni vidio ni čuo za ikakva sranja da bi se tamo dogodila, tako da... (I malo govora mržnje, manje smrde (večinom) od cige)

O.T.
Kao prvo, dok će se cigane nazivat romima, ponašat će se tako kako se ponašaju.
Kao drugo, ako kažem iskreno mišljenje kako se treba tog problema rješit dobit ću ban, tako da ću se zadržat na tri riječi. Preodgoj i reedukacija.

Darkbuster
27-05-2009, 22:43
Kada cigan propuca nekoga mozemo pricati :D
Znam dovoljno zlatne mladezi da znam njihov mentalitet i modus operandi

Rus
27-05-2009, 22:49
Kada cigan propuca nekoga mozemo pricati :D
Znam dovoljno zlatne mladezi da znam njihov mentalitet i modus operandi

Ok, ali pojmiš da onaj mafijaš od 40 godina koji nekog propuca na mjestu gdje ima zlatne mladeži, ne spada u zlatnu mladež, ako zbog ničega onda zbog godina. I kakav je to onda modus operandi, jel svi koje ja znam imaju ciljeve koji se ne tiču ni tuče ni propucavanja.

Darkbuster
27-05-2009, 22:52
Onda ocito ne poznajemo iste ljude ili drugacije definiramo "zlatnu mladez"

Rus
27-05-2009, 22:53
Ok, sam da provjerim, pod zlatnu mladež si mislio maldež sa previše para, premalo morala i koji izlaze na cajke? Ili sam ja u potpunosti pomješao pojmove?

emperor
27-05-2009, 22:54

Ima tih i kod mene, jednog dirneš drugi dan dođe 3 autobusa ''braće''. Al ima i kod njih ok ljudi, al većina je ono il te ''voljem il te koljem''. Inače imao sam u srednjoj problema premda ih nisam ni na koji način izazvao.

Darkbuster
27-05-2009, 23:07
Ok, sam da provjerim, pod zlatnu mladež si mislio maldež sa previše para, premalo morala i koji izlaze na cajke? Ili sam ja u potpunosti pomješao pojmove?

Otprilike to,iako ih dio uopce nema previse para ali se ponasa kao da ima

Tkach
27-05-2009, 23:25
Besmisleno je uspoređivati incidente "zlatne mladeži" i romske incidente jer je ovo prvo fiktivna novinarska kovanica za podjarivanje klasne (i generacijske) zavisti među čitateljskom stokom a drugo etnička skupina. Dakle jedna grupa je strogo definirana a druga je proizvoljna izmišljotina u koju se ad hoc može uključiti svaku osobu mlađu od 30 godina koja nije klošar ili alternativac.

Rus
27-05-2009, 23:26
Otprilike to,iako ih dio uopce nema previse para ali se ponasa kao da ima

I to je istina. Znači da fakat imamo različita iskustva., jer sva ta ekipa koju ja znam je čist ok, možda malo umišljena, al ajde, ko da ja nisam.

Kalin
27-05-2009, 23:31
Znao sam da će na ovom forumu započeti novi Porajmos.

PJ
27-05-2009, 23:41
Ne mogu se samo pocet primjenjivat zakoni na njih jer bi se tako ugrozila njihova egzistencija... ovako kako sada je je njima jedini nacin za prezivljavanje. Nazalost, mislim da je jedini nacin da ih drzava u nekoj mjeri izdrzava kako bi im se djeca mogla dovoljno skolovati da se mogu kasnije zaposliti. Istina je da ce se njihova "kultura" morati unistiti da bi oni postali prihvatljivi drustvu, no ili to ili cemo tolerirat kriminal.

I malo lakse sa rasizmom :D

Đ!
27-05-2009, 23:46
Ne mogu se samo pocet primjenjivat zakoni na njih jer bi se tako ugrozila njihova egzistencija...

Ajde sad neke manje stvari okej ali kaznene odgovornosti treba biti za stvari koje se spominju.

PJ
27-05-2009, 23:48
Ajde sad neke manje stvari okej ali kaznene odgovornosti treba biti za stvari koje se spominju.
Da, naravno za napade, nasilje i slicno, al mislim na ove stvari tipa prodaja na crno, ne slanje djece u skole itd.

Kalin
27-05-2009, 23:55
Zakon se treba primjenjivati nad svima jednako.
Ukoliko nisu u stanju omogučiti djeci normalno djetinjstvo, djecu treba oduzeti.
Kada bi se takvo nešto primjenjivalo, za par desetaka godina nitko nebi spominjao tu zajednicu u negativnom kontekstu.

PJ
27-05-2009, 23:58
Ukoliko nisu u stanju omogučiti djeci normalno djetinjstvo, djecu treba oduzeti.
Kada bi se takvo nešto primjenjivalo, za par desetaka godina nitko nebi spominjao tu zajednicu u negativnom kontekstu.
Da bilo bi to super, al budimo realni, to se nece dogodit. Trebo bi uzet vecinu romske djece roditeljima, trebo bi ih negdje stavit, neko bi se trebo brinut o njima, odgajat ih i slicno.

Darkbuster
27-05-2009, 23:59
Interesantno,d akle jedna klasno-generacijska skupina je fikcija, a etnicka skupina nije? Prije bih rekao da ovi prvi imaju vise zajednickog nego drugi.

Darkbuster
27-05-2009, 23:59
Da bilo bi to super, al budimo realni, to se nece dogodit. Trebo bi uzet vecinu romske djece roditeljima, trebo bi ih negdje stavit, neko bi se trebo brinut o njima, odgajat ih i slicno.

Cujem da bi pederi htjeli posvajati djecu. Budimo prakticni :D

Đ!
28-05-2009, 00:02
Trebo bi uzet vecinu romske djece roditeljima

Al onda neće imati čime izazivati samilost kod naivaca i neće moći izmusti pare od njih. :(

Kalin
28-05-2009, 00:03

Znam da se neće dogoditi, ali bi teoretski riješilo "Romenfrage" o kojem se ovdje govori.

Darkbuster
28-05-2009, 00:07
Hoce li netko otvoriti "Hrvatsko pitanje u Hrvatskoj"? :D

leptirić
28-05-2009, 00:08
O.T.
Kao prvo, dok će se cigane nazivat romima, ponašat će se tako kako se ponašaju.

Zasto? Ne kuzim, njih to vrijeda?
A kako bi ih trebali onda zvati?

amen

ovo je opet prestrašno.
i opet - ne znam zašto mi je smješak na licu. Damn you sinner!

legionar
28-05-2009, 00:09
Hoce li netko otvoriti "Hrvatsko pitanje u Hrvatskoj"? :D
Budem ja, za nekih 40-50 godina. Obećajem.

Rus
28-05-2009, 00:13
Zasto? Ne kuzim, njih to vrijeda?
A kako bi ih trebali onda zvati?

Ma to je isto ko kad se crnce zove afro amerikancima, što se više pažnje daje takvim stvarima, to se oni gore ponašaju, jer smatraju da imaju neko pravo na to, zato što su oni ugrožena manjina. U Hrvatskoj državi su najugroženiji Hrvati.

leptirić
28-05-2009, 00:15
Ma to je isto ko kad se crnce zove afro amerikancima, što se više pažnje daje takvim stvarima, to se oni gore ponašaju, jer smatraju da imaju neko pravo na to, zato što su oni ugrožena manjina. U Hrvatskoj državi su najugroženiji Hrvati.

A ne znam, kajjaznam - ja ih i dalje ne mi oslovila sa ciganima, tek bi se onda pobunili?
A sa zadnjom rečenicom se slažem, samo znaš ono - nisam ni sigurna da su Hrvati narod vrijedan spašavanja. Tužno ali istinito.

Darkbuster
28-05-2009, 00:15
Da, od drugih Hrvata.

PJ
28-05-2009, 00:17
Hrvati su ugroženi jedino od Hrvata.

Teoretskih rješenja za rome ima kolko hoćeš, no pitanje je što je izvedivo uz današnje standarde ljudskih prava, kao i resurse, političku volju, itd.

tapir_u_magli
28-05-2009, 00:19
Dragi romolozi,

može li mi netko objasniti zasto su sve romskociganske kuce u gradu zagrebu pink boje?

ili je to moja mašta.

na pescenici, one koje imaju fasadu jesu. a siguran sam da sam ih vidio u nekim drugim kvartovima.

leptirić
28-05-2009, 00:20

Teoretskih rješenja za rome ima kolko hoćeš, no pitanje je što je izvedivo uz današnje standarde ljudskih prava, kao i resurse, političku volju, itd.

true.
ali još uvijek nismo u EU pa se možemo izvuć :D

Darkbuster
28-05-2009, 00:21
Dragi romolozi,

može li mi netko objasniti zasto su sve romskociganske kuce u gradu zagrebu pink boje?

ili je to moja mašta.

na pescenici, one koje imaju fasadu jesu. a siguran sam da sam ih vidio u nekim drugim kvartovima.

Da si citao thread znao bi, pripremaju djecu na posvojenje.

PJ
28-05-2009, 00:22
Hebeš EU, mi imamo Ivana Zvonimira Čička.

malimrav85
28-05-2009, 00:24
Uuuu, moja mala kreacija je zaživjela, hi hi hi

leptirić
28-05-2009, 00:25
Da si citao thread znao bi, pripremaju djecu na posvojenje.

posvojenje i pink boja? missing the point here

dragi tapire, u mojem kvartu nijedna romska kuća nema fasadu - uživaj u pink boji dok možeš ;)

Hebeš EU, mi imamo Ivana Zvonimira Čička.
pitanje za 100kn - tko je Zvonimir Čičak?

Darkbuster
28-05-2009, 00:25
Opcenito mi idu na krasan krtz teme o "manjinskim pitanjima". Mogli smo iz povijesti nauciti da je najveci neprijatelj drustva uglavnom dominantna i vecinska drustvena skupina. Kada Cigani/Srbi/Pederi/Zidovi budu Ivo Sanader onda mozemo pricati o njima kao relevantnom faktoru u drustvu. Do tada bi bilo pametnije da se koncentriramo na prave izvore problema iako priznajem da su Cigani sarenija i samim time zanimljivija tema (hehehe,kuzis! "sarenija"!)

leptirić
28-05-2009, 00:30
Opcenito mi idu na krasan krtz teme o "manjinskim pitanjima". Mogli smo iz povijesti nauciti da je najveci neprijatelj drustva uglavnom dominantna i vecinska drustvena skupina. Kada Cigani/Srbi/Pederi/Zidovi budu Ivo Sanader onda mozemo pricati o njima kao relevantnom faktoru u drustvu. Do tada bi bilo pametnije da se koncentriramo na prave izvore problema iako priznajem da su Cigani sarenija i samim time zanimljivija tema (hehehe,kuzis! "sarenija"!)

A gle,mene to živcira!
Ajmo se ne odlučit baviti nekim problemo dok ne postane TOLIKO velik da ga ne možemo rješit.
Meni JE relevatna stvar da su me pokrali x-puta: iz zaključane garaže ukrali novi bicikl, u svom ograđenom dvorištu ne mogu ostavit jebenu loptu da mi ne nestane!
Pa čekaj, ako krenemo svi učit djecu da kradu di ćemo doć? /molim vas bez opaska isto di smo sad/

legionar
28-05-2009, 00:31
Naravno da su relevantni, barem kod mene. Cigo me u Bj može uhitit, Žid me liječi, a Srbo mi popravlja zube :)

Darkbuster
Ne kazem da taj problem treba ignorirati, samo da treba postaviti neke zdravorazumske prioritete.

PJ
pitanje za 100kn - tko je Zvonimir Čičak?
Smješni debeli tip sa leptir mašnom.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/njeguju-li-romi-u-medjimurju-kult-nerada-i-vode-li-se-nacelom-nitko-nam-nista-ne-moze/435627.aspx

Neš ti lesara, a.

Kalin
28-05-2009, 00:34

Dominantna i večinska društvena skupina?
To bi značilo da je tebi mrska "buržoazija" večinska društvena skupina?

legionar
28-05-2009, 00:36
OK je Čičak. Napadanjem i prozivanjem komunističkih zločina(ca) porastao mi je u očima. Ako ništa drugo, barem je pokazao dosljednost. Mnogi su drugi, naime, vrlo glasni kada se govori o zločinima u D. Ratu, a one partizanske nikad ne spominju. Uostalom, čim ljevičarski tisak nekog napada znači da je uradio nešto pozitivno.

Kalin
28-05-2009, 00:37
Cijeli HHO je smiješan.

Breeder
28-05-2009, 00:38

posvojenje i pink boja? missing the point here

:D .............(too short message)

leptirić
28-05-2009, 00:44
Smješni debeli tip sa leptir mašnom.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/njeguju-li-romi-u-medjimurju-kult-nerada-i-vode-li-se-nacelom-nitko-nam-nista-ne-moze/435627.aspx

Neš ti lesara, a.

No da, toliko mi je važan da mu ni ime ne pamtim.

Logička dosjetka prihvaćena!
Popunjenost memorije: 62%

Rus
28-05-2009, 01:08
A ne znam, kajjaznam - ja ih i dalje ne mi oslovila sa ciganima, tek bi se onda pobunili?
A sa zadnjom rečenicom se slažem, samo znaš ono - nisam ni sigurna da su Hrvati narod vrijedan spašavanja. Tužno ali istinito.

Ako nešto leti ko patka, glasa se ko patka i izgleda ko patka, onda je patka a ne sezonski letač zanimljivog kljuna. Isto je i sa ciganima, barem meni. A i bolje zvuči Cigo nego Romo.

I naravno da treba spasit, ak zbog nikakvog drugog razloga, onda da tri iduće generacije budu nezahvalne.

A jevreji, masoni, četnici i cigani? Drevni neprijatelji Hrvatskog roda i slave.

Pa zapjeva, ne može nam nitko ništa. Zato sam ja da se uvede kazna na principu zločina. Nekog duplo manjeg od sebe si ošamario, ok, neko duplo veći će tebe ošamarit etc...

legionar
28-05-2009, 01:19
Ako nešto leti ko patka, glasa se ko patka i izgleda ko patka, onda je patka a ne sezonski letač zanimljivog kljuna. Isto je i sa ciganima, barem meni. A i bolje zvuči Cigo nego Romo.

Cigani sami sebe uglavnom zovu ciganima. Romima su ih prozvali drugi po naputku političke korektnosti što je meni posve debilno. Jednako kao i izraz Afroamerikanac koji odnoseći se isključivo na crnce diskriminira Amerikance-bijelce podrijetlom iz Afrike. Ti neologizmi su plod nečije bolesne mašte da se valjda verbalno a ne praktično ukida diskriminacija.

Darkbuster
28-05-2009, 01:22
Dominantna i večinska društvena skupina?
To bi značilo da je tebi mrska "buržoazija" večinska društvena skupina?

Pardon, trebalo je biti "ili" jer ipak smo u kakvoj takvoj demokraciji pa vecina daje legitimitet dominantnoj manjini. I nije meni "burzoazija" mrska na nekoj osobnoj razini,vec zato sto uopce postoji situacija gdje se ljudi djele na visu i nizu klasu.

veteran
28-05-2009, 10:15
Dragi romolozi,

homoseksualno romska urota!

veteran
28-05-2009, 10:19

Emoticon kao reply na post 10 10 Day(s)

riskiras da te fat uhvati naguzi i bana:D

PJ
28-05-2009, 10:30
Vet ja cu tebe naguzit jer dablpostas. :D

Budimo obzirni ka pravilima da nemoram davat kartone i to.

veteran
28-05-2009, 10:40
Vet ja cu tebe naguzit jer dablpostas. :D

Budimo obzirni ka pravilima da nemoram davat kartone i to.

a fak...nisam ni skuzio:D

Tkach
28-05-2009, 11:20
Interesantno,d akle jedna klasno-generacijska skupina je fikcija, a etnicka skupina nije? Prije bih rekao da ovi prvi imaju vise zajednickog nego drugi.

Pa sam si rekao da tzv. zlatna mladež često u džepu ima 200 kuna koje su maznuli babi iz novčanika ali zato nastupaju kao Rotschildi. Dakle, uopće se ne radi o klasnoj nego o pseudoklasnoj grupi. Uvjeti da se nekoga uvrsti (kad odigra ulogu u nekom sranju) u zlatnu mladež su, kako rekoh, da je mlađi od 30 godina i da nije klon Mate Kapovića. Znači radi se o jednoj totalno nedefiniranoj masi.

Znam da se to slabo uklapa u tvoj svjetonazor pokupljen iz knjige Marx for dummies, ali etničke skupine obično imaju mnogo zajedničkih karakteristika, a to pogotovo vrijedi za Đipsise s obzirom na njihovu relativnu izolaciju od ostatka čovječanstva.

Darkbuster
28-05-2009, 11:32
Dakle,ajmo ovako. Slusaju istu muziku, isto se oblace, izlaze na ista mjesta,ista su generacija, imaju jednak odnos i stav prema nasilju, zenama, drogi. Drustveno su apaticni. Ako i nisu bogati prave se da su bogati, nesto sto se u sociologiji zove class envy ili prole drift i mnoge su subkulture bazirane upravo na tome, npr. skinheadsi i chavsi.
Zlatna mladez ili kakogod je zvali je subkulturna skupina i kao takva, kao uostalom vecina subkulturnih skupina ima izmedu sebe vise zajednickog nego ijedna etnicka skupina (ovdje dakako ne govorim o povijesti i kulturi vec o aktualnim identifikacijskim pojavama). Postoji veca slicnost i veci osjecaj pripadnosti u subkulturnim skupinama nego u ostalim (osim u iznimno homogenim skupinama, mozemo tu ubrojati i dzipsise,ali opet mozemo ih bez problema usporedivati)

malimrav85
28-05-2009, 12:21
ako nastaviš o zlatnoj maldeži a ne o romima morat ću te prijavit za offtopic jer mi uništavaš topic!

Darkbuster
28-05-2009, 12:30
Cc,kolega! Pa ovo je komparativna analiza zlatne mladezi i ciganlije :D

Tkach
28-05-2009, 12:36
Dakle,ajmo ovako. Slusaju istu muziku, isto se oblace, izlaze na ista mjesta,ista su generacija, imaju jednak odnos i stav prema nasilju, zenama, drogi. Drustveno su apaticni. Ako i nisu bogati prave se da su bogati, nesto sto se u sociologiji zove class envy ili prole drift i mnoge su subkulture bazirane upravo na tome, npr. skinheadsi i chavsi.

Koja je to muzika, koje je to oblačenje, i odakle ti dokazi za apsurdne tvrdnje o istim stavovima o nasilju, ženama i drogi i društvenoj apatičnosti?

Darkbuster
28-05-2009, 12:46
Cajke,marke,nakit, utoke, iskustvo, zivot u RH. :)

Ali slobodno se pravi lud, zabavnije je tako :D

Rus
28-05-2009, 12:57
Da, zato što svaka osoba koja ide na cajke, fura nakit i voli se lijepo obuć obavezno nosi utoku i šamara ženu čim ju vidi. Da i naravno koristi droge. I smatra Hrvatsku Balkanom.

Nego o temi cigana

Cigani sami sebe uglavnom zovu ciganima. Romima su ih prozvali drugi po naputku političke korektnosti što je meni posve debilno. Jednako kao i izraz Afroamerikanac koji odnoseći se isključivo na crnce diskriminira Amerikance-bijelce podrijetlom iz Afrike. Ti neologizmi su plod nečije bolesne mašte da se valjda verbalno a ne praktično ukida diskriminacija.

Upravo o tome govorim, dok god se takvim stvarima priodadaj značenje, svaka mogućnost napretka je umanjena, zato što se svi boje nešto poduzet zbog mogućnosti optužbe za rasizam. Ako si počinio kazneno djelo, moraš za njega odgovarati (a ne kriviti roditelje i socijalnu strukturu društva) bio ti cigan ili arijevac.

I šta postoje bijeli afroamerikanci?

Tkach
28-05-2009, 12:58
Hahaha, znači svi mlađi muškarci u Hrvatskoj u Lacoste majici i nekom vrstom nakita su dio iste društvene formacije s visokim stupnjem pripadnosti. Riječima Borisa Barića Pornella - ma super si.

Kalin
28-05-2009, 13:37
Fale mi cajke da bih bio potpun.

Darkbuster
28-05-2009, 13:51
Hahaha, znači svi mlađi muškarci u Hrvatskoj u Lacoste majici i nekom vrstom nakita su dio iste društvene formacije s visokim stupnjem pripadnosti. Riječima Borisa Barića Pornella - ma super si.

Pa recimo,ako oduzmes jos jedno obiljezje mozes reci- znaci svi mladi muskarci u Hrvatskoj su dio iste drustvene formacije. I to ce isto biti apsurdno.
Ja recimo zagovaram tezu da ne postoje Romi, zato jer kaj. Bi onda svaki tamnoputi covjek bio Rom?

Rus, izvodis krive logicke zakljucke iz onoga sto sam rekao.

Đ!
28-05-2009, 14:56

Ja sam uvijek doživljavao ekipu a la Novica Petrač(tak se zove, ne?) kao pripadnike zlatne mladeži. A ne ekipicu koja ima lacoste majice, parsto kuna u novčaniku, nakit i idu na cajke.

don_corleone
28-05-2009, 20:13
Ja sam uvijek doživljavao ekipu a la Novica Petrač(tak se zove, ne?) kao pripadnike zlatne mladeži. A ne ekipicu koja ima lacoste majice, parsto kuna u novčaniku, nakit i idu na cajke.

Ekipa kao Novica Petrač jest pripadnik zlatne mladeži ovi drugi su wannabe pripadnici ;)

legionar
28-05-2009, 21:05
I šta postoje bijeli afroamerikanci?Berberi npr.

Ja recimo zagovaram tezu da ne postoje Romi, zato jer kaj. Bi onda svaki tamnoputi covjek bio Rom?
Ne vidim tu neki problem. Danas i ovako svi žele bit što tamniji, posjećuju solarije i slična sranja. Prva poželjna karakteristika kod muških je danas da je "taman". Ako ne znaš, začudio bi se kako dobro kod žena prolaze Afroamerikanci ovdje u RH. Pučko-prostački govoreći: jebu šta hoće.

fat drummer
28-05-2009, 21:27
Afroamerikanci ovdje u RH. Pučko-prostački govoreći: jebu šta hoće.
zar i tebe?!?!?!

legionar
28-05-2009, 21:30
zar i tebe?!?!?!Mene ne, čuvam se, ali pripazi da ga tebi ne sašiju :D

fat drummer
28-05-2009, 21:31
Mene ne, čuvam se, ali pripazi da ga tebi ne sašiju :D
neće meni, ružan sam... 9 od 10 cura je to reklo... ova jedna je slijepa

Đ!
28-05-2009, 21:49
E taj izraz "afroamerikanci" je izljev tipičnog američkog "ja sam gazda" preseravanja. Koji kar su onda francuske kmice? Afrofrancuzi? Mojne srat.:D A ovi koji žive u Hrvatskoj su onda afrohrvati.:D

knightkiller
28-05-2009, 21:56
evo jedne alternative političkoj korektnosti : samo korektnost - http://video.google.com/videoplay?docid=7617650986559551054&ei=YN0eSt7-DajS2gKunszQDA&q=just+correct&hl=en

Tkach
28-05-2009, 22:03
Berberi npr.

Ne vidim tu neki problem. Danas i ovako svi žele bit što tamniji, posjećuju solarije i slična sranja. Prva poželjna karakteristika kod muških je danas da je "taman". Ako ne znaš, začudio bi se kako dobro kod žena prolaze Afroamerikanci ovdje u RH. Pučko-prostački govoreći: jebu šta hoće.

Ne bih baš rekao da je tall, dark & handsome kao neki ideal koji žene u zapadnjačkim društvima obično traže u muškarcima od jučer, čak dapače. Isto kao plava, sisata i glupa s druge strane. Razlog zašto Afrohrvati mnogo jebu nema puno veze s puti, koliko s faktorom egzotike i pučko-prostački rečeno dužinom falusa. Ili opet na obrnutom primjeru, šta misliš zašto bogati Amerikanci i Europljani idu na odmor na Daleki istok.

legionar
28-05-2009, 22:18
Dužina falusa i egzotičnost svakako igraju ulogu. Ali barem 60-70% ženski kao idealnog muškarca navode upravo crnog, visokog, po mogućnosti plave oči itd. Zaključak dakako donosim na temelju ženski koje ja znam, ali mislim da se to bitno ne razlikuje od stanja općenito. Ali ovo više nema pretjerano veze s ovom temom. Očekujemo topic na tu tematiku :D

Breeder
28-05-2009, 22:33
Dužina falusa i egzotičnost svakako igraju ulogu. Ali barem 60-70% ženski kao idealnog muškarca navode upravo crnog, visokog, po mogućnosti plave oči itd. Zaključak dakako donosim na temelju ženski koje ja znam, ali mislim da se to bitno ne razlikuje od stanja općenito. Ali ovo više nema pretjerano veze s ovom temom. Očekujemo topic na tu tematiku :D

vec vidim...

naslov: Duzina pimpeka, ustase vs partizani

sadrzaj: kolege forumasi izmjenjuju fotografije i impresije

:D:D

Đ!
28-05-2009, 23:04
barem 60-70% ženski kao idealnog muškarca navode upravo crnog, visokog, po mogućnosti plave oči itd.

Mislim da "crn" ovdje ne znači tamnoput već crna kosa i tako to.

legionar
28-05-2009, 23:07
Tamniji, ne crnac, dakako.

Barroom Hero
29-05-2009, 00:17
Da se mene pita, ali ne pita me se!

Kalin
29-05-2009, 01:07
http://www.youtube.com/watch?v=DS5NdP2eeKc

Pogledati od 3:15min.
Sve ste mu sličniji, vrijeme je da se zapitate hihi.

Darkbuster
29-05-2009, 01:32
Pa bas i ne vidim neku slicnost?

Kalin
29-05-2009, 01:46
Rom vs. Cigan?

Darkbuster
29-05-2009, 01:59
On zove Cigane Ciganima zato jer i dalje u svom umu smatra to kao uvredu iako mozda tvrdi drugacije ,a mi smo borci protiv fasisticke doktrine politicke korektnosti :D

Kalin
29-05-2009, 02:02
Želiš reći da Davidović diskriminira neku nacionalnu manjinu!?

Darkbuster
29-05-2009, 02:03
Znam znam, ali zvuci toliko ludo da bi moglo biti istinito! :D

Josip Broz Tito
29-05-2009, 02:21
Naravno da su relevantni, barem kod mene. Cigo me u Bj može uhitit, Žid me liječi, a Srbo mi popravlja zube :)

Hahahhahaahahha.
Inače slažem se s tobom-kod nas je najveći problem manjina koju nazivamo na Š :)

Darkbuster
29-05-2009, 02:26
Šećeraši jelda? I tu kod nas sam sranja prave

Kalin
29-05-2009, 02:38
Vrijeme je da se šećerašima oduzmu banke!

dezmond
29-05-2009, 16:44
Kad rekoh romska kultura (ili bolje reći način života) nisam mislio na džeparenje po tramvajima ili tako nešto, iako su mi odbojni i Kusturičini egzotični filmovi gdje, jel’, slavi njihov način života kao pravu slobodu. Osnovna škola je u Hrvatskoj obavezna ali ne znam kako ćeš ti nekoga prisiliti da je završi ako to njega nimalo ne zanima? Sjećam se, u onsnovnoj smo imali u razredu jednog Roma koji je bio pet šest godina stariji od svih nas

fat drummer
29-05-2009, 19:38
Kad rekoh romska kultura (ili bolje reći način života) nisam mislio na džeparenje po tramvajima ili tako nešto, iako su mi odbojni i Kusturičini egzotični filmovi gdje, jel’, slavi njihov način života kao pravu slobodu. Osnovna škola je u Hrvatskoj obavezna ali ne znam kako ćeš ti nekoga prisiliti da je završi ako to njega nimalo ne zanima? Sjećam se, u onsnovnoj smo imali u razredu jednog Roma koji je bio pet šest godina stariji od svih nas

lagano... tko nema osnovnu ne može primati porodiljnu naknadu... odjednom bi se digla pismenost roma 158%

leptirić
29-05-2009, 22:21
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
zachatali ste topic!!
dužina falusa?? tamnoputost? i to se svi muški našli filozirat - kao da baš oni razumiju žene :mad2:
grrrr

lagano... tko nema osnovnu ne može primati porodiljnu naknadu... odjednom bi se digla pismenost roma 158%

pa šta nije sad osnovna i srednja škola obavezna?

fat drummer
29-05-2009, 22:23
Ajde daj molim te... Pola roma je sretno ako završi prva četiri razreda. Nakon osamnaeste mi možeš staviti soli na rep.

leptirić
29-05-2009, 22:27
Ajde daj molim te... Pola roma je sretno ako završi prva četiri razreda. Nakon osamnaeste mi možeš staviti soli na rep.

da preformuliram pitanje - kako se vodi slogan da je osnovna i srednja škola obavezna, šta nije kažnjivo ako roditelji svoju djecu ne pošalju u školu?

PJ
29-05-2009, 22:32
da preformuliram pitanje - kako se vodi slogan da je osnovna i srednja škola obavezna, šta nije kažnjivo ako roditelji svoju djecu ne pošalju u školu?
Da, al se prakticki na njih ne primjenjuje. Sta ces im?

leptirić
29-05-2009, 22:42
Da, al se prakticki na njih ne primjenjuje. Sta ces im?

Ne primjenjuje?
Pa mislim u kojoj mi toj kurvinskoj državi živimo to je prestrašno!
Jao kako sam ljuta - dođe mi da se bavim politikom i kad pobijedim na izborima sve pošaljem u onu stvar.:mad2:

edit - ispričavam se na rječniku

fat drummer
29-05-2009, 22:45

Ma koga točno briga za rome? Većina ih je sa 16 već u braku, sa 19 već imaju unuke. Pola ih nije u nikakvim evidencijama, možda čak nema niti državljanstvo. Žive autakrično bez potrebe za institucionalziranim znanjem.

leptirić
29-05-2009, 22:47
Ma koga točno briga za rome? Većina ih je sa 16 već u braku, sa 19 već imaju unuke. Pola ih nije u nikakvim evidencijama, možda čak nema niti državljanstvo. Žive autakrično bez potrebe za institucionalziranim znanjem.

kao što već rekoh - nisam za to da se problem "negira" dok ne postane toliko velik da ga ne možemo rješiti.
A budito realni, toj granici smo se poprilično približili

PJ
29-05-2009, 22:48
Gle da im posaljes socijalne radnike doma, mnogi ih radjaju djecu zbog porodiljne naknade, mnoga djeca prose za njih, prodaju, skupljaju zeljezo itd. dakle rade za njih, jos zive u krajnje losim higijenskim i drugim uvjetima, moro bi oduzet tko zna koliko djece i bilo bi generalno njesra. Ovako vise-manje drzava ignorira taj cijeli dio stanovnistva i pusta ih da u svojim zajednicama rade sta oce, i tako se ne mora i borit sa svim problemima. Javnost takodjer radje to ignorira, jebes ljudska prava i prava djece kad su u pitanju cigani, jel. Oni se i sami zestoko opiru bilo kakvim "vanjskim utjecajima" i onda dobijes trenutnu situaciju.

Tkach
30-05-2009, 12:53
Mah, mi na kraju možemo biti sretni što kod nas ova populacija i nije bogzna kako brojna. Pogledajte kakve probleme s njima imaju Italija, Mađarska, Srbija i na kraju je jasno da smo mi i dobro prošli. Osim Međimuraca, jelte.

emperor
30-05-2009, 16:44
Mislim da ćemo za 15-tak godina i mi imat probleme kad se poveća njihov broj, a još ih i potičemo s tim naknadama za djecu.

Darkbuster
30-05-2009, 16:53
Otkad su Cigani nastanjeni na ovim prostorima?

Kalin
30-05-2009, 16:53
Ukoliko im zabraniš reprodukciju, eugeničar si.

PJ
30-05-2009, 16:58
Jedno je zabranjivat, drugo je ne poticat.

Kalin
30-05-2009, 16:59
Potiće se reprodukcija svih građana RH.
Natalitet je malen, logično je da će se reprodukcija poticati na bilo koji način.
Nitko ne potiće reprodukciju isključivo romske zajednice.

PJ
30-05-2009, 17:01
Oni zloupotrebljavaju taj poticaj te se ne brinu adekvatno za svoju djecu, sto nije cilj tih poticaja.

Kalin
30-05-2009, 17:03
Tu je socijalna služba koja bi trebala reagirati ukoliko ne postoje uvijeti za normalan razvoj djeteta u obitelji, to sam spomenuo na samom početku.
To što nam institucije ne rade onako kako bi trebale raditi, ne znači da ne postoje.

fat drummer
30-05-2009, 18:04
Kako rade kao da i ne postoje...

leptirić
31-05-2009, 21:24
Fatova ideja je sasvim oke - dobro, dobit ces poticaj za djecu ali se time obvezes na skolovanje (da dijete mora zavrsiti barem srednju skolu) itd. inace slijedi povrat novca.

fat drummer
31-05-2009, 22:23
Dobro, mislim da bi pravno gledano teško uspjela uvjeriti zakonodavca da je socijalna pomoć pod uvjetom. A da ne govorimo o iluzornosti prisilne naplate od roma. Vjeruj mi, nije lagano.
Npr. postoji nešto slično i danas, moraš se školovati da bi dobio porodiljnu naknadu (ili biti prijavljen na burzu), ali to je samo vatrogasna mjera. Dok romi ne shvate zašto je dobro znati pisati i razlikovati pisana i tiskana slova te da hrvatski nije strani jezik možemo ih ili tolerirati ili mlatiti ko volove u kupusu.

Barroom Hero
02-06-2009, 12:44
Ajmo ih mlatit ko volove u kupusu malo za promjenu, čisto da vidimo jel ta metoda pomaže.

Rus
02-06-2009, 13:12
Otvoreni poziv na nasilje! Baaaan!:mrgreen: :wink:

Barroom Hero
02-06-2009, 20:37
Udbašu jedan.

PJ
03-07-2009, 14:47
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ne-zelimo-cigane-u-medjimurju--facebook-grupa-mladih-medjimurskih-ksenofoba/440156.aspx

konzerva
03-07-2009, 16:17
lako je nama glumit toleranciju, ne žive nama pod prozorom romi i ne gnjave nam našu djecu...
osim ak niste s pešče/kozari boka :D

Darkbuster
03-07-2009, 17:12
Ne da mi se opet o ovome, ali igram od djetinjstva nogomet na skolskom gdje ima i hrpa cigana,najgore sto mi se dogodio je da sam popusio loptu, ali to se dogodilo jos jednom a tada je pocinitelj bio Nerom :D A ovdje pisu o "teroru cigana". Bu-hu. Da su barem ljudi toliko nadrkani kada policajac sakom ubije njihovog vrsnjaka ili izmlati 15godisnju curicu koja boluje od leukemije. Ali policajac je ipak 'nas'.
Ovu grupu je napravila ekipa malih internet ustasa koji svrsavaju na "ZDS =U=" sheme.

Ovo je moj zadnji post na ovu temu jer su mi vec dozlogrdili cigani,a jos vise njihovi hejteri :D

leptirić
03-07-2009, 20:11
Ne da mi se opet o ovome, ali igram od djetinjstva nogomet na skolskom gdje ima i hrpa cigana,najgore sto mi se dogodio je da sam popusio loptu, ali to se dogodilo jos jednom a tada je pocinitelj bio Nerom :D A ovdje pisu o "teroru cigana". Bu-hu. Da su barem ljudi toliko nadrkani kada policajac sakom ubije njihovog vrsnjaka ili izmlati 15godisnju curicu koja boluje od leukemije. Ali policajac je ipak 'nas'.
Ovu grupu je napravila ekipa malih internet ustasa koji svrsavaju na "ZDS =U=" sheme.

Ovo je moj zadnji post na ovu temu jer su mi vec dozlogrdili cigani,a jos vise njihovi hejteri :D

s obzirom da nisi izašao na lokalne izbore, ti nemas pravo glasa :wink::mrgreen:
ti moras biti indiferentan, jelte

Darkbuster
03-07-2009, 20:22
Je li ovo neka igra asocijacija? :D

leptirić
03-07-2009, 20:24
Je li ovo neka igra asocijacija? :D

Ne, samo iskrenost.
Ljudi koji ne idu na izbore nemaju pravo glasa.
It's that simple :wink:

PJ
03-07-2009, 20:26
Nisam još naišao na taj zakon, moram priznat.

leptirić
03-07-2009, 20:28
Nisam još naišao na taj zakon, moram priznat.

ozbiljno?

ah, može bit da ću ga ja uvesti kad dođem na vlast.
one to rule them all!
:mrgreen:

inače, ontopic - kod nas je bio odvoz smeća neki dan. Skoro sam stradala od strane jednog simpatičnog roma koji je bacio krevet na mene, ali sam se vješto uspjela izmaknuti.

Darkbuster
03-07-2009, 20:33
Leptiric me iznova odusevljava svojim poimanjem demokracije i gradanskih sloboda :D
Kao i cinjenicom da su Romi u Medimurju povezani s mojim neglasanjem na zagrebackim lokalnim izborima.

Ja bas kazem,onaj koji je izasao na izbore i glasovao za vladajuce nema pravo na zaljenje. Ha! Kaj cemo sad? :D

Kalin
03-07-2009, 20:34

Neznam baš da takvih ima mnogo u Međimurju.

leptirić
03-07-2009, 20:43

Leptiric me iznova odusevljava svojim poimanjem demokracije i gradanskih sloboda :D
Kao i cinjenicom da su Romi u Medimurju povezani s mojim neglasanjem na zagrebackim lokalnim izborima.

Ja bas kazem,onaj koji je izasao na izbore i glasovao za vladajuce nema pravo na zaljenje. Ha! Kaj cemo sad? :D

Same here :wink:

noup.

Kalin
03-07-2009, 20:46
Evo vama svima jedna prigodna:

http://gallery.photo.net/photo/1068004-lg.jpg

suni
03-07-2009, 20:47
l
osim ak niste s pešče/kozari boka :D

evo me :D
kraj kanala živim aka cigansko naselje ex :D

Darkbuster
03-07-2009, 20:59
Znas leptiricu,nekada sam sklon izreci neke stvari na ironican nacin, mozda je to bila jedna od tih situacija?

Hahaha Antifa hakirala onu grupu :D :D
http://www.facebook.com/group.php?gid=234578645536&ref=mf

veteran
03-07-2009, 21:08
Hahaha Antifa hakirala onu grupu :D :D
http://www.facebook.com/group.php?gid=234578645536&ref=mf

kak lik prca da je to strasno:rotfl:

Kalin
03-07-2009, 21:14
Zar se to javljaju fosilni ostaci Antifa pokreta u Hrvatskoj ili tek tako kažeš "antifa"?

PJ
03-07-2009, 21:15
Jooj kako se nisam ja toga sjetio... nisam pogledao dal ima admina...ah propuštena prilika :down:

Darkbuster
03-07-2009, 21:19
Zar se to javljaju fosilni ostaci Antifa pokreta u Hrvatskoj ili tek tako kažeš "antifa"?

Nisam upucen,kazem tek tako,sudeci po slikama koje je stavio i sto je napisao :D I po direktnoj akciji :D :D
Al s obzirom da u zadnje vrijeme ima dosta tih crnih lista i jos nekih stvari za koje sam cuo ocito ima neka ekipa koja se aktivirala. Ali nitko iz zg pank/skin krugova,to bih znao,oni jesu antifa al foteljaski :D

Rus
03-07-2009, 22:42
Ne vlim te antifašiste i liberalnu ekipu, uvijek mi se čine nekako neiskreni. Jer znam ih par koji su isto tako tvrdili da im ni cigani ni pederi ni svi ti ostali ne smetaju, a onda kad dođe do neke situacije s njima, ispadnu gori nego ostali.

Darkbuster
04-07-2009, 04:55
Hura za generalizaciju :D Naravno da ima i takvih. Isto kao sto ima i neiskrenih fasista :D

malimrav85
04-07-2009, 12:04
2200 ljudi u grupi
hm...

Vrooom!
04-07-2009, 12:15
Dakle, rasizam...Je, rasizam je. U tom smislu da ne vjerujem da bi bile iste reakcije da nešto napravi Rom ili ne-Rom, tj. drugačije bi okolina reagirala, a to ne valja. Trebalo bi biti isto za sve-dobro ili loše. Kad se počne nekog nazivati sa "Oni", i onda se nabraja što sve ne valja i cijela neka grupa se trpa u isti koš, kao da su svi isti, a nisu-nije dobar znak.

veteran
04-07-2009, 12:39
ma samo treba primjenjivati zakone i sve sredjeno...

kad posalje dijete da prosi policija pokupi dijete, oduzmu im ga i to je to, ako prosi s djetetom zena/otac u zatvor a dijete oduzmu...ako sam prosi/krade/remeti javni red i mir/sto vec im padne na pamet u zatvor ili sto je drugo propidano...sve se to lagano da sredit samo da ima volje:thumbup:

Đ!
05-07-2009, 21:20
Da oduzimaš roditeljsku skrb zbog takvih stvari, imao bi mnogo oduzete romske djece na grbači države. Vidim svaki dan osnove za oduzimanje roditeljske skrbi.

veteran
05-07-2009, 21:46
Da oduzimaš roditeljsku skrb zbog takvih stvari, imao bi mnogo oduzete romske djece na grbači države. Vidim svaki dan osnove za oduzimanje roditeljske skrbi.

i kaj bi djeca trebala patit da ne bi bili na teret drzavnog proracuna? glupost...

Đ!
05-07-2009, 22:01
Ne zbog novca nego zbog nedovoljnih kapaciteta. Toliko bi ih morao oduzeti da ne bi bilo mjesta u domovima. A da ne pričamo o raznim drugim posljedicama. Iako dijelimo razmišljanja, ovdje se radi o faktičkim preprekama.

veteran
05-07-2009, 22:05
ma kakve fakticke zapreke...samo nedostatak politicke volje da se rijesi problem...recimo jedan Zagreb s proracunom od 6 milijardi kuna godisnje ne bi trebao imati problema da napravi prihvatiliste ili sto vec za tu djecu...a za drzavu da ne govorim...nek se krene od nekud jer dok ce god drzava zatvarati oci prema tom obliku zlostavljanja djece oni ce to radit...

Đ!
05-07-2009, 22:08
Imaš ratio.:thumbup: Ali očito se smatra da to nije u vrhu liste prioriteta, ne znam kaj da ti velim.

veteran
05-07-2009, 23:27
Imaš ratio.:thumbup: Ali očito se smatra da to nije u vrhu liste prioriteta, ne znam kaj da ti velim.

:wink:

ma nije...al po meni je to fakat velik problem...ta djeca nisu zasluzila da ih se tako tretira...al sto je tu je...jednog dana ce se i to promijeniti...valjda...

Mortiis
05-07-2009, 23:53
http://img255.imageshack.us/img255/8084/skupljacixi5.jpg

:lock:

Švabosanac
06-07-2009, 16:32
ma ponovno otvorit jasenovac i problem solved ...
idemo dalje

Kalin
05-09-2009, 13:19
Noćas me pokušalo zeznuti i orobiti par Roma.
Bilo je baš simpatično jer su bili amateri.

veteran
05-09-2009, 15:51
details details:popcorn:

Kalin
08-09-2009, 02:17
Ništa posebno.
Njih petero je došlo do mene na jednoj stanici, oko 3 ujutro.
Prvo su me pokušali navuči glupastim forama da bih izvadio mobitel, no nisu uspjeli.
Zatim su me "grubo" zatražili da im pokažem mobitel, ali nisam pokazao.
Nakon toga je jedan držao monolog 5 minuta o tome kako njemu svi daju mobitel kada on to zatraži, a ja sam ga glupasto gledao jer nisam mogao vjerovati da se takvo nešto dešava.
Takav cirkus je trajao nekih 20ak minuta nakon čega sam jednome od njih rekao da se mogu slobodno maknuti jer nisam glup da im bezveze dam mobitel. Jedan od njih se nešto malo ljutio, drmao, hodao lijevo-desno, no naposlijetku su otišli.
Amateri, zasigurno.
Da nisu bili amateri, udarili bi me palicom u glavu odmah nakon prve minute. :mrgreen:

Darkbuster
08-09-2009, 02:21
Kad sam bio klinac meni je jedan prijetio "pistoljem" tako da je ispruzeni palac i kaziprst predamnom stavio pod majicu :D

Kalin
08-09-2009, 02:31
Uf, to je vidio vjerojatno u nekom crtiću. :lol:
Ipak, šalu na stranu, u mojem kvartu nisu bili tako zabavni nekada.
Terorizirali su pretežno palicama, ali moram priznati da nikada nisam imao problema s njima.
U zadnje vrijeme doista nisam niti čuo da ovdje zbog njih dolazi do bilo kakvih sukoba, odnosno da oni izazivaju sukobe.
Ovaj slučaj u petak mi je stoga bio gotovo šokantan.

Darkbuster
08-09-2009, 02:34
Kriza je :D

Kalin
08-09-2009, 02:35
Zar kriza može pogoditi one slojeve koji ionako nemaju ništa?

Darkbuster
08-09-2009, 02:39
Iako je ovo vise bila sala - zasto ne? Nije da nemaju bas nista. Imaju malo,a ovako imaju jos manje. Ako su zaposleni imaju manje place. Ako prose, ljudi su manje darezljivi, ako kopaju po smecu,ljudi manje kupuju i trose.

A i opcenito se stvara atmosfera latentnog ludila. Mozda sam ja previse fasciniran sociologijom pa umisljam ali dojma sam da su ljudi u zadnjih godinu dana u ZG puno agresivniji i nasilniji,sto verbalno sto fizicki.

Malecka
08-09-2009, 02:52
u mojem kvartu nisu
U kojem si kvartu?
Ima ih i kod mene, ali nema bas nekih incidenata. Osim sto tu i tamo kad se vracam doma mi neki prepreci put sa biciklom i otrcanim forama. :mrgreen:

Mortiis
08-09-2009, 02:54
Moj je kvart, koliko znam, Roma frei, Staro Trnje rules

Barem ih nema u čoporima i zapravo ih tamo nikad nisam vidio

Darkbuster
08-09-2009, 03:00
Steta sto nema Romkinja u coporima. (hihi kuzis, Romkinja!!! ;) :D)

Mortiis
08-09-2009, 03:02
(hihi kuzis, Romkinja!!! ;) :D)

bljak :roll:

Darkbuster
08-09-2009, 03:12
Sufiks najvise bode oci jelda? :D

Mortiis
08-09-2009, 11:42
kada se radi o nekome tko reproduktivnu funkciju ispunjava u četrnaestoj onda bode oči i bez mojih dobro znanih problema :mrgreen:

Darkbuster
08-09-2009, 18:05
Ajde ajde, manje kritiziranja,vise ispunjavanja reproduktivnih funkcija :D

Kalin
08-09-2009, 23:46
Uopče niste tolerantni.

U kojem si kvartu?

Dubrava.

emperor
09-09-2009, 11:34
Uopče niste tolerantni.

Dubrava.

Susjed! :)

Za-gor-te-nay
01-03-2010, 12:23
Meni romi ne prilaze na 50 metara. Ja ponekad krenem njima ali oni brzo pobjegnu. Gadovi mali. :rotfl: Prebrzi su, ne mogu ih uloviti.

Barroom Hero
01-03-2010, 13:59
Ja mislim da bi za cigane trebao vrijediti jednaki sustav zakona i društvenih vrijednosti kao i za nas. Dakle nekoliko stvari za koje mislim da bi se mogle promjeniti ukoliko ih već ne smijemo deportirati u Sloveniju:

1. Nema opravdanja za smrad, prostačenje, pljuvanje i kakav drugi oblik bezobraznog i uopće nedostojnog ponašanja. Koliko teško može biti nabavit lavor vode? Mislim, voda je i dalje besplatna, a sapun košta 2 kune. Prostačenje se može besplatno prekinuti.

2. Ako već moraju imati djecu, neka bude ograničeno na 15. Naime nema smisla da osoba koja si ne može priuštiti ni čiste gaće (jer ne radi) ima 30 djece. Rekao bih čak i da je nekoliko dovoljno ali znam da je apsurno uopće pomisliti da će romska obitelj imati normalan broj djece pa sam smanjio kriterije. Sjetio sam se jedne naslovnice u novinama "heroj: samohrani otac 13 djece jedva preživljava". Use a fucking condom. Stop screwing around. Get a life. Upropastio je 14 života, somebody stop him.

3. Nema državne pomoći ako aktivno ne tražiš posao. Točka.

4. Lišenje roditeljske skrbi ako ne pruže djeci dovoljno dobre uvjeti. Di bi ćovjek stavio svu tu djecu, nije moj problem. U Sloveniju.

Za-gor-te-nay
01-03-2010, 14:06
Pa što ako ne žele raditi, antisocijalni su, rade nered po gradu, žicaju, kradu...izgradimo im cijela naselja na račun proračuna, koji mi pošteni ljudi punimo poreznim novcem. Ipak su oni manjina, a naš ustav brani manjine!

ps. ima i roma koji su iznimka, naravno.

babaroga21
01-03-2010, 18:06
ps. ima i roma koji su iznimka, naravno.

da ima...ja sam se osobno jako pozitivno iznenadila kad me je vlasnica kuće u kojoj sam podstanar,prije godinu dana upoznala s novim stanarima...romima...
moram reći da sam dalmatinka i dolazim iz grada u kojem roma nisam nikad vidjela,tako da priznajem da sam imala predrasude i smatrala sam da su svi oni prljavi i smrdljivi :rotfl:
Čovjek ima zidarsku firmu sa svojim tatom,žena mu nigdje ne radi i imaju (zamislite:)) samo 2 djece...djeca inače imaju normalna imena,a oni iako su romi slave i božić i bajram (susjeda mi je objasnila da oni svojoj djeci žele dati pravo izbora)..
jako su uredni,otkad su tu dvorište je urednije nego ikad...osim toga i jako su ljubazni tako da mi često donesu kolače i slično ::E:...imaju 26 godina,a najstarije dijete 4...
također im često dolaze ljudi u posjete,neki su romi,neki ne,ali svi izgledaju uredno i defintivno mogu reći da su skroz modernizirani..
inače sam užasno gadljiva prema romima jer mi izgledaju prljavo zbog te svoje boje kože,ali evo otkad oni žive tu,imam s njima toliko dobar odnos da ponekad uopće zaboravim da su romi..

mislim da je problem u tom što su ti prljavi romi koji po gradu prose i rade sranja,lijenčine koje su navikle kopati po smeću i ništa ne raditi...ova obitelj koju znam je primjer da i rom može dobro živjeti u Hrvatskoj...

Đ!
01-03-2010, 18:35
Ja mislim da bi za cigane trebao vrijediti jednaki sustav zakona i društvenih vrijednosti kao i za nas.

U načelu se slažem ali moraš uzet u obzir i neke specifičnosti koje si i sam naveo.

2. Ako već moraju imati djecu, neka bude ograničeno.

Da mi je vidjet kako bi to izveo.:mrgreen:

3. Nema državne pomoći ako aktivno ne tražiš posao. Točka.

Zanimljiva i nadasve korisna ideja ali mislim da je ipak veći problem što se ostatak Hrvatske u određenom postotku bavi potkradanjem države na način da primaju socijalnu pomoć i rade na crno. I još jedan problem - tko će zaposlit rome kad o njima kruže takve priče(ne ulazim u opravdanost priča i generalizacije)? Jedino da samo osnuju firme al tko će im dat kredite i tko će poslovat s njima?

4. Lišenje roditeljske skrbi ako ne pruže djeci dovoljno dobre uvjeti. Di bi ćovjek stavio svu tu djecu, nije moj problem.

Eh, ovo je glavna specifičnost i stvar koja je na pamet pala svakome tko se u bližoj prošlosti(ili u sadašnjosti) bavio obiteljskim pravom.:mrgreen: Ključni problem je što bi morao lišiti roditeljske skrbi valjda 90% romske populacije što bi značilo da bi odjednom imao valjda desetke tisuća novih maloljetnika po domovima. To nije tvoj problem sada dok se na njih ne primjenjuje OBZ.:mrgreen: Ako jednom doista liše rome roditeljske skrbi budemo vidjeli čiji je problem.

malimrav85
01-03-2010, 18:39
babo, jebo te jež
pa nije rom sjeban zato kaj je rom nego zato kaj se rodio tam di je
da ga uvališ nekom bogatašu bio bi isti ko taj bogataš a ne bi zicer išao harmonikicu svirat u tramvaj zato kaj mu je to u krvi
ovi tvoj su pravi primjer za to

konzerva
01-03-2010, 19:20
Mislim, voda je i dalje besplatna

:rotfl: a ti si ilegalno priključen na vodovod pa ne plaćaš račune?

Đ!
01-03-2010, 19:24

Pa besplatna je ako uzmeš iz Save, duuuuh:mrgreen:

malimrav85
01-03-2010, 19:33
brijem da se možeš oprat u novom javnom wc-u
a i na jarunu imaš miljardu free tuševa. ok, ne sad ali kad bude toplo da ekipa baca od znoja dovoljno je toplo da se otuširaš vani

BaF
01-03-2010, 19:47
da ima...ja sam se osobno jako pozitivno iznenadila kad me je vlasnica kuće u kojoj sam podstanar,prije godinu dana upoznala s novim stanarima...romima...
moram reći da sam dalmatinka i dolazim iz grada u kojem roma nisam nikad vidjela,tako da priznajem da sam imala predrasude i smatrala sam da su svi oni prljavi i smrdljivi :rotfl:
Čovjek ima zidarsku firmu sa svojim tatom,žena mu nigdje ne radi i imaju (zamislite:)) samo 2 djece...djeca inače imaju normalna imena,a oni iako su romi slave i božić i bajram (susjeda mi je objasnila da oni svojoj djeci žele dati pravo izbora)..
jako su uredni,otkad su tu dvorište je urednije nego ikad...osim toga i jako su ljubazni tako da mi često donesu kolače i slično ::E:...imaju 26 godina,a najstarije dijete 4...
također im često dolaze ljudi u posjete,neki su romi,neki ne,ali svi izgledaju uredno i defintivno mogu reći da su skroz modernizirani..
inače sam užasno gadljiva prema romima jer mi izgledaju prljavo zbog te svoje boje kože,ali evo otkad oni žive tu,imam s njima toliko dobar odnos da ponekad uopće zaboravim da su romi..
mislim da je problem u tom što su ti prljavi romi koji po gradu prose i rade sranja,lijenčine koje su navikle kopati po smeću i ništa ne raditi...ova obitelj koju znam je primjer da i rom može dobro živjeti u Hrvatskoj...

dam glavu da mislis da si upravo nasrala nesto izrazito tolerantno i fantasticno, jelda?

sta su nego romi, keve ti? zebre?

sickboy
01-03-2010, 19:52
dam glavu da mislis da si upravo nasrala nesto izrazito tolerantno i fantasticno, jelda?

sta su nego romi, keve ti? zebre?

http://www.rentalaccommodationbali.com/sample/art-Lion-Zebra-big.jpg

Ou jea...!...::E:

fat drummer
01-03-2010, 19:53
ja se ponekad družim s hrvatima. neki od hrvata nisu totalne ustašofilne pederčine, pa mi je podnošljivo biti u njihovoj blizini.

neki od njih imaju i normalna židovska imena. (marko, andrija, ivan, ana, josip)

neki se zovu hrvoje ili tomislav. to je fakat odurno.

PJ
01-03-2010, 19:54
djeca inače imaju normalna imena
imam s njima toliko dobar odnos da ponekad uopće zaboravim da su romi..

Zbog ovakvih gold nuggeta se isplati čitat kroz sav BS na ovom forumu. Babaroga, ti si genije, jebo me pas.

Što se tiče barroomovih argumenata, jedna stvar: integracijom i povišenjem standarda življenja (tu ne govorim samo o imovini, naravno, već i obrazovanju i statusu) natalitet bi pao sam od sebe, tako da umjetna ograničenja nisu potrebna.
Getoiziranje roma bi samo pogoršalo probleme (što se dosta i događa). Nije bitno jel to radi društvo ili oni sami, to treba spriječit.

Barroom Hero
01-03-2010, 20:17
Zašto bi netko provodio getoizaciju roma kada oni to radi sami od sebe a i pokazalo se lošim? Prisilna integracija je isto završila tak da romska djeca nose oružja u osnovnu školu i nitko se ne želi družiti s njima jer smrde.

fat drummer
01-03-2010, 20:22
smrde i nežidovi pa što? romi su savršeno sposobni za integraciju u mainstream društvo i pomaci su vidljivi (barem u zagrebu)

jednak otpor prema relanosti pružaju i hrvati što se tiče suživota s manjinama (vidi više -> babaroga) ali se polako prilagođavaju na ideju da prezime ne mora nužno završavati na -ić te da Božić nije jedini blagdan u prosincu

BaF
01-03-2010, 20:24
Reko ti je gore da je nebitno tko to radi, oni sami ili društvo. :/
Integracija ne traje dva semestra, svi nose oružje & da su donjeli kolače, manje bi smrdili drugima.

Barroom Hero
01-03-2010, 20:29
Reko ti je gore da je nebitno tko to radi, oni sami ili društvo. :/
Integracija ne traje dva semestra, svi nose oružje & da su donjeli kolače, manje bi smrdili drugima.

Misliš da ne znam čitat ili da si opet krivo shvatila što sam odgovorio? Napisao je da je nebitno radi li to društvo ili oni, ja sam napisao da ne radi društvo jer bi to bilo kontraproduktivno, dakle preostaje samo da se oni getoiziraju. U biti ne znam dal je više suvišan tvoj ili moj ovaj odgovor.

Nego, znam još barem nekoliko primjera u kojima se agresivnom kampanjom za senzibilizaciju društva u odnosu na nekakvu manjinu čini apsolutni kontraefekt. Zato smatram da bi se trebalo radit na promjeni roma a ne većina stanovnika kako bi bez osnove postali tolerantniji. Da, to dugo traje.

Barroom Hero
01-03-2010, 20:31
smrde i nežidovi pa što? romi su savršeno sposobni za integraciju u mainstream društvo i pomaci su vidljivi (barem u zagrebu)

jednak otpor prema relanosti pružaju i hrvati što se tiče suživota s manjinama (vidi više -> babaroga) ali se polako prilagođavaju na ideju da prezime ne mora nužno završavati na -ić te da Božić nije jedini blagdan u prosincu

Ne znam koje je šala a koji dio je ozbiljan jer mi nijedno nije smiješno, ali ja u Zagrebu nisam primjetio ozbiljne pomake ka rješavanju situacije romske populacije. Možda da objesniš gdje i kako se to manifestira?

Mislim da su predrasude prosječnog Hrvata prema primjerice Srbima, muslimanima, crncima i tako dalje potpuno različite od romske situacije, jer su oni valjda jedina skupina na svijetu oko koje se koliko toliko opravdano može generalizirati. Irelevantan broj iznimaka nema nikakvu težinu

BaF
01-03-2010, 20:33
Misliš da ne znam čitat ili da si opet krivo shvatila što sam odgovorio? Napisao je da je nebitno radi li to društvo ili oni, ja sam napisao da ne radi društvo jer bi to bilo kontraproduktivno, dakle preostaje samo da se oni getoiziraju. U biti ne znam dal je više suvišan tvoj ili moj ovaj odgovor.

Nego, znam još barem nekoliko primjera u kojima se agresivnom kampanjom za senzibilizaciju društva u odnosu na nekakvu manjinu čini apsolutni kontraefekt. Zato smatram da bi se trebalo radit na promjeni roma a ne većina stanovnika kako bi bez osnove postali tolerantniji. Da, to dugo traje.

Nope, rekla bih da sam te ja krivo polovila. U smislu, ali oni to i tako rade jer hoce, nema tu pomoci pa treba silom - moj bed.

Glede ovog drugog, i ovaj put sam procitala dvaput - ako bi bio ljubazan objasnit mi "bez osnove postali tolerantniji"? Pitam jer moj pojam tolerancije ne ukljucuje to da ju netko mora zaraditi, niti da ju pruzam jer postoji gora skupina od ove koju trenutno toleriram.

Barroom Hero
01-03-2010, 20:37
Možda u nekom rječniku tolerancija jest definirana kao nešto što se ne treba zaslužiti nego baš i počiva na različitosti, ali ja smatram da se prema određenom ponašanju može imati više ili manje tolerancije. Ako netko šteti društvu radi lijenosti i nezainteresiranosti, mislim da nije zaslužio da mu se takvo ponašanje tolerira. No, pitanje jesu li oni jadni zbog strašnog bijelog čovjeka ili su si sami krivi je varijanta kokoši ili jajeta koje me baš i ne zanima. Činjenica je da se ovakva situacija ne bi trebala tolerirati

fat drummer
01-03-2010, 20:40
dobro, moje pamćenje seže malo dalje nego tvoje, i znam kako je izgledalo to recimo kada je počeo rat. išao sam s gro cigana u školu i niti jedan nije bio niti blizu ideje da prođe peti razred iako su imali oko 17 ili 18 godina

danas je koliko vidim situacija barem malo bolja. sama ideja da postoji neka udruga roma je tada bila nezamisliva

Barroom Hero
01-03-2010, 20:47
Promašila si poantu, velika većina cigana su prljavi, lijeni, smrdljivi, prose, kradu, psuju na prolaznike, razmnožavaju se daleko previše za vlastite mogućnosti uzdržavanja itd.

Dakle nije riječ o pojedincu koji ukrade 10kn, cijela skupina osim nebitnog broja iznimaka pokazuje isto ili vrlo slično ponašanje. I zato ih ja nemam potrebu ni žaliti, ni tolerirati. Mislim, ko da njih boli kurac toleriram li ih ja ili ne, hoću reći da nemam potrebu biti preoprezan i pažljiv kada ih opisujem kao parazite.

BaF
01-03-2010, 20:52
Sigurna sam da je to tako od pocetka ove stranice pa mi je drago da si to napokon jasno rekao. <3

fat drummer
01-03-2010, 20:52
ja sam vidio jednaku količinu čistorvnih hrvata koji u sedam ujutro u bircu hercegocvina ponosno ispunjavaju svoj listić dok piju jubilarac. pritome državu kradu za socijalnu pomoć ili braniteljsku mirovinu. ne plaćaju porez jer rade na crno, a psuju klincima boga jer koji kurac ovi imaju psovat svetog antu.
prosječna populacija koja je recimo u busu zagreb bjelovar radnim danom smrdi i po alkoholu i po nehigijeni barem kao prosječan cigan.

da cigani su naporna gamad. fakat jesu. ali realno mislim da nam veći problem čini barem 100 000 hrvata koji rade isto to. u najgorem slučaju imamo oko 30 000 roma u državi.

Barroom Hero
01-03-2010, 20:55
Samo kažem da je s ciganima dalkeo lakše generalizirati.

fat drummer
01-03-2010, 21:04
apsolutno da je... nije da dobar dio romske populacije teži integraciji u društvo, ali jebi ga, ima roma koji su se ukopili i postali su dio mase i stoga nevidljivi.
ako tip plaća porez, djeca mu idu u školu i nisu ostavljena na obljižnjoj hrpi krupnog otpada nećeš ga primjetiti kao problem.
zato ti je i lako generalizirati. jer ne vidiš iznimke i ne znaš koliki je njihov broj u ukupnoj populaciji.

fascinantno je kako većina hrvata recimo živi iznad svojih mogućnosti. romi ne. ja ne znam kada smo mi u u redu zadnji puta dobili ovrhu nad romom.

nad srbima da. u tu smo prvi.

Za-gor-te-nay
01-03-2010, 21:07
znači židov neće dobiti ban jer bi to bio antisemitizam?

sickboy
01-03-2010, 21:10

I zato jer je admin...:rotfl:

BaF
01-03-2010, 21:11

lik, ak si se vec dosao neduhovito klat sa susjednog topica, mogo bi i rec nesto na temu.

Za-gor-te-nay
01-03-2010, 21:11
I zato jer je admin...:rotfl:

Yes, well, bili smo u krivu kad smo rekli da židovi upravljaju svime. :rotfl:

fat drummer
01-03-2010, 23:23
i sad ćemo tu zaustavit offtopic prije nego netko pobere kakvu prijavu

Tkach
01-03-2010, 23:43
fascinantno je kako većina hrvata recimo živi iznad svojih mogućnosti. romi ne. ja ne znam kada smo mi u u redu zadnji puta dobili ovrhu nad romom.

Teško je živjeti iznad svojih mogućnosti kad si 100% kreditno nesposoban.

Za-gor-te-nay
01-03-2010, 23:46
Možda bi romima trebalo izmisliti neku državu, dat im neki komad zemlje negdje pa bi se možda malo smirili. Naravno, na račun neke druge zemlje.

hmmmmm...to me jako podsjeća na neki narod...fat daj mi pomozi :poke:

fat drummer
01-03-2010, 23:47
no daj molim te, na koju foru onda umirovljenici dižu kredite i troše na karticama par stotina tisuća kuna

nkv radnik ima amex jebote, ali ne i rom.

klinjo 88 godiše ima firmu i tri kartice.

tu se ne radi o kreditnoj sposbnosti nego o činjenici da romi generalno ta sranje niti ne koriste. devedesetih su danke davale kredite u protuvrijednosti u markama, a romi su ih dizali ko ludi. no ne za sebe, već samo na svoje ime i onda ih "prodavali" torbarima

nakon toga si banka može pušit kitu jer ganja nezaposlenog tipa koji nema niti jednu nekretninu, a rom se na sudu pravi blesav da se njega prevarilo

fat drummer
01-03-2010, 23:49
Možda bi romima trebalo izmisliti neku državu, dat im neki komad zemlje negdje pa bi se možda malo smirili. Naravno, na račun neke druge zemlje.

hmmmmm...to me jako podsjeća na neki narod...fat daj mi pomozi :poke:
zasigurno misliš na hrvate koji su se tu naselili kao plaćenici bizanta. odvratno zar ne?

Kalin
01-03-2010, 23:57
Pa što se dešava sa ovim forumom?

Za-gor-te-nay
02-03-2010, 00:00
zasigurno misliš na hrvate koji su se tu naselili kao plaćenici bizanta. odvratno zar ne?

iako se o DAI da raspravljati; touché

brzo učiš, tako se raspravlja, nema potrebe za spominjanjem majke.

Tkach
02-03-2010, 00:01
no daj molim te, na koju foru onda umirovljenici dižu kredite i troše na karticama par stotina tisuća kuna

nkv radnik ima amex jebote, ali ne i rom.

tu se ne radi o kreditnoj sposbnosti nego o činjenici da romi generalno ta sranje niti ne koriste. devedesetih su danke davale kredite u protuvrijednosti u markama, a romi su ih dizali ko ludi. no ne za sebe, već samo na svoje ime i onda ih "prodavali" torbarima

nakon toga si banka može pušit kitu jer ganja nezaposlenog tipa koji nema niti jednu nekretninu, a rom se na sudu pravi blesav da se njega prevarilo

Prosječan hrvatski penzioner posjeduje relativno vrijedne nekretnine za razliku od Roma, to su neusporedive stvari. Mada je istina da Romi imaju specifičan stav prema materijalnoj vrijednosti (uzmimo fetišiziranje zlata) apsurdno je to isticati kao neku samostojeću pozitivnu manifestaciju. Prije je riječ o slučajnoj nuspojavi nekih drugih, negativnih pojava - primitivizma i siromaštva.

fat drummer
02-03-2010, 00:02
kao i uvijek, možeš odjebat u troskocima i ovo ti je zadnje upozorenje. ako imaš kakvih problema, a ovo se odnosi na sve, imate moj pm pa pišite

iduća instanca je davanje infractiona

fat drummer
02-03-2010, 00:03
Prosječan hrvatski penzioner posjeduje relativno vrijedne nekretnine za razliku od Roma, to su neusporedive stvari. Mada je istina da Romi imaju specifičan stav prema materijalnoj vrijednosti (uzmimo fetišiziranje zlata) apsurdno je to isticati kao neku samostojeću pozitivnu manifestaciju. Prije je riječ o slučajnoj nuspojavi nekih drugih, negativnih pojava - primitivizma i siromaštva.
ja ovdje gorovim i o kartcama, za koju ti ne treba nužno nekretnina nego zadnji odrezak plaće ili penzije

malimrav85
02-03-2010, 00:08
ma ko to, molim te?

http://danas.net.hr/novac/page/2010/03/01/0817006.html?pos=n0

ja vjerujem da je netko ima interesa u tome ili smislio lak način da bi se ta integracija odavno obavila
ovak ih nasele par u sopnicu pa ekipa baci šit u haustoru
ali možda njihova djeca više neće. ili unuci.

Tkach
02-03-2010, 00:13
ja ovdje gorovim i o kartcama, za koju ti ne treba nužno nekretnina nego zadnji odrezak plaće ili penzije

Pa i za to s karticama isto vrijedi. To što nema Roma s dugom na kartici je odraz činjenice da ili nemaju prihoda pa im ne može biti izdana ili da su još uvijek toliko primitivni da barataju isključivo kešom. Nije to stvar neke njihove inherentne financijske solidnosti.

fat drummer
02-03-2010, 00:18
gle, penzija od 1800 kuna, plaća varioca koji radio honorarno tri mjeseca godišnje su u rangu romskih primanja

kartiče kuće imaju fenomenalan pojam o ljudskim mogućnostima pa sezonski kuhari imaju amexove kartice

no to je nebitno, moja poanta je bila sljedeća - hrvati su jednako finacijski odgovorni kao i romi koji prose. sam hrvati to rade od pbz banke ili zaba-e. romi to rade po tramvajima

Kalin
02-03-2010, 00:19
Useri ovog foruma imaju jako puno poznanika varioca, kuhara isl.
Baš interesantno.

fat drummer
02-03-2010, 00:21
zapravo, ne znam niti jednog. ali imam njihove prijave za karticu

Kalin
02-03-2010, 00:24
Sada bih nabacio neku crno humornu poveznicu na relaciji fat - banke, no nakon stupidnih rasprava između tebe i Za-gor-te-nay jednostavno više nebi imala smisla.

Tkach
02-03-2010, 00:25
no to je nebitno, moja poanta je bila sljedeća - hrvati su jednako finacijski odgovorni kao i romi koji prose. sam hrvati to rade od pbz banke ili zaba-e. romi to rade po tramvajima

A jebiga, prosi se u banci a ne u tramvaju, sere se u sanitarnom čvoru a ne u rupu iza kuće. Sve je to civilizacijski razvoj.

fat drummer
02-03-2010, 00:26
fakat nam je pokvario zabavu... prokleti Hrvati...

fat drummer
02-03-2010, 00:27
A jebiga, prosi se u banci a ne u tramvaju, sere se u sanitarnom čvoru a ne u rupu iza kuće. Sve je to civilizacijski razvoj.
ogroman je to napredak! fakat su ti romi jadni

Kalin
02-03-2010, 00:27
fakat nam je pokvario zabavu... prokleti Hrvati...

Sigurno i HČSP simpatizira.

babaroga21
02-03-2010, 00:35
Problem s Hrvatima je sto radije tresnu natpis da su cigani zarazeni i da je zabranjeno gurat im banane kroz resetke ili ponosno napisu ovakve krajnje uvredljive pizdarije kao cistokrvna forumasica gore, uvjerena da je jebeno najliberalnija osoba na svijetu i da ju bog voli jer ne prazni kantu za smece ispred susjednog praga.

ja znam da ste navikli na ovom forumu da 90 posto ljudi tu dolazi dokazivati se sami sebi i drugima,ali moj post je napisan u stvarno dobroj namjeri,samo sam htjela u moru negativnih stvari,reći nešto pozitivno,možda je netko stekao dojam da vrijeđam nekoga,ali to mi stvarno nije bila namjera:(
Uostalom nije mi nikako jasno da pored svih tu ljudi koji blate i pričaju preodvratne stvari,ti mene napadaš,mislim koji k... se ovjde događa????

Neda mi se prepucavati s nekim preko foruma,pogotovo preko ovog foruma,gdje svi misle da su popili svu pamet svijeta,ali da...mislim da sam liberalna osoba,ali ne zato što živim u istoj kući s ciganima...mislim da me liberalnom čini prije svega sama činjenica da još niti jednom nikoga od vas nisam popljuvala,a nije da nisam mogla...od svih tu koji se međusobno prozivaju za pederluk,ksenofobiju,antisemitizam i neznam što još..ti si mene našla prozivati...
Druga stvar nisam ČISTOKRVNA i osobno ne volim da me se svrstava u ikakve kategorije,niti ljude oko sebe svrstavam u ikakve kategorije..a to dali praznim kante za smeće ili ne isto tako neznaš..

činjenica je da ljudi imaju predrasude prema romima,ja sam ih imala,više ih nemam toliko koliko sam imala prije i ispričavam se duboko što sam podijelila s vama razlog zašto ih više nemam,jer je to očito neke uvrijedilo ili su krivo protumačili...

Kalin
02-03-2010, 00:38
ja znam da ste navikli na ovom forumu da 90 posto ljudi tu dolazi dokazivati se sami sebi i drugima,ali moj post je napisan u stvarno dobroj namjeri,samo sam htjela u moru negativnih stvari,reći nešto pozitivno,možda je netko stekao dojam da vrijeđam nekoga,ali to mi stvarno nije bila namjera:(
Uostalom nije mi nikako jasno da pored svih tu ljudi koji blate i pričaju preodvratne stvari,ti mene napadaš,mislim koji k... se ovjde događa????

Nova si userica.
Za nas ostale se zna da smo netolerantne fašističke svinje.

fat drummer
02-03-2010, 00:41
.mislim da me liberalnom čini prije svega sama činjenica da još niti jednom nikoga od vas nisam popljuvala,a nije da nisam mogla...od svih tu koji se međusobno prozivaju za pederluk,ksenofobiju,antisemitizam i neznam što još..ti si mene našla prozivati..

to ne znači da si liberalna... to znači da si dvolična pička. sjeti se isusa - mlak si i ispljunut ću te iz svojih usta.
fraterniziraš se sa ksenofobima, homofobima i pederima i svačim drugim i šutiš. to je kukavičluk. a znaš li koja je posljedica toga?

http://www.viruscomix.com/page474.html

evo ti pa čitaj.

babaroga21
02-03-2010, 00:50
to ne znači da si liberalna... to znači da si dvolična pička. sjeti se isusa - mlak si i ispljunut ću te iz svojih usta.
fraterniziraš se sa ksenofobima, homofobima i pederima i svačim drugim i šutiš. to je kukavičluk. a znaš li koja je posljedica toga?

http://www.viruscomix.com/page474.html

evo ti pa čitaj.

nema posljedica...jel ti dovoljno objašnjenje,da ja nemam volje ulaziti u rasprave s ljudima koji mi ništa ne znače...ti imaš svoje stavove,ja svoje..i što se mene tiče ti možeš srati koliko hoćeš,ja te priihvaćam takvog kakav jesi i to je to od mene...ja ne osjećam potrebu ulaziti u rasprave s nikim ...što iz jedne rasprave o tu među nama pederima može izaći???
apsolutno ništa...ako ih mrziš,mrzit ćeš ih bez obzira što ja kažem...i zato mi se jednostavno NEDA,nisam kukavica,nego ću radije napravit čaj i zajebavat cimericu da su joj opet brkovi narasli nego objašnjavat tu ljudima što ja mislim o pederima...

raspravljati volim s ljudima koje znam,uz kavu,čaj i o temama koje su mi zanimljive..

Kalin
02-03-2010, 00:52
Pa upoznaj nas!
fat voli piti kavu na tuđi račun!

fat drummer
02-03-2010, 00:53
nema posljedica...

to je rekla getraud junge. vidim nisi pročitala poučnu priču o šutnji

legionar
02-03-2010, 02:01
Kuma, ima li ovđe željeza, peći, škrinje, sudopere, školjke sve skupljam. Stalno me diskriminiraju, čak i moja kuna ciganjska, kuma mene šopa keljom

malimrav85
02-03-2010, 02:01
A ono što je najvažnije je to da moraš shvatit da će ti tu svako reć kaj misli. I ne možeš to shvatit kao osoban napad na sebe. To i je svrha foruma. Ti nešto kažeš, 50 ljudi te pljuje, 20 nije briga, 30 se složi sa tobom.
Ne možeš reć nije me briga i u isto vrijeme pisat dalje.
Budimo realni, 99% ljudi ima loše mišljenje o romima. Nisam napisao predrasude jer se ta mišljenja djelomično točna. Ne znam koje bi bilo rješenje za to. Kako čitavu civilizaciju preodgojiti? Jer, ako ćemo bit iskreni, njihova kultura ne štuje školovanje kao glavni izvor "zabave". Kako to razbit? Teško ili nikako. Mislim da je jedini način dio po dio usmjeravat na pravi put, ako takav uopće postoji.

crnci majmuni koji jebeno dobro beru pamuk.
Jel to ono kaj dobiješ kad pomješaš crnca i hobotnicu?
Ne znam ni ja al jebeno bere pamuk?

babaroga21
02-03-2010, 02:22
nadam se da si olakšala dušu,ali nije me taklo:whistle:

fat drummer
02-03-2010, 11:13
jebote egoizma... cijeli svijet piše da bi se tebe diralo i pipalo

sickboy
02-03-2010, 19:44
Ja sam danas otisao u pan pek...iza mene u redu su bile 2 ciganke...nisu smrdile, cekale su kao i svi hrvati (iako mi je jedan deda bacao malo na one kaj balvane postavljaju), nisu me pokrale (iako mi je novcanik bio u zadnjem dzepu), bile su pristojne prema prodavacicama, platile su :blink: i izasle kroz isti izlaz kao i hrvati...!...
U principu uopce nisam primjetio da su ciganke...

Ovaj preodgoj i nedostatak harmonike cuda cini...!...

malimrav85
02-03-2010, 20:13
Hah, pa to su srbi bili a ne cigani!
laiče!

kresholino
02-03-2010, 21:30
BAf je u elementu:thumbup:.hm,kaj se tiče cigana to je kriva i država .em im da je socijalnu pa neće da rade pa još tome i prose,starci djecu od malena tjeraju da prose ili još bolje da kradu za njih..najbolje mi je kad ono prosi nema za mlijeko pa joj kupiš i onda ti mater psuje u sebi zato kaj joj pare nisi dal..to me podsjeća na kalina da bi on takve sve u geto..teško će ih bit socijalizirat s obzirom da su to još nomadski narod u duši,ali bilo bi bolje da ih se smjesti u stanove ali ne među svoje nego onak među hercegovce ili nas ostale židove..

PJ
02-03-2010, 21:49
Problem se neće riješit ni davanjem ni uskraćivanjem socijalnih poticaja i slično, već usmjerenim programom koji se ponajprije bavi osiguranjem da djeca dobiju obrazovanje i materijalne uvjete kao njihovi ne-romski vršnjaci, a da se starije potiče stvaranjem poslova.

Naravno za to bi trebalo mnogo novca, a to država nema, niti ga na takvo što želi potrošiti.

Kalin
02-03-2010, 22:56
A uz to, takvi pokušaji nisu do sada bili produktivni.

PJ
02-03-2010, 23:00
Misliš kod nas? Kod nas se nikad ništa pošteno ne napravi.

fat drummer
02-03-2010, 23:47
pa normalno kada romi nisu hrvati... pare se samo bacaju na hrvate koji se ne misle promijeniti i uživaju na državnoj sisi

PJ
03-03-2010, 00:00
I još jedna bitna stvar koja je simptomatična za sve takva rješenja, što vrijedi za sve izborne demokracije nebitno koliko razvijene: političari ne žele ulagat vrijeme i resurse u komplicirane projekte koji će trajat desetljećima i za koje neće moć pobrat zasluge. Sretni smo ako nam izgrade most ili cestu taman da je mjesec dana prije izbora otvore.

Barroom Hero
03-03-2010, 14:11
@Sick - to su bili afromeđimurci --> @Kalin - rekao sam to u pozitivnom kontekstu :lol:

Temelj problema je, što sam već rekao, to što se novac i inicijativa troši na letke i reklame i ne znam, priredbe kojima bi se trebalo objasnit nama svima ostalima da cigani i nisu toliko loši, umjesto da se ti resursi troše na pokušaj promjene njih, pa ćemo se lako mi prilagodit dok više ne budu smrdljivi cigani nego Romi. Kako točno to napraviti, ne znam, u protivnom bih se kandidirao za Nobelovu nagradu. Ali u svakom slučaju se radi o "učenju kako se peca" a ne davanja novaca i nekretnina. Znači nekakva sredstva prisile, makar i financijska u vidu uskraćivanja pomoći ako se ne zaposle kroz određeno vrijeme (primjerice ako odbijaju fizičke poslove i ostale koji ne trebaju kvalifikacije), to mi se čini kao dovoljno dobar početak. Više su na poslu, manje seksa, manje djece, više novaca, bolji stanovi, bolji uvjeti života, više sapuna, bolji bonton i da vidiš!

Barroom Hero
03-03-2010, 14:13
Kako je išlo ono u rimskom pravu s ljudima koji su prosili a bili su sposobni za rad, ne mogu se sad sjetit. Prodaja preko Tibera ili što već

Mo
03-03-2010, 21:34
dobar početak bi bio da romkinje rađaju manje od 15-ero djece

i priznajem, nisam liberalan ::E:

alisa
04-03-2010, 02:30
evo jedna prigodna

http://img694.imageshack.us/img694/7112/spomenik.jpg

Barroom Hero
16-03-2010, 18:01
http://m.dnevnik.hr/index.php?article_id=118218

Eto. Pričekat ću da netko drugi nešto napiše prvo jer ću inače opet ispast rasist i ksenofob.

fat drummer
16-03-2010, 18:45
ali ti jesi rasist i ksenofob