View Full Version : Vijesti i dogodovštine
iako u nasim strankama cesto ispada drugacije ili se bar tako dozivljava u javnosti, predsjednik stranke *ovdje ide znak nejednakosti* stranka
Ja mislim da je i čelništvo HNS-a i čelništvo SDP-a vjeran odraz stanja u tim strankama, kako kadrovskog, tako intelektualnog, stručnog interesnog i sl. Istina, ima određen broj ljudi u tim strankama koji su poprilično kvalitetni, štoviše na razini koja se ne može nać u drugim velikim strankama, ali više tvore iznimku nego pravilo. Meni je žalosno da jedan HDSSB, sa 2 saborska zastupnika, kojeg predvodi osuđeni ratni zločinac, lokalni šerif i mafijaš te monumentalna zadrta seljačina Glavaš, je zvučnija, artikuliranija, inteligentnija (!) i uvjerljivija oporbena stranka od jednog SDP-a, koji sa svom svojom organizacijom, sredstvima i ljudstvom svakim novim potezom jedino izaziva podsmjehe od iole politički upućenijih osoba.
don_corleone
11-03-2011, 07:49
iako u nasim strankama cesto ispada drugacije ili se bar tako dozivljava u javnosti, predsjednik stranke *ovdje ide znak nejednakosti* stranka
u HNSu je barem jednak broj lopova ko i u HDZu, ako ne i više...
don_corleone
11-03-2011, 08:32
Mislim da je već netko prije dao link...baš o HNSu gdje je cijeli vrh u razno raznim aferama osim Pusićke, sad se ne mogu sjetiti točno ali mislim da je onaj lik iz glasa slavonije imao kolumnu o tome i da je netko dao link...
imena, kolega, imena!
denken ist scheisse wissen!
don_corleone
11-03-2011, 09:56
http://www.glas-slavonije.hr/kolumnist.asp?rid=2918&page=2&id=21
to je taj link...
malimrav85
11-03-2011, 12:58
Fernčak i Čačić su lopovčine sam tak.
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/03/11/0216006.html?pos=n1
ne znam zašto ali hvata me tjeskoba kad dc ima neka svoja tumačenja stvari
Joj, pročitao sam taj članak o kojem pričaju i frajer totalno preuveličava ove prosvjede. Priča o njima ko da će svaki čas počet nasilje i da zapravo prosvjeduje milijun ljudi, a ne par tisuća.
Slike tsunamija: http://news.nationalpost.com/photo_gallery/photos-massive-quake-unleashes-tsunami-on-japan/
don_corleone
12-03-2011, 08:32
Navodno sad malo i radijacija curi iz 2 nuklearne elektrane...
Navodno sad malo i radijacija curi iz 2 nuklearne elektrane...
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-pacific-12720219
Ako je radioaktivni materijal iscurio, a ne vidim kako nije mogao nakon ovakve eksplozije, imamo novi černobil.
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-pacific-12720219
Ako je radioaktivni materijal iscurio, a ne vidim kako nije mogao nakon ovakve eksplozije, imamo novi černobil.
ma kakva katastrofa...kaj ne radi bethesda na novom falloutu?
Barroom Hero
12-03-2011, 13:19
Ma oni su već navikli na takve stvari, nije to njima problem. I NEĆU NOVI FALLOUT, Vegas me razočarao pričom, nek se Bethesda drži Elder Scrollsa za takve rpgove
don_corleone
12-03-2011, 13:36
Joj, pročitao sam taj članak o kojem pričaju i frajer totalno preuveličava ove prosvjede. Priča o njima ko da će svaki čas počet nasilje i da zapravo prosvjeduje milijun ljudi, a ne par tisuća.
Ako misliš na onog Amerikanca, evo nastavka. http://blog.vecernji.hr/zvonimir-despot/2011/03/12/otvoreno-pismo-jadranki-kosor-dosta-nam-je-tvoga-laganja-tvojih-jeftinih-trikova-tvoje-nesposobnosti/?__utma=1.551484172.1288695686.1299927757.12999329 99.726&__utmb=1.3.10.1299932999&__utmc=1&__utmx=-&__utmz=1.1298320154.625.13.utmcsr=danas.net.hr|utm ccn=(referral)|utmcmd=referral|utmcct=/hrvatska/page/2011/02/21/0896006.html&__utmv=-&__utmk=48340902
Ma taj dio je dobar, osvrtao sam se na dio članka o prosvjedu gdje taj Amerikanac prikazuje prosvjede kao da smo na rubu građanskog rata.
http://www.vecernji.hr/vijesti/pernar-priveden-trgu-bana-jelacica-clanak-263931
:rotfl:
- Prelazio sam preko Trga i na trenutak zastao u razgovoru s nekoliko ljudi. Nakon što su me zamolili, s nekima od njih sam se i fotografirao. Potom sam se uputio na tramvajsku stanicu i dok sam čekao tramvaj prišla su mi dvojica policajaca u uniformi kazavši kako me moraju privesti jer tu ne smijem biti. U policiji su me ispitivali što sam radio na Trgu. Kazao sam da sam samo bio u prolazu. Prije nego sam pušten policija je protiv mene podnijela prijavu - prepričao nam je Pernar današnji susret s policijom.
--------------------------------------------------------------------------------------
Zagrebačka policija potvrdila je da je Ivan pernar odveden na obavijesni razgovor jer je kršio sudsku zabranu posjećivanja užeg gradskog središta. Pernar, kako doznajemo, nije odveden sucu za prekršaje, nego će prijava protiv njega biti podnesena redovnim putem.
Sad si zamisli da ides iz dubrave do crnomerca...iz 11-ice sidjes u draskovicevoj, trcis do zrinjevca pa preko tesline do tmta i onda frankopanskom do ilice da opet stignes tu 11-icu:mrgreen:
don_corleone
12-03-2011, 22:45
Ma taj dio je dobar, osvrtao sam se na dio članka o prosvjedu gdje taj Amerikanac prikazuje prosvjede kao da smo na rubu građanskog rata.
Mogao se informirati malo detaljnije oko prosvjeda. Fkt ispada ko da smo slijedeća Libija...
http://www.index.hr/vijesti/clanak/pusic-ce-predloziti-swobodi-prepustimo-kontrolu-zakona-o-pravosudju-hrvatskim-studentima-prava/542253.aspx
Barroom Hero
14-03-2011, 11:45
Zaboravila je napomenuti "sa zagrebačkog sveučilišta"
don_corleone
14-03-2011, 12:18
Ne vidim zašto to nebi bili i sa ostalih sveučilišta.
Darkbuster
14-03-2011, 12:29
Nije normalna.
fat drummer
14-03-2011, 12:40
Ne vidim zašto to nebi bili i sa ostalih sveučilišta.
mario ančić... i rest my case
Stručni će se tim formirati sa pravokutnika?
don_corleone
14-03-2011, 17:39
Onda bi tek vidli svoga boga... :devil:
nisam baš neki fan indexa, ali super tekst ::E:
http://www.index.hr/xmag/clanak/nova-sezona-big-brothera-narodnjaci-sise-taksisti-i-smece/542234.aspx
fat drummer
14-03-2011, 19:24
Stručni će se tim formirati sa pravokutnika?
naravno! za svaki zakon ćemo otvoriti temu pa pljujte ili hvalite zakon. bit će i anketa. zakon koji ima najviše slika lol catza ide na hitno čitanje
malimrav85
14-03-2011, 20:34
Prekomično je ovo s nezaposlenošću :cold:
iz prve ruke gledam već 2 osobe koje ne žele da ih se prijavi jer im je na burzi ok i žele radit na crno, zbog naknade
:iviv:
Prekomično je ovo s nezaposlenošću :cold:
iz prve ruke gledam već 2 osobe koje ne žele da ih se prijavi jer im je na burzi ok i žele radit na crno, zbog naknade
:iviv:
Ma ima ih (nas) svakakvih. Od dečka buraz nkv, i sad završio na burzi prije par mjeseci. I ja ga pitam jel ti nude da stekneš zanimanje, neka kvalifikacija dokvalifikacija, bilo što. Kaže nude al se njemu ne da ić i učit. ?
E pa ti onda lijepo sjedi doma, i sretno ti bilo da u vrijeme krize nađeš u građevini posao kao nkv.
A ovo što si ti doživio slično sam danima čitala na forum.hr vezano za popis stanovništva. Svima je draže sjedit doma za 500 kn manje, nego za 500 kn više radit. Jer sramota je hodat po kućama.
malimrav85
14-03-2011, 22:40
ja da nemam ispite bi s guštom išao popis radit
možda me elitističko okruženje pfzg uništilo ali sam stekao dojam da bi ljudi s faksom prije radili neki posao za koji su prekvalificirani nego ljudi koji faks nemaju
možda koristim buniku
ja da nemam ispite bi s guštom išao popis radit
možda me elitističko okruženje pfzg uništilo ali sam stekao dojam da bi ljudi s faksom prije radili neki posao za koji su prekvalificirani nego ljudi koji faks nemaju
možda koristim buniku
Yep, mislim da si u pravu.
I ja sam mislila ić na popis, ali bi to značilo bye bye rok u 4mj.
Ja sam išao, al kao da nisam, LOL.
15 000 je zvučalo kao velika brojka, al kad su nam priopćili konkretne brojke koliko ljudi traže za pojedine popisne jedinice, i kad se to usporedilo s brojem prijavljenih, nije baš bilo tako ohrabrujuće.
Al da, i ovdje kod mene slične priče. U 90% slučajeva su se prijavili ljudi koji su završili nedavno srednju i studenti.
naravno! za svaki zakon ćemo otvoriti temu pa pljujte ili hvalite zakon. bit će i anketa. zakon koji ima najviše slika lol catza ide na hitno čitanje
Predlažem i kriterij megalajkova. Starfish, ultraviolet i ja ćemo glumiti nazdorni odbor ::E:
Ja sam išao, al kao da nisam, LOL.
15 000 je zvučalo kao velika brojka, al kad su nam priopćili konkretne brojke koliko ljudi traže za pojedine popisne jedinice, i kad se to usporedilo s brojem prijavljenih, nije baš bilo tako ohrabrujuće.
Al da, i ovdje kod mene slične priče. U 90% slučajeva su se prijavili ljudi koji su završili nedavno srednju i studenti.
Kaj nisi prošao?
A još ne znam u principu, al vjerojatno neću.
Za moj grad navodno traže 13 ljudi, a nas se prijavilo cca. 150.
Al problem je u tom obrascu za testiranje jer sve ovisi kak će taj njihov skener očitat to kaj smo mi napisali, a ljudi oko mene su izjavljivali svakojake nebuloze o tome na kaj sve treba pazit tak da nemam pojma na čemu sam.
malimrav85
15-03-2011, 12:06
http://www.jutarnji.hr/huligani-bacili-molotovljen-koktel-na-djecju-bolnicu-goljak/931652/
Koji kurac?
zgmetropola
15-03-2011, 12:18
http://www.jutarnji.hr/huligani-bacili-molotovljen-koktel-na-djecju-bolnicu-goljak/931652/
Koji kurac?
'Nepoznati počinitelj', ali odmah su u naslovu to huligani.
U svakom slučaju, žešći debilizam.
Barroom Hero
15-03-2011, 12:31
Rijetko tko od vas zna što znači huligan. Ali ne, ne znači nogometni navijač.
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/03/14/0670006.html
i onda
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/03/15/0649006.html
cek, kaj? :unsure:
don_corleone
15-03-2011, 22:49
Kod nas sve naopačke. Čovječe napokon se netko sjetio da se nagradi "cinkare" kad opet se jave budale koje to ne odobravaju.... Čovječe pa dao bih mu 50% love samo da već jednom napravimo klimu da se može i pošteno, a ne baš ali apsolutno sve poslove raditi sumnjivo.
Mada cijenim cinizam koji stoji iza ideje da se hrvata može jedino podmitit da bi prijavio podmićivanje, mislim da bi bilo bolje da stvorimo okružje u kojem bi se tako nešto podrazumijevalo, bez obzira na posljedice. Naravno, upitno je i ovo tko bi davao taj novac i sl.
Zanima me hoće onda itko obavljati neki stvarni rad ili će samo pratiti što rade drugi.
fat drummer
16-03-2011, 10:26
ja u životu nisam vidio nešto luđe... netko državnoj firmi ukrade 100 kuna, netko to cinka i onda mu ta državna firma za to 10 kuna.
kasnije ja mogu to platiti kroz poreze
aperentli pranje novca je toliko rašireno u državnim firmama da ni uskok, državno odvjetništvo, policija ni isus krist ne mogu pomoći, pa ćemo davati pare ljudima da cinkaju počinitelje kaznenih djela
http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2011/03/16/0550006.html?pos=n1
ovo su takva uvlacenja EU da to nisu istine...
provođenje zakona uvlačenje eu? možda, al motivi nisu bitni, zakon je tu da se provodi
provođenje zakona uvlačenje eu? možda, al motivi nisu bitni, zakon je tu da se provodi
:rotfl:daj ne seri...
don_corleone
16-03-2011, 18:06
Ja sam mislio da EU po Lisabonskom sporazumu nema više ni himne ni zastave...:unsure:
jebote sick, čini mi se da bi ti najrađe anarhiju da svako radi kaj oće.
ne treba plaćat kartu u tramvaju jer su zetovci lopovi.
treba tuć policajce jer su svi kreteni i maloumnici, a svaka primjena sile od strane njih je nelegitimna.
sad još i ovo.
misliš li da to ne bi trebalo bit u kz-u? dobro. al ismijavat primjenu te odredbe nema smisla i u najmanju je ruku.. well naivno mi prvo pada na pamet
jebote sick, čini mi se da bi ti najrađe anarhiju da svako radi kaj oće.
ne treba plaćat kartu u tramvaju jer su zetovci lopovi.
treba tuć policajce jer su svi kreteni i maloumnici, a svaka primjena sile od strane njih je nelegitimna.
sad još i ovo.
misliš li da to ne bi trebalo bit u kz-u? dobro. al ismijavat primjenu te odredbe nema smisla i u najmanju je ruku.. well naivno mi prvo pada na pamet
Ma ne, jednostavno me potjera na wc kad cujem recenicu: "Zakon je tu da se postuje". Nesto kao: "Novinari su psi cuvari demokracije!". Zvuci mi kao zesca nebuloza bez obzira od kog to cujem, toliko puta izlizana i silovana da je uopce ne dozivljavam ozbiljno.
A ovo za ZET :rotfl: bas mi je kontrolor jucer objasnjavao kako se ne mogu koristiti uslugama ZETa i ne placati to...na sto je dobio odgovor: "Ocito da mogu"::E:
a mene potera na wc kad čujem "pravo i pravda nije isto" i sve pizdarije o buntu građana kojima se pokušava sakriti prava narav pojave.
da, kužim ulogu buntovnika, al daj ajde...
nadam se da će uskoro bit jedan kontrolor u tramvaju koji iz tramvaja neće izlaziti čitavo radno vrijeme. grad gubi užasno puno para na švercu. doduše, gube i puno para na besplatnim pokazima, o tome bi se također trebalo ponovo razmisliti
nije mi jasno. da. i ja bi se rado vozio u zetovom tramvaju besplatno. al koristiš uslugu i ne plaćaš je. muči me što u tome ne vidiš ništa loše?
a mene potera na wc kad čujem "pravo i pravda nije isto" i sve pizdarije o buntu građana kojima se pokušava sakriti prava narav pojave.
da, kužim ulogu buntovnika, al daj ajde...
nadam se da će uskoro bit jedan kontrolor u tramvaju koji iz tramvaja neće izlaziti čitavo radno vrijeme. grad gubi užasno puno para na švercu. doduše, gube i puno para na besplatnim pokazima, o tome bi se također trebalo ponovo razmisliti
nije mi jasno. da. i ja bi se rado vozio u zetovom tramvaju besplatno. al koristiš uslugu i ne plaćaš je. muči me što u tome ne vidiš ništa loše?
ali ja to nisam rekao...::E: ocito da svi imamo neki trigger koji nas potera::E:
Pa gle, nije stvar u tome jel on u tramu ili ne. Stvar je moze li te natjerati da kartu platis, objektivno- ne moze.
Npr. Da su stanice dovoljno dugacke kako bi vozac na jednom dijelu mogao stat da putnici samo izadju (a imaju ona mala vratasca koja se otvaraju sam prema van kao u tramu u amsterdamu), pa 5m iza stane kako bi drugi usli i pritom otvori samo prva vrata.
Jednostavno, ali u nasem prometu neizvedivo.
Sve je stvar kontrole, da moram placati- vrlo vjerovatno bi placao. Ovako te novce radje potrosim na pelin.
Mozda pokusavas apelirati na moju savjest? :mrgreen:
nisam ni ja direktno rekao da se je pravo tu da se poštuje nego nešto slično pa si opet to iščitao iz mojih postova :wink:
i da. djelomično :mrgreen:
nisam ni ja direktno rekao da se je pravo tu da se poštuje nego nešto slično pa si opet to iščitao iz mojih postova :wink:
i da. djelomično :mrgreen:
napisao si
zakon je tu da se provodi
mislio sam da si napisao "postuje", nisam gledao...ali evo u moj post mozes staviti slobodno "provodi" umjesto "postuje".
da...ne bas::E:
i dalje tvrdim da to nisam rekao :mrgreen:
možda je izlizana, ali stoji jer nam zakon u suprotnom uopće ne treba
nooooooooo dobro
i dalje tvrdim da to nisam rekao :mrgreen:
možda je izlizana, ali stoji jer nam zakon u suprotnom uopće ne treba
nooooooooo dobro
jesam li ja rekao da ne stoji?:lol:
oćemo se sad hvatati za riječ? jer možemo tako do sutra :rotfl:
oćemo se sad hvatati za riječ? jer možemo tako do sutra :rotfl:
rijec, penis...sve ti to dodje na isto :mhm:
malimrav85
16-03-2011, 19:42
http://eq.wide.ad.jp/files_en/110315fukushima_1330_en.pdf
Darkbuster
16-03-2011, 19:51
Bezveze, paljenje zastava bi trebalo biti eventualno prekrsaj.
Uostalom zasto je onaj frajer u Rijeci mogao izrezati zastavu u ime umjetnosti, a ne moze se spaliti zastavu u ime iskazivanja nezadovoljstva?
Mislim ko hoce pravit od sebe javno budalu to je njegova privatna stvar :D
ne.
Povreda ugleda strane države i međunarodne organizacije
Članak 186.
(1) Tko javno izvrgne ruglu, preziru ili grubom omalovažavanju stranu državu, njezinu zastavu, grb, himnu, poglavara ili diplomatskog predstavnika u drugoj državi, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.
(2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko izvrgne ruglu, preziru ili grubom omalovažavanju Ujedinjene narode, Međunarodni crveni križ ili drugu priznatu međunarodnu organizaciju ili njihove najviše predstavnike.
(3) Pokretanje kaznenog postupka poduzima se na temelju odobrenja Državnog odvjetnika Republike Hrvatske koji takvo odobrenje može dati nakon pribavljenog pristanka države, međunarodne organizacije ili osobe protiv koje je počinjeno kazneno djelo.
Darkbuster
16-03-2011, 20:03
Editirao sam nakon kaj sam provjerio :D
slažem se da bi to trebao biti prekršaj, definitivno. za sve zastave pa tako i hrvatske.
mislim, sjeća li se neko lijepe naše pivske flaše? :rotfl:
smiješno je (iako uobičajeno u svijetu) da postoji i samo mala mogućnost da bi zbog toga završio u zatvoru
(iako sam siguran da pivska flaša potpada pod pojam beznačajnog djela :mrgreen:)
mislim, sjeća li se neko lijepe naše pivske flaše? :rotfl:
A reklame za Karlovačko koja je bila zabranjena?:rotfl:
http://www.youtube.com/watch?v=3DuKcuu1_zU
don_corleone
16-03-2011, 20:54
Ja mislim da će predstavnici EUa jednostavno prijeći preko toga i da od toga neće biti ništa. Lik je vani kroz 24h.
Darkbuster
16-03-2011, 23:31
A reklame za Karlovačko koja je bila zabranjena?:rotfl:
http://www.youtube.com/watch?v=3DuKcuu1_zU
Mislim da je ovo ipak uzas svih uzasa
http://www.youtube.com/watch?v=tuStWuIvUMg
fat drummer
17-03-2011, 00:12
ovo što zet radi je jebeni kriminal. švercam se iz dva razloga
kada sam htio svoju nekadašnju socijalnu iskaznicu, čiju sam izradu platio 30 kuna pretvoriti u radnički pokaz, koji bih mjesečno nadoplaćivao 290 kuna gospođa u zetu mi je rekla da je to ne moguće jer oni ne mogu imati radničke pokaze na novoj kartici (kao što imaju socijalne, studentske, đačke)
ergo ja moram otići napraviti fotografiju, dati još 30 kuna da bih imao stari pokaz
zet, koji je naravno tu kao metoda kupovanja socijalnog mira jer je karta opet subvencionirana od strane grada da se pokrije razlika između stvarne i plaćene karte (11 kuna navodno nije dosta za sat vremena vožnje, to dođe više, iako se realno rijetko tko vozi sat vremena tako da ne vidim gdje nastaje trošak) mene jebe da ja ponovno radim pokaz, da bih zamjenio pokazz koji sam napravio kako bih zamjenio isti onakav pokaz koji bih sada ponovno trebao napraviti, a radi tehnološki naprednije metode naplate prijevoza koja se i dalje bazira na anakronoj percepciji javnog prijevoza i pružanja usluge građaninu
kao drugo, mislim da je jebena katastrofa da moram plaćati prirez kojim se financira zet i subvencionirana vožnja jebeno svih ljudi u zagrebu koji su sjeli u tramvaj, autobus ili uspinjaču, da bih onda opet plaćao kartu, izradu karte koju sam već napravio pa sam ju bio prisiljen napraviti ponovno plus izrada fotografije
idite u kurac! onda mi jednostavno naplatite punu cijenu karte, koji kurac dva puta plaćam isto?! u zetu na remizi rade tri razvodnika koji usmjeravaju ljude na šaltere i to rade puno radno vrijeme. isti učinak se može postići sa a4 papirom na kojem je napisana kratka uputa sa strelicom i brojem šaltera
a da ne govorimo da se kartice, koje su kakti kompjuterski čip internet mega kul napredne, i dalje nadopunjavaju ručnim ukucavanjem odobrenja umjesto automatskim swipeom preko automata
having said all that, totalno sam za to da plaćamo pokaz, ali ne nekome tko te pare troši na plaće notornih kurvi, alkoholičara, degenerika, a radi njihovog socijalnog mira
Mislim da bi novinari jutarnjeg, a i ostali, trebali pročitat ovaj članak: http://www.csmonitor.com/World/Asia-Pacific/2011/0317/Fear-of-Japan-s-nuclear-crisis-far-exceeds-actual-risks-say-scientists
Posebno dio o strašnom černobilu.
But the extent of devastation from Chernobyl is hotly debated.
“After more than 20 years of extensive study, there is no consistent evidence of increased birth defects, leukemia, or most other radiation-related diseases,” journalist Peter Hessler wrote in a 2010 article for The New Yorker. He said the only public epidemic consists of high rates of cancer in children, who tend to be more sensitive to radiation.
Even those incidences of cancer could have been prevented, scientists say, if the Soviet government had warned locals against feeding contaminated milk to their children.
http://www.vecernji.hr/vijesti/za-fus-kazna-50-000-kn-besplatna-pomoc-susjedu-samo-unutar-500m-clanak-266141
seres?!?:rotfl:
wolfbloodgirl
17-03-2011, 19:15
http://www.vecernji.hr/vijesti/za-fus-kazna-50-000-kn-besplatna-pomoc-susjedu-samo-unutar-500m-clanak-266141
seres?!?:rotfl:
joj pročitala sam to prije tjedan-dva...hahaha sumnjam da će to proći :D
http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-12781009
Tko bi reko da će UN uspjet nešto učinit a da (nadam se) nije prekasno. Ovo je divno. Bomb that motherfucker!
http://coat.ncf.ca/ARMX/cansec/democracy-will-come-to-you.jpg
malimrav85
18-03-2011, 10:48
Da, sad sam siguran da je Gadafi ok i da ovi opet žele naftu, osobito francuzi koji su ispali iz prijašnjih podjela pa se sad žele uguzit negdje.
I ne kužim zakaj svi tolko preuveličavaju satanje u Japanu. Jest da je sranje al nije baš Černobil.
Barroom Hero
18-03-2011, 11:18
Pa, dosta je loše...
don_corleone
18-03-2011, 12:09
http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-12781009
Tko bi reko da će UN uspjet nešto učinit a da (nadam se) nije prekasno. Ovo je divno. Bomb that motherfucker!
ti si provokator!!
malimrav85
18-03-2011, 12:59
Pa, dosta je loše...
Pa nije tolko. Čujem se s frendicom svaki dan 150km od Tokya i kaže da svi preuveličavaju sranje s nuklearkom, pogotovo naši mediji.
Veće je sranje od tsunamija nego što je problem sama nuklearka.
Dio toga ima zasluge u needuciranim novinarima. Koji misle da jedan reaktor može uništiti svijet (doslovno). Dok drugi valjda lobiraju za neki kapital, makar nisam do sada vidio da Playstation 3 poskupljuje u Algoritmu radi zbog Fukushime.
Mislim, činjenica je da se sranje dogodilo i da će svi trpjeti štetu tamo maksimalnu moguću. Ono što se sada događa kod Černobila je činjenica da će mjesto biti pod utjecajem radijacije neko vrijeme, ali ukrajinska vlada planira kroz neko razdoblje dozvoliti naseljavanje (ili je dozvolila?? nisam provjeravao, čitao o tom u 2009.)
Također, ukrajinska situacija je demistificirala poznatu famu o radijaciji. Jest da je tu bilo brojnih mutacija među djecom, kao što reče u kvotu, od hranjenja radioaktivnim mlijekom, ali je to daleko od situacije iz S.T.A.L.K.E.R.-a. Znači tamo nema pseudopasa http://soc.stalker-game.com/img/content/cr_dog_01.jpg ili snorkova http://soc.stalker-game.com/img/content/cr_snork.jpg, ali ima ljudi bez udova etc... No opet ne u maniri da plaćenici mogu tamo levelirati...
Da se ravnam prema Jutarnjem, mislio bih da je svijet propao već sedam puta u zadnje dvije godine. Sprema se nuklearna katastrofa koja će dokrajčiti onaj dio čovječanstva koji je preživio svinjsku gripu. Pavle Kalinić već kopa masovne grobnice oko Zagreba.
don_corleone
18-03-2011, 18:58
Pa navodno su u Černobilu pokrenuli program da se ponovno naseli ali mislim da je to bilo bezuspješno....zasad
malimrav85
19-03-2011, 11:44
ja sam neki dan gledao i rekli su da u černobilu neće bit života još 100 il 200 godina, tak nekaj
http://www.jutarnji.hr/histerija-zbog-sirenja-radijacije-zavladala-i-hrvatskom--prodani-svi-geigerovi-brojaci--potraga-i-za-tabletama-joda-/932572/
majke ti kakve budale...:rotfl:
Tko je mogao misliti prije 5 godina da će Francuzi voditi imperijalističke ratove za naftu a Amerikanci promatrati stvar po strani :D
Naravno, naprijed Sarko... Nadam se da će ovog Mesićevog redikulskog kompanjona uskoro objesiti za muda.
Mislim da je ovo prava prilika da se Hrvatska, sa svojim moćnim Mikojan gurevič 21 lovcima-bombarderima, aktivira kao ravnopravan član sjeveroatlanskog saveza i rješi tu libijsku krizu.
E da smo kupili eskadrilu F-16 ili Gripena sad bi lijepo poslali 4 do 6 aviona pa nek se decki treniraju. Ko obori najmanje Libijaca placa cugu.
Kaj, jel bilo kakvih sranja u centru grada ??? Ars i ja smo se zabarikadirali u stanu i opskrbili vodom i ostalim potrepštinama jer nam je rečeno da do ponedjeljka u 08:00 ujutro ne izlazimo iz stana u Sigečici zbog poradi nereda po cijelom gradu...
Jeste li kupili tablete joda? Nemogu vam inače jamčiti sigurnost.
malimrav85
20-03-2011, 01:54
Tko je mogao misliti prije 5 godina da će Francuzi voditi imperijalističke ratove za naftu a Amerikanci promatrati stvar po strani :D
Naravno, naprijed Sarko... Nadam se da će ovog Mesićevog redikulskog kompanjona uskoro objesiti za muda.
jebi ga, ameri i englezi razgrabili svoje, sad se francuzi i talijani moraju negdje ugurat
malimrav85
20-03-2011, 11:16
http://www.index.hr/sport/clanak/sokantni-video-hrvatski-specijalci-ne-znaju-prvu-pomoc-zavezali-navijaca-usred-epilepticnog-napada/543158.aspx
http://www.index.hr/sport/clanak/sokantni-video-hrvatski-specijalci-ne-znaju-prvu-pomoc-zavezali-navijaca-usred-epilepticnog-napada/543158.aspx
sad cekamo pojasnjenje situacije od strane dezurnih branitelja organa "reda i mira"...georgee, barroom, tkach- GO!!:jlb:
Bio tamo, spreman sam na diskusiju.
malimrav85
20-03-2011, 11:32
sad cekamo pojasnjenje situacije od strane dezurnih branitelja organa "reda i mira"...georgee, barroom, tkach- GO!!:jlb:
i djeci je jasno da se tu radi o novoj "vibro" metodi izbavljanja iz okova. trebao je i pendrek radit
"Ne, nije mi poznato da se u sklopu policijske obuke prolazi tečaj prve pomoći", rekla je Jelena Bikić, glasnogovornica zagrebačke Policijske uprave.
PRAVILNIK
O NAČINU POSTUPANJA POLICIJSKIH SLUŽBENIKA
Članak 128.
Policijski službenik će bez odgode pružiti prvu pomoć i organizirati liječničku pomoć vidljivo
ozlijeđenoj osobi prema kojoj su uporabljena sredstva prisile.
Policijski službenik će osobi prema kojoj su uporabljena sredstva prisile ponuditi
organiziranje liječničkog pregleda i u slučaju kada na njoj nema vidljivih ozljeda.
Pružanje liječničke pomoći mora se organizirati i u slučaju kada osoba prema kojoj su
uporabljena sredstva prisile takvu pomoć zatraži tijekom primjene službenih mjera i radnji,
neovisno o tome je li ranije ponuđenu pomoć odbila.
Pitam vas ja, tko je tu lud?
Darkbuster
20-03-2011, 17:26
Zivot mi se smucio gledajuci onu snimku. Pa da sluzbena osoba nema ni trunke obzira..
http://www.24sata.hr/news/drama-u-zagrebu-policajac-je-molio-za-hitnu-40-minuta-214100
Komentar (nije moj, ali se slažem s njim).
"Policija ima obvezu svakog tko je napadne pitati ima li kakvih zdravstvenih problema, uređenih mana ili sl. Dok ih ovaj cipelari i psuje trebaju u priručniku pogledati simptome i način liječenja pa tek tada postupati u skladu s preporukama zdravstvene organizacije. Mali je inače pristojan je dečko koji samo ponekad voli napadati službene osobe i to kada je u čoporu ili s curom."
Ja sam položio prvu pomoć i nemam pojma što bih napravio s epileptičarom, kao što nema pojma nitko od vas.
a žlica u ruku i zovi hitnu
Darkbuster
21-03-2011, 00:02
Sigurno ga ne drzati u lisicama i gurati mu lice u tlo.
Ljudi zaboravljaju da policija nije tu da kaznjava pocinitelje. To je posao suda i nikoga drugog, ako je policija savladala pocinitelja tu njihova legitimna i legalna prisila koju smiju primjenjivati prestaje. Da je prije toga pocinitelj i silovao englesku kraljicu na samrti nemaju mu pravo ni cusku opaliti ako ne pruza otpor/pokorava se/suraduje.
Isuse koja su ovo bleeding heart liberalna sranja, e. Ja osobno kao građanin dajem mandat drotovima da daju ćušku ili nogu u guzicu debilima koji rade sranja bez razloga i ponašaju se kao divljaci. Bog zna da će se na sudu češkat za muda i proć sa marginalnom novčanom kaznom koju će mu mater platit, tako da je ćuška jedina adekvatna "resocijalizacijska" metoda koja se u ovom slučaju može primjenit.
Darkbuster
21-03-2011, 00:33
Nema tu niceg liberalnog. Ako smo civilizirano drustvo policija ne smije imati takvu arbitrarnost. Ako treba- postroziti zakone,a ne davati policiji odrjesene ruke da sami odrede kaznu,pa ta kazna nekad bude cuska,nekada saka,nekada pendrek,nekada cipelarenje a nekada i smrt. Koji ce nam kurac policija ako ce to biti samo jos jedna banda samo sa drzavnim aparatom iza sebe. Ne kazem da je takvo stanje trenutacno,ali ako ides tim pravcem tako ce zavrsiti.
Ja sam apsolutno za to da rokne majmuna pendrekom ako pravi sranje i ne moze ga drugacije savladati, ali kad je savladan prica je gotova.
Stvar je u tome što nismo civilizirano društvo, već si razno razna klinčadija daje pravo da radi sranja bez ikakvih ozbiljnih posljedica. Da smo civilizirano društvo za to nebi bilo potrebe.
Darkbuster
21-03-2011, 00:55
Necivilizirano drustvo nije drustvo sa nekim brojem neciviliziranih jedinki,nego ono drustvo koje ne moze/ne zna sankcionirati te necivilizirane jedinke na civiliziran nacin. Ozbiljna posljedica je i da ja propucam susjeda koji uporno pusta psa da sere po haustoru, ali to ne bi bilo bas civilizirano zar ne?
Necivilizirano drustvo nije drustvo sa nekim brojem neciviliziranih jedinki,nego ono drustvo koje ne moze/ne zna sankcionirati te necivilizirane jedinke na civiliziran nacin. Ozbiljna posljedica je i da ja propucam susjeda koji uporno pusta psa da sere po haustoru, ali to ne bi bilo bas civilizirano zar ne?
Što mi definitivno jesmo, utoliko što ekipa koja radi ta sranja ne bude nikako kažnjena. Ne govorimo ovdje o nižim klasama građana koji rade nešto iz opravdanog očaja, već neodgojene debile koji rade sranja iz čistog viška energije i agresivnosti, i koji očito nisu prošli neku fazu mentalnog razvoja.
Darkbuster
21-03-2011, 01:07
O tome se onda treba brinuti zakonodavac i pravosude, a ne izvrsni organi.
Da, bilo bi super kad bi sve bilo super, al nije. Ovak dobije nogom u dupe dok plače "joj mama će me ubit" i sve je u redu sa svemirom.
malimrav85
21-03-2011, 12:18
Ja sam položio prvu pomoć i nemam pojma što bih napravio s epileptičarom, kao što nema pojma nitko od vas.
Kaj nisi učio o okretanju na bok i vađenju jezika iz grla?
fat drummer
21-03-2011, 15:38
Ja sam položio prvu pomoć i nemam pojma što bih napravio s epileptičarom, kao
što nema pojma nitko od vas.
ja bih mu se smijao...
don_corleone
21-03-2011, 15:40
http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2011/03/21/0494006.html?pos=n0
Rekli ste da ste bili očevici, što se zapravo događalo?
Bog zna da će se na sudu češkat za muda i proć sa marginalnom novčanom kaznom koju će mu mater platit,
Stvar je u tome što nismo civilizirano društvo, već si razno razna klinčadija daje pravo da radi sranja bez ikakvih ozbiljnih posljedica. Da smo civilizirano društvo za to nebi bilo potrebe.
Prekršajni sudac kaznio je mladića sa 750 kuna zbog remećenja javnog reda i mira i omalovažavanja policajaca
Eh, da.
Opet činjenice ratuju s navijačkom jasenovačkom mitomanijom.
Darkbuster
21-03-2011, 20:01
PJ,koja bi po tebi bila ok kazna za to?
Nešto tipa 60 sati društveno korisnog rada. Al noga u dupe je ok.
Darkbuster
21-03-2011, 20:31
Evo malo i druge strane price
http://www.zagrebancija.com/hr-aktualnosti/video-glumio-sam-napadaj-onda-cu-u-hollywood_310295
don_corleone
21-03-2011, 22:02
Nešto tipa 60 sati društveno korisnog rada. Al noga u dupe je ok.
I sam radiš KP pa ti je jasno gdje je problem...
http://www.index.hr/sport/clanak/pozadina-policijskog-skandala-nije-kljucno-je-li-glumio-epilepsiju-kljucno-je--sto-ako-nije-/543427.aspx
nece se nis desit dok se politika ne ukljuci...
Kaj nisi učio o okretanju na bok i vađenju jezika iz grla?
To je ako rokne čovjek u nesvijest. Ovo je ipak dosta drukčije jer mu ne možeš otvoriti usta, a i leti na sve strane.
malimrav85
21-03-2011, 23:13
Mislio sam kad se smiri.. Kad se trese jedino kaj mi pada na pamet je da ga se drži da se ne lupa i da mu se glava stavi na nekaj mekano da se ne razbije. Mislim da stavljenje na trnuh nikako nije preporučljivo.
l) Napadaj epilepsije
Članak 35.
Za napadaj epilepsije prva pomoć obuhvaća primjenu ovih postupaka:
1. polaganje oboljelog u ležeći položaj na leđa s glavom postavljenom na mekano uzglavlje;
2. lagano pridržavanje udova oboljelog radi spriječavanja da se zbog trzanja ne ozlijedi;
3. otkapčanje odjeće oko vrata;
4. odstranjivanje stranog tijela iz usne šupljine i postavljanje, bez nasilnog rastvaranja čeljusti, mekanog predmeta između zubi;
5. davanje oboljelom osvježavajućeg bezalkoholnog napitka nakon završetka napadaja.
wolfbloodgirl
22-03-2011, 11:12
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/03/22/0125006.html
katastrofa
Razlog privođenja nisam vidio, iako sam čuo da je povod bilo sarkastično provociranje/vrijeđanje policije.
Međutim, samo privođenje sam vidio. Navedeni se mahnito pokušavao izvuci iz ruku dvojice policajaca (koji su bili u pratnji još dvojice), par puta je policajcima ispadao iz ruku, vrijeđao ih je i zahtjevao da ga puste, u po meni očigledno pijanom stanju (policajce doduše nije "udarao nogama", kao što stoji u mnogim člancima, potencijalni udarac su policajci mogli dobiti isključivo prilikom njegovog pokušaja da se otrgne iz njihovih ruku). Navedenima je došlo još par policajaca (ukoliko me dobro sjećanje služi, 4/5) koji su ga nakon toga doslovno nosili prema kombiju.
Kod Oliver Twista ih je okružilo cca 20-30 policajaca (koji su konstantno tamo stajali, tokom cijele utakmice) te 10+ novinara (koji su poput lešinara dotrčali iz svih dijelova Tkalče, veoma parodična scena), time mi onemogučujući da jasno vidim što se dešava. U tom trenutku dolazi i do blagog incidenta, jedan od navijača udara novinara koji se uporno gura da bi uslikao privedenog koji u tom trenutku leži na podu te pokušava komunicirati sa policijom.
Nastaje popriličan metež, neka djevojka glasno zahtjeva da se privedenog pusti jer "mu nije dobro", do mase dolazi još 10ak policajaca koji udaljavaju okupljene ljude.
Hitna na "mjesto događaja" dolazi više od pola sata kasnije.
Iako je gotovo nevjerojatno da policajac ne može pružiti odnosno nije upućen u pružanje prve pomoći (svi policajci su stajali ili blago šokirano ili u potpunosti nezainteresirano), još je nevjerojatnija činjenica da je Hitna pomoć "putovala" 30+ minuta do Tkalče.
Također, šokantno je čitati podržavanje neprofesionalnosti policije i činjenicu da policija u RH očito ima isključivo ulogu ulične sile, posebice kada takvo što dolazi od ljudi koji se pozivaju na uzvišeni racio.
katastrofa
Kakva je ovo glupost? Izbori će poništeni i HDZ ostati na vlasti još 4 godine lol? :rotfl:
malimrav85
23-03-2011, 00:25
http://www.jutarnji.hr/afganistan--nasmijani-americki-vojnici-poziraju-uz-leseve/933482/?foto=1
da, zbilja šok
ko bi rekao da se to može dogodit
don_corleone
23-03-2011, 08:33
katastrofa
Kaj ima zapravo ljudi koji u ovo vjeruju? "Članak" je sranje, napisano ko da ga je pisala moja sestrična od 7 godina. Autor pokušava biti zabavan što mu ne polazi za rukom. Istovremeno pokušava biti ozbiljan. A za kraj, tekst nije potpisan. Da mi je znati zašto. Aha! Voila! Možda zato jer nakon tako glupog teksta ispada totalni kreten bez imalo mozga koji ne kuži 3 čiste. Voila!
wolfbloodgirl
24-03-2011, 12:34
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/03/23/0776006.html
kako Jaca priča engliški
sve je meni neugodno što mi je ta žena premijer
wolfbloodgirl
24-03-2011, 12:49
sve je meni neugodno što mi je ta žena premijer
slažem se...tužno je to...:dramaq:
don_corleone
24-03-2011, 15:45
Ak joj nejde engleski nek šuti ovak nas sve sramoti...
the blizzard
24-03-2011, 15:57
to joj je jer ziher nije bila redovita na predavanjima iz engleskog :rotfl:
prikladno
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/196687_10150131591252229_125954942228_6294739_8679 0_n.jpg
AJ KNOUD IT!
graud d best? wtf? graud? :rotfl:
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/190448_198505003513902_116623358368734_590450_3315 282_n.jpg
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/03/25/0580006.html?pos=n1
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/03/25/0580006.html?pos=n1
Jelavić je debil. Ležeći ispred semafora zbog prolazaka kroz crveno? C'mon.
malimrav85
25-03-2011, 20:55
Najgluplje kaj možeš napravit je ležeći ispred semafora stavit. Voziš, vidiš crveno dok ideš preko i moraš kočit a klješta plaču od muke jer im to radiš.
Kad smo već kod prometa...
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/03/26/0080006.html?pos=n0
Ovo izgleda vrlo zanimljivo al pitam se što će se dogodit kad ta veća količina vozila dođe na npr. Savsku ili Hrvatske bratske zajednice koje su i ovak nakrcane.
Ja se pitam kakav li će kaos nastati kada tradicionalno ispadne da je IGH u donošenju planova postupao protupravno i kada oni kojima je pogodovao počnu koristiti svaku priliku da bi namaknuli novac na štetu građana, kada izvršitelji radova počnu kasniti za rokovima ili budu zakinuti za kapitalnu dobit pa prekinu rad, kada najednom iskoči vlasnik neke kućice na putu koji ne želi prodati svoja 2 metra "vrta" za izgradnju jedne trake isl. već dosadni, ali i dalje parodični slučajevi koji se uvijek pojavljuju kod "megaprojekata" u RH.
Takav projekt je uistinu potreban Zagrebu, no siguran sam da će građanima uzrokovati poprilične probleme na određeno vrijeme.
fat drummer
26-03-2011, 17:58
kao i u splitu s izgradnjom ceste i novog odjela bolnice za porode.
sjećam se proširivanja zagrebačke avenije dok je bandić još mogao raspolagati parama kako je htio pa se radilo doslovce 24 sata na dan. u pola pet me budi krasan zvuk pada obližnjeg rasvjetnog stupa
nadam se da će tako biti i na slavonskoj
http://www.jutarnji.hr/pola-milijuna-britanaca-na-ulicama--napali-policiju-i-mcdonald-s/934300/
Prosvjednici zapalili repliku Trojanskog konja, u sukobima s policijom ozlijeđeno 14 osoba
"Prosvjednici", "14 osoba"? Englezi su prosvjednici, a nasi huligani...:unsure:
kada najednom iskoči vlasnik neke kućice na putu koji ne želi prodati svoja 2 metra "vrta" za izgradnju jedne trake isl.
Da to će bit velik problem pogotovo na starom trnju iako već postoje nekoliko godina ideje o rušenju kompletnog kvarta,tj. svih kuća i gradnji zgrada koje bi u sredini kvarta bila najviše, a prema krajevima sve niže. (gledala sam nacrte dok sam radila pred kraj srednje u
uredu za strategijsko planiranje i razvoj, koji se onda čini mi se drugačije zvao). Već onda je krenulo sa odbijanjem svih građevinskih dozvola koje su na trasi proširenja slavonske i novoj cesti koja treba ići od strojarske preko mosta bundek (što je besmisleno dok se ne riješi i dio sjeverno od strojarske).
Frendica mi živi na trnju i njezini nisu baš presretni zbog preseljenja jer su ipak relativno blizu glavnog, a mogu uživat u dvorištu i svim prednostima kuće.
Evo još nešto iz prometa:
http://www.tportal.hr/vijesti/crnakronika/118987/Ukinute-nocne-linije-zbog-napada-na-vozace.html
wolfbloodgirl
27-03-2011, 11:13
Da to će bit velik problem pogotovo na starom trnju iako već postoje nekoliko godina ideje o rušenju kompletnog kvarta,tj. svih kuća i gradnji zgrada koje bi u sredini kvarta bila najviše, a prema krajevima sve niže. (gledala sam nacrte dok sam radila pred kraj srednje u
uredu za strategijsko planiranje i razvoj, koji se onda čini mi se drugačije zvao). Već onda je krenulo sa odbijanjem svih građevinskih dozvola koje su na trasi proširenja slavonske i novoj cesti koja treba ići od strojarske preko mosta bundek (što je besmisleno dok se ne riješi i dio sjeverno od strojarske).
Frendica mi živi na trnju i njezini nisu baš presretni zbog preseljenja jer su ipak relativno blizu glavnog, a mogu uživat u dvorištu i svim prednostima kuće.
Evo još nešto iz prometa:
http://www.tportal.hr/vijesti/crnakronika/118987/Ukinute-nocne-linije-zbog-napada-na-vozace.html
moj dragi se morao odseliti od tamo prije 3,5 godine jer su došli neki ljudi i ponudili lovu uz riječi da će se sve to rušiti.živio je pokraj samog željezničara i od tamo morao odseliti u špansko...to su takve gluposti...nikako da to sruše...izgleda siromašno,ali je i dalje to jedan od najstarijih djelova Zagreba
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/03/27/0174006.html?pos=n1
don_corleone
27-03-2011, 21:26
Totalno licemjerje.... Zapravo žalosno...
malimrav85
30-03-2011, 23:36
http://www.webometrics.info/top100_europe.asp?country=hr
zagreb je katastrofa ali split je očajan
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/03/31/0021006.html?pos=n1
ak kerum nije školski primjer zlouporabe položaja i ovlasti, onda ne znam ko je
http://www.webometrics.info/top100_europe.asp?country=hr
zagreb je katastrofa ali split je očajan
nismo ni u prvih 500 u europi lul...
za srbiju nema podataka...daleko ispred nas iz regije su samo uni u ljubljani i mariboru...klasika. ostali iza
don_corleone
31-03-2011, 16:34
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/03/31/0021006.html?pos=n1
Glasovali su pa sad nek trpe. To ti je kad čoban postane političar.
nismo ni u prvih 500 u europi lul...
za srbiju nema podataka...daleko ispred nas iz regije su samo uni u ljubljani i mariboru...klasika. ostali iza
Zpravo ništa novog nismo saznali. Žalosno je da je zagrebačko sveučilište tako loše...
the blizzard
31-03-2011, 17:43
Bojim se da će po uzoru na Kaligulu nekog svog kućnog ljubimca proglasiti članom ili predsjednikom nečega...:unsure:
http://www.jutarnji.hr/popis-stanovnistva--hbk-poziva--ne-zaboravite-istaknuti-da-ste-katolici-i-hrvati/935563/
Mahahajko mila...što oni pričaju....neka samo ušute...neka samo jebeno ušute...
http://www.jutarnji.hr/popis-stanovnistva--hbk-poziva--ne-zaboravite-istaknuti-da-ste-katolici-i-hrvati/935563/
To je ziher odgovor na izjavu one neke udrugu za iregliozne građane.
fat drummer
31-03-2011, 18:22
opet ću morati poslati biskupe i katoličanstvo u kurac... krste me bez mog dopuštenja, zajebavaju me da jedem tijelo mrtvog židova, vrhovni poglavar je nekadašnji pripadnik hitlerjugenda i onda da se izjasnim kao katolik
izjasnit ću se kao antikatolik
don_corleone
31-03-2011, 19:10
Ni meni nije jasno ovo. Ako si katolik onda si i Hrvat ili? I bez njihovog (ne)potrebnog istupanja u javnosti bit će preko 70% katolika tako da...
Mene najviše živcira Hrvat=katolik, musliman = Bošnjak/Bosanac, pravoslavac = Srbin.... Ako si ateist/agnostik jel to znači da si apatrid?
fat drummer
31-03-2011, 19:26
onda si srbin i to ona vrsta koja skriva gdje je bila 91! i 95! i 41! i 45!
Moram počet pljuvat, jer ne mogu više gutat, demagogije i orgije ne mogu progutat.
Žao mi je narode, ne mogu protiv sebe, ne mogu više gledat moralistu da se grebe.
Pod maskom morala i otkupa grijeha od kvazipobožne mase - da pukneš od smijeha.
Urlaju s oltara, sve nam brane gnjevno, al' kako da djecu hranim s dvaest kuna dnevno!?
Nije da se žalim, al' tražim objašnjenje, prodajte Mercedese, eto to je rješenje.
Uvukla se kriza, moralna paraliza, božji odabranici u posjedu deviza.
Mi smo iza, na srce ruku, oni su izabrali struku, mi izabrali muku.
Trebo sam u fratre, vozit bijesne aute, zvat se fra Ante i drkat na ministrante.
Imo bi ambiciju, provodio inkviziciju, lajavom Partiku poslo bi policiju.
Smeće malo, ne bi taj meni sviro, umjetno začetu djecu bi likvidiro.
Umjetno začeto, nije to dijete, nije to dar, to je stvar iz epruvete
- sve je to politika, perfidni smradovi, zgrtanje novca u ime jedinoga Oca.
Reci mi Gospode jel' tebi to u redu, da sveti ljudi zabranjeno voće jedu!?
Vlastitu propovijed nisu sami shvatili, da Adam i Eva za to paklom su platili.
Žao mi je Bože, ne ide mi žmirit, a s ovim što vidim ne mogu se pomirit, jer u svetom redu vidim lopovsku paradu - Tvoji poslanici Tvoj svijet kradu
U ime Oca i sina, u ime maraka i lira, za dovoljno papira možeš lako do mira -
Ubijo sam, pljačko, silovo i palio - sve ti se briše ako dovoljno si platio.
U privatnom posjedu župe, trgovi i gradovi, ima ih dobrih,
al' većina su smradovi. Stanje u globalu: većina je u salu, dok gladnoj sirotinji seru o moralu.
Gaze socijalu, gaze svoje bližnje, hodaju po mrtvima bez imalo grižnje.
Većina vjernika isti kurac ko i fratri: nedjeljom na misi svako svakog motri.
U crkvi skrušeno mole, u životu nikog ne vole, ližu oltare i jebu se za pare.
I svi skupa idu u smiješnom paketu, svi će skupa gorit na drugom svijetu.
Mašete frazama, nemate vrijednosti, Bog vas posprdno gleda, pljujete mu na svetosti.
Kažu ''Bog je savjest'', vi mu blatite sina. Da radim što i vi, moja bi bila nemirna.
Gore je nemirno, sve od žalosti se trese, dok sveti ljudi - gledaju svoje interese.
Žao mi je Bože, ne ide mi žmirit, a s ovim što vidim ne mogu se pomirit, jer u svetom redu vidim lopovsku paradu - Tvoji poslanici Tvoj svijet kradu
Kako da razumijete život margine, kad vas dalje od Kaptola voze samo limuzine!?
Nije lako, a? Takve su okolnosti? Živite u bogatstvu, dok serete o skromnosti.
Perfidni, bestidni, daleko ste od toga, da cijenite Boga i ljubite bližnjega svoga.
Istinski vas prezirem, al' molim se Bogu, žao mi je Crkvo, al' protiv sebe ne mogu.
Znam tko sam i svjestan da sam grešan, ne želim nikom sudit, al' vaš je motiv pogrešan.
Pitanje skromnosti navrh vam je kurca, jednom se živi, a za raj vam puca.
S oltara nam serete, u raj ne vjerujete, vidimo šta vozite, krivu poruku šaljete.
Ne želim više, takvi ko vi Boga blate, glumite policiju, dok vjernici pate.
Lomili ste kosti u ime ljubavi i milosti, sad zgrčete svote pod krinkom dobrote.
Dalje od nosa ne vidite, ili ne želite, za što se borite i za što uopće živite?
Vjernike ne šljivite, oni u sebi plaću, ja vam otvaram oči, a vi me želite na lomaču.
Ukloni ko smeta - i kod vas je ista spika, inkvizicija, zapalite vješca Patrika.
Vaše ponašanje meni srce slama, al' ja sam taj što na savjesti nema ni grama.
Osjetljiv poso radite polovično, neki rade dično, ostali ni slično. Imam jasnu perspektivu,
nažalost sliku sivu, želju Bože mi ispuni i daj da sam u krivu. Daj da se snilo, al znam da se zbilo,
predugo se krilo, sad kažem - sram vas bilo.
Isus bio je tu, al' niste se promijenili: farizeji ste bili i farizeji ste ostali...
Pošteni su fratri u dnu piramide, kad vrhu se ide, sve brojnije su gnjide.
Al' nisam piramidu slučajno spomenuo, s teme sam skrenuo, u još dublju krenuo.
Ne spadam u morone, koji puše fazone, kad znam da ste odavno prešli u masone.
Kad papire vam je ponudila masonska loža, vrlo ste se lako okrenuli od križa.
Isusa ste prodali za sotonske novčanice, pred Bogom krijte lice, tamo nemate ni banice.
Tek sad sam na žulju, glava mi je u torbi, jer rek'o sam svoje svima urbi et orbi.
Još isprika onim, svim fratrima dobrim, koji će me i dalje smatrat bratom svojim.
Ima i takvih, šaren je sveti red, al' neka svi ćemo istom Bogu na ispovijed.
Samo On će mi sudit, vi se nemojte usudit. Zasad vrlo sam miran, al' znam poludit.
Pljujte me s oltara k'o Zlikavce sad i mene, prospite uroke, cari i anateme.
Sve po zasluzi, i ja možda ću u plamen, al' ako ste bez grijeha bacite prvi kamen....Amen.
Ako niste katolici, izjasnite se da ste ono što jeste (muslimani, ateisti, agnostici, jedi, ništa...). Imate tu slobodu, kao što postoji sloboda govora i vjeroispovijesti. Sve tzv. liberalne struje su iznimno konzervativne i misle da svi trebaju razmišljati kao oni, pa onda pričaju o nekoj zaostalosti i napretku.
Nemojte mi samo potezati plaćanje poreza. Kao da se mojim starcima da davati novce za podizanje spomenika u Srbu, poticaje seljacima, povlaštene mirovine, obnovu kuća ratnim zločincima, "socijalnu pomoć", itd.
don_corleone
31-03-2011, 20:14
Ako niste katolici, izjasnite se da ste ono što jeste (muslimani, ateisti, agnostici, jedi, ništa...). Imate tu slobodu, kao što postoji sloboda govora i vjeroispovijesti. Sve tzv. liberalne struje su iznimno konzervativne i misle da svi trebaju razmišljati kao oni, pa onda pričaju o nekoj zaostalosti i napretku.
Nemojte mi samo potezati plaćanje poreza. Kao da se mojim starcima da davati novce za podizanje spomenika u Srbu, poticaje seljacima, povlaštene mirovine, obnovu kuća ratnim zločincima, "socijalnu pomoć", itd.
:thumbup:
Posebno za ovaj drugi dio...
Sve tzv. liberalne struje su iznimno konzervativne i misle da svi trebaju razmišljati kao oni, pa onda pričaju o nekoj zaostalosti i napretku.
za razliku od crkve koja objerucke prihvaca drukcije misljenje...
uostalom, nisam ni liberal ni katolik...jebe mi se zivo i za jedne i za druge:mhm:
zapravo lazem- na popisu odvratnih pojava nakon intera, barcelone, liverpoola i srpskih klubova su mi katolici i liberali.
prvi jer glume svece i brane tu svoju usranu vjeru iako se ne znaju ponasati u skladu s njom...drugi jer nemaju pojma kaj je liberalizam pa izigravaju progresivnost.
za razliku od crkve koja objerucke prihvaca drukcije misljenje...
Nitko ne tvrdi da Crkva nije konzervativna. Takva treba biti, ne može se maknuti od učenja iz Bibilije. Naravno, uvijek ima prostora za napredak.
Nitko ne tvrdi da Crkva nije konzervativna. Takva treba biti, ne može se maknuti od učenja iz Bibilije. Naravno, uvijek ima prostora za napredak.
ima razlike izmedju konzervatizma i zadrtosti :wink:
Ako niste katolici, izjasnite se da ste ono što jeste (muslimani, ateisti, agnostici, jedi, ništa...).
fala na dopuštenju:mrgreen:
Imate tu slobodu, kao što postoji sloboda govora i vjeroispovijesti.
fala reci još to svojim "frendovima" na kaptolu...
i ja sam ko ti zadrta haha samo na obrnuti način, ako ti možeš mogu i ja:neko:
Darkbuster
31-03-2011, 21:06
Mislim da je to vec davno obavila :D
fat drummer
31-03-2011, 21:14
iskreno, konzervativizam mi uopće nije problematičan segmet. više mi na kurac ide ideja da ako se netko tko je kršten ne izjasni kao katolik izdaje postulate hrvatske i svega lijepoga
crkva opet bunca kao da je maltene proganjana od strane represivnog aparata, a ne ko da od tog aparata godišnje dobiva trećinu milijarde neoporezivih kuna plus vjerojatno isto toliko neporezivih kuna iz drugih izvora prihoda
protagora i kmečanje kako je crkva povlaštena jer je prva na popisu je samo dokaz da crkva ponekad mora izmisliti neprijatelje i kako im je jebeno super u životu.
meni je oopćenito suludo da netko mora govoriti punoljetnim ljudima da se mogu slobodno izjasniti
Populizam najosnovnijeg oblika.
Vjerujem da, kada bi prosjek hrv. građanstva bio malo obrazovaniji i samosvjesniji, bi upravo zbog ovakvih bezobraznih i glupastih istupa Kaptola bojkotirao izjašnjavanje kao pripadnika katoličke rel. skupine.
moram bit doma u to vrijeme da se ne bi roditelji izjasnili u moje ime :cold:
inače, gej populacija je došla na bistru ideju da traže da se liberalni heteroseksualci koji su za njihova prava i sl. izjasne da žive u istospolnim zajednicama da bi ispalo da ih ima više i da lakše mogu doći do nekih prava koje sad nemaju.
pušite kifle idioti.
Ja i sick smo se već dogovorili da ćemo to napraviti.
moram bit doma u to vrijeme da se ne bi roditelji izjasnili u moje ime
kak da ne...da cekam popisivaca tjedan dana prije ispita:rotfl:
Ja i sick smo se već dogovorili da ćemo to napraviti.
istina prije svega:mhm:
ars boni
01-04-2011, 11:23
:lol:
aprilili!
tako i ja mislim. meni uopce ne smeta ako je netko ateist, zidov, musliman...ma da se izjasnis i kao pingvin bas me zaboli..ali kada se katolici idu izjasnjavati odmah se potegne pitanje Kaptola, dogmi, naucavanja...kaj te zaboli u sto ja vjerujem...liberali pozivaju na pravo na slobodu, jednakost i izbor ali kada zaista tako i izaberes, po svom uvjerenju, a taj izor nije isti kao njihov...nastaju problemi i onda oni meni idu solit pamet..bljuje mi se od toga
fat drummer
01-04-2011, 12:30
ako se izjasnite kao katolik onda se izjašnjavate kao http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/00681/adolf-hitler-joke-4_681576c.jpg
don_corleone
01-04-2011, 16:27
Danas meni popisivačica kaže uopće ne kuži tu shemu oko toga za što se izjašnjavaš, do sad 100% svi katolici...
fat drummer
01-04-2011, 16:49
mene baš zanima kako će država znati da sam se lažno izjasnio kao rastafarijanac ili kao adventist? najardije bih žrtvovao 800 kuna i rekao da sam po nacionalnosti uzbek i da mi je materinji jezik paštu, da vjerujem samo u ahura mazdu, da na posao idem na devi
mislim jebi se državo s konceptom koliko vodokotlića imam i koliko kokoši jebem
don_corleone
01-04-2011, 18:10
Ti si zapravo jako ogorčen na ovaj svijet. ::E:
kada se katolici idu izjasnjavati odmah se potegne pitanje Kaptola, dogmi, naucavanja...kaj te zaboli u sto ja vjerujem...
Nije problem vjernika nego Crkve.
Danas meni popisivačica kaže uopće ne kuži tu shemu oko toga za što se izjašnjavaš, do sad 100% svi katolici...
Pa mislim da ta "shema" baš i nije za uspoređivat s našom ipak puno tradicionalnijom sredinom od npr. Zagreba tako da je to normalno.
Prema dosadašnjim službenim podacima u našoj županiji je postotak katolika 97,47% tako da se svi ostali mogu nabrojat praktički na prste.
don_corleone
01-04-2011, 21:25
Pa mislim da ta "shema" baš i nije za uspoređivat s našom ipak puno tradicionalnijom sredinom od npr. Zagreba tako da je to normalno.
Prema dosadašnjim službenim podacima u našoj županiji je postotak katolika 97,47% tako da se svi ostali mogu nabrojat praktički na prste.
Meni prek ceste je baptistička crkva ::E: Mogu samo reći da ta zajednica raste, polako ali raste.
Ideš, to je već egzotika za naš kraj. :D
Kod mene ništa ni približno slično.
mene baš zanima kako će država znati da sam se lažno izjasnio kao rastafarijanac ili kao adventist? najardije bih žrtvovao 800 kuna i rekao da sam po nacionalnosti uzbek i da mi je materinji jezik paštu, da vjerujem samo u ahura mazdu, da na posao idem na devi
mislim jebi se državo s konceptom koliko vodokotlića imam i koliko kokoši jebem
Mislim da se "lažnim izjašnjavanjem" se cilja ka lažnom izjašnjavanju u pogledu strogo osobnih podataka kao što su ime, prezime, ime oca/majke, datum rođenja isl., a ne na religijski i nacionalni identitet.
Stoga, upravo te potičem i podržavam u izjašnjavanju kao štovatelj Croma.
don_corleone
01-04-2011, 22:32
Ideš, to je već egzotika za naš kraj. :D
Kod mene ništa ni približno slično.
Ipak smo mi metropola. :lol:
rekao da sam po nacionalnosti uzbek
nacionalnost se izjasnjava, komotno mozes reci da si po nacionalnosti marsovac, ja se bavim tom idejom svake godine na upisima, ali onda odustanem jer mi se ne da bakciti :mrgreen:
najpametnije je reci da si anacionalan i bok :P
Danas kod mene bio popisivač. Sve to uopće nije trajalo dugo, pol sata za nas četvero. Zamjerke ima dvije - frajer nije čitao ponuđene odgovore i pitanje o firmi u kojoj radiš je debilno postavljeno, tj. pita te djelatnost firme a nema ponuđenih odgovora, pa su na kraju moji rekli općenito trgovina i uslužna djelatnost. Mamu nije pitao mrtvorođena-živorođena djeca, nego samo djeca. Općenito, za razliku od većine vas, nijedno pitanje me nije zasmetalo.
Pa istinitost toga se ne provjerava, niti se to kažnjava. Kažnjava se ako im uopće ne želiš otvorit vrata i sudjelovat u popisu.
Kak ćeš provjerit to što sam se ja izjasnila kao katolik?
Grad Split kao obiteljska tvrtka
http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00383/info1_383432S0.jpg
http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00383/info2_383433S0.jpg
malimrav85
02-04-2011, 16:11
Pa to je ok. Koga si izabereš, taj ti bude.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/milorad-pupovac-sazvao-izvanrednu-presicu-zbog-nepravilnosti-u-popisu-stanovnistva/545358.aspx
sto je milorade? :rotfl:
don_corleone
03-04-2011, 13:09
Izgleda da je HDZ ipak odbio zahtjev da se popisuju Srbi u Srbiji koji kao stanuju u RH ali eto, slučajno ih je jako puno u Srbiji....
Itko gledao Nedjeljom u 2?
Rekao bih da je jedan asistent sa PFZG-a ostavio komentar.
don_corleone
03-04-2011, 14:57
Pusićka....nisam, ni neću...
ja sam gledala desetak minuta. bila je Pusicka i pricala je o pregovorima s EU, kada, koliko brzo, javno mijenje o tome, nesto malo o Jadranki i stanju unutar hdz-a, Budisi...
kresholino
03-04-2011, 15:54
http://www.index.hr/vijesti/clanak/milorad-pupovac-sazvao-izvanrednu-presicu-zbog-nepravilnosti-u-popisu-stanovnistva/545358.aspx
sto je milorade? :rotfl:
http://www.youtube.com/watch?v=VDXQv73SEb0
ma vjerojatno je bilo ovakvo prepucavanje :rotfl:
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/120342/Gradani-i-dalje-vide-spas-u-Rohatinskom.html
Drago mi je da je rohatinski ostao priseban i izjavio da ne ulazi u politiku i da je zabrinjavajuće što građani traže spas u pojedincu.
Zanimljivo je što su najednom građani njemu počeli davat podršku, a par mjeseci ranije sve pljuvali po njemu zbog držanja kune jakom i svih posljedica koje proizlaze iz toga.
malimrav85
03-04-2011, 21:26
sve je jasno da se Kosor daje 2.2 a Milanoviću koji je kao alternativa 2.5
dno dna
Darkbuster
03-04-2011, 21:50
Moze li mi netko objasniti zasto Rohatinski ima takvu potporu? Osim sto je javna osoba,a nije politicar.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/seks-u-skoli-cetvorica-ucenika-zavrsila-na-sudu-jer-su-spavali-s-kolegicom/545428.aspx
"grickao si klitoris lepi mario...jebi se sada ti"::E:
prvo leg'timacija na uvid, a onda cemo ono pravo...:lol:
Tony Montana
03-04-2011, 22:36
haha..danas se klinci troše ko zečevi bez imalo srama..ontopic: to je čisto bagatelno KD ili kak se to vec tocno zove..sjecam se istog takvog primjera na seminaru kod turkovicke :D
zato je turkovićka to sad fino riješila tako da je seks s osobom mlađom od 14god kazneno djelo, ali samo ako je počinitelj od osobe stariji 4godine
znači 16-godišnjak troši 13-godišnjakinju, nema kd
što je čisto ok
živjele švicarske odredbe!
zato je turkovićka to sad fino riješila tako da je seks s osobom mlađom od 14god kazneno djelo, ali samo ako je počinitelj od osobe stariji 4godine
znači 16-godišnjak troši 13-godišnjakinju, nema kd
što je čisto ok
živjele švicarske odredbe!
Tony Montana
03-04-2011, 23:28
lol, al gdje je baš došla do te 4 godine, po kojoj je to logici isla da mi je samo znat :D
14 i 18 su bitne granice pa ono..
a i nemaju samo to švicarci, imaju i neke druge države (čini mi se 3 i 5, mislim da 4 nema niko) pa se valjda išlo na kompromisno rješenje
Nema veze sa samom temom, no pitam se zašto uvijek navodiš samo Turkovićku pošto se Radna skupina sastoji od 21og stručnjaka.
jer je ona radila prijedlog za kaznena djela protiv spolne slobode i ćudoređa
Koliko sam upoznat sa radom skupine, prijedlozi se tokom vremena izmjenjuju odnosno nadopunjuju, do usaglašavanja.
Također, ako ne griješim, u tvorbi prijedloga za tu glavu su morali sudjelovati i pomoćni stručnjaci za obiteljsko pravo. Ako griješim, ispravi me.
Iliti, ne osporavam da jest, ali niti mogu činjenično tvrditi da je upravo ona nešto "fino riješila".
No, sa druge strane, reagirao sam zato jer uvijek navodiš Turkovićku kao najveći mozak kaznenog prava. Vjerojatno je ona i temelj radne skupine, ostatak leži i odmara. Ljigavo postaje, georgee.
ispričavam se na ljigavosti, kalin.
posebno ću se potruditi ne personalizirati ikakvu skupinu ljudi. tako ću umjesto kosor od sada govoriti vlada rh, umjesto milinović ministartvo zdravstva i socijalne skrbi itd.
a možda ću nastaviti ovako bez hvatanja za pojedinu riječ
Lako za cinizam, no činjenica je da uvijek gore navedenu stavljaš u ulogu princa (ili egocentrične nezadovoljne žene, nebitno) na bijelom konju.
Možda imaš sobu obljepljenu njezinim slikama, mene se osobno to ne tiče, no slobodno ću i sljedeći put komentirati takvo što.
a to temeljiš na reprezentativnom uzorku od brojke 2.
siguran sam da ne bi o ovom raspravljali da ne znaš neke stvari. al dobro, nek ti bude. slobodno svaki put primjeti, ja ću slobodno svaki put personalizirat
georgee, dobro znaš da su ti više puta i na forumu to prigovorili, nije potrebno sada glumatati.
govorio sam o tome kod časti i ugleda. i sad ovdje.
brojka 2.
i nisu prigovorili, nego si prigovorio
don_corleone
04-04-2011, 07:12
haha..danas se klinci troše ko zečevi bez imalo srama..ontopic: to je čisto bagatelno KD ili kak se to vec tocno zove..sjecam se istog takvog primjera na seminaru kod turkovicke :D
Beznačajno KD. Izgleda da informativni program RTLa daje rezultate.
govorio sam o tome kod časti i ugleda. i sad ovdje.
brojka 2.
i nisu prigovorili, nego si prigovorio
evo, da kalin ne bude sam i ja prigovaram ulizivanju :mrgreen:
sad je "prigovorili":mhm:
odlično, jako domišljato!
don_corleone
04-04-2011, 15:22
http://www.vecernji.hr/vijesti/medu-popisivacima-stanovnistva-deklarirani-neonacist-clanak-272857
A kaj ak je popisivač peder? Ako čovjek radi svoj posao odgovorno onda nema smisla taj njihov ispad.
http://www.vecernji.hr/vijesti/medu-popisivacima-stanovnistva-deklarirani-neonacist-clanak-272857
A kaj ak je popisivač peder? Ako čovjek radi svoj posao odgovorno onda nema smisla taj njihov ispad.
Kaj fakat radiš usporedbu peder-osoba osuđena za diskriminaciju?
Sama činjenica da je osuđen znači da ne može odgovorno obavljati posao u kojemu će dolaziti u doticaj sa osobama za koje smatra da trebaju biti deportirane ili u logorima. Isto kao da kažeš, ok imamo osuđenog pedofila, ali ako će on odgovorno obavljati svoj posao pustit ćemo ga da radi u vrtiću.
Kaj da ti dođe doma, ti se deklariraš kao židov, i on sutra objavi tvoje ime i adresu na svom blogu i pozove na ubojstvo?
don_corleone
04-04-2011, 15:50
A kaj ak samo hoće 3000 kn zaraditi?
Možemo ga pitati, ali nekako sumnjam da bi rekao "želim raditi ovaj posao da upotpunim listu za odstrel".
fat drummer
04-04-2011, 16:37
imaš ti pravo! da se mene pita uz potvrdu o tome da se protiv nekoga ne vodi kazneni postupak poslodavac bi trebao tražiti i potvrdu da nisi peder. ZAPRAVO, ako si peder protiv tebe bi se zbog toga i trebao voditi kazneni postupak!
i ako si srbin protiv tebe bi se trebao voditi postupak. i ako si židov.
da je tip osuđen zbog višestrukih provala u obiteljske kuće nitko ga ne bi pustio u kuću ili da je osuđen zbog silovanja djece. ali ako ima presudu zbog rasne diskiminacije, onda nema beda.
don_corleone
04-04-2011, 16:57
A što ako čovjek, koji je na uvjetnoj, ne želi napraviti nikakvu glupost i ići u zatvor nego samo zaraditi 3 000 kn?
fat drummer
04-04-2011, 16:58
naravno da je.....
nema drugih poslova?
nije problem u tome što je on zaposlen negdje, dapače, pohvalno je iz resocijalizacijskog aspekta.
al ako je osuđen zbog bilo kakvog oblika diskriminacije, ne može skupljati osjetljive podatke o građanima jer:
a) upitna je vjerodostojnost podataka koje zapisuje
b) postoji mogućnost da će počiniti slično, ako ne i gore kazneno djelo
jednako bi bilo da je osuđen za krađu ili neko teško kazneno djelo. jednostavno ne ulijeva povjerenje, a trebao bi za taj posao (ulazi u domove, skuplja osjetljive podatke 'n shit)
don_corleone
04-04-2011, 18:43
Oke. Ali što sad učiniti? Čovjeku dati otkaz radi toga jer možda/potencijalno može nešto zeznuti?
fat drummer
04-04-2011, 18:57
a neki poslovi nisu za ljude s određenim svjetonazorima. jel bi bilo primjereno da ga zaposlimo u policiji?
i građanai imaju pravo na određeni stupanja sigurnosti od ljudi koji pozivaju na linč drugih, pa makar to bilo da im ne može slobodno uć u kuću kao osoba na službenom zadatku
don_corleone
04-04-2011, 18:59
a neki poslovi nisu za ljude s određenim svjetonazorima. jel bi bilo primjereno da ga zaposlimo u policiji?
i građanai imaju pravo na određeni stupanja sigurnosti od ljudi koji pozivaju na linč drugih, pa makar to bilo da im ne može slobodno uć u kuću kao osoba na službenom zadatku
Ma kužim te. Znači tipu jednostavno dati otkaz? Ili malo ga bolje kontrolirati? Ja bih ipak odabrao ovu 2. varijantu (nadovezujem se na đorđijev post i rehabilitaciju)
Oke. Ali što sad učiniti? Čovjeku dati otkaz radi toga jer možda/potencijalno može nešto zeznuti?
da.
potpis na ovo đorđijevo gore! nisu neki poslovi za sve.
a nego kaj? dopustiti da dođe u priliku da napravi sranje?
s razlogom postoji zabrana obavljanja određene poslova, djelatnosti i profesije kao sigurnosna mjera i s razlogom se za određene poslove traži potvrda o nekažnjavanju. među njima je trebao biti i ovaj posao
nije potrebno naglašavati da je to ogroman propust organizatora
da ni meni nije jasno da nisu tražili potvrde o nekažnjavanju.
Ma kužim te. Znači tipu jednostavno dati otkaz? Ili malo ga bolje kontrolirati? Ja bih ipak odabrao ovu 2. varijantu (nadovezujem se na đorđijev post i rehabilitaciju)
da trošit cemo novac na nadzor papana umjesto da mu damo šup kartu s jednog osjetljivog posla na ostalih 300 vrsti poslova kaj actually može obavljat. makar pozivao na linč
kao što suni kaže, nema smisla nadzirati jer je to skupo i nepotrebno, pogotovo jer je zamjenjiv - jer je hrpa ljudi nezaposlena i želi dobit taj posao.
malimrav85
04-04-2011, 19:55
Meni je lik bio danas i obavio je sve za 20 minuta.
Plaćaju ih po obavljenom poslu, obitelj s 3 člana je 30kn recimo.
Meni je lik bio danas i obavio je sve za 20 minuta.
Plaćaju ih po obavljenom poslu, obitelj s 3 člana je 30kn recimo.
Jel ti rekao možda kolko ljudi je dobio?
Nama je naš rekao našu i susjednu zgradu koje fakat nisu velike, brijem da smo ga možda krivo skužili jer ovak ispada da da može bit gotov za 10 dana. Tak da smo komotno mogli i mi koji idemo na ispit u 4mj popisivat.
malimrav85
04-04-2011, 20:09
Lik radi 8-20h, dobije para kolko popiše kućanstava.
Nama je rekao da je za naše npr. 30kn (ima neka formula, 6kn ili tak neka po osobi plus 12kn po kućanstvu)
Ja isto mislim ako se primiš posla napraviš to za 7 dana. I da, mogli smo ić. Pogotovo ja koji ne ide na rok ipak.
Jer sam glupan.
a jebemu miša i ja sam dočula da zapravo u max 2 tj imas posla...a ne 4 psmtr
Ne povodim se inače za teorijama urote itd. ali čini mi se da su nabrijavali ljude da će trebat popisivat valjda svih 30 dana po 10h pa je masa studenata ko mi ovdje odustala, a mjesta popunila dječica raznih službenika.
@mrav - Odi na ispit! I ja sam glupa. :D
bob rock
04-04-2011, 21:50
Ne povodim se inače za teorijama urote itd. ali čini mi se da su nabrijavali ljude da će trebat popisivat valjda svih 30 dana po 10h pa je masa studenata ko mi ovdje odustala, a mjesta popunila dječica raznih službenika.
@mrav - Odi na ispit! I ja sam glupa. :D
u neku ruku mogu reći da je šteta što nismo išli... ipak se ova prilika pruža jednom u par (između 6 i 13) godina. s druge strane, vrlo bih rado ne produžavao ovu agoniju za još 3, 4 mjeseca. zaključak ovisi o rezultatu: ako ćemo pasti glasit će "šteta", ako prođemo "djelomično šteta"...
Bob uvijek pogodi u sridu. :smile:
Ne mogu vjerovati da sam ovo pročitao.
Ti se ili šališ ili si blago zaostao.
Bez uvrede.
fat drummer
05-04-2011, 00:08
http://www.index.hr/vijesti/clanak/odvjetnik-u-fusu-inspekcija-oglobila-hanzekovica-studenti-mu-radili-na-tudje-iskaznice/545623.aspx
koji car! upali su mu prije skoro tri tjedna, mega velika panika je bila posvuda. koliko sam čuo našli su mu 60 ljudi (puno je to pošte)
hanži je globu platio isti dan. jer je car. jer to može. i onda može pregrist govno i reći - a zakon se mora poštivati, što sada. to su bili neki ljudi koji su otvarali poštu, nisam se zamarao s time.
"Sad su više-manje svi obaviješteni što se događa pa je dosta odvjetnika na brzinu krenulo na polaganje tečaja zaštite na radu te u nabavu naljepnica i kutija prve pomoći."
Eto.
http://www.vecernji.hr/vijesti/neven-ljubicic-sanader-mi-je-prijetio-smrcu-clanak-273035
whaaa'?
ozbiljne optuzbe...:mhm:
fat drummer
05-04-2011, 11:10
"Sad su više-manje svi obaviješteni što se događa pa je dosta odvjetnika na brzinu krenulo na polaganje tečaja zaštite na radu te u nabavu naljepnica i kutija prve pomoći."
Eto.
to se radi zadnja tri tjedna... upali su prvo u laboratorije, onda po odvjetničkim uredima. mi imamo i naljepnice, evidenciju radnika, aparat za gašenje požara, položen tečaj zaštite na radu, radnicima se daje evidencija o plaćama
inspekcija rada je kurac, problem je porezna :D
http://www.24sata.hr/reporteri/drag-mu-je-gadafi-zagrebom-kruzi-s-negovom-fotografijom-215819
Robierre de Cochon
05-04-2011, 13:46
to su bili neki ljudi koji su otvarali poštu, nisam se zamarao s time.
:D
"Potvrda o nekažnjavanju" se ne odnosi na pravomoćne presude, točnije, sve da je i za posao bilo potrebno predočiti "potvrdu", popisivač o kojem je članak napisan po tom kriteriju po kojem ga se želi isključiti, on bi dobio zeleno svjetlo...
A i sam KZ propisuje: "Nitko nema pravo zahtijevati od građana da podnesu dokaze o svojoj osuđivanosti ili neosuđivanosti."
Neću o moralu, ali "potvrda o nekažnjavanju" ne bi odigrala nikakvu ulogu u ovom slučaju, možda sam u krivu?!
ZDS, kao državno tijelo, bi trebalo imati mogućnost zahtjeva i uvida u kaznenu evidenciju s obzirom na osobe koje zapošljava u poslovima iz njegove nadležnosti.
http://www.24sata.hr/reporteri/drag-mu-je-gadafi-zagrebom-kruzi-s-negovom-fotografijom-215819
Lada Niva i Gadafijeva slika, to bi mogao biti forumaš Josip Broz Tito.
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/120808/Nacistu-i-rasistu.html
Lada Niva i Gadafijeva slika, to bi mogao biti forumaš Josip Broz Tito.
Nije ipak JBT, ovaj je malo luđi.
don_corleone
06-04-2011, 07:06
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/120808/Nacistu-i-rasistu.html
Može mjesec dana kuhati kavu....::E:
http://www.vecernji.hr/vijesti/pristupni-ugovor-europskom-unijom-tek-sljedece-godine-clanak-273385
Jel se to samo meni čini ili je ovo definitvno prevršilo svaku mjeru? Ja sam bio totalni eurofil i smatrao sam da nam je EU jedini pravi put. Sad sam siguran da ću glasati NE ako se to ne završi do lipnja. Po čemu bi mi to, što se tiče pravosuđa, bili spremni u listopadu, a nismo u lipnju?
pa ko kaže da ćemo do tad završiti?
hrvatska još nije ispunila uvjete i drago mi je da eu vrši pritisak. nismo baš ko rumunjska i bugarska, al su nama i eu dobar primjer zašto nije dobro nespreman ući u punopravno članstvo.
rješavanje problema korupcije samo je šminka, postupci i dalje traju dugo (ako ne računaš kazneni), zemljišne knjige su i dalje u kurcu, sustav kaznenih sankcija (posebno zatvorskih i nekih sigurnosnih mjera) se možda sad rješava, al će trebat vrijeme da profunkcionira kak spada jer je trenutni sustav očajan, birački popisi su zastarjeli i ne poduzima se ništa da se osuvremene itd.
i po meni najveći problem - imamo malo toga ponuditi europskom tržištu. nadajmo se da ćemo iskoristiti ogromno tržište koje će nam se otvoriti i napokon početi koristiti poljoprivredne potencijale koje imamo, a i da ćemo znati podruprijeti one koji imaju realne šanse za probiti se dalje od granice (primjer: končarovi tramvaji)
malimrav85
06-04-2011, 09:38
da, ti tramvaji su načelno ok
problem je što su teški ko krmače zadnje i razjebali su čitav grad
sve one ploče na križanjima ili po frankopanskoj koje su razvaljene su radi preteških tramvaja
ups
dao sam to samo kao pozitivan primjer, s obzirom da je bilo država-članica koje su za njih pokazivale interes
ja ih prvi mrzim, zbog loših stajaćih mjesta :mrgreen:
Jedini problem je što te tramvaje nitko neće kupit. Koliko se sjećam svi su namještali tehničke specifikacije u natječajima da se izbaci Končar, a Srbi su čak vidjeli i U na vratima. :D
konkretno se sjećam da je švedska ili tako neko bio zainteresiran (ili finska? neki nordijski kurac u svakom slučaju), ali natječaj je navodno propao jer bi izvoz tih tramvaja bio preskup, odnosno konačna bi cijena zbog carinskih barijera bila prevelika u odnosu na ostale koji su se na natječaj prijavili
Ako se ne varam u Poljskoj i Mađarskoj su pobijedili na natječaju pa su ih naknadno diskvalificirali zbog neke gluposti i poništili sve.
http://www.vecernji.hr/vijesti/na-kioske-stize-vp-magazin-vojnu-povijest-clanak-270729
Jel tko nabavio ovo? Čini se dobro.
malimrav85
06-04-2011, 11:31
finska
Po čemu bi mi to, što se tiče pravosuđa, bili spremni u listopadu, a nismo u lipnju?
Po ničemu. Isto tako ništa se revolucionarno ne bi promijenilo niti do idućeg termina. To je čisto politička odluka.
rješavanje problema korupcije samo je šminka, postupci i dalje traju dugo (ako ne računaš kazneni), zemljišne knjige su i dalje u kurcu, sustav kaznenih sankcija (posebno zatvorskih i nekih sigurnosnih mjera) se možda sad rješava, al će trebat vrijeme da profunkcionira kak spada jer je trenutni sustav očajan, birački popisi su zastarjeli i ne poduzima se ništa da se osuvremene itd.
A da bi to sve profunkcioniralo, trebat će valjda 5 godina min.
sve one ploče na križanjima ili po frankopanskoj koje su razvaljene su radi preteških tramvaja
ups
Koliko se sjećam, to je bilo razjebano i prije tih novih tramvaja. I could be wrong al mislim da nisam. :D