PDA

View Full Version : Izvanredni studenti

Pages : [1] 2

barney
11-10-2005, 20:45
zanima me za izvanredne, da li ispitni rokovi vrijede kao i za redovne ili je neka druga shema??

bob rock
11-10-2005, 20:57
naravno, vrijede.

bOG
11-10-2005, 20:57
Kolega,svi rokovi u vademecumu vrijede za izvanredne.
A za redovne bi rado odgovorio,ali me muci ova bolonjska i jednosemestralni seminari.

barney
11-10-2005, 22:07
zanima me da li mogu ja imati kolokvije ???

Nightrain
11-10-2005, 22:50
Kolokvije imas jedino ako si uzeo rimsko pravo kao seminar. :wink:
I mjesec i pol dana za rim s time da prvi put gledas knjigu u zivotu i da jos nisi iskusio sto znaci nauciti 10 stranica Rima je vrlo ambiciozna želja.
Naravno, nije neizvedivo. Kolega..zapnite. :thm:

lady K
18-04-2006, 12:38
:smt014
ej ljudi...vec duze vremena promatram ovaj site i ima jako jako dobrih i zanimljivih tema...
ja sam isto jedna oh onih izvanrednih studosa koji neznaju svoja prava (manje vise ako postoje).
sta se tice godine..kolko ona traje nama i jer se ista mora placati ako se ne uspiju dati svi ispiti (ako se da 2 ispita) i ostatak se misli dati...hm...neznam kad...
postoji li neko pravilo koje se mora slijediti na ovom fax/icu ili ne???
mozda pisem prekasno al jednostavno kad si vanredni nemas pojma koga da sta pitam i kak da pitam a da me ne pogleda cudno ili da se ne zgrozi nadamnom....

ljudi pomoc trebam....ako ima koga da mi pomogle nek to brzo ispise jer mislim sad do 7 mj sredit cijelu godinu... :smt017 :smt010
neznam jel to moguce al ja bi neku malu podrsku!!!

fat drummer
18-04-2006, 13:41
ako si vanredni godina ti traje dvije godine... znaèi upisala si ove godine, sad padneť i u 10 ili 9 mjesecu plaÌať samo upisninu, ali ne i ťkolarinu... zapravo nisi upisala pad godine veÌ samo produŞila ovu za joť jednu. ako padneť i tu produŞenu onda plaÌať ťkolarinu

malimrav85
18-04-2006, 17:15
ako si vanredni godina ti traje dvije godine... znaèi upisala si ove godine, sad padneť i u 10 ili 9 mjesecu plaÌať samo upisninu, ali ne i ťkolarinu... zapravo nisi upisala pad godine veÌ samo produŞila ovu za joť jednu. ako padneť i tu produŞenu onda plaÌať ťkolarinu
Jel ti to mene zajebavaĹĄ? Ja nisam na jesen niĹĄta upisivao niti plaĂŚao niti niĹĄta,samo sam nastavio dalje... I dao sam ispit nakon toga i nije mi niĹĄta niko pitao. I bio sam u referadi po potvrde 2 puta i isto me niko nije niĹĄta pitao.

fat drummer
18-04-2006, 18:18
sori moj bed... u pravu si... ne plaĂŚaĹĄ niĹĄta... stilto sam se, to rade redovni bez plaĂŚanja

haley19
18-07-2006, 00:34
:smt006 upala sam vanredno na fax (jupi!!!) :smt016 i sad me zanima sve o tome jer najblaŞe reèeno nemam pojma ni o èemu u vezi vanrednog studiranja i zbunjena sam ko svi ostali brucoťi... znam samo da su predavanja rijetko..
al ne kuĹžim kako da pri upisu u indeks napiĹĄem koje seminare i ostalo bi htjela kad ne znam niĹĄta... HELPAJTE!!!!!
i jel tak da vanredni studoĹĄi nemogu dobiti dom???
:smt017[/u]

camao
18-07-2006, 01:49
:smt006 upala sam vanredno na fax (jupi!!!) :smt016 i sad me zanima sve o tome jer najblaže reèeno nemam pojma ni o èemu u vezi vanrednog studiranja i zbunjena sam ko svi ostali brucoši...

kupi vademecum, u njemu imas puno korisnih informacija.
inace su stariji studenti izvrstan izvor informacija kad se upises na faks no s ovom bolognom ne zna se ko pije a ko placa, no popricas li s nekim tko ima duzi staz od tebe na faksu, neces pogrijesit!

znam samo da su predavanja rijetko..

predavanja su svaki drugi tjedan pod 3 sata iz svakog od triju predmeta, barem je tako bilo ove godine.
iako ce vec nakon par cilkusa vecina eskivirat ipak nije lose otici na njih...naravno, onaj predmet iz kojeg uzmes seminar vjerojatno ces morat slusat.

al ne kužim kako da pri upisu u indeks napišem koje seminare

to ne upisujes pri upisu na fakultet vec ce u 10. mjesecu bit obavjest kad imate upis seminara, doci cete u jednu od dvorana i odabrati seminar koji zelite.

i jel tak da vanredni studoši nemogu dobiti dom???
:smt017[/u]

ovo ne znam, probaj se raspitat u nekom od domova.

za jos informacija prosurfaj malo pravokutnikom i procatj starije clanke, uvijek ima korisnih informacija. :smt006

slatkiš ubojica
18-07-2006, 23:12
Jel mogu ja kao vanredni dobiti potvrdu za pokaz?
Samo mi to treba!
I jel istina da su predavanja subotom i nedjeljom?

camao
18-07-2006, 23:31
Jel mogu ja kao vanredni dobiti potvrdu za pokaz?
Samo mi to treba!

mozes tako da se prijavis na burzu i na temelju statusa nezaposlene osobe imas pravo na besplatan mjesecni pokaz.

I jel istina da su predavanja subotom i nedjeljom?

nitko nikad nije spomenuo da je vikendom imao predavanja a proslu godinu sigurno ih nije bilo.
mislim da je to patka. :smt006

slatkiš ubojica
19-07-2006, 00:14
Potpuno besplatan?!
A jel mogu nekako kupiti jeftinije godiĹĄni?
I jel istina da moram i

camao
19-07-2006, 00:18
Potpuno besplatan?!

ne! moras dat 30 kn za izradu i sliku :smt003
nakon toga fino svaki mjesec podizes besplatnu markicu.

A jel mogu nekako kupiti jeftinije godišni?

ne. osim ako si invalid ili imas neku slicnu povlasticu.

[quote=Kak sam student]I jel istina da moram i

slatkiš ubojica
19-07-2006, 00:25
i to bas moram ici svaki put? jel ti ides tako?

glupo je to sto mi nedaju da platim godiĹĄnji, al ok.

haley19
19-07-2006, 22:39
:smt006 joť jedno pitanje - na stranici pravnog fakulteta sam proèitala da treba donijeti indeks sa nalijepljenom slikom i popunjenom prvom stranom te upisanim kolegijima prve godine za izvanredne studente (ja sam upala izvanredno...).
Kako da upiĹĄem te kolegije? Fakat sam zbunjena i ne razumijem na koju foru da ih upiĹĄem kad niĹĄ ne znam.. Odakle to prepisati??? :smt017
I zaĹĄto vanredni studenti nemaju studentska prava (iksica, jeftiniji prijevoz, dom...)? Ja iako sam upala vanredno bi voljela iĂŚi na ĹĄto viĹĄe predavanja ali ne mogu dobiti dom a preskupo mi je svaki dan putovati ili plaĂŚati stan... :smt009

camao
20-07-2006, 00:35
i to bas moram ici svaki put? jel ti ides tako?

glupo je to sto mi nedaju da platim godišnji, al ok.

neee.
samo prvi put, kad se prijavljuse na burzu.
nakon toga jednom mjesecno moras doc tamo na salter da ti da stambilj i to je to, 2 min izgubis.
mozes ti kupit godisnji pokaz, ali nems nikakvog popusta, doci ce te oko soma i pol kuna, mislim da se to ne isplati. :smt002

camao
20-07-2006, 00:41
:smt006 još jedno pitanje - na stranici pravnog fakulteta sam proèitala da treba donijeti indeks sa nalijepljenom slikom i popunjenom prvom stranom te upisanim kolegijima prve godine za izvanredne studente (ja sam upala izvanredno...).
Kako da upišem te kolegije? Fakat sam zbunjena i ne razumijem na koju foru da ih upišem kad niš ne znam.. Odakle to prepisati??? :smt017

kad ces kupovat papire za upis u skriptarnici ( podrum TMT-a 3, iza u prolazu kod Hemingwaya) dobit ces i papir na kojem ti je popis kolegija pa to fino prepisi u indeks.

I zašto vanredni studenti nemaju studentska prava (iksica, jeftiniji prijevoz, dom...)? Ja iako sam upala vanredno bi voljela iæi na što više predavanja ali ne mogu dobiti dom a preskupo mi je svaki dan putovati ili plaæati stan... :smt009

zato sto onda ne bi bili izvanredni. :smt003

predavanja za izvanredne ionako nisu svaki tjedan i nemas potrebe ici na predavanja iz predmeta iz kojih nemas seminar.
dakle, samo jedan predmet po semestru u dva tjedna.

ma, usotalom, vidjet ces i sama da su predavanja u vecini slucajeva beskorisna, take it easy... :smt006

nego, sto se tice stana, ak si sarmantna mozes se preselit kod mene, besplatno... [bigsmile]

malimrav85
22-07-2006, 15:24
E,ljudi!! :smt003 Jel mi moĹže netko tko je proĹĄle godine bio izvanredni reĂŚi koje je predmete imao u zimskom, a koje u ljetnom semestru? Jel istina da izvanredni sluĹĄaju i polaĹžu ispite obrnuto od redovnih?? :smt017 I, jel mogu polagati neki ispit iz ljetnog semestra u zimskom semestru?

Je,obrnuto je.
Mislim da moĹžeĹĄ polagati kako ĹželiĹĄ.

Goran
23-07-2006, 00:00
izvanredni mogu polagat na kojem roku Ĺžele.

camao
25-07-2006, 13:56
E,ljudi!! :smt003 Jel mi može netko tko je prošle godine bio izvanredni reæi koje je predmete imao u zimskom, a koje u ljetnom semestru? Jel istina da izvanredni slušaju i polažu ispite obrnuto od redovnih?? :smt017 I, jel mogu polagati neki ispit iz ljetnog semestra u zimskom semestru?

zimski semestar:
Politicka
Rimsko
Nacionalna
Engleski I

ljetni semestar:
Sociologija
Opca teorija
Opca povijest
Engleski II

znaci, obrnuto je.

ispite mozes polagati na kojem god roku zelis.

lady K
29-08-2006, 19:11
ajd da vas malo upilam!
kak da ja sad upisem pad ili koj k....
ja sam vanredni student..sad bi trebala bit 2 godina al cu izgleda produzit prvu ( :smt011 :smt010 -sramota)

malimrav85
29-08-2006, 21:31
Ne moraĹĄ niĹĄta,samo ideĹĄ dalje. Tek na kraju 2. godine moraĹĄ regulirat status.

Hugo
21-09-2006, 18:23
Ja sam izvanredn istudent koji se bavio svime viĹĄe nego faksom :roll: !
Upisao sam se 2003/04 god. i joĹĄ sam 1. godina s tim da sam proĹĄle godine upisao ponovno (ali ne po bolonji)...dakle 2. put prva god.
Zanima me da li sada ako ne dam uvjet ili parcijalu (a obadvoje je moguĂŚe) mogu samo nastaviti... ili moram upisivati po bolonji....ili gubim pravo studiranja??

Pixie
25-09-2006, 15:55
Trebam jednu informaciju, da li su semestri po bolonji obrnuti za izvanredne od redovnih i da li izvanredni mogu polagat ispite u 1.semestru koji su iz 2. semestra?

MinesweePer
25-09-2006, 16:53
Trebam jednu informaciju, da li su semestri po bolonji obrnuti za izvanredne od redovnih i da li izvanredni mogu polagat ispite u 1.semestru koji su iz 2. semestra?

semestri su obrnuti, al moĹžeĹĄ polagat bilo koji ispit kad god ĹželiĹĄ, bio on iz ljetnog ili zimskog semestra.

njezina lijenosti
11-10-2006, 13:02
u nadi da ĂŚe mi netko dati nekakav odgovor ponavaljam ovo pitanje po ne znam koji put na ovom forumu...

vanredno smo upisala 2005/06, imam samo jednu seminarsku obavezu izvrťenu. s drugog seminara su me kicknuli jer nisam dolazila (studiram i na veleuèiliťtu, pa mi se poklapalo, a i vodila sam se time da vanredni nemaju nikakve obaveze... ). e, sad da ja kojim sluèajem rijeťim sve ispite iz prve u ove dvije godine vanrednog i 2007/08 hoÌu upisati drugu, dal Ìu zbog tog jednog seminara morati upisavati ponovo prvu godinu?

pozdrav:)

Đ!
11-10-2006, 13:09
Kolko èujem, uvjet ti je da imať rjeťene obveze iz seminara. Ti nemať, ergo nemať uvjet. BAr ja to tak shvaÌam, i bar tak piťe pred referadom na TMT 14.

njezina lijenosti
11-10-2006, 13:11
u bem ti miťa! sad zbog jednog seminara, ja vanredni studoť, moram upisati pad? pa to sam mogla odma i ove godine a ne èekati 2007.

jaoooo

Vlado-sk
15-10-2006, 16:42
Pozdrav svima! Imam pitanje u vezi prijava i polaganja ispita. Upisao sam izvanredno (bitno) ove godine (ne toliko bitno). Cuo sam da mogu polagat ispite i prije onih rokova krajem 1. i pocetkom 2. mjeseca. 2007. Navodno da izvanredni mogu svaki mjesec, vidio sam da postoji neki izvanredni rok koji se polaze u 11. mj. 2006. Jel to istina ili samo notorna laz? :) Cudno mi je kak mogu polagat ispit kojem predavanja nisu ni zavrsila. Molim odgovor, hvala unaprijed :)

suz
15-10-2006, 18:44
mozesh.ja sma tak engleski odma dala u 11tom ;)

04-04-2007, 14:51
ovako moje pitanje koje moze zvucit vrlo vrlo banalno...
da li izvanredni studenti koji nisu izvrsili jednu seminarsku obvezu imaju pravo nastaviti tj. upisati ponovo godinu bez placanja ili je to nekakav uvjet?
nadam se odgovoru.. :-D opozzz

suz
04-04-2007, 14:54
možeš ju samo "produžiti" ak na to misliš.
ali u toj idućoj godini probaj dati te seminarske obveze.
samo prvo radije odi do referade i pitaj ženu u referadi kak to ide.
uglavnom,produžiÅ¡ ju,niÅ¡ta ne plaćaÅ¡ jer vanrednima jedna traje dvije godine :)

09-04-2007, 10:21
a da li mozda znas kako to onda ide sa seminarima... dali ja ponovo upisujem seminare ili moram poloĹžiti ove koje sam vec upisala tj. ovaj jedan koji nisam prosla...

suz
09-04-2007, 12:32
upisuješ ponovno one koje želiš bez obzira na taj koji nisi prošla (a taj koji nisi prošla nemreš dvaput upisat)

kod nekih profesora možeÅ¡ upisati seminar iako si recimo dala već dva ako ti je tako lakÅ¡e dati ispit.to se probaj raspitati kod koga i kako.
npr.teoriju možeš upisat ali to ipak pitaj vanju ali mislim da možeš.

ZER0
09-06-2007, 09:00
Ma seminare moŞeť koliko hoÌeť...ja dao èetri ispita preko seminara ko izvanredni...samo se pravio glup i bok :-D

tina_
06-09-2007, 15:15
:smt006 imam nekoliko pitanja. upisala sam izvanredno 2006./07. i polozila 1 ispit, strane jezike i seminare. kako prvu godinu moram ponavljati, zanima me moram li to ponovo upisati? koliko placam? kad su upisi? cula sam da izvanrednima jedna godina traje dvije, a na studomatu pise da studentska prava vrijede do 30.09. totalno sam zbunjena... :-k

Murphy
06-09-2007, 15:30
:smt006 imam nekoliko pitanja. upisala sam izvanredno 2006./07. i polozila 1 ispit, strane jezike i seminare. kako prvu godinu moram ponavljati, zanima me moram li to ponovo upisati? koliko placam? kad su upisi? cula sam da izvanrednima jedna godina traje dvije, a na studomatu pise da studentska prava vrijede do 30.09. totalno sam zbunjena... :-k

Koliko sam ja upucen, moras do 30.09. produljiti 1. godinu... potpuno isti drek kao i ponovni upis, samo sto ti se ne pise pad :)

homer_simpson
14-09-2007, 15:28
da li izvanredni studenti koji nisu ostvarili 50 ECTS bodova u prvoj godini i ne mogu upisati drugu godinu moraju ponovno upisivati prvu i samim time plaĂŚati ĹĄkolarinu ili mogu samo nastaviti rjeĹĄavati ispite sa prve godine kroz drugu akademsku godinu

ZER0
14-09-2007, 16:14
Ako nisi ponavljao godinu kao izvanredni onda samo nastavljať,ne trebať se upisivati ponovno ni niťta,iako neznam toèno jel se neťto mijenjalo.A ako imať recimo 44 ECTS boda,moŞeť upisati i predmete iz druge godine,do 44 ETCS boda,tako pada ustvari nemať.Pozz :smt006

Besme
23-09-2007, 10:04
Bok ljudovi.

èitam temu pa me ovaj (http://www.pravo.hr/isite_view_1/default.asp?gl=200511280000001) link malo zbunjuje - ťto tu toèno piťe, da izvanredni imaju po 3 dana predavanja svaki mjesec u ljetnom semestru?
Jesu ta predavanja onako baĹĄ obavezna?

NiĹĄta ne znam.
Hvala najljepĹĄa :-D

malimrav85
23-09-2007, 12:02
http://www.pravokutnik.net/forum/viewtopic.php?t=2538

Besme
23-09-2007, 14:29
http://www.pravokutnik.net/forum/viewtopic.php?t=2538 Ĺveliki kuracto je sad godina za izvanredne 7k? A na stranici (http://www.pravo.hr/isite_view_3/default.asp?ru=2277&gl=200707020000005&sid=&jezik=1) piĹĄe 3,300. :?

legionar
23-09-2007, 15:01
ove je godine uveden novi reĹžim plaĂŚanja po uspjehu na prijemnom odnosno na viĹĄim godinam prema prosjeku, tako da viĹĄe nije 3300 nego cca 7000 kn.

Besme
23-09-2007, 16:42
ove je godine uveden novi reĹžim plaĂŚanja po uspjehu na prijemnom odnosno na viĹĄim godinam prema prosjeku, tako da viĹĄe nije 3300 nego cca 7000 kn. Oke. :?

antaR
26-09-2007, 17:55
imam pitanje. Ja sam studirao izvanredno dosad. Zanima me jel se moĹže sad prilikom upisa prebacit sa izvanrednog na studij za osobne potrebe, i, ako da, kako?

fidy
26-09-2007, 18:05
s izvanrednog se na redovni uz plaĂŚanja moĹžeĹĄ prebaciti ako daĹĄ uvjet i imaĹĄ prosjek 3,5.
ali moras dati sve u roku.

jad.i.cemer
26-09-2007, 19:46
Ne razumijem ovo bas sa seminarima :? Ja imam obavezu jedan seminar, jel ih ja mogu vise uzet kao izvanredni??

neozbiljno dijete
28-09-2007, 18:25
Ne razumijem ovo bas sa seminarima :? Ja imam obavezu jedan seminar, jel ih ja mogu vise uzet kao izvanredni??

ako si po bolonji onda ih dapaèe morať uzet!

jad.i.cemer
28-09-2007, 18:38
ok..hvala na odgovoru...a jel preporuèljivo uzimati vise ili??

valkyra
28-09-2007, 19:05
Ako si dobro organiziran/a ťto se uèenja tièe onda je. Na seminarima brŞe/bolje shvatiť, a najèeťÌe imať i sitne povlastice kod polaganja ispita.

Ali ako se ne organizirať dobro i ne da ti se redovito uèiti, moŞe ispasti problem... Uglavnom, sve ovisi o tebi i viťe seminara moŞe biti velika prednost. Sretno! ;)

jad.i.cemer
11-10-2007, 14:52
Kad sam bio na upisima seminara, jedva sam dobio jedan seminar, ako bi htio uzimati u drugom semestru vise seminara kako da to napravim??

nobody0770
11-10-2007, 17:06
pa teťko da Ìeť dobit viťe od jedan s obzirom na kapacitet profesora i prostora...a i ťta Ìe ti viťe od jednog seminaraa?i jedan ti je previťe...Pa sve vam je u drugom semestru kolokviranom o sim OPPD,a ako njega uzmeť za seminar onda ti je sve...tak da se ne muèi s tim seminara....ja bi bio najsretniji da ih nemam :badgrin:

jad.i.cemer
11-10-2007, 21:11
Mi izvanredni nemoramo pisati seminarsku radnju.. to sam danas saznao na predavanju od profesora, juuuuuuuuuuupiiiiiii
:D

jad.i.cemer
12-10-2007, 17:05
Evo jedno pitanje na koje sam prvo cuo pozitivan pa onda za koji dan negativan odgovor: Da li izvaredni studenti moraju odsluĹĄati sva predavanja da bi izasli na ispit ili mogu i prije??

Moram znat da se mogu organizirati sto bolje!!

nobody0770
12-10-2007, 17:46
Pa ja mislim da moraĹĄ odsluĹĄat predavanja poĹĄto su i izvanredni studenti po bolonji...znam da ne moraĹĄ imat potpis da bi izaĹĄao na ispit... ;)

jad.i.cemer
12-10-2007, 17:51
Hmm neznam ni sam vise, prvo sam tu negdje procitao da nemoramo odsluĹĄati, pa sam na predavanju cuo da moramo ali ne od profesora nego vecine u dvorani a prof nezna isto, samo zna da se prosle godine moglo tako polagati, a ko vise zna :?

Adema
12-10-2007, 21:22
Kako su ove godine organizirina predavanja?

Jesu predavanja joĹĄ uvijek svaki drugi tjedan za jednu grupu ili su sad svaki tjedan poĹĄto vidim da su napravili to da nisu u isto vrijeme?

Jonas
20-10-2007, 02:21
e, imam moĹžda glupo pitanje, ali fakat ne kuĹžim..
na kaj ja toèno sad imam pravo kao izvanredni? koje potvrde mogu podiÌ i ťto da radim s njima - zdravstveno, pokaz i to? :smt100
ak netko zna.. tnx!
;)

malimrav85
20-10-2007, 11:19
http://www.pravokutnik.net/forum/viewtopic.php?t=210
http://www.pravokutnik.net/forum/viewtopic.php?t=2572

fico444
22-10-2007, 11:30
dali mi moze netko reci di je eng za izvanredne 1 god i u kolko sati

Johnny be good
22-10-2007, 12:40
Danas ti je eng., tocnije svaki poedjeljak u 14 i 30 h u I. dvorani (gunduliceva 10)

Boky
22-10-2007, 21:20
koliko ja znam,mi izvanredni mozemo samo jedan seminar upisivat po semestru 8)

i mozes izac na koji god rok hoces,kad god zelis,predavanja nisu obvezna...dakle prakticki na faksu mozes bit samo 8 puta tokom godine kad ti je ispit... :-D uzeci u obzir da sve das odmah :-D

kasporovna
17-11-2007, 19:04
Premjestih se ovamo ove (http://www.pravokutnik.net/forum/viewtopic.php?p=341219#341219) teme kao malo manje neuka spodoba. :flower:

mimi mi je tamo napisala:

imaĹĄ 3 predmeta po semestru+eng koji je minoran..iz ta 3 predmeta zavisno o bodovima na prijemnom imaĹĄ prvenstvo pri upisu seminara.
PojaĹĄnjenje? :scratch: :(

I gledam sad predmete i vidim da od 3. godine poèinju nekakve vjeŞbe... Kako s tim stoje izvanredni? :?:

suni
17-11-2007, 19:08
da ti skratim prièu, pravni fax ti je de facto dopisni fax i niťta nije tu obavezno seminari ti oduzimaju ne previťe vremena.

jedina stvar koju moraĹĄ znat je da ima puno literature te da ako zelis sve dati u nekom normalnom roku-morat ces puno raditi.

o vjezbama vise proèitaj na podforumu ispiti...tamo ima topic o vjeŞbama.

Nivette
17-11-2007, 19:10
za vjeŞbe se joť ne zna toèno kako izgledaju jer je bolonja ove godine prvi put doťla na 3. godinu, a prebacili su nam vjeŞbe u ljetni semestar, pa joť èekamo da vidimo kako to izgleda

kasporovna
17-11-2007, 19:20
Okej hvala :smt060

A ĹĄto je s tim prvenstvom pri upisu seminara? :cyclopsani:

suni
17-11-2007, 19:45
Okej hvala :smt060

A ĹĄto je s tim prvenstvom pri upisu seminara? :cyclopsani:

ma to tebi nije bitno.

ti kao izvanredni student dobijes seminar koji zelis.

mimi87
17-11-2007, 20:00
ma naravno da je bitan poredak na prijemnom...jer ako si 150. na listi moŞeť npr dobit rimsko za seminar a ako si 700.Ìeť dobit politièku...

kasporovna
17-11-2007, 23:03
ma naravno da je bitan poredak na prijemnom...jer ako si 150. na listi moŞeť npr dobit rimsko za seminar a ako si 700.Ìeť dobit politièku... Znaèi bira ih se pa ako ne ostane ti dodijele? :?:

Kad i kako (ih se bira)? Dobije se popis di ti se nudi ili ĹĄto? :?:

E, skuŞila sam da se inaèe odrŞava 'tjedan orijetnacije' (http://www.pravo.hr/isite_view_3/default.asp?ru=1418&gl=200709240000004&sid=&jezik=1) - bude li tada govora o svemu ovome, dobije li se letak kakav, pamflet, iťta ťto Ìe mi razbistriti mutne akademske vode, ili Ìu morati nastaviti polusuvislim pitanjima silovati vas ovdje? :( :cyclopsani: Jeste vi iťli na to?

suni
17-11-2007, 23:52
da sve ti objasne na tom tjednu

moja preporuka je da sad ucis za prijemni na oba faxa i onda nakon kaj upadnes na oba-tu postavljas pitanja koja te zanimaju :)

santa_claus
10-06-2008, 14:15
ovako,mene zanima da li ja kao izvanredan student prve godine mogu upisati parcijalu ako imam polozen samo jedan seminar? Hvala!

legal_neverland
23-06-2008, 10:50
ja pola od svega ne kuzim..

sto se na pravu, kao npr. na politologiji ne moze odabrati da upises izvanredno nego te oni tamo smjeste?

suni
23-06-2008, 10:59

sto se na pravu, kao npr. na politologiji ne moze odabrati da upises izvanredno nego te oni tamo smjeste?

ma možeš odabrati ali to nitko normalan ne radi...7300kn za ne imanje zdravstvenog, pokaza i ikisice :? :? nitko ne ide u izv osim ako ne mora

legal_neverland
23-06-2008, 17:19

ma možeš odabrati ali to nitko normalan ne radi...7300kn za ne imanje zdravstvenog, pokaza i ikisice :? :? nitko ne ide u izv osim ako ne mora

ok, ali tih 7 000 i mislim 800 kuna su moje dvije place.
imam odlicnu seficu kod koje bih mogla raditi pola radnog vremena dok studiram, maksimalno je tolerantna, a ionako mi placa i pokaz i zdravstveno i mirovinsko.
uz to bih mogla i ici na predavanja, a uciti ionako nisam navikla prije 10 navecer...

i posao je u uredu i prakticki nis ne radim. mogu i uciti na poslu..

suni
23-06-2008, 17:44
ok, ali tih 7 000 i mislim 800 kuna su moje dvije place.
imam odlicnu seficu kod koje bih mogla raditi pola radnog vremena dok studiram, maksimalno je tolerantna, a ionako mi placa i pokaz i zdravstveno i mirovinsko.
uz to bih mogla i ici na predavanja, a uciti ionako nisam navikla prije 10 navecer...

i posao je u uredu i prakticki nis ne radim. mogu i uciti na poslu..
pa onda nemas frke samo upadni kako god i na upisu kazi da zelis kao izvanredni i uplati tu lovu...

malimrav85
23-06-2008, 22:52
Od kud sad tih 7800kn?
Kaj nije tolko za zadnjeg redovnog sa plaćanjem ili kak već?
Ja sam prošle godine platio 48ects bodova misim 38xy ili tak nešto ali ne preko 4000. imam račn u indeksu... :?

suni
24-06-2008, 09:38
Od kud sad tih 7800kn?
Kaj nije tolko za zadnjeg redovnog sa plaćanjem ili kak već?
Ja sam prošle godine platio 48ects bodova misim 38xy ili tak nešto ali ne preko 4000. imam račn u indeksu... :?
ti si starija generacija a od prošle godine se placa 7300kn tj ove 7800kn...uživaj u svojoj cifri :smt005

malimrav85
24-06-2008, 16:52
ha ha ha
kaj izvanredni plaćaju više nego redovni sa plaćanjem? :?

legal_neverland
24-06-2008, 17:19
a je li moguce studirati redovno i raditi pola radnog vremena, bez sub i nedjelje ? to bi onda islo preko student servisa. s njima nemam apsolutno nikakvog ikustva..

jesu li sva predavanja obvezna? je li moguce to uskladiti?

suni
24-06-2008, 18:01
a je li moguce studirati redovno i raditi pola radnog vremena, bez sub i nedjelje ? to bi onda islo preko student servisa. s njima nemam apsolutno nikakvog ikustva..

jesu li sva predavanja obvezna? je li moguce to uskladiti?

predavanja nisu obvezna i zapravo nitko na njih ne ide jer svi doma uče :D
ja uopće ne idem na predavanja jbga :-D a bez frke dajem ispite-jedino kaj trebas jednom tjedno otic na seminar na sat-dva i to je jedina obveza koju imas 8)

znaci predavanja nisu problem ali je problem obujam gradiva. nije lako eto to ti samo mogu rec-gradiva ima dosta i trebas koncentracije i vremena za ispite. zahtjevan je fax i za nas koji ne radimo...no to nista ne znaci-ako imas volje super...samo pripremi se na rad rad rad

legal_neverland
24-06-2008, 18:07
a ucim pa cemo vidjeti...puno hvala :smt002

rosita
11-07-2008, 10:43
koliko bodova treba skupiti za parcijalu?
jer su nam na pocetku procalo nasto kao da vise nema pada da se sada po novom kad upisujes visu godinu da sve ispite koje nisi dao mozes prenositi...

sve to meni malo cudno....
di ja zalutah...

-hvala-

Hira
16-07-2008, 14:55
koliko bodova treba skupiti za parcijalu?
jer su nam na pocetku procalo nasto kao da vise nema pada da se sada po novom kad upisujes visu godinu da sve ispite koje nisi dao mozes prenositi...

sve to meni malo cudno....
di ja zalutah...

-hvala-

ja čuo da treba 30 ects bodova, dakle jedan čisti semestar....
sve ispod toga ide na ponavljanje godine..
ali nisam ti siguran

Poison Ivy
16-07-2008, 14:58
upisuješ onoliko ispita s druge koliko si položio s prve! nemaju ects bodovi nikakve veze!

kojot
19-07-2008, 23:31
imam pitanje: upisao sam izvanredno 2006. godine, međutim počelo se raditi i tako to i fax sam stavio po strani. mogu li ja sada upisati pad godine i upisati nanovo ili sam morao ponovno na prijemni?

Tony Montana
20-07-2008, 21:24
Nisi morao ponovno na prijamni. Normalno upisuješ pad, odnosno upisuješ 60 bodova, a sad to ovisi koliko si ispita dao. Uglavnom, nemaš brige, samo prati obavijesti o upisima.

rosita
03-09-2008, 11:17
bok!
nadam se da mi netko moze pojasniti neke stvari jer sve mi se cini da je nas fax toliko zbrda zdola da boze me sacuvaj!

uglavnom... nisam dobila potvrdu seminara. sto to znaci?
morat cu opet uisati taj isti seminar ili kako? uostalom kad se to upisujue i di? kada se upisuje nova ili pad godine? nakon rokova u 9 mj? molim vas da mi netko to sve pjasni...

hvala

i da prelijena sam stavljati onu slikicu pravo u k, ali da slazem se

kikich
04-09-2008, 00:59
to se upisuje na upisima seminara nakon sto upises pad, pretpostavljam da je pad jer ne ispunjenjem seminara nemozes dat ni taj ispit, a to znaci da ti fali 12 bodova sto je pad...

rosita
05-09-2008, 02:38
dala sam neke ispite ali nemam seminar sto je znaci pad da li onda dr godine moram opet davat te ispite koje sam polozila ili ih prenosim i dajem samo ove koji mi fale da dam godinu?!?

wtf?

HVALA

kikich
05-09-2008, 20:58
ne polazes vise ispite koje si dala... ak upisujes nesto iz druge, prvo rijesis ovo iz prve i tek onda mozes polagat ispite iz druge... i to je sva mudrolija (parcijala se pise kao pad) ali pad ne znaci da moras polagat ispite koje si dala, nije ti to srednja :smt006

Browneyes
06-09-2008, 09:08
dala sam neke ispite ali nemam seminar sto je znaci pad da li onda dr godine moram opet davat te ispite koje sam polozila ili ih prenosim i dajem samo ove koji mi fale da dam godinu?!?
Ti možeš davat ispite, bez obzira da li si dala seminar (čak i ako ti je iz tog predmeta seminar). Jedino što ćeš morati iduće godine obaviti je ponovo ići na seminar iz nekog predmeta koji nisi dala u prvoj tako da dobiješ ta 4 boda.

rosita
06-09-2008, 13:43
ali ako nemam potvrdu seminara ne mogu izaci na taj ispit, bar je tako meni receno na katedri....

anyway fala puuuuuuuuuno :smt006

Browneyes
06-09-2008, 14:29
Tako nije bilo do sada. Jer seminari nisu bili uvjet za polaganje ispita, već je jedini uvjet odslušan predmet. :?
Seminari su bili uvjet za prolaz godine, al ako ti ne daš seminar, uvijek možeš iduće godine ponovo upisati isti ili čak drugi predmet kako seminar. Bitna su ta 4 boda.
Koji je to predmet?

rosita
06-09-2008, 15:02
vranjican, ekonomija

Browneyes
06-09-2008, 15:34
:?
Predlažem ti da odeš u referadu i tamo vidiš što se može napraviti.
Jer ovo je glupost da ne možeš davat ispit ako nisi dao seminar.

Post od astradastre je obrisan jer je otvorila temu s istim pitanjem. Na toj temi imaš odogovor na svoje pitanje i link na mjesto gdje imaš detalje. Tema je bila na pogrešnom mjestu, a i postoji ista tema na drugom mjestu pa je zato lockana.

kikich
06-09-2008, 21:15
ne moze izac na ispit, to je uvjet... na studomatu nemoze prijaviti ispit jer ima zabranu posto nije ispunila seminarsku obvezu... :smt006

tina_
09-09-2008, 20:11
:smt006
upisala sam izvanredno 2006./07. i polozila 1 predmet, seminare i strane jezike. prosle godine sam produzila prvu godinu, ali od tad nisam polozila ni jedan ispit. zanima me mogu li sad upisati parcijalu ili moram ponovno prvu? kolika je cijena parcijale? samo redovni ce se upisivati preko studomata? hvala puno!

astradastra
10-09-2008, 11:06
imam položeno naciju,pol.ek, soc i eng,i riješena obadva seminara,jel ja imam uvijet za parcijalu,i koliko se parcijala plaća?pommmmmmmmmoć...i može li se još uvijek produžiti godina,pošto sam vanredno ,a samo sam ove predmete dala???hvala unaprijed.. :cry: :cry: :cry: :cry:

TILA
10-09-2008, 15:15
Možeš upisat parcijalu i onda upsijuješ dva predmeta koja su ti ostala i četiri s druge,a kolko znam plača se 100kn po ects bodu pa si izračunaj i ne zaboravi uračunat si i seminare u to

eudaimonia
11-09-2008, 18:46
Upisala sam vanredno , no nisu mi jasni ti ispitni rokovi. Zanima me da li ja mogu već u 11.mj. izaći na neki ispit?

djevojcica sa sibicama
11-09-2008, 22:02
ne možeš :-D
rokovi u 11 i 4 mjesecu su izvanredni rokovi i na njih možeš izlaziti i prije nego si odslušala predmet samo ako imaš prosjek 3,5 ili veći.
pošto zasad nemaš nikakav prosjek :D morat ćeš se strpit do II semestra i četvrtog mjeseca ako budeš htjela neki ispit položiti prije redovnih rokova

rosita
12-09-2008, 16:36
sad sam mlao zbunjena, zar na rokove u 11mj ne mogu izaci svi?
mislim upisati pad umjesto parcijale i sta to sada znaci da me mogu izaci u 11 mj na ispite jer nemam prosjek 3,5?
wtf? koji bullshit, aaaaaaaaaaa

pravo je u krivuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

kikich
12-09-2008, 16:40
brucosi koji su tek dosli na faks nemogu izlazit na rok u 11mj jer nisu odslusali predmete... ti ukoliko upises pad mozes, jer si odslusala predmete na koje mislis izac... nemozes one koji nisu odslusani... :smt006

Nivette
12-09-2008, 18:20
sad sam mlao zbunjena, zar na rokove u 11mj ne mogu izaci svi?
mislim upisati pad umjesto parcijale i sta to sada znaci da me mogu izaci u 11 mj na ispite jer nemam prosjek 3,5?
wtf? koji bullshit, aaaaaaaaaaa

pravo je u krivuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

ovdje je vodic za brucose pa se automatski podrazumijeva da pitanja tu postavljaju brucosi :-D
a za sva ostala pitanja i odgovore je podforum događanja na faksu

djevojcica sa sibicama
13-09-2008, 11:33
yes, sori ak sam te zbunila, mislila sam da si brucošica :-D
ak nisi, onda naravno možeš izać na ispit u 11 mj ;)

Noa
24-09-2008, 11:02
Evo malo mi je forum velik pa ne mogu sve pročitati stog se ispričavam unaprijed ako pitam dva puta istu stvar!
Dakle izvanredni studenti ne moraju pohađati nastavu, ali moraju zato pohađati seminare. Da li se ti seminari moraju uzeti jer sam vidio da imam u indeksu napisan semestar (znači barem jedan se mora uzeti) svejedno!
Zanimam me također, da li ih mogu uzeti više u semestru i da li je to kakvo olakšanje što se tiče studiranja na pravu.
Budući da živim u blizini fakulteta zanima me da li je dobro i korisno dolaziti na nastavu ili je to totalni gubitak vremena.
I na kraju me zanima jedna možda ne baš sitnica, a to je: upisao sam kao redovni upravu da dobijem prava kao redovni student i primijetio sam da su neki predmeti vrlo slični; da li se mogu oni prenašati s faxa na fax ili se sve mora dva puta polagati.
Da ne zaboravim na kraju: što se tiče prava što to znači ispuniti sve u roku i kako se može postati redovni student (znam za prosjek 3,5 ali koje se stvari još moraju zadovoljiti).

Browneyes
24-09-2008, 12:41
Seminar se mora uzeti. I to samo jedan po semestru (možeš uzeti još jedan, al to morš moliti profesora da te primi na taj seminar...bla bla bla i to ti nije službeni seminar). Seminari, ako se dobro izabrani mogu olakšati studiranje (npr. seminar iz opće povijesti), ali inače ne nose neku bitnu razliku u polaganju predmeta (npr. seminar iz opće teorije ili rima) osim što ćeš biti prisiljane kontinuirano učiti pa ćeš lakše proći. Na predavanja ti ima i nema smisla dolaziti, ovisi kako koji predmet. Na neke ćeš dolaziti jer su ti zanimljivi (teorija), na neke jer nose beneficije (opća povijest, barem jesu do sada koji su bili kod Zrinke i imali referat pa su polagali samo preko tri države), a neke ćeš potpuno ignorirati (politička ekonomija). Al ako ti je gušt, probaj ići dva tjedna, ono što će ti se dati slušati, nastavi, ono što neće, pošalji k vragu, vrijeme koje bi potrošio na njima ionako je bolje potrošeno učeći.
Postoje ti neki predmeti koji se podudaraju, al to moraš ići u referadu i pitati. I da bi se mogao prebaciti na redovne studente, moral položiti do kraja akademske godine 5 od 6 obavezih predmeta (+seminari+jedan engleski) sa prosijekom 3,5, a onda napisati molbu da te se prebaci među redovite studente.
Nadam se da si zadovoljan odgovorom.

lucille
29-09-2008, 13:53
Hello! Ove godine upisala pravo k'o izvanredni student.. Imam pitanje u vezi ovog tjedna orijentacije.. Dal izvanredni studenti uopće imaju pravo prisustovati na tim predavanjima i hoće li uopće postojati grupa gdje ćemo se mi nalaziti?! unaprijed hvala... :D

jad.i.cemer
29-09-2008, 20:44
Hello! Ove godine upisala pravo k'o izvanredni student.. Imam pitanje u vezi ovog tjedna orijentacije.. Dal izvanredni studenti uopće imaju pravo prisustovati na tim predavanjima i hoće li uopće postojati grupa gdje ćemo se mi nalaziti?! unaprijed hvala... :D
naravno da smijete prisustovati, bit ce jedna dvorana samo za vas izvanredne.

Mathias6
07-10-2008, 21:07
Izvanredni studenti imaju kolokvije samo iz predmeta iz kojeg su uzeli seminar?

veksi deksi
29-10-2008, 12:59
imam par glupih pitanja :
1. Koji je ispit najlakse položit u 1 Semestru ( rimsko p. , politička e. , engleski , h.pravna povijest)
2. Dal se ispiti ko seminari polažu parcijalno dio po dio

djevojcica sa sibicama
29-10-2008, 15:11
engleski ti je najlakši :-D
odmah poslije njega je uvjerljivo politička, pa nacija i na kraju rim

Barroom Hero
29-10-2008, 18:12
vrag odnio te rimljane, šta nisu samo jeli grožđe u kupkama

veksi deksi
30-10-2008, 11:34
jel se može izaći odma na prvi ispitni rok odma u 11 mjesecu i jel polažem cjeli predmet ili dio po dio MOLIM BRZI ODGOVOR JAKO MI JE VAŽNO

Browneyes
30-10-2008, 19:43
Ne možeš izaći na predmet koji nisi odlušala i iz kojeg nemaš potpis. A ako si brucošica nisi odslušala ni jedan predmet, dakle ne možeš ni izaći na ispit.
A dio po dio možeš polagati samo preko kolokvija, a o tome pogledaj malo po forumu.

veksi deksi
03-11-2008, 11:28
ljudi zanima me dal ja moram otići u onu kartoteku i prijavit svoje ostale osobne podatke . I još jedno glupo pitanje iz politike ekonomije za seminariste nema posebnih predavanja i čemu nam služe vježbe jel to samo za seminariste ili.... ?

marko0079
14-05-2009, 20:31
upisao bih pravo kao izvanredni...zanima me sta to tocno znaci da za izvanredne 1 godina traje 2 godine osim sto se mogu polagati ispiti 2 godine.

da li se sva predavanja odslusaju u jednoj godini i da li je moguce unutar 2 semestra odslusati i dati godinu ?

Browneyes
15-05-2009, 00:37
Jedna godina ima dva semestra. Predmeti su podijeljeni između ta dva semestra. Naravno da sve predmete odlušaš u jednoj godini i možeš ih sve polagati. Ovo za dvije godine je u vezi s plaćanjem, odnosno izvanredni studenti ne plaćaju drugi put godinu ako ju padnu (tako je barem bilo do sada).

ivana 99
01-07-2009, 23:41
upisala sam izvanredno prvu godinu 2007/2008 i dala 3 ispita,sredila oba seminara,ove školske godine nijedan nije da je neki izgovor ali izdogađalo se masu stvari i većinom sam bila doma
I sad kad sam napokon išla prijavit ispit na studomatu izbaci mi da nisam upisana u tekuću godinu!kako san mislila da izvanredna traje 2 godine nisan uopće skužila da ju treba produživat Znam glupo ali šta da sad napravim molim nekog za pomoć ako zna
Ići ću sutra u referadz vidit našla sam nešto o pisanju molbe i sl...

timpetill
08-07-2009, 23:55
Pozdrav svima. Evo, ovako. Diplomirala sam novinarstvo i radim već neko vrijeme u struci (stalno zaposlena, reletivno fiksno radno vrijeme, nisam bolonjac). Idući tjedan bi se trebala upisati na pravo kao izvanredni student pa sam, u tu svrhu, malo surfala da se informiram o pravima izvanrednih studenata.

Nakon pola sata surfanja, shvatila sam da definitivno ne kužim što to izvanredni studenti smiju a što ne, pogotovo kada je pravo u pitanju pa imam i ja nekoliko pitanja i molim ljubazne forumaše da mi odgovore...

1. Moram li školarinu (7,800 kn) platiti u komadu ili mogu u dva dijela? - tete u referadi kažu da moram odmah sve ali želim provjeriti

2. Ako je upis seminara obavezan, što mi je najbolje odabrati?

3. Koliko se u praksi stvarno gleda sabotiram li seminarsku nastavu? Pitam zato jer ću to, zbog prirode posla, vjerojatno jako često raditi a ne bih željela riskirati da ne mogu izaći na ispit zbog toga.

4. Trebam li skupljati potpise?

5. Hoće li mi priznati neke ispite s novinarstva (mislim na engleski, političku ekonomiju i ekonomsku politiku) ili su previše "hoch" za to? Ako da, moram li to spomenuti prilikom upisa ili moram na konzultacije za svaki predmet pa u dogovoru s profesorom vidjeti što i kako?

6. Koji je ispit najteži?

I za kraj...ne vjerujem da ću, zbog posla, baš često biti na faksu ali to ne znači da želim biti izolirani slučaj. Daklem, ako ima kolega brucoša koji se žele upoznati, slobodno mi se mogu javiti pa možemo popiti i koju kavu prije seminara, ako su obavezni (bljuv). A i niije loše imati nekoga za update o događanjima na faksu, razmjenu skripiti...:)

Browneyes
09-07-2009, 11:46
1. Ne, sad se plaća u dva dijela (barem na višim godinama, ali kako ti upisuješ prvu, nisam sigurna, moguće da vi plaćate sve, jer se upisuje od jednom oba semestra, ne kao mi, jedan po jedan).
2. Kao semianari po semestrima su poželjni opća povijest (ona je tebi mislim u ljetnom semestru), i rim ili nacija (koje su u zimskom).
3. Izvanredni si, pa se to vrlo vjerojatno ne bude tako strogo gledalo, samo budi tamo na svim kolokvijima. :wink:
4. Ne.
5. To pitaj u referadi, oni će ti to znati reći. Ali postoji mogućnost da ti priznaju, i mislim da to ide u dogovoru s profesorom.
6. Na prvoj godini? Hmmm, nekima je opća povijest, nekima rimsko pravo, nacija i sociologija, ali 1000 ljudi 1000 ćudi. Vidjet ćeš sama što će tebi ići :wink:

raul fan
14-07-2009, 18:22
vrag odnio te rimljane, šta nisu samo jeli grožđe u kupkama
LOL......al na nasu zalost nisu

Barroom Hero
15-07-2009, 17:31
Kaj ne treba skupljat potpise? Treba skupljat potpise, al ne onak grozničavo kak ljudi misle, ne. Mislim moras u svakom slucaju (ili bi barem bilo dobro) otic na predavanje ili seminar kad su potpisi, ili otic na konzultacije. Neki profesori opce ne vole davat potpis na ispitu

don_corleone
15-07-2009, 21:24
Kaj ne treba skupljat potpise? Treba skupljat potpise, al ne onak grozničavo kak ljudi misle, ne. Mislim moras u svakom slucaju (ili bi barem bilo dobro) otic na predavanje ili seminar kad su potpisi, ili otic na konzultacije. Neki profesori opce ne vole davat potpis na ispitu

na konzultacijama daju svi, na ispitu samo neki, preporučljivo je doći onda kad se dijele potpisi, ali ko nije u mogučnosti dovoljno je doći i na konzultacije :)

timpetill
05-08-2009, 15:39
Zašto su preokrenuti semestri za izvanredne (što uključuje i obrnuti redoslijed polaganja ispita)? Koja je logika u tome da prvo počinjem učiti rimsko pravo? Ili ovdje gradivo nije kronološki poredano pa bi mi trebalo biti svejedno...

ernejst
05-08-2009, 15:57
pa nema baš neke kronologije, barem ne izražene, al logika je u tome da je najviše studenata na prvoj godini i ne znam kam bi sve ugurali u raspored da izvanredni slušaju iste predmete ko redovni

Browneyes
05-08-2009, 16:48
Svaki od predmeta na prvoj je ionako nevezan za neki drugi.

Nyx
20-08-2009, 10:48
ove godine najvjerojatnije prelazim na vanredne...malo sam švrljala po pravilniku i naišla na ono da ako padneš istu godinu dva puta, a ne ostvariš barem 35ECTS, gubiš pravo studiranja. jesam ja to dobro shvatila il paničarim bezveze??
:unsure:

Malecka
20-08-2009, 10:51
To se ne primjenjuje u stvarnosti, nemas frke :thumbup:.

gia jordan
13-09-2009, 04:02
ej...pitanje. da li mogu uzeti rimsko p. kao seminar ako nemam položen latinski?

patches
13-09-2009, 11:14
Ljudi, molim vas recite mi jel tako loše bit izvanredni student? Mislim, skoro im je slično kao redovitim, isto mogu imat besplatan pokaz prek burze, zdravstveno... Polažu iste predmete, seminare...

petruška
13-09-2009, 11:39
NIJE!! čak je u nekim slučajevima i lakše!! npr. ne moraš pisati seminarski rad, ne moraš hodat na predavanja, a imaš i manje predavanja tjedno nego redovni, a i nikad nema gužve, rad u manjim skupinama(barem na prvoj)

patches
13-09-2009, 11:46
Znači, nisi manje vrijedan ak završiš faks kao izvanredni student... jel se to uopće gleda?

Malecka
13-09-2009, 15:09
ej...pitanje. da li mogu uzeti rimsko p. kao seminar ako nemam položen latinski?
Da. Bitno je samo da latinski polozis prije nego izlazis na ispit iz rima.

mystikall
23-09-2009, 01:01
Ej ljudi..

Ima li ja kao vanredni student pravo na zdravstveno i na pokaz za tramvaje ili ne?
Te moram li obavit sistematski?

Browneyes
23-09-2009, 01:30
Ne, nemaš pravo na pokaz kao student, ali imaš ako se prijeviš na burzu rada. O tome imaš na papirologiji pod temom izvanredni studenti, prvi post.
Zdravstveno rješavaš kao redoviti, potvrda na zdravstveno osiguranje.
Sistematski organizira faks, i tek je u petom ili šestom mjesecu, bit će obavijest na faksu.

anica
25-09-2009, 15:47
budući izvanrednima jedna godina traje jednu godinu, a ne dvije, kako se prenose predmeti na iduću godinu? pročitala sam obavijest za upis u više godine, al mi ništa nije jasno::E: koliko moramo imati za uvijet i kaj opet moramo plaćati predmete koje nismo položili??

i još nešto, jel imaju izvanredeni kolokvije i oslobađa li ih to pismenog ili usmenog??

hvala

Malecka
25-09-2009, 15:55
Pretpostavljam da si brucos, tj. da si upisala faks ove godine.
Produziti godinu mogu samo oni izvanredni koji su upisali faks 2006/2007, svi koji su upisali faks kasnije moraju svaku godinu platiti i upisati.

Ako hoces mogu ti objasniti sto produzivanje godine znaci, ali sigurna sam da ti nece trebati.

anica
25-09-2009, 16:03
da, brucoš sam.. Ne moraš mi onda objašnjavati što znači produžavanje godine ako se to više ne tiče novoupisanih.. Shvatila sam da ne upisuješ više godinu ponovo, nego samo predmete koje nisi položio i onda prema broju bodova opet platiš. E sad, koliko se toga onda može povo upisati i takoreć prenijeti, a koliko od novih predmeta smiješ upisati?? mislim da sam to pročitala, al nije mi bilo sasvim jasno

georgee
25-09-2009, 16:06
upisuješ kolko daš. nemoj se zamarat time previše jer za to sada nema potrebe, no dobro je znat da se upisuje semestralno pa bi bilo dobro kad bi prvo rješavala zimski semestar. kad ćeš upisivat iduću godinu, bit će ti jasno zašto.

lilu
12-10-2009, 17:36
upisuješ kolko daš. nemoj se zamarat time previše jer za to sada nema potrebe, no dobro je znat da se upisuje semestralno pa bi bilo dobro kad bi prvo rješavala zimski semestar. kad ćeš upisivat iduću godinu, bit će ti jasno zašto.
dragi moji ja tek upisala pravo i sva sam zbunjena molim pomoć
upisala kao izvanredni,završila Društveno Veleučilište i imam izravni upis,imam stalni posao i radim do 17.
Recite mi molim Vas možda nisam najbolje razumjela:
1)da li ja moram ici na seminare?(s tim da mi je index u referadi i ja nisam ništa upisala unutra niti su mi ništa rekli o seminarima da ih moram pisati ni koje)
2)da li moram ici na kolokvije?(molim Vas shvatite dragi forumaši ja na upravi nisam imala seminare ni kolokvije i ja stvarno ne znam kako to ide,upravu sam kao izvanredni dala u roku od 3g.bez da sam išla na predavanja.)

iskreno, puno sam toga procitala za brucoše i vidim da jako pomažete ali ja sam i dalje zbunjena...pa vas molim ako mi možete dati par savjeta...od početka... jer kako cu ja sam tim kolokvijima i seminarima...kada radim...a nekad i po cijele dane...molim vas pomozite mi...
samo da napomenem da mi je index u referadi prazan... (mislim slika i osobni podaci su tamo) ali nisam upisivala predmete...nisam još platila...tako da ja još ništa i nisam pocela uciti...
hvala...

*viki*
12-10-2009, 19:44
Obveza kao seminarista ti je da se pojavis na kolokviju...polozeni kolokviji su uvjet za uspjesno polaganje seminara...i kasnije polaganje ispita(jer se kolokvijima mozes eventualno oslobodit pismenog,a kasnije ides na usmeni-to ovisi o premetu,imaju drugacije kriterije)
Dolasci nisu obavezni,barem prosle godine nitko nije radio frku oko toga...

love_fool
13-10-2009, 10:36
da li mi, kao izvanredni studenti možemo dobiti pokaz za tramvaj i gdje se trebam obratiti?

*viki*
13-10-2009, 10:48
Mozes dobit socijalni,ak se prijavis na burzu

love_fool
13-10-2009, 11:01
Mozes dobit socijalini,ak se prijavis na burzu

a ovako obično ništa?

*viki*
13-10-2009, 11:05
Mislim da ne

elbereth barlow
15-10-2009, 20:02
ja sam prosle godine uz vanredno pravo upisala jos jedan faks kako bih imala studentska prava..znate ono, pokaz, sc, iksica :mhm:, zdravstveno i tako.. mogu definitivno reci da se isplatilo.. meni je kao izvanrednom studentu na pravu bilo bas grozno..ono, nikakve obveze, predavanja i slično..tak da mi se sve zgadilo..a i vidjelo se da su neki profesori prema vanrednima gledali s podsmijehom..a i predavanja su bila ono u 5 popodne kad sam bila sva premorena i stvarno nisam imala snage..
eh, i tako ja upisala filozofski ove godine.. REDOVNO!!!!! PUNO JE LAKŠE, LJUDI, vjerujte..

*viki*
17-10-2009, 13:50
Pa ja i ne bi bas rekla da je sve tak crno...nemas nikakve obaveze prema faksu (osim ucenja i polaganja ispita a to radis za sebe), tak da kaj tu moze bit lose??
Predavanja su posebno organizirana u tom terminu jer se izlazi u susret ljudima koji rade, ali nitko izvanrednima ne brani da idu na predavanja za redovne...isto tak na ovim predavanjima za izvanredne barem znam da necu doc i okrenut se i otic doma jer mi se neda sjedit na podu,po prozorima ili di vec slucajno nadem neko mjesto...
Nikad nisam primjetila da bilo tko od profesora na izvanredne gleda s podsmijehom,dapace, u grupama izvanrednih je manje ljudi i ako se i malo istaknes na predavanju prof te zapamti a to ti nikak nemre odmoc kad dodes na usmeni...mozda u pocetku imaju manja ocekivanja od izvanrednih ali ako mislis ucit i pokazes se svojim rezultatima sigurno nece bit nikakvog podsmijeha...

love_fool
19-10-2009, 13:15
imam pitanje u vezi s iksicom, da li si mi kao izvanredni možemo sami uplatiti neku lovu na iksicu i gdje se to treba otići?

pianisttea
19-10-2009, 15:34
ja kao itvanredni student nemoram ici na predavanja, jel?
a iz engleskog?

Malegria
20-10-2009, 01:00
ja kao itvanredni student nemoram ici na predavanja, jel?
a iz engleskog?
predavanja su "obavezna" i za izvanredne, al bez brige, ne moraš na njih ići, samo se raspitaj koji će se sat djeliti potpisi i to je to.

~thughetta~
21-10-2009, 10:52
jel mi neko molim vas može pomoći u vezi ovog prvog kolokvija iz hrvatske pravne povijesti.. obadvije knjige su mi izdanje iz 1999. a na internetu piše samo za izdanje iz 2005. do kud je ispitno gradivo za prvi kolokvij..jel neko zna do kojih strana treba iz ovih starijih knjiga??

axl
21-10-2009, 12:56
jel mi neko molim vas može pomoći u vezi ovog prvog kolokvija iz hrvatske pravne povijesti.. obadvije knjige su mi izdanje iz 1999. a na internetu piše samo za izdanje iz 2005. do kud je ispitno gradivo za prvi kolokvij..jel neko zna do kojih strana treba iz ovih starijih knjiga??
a kak ti Čepulova knjiga može bit iz 1999. ako ona u to vrijeme nije ni tiskana?
kaj se tiče Engelsfeld izdanja iz 1999., imaš na stranici katedre pod literaturom http://www.pravo.hr/PHPD/o_predmetu/literatura objašnjeno kaj se razlikuje u odnosu na izdanje iz 2005. od onog kaj ne treba učit.

a prvi kolokvij inače obuhvaća prvih 177. stranica Čepulove knjige (do poglavlja o diobi sudstva i uprave - to poglavlje već spada u drugi kolokvij) - to je ispitna materija (znači za eventualno oslobođenje od pismenog), a za seminarsku materiju vidim da se nešto promijenilo jer piše da su stranice od 222. do 232. iz Engelsfeld (ne znam točno kaj je to, nemam više knjige), u vrijeme kad sam ja bio seminarist prvi seminarski kolokvij je obuhvaćao gradivo od sabora 1790. mislim da je to 52.str. pa negdje do 72. str.

uglavnom, ako nemaš novo izdanje Čepulove knjige, preporučam da si bar to nabaviš ili kopiraš jer će ti inače bit jako teško snalazit se, a s Engelsfeld ćeš preživjet i sa starim izdanjem, samo moraš pogledat kaj se razlikuje u sadržaju.

~thughetta~
21-10-2009, 13:11
ma je od čepula mi je 2005., krivo sam vidjela..a sa ovom nadom ću se nekak snać..
puno ti hvala na opširnom objašnjenju :smile:

axl
21-10-2009, 13:33
ma je od čepula mi je 2005., krivo sam vidjela..a sa ovom nadom ću se nekak snać..
puno ti hvala na opširnom objašnjenju :smile:
:rotfl: nije NAda, nego NEda :lol:
ma s njom ćeš se snać sigurno, to su zapravo samo drugačije naslovi numerirani u starom i novom izdanju, u samom gradivu nema nikakve razlike. glavno da imaš Čepulovo izdanje novo.

sretno s kolokvijima i ispitom općenito :thumbup:

~thughetta~
21-10-2009, 18:52
ma ne nisam panj, samo sam malo zbunjena :lol:
ugl, hvala još jednom, javim se ja opet ak ću nešto trebat :smile:

georgee
21-10-2009, 19:39
inače, ovakva pitanja možeš postavit na temi "nacionalna povijest" na podforumu ispiti, odnosno (ako govoriš o kolokvijima) na podforumu seminari :thumbup:

~thughetta~
21-10-2009, 21:56
ok, da znam za ubuduće :smile: nije mi se dalo baš sve pregledavati pa sam pod ovo bubnula ..

pianisttea
27-10-2009, 11:45
oprostite ako se ponavljam, ali mi nista nije jasno. u vezi predavanja.
imam seminar iz rimskog prava.

ovako, zanima me dali trebam ici na predavanja?
Da li imam kolokvij iz engleskog ili samo ispit?
i u vezi seminara kada trebaju biti gotovi?

Browneyes
27-10-2009, 18:49
Ne trebaš ići na predavanja.
Mislim da kolokvija iz engleskog nema (barem nije bilo u moje doba), ali to je ionako lagan ispit (neusporediv s drugim predmetima) koji učiš par dana.
Seminarske radove morate predati do roka koji odredi sam profesor koji vam drži seminar.

pianisttea
28-10-2009, 08:38
e, hvala ti puno!!

ray34
09-11-2009, 16:29
što ak ne odem na svoj prvi kolokvij???? jbg nisam ucio glupo mi je doc i ostavit prazan papir

georgee
09-11-2009, 16:35
kao prvo, postavio si to pitanje na dva mjesta (ovaj podforum i podforum ispiti i predavanja). probaj bit strpljiviji ubuduće.
kao drugo, cathy the great ti je odgovorila na podforumu ispiti i predavanja (tema rimsko pravo).
kao treće, to je pitanje za podforum seminari jer su kolokviji dio seminara, ne i ispita i predavanja.
i na kraju, kao četvrto, niko te ne tjera da izađeš na kolokvij, al s obzirom da si dobio mogućnost kolokviranja (jednog od) najtežeg predmeta na godini bilo bi dobro da bar pokušaš.
eto, ovo su ti neke smjernice za ubuduće, molim te da ih se držiš.:thumbup:

anika
11-11-2009, 08:48
izvanredni studenti NE pišu seminar, nego ga rješavaju u obliku kolokvija, koji je by the way, bio u ponedjeljak

pianisttea
03-12-2009, 19:10
znaci da SIGURNO ne moram pisati seminar?

Browneyes
03-12-2009, 21:50
Ovisi o tome kaj je tvoj voditelj seminara vama rekao. Ako je rekao da ne trebate, onda ne, ako je rekao da je to potrebno za položen seminar, onda trebaš. U svakom slučaju student mora imati jednu seminarsku radnju po akademskoj godini po pravilniku.

*viki*
05-12-2009, 15:52
Na rimu inace ne traze izvanredne da pisu seminar...ali ako ne polozis minimalno 2 kolokvija do kraja semestra (a pisat ce se ispravci tamo za vrijeme 3.kolokvija) i ne uspijes ispravno rijesit neke zadatke koje ce ti asistent poslat mailom pa ces mu dofurat na konzultacije...e onda ces dobit temu i moras napisat seminar jer bez toga nemas uvjet za izac na ispit...
(tak je bilo prosle godine)

anika
28-12-2009, 15:00
zna li netko kad su potpisi za rim, naciju, političku i engl?? ili bilo kakvu informaciju o potpisima?? ne stignem baš ići na predavanja pa nisam u toku..hvala na razmijevanju:mhm:

axl
28-12-2009, 15:01
zna li netko kad su potpisi za rim, naciju, političku i engl?? ili bilo kakvu informaciju o potpisima?? ne stignem baš ići na predavanja pa nisam u toku..hvala na razmijevanju:mhm:
potpisi se dijele zadnji tjedan predavanja.

anika
28-12-2009, 15:47
to je valjda zadnji tjedan u siječnju:rotfl:

axl
28-12-2009, 15:53
pa tu negdje, zadnji ili predzadnji tjedan u siječnju.
samo ne kužim čemu smijeh :unsure:

anika
28-12-2009, 15:54
ma smijeh je tek tako, nisam znala kaj da stavim...

Nadine
16-06-2010, 10:19
da li kao izv.st. ako ne položim određeni ispit predviđen za određeni semestar imam pravo polagati ga u drugoim nekom semestru ili?
i obzirom da imam 3 ispita položena da li MORAM upisati s druge godine dva predmeta i seminar neki ili mogu samo jedan? ( ili ni jedan? )

p.s. nakon dugogodišnjeg izbivanja nastavljam na jesen fax ...prva godina čišćenje pa eto...i nemam pojma kak će stvari sad funkcionirati...da li se treba na predavanja, ne treba, seminari....uff...

thnx to anyone who's willing to answer on this one:)

winnie
16-06-2010, 10:24
da li kao izv.st. ako ne položim određeni ispit predviđen za određeni semestar imam pravo polagati ga u drugoim nekom semestru ili?
i obzirom da imam 3 ispita položena da li MORAM upisati s druge godine dva predmeta i seminar neki ili mogu samo jedan? ( ili ni jedan? )

p.s. nakon dugogodišnjeg izbivanja nastavljam na jesen fax ...prva godina čišćenje pa eto...i nemam pojma kak će stvari sad funkcionirati...da li se treba na predavanja, ne treba, seminari....uff...

možda najbolje da odeš do referade. ja mislim da moraš upisat 18 ectsa po semestru, to je sve što ti mogu reći. možda netko zna nešto više, ali ti propisi su se mogli i promjenit tako da ti je pravac referada najsigurniji.

spolja1987
16-06-2010, 11:30

..ako si ispit odslusala, mozes ga polagati kad god hoces (u okviru rokova naravno :) )..
..sto se tice upisa, mislim da ces morati upisati sad u 9. mj. s druge godine iz zimskog semestra predmete, jer moras imati minimalno 18 ECTS bodova upisano, a ako zelis, mozes i vise (svih 30)..znaci imas taj jedan ispit s prve godine (ne znam koji je, pa ne znam koliko bodova ti nosi), dakle upisujes njega + onoliko bodova s druge godine, tako da ukupno imas minimalno 18, max. 30..s time da ne mozes polagati nista s 2. dok ne skupis 50 bodova s prve..
..na predavanja kao moras ici, ali u pravilu ti to ne gleda nitko, samo na kraju semestra moras doci po potpis, na seminarska predavanja ako su organizirana moras, osim ako bas ne mozes, onda se dogovoris sa profesorom, i seminar moras upisati u svakom semestru, vjerojatno ces morati to nekako naknadno rijesiti i za 1. semestar nekako..

.malo sam ti sad to zbrda-zdola napisala kak mi je padalo na pamet, ali ako nije jasno nesto, slobodno priupitaj.. ::E:

Nadine
16-06-2010, 13:46
..ako si ispit odslusala, mozes ga polagati kad god hoces (u okviru rokova naravno :) )..
..sto se tice upisa, mislim da ces morati upisati sad u 9. mj. s druge godine iz zimskog semestra predmete, jer moras imati minimalno 18 ECTS bodova upisano, a ako zelis, mozes i vise (svih 30)..znaci imas taj jedan ispit s prve godine (ne znam koji je, pa ne znam koliko bodova ti nosi), dakle upisujes njega + onoliko bodova s druge godine, tako da ukupno imas minimalno 18, max. 30..s time da ne mozes polagati nista s 2. dok ne skupis 50 bodova s prve..
..na predavanja kao moras ici, ali u pravilu ti to ne gleda nitko, samo na kraju semestra moras doci po potpis, na seminarska predavanja ako su organizirana moras, osim ako bas ne mozes, onda se dogovoris sa profesorom, i seminar moras upisati u svakom semestru, vjerojatno ces morati to nekako naknadno rijesiti i za 1. semestar nekako..

.malo sam ti sad to zbrda-zdola napisala kak mi je padalo na pamet, ali ako nije jasno nesto, slobodno priupitaj.. ::E:

ekipo hvala vam na voljnosti baš ste supač!

nego ja sam već bila dala 3 ispita - engl.,pol.ek. i nac. tako da sad imam 20 ECTS-a? e sad...baba mi u ref. rekla da mogu upisati s druge dva predmeta + seminar-joooj...al opet kao ništa ne zna dok se neke stvari najnovije ne riješe na faxu jer ne znaju ni kolko će koštati ECTS ni niš....
kolko pitanja...

čekaj...znači bez obzira što ja sada imam već 20 ECTS-a MORAM upisati novih minimum 18 ECTS-a i to s nadoštukavanjem predmeta iz druge? Glupost! ( ako sam to dobro shvatila...).Koliko to financijski ispadne po semestru za izvanredne st.?

još nešto - naravski:) da li ( obzirom da uvjeti studiranja za izv. su jednaki redovnim studošima ) mogu OTPD, OPP i socku polagati u zimskom semestru kako je bilo za redovite po nastavnom planu lani ili moram čekati idući ljetni semestar? mislim ako smo već ujednačeni po svemu....ja već krenula sa štrebanjem OTPD-a, nadam se da mi neće to sad propast.....schit....

i još nešto!!!!

da li ispitni rokovi koji su na webu vrijede za sve? jer ako je tome tako onda zanmearite moje prethodno pitanjce - ako nije tome tako onda : na koga se odnose ti objavljeni ispitni rokovi? za redovite ili izvanredne studente?

Malecka
16-06-2010, 14:00
Nije glupost jer moras imati u svakom semestru minimalno 18 bodova upisanih, neovisno koliko si prije bodova dala iz nekog semestra.

Koliko to financijski dode je nemoguce rec s obzirom da ti je zena u referadi rekla da jos nisu odredili cijenu ECTS-a za one koji se upisuju ove godine (pretpostavljam da je samim time htjela rec da se ti racunas medu ove koji ce tek sad upisati - brucose; tj. spadas pod novi rezim placanja).

Inace i redovni i izvanredni sada placaju 100 kn po ECTS-u.

Nadine
16-06-2010, 14:12
Nije glupost jer moras imati u svakom semestru minimalno 18 bodova upisanih, neovisno koliko si prije bodova dala iz nekog semestra.

Koliko to financijski dode je nemoguce rec s obzirom da ti je zena u referadi rekla da jos nisu odredili cijenu ECTS-a za one koji se upisuju ove godine (pretpostavljam da je samim time htjela rec da se ti racunas medu ove koji ce tek sad upisati - brucose; tj. spadas pod novi rezim placanja).

Inace i redovni i izvanredni sada placaju 100 kn po ECTS-u.

thnx.
a što se rokova na webu tiče?( doduše još novi nisu stavljeni)Da li su ti rokovi za sve ili samo za redovite studente? i ako znadeš - kada vodič izlazi?

Malecka
16-06-2010, 14:14
Rokovi su isti za redovne i izvanredne, osim na engleskom gdje je poseban rok za jedne poseban za druge (ali razlika je samo jedan dan).

Vodič izlazi u 9mj.

Nadine
16-06-2010, 14:18
Rokovi su isti za redovne i izvanredne, osim na engleskom gdje je poseban rok za jedne poseban za druge (ali razlika je samo jedan dan).

Vodič izlazi u 9mj.

pa to je divno!

znači neovisno o tome u koji će mi semestar dopasti OTPD i OPPD ja mogu dati ispit u naznačenim rokovima! jer sam ja mislila da moram samo one datume unutar semestra za koji je predmet određen:mrgreen:
A za vodič mi je teta u skriptarnici rekla da izlazi u srpnju ( al sam s vama htjela isto provjeriti...) znači tekar u rujnuuu???pa zake mi onda rekla srpanj....?
hmhmhmhmmhm...

axl
16-06-2010, 14:20
A za vodič mi je teta u skriptarnici rekla da izlazi u srpnju ( al sam s vama htjela isto provjeriti...) znači tekar u rujnuuu???pa zake mi onda rekla srpanj....?
hmhmhmhmmhm...

Da, vodič zapravo izlazi u srpnju već kad se brucoši upisuju.

Nadine
16-06-2010, 14:31
Da, vodič zapravo izlazi u srpnju već kad se brucoši upisuju.

oprostite ljudi al kad ne znam šta da radim....a kad u referadu dođem pola toga zaboravim...naime, da potvrdim...ja mogu polagati tipa OTPD ili OPPD u nekom ispitnom roku ( naravno objavljenog na webu ) npr neki datum u listopadu iako mi taj predmet NIJE upisan u index za zimski semestar već je predviđen po planu za izv.st. za ljetni semestar 2011? Dakle mogu imati rim, i neka dva predmeta s druge + seminar ( ako će biti raspored kao lani ) - upisane u zimski semestar a polagati OTPD ili OPPD također???Ako da-kako onda stvar funkcionira sa bodovima tj. nakon što položim te ispite bodove upisujem na ljeto ( ako su predmeti predviđeni za izv. st. u ljetnom semestru ) ????

Ljubim vas sve!

Muchas gracias!!!!!!

p.s. - btw. da li je nastavni plan na webu isti i za izv.st.? pitam jer nisam našla pod nastavni plan opciju rasporeda predmeta za izv.st.

spolja1987
16-06-2010, 15:19
oprostite ljudi al kad ne znam šta da radim....a kad u referadu dođem pola toga zaboravim...naime, da potvrdim...ja mogu polagati tipa OTPD ili OPPD u nekom ispitnom roku ( naravno objavljenog na webu ) npr neki datum u listopadu iako mi taj predmet NIJE upisan u index za zimski semestar već je predviđen po planu za izv.st. za ljetni semestar 2011? Dakle mogu imati rim, i neka dva predmeta s druge + seminar ( ako će biti raspored kao lani ) - upisane u zimski semestar a polagati OTPD ili OPPD također???Ako da-kako onda stvar funkcionira sa bodovima tj. nakon što položim te ispite bodove upisujem na ljeto ( ako su predmeti predviđeni za izv. st. u ljetnom semestru ) ????

Ljubim vas sve!

Muchas gracias!!!!!!

p.s. - btw. da li je nastavni plan na webu isti i za izv.st.? pitam jer nisam našla pod nastavni plan opciju rasporeda predmeta za izv.st.

..mozes pod uvjetom da si ga prije odslušala.. :mhm: ..ne znam da li tebi vrijedi ono što si prije upisala cijelu godinu, pa i taj predmet, da li ti se računa pod oslušan ili ga moraš ponovno sad slušati, to pitaj tetu sofiju u referadi..
..nastavni plan se odnosi na predavanja - s obzirom da redovni studenti imaju više predavanja, on je detaljniji, na predavanjima za izvanredne se ne prolazi cijelo gradivo, ali na ispitu moraš znati isto kao redovni sve..

Nadine
16-06-2010, 15:45
..mozes pod uvjetom da si ga prije odslušala.. :mhm: ..ne znam da li tebi vrijedi ono što si prije upisala cijelu godinu, pa i taj predmet, da li ti se računa pod oslušan ili ga moraš ponovno sad slušati, to pitaj tetu sofiju u referadi..
..nastavni plan se odnosi na predavanja - s obzirom da redovni studenti imaju više predavanja, on je detaljniji, na predavanjima za izvanredne se ne prolazi cijelo gradivo, ali na ispitu moraš znati isto kao redovni sve..

mda..

ne znam ni ja...al valjda će mi priznati...mislim logično bi bilo...al opet ako nemam potpisa....jooj...uff...znači ne mogu na ispit bez potpisa da sam ga odslušala zar ne? a ako mi je taj predmet u ljentom semestru iduće godine ( koji sad spremam ) onda sam 'fasovala' tj. mogu se lagano primit Rima...jer mi on jedini u zimskom semestru od predmeta s prve...great...
budem pitala u referadu...točnije nazvala jer ne znam kad ćem se uspjet zaletit s posla....

btw. kaj ako se ja pojavim na predavanjima za izv. st. i on mi lupi potpis na kraju predavanja?jel on provjerava ko je redovit a ko nije ili se mogu morti prošverat?:)
grrr....

thanks.

Ej sad se sjetih da mi teta Sofija rekla da NE MORAM NA PREDAVANJA što znači da mogu polagati OTPD i OPPD bez slušanja tj . potpisa - mislim, logično kaj ne????:)

spolja1987
16-06-2010, 15:59
..mislim da bez obzira na potpis mozes na ispit, znaci bitno je samo da je predmet odslusan, a ako nemas potpise morat ces testirati semestar prije upisa u visu godinu, s obzirom da ponovom i izvanredni studenti moraju skupljati potpise..
.a za ovo da se pojavis s redovnima za potpis, to ne znam stvarno da li provjeravaju posebno..

Malecka
16-06-2010, 16:11
Ne provjeravaju.

Dakle da zakljucimo, predmete koje si odslusala mozes polagati i prije nego ih ponovo upises u veljaci. U tvom slucaju mozes na OPPD i OTPD vec u 11mj i 2mj.

Potpisi ti ne trebaju za izlazak na ispite, ali ce ti trebati iduce godine za upis godine. Znaci kad se budu dijelili potpisi pokupi ih ili odi na konzultacije, a ako to ne napravis onda ces platiti 150 kuna i molbom trazit testiranje semestra, tj. tako ces dobit potpise.

Browneyes
16-06-2010, 17:40
Papirologija anyone?

Enola Gay
02-07-2010, 21:33
imam jedno pitanje,kad vidim da je tu već bilo rasprave oko prebacivanja premdeta i sl..dal još uveijk vrijedi za izvanredne da jednu godinu studiraju dvije (a da im se ne piše pad) i kako to točno funkcionira? ako nije problem malo pojasnit..znam da se ne plaća cijela godina,nego samo upisnina ili čak ni to,ali dal trebam predat kakvu molbu ili zahtjev..itd. hvala::E:

Malecka
02-07-2010, 22:26
1. Pretpostavljam da nisi brucos, pa je ovo pitanje trebalo ici na Papirologiju.
2. Ako si upisao/la faks nakon 2006/2007 nemas to pravo.

asdfgh
10-07-2010, 13:03
jedno pitanje... jel se moze skolarina za izvanredne studente platit u 2 rate? ove godine je 7800kn... negdje sam procitao da moze...

hvala unaprijed, pozz

asdfgh
10-07-2010, 18:17
ili se placa po ectsu 100kn? prvi semestar 30 ects, 3000kn +300kn upisnina, drugi semestar 30ects, jos 3000kn?

CroatianAngel
10-07-2010, 19:04
jedno pitanje... jel se moze skolarina za izvanredne studente platit u 2 rate? ove godine je 7800kn... negdje sam procitao da moze...

hvala unaprijed, pozz

Prvu godinu plaćaš odjednom. 7800 i 300 kn upisnine. Što dođe na 8100 kn.

ili se placa po ectsu 100kn? prvi semestar 30 ects, 3000kn +300kn upisnina, drugi semestar 30ects, jos 3000kn?

Ovo vrijedi za više godine. Ne prvu. Na prvoj godini upisuješ prvi i drugi semestar zajedno. A na višim godinama uvijek odvojeno.

thorz
12-07-2010, 15:01
Prvu godinu plaćaš odjednom. 7800 i 300 kn upisnine. Što dođe na 8100 kn.

Ovo vrijedi za više godine. Ne prvu. Na prvoj godini upisuješ prvi i drugi semestar zajedno. A na višim godinama uvijek odvojeno.

cijena ECTS boda za studente koji su 2010/11 prvi put upisali iznosi 130 kn, a ne 100 kn
pri upisu u višu godinu.

pod ad.5.

http://www.pravo.hr/djelatnici/fakultetsko_vijece/odluke_vijeca?@=5vdu#news_15941

CroatianAngel
12-07-2010, 16:24
cijena ECTS boda za studente koji su 2010/11 prvi put upisali iznosi 130 kn, a ne 100 kn
pri upisu u višu godinu.

pod ad.5.

http://www.pravo.hr/djelatnici/fakultetsko_vijece/odluke_vijeca?@=5vdu#news_15941

Ja nisam rekla da će platiti 3300 ili 3000. Samo sam rekla da upisivanje odvojenih semestara vrijedi samo za više godine. Ne prvu. U prvoj se oba semestra zajedno upisuju. Na višim godinama odvojeno.
Nisam rekla koliko će mu doći koji semestar. On je pitao da li se može platiti odvojeno, u ratama, prva godina za koju mu piše 7800. :smartass::mrgreen:

P.S. Kako onda njemu piše 7800?

Aha. To je za više godinu. Ne prvu.

porno_stuntman
18-07-2010, 13:15
I have a few kveščns! http://www.pic4ever.com/images/1522.gif

Vidim po rasporedu predavanja da su izvanredni podijeljeni po abecedi u dvije skupine. Jedna ima predavanja prije 17 sati, a druga nakon 17. U drugom semestru se situacija obrce.
Uglavnom, da li se moze prosvercati u ovu skupinu nakon 17, iako ne spadam po abecedi tamo?

Takoder, razmisljam da si uzmem par dana godisnjeg na pocetku, dok se ne ufuram u fax. Jel odrzavanje ovog tjedna orijentacije isto prilagodeno slobodnom vremenu nas šljakera?

Toliko od mene za pocetak :)

CroatianAngel
18-07-2010, 14:22
I have a few kveščns! http://www.pic4ever.com/images/1522.gif

Vidim po rasporedu predavanja da su izvanredni podijeljeni po abecedi u dvije skupine. Jedna ima predavanja prije 17 sati, a druga nakon 17. U drugom semestru se situacija obrce.
Uglavnom, da li se moze prosvercati u ovu skupinu nakon 17, iako ne spadam po abecedi tamo?

Takoder, razmisljam da si uzmem par dana godisnjeg na pocetku, dok se ne ufuram u fax. Jel odrzavanje ovog tjedna orijentacije isto prilagodeno slobodnom vremenu nas šljakera?

Toliko od mene za pocetak :)

Isto kao i mi redovni... na određena predavanja odlaziš kada tebi odgovara neovisno o svojoj skupini. Samo ono... ideš na Eng i seminar u svoju skupinu. Ostalo si više manje sve rasporedi kako hoćeš. No inače, znaš da ti predavanja nisu obavezna. Dobro... seminar je, nekada eng i nekada predavanja iz predmeta koji ti je zadan za seminar.

A za sve ostalo.... preporučam ti da ne odlaziš ako baš i nemaš vremena.... često je bolje to vrijeme provesti u knjižnici učeći. ;)

No ono... prvih tjedan-dva otiđi na sva predavanja samo da vidiš koliko ti to koristi. ;)

Yayyyy. Imamo prvog aktivnog brucoša. :D

porno_stuntman
18-07-2010, 16:40
Kul!

Plan je da povremeno nakon posla skocim do faxa na predavanje.
Bojao sam se jedino da ne propustim tih prvih par tjedana, jer ce se vjerojatno svi poslije razbjezati ko zecevi.

Osim eng. i seminara cu morati i na latinski ici.

A kada se odreduje koji ce me seminar dopasti?

porno_stuntman
18-07-2010, 17:08
Yayyyy. Imamo prvog aktivnog brucoša. :D

Sto sam osvojio? :neko:

axl
18-07-2010, 18:17
A kada se odreduje koji ce me seminar dopasti?
Negdje u roku od prva dva tjedna od početka nastave ćete upisivat seminare, a dodjeljivat će se po poretku na prijemnom.

porno_stuntman
18-07-2010, 19:03
...a dodjeljivat će se po poretku na prijemnom.

Citao sam o tome nekoliko stranica unatrag. Iako nisam skuzio princip.
Posto mi je poredak u banani mogu ocekivati one seminare koje nitko drugi ne zeli? :smile:

Browneyes
18-07-2010, 19:10
Zapravo ne nužno. Redovni i izvanredni nemaju iste predmete u ljetnom i zimskom semestru nego im je raspored obrnut (vi imate rimsko, naciju i političku u zimskom, a redovni u ljetnom). Tako da možeš dobiti dobre seminare iako si izvanredan, ali si recimo među boljima od studenata koji su upali kao izvanredni.

porno_stuntman
18-07-2010, 19:12
Pa.....negdje sam na polovici. Prestao sam pratiti poredak nakon rušenja sustava.

CroatianAngel
18-07-2010, 19:25
Sto sam osvojio? :neko:

Ništa nisi osvojio. lol
No svima nam je drago vidjeti da brucoši napokon dolaze. Barem ti. :kiss:

Pa.....negdje sam na polovici. Prestao sam pratiti poredak nakon rušenja sustava.

Onda nisi u banani. Možeš dobiti Naciju u prvom semestru (iako možeš birati nacija ili pol. ekonomija). I teoriju u drugom semestru (iako mnogi ovo ne preporučuju, već lakši - sociologiju, a ti možeš brati teorija ili soc). A te iste seminare dobivaju oni na sredini redovnih (samo u obrnutom semestru). Tako da nisi u banani. :thumbup:

Yay. Sve je aktivniji. Biti će nešto od ovoga brucoša. :D

porno_stuntman
18-07-2010, 19:31
Ništa nisi osvojio. lol
No svima nam je drago vidjeti da brucoši napokon dolaze. Barem ti. :kiss:

Mlado meso!
Sezona lova otvorena :rotfl:

Onda nisi u banani. Možeš dobiti Naciju u prvom semestru (iako možeš birati nacija ili pol. ekonomija). I teoriju u drugom semestru (iako mnogi ovo ne preporučuju, već lakši - sociologiju, a ti možeš brati teorija ili soc). A te iste seminare dobivaju oni na sredini redovnih (samo u obrnutom semestru). Tako da nisi u banani. :thumbup:

Aha. A seminari mi inace koriste za laksi prolaz nekih predmeta? Barem koliko sam skuzio po drugim forumasima.

Znam da sam vec dosadan s petsto puta prozvakanim pitanjima.

Btw. sad sam se zazelio jesti banane.

Yay. Sve je aktivniji. Biti će nešto od ovoga brucoša. :D

Hocu li onda nesto osvojiti? :mrgreen:

Browneyes
18-07-2010, 19:32
A kaj je sa rimom i oppd? Njih uopće nisi navela.
Mislim, svejedno mu je hoće li dobiti rim ili naciju po težini predmeta...ali opet...
edit- Da, seminari mogu biti korisni na prvoj godini za prolaz. Pogotovo jer ne daju na svim predemtima da svi kolokviraju.

CroatianAngel
18-07-2010, 19:35
Mlado meso!
Sezona lova otvorena :rotfl:

:rotfl:

Aha. A seminari mi inace koriste za laksi prolaz nekih predmeta? Barem koliko sam skuzio po drugim forumasima.
Znam da sam vec dosadan.
Nisi dosadan. Samo znatiželjan i malo izgubljen. Svi smo takvi bili.
Da. U većini slučajeva pomaže kod prolaza predmeta jer profesori preferiraju svoje seminariste. ;)

Hocu li onda nesto osvojiti? :mrgreen:
:belj:

A kaj je sa rimom i oppd? Njih uopće nisi navela.
Pošto je na sredini rekla sam ono što bi trebalo biti realnije. Nacija. Rim kao malo nedostižan možda, kao i OPPD. No vidjeti će. Možda nije slučaj.

Browneyes
18-07-2010, 19:53
Ako ima sreće, na to dvoje definitivno treba ciljati.

Mlado meso!
Sezona lova otvorena :rotfl:Na tvojem mjestu se ne bih veselila, ovdje brucoše love samo muški forumaši...

CroatianAngel
18-07-2010, 20:04
ovdje brucoše love samo muški forumaši...
Istina. :lol:

don_corleone
18-07-2010, 20:06
Ako ima sreće, na to dvoje definitivno treba ciljati.
Na tvojem mjestu se ne bih veselila, ovdje brucoše love samo muški forumaši...

lovimo brucošice, brucoše ne primječujemo ::E:

Browneyes
18-07-2010, 20:26
Još si ti zelen iza ušiju...

porno_stuntman
18-07-2010, 20:27
Vidim, mene ste cekali da se raspricate.

Dodem vas sutra gnjaviti. Laku noc!

....komarci malaričari vas grizli cijelu noć

porno_stuntman
19-07-2010, 18:12
Slao sam danas e-mail u vezi upisa. Rel(j)kovic je prosli put dosta brzo odgovorio. Ne znam kaj mu je danas?

Valjda i njega šora ponedjeljak :)

Malecka
19-07-2010, 19:02
Mozda je na godisnjem.

porno_stuntman
20-07-2010, 11:49
Izgleda da ipak nije.

Ili mozda pise mailove s laptopa na plaži :D

Danas uplacujem skolarinu i fotkam se za index.

Browneyes
20-07-2010, 14:24
Pa ako upisi još nisu završili za brucoše, onda referade još uvijek rade, pa tako i naš vrli Relković.

porno_stuntman
20-07-2010, 15:08
Ne znam bas. Moje objasnjenje mi djeluje uvjerljivije :D

Browneyes
20-07-2010, 15:23
Ma kaj ti znaš, ti si samo brucoš :belj:

porno_stuntman
21-07-2010, 16:58
Ja slobodno popunim indeks i prijavni list prije upisa? Indeks mi je zao upropastiti svojim ruznim rukopisom.

I kak se stavlja omot na indeks? :rotfl:

CroatianAngel
21-07-2010, 17:39
Ja slobodno popunim indeks i prijavni list prije upisa? Indeks mi je zao upropastiti svojim ruznim rukopisom.

Normalno da možeš. U indexu ispod slike (datum upisa, ne datum popunjavanja :rotfl:) i prvu stranu indexa. Ostalo ne diraš.. to će oni mnogo gorim rukopisom ispuniti i još naljepiti naljepnice. :lol:

I kak se stavlja omot na indeks? :rotfl:

:zaboga: :vino:
Dobra šala.

alisa
21-07-2010, 17:39
ma popunis ga kad hoces.

a omot nemoj stavljati prije upisa, nama su rekli da im to samo smeta. stavljas ga tako da savijes jednu stranu malo vise prema van tj dolje, neces moci ako stoji na 180 stupnjeva.

porno_stuntman
21-07-2010, 19:17
Nakon što me šef uništio psihički, sada sam sluzbeno dokrajčen i financijski. 8100kn! :rolleyes:

Jos da sutra preživim tetu Stanu i stričeka Relkovića na upisima.

Već se vidim u ovo vrijeme slijedeće godine:

http://img153.imageshack.us/img153/6600/70501a0psuj.jpg

CroatianAngel
21-07-2010, 20:21
Jos da sutra preživim tetu Stanu i stričeka Relkovića na upisima.

Ne znam dali je nama bio Relković prošle godine. No tip koji je bio je bio presmiješan. Mame i tate su morali izaći van iz dvorane tijekom upisa jer smo sada punoljetne osobe, odrasli ljudi. Tako je rekao. I doslovce roditelje tjerao van. Jedna mama nije htjela izaći i doslovce je vikao na nju. :rotfl:
Ja sam bila sama pa mi je to bilo čisto okay. :mrgreen:

I da... ispunjavanje upisnice i svega toga, čekanje, je dosta trajalo... i ako si jako glasno pričao sa ostalima izbacio te je iz reda i poslao na kraj reda da još dulje čekaš predavanje papira. :rotfl::rotfl:

porno_stuntman
21-07-2010, 21:20
Ispunih indeks i prijavni list unaprijed. Malo nadobudno. Nadam se da mi se nece obiti o glavu :D

Ne znam. Imam los predosjecaj. Nanjusit ce teta Stana moj strah ili nesto, pa cu nahebati.

CroatianAngel
21-07-2010, 21:26
Ispunih indeks i prijavni list unaprijed. Malo nadobudno. Nadam se da mi se nece obiti o glavu :D

Ne znam. Imam los predosjecaj. Nanjusit ce teta Stana moj strah ili nesto, pa cu nahebati.

Hahaha. Ma daj. Mnogi su ispunili index prije upisa i prošle godine. Ja također.
A ako si što fulao na prijavnom listu kada tamo dođeš ispuniti ćeš novi i točka. Kakav strah. Pfff. :neko:

porno_stuntman
21-07-2010, 21:31
Imas praf. Panicarim bez veze.

Tako mi i treba kada citam o dogovstinama iz referade.

porno_stuntman
22-07-2010, 12:07
Eto!
I upis smo obavili. Bila su neka dva striceka koji su obavljali sve to.

Sve je proslo relativno mirno. Jedini je problem stvarala mama jedne studentice koju su tri puta morali izbacivati iz dvorane :rotfl:

Skrivala se ispod stola i pomagala kceri napisati ime i prezime :lol:

Jedna stvar me zbunila. Frajer me poslao na slikanje za Xicu iako sam izvanredan. Kada sam pitao u cem je kvaka, rekel je: "to ti je za prehranu i tak to". :wink:

Browneyes
22-07-2010, 12:35
Xice sad imaju i izvanredni, samo kaj nema na njima para za prehranu, nego ti služi za druge povoljnosti preko Xice.

porno_stuntman
22-07-2010, 12:44
Kurve i alkohol?!

CroatianAngel
22-07-2010, 12:53
Kurve i alkohol?!

:rolly:
Što će nam ostali brucoši kada nas ovaj sam dosta zabavlja.

Ann Molly
22-07-2010, 18:14
bok svima,zanima me samo jel profesori na ispitima vide jesmo li mi vanredni studenti?

jel ista utjece na njih iz koje skole dolazimo?

porno_stuntman
22-07-2010, 18:18
Ako su predavanja posebno za redovne, a posebno za izvanredne, mogli bi nesto posumnjati :D

Mislim da te nece pitati iz koje si skole.

Bok i tebi, btw.

georgee
22-07-2010, 18:19
vide i načelno nema razlike. znaš, ne znaš. it's that simple.
ne gledaju školu. tj. neki pogledaju, ali neće te rušit ako si iz neke "nepodobne" škole.

don_corleone
22-07-2010, 18:34
ne gledaju školu. tj. neki pogledaju, ali neće te rušit ako si iz neke "nepodobne" škole.

Zaboli njih briga za to...mislim da meni nitko nije gledao iz koje sam škole do sad...zapravo siguran sam 100% ::E:

CroatianAngel
22-07-2010, 20:01
bok svima,zanima me samo jel profesori na ispitima vide jesmo li mi vanredni studenti?

jel ista utjece na njih iz koje skole dolazimo?

Porno S je u pravu. Gle. Ispiti i predavanja na prvoj godini redovnih i izvanrednih su odvojena. Tako da... sama zaključi.

A kada ti daju potpis iz predavanja ili ocjenu iz ispita dosta njih pogleda na brzinu prvu stranicu indexa. A tamo piše i škola. No zaboli ih koja je to škola. Tko će te radi toga rušiti. Pfff.

Zaboli njih briga za to...mislim da meni nitko nije gledao iz koje sam škole do sad...zapravo siguran sam 100% ::E:

Miličić je ako si ga imao. 100% :D

porno_stuntman
22-07-2010, 20:03
Vise ce ih sokirati moja fotka nego ime škole :lol:

CroatianAngel
22-07-2010, 20:07
Vise ce ih sokirati moja fotka nego ime škole :lol:

Ako je fotka tako loša onda će ih šokirati sama tvoja pojava a ne samo fotka. :rolly:

Šala mala. Ne se ljutiti na CroAngie. :mrgreen:

don_corleone
22-07-2010, 20:15
Miličić je ako si ga imao. 100% :D

Joj da, kod njega sam odgovarao. On voli komunicirati sa studentima. I pričati o bivšim ženama. Miličić je car :lol:

CroatianAngel
22-07-2010, 20:16
Joj da, kod njega sam odgovarao. On voli komunicirati sa studentima. I pričati o bivšim ženama. Miličić je car :lol:

Voli i pljuvati po sinovima. :lol:
Miličić je car. To definitivno.

spolja1987
26-07-2010, 17:07
Xice sad imaju i izvanredni, samo kaj nema na njima para za prehranu, nego ti služi za druge povoljnosti preko Xice.

..jel to znaci da i mi izvanredni koji smo prije upisali moramo ici traziti Xicu?
ili je to tko hoce - moze?

Barroom Hero
28-07-2010, 22:24
Nitko te ne sili da izradiš iksicu ni kad si redovni student

Nadine
31-07-2010, 14:11
ekipa,

ako dobro shvatih - ja ćem morat pljunut 8 somića za prvu godinu koju nastavljam nakon 6 g pauziranja? A zake mi onda rekli da će se plaćati semestralno?
grrrrr...........

:(

PJ
31-07-2010, 14:18
Kad upisuješ prvu godinu, upisuje se odma i zimski i ljetni semestar. Kasnije onda upisuješ jedan po jedan.

Nadine
31-07-2010, 14:25
Pa to je divnooo!!!!

A baš sam se pitala kud ću sa tih 8 soma šta me grebe po džepu!!!!

Da li znaš možda točan iznos? Vidim da se piskaralo nekih 8100....

thnx.

PJ
31-07-2010, 14:31
Mislim da je 7800kn, i još 300kn upisnine. Ne znam jel se ove godine što promijenilo u tom pogledu, što sa svim ovim promjenama glede plaćanja.

porno_stuntman
31-07-2010, 15:00
Yep, 8100 komada krznenih zivotinjica. :wink:

Ironicno, tocan iznos mi je bio na tekucem racunu (do proslog cetvrtka :rotfl:).
Ja sam to shvatio kao znak od Boga :neko:

georgee
01-08-2010, 01:05
naivno si to shvatio :mrgreen:

Nadine
14-08-2010, 14:35
Kad upisuješ prvu godinu, upisuje se odma i zimski i ljetni semestar. Kasnije onda upisuješ jedan po jedan.

Istina - malčice kasnim s odgovorom no ja nastavljam s prvom godinom-daklem imam položena 3 ispita pa jel onda i u tom slučaju također plaćam 8 soma ili možda ipak ne???

Hm.....:unsure:

georgee
16-08-2010, 11:54
how about u try this thread: http://www.pravokutnik.net/forum/showthread.php?t=437