PDA

View Full Version : PUTOVANJE

Pages : [1] 2 3 4

Yuna
13-10-2005, 11:52
kamo bi voljeli iæi?

meni je svejedno samo da se ide nekud...
8)

bob rock
13-10-2005, 11:56
na mnoga mjesta...
slijedeæa destinacija æe, nadam se biti irska... a sa starcima sam se dogovorio (iznudio), da ako dam pravosudni u kraæem roku nego moja sestra (do 2012), plaæaju mi put za novi zeland.

13-10-2005, 12:33
kuba,definitivno kuba.ne znam,zemlja je posebna.žive po svome i ne je.. nikog tri posto :lol:

doli
13-10-2005, 12:50
kina,japan,indija,sri lanka aaaaa
nakon toga afrika
onda australija
juzna i srednja amerika
al za pocetak bi bila zadovoljan i da odem dalje od njemacke...pa recimo skotska..

lobotomija
13-10-2005, 13:07
cemu razmisljati o stvarima koje si ne mogu priustiti.
moji starci nemaju love da mi plate izlet u krapinu a kamoli igdje drugdje a moja buducnost je neizvjesna.
mogu zavrsiti na jako visokom mjestu i u tom slucaju necu imati vremena ni za sto, mozda u penziji.
a mogu zavrsiti nezaposlen i u tom slucaju necu ni imati penziju.
zivoot je uistinu sranje. :?

Tighelia
13-10-2005, 13:11
Velika Ĺželja, koja ĂŚe uskoro biti i, nadam se, ostvarena, mi je Egipat.
Onda, onda... Putovati Francuskom - oboĹžavam tu zemlju. Posjetiti ponovno Pariz :luv: je definitivno na mojoj listi. Htjela bih vidjeti i Tursku.
A najviĹĄe na svijetu Ĺželim otiĂŚi na krstarenje, ali na negdje mjesec-dva, pa se u svakom veĂŚem gradu zaustaviti i usidriti! Eh, to bi bilo ispunjenje mog sna. :thm: OboĹžavam more, brodove, plovidbu...
Onda, posjetiti sve veĂŚe svjetske muzeje i sve moguĂŚe zabavne parkove koji postoje! :)
Zemlje... Azija - Kina, Japan i sve orijentalne zemlje koje imaju sasvim drugaèiji lifestyle od naťeg; Australija i Novi Zeland; Afrika - safari, JAR kao prekrasna i fascinantna drŞava; Amerika - New York, Los Angeles i ti veÌi gradovi - da vidim taj stil Şivota i nashoppingujem se :D , eh, ima toga... 8)

ThunderBoy
13-10-2005, 14:48
http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)

bOG
13-10-2005, 14:54
Hmmm...zelim vidjeti Mexico napokon.A nakon toga se nadam Jordanu.

merić
13-10-2005, 17:48
u Rusiju! I to bih htjela vlakom proputovati cijelu zemlju, i to s istoka prema zapadu, pa bi onda ostala neko duŞe vrijeme u Sankt Petersburgu, pa onda u Moskvu i za kraj, malo na more, u Soèi

:)

Robierre de Cochon
13-10-2005, 20:05
Brazil. To mi je najveca zelja..i to ne tjedan dva, nego bar mjesec dana.
Nakon toga Australija, moze i Japan, Maldivi, Kuba, Maroko. :D

mala m
13-10-2005, 23:14
joj ja bi na Bali,to si oduviejk zelim
pa u Norvesku imam filing da je to nekak super zemlja
pa u Pariz,pa u Maxico, ma svugdje bi isla....joj da mi je hrpa para samo bi putovala :mrgreen:

Yuna
14-10-2005, 00:07
kamo bi voljeli iæi?

meni je svejedno samo da se ide nekud...
8)
I meni...
A kud nas vodis? :mrgreen:

možemo na sljeme :lol: :lol: :lol: za poèetak...

Alanie
14-10-2005, 00:33
definitivno cuba, veæ sam poèela planirat kako da to provedem u djelu, nadam se æu uspjeti

yoda
14-10-2005, 00:41
ajd...da i ja nes napisem...

ne znam, obozavam putovat i "nadam se" da cu kad dobim diplomu i posten poso, nac tu i tamo vremena, a i imat para da si priustim odlazak na lokalitete kao sto je kuba,kanada,japan,afrika,majka rusija,irska,novi zeland,brazil, ma cijeli svijet bi htio vidit, sam da se maknem odavde...cilj: vidit druge kulture, obicaje, mentalitete...

bas mi se frend vratio iz japana pun prica...mrzim ga...ocu i ja! :tng:

ps:sad sam bas primjetio da cesto dok nest ocu rec il taman dok pocnem pisat napisem cesto "ne znam" :shock: a u biti znam, bar mislim da znam :shock: ... sta bi to trebalo znacit, da nisam siguran u sebe, da nisam siguran kako ce ljudi primiti moj stav/reagirat ili mozda da sam skroman, il mozda u biti ja nis ne znam, pa onda samo serem, da! mora da je to... :thm:

BaF
14-10-2005, 02:57
mexico.. i nadam se da idem skoro!

acid
14-10-2005, 13:21
Velika Ĺželja su mi zemlje Beneluxa i Laponija. Zatim Bali, Maldivi, New York, London, Turska, Egipat...Ma zapravo, meni je bitno samo da se negdje ide, da mi guzica vidi puta, ĹĄtono bi se narodski reklo. Eh, da imam para, gdje bi mi bio kraj?!

M!!!
14-10-2005, 13:22
Jab prvo u Ameriku i Kanadu,a onda bi videl dalje.

ThunderBoy
14-10-2005, 14:47
http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)

Alanie
15-10-2005, 01:14
je, istina, i meni je to puno. al ako poèneš planirat godinu-godinu i pol ranije, svaki mjesec si odvojiš nešto, pronaðeš neki honorarni posliæ... ništa nije neizvedivo ako stvarno želiš. ja sam se ovo ljeto zagrijala za cubu i ful bi htjela otiæ tamo, ne pada mi na pamet da starce žicam novce jer mi financiraju stan i život u zagrebu, tako da definitivno neæu novu godinu provest tamo, al do sljedeæe jeseni..ko zna... :D

15-10-2005, 14:21
Putovanja... hm... pa nemam nekih velikih Şelja... volio bih vidjeti cijeli svijet, niťta mi se posebno ne istièe... Grèku bih volio vidjeti ponovno... moŞda i na dulje vrijeme... Irsku, svakako... volio bih na turneju autom po SAD-u... ono - vjetar u kosi i otvorena cesta... Rusija mi je u planu veÌ dugo... a krstarenje oko Bermudskog trokuta takoðer... ťteta ťto sam samo siromaťni student. :(

M!!!
15-10-2005, 14:53
Poťto sam zaboravljiv zaboravil sam napisati da bih ja posjetila i dalekoistoène zemlje.Najme prièa se da maloljetnice tam prodaju svoje tijelo.
sad sam pretjeral.veĂŚ se i sam sebi gadim :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Đ!
15-10-2005, 14:59
Ako drugovi planirate neku avanturu u majku Rusiju, samo vi mene zovite. JA bi opet tamo. Ono, iÌi Ìemo s neèijim autom. Po ljeti naravno.

leonisa
15-10-2005, 15:28
ja odo u pariz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :tng:

bOG
15-10-2005, 15:49
Na medeni mjesec?

I zasto se to zove medeni mjesec?
Razumijem ovaj dio sa "medeni" dakle,slatki i ugodni.Ali zasto mjesec?
Naime,cinjenica da se ne radi o vremenskom periodu,govori i engleska inacica :"Moon",dakle stvar je bas u Mjesecu.....ili nije?

Gdje biste otputovali za medeni mjesec?

leonisa
15-10-2005, 15:55
idem jer imam smjestaj tamo for free 8)

izbor je suzen, s obzirom na ove, kao, jelte, teroriste..

15-10-2005, 15:55

U Irak ili Ruandu... da testiramo ono - u dobru i u zlu...

ThunderBoy
15-10-2005, 18:16

Đ!
15-10-2005, 18:52
Eh stari, nije taj fiatich od tog brucoĹĄa nego od njegove mame koja mu sigurno nebi dala auto za takav pothvat.

yoda
15-10-2005, 19:18
Iskreno ne bi ja tamo autom,znas da u rusiji i ukrajini bande citave kamione krade,pa voze tamo u konvojima pod zastitom,moskva i petersburg da, u ostatku ljudi su tako siromasni i ludi da i djecu prodaju,vec vidim par studenata prerezanog vrata negdje duboko u ruskoj stepi.

ajte :roll: ...kapitalisticka propaganda...

acid
15-10-2005, 19:30
ja odo u pariz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :tng:
Blago tebi! :) Have fun!

Robierre de Cochon
15-10-2005, 20:10
ja odo u pariz
dobar izbor..bas je romantican gradic...ali nije ljigav...to mi je bila predrasuda dok nisam bio i razuvjerio se. samo ponesi puno love. :wink:

ja ne planiram skoro bracno putovanje, ali nakon diplome bih htio dva tjedna odmora, recimo maroko, pa nek se zainteresirani jave - vec imam nekoliko potencijalnih putnika. :D

doli
15-10-2005, 20:53
Na medeni mjesec?

I zasto se to zove medeni mjesec?
Razumijem ovaj dio sa "medeni" dakle,slatki i ugodni.Ali zasto mjesec?
Naime,cinjenica da se ne radi o vremenskom periodu,govori i engleska inacica :"Moon",dakle stvar je bas u Mjesecu.....ili nije?

jebemu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
skoro da bi i znala odgovorit na bogovo pitanje...
gledala sam dokumentarac o tome..uglavnom..zaboravila sam totalno objasnjenje :oops: :oops: :oops: al jedino s cim ima veze je s mjesecnicom...tj.ciklusom a nema veze s nicim slatkim....lijepo sam to objasnila...nadam se da cu dobit barem neku nagradu....

bOG
16-10-2005, 11:59
..lijepo sam to objasnila...nadam se da cu dobit barem neku nagradu....

Evo nagrada: :sob: " Rudolfova elokventnost"

Tighelia
16-10-2005, 12:00
a krstarenje oko Bermudskog trokuta takoðer
Nisam ni sumnjala. :roll: :roll: :roll:

Ontopic...
Pariz je odlièan izbor za braèno putovanje. To je prava romantika! :thm:
A ne kad kaŞu da je Venezia romantièan grad - romantièan my ass: ťporko, neuredno i smrdi po dreku i golubovima. http://www.forum.hr/images/smilies/rigo014.gif Ali arhitektura je :luv:, ťta je-je. :)

bOG
16-10-2005, 12:19
A ne kad kaŞu da je Venezia romantièan grad - romantièan my ass: ťporko, neuredno i smrdi po dreku i golubovima.

Kao sto Kid rece:"U dobru i u zlu"
Samo ovdje "zlo" poprima jednu realniju perspektivu:

http://www.forum.hr/images/smilies/rigo014.gif

16-10-2005, 12:40
Znaèi - Irak, Ruanda i Venecija da zavrťimo turneju...

NeĹĄt ĂŚemo sredit za Rusiju, bilo bi to izvrsno da izvedemo... ĹĄofera imamo dovoljno, sad samo da nam neka dobra duĹĄica ustupi sluĹžbeno vozilo...

bOG
16-10-2005, 13:42
Ej,ja sa vama u Rusiju!
Time cu zavrsiti svoju Europsku turu!

16-10-2005, 13:43
Ej,ja sa vama u Rusiju!
Time cu zavrsiti svoju Europsku turu!

MoĹže! Ti voziĹĄ i pribavljaĹĄ auto i drogu...

bOG
16-10-2005, 13:46
MoĹže! Ti voziĹĄ i pribavljaĹĄ auto i drogu...

Ti kazetofon,kosulje,alkohol i eter.

Đ!
16-10-2005, 13:49
Bilo bi zakon iÌ tamo s autom, jedino bi potroťili sve pare na benzin do tamo. A da ne govorim kolko su vozaèi u Moskvi bezobrazni. Ak ste mislili da je u Zagrebu gadno, navratite u Moskvu ili Kairo... :lol:

malimrav85
03-11-2005, 22:34
Namjeravam iĂŚi u Dubrovnik za novu godinu...
Ima li tu netko iz Dubrovnika? Skeptik moĹžda?
Imam par pitanja...
Kolko mi treba busom iz Zagreba(vidio sam na stranici od busnog kolodvora da oko 11h?)? Do kuda mogu vlakom? Mislim da do Splita najdalje... RazmiĹĄljao sam da odem vlakom do St pa busom do Dubrovnika jer po internetu bi mi onda trebalo oko 9 i pol?
Avion? Cijena povratne karte? Popust za studente? Gledao sam na stranici pa je ispalo da je najjeftinije oko 850kn povratna karta?
RamiĹĄljao sam o hotelu Petka? Neki info? Kakve su lokalne linije, jel mogu doĂŚ od hotela do centra busom, koje su cijene taksija???
:thm:

doli
04-11-2005, 00:23
KUS

malimrav85
04-11-2005, 02:26
KUS
:scr:

Cole
04-11-2005, 02:53
Bilo bi zakon iæ tamo s autom, jedino bi potrošili sve pare na benzin do tamo. A da ne govorim kolko su vozaèi u Moskvi bezobrazni. Ak ste mislili da je u Zagrebu gadno, navratite u Moskvu ili Kairo... :lol:

Kairo je definitivno raj za ženske vozaæe, jer u 3 dana svoga boravka tamo doživio sam nesreæu s taksijem, drugi taksi je skoro pokupio trudnicu, a shvatio sam da semafori i svijetla u njihovom prometu nemaju nikakav znaèaj. Tehnièki pregled još nije uveden...

Ja bih ful htio otputovat u Keniju i Zimbabwe... nije tak skupo, buraz mi je bio tamo, samo treba skupit pare za avionsku kartu. Kaze da je zivio sa 5 $ dnevno ko car. ždero je ko stoka, a kaže da je ekipa tolko siromašna da im ruèak možeš platiti tak da im pokloniš olovku!!!!!!

Đ!
04-11-2005, 02:56
a kaŞe da je ekipa tolko siromaťna da im ruèak moŞeť platiti tak da im pokloniť olovku!!!!!!

Iznenada me uhvatio napad morala...

lobotomija
04-11-2005, 10:12
a kaŞe da je ekipa tolko siromaťna da im ruèak moŞeť platiti tak da im pokloniť olovku!!!!!!

Iznenada me uhvatio napad morala...

nisi jedini.
:evil:

merić
04-11-2005, 11:04
Imam par pitanja...
Kolko mi treba busom iz Zagreba(vidio sam na stranici od busnog kolodvora da oko 11h?)? Do kuda mogu vlakom? Mislim da do Splita najdalje... RazmiĹĄljao sam da odem vlakom do St pa busom do Dubrovnika jer po internetu bi mi onda trebalo oko 9 i pol?
Avion? Cijena povratne karte? Popust za studente? Gledao sam na stranici pa je ispalo da je najjeftinije oko 850kn povratna karta?
RamiĹĄljao sam o hotelu Petka? Neki info? Kakve su lokalne linije, jel mogu doĂŚ od hotela do centra busom, koje su cijene taksija???

busom- oko 11-12 sati, bolje nemoj
vlakom- moŞeť do splita ( èini mi se)
avionom- ja mislim da ti karta moĹže doĂŚi manje, samo je trebaĹĄ punoooo prije rezervirati
lokalne linije su ok ( koliko me pamÌenje sluŞi), od hotela do centra moŞeť busom, kartica kupljena u busu je 10ak kn, a na kiosku neťto manje. taksi se èini mi se neťto malo skuplji nego ovdje

malimrav85
04-11-2005, 18:11
Mislim da Ìu avionom tamo a busom nazad.(Do Splita pa na vlak). Avion za tamo je 270kn a povratna je 900kn pa sam se odluèio za tu varijantu.
Hvala.

merić
04-11-2005, 18:13
Mislim da Ìu avionom tamo a busom nazad.(Do Splita pa na vlak). Avion za tamo je 270kn a povratna je 900kn pa sam se odluèio za tu varijantu.
Hvala.

nema na èemu :)

04-11-2005, 19:01
Imam par pitanja...

ovako...
1.pokusaj pronac kartu iz du za zg dan dva prije nego se budes vraco u zg jer ljudi cesto otkazu pa uleti neka jeftinija karta .
popusta za studente nema.
2.hotel petka ti bas nije dobar.
prilicno je daleko od centra,
mozda da probas na netu potrazit privatni smjestaj jer mozes nac dosta jeftinije a blize centru. za novu ti autobusne linije cesto voze,
inace ne bas tako cesto, svakih pola sata ...

skeptik
05-11-2005, 13:26
Imam par pitanja...

Kasnim (kao i sa svim stvarima u svom Ĺživotu) ali evo ipak...

1. Razmisli o avionskoj karti (povratna, ako je na vrijeme rezerviras ti dodje 230 kn skuplje) Autobus se vozi PREdugo... JoĹĄ ako si malo viĹĄi (190) noge ĂŚe ti otpas to silazka... Vlak zaboravi... Avion povratna oko 470 kn... (najjeftinija koju moras odma rezervirat) autobus oko 300 kn ... Vlak ZABORAVI

2. Petka je puĹĄiona... dobro ti je plavuĹĄa rekla ... razmisli o privatnom... a ako bi baĹĄ hotel probaj Adriatic ili LApad (Nisu bas u centru, ali ti bus staje direkt ispod hotela i odvee te za 10 minuta direkt do Pila ... gdje se sve dogadja...)

3. Javni prijevoz dobar, ali brate skup (10 kn karta za jednu voŞnju... zaboravi ono ko u zgb 1sat voŞnje i te fore... mi dubrovèani smo gulikoŞe :-/) Dobro je jedino ťto za novu imať javni prijevoz FREE

4. Taksi... Dobar i isplati se ali ako vas je 3 do 4 inaèe skupo....

5. Ako ti treba joĹĄ ĹĄto, javi u PM pa ti napiĹĄem ili ti dam broj moba pa me moĹžeĹĄ pitati...

6. Adio :-)

malimrav85
05-11-2005, 15:07
Hvala ti.
MoŞda se vidimo veèeras na tulumèiÌu ako ne poťsljem pm.

acid
27-12-2005, 22:49
Poťto znam da su neki od vas bili u Rimu, a ja nemam vremena do petka istraŞivati po netu, imate neki savjet? Mislim, idem s agencijom tako da Ìemo vidjeti sve znamenitosti, pa me ne zanima to, nego neťto praktièno.

Tighelia
27-12-2005, 23:08
Mislim, idem s agencijom tako da Ìemo vidjeti sve znamenitosti, pa me ne zanima to, nego neťto praktièno.
Popij tabletu za putnu bolest, toplo se obuci, zbog dŞeparoťa èuvaj novac u maloj plastiènoj kasici oko vrata i ne odvajaj se od grupe. :p
Ne, zbilja, kakve praktiène stvari te zanimaju? Pa ideť s agencijom, nemať beda, vodiè Ìe ti reÌi sve informacije...
Provjeri si vremensku prognozu na Yahoo! Weather i to je to.
Sretan put! :wink:

27-12-2005, 23:12
Preporuèam kupiti kipiæ Mussolinija u impozantnoj pozi na nekoj AGIP-ovoj benzinskoj pumpi usput... cijena - prava sitnica... 5-20 € ... ovisno o velièini... :smt003

Robierre de Cochon
27-12-2005, 23:22
Poťto znam da su neki od vas bili u Rimu, a ja nemam vremena do petka istraŞivati po netu, imate neki savjet? Mislim, idem s agencijom tako da Ìemo vidjeti sve znamenitosti, pa me ne zanima to, nego neťto praktièno.
Kao ťto reèe stara poslovica: kad si u Rimu, ponaťaj se kao Rimljani.U prijevodu, ne pij kavu na Piazza di Spagna ili pored fontane di trevi...to rade samo oni japanci i amerikanci. :smt001
IstraŞi malo netipiène rute...tako je najbolje upoznati grad. A ima jako puno stvari za vidjeti. Recimo, ja kad sam bio, obilazili smo sve moguÌe crkve, od Il Jesu do Santa Maria del Cosmodin...u te crkve te sigurno neÌe vodit. Vodièi Ìe te povest do Foruma, pa do Spagne, piaza Venezia, Vatikan itd. Ali dobro je recimo otiÌi do onog trga (sad se ne mogu sjetiti kako se zove) gdje su u srednjem vijeku izvrťavali smrtnu kaznu...uglavnom tamo je i Giordano Bruno giljotiran kao i neki drugi koji su se usudili reci da je zemlja kugla koja se okrece oko sunca! :smt002 Piazza Farnese, sad sam se sjetio.
Onda malo po 7 brezuljaka...to ne stignes sve preci hehe, ali obavezno Kapitolij, to ti je odmah iznad torte Vitorija Emanuellea ( lol), Michelagelov trg, sad je to sjediste Ministarstva vanjskih poslova.
Ma ima puno...ne da mi se ni pisat...za to treba 15 dana. :smt001

Via del Corso ti je za shopping, kafice itd. To je ko naťa ťpica. :smt003 Via dei Condoti ako imať love za sve one silne marke...ispod ťpanjolskih stuba....ali to obièno ljudi samo izvana gledaju. :smt001

*SUPERMAN*
27-12-2005, 23:58
Irska,Kuba,Njemacka(ali na svjetsko,vec sam bio par puta tako da me ostalo ne zanima)
ALi ima tu i gradova koje bih posjetio a za njihove drĹžave me boli k. ili sam ih vec vidio... London,New York,Pariz,Sarajevo...

acid
28-12-2005, 00:22
Hvala Robierre. Joť me zanima, gdje se dobra paťta moŞe pojesti i kolaèi. :smt001

*SUPERMAN*
28-12-2005, 00:32
Hvala Robierre. Joť me zanima, gdje se dobra paťta moŞe pojesti i kolaèi. :smt001

Evo da ti probam pomoc oko hrane... Moje iskustvo kaze da moras ici u sto prljaviju i jednostavniju,po mogucnosti ne pokraj neke znamenitosti,krcmu da jedes pravu finu talijansku hranu! Znam sto ti na neki nacin zaabranjujem,NEMOJ NI SLUCAJNO ICI U ONAJ ''restaurant'' POKRAJ KOLOSEUMA!!! Uzas zivi,katastrofa,plasticni bestek i smrznuta hrana iz mikrovalne,a o cijenama da i ne pricam ZIVI UZAS! :smt011

I nikako hodat sama pa ni po dvoje po gradu navecer,pogotovo oko kolodvora TERMINI,tamo preko noci kao da izade najveci olos i ceka strance da ih opljacka ili jos gore...

Uzivaj... :smt003

acid
28-12-2005, 00:39
Moje iskustvo kaze da moras ici u sto prljaviju i jednostavniju,po mogucnosti ne pokraj neke znamenitosti,krcmu da jedes pravu finu talijansku hranu! Znam sto ti na neki nacin zaabranjujem,NEMOJ NI SLUCAJNO ICI U ONAJ ''restaurant'' POKRAJ KOLOSEUMA!!! Uzas zivi,katastrofa,plasticni bestek i smrznuta hrana iz mikrovalne,a o cijenama da i ne pricam ZIVI UZAS! :smt011

Dobro da znam.

I nikako hodat sama pa ni po dvoje po gradu navecer,pogotovo oko kolodvora TERMINI,tamo preko noci kao da izade najveci olos i ceka strance da ih opljacka ili jos gore...

Ok, sad se bojim.

Hvala :smt006

Robierre de Cochon
28-12-2005, 01:01

Ja sam bio u hotelu blizu Statione Termini i po noci je bilo stvarno apokalipticno. Puno emigranata, glasna muzika, grupice ''kvartovskih deckiju'' na kantunima. :smt003 Ali tamo okolo je bilo super restorancica...znas da su super jer su u njima jeli i domaci i turisti. Ali ako ides na Via del Corso u grad...tamo ti ima dosta self service restorana gdje si sam izabres hranu...stvarno ima svasta.
Slazem se...izbjegavati restorane blizu znamenitosti. :smt001

Wilbur
04-04-2006, 13:30
Ima netko neke konkretne preporuke za Barcelonu i Madrid?

Idem u vlastitom aranŞmanu, bit Ìu u svakom o njih negdje 2,5-3 dana, pa jel netko zna kaj bi trebalo obiÌi osim onih 'higlights' koje ima u svekom vodièu?

I, ako netko zna neke restoranèiÌe gdje se moŞe pojesti normalna hrana (ne fast food) po pristupaènim cijenama? po moguÌnosti da nude viťe ťpanjoslku (ondonsno katalnosku) klopu a manje talijansku/tursku/kinesku itd.

ako se netko tamo smucao... :smt004

Insomniac
04-04-2006, 13:46

Idem u vlastitom aranŞmanu, bit Ìu u svakom o njih negdje 2,5-3 dana, pa jel netko zna kaj bi trebalo obiÌi osim onih 'higlights' koje ima u svekom vodièu?

I, ako netko zna neke restoranèiÌe gdje se moŞe pojesti normalna hrana (ne fast food) po pristupaènim cijenama? po moguÌnosti da nude viťe ťpanjoslku (ondonsno katalnosku) klopu a manje talijansku/tursku/kinesku itd.

Ja sam u Barci svakodnevno jeo u Tai restoranu .Predobro je bilo.Cijene
po tim njihovim restoranicima (katalonskim) ti i nisu bas nesto pristupacne za studentski dzep :( Ako vodis curu pripremi se da ces tegliti hrrrrrrrrrrpu stvari
za njom,posebno kad naleti na rasprodaje :smt009
Meni su najbolji restorani bili kao neka njihova varijanta fast food,ali sa sendwichima (prsut+slane srdele+pome).
Obavezno otidi pogledati one fontane sto mijenjaju boju,dok u pozdaini svira klasicna glazba.Cuvaj se dzepara jer ih ima dosta.Po noci savjetujem da hodate coporativno,jer ima puno olosha ,jebga,ipak je to lucki grad.Uvijek se cijenkaj.I da ,imas pokraj Sagreda Familia (na desnoj strani gdje je pjesacka zona) jedan kafic
sa najboljim kapucinom kojeg sam ikad probao :)
Kafic ti je za backpakere,i svi koji ti produ kroz njega ti se potpisu i ostave poruku.Ako ga budes nasao ,pogledaj sto sam napisao u srpnju 2004 :smt003

P.S.

Marokanci prodaju jeftine kopije LV i ostalih marki,pa mozes jeftino kupiti nesto za curu :smt005

bOG
04-04-2006, 14:05
Meni su najbolji restorani bili kao neka njihova varijanta fast food,ali sa sendwichima (prsut+slane srdele+pome).

Mislis na tapas?
Wilbur,probaj sa tapasom,premda poznavajuci hrvatski apetit,mozda i to nije isplativo

Insomniac
04-04-2006, 14:18

Mislis na tapas?
Wilbur,probaj sa tapasom,premda poznavajuci hrvatski apetit,mozda i to nije isplativo

da me ubijes ne znam kako se to zove :(
Nesto slicno imaju talijani,serviraju kao predjelo,samo nema toliko sastojaka kao ovi spanjolski

Wilbur
04-04-2006, 14:57
thanx na savjetima :smt003

ionako neĂŚemo previĹĄe kupovati po duĂŚanima jer ĂŚemo se naputovati po samoj Ĺveliki kuracpanjolskoj a i limitirani smo s 20kg prtljage po osobi za avion za natrag..

uglavnom mislimo obiÌi svaťta lijepo, fino jesti i pomalo otiÌi van, a ťto se tièe èoporativnog kretanja - hm... èopor od 2 moŞda i nije èopor, ali pazit Ìemo se

Insomniac
04-04-2006, 15:04
Bog,bio si u pravu,Tapas

http://www.snakegirl.net/Road/Europe%20 ... s%20BG.jpg (http://www.snakegirl.net/Road/Europe%202004/tapas%20BG.jpg)
:smt007

Kad se sjetim svih onih prsutica koji su mi namigivali iznad sanka
:smt007

Robierre de Cochon
04-04-2006, 19:42
Sagrada familia
parc Guell...to je sve Gaudi...ima tamo brdo njegovih radova
Picassov muzej
Rambla naravno...pogotovo trŞnica koja je predobra...a tamo rijeťiť i problem ťto se tièe hrane :smt001
placa Espana - raznobojne fontane...cool je za pogledat po noĂŚi
ja bih preporuèio ako Ìeť stiÌi...brdo Tibidabo gdje ti ej zabavni park...neťto kao Gardaland...a ima odlièan pogled na Barcelonu.
i gradiĂŚ Montserrat koji je isto blizu Barcelone, to je na breĹžuljku, nekakav samostan, crkve itd.

Insomniac
04-04-2006, 19:48
i gradiĂŚ Montserrat koji je isto blizu Barcelone, to je na breĹžuljku, nekakav samostan, crkve itd.

Joj da,ono je prebolesno kako je napravljeno.Ja i prijatelj smo se tamo u 8 ujutro zarakijali sa medovacom njihovom :smt003
Obavezno tamo otici

konzerva
06-04-2006, 14:07
evo baĹĄ bio u parmi, koji sirevi!!!!! al prĹĄut im je bezveze... zadnje vrijeme, zahvaljujuĂŚi sportu, puno idem po kontinentalnoj europi ali san mi je otiĂŚ u Irsku i Finsku

acid
06-04-2006, 14:09
evo baĹĄ bio u parmi, koji sirevi!
A meni nisi donio siriĂŚa? :smt010

konzerva
06-04-2006, 16:10
kupio sam cijeli kolut samo za te, ali u povratku sam ogladnio...isprika :smt002

Murphy
07-04-2006, 00:28
kupio sam cijeli kolut samo za te, ali u povratku sam ogladnio...isprika :smt002

Pojeo si kolut parmezana? De, fuj! :smt003

camao
07-04-2006, 01:07
i gradiæ Montserrat koji je isto blizu Barcelone, to je na brežuljku, nekakav samostan, crkve itd.

Joj da,ono je prebolesno kako je napravljeno.Ja i prijatelj smo se tamo u 8 ujutro zarakijali sa medovacom njihovom :smt003
Obavezno tamo otici

Montserrat je jebenica.
Prekrasne stijene.
Strasan pogled.
Fragmenat koji je mene odusevio: skulptura koja ponire u dubinu provalije, zapravo stepenice.
I scena kad se frend polupijan uspeo i sjeo u Buddha polozaj na zadnju, najvisu stepenicu.
:smt018

EVO I SLIKE:
http://www.spiritual-exercises.com/images/view.jpg
http://mk29.image.pbase.com/u36/ralf/sm ... C32752.jpg (http://mk29.image.pbase.com/u36/ralf/small/32284258.PIC32752.jpg)

acid
07-04-2006, 12:44
BudeĹĄ slijedeĂŚi put :smt002

kima
07-04-2006, 14:46
Montserrat je jebenica.
Prekrasne stijene.
Strasan pogled.
Fragmenat koji je mene odusevio: skulptura koja ponire u dubinu provalije, zapravo stepenice.
I scena kad se frend polupijan uspeo i sjeo u Buddha polozaj na zadnju, najvisu stepenicu.
:smt018

Mi (razred) smo tamo bili u sklopu nekog izleta na maturalcu.
I neizbježna asocijacija kipa Madone na Madonu wiz zi big bubiz iz Alo alo.
Frend se prije gledanja tog spomenika pomolio u sebi, pa prekrižio.
Potom mu se nehotice otelo iz ustiju "*ebem ti mater u p...." nakon što iz petog pokušaja fotiæ nije htio opalit. Kakav vjernik, smijurija živa. :smt003

07-04-2006, 16:05
Frend se prije gledanja tog spomenika pomolio u sebi, pa prekriĹžio.
Potom mu se nehotice otelo iz ustiju "*ebem ti mater u p...." nakon ĹĄto iz petog pokuĹĄaja fotiĂŚ nije htio opalit. Kakav vjernik, smijurija Ĺživa. :smt003

kima, osobno jako cijenim tvoj intelekt, ali napreèac prosuðujeť...
Kakve veze ima njegova psovka sa molitvom i vjerom... samo prazne rijeèi... dakako... i molitva su samo prazne rijeèi ako nije iskrena... isto kao i vjera...
Religija i poslovnici i regule katolièke i ine crkve su samo prazna ljudska naklapanja... Şivo sranje...
Ne uzimajte sve tako zdravo za gotovo...
Nigdje u BoĹžjem zakonu ne piĹĄe da ako psuje nije vjernik...

kima
07-04-2006, 16:54
Ne Kide, zakljuèivanje napreèac ostavljam nekom drugom, nije mi nit stil nit furka.
Stvar je u tome da se uopæe nije želio suzdržati od psovke, veæ svijesno zgriješio psujuæi ispred neèeg što po pravilima Crkve èijim se èlanom deklarira simbolizira svetost.

Na kraju krajeva, ne vjerujem da se iskreno pomolio, veæ reda radi. Ako odbacuješ poslovnike i ine regule, što onda uopæe definira molitvu kao molitvu? Oèe naš koji si tamo i tamo ili neki iskreni oæut koji dolazi iz duše? Ja se nisam niti pomolio niti slijepo poklonio. Pa mislim nekako, da time moja vjera u Boga nije dovedena u pitanje - samo što sam ja prozvan bezbožnikom jer se nisam priklonio njihovoj ceremoniji, a oni su izverglali svoje svete rijeèi i poslali to sve skupa u finu materinu. E pa utoliko, barem nisam licemjeran. O tome se radi.

Hvala lijepa na patroniziranju, znam što odlikuje dobrog vjernika i kako se vjera prakticira.

Nemaju Kide svi tako èistu ideju vjerovanja kao ti. I ovo ne govorim posprdno.

07-04-2006, 17:17
-cut-

Nisam patronizirao... nema potrebe za cinizmom..
Svaka reèenica ti stoji i slaŞem se u potpunosti... ceremonije i ine formalnosti nemaju nikakve veze s vjerom, bať kao ni Crkva ni ostalo... htio sam samo upozoriti da nema veze ťto èovjek psuje pred nekakvim kipom il neèim... nema veze... èak smatram da je veÌi grijeh njegovo isprazno verglanje molitve...
Èovjeka ne poznam, pa sam zato tako reagirao... jer ipak si rekao da mu se ''nehotice otelo...''
htio sam dakle, samo napomenuti da to sve zajedno nema nikakve veze s vjerom jer kipovi i rijeèi nisu bitni, veÌ ljudi...

No hard feelings?

kima
07-04-2006, 17:26
Istina, nema potrebe za cinizmom. Isprièavam se na neprimjerenosti u tom dijelu, sad vidim da mi ta rijeè (patroniziranje) nije trebala.

Potpisujem iznad ovog reèeno. No hard feelings, apsolutno i iskreno.

Moj opis dogaðaja je trebao biti samo šala, "nehotice otelo" poradi dramskog efekta (ismijavanje), a vidim da tebe nisam uspio nasmijati. Nema veze, drugi put. :smt002

07-04-2006, 17:45
Moj opis dogaðaja je trebao biti samo ťala, "nehotice otelo" poradi dramskog efekta (ismijavanje), a vidim da tebe nisam uspio nasmijati. Nema veze, drugi put. :smt002

Pomalo prestruèni izrazi za humorni dramski efekat... viťe jedan glembayevski ton pridaje se time cijeloj prièi... stoga je efekt smijeťnog kod mene izostao... na popravku, siguran sam, neÌeť zakazati...

Dodajem joĹĄ, naravno i...
Ispriku za svaku moju izjavu koja te moĹžebitno uvrijedila...

A sad bolje da zavrťimo ovaj dramaturťki prikaz kako ga nadreðeni ne bi kvalificirali kao KD teťkog offtopica...

lobotomija
07-04-2006, 18:17

bijah i ja.

nisu me baĹĄ impresionirala ta brda, bila su joĹĄ ruĹžnija na slici.
bili smo u nekom flamingo restaÌu i nije biloloťe, puno sangriej i suhog èipsa.
kockarnica i ljudi koji te kume da te odeť plesati striptiz na hrvatskom.i znaju neke reèenice na hrvatskom.cijela bosna, sicilija i hrvatska tamo ide na maturalce pa bolje da uvjeŞbať taj britanski englski da se spasiť od seljaèina u pubertetu!

Insomniac
07-04-2006, 19:45
.cijela bosna, sicilija i hrvatska tamo ide na maturalce pa bolje da uvjeŞbať taj britanski englski da se spasiť od seljaèina u pubertetu!

ne pomaze,mi glumili talijane da nas ne gnjave,posebnoona ekipa sto dijeli flyere,ali bi nas odmah skuzili..

Murphy
14-04-2006, 11:29
Odoh ja put plavog Jadrana :smt006

Tjedan dana ucenja politicke u miru :smt005

sickboy
14-04-2006, 16:32
Da jos posjetim Glasgow, Belfast i Dublin pa mogu umrijeti sretan...nis me drugo ne zanima...grozim se onih koji bi htjeli recimo u Tursku...Indiju...itd...

kima
14-04-2006, 16:46
Sick jel ti to ozbiljno?
Meni se recimo diže kosa na glavi kad èujem da netko želi iæi u Irsku. Ima li uopæe èovjeka na ovim prostorima kojem Irska nije prva i zadnja destinacija koju bi želio posjetiti. Bez uvrede, poštujem tvoju želju, ali èini mi se da je ta irska zelenjava kod mnogih postala samo isfuravanje, furka neka, pomodarstvo, a ne iskrena fascinacija.
Ja bi recimo prije htio posjetiti Istanbul nego Dublin.

sickboy
14-04-2006, 17:02
Sick jel ti to ozbiljno?
Meni se recimo diže kosa na glavi kad èujem da netko želi iæi u Irsku. Ima li uopæe èovjeka na ovim prostorima kojem Irska nije prva i zadnja destinacija koju bi želio posjetiti. Bez uvrede, poštujem tvoju želju, ali èini mi se da je ta irska zelenjava kod mnogih postala samo isfuravanje, furka neka, pomodarstvo, a ne iskrena fascinacija.

Pa kaj ces vise od Dublina...??...prijateljski narod...piju skoro kao Hrvati...katolici...ne vole Engleze...sve kaj bi od naroda pozelio...:smt003...a sad ozbiljno...nekak me privlaci ta njihova kultura...gradovi i atmosfera...vec dugo mi je zelja tam otic ali nikak...mozda prdugo...
Kaj se Istanbula tice rekao sam si nikad...taman da me puskom tjeraju ne idem u Tursku...Indiju...Paksitan...i slicne nakaradne drzave...meni se dize kosa na glavi kad mi netko kaze kak bi mu super bilo u Indiji...al ko voli nek izvoli...

Lara Car
14-04-2006, 17:02
Ako itko htjeden skoèit :smt003 do Novog zelanda i povest mladu,zgodnu i druŞenja Şeljnu pravnicu veselog oka ,nek mi se javi..imam u planu dok me prvi staraèki tremor ne uhvati :smt003

sickboy
14-04-2006, 17:03
Ako itko htjeden skoèit :smt003 do Novog zelanda i povest mladu,zdodnu i druženja željnu pravnicu veselog oka ,nek mi se javi..imam u planu dok me prvi staraèki tremor ne uhvati :smt003

Hmmm Novi Zeland kazes...prilicno dobra destinacija...zgodno...

acid
14-04-2006, 22:27
I ja! I ja! :smt003

Murphy
15-04-2006, 19:07
Pa kaj ces vise od Dublina...??...prijateljski narod...piju skoro kao Hrvati...katolici...ne vole Engleze...sve kaj bi od naroda pozelio...:smt003...a sad ozbiljno...nekak me privlaci ta njihova kultura...gradovi i atmosfera...vec dugo mi je zelja tam otic ali nikak...mozda prdugo...

Aye...ak je sve lijepo ko na TV i ja bi tam :smt003

Wilbur
16-04-2006, 02:42
Evo vratio sam se iz Ĺveliki kuracpanjolske! :smt003

Bio sam tri puna dana u Barci, obiťao valjda sve kaj se moglo vidjet: od naravno Las Ramblas, Barri Gotic, Ribas, Eixample, park Guell i okolicu, Montjuic, Barcelonetu, plaŞu... svaki dan smo hodali po gradu od 10 ujutro do negdje 10-11 naveèer, predobro

totalno me oduťevio grad, fantastièno neťto. sigurno Ìu iÌi opet. hvala bogu nije bilo previťe turista, i nisam sreo ni jedan maturalac :smt004

hvala svima na savjetima, btw u Montserrat stvarno nisam stigao

kima
16-04-2006, 02:46
E da Wilbure moj... i ja bi i ja bi...
Rekao sam da je to grad u koji bi mi bilo najbezbolnije odseliti se da moram.
Bio sam dva puta, a da odem još dva ne bi mi bilo dosta... :cry:

Lucynda
16-04-2006, 03:02
Ja bi u Egipat!!!

Đ!
16-04-2006, 03:19
Ja bi u Egipat!!!

Ja bio i mogu ti reÌ da je Egipat za vidit i otiÌ... To nije mjesto gdje moŞeť bit sam/sama jer se njihov engleski svodi na poznavanje brojeva zbog cijena i "maj frend, aj mejk a veri gud prajs for ju" a i u gradu je nemoguÌe snaÌi se, a i nemať kaj za radit. I naoruŞani policajci/vojnici svuda. U Kairu, jel. Turistièki gradiÌ Sharm el Sheikh na crvenom moru je lijepo ureðen za turiste, al u vanjskim kvartovima je ono, pijesak po svuda, zgrade sa odlomljenim zidovima, a dalje od toga je pustinja.

Moskva je, recimo, super, bio sam joĹĄ tam od tih daljih destinacija, al meni je Prag nadraĹži grad(osim Zagreba, jel :smt003 ). U Pragu bi mogo Ĺživjet.

Lara Car
16-04-2006, 09:11
"Put putujem,put daleki...nemam kome reĂŚi,da te pozdravi..za me poljubi.."

Pa-pa,http://img213.imageshack.us/img213/7061/lonely7tv.gif (http://imageshack.us)

Romana
16-04-2006, 11:31
Bio sam tri puna dana u Barci

Jao, prelijep grad :smt050 Pukni par slika na topic ak imas.

malimrav85
16-04-2006, 11:34
E da Wilbure moj... i ja bi i ja bi...
Rekao sam da je to grad u koji bi mi bilo najbezbolnije odseliti se da moram.
Bio sam dva puta, a da odem joĹĄ dva ne bi mi bilo dosta... :cry:
Barcelona je najskuplji grad za Ĺživot u Ĺveliki kuracpanjolskoj. bar mi tak kaĹže profa iz ĹĄpanjolskog.

kima
16-04-2006, 15:35
Pa nisam ni ja jeftin Mrave... :smt003

Wilbur
17-04-2006, 02:03
Nije Barca tak skupa, evo par cijena:

kava s mlijekom - 1,20 €
ruèak (menu) za 2 osobe, predjelo, glavno jelo, desert, vino, kruh - 25€
karta za 10 vožnji u metrou - 6,50 €
upad u Casa Mila-u (+audioguide) - 9€

slike budem stavio kad ih smanjim na pristojnu velièinu i izaberem, imam preko 300 slika...

acid
18-04-2006, 23:42
Èini se da za dva tjedna odoh u London. Imate prijedloge? Na ťto treba paziti? Gdje dobro jesti? ITsl.

ultraviolet
18-04-2006, 23:46
Èini se da za dva tjedna odoh u London. Imate prijedloge? Na što treba paziti? Gdje dobro jesti? ITsl.
acid, ljubomorna sam ko zadnje ðubre! :smt003
sretan put! :smt002
frendica se vratila neki dan - prema njenim prièama - puno para ak hoæeš vidjet nekaj jer su ulazi u galerije, muzeje i sl dosta skupi......

Insomniac
18-04-2006, 23:51
Èini se da za dva tjedna odoh u London. Imate prijedloge.

Mene strpati u kovceg :)
Ako koristis podzemnu kupi onu oyster card,navodno je puno jeftinije.

acid
19-04-2006, 00:39
Tnx, Bafi, svjetska putnice! :smt002
:smt006

acid
19-04-2006, 00:41
frendica se vratila neki dan - prema njenim prièama - puno para ak hoÌeť vidjet nekaj jer su ulazi u galerije, muzeje i sl dosta skupi......
Jesu skupi, ali postoji London pass, za 3 dana 65 GBP. A neki muzeji poput British m. i Victoria and Albert m. su besplatni, tako da se moŞe proÌi i povoljnije. Osim toga, pomno sam prouèila podatke na netu, progutala sam sve moguÌe podatke koje sam mogla, i zabave ima i besplatne u Londonu. No, morať nekaj jesti, a to je jako skupo. :smt001

konzerva
19-04-2006, 01:20
Gdje dobro jesti?
kod pakistanaca kebab! predobro... imaju i ĹĄkrabicu za priloge za djama-al-islamiu! :smt005

kima
19-04-2006, 02:38
Jest kod Hassana obavezno!
I Wimbledon vidjet ako budes u prilici! :smt003

Picok
19-04-2006, 21:12
+ paziti se terorista i kojekavih bombaĹĄa.

acid
19-04-2006, 22:20
+ paziti se terorista i kojekavih bombaĹĄa.
Je, toga se i bojim. Ali ako je suðeno da odletim u zrak usred Londona... A moŞda ni ne stignem tamo, moŞda zavrťim u nekom neboderu... :smt012

Picok
19-04-2006, 22:50
Ma ajde, ĹĄalim se ja. Ne ĂŚu te sad plaĹĄiti, moĹže se stradati bilo gdi i bilo kad. Sretan put Ĺželim :smt006

acid
20-04-2006, 19:57
Sretan put Ĺželim :smt006Hvala. JoĹĄ 13 dana.

Luca
20-04-2006, 22:40
Acid, jel ides u svojoj vlastitoj organizaciji ili s nekom agencijom? Ja isto razmisljam o tome pa me zanima.

acid
21-04-2006, 13:58
U vlastitoj organizaciji. Agencije su preskupe.

bOG
21-04-2006, 14:18
Samo bi jos nadodao Soho. :smt003

Luca
21-04-2006, 20:57
Acid daj mi please reci neĹĄ viĹĄe o tome, gdje ĂŚete spavat, koliko para i sve to?
Razmiťljam o tak neèem sliènom, a nemam pojma kak se cjene kreÌu ni niťta. :smt006

acid
21-04-2006, 23:59
Acid daj mi please reci neĹĄ viĹĄe o tome, gdje ĂŚete spavat, koliko para i sve to?
Razmiťljam o tak neèem sliènom, a nemam pojma kak se cjene kreÌu ni niťta. :smt006Ovak: avionske karte preko wizzaira. Za nas dvoje ukupno oko 120 eura iz Ljubljane sa pristojbama. Hotel- 5 noÌenja- 300 GBP. Sveukupno oko 4000 kuna+ dŞeparac. Hotel sam sama pronaťla na netu i rezervirala. Kako je danas sve jednostavno kad imamo internet. :smt001

konzerva
22-04-2006, 00:12
@ acid - moŞe neki engleski gurmanski specijalitet? èujem da su vrhunski engleski specijaliteti...mislim da sam zasluŞio nakon ťto sam se onako iskazao s talijanskim sirom :smt003

acid
22-04-2006, 00:18
@ acid - moŞe neki engleski gurmanski specijalitet? èujem da su vrhunski engleski specijaliteti...mislim da sam zasluŞio nakon ťto sam se onako iskazao s talijanskim sirom :smt003MOŞe fish&chips :smt002

konzerva
22-04-2006, 00:26
:smt045 smijeĹĄ :smt002

acid
10-05-2006, 23:49
Evo Londona, za camaa :smt002 :
http://img139.imageshack.us/img139/3924/dsc078884si.th.jpg (http://img139.imageshack.us/my.php?image=dsc078884si.jpg)

http://img139.imageshack.us/img139/7899/dsc078906le.th.jpg (http://img139.imageshack.us/my.php?image=dsc078906le.jpg)

http://img114.imageshack.us/img114/2442/dsc079382ps.th.jpg (http://img114.imageshack.us/my.php?image=dsc079382ps.jpg)

http://img114.imageshack.us/img114/1979/dsc080910py.th.jpg (http://img114.imageshack.us/my.php?image=dsc080910py.jpg)

Yuna
11-05-2006, 00:58
meni se svi

sia
11-05-2006, 01:07
[quote=Yuna]meni se svi

camao
11-05-2006, 02:03
[quote=sia][quote=Yuna]meni se svi

sia
11-05-2006, 02:05
been there-done that!! :smt016

camao
11-05-2006, 02:07

samo ti provociraj. :smt012

e pa nisi bivala in Barca, Nica, Monte Carlo i St.Tropez ko moi! :smt003

sta`s sad?:smt016

sia
11-05-2006, 02:11

samo ti provociraj. :smt012

ne,al sam Şivjela u njemaèkoj i ťvedskoj(veoma kratko)i bila sam u grèkoj 10 dana.eto ti na.. :smt004

ZER0
11-05-2006, 02:11
Ljudi prièajte vi ťta hoÌete,ali je u Bosni provod do jajca...nema boljeg :smt028 :smt033 :smt034 :smt035

malimrav85
11-05-2006, 02:12

ah u nici se kupao,u mt.carlu se slikao pored vw pola (zajebi ferrari), spavao u shopping centru u barci...

sia
11-05-2006, 02:13
Ljudi prièajte vi ťta hoÌete,ali je u Bosni provod do jajca...nema boljeg :smt028 :smt033 :smt034 :smt035
misliĹĄ jajca kao metaforu il Jajca kao grada? :smt003

ZER0
11-05-2006, 02:14
Ma ne,mislim provod je do Jajca,a dalje je opasno po Ĺživot :smt003 :smt003

sia
11-05-2006, 02:18
Ma ne,mislim provod je do Jajca,a dalje je opasno po Ĺživot :smt003 :smt003
dobar,dobar..
Jajce je fakat lijep grad.believe u me.. :chicken:

camao
11-05-2006, 02:22
Ma ne,mislim provod je do Jajca,a dalje je opasno po život :smt003 :smt003
dobar,dobar..
Jajce je fakat lijep grad.believe u me.. :chicken:

believe we u not!
kad si ti bila zadnji put blizu jajca sve je bilo drugacije...a i bila si premlada da bi jos i neki grad razgledavala. :smt003
ups..nhf :smt006

sia
11-05-2006, 02:25
okrutan si camao :smt087

camao
11-05-2006, 02:26
okrutan si camao :smt087

takav sam po celom telu. [bigsmile]

ma ja se samo stalim...moram te malo ...kad neces bit na pijanki. :smt003 :smt006

sia
11-05-2006, 02:27
ja sam samo rekla da ne dolazim u minjaku.. :smt016

camao
11-05-2006, 02:31

samo...SAMO? pa zar nisi svjesna kakve je to posljedice ostavilo na moj hormonalni sustav....i kako cu ja sad obuzdavat svoje napadaje kad se ne mogu skulirat spoznajom da trebam samo pricekat pijanku? :smt003

sia
11-05-2006, 02:38

samo...SAMO? pa zar nisi svjesna kakve je to posljedice ostavilo na moj hormonalni sustav....i kako cu ja sad obuzdavat svoje napadaje kad se ne mogu skulirat spoznajom da trebam samo pricekat pijanku? :smt003
joj,kako ga kenjať :smt003 ti bať voliť oftopièarit ili..? :smt017

camao
11-05-2006, 02:40
ne, zasto pitas?
pa ja sam ontopic.. pricam o putovanju ljudskim umom..tok svijesti & co.
:smt003

malimrav85
01-06-2006, 21:26
jel postoji naèin da se doðe do mljeta osim preko korèule?

kima
01-06-2006, 21:38
jel postoji naèin da se doðe do mljeta osim preko korèule?

Možda iz Dubrovnika :smt003
Ja sam išao trajektom s Korèule

malimrav85
01-06-2006, 21:42
MoĹžda iz Dubrovnika :smt003
Ja sam iťao trajektom s Korèule
:smt003
majstore
Ma ne znam kaj Ìu ako Ìu biti na èiovu/braÌu... a malo Ìu onda na proputovanje

kima
01-06-2006, 21:44
Pa tako i treba. :smt023
Ne zbilja, meni je Mljet najfascinantniji od svih naših otoka (iako na Hvaru nisam bio) i zbilja je vrijedno uložiti truda da ga se pogleda.

malimrav85
01-06-2006, 21:48
Bio sam na mljetu i na hvaru i mljet je bolji. moĹže se gol kupat kad Ĺžive duĹĄe nema :smt009
Ali nije zato super,super je jer je predivno i zato jer ima onaj super otoèiÌ s crkvicom
bio sam samo 1 dan tamo,sad idem na 7 u 8.mjesecu s cuom pa ĂŚu pogledat sve

konzerva
01-06-2006, 21:52
a di budeť na braèu bio?
moj prijedlog ti je da posjetiĹĄ milnu...

malimrav85
01-06-2006, 21:53
sutivan,ako budem
malo supetar
u milni nisam bio joť.ni u puèiťÌima.a bol mi je sranje teŞe vrste
tuĹžno je kaj si bez auta banana jer su oni busevi :smt005

konzerva
01-06-2006, 21:55
drito,busevi su jeza
u milnu je joĹĄ najlakĹĄe katamaranom iz splita
bol je bezveze, sutivan je ok, ali nema do milne

Emer
01-06-2006, 23:11
meni Milna nikad nije bila jasna? BLACE SU ZAAAKON! (osobito kad pjeťaèiť usred podneva onom pustarom, pa se samo skljokať u ťikaru! pustara-ťikara... ahaha, i kill myself! :smt010 ) enizvjer, na Braèu su se nekad samo fiere isplatile. u zadnje vrijeme ni to... :(

konzerva
01-06-2006, 23:14
da ovo ljeto je bilo dosta mrtvo...
a blace su izvan svake konkurencije!

Lucynda
11-06-2006, 18:38
Ne znam zaťto ali u zadnje vrijeme sam oèarana TOSKANOM!!!!!!
Prekrasno

engel
11-06-2006, 19:25
joj ljudi BRATISLAVA je kick ass!!!!!!!!!! ak vam je do lumpanja i cuge bjezte u slovacku!! :smt030 :smt026 :smt026 :smt041 :smt028 :smt035

Lucynda
11-06-2006, 19:59
Slovaèka , Èeťka.. to su mi tako mraène zemlje...
nekeko zimske
sad je ljeto

malimrav85
11-06-2006, 20:07
joj ljudi BRATISLAVA je kick ass!!!!!!!!!! ak vam je do lumpanja i cuge bjezte u slovacku!! :smt030 :smt026 :smt026 :smt041 :smt028 :smt035
nakon Hostela ni pod razno :smt018

Lucynda
11-06-2006, 20:10
film je samo film :smt003

Columbo
11-06-2006, 22:34
Zadnje bio u Veroni prije tjedana dana..

Nemam pojma o èemu je ova tema, ali mi se èinilo zgodinam da bať gore navedeno tu spomenem. :smt016

acid
11-06-2006, 22:37

Nemam pojma o èemu je ova tema, ali mi se èinilo zgodinam da bať gore navedeno tu spomenem. :smt016I kako je bilo? Jesi èopio Juliju za znať ťto? :smt002

Insomniac
11-06-2006, 23:20

Nemam pojma o èemu je ova tema, ali mi se èinilo zgodinam da bať gore navedeno tu spomenem. :smt016I kako je bilo? Jesi èopio Juliju za znať ťto? :smt002

A cure trebaju copiti Romea za znas sto .............
Mislio sam da odem u Londru kada rijesim ispite....
Koliko treba $$$ za recimo jedan vikend?

engel
11-06-2006, 23:23
nakon Hostela ni pod razno :smt018

ZAHVALJUJUCI TOM FILMU SAM I DOBILA TU NAGRADU!!! :smt003 :smt003 :smt003 :smt003 :smt003 :smt003

acid
11-06-2006, 23:25
Koliko treba $$$ za recimo jedan vikend?Puno i previĹĄe. Ne isplati ti se za samo jedan vikend toliko para potroĹĄiti.Ako na London misliĹĄ. :smt017

Insomniac
11-06-2006, 23:26
Koliko treba $$$ za recimo jedan vikend?Puno i previĹĄe. Ne isplati ti se za samo jedan vikend toliko para potroĹĄiti.Ako na London misliĹĄ. :smt017
E mislio sam na London.....
Koliko je to puno i previse....
moze i na pm :)

acid
11-06-2006, 23:30
moze i na pm :)Za dve ili jednu osobu?

Insomniac
11-06-2006, 23:35

jednu....

fat drummer
11-06-2006, 23:37

jednu....

insomniac je pièka i neÌe curi platit kartu...

Insomniac
11-06-2006, 23:41
insomniac je pitzka i neĂŚe curi platit kartu...

Tako je,sad sam prokuzen!
Ali tebi bi uvijek platio kartu :smt007

acid
11-06-2006, 23:50
Ĺveliki kuracto se tièe avinskih karata, cijene se stalno mijenjaju, pa odi pogledati na http://www.wizzair.com. Najisplativije je iĂŚi iz Ljubljane. kad sam ja iĹĄla, povratna karta za jednu osobu je bila oko 70 eura. Avion wizzaira slijeĂŚe na Luton, ĹĄto je dalje od Londona, i za kartu vlakom u jednom smjeru ti treba 11 GBP.
Za hotel pogledaj ovdje:http://www.travelstay.com/pages/CrestfieldHotel.htm
Ja sam bila u tom hotelu. Doruèak je jadan, ali hotel je okej i jeftin je. A i na dobrom je poloŞaju ako ideť s Lutona jer je stanica Kings Cross Thameslink prilièno blizu ťto se tièe teglenja kofera. Jedino ako hoÌeť iÌi u hostel, onda ne znam.
Ovo ti je super stranica za pogledati cijene:
http://www.londontown.com/
Za prijevoz gradom i znamenitosti dobro je kupiti London pass:
http://www.londontown.com/London/London_Pass
ViĹĄestuko se isplati.
Za ruèak u budget restoranu platit Ìeť oko 15 GBP. U kineskoj èetvrti da se naÌi buffet restorana u kojima moŞeť jesti od 4,90 GBP- 10, 90 koliko moŞeť pojesti. Sendvièi su od 3-4 GBP. Ali se ne isplate kupiti u raznoraznim bistroima i sl. Kao ťto su npr. Pret a Manger, Sturbucks i sl, nego u Tesco marketima, gdje moŞeť kupiti i razne salate, pa sjesti u parkiÌ imati piknik.
Piva od 6-8 GBP.

Insomniac
11-06-2006, 23:53
Za ruèak u budget restoranu platit Ìeť oko 15 GBP.

Budget restoran bas i nije budget :smt010

Robierre de Cochon
11-06-2006, 23:53
zadnje, beè tjedan dana - prejebeno, lijep grad, drago mi je da sam opet bio.
next - novi sad, nadam se.
pa opet sarajevo, nadam se.
pa pet ĹĄest mjeseci belgije, nadam se.
(lijepo sam to isplanirao) :smt003
nakon svega brazil...ali za to minimalno mjesec dana.

Insomniac
11-06-2006, 23:56
[color=red]

ides na Exit?

acid
11-06-2006, 23:57
Za ruèak u budget restoranu platit Ìeť oko 15 GBP.

Budget restoran bas i nije budget :smt010Zato sam ti rekla sve moguĂŚnosti. Pitaj ako te joĹĄ ĹĄto zanima. SjeĂŚanja su joĹĄ svjeĹža :smt003

acid
11-06-2006, 23:57
zadnje, beè tjedan dana - prejebeno, lijep grad, drago mi je da sam opet bio.
pa opet sarajevo, nadam se.
(lijepo sam to isplanirao) :smt003
nakon svega brazil...ali za to minimalno mjesec dana.Eh, kako ti zavidim! :smt001

Robierre de Cochon
12-06-2006, 00:00
ides na Exit?
èekam potvrdu kolegice valkyre da nam sredi karte..pa idemo kompletno uredniťtvo..ili barem ko bude htio.

engel
12-06-2006, 00:06

ja cu sad u bruxelles u 7.mj. tj dana.avio karte prek germanwingsa mos dobit za 80eura,jedan smjer, ak kupis mj dana ranije.al to je do kolna.pa onda vlakom do bruxellesa.jer germanwings ne leti do brux.vlak je 1 smjer oko 40eura.isto kupit ranije.

Cro
12-06-2006, 00:19
drito,busevi su jeza
u milnu je joĹĄ najlakĹĄe katamaranom iz splita
bol je bezveze, sutivan je ok, ali nema do milne

Imam vikendicu u Milni i ljetujem tamo svako ljeto od roðenja..
A roðen sam u Splitu, pa imam i tamo stan..
:smt016
Kao dijete od 2 godine doselio se u naĹĄu metropolu i tak cijelu godinu tu uĹživam, a ljeti do druge polovice obitelji navratim dolje na jug...

ZER0
12-06-2006, 01:49
Ja se idem odmoriti u svoju Meku Dragu na moru i malo se maknuti iz ovog ludila...tamo je tako kewl

Lucynda
12-06-2006, 01:53
i ja hoĂŚu otputovat na more i to ĹĄto prije
prije nego navali hrpetina turista, sad kad je joĹĄ blaĹženi mir.....

Columbo
12-06-2006, 12:18
I kako je bilo? Jesi èopio Juliju za znať ťto? :smt002Tak sam ju zbario da joj poslije moje ruke viťe niti jedna druga neÌe biti dovoljno dobra! 8)

P.S.

I sve sam ovjekovjeèio fotkama za koje se iskreno nadam da neÌe izaÌi u javnost jednoga dana kada budem medijski pretjerano eksponiran! :smt003

malimrav85
29-06-2006, 13:51
Kak doĂŚ u PRAPRATNO(PELJEĹveliki kuracAC)?

Columbo
29-06-2006, 15:26
Kak doĂŚ u PRAPRATNO(PELJEĹveliki kuracAC)? Zmajem :smt003

engel
30-09-2006, 00:40
juce se otvorio slavni Suvarnabhumi airport ...u bangkoku :D :D
(su-wa-na-poom, meaning Golden Land)
ljudi moji.. velik je 563,000 m2,malo manji od zagreba. :lol: zg je 640,000
2.najveci na svijetu.prvi je jos uvjek hong kong sa 570,000m2.
kostao je 3 bilijuna $ i gradio se 10god.
pa pozivio nam vjecno!!(kak izgleda fakat i bude!! :-D )

Proud of Thailand!!! ;) =D>

http://suvarnabhumi.mcot.net/photo/window.php

:smt026 :smt026 :smt026 :smt041 :smt041 :smt041

http://suvarnabhumi.mcot.net/photo/images/big/suvarn-112.jpg

Đ!
30-09-2006, 01:14
malo manji od zagreba.

WTF, èemu tako velik aerodrom? :smt017

Lara Car
30-09-2006, 09:11
lijepa fotka nema kaj :-D

ne znam, mene takvi aerodromi giganti plaĹĄe, kad sam bila na Gardenmoenu u Oslu, mislila sam da nikad neĂŚu stiĂŚi do izlaza :?

Zg mi je baĹĄ po mjeri, samo kad bi ga renovirali :-D

Snoopy
30-09-2006, 11:50
Je, zagrebaèki se nije mijenjao od svog postanka, nebi mu ťkodila barem neka preureðenja....ali, uglavnom da sluŞi svrsi :-D

engel
30-09-2006, 15:00
ono sta sam vidla po svjetu i ovaj nas u zg..majko moja... :shock:
naseg bi trebala sanitarna inspekcija zatvorit!!
...a i ono 2 kave tam kostaju 30kn!!!! stari je skoro u nesvjest pao kad je zena racun donjela :-D

engel
30-09-2006, 15:03
malo manji od zagreba.

WTF, èemu tako velik aerodrom? :smt017

hoces rec,zasto je zg tak mali? :-D

The airport has 2 parallel runways (60 m. wide, 4,000 m. and 3700 m. long) and 2 parallel taxiways to accommodate simultaneous departures and arrivals.

It has a total of 120 parking bays (51 with contact gates and 69 remote gates) and 5 of these are capable of accommodating the Airbus A380 aircraft.With a capacity of handling 76 flight operations per hour, both international and domestic flights will share the airport terminal but will be assigned to different parts of the concourse.

In the initial phase of construction, it will be capable of handling 45 million passengers and 3 million tonnes of cargo per year.
Above the underground rail link station and in front of the passenger terminal building is the 600-room hotel operated by Accor Group under the Novotel brand. Between the airport hotel and the terminal building are the two 5-storey car park buildings with a combined capacity of 5,000 cars.

The airport has 5 main access routes, among these the most convenient route is via the Bangkok-Chon Buri Motorway (Highway No. 7). In addition to the express rail link, 11 city bus routes operated by BMTA will serve the airport.

Long-term plans for four runways flanking two main terminals and two satellite buildings with a combined capacity capable of handling up to 100 million passengers and 6.4 million tonnes of cargo a year are on the drawing board.

The second phase of airport expansion involving the construction of a satellite building south of the main terminal is expected to begin 3 to 5 years after the completion of the first main terminal.

kima
30-09-2006, 15:43
Je, zagrebaèki se nije mijenjao od svog postanka, nebi mu škodila barem neka preureðenja....ali, uglavnom da služi svrsi :-D

Poljopriveredni aerodromi rijetko imaju potrebu za mijenjanjem.

...a i ono 2 kave tam kostaju 30kn!!!!

Misliš da je vani jeftinije? U Frankfurtu sam pivo platio 7 eura.

Uvijek su me jako zanimali aerodromi - neka knjiga gdje su popisani i opisani, izdvojeni po karakteristikama... tražio sam puno po knjižarama i knjižnicama i uvijek se sve svede na same avione, a nikad na povijest i sadašnjost samih aerodroma... ako je netko naišao na takvu knjigu, platim mu bilo kakvu robu u iznosu do 50 kuna za nagradu. Najozbiljnije.

engel
30-09-2006, 17:48
MisliĹĄ da je vani jeftinije? U Frankfurtu sam pivo platio 7 eura

ZNAM da nije,al mi smo ipak balkan pa ono...
u kolnu na aerodromu sam kroasan platila 1,80eu!! :lol: a na kraju ga nisam ni pojela do kraja!!!! :lol:
inace najbolji aerodromi na svjetu su oni u aziji..a medju prvih 10 su se nasli i amsterdan,munich i kopenhagen... ;)
a brijem da na netu mora bit neka knj o pov aero..kopaj malo .. :-D

ZER0
30-09-2006, 23:10
Idem krepat dok svi ostali idu van :smt072

Jagodda
01-10-2006, 16:57
frendica ide sad u beograd na tjedan dana ..i ja bih :smt022

malimrav85
10-12-2006, 14:18
Zamislila sam ovaj topic kao mjesto na kojem moŞemo razmijenjivati meðusobna iskustva o putovanjima; kako naÌi dobar/jeftin smjeťtaj, preko koje agencije putovati, ťto treba posjetiti...
Evo ja bih moĹžda iĹĄla za Novu godinu u Moskvu pa me zanima je li tko bio? Prijevoz imam, ali me brine smjeĹĄtaj-tj. ne znam koliko je pametno iĂŚi u hostel, a s druge strane hoteli su dosta skupi...
Ako imate kakve informacije-pomozite!

Ðiber:

Ja sam bio al ono, nemam pojma o smjeĹĄtaju. Anxious Bio sam kod obiteljskih prijatelja. Al znam da moraĹĄ imat potvrdu o smjeĹĄtaju da bi ti dali dozvolu za ulazak u drĹžavu il tako neĹĄto. Mislim da ti je hotel bolja solucija, kolko god bilo skuplje. NeznaĹĄ kakvih psihopata tam ima. Mada nemam loĹĄih iskustava.

yvonne
10-12-2006, 14:33
Ĺveliki kuracto treba vidjeti u Moskvi? Bit ĂŚu 3 dana, tako da razgledavanje+ĹĄoping moram svesti na ono najvaĹžnije :-D

Đ!
10-12-2006, 15:23
A ono, neke poznatije stvari. Ja bi preporuèio crveni trg, kremlj, trg iza kremlja(s druge strane crvenog trga), mislim da se zove neťto kao aleksandrov vrt(mada se nebi èudio da nema veze s ovim), tam imať i neki podzemni ťoping centar, GUM(na crvenom trgu, neki ťoping centar iz 19. stoljeÌa il tak neť), hram Krista spasitelja(samo brijem da imať neku ťemu da se morať pokrit po glavi s rupcem ak ulaziť u crkve, al samo Şene), provozaj se brodom po rijeci Moskvi, navrati do bolťoj teatra(iako sam ga ja samo vidio iz auta), ministarstvo vanjskih poslova je jedan od staljinistièkih nebodera koji valja vidit, sveuèiliťte takoðer, kod sveuèiliťta imať i vidikovac, i tako... SAmo jedan problem, tam je sve ful udaljeno jedno od drugog i ima gro stvari za vidit, a tako malo vremena. (kao usporedbu su mi naveli udaljenost izmeðu ZG i KA kao udaljenost suprotnih rubnih dijelova grada). Mislim, moť na metro al opet Ìeť hodat. Ak si s autom, pazi se, tam na peterotraènoj cesti stoji paralelno valjda 10 automobila. Restaèi su ono, ful skupi, uglavnom. Makdonalds(da, tako piťe) je ok(ja uvijek jedem u MC-u kad sam u stranoj zemlji, najsigurnije je :-D ) i tak. Ulicu Stari Arbat vidit... MA kaj ja znam, pribavi si neki turistièki vodiè, onu knjiŞicu neku. I nauèi Ìirilicu, lako je(al rusku, mada nije puno drukèija od srpske, par slova razlike), ja nauèio u 1 dan.

Tu vidi o ovom kaj sam ti prièo i ak ti se joť nekaj svidi:

http://en.wikipedia.org/wiki/Moscow#Views_of_Moscow

Æirilica:

http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_alphabet

yvonne
10-12-2006, 16:39
tnx Ðiber! :smt006 bit Ìe super ak stignem sve to vidjeti.

Đ!
10-12-2006, 16:57
MA stiĂŚ ĂŚeĹĄ, dosta znamenitosti imaĹĄ u centru pa ono. Fakat je lijep grad, uĹživaj. :smt023

Robierre de Cochon
11-12-2006, 11:04
Au, Moskva, bas ti zavidim.
Djiber, dobro si rekao za cirilicu, moram si i ja ponoviti gradivo prije Bugarske za koji tjedan. :-D

Nego, ljudi, ako niste posjetili Svicarsku, moram reci da je to jedna od najljepsih zemlja koje sam ja vidio. Eto, samo da znate i ako budete usput, slobodno je razgledajte - ja sam u cetiri mjeseca prosao svako selo, ako nekome treba savjet, nema problema. ;-)
Hint: Genève, Montreux, Ticino, Grizoni, Bern, Basel. :-)

Mak
29-12-2006, 16:02
Ĺveliki kuracto treba vidjeti u Moskvi? Bit ĂŚu 3 dana, tako da razgledavanje+ĹĄoping moram svesti na ono najvaĹžnije :-D

MOSKVA - Crvene zvijezde, traktori, kristalni srpovi i èekiÌi te figurice kozmonauta i hokejaťa ili padobranaca, ponovno su osvanuli na boŞiÌnim kuglicama u Rusiji svjedoèeÌi tragièno, a katkad i burleskno, povijest bivťeg Sovjetskog Saveza.

RastuÌa nostalgija Rusa prema bivťem Sovjetskom Savezu, koji se percipira kao "zlatno doba stabilnosti", napunila je danas moskovske trgovine, poglavito one na popularnom Arbatu, replikama sovjetskih kuglica s likom kozmonauta ili srpa i èekiÌa.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Cutki
31-05-2007, 01:22
evo pitanje, moĹžda ima netko ko zna:

jeftini a kolko tolko kvalitetni ho(s)teli u Amsterdamu?

naime picim ovo ljeto opet, ovaj put u priv. aranĹžmanu, pa me zanima dal' je odsjeo negdje i misli da je mjesto 0k?

thanks

Trpinja
31-05-2007, 02:12
ja bi htio zapalit ovo ljeto za irsku i naravno da posjetim bracu na sjeveru 8) ..
htio bi i do londona,al sam na jednodnevni shoping :-D..
neznam za hostel,al znam da ima jeftinih kurvi u amsterdamu.. :-D ..jeftinije neg u nici :-D

fidel_castro
31-05-2007, 12:39
neznam za hostel,al znam da ima jeftinih kurvi u amsterdamu.. :-D ..jeftinije neg u nici :-D

Ako hoĂŚeĹĄ jeftine kurve, odi u Makedoniju. Makedonci nisu mogli vjerovati kako su kurve kod nas skupe kad smo im rekli da je 400 kuna pola sata! :shock: :-D

Cutki
31-05-2007, 13:15
kurve su OFFTOPIC

jel itko zna iĹĄta o smjeĹĄtaju u Amsterdamu?

konzerva
25-08-2007, 17:29
idem ujutro za litvu.
8 dana od koji ĂŚe bar 2 otiĂŚ samo na voĹžnju
smjeĹĄtaj dĹžabe, batine dĹžabe, dĹžeparac o vlastiti troĹĄak :-D
mislim da je tam hladno, ali veĂŚ sam se spakirao.
pozdrav ťtakori, trunite i uèite za razliku od mene! :smt039

konzerva
04-09-2007, 14:32
ukratko:
votka se prodaje na gajbe
u novinama rubrike: politika,sport,alkohol....

sve jasno?

MinesweePer
04-11-2007, 16:19
juèe mi frendica predloŞila da bi se next year negdje u septembru iťlo za Irsku :-D
valjda Ìe da uvedu one jeftine letove na relaciji pula-dablin, smjestimo se u nekom hostelu i deri, za malo para imať jeben provod, bila je onda sa frendicama tako u lisabonu pred koji mesec tako da mi je ta ideja veoma muèo primamljiva.
znaèi od ovog meseca poèinjem da ťtedim za sledeÌu godinu za putovanje :-D

angel1cFruitcake
04-11-2007, 16:36
kakvih malo para? dublin je ubiboze skup (izuzev smjestaja)

MinesweePer
04-11-2007, 16:38
mislim na prevoz i smjeťtaj, zato Ìu i poèet veÌ sada da ťtedim tako da mogu da troťim tamo :-D

malimrav85
06-12-2007, 15:45
http://www.travelpod.com/traveler-iq/europe

malimrav85
06-12-2007, 21:23
kako me ubija ovoooooooooooooooooooo
:x
murphy je ubojica na ovome :oops:

fidy
06-12-2007, 22:08
This is Earth. You know that, right?

:lol: :lol: :lol: :lol:

nobody0770
25-12-2007, 21:39
Ja se bať vratih iz Beèa...bilo je prejebeno,sam skupo....Živio Beè! :D

malimrav85
03-01-2008, 00:04
Da napiĹĄem iskustvo u kratko.
Samoborèek putnièka agencija odlièna.
2000kn je koťtalo 6 dana od èega 4 noÌenja i 2 na putu. Cijena je takva zbog nove godine, imaju sad neťto slièno iako ne isto za manje od 1000kn. http://turist.samoborcek.hr/putovanja/read/207/
Smjeťteni jednu noÌ u Strasbourg-u, hotel 2**. Braèni krevet, klima, plazma, moderno ureðena kupaona sa Grohe pipama i tuťem.
U Parizu smjeĹĄtaj isto 2** hotel, 50m od stanice metroa. sve isto kao u prijaĹĄnjem hotelu osim kaj je normalan tv i kaj smo imali joĹĄ jedan zidni krevet, hi hi hi.
Vodiè vrhunski, zna o Parizu kolko ja valjda o svom stanu. Zna sve sve sve!
Sve u svemu velika 5-ica za Samoborèek!
Ako neĹĄto nekoga zanima nek pita.

fidel_castro
03-01-2008, 00:05

koliko ti plaèaju za reklamiranje?

Nivette
03-01-2008, 00:08

koliko ti plaèaju za reklamiranje?

:smt005 :smt005 :smt005

program baĹĄ i nije neki, ovo od 9.-13.01. :?

11.01.2008. (petak)

Doruèak. Cjelodnevni razgled Pariza:Les Invalides, Latinska èetvrt; Bulevar St-Michel, Sorbonne, Pantheon, Luksemburťka palaèa i vrtovi, Ile de la CitÊ; katedrala Notre-Dame, Conciergerie, pa nastavljamo...Hôtel de Ville, Georges Pompidou centar, Louvre, Elizejska polja, Slavoluk pobjede... PredlaŞemo veèernju voŞnju brodom po Seni... NoÌenje.

samo za Louvre da ga kolko tolko razgledaĹĄ ti treba jedan dan... :?
ajde, da su stavili bar pola dana, al ovo je premalo po meni

malimrav85
03-01-2008, 01:07
Ispod 7 dana je premalo sve. Ja sam bio 4 dana. Vidio sve kaj se mora vidjet ali ne sve kaj se ima vidjet. Nisam bio u muzejima DOrsay i Picasso, nisam bio na Parku prinèeva i Stade de France-u, nisam vidio roland Garros...
I predlaŞem ako Ìe netko iÌi tako negdje, u neki veÌi grad, da si organizira pripreme jedno 2-3 tjedna prije. Traènje, noge u teretani, hodanje... Mi smo bili vani od 08.00 do 23.00, radili 25-30km dnevno pjeťke. Za Louvre ti treba 2 dana realno. Mi smo bili 5 sati tamo i samo letiť okolo. Joť imaju samo natpise na francuskom, koji carevi!
:lol:

Nadam se da ĂŚe imat neku Ĺveliki kuracpanjolsku ili Portugal za iduĂŚu novu. Ako ne mislim da ĂŚu nekak solo iĂŚ.

fidy
03-01-2008, 15:46
I predlaŞem ako Ìe netko iÌi tako negdje, u neki veÌi grad, da si organizira pripreme jedno 2-3 tjedna prije. Traènje, noge u teretani, hodanje... Mi smo bili vani od 08.00 do 23.00, radili 25-30km dnevno pjeťke.

ovo potpisujem totalno, muskulfiber me ubio :-D

dobro, sad znam, iduĂŚe godine 1.12. kreĂŚu pripreme... :lol:

Just a little bit
03-01-2008, 23:51
jer bio ko negdje u toplijim krajevima, tipa tunis, maroko .. itd ? neki studnetski aranzmani (ako takvi postoje) ? kak se cijene krecu, kolko kosta tam jack daniels u disku itd ?

angel1cFruitcake
06-01-2008, 03:57
trebam dobru preporuku i recenziju za hostele u amsterdamu (ajde narkomani:)) i bruxellesu, po mogucnosti hi, ali nije krucijalno.

veteran
06-01-2008, 13:25
imaš Stayokay hostele...najbolji su...ja sam bio u Z e e b u r g u...nov n o v c a t je i to mu je veliki plu...a imaš još jedan u Wondelparku...za njega ne znam puno...

no za ovaj u Zeeburgu znam da ima sobe po 4 i 6 kreveta...i da ima dobar dorucak...sam kaj je kojih 45 min pjeske od centra centra...a kojih pol sata od onak centra i okolice...sto je po meni isto centar....

al tramvajem ti je to 7 minuta...tocno 7...tocni su ko urice..

engel
06-01-2008, 20:46
u bruxellesu sleepwell i van gogh 8)

Josip Broz Tito
14-02-2008, 01:16
Ljudi zna li se kad i gdje je Pravnijada ove godine?Bila je riječ o CG.
Planira li neko ići?

engel
25-02-2008, 20:59
da, ide se u Montenegro.Info cete znat na vrijeme ;)

malimrav85
12-03-2008, 01:53
Pošto ništa od eura, ja bi ovoooooooooooooooooooooo
http://turist.samoborcek.hr/putovanja/read/237/
Kmeeeeeee
:smt010
Hm, kad bi dao sve do ljeta i ne bi imao kaj za učit u 9.mjesecu...
kmeeeeeeeeeee

Just a little bit
14-03-2008, 02:15
iđe se za vikend u križevce.... :smt109 bas se veselim žujama u disku, pol kile 10 kuna... :smt109 i to je previše :smt109

TILA
16-04-2008, 14:47
Ja idem na ljeto u Nizozemsku :-D

totalka
18-11-2008, 12:47
zna ko za kakve dobre ponude za doček nove? negdje po europi, u skladu sa studentskim budžetom?

lijeno đubre kao ja bilo bi vam jako zahvalno na inf.

Đ!
18-11-2008, 15:53
Navodno ima na faksu plakat sa ponudama. Prag tipa 5 dana za nekih 1100 kuna. Al to moraš ići provjeriti jer ja neznam točne detalje. Ima još gradova inače... Kao, baš za studente.

poskočica
18-11-2008, 18:03
i ja sam bas neki dan gledala tipa bratislava, prag i sl.
ovo su 2 najjeftinije
http://www.collegium.eu/?id_kategorija=5
http://www.algatravel.hr/popis.asp?idMeni=40

totalka
18-11-2008, 20:40
tnx..to za collegium sam vidjela..i mislila sam da se sve vrti oko tog, slične ponude..
ah, kad bi bar neko došao sa gotovim planom i uzeo me sam za rukicu..MRZIM DOGOVORE ZA DOČEK!!!!
ekipa je počela pisati pod topicom Nove, možda bude šta...

Đ!
19-11-2008, 00:17
Gledao sam za Prag u obje agencije i sranje je. Jedino što vrijedi je onaj neki hostel preko collegiuma ali ima samo sobe 5-12 krevetne. To je jedino u centru. Ostalo 4-5 kilometara od grada. Daj bok.

Nivette
19-11-2008, 00:22
u prag se ne isplati ic prek agencije
u centru je taj neki sugavi hostel s prevec kreveta, a ostali hoteli (koji navodno nisu nista bolji) su svi u pm daleko
po meni se najvise isplati unajmit stan (ako vas ide min.4)

totalka
19-11-2008, 00:24
viš,viš..to mi nije palo na pamet.. :smt023

Đ!
19-11-2008, 00:32
Ima jedan dobar hotel u centru, zove se Axa. Bio sam tam smješten na maturalcu i fakat je predobra lokacija.

http://www.pragueholiday.cz/axa.php

Al je malo skup, jbg. Samo neznam kaj znači double room 170 eura. Jel to 170 eura za dvoje ili svaki plaća?

Nivette
19-11-2008, 00:39
viš,viš..to mi nije palo na pamet.. :smt023

mi smo tak bili preklani, tjedan dana nas je po osobi kostalo nekih 150 eura :D

Ima jedan dobar hotel u centru, zove se Axa. Bio sam tam smješten na maturalcu i fakat je predobra lokacija.

http://www.pragueholiday.cz/axa.php

Al je malo skup, jbg. Samo neznam kaj znači double room 170 eura. Jel to 170 eura za dvoje ili svaki plaća?

cudno, ali pise: Prices in Euro per room per night at Hotel Axa Prague
to onda i nije tak puno (racunaj da je to prag i novogodisnji termin ;))

Just a little bit
19-11-2008, 00:50
mi smo prosle god bili smjesteni u nekom gotelu 5-6 km od centra grada, vozili smo se taxijem i bok. taxi im je prejeftin. na kraju je ispalo da je cijena po taximetru JEFTINIJA nego kad smo se tobože dogovarali s taxistima. Samo jebiga moras znat grad da te ne vozi uokolo.
grad ko grad je jeben, samo kaj im piva ne valja, tj preslabe su :-D

Đ!
19-11-2008, 00:54
@ Nivette: True. I nije. A i 3 zvjezdice je, bilo mi se činilo skupo ako bi bilo toliko po osobi. Al ne vjerujem da u ovo doba ima soba tamo. Al trea otić jednom off season u sobu s 4 kreveta. Izađe te manje od 40 eura po osobi. Ima i bazen al se plaća posebno ulaz i nije baš dubok. Ja mogu stajat na najdubljem dijelu bazena. :lol: Al kaže, lokacija je fakat prepredobra. 15tak minuta hoda do Karlovog mosta. Ako me sjećanje služi. :lol:

@ Just: ma udlu si, kakav taksi. :lol: Ovdje si fino u centru i ideš pješke.

Nivette
19-11-2008, 01:05
@Đ - pih, stan koji smo mi iznajmili je bio 2 min od staromestskih, 4 od waclavskih i 5 min od karlovog mosta 8)
al mislim da znam di je taj axa hotel, lokacija je super
i hotel izgleda cist fino

a kaj se tice taxija... frendovi su bili smjesteni u ziskovu ili tako nekom daljem kvartu i isli od nas i htjeli se cjenkat s taksistom, no rekli su prenisku pocetnu cijenu, pa je taksist samo nagazio na gas i ostavio ih nasred ceste :smt005
i kasnije ih je taksist malo vozao ukolo :roll:
no i s tim vozanjem je jeftin taxi
ma prag je krasan :smt049
pivu ne pijem, ali znam da smo mi klopali po restoranima i frendica i ja cugale butelje vina (najskuplja butelja u nasem najdrazem restoranu 45 kn :shock: ) ko blesave i placali po osobu klopu s predjelom, gl. jelom, salatom, desertom i cugom oko 150 kn :smt007
da imam tjedan dana vremena, definitivno bi opet isla :smt007

Just a little bit
19-11-2008, 01:07
sjecam se prosle god kad si mi preporucila onaj argentinski steak house, mi produzili dalje vidit kaj ima i na kraju zavrsili na nekom stejku u šupi od restorana jer nam se nije dalo vracat nazad :-D
prag je super grad, nema do cabareta :-D :smt109

Đ!
19-11-2008, 15:47
Gledao sam sad hotele u Pragu prek neke njihove agencije i ne vjerujem kak su niske cijene. To je neka varka. Top sezona je od 1. rujna do 1. studenog, a ni tamo cijene nisu preskupe. Hotel s 4 zvjezdice ima cijene za 2 osobe(znači, 2 krevetna soba uključuje 2 osobe) manje od 100 eura. Enivej, evo link pa vidite.

http://www.traveliana.com/4-stars-pragu ... otels.html (http://www.traveliana.com/4-stars-prague-first-class-hotels.html)

To sam inače našao na www.praha.cz (http://www.praha.cz)

Imam doma knjižicu kao turistički vodič za prag pa ću bacit oko na web stranice hotela da dodatno provjerim. ovo je nekak too good to be true. Pogotovo vidite At the three drums. Kao apartman(!) sa jednom sobom ali za 4 osobe je off season 155 eura. I kinda doubt that...

Nivette
19-11-2008, 23:49
top sezona je oko nove godine inace...

ma tam se vise tak isplati otic u privatnom aranzmanu neg prek nasih agencija
stvarno nađes smjestaj za smijesne novce

sjecam se prosle god kad si mi preporucila onaj argentinski steak house, mi produzili dalje vidit kaj ima i na kraju zavrsili na nekom stejku u šupi od restorana jer nam se nije dalo vracat nazad :-D
prag je super grad, nema do cabareta :-D :smt109

jel prava supa ili jednostavno los restoran? :-D
jer smo mi upali u neki restoran koji je bio doslovdce supa
bili smo vani brzinom svijetlosti :lol:

Đ!
19-11-2008, 23:54
top sezona je oko nove godine inace...

Top sezona je u Pragu od 1.9. do 1.11. plus blagdani a la božić i nova godina. Proučavao sam baš danas. :lol:

Nivette
20-11-2008, 00:31
moji izvori (a i mjesto gdje sam ja zadnji put tamo bila smjestena imaju top terms od 20..-24.3.2008; 28.12.2008-2.1.2009 :-D

npr. pogledaj:
http://www.pmg.cz/deco.php

Đ!
20-11-2008, 00:39
True, neki uzimaju božić i novu kao top termine al top sezona ti je ono što sam rekao. Top sezona je najskuplja, a top termini su još skuplji. Al to je opet par dana tak da to i nemreš nazivat sezonom. :lol:

kadija
22-11-2008, 12:41
zna ko za kakve dobre ponude za doček nove? negdje po europi, u skladu sa studentskim budžetom?

lijeno đubre kao ja bilo bi vam jako zahvalno na inf.

Imaš dosta ponuda..Ima ona agencija sa "e" i collegium..ali moraš se požuriti jer ti je već sada dosta popunjeno..Većinu aranžmana moraš i platiti do 10.12. (bar s karticama, ako ne s kešom)

kadija
22-11-2008, 12:42
Gledao sam sad hotele u Pragu prek neke njihove agencije i ne vjerujem kak su niske cijene. To je neka varka. Top sezona je od 1. rujna do 1. studenog, a ni tamo cijene nisu preskupe. Hotel s 4 zvjezdice ima cijene za 2 osobe(znači, 2 krevetna soba uključuje 2 osobe) manje od 100 eura. Enivej, evo link pa vidite.

http://www.traveliana.com/4-stars-pragu ... otels.html (http://www.traveliana.com/4-stars-prague-first-class-hotels.html)

To sam inače našao na http://www.praha.cz

Imam doma knjižicu kao turistički vodič za prag pa ću bacit oko na web stranice hotela da dodatno provjerim. ovo je nekak too good to be true. Pogotovo vidite At the three drums. Kao apartman(!) sa jednom sobom ali za 4 osobe je off season 155 eura. I kinda doubt that...

Prag je prejeftin, bila sam, zbilja ne treba veliki džeparac ni ništa, toplo preporučam :smt006

Đ!
22-11-2008, 14:06
Ma bio sam ja dva puta. :lol: To smo neš razmišljali o novoj u Pragu al bojim se da niš od toga.

omega_3r
04-12-2008, 22:56
ak imate 10000 kuna viška koje kanite dat na lošu britansku i američku hranu, idite na tjedan dana na island!
(iako je možda pojeftinila sad, s obzirom na krizu)
možete ostvariti pravo na povrat poreza samo od kupnje jedne majice... i tak... s obzirom da majice nema ispod 900-tinjak kuna. kruh- 50kn, pivo-90kn...

i da, obavezna je zimska odjeća za ljeto. i tablete za spavanje, cjelonoćni dan uzrokuje insomniju.

isplati se svaka kuna.

kadija
25-01-2009, 13:28
Jel bio tko u Irskoj i Škotskoj? Mi bi išli ovo ljeto, samo se premišljamo gdje bi radje :( Ima tko kakva iskustva=

ultraviolet
25-01-2009, 16:40
joj i ja bi u škotsku/wales/irsku... :smt007 :smt007 :smt007
da mi jedno mjesec dana slobodno, malo više novčeka u džep i put pod noge...
jednog dana, jednog dana :smt045 :smt050

kadija
25-01-2009, 22:19
Mi idemo u 8. mj. tako da radi povremeno, užicaj, i odi s nama :-D

malimrav85
20-02-2009, 12:16
prijedlog za smještaj u londonu?

ultraviolet
20-02-2009, 15:25
prijedlog za smještaj u londonu?

http://www.imperialhotels.co.uk/default.aspx

link na royal national
nalazi se u centru, russell squire, odmah kod british museuma
mene ispalo za 7 noćenja oko 1400 kn. uključen i doručak koji nije bogznašta, al je doručak (bar se nemoraš brinut već od jutra di češ i što ćeš jest)
sobe čiste, nama mijenjali posteljinu čak nekoliko puta
definitivno najbolja lokacija
stanica za podzemnu je odmah blizu hotela
prek puta je pret-a-manger
taman da si uzmeš coffee-to-go, sjedneš na blue line i pjevaš :smt007

malimrav85
20-02-2009, 17:27
pa to je super, 200kn noćenje
tak se i ja nadam, 100-150€ da me ispadne 4 noćenja

ultraviolet
20-02-2009, 17:43
evo još jedan prijedlog