PDA

View Full Version : Vijesti i dogodovštine

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

keeva
16-01-2010, 15:07
super mi je kaj postoje grupe gdje su objavili njihova puna imena i prezimena i postoje videi sa njihovim slikama
nadam se da ih sad mlate čim ih prepoznaju na ulici

Josip Broz Tito
16-01-2010, 15:10
To bi se nekad lijepo riješilo da se organizira da se te klince vani namlati ko volove (neka starija ekipa kojoj bi roditelji teroriziranog dječaka platili koju pivu),ali onda bi graknule sve one "demokratske" udruge za zaštitu prava djece,BaBe i ostale zapadnjačke svinjarije.
Samo silom se odgovara na silu.
Ukor su im dali,neš ti.

legionar
16-01-2010, 15:21
Vidim da neki govore o izbacivanju iz škole: to je osnovna - koja je obvezna - ne mogu ih izbacit. Slažem se s Titom, treba to pošteno prešamarat i zdravo.

Frenki
16-01-2010, 15:26
Vidim da neki govore o izbacivanju iz škole: to je osnovna - koja je obvezna - ne mogu ih izbacit. Slažem se s Titom, treba to pošteno prešamarat i zdravo.

Da, istina, obvezna je i ne moze se izbaciti klinca u klasicnom smislu, al bi se moglo svakog pojedinacno premijestiti u drugu skolu, takvi su nasilni samo u coporu...
U svakom slucaju, skola bi trebala roditeljima poslati socijalnog radnika, jer je odgovornost dobrim dijelom i na njima.

U svakom slucaju, ovo rjesenje s premjestajem klinca u drugi razred i ukorom odgovornima je teski debilizam, jer ne rjesava apsolutno nista.

keeva
16-01-2010, 15:30
istina. mislim da će zato društvo uzeti pravdu u svoje ruke
na njihovom mjestu ja ne bih izlazila iz kuće barem 3 tj :rotfl:

konzerva
16-01-2010, 17:28
čitam da stojedinica propada. uopće mi ih nije žao, skroz su se srozali u zadnjih 10 godina i od kultnog radija postali samo još jedno smeće u nizu.

legionar
16-01-2010, 17:32
Baš kao i fekalije tribun odradili su svoju dionicu, sad se slobodno može ugasit.

sickboy
16-01-2010, 17:33
čitam da stojedinica propada. uopće mi ih nije žao, skroz su se srozali u zadnjih 10 godina i od kultnog radija postali samo još jedno smeće u nizu.

Mozda jer i njihov ljubimac mesic odlazi sa duznosti...

Josip Broz Tito
16-01-2010, 17:37
Propadaju slobodni mediji,a Zloverka,Bilić i ostatak Tuđmanvizije i dalje jaše :(

sickboy
16-01-2010, 17:38
Propadaju slobodni mediji,a Zloverka,Bilić i ostatak Tuđmanvizije i dalje jaše :(

Nece ni ona dugo...:thumbup:

konzerva
16-01-2010, 17:41
Mozda jer i njihov ljubimac mesic odlazi sa duznosti...

ma te nakaze se nećemo tak skoro rješit...

sickboy
16-01-2010, 17:44
ma te nakaze se nećemo tak skoro rješit...

Vec vidim novu snagu hrvatske politike:

http://www.geekalerts.com/u/mm-orna.jpg

Manolic & Mesic

Đ!
16-01-2010, 18:34
Batina je ponekad iz raja izašla. Najgore od svega je kaj su njihovi starci to sve lijepo negirali kad su pozvani u školu.... Pa jebemti sve da sam ja tak nešto napravio dok sam bio klinac i da su staroga pozvali u školu, nikad više nebih ni pomislio da tak nešto ponovno napravim. Kod ovih zovu roditelje, a klinci drugi dan još gori.... Jebemti odgoj bez čvrste ruke, zato klinci misle da mogu sve i svakoga zajebavati...

Imao sam frenda u osnovnoj koji je bio pravi troublemaker. Stalno sranja s njim. A poznavao sam mu i roditelje i znam da su bili iznimno strogi prema njemu i kažnjavali su ga kad bi neš zasro. Nije pomoglo tako da vidiš... Očito si ti bio dobro odgojen jer takvi kao što je on bio ne očekuju da će ih se uhvatit na djelu s obzirom da ga očito ne plaši znanje glede toga što će mu se dogodit ako ga uhvate. I dobro kaže PJ, takve stvari se događaju odavno samo što prije nije bilo interneta i novinarski senzacionalizam nije bio na današnjoj razini. Al tad je i policija bila brutalnija što definitivno treba vratit. Neš se bahatiš - pendrek za tebe. Jebeš ljudska prava.:mrgreen:

Darkbuster
16-01-2010, 18:44
Pa vi neki niste normalni. :D Prakticki pozivate na linc. Ono sto je potrebno je stisnuti institucije da rade svoj posao kako treba a ne ici tuci djecu koja tuku djecu.

don_corleone
16-01-2010, 20:02
Tako je, neka institucije države rade svoj posao. :rotfl::rotfl::rotfl:

georgee
16-01-2010, 20:06
al činjenica je da se termin "dobrobit djeteta" često tumači kao "dijete je uvijek u pravu". ne treba uništit djetetu život, ne treba ga kaznit, treba ga preodgojit. yeah right. takvi razumiju samo jezik batina.
dobro, ne treba sad bit isključiv i generalizirat, al jebena je činjenica da je velika većina takvih maloljetnika (delinkvenata?) propali slučaj.
što me vraća na moju misao vodilju - ne treba imat djecu. djeca su zlo! :mrgreen:

Darkbuster
16-01-2010, 20:11
Ne, nek si neko radje uzme za pravo tuci djecu i provoditi svoje vlastito shvacanje pravde..

Za nekog tko se pjeni svako malo zbog "omalovazavanja RH" pokazujes zbilja malo postovanja prema onome sto zaista cini drzavu. Ili je tebi drzava samo zastava,himna i skandiranje reklama za ozujsko na stadionu?

georgee
16-01-2010, 20:25
nisam govorio o mlaćenju djece (batina je metafora). mislio sam na odgoj u ustanovama socijalne skrbi ili u težim slučajevima zatvor. zbog te proklete dobrobiti djeteta, djeca su praktički nedodirljiva, a često su itekako svjesna što rade i znaju posljedice.
na konkretnom primjeru - znaju da će to maltretiranje dovesti do toga da jadno dijete mora mijenjat školu i da će ga tako psihički uništit.
treba nam ko u vb sustav - saslušanje, pretpostupak u kojem se procjenjuje je li dijete sposobno shvatiti što je učinilo i pokazuje li žaljenje. ako je sposobno, sudi mu se kao punoljetnoj osobi.

Darkbuster
16-01-2010, 20:29
Nisam tebi pisao :D

georgee
16-01-2010, 20:32
da, još gledam i nije mi jasno :mrgreen: nadam se da se onda slažemo oko mog zadnjeg posta.
općenitog sam mišljenja da od prevelike zaštite ne može proizići ništa dobro.

don_corleone
17-01-2010, 10:25
Ne, nek si neko radje uzme za pravo tuci djecu i provoditi svoje vlastito shvacanje pravde..

Za nekog tko se pjeni svako malo zbog "omalovazavanja RH" pokazujes zbilja malo postovanja prema onome sto zaista cini drzavu. Ili je tebi drzava samo zastava,himna i skandiranje reklama za ozujsko na stadionu?

Nisam mislio na omalovažavanje institucija. To je jednostavno meni tolko otrcana fraza jer me sjeti na Sanadera, Bandića i ostalu kliku, zato sam se tako nasmijao. Daleko od toga da netreba raditi na preodgoju djece u raznim institucijama, naravno neke mogu biti i od velike koristi i stvarno riješiti problem. Ja govorim o odgoju u obitelji, koji je prvi i temeljni odgoj i tu ja kažem da je batina iz raja izašla. Naravno ne u smislu da djete treba nalupati da jedva hoda slijedećih tjedan dana, već to mislim više kao pokazivanje autoriteta. :wink:

Ajde reci da tebi starci nisu nikad pokazali ko je autoritet i da nisi nikad dobio po guzi :D Nikad ti nisu prijetili šibom ili se nikad nisu na tebe derali kad si nešto gadno zajebo? Na to ja mislim.

emperor
17-01-2010, 12:04
http://www.tportal.hr/sport/ostalisportovi/51755/Srpskom-zastavom-predstavili-Hrvatsku-na-Pohorju.html

Ovo je čista provokacija što god ovi Zlovenci govorili jer u suprotnom koliko moraš biti retardiran da ne znaš kako izgleda zastava države s kojom tvoja država graniči i još si organizator međunarodnog skijaškog natjecanja.

georgee
17-01-2010, 12:08
normalno da je bilo namjerno. al kog briga više kaj ti debili rade :mrgreen:

Must
17-01-2010, 12:11
kompleksi su gadna stvar, slovenci su najbolji primjer

sickboy
17-01-2010, 12:22
A mozda su htjeli poruciti srbima da je to sve velika hrvatska?

remorker988
17-01-2010, 12:23
Meni je baš simpa :rotfl:

Preočito je da je namjerno, ali koga briga :wink:

Glavno da Ivica dođe na postolje ::E:

don_corleone
17-01-2010, 13:04
Da me je znati što bi se dogodilo da se na utrci na Sljemenu dogodi takav propust koji uključuje srpsku/slovensku/bosansku zastavu...mislim da bi se svi političari ispričali i to po abecednom redu ::E:

Darkbuster
17-01-2010, 14:37
Nisam mislio na omalovažavanje institucija. To je jednostavno meni tolko otrcana fraza jer me sjeti na Sanadera, Bandića i ostalu kliku, zato sam se tako nasmijao. Daleko od toga da netreba raditi na preodgoju djece u raznim institucijama, naravno neke mogu biti i od velike koristi i stvarno riješiti problem. Ja govorim o odgoju u obitelji, koji je prvi i temeljni odgoj i tu ja kažem da je batina iz raja izašla. Naravno ne u smislu da djete treba nalupati da jedva hoda slijedećih tjedan dana, već to mislim više kao pokazivanje autoriteta. :wink:

Ajde reci da tebi starci nisu nikad pokazali ko je autoritet i da nisi nikad dobio po guzi :D Nikad ti nisu prijetili šibom ili se nikad nisu na tebe derali kad si nešto gadno zajebo? Na to ja mislim.

Mozda sam krivo shvatio ali bilo je vise komentara u stilu "nadam se da ce ih netko nalupati na cesti" Isprike ako sam te zamjenio s nekim.
To sto politicari koriste te fraze i pretvaraju ih u besmislene ne znaci da one nemaju svoje stvarno znacenje :D
Imamo mehanizme,imamo mogucnosti,ali nemamo volje i marljivosti.

malimrav85
17-01-2010, 15:15
ovaj lik na nu2 mi je komedija baš
nisam ga gledao do kraja ali kolko sam čuo lik si brije na 101 u 90ima
mi spašavamo svijet, mi smo istina
miiiiiiiiiiii

don_corleone
17-01-2010, 15:17
Mozda sam krivo shvatio ali bilo je vise komentara u stilu "nadam se da ce ih netko nalupati na cesti" Isprike ako sam te zamjenio s nekim.
To sto politicari koriste te fraze i pretvaraju ih u besmislene ne znaci da one nemaju svoje stvarno znacenje :D
Imamo mehanizme,imamo mogucnosti,ali nemamo volje i marljivosti.

Ne nisam ja govorio da ih treba nalupati na cesti. Zamijenio si me sa nekim, ja sam govorio da roditelji moraju ponekad biti oštriji, i da bi moj stari poludio totalno da sam se tako iživljavao nad nekim. :mhm:

Najgore je kad nam kažu da nam zakoni ne valjaju umjesto da kažu da ne valja naš pristup prema poštivanju istih.

Just a little bit
17-01-2010, 17:35
očekivao sam od ovog tomislava klauškog da je bar upola uživo "otrovan" kao u svojim člancima na index.yu, medjutim kad ono negi fljomfljo. nemam druge riječi za njega nego fljomfljo.
Čovjek koji pljuje po svemu živom, hrvatskom, slovenskom, desnici, ljevici, srbima, mesiću, sanaderu, josipoviću.
sjećam se članka koji je napisao usred europskog prvenstva o biliću, najspominjanija osoba toga dana je bila tomičina mater :D

Mo
17-01-2010, 19:22
očekivao sam od ovog tomislava klauškog da je bar upola uživo "otrovan" kao u svojim člancima na index.yu, medjutim kad ono negi fljomfljo. nemam druge riječi za njega nego fljomfljo.
Čovjek koji pljuje po svemu živom, hrvatskom, slovenskom, desnici, ljevici, srbima, mesiću, sanaderu, josipoviću.
sjećam se članka koji je napisao usred europskog prvenstva o biliću, najspominjanija osoba toga dana je bila tomičina mater :D

o tom fljomflji ( koji izraz :rotfl: ) je još i barroom pisao prije nekog vremena. jako si je super kad pljuje po svemu i svačemu a inače je kifla od čovjeka

inače kaj se tiče one kmetske provokacije. Alpski Srbi bili i ostali

Frenki
17-01-2010, 20:00

Ma lik je bezveze. Prica o nekoj strasti, a strastven je kao kocka leda...

PJ
17-01-2010, 20:05
A jebiga, Klauški je jedan od onih tipova koji se mogu jedino dobro izrazit napismeno, ovako jednostavno nisu u svom elementu.

veteran
18-01-2010, 13:10
http://www.index.hr/vijesti/clanak/izvisio-jasen-mesic-kosor-raspustila-zagrebacki-hdz/470877.aspx

Jaca opet jase:mrgreen:

remorker988
18-01-2010, 17:50
Oni kažu Jaca je luuuuuuuuuuuuudaaaaaaa :rotfl:

Mo
18-01-2010, 19:26
Jaca ima muda!!!

PJ
18-01-2010, 19:54
Ne vidim apsolutno nikakvog smisla ni razuma u ovoj jacinoj odluci. Zamijenila je jednu bezličnu, dosadnu i slabu ličnost drugom bezličnom, dosadnom i slabom ličnosti. Siguran sam da se SDP-u i ostalima tresu gaće čim vide Gordana.

Frenki
18-01-2010, 19:59
Ne vidim apsolutno nikakvog smisla ni razuma u ovoj jacinoj odluci. Zamijenila je jednu bezličnu, dosadnu i slabu ličnost drugom bezličnom, dosadnom i slabom ličnosti. Siguran sam da se SDP-u i ostalima tresu gaće čim vide Gordana.

Pretpostavljam da je to zato sto je procijenila da je mladi lav Jandrokovic vise njezin covjek nego Mesic, kojeg je izmislio Smranader. Cistka zapakirana u ruho borbe za vlast u Zagrebu...

Al da ima muda ima. Nije bas dobro obiljezje za zenu, al za politicarku je.

Galijun
18-01-2010, 20:01
Nek ta muda kanalizira u konstruktivne stvari, a ne ono što je Smranader radio...

Darkbuster
18-01-2010, 20:35
Hahahaha ja fakat ne vjerujem

Vecernji:

"Osim što su prijamni ispiti otišli u povijest, matura je budućim brucošima donijela i još jednu veliku novost – količinu izbora. Jer svaki maturant ima pravo javiti se za upis na čak deset studijskih programa, čime je mogućnost da se ostane bez indeksa svedena gotovo na minimum. Upravo su te prijave za studijske programe pokazale koji su fakulteti danas u Hrvatskoj najtraženiji, ali i kojima bi, s obzirom na broj prijava, bilo najpametnije staviti ključ u bravu. Prema najnovijim podacima, Pravni fakultet u Zagrebu nema konkurencije.

Prema broju prijava to je najatraktivniji studij u državi. Slijedi ga Građevinski fakultet u Zagrebu, a na visokom je trećemu mjestu Medicinski fakultet u Zagrebu. Zanimljiv je velik pad zanimanja za Ekonomiju u Zagrebu koja se našla tek na osmome mjestu najpoželjnijih fakulteta. "

georgee
18-01-2010, 20:37
nije da svake godine sve manje ljudi prijavljuje prijemni. za razliku od ekonomije. ne znam otkud im takvi podaci. valjda od tih prijava. sad je pitanje dal se to odnosi na izbor na prvom mjestu il na općeniti izbor.

Josip Broz Tito
18-01-2010, 20:40
Nastavlja se scenarij "sukoba" u HDZ-u i "odlučne,hrabre" Jace a raja sve puši naravno.
I mene oduševljava Kosor,ali onaj muški.Vrlo rezolutan,izgleda inteligentno,onako šmekerski, ima liderske osobine na prvi pogled.

Darkbuster
18-01-2010, 20:40
Cuj moguce je da je izbor predsjednika utjecao na taj rush. Nema veze, sve ce se to izjednaciti nakon prvih godinu dana, nisu ni svjesni :D

Must
18-01-2010, 20:42
nije da svake godine sve manje ljudi prijavljuje prijemni. za razliku od ekonomije. ne znam otkud im takvi podaci. valjda od tih prijava. sad je pitanje dal se to odnosi na izbor na prvom mjestu il na općeniti izbor.

da fakat, pa zadnjih godina je bilo oko 1400 ljudi, a fax prima 800, nekako sumnjam da je ova slijedeća generacija toliko luda za pravom :mrgreen:

Galijun
18-01-2010, 20:45
http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-africi-se-stvara-drzava-gdje-ce-se-smjestiti-prezivjeli-iz-potresa-u-haitiju/470955.aspx

Ovo djeluje interesantno...

Must
18-01-2010, 20:47
yea right :roll:

georgee
18-01-2010, 20:49
da fakat, pa zadnjih godina je bilo oko 1400 ljudi, a fax prima 800, nekako sumnjam da je ova slijedeća generacija toliko luda za pravom :mrgreen:
prošle godine je navodno svih 1300upisano. naravno, zbog odustanaka i toga svega, broj je 1200. al to puno govori.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-africi-se-stvara-drzava-gdje-ce-se-smjestiti-prezivjeli-iz-potresa-u-haitiju/470955.aspx

zvuči mi kao pusta tlapnja. s druge strane, ne bi me iznenadilo.

Must
18-01-2010, 20:53
baš da vidim tko će to dat svoj teritorij haićanima, vidim već se formirao red

Robierre de Cochon
18-01-2010, 20:56
nema kruha od prava na kratki rok.
treba ulozit brdo rada i naravno novaca...i racunat da ce te starci 5-6-7 godina financirati dok ne zavrsis fax...a onda jos 3 godine vjezbenistva na granici prezivljavanja, pravosudni ispit.

i onda 10 years after....tek si onda na pocetku ;)

georgee
18-01-2010, 20:57
baš da vidim tko će to dat svoj teritorij haićanima, vidim već se formirao red
palestinci su dobrovoljno ustupili teritorij? stajali prvi u redu? :mrgreen:

Must
18-01-2010, 21:00
na njihovu žalost, haićani nisu židovske vjeroispovijesti inače bi već našli nešto za njih :mrgreen:

Darkbuster
18-01-2010, 21:03
Zidovi, voodoo, sve su to manjine,naci ce se nesto :D

alisa
18-01-2010, 21:38

ma ja mislim da je taj broj (za ekonomiju) opao zbog stanovite operacije index ::E:

keeva
18-01-2010, 21:43
ma ja mislim da je taj broj (za ekonomiju) opao zbog stanovite operacije index ::E:

sumnjam da je uopće opao a kamoli zbog indexa. još je prerano da se priča, al mislim da većina onih koja je kao prijavila za pravo je prijavila to kao 2. izbor.

alisa
18-01-2010, 21:48
ja mislim da mi je mama jos prije koji mjesec pricala da je citala nesto o tome i da je pisalo da je pfzg najcesci 1. izbor

georgee
18-01-2010, 21:50
konačni izbor za izabrat fakultete im je krajem ovog mjeseca. ovi podaci uključuju predizbor, dakle ne bi trebalo bit velikih izmjena.

veteran
18-01-2010, 22:01

akcija vratimo crnce u Afriku:unsure:

Frenki
18-01-2010, 22:51

Ova vijest me bas nekako podsjeca na film koji je prije nekih sat vremena zavrsio na HRT1

malimrav85
18-01-2010, 22:51
ha ha ha, pravo kao drugi izbor
idem na ekonomiju a ako ne upadnem pravo je tu
i onda ti svoje knjige nemreš dić sa stola a tvoja ekipa plaće kak imaju ispit od čak 50PP slidova

ja bi te sa haitija u slavoniju! pamuk do beograda!

Frenki
18-01-2010, 22:55
Srljaju kao guske u maglu s tim pravom....

sickboy
19-01-2010, 00:04
http://www.vecernji.hr/vijesti/kosor-raspustila-zagrebacki-hdz-povjerenika-imenovala-jandrokovica-clanak-80594

Procjenjuje se da je stavljanje Gordana Jandrokovića na čelo Povjerenstva koje će pripremiti izbore u zagrebačkom HDZ-u zapravo priprema za to da on za koji mjesec bude i izabran za šefa najveće HDZ-ove organizacije u zemlji.

Argumenti da upravo on bude zadužen za posebnu misiju u Zagrebu pronađeni su u njegovu kvalitetnu radu

Iako raspuštanjem GO HDZ-a Jasen Mesić gubi poziciju, ne ispada iz igre

Napokon ce i jandrokovic biti domina...!...

don_corleone
19-01-2010, 10:45
http://www.jutarnji.hr/mesic-dodiku-zaprijetio-slanjem-vojske-/498711/

Vidi vidi Stipe, gdje je bio do sad... Ono zadnji tjedan svog mandata izjavit ću tako nešto da me pamte, do tad pričam samo viceve....:roll:

veteran
19-01-2010, 10:53
ma stara budala nema pojma o cem prica...bas bi volio vidjeti kako bi "medjunarodna zajednica" reagirala da napadnemo BiH...a osim toga to je njihovo "unutarnje pitanje" a njegova je politika do sada bila da se "ne mijesa u unutarnja pitanja drugih drzava"...ako se Srbi hoce otcijepit nek se otcijepe...nema im smisla to branit pa nek se ova nakaradna tvorevina zvana BiH vec jednom raspadne...ionako po medjunarodnom pravu ne bi trebalo to sranje ni postojati...daj molim te u istu drzavu uguras Srbe koji su pravoslavci, tzv Bosnjake koji su Muslimani i Hrvate koji su katolici...kako to moze dobro ispast?

remorker988
19-01-2010, 13:03
Naravno da svi žele na pravo kad smo mi totalno IN! Al ono totalno. :smartass:

Laici uopće ne znaju o čem pričaju dok spominju Pravo :wink:
Nije to ništa fensi-šmensi :(

don_corleone
19-01-2010, 14:28
Naravno da svi žele na pravo kad smo mi totalno IN! Al ono totalno. :smartass:

Laici uopće ne znaju o čem pričaju dok spominju Pravo :wink:
Nije to ništa fensi-šmensi :(

Svi su opčinjeni sa Boston Legalom dok ne dođu na faks, kad ono kod nas sudnice velike ko 1/4 tamo i nije baš tako sve zlatom popločeno...::E:

Must
19-01-2010, 14:53
i odvjetnice nisu ni približno zgodne ko u američkim serijama :mrgreen:

georgee
19-01-2010, 14:55
i ne, ne možeš dolazit s puškom obućen u puritanca na završnu riječ :mrgreen:

cathy the great
19-01-2010, 15:15

ahhhh, good ol' days kad sam gledala "the practice" i lara flyn boyle je izgledala ovako :soppy:

http://store.infinitecoolness.com/coolposters/personalities/practice/thepracticetvposter006.jpg

don_corleone
19-01-2010, 16:06
Naše kolegice JESU stvarno hot, ne kužim odkud nebi odvjetnice bile isto takve? :mhm:

Đ!
19-01-2010, 18:17
Naše kolegice JESU stvarno hot, ne kužim odkud nebi odvjetnice bile isto takve? :mhm:

Baš, ovaj 300 par mjeseci na faksu i misli da je vidio sve.:mrgreen:

malimrav85
19-01-2010, 19:09
ha ha, 1/4 veličine? možda 1/4 veličine onih sudačkih odaja.

danas je došla jedna odvjetnica na raspravu, uf
ali je udana bila
:neko:

Frenki
19-01-2010, 19:29

Bez brige, ima dobrih odvjetnica. :thumbup:
A ova Flyn Boyle izgleda kao vješalica....

malimrav85
19-01-2010, 19:59
i da, kad smo kod najvećeg smjerokaza za pravo, ima zapravo samo jedan
http://sharetv.org/images/la_law-show.jpg

Must
19-01-2010, 20:15
Baš, ovaj 300 par mjeseci na faksu i misli da je vidio sve.:mrgreen:
gle dobre su, al ne TAKO dobre :mrgreen:

Darkbuster
19-01-2010, 20:20
i da, kad smo kod najvećeg smjerokaza za pravo, ima zapravo samo jedan
http://sharetv.org/images/la_law-show.jpg

Konkretno ovaj

http://img707.imageshack.us/img707/700/untitdddled.jpg

remorker988
19-01-2010, 21:24
Studentice prava su najljepše cure na svijetu :soppy:

Galijun
19-01-2010, 22:39
Studentice prava su najljepše cure na svijetu :soppy:

Mogu samo da se složim !!!!!:neko:

Đ!
19-01-2010, 22:58
gle dobre su, al ne TAKO dobre :mrgreen:

Ma ti si, frende, vidio ništa. Daj malo gledaj oko sebe dok si u nsk.:thumbup: Tak visoke kriterije nemreš imat.:mrgreen:

Must
19-01-2010, 23:08
Ma ti si, frende, vidio ništa. Daj malo gledaj oko sebe dok si u nsk.:thumbup: Tak visoke kriterije nemreš imat.:mrgreen:

gledam ja oko sebe i ne kažem da je loše, štoviše, al ipak američke serije su američke serije :lol::rotfl:

Breeder
20-01-2010, 10:41
Vijesti i dogodovštine :rotfl:

ovaj 300 je neki jebac opaki, vjerojatno je do nedavno mislio da se zene sa sminkom na licu radaju kakve kriterije ima :rotfl:

kad je spamfest, nek je spamfest!

legionar
20-01-2010, 14:55
Šta je ovo? Vrhovnik Stipan Mesić najavljuje rat protiv Republike Srpske, a vi pretvorili ovaj topic u pravničko-odvjetnički redtube.

veteran
20-01-2010, 16:11
Šta je ovo? Vrhovnik Stipan Mesić najavljuje rat protiv Republike Srpske, a vi pretvorili ovaj topic u pravničko-odvjetnički redtube.

srecom sto ide u penziju pa ga nitko ne slusa...

don_corleone
20-01-2010, 16:13

Ma daj, ko pametan sluša kaj on ima za reći. Tip je na odlasku i sad pokušava porušiti sve rekorde po gluposti koje jedan ozbiljan političar može reći. ::E:

ont: Ma pravnice su zakon pametne i zgodne.:jlb:

konzerva
20-01-2010, 17:00
sad se sjetio glumit frajera a deset godina je šutio kad je trebalo srbima reć šta ih ide

PJ
20-01-2010, 17:22
jebote, vas ustaše nemože ništa zadovoljit

konzerva
20-01-2010, 17:34
ko bre ustaša?!

PJ
20-01-2010, 19:14
ko bre ustaša?!
Zna se!

Nego, neznam jel netko prati ovaj clusterfuck koji se događa u americi. Naime u utvrdi demokrata mesačusets izabran je republikanac za senatora, prvi put odvajkada, i sada demokrati nemaju filibuster-proof majority u senatu, što znači da ako healthcare bill ne prođe u houseu, de fakto propada, a snjim akobogda i ta prokleta država. :pj:

remorker988
20-01-2010, 19:31
Nego, od sutra su opet dionice Podravke u pogonu na ZSE-u.
Nadam se da će Atlantic preuzeti tu kompaniju što prije, u tom slučaju bi imali milijardu eura prometa godišnje :thumbup:
Ne mora biti nužno Atlantic, može bilo tko - glavno da se privatizira.
Prije osam godina su Agrokor i Podravka bile kompanije na istoj razini razvoja - pogledajmo kako stoje danas.
Privatizacija ftw.

I nevezano na ovo gore - Tipurića su suspendirali. Ebem ti ljetnu školu. Istina, sve je legalno, ali pitanje je da li je moralno.

georgee
20-01-2010, 19:35
kaj su potvrdili u senatu?

PJ
20-01-2010, 19:58
Nego, od sutra su opet dionice Podravke u pogonu na ZSE-u.
Nadam se da će Atlantic preuzeti tu kompaniju što prije, u tom slučaju bi imali milijardu eura prometa godišnje :thumbup:
Ne mora biti nužno Atlantic, može bilo tko - glavno da se privatizira.
Prije osam godina su Agrokor i Podravka bile kompanije na istoj razini razvoja - pogledajmo kako stoje danas.
Privatizacija ftw.

Slažem se.

Kaj?

georgee
20-01-2010, 20:02
pa suspenzija mora bit potvrđena u senatu 2/3 većinom. al vidjeh vijest na pkt sajtu, tek ide na glasanje.

don_corleone
20-01-2010, 20:04
Istina, sve je legalno, ali pitanje je da li je moralno.

Zvuči mi ko naš posao. ::E:

Izgubili demokrati većinu nakon izbora u masačusets, đe je evo došao na vlast republikanac ( kako kaže pj prvi od bog te pitaj kad ) više o ovoj vručoj temi ovdje: http://www.boston.com/news/local/massachusetts/articles/2010/01/20/republican_trounces_coakley_for_senate_imperils_ob ama_health_plan/

Daklem dobre su šanse da ne prođe onaj Obamin Health care kaj bi značilo veliki pritisak na buđet, mogući slom SADa i premoć žute rase. ( ŽIVIO NOSTRADAMUS ::E: )

georgee
20-01-2010, 20:06
govorio sam o suspenziji rektora. al da, svejedno sad.

PJ
20-01-2010, 20:11
pa suspenzija mora bit potvrđena u senatu 2/3 većinom. al vidjeh vijest na pkt sajtu, tek ide na glasanje.
Ah, ja mislio da govoriš o američkom senatu. :mrgreen:

Mo
20-01-2010, 20:13
taj obama oko kojeg se napravila takva pompa je napravio 1 veliko ništa.

a mesić nam je otišao malo na kvasinu definitivno

p.s. lara flyn boyle je moja stara ljubav

remorker988
20-01-2010, 20:20
taj obama oko kojeg se napravila takva pompa je napravio 1 veliko ništa.

Dao je nadu u bolje sutra :mrgreen:

Mo
20-01-2010, 20:28
uh jebno ::E:

najsmiješniji dobitnik nobelove za mir ikada. mislim na temelju čega nikome nikad neće biti jasno.

remorker988
20-01-2010, 20:39
najsmiješniji dobitnik nobelove za mir ikada. mislim na temelju čega nikome nikad neće biti jasno.

Pa on sam je izjavio da niti njemu nije jasno, tj. da misli da nije zaslužio :lol:

Kalin
20-01-2010, 21:06
Nego, neznam jel netko prati ovaj clusterfuck koji se događa u americi. Naime u utvrdi demokrata mesačusets izabran je republikanac za senatora, prvi put odvajkada, i sada demokrati nemaju filibuster-proof majority u senatu, što znači da ako healthcare bill ne prođe u houseu, de fakto propada, a snjim akobogda i ta prokleta država. :pj:

Ne znam zašto bi SAD propao ukoliko ne prođe "healthcare".
Uostalom, ukoliko spomenuti i prođe, morate uzeti u obzir da je to veoma modificirana pa gotovo i deformirana verzija prve varijante/ideje.

PJ
20-01-2010, 21:32
Dobro to jest preuveličavanje, ali ako se sad ne riješi healthcare vjerojatno se neće nikad (relativno rečeno) riješit, a to recimo jest najveće breme sjedinjenih država, što u ekonomskom, što u socijalnom smislu.

don_corleone
20-01-2010, 22:19
Dobro to jest preuveličavanje, ali ako se sad ne riješi healthcare vjerojatno se neće nikad (relativno rečeno) riješit, a to recimo jest najveće breme sjedinjenih država, što u ekonomskom, što u socijalnom smislu.

Reci to njima. Prozvat će te komunistom. :mhm:

Galijun
20-01-2010, 22:22
Nazvati PJa komunistom je kao nazvati Lucijusa Veratiusa ustašom....

Nego da, Tedeschi mi je lud. Dođe frajer, opizdi ponudu, a ekipa samo O_O

veteran
21-01-2010, 10:28
http://www.index.hr/vijesti/clanak/mesicev-ured-rijeci-o-vojnoj-intervenciji-izrecene-su-u-kondicionalu-i-u-neformalnom-razgovoru-s-novinarima/471412.aspx

"predsjednik Mesić riječi o vojnoj intervenciji izrekao i formulirao u kondicionalu i u neformalnom razgovoru s novinarima."

e koje opravdanje:rotfl:

Kalin
21-01-2010, 12:06
Želite li nabaciti okladu hoće li Mesić, do stupanja Josipovića na mjesto predsjednika, izazvati koju novu krizu ili potencijalno uvesti Balkan u nove sukobe?
Uistinu nevjerojatna persona.

georgee
21-01-2010, 13:52
http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2010/01/21/0359006.html?pos=n0
zanimljivo da je ovo pod crnom kronikom :mrgreen:
baš me zanima kaj će bit na toj konferenciji.

veteran
21-01-2010, 16:02
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kci-bate-zivojinovica-srbi-su-heroji-haitija/471484.aspx

kak je krenulo ovo ce zavrsit ko bitka na Kosovu...

Mo
21-01-2010, 17:28
5 Srba spasilo milijune Haićana

pa vi recite da to nije izabrani narod..

samo mi je članak nejasan prvo piše da je ona kćer bate živojinovića a kasnije u tekstu piše da su otac velimir i majka lula strepili i pratili njen boravan na haitiju

inače čuo sam da je SDSS tražio da se u Vukovaru uvedu dvojezični natpisi.

i primjetio sam da 1 od forumaša piše za hakave.org :D

don_corleone
21-01-2010, 20:37
5 Srba spasilo milijune Haićana

pa vi recite da to nije izabrani narod..

samo mi je članak nejasan prvo piše da je ona kćer bate živojinovića a kasnije u tekstu piše da su otac velimir i majka lula strepili i pratili njen boravan na haitiju

inače čuo sam da je SDSS tražio da se u Vukovaru uvedu dvojezični natpisi.

i primjetio sam da 1 od forumaša piše za hakave.org :D

Ma šta bre, treba tamo poslati celi bataljun Srba pa da se taj otok dovede u red. :mhm:

Murphy
21-01-2010, 21:15

*sigh* Dobro, već mi je muka 4 mjeseca pejstati ovaj članak, ali eto mogu ga i ovdje okačiti
http://www.stratfor.com/weekly/20091012_nobel_geopolitics
:smartass:

BaF
21-01-2010, 22:26

mo, buraz, lik se zove velimir.
bata je nadimak. :roll:

Mo
21-01-2010, 22:39

ajme sad mi je neugodno

fat drummer
21-01-2010, 22:44
srbin pa velimir? nemoguće! sasvim mi je jasno da se srbin zove bata, ali velimir?
pa to bi bilo kao da se, ne znam, dado topić zove... adolf!

Mo
21-01-2010, 22:46
a gle lider radikala se zove

tomislav..

fat drummer
21-01-2010, 22:48
aperentli to srbima nije ništa čudno... da, znam, i ja sam se začudio...

Werther
21-01-2010, 23:08
a gle lider radikala se zove

tomislav..

ima ponekog tomislava srbina. to zato što se drugi sin tadašnjeg našeg zajedničkog :mrgreen: kralja zvao tomislav karađorđević ::E: namjerno nazvan hrvatskim imenom. pa po njemu

Mo
21-01-2010, 23:15
ima ponekog tomislava srbina. to zato što se drugi sin tadašnjeg našeg zajedničkog :mrgreen: kralja zvao tomislav karađorđević ::E: namjerno nazvan hrvatskim imenom. pa po njemu

fuj! kopiranti!

fat drummer
21-01-2010, 23:23
srbin ne voli ništa više nego da hrvatu nešto ukrade

Frenki
21-01-2010, 23:31
Originally Posted by Mo http://www.pravokutnik.net/forum/images/styles/senceless/buttons/viewpost.gif (http://www.pravokutnik.net/forum/showthread.php?p=463604#post463604)

Originally Posted by BaF
bata je nadimak. :roll: Navodno je volio raditi na onim bata šivaćim mašinama do kasno u noć pa odtud nadimak....

il su to cipele?

edit2: bagat su mašine!

o jebote, totalni spam post....

BaF
21-01-2010, 23:41
yeah, taman te htjedoh pitat wtf sa bagaticama :mrgreen:

malimrav85
21-01-2010, 23:46
singerice?

Mo
22-01-2010, 11:22
srbin ne voli ništa više nego da hrvatu nešto ukrade

tako je.

jesi kad čuo da se neki pošteni hrvat zove stevan.. ili nemanja.. ili puniša

Werther
22-01-2010, 11:37
baš čitam o tomislavu karađorđeviću na wikipediji. zanimljiva biografija, vidi se da je pravi srbin uprkos ustaškom imenu periodu od 1937-1941, školovao se u Sandrayd School (Cobham, Engleska), zatim u Oundle School od 1941-1946, i u Clare College Univerziteta u Kembridžu (http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9A%D0%B5%D0%BC%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%9F) od 1946-1947, kada je napustio studije zbog sukoba sa jednim marksističkim profesorom

nijedan hrvat ne bi imao muda za takvo što!

don_corleone
22-01-2010, 11:57
Danas je 17 godina od početka velike akcije Maslenica. Mislim da bi bilo neodgovorno od nas kad se nebi toga tu sjetili.

ps izgleda da smo se borili i protiv srpske braće Rusa...

http://www.vecernji.hr/vijesti/na-maslenici-se-ratovalo-protiv-ruskih-dobrovoljaca-clanak-82432

Mo
22-01-2010, 13:43
ti si jedan ksenofob i nacionalist!

konzerva
22-01-2010, 14:08
razbacuješ se komplimentima! daj i meni malo laskaj

Mo
22-01-2010, 14:41
razbacuješ se komplimentima! daj i meni malo laskaj

ti si filoustaša i klerofašist

remorker988
22-01-2010, 17:23
Pustite Horvatinčića da gradi, kaj čovjeka gnjavite? :wink:

malimrav85
22-01-2010, 17:32
pa nek gradi
kupio si je zgradu i nek kaj se mene tiče tam napravi bazen
ali ulica nije njegova i ne vidim uopće potrebu da se jedna ulica u centru zatvara da si lik može garažu radit
a ovi idioti u gradu tvrde da žele maknut aute iz centra a istovremeno grade garažu u samom centru grada plus što žele gradit još jednu 400 metara dalje

Mo
22-01-2010, 17:39
da, uništit će onu šetnjicu u varšavskoj za jebenu garažu..

i još briljantna ideja o garaži ispod hnk

jebeno riješavaju problem prometa u centru, sav promet trpaju u centar umj. da ga vade.

da ne govorim o izvrsno uređenom zelenom valu di jedva mogu 2 čovjeka proć jedan pored drugog..

malimrav85
22-01-2010, 18:02
trebalo bo napravit garažu na črnomercu, oko cibone, oko trga burze
na sjeveru ima langić
i fino do garaže autom i onda na tramvaj za centar
cijena garaže da je 3-5kn i 99.99% sam siguran da bi garaže bile krcate

Tkach
22-01-2010, 18:50
Zna se!

Šporka kenijsko-indonezijska komunjara će uskoro biti eviktirana iz Bijele kuće i spakovana u jednu od matičnih zemalja, pa nek tamo donosi zdravstvenu uravnilovku.

malimrav85
22-01-2010, 22:52
lica nacije
lik fino pljuje pa faksu našem, onak, između redaka
a sve istinu govori
baš sam to na sudu pričao sa sutkinjom, isto to što čovjek govori
lik se smije jer kaže da mu ni jedan vježbenik ne zna napisat prigovor protiv platnog naloga
a kak bi znali? di smo mi to vidli?

legionar
22-01-2010, 23:15
Da je samo platni nalog. Ja osobno ne vidim da ću na ovome faxu naučit išta što će mi koristit u praksi. Sve ovo što sad štrebetamo i ovako kasnije - osim nekih osnova (koje ne prelaze više od 10% materije) - nećemo nikad ni trebat. Pola vremena kojeg trošimo na štrebetanje stvari koje nam nikad neće trebat i koje nam sve lijepo negdje pišu mogla bi bit praksa. Pravnički način razmišljanja i pravna logika svakako se ne vježba kroz beskrajno štrebanje suhoparnih intelektualnih proljeva nego kroz praksu.

Đ!
23-01-2010, 00:01
Nemojte tako, na vježbama iz gpa i gppa smo naučili kako napisat tužbu i odgovor na tužbu.:mrgreen:

fat drummer
23-01-2010, 00:07
Nemojte tako, na vježbama iz gpa i gppa smo naučili kako napisat tužbu i odgovor na tužbu.:mrgreen:
o da! vrhovni sud samo čeka seminarsite gpp-a

Đ!
23-01-2010, 00:08
o da! vrhovni sud samo čeka seminarsite gpp-a

Nisam rekao seminar nego vježbe. Na seminaru zasigurno naučiš i više.:rotfl:

Robierre de Cochon
23-01-2010, 00:43
lica nacije
lik fino pljuje pa faksu našem, onak, između redaka
a sve istinu govori
baš sam to na sudu pričao sa sutkinjom, isto to što čovjek govori
lik se smije jer kaže da mu ni jedan vježbenik ne zna napisat prigovor protiv platnog naloga
a kak bi znali? di smo mi to vidli?

ne brini...nagledati ćeš se prigovora protiv platnog naloga i previše u prvim godinama karijere, haha. to su gluposti koje naučiš u praksi...i nema brige.
uostalom, taj vježbenički staž je ionako kao neko praktično studiranje...skoro da ga ni ne možeš doživit kao pravi posao....posebno ako se uzme u obzir plaća :D

legionar
23-01-2010, 01:19
Da bi se probio u odvjetničke vode, jel je svejedno gdje dobiješ posao iza faxa tj. gdje odrađuješ vježbeništvo? Ako te strpaju u upravu kako odande? De malo to sve pojasni jer nemam blage šta me iza čeka, nisam se do sad o tome uopće raspitivao. Znam samo da me rad u državnoj upravi nimalo ne zanima.

malimrav85
23-01-2010, 01:40
nije svejedno ni u koji ured dođeš a kamo tek u kojem smjeru ideš
kak misliš strpa te?pa neće te niko trpat negdje di ne želiš
za upravu ne znam ali nekaj sam čuo da se može i od tamo na pravosudni ali nemam pojma uopće o tome
ni koja je fora sa pravosudnim sad ni za kaj je pravosudna akademija, ništa
reko, čekam 5. godinu da krenem u istraživanje

ne brini...nagledati ćeš se prigovora protiv platnog naloga i previše u prvim godinama karijere, haha. to su gluposti koje naučiš u praksi...i nema brige.
uostalom, taj vježbenički staž je ionako kao neko praktično studiranje...skoro da ga ni ne možeš doživit kao pravi posao....posebno ako se uzme u obzir plaća :D
ma nisam ja ni ciljao na to da neću nikad naučit
nego na to da bi bilo divno, nagađam svima, od poslodavaca do države, kad bi nakon faksa bili spremniji za posao i kad ti ne bi netko morao objašnjavat skoro pa kak se olovka drži
sad sam bio na trgovačkom sudu ovaj tjedan i postoji generalno nezadovoljstvo kako sudaca tako i odvjetnika koji uzimaju vježbenike
malo kome se da više objašnjavat novacima kako da rade neke osnove
jedno razmišljanje koje sam čuo je da se poveča praksa kroz studij a da se pravosudni polaže zajedno sa diplomskim uz neke razrade čitavog sistema, naravno

fakat pišem puno

legionar
23-01-2010, 01:48
Pod strpati mislim gdje možeš dobit posao. Jedan možeš odbiti, ali više njih sumnjam, pogotovo ako nisi pri parama. Čuo sam da bi neki i besplatno radili kod nekih odvjetnika ili za neku crkavicu samo da se probiju u odvjetništvo. Treba tražit neku vezu - kao i za sve u banana Republic.

malimrav85
23-01-2010, 01:50
ma nije valjda tak crno
ja računam kad mi budemo pri kraju da će se sve vratit na staro
tj. da ćemo opet napuhavat balon

idem spavat, idem na svadbu sutra u tvoje krajeve
LN

Robierre de Cochon
23-01-2010, 02:08
Da bi se probio u odvjetničke vode, jel je svejedno gdje dobiješ posao iza faxa tj. gdje odrađuješ vježbeništvo? Ako te strpaju u upravu kako odande? De malo to sve pojasni jer nemam blage šta me iza čeka, nisam se do sad o tome uopće raspitivao. Znam samo da me rad u državnoj upravi nimalo ne zanima.
s obzirom da sam još samo dva tjedna vježbenik...iz tok bogatog iskustva mogao bih izvući par pouka :D :
jako je bitno s kojim poslom startaš!
mislim da većina želi zgrabiti bilo što, što prije, pod utjecajem staraca kojima je pun qrc uzdržavanja djece (lol) do hordi pravnika na zavodu.
ali ja bih ipak preporučio malo više informiranja omogućnostima nastavka karijere.

npr, to što ti kažeš, ako te strpaju u upravu, možeš se pozdraviti od odvjetništva.
ako se kasnije eventualno poželiš prebaciti u odvj.ured, onda će te tamo smatrati kao apsolutnog početnika jer nemaš iskustva u tom poslu. znači, vjerojatno će prednost dati nekom tko ima iskustva u odvjetništvu ili još bolje, koji ima pravosudni ispit.
tako da...recimo nakon dvije godine u upravi, ti ćeš opet u odvjetničkom uredu biti onaj najniži vježbenik-početnik...i morati ćeš graditi karijeru od nule.
(naravno da ima i suprotnih primjera, ali pišem generalno)

dalje, čak i ako si siguran da se želiš baviti odvjetništvom, jako je bitno pripaziti u koji ured ćeš upasti. ako upadneš u ured koji te nakon tri godine neće uzeti za odvjetnika, možeš se pozdraviti s odvjetništvom. možda je ovo pretjerano, ali generalno su rjeđi slučajevi da uredi zapošljavaju gotove mlade odvjetnike. preferiraju "odgojiti" svoje vježbenike. tako da, ako te ne uzmu nakon vježbeničkog, noga u guzicu i traži drugdeje. :D naravno, opet kao početnik.

ako se odlučiš za firmu nakon faxa...e onda se oprosti od polaganja pravosudnog slijedećih 4 godina! a i onda kad dođe vrijeme za spremanje za ispit, teško da će ti itko dati i dan slobodan za učenje...pa eventualno preostaje godišnji odmor...i najvjerojatnije neizvjesan rezultat (po meni je 3 mjeseca MINIMUM za pripremiti pravosudni!). znači, pušiona, ne možeš napredovati jer firme praktički sve traže pravnike s pravosudnim!

isti ti je shit s područjem kojim ćeš se baviti. ako si radio naknadu štete npr., a poželiš promijeniti ured, odbiti će te kancelarija koja se bavi trgovačkim jer nemaš iskustva s onim čime se oni bave. ako si radio ovrhu, onda će te odbijati uredi koji se bave svačim jer "premalo znaš". a opet, s druge strane, ako si radio ured gdje se radilo sve od kaznenog do civila, odbiti će te u uredu koje se bavi pravom društva jer nisi dovoljno iskusan u tom području. :D generaliziram i karikiram...ali takva je situacija.

dalje, ako mislite otvarat svoj ured nakon pripravničkog, mislim da ste u utopiji u kojoj sam i ja živio. :D prvo, nema smisla otvarati ured ako nemaš bar neke stranke. a ko si radio recimo s velikim firmama tipa ina, ht, banke...ništa od toga. možeš čekat da ti neka sirotinja pokuca na vrata...i onda ga ganjati da ti plati. :D drugo, iskustvo. kako ćeš ti rješavati složene vlasničkopravne predmete, ako si se kao vježbenik bavio recimo samo prekršajnim pravom i naknadom štete?! znači, puno muke..i pretpostavljam puno godina bez pare u džepu. :D e da...i na kraju poslovni prostor...kojeg pretpostavljam, većina ipak nema u vlasništvu u kasnim dvadesetima. ;)

summa sumarum...ja sam krenuo od teorije "treba probati sve pa na kraju odlučiti što ti odgovara"...ali srećom to je ostalo samo na teoriji...i cijelo sam vrijeme radio u odvjetništvu...ali sada se nadam nekoj promjeni. :D

legionar
23-01-2010, 02:20
Uglavnom, moglo bi se reći da bi vježbenički mogao odraditi kod odvjetnika, i to među boljima u mom kraju, možda kod istih takvih i u ZG. Sad hoće li me trpjeti i nakon vježbeništva to ne znam. Ali pretpostavljam da bi nakon dvije g. (ili koliko već je vj.) rada s vrhunskim odvjetnikom mogao dobit posao negdje, pogotovo ako je isti bavi i s kaznenim i s građanskim smijerom pa stekneš određeno iskustvo iz oba područja. A vidjet ćemo. Gdje mi je ono skripta iz upravne? :rotfl:

fat drummer
23-01-2010, 10:19
zapošljavanje u hrvatskoj pogotovo u ovako pederskoj branši kao što je odvjetništvu često podrazumjeva neku vezu (tipa, moja mater zna tog odvjetnika jer su zajedno išli u srednju, on traži vježbenika, a relano mu se ne da intervjuirat debile)

ovo što robi govori o otvaranju svog ureda je velika utopija baš zbog tog sjebanog koncepta jedinstvenih cijena usluga (u teoriji jelte)

u biti vama je isto idete li vi kod čede prodanovića po svoj prigovor o platnom nalogu ili kod robija, isto ćete platiti. dok čedo p ima patinu stručnosti i veliku famu oko sebe mali robi ima goli kurac

veteran
23-01-2010, 10:52
mali robi ima goli kurac

jadan mali robi:(

malimrav85
23-01-2010, 11:50
Ono što mene zanima je kolko je važno da je ured u centru grada i zašto? mislim kad ga ideš sam otvarat. siguran sam da postoji neki razlog kao što je blizina svega ali koje su mane toga da otvoriš ured u nekom kvartu koji je dobro povezan, blizu ima javni bilježnik itd.
Ok, kužim da će ti do suda trebat miljardu godina ali zašto je to strankama bitno?

I da... Imam dojam da je bolje ić u neki srednji pa čak i manji ured jer imam neko mišljenje da se tamo više radi na ljudskoj bazi nego negdje di ima 500 ljudi. jel to tak ili je bolje ić u neki megalomanski ured?

malimrav85
23-01-2010, 12:48
http://www.jutarnji.hr/jumbo-plakatima-razotkrila-aferu-s-obaminim-savjetnikom/508126/
koja carica, ha ha ha

PJ
23-01-2010, 13:00
Fucking owned.

legionar
23-01-2010, 14:23
Ono što mene zanima je kolko je važno da je ured u centru grada i zašto? mislim kad ga ideš sam otvarat. siguran sam da postoji neki razlog kao što je blizina svega ali koje su mane toga da otvoriš ured u nekom kvartu koji je dobro povezan, blizu ima javni bilježnik itd.
Ok, kužim da će ti do suda trebat miljardu godina ali zašto je to strankama bitno?

I da... Imam dojam da je bolje ić u neki srednji pa čak i manji ured jer imam neko mišljenje da se tamo više radi na ljudskoj bazi nego negdje di ima 500 ljudi. jel to tak ili je bolje ić u neki megalomanski ured?Vjerojatno je i strankama bitno, ali ne toliko. Stranka može bit recimo u Prečkom, a ti imat ured na Maksimiru. Koliko sam shvatio pričajući s nekim odvj. u Zg, bitno im je da im je ured što bliže sudovima. Rasprave nekad na sudu traju po cca 20-ak min, i sigurno im se neda gubit sat vremena na vožnju od ureda do suda da bi tamo bili samo 20 ak min, pogotovo ako imaju više rasprava dnevno.

Josip Broz Tito
23-01-2010, 14:45

I da... Imam dojam da je bolje ić u neki srednji pa čak i manji ured jer imam neko mišljenje da se tamo više radi na ljudskoj bazi nego negdje di ima 500 ljudi. jel to tak ili je bolje ić u neki megalomanski ured?
Moj frend ti je otvorio ured kod našeg faksa,kud se ide do Blata ili kako se već zove ona birtija na ćošku.
Imao je stranaka,ali kaže da je najam bio toliko skup da se jednostavno ne isplati.Ne možeš toliko para nasmagati.

Malecka
23-01-2010, 14:49
s obzirom da sam još samo dva tjedna vježbenik...iz tok bogatog iskustva mogao bih izvući par pouka :D :

Izostavio si sudove. Moze par rijeci o tome? Jel istina da je za dobit vjezbenistvo na sudu najbitniji broj godina studiranja?

Robierre de Cochon
23-01-2010, 15:23
dok čedo p ima patinu stručnosti i veliku famu oko sebe mali robi ima goli kurac
Da, mislim da si pogodio bit mog posta. :D
Ja bih prvi iso kod nekog odvjetnika za kojeg se prica da je dobar i ima puno iskustva, nego nekome ko je tek zapoceo posao. Ista je cijena, a usluga ocito nije ista...jer i onaj sto pece hamburger u McDonaldsu i glavni kuhar iz esplanade su oboje kuhari...ali tu postoji i razlika u cijeni...sto kod odvjetnika nije slucaj!!

@mrav:
ured u centru grada...hm...nekako mi se cini da ce ti manji problem biti skupiti stranke ako stavis plocu u Bogovicevoj nego na Zitnjaku ili Donjoj Dubravi. :D Ali ne znam...vjerojatno ti moze dobro krenuti kao "kvartovski odvjetnik"...pa se prosiri glas...pogotovo u Zagrebu koji je veliki grad i neki kvartovi su skoro kao gradovi za sebe. Kad dobro radis posao, cesto lokacija nije bitna. Opet, to je vjerojatno i stvar prestiza...imati ured na dobroj lokaciji. Ja sam radio u jednom uredu Parizu...i tamo svaki ured koji drzi do sebe zeli imati kancelariju na nekoj od velikih avenija (moj bio na aveniji Montaigne...a tamo imas samo butike visoke mode i luksuzni hotel Plaza Athenee!). Skoro da adresa vise prodaje ured od samog imena...jer ona salje poruku klijentu da je to ozbiljan ured!

@ malecka:
Za sud treba veza ili ponekad dobre ocjene i rekordno vrijeme studiranja...ali cesce ovo prvo.

PJ
23-01-2010, 16:47
http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-beogradu-ustolicen-novi-srpski-patrijarh-irinej-ovo-je-veliki-dan-za-spc/471855.aspx

Ali Amfilohije :cold:

Frenki
23-01-2010, 18:40
Nisam rekao seminar nego vježbe. Na seminaru zasigurno naučiš i više.:rotfl:

O da, da, pogotovo ak ti Dika drži seminar... od njega se stvarno svašta može čuti.... :mrgreen:

Tkach
24-01-2010, 11:51
http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-beogradu-ustolicen-novi-srpski-patrijarh-irinej-ovo-je-veliki-dan-za-spc/471855.aspx

Ali Amfilohije :cold:

Dvije noći nisam spavo od tuge.

fat drummer
24-01-2010, 12:53
irinej je super tip, siguran sam da će i on jebavati pošten svijet idućih 25 godina

Must
24-01-2010, 20:54
bojim se da je lik sad stvarno u govnima :ohmy:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/umrla-i-druga-zrtva-sudara-s-radimirom-cacicem/471995.aspx

georgee
25-01-2010, 01:41
ma sumnjam. osim kaj je poznata politička figura u susjednoj zemlju, očito suci ne presuđuju tak lako zatvorsku kaznu.

legionar
25-01-2010, 01:43
Bit će sprdačina od pravnog sustava Mađarske ako lika koji je ubio dvije osobe ne osude na zatvorsku kaznu. Divljao je Krade i prije s autom, ovo nije ništa neočekivano.

MothMilk
25-01-2010, 04:58
Bit će sprdačina od pravnog sustava Mađarske ako lika koji je ubio dvije osobe ne osude na zatvorsku kaznu. Divljao je Krade i prije s autom, ovo nije ništa neočekivano.

Ne sumnjam da je vozio brzo ( "važan sastanak", njegova reska osobnost kakva već je), ali ne trebalo tako lagano bilo kojeg čovjeka "slati" u zatvor.

Oko nesreće je kao i svaki, al svaki put, u medijima brzo oprečnih informacija (te je bila magla, te kiša, vozio je prebrzo, drugi auto je vozio sporije nego što treba na toj traci), a i nekako mi je tu bitna dob stradalih za sve okolnosti, i ozljeda, pa i presude, koliko god zazvučalo morbidno...

Robierre de Cochon
25-01-2010, 12:42
a i nekako mi je tu bitna dob stradalih za sve okolnosti, i ozljeda, pa i presude, koliko god zazvučalo morbidno...
bez ulaženja u spekulacije...iz osobnog iskustva znam da se po Mađarskoj jako sporo vozi, iako su im ceste svugdje ravne i lijepo pregledne. nisu baš skloni preticanju i jurnjavi koliko sam primjetio.

što ne bi trebao biti problem po kiši i magli, naravno... :/

Đ!
25-01-2010, 18:19
Bit će sprdačina od pravnog sustava Mađarske ako lika koji je ubio dvije osobe ne osude na zatvorsku kaznu.

Jao jao, nije on njih ubio. On je izazvao prometnu nesreću sa smrtnim posljedicama.:mrgreen: Brzina mu izmjerena nije, loši uvjeti na cesti, starije osobe su umrle od posljedica ozlijeda... Nije ti to prekršajni sud da tak od oka uzimaju činjenice i kažnjavaju na temelju objektivne odgovornosti. ovo bi mogli uzet kao nehaj. Plus što uvjetna osuda nije "oslobođenje kazne", kako nam je na vježbama pričao jedan sudac...

Evo ti naš KZ:

Izazivanje prometne nesreće

Članak 272.

(1) Tko kršenjem propisa o sigurnosti prometa tako ugrozi promet da izazove nesreću u kojoj je neka druga osoba teško tjelesno ozlijeđena, ili je drugome prouzročena imovinska šteta velikih razmjera,

kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

(2) Ako je kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka počinjeno iz nehaja,

počinitelj će se kazniti novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.

(3) Ako je kaznenim djelom iz stavka 1. ovoga članka prouzročena smrt jedne ili više osoba,

počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od tri do deset godina.

(4) Ako je kaznenim djelom iz stavka 2. ovoga članka prouzročena smrt jedne ili više osoba,

počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Must
25-01-2010, 18:47
ako se izvuče bit će to isključivo zato jer je važna politička figura kod nas, moš mislit da netko od nas to sutra napravi da nebi završio u zatvoru...

don_corleone
25-01-2010, 19:20
ako se izvuče bit će to isključivo zato jer je važna politička figura kod nas, moš mislit da netko od nas to sutra napravi da nebi završio u zatvoru...

Slažem se. Đ sve to stoji al dobio bi i ti i ja barem 6 mjeseci, možda i više (pitanje je kako je to regulirano kod Mađara).

Đ!
25-01-2010, 19:43
Nemam iskustva s kaznenim sudstvom(samo prekršajnim:mrgreen:) al ne vjerujem da se razbacuju zatvorom sam tak. Pogotovo kad uzmeš ono što sam naveo plus činjenicu da je vjerojatno nekažnjavan u Mađarskoj.

remorker988
25-01-2010, 19:53
Brzina mu izmjerena nije, loši uvjeti na cesti, starije osobe su umrle od posljedica ozlijeda...

Jel ti to želiš reći da se ljudski život vrednuje po starosti ljudi? :unsure:
Jesi ti ono položio KP? :rotfl:

Nije ti to prekršajni sud da tak od oka uzimaju činjenice i kažnjavaju na temelju objektivne odgovornosti. ovo bi mogli uzet kao nehaj.

Zar je moguće napraviti kazneno djelo ugrožavanja prometa sa namjerom? Naravno da je nehaj :thumbup:

georgee
25-01-2010, 19:56
stariji ljudi će lakše podlijeć ozljedama.
i definitivno može bit s namjerom, vidi onog luđaka danas koji je vozio u suprotnom smjeru i sama je sreća da nije nikog ubio.

legionar
25-01-2010, 19:58
Vjerojatno misli starost u smislu da bi se mlađa osoba - otpornija na ozlijede - možda izvukla. Nije isto ako jednakim intenzitetom nastrada neki mladić od 25 g. ili stari djed od 85. Znade se tko generalno gledano ima veće šanse da preživi. Ja osobno mislim da će dobit uvjetnu, ali da je to napravio netko od nas 2 godine bi najmanje dobili.

sickboy
25-01-2010, 19:59
Jel ti to želiš reći da se ljudski život vrednuje po starosti ljudi? :unsure:

------------------------------------

Zar je moguće napraviti kazneno djelo ugrožavanja prometa sa namjerom? Naravno da je nehaj :thumbup:

Remorker se drznuo osporiti vrhovni autoritet KP-a!
U Go Girl...:vet:

stariji ljudi će lakše podlijeć ozljedama.
i definitivno može bit s namjerom, vidi onog luđaka danas koji je vozio u suprotnom smjeru i sama je sreća da nije nikog ubio.

:rotfl:
Daj georgee...molim te.
Ljudski zivot se ne vrednuje prema tome tko ce lakse podlijeci ozljedama...

A sumnjam da je frajer uletio u krivu traku s namjerom...to je toliko lako pobit da je smijesno + imao 2.35 promila

Vjerojatno misli starost u smislu da bi se mlađa osoba - otpornija na ozlijede - možda izvukla. Nije isto ako jednakim intenzitetom nastrada neki mladić od 25 g. ili stari djed od 85. Znade se tko generalno gledano ima veće šanse da preživi. Ja osobno mislim da će dobit uvjetnu, ali da je to napravio netko od nas 2 godine bi najmanje dobili.

Kakve razlike ima ako ja mladica od 25g lemnem sakom i ubijem ga, i ako to isto napravim djedu od 85g? Al lupio sam ih istim intezitetom...

Đ!
25-01-2010, 20:09
Okej, Remorker, ja tebe pitam jesi li ti pročitao Opći dio? :rotfl: Normalno da tak nešto možeš s namjerom napravit. Uostalom, idi tumačit članak pa te ja pitam na što se odnosi ono što nije vezano člankom 2, ako se po tvojem već sam članak 1 odnosi na nehaj. Već sam ja to pozaboravljao glede izravne i neizravne namjere ali sam siguran da se tu misli primarno na neizravnu namjeru(ili kako se to već zove, odavno već nisam vrhovni autoritet za kp:mrgreen:) A što se starosti tiče... Dobro je primjetio Legionar, takve stvari se uzimaju u obzir. Jbte, ako olakotna okolnost može biti da imaš djecu(da, takve stvari uzimaju u obzir ako ćemo uzet da su primjeri iz knjige stvarni:mrgreen:) zašto vas ovo čudi? Mislim da se i to negdje u primjerima spominje.

legionar
25-01-2010, 20:10
Babu od 90 godina ako kresneš šakom šanse da završi na Mirogoju su velike. Ako je netko od 25. g. u pitanju sumnjam baš da će ga to pospremit na Mirogoj.

sickboy
25-01-2010, 20:12
Okej, Remorker, ja tebe pitam jesi li ti pročitao Opći dio? :rotfl: Normalno da tak nešto možeš s namjerom napravit. Uostalom, idi tumačit članak pa te ja pitam na što se odnosi ono što nije vezano člankom 2, ako se po tvojem već sam članak 1 odnosi na nehaj. Već sam ja to pozaboravljao glede izravne i neizravne namjere ali sam siguran da se tu misli primarno na neizravnu namjeru(ili kako se to već zove, odavno već nisam vrhovni autoritet za kp:mrgreen:) A što se starosti tiče... Dobro je primjetio Legionar, takve stvari se uzimaju u obzir. Jbte, ako olakotna okolnost može biti da imaš djecu(da, takve stvari uzimaju u obzir ako ćemo uzet da su primjeri iz knjige stvarni:mrgreen:) zašto vas ovo čudi? Mislim da se i to negdje u primjerima spominje.

Ti se salis il kaj?
Evo prvi cu priznati da sam bio u krivu ako mi netko da primjer sa suda gdje se kao olakotna okolnost uzela cinjenica da je preminula/ ubijena (whatever) osoba starije zivotne dobi.
Pa normalno da se uzima kao olakotna okolnost cinjenica da netko ima djecu...iako smatram da to moze biti normalno samo ako se osoba o toj djeci zaista i brine i uzdrazava ih. I mislim da bi se to moralo uzimati u obzir kod laksih KD-a.

Babu od 90 godina ako kresneš šakom šanse da završi na Mirogoju su velike. Ako je netko od 25. g. u pitanju sumnjam baš da će ga to pospremit na Mirogoj.

Mislis? Cini mi se da bi bio dovoljan precizan udarac u sljepoocnicu...
Al nisi mi odgovorio na pitanje...ja te pitam koja je razlika...pravno...

Đ!
25-01-2010, 20:20
Mislis? Cini mi se da bi bio dovoljan precizan udarac u sljepoocnicu...
Al nisi mi odgovorio na pitanje...ja te pitam koja je razlika...pravno...

Kad to tak postaviš, razlike nema. Pravno je ubojstvo u oba slučaja. Ali ako tipa gurneš nekog dedu i on udari glavom u zid i umre nije isto ako gurneš mladoga koji dobije blaži potres mozga jer je ovaj sav osjetljiv. Znam da ima primjer sa hemofiličarem kojeg je netko pogodio kamenom pa je ovaj iskrvario. Olakotna okolnost ne znači sad da će ga oslobodit krivnje, jbte, nego da će mu uzet u obzir sigurno.

legionar
25-01-2010, 20:24
Ako bi ciljano gađao sljepoočnicu ili preostalih 6 vitalnih točaka na tijelu to bi bilo ubojstvo s namjerom. Ako bi bez ikakve namjere, recimo u ljutnji i sl. nekoga pogodio sljepoočnicu i usmrtio, tad vjerojatno neće postojati razlika jel u pitanju baba ili neki lik od 25 g. jer je jasno da bi radi činjenice da je riječ o vitalnoj točci umro bilo tko. No, ako se ne radi o vitalnim točkama tad se može uzimat u obzir razlika u godinama. Udarac u arkadu recimo bi mogao usmrtit neku babu koja jedva stoji na nogama, nekog mlađe vrlo teže teže. Sud takve stvari uzima u ubzir.

remorker988
25-01-2010, 20:26
"Navedena podjela posljedica važna je i pri utvrđivanju subjektivne strane kaznenog djela (krivnje). Nema nikakve dvojbe da je u odnosu na teže posljedice moguć samo nehaj. Ako bi u odnosu na tešku tjelesnu ozljedu ili smrt postojala namjera, pa makar i samo neizravna, ne bi se uopće radilo o prometnom deliktu nego o KD teške tjelesne ozljede ili ubojstva."

Ovako kaže Novoselec.

KD ugrožavanja prometa se može napraviti s namjerom, da, ali ovdje se radi o smrti koja mora biti nehajna jer je inače ubojstvo.

sickboy
25-01-2010, 20:32
Kad to tak postaviš, razlike nema. Pravno je ubojstvo u oba slučaja. Ali ako tipa gurneš nekog dedu i on udari glavom u zid i umre nije isto ako gurneš mladoga koji dobije blaži potres mozga jer je ovaj sav osjetljiv. Znam da ima primjer sa hemofiličarem kojeg je netko pogodio kamenom pa je ovaj iskrvario. Olakotna okolnost ne znači sad da će ga oslobodit krivnje, jbte, nego da će mu uzet u obzir sigurno.

Ako bi ciljano gađao sljepoočnicu ili preostalih 6 vitalnih točaka na tijelu to bi bilo ubojstvo s namjerom. Ako bi bez ikakve namjere, recimo u ljutnji i sl. nekoga pogodio sljepoočnicu i usmrtio, tad vjerojatno neće postojati razlika jel u pitanju baba ili neki lik od 25 g. jer je jasno da bi radi činjenice da je riječ o vitalnoj točci umro bilo tko. No, ako se ne radi o vitalnim točkama tad se može uzimat u obzir razlika u godinama. Udarac u arkadu recimo bi mogao usmrtit neku babu koja jedva stoji na nogama, nekog mlađe vrlo teže teže. Sud takve stvari uzima u ubzir.

Ja i dalje trazim potvrdu te vase sigurnosti...

Znaci sud bi trebao uzeti u obzir starost (cca 70g) zrtve koju sam ja udario (ne u vitalnu tocku al recimo u glavu)...i ona je preminula...
A moze isto tako uzeti u obzir cinjenicu da sam ja bio svjestan da je ta osoba starija i da moj udarac moze njoj nanijeti teze posljedice nego nekoj mladjoj osobi...onda s jedne strane imamo cinjenicu da bi trebalo uzeti kao olakotnu okolnost starost zrtve i kao otegotnu okolnost moju svijest o posljedicama radnje...

remorker988
25-01-2010, 20:32
Kad to tak postaviš, razlike nema. Pravno je ubojstvo u oba slučaja. Ali ako tipa gurneš nekog dedu i on udari glavom u zid i umre nije isto ako gurneš mladoga koji dobije blaži potres mozga jer je ovaj sav osjetljiv.Znam da ima primjer sa hemofiličarem kojeg je netko pogodio kamenom pa je ovaj iskrvario. Olakotna okolnost ne znači sad da će ga oslobodit krivnje, jbte, nego da će mu uzet u obzir sigurno.

Ma isto je. Ne možeš vrednovati život na taj način.

Kod hemofiličara se radi o tome da se niječe počiniteljeva krivnja jer on nije mogao predvidjeti da će žrtva umrijeti zbog iskrvarenja. (U slučaju se radi o nekom beznačajnoj, slučajnoj ozljedi kamenom ili nešto tako)

Đ!
25-01-2010, 20:39

Znaci sud bi trebao uzeti u obzir starost (cca 70g) zrtve koju sam ja udario (ne u vitalnu tocku al recimo u glavu)...i ona je preminula...
A moze isto tako uzeti u obzir cinjenicu da sam ja bio svjestan da je ta osoba starija i da moj udarac moze njoj nanijeti teze posljedice nego nekoj mladjoj osobi...onda s jedne strane imamo cinjenicu da bi trebalo uzeti kao olakotnu okolnost starost zrtve i kao otegotnu okolnost moju svijest o posljedicama radnje...

A ne znam kaj da ti velim. Ovdje je počinjeno kd iz nehaja i činjenica da je netko lakše podlegao ozlijedama je svakako olakotna okolnost. Jebiga, dogodilo mu se da je izazvao prometnu i teško ozlijedio ljude. Netko mlađi bi možda preživio, ova bakica nije i nemreš to sam tak uzet kao objektivnu činjenicu.

@ remorker: tebe upućujem na stavak 4

sickboy
25-01-2010, 20:47
A ne znam kaj da ti velim. Ovdje je počinjeno kd iz nehaja i činjenica da je netko lakše podlegao ozlijedama je svakako olakotna okolnost. Jebiga, dogodilo mu se da je izazvao prometnu i teško ozlijedio ljude. Netko mlađi bi možda preživio, ova bakica nije i nemreš to sam tak uzet kao objektivnu činjenicu.

@ remorker: tebe upućujem na stavak 4

And we have a winner...::E:

Ti meni i dalje pricas po nekoj svojoj logici...kako ti smatras da bi trebalo biti, ne temeljis mi svoje navode nicim konkretnim.
Ja ti sam velim da nikada nisam cuo za tako vrednovanje i uzimanje tih cinjenica kao olakotne...

Đ!
25-01-2010, 20:52
Ja ti sam velim da nikada nisam cuo za tako vrednovanje i uzimanje tih cinjenica kao olakotne...

A jbg, ja jesam(uglavnom na vježbama iz kp-a i kpp-a od ljudi iz prakse i vidio sam poneke presude) Takve stvari ne pišu u zakonu nego ih sudac uzima ili ne uzima u obzir.

sickboy
25-01-2010, 21:00
A jbg, ja jesam(uglavnom na vježbama iz kp-a i kpp-a od ljudi iz prakse i vidio sam poneke presude) Takve stvari ne pišu u zakonu nego ih sudac uzima ili ne uzima u obzir.

Odi u 3 krasna penisa...
Nisi to mogao odmah napisati nego ja moram trositi svoje vrijeme i nabijati postove...?!?...

remorker988
25-01-2010, 21:07
"Specifična je i konstrukcija kd izazivanja prometne nesreće iz čl. 272. To djelo jest kd konkretnog ugrožavanja, ali se ovdje ne kažnjava samo ugrožavanje, nego tek ako je ono dovelo do povređivanja (do teške tjelesne ozljede ili smrti ili više osoba ili do imovinske štete velikih razmjera). Na taj je način umanjena uloga ugrožavanja, iako ono nije izgubilo i svaku funkciju; kod tog se kd krivnja različito ocjenjuje u odnosu na ugrožavanje (moguća je namjera i nehaj) i u odnosu na povređivanje (moguć je samo nehaj)."

Članak 272.

(1) Tko kršenjem propisa o sigurnosti prometa tako ugrozi promet da izazove nesreću u kojoj je neka druga osoba teško tjelesno ozlijeđena, ili je drugome prouzročena imovinska šteta velikih razmjera,
---- tko to namjerno prouzroči

-----tko to napravi nehajno (teško tjelesno ozbljedi ili prouzroči imovinsku štetu)

(3) Ako je kaznenim djelom iz stavka 1. ovoga članka prouzročena smrt jedne ili više osoba,
počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do deset godina.
-----tko, kada namjerno prouzroči kd iz prvog stavka, ubije čovjeka (može biti samo nehaj)

(4) Ako je kaznenim djelom iz stavka 2. ovoga članka prouzročena smrt jedne ili više osoba,

----tko nehajno napravi kd iz prvog stavka i prouzroči smrt (smrt također može prouzročiti samo nehajno)

:thumbup:

Đ!
25-01-2010, 21:22
Ja ću se ipak priklonit članku 44., st. 3 KZ koji kaže da je neizravna namjera kad je netko svjestan da može počiniti kd pa na to pristaje i reći da netko može biti svjestan da bi netko mogao umrijeti ako izazove prometnu nesreću i na to pristati i samim time počiniti to sa neizravnom namjerom. :mrgreen:

remorker988
25-01-2010, 21:25
Ja ću se ipak priklonit članku 44., st. 3 KZ koji kaže da je neizravna namjera kad je netko svjestan da može počiniti kd pa na to pristaje i reći da netko može znati da bi netko mogao umrijeti ako izazove prometnu nesreću i samim time počiniti to sa neizravnom namjerom. :mrgreen:

Ovo ti uopće ne drži vodu, priznaj poraz, ajde, priznaj :poke:

PJ
25-01-2010, 21:47
Još uvijek imaš džoker "Ti si glup, jebemti mater"

veteran
25-01-2010, 22:38

dogodilo se u nasem pravosudju da je osoba osudjena za "namjeru" zato jer je jureci automobilom 50 km/h iznad ogranicenja (mislim da je tolko) prosla kroz 3 crvena svjetla za redom i zabila se u drugi auto i covjek iz tog drugog auta je preminuo...drzavna odvjetnica (dobraaaaa:mrgreen:) kod koje sam bio na praksi je uspjela dokazati da se kroz 3 crvena s tolikom brzinom ne prolazi nehajno i bez svjesnosti o posljedicama takve voznje...tad je to bila prvostupanjska odluka ne znam jel je postala pravomocna...

upravo tako...sve se uzima u obzir:thumbup:

u nekim zemljama cak i pun mjesec:rotfl:

remorker988
25-01-2010, 22:48
dogodilo se u nasem pravosudju da je osoba osudjena za "namjeru" zato jer je jureci automobilom 50 km/h iznad ogranicenja (mislim da je tolko) prosla kroz 3 crvena svjetla za redom i zabila se u drugi auto i covjek iz tog drugog auta je preminuo...drzavna odvjetnica (dobraaaaa:mrgreen:) kod koje sam bio na praksi je uspjela dokazati da se kroz 3 crvena s tolikom brzinom ne prolazi nehajno i bez svjesnosti o posljedicama takve voznje...tad je to bila prvostupanjska odluka ne znam jel je postala pravomocna...

Sad ne znamo detalje o tom slučaju, ali vjerojatno je dokazivala ubojstvo (neizravna namjera ili nešto), a ne kd ugrožavanja prometa sa smrtnom posljedicom jer kod kd ugrožavanja prometa smrtna posljedica kao kvalifikatorna okolnost može biti samo nehajna :thumbup:

Đ!
25-01-2010, 23:05
KD je izazivanje prometne nesreće i to možeš počiniti s namjerom ili bez ali smrtna posljedica je nehajna i to nije uopće bitno za ovaj slučaj.::E:

malimrav85
25-01-2010, 23:08
sad se sjetio nekaj komentirat...
bio sam za vikend na svadbi kod legionara u susjedstvu
ne znam dal je to samo moj dojam ali čini mi se da je taj kraj teže propao
da ne kažem da si briju na neke pjesme koje nikad čuo nisam a bio sam stvarno svugdje vani
baš me zbediralo to nekak

veteran
25-01-2010, 23:41
Sad ne znamo detalje o tom slučaju, ali vjerojatno je dokazivala ubojstvo (neizravna namjera ili nešto), a ne kd ugrožavanja prometa sa smrtnom posljedicom jer kod kd ugrožavanja prometa smrtna posljedica kao kvalifikatorna okolnost može biti samo nehajna :thumbup:

valjda je to...al znam da je bilo tak nes s "namjerom" tj bez nehaja...

KD je izazivanje prometne nesreće i to možeš počiniti s namjerom ili bez ali smrtna posljedica je nehajna i to nije uopće bitno za ovaj slučaj.::E:

tko zna kako je kod njih regulirano:unsure:

i mislim da i u ovom slucaju treba uzeti u obzir sve okolnosti a ne samo ovo sto je Cacicev odvjetnik napisao...mozda je ovaj fakat isao ko budala po autoputu makar je bilo usrano vrijeme...u medijima su samo naklapanja...ah to pravo:mrgreen:

Galijun
26-01-2010, 10:21
Ne bi se ja složio sa Đjem da je riječ o neizravnoj namjeri, već itekako o svjesnom nehaju. Osoba juri po cesti, lakomisleno vjerujući kako neće doći do prometne nesreće, usprkos vremenskim (ne)prilikama. S obzirom na okolnosti da je riječ o javnoj političkoj osobi koja po medijima iskreno žali za smrću osoba...dokazati namjeri u ovome bi bio nelak posao.

Nadalje, ovdje kao okolnost uopće ne bi uzeo starost osoba, radi činjenice koji su automobili sudjelovali u nesreći. Jer kad se sa Cryslerom ili čim god je Kradimir upravljao, zabijete u slabiji auto, nema pretjerane veze jel u njemu sjedi sickboy (ili veteran, kako kome drago) ili bakica od jednog stoljeća, jer će s obzirom na silinu udarca, kut udarca i sve ostale popratne (ne)zgode, oboje nastradati (moguće i smrtno). Tako da mu činjenica da je umrla osoba imala 82 godine baš ništa ne pomaže.

Očito Đ i ostali imaju uvida u sudsku praksu gdje se starost žrtava gledala kao olakotna/otegotna okolnost, no rekao bi da se radi samo o kaznenim djelima iz nehaja jer mi u glavi jedino fleša situacija kada netko odgurne dedeka na ulici/birtiji koji se raspadne i polomi sve kosti koje ima (za razliku od mlađe osobe koja neće pasti). Kada ideš namjerno/nehajno mlatarati mlađu/stariju osobu, smrtne posljedice su moguće ja jednoj i drugoj strani.

Za mađarske zakone ne znam kakvi su, al da je netko ovdje napravio takvu pizdariju, lako moguće bi mu odrapio debelu novčanu plus uvjetnu kaznu plus uzimanje vozačke dozvole...al to govorim samo provizorno s obzirom na okolnosti koje sam pročitao u novinama...

Đ!
26-01-2010, 14:31
Ovo bi mogli uzet kao nehaj.

Ne bi se ja složio sa Đjem da je riječ o neizravnoj namjeri, već itekako o svjesnom nehaju.

Ok... Kaj? :mrgreen: Ja samo tvrdim da je moguće izazvati prometnu nesreću sa namjerom. Što je bilo, Galijune, too long - didn't read? :mrgreen:

Galijun
26-01-2010, 15:35
Ok... Kaj? :mrgreen: Ja samo tvrdim da je moguće izazvati prometnu nesreću sa namjerom. Što je bilo, Galijune, too long - didn't read? :mrgreen:

Ma koji tldr...zazujao da si govorio da je bila riječ o namjeri...ali svejedno, Ja has spoken:rotfl::rotfl::rotfl:

georgee
26-01-2010, 15:40
i to veoma poučno, ako smijem primjetit :mrgreen:

georgee
26-01-2010, 18:19
http://www.net.hr/webcafe/page/2010/01/26/0476006.html?pos=n1
jesam li ja jedini koji se ovdje zgrozio samo nad činjenicom da joj je novinar otkrio identitet? :mrgreen:

Must
26-01-2010, 18:27
jesi, ja sam joj već poslao svoju ponudu :mrgreen:

Kalin
26-01-2010, 20:15
Idući ću tjedan napuniti 17 godina, ali izgledam znatno starije. Visoka sam, nosim veličinu 42, grudi su mi puna četvorka, imam dugu smeđu kosu i tri piercinga.''

Laže da je djevica.

Must
26-01-2010, 20:18
Klasičan primjer zapadnjačkog marketinga.

remorker988
26-01-2010, 20:26
Ja samo tvrdim da je moguće izazvati prometnu nesreću sa namjerom.

Kako nastojiš okrenuti priču u svoju stranu. Nemoj biti pussy.

Ti si na početku ove rasprave tvrdio da Čačića mogu osuditi da je namjerno ubio te ljude u automobilu, ali ga mogu i za nehaj. Za namjeru ga ne mogu. Da je bilo namjere onda bi se radio o ubojstvu.

Nakon toga si krivo tumačio kazneni zakon u svoju korist. :rotfl:

Gle, očito je da ti je kp ispario... pomiri se s tim ::E:

MothMilk
26-01-2010, 20:36
I ja prodajem djevičanstvo za novac, ponude na PM

legionar
26-01-2010, 20:53
Ja prodajem nabildane piliće, hrđave škare iz 63. i polurabljeni toilet papir. Prvih pet koji se jave dobivaju na poklon baby štapiće za čišćenje ušiju. Ponuda vrijedi do isteka zaliha.

Kalin
26-01-2010, 20:56
Prodajem djecu s Haitija.
Do isteka zaliha.
Kontakt na PM.

legionar
26-01-2010, 20:57
A netko će vjerojatno ponudit pardnevni ban do prestanka trolanja :D

PJ
26-01-2010, 21:01
http://pics.livejournal.com/twoflower/pic/00023gph

Đ!
26-01-2010, 21:03
Kako nastojiš okrenuti priču u svoju stranu. Nemoj biti pussy.

Priča JEST na mojoj strani. Nemoj se ti sad izvlačit na moje riječi samo zato jer si ih krivo protumačio.:mrgreen:

Ti si na početku ove rasprave tvrdio da Čačića mogu osuditi da je namjerno ubio te ljude u automobilu, ali ga mogu i za nehaj.

Gle, "ovo bi moglo biti nehaj" znači da ja mislim da bi to moglo biti nehaj. Jbte, kaj vam treba tumač? Pa ne pišem ko Jim Halpert!? :rotfl: Izmišljate da sam nešto rekao što nisam.

Nakon toga si krivo tumačio kazneni zakon u svoju korist. :rotfl:

Gle, ne. Položi pa se javi.:smartass: A ove jeftine provokacije neću komentirat. :mrgreen:

remorker988
26-01-2010, 21:09
Klanjam se vrhovnom autoritetu iz kaznenog prava :worship:

Kalin
26-01-2010, 23:49
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/01/26/0713006.html?pos=n0

Došlo je Naše vrijeme.

veteran
27-01-2010, 02:19
kaj je najbolje manje vise svi strucnjaci se slazu da ce to tako biti...

Must
27-01-2010, 02:40
http://www.index.hr/vijesti/clanak/mcdonalds-otpustio-radnicu-jer-je-u-hamburger-stavila-krisku-sira-previse/472429.aspx

nečuveno!

Tkach
27-01-2010, 14:34
Što je nečuveno, odluka McDonaldsa ili odluka suda? :D

Napraviti prijatelju čizburger a naplatiti hamburger je zapravo isti princip koji je na djelu kad Barba Luka i Kaljmeta državnim novcem sa svojim prijateljima osam puta naplate jedno farbanje tunela. Ja se inače uvijek radije solidariziram s velikim lopovima nego s malim, jer veliki bar nemaju moralističke pretenzije.

sickboy
27-01-2010, 18:27
Što je nečuveno, odluka McDonaldsa ili odluka suda? :D

Napraviti prijatelju čizburger a naplatiti hamburger je zapravo isti princip koji je na djelu kad Barba Luka i Kaljmeta državnim novcem sa svojim prijateljima osam puta naplate jedno farbanje tunela. Ja se inače uvijek radije solidariziram s velikim lopovima nego s malim, jer veliki bar nemaju moralističke pretenzije.

What a load of crap...!...:rotfl:
Nes ti razlike od 3kn izmedju cheesa i hambija...

Robierre de Cochon
27-01-2010, 21:27
What a load of crap...!...:rotfl:
Nes ti razlike od 3kn izmedju cheesa i hambija...
vjerojatno se to često događalo :D

malimrav85
28-01-2010, 11:36
http://www.index.hr/vijesti/clanak/mcdonalds-otpustio-radnicu-jer-je-u-hamburger-stavila-krisku-sira-previse/472429.aspx

nečuveno!
Pogledaj si Food Inc. pa će ti bit jasno zašto otkaz. Tamo su ljudi stroj, svaka greška i ajd bok. Da ti sastavljač stavi 3 umjesto 2 vanjska retrovizora, jel bi ga se rješio?
Uglavnom, bolesnici.

konzerva
28-01-2010, 11:52
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/01/28/0157006.html?pos=n0

smrt neradnoj nedjelji!
živio neradni petak!

malimrav85
02-02-2010, 22:42
5 žena previše u otvorenom

don_corleone
03-02-2010, 08:33
5 žena previše u otvorenom

ajme kako su me raživcirale.....jebote svaka bi pričala cijelo vrijeme, hloverka samo kima glavom, imam osjećaj ko da nema blage veze kaj se događa oko nje....ona iz SDPa ima tak piskav glas da je to za poludjeti, mene je boljela glava navečer malo i morao sam prekinuti gledanje jer nisam više mogao izdržati.....:mad2:

georgee
03-02-2010, 20:58
da, ima grdi nastup, al ak se natjeraš da poslušaš, žena zna kaj priča. al da, definitivno previše žena na istom mjestu u isto vrijeme :mrgreen:

Murphy
03-02-2010, 22:55
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/01/28/0157006.html?pos=n0

smrt neradnoj nedjelji!
živio neradni petak!

Da... pomalo žalosna mjera za očuvanje radnih mjesta.

U svrhu očuvanja nacionalnog morala, trebali su ovako složiti članak...

Neradni petak pod Vladinim pokroviteljstvom

http://danas.net.hr/2010/01/28/0176007.48.jpg

kresholino
04-02-2010, 10:33

to bi se smatralo kao olakotna okolnost kaj se tiče osobe,jer radi se o osobi starije životne dobi i sa slabijim zdravstvenim zdravljam.a kaj se tebe tiče ovisi s kojom pažnjom učinio to djelo...da li si recidivist(da to konstatno činiš),ili ti je prvi puta ,pa ono što bi se u narodu reklo omaklo se::E:

uuu,sad je neko ponosan kaj je položio KP:mhm:
ima toga,ali kad se radi npr.o atentau ili osveti ili tome slično.

QUOTE=remorker988;465551]"Specifična je i konstrukcija kd izazivanja prometne nesreće iz čl. 272. To djelo jest kd konkretnog ugrožavanja, ali se ovdje ne kažnjava samo ugrožavanje, nego tek ako je ono dovelo do povređivanja (do teške tjelesne ozljede ili smrti ili više osoba ili do imovinske štete velikih razmjera). Na taj je način umanjena uloga ugrožavanja, iako ono nije izgubilo i svaku funkciju; kod tog se kd krivnja različito ocjenjuje u odnosu na ugrožavanje (moguća je namjera i nehaj) i u odnosu na povređivanje (moguć je samo nehaj)."

Članak 272.

---- tko to namjerno prouzroči

-----tko to napravi nehajno (teško tjelesno ozbljedi ili prouzroči imovinsku štetu)

počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do deset godina.
-----tko, kada namjerno prouzroči kd iz prvog stavka, ubije čovjeka (može biti samo nehaj)

----tko nehajno napravi kd iz prvog stavka i prouzroči smrt (smrt također može prouzročiti samo nehajno)

:thumbup:[/QUOTE]

Čačić će vjerojatno odgovarat za nehaj sa smtrnom posljedicom ,ipak nije takav monstrum da ide jadne mađare ubijat po autocetsi i iz neznam kojih razloga.

ont:Ante ima novu zaručnicu i ona je pala na njegovu inteligenciju!:rotfl:momak je zbilja poduzetan poduzetnik:rotfl::rotfl:

don_corleone
04-02-2010, 11:42
ont:Ante ima novu zaručnicu i ona je pala na njegovu inteligenciju!:rotfl:momak je zbilja poduzetan poduzetnik:rotfl::rotfl:

:rotfl::rotfl::rotfl: eto postoji i ženska koja misli da je on inteligentan....ovaj svijet ide u propast.....

Malecka
04-02-2010, 13:12
Obostrani interesi - on je nasao udomiteljsku kucu, a ona misli da ce on od nje napravit zvijezdu. Mislim da se sjebala. :unsure: Nece ga vise moc izbacit. :lol:

georgee
04-02-2010, 21:39
http://www.index.hr/vijesti/clanak/video--panican-poziv-iz-toyotina-lexusa-priblizavamo-se-raskrizju-kocnice-ne-rade-/473887.aspx
ježim se na snimku. treba uništit odgovorne. uništit.

Darkbuster
05-02-2010, 10:46
http://www.jutarnji.hr/aktivisti-kontejnerima-blokirali-ulicu--spasimo-varsavsku-/536561/

Bas su si aktivisti :D

malimrav85
05-02-2010, 11:37
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/02/05/0140006.html?pos=n0
Precarska ekipa!
sad ću svaki put kad idem tam svratit u sc prije da im odnesem sokova i jogurta
:)

malimrav85
05-02-2010, 13:09
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/02/05/0140006.html
Znao sam da su mi poznati prosvjednici, pa to su četnici!

"Ovo više nije pasivan otpor, ovo su barikade! Tako su nam i četnici postavljali barikade na početku Domovinskog rata. Ovima koji su donijeli kontejnere trebale bi se baviti posebne institucije", rekao je nešto kasnije Novom listu Jelavić.

ars boni
05-02-2010, 14:27
http://danas.net.hr/znanost/page/2010/02/05/0412006.html?pos=n1

Jep, sve one klinke što pišu teenu i okeju su bile u pravu...

Ta cura zbilja nema sreće. :unsure:

Kalin
05-02-2010, 14:51
Ja garantiram da ta djevojka nosi novog Mesiju.

Murphy
05-02-2010, 20:53
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/02/05/0140006.html
Znao sam da su mi poznati prosvjednici, pa to su četnici!

Hrvatska bi stvarno trebala imati svoju verziju Godwinovog zakona (http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_law)... I kao pravilo, tko prvi usporedi protivnika s četnicima, gubi raspravu.

Đ!
05-02-2010, 21:25
Haha, taj goodwinov zakon me podsjeća na ono kad smo komentirali kako svaka rasprava završi na ustašama i partizanima, čak i ona o kruškama i jabukama. :rotfl:

Galijun
05-02-2010, 22:29
Haha, taj goodwinov zakon me podsjeća na ono kad smo komentirali kako svaka rasprava završi na ustašama i partizanima, čak i ona o kruškama i jabukama. :rotfl:

Ma što bre...pobjeđuje samo jedan svima nama ztnani argument argument...:rotfl::rotfl:

http://www.jutarnji.hr/ispovijest-hiv-pozitivnog-mladica--zao-mi-je--ali-nisam-im-mogao-priznati-da-sam-bolestan--znao-sam-da-bi-me-odmah-odbacili/538030/

Eto frende kad se jebeš uokolo...

don_corleone
05-02-2010, 22:33
Ma što bre...pobjeđuje samo jedan svima nama ztnani argument argument...:rotfl::rotfl:

http://www.jutarnji.hr/ispovijest-hiv-pozitivnog-mladica--zao-mi-je--ali-nisam-im-mogao-priznati-da-sam-bolestan--znao-sam-da-bi-me-odmah-odbacili/538030/

Eto frende kad se jebeš uokolo...

Koji je ovaj tip kreten. Nije rekao da ima AIDS jer je mislio da ga više nitko neće htjeti guziti....:roll:

Đ!
05-02-2010, 23:17
Koji je ovaj tip kreten. Nije rekao da ima AIDS jer je mislio da ga više nitko neće htjeti guziti....:roll:

Hoćeš reć da je bio u krivu? :rotfl:

don_corleone
05-02-2010, 23:20
Hoćeš reć da je bio u krivu? :rotfl:

Ne neg da je trebao reći svojim ljubavnicima da je pozitivan i da nema više čmara za njih....:mhm:

malimrav85
05-02-2010, 23:49
ma kaj ne bi bilo, stavi gumu gore hopa cupa nas dva u pak skupa

remorker988
06-02-2010, 08:24
Lika će prognat iz Hrvatske :wink:

Em je homić, em ima hiv, još samo fali da je crnac.

lawless
06-02-2010, 09:33
ma ti pederi nisu normalni, j*** se di stignu i s kim stignu.
i onda se nađe ovakav kreten, zarazi par ljudi i onda:

Žao mi je. Strašno se osjećam. Ispričao sam se svojim ljubavnicima.
ispričao se?!
"gle koka, zarazio sam te sidom. jbg ono žao mi je.. je da ćeš zbog mene umrijet punopuno prije i nije da me to imalo diralo kad si me guzio, al gle i ja ću umrijet. pa kaj. svi ćemo prije ili kasnije. fkt mi je žao..."
ma i treba ga prognat.:mad2:

don_corleone
06-02-2010, 11:04
Kako ne shvaćaš? Ovome je stvarno žao. :rotfl:

PJ
06-02-2010, 12:01
ma ti pederi nisu normalni, j*** se di stignu i s kim stignu.

Heteroseksualci uistinu nikada nemaju više seksualnih partnera.

Mislim da se radi ipak o pojedinačnom slučaju.

legionar
06-02-2010, 12:13
Ja lika ne bi protjerao, nego bi ga strpao u zatvor pa nek se tamo guzi s kim stigne. Zajebe nekoliko života i nikom ništa. No, tko i je i tim prčiguzima kriv što su dajguzi. Žalim ljude kojima qrtz upravlja mozgom.

lawless
06-02-2010, 12:27
@pj: da, okej, imaš pravo. no to nije point mog posta i ne mijenja situaciju.
dovoljan je jedan takav da napravi kaos. bio homo ili hetero.
što se mene tiče nek rade šta hoće, s kim hoće i kolko hoće, al ovo...:neko:

Đ!
06-02-2010, 12:52
Ja lika ne bi protjerao, nego bi ga strpao u zatvor pa nek se tamo guzi s kim stigne.

Pa brijem da bi tu moglo bit mjesta za neko KD.:mrgreen: Ne sjećam se više opisa kod onog zaraživanja ljudi. Remorker?:mrgreen:

Kalin
06-02-2010, 13:23
Čovjek je legendaran.
Ukoliko on ide u Pakao, svi idu skupa s njim.
Šalim se, dakako.

konzerva
06-02-2010, 14:12
Heteroseksualci uistinu nikada nemaju više seksualnih partnera.

Mislim da se radi ipak o pojedinačnom slučaju.

je pojedinačni slučaj ali je jako indikativan, uostalom činjenica je da su homoseksualne osobe puno promiskuitetnije.

Kalin
06-02-2010, 14:15
konzerva, danas se službeno koristi pojam "slobodnije".

konzerva
06-02-2010, 14:26
pardon, poremećenije

Đ!
06-02-2010, 14:26
uostalom činjenica je da su homoseksualne osobe puno promiskuitetnije.

Čekao sam prvog koji će to napisat.:mrgreen: Ajd, sklon sam povjerovat u tu činjenicu al dajte nekakvo istraživanje or smth da to dobije temelj.

konzerva
06-02-2010, 14:30
temeljim to na činjenici šta poznajem 5-6 ljudi s takvim sklonostima i bome su promiskutietni a po njihovim pričama takvi su im i prijatelji :mrgreen: pa postotno gledano udio promiskuitetnih osoba među houmićima (homies :mrgreen:) je puno veći nego među etero mi poznanicima

Darkbuster
06-02-2010, 14:33
Zasto imas pedercine za prijatelje??

don_corleone
06-02-2010, 14:42
Zasto imas pedercine za prijatelje??

Danas ima dosta pedera. Štoviše danas se nameće mišeljenje da je biti peder nešto sasvim normalno. Možda i ti imaš kojega prikrivenoga pedera za prijatelja... ::E: