View Full Version : PUTOVANJE
Ryanair: Zadar - Oslo, 22 eura u jednom smjeru, ako nađeš datume.
Ryanair leti i iz Rijeke za Stockholm...ne znam koliko je to daleko...al karte su ti isto oko 30 eura jedan smjer, minimalno.
Ja idem u Oslo za mjesec dana. :mrgreen:
cini se da su moji datumi nesretni :rotfl: 98 eura prema tamo i 140 natrag
ja u biti idem u bodo :mrgreen: razmisljam da uzmem vlak iz osla do tamo, samo sto traje 20 sati i skuplje je (avion je sat i pol i jeftinije)
Jel gledo tkogod onu ponudu croatia airlinesa za Barcelonu? Kao neka fora 99 eura...al ja sam glupa pa nis ne kuzim...
Na kraju ce ispast da mi je Pariz najjeftiniji a to mi se ne da ic...ja brijem da cu u Svedsku krajem ljeta al busom jerbp sve ovo sto sam gledala su mi neki glupi datumi a oni koji meni pasu su skupi...u 6.mj sam si pisala mini godisnji kad je sva sila blagdana pa sam onda htjela u Barcelonu, al sve mi se cini da ce bit opet uzivanje u ljepotama nasih nacionalnih parkova.
Frendica je bila prije mjesec dana u Oslu.
Mrak, mrak, mrak, mraaak :soppy:
Arhitektura odlicna, opera prezakon, imaju neki parkic sa golim ljudima :mrgreen:, nekakav multimedia muzej o nobelovcima koji vrijedi pogledati...
Dost je skupo sve, ali imaju predobru vrucu cokoladu, najbolji cips na svijetu i neki specijalitet - posoljenu cokoladu. Navodno jako fino :lol:
Uglavnom, ona je isla avionom Beč - Oslo, put je trajao nes malo duze od 1h.
djevojcica sa sibicama
02-05-2011, 12:19
Ryanair: Zadar - Oslo, 22 eura u jednom smjeru, ako nađeš datume.
Ryanair leti i iz Rijeke za Stockholm...ne znam koliko je to daleko...al karte su ti isto oko 30 eura jedan smjer, minimalno.
Ja idem u Oslo za mjesec dana. :mrgreen:
isuse 22 eura :O
ja sam isto tražila neke jeftine karte, al sve mi je bilo preskupo, morat ću pregledat još jednom očito
imam besplatan smještaj u oslu i moram to iskoristit što prije :D
malimrav85
03-05-2011, 15:58
imaš za sredinu 5og za 8€
ultraviolet
26-05-2011, 09:39
sljedeći vikend via budapest, tri dana
berlin će sačekat neke bolje dane:unsure:
pojest ću gulaš, prošetat citadelom, posjetit par kafića i kupit nešt u hm-u:mrgreen:
Moj plan za godisnji je bio...par dana Ugljan, pa fino sjest u Zadru na avioncek i ici na par dana do Dublina, ali ne...cijena je u tjedan dana tako skocila da sam se morala oprostiti s Dublinom...smrc...bit ce ovo ljeto relacija Uglja-Bjelovar-Djakovo..opet cu istrazivat Hrvatsku...
ultraviolet
28-05-2011, 16:00
tak je i meni za berlin u 6., sa 100 EUR skočilo na prek 200:(
da bar znam da ću bit slobodna u listopadu, rezervirala bi odmah, po 29 EUR su karte:mhm:
Robierre de Cochon
29-05-2011, 11:13
Toliko sam se naputovao ovaj mjesec da mi pomalo fali moj krevet. :mrgreen:
Radio sam dva tjedna ture po Balkanu (Srbija-Makedonija-Albanija), 4 dana u Oslu i 4 dana u Dalmaciji (Split-Dubrovnik).
Inače, Oslo me nije impresioniralo previše...definitivno nije mjesto gdje bih ponovno išao.
Ali zato Dubrovnik: wow,wow,wow. Iako, prekrcan turistima.
Inače, Oslo me nije impresioniralo previše...definitivno nije mjesto gdje bih ponovno išao.
Kaj, sta, zasto, kako?
Nema se kaj za vidjet? Ljudi su bezveze? Grad je ruzan? Hrana je fuj?
Detaljnije! :D
-
Inace, kaj se tice Amsterdama, Sickboy je bio u pravu apsolutno u svemu, od prokletih biciklista, preko govana po cesti, skupih piva i kanala bez zastitnih ograda ili biloceg da te sprijeci u kupanju. I da, uzasno je prljav grad :cold:
But hey, meni bilo dobro :mrgreen:
But hey, meni bilo dobro :mrgreen:
amsterdam je uvijek dobro iskustvo:mrgreen:
isplati se otic i na amsterdam dance event kad u klubove dolaze najbolji dj-i...:mhm:
Robierre de Cochon
30-05-2011, 20:55
Kaj, sta, zasto, kako?
Nema se kaj za vidjet? Ljudi su bezveze? Grad je ruzan? Hrana je fuj?
Detaljnije! :D
Evo ukratko + i -
+
Luka je cool, ima puno lijepih brodova, u pozadini su otoci, fjord, super izgleda.
Trvđava/utvrda je isto super za prošetati i ima mrak pogled na luku.
Akerbrige - moderni dio osla je prepun jako lijepe moderne arhitekture, ali to je hladnjikava arhitektura koja se fura na "suživot s prirodom" od koje mi se malo bljuje, ali to ej IMHO, naravno :mrgreen:
Daylight do ponoći je totalno cool i to me najviše impresioniralo.
Munchov muzej je jaako dobar. Pomogao mi je da shvatim zašto je ta zemlja tako depresivna. :mrgreen:
-
Centar grada je sterilan i bez duha. Od tog izforsiranog reda me napadaju valunzi anksioznosti :mrgreen:
Cijene su nadrealne. Pivica u kafiću 70kn. Bigmac menu 90kn. One way ticket za metro 27kn. Taksi od centra do aerodroma 1500kn. Ulaz u muzej 100kn.
Dućani u glavnoj trgovačkoj ulici Karl-Johan gate se zatvaraju oko 18:30, nakon čega počinju patrolirati vozila policije - makar ti nije jasno zbog čega jer se tamo nitko ne usudi ni papirić baciti na pod, a kamo li nešto ozbiljnije.
Zabrane na sve strane - u muzeju te pretresaju kao da ulaziš u Pentagon. Navodno je nekad jednom netko ukrao jednu sliku...i sad su temeljiti. :mrgreen:
Ljudi su hladni...dobro, to i očekujete od Skandinavaca. Ipak, perfektno pričaju engleski, svi od reda.
Hrana je bljutava i neslana - bar onaj jedan obrok norveške hrane koji sam probao. S druge strane kebabi su odlični i od začinjenosti dovode do suza.
Vrijeme je katastrofa - mijenja se svakih sat vremena, ali je u prosjeku bar 1o stipnjeva hladnije nego kod nas. Nosio sam košulju, preko majicu i još preko vindjaknu...i prehladio se...još uvijek šmrcam.
Evo to je ukratko...možda bi bio pozitivniji utisak da u Norvešku nisam došao nakon dva tjedna proputovanja Balkanom gdje mi je naptotiv bilo genijalno. :mrgreen:
Cijene su nadrealne. Pivica u kafiću 70kn. Bigmac menu 90kn. One way ticket za metro 27kn. Taksi od centra do aerodroma 1500kn. Ulaz u muzej 100kn.
Dobro... znaci, pjesacim, gladujem i muzeje zaobilazim :lol:
Hvala na izvjestaju, svejedno i dalje zelim ici!
amsterdam je uvijek dobro iskustvo:mrgreen:
isplati se otic i na amsterdam dance event kad u klubove dolaze najbolji dj-i...:mhm:
Nisam bila, al cujem da ima neki klub smjesten u bivsoj crkvi. FUN :lol:
Švabosanac
06-06-2011, 23:35
najisplativiji za skandinaviju je zasigurno wizzair iz budimpeste :)
Toliko sam se naputovao ovaj mjesec da mi pomalo fali moj krevet. :mrgreen:
Radio sam dva tjedna ture po Balkanu (Srbija-Makedonija-Albanija), 4 dana u Oslu i 4 dana u Dalmaciji (Split-Dubrovnik).
Ali zato Dubrovnik: wow,wow,wow. Iako, prekrcan turistima.
Apsolutno se slažem za Dubrovnik, bila prošlo ljeto prvi put i ostala bez teksta. Sve što pričaju o njemu nije ni blizu onom doživljaju kad se vidi uživo. Prekrasno, nemam riječi. Tko nije, trebao bi što prije vidjeti tu ljepotu. Takvo nešto je šteta propustiti. :D ovo ljeto idem na drugu destinaciju, ali moram priznati da sam dolazila u napast da se vratim. :D
ovo za amsterdam je istina,bila sam tamo,prljavo je i sve,biciklista ko mrava,samo sto ne zavrsite na podu ako skrenete pogledom,ali stvarno se isplati otici,meni je bilo preeeeeeeeeeedobro! samo im smjestaj nije neki,ali u svakom slucaju hosteli su bolji nego bruxelles,to je stvarno strahota :P
malimrav85
02-07-2011, 12:26
Ryanair- Zadar---->Oslo - 9,99€
Ryanair- Zadar---->Oslo - 9,99€
Di si to vidio? Tak je bilo i za Dublin i za Glasgow...sve kao 9,99 i 19,99, al koji god ja datum upisem sve neke cifre od 100 plus eura..ja sad gledala na njihovoj stranici i za Oslo nema nis ispod 40 eura
malimrav85
03-07-2011, 10:38
Kolko sad vidim ostalo sam za 29.99
Nemam pojma di da pitam, pa ajmo reć da spada ovdje...
Idem u vodice na more jer imam besplatan smještaj, ali mi plaža tamo nije baš nešto (ima sadržaja što je dobro, ali preeeevelika gužva).
Jel imate kakve lijepe plaže za preporučit u tom šibenskom području, po mogućnosti da je manje gužve nego u vodicama i da je uvala.
Kolko vidim na murteru ima lijepih.
Na Murteru ima prekrasnih. Bio sam ja na Murteru nekoliko puta i to uvijek na plaži Slanice. To je raj. Ima dosta sadržaja. Jedina mana jest gužva, ali podnošljiva je jer su većinom ljudi okupljeni na sredini plaže. Može se otići 100 m dalje ispod borova, ako voliš hladovinu i tamo ti nema gužve.
Zanimljivo ime
09-07-2011, 22:11
Idem u vodice na more jer imam besplatan smještaj, ali mi plaža tamo nije baš nešto (ima sadržaja što je dobro, ali preeeevelika gužva).
Jel imate kakve lijepe plaže za preporučit u tom šibenskom području, po mogućnosti da je manje gužve nego u vodicama i da je uvala.
Imaš solaris (my favorite one ::E:), a blizu vodica ti je srima, gdje su manje gužve, ali nema nešto previše sadržaja. Nije ti daleko niti jadrija, ali meni plaže nisu baš nešto tamo :/
Uglavnoooom solaris, možeš naći dio gdje nema gužva, a zabave/sadržaja ima dosta :thumbup:
Bila sam u slanici, zapravo to je jedino gdje sam bila na murteru. Lijepo je, sviđa mi se što je dugo plićak pa nije tolika gužva u moru, al je taj dan bilo loše vrijeme tak da nisam uživala u punom sjaju.
Mah, sadržaj mi je zapravo sekundaran, nek ima jedan birc za kavu i to mi je dovoljno. Dosta mi je sadržaja nakon što sam dvaput bila u hookah.
Slažem se sa zanimljivo ime,Solaris ti je predobar! :D Meni se Murter osobno baš i ne sviđa
Pa neznam baš jel solaris to što malecka traži jer je podjednaka gužva na vodičkim plažama i u solarisu... Ne znam baš da joj se isplati voziti 15-20 min do solarisa a više manje je isto. Ok možda jedan dan, al možda bolje da joj neš lokalno i mirnije preporučiš zanimljivo ime
mi smo znali zazujat do tribunja dolje, to stvarno nije daleko, ali to je ako ti ne smeta kamen, naravno.
ugl. mini plažice sa 2 kafića i slastičarnom i malo ljudi. pa ko voli...
malimrav85
10-07-2011, 19:34
odi iz vodica brodom do prvića i uživaj u miru ko čovjek
kad ideš?
22.07., ostajem od tog petka do one iduće nedjelje.
Taj brodić me opako zaintrigirao prošle godine, malo je skupo za samo dvoje ljudi, al s obzirom da ne plaćamo smještaj moglo bi se iskombinirat.
malimrav85
10-07-2011, 23:18
nekih 15ak kuna je ja mislim
ja ću bit u šibeniku al nema šanse da idem u solaris, ima 121212'84314823'48234'8234' ljudi tamo
na prviću mir i tišina
Onda to nije taj brodić na koji sam ja mislila. Ovaj sam unajmiš i voziš. Mislim da je 350 kn na 3 sata? Ima 3h, 6h, 12h.
Zanimljivo ime
11-07-2011, 02:44
lol pa malimrav misli na normalne linije do prvića, kojim putuje tamošnje stanovništvo
ima ko iskustva s rezervacijama na autobusnom kolodvoru?
koja je svrha toga?
bio sam uvjeren da je to kao kino, rezerviraš, platiš malo više i moš kartu kupit i taj dan kad ideš
sad me stara počela uvjeravat kako je to "nekad" (obožavam te nostalgične trenutke) bila rezervacija samo mjesta, al da kartu moraš kupit prije, odnosno da je to bila potvrda da ćeš ić baš tim busom kojim ćeš ić
ok, da ne kompliciram jer već pizdim
dal ja mogu telefonski rezervirat kartu u nedjelju i u ponedjeljak ujutro kupit kartu i platit rezervaciju
il kaj?
fat drummer
15-07-2011, 22:33
moja isksutva sa autobusnim prijevozom su da je to banda poludebila koju možeš komotno pobiti bez ikakvog osjećaja da si možda ubio nekoga tko bi sovjim postojanja pridonio boljitku planeta
ili ti ne daju da razerviraš kartu, ili ti rezervacija znači ništa za sjedalo jer preprodaju bus ili su potpuni debili
Jebote, što si zakomplicirao. Gle, nemam pojma šta pitaš, al možeš rezervirat telefonski odmah i u pon kupit kartu
moja isksutva sa autobusnim prijevozom su da je to banda poludebila koju možeš komotno pobiti bez ikakvog osjećaja da si možda ubio nekoga tko bi sovjim postojanja pridonio boljitku planeta
ili ti ne daju da razerviraš kartu, ili ti rezervacija znači ništa za sjedalo jer preprodaju bus ili su potpuni debili
daj nemoj ga plašit bezveze, neće mu preprodat bus. ali generalno da, debili su
dobro koji vrag onda
kaj oni prodaju univerzalne karte il se bar drže prijevoznika?
kaj ak rezerviram mjesto u tom busu, moraju me primit ili?
-.-
fat drummer
15-07-2011, 22:39
na kraćim relacija preprodaja busa nije nezamisliva (kraće relacije su do sto kilometara)
debilno je to što recimo ne uključe u cijenu karte i cijenu prtljage pa pripremi sitno za prtljagu
meni se više puta znalo dogoditi da ih nazovem pa mi teta kaže da kaj sam lud, da se karte ne mogu rezervirati putem telefona nego dolaskom tamo, a rezervirati ih možeš tako da ih kupiš
ja ne bih rekao da je to rezervacija, ali dobro, ja nemam autobusni kolodvor
ja sam ti radio na inf na autobusnom
rezervacija ti znaci da rezerviras sjedalo( koji hoces broj) ali moras je podignuti 24 sata pirje ili 1 h ako nisi iz zg-a. Kad nazoves za rezervacije vide ti broj pa te pitaju odakle si. Mozes i sa moba ali ti je skup poziv ali ti ne vide odakle si pa kazes da zivis u varazdinu pa da ces doc u zg malo prije polaska pa da ga ne zelis fulati...
Mguce je da presjedas pogotovo ako ides na malo dalje destinacije ( tipa hercegovina) ali to ih pitaj da se znas pripremit na polasatno cekanje i prebacivanje ( to im je debilno al ajde)
ne kužim šta pitaš, šta bi trebale bit univerzalne karte? nema tog. Mislim da, autobusni kolodvor zagreb prodaje karte od svih prijevoznika.
Nađi bus koji ti paše, i njega si rezerviraj, i to je tvoj bus. Primit će te, ja sam dva puta tako rezervirala i bilo je sve ok. Naravno da mi se nije dalo u zg samo da kupim kartu.
Hej, smiri se jer ili si ti uzrujan pa pišeš nepovezano il sam ja danas glupa (također vrlo moguće) :D
Edit: oh da, komplikacije sa sitnim novcima za prtljagu... mislim da se radi o 8 kn
-.-
jebem im mater retardiranu
danas su mi rekli da mogu rezervirat, al tek 24h prije
ako nazovem u nedjelju i kažu mi da ne mogu telefonski, neko će mi se napušit kurca
ovo za prtljagu znam, al ono, nije da mi se čeka 2.5h novi bus, ako ne ulovim taj -.-
Nađi bus koji ti paše, i njega si rezerviraj, i to je tvoj bus. Primit će te, ja sam dva puta tako rezervirala i bilo je sve ok. Naravno da mi se nije dalo u zg samo da kupim kartu.
Hej, smiri se jer ili si ti uzrujan pa pišeš nepovezano il sam ja danas glupa (također vrlo moguće)
umoran sam i živčan i ne da mi se još s njima zajebavat
znači ti si nazvala i sve je bilo ok?
pogledaj moj post gore editirao sam ga
fat drummer
15-07-2011, 22:45
kad zavladam svemirom prve koje ću pobit bit će ovi na kolodvoru, a zatim ljude koji ujutro kažu dobar dan
Da, nazvala sam i bilo je ok.
Taj netko neće bit jadzija
fala chovsky i jadzija
mislio sam na zaposlenike akz
doduše, nisam sretan s odgovorom, al bar sad znam :mrgreen:
E, al mene ti nisu pitali odakle sam. I malo je vjerojatno da sam zvala s kućnog jer ga nemam naviku koristiti. Doduše, možda je teta na šalteru u FBI stilu locirala moj poziv, ali sumnjam, doista sumnjam
ja kad sam kao mladi brucos naivno htio telefonom rezervirati kartu odgovor je bio "ne mozete, morate doci kupiti"... od tad radim isto sto i apsolutno svi koje znam: par dana prije puta kupim kartu.
ako idem iz zadra doduse, mogu nazvati puntamika line, i rezervirati kartu pa ju skupiti pola sata prije puta. al to nije broj autobusnog nego od puntamika linea.
ovi u na autobusnom u zagrebu ne zele apsolutno nista napraviti, jednom sam pitao zenu ako mi moze reci koliko jos ima mjesta u busu (da znam jel da zurim po kartu ili ne), odgovor je bio "ne mogu vam to reci"... nakon pilanja i zicanja rekla je "ma imate jos, ne morate zuriti" s tonom u stilu "joj evo napravit cu vam iznimku ovaj put".
ugl... zaletite se sutra, kupite karte za pon i to je to. ne morate svi doc, redovno se uzimaju karte sa studentskim popustom cak i s jednom iksicom, uzmi par bilo cijih iksica iz kvarta i to je to.
budemo se dogovorili, thx na info
e al glavno da je bus bolji od auta, kaj ne georgee
dok ne strpaš 7 ljudi u auto da bude komforno kao busu, bit će bolji
Jasenovac ti je prekrasan:thumbup:
To ti je kod skretanja za Jezera. Ne skreneš za Jezera nego desetak metara dalje. Ima tabla.
ako nekog zanima...putovanje u madjarku, preprucio bi siofok na balatonu.
prek ljeta je to njihovo zrce, puno mladih ljudi, cuga jeftina (piva se moze nac i za 10-15kn po bircevima)...veliki kozel u ducanu 3.5kn, ja sam pio uglavnom zesticu i njihovo tokaji vino. Kosta 50ak kn al je predobro...jest se moze kraj autobusnog kolodvora u restoranu kornelija, odlican gulas 25kn. To je bilo najbolje i najjeftinije kaj smo nasli.
Inace, Balaton je plitak i pjescan totalno...odete kilometar od obale i voda je do koljena :)
Ima trebi, ima sve kaj mladi vole :D Blizu je Zg-a, 2-3h autom...a partija se odlicno.
Malo upozorenje, svi Madjari izgledaju kao da se pumpaju steroidima i malo je rec da su ogromni...zna se lako potegnut saka, a redari imaju podlakticu ko stolove. I da, Madjari takodjer vole prasit iz automata za vrijeme svadbi:mrgreen:
marichuy67
06-10-2011, 08:07
Ovako, zanima me, ako netko slučajno zna, ovo studentsko putovanje u Novi Sad, kad se to ide i koji broj moram zvat za rezervacije, jer ja sam jučer vidjela plakat na fakultetu, ali nisam upisala broj!!! A sad sam već doma, pa ne mogu ponovno skočiti da to pogledam!! Pa ako netko to zna bila bi zahvalna na informaciji.
the blizzard
06-10-2011, 08:34
Ovako, zanima me, ako netko slučajno zna, ovo studentsko putovanje u Novi Sad, kad se to ide i koji broj moram zvat za rezervacije, jer ja sam jučer vidjela plakat na fakultetu, ali nisam upisala broj!!! A sad sam već doma, pa ne mogu ponovno skočiti da to pogledam!! Pa ako netko to zna bila bi zahvalna na informaciji.
Mislim da to organizira Collegium
http://www.collegium.eu/izleti/izlet_u_novi_sad
Ajmo ljudovi tko je bio u Parizu, tko ima preporuke hotela bla bla...moram se bacit na planiranje...svi savjeti su dobrodosli, a lova nije problem kad svekrva placa :mrgreen:
Ajmo ljudovi tko je bio u Parizu, tko ima preporuke hotela bla bla...moram se bacit na planiranje...svi savjeti su dobrodosli, a lova nije problem kad svekrva placa :mrgreen:
ja ti mogu dat preporuke za berlin i amsterdam...klubovi, cuga, po kolko se zene placaju i to!
odi u berlin!!!:mrgreen:
Oh pobogu pa necu si zene trazit...a i becu valjda onom svom dat da ih trazi...al da voljela bi u Amsterdam...to je skroz ne losa ideja :)
pa pocasti covjeka malo ::E:
ima zanimljivih klubova u berlinu...npr. svi placaju upad 80eu, unutra ti je bezalkoholna cuga besplatna uz rucak, saune, kupelji, teretana itd...ako zelis pit, sva alkoholna cuga ti je 10eu. A seks placas dami direktno, zanimljivo da one ne placaju nista klubu za obavljanje djelatnosti vec samo upad od 80eu.
pa pocasti covjeka malo ::E:
ima zanimljivih klubova u berlinu...npr. svi placaju upad 80eu, unutra ti je bezalkoholna cuga besplatna uz rucak, saune, kupelji, teretana itd...ako zelis pit, sva alkoholna cuga ti je 10eu. A seks placas dami direktno, zanimljivo da one ne placaju nista klubu za obavljanje djelatnosti vec samo upad od 80eu.
Radije cu mu biciklo novo kupit nego kurvu..hehehe...
Zasto ne znas nis o Parizu ovo mi ne pomaze puno :mrgreen:
Radije cu mu biciklo novo kupit nego kurvu..hehehe...
Zasto ne znas nis o Parizu ovo mi ne pomaze puno :mrgreen:
o ruralno moje:facepalm: :mrgreen:
pariz je za romanticne duse::E:
o ruralno moje:facepalm: :mrgreen:
pariz je za romanticne duse::E:
Mozes seljaka stavit u grad al on je i dalje seljak...sta cu :mrgreen:
E pa ja sam bas takva..cvjetak mali romanticni..
ultraviolet
18-12-2011, 15:09
ja bi berlin negdje u lipnju
al nekak su poskupili germanwings:(
nema ispod 79-79 EUR
NIJE NI TO SAD BOLESNO SKUPO, AL ZNAJUĆI DA JE BILO HRPA LETOVA PO 29, 39 e, OVO MI JE PUNO
(sori na caps)
ne znam , čekala bum još, možda snize
djevojcica sa sibicama
18-12-2011, 15:31
moj jedini savjet je ne idi u pariz :mrgreen:
ne zato što pariz nije kul i isfuran je, nego je meni baš bio blaaah :/
prepun turista, preskup, baš se nisam tam osjećala ugodno
što se tiče ... romantike :neko: iako nisam išla tim poslom tamo :mrgreen: ima je i kolko u zagrebu na cvjetnom
u subotu ujutro kad je sunčano
al opet možda i to treba vidjet, čisto za usporedbu
jedino pozitivno je što sam bila hotelu sa 4 zvjezdice koji je imao najbolji doručak koji ću vjerojatno ikad doživjeti
i onak sve je izgledalo ko u nekom filmu - lijepo i čisto i skupo :mrgreen:
bila sam baš prošli vikend u našem hotelu sa 4 zvjezdice i mogu samo umrijet od smijeha na njihovu ponudu :mrgreen: (iako je sam hotel debelo iznad hrvatskog prosjeka)
al taj u parizu je bio dosta izvan centra (doduše, tu je metro pa je sve relativno brzo)
evo to je ovaj http://www.marriott.com/hotels/travel/parld-renaissance-paris-la-defense-hotel
negooo odi u berlin! <3 :mrgreen:
slazem se s djevojcicom.
vratila sam se iz pariza nedavno.
atmosfera je jako jako losa, sto je velika steta s obzirom na to da je grad ko grad krasan.
ali tamo se osjecat kao kod kuce je cini mi se nemoguce.
svi ti hvalospjevi cesto proizlaze iz toga sto se ljudi boje reci da im pariz nije najbolji grad na svijetu i sire i dalje i ikad.
jer realno, nije. ima zbilja puno zanimljivih gradova, jednako velikih, s jednako mnogo stvari za vidjeti.
i da, koja romantika?
ja je inace vidim posvuda a tamo je nigdje vidla nisam.
navijam za berlin! : D
da i meni se frendica razocarana vratila iz pariza...brijem da to nije grad u kojem zelis biti na kraci rok. ako odes na mjesec-dva je ok. sve ispod toga razocaravajuce i skupo.
jab navijala uvijek za britaniju i irsku, jbga u srcu su mi a i lijepo je kad kuzis jezik pa se odmah ko doma osjecas :)
mislim i da je mrav bio u parizu pa njega caltaj za savjet :)
i to je istina. s obzirom na to koliko je velik i da zbilja imas hrpetinu stvari za vidjeti, dane provodis trceci.
ali eto, moja frendica je gore na erasmusu, i svejedno joj je london i dalje puno drazi. i radije bi bila tamo nego u parizu.
sama prizna da joj atmosfera nije toliko dobro kao u nekim drugim gradovima a zbilja ih je prosla hrpu.
plus, kao bozic u parizu sve je prelijepo.
da ne.
toliko je odvratno uređen da ne smijemo nikad u zivotu vise srat po bandicu da nam je unistio glavni trg.
to sto su oni napravili je neoprostivo. pfuj.
inace imam problem da volim sve sto je cak i pretjerano bozicno, ali ovo je samo ruzno.
umjesto da sam se vratila s bozicnim osjecajem ja sam ga gore izgubila. beze.
sunnygirl
18-12-2011, 16:14
Ja sam bila u parizu ovo ljeto i to je zaista bezvezan grad bez imalo duše,sve je nekako prenapuhano i umjetno. U Europi je London definitivno moja najveća ljubav:D
A jebat ga sad ste me zbedirale..nemam izbora...dobila sam za poklon od svekrve put u Pariz kak ti bracno putovanje koje to nije jer na njega idem u Spanjolsku al ovo je onak na pra dana...sve placeno samo bas moramo u Pariz jer je ona bila vec xy puta i obozava grad...sad mi se ne da ic :(
ultraviolet
18-12-2011, 16:49
evo to je ovaj http://www.marriott.com/hotels/trave...-defense-hotel (http://www.marriott.com/hotels/travel/parld-renaissance-paris-la-defense-hotel)
negooo odi u berlin! <3 :mrgreen:
ja sam bila u marriotu u pragu, diiiivno uređen, isto vrhunski doručak!!
@noola - poklonjenom konju ne gledaj u zube!! ma kaj ti se nejde, nemoj bit luda
Joj imaš x stvari za vidjet, samo ima pun kurac (reći ću to) crnčuga (koristim ovaj izraz jer ne govorim o normalnim crncima već o uličnom ološu) i iritantnih japanaca da se nemreš kretat, a pored toga i svih ostalih turista, sve je uvijek prenatrpano, sve je na francuskom, ima pun kurac murije (barem je bilo kad sam ja bio), i to one interventne što mi je uvijek bilo neugodno, podzemna je poprilično prljava (jednom je štakor prošao iza mene dok sam sjedio) ali tramvaji su ok, i za sve su golemi redovi. Ako mene pitaš, ak si tam sam par dana nemoj ić tipa na eifelov toranj ili druga mjesta di moraš čekat par sati di dođeš na red već malo više istražuj on foot. Nađi neki guide za alternativna mjesta, izbjegavaj gužve i bit će ti ok.
Berlin ftmfw.
djevojcica sa sibicama
18-12-2011, 17:09
ma dobro, nije tak grozno :mrgreen:
u krajnjoj liniji, ideš s dečkom sleš mužem :mrgreen: zajebavat ćete se, potrošit previše love, vidjet mona lisu i eiffelov, klasika :mrgreen:
svako putovanje je super. treba sve vidjet
Ispravak potrosit previse love koja nije nasa...nego neko drugi to sve placa...taj dio me najvise veseli...sto se mene tice mogu lezat citave dane u sobi i zderat :mrgreen:
what they all said.
poklonjeno putovanje. cmon, isla bi ja jos jednom tamo da mi slucajno netko pokloni.
i da, ta interventna policija. strasno nelagodno se osjecas dok jedes palacinku na jednom od hrpu sajmica a pored tebe stoji tak netko.
mora napravit reda u redu za palacinke! mhm.
štakora ima ko u prici. frendica i ja smo svaku vecer nabrojale bar 4-5 u jednoj ulici.
uvijek iz tak neceg mozes igru smislit. fun fun fun, tko nabroji najvise stakora tu vecer placa jefinu pivu u latinskoj cetvrti po 10 eura! : D
latinska cetvrt je puna studenata, i relativno dobrih mjesata za izaci, meni je tamo bilo skroz solidno pa navrati.
i ne ocekuj nigdje jeftinu pivu jer to ne postoji.
vino je ono sto ti trazis!
taxi od zracne luke do centra je 50-70 eura. ja sam isla tako jer nisam znala kako drugacije s obzirom da ne pricam nista od tog jebenog jezika.
a nije mi se eksperimentiralo s rerovima, busevima metrojima.
dok si tamo predlazem da si kupis paket od 10 karata za metro, to je negdje oko 10 eura ako se dobro sjecam.
i za povratak natrag imas rer koji vodi iz centra do same zracne luke i kosta 9,60 eura. sto je super spram 75 eura za taksi.
i od muzeja bi ti preporucila pompidou.
jedini koji se moze proci u jednom danu :E
sve ostalo je izazov. : D
sa strane ti je fontana stravinsky, meni osobno jedna od najkul stvari u parizu : D
ček it aut!
opcenito Beaubourg je krasan. tamo sam ja bila smjestena pa ga bolje znam od ostalih cetvrti.
od tamo ti je sve blizu, vjecnica, notre dame, opera. itd.
a jbte ak je sve placeno o čem mi pričamo:D jab sad otisla do zapresica da mi je sve placeno a kamoli ne do pariza :D
Ne slušaj ove hipstere, Pariz > Berlin :D
Sama klasična turistička ruta Parizom je valjda triput interesantnija jer jednostavno ima više stvari za vidjeti, a meni je i istraživanje grada "sa strane" bilo puno interesantnije. Istina je jedino da je Pariz stvarno prljav i naoko bih rekao da su puno veće šanse da te siluju i zakolju nego u Berlinu. Iako bih ja u principu od europskih destinacija svakako predložio London i Madrid ispred ovih gradova, što je vjerojatno i odraz mojih nepopravljivih predrasuda :D
Madrid, nikako. Jedino ako ideš na tri dana. Malo je dosadan. Onaj koji ti kaže da ne ideš u Pariz, nikada nije bio tamo ili nije baš čist. Za svakog pravnika je Pariz obvezan jer u Louvreu imaju Hamurabijev zakonik:thumbup: Ja sam se slikao 5 puta s njim i ponosno svojima objašnjavao što je to (nisu me uopće slušali i nije im bilo interesantno, a čak sam i citirao: "Ako avilum, avilumu oko iskopa, oko će mu se iskopati."):mrgreen:
U Berlinu su mi bili frendovi i kažu da je grad OK. Po meni OK nije dovoljno od ljudi koji kažu da su Amsterdam i Prag prelijepi. Ono što se u Parizu mora viditi je Montmartre. Ja bih tamo mogao provesti cijeli dan. Prelijepo nešto.
london je dobra turistička destinacija. grad je lijep, hrana i cuga su relativno jeftini, čak i taxi (doduše, ne od aerodroma do centra jer su svi aerodromi u pripizdini). ne kupovat previše suvenira. vjerujte mi, teško je stat :D
o berlinu sam čuo sve najbolje, o parizu rijetko
ovisi kaj ko voli!
Hvala ti Vet...ja tam idem svakako jer je poklonjeno putovanje, al me bas zanimalo od ljudi koji su bili da vidim di ici a di ne..
U Spanjolskoj si planiram dat oduska i 10 dana brijat...
Toplo se nadam da cu u sve to i uklopit i malo Irske negdje pred kraj godine ::E:
pa lijepo je tebi :D
A cuj jednom se zenis (bar se nadam:mrgreen:) a mame nas hoce poslat na putovanja neka..a ja se ne bunim :)
go with the flow :mrgreen:
E i latinska četvrt u Parizu: "Maj frend pliz enter. Best fud, fri velkam drink! Menju 10 EURO" Ma predobro. Prošetaš se tri kruga tamo i čak i da nisi gladan moraš ući u neki od restorana:rotfl:
A šta ne bi išla u Pariz ili čak Amsterdam pa u London? Kad sam ja bila, karta je bila kojih 20-40 eura vlak/bus, nije strašno. Ja bi ti preporučila rade i Berlin i Amsterdam prije Pariza. Pariz mi nema puno tog pokazati po zimi, eventualno u proljeće. Šta je iviv rekla, potpisujem, meni je osobno Pariz bio razočaranje, jedino sam se nažderavala po njihovim četvrtima i to je to:/ Ovisi što tražiš. Ako se želiš zabaviti, preporučam ti Amsterdam- London rutu. :D I da unaprijed kažem, meni Pariz smrdi više od Amsterdama!
EDIT: Ma berlin je bolji od Pariza.
EDIT2: Sranje, sad vidim da moraš ići u Pariz. Ajoj. Nije ipak taaaako strašno. Šta, jel vam plaćen aranžman ili? Možete si uzeti još par dana pa se zaletiti do Amsterdama ili Londona?
Ne znam u kojem sam ja Parizu bio, ali ne znam što ste neki od vas tamo radili da vam se nije svidio. Meni su Pariz, London i Amsterdam najbolji (namjerno sam napisao najbolji jer ne znam koju bih riječ koristio za opis sva tri odjednom) gradovi koje sam posjetio. Ako vam u Parizu nije bilo dobro, onda ste sigurno nešto krivo radili ili ste krive stvari očekivali. Pa tamo možeš mjesec dana istraživati i ne bi ti bilo dosadno.
možeš, grad je tragično dosadan i šupljikav. ne znam koju bih drugu riječ iskoristila.
kosjenka
22-12-2011, 23:47
zato ja nigdje ne idem :D
možeš, grad je tragično dosadan i šupljikav. ne znam koju bih drugu riječ iskoristila.
Nije mi jasno kako. Fakat nije
ne znam šta da ti velim ni kako objasnim, sve ovo što su cure ranije rekle. filing grada valjda, generalni štimung, neki kurac ne valja tamo.
s druge strane, svi oko mene svršavaju na budimpeštu, a ja taj grad užasno mrzim jer je odvratan i razvučen i stoji max troje ljudi po trgovima i generalno izgleda ko skup 147 okretišta črnomeraca na jednom mjestu pa ono, zrnce soli.
malimrav85
24-12-2011, 15:49
ja sam bio preko agencije prije 4 godine tak da nemam kaj reć
ali meni je pariz #1
kad smo na temi, još nisam nikoga u slo upoznao da nije u ny bio, jebala ih eu i putovanja
http://www.vecernji.hr/zagreb/zagreb-jedan-najboljih-turistickih-gradova-mlade-clanak-367270
Zašto putovati kad sve što nam treba imamo u Zagrebu.
!?!?!?
remorker988
29-01-2012, 14:17
Madrid, nikako. Jedino ako ideš na tri dana.
Tri dana uvrh glave, sve se stigne vidjet (muzeji, parkovi, kraljevska palača, trgovi) i potrošit dosta para. Noćni život se temelji na prostitutkama i trans/gay klubovima, pa tko voli taj tip zabave sigurno će se dobro provesti ::E:
Lewis Hamilton
06-05-2012, 23:02
Ima netko iskustva iz Portugala? Što se isplati vidjeti osim Lisabona, Porta, Coimbre i onih manjih mjesta u okolici Lisabona- Cascais, Sintra,...? Hvala :)
Ima netko iskustva iz Portugala? Što se isplati vidjeti osim Lisabona, Porta, Coimbre i onih manjih mjesta u okolici Lisabona- Cascais, Sintra,...? Hvala :)
Hm, ja sam bio u Portu i Lisabonu. Porto je prekrasan, Lisabon puno manje. A općenito, Portugal je po standardu vrlo sličan Hrvatskoj (čak bi možda rekao da je u Hrvatskoj veći). Ne znam za ostala mjesta, ali vjerujem da ne možeš pogriješiti :)
Malegria
13-05-2012, 18:05
cabo da rocka.
i definitivno probat surfati na valovima :mrgreen:
cabo da rocka.
i definitivno probat surfati na valovima :mrgreen:
*cabo da roca
MUST SEE! :thumbup:
Dogovorena Svedska i Norveska prek ljeta na dva tjedna...krasno, mogu vec sad pocet postit.
Lewis Hamilton
15-05-2012, 12:23
Tnx svima za savjete! Isto idem na 2 tjedna, pa mislimo cijeli Portugal proputovat interrailom, pa skupljam prepouke...
I da, idemo tam jer je jeftino :D